Johi,
3500g-mal született, szóval még valamivel magasabb is volt a súlya. Tudom, hogy ez egy nagyon kis gyarapodás volt, de a lényeg tényleg az, hogy így is tökéletesen egészséges, semmi kárát nem látta, hogy nem tápoztam. Én minden szopit mértem, és úgy tűnt, nem eszik napi szinten sokat, de keveset se. Valószínűleg ilyen alkat volt!
Szerencsére ezt a gyerekdokim is így gondolta, ő tiltott le a tápszerezés gondolatáról is

És szerintem részben ennek köszönhetően Dóci még ma is szopik. Egyébként dokim mondta azt is, hogy a növekedést és a testhosszt is figyelembe kell venni, mert egyrészt a folyamatos növekedés is jelzi, hogy fejlődik a baba, másrészt teljesen más, ha egy 58 centis vagy egy 68 centis gyerek 4,5kg. Csak máig mereven ragaszkodnak az "ennyit nyom, ennyit gyarapodott"-elvhez..
Dora,
teljesen igazad van neked is, ha kell tápszer, akkor kell, és kész

A gond szerintem az, hogy a védőnő-gyerekorvos gyakran a saját maguk levédésére írják fel azonnal, ahelyett, hogy először alternatívákat keresnének, és emiatt sokszor csökken az anyatej mennyisége is
Én is "tápos" baba voltam, mert "kevés" volt a tej, már 2 hós koromtól kaptam a tápot is, és 4 hós koromra anyukám teje elapadt. Pedig Dócin látom, hogy valószínűleg csak ilyen alkat voltam én is...
Zsanci,
Biginek jobbulást!!!!

szerintem ágyról leeséstől nem igazán lehet, főleg 10cm. Dóci tegnap megtanult felmászni a nagyágyra, lemászni meg nem. Õ is röpült egyet, de ezek a gyerekek gumiból vannak, mert ijedtségen kívül kutya baja nem lett...
Jucus,
dokinéni no comment
Oxi,
Vikinek drukk, hogy ne legyen semmi!!! Mi nem homeózunk, Dóci hőemelkedésen (37,3) kívül semmit nem produkált

Ez még nem "durva" oltás, igazából majd a 4hós és főleg az 5hós lesz az.
vera