A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Enikő,
Jaja komolyan. De már csomószor írtam is. Kép

Mielőtt elkezdenél aggódni, kutya baja Jozsónak, csak rossz szokás nála.
Vendég

Dancsi: OkéKép Nem aggódom, csak kérdeztem, mert furi! Bocs!Kép És a dokitoknak mi a véleménye róla?

Hajni: Jaja a pépes husileves az nagyon guszta!Kép

RÉvi: És senki nem tesz ellene semmit? Kóbor macskák? UndorítóKép Kéne valakinek szólni! Nehogy baj legyen, iszonyat sok betegséget terjesztenek azok a dögökKép

Bogi reggel nagyon nem akart oviba menni!Kép Ordított és még a Niki sem ment, mert fáj a hasa. Délbe haza is hozom, megígértem neki! Nemtom erre a 3 órára mi a ráknak viszem egyáltalán be, éppen semmit sem tudok itthon megcsinálni. Na jó feldobom a kaját, meg tornázunk Violával! Ennyi! És ezeket akkor is meg tudom csinálni, ha B itthon van! Ráadásul még ordított is...totál ki vagyok készülveKép Reggel fél órát ült a vécén indulás előtt, annyira nem akart menni. 9 után értünk be az oviba. Aztán hívta az óvónéni reggelizni. Közölte, hogy nem éhes, aztán persze bement enni és megevett mindent. Addig kint megvártam mert megígértem neki! Utána puszika és hazajöttünk. Mindjárt mehetek vissza érte!
E

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Megint egy borzasztó éjszaka.Adtam neki Panadolt,de nem használt semmit.Szenved...Már az orra is folyik egy kicsit...Tegnap egyszer sikeresen kifújta a zsebkendőbe,büszke voltam rá.De azóta nem akarja!!!

Enikő!

Lemászik mindenhonnan seggel lefele.Nagyon ügyesen csinálja,pedig csak párszor mutattam neki.Ezzel nincs is gond,csak mindig attól félek,hogy leesik.Meg hát azért az üvegasztalon ne sétáljon!
Sajnálom,hogy a Bogi nem akar az oviba menni.

Hajni!

Sokáig lesz távol a párod?

Ildi
tfildiko

Sziasztok!
Melinda! Annyira rossz hétvégém volt, egyedül az vidított fel, amikor megláttam Lottika duzzogi képét. Annyira édes!
Révi! Nálunk lesz 2 hét múlva keresztelő. Megnéztem az ajánlott ruhácskát és nagyon gyönyörű, de 6-9 hósra való. Hannám pedig alig múlt 3 hós. De azért köszönöm az ötletet!
Ildi! Nagyon boldog szülinapot kívánok így utólag is! Hidd el, nem is nézel ki többnek 20-nál!
A hétvégénkről: csatlakozni tudok néhány előttem szólóhoz, borzalmas hétvégénk volt, Hanna lényegében végigüvöltötte. A fejét fogta 2 napon keresztül (lehet, hogy fájt neki?). Kettős hidegfront volt, és az mindig megviseli. Annyira ügyes kislány szokott lenni, este fürdés, evés, és utána már alszik is, reddel 7-ig. Soha nem hív be, nem ébred fel, ehhez képest tegnap nem tudott elaludni, hiába vigasztaltuk, semmi sem volt jó. Mára úgy tűnik minden rendeződött.
Az evés is mintha rendeződne, de csak annyiban, hogy nincs (annyi) sírás, de továbbra sem eszik túl sokat. Úgy érzem magam, mintha hullámvasúton ülnék, egyik probléma után jön a másik. Most az a legújabb, hogy úgy beletömködi a szájába a kezét (kezeit), hogy kihányja az ennivalót.
Szép napot mindenkinek!
Hildus
Vendég

Enikő,
doki szerint rossz szokás, kaja téren konzervatív kiskölyök Jozsó. Ennyi. Majd belejön.

Ildi,
homeos cucc esetleg?
Én végszükség esetén Cataflamot szoktam adni, létezik babáknak való is.

Ha kicsit taknyos, akkor tényleg tuti fog. Nálunk tipikus tünetek: nátha, kóros nem evés, popsikiütés, nyálfolyás, 16 hós kora ellenére úgy rág mindent, mint egy 6 hónapos, és mindezek mellett irtó nyűgös, csak apa és én vagyunk jók neki, esetleg lehet egy picike hőemelkedés is, és hasmenés.

De lekopogom nekünk éjjel nincs gond, legalábbis ma nem volt.

Az a gáz, hogy a rágók rohadt lassan bújnak ki, múltkor hetekig ment ez a mostani cirkusz. Vettem neki homeos cuccot, hát jól kiakadtam, 1,5 napi adag majdnem 1.000,- forint volt.
Vendég

SOS, aki ért a homeos cuccokhoz!

Vettem oscillococcinim-ot. AZt írja, hogy napi 2-3* 1-1 tubust kell beadni! Ez rengeteg golyó! Hogy a bánatban adjam be Jozsónak? Még 5 golyót csak csak megetetek vele, de ennyit képtelenség.
Vendég

Sziasztok!

Látom mindenki fogat növeszt ezerrel Kép
Gréti is nyáladzik ész nélkül meg tömi az öklét a szájába, doktor nénink szerint nem fogzik, amúgy ezt műveli hetek óta. Ha neki jól esik....Kép
Nyűgös se volt a lányom, ő a frontokra úgy reagál, hogy szinte egész nap alszik Kép
Nem úgy az anyja...aki tiszta nyűgös. Kép Bár engem se a front visel(t) meg (azt hiszem), hanem az, hogy tanulnom kell, szept. 30-ig 2 tárgyból gyakorlati jegyet kell szereznem, meg 3 tárgyból vizsgázni. Úgyhogy tanulok ezerrel. Közben mosni, főzni, vasalni, takarítani + Gréti. No, de nem panaszkodok, csinálom. Csak épp kedvem nincs hozzá, de ki kell bírnom ezt az 1 évet, mert ha nem erőltetem meg magam, akkor 2 lesz belőle Kép Abba meg már bele halok.

No, most jött a postás, hozott csomagot...nem volt hangulatom lecseszni hogy miért nem hozza föl az ajánlott leveleket. Már ha egyáltalán ő az...viszont 4300 forintot kellett fizetnem, és 5 ezret adtam, visszaadott ötszázat, és bogarászott fél órát, mire elővakart még 200 forintot, hát kivártam türelmesen. Ciki volt nagyon, de nem adok neki borravalót, én se kapok ha ötöst adok valakinek, meg egyébként is a hócipőm tele van vele.

Tegnap voltunk keresztelő-felkészítésen a plébánián, jó volt, kb. 5 család volt+keresztszülők. Gréti az elején nézelődött, aztán elkezdett dumálni (izgi volt amikor a néni aki tartotta beszélt, Gréti meg fújta neki a buborékokat, berregett, gagyogott meg ilyenek Kép aztán kifáradt és elaludt. Kép

Dancsi: Én nem értek a homeós cuccokhoz, csak szeretnék Kép de oscilloizém nekem is van. Jozsó influenzás?
Azt mondták itt a csajok, hogy vízben kell feloldani pici babáknak, gondolom a Jozsónak se árt, ha úgy adod.

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea,
nem náthás csak, valszeg a foga miatt, mert olyan egyéb tünetei vannak.
Vendég

Mi ma megyünk keresztelő-felkészítésre este 6-ra. Kíváncsi vagyok. Keresztelőruha vásárlást elnapoltam, anyukám nem tud ma vigyázni Törpikére. Egyébként a nyál nálunk is folyik (a karomon, a hátamon...). A férjemmel mindig elcsodálkozunk, hogy hogyan van egy ekkora babának ennyi nyála. És a birkózás megy egész nap: hogyan lehetne mindkét kezét egyszerre a szájába gyömöszkélni, és úgy aludni. A férjem azt mondta, hogy úgy fog kinézni Hanna, mint a Forrest Gump című filmben a fekete rákászfiú, akinek beleesett az eső a szájába. Azért nagyon remélem, hogy nem így lesz.
Szerintetek mennyire kellene stabilan tartania a fejét? Mert még nem tökéletes a dolog (3 hós+1 hetes)
Hildus
Vendég

Hildus!

Köszi.Nem tudom,a Noémi akkor már tartotta a fejét rendesen.De minden gyerek más.

Dancsi!

Nálunk is ezek a tünetek,csak hasmenés nincs.A homeóst régen próbáltam,de akkor nem használt.A Jozsóka tűri a tisztábatevést?Mi most már bugyipelenkát használunk,mert azt még valahogy felbírom rá húzni.

Bea!

Jól tetted,hogy nem adtál neki borravalót.Nem illette meg a postás.

Ildi
tfildiko

Ildi,
Néha rémálom a pelicsere,mert megszökik, a legújabb pedig az, hogy teljes erőből belém rúg. A bugyi pelit én nem szeretem, valaiért kifolyik belőle a cucc. Csak utazáskor használjuk.
Vendég

Sziasztok!

Látom mindenkinél fogügyek zajlódnak. Nálunk is. Most érkeztünk haza a nyaralásból, az a két 2 alatt Edinek kibújt 2 foga semmi gond nélkül (1 rágó és egy szemfog). Most a másik szemfog jön, de ez már problémásabb eset, éjjel mi is sokat fentvagyunk miatta. Ebbe bele kell törődni. Habár megjegyzem, nekünk használni szokott a Chamomilla.

Pelusozás: Edi is megszökik sokszor, ha pedig nem akkor annyira forgolódik a pelenkázón, hogy képtelenség tisztába tenni. Ilyenkor mindig valamilyen újdonságot dugok a kezébe, ami leköti, hogy át tudjam pelenkázni.

Enikő, mostmár itthon leszünk, mikor ejthetünk meg egy talit, hogy odaadjam a tápszert? Mikor vagytok a Puskás játszón? Majd elbicózunk Edivel oda.

Üdv. Mindenkinek!
Gabici
gabici

Hu lányok ez az idő kíkészit hogy ilyen meleg van! Annyira fáj a fejem,és olyan kába vagyok,hogy az csak na!!Ma voltam a tb-nél és ugy elkezdett fájni a hasam,hogy le kellett ülnöm!Ugyhogy szerdán megyek vele az orvoshoz!! Ezek nem is görcsök voltak,olyan furi érzés!!!Holnap tanácsadás a Zöld Sándorba kiváncsi vagyok!!!Holnap jövök!!Puszancs !Sziasztok!!Bibi 28+6(29)!!

Kép
bibi226

Bibi,
nem keményedést éreztél? Nekem akkor van, ha kiütöm magam.
Vendég

Dancsi! vizben feloldod ugy. Amugy elég neki harmad, v. fél tubus!!

Ma keresett az uj védönönk, nem tudom mi a francnak jo, most jöttem a körzetébe de ha gondom lenne ugyis keresném. 19 hós babával mi bajom lenne?

Ja épitési engedélyt ma igérték meglesz 1 héten belül!! Persze elkezdeni igy is csak okt. közepén tudjuk!

Lányok, vettem Orsinak a Plázában a Murányi helyén egy ilyen szandit, 400 ft! Ez nem töri a lábát mint a Rider, jol lehet benne pancsizni, és belül van szövet bélése. Igaz már szinben nincs, de nekem nagyon tetszett
Kép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Nem, ez nem igazán keményedés mert meg kellett állnom úgy belenyilalt az oldalamba! Amikor bekeményedik az nem fáj,ugye?

Kép
bibi226

Karmen,
már beadtam neki egy egészet, de a következő adat akkor csak fél lesz.

A védőnőnek szerinem kötelessége kimenni ilyenkor. Hozzánk is kijött az új, amikor elköltöztünk.

Bibi,
a keményedés nem fáj, csak kellemetlen. Ha keményedik, azt tudni fogod milyen, kő kemény lesz a pocid.

A nyilallás meg lehet attól, hogy nyom a baba valami ideget. Nekem anno Jozsóval hüvelyi nyilallés volt, kb.a 23-24. héten kezddött és rosszabbodott. Nyugalmi helyzetben nem volt, de járkálás közben szinte mindig.Volt, hogy a városban a falat támasztottam és odajöttek az emberek, hogy segíthetnek-e. Egy barátnőmnek pedig ugyanez van, csak köldök felé.

De azért szvsz említsd meg a dokidnak.
Vendég

Bibi! Beszéltem ma a tornás csajszival, holnap 5 -től lesz már torna az Újklinikán. (fsz. fizikoterapia). Én biztosan megyek. Talizhatunk!
Dancsi! Sajnálom, hogy nem tudsz járni.

Melinda
19+5

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Melinda,
tudok járni! Kép Kép Miből gondolod, hogy nem tudok? Vagy a kismama tornára gondolsz? Hogy oda nem tudok járni?

Ha a férjem időben hazaér holnap, akkor lehet, hogy el is tudnék menni tornára. Majd látjuk...
Vendég

Vagy elviszem Jozsót. Mondjuk az vicces lenne.
Vendég

Dancsi! Jujjjjjjjjj!KépKépKép
Persze, hogy a tornára gondoltam.Kép Azért jó lenne, ha el tudnál jönni, tornázni.Kép
Csütörtökön 6-kor kezdődik.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Melinda,
nem tudok holnap menni, apának kell a kocsi. Talán a jövő héten. Vagy csütörtökön.
Vendég

Bibi!

A keményedés nem fájt,csak kellemetlen volt.

Dancsi!

Elkiabáltam a hasmenést.Tegnap délután 4-szer kellett kiszednem a kakiból a Noémit.Már 6h óta kukorékol,az éjjel 7-szer ébredt.

Ildi
tfildiko

Ildi,
Hú, ez nem hangzik túl jól.
Vendég

Hildus: Most van itt a gyógytornász és megkérdeztem,hogy egy 3 hós babának mennyire kéne tartania a fejét. Azt mondta, már teljesen stabilan!
"Úgy kéne tartania a fejét,tenyértámasszal, teljesen nyújtott karral,fejjel felfele téged néz, ha szembe vagy vele és amikor felveszed és megfogod a babát már nem kell a fejét-nyakát fogni! Ezt mondta szó szerint!

Fogzóknak jobbulást!
Pusssz
Enikő

ceniko
Szeged

Még valami Hildus, most diktálja a gyógytornász: Ha támaszkodik a baba, már nem szabad ökölbe legyen a keze, hanem szétnyitott tenyérrel kell támaszkodnia 3 hós életkorban!
Pussz

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Hildus: Nekem is azt mondta a gyógytornász mint Enikőnek (ugyanaz Kép), és nálunk ez gond is, mert Grétinek ökölben van a keze amikor hason fekszik, úgy nyomja föl magát, viszont a fejét nem fogom már ezer éve, azt szépen tartja amikor fölveszem.

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Enikő: szerintem ez nem így van! Bocsi, hogy közbeugatok, de Hildus csak agybajt kapna attól, amit a gyógytornász mond. Lehetnek egyéni eltérések! Az én babám kb. 3,5 hónapos. A védőnő azt mondta 1-2 hete, hogy mozgásilag olyan, mint egy 4-5 hónapos. 6 naposan már átfordította a fejét hason egyik oldalról a másikra úgy, hogy közben felemelte. Két hónapos kora óta hintázik a térdemen. 6 hetes kora óta kinyomja magát állásba miközben fogom. És ha hason fekszik még mindig csuklik a feje időnként, még mindig ökölben van a keze, és még mindig nem nyújtott a karja(csak könyököl). Most gyorsan utánaolvastam a "Boldog baba" c. könyvben és hatodik hónapra írják: "Ha hason fekszik a padlón, felnyomja a fejét, a vállát és a mellkasát." Szerintem ez lehet az a pozíció, amire a gyógytornász gondolt. Pár hónap eltérés biztos nem számít.

Kép
kucsipritin

Sziasztok!
A kislányom 6 hetes kora óta átfordul hasról hátra és hátról hasra. És amikor hason van, elég sokáig tudja tartani a fejecskéjét, és próbál előre nézni, a karja nyújtott de a keze ökölben van. Amikor a vállamon van, akkor is elég sokáig bírja, de a kezemnek mindig ott kell lennie, mert 5-10 perc után előrebukik a fejecskéje. Szóval ezért kérdeztem.
Most olyan ideges lettem, hogy nem akarom megvárni az októberi időpontot a gyógytornászhoz, nem tudtok ajánlani valakit?
Azt zárójelben még mondom, hogy Hanna korábban született, de nem tudni mennyivel korábban. A biológiai anya szerint 2 héttel, az ottani orvos szerint 4 héttel. Nem tudom, hogy ez számít-e a fejlődésben.
Nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget!
Hildus
Vendég

Sziasztok!
A kislányom 6 hetes kora óta átfordul hasról hátra és hátról hasra. És amikor hason van, elég sokáig tudja tartani a fejecskéjét, és próbál előre nézni, a karja nyújtott de a keze ökölben van. Amikor a vállamon van, akkor is elég sokáig bírja, de a kezemnek mindig ott kell lennie, mert 5-10 perc után előrebukik a fejecskéje. Szóval ezért kérdeztem.
Most olyan ideges lettem, hogy nem akarom megvárni az októberi időpontot a gyógytornászhoz, nem tudtok ajánlani valakit?
Azt zárójelben még mondom, hogy Hanna korábban született, de nem tudni mennyivel korábban. A biológiai anya szerint 2 héttel, az ottani orvos szerint 4 héttel. Nem tudom, hogy ez számít-e a fejlődésben.
Nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget!
Hildus
Vendég

Bocs, hülye gép!
Vendég

Melinda! Nekem a mai nap nem jó ,jönnek a barátnőmék hozzánk szerdán a Resh-ez megyek,de a csütörtök jó?Neked ok? Mikor kezdődik?Milyen ruhát vigyek? Előre be kell jelentkezni?Itt a hideg front és ilyenkor egész nap iszonyúan fáj a fejem,alig birok kikelni az ágyból!Ma voltam tanécsadáson a Zöld Sándorba és nagyon rendi védönőhőz kerültem!Szinte semmit nem kellett várnom,és nem cseszet le semmiért(pedid híztam 1kg)!!Szalad a lakás,de úgy fáj a fejem hogy megyek lefekszek!!Sziasztok!!Puszancs Bibi 29+1

Kép
bibi226

Dancsi:Ha nem náthás akkor ne adjál neki oscillo-t, inkább allium cepát, az kimondottan orrfolyásra van, vagy Coryzalia-t. Az enyémek imádják ezeket a golyókat, csak úgy nyelik. Simán elfogy. De sztem elég egy fél tubus is.
Én Flóval mentem,mikor Bátor pocakban volt.

Bibi: Nézesd meg a vérnyomásod lécci, és ha lehet egy uh-t is ejts meg!
A lakást hagy ilyenkor a fenébe, inkább pihenj!

Hildus: Ne aggódj,nincs semmi baja Hannának, lehet egy-két hét múlva megtartja a fejét egyedül is. Gondoljatok bele,mekkora afeje a testéhez képes, nagyon nehéz ám azt megtartani!

Gabi
inecsg

Kucsipritin: teljesen igazad van. Én csak azt írtam le, amit a gyógytornász diktált, mert rákérdeztem, hogy egy 3 hós és 1 hetes babának mit kell már tudnia. Nem ijesztgetésnek szántam, mert nem tudom ezeket csinálja-e már Hildus kislánya!

Mellesleg az én Violám sem fejlődik megfelelően,illetve ő kb 4 hós koráig okés volt mert akkor pl már forgott, csak valami okból kifolyólag leállt a "megfelelő" fejlődéssel. És ha már van 1 nagyobb gyereked, és van összehasonlítási alapod, vagy nagyjábnól elképzelésed, hogy egy x korú babának mit ILLIK már művelni és az a baba drasztikusan le van maradva (a saját gyerekemre gondolok most), akkor elgondolgozok és hívok szakembert! Max azt mondja, hogy hékás, nyugi nincs a gyereknek semmi baja, de nekem megért annyit (és gondolom Hildusnak is), hogy megnyugodjak. Látod nálunk is kiderült, hogy probléma van. Ha időben elkezdik a kezelést tökéletesen helyrte lehet hozni az esetleges hibát. És a korábban jött babák igen nagy %-kának vannak ilyen jellegű probklémái amit gyógytornász nagyon nagyon jól tud orvosolni a megfelelő tornával (a mi esetünkben a Dévény Anna módszerrel)

A baba mozgás fejlődése egyenes arányban van a szellemi fejlődésével! Én ebben hiszek!És hiszem azt, hogy ha gyógytornásszal a fizikai állapotán lendítünk, akkor a szellemi szintjére is hatással lesz a későbbiekben!

És nem rossz indulatból, vagy ijesztgetés miatt kérdeztem meg és írtam le mit válaszolt a gyógytornász, hanem azért, hogy segítsek,inkább nézesse meg és ha baj van időbe kezdjék el a megfelelő terápiát. Ettől a gyerek még nem fogyatékos vagy sérült. Sőt! Én nagyon nagyon bánom, hogy nem fordultam Violával előbb szakemberhez! Akkor már csomó mindent csinálna!!! Ezt sose fogom megbocsájtani magamnak! (Õ már 7 hós és nem csinál semmit!!!)

Bogimnak már 3 HETESEN nem kellett tartani a fejét. Violánál is kb ekkora értük el ezt a szintet és ő korababa volt, kis súlyú és problémás!

Mindenki úgy csinálja ahogy akarjaKép
Azért ekkora korban a pár hónap, azért nagy szó! Amikor hétről hétre változnak,ügyesednek ezek a törpék! És minél korábban észreveszik, ha ESETLEG gond van (amit a mi dokink nem vett észre), akkor pikkpakk helyrehozzák a problémátKép

ceniko
Szeged

https://www.babanet.hu/faq/mozgas.php

Ebből lehet csemegézni...

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Még jó hogy nekünk ezt nem mondták, mert Orsi annyira utált hason, hogy le sem lehetett tenni, ha meg mégis akkor csak rövid idöre. Ezek után nem meglepö hogy egyhamar nem tudta magát tartani hasonfekve, hiszen hogyan erösitette volna a nyakát. Majd fél éves volt mire tényleg megtartotta a fejét hason fekve kinyomva. ÉS azota is szépen fejlödik, a doktornönk és a védönönk soha nem mondta hogy gond lenne, mert ök is tudták hogy nem is tud probálkozni. A fejét hamarabb tudta tartani, azt nem tudom mikortól. Én soha nem aggodtam baja lenne mert az megnyugtatott hogy biztosan láttam fejlödik.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Bibi! Persze lesz csütörtökön is torna. Akkor 6-kor kezdődik. Nem kell előre bejelentkezni. Kényelmes rucit hozz magaddal, tornacipő nem kell, elég a zokni.
Ma nyolcan voltunk, nekem tetszett.
Kellemesen megmozgattam tagjaim.Kép
Ja, majd elfelejtettem, 300,-Ft/alkalom.
És hozz igazolást a dokidtól, hogy tornázhatsz.

Holnap nincs ovi. Lottika anyósoméknál alszik.
Semmi gond nincs vele az oviban. Imádja! És ennek persze nagyon örülök! Vidáman indulunk reggelente, hatalmas puszival búcsúzunk, meg "vigyázz magadra anya". Minden nap mesélnek nekik elalváskor, az du. mindig elmeséli, és kéri, hogy keressem meg az interneten (modern gyerekKép). Eddigi kedvence a három pillangó, hála meg is találtam, letöltöttem neki. Hát, látnotok kellett volna az arcát, amikor meghallotta!KépKép

Melinda
19+6

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Melinda: Egy tündér a lányodKép Melyik az a három pillangós mese?
Remélem jövő hétfőtől sikerül ott altatnom Bogit. Nagyon klassz neked, hogy ilyen problémamentesen sikerült a beszoktatás. Ti jártatok bölcsibe ugye? És helyileg hol az ovi meg a bölcsi amelyikbe jártok/jártatok?

Karmen: ...na igen Kép Ráadásul a pl bukós babákat nem is szabad (javallott) hason altatni....
Szvsz egy anya megérzi ha gond van, mint ahogy azt is, hogy mi a legjobb a saját gyerekének!Kép

Bogi ma apázott. Apa ment érte az oviba és egész délután csavarogtak. Olyan szinten kifáradt, hogy kakaóivás közbe bealudt, mint ahogy Viola szokott...Kép Úgyhogy most csend van és nyugalom!Kép

Már megint semmi normális nincs a tévében, nem is tudom mi a fenének fizetünk egyáltalán elő, amikor alig van nézhető műsor, ami van (spektrum, discovery,ng,bbc,bbc prime,hírtv,travel) az is persze a bővített csomagban több, mint 4000-értKépKép

E

ceniko
Szeged

Enikő! Van 3 pillangó, egy piros, egy sárga,, meg egy fehér. Megáznak, és repülnek virágról virágra, hogy engedjék be őket a szirmaik közé megszáradni. Röviden ez a lényege. Egyébként innen lehet letölteni (egy csomó más mesével együtt): http://vtv.battanet.hu/mese.shtml
Igen, Lottus bölcsis volt 1 évig. A Vitéz utcai bölcsibe járt, most pedig Gyertyámos utcai oviba.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Na ugye mondtam hogy itt a hidegfronnt!Tegnap este még 1-kor is epét hánytam,s egész nap fájt a fejem,ilyenkor mindig tudom hogy jönn a hidegfront!!!Gabi a vérnyomásom mindennap mérem,van itthon vérnyomásmérő 120/60 környékén szokott lenni ,de a pulzusom magas mostanában az 100!Majd ma ezt is mondom az orvosnak,meg el ne felejtsek igazolást kérni a tornához!!!Szóval nagyon rendi az új védönő a Zöld Sándorba!!Nagyon kedvessen elmondott mindent,megmérte a vérnyomásom,mondta hogy nagyon figyeljek a higiniára,és megmérte a súlyom(híztam és nem szólt egy szót se)!Melinda remélem holnap talizunk!Ha nem mennék írok!!OK?Puszancs:Bibi 29+2

Kép
bibi226

Sziasztok!
Igazad van Kármen, egy anya megérzi... Nem véletlenül kértem már augusztus közepén időpontot a korai fejlesztőbe (októberre adtak). Szóval itt volt ma délelőtt az a gyógytornász, akit Bea ajánlott. És tényleg gond van. De azt mondja helyre lehet hozni. Nagyon feszes mindkét karja és tónuskülönbség is van a kettő karja között. Jól átgyúrta, és ettől kezdve hetente jönni fog. Amikor elment először kétsébeestem, hogy miért pont velünk történik mindez, de aztán gyorsan helyreraktam magam, hogy nincs semmi baj, korán felismertük, a gyógytornász szerint nem is lehet majd később észrevenni. És azt is mondta, hogy az értelme viszont nagyon fejlettnek tűnik. Ez azért -remélem- jó jel.
Nagyon-nagyon hálás vagyok mindannyiótoknak! Épp azon gondolkoztam, hogy én már annyi segítséget kaptam Tőletek, hogy mikor fogom én ezeket meghálálni??!!KÖSZÖNÖM!
Hildus
Vendég

Hildus: Örülök,hogy megvan mi a gond és megnyugodhatsz!! Beánál jó kezekben lesztekKép Hozzánk is ő jár! Egy tündér, és nagyon ügyesen megdolgozza babuleket. Látványos a Viola fejlődése napról napra! Ne aggódj és ne legyél belebetegedve, nem kell kétségbeesni, örülj, hogy nincs komoly baja Hannának!KépKép
Semmi gond nem lesz!!!!++++++++++++++

Pussssz!
Enikő

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Hildus: Nem kell semmit megköszönni, ezért van ez a topik Kép Néha veszekszünk, okoskodunk, durcizunk, együtt örülünk, szomorkodunk, tapasztalatot cserélünk és segítünk Kép
Én is nagyon sok hasznos dolgot tanultam itt, aminek nagyon örülök Kép Sokan segítettek ha gondban voltam vagy más problémám volt/van/lesz....nekem is azt mondta itt valaki egyszer (talán Hajni, de nem biztos) még nagyon az elején, hogy hamarosan én is tudni fogok segíteni másoknak....meglátod, rövidesen te is azt fogod tenni. Kép

Melinda: Nagyon ügyes Lotti! Büszke lehetsz rá! Kép Szép is, okos is Kép

Bibi: Hát persze hogy hízol, végtére is egy emberke növekszik benned, miért cseszne le a védőnő? Azt hiszem vagyunk itt egy páran akik a terhesség alatt híztunk Kép
Bocsi, ezt nem hagyhattam ki Kép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Most vettem észre,hogy az előző hozzászólásom sehol.

Hildus!

Örülök,hogy nincs nagy gond.Hamarosan minden rendben lesz.Jó,hogy hívtál szakembert.Én meg mindig a beszédfejlődése miatt aggódom.Az utóbbi időben egyre többet halandzsázik.Lassan elkezd majd beszélni,remélem.

Melinda!

Egy tündér a lányod.Kép

Enikő!

Jól érzi magát a Bogi délelőtt az oviban?

Ildi
tfildiko

<font color="ff0000">Sziasztok!De rég írtam ide!
Melinda!Látom,már lassan 5hónaposak vagytok,drukkolok nektek!!Azt a mesét amúgy mi is eljátszottuk az oviban,nagyon aranyos!!
Enikő!Sok puszi,találkozunk msn-en!</font>
ildi10

Ígértem, hogy beszámolok, mit intéztem keresztelőruha ügyben. 3 helyen jártam:a B-ban (a Rókusi körúton), ott van klasszikus keresztelőruha: gyöngyös, fodros, masnis, 7990-ért. A M-ban (szintén Rókusi) 3 részes plüsst láttam, ezüst hímzéssel: rövid ujjú rugdalózó, kabátka, sapi 5000-ért. A F-ban (Madách utca) 2 részest találtam vastagabban és itt is volt vékonyabb klasszikus ruhácska. Így most nagy gondban vagyok, mert én szerettem volna ha ruhácskában lesz, de be kell látnom, hogy a templomban nagyon hideg van, még akkor is, ha kint tombol a meleg. És a habos-fodrosat többet az éleben nem tudom ráadni, míg a rugdalózósat azért egyszer-kétszer még igen. Így most gondolkozom a hétvégéig, hogy mi legyen.
Hildus
Vendég

Hildus! sajnálom hogy igazad lett, de milyen jó hogy már most észrevetted és kezelik a babát! Én nem vettem Orsinak olyan ruhát amit csak 1x lehetne ráadni, szerintem ezek a babák mindenben csinosak. Én végül kaptam ruhácskát, nem igazi keresztelös de igy is csini volt. Én nem adnék ki érte annyit, de ha neked igy marad szép emlék hogy ö volt a legszebb akkor áldozz rá.

Melinda! én ismertem ezt a meseletöltést, köszi hogy megirtad.

Én meg egy linket ajánlok a bölcsis/ovis szülöknek http://ovisjelek.fw.hu

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Bea, Ildi! Köszi. Nem hiába, az én lányom.KépKépKép

Bibi! Remélem talizunk!

Ildi10! Nagyon el vagy/tok/ veszve.Kép

Melinda
20 (jippi.Kép baromira telik az idő)

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!
bocsánat, hogy mindig csak akkor jövök, ha bajom van, de azért olvaslak titeket elég gyakran.
Most is lenne egy kérdésem: ismeri valaki a grapefruit mag kivonatot?
A védőnőnk javasolta Csillámnak, fertőtlenítő és étvágyhozó szerként. Fertőtlenítés amiatt, hogy többször volt már szájpenésze. Lehet, hogy a szervezetében lappangó gomba miatt nincs étvágya.
Neten utánaolvastam, elvileg jó lehet, csak nem tudom, egy 8hós pici babának lehet-e adni.

(Persze a dokinkat is meg fogom kérdezni, csak kíváncsi vagyok, használta-e valaki közületek.)

Seri
seri

Sziasztok!Seri én ittam a grapefruit mag kivonatott,nekem sokat volt gombás fertőzésem (kolleganőimnek is) és amíg ittuk nem jött vissza!Az íze szőrnyű teába vagy gyümi lébe kell beletenni és ugy meginni! Nekem olyat ajánlottak ami nem alkoholos ,a sas gyógynővénybe lehet kapni.mondjuk ez elég drága volt majden 3000ft,de sokáig kitart!De azt hogy piciknek lehet-e adni nem tudom!!Melinda,holnap talizunk! 3/4 6-ra Hildus hihetetlen drágák ezek a keresztelő ruhák!!Utána már többet rá se bírod adni,vagy mentek valami előkelő helyre?Ma voltam a dokinál ,minden rendben van,zárva van a méhszáj,holnap telefonál mikor kell mennem CTG-re!!Puszancs Bibi29+2

Kép
bibi226

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: