2005.09.09 08:28
2005.09.09 14:36
ez még Dorcsié, csak tegnap este már fáradt voltam

És ez egy anyának a legcsodálatosabb érzés , ha a gyereke ennyire szereti, és ragaszkodik hozzá! Remélem nekem is Esztivel jó viszonyom lesz majd!Most még nagyon az
De igyekszem a "vasat" más forrásokból pótolni neki!Hát evés után disznóól az nálunk is akad

Annyira örültem, nemtom mi lehetett, de szerintem a foga

tényleg tök jól jártál, nagyon sokat számít!Én is mindent rakok el szépen, hogy a köv babának is meglegyen mindene!Ha fiúcska lesz akkor is csak 1 éves kor körüli rucikat kell vennem egy pár újat, mert az az előtti időszakra elég unisex a ruhatárunk!
A többi járulék, babakocsi, járóka, kiságy stb. pedig remélem kibírják addig.
Te kinél szültél?Kisfiad, vagy kislányod van? 2005.09.09 18:13
Én Koós-Hutás Piroskánál szültem, február 18-án. Úgyhogy most van egy 6 és 3/4 (
)hónapos kisfiam, Marci.
2005.09.09 19:43
2005.09.09 19:57
2005.09.10 08:45
Annát vittem babamasszázsra 4 hónaposan és azokkal a mamákkal és babákkal minden hónapoban valamelyikőnknél. Ha van kedvetek egyeztethetnénk. Tudom, hogy nem mindenki lakik Pesten, de talán egy délutánra ti is be tudtok jönni. 2005.09.10 10:41

2005.09.10 11:27
2005.09.10 11:57
2005.09.10 11:58
Domi félelmein remélem sikerül majd enyhíteni, mert nem lehet könnyű látni, ahogy eszi magát a kisfiad, ráadásul úgy, hogy igazán segíteni sem tudsz neki. Szívszaggató lehet!
2005.09.10 20:17
Szegény Domi. Nem tudom, egy 6 éves kisfiú hogyan dolgozza föl ezeket az élményeket, de remélhetőleg az ovis nyüzsgés majd eltereli a figyelmét. Meg jön a Mikulás, Karácsony, lesz mivel foglalkoznia ehelyett a téma helyett. Olyan furcsa, hogy akit szerettünk, hogy megtud változni. Az ember nem is gondolná, hogy ilyesmire képes egy ember a saját gyermekével szemben. Bocs, de ez disznóság.
Ha husis, akkor csak 3-at. Uzsira ugyanaz, 2-4 dl, ez változó, álmosságtól függ. Nem utasított vissza még semmit, de állítólag 9-10 hónapos koruktól lesznek válogatósak. Van még két nyugis hónapom kajailag. Ruhákról annyit, sajna nekünk mindent venni kellet, pár cuccot vettek csak ajándékba rokonok, barátok.
De bármilyen nemű is lesz a második babi, mindegy, mert én is rózsaszín kivételével mindent adok a kissrácra. Szeretem, ha színes a bébi. Most is jön a pénzkidobálós időszak, télire nincs semmink. Remélem novemberig nem lesz olyan nagyon hideg, 11.19-én lesz Kismama babaruhabörze. Olyan jó cuccokat lehet beszerezni, tökre megéri kimenni, még a 900 Ft-os beugró ellenére is. Etetőszéket kapunk mostanában. Jó abban etetni? Eddig mindig az ölemben volt, és az olyan jó érzés, közel van, mint szopikor. 2005.09.10 21:04
Nálunk olyan 200-250 körül szokott lenni a főzelék, és utána már nem is nagyon kér inni, csak pár kortyot. 2005.09.11 09:19
2005.09.11 09:47
2005.09.11 19:34
2005.09.11 19:36
Egyébként ő szépen eszik és képzeljétek tegnap egyedül megtette az első lépéseit. Mára is tartogatott 2-3-at belőle.
sok sok sikert hozzá!! 2005.09.12 12:25
2005.09.12 14:26
Én most akkor már nem tudom, hogy mi van,és hányadán állunk, de határozottan erre kérdeztem rá, még régebben és a Dr. néni mondta, hogy akkor ezt kell beadatni, és ő is 1 éves kor után javasolja! Azért lett ez, és most!Azért remélem ő sem mondott hülyeséget, és jó lesz ez az oltás is a betegség ellen!
Ez viszont már a kegyetlen 15 hós lesz!Fú, de nem várom
Én is soxor elképzelek mindenkit, hogy milyen lehet élőben
Meg kellene dumálni egy konkrét időpontot, és hajrá!Előre szólok, hogy a jöv. hét nekem nem jó
, mert apa szabin lesz, és akkor együtt jövünk-megyünk!A talinak meg szerintem babás-mamásnak kellene lenni, nem?
Valahogy egyáltalán nem izgultam, inkább baromira élveztem az egészet az elejétől a végéig, igaz volt 2 óra nagyon nagy fájdalom, de ki emléxik már arra??!!
Nekem meg különösen szerencsém volt, mert az egész szülőszoba az enyém volt, így mindenkinek aki bejött volt egy kedves mosolya, mondata, felém, és ez annyira jólesett ez a figyelmesség!
Egész nap/nappal/csak én szültem, aztán aznap éjjel meg egy másik mama!Õ meg éjszaka uralta a sz. szobát
Választasz sz. nőt?Bemegy a párod?
De látom kajával nektek sincs gond;))
Néha úgy sajnálom, hogy már nem adhatok neki annyi cicit
Imádom(tam)amikor szopizik, igézően tud nézni a szemembe, meg simogat közben

De egy hete már csak este van, mert elkezdtem leszoktatni, nagy erőfeszítések árán
Mondjuk véletlenül Velencén is bementünk egybe, és vettem Esztinek 400Ft.-ért egy annnyira édes farmerdzsekit!
Meg van már egy jópár rucija onnan!
Remélem az alvással nincs már gond/a levegővétellel/?! 2005.09.12 15:35
)
)
! 2005.09.12 20:34
Ez van, amúgy meg már annyira szerintem ő sem igényli, csak megszokás, mert vannak esték amikor kb. 2'-ig szopizik, és már kéredzkedik az ágyába aludni

2005.09.12 20:40
köszi, pussz2005.09.13 08:52

2005.09.13 12:02
2005.09.13 12:50
Apukája is bent lesz, akár természetes szülés lesz, akár műtét! Műtétnél mondjuk csak üvegen át láthatja a dolgokat, de azért az is sokat számít!!!
Remélem ez nem kizáró ok?!
2005.09.13 14:33
Tényleg én is imádok szopiztatni, de egyszer muszály elkezdeni a leszoktatást! Én sem vagyok az a nagy mindenáron mindent anyuka, de azt nagyon szerettem volna ha 6 hós koráig csak cicit tudok neki adni, és ez bejött
Ennek annyira örülök, mert én úgy gondolom, hogy azt a sok jót,amit tud nyujtani ellenanyagban stb. azt többé sehonnan nem tudja potolni egy baba!Persze az nagyon rossz ha valakinek teljesen önhibáján kívül nincs teje, vagy nincs elég, és ezt nem tudja megtenni, de én naon örültem, hogy ezt tudtuk tartani!Pedig sokan az ismerőseim közül már piszkálgattak, hogy mért nem adok neki már gyümilevet, meg amit lehet 4 hós kortól, de én ezt annyira nem szerettem, hogy nem értették meg, hogy MINEK egy olyan babának akinek teljességgel elegendő a tejem!!!Én még a kórházban is szóltam, hogy nekem ne itassák teával, meg cukros vízzel, hanem hozzák csak ahányszor kívánja a baba
De örültek neki, mondták, hogy persze, és tök jó, hogy így állok hozzá
Úgy irigyelltem akiknél már pár hós korban átaludta a baba az éjszkát!
,meg kocsiülést, meg téli cuccokat neki+ apának is kikopott már a ruhatára!Én meg maradok a régieknél, egy anya már csak ilyen
Az viszont nem játék, vigyázz vele!Persze én azért érezhettem ilyen könnyen a dolgokat, mert nekem szerncsére teljesen problémamentes volt a terhességem, és a szülésem is úgy kezdődött mint a "nagy könyvben" fájásokkal!
Igaz később adódott némi komplikáció ami miatt majdnem csaszi lettem, de szerencsére jó volt a szívhang, és megszülhettem spontán!

Egyenlőre!
2005.09.13 14:39
Kicsit nehezemre esett főzni, de ezentúl úgy néz ki, hogy kell!
2005.09.13 18:58
Én császárral szültem, egy darabig arra is számítottam, mivel Marci a 37. hétig faros volt, akkor fordult meg, úgyhogy jöhetett volna a hüvelyi szülés. Aztán a normál úton megindult szülés közben elromlott a szívhangja, úgyhogy mégis császár lett belőle. Igazad van, a bizonytalanság viszont rossz, próbálj meg rákérdezni a dokidnál, hogy miért vacilál, jó lenne, ha nem lenne ez a bizonytalanság, hanem biztonságban éreznéd magad a hátralévő időben.
), pláne ebben a mai világban, ahol mindenkitől (doktornéni, védődő, barátnő, internet stb.) csak azt hallottam, hogy anyatej, anyatej, anyatej. Aztán lassan rájöttem, hogy ettől még lehetek jó anya...
2005.09.13 19:18
2005.09.13 21:03
Szóval igazán utána kell járni,de legyen saját biztonsági öve oldalvédelem legyen stabil ha lehet legyen dönthető az alvás miatt.Most más nem jut az eszembe
Remélem tudtam segíteni2005.09.13 21:47
2005.09.13 22:14
2005.09.14 11:58
Lassan kiesz minket a vagyonunkból. Olyan jó lenne tényleg találkozni és személyesen megosztani ezeket az élményeket.
Tök jó neked! Az új dokinál meg akkor nyiss új lapot és ülj le vele szemben és kérdezz meg mindent nyiltan. Nekem azért volt nagyon rossz a régi doki, mert semmit nem mondott el és nem is bíztam benne annyira, hogy megkédezzem azt ami érdekel. Mikor 35 hetese voltam akkor váltottam és az új doki VM (aki most ment a MÁVba) mindent elmondott. Nagyon rendes volt hozzám. A szabijáról jött be a szülésre is, aztán másnap látogatni és negyed nap a varratokat kiszedni. Szóval szerintem (meg kell dolgoztatni őket a pénzért emit fizetünk
) vond kérdőre nyíltan, ne legyen gátlásod. Rólad és a babáról van szó!!! Ne haragudj, hogy én is így belekontárkodok a dolgodba, de fogjunk már össze ha már így összehozott bennünket a sors ezen az oldalon.
2005.09.14 13:46
),mert már a második babónkat szolgálja ki,és nem kis megtakarítás ez így.Amit Domcsinak vettünk,azt a háttámlás ülésmagasítót,azt meg negyvenvalahányezerért láttuk szintén a Brendonban.Eszembe jutott,hogy a Kika gyermekosztályán is vannak ülések,megnéztük,és mi is szintén egy tizessel olcsóbban találtunk ott rá.Hihetetlen,ez pont Budaörsön volt,kijöttünk a Brendonból,és 10 méterrel arrébb ennyivel olcsóbban kaptuk meg,ugyanazt a másrkát,csak ráadásul a mégdrágább,szellőzős huzattal.Mi is nagyon jól jártunk,érdemes szerintem is kihagyni a Brendont.Arról nem is beszélve,hogy mi akkor még csak nézelődtünk,mert 1 hónap múlva lett volna csak rá pénz.Eltették nekünk az ülést,megbeszéltük,meddig tartják,és előleget sem kértek.Hát nagyon jól esett,hogy vannak még ilyenek!2005.09.14 15:03

Baj nem lehet az étvággyal;)
2005.09.14 17:02
Ráadásul fogalmam sincs, hogy jól döntöttem-e mellette, az árai pedig a csillagos ég közelében foglalnak helyet (tényleg nagyon durvák)
2005.09.14 20:39
)Meg azt szeretem,hogy Domi ingyen játszhat egy aranyos játszóházban,amíg vásárolunk,imádja.Aztán 145Ft-ért kap gyerekmenüt,ami ugyan nem nagy szám,de ők az állatfigurás sültkrumplit meg husit nagyon értékelik.Annyiszor töltesz üdítőt,ahányszor akarsz,és a bébinek ajándék a bébiétel,ingyen adják.Ha épp elfogyott a pelusod,azt is kapsz az információnál ingyen,és szinte minden sütit-kekszet megkóstolhatsz,mielőtt megvennéd.Csak egy százas a hotdog is.Ha rossz az idő,vagy kis pihi kell,sokszor elmegyünk,mert élvezik a gyerekek is nekik ez egy játék,mi meg ledöglünk a kekszekkel egy kényelmes kanapéra.Ez mondjuk más,nem a berendezés,amiről írtál,az más tészta.Van sok olyan dolguk,amit tervezők készítettek,hogy az én 6 éves kisfiam is megcsinálná simán...
. 2005.09.15 11:35
!Aztán majd mesélj, ha lesz egy szusszanásnyi időd!
. Engem soha nem zavart volna, ha a kislányom nyilvános helyen akart volna szopizni. 21 hónapos is elmúlt a nagyobbik, amikor a húga születése előtt 3 héttel végleg abbahagyta, és olyan rossz érzés volt, hogy már többé nem fogom szoptatni. De az igaz, hogy neki eszébe sem jutott volna a játszótéren vagy a buszon szopizni. A kicsit - most 6 hónapos - viszont már rengetegszer szoptattam a játszótéren, hiszen nem fogunk amiatt hazamenni, mert a pici éhes, a nagylányom pedig még javában homokozna. Szerencsére többen vagyunk ott szoptató anyukák, amíg az egyikünk szoptat egy padon, a többiek figyelnek az ő nagyobbik gyerekére is
.
. Az éjszakázás pedig bizony kimerítő, méghozzá nagyon. Mi is csak úgy tudtuk megoldani a nagylányunkkal, hogy két egymás mellé tolt matracot tettünk a földre, azon aludtunk mindhárman. Ha Viola felsírt, elkezdett szopizni, és mindenki aludt tovább a köv. ébredésig, amiből fogzás idején volt 4-5 is egy éjszaka során. Kíváncsi vagyok, a kisebbik lányunkkal mikor kezdődik el ugyanez. De majd azt is túléljük
2005.09.15 12:48
2005.09.15 16:03
2005.09.15 17:48
2005.09.15 20:32
2005.09.15 20:59
2005.09.15 21:38
;) 2005.09.15 22:20

Inkább nem fecsérelnék rá sok szót, egyszerűen katasztrófa egy hely!!!!Nekem 2 ismerősnőm is szült ott, de az egyik azóta már mégegyet, NEM OTT, a másik pedig keres jó kórházat a következő babához!Iszonyúak ott az állapotok,szülőszoba kb. 70-es évek beli, hozzáállás kb. 50-es évek beli!Nem éppen bababarát a hely
Én is már filózgattam, hogy hasonló lesz Eszti köv. ágyikója is. Bár neki még elég szerintem jövőig ez!
Én is nagy alvó hírében álltam amíg meg nem szültem. Este 10 órától másnap 11, délig lazán el tudtam lustizni! De hol van az már...?
Egy darabig ezt kell megszoknom
De azért így más arculata van a dolgoknak, mivel neked ez a másodiknál van, természetesen ott már szem előtt kell tartani a nagyobb gyerkőc érdekeit is! Meg még elég kicsi a másodikad, akkor én is szoptattam kocsiba, parkba, sőt bevásárló centrum baba-mama szobájában soxor!
De eggyel, aki már nagyobbacska másként látom a helyzetet! Ha még kisebb lenne, és fő tápláléka az anyatej lenne, én is letojnám, hogy hol szopizunk,
Ez a súly...
nem semmi!Kétóránkénti evés
Fú, emléxem nálunk is kicsit össze-vissza ment a kajáltatás az elején!Már alíg vártam, hogy valamennyire beálljon, mert sose tudtam mikor eszünk, alszunk, pelusozunk, és ez az örökös számolgatás, hogy mikor is szopiztunk!Meg melyik cici is következik!Fáj már a pocija? 
Láttátok? Szegény Lilu, azért őt jól megszivatták!Sajnáltam!
Szerintem én is így reagáltam volna
2005.09.15 23:16