A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » BABAPROJECT ELÖTT ÁLLÓK, IDE!

Sziasztok!
Adri sok boldog névnapot kívánok.

KingaKép
Köszönjük az imát, remélem meghalgattatott. Szép helyeken járhattál és nagy élmény lehetett. Néha sajnálom, hogy már nem járok énekkarra, gyerekoromban nagyon szerettem és most is szívesen dalolásznék.
Azt tervezem, ha majd unatkozó és második gyerekorát élő háziasszony leszek, eljárok majd a helyi asszony korúsba.

JucaKép
Á nagy terveim nincsenek a mezőgazdasági sulival. CSak érdekel, no meg családi indittatás, illetve nemsokára szeretnék kivonulni ebből a zajos városból és talán kicsit "kertészkedni" ha a gyerekekkel otthon leszek.
Egyébként én geográfus vagyok és pályázatokat írok. Tehát igaz, hogy én sem a végzettségem szerint dolgozom sajnos/hálistennek.

EszterKép
Persze én sem veszek ilyen helyen húst. Szerencsére anyukáméknál röfög a malac és zeng a baromfiudvar, így sokszor kapok tőlük húst. Vagy piac.

Na de most már tényleg befejezem ezt az állatos témát.

Dudu Kép
Miyen volt a koncert?

UniqueKép
Igaza van a többieknek addig, dolgozol amig kedved tartja. Lehet én is így fogok tenni, bár a mostani munkahelyem azt hiszem nem ér meg annyit...

Na dolgozom, mert példát kellene mutatnom az új kollegának.Kép

Szép napot.
junko
Vendég

BogiKép
Szívesen. Engem nagyon érdekel ez a téma és sztem is tök jókat írt Juca. Remélem, ha majd tanuljuk a haszonállatokat a tehenet húzom.Kép
junko
Vendég

Sziasztok!

Adri Kép
Boldog Névnapot!!!
Kép

Juca
Köszi az érdekes infókat! Kép

Unique
Megkaptam, délutá írok!

Sysy
Drukkolok a vezetéshez!

DuduRéka
Én is annyit agyaltam már, hogy hogyan foglak felismerni titeket! Én 100%, hogy leülök majd máshova! Kép ahogy ismerem magam...

Kinga
Nagyon szép helyen jártatok, köszi a képeket!!! Kép

bocsi, ha valakit kihagytam Kép mennem kell tanulni Kép

Sziszka

szisszka

Sziasztok!

Mea!
Nagyon-nagyon gratulálok a kis Lívihez. Szép nagy babóca lehet a súllyábólítélve. Már alig várom a képeket. Sok boldogságot kívánok Nektek! Kép

Timi!
Gratulálok a zebrádhoz. Sajnálom, hogy már meg is ijesztett a kis Huncut odabenntről, de remélem a saját orvosod is megnyugtat majd, hogy nincs semmi probléma. Nektek is nagyon sok boldogságot, és problémamentes 9 hónapot kívánok! Kép

Adri!
De jó, hogy jelentkeztél. Örülök, hoy minden rendben Nálatok Kép Sajnálom, Marcipánt, de hátha sikerül ismerősnek odaadni, és néha még meg is látogathatod Kép
Egyébként : NAGYON BOLDOG NÉVNAPO KÍVÁNOK !

Bogi!
Az angol az nagyon jó. Nekem is kellene megtanulni angolul, persze csak egy nyelvvizsga szinten Kép
Most a Műegyetemen csinálom az építész egyetemi kiegészítését, mert először csak az Ybl-n végeztem. Már nagyon unom, de ezt az 1 félévet már csak kibírom valahogy Kép

dido

dido
dido

Sziasztok Kép
Hát ez az én formám. Tegnap lett volna egy kis időm netezni, erre nem jött be a babanet Kép

Juca Kép
Hogy te miket tudsz Kép
Tegnap a tehenekről, ma az egészségről Kép

Kinga Kép
Gyönyörű helyen voltatok Kép
Biztos nagyon jól éreztétek magatokat, kicsit irigyellek is Kép

Unique Kép
A munka bármeddig csinálható, akár a munkahelyedről is mehetsz szülni Kép Erre nincs szabály, csak az hogy addig csináld amíg nem megerőltető Kép

Sysy Kép
Drukkolok a vezetéshez és ne izgulj, minden rendben lesz Kép

Timi Kép
Örülök, hogy mindent rendben talált a doki, de azért ma keresd fel a saját dokidat is, az a biztos Kép

Majcsi Kép
Nagyon szorítok neked, hogy ne jöjjön meg Kép
Küldök egy csomó +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ energiát Kép

Adri Kép
Hogy-hogy megint mész uh-ra? Nekem csak a 12. héten kell legközelebb menni. Már alig várom, annyira megnézném hogy hogy van a kis Pocaklakó Kép
Nagyon-nagyon boldog névnapot Kép
Kép

Annácska

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Sziasztok Kép
Tejügyben találtam két fura cikket. Ezek azt mondják egyáltalán nem kellene tejet innunk, mert kifejezetten káros az egézségre Hááát nem tudom én azért szeretem, bár ost nagyon elgondolkoztam. Idemásolom a linket, hogy ti is okosodjatok.
Ebben főleg az utolsó elötti részt ajánlom figyelmetekbe, egész az alján: http://www.napfenyes.hu/index.php?i=295
http://www.geocities.com/all_are_one.geo/hun/tej.htm

wish

Hú Wish Kép ez nagyon dúrva.
CSak átfutottam és biztos van benne igazság, mégis ezer olyan dolgot tudok felsorolni amit fogyasztunk és még csak nem is természetes. Pl. margarin, amit a természet eleve nem ismer, csak egy szintetikus, mesterségesen előállított katyvasz. Akkor már inkább tej.
Kókusztejet meg még annyra sem ismeri pl. a szervezetem mint a tehén tejet.
Egy kicsit szélsőséges ez a cikk, nem?
De azért érdekes.
A lényeg, hogy mindenből mértékletesen kell fogasztani és a szervezet úgyis jelez ha valamiből nem elég. Sztem.

junko
Vendég

Sziasztok!

Látom kitört a tejfrász, de ígérem ez lesz az utolsó, és eldugulok.

Mindig vannak különféle kutatások, amik ajánlanak vagy vagy tiltanak biz. élelmiszereket. A tej nem túl kompatibilis az emberi gyomorral, pláne a sok. Ezért írtam, hogy inkább tejtermékek. Wish még nem olvastam a cikkeket, de elfogom!!!

Egyes népek nem is isznak semmi ilyet (sőt vannak olyanok, ahol általában az állati eredetű kajákat nem eszik.) Mások a betegségeik. Az ember azért kezdte enni ezeket a kajákat, mert túl szapora volt a termés gyér, és az állati kajákban nagy az energia (eszkimó fókán él, más lesz a gyomra és emésztése) . Van a nagyon népszerű vércsoport diéta, ez is innen gyökerezik, és ha valaki belegondol, akkor nem minden logikát nélkülöző. (Nálunk a legtöbb embernek A+ vére van, japcsiknál sok a B+, Új Zélandon a O-ás, mert gondolom más a kaja, a túlélési esélyek, ezért a generációk során alkalmazkodunk) Magyarország a népek olvasztótégelye, ezért messzemenő következtetéseket ebből sztem nem kell levonni.

Ha azt veszzük, hogy itt a földmíves alapvetően A vércsoportú emberek éldegélnek, akkor erre a népcsoportra az alapvetően növényi alapokon nyugvó táplálkozás lenne ésszerű, erre alakult ki a szervezetünk, és erre jönnek a betegségeink. Van még egy tényező, ami inkább szociológiai antropológiai, ha megnézzük a tröténelmünket, ünnepeinket, hagyományainkat, akkor látjuk a böjtöket (milyen kajákat ettek akkor), és hogy mikor ettek húst. Ez túlnyomó részben a szegénység folyománya, de sztem van benne ösztönös egészségügyi vonatkozás. Pl. farsang = zabálás, tél vége, utána nagyböjt tisztító kúrí jön a tavasz. Ma ezt fitnesz köntösben adják elő, de itt vannak a gyökerei-> népi szokások, hagyományok.

Magyarországon, ha valaki megnézi miket ettek régen, viszonylag kevés tejet talál, inkább feldolgozva (túró, aludt tej...), nem ettek cukrot, a parasztok még a századelőn sem!!

Ehhez alkalmazkodott a gyomrunk, és ha összevetjük, hogy miket eszünk ma, akkor meglepődünk, hogy mennyire eltolódott az állati kaják irányába.

Na miután itt elhíresülök mint okoska törp, pedig ezek evidens dolgok csak senki nem gondolkodik el rajta.

Na remélem most már mindenkinek elege van!

Hihi

Juca, aki most már belelendül a melóba, és mára felfüggeszti az okoskodástKép

tjuca

Eszti
Én már több mint 1 éve nem kávézok Kép, csak ha végképp nem megy az észheztérés reggel, és ezt is csak a ciklusom első felében engedem meg magamnak. Ma már nem szorultam kávézásra Kép

Unique Kép
Ne ijedj meg. Addig dolgozol amig biztosan érzed hogy nem nehéz. Én a magam részéről max. 6 hónapig szeretnék, mert pihenni is kell, a szülés előtt erőt gyűjteni, össze kell rakni a babaszobát és előkészíteni a cuccokat, közben persze mindenféle házimunka is, nagy pocakkal. És ez mellé még dolgozni? Hát nekem ez túl sok lenne már az biztos. De tényleg a te dolgod ám Kép
Örökké hálás leszek neked a zebraosztó-képességért, nagyon bejött KépKépKép

Seszi
Az én üzim se ment el már tegnap délután.

Majcsi
Nem várjuk azt a menzit! Elűzzűk soooooook menziűzővel +++++++++++++++++++++ Drukkolok nagyon! Kép

Adriana
Örülök hogy jól vagy, de jó lehet már látni ahoyg növekszik az a pici poci. Isten éltessen névnapod alkalmából! Kép

TIMI
Nagyon boldog vagyok, hoyg egyenlőre rendben vagytok, drukkolok hoyg így is maradjon! Kép Azt hiszem én a helyedben inkább szedném a progipótlást, de a dokid majd megmondja hogy igazán javasolja-e. Csak ne kockáztass, kérlek, jó? Kiengedem a zebrácskádat ma már a karámból Kép

A tej-téma számomra is érdekes volt, Juca köszi a sok infót! Bár én nem vagyok nagy tejfogyasztó, inkább egyéb más tejtermékekre vagyok rákattanva, de örülök hoyg most ennyit megtudtam a tejről.

Kinga Kép
Már nagyon hiányzotál! Jó ez a zarándokhely, és köszi az imát, azt hiszem tényleg mindannyiunkra ráfér Kép

Lamika
Örülök hoyg írtál és hogy minden rendben veletek! Pocis képet nem láthatnánk rólad? Kíváncsi vagyok ám! Topiktalira nem jössz? Kép

Tündi
Vendég

Sziasztok lanyokKép

Adri.Boldog nevnapotKépSajnalom a cicadat,en belebetegednek ha mieink kozul barmelyiket el kellene ajandekozni.Van 2 kutya es ket macskaKép

JUca en nagyon erdekesnek talalom az irasaidat es nagy erdeklodve olvasomKép

KInga szep helyen voltatok.Bocs ha tevedek de nem te vagy a tabla tetejen?megjott azota vagy kuldhetjuk a menziuzoket?Kép

Sysy nem kell izgulni,lelkiekben veled vagyokKép

Lanyok irtora faj a fejem,pedig tegnap dicsekedtemaposomeknak hogy nekem ritkan fajKépnem kellet volnaKép

Kép
monyoka

JucaKép

Nekem még mindig nincs elegem, mert olyan jókat írsz.
Lányok ha valaki unja atémát kérem ugorjon. ÉS én is ígérem ez a legutolsó.

Szóval,sztem az étkezési szokások az éghajlathoz is igazodnak, és sztem inkább ezen alapulnak az ünnepeink is (már nekünk magyaroknak). Jó hogy nem, ettünk tejet, meg húst, hiszen hütőnk se volt.
Azt gondolom nem véletlen a húsvét elötti nagy böjt sem, mert addigra fogyott el a téli (amit farsang idején jól befaltak) disznóvágásból megaradt firss hús. A húsvéti sonka sem véletlen hiszen addigra füstőlődtek meg az elrakott húsok, szalonn a egyebek. .
Egyébként én jövőre (ha csak közbe nem szól egy lurkó) megcsinálom a negyven napos böjtöt a párommal, mert biztos, hogy jót tesz a szervezetnek. Másrész én pl. nem veszek nagyon zöldséget télen, mert régen sem ettünk ilyenkor, és ezekbe aztán tényleg durva dolgok lehetnek.

Lehet jó volna felvenni a régi szokásokat és úgy sokat tennénk egészségünk érdekében is.

És azza egyet értek-ha egyáltalán ezt akartad írni Juca- hogy az éghajlatunknak és szokásainknak megfelelő dolgokat kell ennünk, mert ahhoz igazodik a szervezetünk. És azért Magyarországon is van ilyen. De hogy tej ügyben hogy állunk...azt most már végképp nem tudom.

junko
Vendég

Tündi Kép kiveszel a táblicskuból? Egy darabig most nem próbálkozunk.

Köszönöm.
Vendég

Kép
Kép
Kép
Kép
Vendég

Noémi
Fájó szívvel Kép

Tündi
Vendég

Sajnálom Noémi.
Nagyon remélem, és tudom is, hogy hamarosan talpra fogsz megint állni.

junko
Vendég

Lányok, tovább olvsatam az oldalakon és még egy csmó mindenről megtudtam, hogy nem egézséges. És vicces, hogy az egyik cikk azt mondja, higy tej helyett igyunk szójatejet, a másik cikk szerint meg a szója is nagyon egézségtelen Kép
Azt hiszem maradok annál, hogy eszem-iszom, amit megkívánok, egyszer úgyis meg kell majd halni valamitől, addig legalább hadd érezzem jól magam Kép
Bár a hamburgerről és a kóláról már sikerült leszoknom, lehet, hogy tejről is letudnék. De tejfölről már biztos nem!
Na megyek eszek reggelire egy kis nem az éghalatunkhoz illő, és a vércsoportomtól is idegen banánt. Kép

wish

Wish.
Banááán? Na az mán egyenesen méreg. Kép
j.
Vendég

Junko!
Késő, már megettem.

Azt hiszem, ha a magyar eredetből indulunk kiés az éghajlaton honos növényekből, akkor nem sok mindent ehetnénk. Zöldségből pl a krumpli, paprika, paradicsom csak hogy három eléggé alapzöldséget említsek, nem is őshonos európában Kép

wish

Wish
Nincs mese, marad a ludaskása. Kép
Tudod, hogy nem teljesen úgy értettem...
j.
Vendég

tejjel kapcsolatban.
Oviban en voltam a legkissebb,kis vezna.Aztan beteg lettem es elkezdtem az amugy sem nagy sulyombol hirtelen fogyni.Orvoshoz is kerultem de nem tudtak mitol.Nem ettem meg semmit.Aztan a tataek elkezdtek kecsketejjel kuralni(mindig tartanak kecsket)es felerosodtem.Sot nagyon ellenallo lett a szervezetem es a csontjaim is megerosodtem.Ahanyszor es amekkorakat estem az csoda hogy soha semmim nem tort el.Tehat en partolom a tejet,mert attol lettem jobban.Most is ha megfazom atmegyek a tataekhoz kerek egy jo nagy kanna tejcit es megiszogatom,sokkal gyorsabban atveszelem a betegseget mint pl a paom aki egy kortyot sem hajlando meginni belole.Nekem ez a tejrol a velemenyem.

Kép
monyoka

Sziszka lassan erted is izgulhatunk?Kép
Latom szepen araszolsz fel a tablanKép

Kép
monyoka

MonyokaKép
Hát ez azért van, mert még az okos cikkek is megírták, hogy a kecsketej áll legközelebb az anyatejhez. Ugye milyen okos volt a nagyapád!

JunkoKép
Persze, hogy tudom. Szerintem kb 3-400 éve letértünk arról az útról, hogy abban a hitben ringathassa magát bárki, hogy ő természetesen él. Talán egy két őserdőben, szavannán, eldugott helyeken még igen, de a globális környezeti hatások szerintem már semmit nem hagytak érintetlenül. Szóval Carpe Diem! Kép

wish

Sziasztok!

Ahogy látom nagyon sok az új a csapatban, de talán a "régiek" még emlékeznek rám...

Csak beugrottam, hogy megnézzem mi van veletek, és látom, hogy Lívia már meg is született. Gratulálok!!!!

Timi, neked is gratulálok, és mennek a druokkok!!! Mit mondott a doki? Remélem minden rendben!

Meg aztán gratulálok mindenkinek aki bebabásodott mióta nem jártam erre!

Stella, mi hír felőled? Egyszer régebben láttam hogy kórházban vagy, azóta minden rendben?

Annácska, neked is nagyon örültem mikor olvastam, hogy végre összejött a kistesó!

Kép
szdorka

Elkezdtem visszaolvasni...
Mea!
Gratulálok és nagyon sok boldogságot kívánok az új kis családodhoz!!!KépVárom a sok-sok fényképet!!!

Van új zebrásunk?Én még nem találtam!!!

Lányok nekem sajnos megjött 30-án, így már a tábli alján vagyok...!SQt, már a 10. napon?!?KépDe jó!Kép

Köszönöm, tényleg csodálatos hely, 9 éve már voltam egyszer ugyanígy az énekkarral, a Férjem vitt minket busszal, igaz akkor én kicsi lányként még más szemmel néztem a Fiúkat, ki gondolta, hogy 9 év múlva ugyanúgy a kórussal és a Férjemmel térdelek a Szüzanya szobránál!Érdekes dolgok ezek!Sohasem tudhatjuk mit hoz a jövö!Kép

Kinga
Kinga79

SESZI
Neked is nagyon boldog névnapot kívánok! Isten éltessen! Kép

Dorka Kép
Örülök hogy jelentkeztél! Hogy vagy? Miért szünetel a project nálatok? Ne haragudj, de épp szabin voltam amikor "kiléptél a táblából".
Stelláék jól vannak, minden rendben, otthon pihen egyenlőre.

Kinga
Annyira sajnálom, hoyg megint nem sikerült Kép

Tündi
Vendég

Kinga!

Ez nagyon jó!

Junko!

Köszi a kiegészítő kommenteket!
Én csak nagyon óvatosan írtam, bár asszem itt elment a téma radikálisbaKép

Az anyatejhez legközelebb a sertésé van, mert az ugyi mindenevő, legalábbis a kecskéhez meg tehénhez képest, ezeket viszont nem fejjük.

Én spec. nagyon nem vagyok bioevő, azt eszek, ami jól esik, ha banánt, akkor banánt. Persze télen falom a savanyú kápit, amúgy meg gombóc artúr vagyok és falom az édesetKép

Na sztem azt nem kell enni, amit nem bírunk. Nálam ilyen a nyers hagyma, meg néha a tej, pedig mindkettőt szeretem.

Ha jól tudom gyerek úgyis válogat majd helyettem is!!!, és nem a szakirodalmat olvasgatjaKépKépKép

Juca

tjuca

Most már rendesen is visszaolvastam.

Nagyon érdekeseket írtatok a kajákról és a tejről. Bele olvastam a két cikkbe is. Én nem szeretem a tej ízét, emiatt anyukám sokat aggódott, és kakaóként itatta az eddig egészségesnek hitt tejet, de most ezekszerint még jó, hogy nem szeretem ?!?!? KépKépKépKép
Egyébként anyukám a háború alatt volt baba a nagybáttyámmal együtt, és őket bizony anyatej híjján házi nevelésű kecske tejével itatták, és azóta is mindig azt mondja, hogy sokkal finomabb tejük van, mint a teheneknek, és sokkal egészségesebb is, ahogy írtátok is.

Kinga!
Köszönjük az imát, igazán aranyos vagy, hogy gondoltál ránk.
És most mi gondolhatunk Rád(tok)? A 39 nap már igen jelentős. Kép

dido

dido
dido

Kinga!
Most, hogy elküldtem láttam meg a Te leveledet. Sajnálom Kép , de új hónap, új remény... Kép

dido

dido
dido

Szia Tündi,

A projekt nem teljesen szünetel, csak sajnos egyenlőre úgy néz ki hogy nem fog összejönni...

Akkor mentem el egyébként, amikor átköltöztünk az új házunkba, és nem volt az új házban internet, igy nem tudtalak volna benneteket követni, illetve akkor mentünk el egy meddőségis dokihoz, aki rögtön megállapította, hogy olyan vékony a méhnyálkahártyám (22. napon volt 3 mm),hogy igy nem csoda ha nem lett gyerekunk.
Azota jarok kezelesekre, szedek mehpempo kapszulat, szoval probaljuk eloszor a termeszetes dolgokat. A kezelesekbol egyenlore 1 ciklus ment le, a doki szerint a 2., de inkabb a 3. ciklusban lesz eredmenye. Szoval varunk...
Kozben parom is volt vizsgalaton, az o eredmenyei is eleg rosszak, de egyenlore az a kerdes, hogy csak akkor volt rossz, vagy ez mindig igy van. O Maca Vibet szed, aztan szept. vegen/ okt. elejen megy el ujra, aztan akkor meglatjak hogy mi a helyzet. Akkor megnezik azt is, hogy inszemhez feljavithato-e az allomany (persze ha nem javul), vagy ha nem, akkor valoszinuleg csak a lombik marad. Pontosabban akkor meg elmegy andrologushoz is (azzal megvarjuk az ujabb vizsgalatot, mert 1 vizsgalat alapjan meg nehez eldonteni hogy tenyleg gond van-e vagy csak eseti volt). Szoval neki is akkor derul ki hogy mi van.
Vagyis kb. oktober kozepeig/vegeig egyenlore nem valoszinu hogy osszejonne a babo, de termeszetesen tovabbra is probalkozunk! En megint elkezdtem homerozni is, kivancsi vagyok, hogy a kezeles kozben hogyan alakul a hom...
Ja, es mar van ADSL az uj hazban, ezert tudok ujra jelentkezni!
Roviden ennyi...

Ahogy latom vegre ti is nekikezdtetek a vizsgalatoknak. Hol jartok? (ha nem baj,nem szeretnek visszaolvasni 3 havi iromanyt)

Kép
szdorka

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára seszi 2010.10.26 13:57-kor.
seszi

segitseg mit jelent angolul
female male event?

Kép
monyoka

Ja most látom, én is csatlakozom Tündihez, boldog névnapot SesziKép.

Szia DorkaKép
Engem nem ismesz, mert amikor még ide írtál, csak olvasó üzemmódban voltam, de akkor most szervusz, és remélem a bogyók javítják mindkettőtök eredményét.
j.
Vendég

Szia Lányok!

Micsoda termés, csak győzzem követni!

Sziszka!
Tyűűű, akkor én is szurkolok! Gondolom, babonából nem is hoztad szóba. Rég bújtam végig a táblát, hogy ki hogy is áll.

Majd megoldjuk valahogy a felismerést a találkozón. Addig úgyis kitalálok valami "jelzést". Bár ahogy számoltam már most tutti 24-26-an leszünk, így talán elég feltűnő lesz a csapat.

Milyen lelkes tanuló vagy! Hajrá-hajrá!!!

Juca!
El ne dugulj. Tök jó, hogy felvetődtek ezek a témák. Úgyis mindenki azt szűr le belőle, amit akar, de azért jó, hogy foglalkozunk ezzel a témával is.

Bár képzeljétek az erre járó kóbor érdeklődőt, aki babás kérdéseivel idejön és mindenféle táplálkozási témát talál Kép Kedves Idegen, azért jó helyen jársz, csak néha tereljük a témát "kicsit" Kép

Junko!
Biztos, hogy az éghajlattal is összefügg a táplálkozás, hiszen a szokások is abból alakultak ki.

Köszi kérdésed, a koncert szuper volt. 200 Ft-ért a 3. sorban ültünk. 40 fős volt a zenekar, volt egy csomó vonós, fúvós, egy férfikar és 3 bolgár-szerb-ukrán népdal énekesnő, basszusgitár, dob. Szóval ez a Bregovics nagyon ért a zenéhez. És élőben hihetetlen volt. Megvan egy-két albuma CD-n, de az Arizonai Álmodozók zenéje élőben fergeteges. 2 és fél óra volt és elrepült. Kép

Dido!
De jó, hogy jelentkeztél! Nem is tudtam, hogy tanulsz. Gondolom, hogy eleged van belőle, de fél évet már fél lábon is, nem? Kép Viszgáid is vannak, vagy csak "szakdolgozol"?

Annácska!
A Babanet tegnap mindenkinél bekrepált karbantartás miatt, nem csak nálatok.

Wish!
Húú, azért szerintem is kicsit túlzás a cikk. Azért ezt így nem lehet betartani. Főleg, minél többet olvasol, annál inkább kavaros a kép és visszatérsz a szokásos étrendhez. Azért egy-két hasznos infó jól jön néha. Meg egyáltalán az, hogy nagyobb gondot fordítsunk arra, hogy mit eszünk meg.

Monyó!
Hát igen, a kecsketej az nem tehéntej! Tényleg, fejfájásra nem próbáltad még? Kép Kép

Noémi!
Sajnálom, de megértem. Várunk vissza! Kép

Kinga!
Hát az nem jó, hogy megjött, de máris a következő hó közepén vagytok, ami viszont tutti! Úgyhogy HAJRÁ!! Kép

Szdorka!
Én még nem ismerlek, de üdv!

réka
Vendég

Monyó!
female = nő
male = férfi
event = esemény

réka
Vendég

Sziasztok lányok,

MonyóKép
Először is kérlek, ne rajzolgass nekem ilyen Kép jeleket, okés? Kép
Másodszor nagyon szívesen segítek, ez nekem nem probléma, hidd el. Különben nem ajánlottam volna fel Kép És nem hagynám ki a világ minden kincséért sem azt az érzést, hogy akkor jön össze a babátok, amikor az "én" tesztemet hasznbálod! Kép
Szóval, megpróbálom postázni Neked a héten, lehet, hogy csak hétfő lesz belőle. Igyekszem. Kép Majd szólj, ha célba ért a küldemény Kép És téma off. Kép
A szülőknek szept 18-án mondjuk el, akkorra már 12+2 leszek. Kép Addig szeretnénk várni, amíg minden vizsgálat eredménye meglesz és minden ok lesz Kép Babona Kép A férjemnek lesz szülinapi bulija + anyumnak névnapija, összevontan tartjuk. Akkorra szánjuk a nagy bejelentést, a videófilmet is akkor játszuk majd le, a jövő héten keddi UH-n elvileg azt is kapunk a bébiről Kép

JucaKép
Imádom, amikor ilyen jókedvű vagy! Kép Ez a nettó-bruttó nagyon bejött nekem! Kép

Adri, SesziKép
Nagyon boldog névnapot kívánok Nektek! Kép

AnnácskaKép
Te nem voltál dokinál 10. hetes UH-n? Én voltam, akkor már hasin az új dokimnál és kaptam egy "rahedli" beutalót is. Mondjuk sztem Te már túlestél ezek egy részén, vérvizsg+vizelet. Ma megyek EKG-ra, majd jövő héten kedden genetikai UH-ra. Aztán már csak a dokimhoz kell visszamennem 23-án Kép
Ja, és felkerestem a védőnőmet, elvileg hétfőn kapok tőle kiskönyvetKép
Haladok Kép
Lassan elmondhatjátok Annamarinak a nagy hírt, olyan izgi Kép

Pusszancs, még olvasok egy picit oszt jövök Kép

Unique

KépKép
unique

Monyóka, Réka
Én észre sem vettem, hogy hogy állok a tábliban!
Köszi a figyelmeztetést.
Nekem most eszembe sem jut, hogy babás lehetnék, de ha meg is akar jönni, örülnék ha csak vasárnap jönne Piri,mert szombat este programunk van és nem szeretnék nyűglődni!

Seszi!!!!! Kép
NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT!!!!
Kép

Dorka
Üdv újra a topicban! Kép

Sziszka

szisszka

Drága Seszi!

Kép

A repjegyet meg majd postázom!! Kép

réka
Vendég

Sziszka!

Irigyellek a lazaságodért... Kép

réka
Vendég

JucaKép
Ha esetleg tudsz még jegyet valahonnan előkaparni a Rómeó és Júliára jövő héten, (bármikori előadásra), szólj, légyszi! Anyumnak szerettem volna névnapra ajándékba, nagyon-nagyon szereti és régi vágya lenne, de mivel mindenhol zárt ajtókba ütköztem, ezért inkább feladtam. Szólj, ha nem kellett volna, köszi! Kép

BogicaKép
Hát, a 11. héten vagyok, nekem már új rucik kellettek. Nem is annyira a baba miatti poci miatt, hanem mert felpuffad a poci az emésztési dolgok miatt és nap végére már akkora, mint egy kisebb ház Kép
Már nem jók rám a régi ruháim Kép

NoéKép
Nagyon sajnálom, de természetesen megértem a döntéseteket. Sok-sok erőt és kitartást kívánok Nektek és természetesen szeretném, ha nem „vesznél el”, néha-néha benéznél hozzánk!

SysyKép
Milyen volt az első óra? Szimpi az oktató?

LamiKép
Örülök neki, hogy minden rendben van Veletek. Te a 15-16. hétig szenvedtél rókakomától? Jól értem? Én most vagyok a 11. hétben, de egyszerűen néha elviselhetetlen a dolog… Kép

JunkoKép
Én sem a munkahelyeim miatt szeretnék tovább dolgozni, hanem magam miatt. Belebolondulnék otthon a magányba. Ettől függetlenül a férjem rámparancsolt, hogy az új évben már nem nagyon enged dolgozni Kép
Ez a tej-téma nagyon érdekes, pláne, hogy szakirodalom pl előírja, hogy baba miatt napi 4-5 pohár kell a kismamának. Bár én picit allergiás vagyok rá, de a szakirodalom azt írja, hogy akkor is kell a babának.

TündiKép
Az a helyzet, hogy nekem már most is sok. És alig várom a jövő hetet, vagy a köv. hetet, amikor hivatalosan is bejelenthetem. Most per pill. Annyit tudok tenni, hogy szabit kértem holnapra. Délutánra. Úgyis jön a takarítónő, jól fog esni egy kis vasalás otthon Kép
A férjem azt kérte, hogy jan-tól (nekem is 6. hónap) ne nagyon erőltessem magam és ne dolgozzak, ha nem muszáj. Illetve dolgozzak, csak otthon. Nagyon csábítóan hangzik. Azok miatt, amiket Te is írtál. Kép
Szívesen a zebra-osztó képességet! Látod-látod, megérte elmenni nyaralni egy picit Kép

KingaKép
Örülök neki, hogy már 10. cn! Ugye milyen klassz a tábla, én is mindig onnan tudom a honnan-hova mettől-meddig-et. Kép
Nagyon szép helyen voltál, irigyellek picit! Kép

Pusza

Unique

KépKép
unique

DudduKép
ne irigyeld Szisszkát, a baba csak így érkezik, a take-it-easy hónapokban! Kép
Szóval nem irigykedni, hanem példát venni! Kép

KépKép
unique

unique akkor megegyszer kosziKép

lanyok ti hallotatok mar a jonas modszerrol?

Kép
monyoka

ez egyre erdekesebb a jonas tablazat szerint ma meg holnap meg termekeny vagyok(ma reggel meg vereztem picit)azert estere osszebujunk,hathaKép
ja es ha oszejon akkor fiam leszKép Kép

Kép
monyoka

Monyó!

Igen, volt már téma korábban is. Úgy másfél-két hónapja. Van ehhez asssz'm két topic is, meg van egy web-lap:

http://www.astro.com/cgi/genchart.cgi

Az Astrdienst Special-t kell kiválasztani, majd be kell állítani a Lunar phares fertility calendar-t. Percre pontos születési dátum kell hozzá! De angol tudás nélkül elég nehéz lesz.

Ha nagyon nem megy, szívesen megcsinálom vele a tábládat, csak akkor add meg a pontos adatokat.

És hogy van a fejed fájása?

réka
Vendég

Unique!

Jóvvan, mostanában egészen take it easy vagyok, csak az elmúlt pár napban annyi kisbabát, meg kismamát láttam.

A szomszéd kislány sem akart hazamenni, olyan jól érezte magát nálunk. Kép

Puszillak:
réka
Vendég

Seszi Kép Adriana Kép
Kép

wish

Monyoka!
Nekem is a menzim alatt vannak a term. napjaim. Kiváncsi lennék, hogy aki babás lett már és tudja, hogy mikor jött össze a baba, akkor volt-e a Jónás-módszer szerinti term. napja, mert én kicsit szkeptikus vagyok. Tudna valaki segíteni a Babások közül?Persze csak ha van egy kis idötök!!!Én szívesen megnézem a term. napokat, azzal nem kell foglalkozni!

Kinga
Kinga79

Borsó!
Nem felejtettelek ám el! Írok neked hamarosan.
Addig is jelentkezz! Hogy vagy?

Puszi:
réka
Vendég

Sziasztok!
Ne haragudjatok, hogy így eltűntem, de mostanában állati sok a munkám (egy nagy tenderen dolgozunk és itt éjszakázom).

De azért néha beleolvasgattamKéppersze nem mindentKép
Remélem mindannyian jól vagytok. Én még lógok a tpoic tali válaszadással, sajnos én nagy valószínűséggel nem tudok majd menni, de ha mégis akkor látni fogtokKép

Lógok offtopic lánybúcsú story-val
Hát csajok volt ott mindenKép)))ajándékba kapott a leendő ara egy latex melltartót (vöröset) lyukas bugyival, a luk körül fodorralKép), gésa golyót, korbácsot, egy rózsaszínű bilincs szettet, egy korbácsot, egy cicás állarcot (leopárd mintásat), egy rózsaszínű pólót amin a következő felirat állat:"uccsó esélyed...."hátul pedig:"pénteken férjhez megyek"
Na és persze fő műsorszámként egy chip&dale fiút. Aki fesztelenűl vonaglott az aránKép)meg vetkőzött meg minden. Hál istennek a barátném nem szívbajos így aztán benne volt a játékban, még meg is korbácsolta a srácot.Kép)
Aztán volt itt tejszínhab lenyalás a menyasszony kérésére a c&d mellkasáról, uborkára óvszer húzás, pizzás fiú marasztalás, tánc, móka kacagás. Amúgy annyi volt a sexualitás, hogy izzot a levegőKép))nagyon vicces volt tényleg-annyit röhögtünk mint még soha. Gondoljátok el mikor az anyukája előtt kellett egy banánról tejszínhabot lenyalniaKép)))))))az már neki is ciki volt. (mert a barátnőm anyukája tök jó fej és ő is ott volt)

Azóta már esküvő is volt Kétpón az Almássy kastélyban-az is nagyon klassz volt, csak az idő rosszalkodott egy picit..

Aztán meg 27 éves lettem és a kedves férjem a barátnéimmal együtt szervezett nekem egy meglepetés szülinapi party-t. Nagyon meglepődtemKép)egyáltalán nem számítottam rá..és ott vártak egy tüzijátékos fekete erdei meggy tortával (Daubner)--a kedvencem--olyan megható volt. És még ajándékot is kaptam..szexuális élet feldobótKép)meg egy kis segítséget a baba tervezéshezKép)egy olyan digitális kütyüt kaptam, ami méri a hőmérsékleted és visszamenőleg 12 hónapra meg is jegyzi az összes ciklusod és a hő adatokból, minél régebben használod annál pontosabban meg tudja mondani mikor vagy termékenyKép--ezt ne is keressétek, itthon nem lehet kapni, a barátja hozta Amerikából--hát mire valók a jó barátokKép)))))

És még ez nem minden, ebben a hónapban is volt pozitív ov.tesztemKép))--na de majd meglátjuk..sőt most már megkaptam a tuti tippet is hátrahajló méh esetére:ha valaki nem tudná hason kell feküdniKép)))

Majd ha lesz ma még egy kis időm van még egy két meglepim a számotokra..többek közt egy termékenységet segítő ülőfürdő és teák
valamint egy hormon magyarázati lista (értékekkel).
És szedjetek E, C vitamint és folsavat..ez utóbbit még nem sikerült beszereznem...
Virag2

Dorka
Hát nem semmi ami most veletek történik. A méhnáylkahártya vastagságon szerencsére sokkal könnyebb javítani mint a spermaképen, de nagyon drukkolok hogy csak eseti legyen az a rossz eredmény! Azért jól vagy?
Örülök hogy tudsz már netezni rendszeresen! Visszarakhatlak a táblába? Kép
Nálunk az van, hogy ez most a 2. ciklus lesz hogy nézzük UH-n a peteérésemet. Sajnos múlt hónapban kiderült, hogy nem repedt meg a tüszőm, hanem ciszta lett belőle, ami szerencsére felszívódott. Meglátjuk ez a hónap mit tartogat a számunkra. HA most is ciszta lesz, akkor betelt a pohár, meddőségi részlegre akarok menni, és kérni fogom ezt most már konkrétan a dokimtól. Persze addig mi is próbálkozunk tovább.

Seszi
Tudom nem vígasztal, de nekem is gáz ez a nap. Olyan lusta vagyok, hogy el sem tudom mondani Kép Alig vagyok képes dolgozni. Csak nekem még névnapom sincs hoyg a sok köszöntés feldobjon Kép

Unique
Jó nagy buli lesz ebből, de asszem ennél boldogabb esemény nem sok van az ember életében Kép Örülök hogy a párod is úgy gondolja, hogy az utolsó hónapokat már otthon töltsd. Szerintem nagyon fogod élvezni, nem csak a pihenés és készülődés miatt, hanem mert lesz időd igazán figyelni a változásokra magadon, és a pocilakódon Kép Lesz időd elsősorban kettőtökre figyelni, időt tölteni együtt, a pocilakód és te Kép Csak ülsz otthon kényelmesen egy kellemes délután, lágy, relax zene szól, behunyt szemel hátradőlsz, kezed a pocidon, és komunikáltok. Na hogy hangzik? Kép Én már majd meghalok ezekért a percekért Kép

Monyó
Jónás módszert csak egészséges pároknál lehet figyelembe venni. Azért írom mert én is néztem és tök sokmindennel együtt volt a termékeny nap, mégsem lettem terhes. Most már legalább tudom hogy miért, csak már nincs értelme nézni a naptárt. Egyáltalán nem lehetetlen hoyg a ciklusod elején legyél termékeny, és ahoyg írtad, bújjatok össze este, sosem lehet tudni... Kép

Tündi
Vendég

Szia Dorka!
Azt megkérdezhetem, hogy miből állapította meg a doki, hogy a méhnyálkahártyád vékony? UH-val? (bocs, ha nagy marhaságot kérdezek)

Így ismeretlenül is drukkolok, hogy mostmár a jó úton járjatok és mielőbb baba legyen belőle!

Szia Virág!
Isten éltessen sokáig!
Kép

Üdv. a 27 évesek sorában.
Veled aztán sok minden történik mostanság. Vagy inkább csak így egyben leírva tűnik soknak... Kép
Arról a kütyüről mesélhetnél még egy kicsit, hogy mit tud. Tök érdekes lehet.
S azóta mindjárt vége újra egy hónapnak, igaz?

réka
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: