Visszajöttem még lefekvés előtt

.
Benianyu, örülök, hogy Beni lassan kiheveri a betegségeket. Lehet, hogy kicsit legyengült a műtéttől, azért kap el minden vackot? Vagy életkori sajátosság?
Penna, édes vagy, nincs semmi baj, sőt napközben pörgök ezerrel, csak este elalszom, mint akit fejbevertek. Ha itthon vagyok az olyan melós, hogy nincs erőm a géphez ülni, akármennyire hiányoztok is. Így az marad, hogyha bemegyek "dolgozni", akkor visszolvasok és irogatok. Már a kollégák rajtam humorizálnak, hogy ott fogok megszülni. Mondtam, hogy jó helyen, mivel ennyi "dr." a korházban sincs... Na az egyik kollégám meg szóvá tette, hogy csámpizok, rögtön közöltem vele, hogy benyomok egy folyton pattogó focilabdát a gyomra és a hólyagja közé, meg jöl tökön rúgom, hogy érezze a feszülő fájdalmat, amit én, aztán megnézem, milyen szépen, peckesen sétál

. Ezek a pasik tényleg nem hiszik, hogy jól kiszúrtunk magunkkal a felegyenesedéssel... A kérdésedre válaszolva, én jövő szerdán megyek a dokihoz, akkor előtte megcsinálják a ctg-t és lesz uh, ahol valószínűleg eldől a sorsunk (császár vagy sem), majd meglátjuk.
Luc, azért kell ébren lennie a babának, mert sok szívprobléma csak mozgás közben jön ki, pl. engem is azzal terrorizálnak, hgoy mozgás közben szökik fel túlságosan a pulzusa, legalábbis az eddigi 4-ből 3-szor ez volt. Most utoljára a régi dokim nézte meg a görbét és közölte, hogy tökéletes, pedig ugyanolyan, mint az eddigiek. Tköm tele, hogy orvosfüggő, melyik eredmény jó. Ez előtt a saját dokim azt mondta, nem érti, mit furcsáltak a kollégái. Szóval ez van. Az egyik öreg asszisztens viszont annyira a kegyeibe fogadott, hogy mindig behív, és ha nem szabad a ctg, akkor dopplerrel hallgatjuk meg a baba szívét.
Babafürdetés: a páromék falujában van az a tök jó szokás, hogy a gyerekágyas kismamit kímélendő, a rokonok nemcsak kaját szállítanak házhoz, hanem estefelé egy nőrokon elmegy babafürösztőbe is. Eleinte nagyon csodálkoztam, de aztán rájöttem, hogy milyen praktikus, kíméli a friss anyukát. Erről jut eszembe, valaki kérdezte, minek fagyasztani az anyatejet. Ha később nem is fogadja el felolvasztva, sok kisbaba szereti az első "főzeléket" pl. főtt krumplit, répát anyatejjel kikeverve megenni. (Majd 6. hó körül

.) Viszont paradicsomot nem érdemes eltenni a babának, azt kaphatja legkésőbb, sőt vannak babák, akik azt sem szeretik, ha a szoptatós mama parit eszik (Benianyu is írt kiütésekről, amit az okozott, azt hiszem).
Most este elég élénk vagyok, be is festettem gyorsan a hajam, mert elgondolkodtam, mi lesz, ha mégis előbb szülök (bár ez nálunk nem szokás

).
Ja és holnap jön a védő néni felvilágosítani, hogy mit vigyek magammal a korházba

. (Lassan tényleg össze kellene állítani a csomagot...) Először azt hittem, családlátogatóba jön, de azt mondta, hgoy úgyis "terepen lesz" és nem akarja, hogy fárasszam magam a rendelőbe való bemászkálással

.
Ma beszéltem az egyetemi gyerekorvossal, aki homeopata is (persze mindig a közvetlen közelemben van amit/akit égre földre kajtatok), pénteken megyek hozzá, úgy tűnik elvállalja a babát körzeten kívüliként is. És azt mondta, előre odaadja a recepteket is a babaváró csomaghoz, csak ha megjön a baba fejeljük meg.
Tényleg elteszem magam holnapra, nyugodalmas jóéjszakát vagy könnyű szülést!
D