A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Gira: SajnálomKép Én is kérném az emilcímed, szeretnék Neked küldeni valamit!Kép

Bibi: Pék vagy?Kép Az szupi. Nagyon jól tette a dokid, hogy kiírt táppénzre, kismamaként sztem elég veszélyes munkakör a pékeké (nagy meleg, nehéz dolgok emelése cipelése,sok állás....stb)! Miért félsz a szüléstől? A fájdalomtól vagy az ismeretlentől? Elmesélnéd?
Nagyon szép nevet választottatok a kisfiatoknakKép Mikorra vagy kiírva pontosan?

TFIldi: Örülök hogy végre találtál cipőt. Nekünk nem jött be a tépőzáras, mert nagyon gyorsan tönkremegy a tépőzár részeKép legalább is annak, amit egyszer vettem Boginak. Én a csatosra vagy megkötősre voksolok. Bár most szerváltam egy szupi Adidas sportcipőt, ami tépőzáras, de nagyon jól néz ki, pirosKép és az úgy tünik jól fogja bírni, bár ez a tépőzás dolog gondolom márkafüggő!

RÉvi: Én is nagyon várom az ovit, pont ezekből az okokbólKép Majd megszülsz ha itt lesz az ideje. Baba még bent nem maradtKép

Na pussszKép
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Jujj nem is mondtamKép Bogim pótkerék nélkül bicajozikKépKépKép Olyan kis ügyes, már tök sokáig elteker vele, úgy hogy nem dől el, és kanyarodni is tudKép

ceniko
Szeged

Sziasztok!
Bibi, nagyon örülök!!!! Jól teszed, hogy nem dolgozol. Szüléstől ne félj, majd meglátod, hogy minden megy a maga útján.

Gira, ne légy ennyire érzékeny, ugyan én nem értek veled egyet mindig, de ettől még kedvellek és hiányoznál innen. Gyere vissza!!!!!
Gabi az egészséges élet híve, én is (csak én nem mindig tartom be, vagyis nagyon ritkán:-)))))))))

Révi, én is várom már az ovit, sok játék, stb., szerintem az én lányom is tele lesz élményekkel.

Enikő, nem mondod, hogy 2 kerekezik a lányod!!!!! Hihetetlen, nagyon ügyesek vagytok!!!!!
H
babamama

Enikő!

De ügyes a Bogi!
Nekünk már a legelső cipőnk is tépőzáras volt.(Siesta)És még most is jó rajta a zár.Csak kinőtte,most 20-ast vettünk.Kb.2 hónapig kell kibírnia a tépőzárnak,mert utána téli cipő kell.

Kármen!

Zárt cipőt vettem.Barna színű és narancssárga a tépőzár rajta.Nagyon tetszik.9200Ft-ról árazták le.

Gira!

SajnálomKép

Ildi
tfildiko

Erika!

Nagyon boldog névnapot kívánok!

Ildi
tfildiko

sziasztok!
Ez a téli babák topikban volt!

Az anyaméh csodálatos világa 2.

Édesanyánk szíve alatt a biztonságos melegből kíváncsian figyeljük a külvilág zajait, megismerjük édesapánk kezének melegét és mély, de mégis gyengéd hangját. Álmaikban osztozunk, együtt sírunk, együtt nevetünk velük és nekünk is fáj, ha bántják őket.

A simogatás édes érzése
A 10. héttõl a magzat érzi a bõrét ért ingereket. Az elsõ mozgások után érdeklõdni kezd a teste iránt. Forgolódik, bukfencezik a magzatvízben. S ahogy nõ, elkezd a méh egyik végébõl a másikba vándorolni, úgy, hogy lábával rúgja el magát a méhfaltól. A 12. és 24. hét között ez jól látható az ultrahangos vizsgálatokon. A kicsik gyakran simogatják az arcukat, tapogatják a kezüket, karjukat és lábukat. Alkalmanként a szájukba veszik az öklüket, szopják az ujjukat, vagy játszanak a köldökzsinórral. Ikermagzatok kutatásából kiderült, hogy az ikrek gyakran és gyengéden érintkeznek egymással. Egy híres kísérletben különbözõ nemû ikreket figyeltek meg órákon keresztül. A huszadik hét tájékán odabent a puha melegben a kislány csendesen szendergett, míg a fiúcska nyugtalanul fészkelődött. A kisfiú szabályos idõközönként felébresztette testvérét, aki egyáltalán nem haragudott rá. A gyerekek fejecskéjüket, kis arcukat egymásho! z dörzsölték, sõt megpuszilták egymást. A kicsiknek később, egy éves korukban az volt a kedvenc játékuk, hogy a szobájukban lévõ függöny két oldalán állva egyikük elbújt, másikuk pedig megtalálta õt, és pontosan úgy kezdték el simogatni egymást, mint ahogy az anyaméhben tették.

Védtelenség és fájdalom az anyaméhben
Orvosok szerint a magzatok a 24. héttõl érzik a fájdalmat. A babákon jól látható, ha rosszul érzik magukat: amikor például kevés magzatvíz van körülöttük. Az ilyen babák általában csüngõ, lógó szájjal jönnek a világra. Az érzelmek kifejezésének legkorábbi bizonyítékai azok a megdöbbentõ képek, amelyeket 24-25 hetesen megszületett, életképtelen babákról készítettek, akik a nyilvánvaló fájdalom jeleit mutatták, szemöldöküket összehúzták és grimaszoltak. Sokáig azt gondolták az orvosok, hogy a sírás lehetetlen az anyaméhben, hiszen levegõvétel szükséges hozzá. Nagyon ritka körülmények között azonban bejuthat levegõ a magzat gégéjébe. A kutatók eddig száznegyven esetben tapasztaltak ilyen anyaméhbeli sírást, így felvették a magzati viselkedések közé. Ezek az anyaméhben regisztrált állapotok: a nyugodt alvás, az aktív alvás, a nyugodt ébrenlét, az aktív ébrenlét és a sírás. Azt is megmérték, hogy fájdalom hatására a baba szívverése felgyorsul és! eléri a 220 ütést percenként. Ikreknél néhány ritka esetben megfigyelték, hogy a kicsik verekszenek, s a kisebb, gyengébb magzat láthatóan elhúzódik testvére ütései elõl. A magzat érzi azt is, ha valaki gyengéden az anya hasára teszi a kezét, de azt is, ha a mama hasát ütés vagy rúgás éri. Megdõlni látszik tehát a feltételezés, hogy azokban a rossz kapcsolatokban, ahol a terhes asszonyt férje vagy élettársa rendszeresen ütlegeli, a magzat csupán az anyai stresszt érzékeli. Sajnos nem így van. Az ilyen bántalmazás a babának valóságos fizikai fájdalmat okoz. A magzat tehát sokkal többet tud, hall, lát és érez, mint azt korábban gondolták. Erre nincs ékesebb bizonyíték, mint hogy a szülés után megismeri édesanyja hangját, s ettõl még akkor is megnyugszik, ha nem fekszik a karjai között. Sõt azt is megfigyelték, hogy abban az esetben, ha a terhesség alatt az apa durván bánt, sokat veszekedett a mamával, az újszülöttek erre az apai hangra nyugtalanok! lesznek, szívverésük gyorsul, sõt sírni kezdenek.

Álmodnak-e a magzatok?
Igen. Azok az alvással kapcsolatos vizsgálatok, amelyeket koraszülötteknél végeztek, rendkívül aktív álomtevékenységet mértek. Kiderült, hogy az álmodás folyamata a fogantatás utáni 30. héten az alvás teljes hosszát kitölti. Ez az álommennyiség a születéshez közeledve csökken. Az idõre világra jövõ újszülöttek alvásidejüknek már csak harminc százalékában mutattak álomtevékenységet. A babák a REM-fázis alatt már az anyaméhben is élénken grimaszolnak, nyöszörögnek, rángatóznak vagy mosolyognak, feltételezhetõen az álom jó vagy rossz tartama szerint. Talán még érdekesebb az a megfigyelés, amely szerint éjszakánként, amikor az anya álmodik, a magzat felhagy a mozgással, mintha egy moziban ülve nézné a mama álomképeit, amikor pedig az álomtevékenység abbamarad, azonnal mozogni kezd.

Baba-mama kapcsolatanalízis
A nyolcvanas évek derekán két magyar pszichoanalitikus, Hidas György professzor és Raffai Jenõ doktor kidolgozott egy módszert, az anya-magzat kapcsolatanalízist, melynek segítségével jelentõsen csökkenthetõ a születéssel kapcsolatos traumák száma. Az anya-magzat kapcsolatanalízis során a kismamákat arra kérik, hogy próbáljanak ráhangolódni azokra az érzésekre, amelyek a babából áramlanak feléjük. Ez nagyon kemény, kitartó munkát igényel, késõbb viszont ennek segítségével a mama képes lesz megérteni a baba üzeneteit, sõt megfelelõen tud majd reagálni rájuk. A módszer kidolgozói szerint a magzat kellemes vagy rossz közérzete az anyaméhben eredendõen meghatározza késõbb kialakuló személyiségét. Ahol sikerül a magzatkori traumákat, konfliktusokat kiszûrni, várható, hogy lényegesen kevesebb személyiségébõl fakadó problémával kell majd megküzdenie a felnövekvõ babának. Fiatalemberként pedig nem kell majd ! energiáit a negatív hatások elhárítására fordítani, hanem kreatív irányba terelheti õket. Fejlettebb lesz az önismerete és erõteljesebb az empátiás készsége. Az elsõ "kapcsolatanalízises" gyermek ma már ötéves. A kisfiú sosem járt bölcsõdébe, háromévesen egybõl óvodába ment. Mindjárt az elsõ napon, amikor belépett az oviba, olyan kérdéseket tett fel a többieknek, amilyeneket csak iskoláskorban szoktak a gyerekek. A kisfiú pillanatok alatt vezéregyéniséggé vált a csoportjában.

szerintem nagyon érdekes!

megyünk kajcsizni Blankával!
Sziasztok!Évi
révi

Sziasztok!
Kicsit hanyagoltam mostanában az írást, mert amikor nem babázok, akkor tanulok. Most is csak rövid időre néztem be, hogy jelezzem, akinek válasszal tartozok priviben: majd írok, de ez inkább a jövő hét második felében lesz.
Hanna baba jól van, pénteken 3 hónapos lesz, a hasfájás teljesen megszűnt, boldognak és kiegyensúlyozottnak látom őt.
Hildus
Vendég

Na voltunk az oviban. Elõször mi is bementünk Violával és a Bogi kis barátnõjének az anyukájával. Kicsit elvoltunk a csajok egybõl belevetették magukat a játékokba. Babáztak, autóztak meg a játékkonyhába a kis edénykékbe fõztek...stb. Kb fél óra múlva, megkérdeztük a csajokat, hogy elmehetünk-e a piacra a Mars térre vásárolni, addig maradnak-e az oviban. Erre Niki közölte, hogy menjetek, majd ebédelünk itt alszunk, uzsonnázunk és utána gyertek értünkKépKép
Elmentünk a piacra 1 óra múlva mentünk vissza, hangjuk nem volt, nem is hiányoltak bennünket, semmi probléma nem volt, kint voltak az udvaron nyakig a homokozóbanKépKép
Azt mondta az óvónéni, hogy velük semmi gond nem lesz, nagyon jó, hogy ketten vannak kis barátnõk.... Nagyon boldog vagyok, kicsit tartottam az elsõ naptól...De igazából holnap kezdjük élesbe Akkor már reggel fél 9re viszem és fél 1re megyek érte! Pár napot csak ebédig lesz, aztán már szeretném ha ott aludna, de majd látom (látjuk az óvónénikkel), hogy mikor jön el annak is az ideje! Egyelõre csak délelõttre megy, nekem ez is nagyon sokat jelent, hogy addig is tudok fõzni, tenni venni itthon! A kicsivel nincs gond, õ jól elvan -egyelõre -Kép

Erika boldog névnapot!

Hildus: Örülök, hogy jól vagytok mennyi van még a suliból?

RÉv: Tényleg érdekes ez a cikk, mi az a kapcsolatanalízis konkrétan?

Ildi: Akkor a márkával lehetett a bajKép De mindegy, most van neki vagy 3 edzőcipőjeKép

Hajni: DedeKép Ma is bicajozott 2 kerékkel, majd csinálok képet ha nem felejtem el levinni délután a gépetKép Olyan ügyes nagyon büszke vagyok RáKép

Na megyek főzni!
E

ceniko
Szeged

Bibi:Más doki is kiírna, az enyém is, ha kéred....A szülésre meg fel kell készülnöd, és ne félj tőle, az árthat a szülés kimenetelének!Komoly! Neten keresgélj: www.szules.hu-n találsz rengeteg infót!

Gira: Sajnálom, hgoy így döntesz, azt hiszem a testi-lelki dolgok nagyon is összefüggenek...NÁlunk pl. nincs csipsz, cukor, nyalóka, rágó, egy kis csoki. De semmi édesség. Inkább egyen egy kiflit, de ne nyalánkságot, Sőt én magam sütöm a kenyeret, biolisztől. Kerülöm a műkajákat, ha lehet. Bár szeretek a mekibe járni azért nem túlzom el a dolgot. Stb. Csak hogy lásd mennyire az egészséges életmód híve vagyok, persze nem mindig tudom én sem betartani...

Révi,Enikő:nálunk is megvolt az ovi. Fló jól bírta, nem nagyon hiányolt, egyszer kellett megölelgetni, mert leesett a székről és egyanyuka felsegítette, nem értem, hiszen fel tud állni egyedül is....

Ez a sértődősdi meg elég infantilis dolog, én már 1000x megsértődhettem volna....

Gabi
inecsg

Sziasztok!

Erika: Boldog névnapot!

Hildus: Ügyes vagy, én még nem szántam rá magam a tanulásra Kép
Örülök, hogy Hanna hasfájása elmúlt!

Enikő: Bogi is nagyon ügyes!

Gréti ma háton feküdt, én mellette olvastam neki hangosan, és magától szépen nyugodtan oldalra fordult, felém. KépOlyan büszke vagyok rá!
A hordozóban folyton fel akar ülni, meg kimászni belőle. Addig ficánkol, míg a feje ott nem lesz ahol eredetileg a feneke volt. Kép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Ja, közben eszembe jutott hogy 2 Erikánk van Kép
Úgyhogy minden Erikának boldog névnapot! Kép

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

Ildi, Enikő, köszönöm a köszöntést!Kép

Karmen, neked is boldog névnapotKép!

Kb eddig tartott a jókedvem.
Bár már témát váltottatok (szerencsére) , úgy érzem, én sem mehetek el szó nélkül az elmúlt napok írásai fölött.

Először is Anita, nagyon sajnálom, hogy elmentél, remélem visszatérsz, ha már elmúlnak a viharfelhők a topikról!

Gira, téged úgyszintén, remélem Te is visszajössz mielőbb, nem akart itt megbántani téged senki. Kép

És most...

Napok óta ezen a konfliktuson töröm a fejem, nem hagy nyugodni a dolog. Megpróbálom röviden kifejteni a véleményemet.

Berika, lehet, van igazság abban, amit írsz, viszont úgy gondolom, jobb lett volna vagy nem írni, vagy más stílusban. Ez az indulatos sárbadöngölés itt megengedhetetlen, de szvsz máshol sem szép. Ráadásul egy várandós anyukát bántottál meg..., gondoltál az ő gyermekére? Vagy csak a testvérei jártak az eszedben? Mint mondtam, lehet igazság abban, amit írsz, de mit ér ez szerető megértés nélkül?
Gondoljátok, hogy csak a gyerekeknek van szüksége szerető környezetre? A felnőtteknek már nem?
A gyermek nem a felnőttől (anyjától) függ? Ha az anyát bántod, bántod a gyermekét is!
"Nem érdemelted meg ezt a szép gyereket"- - honnan tudod? Én azt tanultam, mindenki azt kapja, amit megérdemel. Ezek alapján Zsuzsófi megérdemelte amit most kapott... És gondoltál már rá, te mit fogsz ezért cserébe kapni?

Norcsi, Enikő az elmúlt években sokat fejlődött. Violát igen is próbálta szoptatni, még egyszer a játszótéren is. Én láttam. És örültem neki. Kép

Szoptatás. Az anyatej nagyon nagy kincs! Nagyobb, mint gondolnánk. Az idegrendszer fejlődéséhez ez a tökéletes táplálék. A tápszerek csak utánzatok, amik csak többé-kevésbé tudják pótolni az anyatejet. Ezért van az, hogy sokan próbálnak tenni a szoptatásért. Mo-n az LLL sokat tett, hogy újra szoptassanak az anyukák. A segítségük technika tekintetében szerintem nagyon hasznos. Viszont ők sem tökéletesek, mindenben nincs is igazuk szvsz.
Abban szerintem is igaza van Girának, hogy ne az étkezés legyen azért a középpontban.
Enikőnek meg abban van igaza , hogy az ember már fél elmondani a véleményét. Ezt én is tapasztaltam . Végül is kinek hiányzik az, hogy másokkal kelljen hadakoznia? Nyugodtan, békében szeretnénk élni, nem? És igen, tanácsokat adhatunk(adjunk), de ne legyünk erőszakosak. Inkább reménykedjünk magunkban.

Más. Van még itt valami, amiről beszélhetnénk. Egy elég kényes téma. Berika hozta fel, (de korábban már más is), hogy szégyen 17 évesen szülni.
Nos, én azt gondolom, hogy akkor, amikor a tinik nagy százaléka már igen korán szexuális életet él, ez nem szégyen, hanem inkább egy nagyon szerencsétlen állapot. És kérdem én, kinek a dolga megakadályozni , hogy ilyenek előforduljanak???
A tv tele van szexualitással, spiritualitással már kevésbé...Persze, hogy azt hiszi a tini, neki is erre van szüksége. Mindenki csak boldog szeretne lenni, van akinek ez sikerül, van akinek nem. Inkább imádkozz, mint kritizálj, ember! Azzal többre megyünk.

Lezártam.

De jó, hogy ilyen jól érzik magukat a gyerkőcök az oviban !

Megyek, csomagolom a tankönyveket, este pedig évnyitó.

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Bea, köszi. Gratula Grétinek, nagyon ügyes.

Gabi, nekem tetszik, hogy ennyire egészségesen igyekszel táplálni a gyerekeidet. Gratula hozzá!Kép

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

ÉN A NAGYÁLLOMÁSNÁL LÉVÕ CSIGÁBA DOLGOZTAM!ODA JÁRTÁL BE KARMEN?ÉN MINDIG IS ÚGY TERVEZTEM HOGY HA BABA LESZ A POCIMBAN NEM FOGOK DOLGOZNI!BÁR NEM GONDOLTAM HOGY ENNYIRE ROSSZUL LESZEK ,HA AKARTAM VOLNA AKKOR SE BÍRTAM VOLNA ÍGY DOLGOZNI!MIKOR KISÜLNEK A FORRÓ SÜTIK AZT HOZNI KIFELE,KÖZBE A PÉKEK KICSIT HÁTBA,FEJBE VÁGTAK A LAPÁTTAL!ÁÁ NEM!ÉN OTT AMUGY SIMA ELADÓ VOLTAM!DE MIÓTA NEM DOLGOZOM ANNYIVAL NYUGODTABB VAGYOK!SZERINTEM AKI TUD MARADJON OTTHON!ÉN NAGYON ÉLVEZEM,ÉS SZERINTEM A PÍCUR IS A POCIMBA ÉRZI ESZT!!HOLNAP MEGYEK TANÁCSADÁSRA KIVÁNCSI VAGYOK MENNYIT HÍZTAM!HOLNAP JÖVÖK ÉS ELMONDOM!KÖSZÖNÖM SZÉPEN HOGY BIZTATTOK ,RENDIK VAGYTOK!PUSZI MINDENKINEK!SZIASZOK!!!

Kép
bibi226

a névnaposkonak BOLDOG névnapot!megyek csinálom a brassoit!!

Kép
bibi226

Én is sok boldog névnapot kívánok!!!!

Bibi, hajrá, biztos nem híztál olyan sokat.

Erika, teljesen egyetértek veled, egy 17 éves szerintem maga is egy gyerek, annyi minden vár még rá, ami egy baba mellett nem megtehető.
A multkoriban véletlenül belenéztem a Mónika Showba és teljesen megrendülten tapasztaltam, hogy mik vannak a mai világban.
Egyébként azt szűrtem le belőle, hogy ez nem a 17 éves hibája, hanem bizony nekünk szülőknek. Sokakkal nem törődnek a szülei vagy éppen olyan ingerszegény környezetben nő fel, ahol esélye sincs, hogy megértse a világot, akkor miért is csodálkozunk, hogy így gondolkodnak?
Anyámat dícsérve írom most, hogy a húgomat és engem sikerült úgy felnevelnie, hogy sose érezzünk késztetést arra, hogy meneküljünk (bele egy másik kapcsolatba vagy más világba, stb.)

A felvilágosítás, a törődés nagyon fontos egy családban.

Na most egy nagy életigazságot sikerült összehoznom:-))))))

Egyszóval kedves mamatársaim, igen nagy felelősségünk van a lányaink/fiaink életének alakításában.

Gabi, én is szeretem a mekit, bár mi havonta max 1-szer megyünk (emlegetve minden héten van:-))) és volt már rá példa, hogy a Don Pepe-s szelet pizzámat a lányom falta be:-)))
De igazad van, ha nem muszáj, ne nasizzon a kölök. Saját példám, hogy a nagymamám annak idején nagyon kényeztetni akart, azóta mindig harcolok a kilókkal.
Az egészséges életet ebben a mai zűrzavaros világban komolyan kell venni.
Ép testben ép lélek:-)))))
H
babamama

Örülök,hogy jól érzik magukat az oviban a gyerekek.

Kármen!

Neked is boldog névnapot.Nem is tudtam az igazi nevedet.

Gabi!

Hú,nem semmi.Én nem tudok meglenni édesség nélkül.Tornázom minden nap(most már 80 percet),de a nyalánkság az kell.Próbálom csökkenteni az elfogyasztott adagot,de teljesen nem tudom kitörölni az életemből.Mindig is imádtam.Amikor terhes voltam,akkor nem bírtam csak megenni.

Erika!

Jó évnyitót nektek!

Ildi
tfildiko

IldiKép Cipöt akkor tényleg jo áron vettétek. Én nem láttam náluk Siestát akkor, azért vettünk Assot. Meg tetszik is.

Köszönöm mindenkinek a köszöntéstKép

Erika! Boldog névnapot neked is!!

Bibi! igen, mi közel lakunk hozzá. Nekem meg a nagy gyengém a meleg, friss péktermék. Kenyeret is ritkán eszek, ha meleg akkor bezzeg nem birom abbahagyni. De meleget lehet a legritkábban venniKép

Enikö! gratulálok Boginak, hihetetlen milyen ügyes!! Azzal a kislánnyal jár oviba, akivel a Kálvária játszon is volt? Edzöcipöben nem izzad a lába? Mert nekem is van, hiába veszek márkásat, meg vásznasat bizony csak hüvös, öszi idöben jo. Akkor meg esöben beázik, ha meg mübört vettem, hogy birja az esöt, na abban aztán tényleg izzadt. Pedig amugy más cipöben soha!! Tépözáras szandim van közel 4 éve, semmi baja, pedig tavasztól-öszig csak azt hordom, mert olyan kényelmes (hasitott bör). De soha egyik cipömnél se volt gondom nekem sem

Ma voltunk orvosnál, Orsi vérképe olyan szép, annyira jo a hemoglobin is, hogy azt mondta ekkora gyereknél nem is igen lát ilyen szépet, nagyon ritka.
9200g, 82,5 cm. Most sokat hizott, a fene se érti mitöl sokat nem eszik

Gabi! én sem adok semmi ilyet, inni is csak kakaot, vizet kap.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Erikáknak nagyon sok boldog névnapot kívánok!

Velünk minden okés, nekem egy bajom van csak, nagyon hiányzik már Lotti, fizikailag fáj a hiánya. De holnap jönnek haza. Alig várom. Hurrá.KépKép

A topik elmúlt napjainak terméséhez nem sok hozzászólnivalóm van...

Pocaktesó rengeteget mozgolódik, főleg du. az aktívabb. Én már látom, hogy kezd nőni a pocim. "Hálás" alakomnak köszönhetően Lotti nagyon későn látszódott, na szerintem Tesó már szembetűnőbb. Bár anya szerint nem láccik.

Melinda
18

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Így bicajozik BogimKép
Kép

ceniko
Szeged

Ildi: éN is nagyritkán jutok csak hozzá, mostanában nem is kívánom annyira. Azért nem mondom, hogy nincs édesség, de inkább én sütöm. Meg azért néha járunk plazába és ott vacsizunk, de nem minden héten.
Én meg Flóval egy egész pirosmogyoróst tudtam felfalni együltő helyemben....Kép

Kamren: Nálunk víz, 100%-so narancslé, kakaó, tej. Ezek vannak. Esetleg gyümitea enyhén édesítve.

Melinda: Hú, én nem bírnám ki egyik nélkül sem egy percig sem. Elég megrázó lesz, hogy ott kell hagynom Flót az oviban. Valószínű hétfőn marad először.

Gabi
inecsg

Erika,
Boldog névnapot kívánok! Kép
Vendég

Karmen,
azért megy bölcsibe, mert szvsz élvezni fogja a napi 3 óra gyerektársaságot. Meg azért is, mert a terhesség vége felé, ill. szülés után nem tudom hogyan tudnám megoldani, hogy napi 2-3 órát kint legyek vele a játszón. Tudom, sokan ellene vagytok a bölcsinek. Ha szereti marad, ha nem tetszik neki, nem megy. Nem kényszerből kell vinnem most, ez egy lehetőség. Ha nem működik, marad itthon, erőltetni semmit nem szeretnék.

Reggel a férjem viszi, én fogom ebéd után elhozni, és itthon fog aludni.
Vendég

Bibi,

szvsz is ha te meg vagy elégedve a dokival, bízol benne, az sokkal, de sokkal fontosabb, mint hogy mások mit mondanak róla. Én azt vallom, ha valakinek volt egy horror szülése, eseteleg egy tragédiával végződő szülése, az sokszor a dokiban keresi a hibát. Lehet, hogy a doki tehetett is róla, de az is lehet, csak az anyuka próbált bűnbakot keresni, és a doki a legkézenfekvőbb ilyenkor, ezt nem tudhatod.

Én pl. a saját dokimban tutira bízom, de ha kérdezősködnék, biztos vagyok benne, hogy páran elkezdenék itt szapulni őt. Ezért nem is kérdeződködtem róla soha.

SZvsz ha bízol benne, rendes veled, maradj nála. Arról nem is beszélve, hogy ha más orvost szeretnél, nem valószínű, hogy 5 év után elvállal más a klinikán. AZ ilyet nem szeretik. Pláne, hogy egy profról van szó.
Vendég

Sziasztok!
Régen irtam, de olvasni olvaslak benneteket. Lerágott csont ez az etetés kérdés, de kiváncsi vagyok arra, ha leirom az én fiam esetét, mit tanácsoltok. Márk 2 hónapós koráig szopott, semmi mást nem kapott. Hasfájos volt, ezért sokat sirtam amiatt, hogy az én tejemtől szenved. 2 hónapós korában valami történt vele, mert max 5 percig szopizott, utána orditott cicivel a szájában, pedig jött belőle a tej. De ennyi idő alatt csak kb 60-70 millit evett. 1 hónapig szenvedtem vele, voltunk orvosnál, fejtem, lehet, hogy mi rontottunk el valamit, de nagyon sokat szenvedtünk. A gyerek nem evett, orditott, a cumisüvegből se kellett a tej. A vége az lett, hogy elapadt a tejem. 3 hónapos korától kap tápszert. De a tápszert se hajlandó megenni. Már próbáltunk 4-5 féle tápszert, nem hajlandó megenni. a vizet megissza ugyanolyan cumisüvegből, a tápszert nem. Még akkor se ha teszek bele gyümölcsöt, vagy szőlőcukrót. Ha sikerül vele megitatni, az éjszaka félálomba van, de akkor is csak 100 millit. És se kanállal, se pohárból nem megy, csak ordit. Emiatt én kénytelen vagyok neki tejpépeket, bébikajákat adni, és vizet. Van amikor ezeket se eszi meg.Ha etetési pózba veszem a kezembe, vagy beűltetem a pihentetőbe és meglátja a kaját, már nyöszörög.Ezen a héten kivizsgálásra hordtuk a gyerekkorházba, nem találtak eddig semmit. A dokik se tudnak mit tanácsolni, csak, hogy meg kell vele szerettetni a tápszert. Márk tegnap volt 5 hónapós, a kórházi mérlegen 6280 volt. 3440-el született.
Szóval, nekem is sok elképzelésem volt a gyerektáplálásról, de mikor ilyen gondok vannak, örülök, ha bármit megeszik a gyerek.
Más!
Én emiatt, hogy Márk nem egy könnyű eset, nem érek rá, arra, hogy akárkit kritizáljak, elitéljek. Örölnék neki, ha olyan sokat ráérnék, hogy ilyeneket csináljak Jó, ha pár naponta eltudom olvasni a hozzászólásokat. Nem akarok senkit megbántani ezzel, de örűljetek, hogy olyan jó a babátok, hogy az a legnagyobb problémátok, hogy a többi anyukát bántjátok. Ezért a véleményért engem is lehet!
Zita
zita_29

Zita!

Az evéssel mi is sokat küzdöttünk,a Noémi sem egy könnyű eset.Örültem neki,ha valamit evett.Sokáig idegeskedtem a nem evése miatt,de már túlvagyok rajta.Eszik,amennyit akar.
Szerintem jó a súlya a Márknak.Mennyit eszik egy nap?
A géphez akkor ülök ide,ha a lány alszik.(kb.ez 20 perc naponta,több időm nekem sincs.)Ha nem alszik,akkor sétálunk,játszunk.5 percet van csak el magában.Ha főzök,akkor is ott ül a lábamnál,és a könyveket nézegeti.Mutogat a képekre,nekem meg mondanom kell,hogy mi van rajta.

Dancsi!

Örülök,hogy jól vagy.Kíváncsi vagyok,hogy milyen lesz a bölcsi.

Ildi
tfildiko

Zita: Sztem próbáld meg igény szerint etetni, tehát ne az órát nézd, hanem szánj rá legalább egy hetet, amikor nem tervezel semmi programot és próbáld megtalálni az ő ritmusát! Lehet,hgoy nem igényli a többszöri étkezést. Vagy ilyesmi. A súlya teljesen jó, a nagykönyv szerint 6 hós korára kellene elérnie a születési súlyának dupláját. A tápszert meg egyébként is csökkenteni kell 6 hós kor után. Ha tejpépet szeret adj neki azt, ha gyümölcsöt, vagy ilyesmiket akkor azt, valahogy meg kell szerettetni vele az étkezést, mert később több problémád lesz vele. Lehet, hgoy túl meleg vagy túl hideg az ennivaló. Vagy ha nem szereti az etetőszéket, lehet, hgoy nem kényelmes? Túl magas a háttámlája? Vagy szoros az öv? Esetleg az előke zavarja? Próbáld meg ölben etetni. Nem könnyű, egy próbát megér. Esetleg ne csak egyszer próbáld, többször is. De ne kényszerrel.
Hirtelen ennyi jutott eszembe.

GAbi
inecsg

Sziasztok!
Megjöttünk az oviból. Bogi nagyon jól viselkedett, reggelikor,ebédkor megevett mindent, szépen játszott,vigasztalta aki sírt...tök aranyos volt.Kép
Fél 9re vittük,és délre mentünk értük!

Azt mondta menjünk holnap is. Nagyon szereti a gyerektársaságot. Most már nagyon igényli, hogy közösségben legyen!

Jár a csoportba egy hiperaktív kisfiú, de sztem más baja is van fejbe.Kép Borzasztó. Márciusba lesz 5 éves, és nem lehet érteni mit beszél, és iszonyatosan viselkedik. Már olyan értelemben, hogy jön-megy mint egy őrült. Nem bánt ő senkit, csak nem tudja kontrollálni a finommozgásait, avagy nincsenek neki! Mint egy tank. Még szerencse, hogy van vagy 10 kiló. Ha Bogi meglöki eldőlKépKép Olyan furcsán tartja a kezeit is, nem áll meg egyhelybe, folytonos mozgásban van!Nem játszik másokkal, nem kommunikál másokkal, egyik játékról a másikra "száll" kb félpercenként cseréli le a játékokat, rohangál a terem egyik végéből a másikba. Rápattan a motorra, löki magát 2x gyorsan lepattan róla, átmegy a terem másik végébe levesz a polcról egy kisautót, fél perc múlva a terem harmadik szegletébe kezd el ügyködni és ebből állt a délelőttje! Nem tudom miért nem speciális oviba vitte az anyja? De gondolom, ha gond lesz vele, akkor át tanácsolják egy spéci oviba. Bár nem tudom ezek a dolgok hogy működnek.....

Na mindegy alapjába véve meg vagyunk elégedve, de hát ez csak az első nap volt, majd elválik, hogy később mi leszKép

Enikő

ceniko
Szeged

Zita,

én sajna nem tudok ötletet adni, nálunk hasnonló volt a szitu, a mellgyulladásaim után mindig szinte 0-ra apadt a tejem, kilátástalan volt a dolog, de nekem annyi volt a szerencsém (amit akkor nem így fogtam fel), hogy Jozsó imádott szopizni, rángatta az üres mellett, de nem volt hajlandó semmit, de semmit sem elfogadni. Sem tápit, sem tejpépet, sem gyümit. És a sok szopi megtette mindig a hatását, visszaállt a kínálat pár nap alatt.

A küzdelmünk 1 éves koráig tartott, amikor terhes lettem, tejem szépen elapadt a maratoni cicizések ellenére, és a kiskoma rájött, hogy itt valami nem kóser. Tettem egy próbát, és ő ezerrel rákattant a tápszerre, mégpedig cumisüvegből.

SZal nekem az a véleményem, hogy a kényszer nagy úr és az üres babapocak szintúgy. Ha ezt akkor betlátom, valószínűleg 4 hónposan véget ért volna nálunk a szopis korszak.

Esetleg banánturmix tápszerrel? Jozsó ezt az egyet fogadta el néha néha. Jó nagy lukú cumi kell hozzá.

A kritizálással pedig egyetértek, általában azok csesztetik a másikat, akiknek ömlött a tej és nem nagyon volt problémájuk a szoptatással.

A kajás vitához én annyit szólnék hozzá, hogy ha egy baba hónapokig bömböl, nem hízik, mama-baba ki van készülve, és a baba a tápszertől megnyugszik, mosolygós, a mama-baba kipihent, akkor meggondolandó, hogy folytassa-e a mama a szoptatást. Én személy szerint szopi párti vagyok, de nem mindenáron!!!!!!!!!!!!

MÁS: képzeljétek, elkezdtek a szomszédban építkezni, éppen alapoznak. Felkészültem a 20 perces délutáni alvásra. Jozsó 2 órája húzza a lóbőrt. Irtó hangzavar van, a melósok óbégatnak, megállás nélkül tülköl 2 gép.
Vendég

Sziasztok!

Úgy volt ma kapja Gréti a 3 hós oltást. Elmentünk, mondta a védőnő, hogy kapható az új oltóanyagos 3 hós oltás is már, de csak 5 után lesz a gyógyszertárban. Megkaptuk a receptet, így majd holnap délelőtt oltják.
Egyébként Gréti 6330 gramm és 63 cm.

Hajni: A Mónika show nem hiszem hogy mérvadó Kép
Viszont szerintem is igazad van abban, hogy borzasztó mi zajlik a mai világban. Kép És szerintem is a szülőtől függ leginkább milyen lesz a gyereke. Ezen sógornőm barátjával múltkor vitatkoztunk. Szerinte "az eleve rossz gyereken nem lehet segíteni, vagy bekerül a gyerek rossz táraságba, és annyi". Szerintem meg ha jól van nevelve, nem kerül rossz társaságba, és nincs "eleve rossz gyerek". No, de majd 15 év múlva meglátom.
Amúgy az én szüleimnek is örök hála, szerintem nagyon jól felneveltek. Kép Bár elengedhettek volna gyakrabban diszkóba pl. ;) Kép
De ami most van... én olyan naív kislány vagyok, a magántanítványaim kezdték felnyitni a szemem, amikor beszélgettünk óra után kicsit, hogy mi zajlik a világban, hogy a füves cigi, diszkódrogok az már olyanok mint a jóreggelt, az a furcsa aki még nem próbálta, nem él vele....nemtom mi lesz itt akkor ha a mi gyerekeink lesznek kamaszok. Félek. De bízok magunkban meg a Grétiben!

Kaja: Grétit is igyekezni fogok a legegészségesebben táplálni Kép Mi egy évben kb. 2x megyünk mekibe, plázába nem szoktunk kajálni, max. a Kerek Perecben veszünk valamit.
Ha nagyon nincs időm/kedvem főzni akkor a Hóbiártból hoz kaját a férjem, de ez is ritkán van, esetleg rendelünk pizzát.
Én régebben elég sok csipszet, stb. ettem, amikor Gréti a pocakba került, nem kívántam egyáltalán az ilyesmit, mostanában ha a férjem eszik, én 2 falatot bekapok és elég is 1 hónapra.
Szerencsére ő is ritkán eszik ilyesmit.
Szóval majd jövök én még a kérdéseimmel az egészséges kajákkal, nassolnivalókkal kapcsolatban ha aktuális lesz. Egyenlőre örülök, hogy csak szopizik a Gréti, remélem még 3 hónapig kibírja csak tejcsivel...
Fú, amúgy minket nyilván utolért a 3 hós fejldési ugrás, vagy nem tudom mi van. Gréti gyakrabban kér enni, nyűgös is kicsit. Tegnap reggel 9-től este 10-ig max. 2 percet aludt egyhuzamban, és ha összeadom a 2 perces alvásait talán összejön a 10 perc alvás egész napra. Kép
Este másfél órán át szopizott mire végre elaludt. Ilyen még sose volt. Viszont aludt este 10-től reggel 7-ig, ahogy szokott.

Karmen: Örülök, hogy rendben van Orsi vérképe!

Dancsi: Akkor nem lesz mostanában sok csöndes órátok a mesterektől Kép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Dancsi! Én nem vagyok bölcsiellenes! csak személy szerint nekem nagyon nehéz lesz elszakadnom Orsitól, csak ha muszáj adom be. Megértem az okokat nálatok, csak megkérdeztem mert nem tudtam hogy még mindig feküdnöd kell-e.

Zita! én minden egyes falatnak örültem amit megevett. Tegnap irtam Orsi mekkora, na gondolhatod akkor milyen vékony. Meztelen látszik csak igazán! De semmi baja, egészséges, pedig volt amikor egész nap alig evett, ált. most sem sokat, be kellett látnom hogy felesleges aggodnom, ha egy gyerek éhes lenne megenne az bizony sokmindent!

Bea! én azt hittem a 4-5 hós szurit lehet kapni, a 3 honapos helyett nincs más

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen: Már van a 3 hós helyett is! Sőt, jövőre, azt hiszem januártól ezek az oltások lesznek az ingyenesek. Én meg még fizetgethetek érte idén. No de sebaj. Nekünk megér ennyit (meg még ennél sokkal többet is) Gréti.

Beszéltük mi is tegnap a férjemmel, hogy mi lesz a Grétivel amikor én egyetemen leszek, aztán a férjem megkérdezte, hogy és bölcsibe mikortól lehet vinni....meg lehet e heti 6 órára Kép
De akkor már inkább anyósom Kép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Karmen,
Jaj, én nem rád gondoltam ám! Csak tudod, sokan nekem estek miatta.

Amúgy szerintem nekem is nehéz lesz elszakadni. De az egész napos futkározás is az. Ma délelőtt játszón voltunk, teljesen kipurcantam. Kép Kép

Bea,
szvsz Gréti még pici akár az "alkalomadtános" bölcsihez is. Mindig beteg lenne. Jozsó is az lesz, tudom. És ha anyósod hozzátok menne ki?
Vendég

HA MELEG SÜTIT SZERETNÉL,OLYAN 8 KÖRNYÉKÉN SÜLNEK KI A FORRÓK!DE NYUGODTAN HÍVATKOZ RÁM ,ÉS KÉRDEZD MEG A CSAJOKTÓL ,HOGY MIKOR LESZ MELEG!BIZTI SEGÍTENEK MAJD!!MOST A 27 HÉTEN 3KG TARTOK,ENNYIT HÍZTAM MIÓTA A PICI A POCIMBAN VAN!!MONDJUK ÉN TÖBBRE SZÁMÍTOTTAM,MERT NAGYON NAGY A HASAM!A KERESZTFIAMAT ÉN VISZEM ÚSZNI,ÉS A SAVANYA NORBI MEGKÉRDEZTE HOGY MÉG EGYBE,MIRE MONDTAM NEKI HOGY KB. MÉG 3 HÓNAPIG EGYBE IS LESZÜNK!ERRE FELHUSZTA A SZEMÖLDÖKÉT,ÉS AZT MONDTA HOGY HÛHA!A MELLEIM IS ISZONYU NAGYOT NÕTTEK!85B-RÕL A 90D ÉPP JÓ!APA AZT MONDTA HOGY REMÉLI TELE LESZ TEJCSIVEL!!AKKORÁKAT RÚG A PICUR A HASAMBA,HOGY AZ CSAK NA! A BÖLCSI SZERINTEM NEM ROSSZ,A NÕVÉREM MEG AZ ANYUKÁM IS GONDOZÓNÕK!ÉN MEG EGYRE JOBBAN KIVÁNOM AZ ÉDESSÉGET!!!!SOKAT GONDOLKODTAM AZ ORVOS KÉRDÉSEN ÉS ÉN UGY GONDOLOM MARADOK A RESH PAPÁNÁL!NAGYON SOKAN DÍCSÉRTÉK A KERESZTÚRI A. DE NEKEM CSAL ROSSZ TAPASZTALATOM VAN VELE!KÉPZELJÉTEK MIKOR A TÖRPINEK APA ÉNEKEL,ABBAHAGYJA A MOZGÁST SZERINTEM FIGYEL,AZTÁN UGY BEINDUL HOGY KEZE-LÁBA UGY MOZOG HOGY CSAK NA!!!RÉVI NAGYON ÉRDEKES VOLT AMIT ÍRTÁL A POCAKLAKÓKRÓL!JÓK LEGYETEK!VIGYÁZZATOK MAGATOKRA!HOLNAP JÖVÜNK!PUSZANCS!!

Kép
bibi226

Bibi,
Ügyes vagy a hízással! Tejci pedig biztosan lesz. Kép Kép
Vendég

Bibi! Na azt meg föleg nem ajánlanám én sem. Szerintem is ha neked eddig nem volt panaszod az orvosodra akkor az a legjobb ha nála maradsz. Aki meg ajánl és váltasz és nem jön be, utána szidod magadat is meg öt is. Nekem is sokat nött a mellem, sajna most már végleg eltüntKép Kissé zavar, mert már megszoktam hogy van mit beletenni a melltartóbaKép Édességgel vigyázz, én 21 hetesen +1,5kg tartottam, a végén meg +20kg volt. Kösz a tippet, 8 fele az jo lesz nekünk. De napközben is sütnek amugy, jol tudom?
Nekem végig azt mondták ugysem tudok majd szoptatni majd anyu se tudott, erre 16 hónaposan már nekem kellett leszoktatni hogy elég. SZóval ne aggodj, lesz tejed biztosan, semmit nem érnek a joslatok sem!

Dancsi! Orsinak most kértem papirt hogy játszóbölcsibe vigyem, meséltem a dokinéninek nem játszik másokkal, csak nézi öket, erre azt mondta hogy ez ilyenkor normális, 3 éves korig nem szocializálható egy gyerek. Aki ilyen azt ha eröltetem se tudom. De azért elviszem hogy szokja, meg én is ott leszek, azt tudom ha hirtelen be kellene adnom, lelkileg összetörne. Ki tudja terhesen majd feküdnöm kell-e megint

Bea! Csilla is 2 hét bölcsi, 1 hét betegség. Már 1 éve ez van, hiába kap immunerösitöt is. Meg szerintem amugy is jobb nekik otthon, akiket szeretnek azok között, ha van rá lehetöség

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Dancsi: Semmiképp nem anyósnál lenne a vigyázás...csakis nálunk. De félek nem vigyázna rá eléggé, meg megteáztatná jó kis earl grey teával, mert a gonosz anyja nem ad neki meg hasonlók...Kép meg kimegy a lépcsőházba cigizni, Gréti meg leesik a pelenkázóról vagy az ágyról...vagy hagyja had sírjon hogy erősödjön a tüdeje....hát én infarktust kapok....nem tudom nyugodt szívvel ráhagyni Kép
bölcsibe nem adjuk, isten ments, inkább sose lesz még egy diplomám, annyit nem ér az egész

Bibi: Megkérdezhetem miért nagybetűkkel írsz? Nehéz olvasni Kép
Mell: nekem 85B-ről 90C lett

Ildi: Te írtad ugye, hogy Noémi felmegy a negyedikre magától! Ez jó hír! Nagyon ügyes Noémi!! Én se szándékozok sokáig cipelni majd Grétit az ötödikre! Kép Hogy csináltad?

bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea,
Hú, ne már, csak nem csinál ilyet!
Vendég

Dancsi: Próbálom én is belebeszélni magamnak, hogy csak nem....de nem megy Kép Nagyon nem bízok benne Kép
Ha valami baja lesz Grétinek miatta....
Vagy csak én parázom agyon a dolgokat, végülis valahogy fölnevelt 2 gyereket....(no de hogy?!?!?!?)...áh....megyek aludni Kép

Jelentem holnaptól internet elvonókúrán leszek és tanulok!!

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea!

Kb.2 hónapja próbáltuk először a lépcsőzést.Akkor még fogtuk a kezét.Aztán egy darabig nem is foglalkoztunk ezzel.Majd 2 hete újból elkezdtük.Magától megfogta a korlátot,és elindult.Néha azért leül egy kicsit,de nem minden alkalommal.(Naponta 3-szor megy fel.)
Hú,te szegény!Én sem bíznám az anyósodra a Grétit.
Jó tanulást!

Bibi!

Ha te bízol a dokidban,maradj nála!!!Én is bízom az enyémben,nem mennék máshova.

Enikő!

Örülök,hogy a Bogi jól érzi magát az oviban.

Ildi
tfildiko

Dancsi!
Mennyi banánt lehet tenni a tápszerbe?Te hgy csináltad?
Ildi!
naponta 5-6 szor eszik, de csak felét annak amennyit a kora alapján kellene ennie. Tápszerből most éjszaka félálomba megevett 130 millit.
A kórházba egyébként nem találtak semmit, kicsit vérszegény, arra kaptunk gyógyszert.
Mondjuk, pont gasztrós nem nézte meg, amelyik a fő probléma. Nem tudtok egy jó gasztróst, akár magán rendelésen is?
Zita
zita_29

Zita,
hány hónapos a babád?

Nekem úgy rémlik, hogy 1/2 banánt tettem bele. Annyit tegyél bele, amennyit amúgy is megehetne egy nap. Talán 1/2 banán + 150 ml tápi, ebből lesz kb. 200 ml. Próbáld kikísérletezni. Én botmixerrel készítettem.

A HA vaníliás terjpépet próbáltátok már? Azt általában komálják a babák. Mondjuk Jozsónak az sem jött be akkor, csak később, amikor már jó étvégya lett.

Megj.: ma megint nem eszik, reggel ivott 270 ml tápit és ennyi. Az ebédjét 2* visszaokádta, így kaja nélkül ment aludni. Pedig pépes volt, sárgaborsó főzelék husival, tökre szereti. nem értem a dolgot. Megint hasmenéses, de szvsz a hátsó rágók még korai, hogy jönnek. Azok mikor szoktak kibújni? A többi fog már megvan.
Vendég

Zita! Már unalmas lehet, de elmondtam annyiszor és tényleg hidd el kár idegeskedned, Orsika, Noémi sem nagy evö, mégis egészségesek. Az hogy kinek mennyit kellene enni hagyjuk. Orsi másfél éves, a mai napig nem tud megenni egy egész üvegnyi bébiételnek megfelelö mennyiséget. Még a 8 hósét sem. Annyit eszik amennyit kiván, én is átmentem ezen hogy aggodtam, fogadd el hogy ö nem kiván annyit mint mások. (szvsz inkább legyen vékony mint kövér). Én 6 hóig nem adtam neki csak tejcsit, hiába nem itta meg az adagot, nem voltam hajlandó tömni. Ja és közöltem hogy vérvételre sem viszem el emiatt. Most voltunk csak, ezt én kértem, és lám igazam lett, gyönyörü a vérképe, ritkán látni ilyen jo eredményeket az orvos szerint. Probálgasd hátha elfogad többet, de szerintem nem sokra mész ezzel, el kell fogadnod neki más az adagja

Dancsi! ORsinak is hiányzik az 5. rágó, a többi kibujt (a szemfog éppen most). Én ugy tudom 2 éves korra jönnek ki a fogak

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Zita! És remélem nem baj hogy elmondtam a véleményem, csak tudom én mennyit idegeskedtem az egész kajálás miatt, megvallom a mai napig utálom ha eljön a kajcsi ideje

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Igazándiból nem tudom miért írok nagybetűkkel,de mostmár kicsikkel fogok!Tegnap néztem a barátok köztöt,és Magdi anyus pogit sütőtt!Ugy megkívántam hogy 1/2 9-kor felhívtam anyut ,hogy süssön nekem pogit,jó hogy ma szabin volt mert csinált!Kb a tepsi felét sikerült elpusztítanom!!A csigába pedig folyamatossan sütnek,ahogy fogy a süti!1/2 8- 8között álltalába csak forróak vannak,utána pedig a hogy fogy!!!Én is nagyon szeretném majd szoptatni a picit!!a barátnőm kislánya amíg szopizott semmi baja nem volt ,egyszer sem volt megfázva meg ilyenek.Amikor a Dorka 8 hónapossan abbahagyta a szopizást állandóan beteg volt,igazándiból nemtudom van-e összefüggés,szerintem van igen!Én minden esetre megpróbálok mindent megtenni az ügy érdekében!!Itt olvaslak benneteket,akinek rossz anyósa van sajnálom nagyon! Nekem szerencsém van az anyukám meg az anyosóm is nagyon rendik várják nagyon a picurt,mondták hogy majd besegítenek,és rájuk is merném hagyni.Legalábbis most így gondolom(főleg az anyukámra),meg a nővéremre!sziasztok!jók legyetek!!puszancs mindenkinek!!

Kép
bibi226

Zita: Küldtem mélt!

TFIldi: Köszi, én is örülök! Ma is szupi volt.Kép Olyan nagy szeretettel mentek reggel. Semmi gond nem volt. Hétfőtől szeretném ott altatni! Nem tudom, hogy menni fog-e, mert a kis barátnőjét, akivel együtt járnak az anyja nem akarja otthagyni délutánra, majd csak 3-4 hét múlva, ha elkezd dolgozniKép Sztem hülyeséget csinál, de nem szólok bele, ő gyereke, semmi közöm hozzá. Azért a véleményem elmondtam aztán majd eldönti ő maga!
Szvsz ha most megszokná rögtön az elején, hogy bizony ottalszunk az oviba, akkor később se lenne gond. De most 1 hónapig, elhozza ebéd után, akkor később rosszabb lesz átszoktatni, hogy ottaludjon! A munkája miatt viszont kénytelen lesz! De ez csak az én véleményem! Mindenki úgy csinálja ahogy akarjaKépKép

Bibi: Ügyi vagy,hogy csak ilyen keveset híztál. Most én is megkívántam a pogácsátKép

Mennem kell
Pusz

ceniko
Szeged

Karmen,
köszi, akkor valszeg megint a fogzás miatt ilyen. AZt hittem a hátsó rágók később jönnek.

A nem evésen én is ku...a ki tudok bukni, Jozsó alapvetően jó evő, de a fogzás előtti 1-2 hétben szörnyű. Ma még mindig elvan pl. a reggeli tápszerével, a gyümölcsét is kiköpte. Pedig a kedvencét kapta. Volt, hogy egész nap 200 ml tápit fogadott el össz vissz. A mai napunk is hasonló lesz.
Vendég

Zita!

Ne aggódj,eszik amennyi kell neki.(Mindig ezt mondta nekem mindenki,és már belátom.)Régebben én is sokat idegeskedtem emiatt,de most már nem érdekel.Tényleg ne foglalkozz azzal,hogy mennyit eszik.A napi adagot mi még soha nem ettük meg.És a Noémi egészséges,mosolygós,örökmozgó kislány.Minden hónapban van egy kis hízásunk,ez a lényeg.A vérképünk is jó volt.

Dancsi!

Szegény Jozsóka!Már megint ezek a fogak!!!

Enikő!

Úgy felidegesített a védőnő!!!Azt mondta,hogy nem normális a beszédfejlődése a Noéminek.Még csak a nemet mondja,és szótagokat.Azt meg nem akarta elhinni,hogy felmegy a 4.emeletre.Azt mondta,hogy ilyen gyereke még nem volt,aki 13 hós korában így lépcsőzik.
Tiszta ideg vagyok!!!Mit csináljak,ha nem akar beszélni?

Ildi
tfildiko

Ildi! mondd meg neki, Orsi is felment a 3. emeletre meg vissza, igaz fogni kellett a hona alatt. Beszélni meg ennyi idösen csak azt mondta hogy tata,mama. Most 3 hete meg már mindent mond. Semmi baj ezekkel a gyerekekkel, miért kellene mind egyformán fejlödjön??? Nem normális hogy ilyennel idegesit titeket! Ja és van aki még sokkal késöbb kezd el beszélni, az is normális! Na én jol kiosztottam volna ha nekem kezd okoskodni az biztos. Elegem van már ugyanis hogy ezek a "hozzáértök" csak idegbeteget akarnak csinálni belölünk hogy a gyerek nem normális

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Ildi!

Ne vedd tutira a védőnő véleményét!!!!!!!!!
Ha nagy baj lenne,akkor a dokitok már rég szólt volna!Nálunk az ikrek nagyon gyorsan elkezdtek dumcsizni,Blanka viszont csak 2 éves kora után.Addig csak nem ,igen,meg kümmögött.Küm-küm:-))szellemileg pedig nincs lemaradva Blancsi !SőTT!sokkal önállobb,kitartó,megoldóképesége pedig közel van az 5 éves tesokéhoz,pedig 2 és fél éves.Ja és most már álmában is dumál!:-))
A védőnők legtöbbje sajnos csak arra jó,hogy rémisszenek.Mondjuk nekünk eddig szerencsénk volt ilyen téren.
Kérdezgessed Noémit és ha mutogat,akkor ne egyből érsd meg,hogy mit akar,hanem értetlenkedj.Tulzásba azért ne vidd,mert bemérgelik ám magukat a babák!:-)Majd elkezdi a beszédet!Csongi például éjszaka gyakorólta a szótagokat.Volt,hogy éjfélkor még azt hallgattam,hogy a-aaaaaaaaa-p,aaaaaaapaaaaaaaaa stb.
nyugodj meg!
sziasztok:Évi
révi

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: