2005.08.26 11:47
2005.08.26 12:56

2005.08.26 13:51
Szerencsére nem vagyunk egyformák, így színes a világ: ki aggódósabb, ki lazább, de egyvalami összeköt Bennünket, tavasszal megismertük a legnagyobb csodát -ki először, ki másodszor, ki harmadszor, s ha jól emlékszem van aki nagyedszer- életet adtunk egy kis embernek. S az valóban másodlagos, hogy mindezt spontán szüléssel vagy császárral tettük, mint ahogy abban sem hiszek, hogy a szoptatástól lesz vki jó anya. 2005.08.26 14:26
az első napokban Boldi nyűgi volt de aztán megszokta az új környezetet. Mióta hauajöttünk ismét kétszer eszik éjjel pedig 6 hetes kora óta csak egyszer evett úgy három körül. Lehet hogy a fogzás? Már egyre jobban nyáladzik szegény és az ökle az egész napi desszert. Állandóan a szájában van.

2005.08.26 14:33
és egy mai képet
2005.08.26 14:37
hihi
és férjem se semmi kisovódás ugye?

2005.08.26 15:47
(Hűtő, fagyasztó kitakarítva, tárolódobozok fertőtlenítve, kamra fele is kész
).

)Még jó, hogy van másik nicked.
2005.08.26 16:19
2005.08.26 16:36
), csak az esik rosszul, hogy azért tol le valaki, mert szerinte butaságokkal foglalkozom, hogy egyáltalán írok. Miért nem lehet azok hozzászólásai fölött átsiklani szó nélkül, akinek nem akarok válaszolni vagy aki idegesít? Nekem vannak barátaim itt, nem azért jövök közétek, mert senki nem szeret, hanem mert "sorstársak" vagytok. Nem tudom, elég érthető voltam-e, lényeg, hogy én nem akarok közösségbomlasztó lenni.2005.08.26 16:41
hasonfekvéshez úgy szoktattam, hogy mindennnap volt hason egy kicsit, majd kicsivel többet, ha van mit nézegetnie, jobban szereti, és ahogy erősödik a háta és könyebb lesz tartania a fejét, egyre tovább marad el úgy.
, még jó, hogy megvarrtam neki a nacit, így csak kiskabátot kapott hozzá meg kiscipőt.
és megint elkezdődtek az "álmos ez a gyerek, nem alszik eleget", és "biztos a pocakja fáj szegénynek" c. végtelenített lemezek.
2005.08.26 19:16
, természetesen, és nem gondolom, hogy azért jössz ide, mert más nem szeret. Sztem senki sem ezért van itt. Jó a társaság és ki lehet tárgyalni bármikor dolgokat, amik érintenek bennünket, mamikat. Még nem ismerlek annyira, de ha írsz, biztos, jobban meg tudlak ismerni 
2005.08.26 19:32
Várni akartam még kb két hetet, sokat őrlődtem, de ma eldöntöttem, nem várok, mert már óránként ébredt éjjel. Van tejem
, szopizik, de vhogy mégsem elég neki, ha ennyiszer kel. Gondolom. Így még szoptatom, amikor csak tudom, de adok barackot, meg majd almát is később. És kíváncsi vagyok mi lesz éjjel.
2005.08.26 20:19
Egyébként olyan kiegynsúlyozott mamának tűnsz, öröm lehet a gyerekednek lenni.
Kíváncsi vagyok, segít-e az Infacol, ez az utolsó reményem.2005.08.26 20:23

2005.08.26 20:32
), meg a játszóhelye utána, meg ...
De annyira édesek olyankor!
(Én is császár, de azt sem tudom, mi a magzatvíz és még egy nyamvadt fájásom sem volt.
)
vagy ki kell szaladnod valamelyik másik helyiségbe, stb.). Ráadásul bele tud kapaszkodni, hogy fölálljon, belekapaszkodva körbejárhatja. Persze nem egész nap tartja benne az ember, de a játszószőnyegnek egy pokróc, lepedő tökre megteszi. IKEÁban van nagyon olcsón pokróc több színben. A játszószőnyeg mintái tényleg csap kevés ideig érdeklik, és pár hét alatt már mindenhol lesz, csak nem a szőnyegen.
(De megjegyzem, Ildikóéké nagyon tetszett.
)
Szerintem ha belekezdesz, és közlöd, ekkor nem érsz rá babázni, csak segítenek. Babysitter? Tudom, sok pénz.
De időnként az embernek kell is, hogy mással foglalkozzon, mert 3 év alatt leépül az agya és mindenkivel úgy beszél, mintha kisgyerek lenne.
)
), mivel utánoztam nagypapám dohányos (és sajnos utána tüdőrákos
) köhögését. Panninak a saját nyálfélrenyelése tetszett meg.
Jót nem írt senki róla (mármint a bébikompról
). Balesetveszélyes, ortopédiai gondokat okoz, sőt, egyes dokik szerint gátol a fejlődésben. Ha fölül, hamar föl is áll, mászik, szóval nem lesz rá szüksége.
) és a bátyja ugyanígy voltak. A bátyó szopi közben behordta a konyhából a szódásüvegeket és egyesével ledobálta.
Azóta nagyon jó tesók.
Aztán lett egy húguk, akire közösen féltékenykedtek, de most vele is mindketten nagyon jó a viszonyuk. Szóval ne add fel!
(Nem is tudnád.
)
???
2005.08.26 20:33
A héten az én fiam is majdnem leesett a kanapéról, de ki gondolta, hogy 3,5 hónaposan így mászik ez a kölök. Hiába gyurmákoltam alá a plédet, csak átverekedte magát rajta. Volt ám rohanás meg szívdobogás! Tudom, nem vigasztaló, de a környezetemben szinte minden anyukának lehuppant valahonnan a gyerkőce, sőt engem is ráejtett anyám az ágydeszkára. Talán látszik, hogy engem is ráejtett anyám az ágydeszkára...
2005.08.26 20:41
Akkor nem kell bizonygatnom.
Mert valóban, nagyon boldog vagyok, hogy ő van.
Olyan jót tesz a lelkemnek. Komolyan!
Akkor most már hívjunk Ancianyunak?
Éjjeli kelés:
Enyém lányom meg se merem dicsérni, nehogy elkezdjen romlani
Kutya baja se lett.
Bírják ők! De azért vigyázzni kell rájuk nagyon. 2005.08.26 20:44
Iszonyatosan érztem magam és én sem bíztam magamban. A párom meg egy hétig emlegette.
De megérdemeltem! Szóval megértelek.
szerencsére ritkán esik a baba rosszul (és a legtöbb néhányszor leesik). 2005.08.26 20:48
2005.08.26 20:57
Na, azért csak szültem most még egy gyermeket, mégsem vagyok nagyanyó.
Veronika olyanokat kérdezett ma is... pl "Mi lett volna, ha Koppány lesz a király és nem Szt István?" , "Mi a különbség az FBI és a CIA között?". Na, hát most ez utóbbit kutatom, mert ha nem tudok válaszolni, akkor kikeressük.
. Láttam egy v két adást, sokat szórakoztam rajta, de azért már a csapból is Győzike folyik. Maradok a Caramelnél. Szupi!!!
Megpróbálom kimásolni holnap (megyek tömésre), mert kicsit nehezen értettem a dolgot.
2005.08.26 21:20
, hanem kikeressük könyvekből, vagy a neten a válaszokat. Ja, meg a veseműködésről is kérdezett, ehhez végképp nem értek, de nem passzolom a kérdést akkor sem, mert azt szeretném, hogy kérdezzen, ami csak foglalkoztatja. Jól elvagyunk ilyen dolgokkal, főleg a kocsiban tudunk jókat beszélgetni. Szerencsére bizalmas a viszonyunk, remélem az is marad, ma még a naplóját is megmutatta.
2005.08.26 21:22
Szóval jól el van nevelve. Pedig igyekeztem...
Na mindegy. De addig használható, amíg rá nem jön, hogyan kell kimászni belőle. Akkor azonnal abba kell hagyni, mert balesetveszélyes. A hálósból akár 9 hósan is ki lehet esni, ezért nem szeretem. Meg kicsi is. A ketreces a gyámlánykának 2,5 éves korig jó volt.
És a kiságy tényleg keskeny lesz.
2005.08.26 21:37
Megírnád újra? Akkor nem volt érdekes, de most lehet, hogy anyu kimenne. Bocs!
Ha hívott, eddig "au" volt, most "mememe...". Ez mitől van? Velem szórakozik a lányom
, vagy másoknál is változtatnak a manók?
Úgyhogy a vitamint leszűröm.
). Pedig takarítani akartam!!!
(Apunak örülök.
) Vasárnap és hétfőn előre láthatólag (időtől függ) telek. Szóval 1* majd jövök.
Reszkessetek!
2005.08.26 21:42
Nem hiszem, hogy el lehet kerülni.

2005.08.26 21:51
2005.08.26 22:00
)
Pedig reméltem, csak akkor változtat, amikor beszélni kezd és majd akkor találgathatom, hogy amit mond, milyen szóra hasonlít a legjobban.
Vagy most azt hiszi, beszél?
), de akkor is! Már ilyen közel vagyunk? 2005.08.26 22:11
És én sem bíznám senkire ilyen piciként, csak végszükségként írtam. Meg azért, hogyha fölveted a családnak, akkor talán magukba szállnak, hogy ez tulképp az ő dolguk lenne, tán őket is zavarná a gondolat, meg az anyagiak is. Rám vigyázott egy néni, mert anyu nem akart bölcsibe adni ő meg dolgozott. Hát beszélni gyorsan és tisztán megtanultam, de a játszótéren aztán nagymamám és anyukám mászókáztak előttem, hogy megtanítsanak játszani, mert a néni annyira féltett, hogy mindig a padon kellett ülni mellette és ő mesélt nekem. Azért megtanultam mászókázni.
Viszont a kutyáktól nagyon sokáig féltem, mert ő hisztizett 1*, amikor egy eb közelített felém.
Pedig járni egy kutyába kapaszkodva tanultam meg előtte.
De lehet, hogy a család bármelyik tagja így hisztizett volna.
2005.08.26 22:42
2005.08.26 23:03
Miért lett koraszülött a lányod? Egyébkén más topikban olvastam, hogy a koraszülötteknél a kort onnan kell számoli, hogy mikor kellett volna megszületnie. Ehhez képest sem (és egyébként sem) baj, hogy még nem fordul meg. (Én így tudom) 2005.08.26 23:22
Na szóval én azt nem értem, hogy miért olcsóbbak a fa etetőszékek mint a műanyag csodák? Hiszen utána át is lehet alakítani őket, kisszék, kisasztallá....talán a műanyag háttámláját dönteni lehet és ezért?..? sokat gondolkodtam ezen, de a mai napig nem jöttem rá.....lehet ezért hullik a hajam is...
fiam csak cicin hajlandó elaludni, azaz ma először a cic után bekapta az ujjacskáját és azt szopizta, úgy aludt el.....na majd meglátjuk mikor eszmél, hogy kevesebbet cicizett....
) 2005.08.26 23:37
/ de valaki mar elobb kostoltat
, azert e3gy kis oszibariba
, rohogni fox de tegnap ahogy neteztunk Csipettel nezegette Majacska kepet elvuettem tisztabatenni es inkabb nem irom le mit lattam utan altajon neki......
2005.08.27 07:03
És állandóan elveszik tőle a szabadnapjait, pedig, most is, mivel szombat-vasárnap dolgozik, még az országban sincs, kapásból járna neki 2 szabadnap. Az elmúlt 3 hétre meg még vagy 4 pluszban. És sosem kapja meg. Agyon van hajtva, csak nehogy vmi baja legyen. Ha vki külföldi cégnek dolgozik, ez van. A nagy hipermarketek is, hallottam, jól kihasználják a dolgozókat. És ami még zavar, az az, hogy nem adják meg ennek ellenére azokat a fizetéseket, ami a pozíciókhoz járna. Mármint a mi országunkban, hiába vagyunk eu tagok, ugyanezt a melót 100x jobban megfizetik külföldön. Amikor dolgoztam, és kérdezték a turistáim, hogy mivel foglalkozik a férjem (ig helyettes + pénzügyi ig), nem is mondtam meg, mert akkor azt hihették, hogy legalább 2 jaguár áll otthon a garázsunkban. Nem egy 11 éves mondeo.Na, jó, nekem is van kocsim, de az sem jaguar, hanem fiat. Na mindegy. Bocsi mégegyszer, ez nem topikos téma, de ez nyomja a bögyömet, még jobban, mint gondoljátok, de inkább hagyjuk.

Én tudom, hogy ragad ez a panadol nagyon és elég szörnyű íze is van, na meg a színe... Kb mint az olvasztott műanyag...
2005.08.27 07:20
Viszont itt többen írják, hogy nem szeret lenni a babájuk hason, na, az én hercegnőm meg igen. És annyira aranyosan eljátszogat így, minden kis játékot odakalamol magának, és elég sokáig, akár egy óráig is elvan hason. Meg szépen ül, kitámasztva párnákkal. És hason fekve már többször is szinte négykézlábra állt. És rengeteget beszél.
Már úgy várom, meg év végére hátha megajándékoznak minket a "mama" szóval, mondjuk Karácsonyra...
2005.08.27 08:10
én is úgy gondolom, majd csak megunja fekve és akkor kinyílik a világ előtte, aztán futok majd utána..
) minden ismerősöm avval nyugtat, hogy higyjem el addig jó amíg csak fekszik, mert utána.......
)
( azért nem panaszkodom, mert ő kap szabadnapot is, de akkor meg teljesen mással van elfoglalva...
( tehát eredmény ugyanaz: tiszta örömünnep ha együtt lehet kicsit a család....
( pedig jobb lett volna kicsit többet próbálkozni........na de majd szépen lassan....
) 2005.08.27 08:45
Majd feldolgozom az esetet.
Ákosnak amúgy nem lett semmi baja, mert szőnyegre esett kb 45-50 cm magasról, és gyanítom, hogy a kutyára is ráesett, mert a kutya menekült tőle egy napig.
Járókát szereti, élvezi, hogy lát bennünket, és úgyis csak akkor van benne, amikor egyébként a kapapén volt. Imád a rácsokba kapaszkodni, és ficereg ide-oda. 
2005.08.27 09:22
Tehát ebből is látjátok, a fő táplálék természetesen az anyatej marad
), hogy a fiúk általában sokkal később csinálnak mindnet. Az én fiaim forogni elég hamar forogtak, de utána sokáig semmi. Járni 13-14 hónaposan kezdtek! A lányok eszméletlen hamar tudnak ilyesmiket produkálni (de az ellenkezőjét is láttam már!. Szóval a fiúk előbb fejben eltervezik, mit is fognak csinálni, jól rákészülnek, kicsit rápihennek (hiába, a férfinép mindig is lustább volt és lesz), aztán megteszik a szükséges intézkedéseket a kúszásuk, járásuk ügyében
Amúgy Bernát úgy alszik el, hogy egy pelust adok a fejéhez, ezt összegyűri, megfogja, belefúrja az arcát és már alszik is (cumival a szájában). Pelus nélkül csak babakocsiban, autóban alszik el. Bálint cumisüveggel aludt el egyedül mindig.
Az átlag gyerek nem 8 hónaposan mond szótagokat!
2005.08.27 10:59
az ágytakarónk zebrás az jobba n bírja a gyűrődéstvan egy vékony kék nemsokára az lesz a háttér
2005.08.27 12:14
De én mélyen hallgatok róla,hogy az itteni gyógytornász ismét dolgozik!
Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint