A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Pécsiek jelentkezzetek!

FZóra!

Mivel nem kartonból dolgozik, és elég sok anyukával találkozik, biztosan elfelejt dolgokat. Nyugodtan emlékeztesd az igéretére, nem fog megharagudni rád. (én is nála szültem mindkét csemetémet)

Dandy
dandy

Kedves Dandy!
Köszi szépen és nagyon szépek a gyerkőceid!
Zóra
fzóra

Sziasztok!

Tud valaki külön tornát 3.5 éves óvisnak és/vagy uszás oktatást?
Nagyon mozgékony és imád tornázni és pancsolni amire ezen a nyáron nem sok lehetösége volt.
Elöre is köszi!

Nina

Nina

Kép

Kép
nina000

FZóra: nincs mit. És köszi.

Nina: mi most a Hullámba járunk a Búvárbébisekhez a 4,5 évesemmel úszni, de van nálunk kisebb csemete is.

Dandy
dandy

Sziasztok!
Bea
nagyon aranyosak az ikrekKép
ja lehet h az ebatta volt,sőt.

Tornát sanos én nem tudok.

Fzóra
én is csak azttudom mondani mint Dandy,többx emlékeztesd a dolgora.

Sziasztok
Móni

cerka

Sziasztok!
Cerka!
OK. Köszi. Te is Borsayhoz jártál?
Zóra
fzóra

Sziasztok Lányok!

Egy kérdésem volna. szült valaki mostanában a Szülészeti Klinikán? Mik a tapasztalatok? Ma töltöttem a 37.hetet és nem sikerült szülőszobalátogatásra mennem. Május óta érdeklődtem utána a védőnőnél, azonban azt mondta a következő októberben lesz, hát köszi!

Egyik ismerősöm 2004. februárjában szült ott, ő mesélt egy-két dolgot, csak kíváncsi lennék van-e valami változás?

Előre is köszi.

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Viki
En nem mostanaban szultem ott Kép De nekem a dokim mutatta meg a szuloszobat egyik alkalommal mikor ugyeletes volt.Kerdezz ra, biztosan neked is megmutatjak!!! Nekem nagyon sokat segitett,hogy megneztem. Kép

Beatrix
Annyira szepek a csajszik!! Kép

Kriszi
Mizujs?

Dandy
Varod mar a melot? El sem tudom kepzelni milyen lesz, mikor majd vissza kell mennem dolgozni!Fel lehet erre keszulni 2 gyerkoc utan? Kép

Norka
norkini

Viki27!

A Szülészeti Klinika szakmailag nagyon ott van, ott nagyon jó kezekben leszel!! A szobák, folyosók,... nem mutatnak valami bizalomgerjesztő képet, de hidd el, hogy az orvosok nagyon felkészültek szakmailag. Ha van még kérdésed az orvosokról vagy bármiről, írj!

Holdviola
Vendég

Köszönöm a válaszokat!

Norkini! pont az a gondom, hogy a dokim is szabin van egész hónapban, meg a védőnőm is most megy más melóhelyre!

Holdviola!
Köszi, amit írtál, én is a dokim miatt választottam a Klininikát, csak annyian mondják, hogy a Megyei mennyivel jobb lett mostanában, meg modernebb, meg stb....

Az orvosokban teljesen megbízok, csak a körülményekre lennék kíváncsi! Meg hogy a nővérek hogy állnak a dolgokhoz, azáért lehet kérdezni segítenek, mivel nekem első babám lesz, semmi gyakorlatom nincsen, és félek, hogy tök hülyének fogok tűnni, és jó volna tudni, hogy lehet e "támaszkodni" valakire.

Üdv. mindenkinek.
Viki
37+1

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Viki27!

A csecsemős nővérekről sok jót nem hallottam... Állítólag kicsit türelmetlenek. De a többiek aranyosak és segítőkészek. Ki a dokid?

Holdviola
7+0
Vendég

Holdviola!

A dokim dr. Panka Tibor. Róla eddig csak jót hallottam, és meg is vagyok elégedve vele.

Viki
37+1

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Viki27!

Róla én is csak jókat hallottam, meg szerintem elég jófej!

Holdviola
7+0
Vendég

Úgy szeretnék már túl lenni rajta!

Hétfőn voltam NST-n meg UH-n, az UH-n mondta a doki, hogy már a számítottnál kb. egy héttel fejlettebb a baba! És hogy most kb. 3 kilós. Mivel már számítás alapján is betöltöttük a 37. hetet már nem számítana a kicsi koraszülöttnek sem. Nagyon kíváncsi vagyok az egészre, és baromira várom már. Persze nem akarom siettetni a kisfiamat, maj úgyis kijön egyszer, csak addig egyre kíváncsibb leszek.
Holdviola!
Tényleg neked van már babád, vagy az első lesz neked is? Gondolom a fentiek alapján a Klinikán fogsz szülni, és melyik dokinál?

Viki
37+1

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Viki27!

Nekem is az első babám lesz. A Klinikán fogok szülni, a Tóth Tamásnál. Úgy irigyellek, hogy már a vége felé tartasz! Az én Babám kedden még csak 7,7mm-es volt, még nem is volt babaformája!
Mi lesz a neve a kisfiadnak???
Tudsz valahol Pécsen terhestornát? Úgy eljárnék valahova tornászni, meg persze informálódni kicsit a többiektől!

Holdviola
7+0
Vendég

Holdviola!

A kisfiam neve Péter László lesz!

Terhestornát nem tudok, mert én a 14. hétig hánytam, így nem volt lehetőségem nagyon mászkálni, utána meg jött a jobb idő és állandóan sétáltunk a férjemmel, olyan napin 1,5-2 órát. De nhézz körül a zsebibaba füzetben, amit majd a védőnőd ad, abban szerintem egy csomó lehetőség le lesz írva. És kitartás, én is tiszta lázban voltam kb. a 20. hétig, majd utána a 24-28-ig, hogy nehogy ilyen korán szüljek, aztán hála az égnek ilyen sokáig kibírtuk együtt!!! Most pedig már bármikor történhet bármi.

Tényleg, nem tudom tudod-e, de megnyílta 4D-s ultrahangrendelő az Irgalmasok u. 22-ben!!! Nagyon szuper, a 32. héten voltunk, majd szerintem ne hagyd ki!!! Többet róla a www. ultrahangcentrum.hu-n találsz.

Informálódni szerintem legjobban a védőnődnél tudsz, amikor megkapod a kiskönyvedet és "kezdő reklámcsomagot".

Kitartást és panaszmentes babavárást neked!!!

Viki
37+1

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Viki27!

Köszi az infókat!
A 4D-s UHrendelőről tudtam, van jónéhány nőgyógyász ismerősöm, ők mesélték.

Neked is kitartást!!! Már nincs sok vissza!

Holdviola
7+0
Vendég

Holdviola:
nagyon sok helyen tartanak terhestornát a városban, de nyáron általában szünetelnek. A Zsebibaba füzetet a neten is megtalálhatod, abban fel vannak sorolva a helyek, és elérhetőségeik.
http://www.kanga.internode.hu

Dandy
dandy

Kösz az infót!
Vendég

Viki
En is Pankanal szultem par eve Kép Haaat igy,hogy szabin van kicsit necces a dolog,de ha esetleg betelefonalnal a szuloszobara,hogy ez a szitu,de meg szeretned nezni biztosan mondanak valami okosat!Nem hinnem,hogy elhajtananak! Esetleg NSTs szulesznot kerdezd meg mi a teendo ilyen esetben?

Nekem csecsemosok nem sokat segitettek...mondjuk nem is jartam a nyakukra.Egy dolog viszont nagyon idegesitett:adtak cukros lottyot a babamnak.Ezt nagyon nem dijaztam..

Norka
norkini

Norka: nem tudom, hogy lehet felkészülni a munkahelyre visszamenetelre. Én egy kicsit izgulok. Azért 5 éve már nem dolgoztam, és a hely is új lesz. Persze, amit 1x megtanul az ember azt nem felejti el.(általában)

Dandy
dandy

Hali! A megyeiben is adnak cukros löttyöt(tea néven)a babóknak.Én ott szültem a másodikat az elsőt még a Diskában.Hát a körülmények tényleg óriásit változtak + irányban.Persze lehet találni hibát mindenhol.PL.nagyon kevés a férőhely.Így van , hogy a nincs hely a gyerekágyon, csak a patológián, így nem lehet pl a baba mellette.Vagy a nagyhasú kismama lekerül a nőgyógyi osztályra.stb.De nekem csak pozitív élményeim voltak.
A klinikáról hallottam(igazából nem tudom elhinni), hogy ott hétvégén nincs labor, és az újszülöttektől nem vesznek vért, ha szükséges.Egy ismerős ismerőse mesélte, hogy pénteken szült, szombat este már neki is gyanús volt, hogy sárga a kislánya, de csak hétfőn volt labor és akkor már nagyon magas lett az értéke.Kicsit ciki! Tényleg létezik ez?
Jó babásodást, gyors szülést kívánok! ildikó
sildiko

Dandy
En pont multkor dobbentem le mikor egyedul mentem dokihoz (vegre nem nogyogyi es nem gyerekdoki),hogy olyan hianyerzetem volt gyerkocok nelkul!Komolyan, arra gondoltam,hogy nagyon kirekesztettem magam a tarsadalombol.Csak kismamak koreben forogtam nagyreszt, nagyvilag nem annyira erintett meg...mondhatnam elmaradottnak erzem magam a mindennapok vilagaban...na ezt jol elfilozofaltam bocs! Kép Majd irj,hogy hogy ment a beilleszkedes ok?
Norka
norkini

Sziasztok!
Fzora
Igen én a Borsayhoz jártam és 2x is nála szültem.

Sildikó

Én is szültem a diskában is meg a megyeiben is,és tényleg ég és föld a külömbség.Mondjuk csak nekem az volt fura,hogy a szülőszobákban a diskában egy szülés volt lehetséges 1xre,de itt az újban 2,merthogy két szülőágy volt egy szobában,persze paravánnal el lehetett választani.
De a műtőjük sokkal korszerűbb,mint a régi volt,és az se mellékes sztem,hogy nem kell a gyerekágyon végigrohanniuk ha szülés közben vmi gáz van,hanem a műtő rögtön a szülőszobák mellett van.
na mennem kell vasalni,holnaptól kezdődik a suliKép,már alig várják a gyerekekKép
Sziasztok
Móni

cerka

Sziasztok!

Dandy!
Mikor,hogyan, kihez és mennyiért jártok a hullámba?
A hullám honlapján nem találtam semmit erre vonatkozóan. Esetleg az emailemre is válaszolhatsz: nina000@freemail.hu
Elöre is köszi!

Lányok!
Szerintem a 2 ágyas szülöszobát vizsgálatokhoz használják és szülésre csak végszükség esetén, legalábbis nekem a POSE-kat ott csinálták, de amikor szültem 1 ágyasba voltam.

Sziasztok.

Nina

Kép

Kép
nina000

Nina: írtam mail-t.

A szülőszoba kérdést én is úgy ismerem, mint Nina.

Dandy
dandy

Sziasztok!

Lanyok! Tud valaki barmilyen csaladtervezo centrumrol, intezmenyrol, kiadvanyrol Pecsett??? Baratnom szeretne par tanacsot kerni mielott meg babásak lesznek!

Norka
norkini

Norkini!
Pontosan milyen ügy miatt keres ilyen intézményt? Genetika?

Dandy
dandy

Dandy
Neeem, csak siman informalodas celjabol.Pl. akar vervetel vitaminhiany megallapitasara, etrend ilyesmi. Azt latom neten,hogy Pesten van az Orszagos Csaladtervezo Kozpont, szoval valamiilyesmire gondoltam. hm?
N
norkini

Norka: szerintem ilyen spec. hely nincs Pécsen, de elvileg bármelyik nőgyógyász is megteheti ezt.

Dandy
dandy

Dandy
Koszi! Ha Te nem tudsz rola akkor tenyleg nincs.Csajszi nogyogyasza azt mondta nem kell erre felkeszulni Kép . pedig azert nem art! Na mind1! Jo ejt! Kép
Norka
norkini

Norka!

Esetleg a Megújulás családterápiás intézetet meglehetne kérdezni, hogy foglalkoznak-e ilyennel. Pécs, Anna u. 20
(72) 517-075

Dandy
dandy

HAli csajok én már megint offolok érdekelne titeket zenebölcsi ill zeneovi? Légyszi segítsetekKép
köszi Csilla
bim_bam

Bim-bam: engem igen, ha belefér az időmbe, és éppen nem leszünk betegek.

Dandy
dandy

Dandy
Koszi a valaszt! Kép Kozben kideritettem,hogy a Klinikan van ilyen cucc.

Jo ejt!
Norka
norkini

Sziasztok!
Hova tunt mindenki?
Móni

cerka

Szia Móni!

Én soxor benézek, de mivel semmi új nincs, megyek tovább. Láttam, hogy most nlc-n csetelsz.Kép

Dandy
dandy

Sziasztok!

Gondoltam benézek ide, nem is értem eddig mért nem tettem Kép
Kicsit leskelődtem a profilokban, itt már mindenkinek van legalább 1 gyönyörű babája!?! Kép Akkor talán mégsem vagyok idevaló Kép
Mi még "csak" 15 hónapja próbálkozunk, és folynak a kivizsgálások. Még jól viselem... De szeretnénk már olyan édes babákat, mint nektek is van! Kép

Tündi
Vendég

Szia Tündi!

Üdv. közöttünk!
Jó helyre jöttél, sokan kezdték itt úgy, hogy még nem volt babájuk!
Gyere máskor is, és mesélj magadról/rólatok!

Dandy
dandy

Sziasztok!
Dandy:nem csetelek az nlc,hanem fórumba írogatok,a pécsiekhez.Én is sokx benézek,de nagyon leapadKép
tündi:örülök hogy benéztél,gyere máskor is,így talán fellendűl újra a csapatKép
Beatrix,többiek,merre vagytrok??????????????????
Sziasztok!

cerka

Sziasztok

Én vagyok kuschel/Szilvi csak a rendszer nem engedett belépni tavasz óta.
Én nem tudom miért a moderátor nem is válaszolt, hogy miért . Azért néha olvasgattalak titeket.Gratula mindenkinek aki szült és babázik.Mi már lassan kinövünk ebből a topikból.
Mi jól vagyunk kivéve engem mert mindenem egybe folyik , az allergiámhoz rendesen hozzáfáztam így minden bajom van.
A csajok suliban /óviba szerencsére ők csak pár napot voltak azóta betegek.
Szoktatok a tesz-vesz-en nézelődni???
www.teszvesz.hu

Sziasztok.
Szilvi
kissen

Szia Szilvi!
De jó hogy jöttélKép
attól hogy nagyobbak a gyekőcök nyugodtan jöhetsz!KépMi van veletek amúgy?Gyerkőcöknek megy a suli?
sajnállak az allergiád miattKép,de majd csak jobban leszel már,nem?
Na megyek mert sír a kicsi.
Sziasztok!
Móni

cerka

Szia Móni

Igen a nagylányomnak nagyon jól megy a suli szerencsére , soha nem kell nyaggatni, hogy tanulj már.! Inkább rá kell szólnom , hogy tedd már le azt a könyvet.
A kicsi meg szívesen megy Óviba , bár voltak kezdeti nehézségek. De nem csodálom hiszen megint megkeverték a csoportokat, az egyik Óvónéni új , de most már szívesen megy, sőt ott is alszik.!

Megint vannak sziámi Thai kiscicáink ha esetleg valakit érdekel akkor nov . közepétől vihetők el.
Törzskönyvel, oltva , féregtelenítve , nagyon aranyosak, ragaszkodóak és gyermekszeretők.

Szió Szilvi
Kép
kissen

Dandy, Cerka
Köszi a kedves üdvözlést!
Akkor jövök és mesélek Kép Múlt héten meddőségi szekrendelésre kerültünk a Megyeibe. Jó fej volt a doki, kezdünk minden kivizsgálást előlről. Úgyhogy 3. napi vérvétel, huszonvalahányadik napi vérvétel, közte 1 UH és andrológia. Most várjuk a menzimet, de amilyen "drága", most szivat és késni fog. Áh, sebaj, ami késik nem múlik, igaz? Kép

Szilvi
Én nem vagyok egy cica barát, de ezek a kis szőrcsomók édesek Kép

Lányok
Ti hova jártok dokihoz? Inkább Megyei vagy Klinika? Volt már valaki akinek meddőségi vizsgálatokra került sor?

Szép napot mindenkinek!

Tündi
Vendég

Sziasztok!
Szilvi
aranyosak a cicák,de nekünk nem kll,hörieink vannak
Az jó ha szeret oviba járni a kicsi,nálunk is mindegyik nagyon szerette,de most hogy már sulisok,nem akarnának visszamenni az oviba.
Tündi
én csak a megyeiba jártam,de nemsok jót hallottam a klinikáról.Nekem nem volt ilyen jellegű problémám,mint látszik is,4 gyerkőcöm van.De sztem nektek is össze fog jönni,drukkolok nektekKép
Na mentem aludni,mindenkinek jóéjt!
Sziasztok!
Móni

cerka

Móni
Én sem hallottam sok jót a klinikáról. Jó hogy 4 gyerkőcöd van Kép Hogy bírod? Kép
Köszi a drukkot, elteszem a többihez Kép

Tündi
Vendég

Szia Tündi
Elég jól bírom,köszi,bár néha kiborul a bili,és akkor aztán van hangom.De azért legtöbbször jól viselem,pedig nem könnyű esetek a gyermekeim.
Te amúgy mere lax?Én kertibe.
Még jövök ma!
szia

cerka

Móni
Hát minden elismerésem a tiéd! 4 gyerkőc! Kép Amúgy a legkisebb valami eszményi! Gyönyörű baba! Kép
Én is kertvárosban lakok, illetve lakunk a férjemmel, 2 éve vettünk ott lakást. Na majd ha aktuális lesz tanácsot kérhetek tőletek hogy melyik ovi meg isi jobb, stb. Kép

Jó hétvégét mindenkinek! Kép

Tündi

Nem akarom elhinni, hogy ilyen kevés pécsi jelentkezik be ide Kép
Vendég

Tündi!

Szerintem a klinika azért jobb,mert ott sokkal régebb ota foglalkoznak a meddöséggel,és sokkal több eredményt érnek el.A klinika az egyetemhez tartozik,és több a kutatásra,vizsgálatra stb a pénz.
Én bent feküdtem 4 honapot ott,és amilyen eredmények vannak................
Nagyon sok reménytelennek tünö eset után találkoztam boldog kismamákkal.
Ez az én véleményem.
Amugy üdv itt!

Lányok!Én is vagyok,de annyi minden jött egyszerre össze.Annak idején szakmunkás után elkeztem a gimit,de abbahagytam.Hát most ujra nekirugazkodtam a 10.-nek.
Hogy átkozom most már magam,hogy 8. ba a tanáraim mennyire eröltették hogy középiskolába jelentkezzem(jo tanulo voltam)de engem jobban csábított az,hogy csak 3 évet kell még suliba járnom.Pedig az eredményeim miatt simán felvettek volna a komarovba(most babits).Na nem gond,van még öt évem,hogy öreg fejjel elvégezzem azt a 3 osztályt,ami még vissza van.(de eddig a legrosszabb jegyem 4-esKép)

Na jok legyetek,majd jelentkezem.Azért olvasni szoktalak titeket

Bea

Kép
beatrix2

Sziasztok!
Beatrix!
minden elismerésem 5 gyerkőc mellett tanulniKépAzért örülök hogy jelentkeztélKépIkrek hogy vannak?

Tündi
nemmindig volt így ,volt hogy napjában többx megfordultunk itt egy páran,de kitudja miét,nemigazán akar jönni senki.Mondjuk és irogatok 2 másik pécsi topicba is,az nlc-n,és a babaszobában,ott van pörgésKép
Nagyon jó lenne ha itt is minden a régi lenne.
tanácsért meg csak gyere bátranKép

Mindenkinek jó hétvégétKép
Móni

cerka

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: