A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Melinda: Boldog szülinapot Lottinak!
Gabi
inecsg

Sziasztok!

Bea az elnyomódott fej a háton alvás mellékhatása. Van akinél tényleg rendbejön (ha a baba már forog, és alszik hason is) van akinél viszont nem. Nekem több olyan barátnőm is van, akik azért nem fogják copfba a hajukat, mert akkor látszik, hogy olyan a fejük mintha péklapáttal vágták volna fejbe.KépKépKépKép:

Nálunk nem volt ilyen gond, mert mi hason alvósok vagyunk.

A másik az ujjszopás. Az én kisifam is az ujját szopta, de szerencse volt a szerencsétlenségben, hogy mivel állandóan be volt gyulladva az orrmandulája, nem tudta szopni az ujját, mert nem kapott leveegőt, így teljesen leszokott róla. Pedig mióta megműtötték azóta egyszer volt beteg két napig, de hál' istennek nem szokott rá vissza. Bezzeg Panka hugomnak mindig ott lóg a szájában a cumiKép Olyan csúnya. Igaz hogy könnyebb tőle elvenniKép Mint a saját ujjátKép

De én akkor is irtózom a cumitól, és nem tudom megmondani hogy miért. Rossz megérzés...

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Jégvirág!

Mi is pont így voltunk a fejfordítással. Az én babám is állandóan jobb oldalra tartotta a kis fejét nappal is, jobbra hajlította a törzsét, a végén már egy jóképű kanyar volt az egész gyerek. Valószínűleg a babától jobbra van nálatok az ablak. Ha igen, meg kell fordítani az ágyat, vagy a babát az ágyban, mert ők automatikusan a fény felé fordítják a fejüket. A másik a "buksitorna": 10-15 fejfordítás az ellenkező irányba (az a mozdulat, amikor pl. állsz a zebra előtt, és megnézed, jön-e balról vmi), óvatosan, lassan, minden 5. után pihenővel. Ezt minden pelenkázás alkalmával kell csinálni. Nekem két gyerekorvos is mondta, meg utána is olvastam a dolognak. Az is lehet, hogy szüléskor meghúzódott egy izom, és kényelmetlen neki a másik irányba fordítani a fejét.
Remélem, segít valamit!

Kép
kucsipritin

Sziasztok!

Fejforma: Edinek is ellaposodott hátul a fejecskéje a hanyattfekvéstől. Szerencsére 7 hós kora óta csak hason alszik, így nem annyira feltűnő. A frizura sokat takar, így észre sem venni. Esetünkben nem tűnt a deformáció.

Bátyáméknél történt meg az eset, amit Kucsipritin is írt. Szüléskor meghúzódott egy izom, és állandóan csak egy felé fordult a gyerek. 2-3 havi gyógytorna (naponta, otthon is végezhető, csak valamilyen gyógytornász meg kell h. tanítsa anyukát) kis korban csodákra képes. Tesómék 3-4 hós kora körül kezdték. Teljesen rendbejött a gyerek.

Ujjszopi: nálunk Edi cumis. Amikor csecsemőkorában kezdte szopni az ujját, én nem engedtem neki, cumit adtam helyette. Most csak elalváshoz használjuk, kb. 15 percig szopja, aztán kiesik a szájából. Nekem ugyanis az a nagyon csúnya, ha egy "nagy" gyerek szopja az újját. A játszón többször láttam 5 év körüli, újjszopós gyerekeket. Ha elképzelem mennyi kosz van az újján a homokozó után... Úgy gondolom a cumiról könnyebb leszoktatni a gyereket, el tudom tőle venni.

Unokatesóm még iskolában is szopta az ujját. Bebújt a pad alá lopva csak egy-két szopásra, hogy ne lássák, mert már csúfolták a társai. Anyuka semmit nem tudott ellene tenni.

Lottinkának boldog szülinapot!

A Rómeós élménybeszámolót én is nagyon várom. Ma a Dóm téren sétáltunk Edivel (imád galambokat kergetni) és nagyon fájt a szívem egy jegyért estére. Eszembe jutottatok ám, és nagyon írigy kutya voltam a ma színházba menőkre. Remélem élvezitek és tetszik majd.:-)

Üdv. Gabici
gabici

Zsú: a hason altatott babáknak meg olyan a fejük, mintha satuba szorították volnaKép Szvsz úgyis kialakul a genetikailag örökölt fejforma, később amikor már nem csak háton-hason alszanak. Én akkor is háton alvás párti vagyok, a visszabukás, bölcsőhalál miatt! Meg hiába akarod hason altatni a kölköt, ha ő nem akar úgy aludni!Kép
Sztem is az a gusztustalan, amikor nagy gyereknek ott lóg a cumi a szájábaKép Rettenetes látványKép De hát nem vagyunk egyformák, van akinek ez nem tecc van akinek az! Mindenki úgy csinálja ahogy akarja...tudodKépKép

Melinda: Lottit Isten éltesse szülinapja alkalmábólKép

Dancsi: Nekünk is jó a Roosewelt téri jáccó! Bár jövő hétre esőzéseket mondanak! Hétfőn terveztünk felmenni az állatkertbe Pestre, de lefújtuk, mert országos esőzéseket mondanak vasárnap estétől, egész hétreKép

Na mentem babázni!
Puszka
E

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Lottinak nagyon boldog szülinapot!!!!

Zsu&BenceKép

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Enikő,
ezért gondoltam a talit nálunk, a bizonytalan idő miatt. És ha mégis szép az idő ki lehet menni a játszóra a Hargita ABChez. Ugyanis a kertünk még mindig nincs kész.

Kedd délelőtt vagy szerda?
Vendég

ez nem egy díjnyertes kép, de nem hagyja, hogy fotózzam, meg akarja szerezni a gépet, és mindig sírás a vége. A szunyik megint jó alaposan megcsípték, még az egyik fülét is belül.

Kép
Vendég

Melinda! Boldog szülinapot Lottinak!!

Dancsi! Szegény Jozsó, remélem hamar elmulik a csipés! Orsinak lassan szokott. Miért kellett Jozsónak szemüveg? És ilyen idösen hogy állapitják meg hogy szükség van rá?

Nekünk nagyon messze van a tali Dancsiéknál, bicajjal megyünk és Orsi visszafele tuti elalszik, ebéd elött már nagyon álmos, olyan messziröl nem akarom igy hazahozni. A játszo még feleférne

Nekem nagyon tetszett a Rómeó, a dalokat ismertem, de igy sokkal élvezetesebb volt, megvallom én elolvadtam az énekesek hangjátol, nem is tudom kié volt a legjobb, mind olyan szépen énekeltek. A pasikba mondtam hogy simán bele tudnék zugni, tudom hülyeség, még jo hogy nem ismerek ilyen szép hangu énekeseket.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Kucsipritin: Igen, jobbra van tőle az ablak, de már 2és fél hónapja szinte fordítva alszik a kiságyban, így balra van tőle. Pont ezért mert én is észrevettem, hogy a fény felé fordul. De alvás közben azóta is mindig jobbra néz, immáron a fal felé. Pedig fordítgatom minden irányba Kép
Tornát megpróbálom!
Õ alapjáraton fordítja a fejét minden irányba, csak alvásnál jobbra szereti inkább. Kép
De úgyis tervezem megmutatni gyógytornásznak! Biztos ami biztos!

Cumi/ujjszopás: Nekem egyik se tetszik Kép És zavar ha bármelyiket is műveli egy gyerek "nagyobb" korára. Gréti ezért is nem látott még cumit, az ujját se szeretem ha szopja. Kép Remélem elmúlik neki.

Tali nekünk jó, 2-3 emberkét el tudunk vinni, kocsival megyek valószínűleg, mert még nem tudok tömegközlekedni a Grétivel. De tervezem kipróbálni a kengurút, de az még nem a héten lesz.

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Melinda: Lottinak akkor még egyszer sok boldogságot! Kép

Karmen: Örülök, hogy tetszett az előadás. Férjed nem tud énekelni? Kép

Egyébként hason én sem merném altatni a gyerekem. Nem is bánom, hogy Gréti nem szeret hason lenni. Max. 10 percet bir ki. El sem aludna így. Ha hason van azt hiszi emelni kell a fejét, és nem teszi le. Kép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Nekünk is tetszett Ildivel a Rómeó. Nekem csak a hangosabb jelenetek nem annyira, de össz-egészében nagyon jó volt. A végén ismételték a legismertebb dalt többször is, na az csúcs volt!Kép

Szerintem ha eső lesz, akkor halasszuk későbbre a talit. Dancsi, nem szeretnénk téged terhelni újra ezzel, meg tényleg elég messze is laktok. Hm? Kép

Szép hétvégét!

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Az előbb elfelejtettem írni, hogy Ildi puszil mindenkit és sajna nem tudja, mikor lesz újra jó a gépeKép

E.

gerika

Bea! tud, csak nem lehet hallgatniKép

Én nem gondoltam hogy ellapithatja a fejüket ha egy irányban fekszenek. Multkor Bea (azt hiszem ö) emlitette a játszón, hülyeségnek gondoltam, még sose hallottam róla, de ha ennyien mondjátok akkor tévedtem

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Bea: Ha van nálatok hely mi beférünk hároman?Kép

Erika,Karmen,Ildi: Örülök, hogy tetszett az előadás és, hogy jó időtök voltKépDrukkoltam ám nagyon!

Csajok nem tudjátok holnap reggel mikor nyit a Vadaspark? És mennyibe kerül a jegy? Holnap kimennénk, ha az idő olyan lesz! Hány órásra tervezzünk a Vadasparkot? Én még sose voltamKép A párom du. 2-re megy dolgozni!
Köszike
Enikő

ceniko
Szeged

Sziasztok!Kép

Megint jövök, mint az üstökös! Szeretnék Tőletek kérdezni!

HOL LEHET SZEGEDEN NORMÁLIS ALKALMI KISMAMARUHÁT VENNI???
SOS lenne, lagziba kéne mennünk, de nincs mit felvennem!
Már ott tartok, hogy az ár nem érdekel.Kép

Ha tudtok segíteni, előre is köszönöm!Kép

Zitus

Kép
Kép
zituska28

Enikő!
infók a vadasparkról: http://www.zoo.hu/Szeged/
Ha Bogi szereti az állatokat, akkor olyan hosszúre tervezzétek a kiruccanást, ameddig csak lehet, na meg amíg bírja a jány.Kép

Lottuska nevében köszönöm a köszöntéseket.
Majd rakok fel képeket.

Melinda
16+3

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Melinda, Sok boldogságot kívánunk Lottikának!Kép
(Épp most olvastam a Berecz ikrekről, és akkor esett le a tantuszKép))

Erika

gerika

A Berecz család már az 5. babát várjaKép

Enikö! Köszi, én megvallom már nem mertem bizni tegnap a jó idöben. Pedig nagyon optimista szoktam lenni

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen, hű, tényleg, honnan tudod?

Benci 4-től fél 10 -ig aludt, még az öltöztetésre sem ébredt fel, most vacsorázik...kicsit felborult a ritmus...

Erika

gerika

Melinda: Köszi a linket! Hát nem mentünk ki, nem tudtam volna megfőzni és nem érne be apuci a munkahelyére!
Majd ha szabadnapos lesz! Milyen volt a szülinapi buli???Képek mikor lesznek??

Zitus: A Micimackó bababoltban tök csini rucik vannak sztem, vagy a Severbe nézd meg! igaz, ott nem kifejezetten kismama ruházat van hanem sima rucik, de ha nincs nagy pocak, akkor szvsz gyönyörű és nagyon csinos ruhákat lehet találni, amiket kismamaként is fel lehet venni!!!

Karmen: 5. babát? AztaaaaKép

Pusssz
E

ceniko
Szeged

Sziasztok

örülök jó volt a Rómeó és Júlia, és az idő is kegyes volt.

Zituska, nagyáruház emeletén is van kismamaruha bolt, a mozgólépcső után jobbra kell fordulni és a sarokban van.

Dancsi, nagyon helyes szemüvege van Jozsónak.

Nálunk tetőfelújítás kezdődik, pár hétig nem leszünk netközelben, elmegyünk nagyizni.

Gigi
gigi1

A szülinap nagyon jól sikerült. Lottika (leszámítva egy enyhe dobálózós hisztis) is élvezte. Kapott egy kültéri hintát, könyveket, buborékfújókat, fürdőköpenyt hozzá való papuccsal, éhes vizílovak társasjátékot.
Próbálok feltenni képeket
Kép
Kép
Kép
Kép

Melinda
16+4

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Ez még a nyaraláson készült kép,de imádom:
Kép

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Melinda! nekem is sokkal jobban tetszik ez a csupa mosoly kép!! A tortát hol vettétek, mennyiért? Nagyon tetszik. Gondolom finom is voltKép Ez a gyönyörü baba Rubenik? Milyen nagy már!

Erika! ök mondták. Kislányt szerettek volna nagyon, de nemrég kiderült kisfiú lesz

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Most jöttünk vissza Ajkáról (esküvőn voltunk). Tiszta világjáró lesz ez a gyerek. 1 héten belül 1300km-t autózott, és a múlt hét se volt semmi Kép De elég jól bírja. Most hogy hazaértünk, annyira megörült, hogy dél óta alszik Kép

Apropó világjárás. Valaki írta pár hete, hogy 10000-ért vett utazóágyat. Nálunk is megért már rá a helyzet, de nem emlékszem, hol vette. Talán visszakeresem, de ha előbb válaszol valaki, akkor megköszönném Kép

Gira
Vendég

A talit ti döntsétek el, én rugalmas vagyok, csak ne hétfő legyen.

Zitus,
mi tegnap voltunk lagziban, vettem a Pocak Módiban az Oskola utcában (elköltöztek a Szuper hamburgeressel szembe, a könyvesbolt mellé) egy szövetnacit 5.500 Ft-ért, meg hozzá egy szép blúzt szintén kb. ennyiért. Ezeket meg később is ki tudom használni, lesz nemsokára osztálytalink, pl. arra is fel lehet majd venni.
Én is alkalmi rucit kerestem, valami estélyi féleséget, de nem kaptam sehol.

Melinda,
nagyon szép a nagylány és aranyos a tortája is. Kép
Vendég

Karmen! A Popeyék csinálták a tortát, de nem tudom mennyibe került, anyuék intézték. A torta eredetileg nem ilyenre készült, de ez sem volt rossz.Kép Fincsi volt nagyon, igaz Lottika csakis a marcipánt ette le róla.Kép
Igen, ő Rubinik, legújabb nevén "ala Lotti": Rubcsi.5 -én lesz 6 hónapos!Kép

A Berecz családnak ez a babája természetes úton sikerült? Bátrak nagyon.

Dancsi! Hogy vagy? Pocak?
Jozsónak nagyon jól áll a szemüveg. Jó kis pasid van.Kép

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Melinda,
pocak jól van, köszi. Kép Kép Én is, semmi bajom nincsen. Csak nehezebben mozgok egy picikét, meg fáradékonyabb vagyok. A többi, mint derékfájás, gyomorégés van már, de nem vészes.

Gira,
pár hete a Tescoban volt akciós az utazóágy, engem a guta majd' megütött, mert én még majdnem a duplájáért vettem. Mondjuk nekünk SOS volt akkor, mert mentünk nyaralni és kénytelen voltam venni, a Tescos akciót már nem tudtuk volna megvárni.
Vendég

Gira! de jó kislány Réka hogy ennyit alszikKép Örülök hogy nem volt gond az utazással. Én a Metroban láttam többször 10e, nemrég valóban a Tescoban is akciós volt de én nem emlékszek máskor is láttam volna. Metroban néhány havonta van ennyiért, pech hogy nemrég akciózták ott is.
Ha nem sürün kell nem tudtok valakitöl kölcsönbe kapni?

Melinda! igen, ez spontán baba. De furcsa már 6 hós lesz?? Ilyenkor érzem csak más babáján hogy szalad az idö! Orsival is gyorsnak tünik, de nem ennyire!

Dancsi! Nem válaszoltál pedig kérdeztem a szemüvegröl

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen: Úh, nem semmi, bevállaltak ötödiket...Merészek, nagyon! Még a panelben laknak, vagy építkeznek?

Melinda: Nagyon szép csaj Lotti! Hú, és mekkora a haja! Szépek vagytok együtt, jövőre már négyen ültök ött...Kép

Gabi
inecsg

Sziasztok!
Ma nagyszerű napunk volt, és annyira büszke vagyok, hogy el kell, hogy meséljem Nektek: szóval babatalálkozón voltunk (öf. gyerekek és szüleik taliztak), és nagyon jól viselkedett a kislányom, és mindenki dicsérte, hogy milyen gyönyörű. Biztos nőttem 5 centit, annyira kihúztam magam. Nagyon jó volt olyan szülőkkel találkozni és beszélgetni, akik hasonló "cipőben" járnak, mint mi. Tudjátok nem mindenki olyan mint Ti, akik az első pillanatban elfogadtátok, hogy a kislányomat nem a pocimban, hanem a szívemben hordtam. (Vannak elég fura emberek.Tipikus mondat, amitől sikítani tudok: "Ahhoz képest, hogy öf, milyen szép!") Itt azért volt nagyon jó, mert nem kellett magyarázkodnom. Mindannyian hasonló dolgokon mentünk át. Rengeteg emberrel megismerkedtünk és már alig várom a következőt talit (sajna, jövő ilyenkor lesz).
Hasfájás alakul, köszönet mindenkinek a segítségért!!!Helyette van székrekedés, szerintem ettől a gusztustalan, büdös, sűrű tápitól. A talin ajánlgatták, hogy kérjem a dokitól a Milupa tápiját, mert hasonló problémáknál segített (hasfájás, székrekedés). De már megint tápit váltsunk???
Bocs a fenti dicsekedésért, de nagyon boldog és büszke mami vagyok.
Hildus
Vendég

Sziasztok!

Kik azok a Bereczék?

Melinda: Nagyon édes Lotti Kép Nekem az a kép tetszik legjobban amin mindannyian rajta vagytok Kép

Hildus: Örülök a jó napotoknak. Kép Hol volt ez a tali? Szegeden? Jó, hogy vannak ilyenek!!
Székrekedés-ügyben nem tudok nyilatkozni.

Én tiszta ideg vagyok. Éjféltől kezdődik a kurzusfelvétel az egyetemen, azt várom. Egyrészt idegesít, hogy ugye nem vizsgáztam még és az olyan tárgyakat amiknek előfeltételei ezek a tárgyak, nem tudom majd felvenni, aztán betellik az összes jó hely a jobb tanároknál. Kép
Aztán az is most kezd tudatosulni bennem, hogy lassan el kéne tényleg kezdeni tanulni. Semmi, de semmi kedvem hozzá.
Meg azon is elkezdtem aggódni, hogy ha suliba fogok menni (lesz 3 kötelező gyakorlatom, előadásra nem fogok bejárni), akkor mi lesz a Grétivel?!?!? Apja dolgozik, anyós szóba se jöhet, anyuék messze vannak. Tiszta gáz. Nem tudom hogy fogjuk megoldani. És most ezeken idegeskedek, és mindennek fejébe még este a Gréti is nyűgös volt, biztos érezte hogy én is az vagyok Kép
Áhh...bocsi a panaszkodásért Kép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Nagyon szépen köszönöm az ötleteket!KépKép
Végigjárom mindet, hátha sikerül találnom valamit!Kép

Sziasztok!Kép
Zitus

Kép
Kép
zituska28

Karmen,
válaszoltam. Kép Leglábbis úgy rémlik. Kancsal és távollátó, ezért kapta. Ebből alakulhat ki később a tompalátás, ami azt jelenti, hogy a kancsi szemét nem használja. Ez örökletes, a családban többször is fordult már elő.

talival mi legyen? Elég gánya idő van a játszós talihoz.
Vendég

Arra nem válaszoltam, hogy hogyan állapították meg. Kép Pupillatágítás gyanánt kapott cseppeket 5 napig, majd bemérték sötét szobában, de hogy mi az eljárás neve passz. Valami lámpa féleséggel világítottak a szemébe. ELőtte meg ült az ölemben, a doki pedig játákokat mutotagott neki és figyelte a szemét közben.
Vendég

Karmen,
az első kérdésre sem válaszoltam, bocs. A másik topicban írtam le akkor.
Vendég

Bea,
dadus?

Kakacsalogatásra nekem anno bejött a szélcső. Akkor használtam, ha már nagyon durva volt a helyzet.
Vendég

Sziasztok!
Melinda, mégegyszer nagy pusz Lottinak! Mellesleg lassan Gábort is már csak fényképen látom:-)))))

Kismamaruhák: én a Mikszáth K. utcában az üzletház emeletén vásároltam meg a egyetlen kismama ruhámat, egy nadrágot, de voltak ott más csinos dolgok is.

Bea, nem irigyellek, ahogy most leírtad, hogy mennyire nincs kedved illetve, hogy milyen problémás tanulni, visszajöttek a régi idők, én is utáltam. Viszont munka mellett még sokkal nehezebb volt, mert estére annyira kidőltem, hogy képtelen voltam tanulni, éjszaka is, visont reggel nem kellett korán kelni.

Hildus, én sosem fogom megérteni az embereket. Hát nem teljesen mindegy, hogy ki szülte világra szegény gyereket?????? A lényeg, hogy szerető környezetben nőjön fel, a többi nem számít. Ezért nem is értem, hogy miért ennyire szigorúan szabályozott az örökbefogadás.
A párom testvére nevel egy kislányt (már 6 éves elmúlt), őt sikerült örökbefogadni, mert a szülei nem törődtek vele. A másik kicsi még csak 4 éves, a szülei jönnek (most!!!!, korábban nem), hogy talán vissza tudnák vinni a gyereket a családba. Gondolom, az emelt családi támogatás motiválja őket. A kislány meg persze nem ismeri őket, nem akar velük lenni.
Akkor kérdezem én, milyen jogai lehetnek ilyen szülőknek????

Hát ilyen a mai világ....
H
babamama

Székrekedés:

A dokim nem híve a vegyszereknek, ő almalevet javasolt. Először bejött. Azóta egy deci sem elég, hogy beinduljanak a folyamatok. Aztán Laevolac-ot használunk. Ez is valami természetes szer. Most ez válik be.

Gira
Vendég

Bea: Három évvel ezelőtt születtek a Berecz négyes ikrek! Így már rémlik?

GAbi
inecsg

Sziasztok!

Gabi: Nem rémlik Kép De rájuk kerestem neten, és már nagyjából ismerem a történetet.

Hajni: Egy évvel ezelőtt se volt leányálom a tanulás. Munka, Gréti a pocakban, esküvőszervezés, egyetem, minden volt. De akkor valahogy jobban ment. No, majd belejövök.

Fú csajok olyan lusta disznó vagyok egyébként, és gyenge. Múltkor valahova siettem és elkezdtem (volna) futni. És nagyon nem ment. Hasizmom az egyenlő a nullával, pedig nagyon kockás hasam volt mindig, erős izommal. szóval elkeseredtem. És még van pocakom. Fogyózni nem merek amíg szoptatok, de katasztrófa vagyok. Kép
Mikor leszek újra a régi? Soha már?!?!?

Dancsi: Nem szívesen bíznám másra a Grétit. Akkor inkább barátnők. Egy ajánlatot már kaptam a délutána órám idejére Kép Délelőtt még nem tudom mi lesz. Annak örülnék legjobban ha a férjemmel lenne a munkahelyén, aztán órák után mehetnék oda szoptatni. No, de majd kitaláljuk.

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Kép

Gira
Vendég

És még egy halvány mosoly apára Kép
Kép
Vendég

Gira: Gyönyörű ez a lányKép

Dancsi: Édes pofa Jozsó ebbe a szemcsibeKép SzúnyogokKép Bogi meg Viola is így néz most kiKép

Bea: Depis vagy? Olyan lehangolóak újabban az írásaid? Mármint a téma tekintetében! Te egy szupi csaj vagy, meg fogod csinálni, gond nélkülKép

Hildus: Nem mondod, hogy ilyet képesek mondani emberek, hogy "ahhoz képest, hogy öf milyen szép"??? Ezek nem normálisak! Miért aki örökbefogadott nem lehet szép??? Ekkora baromságot!!! BakkerKép A mérhetetlen jóindulat....Kép Örülök, hogy jól vagytokKépKép

Holnap hazautazunk mamáékhoz!
Szép estét mindenkinekKép
Enikő

ceniko
Szeged

Gira! Nagyon tündéri a pici lányod!Kép

Hildus! Mi köze van az öf-nek a szépséghez? Ez több mint primitívség.
Ja, és nyugodtan legyél büszke mami, hiszen van mire illetve kire.Kép

Hajni! Miért fotón nem elég a kicsi szívem? Kép

Képzeljétek az oltástól szinte semmi baja nem volt Lottinak. Péntek este 37.4 volt a hője, picit fájt a karja, de szombatra már kutya baja se volt. Hiába, eb csont beforr.Kép

Ma mentem 2 hét szabadság után dolgozni. Mit mondjak? Egy élmény volt bemenni.Kép

Karmen! Mikor jön az 5. Berecz baba?

Gabi3! Én úgy tudom, hogy a Móra utcában laknak valahol, már nem panelban.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Dancsi! Köszi, láttam hogy nem válaszoltál, de semmi baj, szoltam. Szegény Jozsó napokig kitágitott pupillával elég kellemetlen lehetett

Melinda! karácsonyra. Azt hittem már nem dolgozol, akkor összekevertem valamit.

Hildus! én sem értem meg azokat akik igy reagálnak

Gabi! Igen, ott kaptak ingyen telket szép nagy házuk lett. Elfér ott az 5. isKép Mi is ott laktunk, 2 házzal arrébb

Gira! csodaszép ez a baba!! bár ezt már mondtamKép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Jégvirág: Nem, nem Szegeden volt a tali. Ráckevén. Megértelek, én sem kezdtem még el tanulni és 2 hét múlva 2 vizsgám lesz, ebből az egyik szigorlat. Fogalmam sincs, hogy fogom túlélni. Mi tanulsz?
Gira: Köszi a tanácsot, elraktározom későbbre, mert törpike még nem ihat almalevet. De köszönöm, mert a tanácsod nagyon hasznos lehet hamarosan. Grtaulálok a babócádhoz, nagyon-nagyon szép!
Jól esik, hogy egyetértetek velem, hogy vannak nagyon primitív emberek. Azért kezdek már megedződni, és bár általában nem szokásom az ilyen, de némelyik marhát rendre is szoktam utasítani mostanában.
Szerdán szuri, és már előre rettegek. Act-Hib oltást fog kapni. Eddig csak a BCG-t kapta, de azt még akkor, amikor mi még nem voltunk neki. Így nem tudom mire számíthassak vele kapcsolatban. Szóval izgulok, és napjában többször elmondom neki, hogy szerdán szuri lesz, és egy picit fájni fog, de ez milyen fontos, stb. Nem mintha bármit is értene belőle, és inkább magamat nyugtatgatom ezzel a szöveggel.
Jó éjt!
Hildus
Vendég

Sziasztok!
Ejnye Melinda, hogy te miket nem feltételezel rólam:-)))) Csípem a párodat és ritkán látom, ennek adtam hangot:-))))
Kis ügyi Lotti, ezek szerintem ez az oltás nem vészes.
Meló: basszus ezért rossz a szabi, mert belekóstolsz a jóba...aztán...

Hildus, ugyan mit foglakozol ilyesmikkel???
Szerintem neked sokkal fontosabb dolgod, hogy egy pici babának sok-sok szeretet adj és igazi anyukája legyél.
Szuri: mi is átestünk rajta, mi is izgultunk, ez már csak így van:-) Igenis beszélj hozzá, nem érdekes, hogy érti-e. Szerintem....:-))))

Enikő, képzeld,hozzánk meg a szellőzőn beszálltak a darazsak, még jó, hogy csak a mosókonyhámig jutottak, de halál ideges lettem. Viszont Luci nem tudja kinyitni az ajtót, így kicsit talán védettebb. Vettem rovarkövető morteint, de nem tudom, hogy darázs ellen használ-e.

Ildi még mindig a géppel szenved?
H
babamama

Ez a tavaszi babásoktól van:

Az első 3 hónap szülés után:
- az a hatalmas méretű fej, amit szülés után egyfolytában nézel, hát az tényleg átfért azon a kis lukon,amibe addig azt a pirinyó tampont dugdostad.
-van idegesítőbb hang, a táblán végighúzott körmöknél.
- a lefejt tej becsesebb, mint egy 200 éves bor.
- napi 4-5 óra alvással is lehet élni.
- ha választhatsz a szex és az alvás közt, az utóbbira fogsz szavazni.
- egy kisbabából valamelyik nyíláson mindig folyik valami.
- a séta csak neked séta, ő ebből semmit nem vesz észre.
- elindulni otthonról egy 2 órás procedúra.
- ha eddig nem kötötted be a biztonsági öved, ezentúl befogod.
- kurva nehéz a babahordozót cipelni, gyerekkel együtt.
- minden babazokninak szűk a szára és bevág.
- a legszebb ruha is csak 1x kerül sorra, azután kinövi.
- aki a fürdetőkrémet kitalálta, azt lapáttal vernéd agyon.
- az egész terhesség alatt azt várod, hogy végre megint hason alhass. Szülés után a 2 irgalmatlan méretű csöcsöd miatt továbbra is csak ábránd marad...
- szörnyű dagadtnak lenni.
- nézed a vékony, feszesbőrű nőket.
- már nem szereted a vendégeket.
- sírsz, ha a tv-ben popsikenőcs reklám megy.
- sírsz, ha az alvó gyereked nézed.
- sírsz, ha valaki hangosabban szól hozzád vagy ingerültebb veled.
- sárkány leszel, mindenért baszogatod a férjed.
- egész nap várod, hogy este legyen és a gyerek aludjon, reggel meg azt várod, hogy mikor kel fel végre.
- ha elszabadulsz otthonról pár órára, amit addig alig vártál, akkor egész távolléted alatt otthon jár az eszed.
- a férjed túl csinos, túl szexi és minden nő biztos őt akarja.
- akik eddig hívogattak a szülés előtt, hogy "egyben vagy még?", na azok mostantól nem fognak. A napok múlásával, már senki nem fog hívni, csak a család.
- a nagyszülők azt hiszik, nekik szülted a gyereket.
- kiderül, hogy mindenki tehéntejet ivott 2 hónaposan régebben.
- kiderül, hogy anyád nem tud semmit a babákról (már).
- anyósod még annyit sem.
- fél óra bohóckodás és cigánykerekezés után egy 2 mp-es mosoly teljesen reális egy babától.
- a digitális mérleg egy szar, csak arra találták ki, hogy idegesítsen.
- amelyik ruha lábközt nem patentos, az a gyerek emelésekor a nyakában gyűlik össze.
- a híg fos a legjobb pelenkában is utat vág a hátközépig.
- van 70 dekás teli pelenka!!
- a zenélő forgó a kiságy felett nagyon kevés ideig forog 1 felhúzással sajnos.
- a mélyhűtőben már csak a fagyasztott anyatejnek van hely, kajának nincs.
- egész nap otthon vagy, mégsincs este meleg vacsora és kupi is van pluszban. És még fáradt is vagy.

3-9 hónap
- úgy tűnik az egész nap egy végtelen szoptatás.
- bármit próbálsz hozzátáplálás címszóval, az öklendezve jön ki belőle.
- éhen fog veszni. . . nem eszik semmit ez a gyerek.
- a főzelék SEMMIVEL nem jön ki a ruhából és textilpelenkából.
- 3 kanál lenyelt kaja után képes fél üvegnyit visszahányni, és még 3x lebukni magát napközben.
- napi 4x átöltöztetni nem is sok.
- az egész szobát betakaró játszószőnyeg is kicsi.
- a hányás mindig a kimenőbe felöltöztetés és az autós hordozóba betevés UTÁN következik!
- 1 óra cipelés után egy 5 kilós baba is 20 kilósnak tűnik.
- zuhanyzáskor meg kell emelned a melleid, hogy alatta is megmosd.
- a legjobb játék az, ami földhöz csapkodva elég zajos.
- a legjobb játék a pillepalack, a kád dugó lánca és a távirányító. Minden más pénzkidobás.
- az is befér egy baba szájába, amiről azt hiszed egy reklámszatyorba sem férne be.
- a kutyát megtaníthatod, hogy ne nyúljon a gyerek játékaihoz, de a gyerek a kutya jutalomfalatját fogja a legjobb ízűen rágcsálni.
- mindenen bevarró címke a legérdekesebb.
- minden fájdalom és baj emelés hatására múlik.
- ha eddig nem volt kutyád, most van. 2 méternél nem távolodik el jobban és még a wc-re is követ négykézláb.
-eddig nem hitted volna, hogy egyszer valaki a szemedbe nézve fog, tág orrcimpákkal, nagyokat nyögve szarni, fátyolos tekintettel. Mindezt szégyenérzet nélkül!
- valakinek te vagy az ISTEN!
- az idő múlásával egyre nagyobbak a lakásban a káresemények.
- mindenhonnan csak le, és kipakolni izgalmas.
- térd magasságig minden kéznyomatos és nyálas a lakásban.
- 1 fog arra elég, hogy piercinget lukasszon a csöcsbimbódba, és átharapja a nyaki ütőered.
- ha valamit 1 órán át pepecselsz, főzöl, minden edény koszos, turmixgép úszik, na akkor nem fogja megenni.
- egy baba nem nyeli le a szájában lévő falatot,
mielőtt veled szemben ülve eltüsszenti magát!!!!!!!
- egy baba nem ismeri a türelem szót! (sem)
- egy baba leszarja, hogy hétvége van, akkor sem alszik tovább.
- amikor leülsz mellé a földre, ő ügyesen feláll beléd kapaszkodva, de tuti a mellbimbód a fogódzó.
- a körömvágást altatásban kéne végezni!! Olyan mint futóvadra lőni. . . .
- a tépőzáras cipő 3 mp-ig van a lábon
- a homokózólapáttal igenis ki lehet ütni egy ember szemét.
- a hullapelyhes szép dal, de 200-adik alkalommal már a mikulás k. . anyját. Még jó, hogy kivehető az elem a játékból. . .
- miközben eteted, mindenki rajtad röhög aki lát, mert te is nyitod és csukod a szádat, néha le is nyalod körbe a nemlétező maszatot.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: