A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Hildus tudom, de én meg nem bírtam megállni szó nélkül. Pedig tudom nem kellene foglalkozni vele, de akkor is rosszul esik, mikor én sose akarok rosszat senkinek se, engem mégis támadnak...

Zsu

10+2

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sikerült venni Milupát, köszönöm még egyszer.

Nekem is van véleményem, ahogy mindenkinek ez a természetes, de nem kérdezték, amugy meg semmi közöm mások dolgaihoz

Melinda! megint sikerült jol megnevettetned!!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Melinda: Jó szövege van Lottinak, mint mindig...Kép

Enikő:Ja, van két félig ülővé alakítható szülőágy, nagyon tuti.

Gyöngyi:Ne haragudj, lehet hogy valamiről lemaradtam? Megvannak a porontyok? És kettő? :-)

Gabi
inecsg

Gabi: Hol vannak azok a székek? Én nem láttam őket Kép De biztosan szuper lehet!

Karmen: Nagyon szivesen!Kép

Melinda: Áhhh nagyon jófej a lányodKép Imádom a szövegét!!! Kép

Az én Bogim meg újabban mindig azt mondja, hogy "anya azonnali hatállyal gyere ide, ha nem jössz összekötjük a bajuszt!"Kép

A vitát nem kommentálnám, tudjátok a véleményemKép Engem meg másé rohadtul nem érdekel!Kép

Jóccaka!
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!
Melinda, tegnap én is hallottam a nagy hírt, hogy manócska megmozdult!! Nagy gratula, remélem, jól vagy.
Lottit nem kommentálom, majdnem leestem a székről:-))))))))
Boldog szülinapot neki előre is! Buli?

Melissa, láttam a pancsizós képeket, nagyon édi Rubinik.

Hildus, mi is azt a tápit ettük, hipoallergén, nagyon jó. Nálunk is volt egy idő, amikor csökkent a tejem, akkor kellett használni. Elküldenéd nekem is a sztoridat? Nagyon kíváncsi vagyok, ráadásul van egy ismerősöm, aki ilyesmibe akar belevágni.

Enikő, Bogi nyilván tőled hallotta, jó duma ez is.
Én el vagyok kicsit keseredve, a lányom a játszóról egyre borzasztóbb dolgokat mond, nem is részletezem.
Viszont tegnap voltunk az oviban, hogy előjegyzésbe vegyék, vagy áprilistól (ha be tud illeszkedni) vagy szeptembertől ovi.
H
babamama

Sziasztok!

Kucsipritin: Egyetértek Gabi (Inecsg) hozzászólásával a szülés/intézményváltás dologgal kapcsolatban! Pont ezt akartam írni én is.

Gira: Gratula a keresztelőhöz. Nálunk is nagyon esedékes lenne már...
Megint csökkent a tejcsi? Kép
Szopoktat Kép Kép

Melinda: Örülök, hogy jól éreztétek magatokat! Lottiszáj eszméletlen, olyan jókat mosolygok ezeken a beszólásokon. Írjátok ezeket egyébként?
Pocaklakó kapirgáláshoz gratula Kép

Karmen: Jól van na, Orsinak is lehet rossz napja no meg némi pici kívánsága Kép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea!

Vártam, hogy csökken, mert megjött Kép, de nem csökkent... SÕT Kép egy hónapja nem volt ilyen sok Kép Nem t'om mi van... én már nem értek semmit. De ez így jó Kép

Gira
Vendég

Gira: Ez jó hír nagyon! Kép Én meg várom a 3 hós fejlődési ugrást. Gréti szombaton lesz 3 hós. Tiszta ideg vagyok. Kép Meg hülye Kép No mindegy. Kép

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

GabiKép
Igen, május 25-én születtek. Huu, nem is írtam volna anno hogy ikrek lesznek??? - bár elég későn derült ki, mert itt csak a 14. héten volt az első UH-m. Volt nagy meglepetés...Kép Raktam fel képet is róluk, bár már nem így néznek ki.
https://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/show.cgi?tpc=69090&post=578198#POST578198

MelindaKép EnikőKép
Haláli szövege van a lányoknak!Kép

Gyöngyi

bgy

Sziasztok jányok!
Sajnálom, hogy az utóbbi időben, ebben a klassz topikban is megjelent a Sajnálom nevű felhasználó által képviselt hangnem. Ugyan akkor örülök annak, hogy a ti reakcióitok egyértelműen elítélték ezt az elfogadhatatlan stílust. Valóban, a Babaneten így nem szokás megnyilvánulni. Természetesen lehetnek viták, véleménykülönbségek, de az eltérő nézeteinknek a Babaneten kulturáltan, a másik fél tiszteletben tartásával szokás hangot adni. Ezért fel szoktuk hívni a közösséget zavaró "névteleneket", hogy vegyenek vissza magukból, moderálják magukat. Ellenkező esetben ezt kénytelenek leszünk megtenni mi, először a szövegek törlésével, majd pedig az illető kitiltásával a Babanetről.
Jómagam nem vagyok híve a fórum erőteljes szerkesztői moderálásának, de bizonyos helyzetekben elkerülhetetlen a beavatkozás a közösség érdekében.
Gondolom, Sajnálom is ért a szóból...
Egyébként meg gratulálok nektek ehhez a tartalmas topikhoz!
Majd benézek máskor is,
apaKép
apa

Apa: Nagyon köszi, rendes vagy!Kép

Hajni: Igen én szoktam neki mondaniKép. Hát őszintén szólva kezdek felkészülni az ovis időszakra. 2 hét múlva kezdjük az ovit és el tudom képzelni milyen szöveggel jön majd haza a lányom, de ha mindenhonnan ezt hallja (sajna utcán, játszón,tévéből,apjától, néha tőlem isKép), akkor úgy sem tudok ellene tenni! Jó, nyilván rászólok, hogy ez meg az csúnya szó nem szabad mondani, de mást nem tudok csinálni ha csunyaságokat mond....
Hajni melyik oviba irattad Lucát?

Gyöngyi: Mikor jöttök haza?
Nincsenek friss képek a csajokról???

Enikő

ceniko
Szeged

Gira: én sem vagyok a nagykönyvbe írható, mikor megjött Flóval vagy Bátorral meg sem érezték, szoptak tovább. Fló sem vette észre,hgoy Bátor már pocaklakó.

Bea: Folytatom, amit Girának írtam, nagyon a fejlődési ugrást sem vettem észre, mert akkor tettem mellre,mikor kérték.

Enikő:HÁt, van olyan szülőágy, kettő is, aminek a háttámláját dönteni lehet. Az egyiken született Bátor, sőt még a Szülőszobán is azon szült a csaj.

Melinda: De jó, olyan jó érzés érzeni, hogy mocorog!

Gyöngyi: Megnézem az apróságokat! Lehet, hogy írtad, csak az én fejem nem győzi a sok infót bevenni. Kép Mekkorák lettek? Időre?

GAbi
inecsg

Mi pont ma vagyunk 4 hósak. Voltunk doki néninél. Adatok: 6270g 62cm. A súly hajszálpontosan a görbe mentén halad. A magasság kiugró Kép Az oltásra még nem készültem fel lelkileg, úgyhogy azt még nem kapta meg.

Fénykép nincs Kép Egyáltalán. De a hétvégén megyünk nagyszülőkhöz, ott van digitális gép és csinálunk fotókat. Akkor teszek fel Kép

Mit lehet csinálni a székrekedéssel? Már 1dl almalé sem hat, és 2 dl cukros kamillatea sem Kép

Gira
Vendég

Gyöngyi: tudom miért nem olvastam, nyaralni voltunk...Kép Szép súllyal születtek! Voltatok koraintenzíven?

Gabi
inecsg

Gira: Aszaltszilvát (kettő szemet)áztass be éjszakára egy-fél deci vízbe, reggel a vizet szűrd le, és itasd meg. Sztem hatni fog.

Gabi
inecsg

Gira: Én egy adag Normafloret adtam Violának (helyreállítja a természetes bélflórát) azóta minden nap van kaki! 749 ftba került a 10 ampulla, és 10 nap alatt teljesen beállította a gyerek bélrendszerétKép
E

ceniko
Szeged

Sziasztok

Aranyosak a gyerekszájak

Melinda, gratula a mocorgáshoz. Lottit is ilyen korán érezted? Voltál már vérvételen?

Zsófi, sok boldogságot nektek. Nem tettél fel ide olyan képet, amin Bence is rajta, biztos ő is csinos volt.

Bea nem biztos hogy olyan intenzív lesz a fejlődési ugrás. biztos lesz elég tej.

Nálunk ma gombóc volt gombóccal ebédre, szegény picim most eléggé összenyomva érzi magát odabent.

Gigi (33-34)
gigi1

Szija GigiiiiKép
Hogy álltok név ügyben? Van már tuti befutó? Vagy még titok? Kép
Úr Isten egy bő hónap is szülsz! TökjóóóóKép
megint Gabó tesójánál fogsz szülni?
Puszka
E

ceniko
Szeged

EnikőKép
Látogatóba szeptember végén érkezünk, és kb. október második hetétől november elejéig leszünk Szegeden. Végleg meg ki tudja? - ha itt befejezzük a tanulmányokat, akkor is valószínűleg külföldön maradunk még egy ideig, csak legfeljebb egy másik országban - amit nem is bánnék mert már rohadtul unom ezt a sok esőt...

GabiKép
Hááát, a szép súllyal vitatkoznék... 16 napot töltöttek az NNU-n (itt egyben van az intenzív és az újszülött osztály), de szerencsére csak hízniuk kellett. A 27. héten voltam kórházban 2 napot, akkor kaptak tüdőérlelőt is, talán ez is közrejátszott, hogy teljesen egészségesen születtek.

BeaKép
A lányok jövő héten lesznek 3 hósak, de szerintem nálunk már megvolt az "ugrás". Úgy ahogy a 6 hetesnél, náluk most is fokozatosan emelkedett az adag, tehát ugrásról igazán nem beszélhetek... bár még jövő hétig sokmiden történhet.Kép

Ez egy múlt heti kép, akkor fedezték fel a játszószőnyeget.
Kép

Gyöngyi

bgy

Gyöngyi, nagyon helyesek a lányok.

Enikő, igen, nála fogok szülni. Ha fiú lesz Szabolcs, a lánynév ép most van változóban.

Gira, ha csak anyatejet kap, akkor szerintem nem lehetne székrekedése. Szép a súlya nagyon, örülök van sok tej is.

Gigi
gigi1

Gigi: Nagyon szép név a Szabolcs! TetszikKép

Gyönyi: Ha ez vigasztal, most itt is szakad az eső és jó hüsi is van hozzá, úgyhogy kb olyan lehet itt,mint kintKép Sztem Gabinak igaza van, télleg szép súllyal születtek. Ez ikerterhesség,ikerszülés volt, ez ilyen essetben nagyonis szép súly! GratulálokKép

Épp azon agyaltam, hogy mi lenne ha terhes lennék és közölnék, hogy 2 szívhang van! Háááát, nem biztos, hogy határtalan lenne az örömöm! Én megőrülnék a 2 nagy mellé 2 kicsitől. Kibérelhetnének nekem a Pulcz utcában egy gumiszobátKépKép Összkomforttal, teljes ellátással, kb addig míg felnőnekKép Nem vagyok az az ősanyatipus, nem hinném, hogy kibírnám dilibogyók nélkül, úgyhogy minden elismerésem az ikres anyukákéKép
És igy most, hogy egyszerre jött a 2, így teljesítve van a terv, vagy terveztek majd még babát?
E

ceniko
Szeged

GYöngyi: Nyilván lehettek volna nagyobbak is, de két kiló körüliek voltak és ikrek, sztem jók. Ahhoz képest, hogy az én Flórám egyedül volt 37 hétre és alig másfél kiló volt...
Hogy hívják ezeket a szépségeket? Bocs, de tényleg nagyon le vagyok maradva...Kép

Enikő: Hirtelen én sem örülnék a hírnek, ill. az első pillanatban igen, de megoldanám a problémát, simán bevállalnám. Bár,ahogy én szülök...tuti koraszülés lenne a vége, vagy 2-3 hónap fekvés.Kép

Gabi
inecsg

Basszus, már másodjára száll el amit írtam...Kép

EnikőKép
Engem sokként ért a hír, soha eszembe se jutott hogy ikreim lehetnek... fel se merült a gondolat bennem... Már a babakocsit is kiválasztottam az 1 gyereknek, amikor kiderült hogy 2 lesz.
Eddig a terv az volt, hogy 30 éves korom előtt mindenképp legyen 1 gyerek... na most ez már teljesítve.Kép Azért még egy fiúcska jó lenne, de mostmár félek teherbe esni...Kép Kép Kép

GabiKép
Emese Áine és Réka Róisín. A második nevek írek, bár ezeket a magyar neveket egész jól ki tudják ejteni itt is... Nem úgy mint az enyémet!Kép A Gyöngyi minden változatát hallottam már itt... ja és gyűjtöm az írásos változatokat is...

GiraKép
Nekem az jött be, ha én ettem olyat ami segített a dolgon. Én spec. zabkorpát eszek rendszeresen. Nagyon szép a drusza súlya!Kép

Gyöngyi

bgy

GabiKép
Bocs, nem ismerem a történeteteket... Volt valami komplikáció? - vagy csak ennyire volt hivatott odabent Flóra? (Nekem ezzel magyarázták hogy nem fejlődtek a lányok, mivel semmi gond nem volt.)

Na, most megyek etetni.

Gyöngyi

bgy

Enikö! jaj, nagyon köszi, pedig direkt kérdeztem anyut nem te voltál, mert tudtam te közel laksz hozzá. Azt mondta nemKép A Normaflort Orsi is imádja. Én a Smecta helyet adtam, mert azt nem tudtam csak lefogva beleönteni de sajnáltam nagyon

Gira! Orsi se vette észre amikor nekem megjött, simán szopizott ugyanugy

Hajni! Én azt hittem Luca ovis márKép Megzavart hogy dolgozol, azt hittem ott van napközben

Én is bepánikolnék ikrekkel! Pedig Orsi még jo kislány másokhoz képest, de belöle sem kellene egyszerre 2Kép

Erika, Ildi! ti nem vagyok idegesek? Én nagyon. Annyira vártam a szabadtérit, most már nem is merem remélni nem fog holnap este esni, de legalább azt kivánom hogy még mielött elkezdödne és ne is álljon el éjfélig. Ma mentem el a jegyekért, miután olvastam orákat kell most sorban állni, Orsival jol megáztunk mire odaértünk, a pénztár meg csak este nyit. De ki van irva hogy esö esetén várnak 23! óráig. Hát én nem fogok ott állni, de az egész tök vacak, ha itthon kell lesnem mennyire esik és lehet többször feleslegesen megyek vissza. Már semmi hangulatom az egészhez pedig annyira vártam! Kép

Gyöngyi! gyönyörüek a lányok!!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Mi az, hogy fejlődési ugrás?
Vendég

Gabi: Remélem nálunk se lesz botrányos a fejlődési ugrás, akkor teszem én is mellre amikor kéri. Elég ritkán kéri. Ma csak reggel 7-kor szopizott, meg fél 1-kor, azt is csak azért mert odatoltam elé a mellem, hogy ne tanácsadáson jusson eszébe, hogy éhes, így is utolsó pillanatban érkeztünk...vártam, hogy magától kérjen enni....szal kb. 5x szopizik egy nap, este szopizik hosszú ideig, gondolom raktároz az éjszakához, kakis-pisis pelus van rendesen, szépen fejlődik, szombaton lesz 3 hónapos, és ma 6130 gramm és 61,5 cm.
Mindig is igény szerint szoptattam, nem is volt gáz szerencésre eddig. Remélem nem is lesz.
Mensi közben is szopizott rendesen, nem vettem észre semmi változást.

Bgy: Ha az esőt unod, Magyarországra se költözzetek, itt is esik folyton mostanában Kép Kép
Nagyot nőttek az ikrek! Szépségesek Kép

Gigi: Szabolcs nekem is tetszik Kép De lányotok lesz szerintem Kép

Enikő: Én is emelem kalapom az ikres anyukák előtt...nem lehet egyszerű. Első pillanatban én is meglepődnék, ha ikreim lennének, kétségbe is esnék, de megoldanám.
Amikor húsvétkor kórházban voltam volt egy 40valahány éves szobatársnőm, 2 nagy gyerekkel (17-20 évesek) és ikrekkel volt terhes.
Pár hete meg is születtek, egy fiú, egy lány. Kép

És Gréti így segít apucinak számlázni:
Kép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Enikő, a Tisza-partra megyünk, ami asztmás ovi is. Valamikor mi is oda jártunk a húgommal és még a fél család:-))) Klassz volt visszamenni. Mondhatnám, hogy visszajött a régi hangulat, de nevetséges lenne, viszont tényleg van egy csomó emlékem onnan.

Karmen, egyelőre a nagyszülőkkel van, mert nem volt szívem bölcsibe adni, a pénz meg kell. Viszont így déltől 3-4-ig alszik és mire felébred, már ott is vagyok érte. Egyszóval csak 8 és 12 között fárasztja a nagyanyót:-))

Mi voltunk a Rómeó és Júlia főpróbáján, szvsz borzasztó volt, szünetben otthagytuk. És nem csak mi. Igaz, szívesebben néztem volna meg Szinetár Dórával, de arra már nem lehetett jegyet szerezni.
Ez a megasztáros fiú nekem nagyon nem jött be és szerintem az volt nagy szerencséjük, hogy többnyire a szereplők családja volt ott, így beégni kicsi volt az esély.
Meg kell jegyezni, a két anya és a dada no meg persze Mercutio szenzációs volt.

Gyöngyi, tényleg drágák a kis manócskák! Van ám felszerelésük!!:-))
H
babamama

Bea: Hát nyilván megoldanád, mert rávisz a kényszer! De úgy, hogy egyik kicsi, másik pici és pocakban az ikrek.....háááátKépKép
Nagyon szép súlyban van Gréti!

Hajni: Az egy nagyon klassz ovi állítólag, a bnőm is oda hordja a kisfiát és maximálisan meg vannak vele elégedve!
A szabadtérin nem a Szinetár féle Rómeó és Júlia volt/van/lesz???? Én azt hittem.....
Nekem a tévén keresztül bejött az a Megasztáros srác, persze nem biztos, hogy élőben is ugyanaz "jön át"Kép, mint a tévében.... Sajnálom, hogy nem tetszett!

Karmen: Én voltamKép Pedig be is mutatkoztam neki 2x isKép Először azt hittem Te vagy, aztán mondta, hogy altatsz és az anyukáddal beszélek, na akkor mégeccer bemutatkoztamKép
Csak nem fog szombaton is esni! A tüzijátékot is szeretnénk megnézni!!!!
A Normafloret én is nagyon megszerettem, mert nincs íze szaga,simán be tudom adni a gyereknek gyümilébe, tápiba keverve és tényleg álldásos hatása van!Kép

Gyöngyi: Egy fiúra én is rágyúrnék, úgy 4-5 év múlva, ha anyagilag úgy fogunk állni! De egyelőre nem tervezünk 3. De az anyagiakon fog múlni mindenképp! Tényleg szépek a csajaid! És érdekes 2. nevük vanKép. A férjed ír vagy magyar? Császárral szültél? Hol születtek a csajok?

E

ceniko
Szeged

Gyöngyi: Sima toxémiás voltam, magasvérnyomás, fehérje a vizeletben, vizsesedés, ezt mind az utolsó héten vették észre, szülés előtt egy nappal. Bár az már előző héten kiderült, hgoy Flóra sokkal kisebb mint kéne lennie. A méhlepény nem látta le kellően Flórát. Bátornál meg 34-dik héten majnem megszültem, egy hónapig feküdtem Flóra mellett otthon. Így kihúztam a 38-ig.
Szép neveket választottatok! Az ír nevek tudod mit jelentenek?
Az még semmi, hgoy külföldön nem tudják kimondani és leírni a neved, de az enyémet még itt Magyarországon sem. Az oké, hogy a vezetéknevemmel bajban vannak első hallásra, de volt már, hogy a Gabriellát írták el. Kép Egyébként nem lehet egyszerű két egykorú babával, úgy mint két kicsivel sem az.

Gabi
inecsg

Bea! Amelyiket nem felejtem el azonnal (a röhögés után), azt írom.Kép Komolyan, néha nagyon nehéz visszafogni magam a kacagástól. Ha Lotti észreveszi: "Anya, ne vigyorogjál!" Kép

Gigi! Lotti a 17.-18. hét táján mozgolódott először. Vérvételre holnap megyek egy rakat beutalóval. Utálom a vérvételt, de muszáj.

Hajni! Ja, ja, szombaton 13.40kor lesz 3 éve, hogy Lottika megszületett.
Tudja is a reklámbeli kérdés folytatását
-"mit ünneplünk augusztus 20-án?"
- " Héló, hát a Lottika születésnapját!"
Anyuéknál lesz a családi buli.

Mai Lottiszáj: "úgy kapirgál a kistesóm, mint a Kotkoda?"

Gondolom a frenetikus időjárás miatt Lotti iszonyú hisztis volt, nem is volt hajlandó ebédelni. Lefeküdt aludni, húzza a lóbőrt majd 2 órája.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Enikö! Holnap se essen akkor megyünk a SzabadtérireKép Anyu mondta csak nem jegyezte meg a nevedet.Kép Amugy haragszok amikor ilyen. Olyan kellemetlen nekem.

Hajni! De jo hogy ennyit alszik, Orsi egy ideje másfél-2 orát alszik délben.

Bea! hogy nö ez a lány!! Jol látom kék a szeme? Orsi is imád segiteni mindenben!

Karmen

baátnöjénél készült szombaton, imádom ezt a képetKép
Kép

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen, ne izgulj, talán nem fog már esni holnap annyit.
Orsika gyönyörű, látod, kék maradt neki a szeme, igaza volt AnitánakKép

Ildi hívott, csak hétvégén csinálják a gépét, addig nem tud netezni.

Bea, Gréti baba csudaszép, nagyon nő ténylegKép

Melinda, Lottinak nagyon jó a szövege, jót mosolygok mindig. Kép Pocaklakó mozgás...imádtam én is az érzést...Kép

Hajni, a Tisza-parti oviról én is sok jót hallottam.

Gyöngyi, szépek a lányok, és a nevük is szép. Majd szervezünk egy talit, ha itt lesztek..Képés akkor nem kell minden ikres anyukát fürkészni az utcánKép

Gigi, ki Gabó testvére?

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Sziasztok!

Mit szóltok egy talihoz a jövő héten valamikor? Nekem a hétfő, meg a csütörtök nem túl jó. De végülis azok is lehetnek, de jobb volna kedd vagy szerda.

Meg jó volna délelőtt, mert Jozsó fél 1, 1 felé megy aludni, és ha nincs síri csend, nem alszik el.
Vendég

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a válaszokat!

Meli: Milyen a termál babaúszás? Úgy értem: mindig tiszta-e, kell-e úszópelenka, mit kell még vinni a türcsin kívül, mennyibe kerül, hány hónapos gyerekkel lehet menni? Ez a termál az, amelyik a szue mellett van, vagy az Anna? Lehet, hogy szombaton mi is kimegyünk. Tényleg, apukák is vannak?

Aki volt már az uszodában babaúszáson, tudna valamit mesélni róla?
Köszi!

Kép
kucsipritin

Sziasztok!
Enikő, a főpróbán nem a főszereplők voltak, hanem a csere ("csikó") csapat. Nem érdekes, remélem, hogy aki a Szinetár Dórásat látja, jobban fogja élvezni.

Karmen, Istenem, ez a lány egyre gyönyörűbb.
Egyébként most épp azon gondolkodtam el, hogy van itt egy-két baba, akinek az életét a születése óta többé-kevésbé nyomon tudtam követni képekben. Elképesztően sokat változnak a gyerekek és tényleg egyre szebb, kifejezőbb, egyénibb az arcuk. A viselkedésükről nem is beszélek. Pl. Luci születése előtt voltam Melindánál Lottizni, aki akkor 6-7 hónapos volt. Visszaemlékezve arra az időre és látni most, ismerni a dumáját egészen furcsa és borzongató érzés. Persze a saját lányommal kapcsolatban is ezt érzem, amikor elővesszük a fényképeket, meg a többiekkel kapcsolatban is.
Nagyon infantilis vagyok??:-))))))) Vagy csak öregszem:-(((((((

Örülök, hogy ti is jókat hallottatok az oviról, megnyugtat.
H
babamama

Túl vagyok a vérvételen. Hála, nem voltak sokan, és a "vérszívő" nő is a normálisabbak közé tartozott.

Voltam a dokimnál is. Minden okés, szép nagy a baba.Kép

Lottika apukájával reggel túlesett a 3 éves oltáson. Nagyon szépen viselkedett, alig sírt.
Kapott beutalót szemészetre, vizeletvizsgálatra, és ortopédiára (belső talpél emelőt fog valszeg kapni az x lábai korrigálására).
Ja, 14 kg és 98 centi! -tavaly óta +2 kg és +16 centi!-

Hajni! Amúgy is bármin tudok sírni mostanában -szülinap környékén meg pláne-, te meg képes vagy ilyeneket írni!Kép De teljesen igazad van! Nagyon telik az idő.Kép Még csak most született Lotti, és mindjárt megint babázokKép

Melinda
16+2

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Karmen: Orsika gyönyörű Kép
Nem, nem kék Gréti szeme, sötétebb, azt mondják az "okosok", hogy nem lesz kék szeme (kire is lenne...enyém is olyan seszínű kékes-zöldes-szürkés, a férjemé meg barnás, de nem az az igazi szép barna szem...hanem másmilyen barna Kép na jól elmagyaráztam Kép, szal állítólag a szeme az apjáé Kép)

Szabadtérisek:
Remélem nem fog ma este esni, és nem is fagytok meg!

Melinda: Örülök, hogy minden rendben!

Dancsi: Mi eléggé be vagyunk táblázva jövő hétre, meg nekem még tanulnom is kéne (annyi kedvem van hozzá.....gondolhatjátok...de muszáj), pedig tök jó lenne egy tali, nagyon társasághiányom van mostanában!

Fú engem nagyon zavar, hogy Gréti veszettül szopja az ujját, öklét, ruháját, ami jön.
Éjszaka is arra ébredtem, hogy szopja az öklét, amire rácsúszott a hálózsák ujja, tehát az volt tiszta nyál. Hihetetlen, hogy másodpercek alatt mit össze nem tud nyálazni.
Szóval ez az ujjszopás aggaszt. Altatja, nyugtatja magát vele, úgy vettem észre, no meg ha éhes akkor morog is hozzá...méltatlankodik, hogy semmise jön belőle. Pedig hagyom komfortcicizni, mostanában meg pláne.

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Melinda: Hú, Lotti jó nagyot nőtt! Remélem nem fog fájni a szuri helye, azingyenest adattad be, vagy vettél fizetőset? Tudod, Fló nagyon megszenvedte, két napig nem mozdult az ágyból. És lázas is volt, szóval rosszul érezte magát nagyon.
Dolgoznak a hormonok!Kép

Kucsipritin. ugyan én nem jártam babával úszni, csak most, Bátor 17 hós, voltunk medencében. Vettem neki eldobható pelust, Huggies-t. Nálunk bevált, igaz szennyezem a környezetet, hogy nem mosatót vettem, de nem járunk olyan sokat usziba, így olcsóbban jött ki, hogy vettem 12 db-ot, mintha két moshatót vettem volna, jövőre úgy sem lenne már rá jó, meg lehet akkorra már nem is kell pelus.
A termál fürdő az egyenlő a gombával a Forrásmelletti, ott kell bemenni is.
Hat hetes kortól lehet menni, orvosi igazolás kell,hogy közösségbe mehet. Érdemes vinni legalább két jó nedvszívó törcsit. Apukák is mehetnek. Ha jól tudom szombaton van, mert pénteken cserélik a vizet, így tiszta, mire a babák mennek. És érdemes levenni a pelust mielőtt a törcsire ráteszed, mert kijön az összes víz belőle, így a törcsi is vizes lesz.

GAbi
inecsg

Dancsi, nekem jó a tali jövő héten. Hol gondoltad, hogy legyen? Pl a roosvelt téri játszó nektek se megközelíthetetlen, ugye?

Bea, köszönjük, úgy tűnik, javul az idő. Most már csak az előadásnak kellene jónak lennieKép

Melinda, jó sokat nőtt Lotti!

Lányok, van valakinek vízvezeték szerelő ismerőse, vagy valakit tudnátok ajánlani? Meg kőművest is keresek, itthoni, viszonylag kisebb munkára.

Erika

gerika

Bea, ez nagyon tetszett: "no meg ha éhes akkor morog is hozzá...méltatlankodik, hogy semmi se jön belőle". Kép Kép Csak elképzeltem, de milyen jó lehet élőben látni is.

Erika, Pap Évának hívják, még gyakornok, mint Enikő dokija.

Melinda, boldog szülinapot holnapra Lottinak. Örülök picivel minden ok.

Gigi
gigi1

Gabi3! Nem fizettünk az oltásért. Miért van fizetős is? Nem is tudtam róla. Mi a különbség a kettő közt?

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Tényleg elfelejtettem Bencéről feltenni képet, máris pótolomKép Egyébként Bence 90 cm, és 13 Kg, 2 éves és 2 hónaposKép

Kép

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

GErika: Kőművesmunkát a párom elvállal, lévén ő az!Kép Ügyes és gyors és alapos! Mit kéne csinálni? Jöhet mélben is! Vízvezetékest majd megkérdezem a páromtól, de most melózik.

Bea: Nekem mindkettő szopja az ujját, de csak altatáshoz! Figy változtatni úgysem tudsz rajta, akkor meg ne aggasszon! EZ van, kész! Majd leszokik róla mire felnőKép

mennem kell
Puszka
Enikő

ceniko
Szeged

Bea! Lotti is elég korán rászokott az ujjszopásra, a bölcsibe kerülés után teljesen magától hagyott fel vele.
Szvsz jobb mint ha cumizna -az egyik bném kislánya most múlt 4 éves, és ott lóg a szájában-.Hagyd rá, idővel el fogja hagyni, nem megy úgy férjhez!KépKép

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Enikő, nagyon jó! Majd valszeg holnap írok mélt, most tele vagyok munkával, kösziKép

Erika

gerika

Erika: Süt a nap Kép Majd élménybeszámólót kérnék a Rómeó és Júliáról!
Vízvezetékszerelést nálunk a férjem meg apósom csinálta (jah egyik programtervező matematikus, másik villanyszerelő), de nagyon profi lett, és nem kis munka volt, minden máshova került mint volt....a konyhában is meg a fürdőszobában is! De már anyósom lakásán gyakorlatoztak, úgyhogy nálunk már tapasztalattal dolgoztak Kép De nem merem apósomat ajánlani, mert elfoglalt nagyon, meg egyébként is ti azért gondolom szakemberre bíznátok.

Gigi: Igen, én mindig elnevetem magam rajta, vicces Kép Pedig nem szép dolog más baján (éhség) nevetni Kép De olyan édes Kép

Enikő: De engem akkor is zavar, nem tudom megmagyarázni magamnak, hogy ne zavarjon. Kép

Más ami még jobban aggaszt: háton alszik és szinte mindig jobbra fordítja a fejét, és már tiszta lapos neki egy részen a buksija.
Doktor nénink is észrevette, de azt mondta majd kikerekedik.
Tényleg????????
Próbáljuk átfordítani a fejét a másik irányba ha elaludt, meg próbálom úgy letenni oldalra aludni, hogy ne ugyanazt lapítsa, de addig mocorog, míg ugyanúgy a "rossz irányba" nem fordítja a fejét.
Már egész korán észrevettük, hogy olyan helyzetben szeret aludni, meg a hordozóban is arra görbíti a fejét, ha szopi közben alszik el, úgy, hogy másik (a jó) irányba néz, akkor is ha fölkelek mellőle, átfordítja a fejét! Kép

Dancsi: Szóval ha lesz tali, azt hiszem ránk is számíthatsz. Megoldjuk. Úgyis lusta dög vagyok tanulni.

Nem tudom hétvégén gépközelbe kerülök e, úgyhogy Lottinak boldog szülinapot kívánok!!!
Hajninak pedig nagyon boldog névnapot!

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Erika,
gondoltam lehetne nálunk is. Kép Mert olyan kiszámíthatatlan az idő. De ha jó az idő, jó lehet a roosewelt téri játszó is.

Bea,
akkor a következő hét? Utána nekem már nem jó, mert délelőttönként Jozsó bölcsiben lesz.
Vendég

Nekünk jo a Roosewelt

Melinda! Gabi mesélte hogy neki sem mondták van fizetös, szegény Flócinak irtóra fájt a szuri után a karja, utána mondta az orvosuk hogy van fizetös, annak nincs ilyen mellékhatása.
Mellesleg tesomat sem tájékoztatta az orvos, ö is az ingyeneset adatta be. Nekem olyan furcsa igy nönek ezek a gyerekek!!

Hajni! én is érzelgös vagyok, nézem néha a kiskori képeket és nem hiszem el ez Orsi, ennyit változott

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Melinda: ja, van fizetős oltás is,annak kevesebb a mellékhatása, én is akkor tudtam meg, mikor Fló szenvedett itthon. Kép

Bea: Az én gyerekeim is ujjszopósak, néha engem is zavar, de könnyebben megnyugtatják magukat, nem kell keresni a kedvenc cumit, és sosem beszélnek úgy,hogy a szájukban lóg a kezük. Most hogy Bátornak jön a foga, szinte egész nap a szájában van. Flóra meg január óta nem szopja az ujját, csak elalváskor. Tavasz óta meg esti elalváshoz egyáltalán nem, szóval már csak délután is alváshoz használja meg álmában.

Gabi
inecsg

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: