A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Proone: Nem mindenki, Recca, ha jól emlékszem használja és szereti Kép

Ekcéma: Nálunk is kezdett előjönni, én összekevertem a gyógyszertári olajat a gyógyszertári mosakodókrémmel, kicsit felvizeztem, jól elkevertem és avval fürdetek. Kevésbé piros és szereti a ded. Szerencsére nálunk nagyon enyhe (volt).
Sztm a pikkelysömör lehet hajlamosító, nálunk rögtön rákérdeztek, mert arra valami speckót ajánlott volna a gyerekorvos, ha jól emlékszem.

Moose: A gyerek valóban tök sokat alszik, de én nem álmos vagyok, hanem lemerült a Duracelem Kép

És akkor a mai probléma: még tejem sincs elég... Lehet, hogy nagyon kellene valami segítség itthonra egy pár napra? Mondjuk nincs segítség, úgy hogy hiába is... Kép

KépKép
oxigen
Györköny

Zsanci!
29én, Bogárkánál. (Jól tudom, ugye?)

Segítségre szoruló anyukatársak!
Már én is gondolkodtam azon, hogy lehetne megoldani 1-1 nap felügyeletét, mert magánbölcsire se mani, se lehetőség, úgyhogy azt sütöttem ki, hogy cserealapon vigyázhatnánk egymás lurkóira. Biztos szinte mindenki privizik pár netestársával, akire szívesen rábízná a dedet néha és viszontfogadná azét. Úgyhogy a közelben lakókközül én már gondoltam is néhányatokra, akik abban a megtiszteltetésben részesülhetnének, hogy S-baby-re párszor felügyelhetne. Ezt más is megoldhatja, mármint hogy az ő s-babáját (mert alapvetően mind azok, nem?Kép) elraktározza arra a pár órára, amíg neki dolga van. Macerább a helyzet, ha valaki egész nap és minden nap távol lenne, lásd, munkba való visszaállás.
na?
neet
neet

Zsanci!
Reggel bekentem Emmát egy kis részen körömvirág krémmel, várok egy kicsit, hogy milyen lesz a hatás, aztán ha semmi gáz, akkor mehet mindenhova.

Oxi!
Én is szoktam olajat tenni a fürdővízbe és utána jól be is kenegetem testápolóval, meg próbáltam a Sudocremet is, egész jó. Lehet, hogy próbálok 3-4 hétig tejmentes diétát tartani, hátha attól van.

Akkor lesz ma valami a Savoyában? Nem nagyon jelentkezett senki.

Kép
Kép
manoka11

manóka,
holt tengeri sót vagy olívát próbáltad????
a talira bogárkáékhoz viszek ha gondolod és kipróbálhatod!!!ismerek párat akinek bejött.

babacserében benne vagyokKép,csak én messze lakom(bogárka szerint,pedig nem iiiiiiiiiiiiis csak fél óra az egészKép)szóval hozzám senki nem hozná a dedetKép

gigi
Vendég

Én is szívesen vállalnék csereberefelügyeletet, de Fót nincs közel...
Esetleg házhoz menjek? Kép

KépKép
oxigen
Györköny

én is a mai taliról érdeklődtem...lesz?

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Proone, en valoban hasznalok moshato pelenkat, es alapvetoen nem bantam meg. es bar tenyleg sokkal kenyelmesebb az eldobhato, de azert kozel sem annyira maceras ez, mint a lanyok irjakKép. de nem akarom untatni vele a tobbieket, majd irok mailt, ok?
egyebkent meg en nem feltetlenul a sporolas miatt dontottem mellette, hanem inkabb ezert: http://www.informed.hu/index.nfo?tPath=/eletmod/care/dev/&article_id=34161&prk=6 72500491975 Kép

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Sziasztok!

Manóka, nálunk is volt ekcéma, igaz enyhe formában, a fürdető hozta elő neki. Doki néni felírt neki egy krémet (elég nagy tégely, és csak egy pötty kellett belőle), és 2 nap alatt elmúlt.

Tali lesz ma?
zanza

Gigi!
Még nem próbáltam a holt-tengeri sót, igazából csak most jött elő úgy, hogy már muszáj kezelni valamivel. Ha tudnál hozni Bogárkához az nagyon szuper lenne, hátha beválik! Köszi előre is!

Csajok, főleg angolosok!!!
Nagy segítségre van szükségem, vagyis a sógornőmnek. Felajánlották, hogy a dolgozata megjelenik egy folyóiratban, de a bevezető 10 sort le kellene fordítani angolra. Én tudok angolul, de ez töri jellegű szöveg, és beletörik a bicskám. 10 sorról van szó, tud valaki segíteni? Please, meghálálom!
Ági

Kép
Kép
manoka11

Zanza!

Amikor még csak a füle mögött volt Emmának, mi is kaptunk egy krémet, de 1. szteroidos krém volt, és igaz, hogy 2 nap alatt elmúlt tőle, de az egész testére nem kenném. 2. már lejárt, ahhoz képest, hogy alig kellett belőle, ez is túl nagy tégelyben volt és csak egy hónapig jó. Most próbálom a körömvirágot, meg a fürdetést sem húzom sokáig és csak minél langyosabb vízben, mert az nagyon elő szokta hozni.

Kép
Kép
manoka11

Sziasztok,

Én is hasonlóan kérdezem a talit? Lesz-e?

Mérges azért vagyok magamra, mert csak most kezdtem fejni, pedig már régen kellett volna. Másrészt pedig, hogy csak most kaptam meg a számot uncsitesómtól egy fizetős hasiultrahangra, már réges régen nyugodt lennék, hogy nincs baja a gyerkőcnek, vagy ha igen legalább tudnám, igy pedig mostanáig paráztam. Hétfőre kaptam időpontot, akkor lesz hasi és koponya ultrahang. Az állami majd csak szept közepén, hát köszi addigra megszűnik a hasfájás, de addig szét idegelem magam. Hát ezek miatt vagyok ideges.

Gyerekem alig eszik, elnyammog és 40-50 grammokat zabbant. Behalok. de jól van, mosolyog és nem űvölt, hogy éhes lenne. De én kivagyok tőle, mert eddig miért evett 110-120 grammokat, most meg ennyit? na de ez van, tenni nem tudok ellene, üvegből nem fogadja el a lefejt tejem. Már fejtem összesen 200 grammot, nagyon büszke vagyok magamra. Tudom nevetséges mennyiség, de ha csak ennyi van miután megkajált. Viszont ami érdekes, hogy cicin sír, aztán leveszem róla és nagyokat mosolyog, utána vissza bekapja kiccsit nyammog aztán sír és utána még néhányszor uez megismétlődik aztán hagyom a fenébe.... mert úgysem eszik. Szerintetek mit csináljak?

Johi

Kép
Kép
johanna1975

Johi!

Legfőképpen ne idegeskedj! Lehet, hogy most elég neki ennyi. Mostanában szerintem Emma is kevesebbet eszik (nem mérem), de naponta többször mint eddig és jókedvű. Szóval ha Fanni éhes lenne, nem mosolyogna. És mi az, hogy 200 gramm kevés, miután már evett is???? Én tudod, mennyit tudok lefejni 2 ciciből? Kb. ennek a a felét! De a szopizással sokkal jobban ki tudják üríteni! Remélem az uh megnyugtat, hogy semmi probléma nincs.
Ja eszembe jutott még valami: nem nézetted meg, hogy nincs-e letapadva a nyelve? Az egyik barátnőmnél ez volt, felvágátk, és azóta sokkal jobban szopizik a babája.

Kép
Kép
manoka11

Manoka!
ha töri jellegű a szöveg, Veráék tudnak segiteni!!! A párja tanitott nekem törit, ANGOLUL!!! Kép

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Johi!
mennyi idős Fanni? mert mi 4 hónaposan voltunk uh-n, koponya már nem volt, mert benőtt a kutacsa!!! Kép

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Ja, Johi!
lehet, h már jön a foga...akkor van egy kis szopisztájk!!! ne csinálj belőle ügyet!!!! nem fog éhenhalni!!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Vera,
tényleg tudnátok segíteni? Ráadásul elég sürgős lenneKép
Ja, és a sógornőm is Pázmányos volt!

Kép
Kép
manoka11

Manóka: a kétszáz az összesen a 24 óra alatt... :-))) szóval jó kevés, de én erre is baromi büszke vagyok. Nyelvét első nap felvágták, észre sem vette...:-)

Zsanci: Fanni kutacsak akkora mint egy ház.... Óriási. Nem is tudom, mikor akar majd összébb menni? És olyan beesett mostanság, arról meg azt tanultam, hogy az akkor olyan, amikor szomjas. Szóval meg vagyok lőve. Amúgy pont tegnap volt 2 hónapos a pindurpandur....

Foga? már ilyenkor? bár mondjuk nagyon aktív a korához képest, tehát bármi lehet... de azért azt még nem hinném.. vagy lehet?

Amúgy annyit mozog és tesz vesz, hogy még azt a keveset is lemozogja amit evett.. baromi aktív kiscsaj.

Kép
Kép
johanna1975

Manoka!
Mikor volt pázmányos??? Hogy hivják??
Johi!
2 hónaposan már lehet...nekünk is akkor kezdett kinőni, de csak 4,5 hónaposan jött ki...Kép

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Johi, 24 óra alatt 200ml? Az nagyon jó ám! Föleg, hogy szopi után.
Ha vigyorog, és aktív, akkor most neki ennyi tejcsire van szüksége. Majd később, lehet, hogy többet fog enni.

Senki nem nyilatkozik tali ügyben?
zanza

Zanza: köszi a nyugtatást. Nálatok mikorra rendeződött bébicske bélflórája, vagyis mikortól nem fájt már olyan irdatlanul a poci?

Tali.. hát tényleg mindenki kerülgeti a forró kását... menjünk vagy ne menjünk ez itt a kérdés?

J.

Kép
Kép
johanna1975

Zsanci!
Ha mondasz egy emailcímet, megírom a nevétKép Már korábban végzett, szerintem úgy 3 éve, csak a szakdogáit csinálta mostanában. Amúgy meg töri-szociológia szakos volt.

Tali: mivel mindenki ennyire kerülgeti a forró kását, lehet, hogy hagyni kéne, nem? Bár én szívesen mennék, csak félek, hogy odamegyek a gyerekkel, aztán sehol senki.

Kép
Kép
manoka11

Csak egy gyors bejelentkezés: a mai tali nekem nem jó, de mennyetek majd a következőre megyek.
zsebi2004

mennyetek..... na ismét beülök helyesírásórára.....
zsebi2004

Johi!Gréti nekem még a mai napig olyan nehezen eszik. Van, hogy napokig eszik, mint a kisangyal, van, hogy hetekig sír közben. De most már nem izgatom magam, éhen úgysem hal.
Szerintem te se méricskéld minden kaja után, mert csak idegesíted magad.
A fejéssel meg vigyázz, mert aztán úgy beindul a tejed, hogy már akkor is fejned kell, amikor nem akarod. Eleinte én is állandóan fejtem, mert jobb időkre le akartam fagyasztani, de már eg csomót ki dobtam, mert már 3 hónapnál régebbiek. Ráadásul most ott tartok, hogy minden este ki kell fejnem a cicimet, ha nem akarok reggelre csomót. Ez minden este egy csomó idő. Ráadásul kb 2 hetente így is becsúszik egy-egy csomó.

KépKép
KépKép
lindicita

Lindi minden szavával egyet értek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
irtam neked a másikra is...Igi angyal épp alszik!!! Kép

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Örülök, hogy így egyetértünk Kép
Gréti angyal is alszik. Ma már másodjára Kép
És éjjel is csak 1x kelt kajálni Kép

KépKép
KépKép
lindicita

Johi, nálunk akkor kezdett rendeződni a dolgok, mikor elkezdtük a gyümölcspépeket enni. Persze, ha puffasztó dolgokat eszem, este még megy a sírás, de pocakmasszirozással ez is elmúlik.
Mivel szeretem a tejes dolgokat és nem szeretnék lemondani róluk, nálunk az a taktika vált be, hogy este eszem, így az napközben "hat", viszont a játék lefoglalja, és nem jut eszébe sírni.

Szerintem menjünk, többiek?
zanza

Köszi Lindi és Zsanci: oké megfogadok minden tanácsot. Nem mérek, nem izgatom magam és nem fejek mint állat. Nem is viszem ám túlzásba, csak azért legyen valami, mert ha 30 grammokat eszik és arra áll rá a mellem az nem lenne jó, ez a 80 gramm körüli nekem tetszik.

Akkor mai tali gondolom ugrik, szerintem is legyen máskor. Meg aztán mingyááááááááááá megyünk Bogárkáékhoz, már nem sokat kell addig aldudni.

Lindi: sokat hallgatjátok Halász Juditkát? mi minden szopinál...

Zsanci: Oltáshoz csak a ledum magas potenciál jó vagy a 9ch is? vagy az gyengusz? meg hol kapok két hós kivezetőt? És ugye csak a harmadik hóstól lehet az újat kérni? mert én mááááááááá semmit nem értek oltás ügyben, olllllan de olllan hülye vagyok hozzá. :-))

Megyek mert ennikék..

Johi

Kép
Kép
johanna1975

Johi! Állandóan Halász Jutka szól, sőt mindig azt éneklem. Szolnokon már anyukám is megtanulta egy csomónak a szövegét, mert állandóan ez jár a fejemben. A legjobban ez teszik:
"szorgoskodnánk szólt a hangya,
ha a tücsök békén hagyna,
de rázendít folyton újra,
s táncolunk a rock and rollra" Kép

A két hós oltás nagyon gyenge, attól még nem lesz semmi baja. 3 hóstól van az új.

KépKép
KépKép
lindicita

Ki keresett fa járókát?
A babaszobán most van egy nagyon klassz!

KépKép
KépKép
lindicita

Lindi!
mi is ezt hallgatjuk!!! Kép
a hód arcán enyhe pirral csókolózik a tapirral, rosszalja a jegesmedve, nem vagytok még megesketve!! nánánánáná...Kép

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Igen, ez is jó. De olyan jó volt újrahallgatni az ákom-bákomot, meg a sehall-selát Dömötört.
A bóbitásról már nem is beszélve. Én eddig 2 versszakát énekeltem.
Szerintem én sokkal jobban élvezem, mint Gréti Kép

Ha már a daloknál tartunk. Van egy másik kedvencem, de az egyik versszaknak csak a felét tudom, segítsetek:

Odakünn az erdőn, de nagy újság járja,
Kakukk Jankó nősül, de még nincsen párja.
Refr.

Kakukkol a szívem ,egyéb vágyam sincsen,
Csak az én szívemben, te leygyél a minden.
Refr.

No te finnyás Jankó, neked egy lány sem jó,
???

Gréti körmét csak erre tudom levágni, mert arefrén nagyon tetszik neki, de nagyon zavar, hogy a harmadik (esetleg negyedik) versszakot nem tudom.

KépKép
KépKép
lindicita

Nem vagyok normális. Mostam, és amikor végez a gép, még egy újabb öblítésre visszatekerem, hogy sima vízzel még egyszer kiöblítse a ruhákat. Most is visszatekertem, és már 2x felálltam, hogy kiterigetek, de a gép mindig ment. Most néztem meg, én hülye az elejére tekertem, és elkezdett újból mosni.
Öregszem?

KépKép
KépKép
lindicita

Asszem hiba volt úgy elrendezni a bútorokat, hogy a kiságy és a TV egy síkba essenek. Eszti áll az ágyában és Beszeda Gábornak integet és azt hajtogatja: PÁ-PÁ! Kép (0681-xxx színvonalas vetélkedő...)
neet
neet

Lindi,
ez a kismamás-elhülyülés lehet, de ne aggódj, legalább duplán olyan tiszta ruhákat kapsz végül. Kép

Johanna!
Ne méregesd és nem fogsz aggódni. Ha a jány nem evett eleget, úgyis fel fog tűnni, mert éhesen vinnyogni fog, és semmivel sem tudod magvígasztalni. Ha ez nem így van, akkor elegt evett. A mérleget meg ajándékozd oda valakinek, akit nem szeretsz. Kép Én párszor próbálkoztam a fejéssel, de olyan minimális mennyiségek maradtak (10-20 ml), hogy abbahagytam. Annyi volt, amennyi kellett, se több se kevesebb. De nem tettem mélyhűtőbe a későbbi kajákhoz, ha szopik, tejet kap, ha emberi étket eszik, abba nem teszek tejet, ez van.

Egyébként a minap voltunk méredzkedni, tartjuk a súlyunkat, legalábbis Eszter, én csak remélem hogy én is... (Õ 7140 gr, én valamivel több) Kép
neet
neet

Manóka,
csak most olvastam: küldd át nyugodtan, szívesen megcsinálom! Kép emilcím profilban

most megyek és visszaolvasok Kép mer sokat írtok má megint Kép

v
kisün

Recca,
ja, jó kis cikk, látom az igazát, de sajnos ez is csak egyoldalú: tehát nem ír arról, hogy mennyi vizet meg elektromosságot elhasználsz pelenkamosáshoz, ami áttételesen szintén szennyezi a környezetet Kép szóval jó lenne egy jó objektív pro-kontra cikket is olvasni végre a dologról... egyébként eldobható pelenkából is kis lehet gurítani a kakát a vécébe, én pl. mindig így csinálom Kép

Johi,
ne idegeskedj, biztos most csak ennyi kell neki, ha nyugodt és vidám, akkor nincs gond!!! Fejésre 200 ml meg nagyon jó, nekem jó, ha egész nap összejött 80!

v
kisün

Johi!
én meg nem fejek és kész....Kép

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Akkor ugye nincs tali? mert talán még gyalog is ki tudnék menni, ha van érdeklődés.. bár már jó késő van.

Zsanci: help mi pliz vid oltáskivezető. Hol és mit??? És ledum hányas kőőőőőőőőőő?

Én most fejek egy kicsit, mert szombaton megyek és tartok egy szentendre kirándulást ékes dán nyelven, hiányzik is és kell is a píz, mega ztán ez egy olyan szakma, hogy ha nem látnak elfelejtenek még egy ilyen hülye ritka nyelvvel is. És igy legalább apa tud neki adni valamit ha éhes, szóval heppi vagyok. Mert különben nagy szervezést igényelt volna a dolog. Igy itthon tudnak rám várni Õk kettecskén.

Johi

Kép
Kép
johanna1975

Tali szerintem nincs, bár mi megyünk a Savoyába vásárolni, de az majd csak később lesz.

Vera!

Átküldtem és NAGYON KÖSZI!!!!

Johi!

Ez tök jó, mármint hogy el tudsz szabadulni pár órára, gondolom valamilyen szinten neked is kikapcsolódás, még akkor is ha munka, de legalább más emberekkel is találkozol.

Az előbb becsöngetett egy idióta a Tele2-től, persze Emma éppen alszik, ez meg ráfeküdt a csengőre, még jó hogy nem ébredt fel rá a gyerek. Jól el is küldtem a fenébe. Ez most nagyon off, de olyan jókat szoktam röhögni azon, ahogy a T-com és a Tele2 anyázza egymástKép Főleg hogy nálunk UPC vanKép

Kép
Kép
manoka11

Manoka
nekem meg mindig az jut eszembe, h amikor a tesóm középiskolás volt (15 éve kb) akkor tanult valami gazdasági etikát vagy mit, és abban az volt, h csak úgy lehet reklámozni, hogy a másikat nem fújjolod. Hát ez már rég nem igaz. Meg nem lehetett úgy "akciózni", hogy a normál árat akciósként tüntetik fel, és aláírnak, áthúznak egy kisebb összeget. Ma már ezt is lehet. Kép
neet
neet

Zőőőőődet kakiltunk anyatejesen? ez gáz? mi a teendő? nem eszik és zőőőődet kakil? lehet ez valami fertőzés? mit tanácsoltok?

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Halihó!

Reggel óta olvasok vissza és még nem végeztem...
ez felháborító:-))))

DE azért reagálok Ildi76- nak, hogy bianka-25@freemail.hu!
Mindenkinek köszönöm a drukkot és most nagyon szégyellem magam, hogy nem mentem el, de mostmár semmi nincs 1 hete....

Ancsi Nagy nagy gratula!!!Isten hozta Hettit nálunk
manó27

Lindi!
gyünyürűséges a babód!!! ilyen kék szem nincs is:-)))

Bogárka!
Neked jó pihenést és neked is gyönyörűségesek a gyerekeid!

Neet!
Valamivel több vagy??:-))))

Oxi!
Mindennap eszembe jutsz most fel is hívlak....
manó27

Johanna!

A hasfájás elvileg zöld kakival jár! Nálunk mindig esti hasfájás=zöld kaki volt!

Manó!

Írok majd nemsoká!Kép
ildi76

Johi!
ledumból D30, C15-ös jó, sztem a C9 is jó, határeset!!! Kép
acth hib+DPT D30. a kivezető. 2 hónaposnak is jó, mert a 2 hós az az act hib.

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Szaisztok!

Nah, itt volt anyósom (na nem segíteni, csak babázni), így most a gyermekem parfümillatú és extrahisztis, túlspirázta az anyós, én meg nyugtassam...
Felajánlotta, hogy én menjek vásárolni, ő majd addig tologatja a gyereket a Coraban... Nem is mondtam rá semmit Kép

Rossz hír, hogy úgy néz ki nem megyünk Bogárkáékhoz, mert 27-én tudunk menni anyukámhoz 2 hétre, és negyon rám fér. Úgy hogy az egyik szemem sír, a másik meg nevet, de majd legközelebb már ott leszünk Kép

Manó: Azóta irigykedem,mióta beszéltünk Kép

Johi: Néha nálunk is zöldes még hasfájás nélkül is.

Fogas kérdés: A lány tiszta élvezettel tartja az ínyét, én meg a kisujjammal masszíroztam neki egy kicsit. Szabad ezt? Kezd hisztis is lenni, gyakrabban panaszkodik. De a rágóka nem kell neki, az öklét rágja. Mivel tudok neki segíteni?

KépKép
oxigen
Györköny

Sziasztok !

Próbálom követni az eseményeket , de sz*rakodik a netünk , így elég esélytelen Kép

Lindi , Bogárka : Képek , csodajók ! Kép

Bogárka ! Mailt megkaptam , köszi szépen , jó pihenést nektek !

Johi ! Akkor lehet zöld ., ha túleszi magát . Én már szeretném , ha végre lenne , hétfőn volt utoljára . Nálunk van hogy napi 2X van , van hogy 2-3 naponta .

Reklám : én úgy tudom még mindig tilos a másikat szídni , fizetnek is érte büntetéseket , de valszeg még így is megéri nekik !

Oxi ! Kár hogy nem jöttök , még Titeket sem ismerlek Kép Bár alig ismerek még személyesen vkit Kép

Kép
Kép
greenolive

Zsanci: köszi szépen az infót.

Kép
Kép
johanna1975

Reklám: Amcsiban teljesen legális (vagy ha nem is, akkor is igy csinálják/csinálták pl. Pepsi vs.Coke), meg ha jól tudom egy csomó országban. Én arra gondoltam, hogy most már itt is legális lehet, ha csinálják. De lehet, hogy nem, csak fizetik a jó kis büntiket. Egyébként úgy emlékszem a vodafone kezdte...
és képzeljétek, egy bnőm most szült egy csudi édi kisfijjjjút a SZENT IMRÉBEN, akit úgy hivnak: Donát!!! Kép ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉs, a kisebb Barnával szült!!! Kép úúúúúúúúúúúúúgy irigylem érte!!! Kép

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: