A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Én is csak simán belekeverem a gyümölcsbe. Jól feloldódik.

A lidokain miért nem jó a babáknak?

Én is az Auchanban vettem a 7gabonásat. Áron nagyon szereti a Holle müzlipépet is gyümölcsbe keverve.

Andrea

KépKép
Áron

Sziasztok,

Megjöttünk a nyaralásból. Kornélnak nagyon nő a foga( lassan bújik ki és naygon szenved). Remek volt, anyósomék kényeztettek, főztek, szállítotak stb. Bevallom, nagyon élveztem. Imádok Kenesén lenni.

Sajna a csajokkal nem tudtunk összajönni, na de majd a alinKépKépKép

Rengeteget írtatok, úgyhogy bocs, ha nem név szerint válaszolok.

Alvás fronton úgy dönöttem, hogy Kornélt gyógyultnak nyilvánítom. Este fél8-tól fél3-ig aludt egyben, aztán csinált egy nagy hisztit. Még utoljára kapott cicit meg innivalót, aztán hagytam sírni. Az apja nagyon aggódott( én nem, mert álmos voltam). Öt perc múlva úgy aludt mint a bunda.Egyszer ébredt fél5 fel, de akkor hagytuk, így fél7-kor kelt.Ezt a tempót leszokásban tarthatnáKép

Trompipi kitartásKép ReditkeKép nekem is átküldöd? hvera@fw.hu

Fütyi ügyben Kornélnak is le van még tapadva. Mivel a férjemnek hiába könyörgök, hogy húzza vissza( ő nem kínozza Kornélt felkiáltással) ezért aztán hagyom ahogy van. Így is le tud pisilni célzottanKépKép

Darabos kaja. Nálunk a sajt meg barack mehet feletonként. Kenyér nyista, mert fuldoklik tőle. Fogunk még mindig kettő, és fehérlik felül. Fogalmam sincs mikorra nő majd ki.

Játszás. Apájával nagy hancúrok és labdázások. Velem építőkockázik, és megpróbl megenni. Én a szobában hagyom garázdálkodni( szekrény és ruhapakolás) de ez a max. Már minden veszélyes magasan van( szerintünkKép)Amíg írok, addig iránya járóka.
Most éhen hal, úgyhogy megyekKép

Vera

hvera

SziasztokKép

Köszönöm a Milupás tanácsokat.

ReditkeKép
Nagyon jó a Lili-Bálint fotóKépKép

CsirkeszKép
Vérvétel eredmények okésak?
Boti fotók nagyon édesek, a bicikli-szakértős kifejezetten pasisKépKépKép

TimócaKép
Eszti is a darabos kajcsit részesíti előnyben. Persze emelett a szopit isKép A pépes kajáért nincs oda annyiraKép
Jól leköröztetek minket súlyilag meg hosszilagKépKép
Kibújt a 4. fogi?
Livi fotókKépKép

MotiotKép
Ne hülyéskedj! Még jó, hogy visszafogadunk!KépKép
Sőt, arra nincs is szükség...
Mindenki akkor jön, amikor tudKépKép Én is ritkábban jövök ide mostanság, visszaolvasni azért mindig megpróbálok, nehogy lemaradjak valamirőlKép
Õszi-téli időszakban majd újra többen és többet leszünkKép
Gratula az átaludt éjszakákhoz!Kép
Fotókat várjuk!Kép

NoémiKép
Gratula a 8. fogihoz!!KépKép

Áron-AndiKép
Jól sikerült az ünneplés?
Eszti is sokáig elvolt a kúszással. Aztán gondolt egyet és négykézláb kezdett el közlekedni. Már olyan gyors, hogy mindenhová eljut pillanatok alattKépKép
Szerintem Áronnak sem kell már sok idő és csak lesel majdKépKép

Amúgy épp, hogy kiszenvedte szegény lánykám a 6. fogát, már láttam tegnap, hogy bújik ki a 7-es számú is. Neki felül kis vámpírfogacskái nőttek először és most azok között jönnek a középsőkKépKép
Eszti már simán felkapaszkodik bárhol, rááll a tappancsaira és oldalazva közlekedikKép Nagyon kis ügyiKép
Persze ezzel együtt egyre többet esik isKép

Voltunk tegnap a Szigeten, van néhány fotóm (leginkább Apával látható rajtuk)KépKép
Esztinek is volt saját karszalagja, én csináltam neki egy elrakott, 5 éves sziget-karszalagbólKép
Nagy sikert aratott a kismanóKépKépKép
Tetszett neki a Sziget, a sok ember, meg minden. Aludni is tudott a nagy zajban, így elég sokáig tudtunk maradni.

ApávalKépKép
Kép
Kép
Kép

Asztalon-táncolás Toy Dolls koncert közbenKépKép
Kép

A vámpírfogakKépKép
Kép

Puszi mindenkinek
Anita

KépKép
KépKép
vasani

Hali
Mi is megjöttünk a nyaralásból, jól éreztük magunkat, mázlink volt az idővel.

Vera, Csirkesz
Bocs, de csak most olvastam az üziketKép

Anita
Szigetelés jó lehetettKép

Reditke
nekem is küldd el légyszi az altatástKép Ketteske elég rossz alvó, apa kezdi unni. Köszi, fodroczy@axelero.hu

pusz
J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

ReditkeKép
Nekem is léci küldd el az altatásos módszertKép Hátha egyszer szükség lesz rá...Kép
tabe77@freemail.hu

KösziKép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Sziasztok!

Hogy vagytok ebben az őszi időben?

Anita,
jó vagány a csaj, hogy már most szigetezik! Kép

Most voltunk tanácsadáson, 11 hónaposan 7560 gr és 72 cm hosszú Márk. Nem egy vastag gyerek, de jó bőrben van. Dokinéni felírta az agyhártya gyulladás elleni oltást, mert ha 1 éves kor előtt váltjuk ki, akkor olcsóbb, de majd csak 1 éves kora után kapja meg. Ti beadatjátok?

A kajálás nálatok hogy zajlik? Nálunk Márk elég türelmetlen, így az első 2 percben még szépen eszik, majd elkezd mozogni, mint egy sajtkukac és különböző cselekkel meg bohóckodással lehet csak belediktálni a kaját. Illetve még az is jó, ha adok a kezébe valamit rágni és az elveszi a figyelmét (egy darabig). Persze fog még mindig nincs egy darab se. A mi kajánkat szívesebben enné, amit lehet, azt adok is neki belőle.

Most csak ennyit, majd visszaolvasok még.

Macsek

U.i.:

Nincs meg valakinek kéznél a táblázat, hogy nyomon követhetnénk a szülinapokat?

Kép

Kép
macsek11

SzisztokKép
Jelenleg mi is vagyunk Botival, egyelőre ennyi volt a nagyszülőzés. Persze, ha jön még kánikula újra elhúzunk, de már kezd egy kissé idegesíteni az örökös pakolás és bőröndből létezés, miközben itthon csak nő a kupihalom a kétnapra hazarohanások miatt.
Mindenki tök jól van, Botesznak kinőtt a 7. és 8. foga - legalább is az ínyt már áttörték. Emiatt két napig csak pempősen puha kaját akart enni, de mire rájöttem miért, már megvolt a két fogacska. Azóta viszont újfent gőzerővel rág. tegnap pl. főtt csöves kukoricát evett tízóraira. Nálunk szerencsére a kajálással nincs gond, mindent szívesen megeszik, kivéve a görög dinnyét. Tejpépet csak akkor kap, ha valami oknál fogva kifutottunk az időből este, és már nincs kedve kivárni a vacsit. Egyébként reggeltől estig a mi kajánkat eszi már. Így a tegnapi vacsi tonhal volt, két napja avocado-t reggelizett (rendesen fokhagymásanKépKép) és a gyengébb idegzetűek miatt nem is sorolom, hogy mi minden csúszott már le a torkánKép De azért a szűz Mojito-t még bevallom gyorsan, tehát a csávinger már koktélozott isKép
A gyerkőcök fizikailag aktívak, kistesó a hasban kezdte meg mocorgós pályafutását, nagytesó pedig megtette élete első két lépését ma reggel, de azóta csak mászik feszt. én olyan boldog lettem egy másodperc alatt, hogy azt leírni nem lehet. Õ meg örömében odabújt hozzámKép

Vera, JudyKép
Ezt a találkát valóban elbuktuk, de nálunk nem várt családi ünneplős-banzáj volt egész hétvégén, így nem is lett volna időm menni. A nagy ünneplés közepette persze én voltam, aki sütött-főzött, így rendesen ki is pukkantam vasárnapra.

MacsekKép
Én nem hiszem, hogy beadatom ezt az oltást, mert csak nagyon rossz higiéniai körülmények között kapható el ez a fajta agyhártya-gyuszkó (ilyen volt a kiskőrösi, vagy kecskeméti - nem emlékszem pontosan - kiskatonának is). Én helyette a kullancs által terjesztett ellen fogok oltatni, de akkor majd magamat is.
Boti is mocorog kaja közben, de addig tűrhető, amíg éhes. Egy kis önálló falatozgatással ős is csillapítható. Próbálkozunk szinte minden nap az önálló evéssel, de egyelőre ott tartunk, hogy hatalmas élvezettel keni szét a legkülönfélébb kajaféléket az etetőszék tálcájánKépKép

AnitaKép
Tök vagány, hogy voltatok szigetelni (Judy után szabadonKép). Én nem mertem volna kivinni a kisfickótKép De a képek alapján mindenki jól ézerte magátKép

LivKép
Azt hiszem Te kérdezted a fütykös helyzetet a fiúknál. Mi húzogatjuk, és a makk közel harmada kilátszik. Nem erőltetjük, nehogy sérülés legyen, de minden este a fürdőkádban, mielőtt még beletennénk a habfürdőt a vízbe 15-20x hátrahúzzuk a bőrt.

Játék: egész jól elfoglalja magát, de a közelében kell lenni. Ha kipihent, akkor az is közelnek számít, ha én a konyhában teszek-veszek, ő meg a nappaliban játszva lát engem. Fáradt állapotban a 20 cm is néha óriási távolságKépKép Mindennel játszik, ami nem játék, de kimondottan szerelni szeret, pl. babakocsit, hifit, anya táskáját, telefont, távirányítót, esernyőt és egyéb hasznos tárgyakatKép Imád lépcsőn felmászni, de az csak a nagyszülőknél vanKépKép Amit mostanában nagyon szeret, az a fogócskázás. Négykézláb mászva menekül előlünk, miközben mi őt szintén négykézláb kergetjük. Iszkolás közben hangosan nevet, ha elfárad, leül, és nevetve néz ránk, vagy lehasal, hogy ne legyen láthatóKépKép Időnként elbújik egy-egy székláb mögé isKép

Megyek, szusszanok, amíg alszik.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Macsek, mi beadatjuk az oltást Dávidnak, 14 hónapos korában.
Dávid elég szépen eszik; ha ízlik neki a kaja, akkor simán eszik, ha kevésbé, vagy nem annyira éhes, akkor figyel minden másra, meg keni szét az arcán, akkor viszont nem erőlködöm, abbahagyjuk az evést.

Kajaötlet, ha vkit esetleg érdekel: hagymás krumpli tojássárgájával; paradicsomos-sajtos brokkoli; párolt cukkini, alma sajttal.

Kép

Kép
liv

Csirkesz, gratula az első lépésekhez.

Erősebb idegzetűek hallhatják a kajákat, amiket Boti falatozik? Kép

Bújócska: hasalás, székláb mögé bújás. Kép

Kép

Kép
liv

Csak gyorsan feldobom a táblát, többre most nincs időm. Nekem csak ez van meg, javítani nem tudok benne. Ezt anno még Beszti vezette. Kép

Kép

Kép

Kép

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

LivKép
Persze, hogy hallhatjákKép Ilyen pl nagymami főzőkanalával lelkesen falatozott főzött csokikrém önmagában, padlizsánkrém, tócsi. Ízelítőnek talán ennyiKép
A mai tökfőzi és pöri már megszokott a menüsoron. Eszik már nyers zöldségeket, tonhalkrémet, és tényleg mindent, amit csak elé rakok. MÁR HA ÉHES... Ha nem éhes, akkor csak a nasst nézi ki a szánkból, így most már csak zug-nassolni lehet nálunk. A strandon előszeretettel kuncsorog ismeretlenektől bármit, ami kajának látszik, ott evett először igazi balatoni hekket paprikás lisztbe forgatva. Be is vágott egy fél halat majdnem. De kapott már cigit is, mert azt hitte a kis naív, hogy minden dobozban nass van. Aztán amit kapott, azt rögtön a megfelelő két ujja közé fogta, mintha mindig is ezt csinálta volnaKépKép Kis bagósKépKép
Imádná a sört, ha kapna. Egyszer csak úgy volt hajlandó inni, hogy az apjának ki kellett innia a sörét a poharából, hogy abba önthessük a Boti almalevét, mert ő csakis és kizárólag abból a bizonyos sörös korsóból óhajtott inni.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok

Koszi a Milupa 7 gabonas lelohelyeit,most mar utanajarok,ha torik,ha szakad.
Az elobb Csongor fiam felmaszott a konyhaszekre,persze elvagodott a szek meg ra. Elol-hatul egy-egy dudor ,egyebkent jol van,csak marhara megijedtem.Ugy latszik,az aggodalom mindig megmarad,meg ha a 2.gyereket koptatjuk is mar.

Inimma
inimma

Inimma, én még nem is üdvözöltelek a topikon, gyere máskor is.

Dávid tegnap a nappali kövén esett hanyatt, és magára borította a babakocsit. Õ is megijedt, de én is.

Kaja: én is próbálkoztam a darabos kajával, de Dávid öklendezett tőle, így nem erőltetem. Sokan írjátok, hogy a ti kajátokból akar enni mindenáron a gyerkőc - nálunk ilyen egyáltalán nincs. Nem nézi ki a szánkból, eszébe se jut, hogy kérjen belőle. Bár, gondolom, ennek is eljön az ideje.

Liv

Kép

Kép
liv

ReditkeKép
Megkaptam! Köszönöm!
KépKép
Anita

KépKép
KépKép
vasani

Sziasztok
Macsek
mi is beadatjuk az agyhártya oltást

Inimma
üdv közöttünk Kép az a fő hogy nem esett komoly baja

Liv
nálunk is bandó már azt eszi amit mi.Mindig az kell neki még akkor is ha a tányéromból szedek ki neki akkor is csak az enyémből akar enniKép Ma rakott krumplit evett

Anita
mi si ki akartunk menni a szigetre Nick Cave-re de persze hétfőn esett az eső Kép Na mindegy majd jövőre

Csirkesz
gratula Botinak

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok!

Én is vagyok, mi is megjöttünk 3 hetes angliai utunkról.Kép
Nem teljes beszámoló képekkel itt:
http://anagyutazas.freeblog.hu
Visszaolvasni nem tudok...Kép
Tábla? Van valami javítanivaló? Most fogom tudni talán követni a történteket.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

BesztiKép
csak a hónapokra gondoltam, azt nem tudtam kijavítani, melyik manócska hány hónapos, vagy már lassan évesKép

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Sziasztok,

Beszti, ha javítanál, akkor beírnál minket is? Kornél szept.4-én lesz 1 éves. Úgy megnőttKép

Szülinapi bulit kéne szeveznem, de nem tudom mikorra, mert öcsémék szept1-vel utaznak az USA-ba 1 évre így valszeg velük előbb ünnepelünk.

Kornél hisztizi, hogy rá fgyeljek. Folyt. köv.

Vera

hvera

Beszti Kép, üdv. újra.

Lányok, nálatok a BCG mikortól kezdett "gyógyulni", hegesedni, kb. hány hónap után?
Akinél kifakadt: volt, hogy többször is, és hogy vérzett is?

Liv

Kép

Kép
liv

LivKép
Botinak igazán sosem volt sebes, inkább csak lila buci volt a bőre alatt. Már egy ideje (1-2 hónapja) azonban csak a heg látszik, és egy kicsit olyan "beesős", mintha hiányozna alóla pár izomsejtecskeKép
Szerintem ha nem dörzsölés, piszkálás hatására fakad ki többször, hanem magától, az teljesen normális, de talán tudnak neked azok a mamik segíteni, akiknél kifakadós volt a BCG.

Azt hiszem visszatérünk Botinál a hálózsákban altatásraKép Egyfolytában kikúszik a takaró alól, és kuporogva találjuk az ágy egyik sarkában, teljesen maga alá húzva összes kezét-lábátKép Most a bébi hálózsákján varrom odébb a gombokat, de azt hiszem, hogy kell készíteni egy méretesebbet is. Akiknél hálózsákozás megy az milyen zsákban történik? Mármint vékonyban, vagy vastagban? mert ez a bébi hálózsák nagyon vékony, és arra tök jó, hogy a normál takarót rátéve nem tud az alól kimászni. Ez most éjjel már bevált. Vagy kényelmesebb lenne egy vastagot varrni???? HELLLPPP!!!

Ocsmány esős idő van, mai séta lehet, hogy ugrik?Kép

Csirkesz
(akinek a pocakbabája most éjjel mindig akkor ficánkolt, amikor a nagytesó nyöszörgött álmában a fázástólKép - Utána jött a behálózsákozásKép)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Beszti Kép
Üdv újra! De jó lehetettKép

InimmaKép
Üdv közöttünkKép Szerintem ezekhez a balesetekhez igazán nem lehet hozzászokni, de én már ott tartok, ha esik, borul, magáraránt, akkor nem megijedek, hanem nevetek, így az estek nagy részében, még ha fáj neki, mert láttam, hogy komoly volt, akkor sem bömböl igazán.

MacsekKép Én nem hiszem, hogy beadatom, de a kullancsot tuti. csepel sziget nagyon keményen fertőzött sajnos.

CsirkeszKép
Bújócska, kergetőzés-mintha a saját leírásomat olvasnám Kép Bálint is ezeket játssza szívesen. Csak most ő már szaladva fogózik.
Õ is mindent eszik már, amit mi. ma épp jóasszonymódra készített husit ettünk sült krumplival és csemege uborkával (imádja), tegnap fasírt volt rizzsel, sárgabarackgombóccal és sorolhatnám. Imádja este a melegszendvicset paprikával. Én azt bírom, hogy odagurítjuk magunk mellé az etetőszéket, rátesszük neki a tálkára a kaját és együtt eszünk. Kanállal még nem tud, de kézzel mindent bekajál a főzelékeket is Kép Kép

Hálózsák: mi abban alszunk, mert takaró használhatatlan. nekünk van kölcsönben egy vastag és egy vékony is az ő méretében. Most speciel a vastagot használjuk ebben a késő őszi időben. Csak egy hosszú ujjú bodyt és egy zoknit adok rá és úgy a zsákot.

Anita Kép
szigetes képek jók. Mi is akartunk, de én estére mindig bepunnyadok, így bedobtam az unalmast és apa sem ment el. Végülis tavaly Bálint már hallotta a pocakban az egész banzájt Kép

24-én tali?
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Csirkesz!
Az én fiam is hálózsákban alszik. Eddig vékonyabb (pamut) hálózsákban altattam. Jött a hideg és hajnalban hallottam (nyöszörgött), hogy fázik a kölök. Felkeltem és betakartam egy pléddel. Később sírásra ébredtem.
Gondoltam megint nő a foga, de nem hagyta abba.
Odamentem és majd elájultam. Áron feje teljesen bele volt tekeredve a plédbe. Szerencsére kapott levegőt, de már teljesen le volt izzadva a fejecskéje. Szóval nálunk a vastag zsák magában a nyerő hűvösebb időkben. Télre varratok egy igazi meleget.

Liv! Áronnak úgy nézett ki, mint egy pattanás. Piros göb és a közepén egy kis hólyag. Miután kifakadt, szépen leszáradt és már alig látszik valami belőle. Én nem vettem észre a kifakadást, de tudtommal többször is kifakadhat. Mi ugyanúgy fürdettük, nem okozott semmi galibát.

Andrea

KépKép
Áron

SziasztokKépKép

MacsekKép
Kajálás nálunk is úgy zajlik, mint NálatokKép Eszti egy darabig csak a kajcsira koncentrál, de aztán már minden másra és csak nagy nehezen sikerül a maradékot elfogyasztaniKép Általában nálunk is az a nyerő, ha mutogatok neki dolgokat, a kezébe adok valamit, stb.Kép A darabos kajcsi persze leköti a figyelmét, főleg, ha eléteszek néhány falatot, magától felnyalábolhatja és a szájába ügyeskedhetiKép
Az oltáson én is gondolkodom...

CsirkeszKép
Boti kajcsikKépKép
Gratula a fogacskákhoz!Kép Továbbá az önállóan megtett lépésekhez is!KépKép
És a pocimanónak a mocorgáshoz!Kép

InimmaKép
Lehet, hogy már írtad, de azért megkérdezem: mennyi idősek a lurkóid?
Borulás és dudorokKép

NikkKép
Nick Cave-et mi is nagyon szeretjük, de mivel hétfőn lépett fel és Apa már dolgozott, nem tudtuk megnézniKép Meg persze, ahogy írod, az időjárás sem volt megfelelő egy szabadtéri programhoz...

LivKép
Eszti BCG-je többször is kifakadt. Véres nem volt, de több színben is pompázottKép
Nem szabad (és nem is kell) sem krémezni, sem hintőporozni, nyugodtan lehet fürdetni, szépen el fog múlni. Nálunk kb. nyolc hós korára szűnt meg a duzzanat és egyebek, most már csak seb van és már kezd befelé húzódni az egész.

ReditkeKép
Mi sem este mentünk a Szigetre, addigra én sem vagyok túl frissKép Vasárnap kint voltunk már délelőtt 11 körül és este fél 8 körül indultunk haza.
Mi tavaly hagytuk ki a bulitKép

Áron-AndiKép
Pléd-akcióKép

Kajcsi: én is egyre többször adok Esztinek a saját kajánkból. Lesz, ami lesz alaponKép Eddig nem volt belőle probléma.
Persze az ő esetében csak szigorúan tejmentes étkekről lehet szó...
Ma például krumplis tésztát csináltam és amikor a krumplis része kész lett, abból szedtem ki neki, összetörtem villával és azt ette. Kicsit hagymás volt, kicsit paprikás és sós, de nagyon ízlett nekiKépKép

Hálózsák: nem tudom, én meg a hálózsákot nem szeretem, vagyis mindig azt gondolom, hogy Eszti nem szeretiKép Vagy, hogy akadályozza a mozgásban...
Kb. kétszer próbáltuk eddigKép
Pedig én is nyugodtabb lennék éjszakánként, mert a hálózsákot nem tudja lerúgni magáról, nem tud alóla kimászni, nem tud beletekeredni, stb.
Lehet, hogy újra meg kéne próbálnunk?Kép

Eszti mától már 7 fogúnak számít!Kép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Köszi a BCG-s válaszokat.
Még egy kérdés: leírnátok pontosan, a gyerkőcök számára hogyan készítitek a sóskát?
Köszi.

Dávidnak 5 foga van, mégis csak teljesen pépeset eszik még. Öklendezik, ha csak villával töröm össze a kaját, így nagyobb darabot nem is merek neki adni, félek, hogy 1. hányni fog, 2. a torkán akad.
Mindegy, majd eljön az ideje annak is, hogy darabosat eszik, én szívesen pépesítek neki, ha így jobban esik neki.

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

AnitaKép: igen, megvan a 4. fogi Kép. Végre Kép.
Eszti most mekkora? Livike most tényleg sokat nőtt. Biztos készült a fogzós időszakra, mert azóta fogyott is. De már megjött az étvágya Kép.
Édes Eszti a Szigeten Kép. Kis vámpírfogakKép.
Gratula a heteshez Kép.

Livike is főleg a mi kajánkat szereti. Teljesen mindegy, mi az, csak kapjon belőle, akár egy falatot is Kép. (CsirkeszKép: bűnözés nálunk is van, pl. reggelente együtt isszuk a 3in1-emet, tejszínhabbalKép) De a kajánk még ha nem is ízlik neki, akkor is kell Kép.
Reggel kiszúrtuk a szemét egy darab kenyérhéjjal, (így hagyott minket enni Kép) és olyan boldog lett attól a vacak kenyérhéjtól Kép. Vagy fél óráig nyamogott rajta Kép. (javarészt persze nem ette meg, csak eláztatta és szétkente az egész lakásban Kép)
Ma csináltunk neki habos fürdővizet, úgy tetszett neki, belefejelt a vízbe, hogy megkóstolja a habot, azt hitte, az is ennivaló Kép.

A táblázat szerint kezdődik a szülinapozós időszak Kép.

Timi

Kép
Kép
timóca

BÁLINTNAK NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNUNK!!!! KépKépKépKép

Hihetetlen, hogy mostantól mindig szülinapos lesz itt valaki - már ilyen nagy gyerekeink vannak. Kép

Liv

Kép

Kép
liv

Reditke BÁLINTJÁNAK Sok Boldog Születésnapot és Jó egészséget KívánokKép Sok puszi nekiKép

Noémi
fantikbaba

Reditke!

NAGYON-NAGYON SOK BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK BÁLINTKÁNAK!

Kép

Edit

Ui.: Alvással hogy álltok? Rendeződtek a problémák?
Mi űgy tűnik megyünk vissza az alvásrendelésre, mert megint megy a műsor éjjel. Kép

Kép

Kép
[/url]
pledit

ReditkeKép

Boldog szülinapot BálintnakKép Hogy elrepült ez az egy évKép

J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

ReditkeKépKép
Mi is NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT kívánunk a nagyfiúnak!!!KépKépKép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Kedves Bálint!

Nagyon boldog szülinapot kívánunk neked és sok boldogságot anyukádnak, aki egy ilyen édes nagyfiúval büszkélkedhet!!! Kép

Macsek és Márk

Kép

Kép
macsek11

Kérdeztétek páran,

igen lesz TALI 24-én délután kb. 14 órától,

jó idő esetén a Margitszigeten,
rossz időnél meg még megbeszéljük.

Kép

Kép
macsek11

Boldog szülinapot Bálint babának!

Andrea & Áron

KépKép
Áron

ReditkeKép
Sok boldogságot kívánunk Bálintnak az első szülinapja alkalmából, neked pedig gratula a nagylegényhez!
Jó partizást, sok-sok meglepit!

Csirkesz + Boti + 1

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Húúú, mennyi boldog szülinapos jókívánság Kép
Köszönjük szépen, jól bezsebeltük Kép Kép

PleditKép
Koppkoppkoppkoppkopp, de nálunk van alvás 21-től reggel kb 7-ig. Ma kiabált már 6-kor, de még ez is jó nekem. Este szó nélkül elalszik és általában egész éjjel csöndben van. 2 napja felsírt egyszer, de gondoltam hagyom 10 percig, csak utána megyek át hozzá, de kb 2 perc után bealudt újra.
Mi az, hogy megy a műsor? Nem alszik vissza?

Edit + az 1 éves 83 cm-es és 11 kilós Bálint

Edit
Kép

Kép
reditke

Ani! Fogacskák Kép Ti is jól belehúztatok a kajálásba Kép Áron is falánk. Kóstolt már pizzát, olajos tonhalat, mazsolás kalácsot stb. Reggel már kis sajtos katonákat is kap a pép után. A konzerveket alig eszi, utázáskor pedig jól jönne.

Pledit! Sok sikert az alvásrendeléshez!

Timi! Édes lehetett Livike a habos vízbenKép

Liv! Sóskát még nem csináltam Áronnak, de a következőképpen tenném. Megfonnyasztom olajon a sóskát, majd ha elpárologta a levét szórok rá egy kis lisztet. Kicsit keverem, majd egy kicsi vízzel felöntöm és összeturmixolom. Visszaöntöm az edénybe, ízesítem cukorral és belekeverek egy joghurtot.

Beszti! Nagyon tetszett a "Nagy utazás".

Edit! Csirkesz! Csodálatom, hogy két bújocskázó lurkó mellett pocaklakót is neveltek Kép

Apa ügyeskedett valamit a gépen, így teszek fel Áronról képeket. Levágattam a haját, hadd erősödjön.

KépKép

KépKép
Áron

Sziasztok!

Reditke!
Mi is sok Boldogságot kívánunk az egyéves nagyfiúnak!

Ehhez kapcsolódó körkérdés:
Kinél milyen lesz a szülinapi torta? Anyósom már jó ideje kérdezget, hogy milyen tortát csináljon a jövő hétre.
Én még a szülinapi ajándékkal is bajban vagyok, utálom, hogy a családban mindenki azt akarja, hogy én mondjam meg, vagy vegyem meg, hogy mi legyen az ajándék.

Múlt hét kedden voltak nálunk látogatóban a szüleim, s ezen Benedek annyira fellelkesült, hogy utána este a kádban úgy döntött, ő igenis tud járni. Mondjuk jobb helyen is kezdhette volna a gyakorlást, de azóta annyira belejött, hogy akár az egész szobán átgyalogol, bár kicsit még totyogva, a kezével egyensúlyozva.

Mostanában nemigen jelentkeztem, csak olvastalak titeket, nagyon magam alatt voltam. Az én öreg görényemről, Waldemárról végül kiderült, hogy belül is minden fő szerve rosszindulatő daganatokkal beszőtt. Kétféle agresszív rákja is van, s bár lehetne kemoterápiára hordani, az nála azt jelentené, hogy háromnaponta altatásban durva mérgeket döntenének bele... Talán soha nem lenne már jól, így végül úgy döntöttem, nem kezeltetem. Most jól van, a varratokat is kiszedték belőle, sokat játszik. Talán van még egy-két hónapunk együtt.

Pocaklakóm talán úgy döntött, egyelőre nem kínoz tovább, lassan belépve a második harmadba egész jól érzem magam. Pénteken megyünk genetikai UH-ra. Bőszen olvasok a neten az egyik kicsi másik pici témakörben, hát, nem vagyok túl megnyugtatva, de majdcsak megoldjuk.

Azt hiszem, ma is megyünk ajándékötletet vadászni, bár tegnap is, Benedek lelkesedett minden sokezerforintos játékért, aztán beleszeretett egy kétszáz forintos, mosolygós piros labdába. Délután csak azzal együtt volt hajlandó szopizni is!

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Boldog Szülinapot REditke Bálintjának!
Kép

Lányok rossz hírem van, a yahoon jövő hétre is esőt jósolnak. Kép
Jobb, ha kitalálunk valami fedett helyet a talinak.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Csajok, baj van!
Azt hiszem elromlottamKép Nem vagyok többé jó anyja Botinak, mert bárhogy erőlködöm, nincs türelmem, minden idegesít, amit csinál, mindentől kiborulok, és ő ahelyett, hogy partner lenne egy csomó dologban, mostanában csakis és kizárólag a tilos dolgokat hajlandó naphosszat gyakorolniKép
Azt hiszem alapvetően fáradt vagyok, jól jönne egy kis idő magamra, de ebben az örökös oda-vissza rohangálásban mindig mindenre kell, hogy időm, türelmem, figyelmem legyen, de rám senki nem figyel. Ráadásul a környezetem ha néha mégis észrevesz, a megkérdezésem nélkül szervez általuk marha jónak vélt programokat, nekem meg kötelességem jópofát vágni, mert ők annak örülnek, ha én örülök címmel csinálnak mindent.
Semmit sem szeretnék jobban, mint 48 órát aludni, kozmetikushoz, fodrászhoz menni, aztán valami spontán programon kikapcsolódni. Szeretnék kicsit kényeztetve lenni... de ebből semmit sem kapok. Így ha Boti alszik, engem egyfolytában a bőgés kerülget (vagy nem kerülget és akkor zokogok), ha ébren van meg feszült vagyok és próbálok önuralmat gyakorolni a türelmetlenségem felett.
Mi a fenét lehet tenni????? A férjem is csak hallgat mellettem, mintha duzzogna, pedig én érzem szarul magam, én tudnék bármelyik pillanatban felrobbanni, ő meg azt hiszi, hogy a hallgatásával könnyít a helyzeten. Ha meg mondom neki, hogy legalább benne legyen valami élet, akkor tényleg megsértődik.
Jó lenne, ha erre járna egy jótündér, és kivenne a bőrömből egy időre, mert most nagyon nem szeretek saját magam lenni.

Csak én vagyok egyedül, akit idegesít a gyereke? Hogyan lehet ezt a helyzetet kezelni??

Ráadásul most, hogy Boti alszik, és én is eldőlhetnék, jön após új párjának az egyik gyereke, mert furcsa módon csak mi tudjuk elvinni az útlevelét Veszprémbe, a tesója nem. Így most takizhatok, rendet rakhatok - minezt a már megszokott bőrönd pakolás közben.
Ráadásul az is bosszant, hogy após barátnőjének és gyerekeinek megismerése a sógornőm ötlete volt (ami helyénvaló is, hiszen ha van új társ, legalább hadd ismerjük), de ez azt jelentette, hogy egész hétvégén én voltam sz ügyeletes konyhatündér számomra idegen emberek kedvéért.
Tovább fokozza a rosszkedvemet, hogy ma azért megyünk Vp-be, mert koncertre akartunk menni, de após és a barátnő pont ma hívták meg az őket összehozó házaspárt vacsorára, így az após által előre beígért Boti felvigyázás is ugrott.
Ilyen az én szerencsémKép
Most a férjem mindenáron ragaszkodik ahhoz, hogy vigyük magunkkal a gyerkőcöt a fél tízkor kezdődő szabadtéri koncertre, és nem érti, hogy miért ellenzem. Mondtam, hogy inkább ott maradok náluk a Botival, és korán lefekszem, de makacs, mint egy öszvér. Így viszont nincs kedvem elmenni.
Gondolom, hogy most mellettem lenni sem könnyű, de hogy senki nincs, aki kicsit is együttérezzen velem, az nagyon elszomorít. Az meg pláne, hogy még a férjem sem ért meg...
Megyek sort ejtek a bőgésre, miközben levadászom a rohadt pókhálókatKép

Bocs a lelkizésért, de legalább egy kicsit kiírhattam magamból...

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Hali

Csirkesz
Próbáltalak hívni, de nem vetted fel. Remélem már jobb a hangulatodKép természetes, hogy nincs mindennap türelmünk utódainkhozKépKép Ha vigasztal, ma engem is kihoztak a sodromból, Gergő majdnem kiborította az etetőszékből Kisgét, aki szintén naggyon fárasztó bír lenni, állandóan lépcsőzni akar, nincs lent biztonsági rács, hiába tolok oda bármit a lépcső elé, ő átküzdi magát. Szóval öröm így főzni. És nem lehet őt sem öltöztetni, sem tisztába tenni, annyira izgágaKép Úgyhogy néha én is leordítom a fejüket.
A sírhatnék pedig ismerős a pocakoskos korombólKép
Szóval fel a fejjel, van egy gyönyörű gyerkőcöd, lesz még egy gyönyőrű, könnyebb már nem lesz csak nehezebbKépKép Lakáspuceválást hagyd a fenébe és igenis járdd ki magadnak a kényeztető fodrászt, stb-t. A koncertet is hagyd ki, ha nem kívánodKép
Egyébként ismét feldobom a labdát. Meddig lesztek Veszprémben? Szombaton mi is megyünkk Felsőörsre és Veszprémbe is készülünk, összefuthatnánk.
na jókedvpuszik mennek

J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Csirkesz Kép, mindig olyan jókedvű, laza és optimista vagy, ezért tőled különösen szomorú ilyen sorokat olvasni.
De szerintem is menj, és feküdj le, aludj vagy olvass, én nem izgatnám magam a takarítás miatt. Nem hiszem, hogy akkora a kosz, hogy szégyellned kellene a lakást. 1-2 pókháló meg kit érdekel?
Rossz lehet folyton alkalmazkodni, még rosszabb, ha meg se mondhatod a magadét, mert a "te kedvedért" csinálják. De azért szerintem mégiscsak véget kéne vetned a folytonos alkalmazkodásnak. Ha udvariasan nem megy (de hátha úgy is észreveszik magukat a jóakarók), akkor határozottan. Te egy határozott, jófej, találékony csaj vagy, tutira megoldod.
Türelem: én csak akkor veszítem el időnként (és utólag olyankor annyira bánt a lelkiismeret, sőt azonnal), amikor Dávid eszik, és belecsap a kanálba, mindkét keze tiszta főzelék, majd szétkeni az egész arcán, fülén, fején. Na, olyankor kicsit ideges leszek. Akkor néha hangosabb vagyok a kelleténél, aztán persze bánom. Szóval szerintem mindenkivel előfordul, hogy elveszíti a türelmét, ettől még nagyon jó anya vagy.
Még egyszer: nagyon jó anya vagy!
És ahogy Judy mondja: könnyebb nem lesz, csak nehezebb. Kép

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Reditke Kép, majd beszámolót kérünk a nagy napról, vendégség, menü, ajcsik stb. Kép

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

CsirkeszKépKép
Igen, Tőled tényleg furák ezek a sorokKép
Szerintem a pocakosság tuti belejátszik a hangulatodba. Gondolj bele, mikor Botidat vártad, akkor is bizti voltak ilyen, érzelmileg kissé labilis időszakok.
Azt meg pláne elhiszem, hogy nehéz egyes dolgokhoz jópofit vágni...
Ezzel asszem mind így vagyunk (Kép)

Egyébként pedig KÖSZI!!!!!
Azért köszi, mert egy kicsit belőlem is kiírtad most az én érzéseimet.
Én annyira imádom ezt a kis lánykámat, aki nekem van, hogy hangosan ki sem merem mondani, ha egy kicsit (vagy nagyon) felhúz, vagy fáradt vagyok hozzá... Mert mindig az jut eszembe, hogy mennyire vártam rá, mennyire szeretem, mi lenne, ha nem lenne, stb-stb.
Szóval a segítségeddel most legalább én is kimondhattam, amit sosem mertem.
Pedig tényleg imádom a csajszikámat, csak ebben a korban a gyerkőcök valóban rengeteg törődést igényelnek, amihez néha nem elég az energiánk.

Majd csak átlendülünk ezen isKép

Addig is: gyere, bőgjünk együtt...Kép

Puszi
Anita

KépKép
KépKép
vasani

CsirkeszKép
Pihenj, lazíts, rokonokat meg küldd el, és keresd meg az a humoros, optimista kismamit a lelked mélyén.Nem kell minden mások által szervezett programba bele menned, sértődés nélkül is meg kell érteniük, hogy te szeretnéd eldönteni, kivel és mikor mész.

Nem csak pocakosokra jellemző a depi, engem is kiborít mostanában minden, elszámolok 10-ig, de előfordult már hogy rákiabáltam Helénára, szégyenlem is magam e miatt.
Rettentő nyűgös mostanában (én is), a pelust és kb 20 perc mire rá tudom adni, elmászik pucér kakis vagy pisis fenékkel KépKép, kaja szétkenés kb 3 szori ruha cserével, mert ha nem hagyom hogy tapicskoljon a kajában akkor meg nem eszik.Alvás (jobban mondva nem alvás) miatt meg terror mutter lettem Kép

Szóval az élet nem csak habos tortaKép

Noémi
fantikbaba

Csirkesz!
Már írtam ma reggel,de ismét leírom. Csodálatra méltó, hogy egy szaladgáló gyerek mellett pocaklakót is nevelsz. A pocaklakó is megköveteli már a magáét. Szipolyozza a kálcium, vas, magnézium raktáraidat és csupa olyan hormont termel, amitől fáradt és kimerült leszel. Ha megteheted, passzold le Botit egy-két napra a nagyszülőknek, már nem szopizik. Õ kibírja és te végre kialhatod magad. Mindenkinek sokkal jobb lesz. Kozmetikus jó ötlet, egy jó masszázs csodákra képes.

Mint kiderült mindenkinek vannak rossz napjai, de a napfényeseken olyan büszkék tudunk lenni gyerekeinkreKép Áron is az örületbe kerget, amikor órák hosszat sikítozik. Nem hallottátok, de negyon éles és hangos hangja van és teli tüdőből sívit, mert tetszik neki.

Andrea

KépKép
Áron

Jajj, Csajok!
Olyan jó, hogy vagytok nekem, vagyunk egymásnakKép
Volt egy kis sírás-rívás pókhálózás közben, de aztán elolvastam, amiket írtatok nekem, és sokkal jobban érzem magam. A fáradtság ugyan megvan, de lagalább az a fene nagy szorongató érzésem elmúlt.
Köszi mindenkinek a bíztató és vígasztaló szavakat.
És azért megnyugtató, hogy nem csak nekem van fogytán a türelmem időnkéntKép Tényleg szuper dolog anyának lenni, hiszen rettentő sok öröm rejlik egy kismanóban, de időnként baromi nehéz állni a sarat.
Holnap felhívom a fodrászt, etse megkérem a férjemet, hogy vesse be összes masszír tudományát, és kiutalok magamnak egy új arckrémet. Egyrészt mert megérdemlem, másrészt mert a jelenleg használatosat a "jógyerek" kisfiam a földhöz vágta és ripityára töröttKép Õ persze irtó nagyot kacagott, nekem meg akkor ez is rosszul esett. Most azonban inkább úgy látom, hogy jól tette, úgyis untam márKép

Úgy látom nem csak nálunk van futtában pelenkázásKép Boti ma reggel deréktól köldökig összerittyentette magát, és miközben én azon fáradoztam, hogy a lehető legkevesebb dolgot kakázzuk össze peluscsere közben, ő a kakkeros popeszával felugrott a pelenkázón, lekapta a feje fölött lógó képet, és egyenesen a kakis pelus trutyis közepébe hajította - nevetveKépKép Idegrenszeri kiképzés tehát mára is kipipálvaKép

JudyKép
Szuper lenne a taliKép Mi vasárnapig maradunk, de szombat déluánra már van programunk. Így ha nektek jó, talizhatnánk szombat délelőtt, vagy vasárnap valamikor.

Na megyek bőröndöt pakolni, mert az még rám vár.

Még egyszer köszi mindenkinek a kedvességet és bíztatást!

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csirkesz, fel a fejjel!!!
Tuti, hogy pocaklakó csak megduplázza a kiborulós-elegem van a világból kedvet, tudod hormonok játéka. Na én is biztosíthatlak róla, hogy pocaklakó nélkül is meg lehet néha őrülni, nálunk leidegtépőbb a kajáltatást. Mindig megnyugtató hallani, hogy nem csak nálunk megy a cirkusz. Meg szerintem azért is van időnként a kiborulás, mert már 1 éve "csak" otthon vagyunk és babázunk és már egy éve, hogy szinte minden kívánságunkat a háttérbe szorítjuk és alárendeljük magunkat. Én is eldöntöttem, hogy mostantól néha le fogom passzolni a gyerekem a nagyszülőknek csak pár órára. Persze ilyenkor olyan rossz anyának érzem magam, hogy a gyereket leadtam, én meg elmegyek fodrászhoz vagy egy kicsit shoppingolni vagy olvasok 1/2 órát, pedig tiszta hülyeség. Most már kajaügyileg nem függnek annyira tőlünk a gyerekek, így igenis kell szabadságot kivenni. Kép
Majd jövő héten a talin kicsit feldobjuk egymás hangulatát, jó? Kép

Ja és a csokievés is sokat segít! Kép Kép Kép

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok,
Csirkesz nyugiKép

Gondold meg, ilyen szar változékony időben nem várhatsz nyugalmat se Botitól, se a Pocaklakótól, se senkitől.

Igenis babát vársz, és igenis mindenki ugráljon körül. Csak azért mert ez a második, azért még( már stb...Kép) NEM rutin.

Nálam a háztartás úszik, ha Kornél alszik, akkor én is. Most épp demo verzión van a járókában, mert nekem is kell a pihi. Egyébként szerel csapkod. A fél ruhatárát kipakolta múlt héten és a játékaival gondosan kidíszítette. Ez volt az 5. rendrakás aznap. A lekakilás sztori szintén ismert. Ráadásulöntudatra ébredt és rájött, hogy van ami nem sikerül neki. Ennek persze én vagyok az oka, szóval velem ordít. Huhh.

Csirkesz, te hős vagy, hogy BÁRMIT eltűrsz. A családnak üzenem, hogy a kismama SZENT ÉS SÉRTHTETLEN!!!!
No para, remélem jobb idő lesz, és Boti ördögszarvacskái is visszahúzódnakKép

Üdv;
Vera

hvera

REDITKE BÁLINTJÁNAK MI IS NAGYON SOK BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK!

CsirkeszKép
én is csak azt tudom mondani, hogy fel a fejjel. Próbáld nézni a saját érdekeidet és ne alárendelődni mások akaratának. Neked most igenis jár a pihenés. Botit meg tényleg passzold le, ha tudod és van kinek. Nekem is vannak néha türelmetlenebb pillanataim (vagy perceim, óráimKép ) amikor hangosabban szólok Bernátra, mikor pl. a Wc-be turkál, vagy a Wc kefével akarja felsikálni a fürdőszobát, vagy ehhez hasonlók. Õ is egy igazi kis nyughatatlan krapek, aki állandóan csak valami csintalanságon töri a fejét. Szóval ezekkel az érzésekkel úgy tűnik nem vagy egyedül. A pókhálók pedig elférnek a falon és aki megszól ezért azzal nem is kell törődni. Úgyhogy próbáld meg csak azt csinálni amihez kedved van!

Áron-AndiKép
nagyon édi Áron. Kép

LivKép
ha jól emlékszem Te kérdeztél a BCG oltásról.nálunk Bernátnak nagyon sokszor kifakadt, sokáig váladékozott, volt hogy vérzett is. Kb. 2 hónapja múlt el és mostmár csak egy heg van a helyén. Lehet nyugodtan ugyanúgy fürdetni, mint előtte és nem szabad semmivel sem kenni illetve beszórni. Nekünk még a hónalja alatti nyirokcsomókat nézte meg a védőnő, ha azok meg vannak duzzadva akkor kell csak dokihoz vinni.

LauKép
rég hallottunk rólad. Hogy vagy? Kell még kezelésre járnod?

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Csirkesz
Akkor legyen inkább vasárnap. Majd csörrentekKép

J

Judy

Kép
Kép
Kép