A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

hahó,
azért pangunk mert hülye idő van és zizisek a gyerekekKéplegalábbis bálint,pörög egész nap mint a búgócsiga,és este ha 10kor le tudom rakni az jóóóóóóóóóóóóóóóóóKép

írt fic sms-t,nagyon jól érzik magukat,minden ok,vince tündér,sokat alszik,hagyja anyukájáékat...Kép

gigi
Vendég

zsebi,
mailtem
Vendég

Igi is meglepett egy 20 perces gyorsalvással...Kép mire jó ez egyáltalán??? Akkor inkább ne is aludjon. Mikor fogok mosogatni és VASALNI??????? he???

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Sziasztok lányok!
Köszönöm a szép szavakat Gréti nevében.

Bogárka! Nagyon édesek a gyerkőcök, Petra milyen szeretettel nézi Donit Kép

Gréti egy pár napja EXTRA nyűgös. Éjjel 2 óránként kel, és nagyon sokat sír nappal úgy, hogy még a könnyei is potyognak. Tuti jön felül a foga.
Enni még mindig nem hajlandó. Ma megpróbálom a finomfőzeléket anyatejjel keverve, hátha.

KépKép
KépKép
lindicita

Zsanci! Gréti is szokott ilyen 20 perceket aludni, de én olyankor odafekszek mellé (a mi ágyunkban alszik nappal), és visszaalszik. Kicsit macerás, de megéri.
Anyukám Villámalvó kisasszonynak hívja.

KépKép
KépKép
lindicita

Sziasztok!

Ildi, mi is odaadtuk a lelógókat, a tornáztató többi részét viszont elraktuk, mert idegesítette, hogy nem tud mászkálni (nem használunk járókát, a nagyszoba nagyobbik része az övé biztonságosan elkerítve)

Mikor, hol lesz akkor a tali?
zanza

Ildi: köszi az érdeklődést. Vagyok, csak tegnap vendégségben voltunk, meg aztán babóka újra hasfájós...

Lányok: mielött máshol szétnéznék, ill. vennék járókát itt is megkérdezem, hátha van valakinek pont egy ilyen eladó. Ami érdekelne:
-fa legyen, állítható, görgős és jó állapotú és mondjuk 100*100-as. Hát ennyi ja és jó áron. Hátha van vkinek.... megyek mert sír Fannibébi. Majd még írok,m ert jó dühös vagyok magamra több dolog miatt is.

Kép
Kép
johanna1975

Lindi!
én is mindig visszaaltatom. De most ennek ellenére kelt fel!!!Kép öreg róka vagyok én már altatás témában!!! Kép nem dőlök be a 20 perces alvásoknak...de most szopi után teljesen felkeltette magát!!! nálunk is a fogak a ludasak!!!!!!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Bocsi róka koma, akkor nem szóltam. Kép

Johi! Miért vagy dühös magadra?
A babaszobán van egy csomó fakeretes járóka.

KépKép
KépKép
lindicita

Zanza!

Köszi! Timi is már simán a feje fölé emelte a tornáztatót, meg felborította, úgyhogy azt mi is elraktuk!Kép

Zsebi!

Mél megjött, de nem tudom megnyitni őket!Kép Na, majd, ha apa hazajön...!

Neet!

Hát nem mélsz vissza nekem?Kép
ildi76

ma megyünk oltásra!!!! Kép annyira nem akarom!! Kép úúúúgy sajnálom szegényt!!!!!!!!!! ja, és a nagynak is kéne adni egyet...Kép nem is merem mondani neki...sztem majd köv. hónapban megkapja....jaj, de szomorú vagyok...Kép

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zanza!

Mivel kerítettétek el a nagyszobát?
ildi76

Zsanci!

És ha "nagynak" azt mondanád, hogy példát kellene mutatni a picurnak? Hátha úgy jobban viseli az oltás gondolatát, ha tudja, hogy nem csak Õ kap! Egyébként mit kellene, hogy megkapjon?
ildi76

A 3 éveseknek járó oltást! DPT OPV. annak az ismétlése, amit Igi kap...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

ildi,
mindjárt...
neet
neet

Ildi,
majd begépelek párat Kép vagy még jobb, elviszem talira a könyvet, és akkor megnézheted Kép

v
kisün

Ildi
Kisün
mél ment. Kép

Oltásokhoz kevés könnyet! És láztalan éjt.

Mondtam már, hogy rókák grasszálnak a kertünkben? Mikor lesz itt tali? Összehozhatnánk egy erdei bölcsödét. Kép Kép Kép Volt itt már harkály, süni, fácán, most a róka...
neet
neet

Ildi, az egyik oldalt egy farost lemezzel zártuk le (először egy hatalmas nagypárna volt ott, de felborította és kimászott rajta, azóta ez a megoldás tünik a legjobbnak), a másik oldalon ahol a szám.gép van ott a játékoskosarát borítottam oldalra, így ha erre jön, a kosárban mindig talál vmi érdekeset. A többi oldalt bútorok határolják.
zanza

Kisün! Nekem is megvan az a könyv, de mindenhez valami rizsnyákot ír. Mi a fene az?

KépKép
KépKép
lindicita

Rizsnyák: túlfőzött rizs, amikor már annyira szétfőtt, hogy szinte nincsenek is rizsdarabok csak egy nagy NYÁKKép
zsebi2004

Lindi!
hát nem ismered Oriza Triznyákot????? ez volt régen az egyik tápszer neve: Oriza Rizsnyák...Kép de tényleg!!! innen k apta a macsesz a nevét...milyen mesében is volt???

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Lindi!

Rizsnyák=A barnarizst sok vízzel felteszed főni! Jó sokáig kell főzni, 1-2 órát és a vizet állandóan pótolni, amíg jó nyákos nem lesz! Ezt a nyákot leszűröd a rizsről! Egyébként nagyon egészséges és gyororrontásnál, vastagbélgyulladásnál is lehet ezt enni, mert bevonja a bélfalat és megvédi!

Zanza!

Nálunk túl sokfelől kellene lezárni a szobát!Kép Marad a járóka, illetve, ha tudok rá figyelni, akkor kiveszem Timit a pokrócra! De nem tudom mi lesz, ha már majd nagyon mászik! Így is fél percenként visszaráncigálom Õt a pokrócra!

Neet!

Nem gondoltam, hogy Diósdon van olyan rész, ahol még ilyen állatkák előfordulnak! Valamilyen erdő van ott a közeletekben?

Ildi
ildi76

Én tudatlan! Pedig már totál kivoltam, hogy ez valami speckó angol dolog, és használhatatlan a könyv.

Oriza Triznyák ismerős, de nem gondoltam volna, hogy bármi köze lehet ehhez a rizsnyákhoz.

Ti adtok ilyet a babáknak,mert ahpgy Ildi leírta nem tűnik túl bizalomgerjesztőnek.
Bár ahogy most haladunk a gyümölcsökkel, zöldség még sehol, ehhez a rizsnyákhoz kb. 12 évesen fogunk eljutni.

KépKép
KépKép
lindicita

Bogarka, a tesos kep tunemenyes Kép Minden heten tegyel fel egyet, jo? ...fura, de apaval mindketten azt gondoltuk, amikor meglattuk, hogy ezek igazi gyerekek, nem jatekbabak? olyan kis csinosak Kép

Oriza Triznyak Mirrmurr haverja, nem?

Egyebkent mi ez a bolcsi ize? Muszaj? De egyebkent addig nem mehet a gyerkoc, amig gyedet vagy gyest kaptok, nem? Mondjuk ez asszem januarban majd megvaltozik.

Valaki jart a pagonyba? En mar hetek ota azon toprengek, hogy egy zenei meg egy mozgasos progira jarhatnek a gyerkoccel. Szoval van valami tapasztalat? (Aki meg nem ismeri: http://www.pagony.hu/ es a Programok menupontot nezzetek)
moosejaw

Moose!
Köszi Neked is!!!

Igen O.T. a Mirr-murr-ban van Kép És tényleg ebből jött a neve... tesóm ezt itta kiskorában KépMostanában egyébként adják esténként az m1-en... mármint a Mirr-murrt

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

<font color="0000ff">Sziasztok!

Meg szeretném kérdezni, hogy van-e itt tapasztalata valakinek mosható pelenkáról? Érdemes venni olyat..?

Proone
25+1</font>

KépKépKépKép
proone

<center></center>

KépKépKépKép
proone

Moose, én már voltam, de csak a bolt részében vásárolni, viszont a kuckórész nagyon aranyos.

Melyik mesében volt a Téglagyári megálló nevű kutya? Az is a Mirr-MUrrban?
zanza

Proone,
ha jól emlékszem, Recca tud erről infót adni Kép

Oriza Triznyák-ot nem is tudtam!!! Mindig tanul az ember Kép

v
kisün

Moose,
ha nincs más, muszáj. És HIVATALOSAN elvileg fel kell venniük, ha nappalira jársz, de gyakorlatilag tojnak a fejedre.

Ildi,
és ez ráadásul még Tétény, bár közel a Kamaraerdő, tán onnan ez a sok állatság? Kép

Proone,
tap. nincs, de nem tudnám elképzelni, amint kirázom a darabos részt, majd mosok-fehérítek-vasalok pelenkákat... egész napom erre menne á, és nem maradna idő a babanetre (sem). Biztos drágább így, hogy eldobálom, de ezt belekalkuláltuk. És csak az első félév húzós, onnantól sokkal kevesebb kell.
neet
neet

Sziasztok!

Lemaradtam... Sajnos van egy kis baj, nincs erőm visszaolvasni...
Nem is értem. Eszem is, iszom is, alszom is eleget, mégis teljesen kimerültnek érzem magam. A lány is átalussza az éjszakát, tehát avval sincs gond, szedem az elevitet, a vasat... Kép Van valakinek tippje, mi lehet ez?

Proone: Csatlakozom Neethez. Gonosz környezetszennyező vagyok, de nem bírnám. Nálunk így is napi minimum egy adag megy a mosógépben, ha pelenkát is kellene már nem tudom hol lennék.

Bogárka: Nagyon szép ez a kép, profi csinálta? Vagy ki ilyen ügyes a családban?

Oxigen

KépKép
oxigen
Györköny

Oxi!
sztem a gyerekek ilyen ügyesek Bogárkáéknál!! Kép
Neet!
Nekem is ez volt a bajom...akkor mire ez az egész szöveg, hogy kötelező, ha úgyis kakkantanak a fejedre????

Ma megkapta Bigi az oltást! Kép kedves volt, sirt, mikor szúrtak, utána meg jól abba hagyta. Egész nap nyűgös volt, de a szuri után mintha elvágták volna. Kedvesen, nyugodtan, nevetve ült a babakocsiban, mosolygott a vendégekre, akik végre meghozták B-nek a várva várt GÖRKORIT!!!!!!!! Kép mire nem jó egy szülinap!
viszont azért sajnálom szegény Igit a szuri miatt, annyira megzavarta, hogy még a fogfájást is elfelejtette...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Moose,
Én egy galád anyuka vagyok aki október 1-től megy vissza dolgozni Kép Muszáj is meg nem is visszamenni. És mivel rokon egy szál se aki környéken lakik és nyugdíjas, így marad a bölcsöde, abár gondolkoztam, hogy környékbeli anyukákat megérdezem, nem vállanak-e gyerek felügyeletet :o
Zsanci??? Bogárka??? Jucus???? És aki még elérhető távolságban lakik.....

Na megyek megkeresem a mókusokat.
zsebi2004

zsebi,
mailtem
Vendég

Proone!

Egy másik fórumon írta egy anyuka, hogy vettek mosható pelenkát (azt hiszem Monapel márkájút): Belefektettek egy csomó pénzt, mert ugye egy nagyobb adagot kell venni, és teljesen megbánta. Egyrészt sokszor kifolyt belőle a cucc, ha meg nem, akkor jól átnedvesedett, másrészt a mosása nagyon fárasztó volt, áztatni kellett valami szerben, aztán mosás, vasalás, stb&#8230;. brrrr..

Dr. Zsanci!

Emmának nagyon csúnya ekcémás, száraz a bőre, nincs rá valami homeós szer? Tudom, hogy ez csecsemőkori ekcéma, és jó eséllyel elmúlik majd egyszer valamikor, de azt inkább nem várnám meg.

Kép
Kép
manoka11

Johi!
Miért is vagy dühös magadra?

Zsebi!
Én is kérem szépen a kajás linkeket, bár még nem aktuális, de jól elteszemKép

Moose!
Megnéztem a Pagonyt, tök jó, menjetek! Emma még kicsi hozzá, de majd jövőre mi is benevezünk.

Kép
Kép
manoka11

Oxi!
A fotót én követtem el Kép Szóval köszi a dupla dícséretet... bezsebelve Kép
Kimerültségre nincs tippem, van akinél akár a szoptatás is kiválthatja, bár ezt inkább már csak nagyobb szopizós kőcök mamáitól hallottam...

Zsebi!
Megbeszélem Anyukámmal a magánovit Kép Õ egyébként pedagógus, de most egy évre fizunélkülit vett ki, mert tudja, hogy most van igazán szükség rá ... mármint nekem... két év múlva mehetne nyugdíjba, de akkor már Petra ovis lesz, Doni nagy 2 éves, akkor igazából már csak gyerekvigyázás kell néha, most viszont mindennapra kell valaki, mert Petra önmagában kétemberes lurkó, és ahogy elnézem öcsikéje is követi majd a példáját, szóval egyedül kipurcannék.
Egyébként én egy időben tényleg gondolkodtam a magánovin, a mellettünk lévő üres telekre úgy néz ki senki sem fog építkezni (elvileg sógoromé lenne), ode fel lehetne építeni egy ovit Kép Csak ki hozná ki a gyerekét ide a világvégére?

Na csajok, én most elköszönök, nagy izgalommal nézek az első kétkőcös nyaralásunk elé Kép Vasárnap jövünk, jövőhéten majd beszámolok...
Addigis legyetek jók!

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Bogárka!
MIIIIII!!!!!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Bogárka!
MEG MI IS!!!!!!! DE GYORSAN MERT NEKEM BÖLCSI KELL!!!!!!!!!!!!!!

Manóka,
receptek elküdve, ha gond van szólj.
zsebi2004

Oké, fel vagytok véve a várólistára Kép Kép Kép

B.

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Hahó csajok!

Zsebi!
Engem nagyon érdekelnek a linkek és a receptek, mint említettem unom a mostani kajákat.

Kisün!
Neked is köszi a könyv címet majd megnézem ha elhozod a talira.

Magán bölcs/ovi:
már én is akartam javasolni, hogy lehetne valahogy egyet csinálni, mert sokunknak szüksége lenne, lesz rá. Javaslom legyen ez egy topic, amairől dumálhatnánk a talin. Na mit asszondotok, de viccen kívül.
beetrix

Beetrix csak kellene egy email cím........
zsebi2004

Oxi, Bogarkaeknal egyszeruen ilyen tokjo a fal! ez elott konnyu csudahelyes gyerekeket fenykepezni Kép Egyebkentmeg lehet az ido miatt is szerintem, a gyerkocok legalabbis tobbet alszanak ilyenkor, es biztos atment rad a tejjel, ize nyallal Kép Kép

Manoka, asszem megyunk is, ha nem pont alvasidoben van, csak apat kell ravenni, hogy fuvarozzon el, dehat kethetente talan nem problema neki. Fu, valamit akartam neked irni, de elfelejtettem. De az is lehet, hogy mar irtam korabban, csak elfelejtettem...

Bogarka, en is tutira hozzad vinnem a lurkom, dehat en ollllyan messze lakok Kép

Zs, haromeves mar gorkorizhat? Annyira ugyes?! Orulet! Biztos nem fogja osszevissza torni magat? (Sztem en csak iskolaskoromban kezdtem.)
moosejaw

Zsebi!
Köszi a recepteket! (És most már legalább tudom az igazi nevedKép)

Csajok,
ha valakinél volt ekcéma probléma, lécci írjatok a tapasztalatokról. Most végigolvastam egy másik helyen egy egész topikot a témáról, és nem látom túl rózsásan a helyzetet. Mondjuk nekünk nem annyira durva mint amiket ott leírtak, de nem is szeretnék odáig jutni. Egy csomóan írták a diétát, illetve bizonyos kaják elhagyását, de ezzel az a baj, hogy hónapokba telhet, amíg kiderül.

Kép
Kép
manoka11

Manoka, nalunk apanak van ekcemaja. Nem tudja, miota, altalanos iskolas koraban mar biztosan volt. Nem szokta semmivel sem kezelni, ugyse hasznal, idonkent elojon neki, aztan elmulik. (Azt mondja egyebkent, hogy minden hamlasos borbetegsegre azt mondjak, hogy ekcema. Sot, neha meg allergiat is.) Na most marha sokat segitettem, mi? Kép
moosejaw

Moose, most próbálok utánanézni a dolognak. A férjemnek elvileg pikkelysömöre van, (ami ugye nem gyógyítható, csak tünetileg kezelhető), de ő már évek óta tünetmentes.
A gyerekdoki, amikor legutóbb látta Emmát, akkor még jobb volt a bőre, annyit mondott, hogy a csecsemőkori ekcéma elmúlik. A másik fórumon viszont többen írták, hogy jó sokára múlt el és nagyon csúnya volt, viszketett, stb., hát nagyon nem szeretném, ha mi is ide jutnánk. Van egy csomó csodakrém, majd megkérdezem a gyerekdokit.

Kép
Kép
manoka11

Ja, és szerintem az allergiát azért mondják, mert kiválthatja ételallergia is az ekcémát. Csak marha sokáig tart kikísérletezni, hogy éppen melyik ételKép

Kép
Kép
manoka11

Beet!
És megfűzzük Jucot is, hogy legyen ő az ovis néni!!!!!!! Kép
Manoka!
Calendulát találtam, az van krém formában is. Meg Arsenicum album C30 napi 1x5 golyócska,Pikkelyes, égő, viszkető elváltozásokra.Egyébként azt irják, hogy vigyázni kell a bőrbetegségek kezelésével!!!
Moose!
Igen, 3 évesnek görkori! Minél előbb tanul meg egyensúlyozni, annál ügyibb lesz! Egyébként kapott hozzá kéz, könyök és térdvédőt, valamint bukósisakot, és igy már remélem biztonságban lesz!!! Ja, és már egész ügyes, mert az oviban tanitják őket!! Kép

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Mikor lesz tali????

Kép

ZsanciKép
zsancikant

<font color="0000ff">Köszi a válaszokat!
Szóval itt mindenki mosható pelus ellen van... Eddig egy pozitív véleménnyel találkoztam, aki azt mondta, hogy amióta azt használja, nem volt a kisfiának pelenkakiütése.
Egyébként van bele kapható eldobható pelenkabetét (nem kirázni kell belőle a darabokat) és pelenkavödörbe kell dobni valami löttybe, utána mosógépben kimosni és megszárítani.
Azért még kérdezősködök tovább máshol is.

Köszi!

Proone</font>

KépKépKépKép
proone

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: