Zsuzsó!
Ne haragudj

, nem akarlak megbántani

, de határozottan nem jó sem a hónalj, sem a száj a hömérséklet méréséhez.
Ezt nem mi laikusok mondjuk, hanem nögyógyász orvos.
És a tapsztalat is azt mutatja (én is, és a többiek is elég sok görbét láttunk már), hogy a görbe is csak akkor értékelhetö rendesen, ha hüvelyben vagy popsiban méri az illetö. A hömérözésnél nagyon fontos az ágymeleg, és ezt nem lehet rendesen biztositani a hónalj vagy a száj esetében. Le lehet olvasni esetleg agy szájban mért höröl, hogy volt-e peteérés, de pl. azt, hogy ehhez társul-e pl. progeszteronhiány, azt már nem.
Tudom, sokkal kellemesebb nem popsiban vagy hüvelyben mérni (föleg pl. menzesz idején

), de ha ez hoz jó eredményt

, akkor ott kell, mindekit erre biztatunk!
Breki!
Hát most már nem vár meg, kiszoritott minket a vasalnivaló a hálószobából!

Doris!
Normál higanyos hömérötök nincs (tudod, olyan teljesen hétköznapi)?
Mert akkor mérd a szerkentyüddel szájban, közben pedig higanyossal lent. (Elképzeltem!

Muris!

)
Timi!
14-16 nappal van a mensi a peteérés után. tehát, ha rövid a ciklus, akkor az elsö rész rövid, ha hosszú akkor az hosszú. A második rész általában 14 napos. Csak akkor szokott eltolodni, ha valaki olyan gyógyszert szed, ami befolyásolhatja (pl. Duphastont vagy Utrogestant a progeszteronpótlásra).
Ezért is jó, ha valakinek nagyából állandó hosszú a ciklusa, mert abból tudhatja (még hosszabb ciklusnál is), hogy mikor várható.
Beszti