A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Megjöttem a kórházból. én nem tudom mi van velem, de az elmúlt 2 napban szinte folyamatosan hányingerem volt - persze ma reggel is. Így a gyomrom majd kifordult az éhgyomri vérvétel előtt, utána meg azért, mert mindig is útáltam a tejet, és ez a terheléses vérvétel nem esett igazán jól. Most török mogyorót nyomatok magamba - ez fincsi-fincsi, háborgó rendszerem megnyugodottKép A kalóriák meg éljék a maguk világátKépKépKép

A 24-i tali nekem oké, ha Bp-en leszünk.

VeraKép
Sajnálom, ami Kornéllal történt, de igazán remek a kis krapekod, hogy ilyen strammul bírja a doki félrediagnosztizálását, meg a felépülést. A fognövesztéshez akkor most külön gratula is jár.
A telcsiszámot felírtam, rettegj, hogy mikor hívlakKépKép

JudyKép
Megtámadjuk együtt Veráékat???

LauKép
Neked nagyon drukkolok, hogy a kezelés viszonylag kíméletes legyen, de annál hatásosabb. Remélem hamarosan azt írod nekünk, hogy a dokik 100%-osan gyógyultnak nyilvánítottakKépKép

TrompipiKép
Én szuper terror-mutter vagyok, így én nem is biztos, hogy jó tanácsadónak számítok. Ellenben már hónapok óta nagyokat alhatokKépKép Nálunk anno úgy volt, hogy elalvás előtt kézben ugyanannyit sírt, mint a kiságyban, ezért döntöttünk a kiságyban elaltatás mellett. Kb 4-5 nap után már egyáltalán nem volt sírás. Időnként azért bementünk hozzá simizni, kedvesen nyugtatgatni, de sosem vettük ki. Néha mostanában is sír 5-10 másodpercig (kitartó, mi??KépKép) lefektetéskor, de többnyire csöndben van. Olyannyira, hogy általában 20.00-kor totál kiütve érzi már magát, és mozdulatlanul marad a kiságybanKép

AnitaKép
Szuper a kép, hát még Eszti sérójaKép Nálunk szerencsére nincs szösz-felszedés és evés, ellenben minden mást megeszikKép

ViolaKép
Nem tudom hogy a felületességem miatt van-e, de nem emlékszem, hogy mikor költöztök. Megvolt már, vagy mostanában lesz?

MacsekKép
Most, hogy én már megint nem mensizek, oszthatom nyugodtan az eszetKépKép Nekem egy kicsit volt csak hosszabb, és intenzívebb, mint a terhesség előtt. Azt mondják, hogy ilyenkor (mármint a nagy szünet után) a méh alaposabban tisztítja magát. De szerintem nem ártana a saját megnyugtatásod miatt, ha felhívnád a dokidat, és Tőle kérdeznéd meg, hogy jó-e ez így!

Én is rakok fel két képet, egy iggggen komolyat, amelyen a bicajomat készíti elő a nagymester a tekeréshez, meg egy csaptelep-megszerelős - fürdős képet.

Kép

Kép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Bocsi, hogy így ismeretlenül "bepofátlankodom" Hozzátok. Én a Friss kismamákhoz írok, de pocakosságom óta folyamatosan - persze amikor Marcim is engedi Kép - olvaslak Titeket is és gyűjtöm az okosságokat. Meg persze csodálom a szebbnél szebb Babókat.

Edit!
Nagyon kedves lennél, ha nekem is elküldenéd a részletet az "Aludj jól gyermekemből", mert sajnos egy ideje erősen romlik az éjszakáink színvonala. Tegnap már próbáltam tesztelni a bemegyek-simizek-dumcsizok-kijövök módszert és egész jól bejött. Kép Kíváncsi lennék, mit is ír ez az okos könyv.
Emilcímem: gyetvaim@t-online.hu Előre is köszönöm!

Minden szépet és jót a Babáknak és a Mamáknak, az újbóli Kismamáknak pedig kellemes pocakosodást!

Üdv: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

CeditKép
Nekem a nagyobbik fiammal vannak fütyi téren állandó gondok, én ha kicsit gyulladtabb neki akkor kamillázom és Betadin kenőccsel kenem be, úgy hogy a bőr alá kerüljön a kenőcs. Ha nagyon gyulladt akkor fürdésnél lefőzök egy jó tömény kamillateát és azt is beleöntöm a fürdővizébe és addig hagyom benne amíg csak lehet. Remélem hamarosan megoldódik a gondotok!

MacsekKép
nekem az első menses rövidebb ideig tartott, mint a szülés előttiek. A következőek pedig nagyjából ugyanúgy.

CsirkeszKép JudyKép VeraKép
Nektek jó Balcsizást!

ReditkeKép
szőlőt én úgy tudom, hogy héj és mag nélkül már lehet adni.

AndiKép
nálunk az a probléma ha nem foglalkozunk Bernáttal akkor szinte egész nap csak nyöszög, sír. Ennek ellenére próbálom, hogy elfoglalja magát, de nem nagy sikerrel, amint valaki lefekszik mellé -elég ha csak vele egy magasságba kerül- elkezd bogarászni, tenni-venni hang nélkül. Mi szoktunk labdázni, mesekönyvet nézegetni, autókat tologatni stb...

Nekem is lenne kérdésem azokhoz aki már nem szoptat. Ti mit adtok a babáknak az anyatej helyett, hogyan alakul az étkezés, ébredés után és lefekvés előtt mit kapnak? Bernát eddig lefekvéskor és ébredés után anyatejet kapott, de most valamiért annyira lecsökkent, hogy napi kb. 150 ml-t tudok lefejni, ami már nem elég neki, a tápszert meg nem akarja elfogadni. Ha lenne valakinek valami jó ötlete az jó lenne, mert nekem semmi használható nem jut eszembe. Ja, és Bernát nagyon rosszul eszik, írtó válogatós, semmi zöldség, csak gyümölcs, kenyér, keksz, babapiskóta. Az sem kell neki, amit mi eszünk. KösziKép

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

CsirkeszKép

Édes a kisfőnök Kép
Hányinger??!!Kép Ne idegesíts, hogy még 17 hetesen is. Én már kivagyok, de persze nem fogyok, hanem hízok, mint a kölökgólya, mert ha nem eszem folyamatosan öklendezem. Úgyhogy állandóan tömöm a fejem Kép

Macsek Kép
Mensi: nekem irtó erős volt, mint a Niagara, de nem volt hosszú.

Bujka-Melinda: küldtem... sok sikert!

DinoKép
Köszi. Héj és mag miért gáz? Fulladás miatt? Szilva és barack héját is megeszi, meg néha a dinnye magot. Szóval ha nem valami allergizáló frincfranc az oka, akkor én nem szöszölök vele, azt hiszem.

Szopi helyett: én ezt védőnővel is beszéltem. Tápot nem kap, mert egyet próbáltam, undorodott tőle, és úgy döntöttem tönnel nem próbálkozom, ugyanis nem akarom pzuffasztani a gyerkőcöt, így is elég masszív.
Amit mi este eszünk, az a tejpép. Milupából a vaníliás bejön neki, de bármelyik gyüm-ös hippet is csípi. De csak napi egy.
Mondjuk nálunk annyi a helyzet, hogy 9 nap múlva egy éves, szóval én nem nagyon aggasztom már magam a tejtermék tilalmon. Rengeteg sajtot eszik, tejfölt, kefírt, sőt én már a főzelékeit is úgy csinálom, ahogy magunknak, tehát rendes tehéntejjel. Szóval ez azért már más.

Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Edit! Kép

Mégegyszer köszönöm szépen!

Melinda

KépKép

KépKép
bujka

24Kép Már megint nem tudunk menni, pedig úgy vártam a talit.

Tündériek a babák, micsoda nagyok márKép

Andrea

KépKép
Áron

EditKép
hát ez jó kérdés, nekem a védőnénink mondta a héj és magnélküli dolgot. Bernát már úgy kapott is, és nem volt tőle semmi gond. A héjra azt szokták mondani nehezebben emészthető és puffaszthatja őket, a magról meg fogalmam sincsen.

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Cedit, a gyerekorvosunk szerint a Madarász utcai kórház gyerekurológusa nagyon jó. Én nem ismerem, úgyhogy ennyi az infóm.

Tényleg, fiús anyukák, ha már téma: így 10-11 hónaposan mennyire lehet hátrahúzni a fiaitoknál a bőrt?

Reditke, nem semmi a létszám a szülinapra. Mi lesz a menü ennyi embernek?
Hihetetlen, Bálint már miket tud.
Dávid csak akkor pápázik, ha kedve van, nem tapsol még, és nem próbál szavakat, csak halandzsázik, de azt folyamatosan. Kép Nem mutat rá dolgokra se, hiába kérdezem, hogy pl. hol az apa, vagy a kutya stb.
De ami késik... Kép
A mozgásfejlődése szépen beindult, szerintem - remélem - dévényezés már abszolút nem lesz.
Ti voltatok kontrollon?
Az én listámon az van, hogy szőlő(lé) kb. 8-9 hónapos kortól adható.

Játék: Dávid elég jól eljátszik egyedül is - olvas Kép stb. -, de mindig a közelében vagyok. Főzésnél azért kiderül, hogy túl sokáig nem lehet tök egyedül hagyni, mert akkor panaszkodik, akkor játszunk kicsit, aztán újra elvan "egyedül". De du. sinte folyamatosan együtt vagyunk, játszunk együtt is, meg játszik, "felfedez" egyedül, de mindig a közelben vagyok.

Liv

Kép

Kép
liv

Ja, még vmi: itt már mindenki eszik darabos ételt is?

Kép

Kép
liv

Liv Kép
mi semmit Kép 2 foggal elég nehéz Kép Levinek 1 sincs, Máténak 2 db Kép de enni ennyivel nem lehet.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Liv
Mi már régóta eszünk igaz akkor BAndónak még csak 2 foga volt talán vagy annyi se de azt mondják az inyükkel mindent szépen meg tudnak rágni.Most jött ki nálunk a 4. fog és már saját magának pakolja a falatokat a szájába.Mindig kell vmi falatosat adni mert különben rumli van Kép
Fütyit alig lehet hátra húzni ,mondhatni semennyire Kép De remélem ez még változni fog

Cedit
Nekünk minden havi dokilátogatáskor megnézi a doki a fütyit is.Mennyire lehet hátra húzni stb.Igazán ötletem nincs de mikor a barátnőm elintézte akkor körömvirág krémet ajánlottak,meg még az irgamid nevü kenőcs is jó ,azt a doki mondta.

Macsek
Mensi nálam kb 2-3 nap alatt lezajlik első két nap erősebb avérzés majd csak olyan folyás szinten van elég sima tisztasági betét is

Képek szuperek Kép

Kép
Kép
nikk0830

Hali!

Liv,
Márknak nincs még foga 11 hónaposan, így darabos ételt sem eszik. Rekordot döntünk ezzel a fognövesztéssel.
Fütyinél bőrt csak picit lehet hátra húzni, dokinéni mindig nézi, megjegyezni, hogy még le van tapadva és ennyi, nem kell piszkálni.

Szopi helyett: este tejpép vacsira, és kb. hajnali egykor 200 ml babatej, így hajnal hatig elaszik. Reggelire gyümit adok gabonapehellyel. Napközben kétszer főzelék, uzsira joghurt vagy túró, ill. ezek gyümivel kombinálva, sajt, és újabban imád kiflit vagy kenyeret csócsálni.

Mensi: felhívtam végül a dokimat, állítólag 1 hónapig is eltarthat és az is tök normális, most rendeződnek a hormonok.

Játék:
egyedül rövid ideig, ha foglalkozunk vele, akkor az imádja, minden nagyon érdekli és újabban szereti a mesekönyveket is lapozni.

Elalvás: újabban nem hajlandó egyedül elaludni Márk, így most az a módi, hogy kb. 10-15 percig kell a kiságy mellett ülni és simogatni vagy ha nagyon nyügi a nagy ágyon magam mellé fektetem, simizem és amikor elalszik, beteszem a kiságyba.

És dobok gyorsan egy fotót is a kis fogatlan manómról:

Kép

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok!

Jó régen írtam én is Kép. Livike már 9 hónapos nagylány lett, most 8,2 kg, és 73 cm (kb.).

MacsekKép: Mensi - az első nekem is jó erős volt, és 1 hétig tartott, aztán rendeződött.

LivKép: mi is eszünk darabosat, valahogy Livi jobban szereti, elnyammog vele Kép. (neki 3 foga van)

Játék: van, hogy eljátszik egyedül, igyekszi felfedezni az illegális dolgokat a lakásban Kép, de van, hogy azt igényli, hogy együtt játszunk valamit Kép. (egyelőre még az utóbbi a gyakoribb)

Livikével most nagyon küzdünk a 4-es foggal Kép. Egész nap csak sírt, éjszaka is folyton felsír álmában, és nem lehet letenni, mert felébred, és ordít Kép. Próbálkoztunk chamomillával, dentinox-szal és panadollal is. (volt hőemelkedése is, arra legalább jó volt ez utóbbi) Amúgy azóta enni se eszik normál kaját, csak szopizik ha nagyon éhes, de nem sokat, mert közben is felsír, hogy fáj neki Kép. De már jó dagadt, és fehér az ínye, remélem, 1-2 nap alatt kint lesz végre. (azért ez elég gáz, hogy minden egyes foggal így megszenvedünk Kép) Úgyhogy teljesen kivagyok Kép.

Egyébként olyan hihetetlen, hogy lassan kezdődik a "szülinapi buli-s időszak" Kép.

Egy pár kép a kiscicámról Kép:
Kép
Kép

Timi

Kép
Kép
timóca

Aki augusztusban vezetékes telefonról felhívja a 1788-as telefonszámot, minden hívásával támogatja a Peter Cerny Alapítvány munkáját. Az adományokból új szállítóinkubátort szeretnének venni a koraszülött babák számára.

Kép

Kép
liv

Nem tudtok vmi szép és igényes, gyerekbarát nyaralóhelyet véletlenül?

Kép

Kép
liv

LivKép: küldtem mailt, hátha találsz benne olyat, ami tetszik Kép.

Kép
Kép
timóca

Liv!

Egy kollegám megunta a multik világát és feleségével nyitottak egy gyerekbarát üdülőpakot Pécs mellett.
Már jó pár éve működik és többektől hallottam hogy jó.

http://www.csiribiri.hu/indexframe.html

KépKép
Áron

Sziasztok Lanyok,
mar jo reg nem irtam, talan nem is emlekeztek mar ram. A mult heten valaki hianyolt, talan Liv volt, gondoltam irok egy par sort. Mostanaban nagyon szar a netünk, allandoan ujra kell installalni meg ilyesmi, ugyhogy alig tudok netközelben lenni. Remelem, most mar talan rendbe jön.
Visszaolvasni sajna nem tudok, mert evekig olvashatnek, csak az utolso oldalakat futottam at.

A pocakosoknak nagyon nagy gratula es irigy-irigy! Csodallak Benneteket, hogy mar most ilyen batran nekivagtok a következö babanak. En bizony meg felnek töle, hiszen Abel is olyan kicsi meg...

Minden Babo gyönyörü, es mennyi mindent tudnak mar! Mindenkinek gratulalok a sok uj ügyesseghez na es persze a fogycskakhoz.

Most nalunk is ez a tema, szerintem Abel ezert nem alszik ejszaka egy par napja. Ma ejjel szinte semmit nem aludtam, at kellett vennem magunkhoz, mert nem maradt az agyaban es nalunk is csak forgolodott ide-oda, ugy, hogy nem tudtunk aludni. De remelem hamar elmulik. Nekünk most az ötödik-hatodik fogacska jön, csak jönne is mar...

Latom a tema a kaja es az alvas.
Abel lassan mindent eszik amit mi is, vagyis probalkozik mindennel lekiismeretesen. Na persze ez nem mindig sikerül. Imadja a parizert es a kiflit, most mar ö harap a szendvicsemböl. Az etetöszekben pedig elvarja, hogy ö ehessen sajatkezüleg, persze olyankor mindig minden tiszta kaja...

Ö most kilen es fel honapos, kb 8 kilo es 80 cm. Nagyonnagy es nyulank baba.
Maszik, mint a golyo, es most kezdett el lepegetni is kezen.
Meg ö sem tapsol vagy integet es nem mutat ra semmire, pedig tudja, hogy mi micsoda, szerintem lusta.

Az alvas most nalunk is nagy problema, napközben ketszer alszik es mind a ketszer el kell altatnom a mi agyunkban, ami most mar kezd eleg gaz lenni szamomra. Este pedig visit, mint akit nyuznak es nem akar elaludni, pedig teljesen faradt.
Erre jön meg az ejszakai party.
Ti mit csinaltatok, hogy aludjon a draga gyermek? Adjatok ötleteket legyszi! Mert mar kezdek bedilizni.

Majd teszek fel kepet is, csak meg fel kell vinnem a gepre.

Na puszi mindenkinek, remelem azert meg visszafogadtok.

Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Sziasztok!

Macsek, a gyümi gabonapehellyel mi pontosan? Friss gyümölcs valami müzli-félével?

Nálunk most így alakul a kaja:
- hajnalban szopi (mikor mennyi)
- reggel 8 körül reggeli: krémtúró, vagy gyümölcsjoghurt vagy az én szendvicsemből darabkák
- 10 körül tízórai: krémtúró/Nestlé bébidesszert/joghurt
- 1/2 1 körül ebéd: általában egy üveg bébikaja, darabos, mert már 4 fog kint van, kettő pedig most jön (házi kosztból még csak kóstolgat)
- 3 körül uzsonna: ld. tízórai
- 6-7 körül vacsira tejpép
- fürdés után, olyan 8-9 között szopi, de ezt pár napja nem kéri
Gyümit önmagában nem nagyon szoktam neki adni, mert mindig kiszedi a szájából, nem szereti, kivéve a banánt. De próbálok egyre többet adni neki.
Nasi is van néhaKép: most pl. elcsente apa új zokniját, amin még rajta volt a papírcimke, és szépen lerágicsálta, amit tudott - úgy kellett kihalásznom a szájából a papírfecniket.

Tegnap este megint úgy tettük le aludni, mint tegnapelőtt. Apa elaltatta, betettük. Éfjélkor felkelt, megszoptattam, visszatettem, aludt, de aztán megint felkelt kora hajnalban valamikor, amikor már nem tettük vissza, és innentől gyakorlatilag reggelig a cicin lógott. Haragszom magunkra, hogy nem tettük vissza a 2.szopi után, de ma este erősebb leszek.

Andi
Vendég

Motiot,
Üdv itt megintKép! Mi is alvás-problémákkal küszködünk. Jómagam épp ezekben a percekben próbálom az Aludj jól, gyermekem!-ben írtak alapján eljárni. Reditke küldte át, én meg átküldem Neked. Kicsit drasztikus, de talán hatásos (sokaknak az).
Puszi,
Andi
Vendég

Andi,
köszönöm szepen a reszletet, elolvastam es ki is probaljuk!

Puszi
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Sziasztok!

Ti, mint tapasztaltak, milyen babakocsit ajánlanátok egy tapasztalatlannak?

21+0

Kép
marcusz

Trompipi-Andi!
Igen friss gyümit adok leturmixolva és hozzá keverem a Milupa 7 gabonás pelyhet.

Marcusz,
nehéz döntés. Leírom nekünk mi van. Vettünk egy Bergon fix viszonylag nagy kerekű kocsit, ez nagyon kénylemes volt, amíg pici volt a fiam, jól elfért benne, nagyon jól téliesíthető és minden terepen elmegy. Az ára is jó. Hátránya, hogy bazi nagy, így tömegközlekedni nem tudsz vele. Most tavasszal, amikor már egész jól ült Márk, vettünk egy könnyű sportkocsit használtan, ennek is több fokozatban dönthető a támlája, így kényelmesen aludni is tud benne és ezzel mindenhova el tudunk jutni. Fontos, hogy kis és bolygó kerekű kocsival csak betonon lehet jól közlekedni, rázósabb terepen nem.

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Macsek Kép,
Ez a Milupa 7 gabonás pehely egy tejpép-féle? És csak natúr, víz nélkül, "por" alakban adod a gyümihez? Vagy ez nem is por, hanem rendesen a magok?
Andi
Vendég

Macsek!

Köszi!

Kép
marcusz

TrompipiKép
A 7 gabonás 7 gabonaféle őrölt (szemcsés egy kicsit) keveréke, se tej se cukor nincs benne, csak B1 vitamint adnak hozzá. Én tejet még nem adok, kompóttal szoktam keverni.Mások tejjel, tápszerrel, joghurttal keverik.

Kibújt a 8. fogunkKép

Noémi
fantikbaba

Noémi,
Köszi az info-t, ki fogjuk próbálni Kép.
Andi
Vendég

Timóca Kép, köszönöm szépen, mindjárt megnézem!

Áron-Andi Kép, neked is ezer köszönet!

Motiot Kép, dehogynem emlékszünk rád! Jó, hogy hírt adtál magatokról.

Megvan az új kakaeredményünk: negatív!!!! KépKépKépKép

Liv

Kép

Kép
liv

Timóca,

ha jól látom, amin a kicsi lányod üldögél, az egy piros gumiszamár. Hónapok óta keresek olyat Eszternek, hol vettétek?

Bori
lbori

Bori!

Kikában kapható a gumiszamár.

Andrea

KépKép
Áron

Sziasztok!
Liv, tok jo hogy rendben van a kakaKép
Ugy latom, ha maskor is hianyolunk, csak jonnek az emberek!!!

A gumiszamar engem is erdekel.
MArcusz:
Babakocsi! Tenyleg mindenkinek az igenye szerint kell felmerni. Gondold at, hogy liftbe befer-e, betonon tolod-e, tomegkozlekedni akarsz-e vele, ha nem akkor az auto hatso ulesebe konnyen befer-e, milyen a rugozasa? Meg ilyenek. Mi falun lakunk, nem kell liftezni, de pl a hevre vagy mas jarmure, csak akkor ferunk fel, ha hianyzik a kozepso racs. Amig fekszik a gyerek addig fontos, hogy ne susse a nap es telen is klassz legyen. Mi orokoltunk egy bebeconfort babakocsit, kicsi kerekekkelKép, de azert tuleltuk a falusi utakat is vele. A rugozasa nagyon jo volt, igy nem dobalta a gyereket. Viszont en is ugy vagyok vele, hogy a kovetkezonel vennek egy nagy kereku sima kocsit es ha mar ul, akkor egy konnyu kis osszecsukhatot. Engem a hordozo resze nem hat meg, mert mar ugyis van autosulesunk. Szoval ha babakocsit veszel nem lehet szerintem tokeletesKép Ja es nekunk adtak hozza szunyoghalot, ami nelkul en nem mertem volna kirakni a kicsi babat az udvarra.

Mikike jelentem mar nem babakocsizik, hanem a sajat laban jar a boltba. Vettunk neki egy jo kis cipot, csak ugy szalad benne.

csengo
Vendég

Sziasztok, megint tt vagyok.
Jelentem, kiprobaltuk az altatast az "Aludj jol gyermekem " - szerint, tegnap csinaltuk meg a ma delelötti alvasnal es bevalt. Abel kb öt perc alatt aludt, mint a bunda. Ketszer kellett bemennem hozza, harmadszorra pedig mar csak meltatlankodott, hogy mar megint kijövök a szobabol es aludt is. Szoval asszem nalunk bevalt. Ejszaka is aludt, mint a bunda, letettem este 8-kor, 8.10-kor aludt es reggel 9.12-kor ebredt. Vegre kialudtam magam.

En reggel gabonapelyhet pl. zabpelyhet vagy buzapelyhet vagy ilyesmit adok Abelnek a Milupatol, nincs benne semmi adalek. En vizzel keverem el es vagy üveges vagy friss turmixolt gyümölcsöt teszek hozza. Neha egy kis fahejat is, hogy izletesebb legyen. Nagyon szereti.

Na mennem kell, mert itt vannak anyukamek latogatoban, hetföig itt lesznek ugyhogy sok a program.

Szep napot es hetveget mindenkinek, puszi
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Sziasztok!

BoriKép: Már én is régebb óta kerestem ilyet Kép - bár én inkább pónilónak hívom, mint szamárnak Kép (de anyukám is leszamarazza Kép), így volt nagy öröm, mikor teljesen véletlenül elmentünk a Kikába elkölteni az utalványunkat (még régebben kaptuk, és már közeledett a lejárati vég), és egyszercsak megláttuk (a budaörsiben, de gondolom van a többiben is) Kép. Szóval a Kikában vettük, volt több féle is.

Timi

Kép
Kép
timóca

Sziasztok!
Az újdonsült kismamákhoz lenne egy olyan kérdésem, hogy nem érdekel-e Benneteket egy-két kismamaruha. Feltettem az összesről képet a Keres/kínál/programok-ba, a Kínál alá, a legutolsó topik az enyém. Tudom, Nektek is van ruhátok, de ki tudja, hátha megtetszik valami.
Puszi,
Andi

U.i.: Pipike este csak egyszer ébredt fel, hajnali 3-kor. Szopizott, visszatettem a kiságyba, aludt tovább. Végre!!!!
Ja, és 9840 gramm most, 10,5 hónaposan.
Vendég

Andi Kép
Köszi.
Én megnéztem őket, de az a baj, hogy ugye mi nyáron voltunk anno nagypocakosak, most meg bőven télen leszek én, így meleg rucik kellenek, sajna....

Edit
Kép

Kép
reditke

Igen, ez igaz... A két hosszú gatyó meg már el is kelt.
Vendég

Sziasztok!

Édesek a gyerkőcök. Kép

Csak gyors bejelentkezés, mert mindjárt ébred Viki.
Az izgő-mozgó Manóm állandóan feláll, és már megtanult leülni is állásból. Néha az ágya való felmászást gyakorolja, a combomon. Állandóan igényli, hogy közel legyek, és sokszor azt is, hogy játszunk, agy egyre ritkábban jutok el még olvasni is titeket.
Raktam fel képeket a netes albumba, a cím a profilomban. (A 9 hónapos mappába és mivel Júli 17-én volt keresztelője, arról is raktam fel képet, de nem jó minőségűek, mert videókamreáról készültek, és az csak 800e pixeles, és elég sötét volt templomban is, vaku meg nem volt hozzá.)
Megyek, mert már hallon, hogy felébredt.

Lányok lesz akkor tali 24-én?

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Hahó, lányok, merre vagytok? Nagyon nagy a csönd itt mostanában. Mindenki nyaral?

Kép

Kép
liv

Bocs, ha hülye kérdés, de járatlan vagyok fürdőügyben, évek óta nem strandoltam, de megyünk idén nyaralni, ezért kérdezem, hogy a termálvíz ajánlott vagy nem babáknak?

Kép

Kép
liv

Szia Liv Kép

Én itt vagyok Kép

Bár nem igazán értek a dologhoz, de szerintem a termálvízben felszaporodhatnak a bacik. Talán emiatt nem igazán jó a babáknak.

Üdv

Edit

Kép

Kép
[/url]
pledit

Köszi Edit. Kép Végül is a nem termálvizes uszodás nyaralás mellett döntöttünk. Ezer éve nem voltunk nyaralni, idén újra megyünk.

Többieeeeek, merre vagytooooooooook?

Kép

Kép
liv

Hahó Liv Kép

Megfigyeltem hogy ha hétvége van, igen kicsi a forgalom... Kép

Nem emlékszel véletlenül hogy melyik dentinoxos lötyiben nincs lidokain? Az oldatban vagy a gélben? Anno volt erről szó, de nincs energiám végigkutatni.

Edit

Kép

Kép
[/url]
pledit

Maccs! Kép

Remélem azért sikerül gépközelbe kerülnöd és olvasgatni:
NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK!
(ha jól rémlik tegnap volt a szülinapod)

Kép

Üdv

Edit

Kép

Kép
[/url]
pledit

Edit,
Szerintem a gélben NINCS lidokain.
Üdv,
Andi
Vendég

Sziasztok!

Edit! A gélben bizosan van lidokain, nekünk az van itthon.

Liv! Én is úgy tudom, hogy nem javasolt a kicsiknek a termálvíz. Felnőtteknek is csak korlátozott időtartalomra javasolják a fürdést. Nem tudom mi az oka, talán a hőfok, a vízösszetétel, ami vérkeringést megviseli.

Áron most alszik, utána megyünk házassági évfordulót ünnepelni hármasban. Már van két fogunk, de a mászás még várat magára. Tök jól elvan a kúszással. Volt másnál is ilyen, hogy kúszás közben meg sem próbálja emelni a popóját?

A

KépKép
Áron

Sziasztok'
mi mar megerkeztunk a nagyszuloktol, latom a szokasos pangas van.
Szerintem a gelben van lidokain, a lottyben nincs.

Udv mindenkinek:
csengo
Vendég

Sziasztok Lanyok!
Az en kisfiam is 2004 oszi,a legelejetol olvasgatlak benneteket pofatlanul,anelkul,hogy irtam volna.Bocsanat erte,de regebben nem volt rendes netunk,most meg a 2 gyerektol nincs idom semmire.
Szoval most vettem egy nagy levegot es szemtelenul felteszek egy kerdest. Kép
Irtatok a Milupa 7 gabonas pehelyrol.Ti HOL veszitek?Regota keresem (DM,Rossmann, Tesco),de nem sikerult talalnom.
Koszonom a valaszt elore is. Lehet,hogy bekapcsolodnek a forumotokba,ha nem banjatok.Udvozlok mindenkit.
Inimma
inimma

Szia Inimma!
Üdv köztünk. Kép
Én a Tescoban vettem (Pólus).

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Most csak gyorsan...

Üdv InimmaKép
Nekem az Auchan-ban vette a 7 gabonásat a sógornőm (szombaton)Kép

EditKép
A gélben van lidokain, az oldatban nincs (mi ezt használjuk)Kép

Egy kérdés a 7 gabonásról: rá van írva, hogy hogyan készítsük el (vízforralás, lehűtés, stb-stb).
De ha valaki joghurtba teszi, akkor nem a fentiek szerint elkészített pépet kell belekeverni a joghurtba, hanem csak simán a hideg joghurtba keverni a pelyhet??
Én mondjuk joghurtba nem keverhetem, de reszelt almához, barackhoz, stb. tennék, hogy dúsabb legyen.
Szerintetek?
Ti hogy csináljátok?

Köszi
Anita

KépKép
KépKép
vasani

Anita!

Én csak simán belekeverem a gyümihez a pelyhet. És néha még joghurtot vagy kefirt is öntök a gyümihez.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: