2005.07.06 21:43
2005.07.06 22:00
2005.07.07 21:05
És nekem is ugyanaz a tapasztalatom, mint Katinak: ha nem velem van, kiválóan elvan szopi nélkül. Úgyhogy szerintem nem kell aggódnod a bölcsi miatt
2005.07.08 13:07
2005.07.09 13:17
) Remélem könnyen megy majd a bölcsibe szoktatás!
arc csak elírás??
(kivéve keksz, csoki és társai, amit azért ebéd helyett nem szívesen adok) A szopival meg már rég nem lakik jól szerintem csak folyadék pótlás.
2005.07.09 17:25
2005.08.04 22:04
2005.08.05 00:07
(Hozzáteszem, nem kínszenvedés, még egész jól bírom) 2005.08.08 11:41
Éjjel értünk haza, direkt este 8 után indultunk, hogy Kata elaludjon a kocsiban. Ez most nem ment simán, mert ültek mellette (unokatesó), úgyhogy csendes szemlélődés majd elalvás helyett csacsogott, nevetgélt, szórakozott - majd jó hangos sírásba fogott. Szerencsére volt egy mentőötletem: levettem a cipőjét, zokniját, és az első ülésről kitekeredve megcsináltam a talpmasszázst, meg simogattam a talpát, lábát. Ez bejött, a sírás rögtön abbamaradt. Viszont nem hagyta, hogy abbahagyjam a simogatást, ha ezt esetleg megtettem, akkor emelte a lábát, és közölte, hogy "lába", és ha még mindig vártam pár másodpercet, akkor elkezdett nyüszizni. Úgyhoy nem volt menekvés, amíg el nem aludt, somogatnom kellett a talpát, lábát kitekeredve
Viszont arra sem ébredt fel, hogy megérkeztünk és kivettem, ágyába tettem, sőt, reggel 7-ig aludt!
Ma reggel mondjuk kicsit gáz volt, mert ez a simogatás sem esett jól (nem tudom, nektek nincsenek olyan korszakaitok, amikor nem igazán tudjátok elviselni, hogy hozzátok érjenek?) - végül apjába "burkolózva" aludt el. Nagyon szépek voltak
2005.08.13 12:13
): ő megy nagymamához. Délutánig eszébe sem jutott, amikor kezdett elfáradni akkor kért. Gyakran ez olyan helyen volt, ahol nem tudtam/akartam szoptatni (pl. kocsiban, és nem mellette ültem). Ilyenkor ez is kimaradt. Szóval volt napi 2-3 szopi, éjszakákat átaludta. Plusz meglepetés: reggel szárazok voltak a pelenkák! (így nem volt gond a pisis pelus tárolása nyaralás végéig) 2005.08.13 14:11
2005.08.14 11:32
2005.08.14 13:32
De azóta sem volt szopi, a simogatást azt viszont kéri. Meg ahogy éjszaka felriadt (úgy fordult a kiságyban, hogy beverte a fejét), akkor ahogy felvettem, a nyakamat-arcomat simogatta, gondolom, ez megnyugtatta. Aztán persze át kellett vinni a mi ágyunkba, és ott simizni, amíg vissza nem aludt. Érdekes különben, mert már hetek óta nem éreztem, hogy lenne tejem, és a leállás sem jelentett gondot, nem feszült, nem csöpögött - pedig doki bácsi azt mondta szerdán, hogy ha még szoptatok, akkor az már így is marad - mármint gondolom, hogy a tejtermelés nem áll le. Hát nem tudom, majd megkérdezek egy szoptatási tanácsadót. 2005.08.14 20:57
2005.08.15 10:59
Zeze fiam még nincs három hónapos (jövő héten lesz), és annyira, de annyira nem akar szopizni, hogy az már őrület. Ja meg nem alszik nappal. Úgy szeretnék legalább egy fél évvel öregebb lenni... 2005.08.15 13:44
)
Főként akkor, ha a jobb cici van soron! Nálatok volt ilyen? 2005.08.16 21:32
) A gyulladást kikezelték?
) Tegnap este (nagymamákat látogattunk, hogy bejelentsük az újabb dédunokát) Kata elaludt a kocsiban, de felébredt azután, hogy betettem a kiságyába. Nem vettem fel, hanem odaültem az ágy mellé a földre, és elkezdtem simogatni - leginkább a lábát. (Ki is dugta a rácson, közölte, hogy "lába", ha esetleg nem tudnám, hogy a talpát-lábát kéne simizni
) Jó sokáig vackolódott, simogattam, suttogtam neki, énekeltem... Ha felállt, én ott maradtam a földön ülve, tehát akkor tudott velem kapcsolatba kerülni, ha visszaült - az ülésből meg úgy fektettem le, hogy megmondtam neki: akkor simogatom a lábát, ha lefekszik. Szóval elaludt. Éjjel persze felébredt, akkor magunkhoz vettük, de úgy tűnik, lassan erről is le kell szokni, mert a vackolódás után valahogyan mindig keresztbe fekszik az ágyon, valamelyik testrészem biztosan alatta zsibbad - és sokszor simogatni kell, hogy visszaaludjon, és a simogatás azért nem olyan passzív dolog, mint a "szopiztatás" - szóval nem nagyon tudtam pihenni mellette.
Az is lehet, hogy a kistesótól újra kedvet kap.
Inni is biztosan többet fog, ahogy kevesebbet szopik, az jó, ha már ügyesen iszik pohárból - a szívószálról nem is beszélve
Egyébként az se mindegy, hogy mit iszik, Kata például feltűnően többet iszik, ha nem ásványvízzel, hanem gyümölcslével kínáljuk. (De ha szomjas, ásványvízből is iszik rendesen - ő meg már üvegből is ügyesen iszik, apja mondja is mindig nagy büszkén, hogy nem lesz majd gond neki a sörivás
)
), most már sajnálom, hogy az utóbbi időben nem fényképeztük, hogy pl. fekve szopinál milyen helyzetekben tudott elhelyezkedni. Úgyhogy fényképezzetek, szép emlék lesz
2005.08.17 16:08
).Most hét és fél kiló, és majdnem tíz hónapos! Vitacolan szirupot javasolt. Tegnap és ma megint semmit sem evett, a kanál láttán már fordítja el a kis fejét! Igyekszem nem központi kérdést csinálni az evésből, de ez most lehangol!
2005.08.17 18:30
Nekünk is jó lenne valami ilyesmi, csak én nem szeretek altatni. Nekem az a jó, ha Lilit ágyba viszem, és ő akkor és úgy alszik el, ahogy akar (én mellette fekszem, jobb esetben olvasok, vagy csak pihenek) És mi van, amikor nem akarod, hogy hozzádnyúljon bárki is? Mindenesetre nagyon türelmes vagy, nagyon tetszik a "módszered".
Nyaralás előtt úgy volt, hogy én teszek-veszek, takarítok, miegymás, ő pedig vagy játszik, vagy bekapcsolódik. Néhány órára kimegyünk, esetleg bevásárlunk, aztán már szinte vége is a napnak. Persze jobb lenne mindkettőnknek, ha továbbra is a szabadban töltenénk napjainkat, de akkor meg mikor tanulok?! 2005.08.17 23:43
De azt hiszem, menni fog a dolog. Nándi el tudja altatni, és egyébként is jól elvannak. Aztán meg Magyarországon van egy olyan jogszabályi előírás, hogy a kispapának jár egy hét szabadság. Szóval végülis itthon tud maradni Katával, amíg én kórházban vagyok, de valószínűleg a nagyszülők is szívesen besegítenek majd.
), a kisszobában Kata ágya, pelenkázó, szekrények - de már egy kényelmes fotel nem fér be. Szóval altatni az ülpgarnitúrán szoktam, most meg ugye ment a tévé, úgyhogy az altatás kissé elhúzódott... A második félidőben már megelégeltem a dolgot, és átvittem Katát a kisszobába, betettem a kiságyba - és legnagyobb meglepetésemre egy hangja sem volt. Lefeküdt - én meg ugye simogattam
Másik meglepetése: neki nincs egy olyan babája / macija, pelusa stb., amit az elalváshoz használ. (És az ujját sem szopta soha.) Ha teregetek, szereti szopgatni a kiterített ruhát
, gondoltam, hogy pelusigénye van, de mindig elutasította a pelust, a babát, ha elalvásról volt szó. Most viszont a takaróját (finom pamut) elkezdte leteríteni a frottír lepedőre, és ráfeküdt. Többször elégedetlenkedett, hogy nincs jól kisimítva, felállt, rázta, leterítette
- a vége az lett, hogy én kiterítettem szépen, ráfeküdt, simogatás, altatóéneklés - és elaludt. (Ráadásul most a másik irányban fekszik, mint ahogy szokott.) Plusz meglepi: azt mondta a lepedőre, hogy cici. A hasam is cici. Minden cici, ami finom, megnyugtató, altató
?
) De az alszik a cicivel le tudtam szerelni, ha én nem akartam szoptatni. (Persze mindig szerette volna ellenőrizni azt az alvó cicit, de nem hagytam
)
2005.08.18 18:00
Csak hát a nővére végül szopizott 22 hónapig, és annyi bajunk volt vele, hogy ihaj. Úgyhogy azt hittem, szoptatás ügyben engem már meglepetés nem érhet. És mégis
2005.08.18 22:47
Alszik a cicit próbáltam, nem tetszett neki. De már néhány hónapja nem szoptatok éjjel. Először álmosan nemet mondok, következő percben lelkiismeretfurdallásom van, aztán rájövök, hogy mégiscsak így akarom ezt. Lili sír, amíg mondogatom, hogy most nem. Aztán ha azt mondom, majd ha a napocska felkel, akkor hozzámbújik és már alszik is. Nem tudom hogy van ez.
2005.08.18 23:26
A fül-orr-gégéért nem irigyellek, jártam sokszor gyerekkoromban, de most már rendbe kell, hogy jöjjetek
Cicó ébred még (vagy megint) éjszaka? Azért ha majd kicsit kipihentebb leszel, valamelyik fórumon szívesen kérdezgetnélek, Kata 25 hónapos lesz, amikor kistesó megérkezik. 2005.08.21 15:38
Hajnali 4-5 óra körül minden nap felébred, és szó szerint könyörög, esdekel, hogy "anya, légyszi, ciciiiiit, csak egy kicsit, egyet, utolsót..." én meg minden nap megtörök, közben én is sírok. Igazából nem ott van a baj, hogy kell a cici, a baj az, hogy onnantól _folyamatosan_ cicizik reggel 8-ig, amíg fel nem kelünk. Néha tart közben negyed-félóra szünetet. És az egyik ciciről a másikra, oda-vissza, szóval teljesen lehetetlen aludni közben. Volt pár nap próbálkozásom, amikor tényleg nem kapott, akkor meg kitartóan 20 percenként-, félóránként újra és újra sír, és könyörög, és nem alszik vissza. 2005.08.21 16:34
), de ma pl. nagyon helyes volt, mert az igazi cicire is adott puszikat - ruhán keresztül. 2005.08.22 00:21
) Nem baj ha sír, a lényeg, hogy ott vagyok vele és megnyugtatom, de cici nélkül. Na mármost ha nagggyon kell neki, és semmi mással nem oldható meg, akkor jobban megéri az a néhány perc szoptatás mint őt szenvedni hagyni. Ez a nap minden időszakára érvényes, és persze néhány percről van szó, nem órákról.
2005.08.23 10:21
Nálunk is van efféle, mármint a simogatás, az ő szavaival élve: "fogom ciciket", de ebből rövid úton általában az következik, hogy "csak egy kicsit cicizek, jó? naaaaa...., léccciiii" és folyt köv. mint fenn. Amúgy az esti altatásnál ő nem cicivel alszik el, hanem a menetrend úgy néz ki, hogy kb. fél óra cici, aztán kiságyba be, mese, puszika, és végül kimegyek.
Ez igen ritka. Nem tudom minek volt köszönhető.
2005.08.24 23:04
Nekem annyi jutott eszembe (saját ötlet, úgyhogy lehet, hogy teljesen hatástalan), hogy ha már ilyen kis okos, akkor én kitalálnék valami mesét, amiben benne lenne, hogy pl. a cicik csak 2,5 éves korig tudnak fennmaradni éjszaka, vagy mit tudom én. Olyan Kököjszi és Bobojszásan
Bár azt hiszem, nagy elhatározás nélkül úgyse megy. 2005.09.29 15:43
. Ott végül a nyaralás alatt, az anyám aludt bent a házban velük, ő dumálta le az éjszakairól, aztán már ment fokozatosan. Végül a nagy16, a kicsi 22 hós koráig szopott. Most lassan másfél évesek az ikrek, de semmi jelét nem adják, hogy fel akarnának hagyni a szopival. Minden fáradtságot, bánatot, szomjúságot, stb ebbe fojtanak. Persze ha nem vagyok ott, akkor megnyugszanak enélkül is. Lehet, hogy megkérdezem az ikreseket is, bár szerintem kevés iker nyomja ilyen soká a szopit
. Azt hiszem mindig döntő, hogy az anya mennyire kötődik a dologhoz, mert úgy láttam, hogy aki őszintén és igazán véget akart vetni, az megtalálta a módját. Claire2005.09.29 15:58
Azt hiszem, Te is ott tartasz most, hogy akarod is, meg nem is. Mert tavasszal én már újból szoptatok, de nálatok talán ez az utolsó szopis időszak
Úgyhogy csak annyit kívánok, úgy legyen, ahogy ott legbelül igazán szeretnéd
2005.10.21 10:11
Hát alakul a helyzet, csak nem egészen úgy, ahogy én szerettem volna. Merthogy, ugye a hajnali szopiról szerettem volna leszoktatni a gyereket, ehhez képest az estit hagyta el, teljesen saját magától. Pedig azzal nem volt semmi problémám.
Azért a hajnaliak is alakulgattak, mert már nincs hosszas zokogás, ellenben ha nem hagyom szopizni, akkor teljesen felébred, és van helyette anya ébresztgetése. "Anya, kérek reggelit, játsszunk, stb." Mindez mondjuk reggel ötkor.
Szerencsére ősz van, és ilyen korán még sötét van, úgyhogy azért némi (erőteljes) rábeszéléssel többnyire rá lehet venni, hogy feküdjön vissza. 7-kor aztán felkel, de az már oké. 2005.11.28 20:07
.
. 2006.02.04 16:39
2006.02.13 00:45
. Claire2006.05.25 02:00
2008.04.23 13:04