A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Edelweiss!
Az esküvõs levelet én is megkaptam, de megnyitás nélkül töröltem... Remélem nincs gond, mivel a vírusirtóm nem talált semmi férget Kép

Orsoly! Kép
Nincs kedvem átírni a táblát, Kép elég sokat kütyültem vele... Aki megírta anno az ötleteit, azt beletettem-kivettem. De ha többen úgy gondoljátok, hogy bonyolult, felõlem egyszerûsíthetitek. Kép

Doris! Kép
Akkor valóban mindent bele!! KépKép Most jutott eszembe, hogy mest.klimaxod volt. Akkor szerintem minden lehetséges, akár a mai napi ovi is!

Beszti Kép
Javítlak majd Kép

Vanda
Vanda

Orsoly,
Nem a Bromotól tisztul ezt én is tudomKép, azért írtam mert mi még nem próbálkozunk csakhát azt mégsem írhattam oda, hogy abbahagytam a gyógyót, kiderült a magas prolaktin, a dokim elküldött egy ún. torch vizsgálatra és mi még nem akciózunk élesbe. Ez azért nem fért volna a rublikába, azt hiszem.
Vanda,Kép A prolaktinom nagyon jó, ez a Bromo csaoda gyógyszer, biztos, hogy együtt kell vele élnem a terhesség 10-12 hetéig.
Egyébként mivel a polbében nincs B12 (ami úgye farkasétvágyat csinál) elkezdtem a folsavval azt is szedni. Mindekttõbõl napi egy szem a Bromo mellett.
Lányok, mindenkinek írtam emilt, hogy a hotmail-es címem helyett hova írjatok, ui az bedöglött.
Breki
Breki

Kata!
Tessék továbbra is sokat pihenni! KépKépKép
Vanda

Egyelõre névtelenül megpróbálok belépni. Nekünk most telt el az az orvosilag indokolt egy év, és nagyon elkezdtem szorongani. Elsõ ránézésre minden rendben van velem (nagyon pontosak a ciklusaim, menzesz elõtt megdagad a mellem, stb.) úgy tudjuk, hogy a párommal is minden rendben. Az utóbbi hónapokban próbáltunk odafigyelni, hogy peteéréskor mindig legyen akció. Március közepén vágok bele egy alapos kivizsgálásba...sose gondoltam, hogy ez majd így lesz.
Volt valaki hasonló helyzetben?
Zs.
Névtelen

Sziasztok lányok!

Velem sincs semmi küldönös, közeledik a peteérésem, de igazából a ciklus végén szoktam izgulni.
Figyeljetek? Mi az oka, hogy kicsit elhúzodik a vérzésem? az 5-8-ig napig inkább barnás folyásom van, mint menses, de az elég sokáig tart nem?

Klári!

Szüleid kicsit meglepõdtek ki az a csaj aki kiugrik a paternoszterbõl és gratulál neked egy ilyen friss és bizalmas örömhírhez. Mit mondtál nekik? Látom Te is Gravi HCG tesztet használsz.

Marcsi
Marcsi

Sziasztok!

Andi!
Nekem is ez volt az 1 honap, hogy ilyen szep gorbet produkaltam. Engem is nagyon meglepett. Drnonek megmutattam es o is mondta, hogy szep. De nekem ez clostyval es elotte Microfollin+Norculut szedesevel sikerult. Remelem nektek ilyenre nem lesz szuksegetek.

Marcsi!
Arra gondoltam, hogy holnap talakozhatnank egy metro megalloban. Nem tudom melyik van kozelebb hozzatok, most hogy elkoltoztetek? Arany J., Nyugati vagy a Kossuth? Nekem mindegyik jo.

Mindenkinek nagyon koszonom megegyszer a gratulaciokat. Aztan szamoljatok ti is ugy, ahogy mi.Kép Mindenkinek nagyon drukkolok. Ezalatt a par honap alatt mig olvasgattam, mindig ugy orultem, mikor valaki bejelentette. Olyan jo erzes volt. Neha meg sirtam is. Ilyenkor baratom jokat nevetett rajtam.
Igaz sirtam akkor is miutan megmondtam neki, hogy a teszt pozitiv.

Eddig csak annyi van, hogy nem jon meg. Ezert merem a homet, hogy tudjam, meg fenn van. A mellemet erzem neha es a derekam is fajdogal, ha ulok. Kb. ennyi a tunetem. Varom, hogy hivatalossa legyen teve. Akkor talan jobban elhiszem. Jovo het UH. Es holnap doki. Bar mondta, hogy raerek, de nem birom ki, hogy varjak. Es kulonben is jo kis tarsasag jon ossze ott. Pucur, Orsoly, Marcsi. Azt hiszem Jutka is. Kép Kihagyhatatlan!!Kép

Sziasztok
Klari
Klari

BesztiKép
Köszi a bíztatástKép Veletek mi újság? Kicsi és Nagy-babák hogy vannak? És Te? Szerinted a Maca okozhat hõmérséklet zuhanást így a 7. nap tájékán? Nem én szedem de érdekel a dologKép
Alma, BrekiKép
Képek mentek, remélem oda is érkeztekKép
AliceKép
Képek magyarázatát elküldtemKép
ZsKép
Nem tudom, hogy mit jelent az, hogy "úgy tudjuk, hogy a párommal is minden rendben"- ezt kivizsgáltattátok? Fontos!
Hõmérõzöl tehát biztos jókor akcióztok? Sokan vagyunk hasonló helyzetben, sajnos.... Légy üdvözölve a körünkben de azt kívánom ne maradj sokáigKépHa kérdésed van csak bátranKép

Puszi: Doris
doris

Marcsi!

Nyugi! Azt mondtam ismeros vagy. Ennyivel megelegedtek. Apu is ismer teged es nagyon szimpatikus vagy neki, mint az egyetlen ember az osztalyodrol, aki nem csak ker anyagot, hanem ad is.
Egyebkent ismernek engem. Mivel en nem tartottam igazan titokban ,nem mindenkinek mondtam el, de egy jo par baratnak es nekik meg is igertem, hogy jelzek azonnal, ha van valami. Igy nem lepodtek meg igazan. De apu tud titkot tartani, bar nem gondoltam volna rola. Ugyanis anyu elmondta neki es egy arva szot sem szolt rola senkinek. Meg nekem sem. Bar ismerem anyut ezert en gyanakodtam. Kép

Doris!
En is csatlakoznek Besztihez. Azt hiszem volt mar valaki(k) itt a neten , hogy egy korai alkalommal jott ossze a baba. Ha jol emlekszem, akkor ok csak a ciklus elejen tudtak akciozni es abbol jott ossze. Es volt mar olyan is, hogy valaki elkezdte szedni a Maca-t es hamarabb lett peteerese. Szoval szerintem is hajra.

Alice!
Eddig olvasgattalak hozzaszolas nelkul. Most nem birom megallni. Szoval a parod vedekezik, akcio utan van valami jel, hogy esetleg nem sikerult, vagy a gumi elszakadt vagy valami, ami okot ad, hogy remenykedj? Nem akarlak bantani, de igy nagyon kicsi az eselyed, ugye tudod. Szerintem is jobban jarnal, ha beszelnel vele. Tudod nalunk is ugy volt, hogy en mar szerettem volna, mig o (eloszor) az anyagi helyzetunkre hivatkozva nem akarta, majd hogy meg nics felkeszulve ra. Aztan egy evvel ezelott meg is beadta a derekat. Megertettem vele, hogy az anyagiakat utkozben megoldjuk, es nem lesz soha ugy , hogy ugy erezze, hogy felkeszult. Szoval megtortem. De kellett hozza majden 2 ev.
Hidd el, jobb igy!!

Klari
Klari

Doris,
Képek megérkeztek köszi.
Breki
Breki

Klári!

Igen elég nagy szakadás volt ami azt illeti csak az a baj hogy akkor nem mértem a HÕMET csak annyit tudok hogy az elsõ naptól számított 12-ik napon volt a maszatolásKépKépKép

Pusszancs Alice
Alice

KláriKép
Hálás vagyok a soraidértKép Mivel holnap elutazik a Párom ez lesz a legmegfelelõbb alkalom és hát talán vannak csodák, bár õszintén szólva nem reménykedem igazán a dologban de megpróbálom háthaKép Megértem, hogy nem bírsz tovább várni az orvossalKép Én sem bírnámKépKép Olyan furi, hogy mikor így visszagondolok a talira akkor még nem tudtuk, hogy Neked is sikerültKépKépKép

doris

Klári!

Te mégy a doki nénihez holnap? Hol kell lapot kérni? Már nem voltam 6 éva azóta lehet,hogy változott.
Köszi Jutka
Pucur még nem válaszolt azért kérdezlek téged ugye nem baj? Biztos nem tudodtt net közelbe jönni és lehet, hogy holnapig már én se tudok jönni.
khjutka

Szia Jutka!

A bufenel is lehet kerni lapot, de (nem tudom ismered-e a helyet) ahol a dokik fogadnak ott van a nover pult es ott is be lehet jelentkezni. Azt hiszem Pucur arra gondolt. Ha nem tudod hol van talalkozhatunk a bufenel es utanna elviszlek a masik helyre. Jo?

Szia
Klari
Klari

Klari!
Jo. De,hogy ismerlek meg?
Én sötétékék kabátban és fekete ruhában leszek.
És te?
Ja és 1/2 1 ugye?
Köszi Jutka
khjutka

Jutka!
En szemuveges vagyok, rovid barna haj. Egy pirosas pulover a kabatom. Hogy milyen nadragban leszek meg nem tudom. Szoval a bufeben 1/2 1-kor. Oke?
Klari
Klari

Klari!
OK!
Köszi olyan rendes vagy legalább nem kell egyedül várakoznom.
Szia Jutka
khjutka

Ja még valami I
Neked Klári a "valódi" neved?
Hello Jutka
khjutka

Jutka, igen!
Klari

Doris, köszi a választ. Tudom, minden ki lesz vizsgáltatva, ahogy kell. Bár már ezt is egy kicsit nehezen tudom elképzelni a magam részérõl, mert a nõgyógyász kb. 6 dolgot sorolt föl, amit mind meg kellene nézni. Persze, a páromat is majd megvizsgálják, de nyolc éve még biztos minden rendben volt vele. (mondjuk azóta sok minden történhetett).
Egy darabig hõmérõztem, de mivel a hüvelyváladékból is látom, sõt általában azt is érzem egész pontosan, amikor kiszakad a petesejt, így négy hónap után abbahagytam a hõmérõzést.
Egy kicsit félek a vizsgálatoktól. Nem tudom, mit szeretnék jobban, ha találnának valamit vagy, ha nem. Aki ismerõsömnél találtak, azt kezelték és egy pár hónap alatt teherbe esett. Akinek azt mondták, hogy minden rendben annak még most sincs gyereke...:-(
Azért kösz a biztatást,
Zs.
Névtelen

Klari!

En is most kezdem szedni a Norcolutot. Egyenlore ennyi!

Ha a tobbi gyogyoban nem is, de remelem a babasodasban hamarosan kovetni foglak.
Megkerdezhetem, hogy Te mennyi ideig es hogyan szedted a Norcolutot?
E. nem ugy javasolta, ahogy a dokim. Kivancsi vagyok mindenki tapasztalatara, akinek mar van ezzel a gyogyszerrel kapcsolatban.
Koszi elore is!

Vigyazz a kis pocaklakodra!

Andi
andi28

ZsKép
Gyors kivizsgálást kívánok NektekKép 8 év az nagyon hosszú idõ, tehát jobb mindent tiszta lappal kezdeni. Ne szomorkodj, sikerülni fogKép

doris

Andi!

A microfollinnal szedtem. A ciklus 5. napjatol 10 napig szedtem a microfollint, majd a kov 10 napban norcolutot es microfollint szedtem. Ekkor kezdtem az oradexont is. Szoval en csak egyszer 10 napig szedtem. Es te? Neked hogy kell szedni?

Klari
Klari

Szijjjjja Klári!Kép

Akkor holnap 1/2 1-kor minitali a dokinéninél!KépKép

KJutka!

Valamelyikünk biztos megismer a ruhádról!

Pucúr
Pucúr

Vanda, Fércegér ti hogy álltok? Méritek az ébredési hõt? Éreztek valamit? Olyan jó lenne, ha nem szakadna meg a lánc!

Lora
Lora

Szia Pucur!
Ugy örülök,hogy itt vagy. Már azt hittem valami baj van.
Akkor holnap
Szia Jutka
khjutka

sziasztok!

vanda: késõbb, vagy elõbb lehetett volna peteérésem? nehezem hiszem, mivel a hõm egész hónapban lenn volt!!!! ilyet sem pipáltam még... :-(((( eddig volt valamelyest normál görbém..,

lehet táblába iratkozni? 28év, 6.c. 22 cn

KépKép Kép
mzsperx

Sziasztok lányok!

Ti aztán nem vesztegetitek az idôt, alig bírom elolvasni a sok levelet (ma reggel óta)! Én sajna nem tudok munkaidôben beszállni a beszélgetésbe, de így (este) is nagyon élvezem. Elôször kicsit zavarban voltam, mert olyan volt, mintha egy, egymástól távol élô család levelezésében olvasgatnék.
Szóval elkezdtem komolyan búvárkodni a dologban! Az archiv anyagokat olvasgattam át, közben jegyzetelgettem. Igazatok van, egyszer?bb ha leírom mit nem értek, mint egy tág kérdéskörrel bombázlak benneteket (40 tonnás bomba). Egy csomó mindent megfejtettem.
Todom, hogy a progi-szint legyen nagy, csak nem tudom, mi az a progi!
Tudom, hogy a zebrafarmon vannak a képeitek (amik nagyon aranyosak), csak nem tudom, mi az a zebrafarm!
Tudom, hogy szinte mindenki volt átjárhatósági-vizsgálaton, csak nem tudom, mi az az átjárhatósági-vizsgálat!
Stb...

Szóval a listám:

PCO
LH
Utrogestant
Duphaston
Closty
Serophen
Prolaktin
Progi -teszet, -szint
Gynevac-kúra
FHS
Hiszter
átjárhatósági-vizsgálat
PG53
MaybeBaby

A táblázatotokban a c (hány hónapja próbálkoztok?) és a cn (nány napja nem jött meg?)
Ha összejött a dolog, tuti felmegy 37? fölé a hô?
Nekem szinte minden hónapban 3-szor leesik 35,9-re (3-5 napos közökkel). Ez másnál is így van? Persze a harmadik után 14 nappal jön meg! De akkor mi az elsô két 35,9? (csak Elevitet szedek!)?
Egyébként minden reggel, szájban mérem, ugyanabban az idôben. A dokim azt is mondta, hogy a minimum 4 óra pihenô (még pisilni sem szabad kimenni!) minden mérés elôtt legyen meg!
Februárban még az eddigieknél is furább volt a görbém! De ahogy olvastam, nektek is! Van olyan valami (idôjárás, csillagok állása stb.), ami mindenki görbéjére hat?

Na jó! Nem bombázlak titeket tovább a kérdésekkel! Csak szépen fokozatosan! (Mielôtt letiltattok!)

Gratulálok a meghitt és bizalmas barátságotokhoz!
Csók:
Zulejka
zulejka

Lora Kép
Csalódást kell okoznom, én most megszakítom a láncot, szerdára várom a mensimet, a 32. napra. Az esélyes napokat teljesen végigaludtuk. Egy volt jó ebben a ciklusban, hogy klassz bifázisú a görbém, igaz h-ben is 37 fok alatti, ami azért jelzi még, hogy nincs minden rendben (a magas prolim, lenyomja a progi szintemet). Úgy érzem, használ a Bromo, és a következõ ciklusom már esélyekkel teli lesz (de valahogy a 12. c-omat érzem esélyesebbnek én is, nemtom miért...KépKép)

Breki Kép
Nagyon örülök, hogy jó lett a prolaktin szinted KépKép A többi hormonjaiddal is minden oké? KépKép A Bromot akkor most lecsökkenti a doki vagy marad a két szem? Kérdéshegyek.. KépKép Mi az a torch (?? bocsi) vizsgálat?

Zs Kép
Ne félj a vizsgálatoktól, gondolj arra, milyen nagyszerû "dologért" teszed! Kép Ha pedig kiderül valami, legalább orvosolni tudják.

Vanda
Vanda

cn: ciklus nap.

Todom, hogy a progi-szint legyen nagy, csak nem tudom, mi az a progi! -> egy hormon

Tudom, hogy szinte mindenki volt átjárhatósági-vizsgálaton, csak nem tudom, mi az az átjárhatósági-vizsgálat!
benyomnak valami löttyöt a hasiba és megnézik, át tud-e folyni a petevezetõn.

Szóval a listám:

PCO -> policisztás ??? ha jól emlékszem a petécskék nem tudnak kiszabadulni
LH -> luteinizáló hormon. ez megy fel a csillagos egekbe a peteérés elõtt, lehet tesztelni az ovulációs pálcikákkal, amit viszont nehéz beszerezni, mert a legtöbb gyógyszertárban nem is hallottak róla. tuti beszerzõhely: madách téri patika
Utrogestant -> valami gyogyi
Duphaston -> ua
Closty -> peteérést segítõ gyogyi, ha jól emlékszem a sárgatest hormont pótolja
Serophen
Prolaktin
Progi -teszet, -szint
Gynevac-kúra
FHS
Hiszter
átjárhatósági-vizsgálat ->írtam
PG53 -> nyálban az ösztrogén megjelenik, ha sok van kristályosodik. ez a peteérés elõtt, alatt van., tehát ilyenkor érdemes akcijózni. ez egy pici mikroszkóp, melyen át megnézheted a nyálad... 2000 körül van
MaybeBaby -> uaz, csak egy lámpát is szereltek bele és 12000-be kerül...

KépKép Kép
mzsperx

Mzsperx! Kép
A hõgörbe általában jól elkülönítetõ két részre (sajnos sokszor csak utólag). Sokaknak csak a ciklus után látható, hogy mikor voltak az esélyes napjai. Ha amolyan összevissza az egész, majdnem egysíkú, vagy végig ugrál, az anovulációs ciklust jelez, vagyis nem volt ovi. Ez elõfordulhat még a teljesen normális hormonháztartású szervezetnél is.

Zulejka Kép
Jó sok kérdés, de hát ezért vagyunk KépNéhány dologban megpróbálok segíteni.

A progeszteron a sárgatesthormon. A megrepedt tüszõ helyén kis bevérzés keletkezik, ez a sárgatest. Felelõs a nyálkahártya vastagságának növekedéséért, és a bébi beágyazódásááért. Ha túl alacsony a progeszteron szint, a létrejött terhesség vetéléshez vezethet (nem tud beágyazódni rendesen). A ciklus második felében a prog.hatására növekszik meg az alaphõ min.0,5 fokkal és h-ben, popsiban mért reggeli hõ 37 fok vagy afeletti.
Átjárhatósági vizsgálat: petevezeték átjárhatósági vizsgálat
PCO: Policisztás Ovárium Szindróma; sok ciszta a petefészekben, ami vérzészavart okoz. Tüszõrepi nagyon ritkán van. UH-val vagy hormonszintméréssel kideríthetõ.
FSH: tüszõérésserkentõ hormon, LH: sárgatestserkentõ hormon.
A prolaktin: a tejelválasztásért felelõs, ha túl magas pl. stressz miatt, gátolja a peteérést, lenyomja a progeszteron szintet azaz akadályozza a nyálkahártya felépülését. Bromocriptin gyogyival jól karbantartható.
A gynevac egy laktobacillus vakcina, injekció, gyulladások kezelésére, kimutathatóan hatásos a medõsség kezelésében. www.elender.hu/gynevac honlapon olvasd el!

Kép Lányok, helyesbítsetek ha elírtam valamit Kép

Vanda
Vanda

vanda: tudom, sajnos... eddig ilyen kétfázisú is volt, lenn 36,3 aztán fenn 36,7-8. na, most lenn meg egy kicsit ugrál... amúgy a szájamban mérem.

KépKép Kép
mzsperx

Mzsperx!
A closty nem sárgatest hormon gyógyszer, (teljes neve Clostylbegyt) hanem ovulációt indukáló készítmény. Szigorú orvosi utasításra szedhetõ, és követni kell UH-val nehogy túlstimulálják az illetõt.

Vanda
Vanda

vanda: köszi, akkor eezt rosszul tudtam.
eddig még nem szedtem semmit, most jutok el oda, hogy dokihoz megyek, nézzen meg...
mzs

off: hogy lehet azt csinálni, hogy ne kelljen mindig beírni az azonosítót???

KépKép Kép
mzsperx

Mzsperx, félelmetesen jók az írásaid. Itt ültem a gép elõtt, és egyfolytában nevetem, olyan klassz a stílusod.

Closty, Sherophen: peteérés stimuláló gyógyszerek (hogy szép nagyra nõjenek a petesejtek)
Duphaston, Utrogestan: progeszteron származékok, az alacsony progi szint, illetve indukált terhesség esetén adják. Ezzel pótolják a hiányzó progit, így be tud ágyazódni, és meg is marad a bébi.

Üdv köztünk
Lora

Sziasztok Lányok!

Bocs, de nem tudom visszaolvasni amit írtatok.

Tegnap voltunk lombik megbeszélésen. Megkaptuk a recepteket. Bocs ha nem jól írom a neveket: Puregon, Suprefact, Prednisolon, Dixicilin, Bromocriptin, Betadin, Utrogesztan, Profasi5000, C-vitamin, Elevit= 82.997 Ft
Csináltam egy táblicskut, mert ezt követni nem tudom mikor mit, meddig, hova. Még felhívom a dokit, mert van amit még homály fed.
Mától Bromo.. a magas prolaktinre. Hétfõtõl orrspray + lassan a többi gyógyi is.
Március 21-én uh ill. gondolom vérvétel.
Már hajnalban fennt voltam tiszta izgiben vagyok ettõl a sok gyógyitól.

Caldea
Caldea

CaldeaKép
Le a kalappal, nagyon bátor vagyKépKép Úgy drukkoltam NektekKép Kicsit rémisztõ ez a sok gyogyi de biztosan meg lesz a hatásaKép Ez az összeg meg elég durva ami a végén kijött de reméljük csak egyszer kell kiadnotokKép Légyszi számolj be majd, hogy milyen a közérzeted, mit érzel meg mindenKépKépKép Nagyon szorítokKépKép

doris

Sziasztok Lánykák!

Nagyon szép napra ébredtünk ma reggel és remélem mostantól ilyen szép idõnk lessz,és gyarapodni fog a társaság pár babával.Én ma vagyok a 27 napomon a hõmet vadul mérem igaz van még kb.2 napom hogy megjöjjön a mensim de azért még mindíg reménykedem.A tegnap reggeli hõm 36.9 volt ma 37.02.De szerintem ez még nem jelent semmit.Majd 7-végére kiderül
Puszi Mindenkinek Alice
Alice

Drukkolok Alice!
Timea
Timea

Klari!

Nekem azt mondta a dokim, hogy harom honapig kell szednem a Norcolutot. A ciklus 10. napjatol 10 szemet naponta.
Mast nem szedek mellette.

Es neked ez rendbetette a ciklusaidat?
En nagyon bizom benne.

Andi
andi28

Tímea!

Köszike aranyos vagy én is drukkolok,csak annyira félek hogy "megint meg fog jönni"Kép.
Eddig még semmi jele annak hogy kismama lennék,csak annyi hogy fájnak a melleim de az mensi elõtt mindíg fáj.Például volt olyan amikor egéssz hónapban fájtak és nemtudtam mire vélni azt a reakciót.
Na de mindeggy egyszer csak összejön ugye lányok??Kép
Nem szabad feladni.
Pusz Alice
Alice

OFF
Szia Edi!
Megkaptad az e-mailemet?
Ányez
Névtelen

Lányok!
Elegem van a testemböl! Kép
Miért van az, hogy a tojásfehérje, nyújtható nyákom az LH csúcs idején van (és mint tudjuk az LH csúcs a peteérés elött 24-40 órával van!) és nem a peteérés idején? Hiszen mindenhol azt olvasom, hogy ez a legtermékenyebb idöszak!
Egyszerüen nem értem! Tud valaki erre valami magyarázatot?

Moni
mj

Alma!

Hol vagy ? és mi van veled???
Alice

Caldea!

szegény nagyon sok gyógyszert kell szedned, de bízz az orvosokban, õk profik. Figyelj, mire kell az orrspray?

Zs!

Ne félj a vizsgálatoktól. bár számomra sem kellemesek, én mindig várom, mert úgy érzem hogy teszünk valamit a gyerekért és napról napra közelebb jutok a célhoz. Itt többen átestünk már különbözõ vizsgálatokon, és látod mind túléltük, úgy hogy még netezni is bírunk Kép !

Zulejka!

Jól teszed, hogy az archívumban olvasgatsz, de ha van türelmed akkor a keresés menüpontba írd be azt a szót amit nem értesz, és ki fog neked minden olyan üzenetet dobni, amiben szerepel. Sajnos gyakran már rövidítéseket használunk: progi, closty, bromo. Egyébként nagyon sokat az Erazmuszos topikban tudhatsz meg: pl a helyes hõmérõzésrõl. vagy az Orvos válaszol menüben a babaneten.

Marcsi
Marcsi

Alice!
Hat persze, hogy ossze fog jonni!
Most csak nyugi es turelem! (Bar nekem pont ez a ket dolog nem szokott sikerulni.) Attol meg hogy valaki nem erez semmit, meg nyugodtan lehet babas, az elsonel en sem ereztem a vilagon semmit.
Timea
Timea

Mzsperx
A hödet ne szájban mérd ezentúl, hanem popóban v. hüvelyben. Olvasd el az Erazmusz topikot is! Üdv a fedélzeten.

Zulejka,
Emléxem amikor én is csatlakoztam nekem is ilyen kérdések jártak a fejemben. Egy kis utánaolvasással mindent megtudhatsz. Neked is ajánlom E. topikját! Neked is üdv KépKép

Még csak annyit, ha a hö h-ben vagy popóban nem marad tartósan! (szóval 1-2 alkalomkor lejjebb mehet) 37-en vagy felette, akkor valszinü a progihiány. Ilyenkor érdemes hormonvizsgálatot kérni az orvostól.

Edelweiss,
Remélem jobb kedved van már! Kép
Pusszancs,
Moni
mj

Sziasztok!

Javitás VandánálKépbocsi!KépKép)

PCO:
a PCO sem hormonszintméréssel, sem UH-val nem diagnosztizálható, csak valószinüsithetö. A diagnosztizálása laparoszkópiás mütéttel lehetséges.
Progeszteron:
"létrejött terhesség vetéléshez vezethet (nem tud beágyazódni rendesen)", ez igy nem teljesen igaz, mert létrejött terhességröl csak akkor beszélhetünk, ha a baba sikeresen beágyazódott (addig csak megtermékenyitett petesejtröl van szó).
Tehát a progeszteronhiány ahhoz vezethet már terhességnél, hogy a baba (már beágyazódva) elhal, és az esetek nagy részében nem is löködik ki, "missed abortus" következik be (befejezetlen vetélés), ilyenkor müvileg kell befejezni.

Móni!

Tojásfehérje nyák a termékeny idöszak alatt van (napokig!), nem kizárólag a tüszörepedés idején. Ha megnézed, az LH csúcs már termékeny idöszaknak számít (tehát olyannak, amikor szexuális együttlét esetén fogamzás következhet be), hisz a spermiumok akár 72 órát is képesek eléldegélni a petére várva a petevezetöben.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti doktornéni Kép
Köszi! Most már megnyugodtam. Szóval napokig? Hát ez rám teljesen igaz, söt van úgy, hogy két naponként jelentkezik három alkalommal, vagyis mondjuk a 1., 3., és 5., napon. Na ezt sosem tudtam mire vélni!!!!!

Hát akkor úgy látom még ma is akció time van, csak apát kellene valahogy rávenni. Ma nagyon késön fog hazaérni és félek, hogy nem lesz rá érkezése. Kép Valami praktika a szokásosokon kívül lányok?

És az miért van, hogy szinte mindig a bal oldalam érik meg? A jobb petefészkem szinte nem is dolgozik! Vagy legalábbis csak minden 3. hónapban.

Moni
mj

Sziasztok lányok!

Móni,
sokkal jobb kedvem van már. Kép Tegnap kitört egy pillanatra a világvége, de szerencsére már elmúlt.

Vanda, Doris
Írtam nektek emilkét. Kép

Caldea
Fantasztikus vagy! Olyan jó, hogy így lelkesedsz. Most biztos sikerülni fog. KépKépKép

Mzsperx
Hol laksz? Hiányos a táblázat. Kép

Puszi,
Edelweiss

<pre>
Kisvuk 4c 88 cn Svájc 27 év
Újpocok 8c 74 cn Budapest 33 év
Gabó 31c 72 cn Miskolc 27 év
Monchy 7c 54 cn Budakeszi 32 év
Sugár 4c 52 cn Salgótarján 23 év
Lora 16c 39 cn Várpalota 25 év
Szami 12c 37 cn Budapest 30 év
Klari 9c 36 cn Budapest 31 év
Fércegér 5c 32 cn Dunaújváros 27 év
Vanda 10c 31 cn Szolnok 26 év
Alice 36c 27 cn Budapest 29 év
Alma 8c 27 cn Györ 29 év
Melinda 7c 25 cn N-o. 26 év
Mzsperx 6c 23 cn 28 év
Éva 34c 20 cn Nyíregyháza 27 év
Eni 6c 18 cn Pécs 27 év
Khjutka 41c 17 cn Vidék 30 év
Edus 5c 16 cn Svajc 25 év
Moni 10c 15 cn Törökbálint 28 év
Indigo 4c 15 cn Budapest 25 év
Cipomama 5c 14 cn Los Angeles 35 év
Kamilla 5c 13 cn Budapest 26 év
Marcsi 5c 11 cn Budapest 27 év
Edelweiss 11c 8 cn Szeged 32 év
Doris 11c 8 cn Budapest 29 év
Orsoly 3c 8 cn Nagytarcsa 27 év
Sien 18c 6 cn Budapest 29 év
Timea 4c 6 cn Miskolc 29 év
Edi 12c 4 cn Maglód 33 év
Mamacs 15c 2 cn Budapest 24 év
</pre>
edelweiss

Sziasztok!
Már hónapok óta olvasgatlak benneteket. Én is hasonló problémával kûzdök, mint ti. (PCO, magas prolaktin szint...)
Lassan már 1 éve, hogy nem jön össze a baba. Nagyon örülök, hogy többeteknek is sikerült az utóbbi pár napban! Gratulálok.
Nagyon pocsék a kedvem, ha arra gondolok, hogy már megint nem sikerült, de benneteket olvasgatva mindig találok valami vigasztalót.

Üdvözlettel:
Gitta
gitta

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: