A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Sziasztok!

Csak olvasó üzemmódban vagyok általában, de most szeretnék tőletek kérdezni. Mi a teendő, ha pozitív a terhestesztem? Nem vagyok teljesen hülye, csak hetekig nem leszünk itthon, és nem tudom, hogy meddig lehet húzni a doki/védőnő meglátogatását. Hány hetesen van "kötelező" ultrahang vagy vérvétel (vagy egyéb bármi)? Mikor kell kiskönyvet csináltatni? Egyáltalán most ki adja a kiskönyvet? És utána a körzeti védőnőhöz kell járni? Van még Bácskai? A nagyobbik gyerkőcöm elmúlt két éves, és ahogy hallom, mostanában más a rendszer.
Előre is köszi a segítséget!

Erika
wer

Wer:Gratula ateszthez! Sajna én sem nagyon tudok hozzászólni, hiába én is alig másfél éve szültem azóta is sokat változott a helyzet. De sztem legkésőbb 12 hetesen kell uh-ra menned, a nucha-ra.

Melinda: MIket választottatok? Légkondi nincs abban a marhanagy épületben!?

Ezek a gyerekszájak....Nem semmik!

Révi: tusolj többet napközben!

Gabi
inecsg

Nem semmi, hogy milyen gyorsan változnak a dolgok a terhességgel kapcsolatban. Aki megvette a babakocsinkat, nagyon ügyes volt. Megjöttek a fájások, hívtak egy taxit, a kiszállástól számítva 18 perc múlva megvolt a baba. Ezt nevezem én szülésnek!!!

Felteszem a kedvenc mostani képemet Luciról:
Kép
babamama

Sziasztok

Wer, gratula Kép. Uh fontos lenne, hogy ha van szívhang, utána kapnál időpontot a 12 hetes nucha szűrésre is. A 12 hetes jó, ha nem csúszik a tarkóredő mérés miatt(legalább is a klinikán sokára tudnak időpontot adni), de ha van dokid kérdezd meg őt, jobban tudja. Kiskönyvet a körzeti védőnőd ad, ha van szívhangos leleted a piciről, de az ráér.
Terhestanácsadóba a nucha után kell menni, akkor kapsz beutalót az első vérvételre is, Czank van ott amúgy.

Révi, képet az albumban találsz. A videó rövid, csak a 4d képek vannak rajta forgatva, sima uh-t nem vették fel. Előre nem tudtuk, ha tudtuk volna kicsit többet kértünk volna felvetetni, kérdezz rá a dokira. Szerintem még így is megérte, mert a képek szuperek.
Hol fogsz szülni?

Aranyosak a csacsogók dumái. Kép

Gira, szuper, hogy visszajött a tej. Kép

Virág, nagyon kedvesek az idézetek.

Gigi
gigi1

Bea!

Réka 3 hós kora előtt másfél héttel kezdődött, és 3 hós kora után másfél hétig tartott. Ha a helyedben lennék, én is fejnék. Bántam is, hogy abbahagytam a fejést.

Gira
Vendég

Évi! nem ismerem a MEK-et. Ingyenes? A válasz ráér, föleg ha most nincs is babaklub ahogy mesélted

Virág! most vettem meg pont a Cini Cinit, még nem néztem bele...
Fejést és eleinte minden szopi után kellett, mert ugy csurgott, késöbb csak napi 3x, fél évek kora után már csak 2x fejtem és 8 hótól csak napi 1x. Amugy kb. 13 hóig fejtem is onnantol elegem lett, láttam ugy is elég Orsinak és leálltam vele. Ugyis utáltam

Hajni! nagyon szép ez a lány!! és tényleg hasonlitKép Én is büszke vagyok amikor mondják rám hasonlitKép Tényleg jo a szövege!

Tádé föleg nem tetszik

Nekem meg (még mindig) nagyon kellene bébiörzö, ha nem találok Szegeden a netröl veszek Peströl csak félek hogy tényleg jo legyen igy látatlanban használttal van riziko. Ha cég adná nem félnék de ez magánszemély ugye

Wer! 12. hét körül menj el tényleg a védönöhöz már. Hamarabb én sem fogok

Csibe! Ella??

Gabi! Örülök hogy Döme jol van végre!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Ettől a melegtől nagyon kivagyok készülve, szétmegy a fejem és nyűgös vagyok, és szakad rólam a víz és minden bajom van, gyűlölömKép!

Wer: Sztem Giginek igaza van a kiskönyvvel, uhával kapcsolatban.... mennyi időre mennétek, avagy hány hetes leszel (kb) mikor hazajöttök?

Gigi: Hogy viseled nagy pocakkal ezt a hőséget? Nagyon tudom sajnálni ilyenkor a kismamikat, de lehet, hogy csak azért mert én szenvedek....

KisVirág: Még mindig imádom a fotóalmumod, nektek van a legklasszabbKép Nagyon szép a csajod és állati ügyes, hogy már ilyen szépen ül!!! Viola is kezd üldögélniKép

Karmen: A bébiőrzőnek mekkora a hatótávolsága?

Bogiszáj (hogy le ne maradjunkKép, -vacsi közben-): anya, anyuci én nagyon szeretlek téged (sóhaj), és Violát is és Danit is nagyon szeretem és mindenkit (sóhaj)! De legjobban a kolbászt szeretemKép, ha nem csípős!KépKép

Jóccaka
E

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!

Karmen,igen ingyenes,jó szorakozást hozzá!

Bea,a mi Grétánknak pár év és kg előnye van !:-)
sajna most nincs lány nevünk,amik tetszettek,azokat lenyulták a rokonok,mondván nekünk már ugysem kell másik név,de hát a sors mást hozott.Blanka neve is a mütő ajtajában lett meg.Kérdezték,hogy mikor van a névnapja:-D
Még a nevet is csak pár perce tudtam,nemhogy a névnapot!:-)Ráadásul én ugy tudtam,hogy Balázsunk lesz!:-)

Enikő:nagyon birom az ilyen baba dumcsikat!!!

Jó éjt mindenkinek!!
révi

Enikö! Bogi is irtó édes!! Bébiörnek ált. 250m, de ez szabadban vonatkozik. Nekem arra elég lenne, hogy az emeleten meghalljam ha lent sir Orsi v. az udvaron halljam.

Orsi nem hizik, szerintem tuti nem lesz 2 évesen sem 10kgKép De jol érzi igy magát, még mindigKépKép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Wer: Gratula!

Hajni: Luci nem semmi....nekem egy régi kép volt a fejemben róla, ahhoz képest RENGETEGET változott, igazi kisasszony már, nagyon szép és bájos Kép

Gigi: A te gyermekeid is csodaszépek, szerintem kisfiú lesz a mostani pocakbérlőd, kisfiús arca van. Kép
Mit érzel egyébként?

Enikő: Bogi a kis zabagép Kép
Mi is küzdünk a meleggel...5. emelet, zárószint, légkondi nincs...."csak" 30 fok van bent...
Nem vagyunk túlöltözve Kép
Gréti is csak egy szem pelusban van, és napközben 10 percnél nem alszik többet, azt is úgy, hogy közben legyezem. De este megyünk a szüleimhez, elmenekülünk a holnapi csúcsmeleg elől.

Muszáj megmutatnom milyen ügyesen tartja a fejét a lányom:
Kép

Jó hétvégét!
Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea!

Azt a mindenit, mennyit változott Gréti! Ahoogy kiformásodott... nagyon édes Kép

Gira
Vendég

Gira: Köszi Kép
Te Rékád?

Rakjatok föl soksoksok képet, úgy szeretem nézni őket, annyira cukik mind. Kép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea: Nagyon ügyes a kislányod, és tényleg jól kikerekedett!
Nálunk csak 25 fok van, de az összes redőny lehúzva. Dorka óránként szopizik. Délben már bevonultunk a fürdőkádba pancsizni, Nagyon viccesnek találta a dolgot. Szerencsére, ő jól alszik nap közben. Van, amikor 2-3 órát egyfolytában.

Enikő: Én már nagyon várom, hogy a lányom ilyen édeseket kotyogjon, de egyelőre még csak ott tartunk, hogy: "AVAVA" és ennek különböző verziói, a legnagyobb hangerőre tekerve.
kissvirag

Útálom a babanetet!!!!Kép annyit írtam h. elfáradt a kezem és elszállt.

Tudom ezeket már kérdeztem, de most újra:
-Mikor kell gyerekorvost keresni?
-Ki mi alapján döntött?
( erre emlékszem , nem utolsó szempont h. házhoz jön és h. fiatal legyen)

Mit tegyek én????
nem ismerek gyerekorvost, nincs kisgyerekes ismerősünk.
maradjak a körzetinél? őt sem ismerem.

Karmen!
a mail címed jó? ami a profilodban van? akkor írok.
a Prágai doktornőt ismerem, ő volt a gyerekdokim.
ti is hozzájártok, ugye?

köszi!

Zozo
Vendég

Gabi3! Légkondi egy 9 emeletes irodaházban? Kép Hogy képzeled?KépMég szobánként egy ventillátorra se futi.Kép
Pedig tegnap óta 2.fokú hőségriadó van!

Lotti és Rubinik:
Kép

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Zozo:Én biztos, hgoy a körzetit választanám, ha nem tudsz jobbat. De ha találsz számodta megfelelőt, akkor azt. Nem biztos, hogy a fiatal jobb. Egy tapasztalt idősebb orvos is jó. Csak nem mindegy hogy áll a szoptatáshoz, hozzátápláláshoz és az antibiotikumhoz. Meg mennyire a súlyát nézi a babának vagy inkább az egész gyereket. Én most nem tudok ajánlani.

Melinda: Nem semmi, pedig lenne lóvé, nem?!
Úh, mekkora Rubinik!

Gabi
inecsg

Kedves Karmen!

Igen-igen, megígértem, de annyi minden volt közben, ráadásul holnap indulunk nyaralni aug.7-ig, de ha este hazajön a férjem, megkérem hogy segítsen és teszek fel róla képet!
CsibeKép

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Zozo! Igen, nekünk őt ajánlották. Most találkoztam a másik dokinénivel, az talán szimpibb de most már mindegy. Igazából a P. stilusa kicsit furcsa néha, de amugy rosszat nem tudok rá mondani. Én 8 hósan kerestem meg a dokinénit elöször

Virág! ez igen, Orsinak ez joval késöbb sikerült. Igaz az is csoda volt mert sose engedte hasra tegyem

Melinda! milyen nagy már Rubenik!

Csibe! Ok

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok,

köszi a válaszokat.

Erika
wer

Már tárgytalan a bébiőrző.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Megjöttünk,és nagyon jó volt otthon.Holnap visszaolvasok.Puszi Mindenkinek

Ildi
tfildiko

Sziasztok!
Ildi, milyen volt a nyaralás?

Melinda, nagyon aranyosak ezek a manók, de a harmadik babus hova fog elférni a képen??:-))))
H
babamama

Sziasztok!

Gabi: Flórának utólag is boldog névnapot!

Ildi: Hogy éreztétek magatokat?

Zozo: Nekünk is a körzeti gyerekdoki a dokink, és nem fiatal...nagyon nem. Viszont szerintem nagyon jó, tapasztalt, felvilágosít mindenről, nekem nincs problémám vele (még Kép, de remélem nem is lesz).

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Köszi mindenkinek dokiügyben!
szerintem maradok a körzetinél.
Még egy kérdés, utána eldugulok.Kép
kinéztem egy babakocsit, 2funkciós, vízszintesig dönthető, vegyek hozzá mózest? hordozó kell, mert autóval járok csak nem tudom mi legyen a mózessel, szerintetek?
szívem szerint nem vennék, de eddig 10ből 8an azt mondták h. kell.
Vendég

Sziasztok!
Látom a 7vége nem volt valami forgalmas. Mi Szentesen voltunk sógornőméknél! Naggyon jó volt, bográcsosoztunk, meg grilleztünk, a gyerekek is nagyon élvezték, csak ne lett volna olyan rohadt melegKép Az elmúlt 5 napban összesen 2 óra hosszat éreztem elviselhetően magam, 1 óra míg mentünk Szentesre, 1 meg míg hazajöttünk, a klímás autóban....

Terveztünk itthonra venni klímát, de a gyerekek miatt úgy se lehetne használni, akkor meg minek?

Pénteken volt Zsófi lánybúcsújaKép Azt hiszem emlékezetesre sikeredett, de majd Zsófi elmeséli Kép Én nagyon jól éreztem magam és az ajándék is bejött, meg minden, szóval szupi voltKép De majd Zsófi beszámol, ha akarKép

Bea: Milyen volt otthon? Mi is készülünk a héten haza vagy a jövő héten!!

Ildi: Örülök, hogy végre itthon vagytokKép Majd meséljél....

Dancsi: Ti mikor jöttök haza? Hogy vagytok?

Melinda: Nagyon édesek a gyerekek! Tényleg hatalmas baba Rubinik!

E

ceniko
Szeged

Zozo: Sztem sem kell mózes! A hordozó tökéletesen megfelel a célnak! Sztem!

ceniko
Szeged

Zozo: Szerintem sem kell mózes! Nekünk is 2 funkciós babakocsink van, meg hordozó.
A 2 funkciós babakocsinál a vízszintesbe dönthető pozíció az tökéletes újszülöttnek is, bár ha a Brendonba jársz, mást fognak mondani Kép

Enikő: Jó volt, fürödtünk, 30 fokos volt a medencében a víz, és rászántam magam, hogy belemenjek, pedig izgultam a sebem meg a melleim miatt, mondtam is, hogy tejbe-vajba fogunk fürödni Kép De nagyon jó volt!
Engem érdekel a lánybúcsú!

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

Bocsi lányok, hogy nem sűrűn jelentkezem, de a lánybúcsú, a rosszullétek, meg a közelgő esküvő mind mind elveszi az időm...no és közben dolgozni is kellKép Nemsokára indulok UH-ra Sikóhoz, ha hazaértem beszámolok, hogy minden rendben van-e, és a lánybúcsúról is mesélekKép

Zsu

8+0

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Tanácsot szeretnék kérni azoktól, akikenk már mászik/vagy már túl van a mászás korszakán a gyermekük. Ti milyen óvintézkedéseket tettetek? Nagyon ijesztget ez a lányka. Már tettünk a konnektorokba "vakdugókat", mert ezek voltak a legcsábítóbb dolgok neki. Sajnos a lakás legnagyobb részében járólap van, és állandóan attól félek, ezen a területen esik orra.
Kép

Az internet kábelt már sikerült felszednie, sajnos.
kissvirag

Sziasztok!

Bea: Köszi a köszöntést!

Zozo:Tök felesleges a mózes kosár! CSak pénzkidobás! MIért kéne eldugulni, ezért van ez a fórum!

Virág: Ne aggódj, ha orra bukik. Nem fog akkorát esni, hogy baja legyen, nálunk is Bátor sokat esik kel, semmi baja. Sajnos nem lehetsz állandóan a fenekébe. Nemsokára ügyesebb lesz és nem fog annyit esni. Meg egy idő után megtanul úgy esni, hogy nem üti meg magát. A törékeny dolgokat érdemes eltenni, vagy amit nem akartok, hogy megrágjon, összegyűrjön stb.
A kábelekre nagyon kell ügyelni, ha megrágja baja eshet. Van olyan dekorcsík, amiben el lehet rejeni a zsinórokat.Van egy élvédő centrum a Teréz utca környékén, lehet pont ott van, érdeklődj nálunk, biztos van valami ilyesmi.
Esetleg a járólapra tehettek szőnyeget csúszásgátlóval.

Zsu:Engem is érdekel a lánybúcsú! Mit dolgozol?

Gabi
inecsg

Nagyon édesek a gyerekek.
Szuper volt otthon.A Noémi egész nap az udvaron akart lenni.Rohangált az állatokhoz.Uzsonna után mindig csavargott a nagyival.Ilyenkor én otthon pihentem.Jókat ettem,nem csináltam semmit.

Anita!

Gratulálok!!!

Zozo!

Szerintem sem kell a mózes.

Virág!

A Noéminek is sokszor koppant a feje az elején.De nem lett semmi baja.Nem tudtam mindig a nyomában lenni.Hamar megtanult úgy esni,hogy nem ütötte meg nagyon magát.
A törékeny dolgokat mi is eltettük.Egy ideig a virágokat tépte,de már leszokott róla.

Ildi
tfildiko

Bocs most nem írok sokat, nagyon rosszul vagyok. Enikő, a lánybúcsú leírását mégis rádhagynám, mert nem érzem jól magam. Felhatalmazlak hogy elmondhatsz mindentKép

Most értem hazaKép Hát nem sok jó hírem vanKép Igaz csak hasi ultrahangon, és a régi gépen nézett meg a doki, mert a másikon már a prof rendelt, de csak a petezsákot látta, se embriót, se szívhangot, pedig elvileg már kellene lennieKép Õ nem mondott olyasmit, hogy gond lenne, de azért nagyon félek, és látjátok lányok, nem alaptalanul rettegtem. én valahogy mindig megérzem a rossz híreket. Pénteken kell visszamennem UH-ra, akkor már az új gépen fog hüvelyi Uh-val megnézni. Nagyon remélem, hogy minden rendben lesz, és ennek az egésznek csak a rossz UH gép az oka, meg esetleg az hogy később fogant a kicsi. De azért aggódom. . . .

www.mamami.hu
zsuzsófi

Virág! mi a konnektort sem dugtuk be, mindig Orsi mellett vagyunk, amugy sem vehet a kezébe csak játékot nem tudna mit beledugni. Esés volt nagy, homlokával 2x lefejelte az asztal szélét, megijedtem de nem volt semmi baj. Ja a virágokat eltettem hogy ne egye meg. A törékenyeket csak nemrég tettem el, nem amikor mászni kezdett

Zozo! nekem fontos szempont volt a doki választásakor hogy babakocsival fel tudjak menni. A körzetim jo orvos, itt többen ajánlották de vagy 20 lépcsö volt a rendelöben, én meg max. 2 birtam megemelni a babakocsit. Csak nemrég költöztek uj épületbe ott már nincs ilyen gond de most már maradok itt. Ugyhogy én emiatt nem mentem hozzá.
Mozes felesleges

Zsófi! nekem 8! hetesen volt elöször szivhang, addig mindenki ránk hozta a frászt! Eddig nem hüvelyi UH nézett meg??? pedig most pláne fontos lett volna, nem lehetett volna megvárni amig a prof. végez? Ha a petezsák nö akkor nem kell aggodnod. Nekem is minden késöbb volt mint leirják pedig én tudom hogy pont középidöben lettem terhes, nem késöbb.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Virág! mi a konnektort sem dugtuk be, mindig Orsi mellett vagyunk, amugy sem vehet a kezébe csak játékot nem tudna mit beledugni. Esés volt nagy, homlokával 2x lefejelte az asztal szélét, megijedtem de nem volt semmi baj. Ja a virágokat eltettem hogy ne egye meg. A törékenyeket csak nemrég tettem el, nem amikor mászni kezdett

Zozo! nekem fontos szempont volt a doki választásakor hogy babakocsival fel tudjak menni. A körzetim jo orvos, itt többen ajánlották de vagy 20 lépcsö volt a rendelöben, én meg max. 2 birtam megemelni a babakocsit. Csak nemrég költöztek uj épületbe ott már nincs ilyen gond de most már maradok itt. Ugyhogy én emiatt nem mentem hozzá.
Mozes felesleges

Zsófi! nekem 8! hetesen volt elöször szivhang, addig mindenki ránk hozta a frászt! Eddig nem hüvelyi UH nézett meg??? pedig most pláne fontos lett volna, nem lehetett volna megvárni amig a prof. végez? Ha a petezsák nö akkor nem kell aggodnod. Nekem is minden késöbb volt mint leirják pedig én tudom hogy pont középidöben lettem terhes, nem késöbb.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Zsu! Mi az,hogy nem hüvelyi UH-n néztek meg?????????? Még a 12.heti nuchaszűrés is hüvelyi,nemhogy a korábbi!! Egyébként meg no para,nem lesz semmi gond!!
Nekem is csak 6+5 hetesen lett szívhangja a pocaktesónak!

Melinda
13+5 (hú,de jó leírniKép)

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Karmen, én ma vagyok 8 hetesKép ez volt az első UH, most nézte meg először. Pénteken megyek, akkor megnéz hüvelyivel is. REménykedem....

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

SZiasztok!
Zsuzsofi szoritok neked, biztos nemlesz gond. Engem mikor 6 hetesen hüvelyivel megnézett a doki, nem is nézett szivhangot. Csak mikor mondták, hogy csak akkor adnak kiskönyvet, ha van olyan uh, amin szivhang is van, akkor csináltattammásik uh-ot, akkor meg már szerintem több mint 8 hetes voltam. Egyébként engem a 12 hetesen pont a Sikó vizsgált, és hasival nézte a nyaki redőt. Izgultam is, hogy az ugyanolyan pontos eredményt ad-e mint a hüvelyi. De szerencsére nem lett gond.
Bea!
Az injekciónak nem volt semmi mellékhatása. Se láz, se combdagadás. Az 5 hónaposba is van ilyen, szerintem abból is ezt fogja kapni. Lehet, hogy nem lett volna a másiktól se baja, de nem akartam reszkirozni.
Üdv. Zita
zita_29

Sziasztok

Révi, majd mesélj nektek milyen volt a 4d.

Lányok, a klinikai kis uh-nak csak hasi feje van és tényleg elég tökéletlen, nagyobb pocakosoknál használják, ha tele van a másik.
Zsófi, minden rendben lesz. ++ Nekem 3. uhra lett csak szívhang a picivel (lassan telt az idő akkor), neked biztos nem kell ennyit várnod.

Enikő rosszul viseltem a hőséget, nagy pocakkal sokkal nehezebb. Remélem már nem lesz ilyen meleg.
Boginak nagyon boldog névnapot kívánunk. Kép

Ildi, bizti szép barna akkor Noémi.

Virág, kábeleket nem tudjátok valami mögé betenni? Esés parkettán se jobb, de azért is ilyen picik, hogy ne essenek nagyot. Kép

Gigi
gigi1

Sziasztok!
Nekem már az 5. héten volt szívhang, de szerintem egy régi vacak gép miatt felesleges parázni, majd ha a doki mondja, hogy baj van...

Boginak én is sok puszit küldök.

Ildi, nálunk még most is napi rendszerességgel előfordul a hasra esés. Luci tiszta kék-zöld, de szerintem ez azért van, mert nagyobb a lendület, mint a tűrőképesség. Igaz, én kisgyereknek is állandóan plezúros voltam:-))

Melinda, irigyellek kicsit:-)) Meg mindekit, aki újra átélheti a babavárás örömét. Én is másként állnék hozzá...
H
babamama

Tegnap voltunk a szemészeten a lánykámmal.Minden rendben.

Enikő!

Én is boldog névnapot kívánok a Boginak!!!

Hajni!

Tegnap este a járdán esett el a Noémi.Futott az apja elől,és puff...Úgy sajnáltam...Az orrát és a fejét is lehorzsolta.

Gigi!

Nem olyan barna,mert a teraszon töltöttük el az idő egy részét.És persze az árnyékban.De azért látszik rajta,hogy sokat volt a szabadban.

Lányok!Megjött végre a Pampers-játék.Tetszik a lánynak,nagyon.Folytatodik még ez a pontgyűjtés?Tudtok róla valamit?

Ildi
tfildiko

A kábeleken már dolgozunk, az esések jó nagyok továbbra is, bár már nem pityereg mindegyik után.

Nagyon ki vagyok akadva: tegnap közölte a doktornő, hogy Dorkának valószínűleg kialakuló allergia miatt van makacs kötőhártyagyulladása.Kérdezte, hogy van-e valakinek a családban allergiája. Na, ja nekem, mióta itt élek Szegeden. Nálam is hasonló szemproblémák vannak, egy kis orrfolyásdsal, de homeós cuccal kordában tudom tartani. Eddig úgy tudtam, hogy pici, ráadásul szoptatott babánál nem alakulhat ki ilyen korán. Mindenesetre már nehezen viselem, hogy nem tudják kitalálni, milyen szemcseppet írjanak fel.

Boldog névnapot BOGINAK!
kissvirag

Virág!

Szegény Dorka!Én is azóta szenvedek az allergiával,amióta Szegeden élek...

Ildi
tfildiko

Ildi, sajnos innentől kezdve ez gyakran elő fog fordulni, Luci is folyamatosan esik, mindig rá kell szólni, hogy nem rohangálunk, akkor kicsit lassít, de aztán folytatja:-))

Én sem hallottam még olyat, hogy ilyen pici babánál előfordul az allergia, de ha öröklött...
lehet, hogy otthon mégis csak kellene az a szűrős légkondi?
H
babamama

Köszi a névnapi köszöntéseket mindenkinek Kép

Virág: Nagyon sajnálom, hogy kezdeti allergiás DorkaKép Remélem nem alakul ki nála, hanem csak vaklárma!++++++++++++++++++++++++++++

Ildi: Igen, sajna ebben a korban most ez következik, csupa kék-zöld foltos lesz a gyereked mindehol, főleg a térdénKép

Zsófi: Nekem se volt szívhang az elején ne aggódj! Nem kell beszarni, nincs a babádnak semmi baja! ++++++++++++++++++++++++++++ Csak szar az UH sajna!Kép

Bogit elvitte az apja, úgyhogy most egyedül vagyunk a kicsivel, tudok takarítaniKép HallelujahKép

LánybúcsúKép (nyomdafestéket tűrő verzióbanKép): Hát szóval, az úgy volt, hogy egy szegedi sörözőbe volt a buli. A Zsófi ajándékba kapott, egy műbrokit, meg egy szexi fehérneműt (amit lánybúcsúkor szoktak adni ugyeKép). Összeírtam jópár kérdést a Tamással kapcsolatban, és feltettem őket Zsófinak! Ha nem tudta a választ, nyomtam a vibrátorra tejszínhabot és le kellett nyalniaKép Ezt eredetileg úgy terveztem, hogy minden egyes kérdés után, amire nem tud válaszolni innnia kell valamit (szeszt), de hát közbeszólt a baba ugyeKép Hja a kérdéseket előre egyeztettem Tamással és állati hülyeségek voltak, pl mi volt a jele az oviban? első szerelme neve? meg ilyenek KépKép Na szóval nagyokat röhögtünk és nagyon jól éreztük magunkat, kb fél 12, éjfél fele pedig átmentünk a fiúkhoz a legénybúcsúba, akik már koksz-mákok voltakKép És együtt buliztunk tovább!! Nagyvonalakban ennyi voltKép Én nagyon jól éreztem magam, sztem Zsófi isKép

Pusz
Enikő

ceniko
Szeged

Hja és kapott még egy csokis tortát is a Zsófi aminek pénisz formája voltKép, nagyon fincsi voltKép Abból ettek a fiúk is! Nekik is ízlett! Hja és voltak más vendégek is a sörözőben ahol voltunk (csak mi egy leválasztott részben ültünk), és küldtek be pezsgőt, csak jól kicsesztek velünk, mert többen voltak terhesek és nekünk nem babásoknak kellett meginniKépKép
Na ennyi!Kép

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Zsu: Nekem is későn lett szívhang. No para!

Zita: Ez a 3 hós oltás volt nálatok vagy a 4, vagy hogy is vannak már ezek? Nagyon örülök, hogy nem volt mellékhatása!!!
Mi csütörtökön megyünk a 2 hósra. Izgulok kicsit. Férjem jön velünk, én nem fogom lefogni meg ilyenek, csak utána megvigasztalom ha baj lesz. Már a csípőszűrésen is jobban remegtem mint a kocsonya, sokkal rosszabbul viseltem, mint a lányom...nem való nekem az ilyesmi. Kép
2 hós oltásnál kell adni lázcsillapítót? Elvileg úgy tudom nincs mellékhatása, de kolléganőm fia most kapta és ők tömték a kúpokat a popsijába.

Virág: Meg lennék lepve ha kiderülne, hogy ez tényleg allergia. KépKépKép Szorítok, hogy mégsem az legyen!!!!

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Zsófi, Enikő:Hú, milyen leánybúcsú volt!!! Azta! Boldog névnapot Boginak!

Virág: Szegény Dorka! Adjál neki is homeós gyogyót, neki is használni fog.

Zsófi:Ne aggódj, pénteken minden kiderül, sztem rendben lesz. Főleg hogy hasi volt...

Gabi
inecsg

Köszi lányok a bíztatást, jólesik, remélem igazatok lesz. Igazság szerint mi átbeszéltük ezt a dolgot a Tamással, felkészültünk a legrosszabbra is, így nem omlok össze ha gáz van, viszont iszonyatosan fogok örülni ha minden OKKép

Gabú, hát igen, hűűűű de jó buli voltKép De másnap Tamás se volt semmi, mikor meglátott a cuccbanKépKépKépKépKép

Zsu aki elvileg 8+1

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!
Most voltam a klinikai nuchaszűrésen (bár már megcsináltattam a Vasasban, de ezt nem kell nekik tudni). Látni akartam a babócám!Kép
Akivel minden a legnagyobb rendben van!Kép
CRL:81 mm, BPD:27/31.5 mm, THORAX:23,2 mm, HUMERUS: 13.2 mm, FEMUR: 11.9 mm, TALP:15.1 mm, KZS: 3 ér -6.4 mm, orrcsont: 2.1 mm, Fül: 5.7 mm, FHR:158/mm.
UH alapján 14+2, UM alapján 14.
Nagyon jó volt látni!!!!KépNem tudom más, hogy van vele, de én minden UH előtt halálra idegelem magam.
De most megnyugodtam.KépKép

Melinda
14

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Melinda: Jesszum már ekkora a baba Kép Talp, orrcsont...minden Kép Ki csinálta az UH-át hogy ennyi mindent megnézett? Rendes volt nagyon Kép Gratula!

Viola 9070 gramm és 68 cm hosszú! Meg lettünk dícsérve, milyen szép a súlya, meg, hogy jól hasznosít, meg, hogy jó kemény husú baba Kép

Pusssz
E

ceniko
Szeged

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: