Hááát, én hiába vagyok gyakorlott háziasszony, azért nem fogom az utolsó pillanatra hagyni a babaruhákat, mert nálam az időbeosztással vannak a gondok
Csak halogatom a vasalást, aztán egy-egy darabot kivasalok végszükség esetére, de az egészet egyszerre szinte soha. És még szeretek is vasalni! Mondjuk a babaruhák vasalása egészen más dolog, valóban lelkileg is jó, nem csak azért, mert örülhetünk,hogy na, ez is megvan! Egyébként én is azt várom, hogy legyen meg a komód, amibe betehetem a ruhákat!
Hari
Az én párom is ilyen: ha végre nekilát valami hőn áhított melónak / általam hőn áhított/, akkor egy lendülettel mindent meg kell csináltatni vele, különben nem lesz kész. Másnap már tuti nem áll neki újra! Allergia: annyit tudok erről, hogy bizony örökölhető, ezért nagyon fontos, hogy allergiás szülők gyerekeinél próbáljuk kiküszöbölni az allergiára való hajlamot, még jobban figyeljünk oda az allergiát okozó dolgokra. Első lépés: szopizzon minél tovább a gyerkőc. Második: a szilárd táplálékot minél később kezdjük el bevezetni, és az allergizáló ételekre különösen figyelni kell. A tej és a tojás a két legnagyobb mumus, de pl. a tejet úgy ajánlják, hogy egy éves korig ne, de sajtot, túrót, joghurtot már lehet korábban. Na az allergiára hajlamos gyerekeknél jobb minden tejterméket kitolni egy éves korig, sőt magát a tejet akár még tovább. Én is igyekeztem így csinálni Balázzsal / ő két éves koráig nem ivott tejet/, mert sajnos egyáltalán nem biztos, hogy ha nekem parlagfű allergiám van, akkor neki is az lesz, lehet, hogy ő ételallergiás lesz. Azt pedig látom a húgom gyerekeinél, hogy micsoda borzalom. Õk tojásallergiások, és még úgy is, ha betartják a diétát, úgy is elég csúnya ekcémás a bőrük
Egyébként nekem is kb. 6 évvel ezelőtt jött csak ki az allergiám, addig semmi bajom nem volt, és a családban nincs is senki rajtam kívül.
Benianyu
Még tegnap akartam reagálni a kórházra: asszem korábban a Kismamában olvastam, hogy fontos a nagytesónak, hogy mindennap bemehessen anyukájához a kórházba, még ha utána nagy sírás is lesz belőle. Azt majd apuka elintézi. / mondjuk el tudom képzelni, hogy én hogy fogok bőgni, amikor a kicsifiam elmegy tőlem.../ A kórházat végülis elég, ha kívülről ismeri, a lényeg, hogy tudjon mire gondolni, amikor erről van szó. Orrmandulaműtétről kiderült már valami?
Olyan rosszat láttam ma: A DM-ben vásároltunk, amikor megláttam egy babakocsit. Én olyan bekukucskálós fajta vagyok, most is ezt tettem. A baba nagyon apró volt, szerintem épp hogy megszületett. És oda volt támasztva a szájához egy cumisüveg, tej színű folyadékkal megtöltve. Anyuka eközben a polcok között nézelődött, vásárolt. Annyira elszorult a szívem ettől
Ok, hogy valakinek nem jön össze a szoptatás, elfogadom. De akkor is törekedhetne arra, hogy meglegyen a babával a testi kapcsolata. Ez annak a kisembernek létszükséglete!!! Csak vegye az ölébe, és itassa úgy! Közben a baba érezheti anya illatát, szívdobogását, lélegzését. Harminc évvel ezelőtt, amikor mi születtünk, nem igazán erről szóltak a babás cikkek-ha voltak egyáltalán-, de most még a csapból is ez folyik! Mért nem érdekli egyeseket, mit érez a gyereke? Bocsánat, kifakadtam.
Megyek lassan, talán mindjárt itt lesz a párom, és indulunk Vasba "családozni" egyet.
Mindenkinek szép hétvégét!
Judit 29+3