A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Szobatisztaság: A mai korban teljsen elfogadott, hgoy a gyerekek nagyobb százaléka még 3 évesen pelenkát hord. Ez abból is fakadhat, hogy a mai pelenkák nedvszívóképessége sokkal jobb, mint a régebbieké, vagy a textilpelusé. Régen azért szoktatták túl! korán bilire, mert kényelmetlen volt textilpelust cserélni, gondoljatok bele, milyen lehetett úgy elmenni valahová, hogy egy gyereken textilpelus volt, és azt kellett tisztába tenni! Ma meg tök egysezrű az egész és még kényelmes is. Én úgy gondolom, hogy nem biztos, hogy egy éves korában már megérett rá, hogy bilibe végezze a dolgát. Meg kell várni, míg megérik rá. Minden gyerek más és más. Valamelyik hamarabb rájön a nyitjára valamelyik később. De egyik sem marad pelenkás. Viszont nagyon el lehet rontani, ha "erőszakkal" akarjuk hogy szobatiszta legyen. vagy túl korán. Régebben ezmiatt sokáig tartott míg egy gyerek szobatiszta lett. Mostanság, mivel kivárjuk a megfelelő időt, tényleg pár nap alatt leszokik a pelusról az a gyermek! Attól,hgoy ügyesen csinál dolgokat, nem biztos, hogy a kaki-pisi dologra már megérett.

Én is tartottam, hogy sokáig fog tartani míg Flóra szobatiszta lesz, de elég gördülékenyen ment a dolog. És hiába kezdtem volna el tavaly, lehet hogy még most sem lenne 100%-osan szobatiszta!

Bocs, a litániáért, de ki kellett írni magamból!

Gabi
inecsg

Sziasztok!

Szobatisztaság: szerintem sem szabad erőltetni, de igenis egy kicsit nógatni kell. Szerintem előtte kell lennie a bilinek, igenis bugyiban kell lennie amikor jó idő van. Ha ezek nincsenek akkor magától nem sok esélye van, hogy rá jöjjön. Pontosan ezért, mert annyira kényelmesek a mai nedszívó pelusok. Hajni, szerintem nem sokára szobatiszta lesz Luca, tuti nem kell már sokat várnotok. Pipinél is így kezdődött, hogy mindig ki akarta vetetni a kakát, pedig nem is volt a pelusban. Tehát szerintem Luci is "ráérzett" már, egy picit kell csak noszogatni. Meglátod egy pár hét és bugyis lesz a csajod. Ha pedig nem, amit kétlek, akkor sincs lemaradva semmiről, értelmes okos kislány, de ez nincs összefüggésben a szobatisztasággal. Nálunk is a szomszéd kiscsaj 3 éves kora előtt egy hóval lett szobatiszta, pedig már 20 hónaposan 30 mondókát tudott! Ezen kívül mindenhova felmászott, tök önálló volt már két évesen. Ezek a dolgok nincsenek összefüggésben. Nem akarok rád erőltetni semmit, de szerintem ebben a jó időben legyen mindig bugyiban. Ha játszóra mentek akkor is. Pipi kis pajtásai között is van aki most lett szobatiszta és bizony van, hogy becsorog. Anyukája fogja a kisgatyáját és kicseréli, abszolút nincs ebből gond. Nah nem írok már regényt ebből, úgy is tudod te ezeket a dolgokat:-)

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Néhány kép a libámról:-)KépKépKép

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Anita! Még mindig gyönyörü Pipi! Nekem fáj a szivem Orsi fürtjeiért, de muszáj volt levágni. De még mindig hiányzik.

Én még azt látom Orsinak eröltetve lenne a bili, bár a szüleim már akarták. Megtiltottam nekik, hogy probálkozzanak vele.

Gabi! Téglaház lesz, eldöntöttük. AZ idén kell már alapozni, kevés volt az idö, könnyüszerk. meg nem ismerjük. Remélem jövö héten be tudjuk adni engedélyeztetni már

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Anita: Csuda helyes Pipi Kép A férjem irigykedve mondta, hogy bezzeg ő hasonlít az apjára Kép

Lányok, köszi a segítséget szopi ügyben mindenkinek, képzeljét alakul a dolog Kép
Gréti egyre ügyesebben szopizik, nekem meg egyre kevésbé fáj, és most már bekapja úgy, hogy kifelé pöndörödik az alsó ajka, csak még nem mindig kapja be így eléggé. De próbálkozunk, és szerintem jól állunk!
És tegnap óta határozottan szeretek szoptatni, pedig eddig igencsak húztam a szám, amikor szopiztatni kellett, és nagyon rá kellett készülnöm arra, hogy bizony fáj. De azt hiszem Gréti érdekében kibírtam volna úgy is legalább másfél évig, hogy közben összeszorítom a szám.
És én voltam a ludas a rossz szopitechnikában, rájöttem. Ráhúztam a fejét a mellemre amikor kinyitotta a száját, és nem volt ideje normálisan bekapni, hanem ahogy érte, rögtön elkezdte szívni a tejet, ami jött rendesen neki, nekem meg fájt. Most meg hagyom hogy ő találja meg a mellem, és hihetetlenül ügyesen bekapja és jól! Eddig nem mertem így, mert féltem, hogy leharapja a mellbimbóm, de szó sincs ilyesmiről. Kép Szóval én voltam a buta, meg is fizettem érte. Kép
Még mindig nem tökéletes a technikánk szerintem, de minden egyes szopinál jobb és jobb.
Szal tök jó és és ollllyan boldog vagyok, hogy ihaj Kép

És még egyszer köszi MINDENKINEK! Kép

Jah, és 4820 gramm a lányom Kép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Elkiabáltam a dolgot, nem az igazi még a technika, fájnak a melleim Kép De próbálkozunk rendületlenül.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea,
féloldalasra szívja a mellbimbódat? Mert nekem anno azt magyarázták, ha úgy, akkor az baj, és olyankor fájt is. De ha rendesen kapta be, akkor nekem sosem fájt, pedig Jozsó képes volt órákat!!!!!!!! mellen tölteni. Olyankor bekentem utána Medela krémmel.
Vendég

Bea! nekünk is kellett kis idö amig megtanultunk helyeseb szopizni. A korházban nekem se mutatták meg, nekem természetesnek tünt hogy fáj, azt hittem ez a normálisKép

Dancsi! Nem irtad, hogy hogy vagy! Elmult azóta a vérzés, csak 1x volt? És Jozsó most veled van vagy találtál másik bölcsit?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen,
1 hete még volt, de most nincsen. Nem csak 1* volt, hanem kb. 6-8 alkalommal.
Most velem van, szeptembertől megy bölcsibe.
Vendég

Sziasztok!
Mindenkinek köszi a bilizéssel kapcsolatos tanácsokat, megrágom magamban:-)))

A helyzet semmit sem változott a pár nap alatt, úgyhogy nem is részletezem:-)

Bea, nem akarnék belekotyélni, de nem lehetne kicsit kísérletezni? Nem normális dolog ez a fájdalom. Abban egyetértek, hogy neki kellene anyát megtalálni, nem pedig neked odahúzni.
Esetleg (saját vélemény:-))) tedd le az ágyra, feküdj oda mellé és hagyd, hogy ö dolgozzon meg a ciciért, Luci egészen picike volt még, de ha cici jött a látótérbe, akkor beindult nagyon és tényleg csak a cicit kellett a szája elé tartani. Nekünk az elsö pár napban volt fájdalmas, nagyon gyorsan sikerült megszokni egymást.

H
babamama

Dancsi! hü, pedig reméltem hogy már régen elmult! Engem azonnal befektettek, nálad fel sem merült v. nem akartad Jozsó miatt? Azért pihenj amennyit csak tudsz!! Hamarosan elmulik a veszélyes elsö harmad!!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Hajni: Azért én még kisérleteznék praktikákkal!Kép

Dancsi: És olyankor amikor vérezgettél, görcsöltél is? És milyen intenzitású volt a vérzés? Már bocs, hogy ilyeneket kérdezek, csak érdekel...

Karmen: Ti mikor költöztök anyudékhoz?

Anita: Pipi egy tündér. Milyen pofákat vágKép Nagyon helyes kiccsaj Kép

Viola állandóan ülni akar! A hordozóba teljesen szorosra kell kötni, mert felül. És ilyen fél ülő helyzetből is felül, aztán persze eldől, ha nem támasztjuk ki. Már pedig nem támaszjuk ki,mert még nem elég erős az üléshez!

Tegnap azt mondta az idöjós, hogy ma 7ágra fog sütni a napKép Hát valahol biztosan 7ágra süt, de, hogy itt nem az tuti!
Na azért szép napotKép
E

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Kissvirág: Mi van veletek? Dorka? Nyügös még? Csajom is sokat kínlódik a fogacskájával. Előtörhetne már, igazán nem bánnám. Már hetek óta küszködünk vele. Szegény nagyon szenved. Ezelőtt hatottak a homeós bogyók, de pár napja, semmit nem érnek. Sztem megszokta a szervezete, úgyhogy most felfüggesztettem a homeóadást! Tegnap este Nurofennel aludt el, mert nagyon keservesen sírt! Kép
Ti, hogy álltok? Remélem minden ok Dorkával!
E

ceniko
Szeged

Karmen,
fel sem merült a kórház szerencsére.

Enikő,
nagyon picike volt, és görcs egyáltalán nem volt.

na, megyek, Jozsó ma mamázik, így tudok végre függönyt mosni, meg pakolni, vasalni....

Képzeljétek, ma 1/2 10-ig aludt! Kép Jött érte anyósom és csak ámult-bámult, hogy még durmol az én hajnali kis baglyom. Na jó, 7-kor megitta a tápiját, de visszaaludt.
Vendég

Dancsi!

Örülök,hogy a Jozsó ilyen jó alvó.Mi most sokat szenvedünk megint a fogakkal.Rengetegszer ébredt.Már reggel 5h-kor felkelt.És később aludt még másfél órát.

Enikő!

Virág elutazott.
A homeós bogyó nekünk sem ért semmit.

Anita!

Gyönyörű a Pipi.

Ildi
tfildiko

Ildi,

Lassan kibújnak azok a nyüves fogak. Látom, ti is megszenvedtek velük. Az a baj, hogy a Panadol, meg egyéb fájdalomcsillapító esztelenül ugye nem adható. Én 1-2 alkalommal adtam, de ahhoz, hogy ne fájjon neki, hónapokig nyomathattam volna. Kép

Mondjuk nekünk az utóbbi fogzás volt a legdurvább, amikor pár hét alatt jött ki 8 foga egyszerre. A dokink csak belenézett a szájába, és megjegyezte, hogy na nektek is jó napjaitok vannak....

tényleg nagyon rendes baba Jozsó kb. 2 hete. Azóta szinte alig érzem a fáradtságot is. Mert jobban alszom én is. Kép
Mondjuk anyósom nemrég telcsizett és mondta, hogy Jozsó csak 40 percet aludt délután, amin azért nem lepődök meg, mert 1/nem nagyon aludt még ott délután, legalábbis az utóbbi hónapokban nem 2/ha fél 10-ig alszik, akkor már az is csoda, hogy ebéd után elaludt. Kép
Vendég

Dancsi!

Én már nem adok neki a fogzásra semmit.A homeós golyók nem használtak,mást meg nem kap.Marad a szenvedés szegénynek.A Dentinox sem jó...
Vizeletet kell gyűjtenünk ma vagy holnap.Kíváncsi leszek,hogy sikerül-e.

Ildi
tfildiko

Ildi,
pisigyűjtés: Noémi áll a kádban, megengeded lassan a csapot, és lesben állsz egy pohárral. Nekünk sikerült így.
Vendég

Dancsi! én nem bántam hogy befektettek, mert nagyon erös vérzésem volt, és igy gyakran volt UH, láttam hogy minden OK él még a baba. Meg ott maximálisan rámfigyelt minden doki, jó kezekben voltam. AMugy nem örültem hogy igy alakult, de ha már baj volt, jobb volt ott bent. Igaz lassan telt el az 5 hét.

Enikö! hetek óta költözködünkKép amugy kedd v. szerda lesz hogy ott is alszunk már. Igaz hogy 15-én kell átadni a lakást, de mivel szinte mindent átvittünk már bosszantó hogy mindig az nincs itthon, ami kellene. Butorokat meg jövö szombaton fogják átszállitani.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen,
lesz net a mamánál is?
Vendég

Szia Enikő! Itt vagyok, ám, csak most Tapolcáról írok. Persze, hogy most van a fogfájási csúcs, amikor eljöttünk otthonról. Rendesen szenved szegénykém, a homeós bogyók enyhítik egy picit, de legjobban akkor érzi magát, ha rajtam lóghat. Hát, persze ez nem mehet egész nap...
Apukám csinált neki hintát, tesóm kipingálta, Doresz teljesen lenyugszik, ha belerakom. Itthon végre elkezdett rendesen forogni meg dumálni is, jót tett neki a társaság.
Ahogy Tapolcára értünk megint elment a tejem, megint óránkénti kaja (Szegeden totál teli a hűtő fagyitejjel természetesen), így sikerült visszahozni újra.

Képzeljétek! Úgy néz ki, hogy megyünk Balatonboglárra egy hotelba hat napra, csak a férjemnek kell kikunyiznia egy kis szabit még. Igencsak ránkférne egy kis pihi.
Kép
kissvirag

Nem lehet, hogy az utazás miatt kicsit ideges vagy, meg idegen a környezet, azért apad le a tejed? Nekem tavaly a Balcsin volt ez. AZtán pár nap alatt visszajött ezerrel és jól be is gyulladt, és vége lett a nyaralásnak.
Vendég

Virág!

Nagyon édes a lánykád.A Noémi itt áll mellettem,és vigyorog a Dorkára.Nyújtogatja a kezét,hogy meg akarja fogni.
Remélem,hogy sikerül pihennetek Balatonbogláron.

Dancsi!

Kész katasztrófa volt a tegnapi napunk.Pisi nincs!!!Szétnevettük magunkat...2 zacskóba nem sikerült.Majd levetettük róla a pelust,és bevittük a a fürdőbe.Az apja lesben állt az üveggel.Megengedtem a csapot,és a lány elkezdett pisilni...De az üveg nem ért oda időben.Ehhez hozzá kell tenni,hogy a Noémi egy pillanatra sem áll meg.Majd én következtem.De egy fél óra után feladtam.Elkezdtem megcsinálni a vacsiját.Éppen mentem volna újra az üvegért,a lány megint pisilt.Nem jött össze tegnap...Ma folyt.köv.Ma a kádba tesszük.

Ildi
tfildiko

Dancsi! Lesz, csak nem tudjuk mikor kapcsolják ki itt és mikor kötik be oda.

Na megyünk zenés mesejátékra

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Ildi! mi is megszenvedtünk vele.

Ma reggel Orsit ugy találtuk az ágyban, hogy levetette a cipzáros tipegöjét(ami a pizsi) meg a pelust, és belepisilt az ágyba. Abbol tudtam volna neked facsarni pár zacsitKépKép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kármen!

Nem semmi az Orsi...Remélem,hogy hamar lesz netetek.

Erika!

Mi van veletek?

Ildi
tfildiko

Sziasztok!

Szopi ügyben nincs sok változás. Kép Bár szerintem jól kapja be Gréti a cicit. Szombaton amikor fekve szoptattam, lefényképeztettem a férjemmel, hogy hogy szopizik, és teljesen úgy kapja be a cicit, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Összehasonlítottuk képekkel, és pont olyan minden. Mégis fáj.
Arra gondoltam, hogy azért fájhat még mindig a mellbimbóm, mert ki van sebesedve. Közvetlenül a bimbó alján a bimbóudvar meg van dagadva, vagy nem is tudom elmondani milyen, de nem olyan amilyennek lennie kéne, szerintem. Bár már a fene se tudja, hogy milyen volt eredeti állapotában Kép

Dancsi: Nem tudom mit értesz az alatt, hogy féloldalasra szívja, ill. hogy hogy néz ki egy féloldalasra szívott mellbimbó. Nálunk időnként lapos. Az a féloldalas? Kép Boccs, hogy ilyen hülye vagyok.
Ti mikorra várjátok a második babát?

Hajni: Mostanában nem húzom rá a fejét a cicire, teljesen magától keresi meg és kapja be, szerintünk jól. Az ágyonfekvős keresgélőset is kipróbáltuk, rácuppant, ugyanúgy fájt. Kép

Ildi: Jó kis móka ez a pisigyűjtés. Fejlesszetek ki valami hatékony módszert, mire nekünk is kell. Kép

Karmen: Jót mosolyogtam Orsi produkcióján. Kép

Kissvirág: Tündéri lány Dorka!

Enikő: Viola is egyre ügyesebb! Hihetetlen hogy nőnek ezek a picikék! Bogi meg sem ismeri ha hazajön. Kép

Várom a védőnőt, hogy panaszkodjak neki szopi-ügyben. Ha nem segít, akkor keresek egy szoptatási tanácsadót, mert ez nem állapot már! Kép
Férjem nagyon ideges, hogy mit szenvedtetem magam, miért nem bimbóvédővel szoptatok, meg miért nem fejem le, és adom úgy a Grétinek, nem győzöm magyarázni, hogy melyik miért nem jó, meg mi baj lehet belőle. És mondja, hogy azért mert baj LEHET, de korántsem biztos hogy lesz, ezért inkább hagyom, hogy lerohadjon a mellem? Kép Kép
Mondtam, hogy igen. Kép
Aztán csak meggyőzött tegnap este már, és elővettem a bimbóvédőt. Hát mondanom sem kell, Grétinek nem tetszett. Köpte ki, sírt, nem kellett neki úgy a cici. Úgyhogy nem jött be.
Tegnap előtt este meg amikor már mindkét cicit kikészítette teljesen, elkezdtem fejni, és már nagyon fáradt voltam, és cumisüvegből akartam megitatni. Hát természetesen az se kellett neki. Köpte ki ezerrel. Átvágni se tudtuk. Próbálkoztunk azzal, hogy szopizott, levettem a ciciről, férjem gyorsan odanyomta a cumisüveget, de nem kellett neki. Aztán a cicire úgy cuppant vissza, hogy öröm volt nézni. Csak közben csillagok keringtek a fejem fölött. Kép
Aztán gondoltuk, hogy kiskanállal megetetjük, de mire előszedtük a kanalat, a lányom elaludt cicivel a szájában. Kép
Bocsi, a hosszúért!

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Karmen,
nem semmi az Orsika!

Ildi,
ma este tuti sikerül a pisi gyűjtés, első nap nekünk sem jött össze.

Bea,
a féloladalas, az olyan, hogy az egyik fele "le van csapva". A cicid lehet, hogy a seb miatt fáj. Próbáld ki a Bioptron lámpát esetleg.

Jozsó sem fogadta el a sem cumit, sem a kanalat, sem a poharat, csak a cicit. A cumisüvegre pár hete kattant csak rá. De olyan mohón, mint anno a cicire. Kép
Vendég

Bea,
január közepe-vége, majd a nuchán derül ki a pontos kor. Most vagyok elvileg 11 hetes, mensi szerint viszont 14 körül.
Vendég

Bea: Nekem most egy hétig volt hasonló tünetem, mint neked (bimbóudvar irtóra megdagadt+sebesedés), kiderült, hogy ödémás lett. Azon az oldalon egy szopi alatt kb. 3-4 helyzetben szoptattam, elötte langyos vízzel lemostam, utána Bepanthen ment rá. Melltartót nem hordtam, csak ha nagyon muszáj volt. Óránként maszíroztam. Végül kiderült, hogy túl sokat harapdálta az ínyével (jön a foga), és egy hét után két méretes tejkő jött ki belöle, szó szerint kiszenvedtem. Utána meg is szűnt a fájdalom.
kissvirag

Sziasztok!

Nekem is szopi ügyben lenne szükségem tanácsra. (De várom már, hogy én adhassak tanácsot Kép ) Szóval miután evett Réka az egyik ciciből, úgy érzem ( a nyelésekből ), hogy kifogyott. Egy idő után már nem is szívja. Aztán ha átteszem a másikra, ezerrel szívja újra. Tehát minden jel arra mutat, hogy az első kifogyott. VISZONT. Még mindig nem érzem leflöttyentnek, és ha megnyomom, akkor akár spriccel is ki belőle a tejcsi. Kifejni viszot mellszívóval nem tudom, kézzel meg nem tudok fejni. Ez normális jelenség, vagy Réka tényleg nem szívja ki rendesen?

Gira
Vendég

Ildi, kint vagyunk Zsombón nagymamánál már több mint egy hete. Tegnap voltunk szabadtérin, gondoltam rádKép
Bencikének megültük a szülinapját is tegnap, megpróbálok később majd képet feltenni.

Enikő, hogy birod Bogi nélkül?

Karmen, Orsika jót alakítottKép

Bea, jobbulást a cicidnek!

Dancsi, Ildi, nagyon édesek a gyerekek!
Dancsi, nem semmi, hogy Jozsóka így megvolt a Balcsiban, nem volt túl hideg?

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Gira, lehet, tényleg nem szívja ki rendesen. Ha mindig ilyet tapasztalsz, nem csak néha, akkor lehet várni kéne még a másik cici adásával.
Réka is tünemény volt a képenKép

E.

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Ami vicces de nem vicc hogy egyre többször szedi le a pelustKép Megszokta kint nincs rajta. Hiába adok rá nadrágot, letolja és ugy bontja kiKép Vettem bugyipelust, azt is tologatja le, bár az még nem sikerült teljesenKép

Mi szerda-csüt. már ott alszunk, net még mindig nem tudjuk mikor lesz, Invitel nem szolKép

hétfön 10kor a Belvárosi moziban gyerekkoncert lesz, ott leszünk mint nézök mi is
A mai mesejáték nem tetszett Orsinak, el kellett jönni 1 óra után, mert a zenésnek hirdetett müsor alig tartalmazott zenétKép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok

Gira, próbáld még visszatenni az első cicire a második után. Lehet sűrűbben kellene váltogatni egy szopi alatt a ciciket, ha már az egyiket nem szívja.
Kézzel fejést a védőnőd meg tudja mutatni szerintem.

Volt valaki Szegeden 4d-n a klinikán vagy a Medicenterben? Milyen volt a tapasztalatotok?

Gigi
gigi1

Sikerült a pisigyűjtés!!!Beleállítottuk a kádba,és megengedtük a vizet.De nem történt 10 percig semmi.Ott álltunk üveggel.Majd rátettünk egy vizeletgyűjtő zacskót,és tovább vártunk.5 perc után belepisilt a zacsiba.20ml lett,remélem,hogy elég.Ma jön a doki,és megnézi.Fel kell hívnom a szemészetet is,kíváncsi vagyok,hogy mikorra kapunk időpontot.

Erika!

Várjuk a képeket!Tegnap megrendeltem a Noéminek a tortát.Micimackó lesz a tetején ostyából.

Gigi!

Én Kecskeméten voltam 4 dimenzióson.A dokim ezt ajánlotta.
Hányadik hétben jársz?Írd már mindig a neved alá,légy szíves,hogy hol tartasz a terhességben.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!
Ez a szopi dolog olyan egyszerűenk tűnik és mégis milyen problémás, igaz? Esetleg lehet kicsit tovább cicin tartani a babust, de én már kifogytam az ötletekből:-)

Ildi, nagyon gratulálok a pisihez!!! Irigyellek érte.

Karmen, vacak ez a meleg, Lucinak is kipirosodik a dereka a pelus alatt. Tegnap belepisilt a bilibe és közölte, hogy: Ügyes vagyok:-) Kakit hiába vártunk, tegnap nem volt, pedig evett rendesen.
Én beszórtam hintőporral ott a bőrét, ahol a műanyaggal érintkezik.

Gigi, én jót hallottam a medicenteres ultrahangról is, de mi is Kecskeméten voltunk. Nagyon rendes volt a doki, alaposan megnézte Lucit, igaz, hogy 1 óra út kocsival, de szerintem megéri.

Erika, nagy buli volt? Mi szépet kapott a lurkó?

Enikő, meddig vagy félfacér? Lányod hogy érzi magát?
H
babamama

Hajni!

Örülök,hogy sikerült a bilibe pisilnie a Lucának.Ügyes kislány!!!

Enikő!

Hol vagy?

Ildi
tfildiko

Sziasztok!
Hajni: Ma érkeznek FerihegyreKép, de csak pénteken jönnek SzegedreKép, az a baj, hogy nem tudunk felmenni apuval, mert nem férünk be annyian a kocsiba Kép Úgyhogy marad a telefon. De eddig is minden nap beszéltünk telefonon, nagyon nagyon élvezte a tengert, fürdött,úszott rengeteget! Imádja a vizet és nem félt töle... Kép
Nagyon ügyi Luci, hogy belepisilt a bilibe. Jártatok örömtáncot?? Kép Kaki nálunk sincs minden nap, ne aggódj majd besikerül az is, most már látszik az út végeKép Hajráááá Kép

TFIldi: örülök, hogy sikerült a pisigyűjtési akció! Ez a vizeletgyűjtő tasak kispasiknak lett kitalálvaKép De egy lányos szülő küszködik vele... Nagyon ügyik vagytok hogy sikerült!

GErika: Isten éltesse Benit! De nagy fiú már Õ is! Érezzétek jól magatokat nagyinál!
Köszi mostmár jól vagyok, bár volt néhány rossz napom Bogihiány miatt! De már jönnek haza úgyhogy megnyugodtam!

Karmen: Szóval már nagyjából át is cuccoltatok? Te meg fogsz őrülni net nélkül, nemKép?
Jópofa Orsi, talán csak nem idegesíti a pelenka?Kép Meg is értem. Melegentartja a punustt, igaza van, hogy veszi le magáról ebbe a hőségbe..Kép

Virág: Nagyon édes Dorka, milyen szépen ül márKép Érezzétek jól magatokat a Balcsin. Apukám mondta (poénból), hogy vesz a Boglárkának Balatonbogláron egy nyaralótKépKép Tudod a név kötelez..Kép

Dancsi: Hogy vagytok? Jozsó?

Gigi: Én a kettes kórházban voltam a 3D UH-án, nekem nagyon tetszett! Gyönyörű képeket csinált és felvették videóra is Kép

Pusz
Enikö

ceniko
Szeged

Enikö! igen, függö vagyokKép Ott mennyibe kerül az UH: Hány perces és ki csinálja? Boginak hogy tetszett a tenger?

Erika! boldog szülinapot! foto az ünnepeltröl?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen: Én a kisérleti szakászaban voltam. Akkor tesztelték csak a gépet, így ingyenes volt, de nem is tartott fél óráig, Kb 10 perces filmünk van, de gyönyörűen látszott rajta Viola minden egyes porcikájaKép! A Szabó doktor csinálta 20 hetes voltam akkor....
E

ceniko
Szeged

Erika!

Mikor volt a szülinapja a Beninek?Én is boldog szülinapot kívánok!

Enikő!

Pár nap és itthon lesz a Bogi.
Nem lenne rossz egy nyaraló a Balaton mellett.

Ildi
tfildiko

Enikö! Már akkor is tesztelték a korházban amikor Orsit szültem, akkor kapták és engem is behivtak azért tudom. Csak én nem néztem oda mert nem akartam tudni a nemét a babának, igy nem tudom milyen volt a képe

A héten játszótér? Kálvária téren esetleg? vagy legyen Honvéd tér? péntek?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kármen!

Nekünk a Kálvária téren jó lesz a tali.A Honvéd tér messze van.

Ildi
tfildiko

Karmen: Ezt nem tudtam, hogy már akkor is ott volt az UH! Én nem szoktam a kettesbe járni, tudod én klinika párti vagyok (de miért?) De gyönyörű képeket csinált az UH az tény! És nagyon jó fej volt a doki is aki megvizsgáltKép
Mi nem megyünk a talira Bogi csak pénteken jön haza. Nélküle nincs kedvem sehova menniKép De jövö héten benne vagyok Kép

Ildi: Az biztos, hogy jó lenne egy nyaraló a BogláronKép, de egylőre egy nagyobb lakás, lenne jó, mert már megőrülök, hogy nem tudok hova pakolni, mert nincs helyKép 1,5 szoba nagyon kicsi négyünknek! Azt se tudom hol fog Viola aludni, ha kinövi s kiságyat! Gőzöm sincs....Kép

E

ceniko
Szeged

Lányok, én nem tudom, hogy itt Szegeden milyen képet csináltak az ultrahangon, de mindenkinek javaslom, hogy csináltasson, mert feledhetetlen élmény. Sokszor most is előveszem a videót és nézegetem, holott a kis zsivány ott van mellettem.

hehe, a zacskót szerintem is a fiúknak találták ki:-)

Enikő, akkor a lánykád nagyon jól járt, szerintem csak azért van kedve hazajönni, mert hiányzik neki az anyu meg a tesó, de egyébként menne vissza:-))))
H
babamama

Sziasztok!

Megnézte tegnap a védőnő, hogy szopizunk, és azt mondta, hogy semmi baja a melleimnek, és a Gréti is tökéletesen szopik!
És hogy bizony van akinek fáj a szoptatás, lehet érzékenyebb a mellbimbóm, Gréti meg erősen szívja (tény, már a kórházban is mondták, hogy úgy szív, mint egy 3 hónapos). Kenegessem. Ennyit mondott.
Úgyhogy én már semmit se tudok meg értek Kép

Amúgy ma egész nap cicin lóg a lányom. Ilyen még sosem volt. Pénteken lesz 7 hetes, lehet, hogy ez most a növekedésbeni ugrás miatt van?!?! Remélem. Félelmetesen löttyedtek a melleim Kép

Erika: Boldog születésnapot Bencinek!!! Képek?

Ildi: Ügyesek vagytok!

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Haláli a lányom.Ha beteszek egy kis lakodalmas zenét,rögtön ugrálni kezd.Nagyon élvezi.Ha Kalákát vagy Halász Juditot hallgattatok vele,az még nem érdekli.

Hajni!

A hétvégén néztem meg én is a videót.Nagy élmény...Tavaly erre a napra voltam kiírva...

Enikő!

Már én sem tudok hova pakolni.

Ildi
tfildiko

Bea: Ajánlanék egy nagyon jó krémet, ami egy védőréteget a ciciden, talán így nem bántja annyira a szopás. Ez természetes alapanyagú, szpotatás előtt nem kell, sőt nem szabad lemosni! Avent bibmóvédő krém, kevés és drága, de nagyon jó! Tavaly volt 2500 körül, kiadós, már harmadik anyukának adom kölcsön, és még nem akar fogyni. Kép Érdemes lenne kipróbálni. És lécci hívj fel egy LLL-es tanácsadót, sztem tudna mondani okos dolgot, és tudna segíteni rajtad. A védőnő biztos ért hozzá, de egy laktációs szaktanácsadó csak ezzel foglalkozik, kimondottan kiritius esetekkel. Lécci!!! Vagy felkeresheted a tanácsadót ímélben is, úgy azért olcsóbb, bár sztem a beszélgetésből gyorsabban kiderül.

Gabi
inecsg

Bea: Biztos, hogy a növekedési ugrás miatt lógott egésznap rajtad! Kitartás!

Gabi
inecsg

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: