[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
SOTE I.KLINIKA - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Lanyok, koszi az infot, megnyugodtam!!!!!!! Viszek azert par bugyit, de betetet is, mert latom tenyleg kell!
Nana hogy fogok irni, ha otthon vagyok, igaz Huginak nincs meg internetje, de majd lemegyek egy internet kavezoba, vagy hogy a turoba nevezik otthon, itt az a neve, es onnan tudositalak Benneteket.
Csak a hecc kedveert: akinek mar nagyobb babaja van, es nem tul guzmis jojjon ki a repterre, na nem azert hogy engem fogadjon, hanem hatha a nagyobbacska gyerekek elveznek a repuloket latni, parszor lattam hogy a nagy kilatoteraszon mindig sokan allnak bameszkodni. Biztos jo szorakozas lenne a kicsiknek!
Julius 21.-en, delutan negyed 3-kor erkezem, Lufthansa, Frankfurtbol, akit var egy nagy pocakos kismama, az leszek en, de mar a hangzavarbol is konnyu lesz rajonni.... Ez csak egy futo gondolat volt, de tenyleg szivesen megismerkednek barmelyikotokkel.

Hugibaba
hugibaba
 
 


Szia Hugibaba!
Nevezhetlek esetleg Andinak is?
A lényeg az,hogy én szívesen kimennék,de sajna épp'akkor lesz a férjem szabin és megyünk nyaralni!Annyira sajnálom,mert én szívesen megismernélek.Na,mindegy majd legközelebb...


Dóri
angelheart
 
 


Szia Dóri!
Persze, megkérdezheted: Ádám Zsolt a dr.bácsink, és tényleg nagyon elfoglalt. Azért járok hozzá, mert tavaly kértem tőle tanácsot valamiben, akkor mondtam, hogy szeretnénk babát és ő nagyon örült neki és mondta, hogy szeretettel vár a terhesrendelésen. Persze idén már nem is emlékezett rám, és az az érzésem, hogy még néhány találkozás (meg miegymás) kell, hogy bevéssen az agyába. (Lehet, hogy kevésnek tartja hálám bankjegyekben való megnyílvánulását?) Ennek ellenére már beírta a kis noteszába a szülés várható időpontját a többi dátum mellé (anélkül, hogy mondtam volna neki valami erre utalót). Igen, igazad van, nyomulni kell nála, meg dumálni, mert magától semmit nem kérdez a "mi újság"-on kívűl.
A vizelettel senki nem törődik, de nem is feszegettem a témát, mert legutóbb az ambulancián kértek mintát. Ha van valami, ott is észreveszik és az már csak nem kerüli el ÁZs figyelmét sem.
Egyébként fejlődőképes a dr Úr, mert az AFP-t már a klinikán kérte és nem küldött ki a nagyvilágba.
De így is még lobbiznom kell egy vércsoportvizsgálatért, mert azt elfelejtett kérni a háziorvos múltkor és a védőnőnek hiányzik.
Na nem baj a következő babánál már rutinosabb leszek talán...

hoa
hoa
 
 

 
 

Szia Hoa,

Igen, a másodiknál már tapasztaltabb az ember, de az elég aggasztó, hogy mintha tényleg nem vennék eléggé figyelembe a labor és egyéb vizsgálatokat.Nekem még az elején adott a védőnő egy papírt, amin kb. rajta volt a menetrend, h mikor milyen vizsgálatokat kell elvégezni. Annak alapján volt, h én kértem a beutalót a t ambulancián, a szülésznőktől. Õk meg adtak. Csak hát nem kellene, h elvárható legyen mindenkitől, h előre kiképezze magát, jó lenne, ha a választott dokira teljes egészében rábízhatnánk magunkat. Nem ez a helyzet, magunkat kell menedzselni. Én is mindig vittem a papírkámat a kérdéseimmel, és a leleteimre is mindig rákérdeztem. Ami a pisit illeti, abban ne bízz amit ott csinálnak a t. amb-án, mert az nem egy teljes vizelet, úgyhogy szerintem kérdezz rá, bár lehet, h csak nem a helyes technikával adtad le a mintát Kép velem is előfordult ilyen.

Kataa,

Sebes, fájó cici effektus 2 hét alatt elmúlt, úgyhogy csak addig kell kibírni összeszorított fogakkal. Kép Addig nem feladni! Akinek tud kőkemény lenni, ott van, lesz elegendő tej. A babának is időt kell adni, h beletanuljon a helyes technikába.

Hugibaba,

Szerintem is Tena!

Üdv,

Kópé
Vendég
 


Hoa
Nekem is volt egy papairom tele a vizsgalatokkal,es a Klinkan kaptam,ugy emlkeszem.Bar en minden labor,es vervizsgalatot a haziorvosomnal a rendeloben csinaltattam,mert a klinikan mindig ezren lettek volna,es akkr mindig kestem volna a munkabol.De mindenre a doki adott beutalot,es meg mielott mondtam volna O az adott hetekbol mindig mondta hogy hova mikor kell mennem.Szerintrem ezt tisztazd a dokiddal,honnan is kene mindent tudnon.Vedono soha nem tud beutalot irni az tuti.Sot az EKG-t is a hazi orvoso csinalta.

Dori
Hat igen bizti sterilebb a tapi,de en akkor atotal elkeseredesben ,es az elore olvasott irodalombol ug iteltem meg hogy a tapi szinte mereg a babanak.Mert sajnos a Kismamatol kezdve a netes oldalakig ezzel van tele,hogy a szoptatas es mas semmi....
Legkozelebb remelem rutinos leven csak fog menni a szopi.Ha meg nem akkor sem leszek mar ugy ki toleKép
MEntek hetvegezni?Mi megyunk vegre SiofokraKépKépEs jovo heten is 3 nap szabin vagyok ugyhogy rahuzunk a hetvegereKép

Hugi
Mi rendszeresen jarunk a repterre(sot Alex mar repulozott is masfel eves koraban) es tenyleg elvezi a kisfiam isKép A mi csaladunk nagy utazo ugyhogy O mar eben fog felnoni,amig en 14 eves koromig repteren sem jartamKép

Kope
Persze en anno sem adtam fel,szotattam megallas nekul megsem lett belole tej.Talan tul hosszu ideig volta mellgyuszi kikezeletlen.Legkozelebb mar rutinos leszek,ja es nem utolso sorban lesz aki segit.

kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Hoa,

Még egy dolog eszembe jutott: a múltkor a portás néni fülkéjében láttam egy csomó tájékoztató füzetet.

Kópé
Vendég
 


Szia Kata!

Megyünk hétvégén Biatorbágyra a Kerilánykámékhoz,meg az ő szülei a Marcus keripapája és kerimamája.Ott a kertben aztán lesz minden.Gondolom du.-i alvás holnap kimarad...Na,mindegy,majd este bepótólja.
Jó lesz Nektek is biztos Siófokon!
Akkor jó hétvégét!
Puszi:Dóri
angelheart
 
 


Csajok!

De nagy itt a csend!Mindenki nyaral már????!!!

Kópé,Te írhatnál a babusról is!
Macskavati,Veletek mi újság?
Borsika is ritkán jelentkezik.
Kataa,mi volt Siófokon??
Gyorsi,Kolszilvi olvastok még minket?
Nagyon régen írt már Hápinyóka is!Estleg már babázik??
Na,meg a Többiek,akiket kifelejtettem!
Írjatok!

Dóri
angelheart
 
 


Sziasztok,

én vizsgázom 1000-rel, illetve már csak 1 maradt, 30-án. Rögtön másnap terheléses vércukor, és utána IRÁNY A BALCSI!!!!!!Alig bírom kivárni...
Csipiszke növekszik, Balcsi után megyünk 4D-re. Liza meg annyira édes, mutatja, hogy hol a kistestvére, pedig ő még csak most lesz 1 éves! Ezek szerint tudja, érzi, hogy mi a helyzet.

Dóri, nektek milyen volt Velence? Egy időben én is sűrűn jártam, de ez már a múlt homályába merült, lsd. régi pasi...Kép

Katus
Vendég
 


Sziasztok!

Gyakran olvaslak titeket, csak nem nagyon írok. És közben irigykedek az otthon babázó kismamákra:-)
Mi most épp lakásvásárlásban vagyunk, bár még nem döntöttünk, de már nem sok kell hozzá. Már nagyon várom, hogy nyár végén költözzünk és szeptemberben indulhasson a baba-projekt.

Egyik ismerősöm terhes és kinyílt a méhszja és befektették, még vécére sem kelhet fel. Szegény még csak a 21. hétben van. Szerintetek megmarad így a baba? Mennyi esély van rá?
GyOrsi
gyorsi
 
 


Sziasztok,


Mi egyelőre nem nyaralunk, legfeljebb augusztus-szeptemberben jöht szóba valami, de még abban sem vagyok biztos, hogy egy akkor 3 hónapos gyerkőccel neki merjek-e vágni.

Az izgalomból kijutott nekünk az elmúlt napokban, és ezzel csatlakoznék is a korábbi bárányhimlő témához. Eddig én sem gondoltam rá, h beadatom az -egyelőre nyilván csak a nagyobbik- gyereknek, de most megváltozott kissé a véleményem. A hétvégén bevittük 2,5 fiunkat az ügyeletre,mert ronda pöttyök jelentek meg a karjain (csak ott) és kis hőemelkedése is volt. Ott közölték, h valószínűleg bárányhimlő. Na ekkor jött rám a rettenet: egy 2,5 éves nyilván könnyedén átvészeli, de sem én nem voltam, és értelemszerűen a 3 hetes kislányom sem. Ja és az előző napokban találkoztunk egy 20 hetes kismamával...

Már riogattak azzal, hogy ezt tuti elkapjuk mindannyian, a kicsit lehet, h majd kórházba kell vinni stb. A kismamát is csak nagyon félve mertem megkérdezni, h volt-e már bárányhimlős, de szerencsére igen. Mert persze addigra minden borzalmat elolvastam, h mit jelent a bhimlő a terhesség alatt, még jó, hogy ez a saját terhességemnél nem jutott eszembe, különben 9 hónapig az utcára sem mertem volna kimenni.

Aztán szerencsére hétfőn a saját háziorvosunk, mondta, hogy ez nem bárányhimlő, hanem vm csalánkiütés (jön a kérdés, de az vajon mitől..)remélem biztos volt a dolgában, és ezt az idegeskedést lezárnám végre.

Mindenesetre ma elmentem vérvételre, h voltam-e bhimlős és ha nem akkor magamnak is beadatom, meg a kisfiamnak is, pont a kicsi miatt.

Gyorsi,

Hogyne maradhatna meg a baba, ez nem olyan ritka dolog. De nagyon szar lesz bennt feküdni hónapokat. Nekem is van ismerősöm akinél így telt a terhesség második fele, nem volt semmi gond, csak feküdni kellett. Ezt persze 1. gyereknél meg lehet csinálni, de mi van ha már otthon van egy kicsi? Meg olvastam valahol, h ilyenkor össze is lehet varrni...

Kópé
Vendég
 


Sziasztok

Dori
Tegnap megjottunk a Balcsirol,minden Ok volt,Alex jatszott mint mindig az eppen lent levo gyerekekkel akiket mar tavalzrol is ismert.Kedvenc ket iker kislany volt akik egesz nap ot kovettekKéphiaba mar mosta csajok kedvenceKépElvezte is rendesen a nepszeruseget.
Most majd minden hetvegen lent leszunk,igy szokjaa vizet,bar nem fel tole szerencsere.

Ma meg babalatogatoban voltunk a baratnomnel,ott is ebedeltunk,igy Alex alvasa kimaradt,de nem baj majd delutan az autoban elalszik ha megyunk .
Szoval kezdek kedvet kapni egy kis babahoz,olyan kis edi vot abban rozsaszin kis bodybanKépKép
Holnap mar dolgozom,remelem Alex jol eljatszik majd Gabi nenivel,egy biztos en meg izgulok hogy bent hogy minden Ok legyen...

Katus
Gratula a vizsgakhoz es jo nyaralast nektek isKép

Gyorsi
Gyors koltozes nektek es hidd el az uj lakiban majd bekoltozik a babus isKép

Kope
Hat akkor tul vagytok par izgalmas napon.Meg jo hogy nem bari himlo.
Nekem volt tavaly csalankiutesem,persze mindenre azt mondjak amit nem tudnak hogy mi.
Ugy viszketett..de aztan par nap mulva elmult es csak a labamon volt,mashol nem.

Na mennem kell,mert fozom a holnapi ebedet Alexeknak,es lassan indulni kell a delutani kiruccnasraKép

kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok!
Bocsánat, hogy csak így bejöttem, de
egy nagyon fontos felmérést végzek a Szoptatásért Magyar Egyesület megbízásából, az anyatejet helyettesítő termékek marketingjét szabályozó WHO-kódex betartásának magyarországi helyzetéről.
Lenne egy pár kérdésem a 6 hónapnál fiatalabb babák anyukáihoz:
-a csecsemő életkora?
-táplálja-e csecsemőjét valamilyen gyári élelmiszerrel?
-ha igen, milyen márkájú tápszert, teát, tejpépet, gabonakészítményt vagy egyéb élelmiszert használ, és miért?
-miért?:-A: az orvos javasolta B:a védőnő javasolta C: a dietetikus javasolta D: más egészségügyi dolgozó javasolta E: saját, előző gyermekével szerzett tapasztalata alapján F: reklám alapján választotta G: rokon vagy barát javasolta H: egyéb:....
- kapott-e ingyenes mintát csecsemőélelmiszert (és teát,cumit?) gyártó cégtől? (Nestlé, Milupa, Hipp, Kecskeméti, Humana, Mildi, Avent, Chicco, Mam stb.)
-hol?:A: egészségügyi intézményben B: gyógyszertárban C: otthon D: üzletben E: postai úton F: egyéb:...
-ki adta?: A: a cég üzletkötője B: egészségügyi dolgozó C: egyéb:...
- kapott-e bármiféle tájékoztató vagy reklámfüzetet, ajándékot?
- ajándékfajta: A: cumi- cumisüveg B: előke C: pelenka D: játék E: dísztárgy F: pelenka és cumisüveg együtt G: ajándékcsomag H: egyéb:...

Bármit amit kaptatok szülésnél, vásárlásnál, postán, bárhol, kérlek írjátok meg nekem, azt is amiben nem vagytok biztosak, hogy ide tartozik.
A válaszokat erre a címre küldjétek: munkacsi.petra@freemail.hu
A matrica, tea, kiskanál stb. is ide tartozik, ja és melyik kórházban született a baba?

Köszönöm, hogy időt szakítottatok rám és elolvastátok.
Előre is nagyon köszönöm a segítséget!

Sziasztok, Petra
anyatigris2
 
 


Sziasztok!

Én is vagyok, és majd' mindennap olvasom, szintén szent irigységgel a babázást. Nálunk még semmi, igaz, még csak a múlt hónapban kezdtük a "projektet". Annyira szerettem volna, hogy lazán produkáltam a tüneteket :-) Aztán a tények lehervasztottak :-((

Viszont most kemény egy hétre megyünk Velencére nyaralni, bár csapatostul, és külön szobánk se lesz... vagyis vszinu, továbbra is csak begyujtom toletek a tapasztalatokat. S tetszik, ahogy szinte családtagként szurkoltok egymásnak.
Mindenkinek jó babázást!

Szilvi

(UI: Hogy lehet szines mosolyt vagy szomoruságot belerakni a szovegbe?)
kolszilvi
 
 


KOPE,
Hurra hogy csalankiutes......!!!!!
Ha meg "el" az informacios vonalad a 2 agyas szobarol, kerlek szepen oszd meg velem is. A hugom 1 eve a 4 agyas nogyogyin fekudt ,es boven kijutott neki minden kellemetlenseg. Az emil cimem benne van a profilomban, baraktam , de a keppel nem boldogulok. Millio koszi!!!!

LANYOK, en is olvasom az oldalt minden nap, csak eppen nincs mirol irni, ha meg magamrol irok az olyan snassz, mert Ti babasok vagytok, egy babaoldalon, nekem meg csak kutyam van.

Hugibaba (Andi)
hugibaba
 
 


Sziasztok!

Látom mindenki meg van!
Kolszilvinek és Gyorsinak szurkolunk!Gondolom,hogy nem vagytok könnyű helyzetben,de azért fő a nyugalom és össze fognak jönni azok a nagyon várt babaák!!!Azért arik vagytok,hogy olvasgattok még minket!
A méhsz. kinyílásról én is csak annyit tudnék mondani,mint Kópé.Sógórnőmnek a 2.terh.-ét kellett végig pihennie emiatt,Az első babus is még kicsi volt akkor...
Igen összeszokták varrni ,ha más nincs,de úgy tudom ezt a megoldást mostanában v.miért nem nagyon szeretik.Megemelt ágyvég,és szigorú ágynyugalom!
Szilvinek jó nyaralást!

Katus!Neked ezzerrel drukk a vizsga miatt!Azt az egyet már csk túléled v.hogy.De azt nem tudjuk milyen suliba is jársz pontosan?!Nem lehet könnyű Liza mellett!Én munka mellett csináltam pár sulit,az sem könnyű,de egy gyerkőc mellett...gondolom nem egyszerű.
Liza édes lehet,ahogy a pocaklakót emlegeti.Én is szerettem ezt,amikor marcus mondogatta,meg puszilgatta a hasam!


Kataa,örülök,hogy jó volt a Balcsin!Mi most hétvégén megyünk velencére,3 napra ,ha minden okés.Marci meg állandóan csajozik!Sorolja a játszós barátnői nevét!Apa már nincs mindig képben...
Hát én is szeretném ,ha már jönne hamarosan az a baba Nálatok!
Kiváncsi leszek Alex mit fog szólni!

A Többieknek később válaszolok,mert mennem kell a dolgozóba.(még 2 hét)

Puszi:Dóri
angelheart
 
 


Itt vagyok újra,de gyors leszek,mert 3 napra megyünk Velencére...
Kópé,azért örülök,hogy csak csal.kiütés,remélem nem is lett folytatása a dolognak!
Mostmár 3.hete,hogy a gyermeko.-i rendelőben dolgozgatok,és eddig még egy szülő sem akarta beoltatni a bár.himlő ellen a gyerekét,de még csak nem is érdeklődtek az egész téma felől.Agyh.gy.ellen annál többen jönnek,nem lehet győzni...
Nyaralás témában megértelek,én sm szívesen mennék ilyen picurival,bár mi voltunk 2 hét Velencén,amikor Marci(a nagy)2.5 hónapos volt.minden van ott a kiságytól kezdve,2 fürdősz.,mosogatógép...,de nekem ilyen pici mellett nem volt igazi pihenés akkor sem.
Mostmár egy fokkal jobb a helyzet.Júli.15.-én megyünk,és addigra már pont betölti Botond a 7. hónapot.Marcus meg már elég nagy fiú,persze azért rajta is ott a szemünk állandóan!

Andi,nem baj,ha valami más és érdekes témáról is írsz!Kérdezni meg tudod,mindig lehet...

Katusnak még gyorsan.Nem Velencén ,voltunk múlt héten,hanem Bián.Jó volt,csak rohadtul fújt a szél!Ilyenkor mind a két gyerek tök nyűgice,alig alszik Boti is,Marci meg semmit,eleve a nem itthon lét miatt be van pörögve.De holnap Velencére megyünk,és nagyon remélem,hogy kánikula lesz!!!

Sziasztok,Mindenkinek jó hétvégét!

Dóri
angelheart
 
 


Sziasztok Lányok!
Még csak olvasgattam benneteket, de most eljött az idő nekem is, hogy néhány kérdéssel bombázzalak titeket! Tetszik a társalgó, és jó dolognak tartom, hogy itt ki lehet cserélni az infókat, tapasztalatokat! Most járok a 18. hétben, de már biztos, hogy császármetszéssel kell megszülnöm a babámat. Tudnátok adni infót itt, hogyan megy a császár? Érdekelne minden. Mennyi időt kell a szülőszobába tölteni, a baba ott lehet-e? Stb. Csecsemősök itt mennyire segítőkészek? Az orvosom Rab doki, szült nála valaki császárral? Még biztos lesz kérdésem és köszi előre is a válaszokat! Jó nyaralást, aki még nem volt! Én idén kihagyom. Tudom jövőre még nehezebb lesz a picivel nyaralni menni!
Sziasztok!

Nelli
nelli35
 
 


Szilvi
Na akkor belevagtatok a baba projectebe es minden ketseged elmult,orulok nekiKépKép
Jo nyaralast es keressetek valami jo kis eldugott zugot VelencenKépKép

Hugibaba
Irj csak magadrol,minket az is erdekelKépKépKertetek is van a kutyushoz?Napkozben a mig dolgoztok jol elvan otthon?
Tenyleg es meddig maradsz itthon most??

Dori
Hat igen Alex is mindig masto mond a Ki a baratnod kerdesre?De hat pasibol vannakKépKépKép
Hat Alex nagyon odavan egyenlore a babakert,barkihez magayunk latogatoba olyan kis feltve fogja es simizi oket.PErsze nem altatom magam azzal hogy nem lesz feltekeny,de megis jo latni hogy milyen empatikusKép
Remelem nektek is jo hetvegetek volt.Mi nem voltunk a Balcsin,mert jol beijesztettek ezzel az ozonos dologgal igy sokat tartottuk bent Alexet (es nem csak 12 es 3 kozott amikor amugysme janlatos kint lenni)mert hiaba a draga naptej az nem ved a karos sugarak ellen.Kép

Nelli
Nekem is csaszi volt,de ha fentebb elolvasol ritam rol reszletesen.
A ferjed bent lehet a mutetnel,neki adjak eloszora babat aztan hozzad is odarakjak par percre, es elviszik furdetni,ahova apuka is kiserhetiKép
Egy csaszis muto van lent a szuloszoban,en eppen nem ferme oda mert volt akit surgossel operaltak,de a nogyogyis muto is ugyanaz.UTana kotelezo 1 nap intenziv,itt van a kanaan.Kedves odaado noverekkel.Ha fel tudsz allni mar letolhat a ferjed kesobb a babahoz.
masnap reggel leraknak az osztalyra.Ott veled lehet a baba egesz nap es ejjelKépCSecsemosoket hajkuraszni kell,de ha neked minden pikk pak osszejon a szopival nem is lesz rajuk szuksegedKép

Kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Szia Katám!

Úgy látom mi tartjuk a frontot...
Marci jelenleg imádja az öccsét!Pedig ahogy indult...most azt hallottam,hogy az a jó,ha kiadja magából a kezdeti féltékenységet.Hát asszem ő maximálisan kiadta.Mostmár,ha valaki rá néz a Botira félti!
Hétvégénk jó volt,most nem tudom milyen lesz,mert egyrészt szar időt jósolnak,másrészt rádurrantottam a férjemre,hogy fejezze be a konyhabútort,és valami csoda folytán benne van a dologban-VÉGRE!
Amúgy semmi különös,ma megyek fodrászhoz,aztán megpróbálok tényleg képet küldeni!


Puszi: Dóri


VALAKI DOBJON MÁR FEL VALAMI TÉMÁT CSAJOK!


Macsek!

Uccsó vizsgád tegnap volt!Gratula mehet???

Dóri
angelheart
 
 


Macsek,eszembe jutott kis Marci!Mi van vele??Otthon vannak már??!!

Dóri
angelheart
 
 


Sziasztok!

Köszi Dóri az infót, hogy nézzek át ide!

Megkérdezném itt is, hogy tud-e valaki infóval szolgálni Dr Joó József Gáborról, valamint minden érdekelne az I.sz női klinikáról, az osztályról, a nővérekről, a szülésznőkről, stb.
Engem is császározni fognak, de mivel az első gyerekemnél is császároztak, így van némi fogalmam arról, miként is működik a dolog.
Nem ismerem viszont magát a klinikát, mert most ajánlották nekem és még csak a dokival beszéltem, hogy mikor mehetek ultrahangvizsgálatra.
Azért is érdeklődöm ennyire, mert augusztus tájékán esedékes lesz a szülés. Nem ismerem még a klinikát, nem tudom mit hól találok! Szívesen fogadok minden tapasztalatot!

Köszike
kormosmzs
 
 


Sziasztok!

Egy kicsit beleolvastam 2005 januárjától a hozzászólásokba és mit ne mondjak, hűűűűűűűűűűűhaaaaaaaaaaaaaaa..............!
Egy kissé megdöbbentem!

Én az előző korházból azért jöttem el 26 hetes terhesen, mert a dokim hól azt mondta, hogy elvállal, hól azt hogy nem, majd mégis elvállal, de azért menjek a magánrendelőjébe, viszont, ha szülésre kerülne a sor, akkor bármelyik ügyeletes orvos ellát az osztályon. Én is sírva távoztam a korházból és a kisfiamat, aki velem volt azon az ominózus napon, szintén majdnem sírógörcsöt kapott!
A csecsemős nővérek között mindíg akad olyan, aki nem szívesen látja el a munklyát, csak a fizetése végett megy el dolgozni. Ez az előző szülésemnél tapasztalt élményem volt. Egy idősebb csecsemős nővérnél soha nem voltak bent a babák, mert az anyukák féltették a piciket, mert ha volt baba nála, akkor ő sohasem volt mellette, a szoba ajtót mindíg tárva hagyta, bárki bemehetett. D(mint ne mondjak ez a nő úgy megyszorította a mellemet, hogy azt hittem bepisilek, de még kezdő voltam és azt hittem ez így van rendjén. Most már tudom, hogy masszíroznia kellett volna és nem belemarnia!) Viszont volt olyan csecsemős nővér is, akinél mindíg teltház volt, mert szeretettel bánt a babákkal és az anyukákkal is.
Azért érdeklődöm a klinika felől, hogy tudjam mire számíthatok, de már nem hagyom magamat! Ha valami nem tetszik akkor is oda fogom mondani, ha ezért kevésbé fognak foglalkozni velem! A fiamat pedig nem igazán akarom másra bízni! A dokimmal megpróbálok megbeszélni mindent (úgy néz ki nyitottan áll a dolgokhoz, bár még nincs itt a szülés ideje).
Én az előző szülésemnél nem kértem fel szülésznőt, mert nem is gondoltam bele, hogy szükségem lehetne rá, sőt nem is tudtam, hogy ilyen még létezik! Nagyon tapasztalatlan voltam és erről a témáról nem igazán hallottam semmit és nem is olvasgattam róla. Csak maga a szülés érdekelt, no meg az, hogy mikor láthatom a babámat! Most úgy gondolom, hogy nem árt a szülésznő, talán segíteni tud nekem valamiben.
Én az előző szülésemnél is tudtam, hogy császározni fognak, de megvártuk amig eljön az idő és hagytak vajúdni is egy kicsit! Most is császározni fognak, mert szülés közben agyvérzést kaphatok, amit szeretnénk elkerűlni!
Jelenleg nagyon félek a szüléstől, és ha tehetném elkerűlném vagy kihagynám, de lehet, hogy ezzel nagyon sokan így vannak!
Félek, hogy nem tudom majd idejében elérni a dokimat, hogy valaki helyettesíteni fogja, hogy a szülésznő nem jelenik meg, vagy őt sem tudom elérni. Aggódom, hogy velem is eljátszák azt, hogy nem láthatom a babámat, amikor felébredek. Sajnos altatni fognak, ezért nem fogom rögves látni a fiamat, és az apukája sem lesz velem, mert a másik fiamra fog vigyázni!
Azt sem tudom igazán, hogy miket vigyek magammal a korházba! Az írottak alapján jó ha viszek cumisüveget, teát, fertőtlenítőt, mellszívót, bimbóvédőt, azaz mindent!
Van egyáltalán a korházban, azaz az osztályon mikrohullámú sütő, hűtő? Milyen állapotban van a wc és a zuhanyzó? Milyenek az ágyak? Magasak, alacsonyak, besüppednek vagy kemények? Hallottatok-e olyasmiről, hogy valakinek eltünt valamilye?
Írjatok, nagyon kíváncsi vagyok és aggódom!

Köszönöm!
kormosmzs
 
 


Szia Zsuzsi!

Először is szeretnélek megnyugtatani,hogy annira ne agódj!Tudod...árthat.
Jó kis történeted van!
Azért,ha visszaolvastál ,láthatod eléggé megoszlanak a vélemények.
A wc-ket takarítják naponta többször,nincsenek eldobált betétek,meg ilyen ocsmányságok.Szemetes zsákot cserélik,azt is többször.Jánosban pl. az anyukák vittek magukkal erre a célra direkt szemeteszacsit,mert a kh.-i nem volt elég...
Hűtő minden kórteremben van.Ágy: nem olyan,mint az itthoni,de azt a 3 éjszakát ki lehet bírni.
Biztos meleg lesz,és a babák miatt nem lehet ablakot nyitni,mi ezt úgy oldottuk meg,hogy a kórterem ajtót és fürdőajtót összenyitottuk,így nem láttak be,nem volt huzat,de volt levegő.Bár ez asszem a 4 ágyasokban nem kivitelezhető,mert ott nem kifelé nyílnak a fürdő ajtók-sajna.
Eltűnésről röviden és tömören annyit,hogy ez itt a VIII. kerület.De!Minden ágyhoz van zárható szekrény.Ha tusolni,vagy wc-re mentem,akkor a pénztárcámat(benne minden papírommal) és a mobilt vittem magammal.Én konkrétan nem tudok lopásról,de biztosan volt már,mert minden eü. intézményben előfordul az ilyen.Túl nagy értéket nem érdemes bevinni.Mi a hazamenetel napján adtuk oda amit adtunk,és akkor azt a férjem hozta be.
Szülésznőt szerintem mínél hamarabb keress,mert nyár van,meg szabadságolások!És Te meg már nemsokára szülni fogsz.Dokid ajánlott valakit??
Nagyvonalakban ennyi,aztán ,ha még mindig furdal a kiváncsiság kérdezz bátran!
Nem tudom még mi érdekel,hogy mi merre van??Szülőszoba,gyermekágyas osztály,csecsemősök stb...

Dóri
angelheart
 
 


Zsuzsi!
Még annyit,hogy a szülőszobák gyönyörűek!
Van 4 db 1 ágyas (szép színesek a falak,mályva,zöld...),egy 3 ágyas,ott szülnek pl. az ikresek,meg a problémások,van hátul egy másik 3 ágyas,ami a vetélés indukciókra van fentartva-elvileg.De,ha csúcs van,akkor mindenhol szülnek.A szülőszobán belül van egy két asztalos császáros műtő.Az 1 ágyasokhoz tusolós wc tartozik.
na,csak ennyit akartam még hirtelenjében.

Dóri
angelheart
 
 


Szia Dóri!

Köszönöm a gyors választ! Most egy kicsit megnyugodtam! Ami még igazán érdekel az a gyerekágyas osztály, bár nem igazán értem, amit előzőleg írtatok, hogy más-más emeletre kerültetek, ha az egyiken nem volt hely! Mondom még nem voltam a korházban, csak megbeszélésre a dokinál, ahól még nem tudtam minden kérdésemet feltenni! Nem tudom elképzelni, hól leszek, ha vége a szülésnek, hól vesznek vért tőlem, hól csinálják az ekg-t. Az uh és a 4d uh rendelőt láttam, mert ugye ott van a kezelő is, ahol a dokival beszéltem. Azt sem tudom, hová kell majd mennem, ha úgy érzem eljött az idő. 14-én megyek a dokihoz, majd megírom mi történt.
Az előző dokinál 50.000 fizettünk a császárért (nem ő szabta az árat, mert beugró doki volt), az én dokim nem jött be a szülésre, sőt még napközben sem nézett rám, viszont a beugró doki minden nap töbször is benézett rám és a fiamra. Nem tudom mi történt vele, hogy később így viselkedett velem!
Neked fiad vagy lányod van? Mennyi idős? Ide lehet valahogy képet feltenni? Megmutatnám a fiamat! Holnap még írok és kérdezek, de most mennem kell, mert fellőtték a fiam pizsomáját!

Üdv: Zsuzsa
kormosmzs
 
 


Szia Zsuzsi!

A gyerm.ágy. osztály a fszt.-en van ,rögtön a szülőszoba mellett.Az újszülöttek egy kis kuckóban vannak,de nem sokáig,mert ahogy lehet kiadják az anyukáknak,hiszen állandó roomin-ing van.A csecsemős nővérekről már gondolom olvastál,ők ilyenek,nem lehet ezen sajnos változtatni.A gyerm.ágyas nővérekkel nekem nem volt gondom,meg sok dolgom sem.Én kértem ágynemű huzatot 1x,aztán elintéztem magamnak a témát.Mivel nem csasziztak,nem tudom,hogy akkor milyenek .De másodszorra csaszis szobatársam volt,őhozzá azért benézegettek,hozták az oxy.-t rendszeresen.Esténként ajánlottak vattát,de én nem kértem.Kaját behozták,aztán kész.Velük igazán nem volt bajom,kedvesen mosolygott mindegyik...
Azért voltam a 2. fiamnál egy rövid ideig a nőgy.-on,mert rengetegen szültünk akkor ,és hát valahova csak el kell helyezni utána,ahol hely van.De igyekeznek gyorsan a gyerm.ágyra helyezni.Elvégre nekik is úgí jobb,ha ott vannak a frissen szült anyukák.
Különben a csasziról a Kataa tud adni nagyon profi felvilágosítást,vagy ,ha vissza olvasol még régebbere,a Kataa barátnője a Pocok már 3-at szült császárral.
Dokinak annyit adsz,amennyit gondolsz,és amennyire fussa.
Egyébként,ha legközelebb mész hozzá,érdemes kérni tőle betegtájékoztató füzetet,abban minden le van írva!Hogy hol van a labor stb.,stb....Vagy Kópé írta ,hogy a portán is látott kirakva füzeteket.
Ha a szülés nappal indul ,akkor a terhesambulanciára kell menni,ha éjjel,akkor meg egyenesen a szülőszobára.
De mínél hamarabb fogadj egy szülésznőt,ő mindent elmond,megmutatja a szülősz.-t és az azon belül található császáros műtőt is.Azért ez utóbbit kérjed is!Ha már tervezetten császár lesz.
Nekem két fiam van,Marci 2003-ban,Boti 2004-ben született,itt a klinikán.
A profilomban van családi fotó,bár már lassan új kéne,mert már 1/2 éve készült ez.Azt úgy tudod megnézni,hogy ráklikkelsz a nevemre.Csak majd nagyban nézd,úgy látszik az egész.
A profilodba is tudsz képet tenni,ha fönt a lap tetején a profilra ráklikkelsz,aztán kicsit lejjebb mész és ott megtalálod.De ne legyen túl nagy a kép.Bár a Katáé marha nagy(és ari),nem tudom ő ,hogy csinálta??!!
Ide meg a melléklet feltöltése segítségével tudsz képet rakni.
Na,ennyi,most megyek,mert indul a nap!

Dóri
angelheart
 
 


Szia Dóri!

Megnéztem a képet, és nagyon aranyosak vagytok! Hogy hívják a fiaidat?
Feltettem én is a kisfiam képét, éppen tömi a kis fejét, és persze közben mosolyog. Õt Martinnak hívják és most 16 hónapos. Épp jön a rágó foga és már két napja csupa láz! A lázcsillapító időről időre leviszi ugyan a lázát, de mindíg belázasodik utána. Hála égnek inni iszik rendesen, enni is egy két falatot, de ha megnézed a képet róla, akkor látni fogod, hogy van egy kis felesleg rajta ilyen esetekre!

Adnak az újszülöttek részére pelenkát, vagy nekem kell vinnem? Popsitörlőt, popsikrémet, köldöktisztítót, stb?
Az előző korházban mindent adtak, és a gyerek nem mellettem feküdt az ágyban, hanem egy kis kocsiban (úgy nézett ki mint az inkubátor, csak nem volt teteje) kellett vinnem mindenhová és abban aludhatott is este. Ha nagyon fáradt voltam, akkor minden probléma nélkül beadhattam a csecsemősöknek, kivétel az az egy idősebb nő, akire én sem mertem rábízni a Martint! Lehet, hogy neki pont ez volt a célja, hiszen így nem volt felelősség a vállán, és nem is kellett dolgoznia csak annyit, hogy megfürdeti a piciket, leméri és már passzolta is vissza a szülőknek őket! Ott csak a reggelit vitték be a szobába, de az ebédért és a vacsoráért mindenkinek ki kellett mennie a folyosó végére. Annyi segítséget kaptak a császárosok, hogy első nap (miután kikerültünk az intenzívről) behozták az ebédet, de a vacsoráért már nekünk kellett kimenni.
Ott fizetnünk kellet a kétágyas alapítványi szobáért. 3000 ft/nap. Volt benne tv, két kétágyas szobára jutott 1 mikró és 1 hűtő, valamint 1 wc és 1 zuhanyzó. Én kértem a külön szobát, mert egy 6 ágyas szobába kerültem, ahól a mellettem lévő ágyon egy anyuka már több mint 1 hónapja volt bent (nem mehetett haza, mert valami gond volt vele) és nem volt hajlandó fürdeni, pedig lazán megtehette volna, mert bagózni kijárt a lépcsőházba. Borzalmasan büdös volt, úgyhogy ha nem mentem volna idejében át a másik szobába, akkor valószínüleg most nem beszélgethetnénk, mert megfulladtam volna! Vagy elájulok és nem tudtak volna felébreszteni. Mikor átkerültem egy nagyon aranyos lány volt a szobában, de már lelkileg szegény teljesen kikészűlt, úgyhogy vertem bele egy kis életet, felvidítottam és boldog volt,hogy volt szobatársa. Mikor hazament én lettem depis, és amikor megjött az új szobatárs azt hittem "végre"! Csak hát ez a lány állandóan kiabált és csapkodta az ajtókat, hiába kértem tőle, hogy ne tegye, mert nem csak én kapok frászt, hanem a gyerekem is. Õ erre azt felelte, hogy ő azt szeretné, ha a gyereke hozzászokna a zajhoz! Több se kellett nekem, este géppel fejtem a tejet, mire ő nem tudott aludni (én pedig bevittem a Martint a csecsemősökhöz, hogy nyugodtan pihenhessen), és kifogásolni kezdte az éjszakai zörgésemet! Modntam neki, hogy szokjon hozzá annyira, amennyire nekem kell elviselnem az ő ordibálásait és az ajtócsapkodásait! Mire hazamehettem már teljesen kikészült, mert nem tudott aludni éjszakánkét, de hát ő sem volt tekintettel rám és a fiamra, csak magára gondolt! Te mit tettél volna a helyemben?
Otthon mondta anyósom, hogy feküdjek le aludni egy kicsit, mert majd elájúltam a fáradtságtól, viszont alig bírtak felébreszteni.

A császárral kapcsolatban két élményem is van. Az egyik az, hogy mivel az altatószer nem érintkezhetett a gyerekkel, előbb vágták fel a hasamat, mint, hogy el lettem volna altatva. Ez borzalmas volt, amikor tudatosúlt bennem. Nem nagyon fájt viszont, annyit éreztem, mint amikor megvágja a kezét az ember papírral, csak ez egy kicsit hosszabb volt, és már mehetett is belém az altatószer.
A másik élményem pedig az volt, hogy hallottam mindent, amit mondtak a műtőben, hogy vegyek levegőt, de nem tudtam! Hiába próbáltam jelezni nekik, hogy nem tudok levegőt venni, nem tudtam megmozdítani a lábam, a kezem, de azt elfelejtettem, hogy a műtét elején leszíjjaztak! Emlékszem arra gondoltam, hogy ott fogok megfulladni anélkül, hogy láthatnám a gyermekemet, mert nem veszik észre, hogy nem kapok levegőt! Bepánikoltam! Én klausztrofóbiás vagyok, nem bírom ha leszíjjaznak, ha be vagyok zárva valahová! És akkor jött a hegyi levegő és végre egy nagy szippantás. Mennyei volt! Többre nem emlékszem, csak amikor már odaadták a fiamat! Elsírtam magamat. Kiesett egy teljes nap az életemből! A párom mesélte, hogy ő megfoghatta a picit, engem megnézett az intenzív ablakán át.
Hát ez az én történetem, ezért parázom a császár miatt és ezért szeretnék szülésznőt fogadni, mert a párom nem lehet ott velem!
kormosmzs
 
 


Szia Zsuzsi.
Engem márciusban császároztak a klinikán, még frissek az emlékeim..Elötte bent feküdtem a terhesosztályon majd 2 hónapot, ugyhogy volt idöm mindent megfigyelnem. Programozott császár esetében elötte egy nappal befektetnek, elmondják a tudnivalókat, felveszik a csaszihoz szükséges adatokat. (gyermek neve, szülei neve stb.) megkapod a hálóingedet, elmondják hogy hajnalban beöntést kapsz, utána ctg, infusió bekötés és a kiirt idöpontban irány a mütö. Ja a beöntés elött borotválás. Nekem nem volt fogadott szülésznöm, aki akkor az osztályon éjszakás volt megcsinálta. Ha fogatsz szülésznöt, bejön és megcsinálja. A mütö nagyon felszerelt. Érzéstelenitettek, Apa is bent volt velem, a Fiamat is láthattam egy pillanatra. Mötét után intenziv, 6 h fekvés után fel kellett kelni, próbálni járkálgatni..utána Apa letolt a csecsemökhöz és ismerkedhettünk a Fiunkkal 20 percen keresztül. Éjszaka az intenziven, másnap délelött mehettem le a gyerekágyra..Most megyek a Fiam hiv..ha eszembejut valami még irok, ha kérdésed van szivesen válaszolok.
szia Angi
bendi
 
 


Szia Angi!

Köszönöm az infókat! Nekem annyiból rosszabb lesz a helyzetem, hogy engem nem epidurálnak, hanem altatni fognak, és még a párom sem lesz ott velem, mert a kisfiamra fog vigyázni! Én szeretném megbeszélni az orvossal, hogy várjuk meg, amíg magától elkezdődik a szülés, nem szeretném, ha hamarabb műtenének meg mint kellene! Az első fiammal is úgy volt, hogy elment a nyákcsap, este fájdogált a hasam, reggel megkezdődtek a fájások rendesen, déledőtt erősödött és 13:45 perckor megszületett a kisfiam.
Milyen volt maga az érzéstelenítés? Fáj, amikor beadják a gerincedbe az injekciót? Mit érzel utána? Milyen volt maga a szülés? Nagyon érezted, ahogy kivették a fiadat a hasadból? Mire gondoltál közben? Melyik orvosnál szűltél? A gyerek meddig lehet melletted? Mikor van fürdetés a gyereknek? Mikor van a vizit? Mikor keltenek előszőr reggel? Adnak-e pelenkát a gyereknek, popsitörlőt, popsikrémet, stb vagy vinnem kell magammal?! Milyenek voltak a korházi alkalmazottak? Minden érdekel! Írj bátran!
Szia

Ez a kép még a télen készült a kisfiamról!Kép
kormosmzs
 
 


Szia Zsuzsi!

Nagyon aranyos a kisfiad, a profilodban levö képen ahogy ül az elképesztö..olyan nagyfiús.
Hol kezdjem???
Jan. közepén az uh-n kevesebb volt a magzatvizem, két hét múlva még kevesebbigy jan 27-én befektettek pár napra aminek márc.20-án lett vége..Folyamatosan infúsiozak, uh-tak. Március 28-ra voltam kiirva és mivel nem nagyon nött a viz mennyisége és medencevégü volt a Fiam nem igazán jöhetett szóba a rendes szülés. Megbeszéltünk egy idöpontot (márc.16) NAGY NAPNAK!!! Elötte a 4 napos ünnepre hazaengedtek, hétfön takaritottam mint az őrült, ez elég is volt a picikémnek, ugy döntött elindul kifelé. Kedden visszamentem, aznap éjjel már fájások, reggel beöntés, ctg, és irány a szülöszoba. 9h-ra volt kiirva a mütétem, 7kor már a szülöszobán kötötték az infusiót..9.16-kor meg kiemelték a picikémet. 11-kor már az intenziven voltam. Maga a mütét: jó volt hogy hallottam mindent! Feltoltak, bemutatkozott mindenki, elmondták mi lesz és érzéstelenitettek. Többször szurtak, azt éreztem de nem fájt. Utána kezdtem nem érezni a lábam, felfektettek,elparavánoltak. Bejött Apa. Ült mellettem fogta a kisujamat és mindig kérdeztem mit lát. Azt mondta hogy jobb hogy nem látom!! Utolag kiderült hogy egy másik mütétet lesett a másik mütöbe. Nem éreztem semmit csak azt hogy a mellkasomra pakolják az eszközöket, meg azt hogy rettenetesen fázon és reszketek. Kiemelték a Fiamat, én bögtem a könnyeimtöl nem is láttam. Öt levitték a csecsemösökhoz, rendbe volt vele minden..
Engem befejeztek, áttoltak az intenzivre, du 5 elött kellett felkelnünk. Az ottani növérkék nagyon rendesek voltak. Lemosdattak, nekünk meg kellett próbálni felülröl mosdani. 5re jöttek az Apukák és tolókocsival letoltak a csecsemösökhöz. Éjjel intenziv, másnap gyerekágy délelött. Kihozták a Fiamat,estig velem volt, éjjelre bevitték, állitólag a császárosoknak jár még egy éjszaka,de hajnalbean már hozták is. Jobb volt igy ,mert jól esett még aludni. Nekem nem volt gondom a csecsemösökkel, mindent megmutattak, segitettek. Csak kérdezni kellett. Gyerekágyas növérek hmm.. azon kivül hogy hozták a szurit meg a kaját nem nagyon láttam öket. Vizit volt, hogy vannak? Jól vannak? ennyi. Ágynemü mindig van a folyósón, nekem sikerült magamnak áthuzni. Hálóinget én vittem magamnak, jobb volt a sajátomban. Pelust, popsitörlöt adnak, textilpelust vittem. (jó ha van alapon)Fürdeni a babákat este 8-10 között vitték, akkor szellöztettünk. Két csomagot kaptunk, ebben minták..pelus, cumi stb..volt.
Még ami furi volt a csaszinál: amikor kész volt a paravánt levették és láttam hogy mozgatják a lábam amit nem érzek..látványnak szörnyü volt. Mintha nem is hozzám tartoztak volna.
Most már eldugulok..
Te kinél fogsz szülni?
Angi

Kép
bendi
 
 


Sziasztok

Hu micsoda termes van itt miota nem jottemKép
Orulok, hogy bovul a tarsasagKép


Dori
Igy gondolom en is hogy ahogy,latom jobb ha az elejen feltekeny es kiadja a merget a nagyobb teso.A korosztalyos topicban latom hogy akinel nem volt zur ott most vagy koromragas,vagy alavaszavar jelentkezikKép
PErsze ez nem kivansag musor ,meg meg nem is aktualisKép
Konyhabutor kesz?Ido megvolt hozzaKép
Hajad??
Nalunk mar 2 het tarta bolcs iszunet,eddig vagy en vagy a neni vigyazott ra,most elszor eleteben egy hetet anyueknal nyaral a batyam azonos koru kisfiavalKépHat eleg fura volt otthagyni,de ez van.Igy a jovo heten minden este kirugunk a hambolKépKép3 ev utanKépKép

Zsuzsa
Udv itt.Szoval a csaszirol magarol mar irtak a lanyok,meghat neked egy kicst mas mivel altatni fognak.
En megmondom oszinten nem sokat ereztem,sot az epiduralas sem fajt,azt hitte mailyen borzalmas lesz de nemKépHat igen amikor a labad pakoljak es nme erzed az szinten remiszto amde szerencsere mulandoKépKép
A kisfiad nagyon cukiKépEs latom Ti is a kis korkulonbseg hivei vagytokKép
A dokidat sajnos nem ismerem.
Nekem nem volt fogadott szulesznom,az ugyeletes maximalisan kedves volt.Sot Dori megkerdezte nekem hogy nem is igen kell csaszihoz(ez volt a dokim velemenye is )Nekem spontan indult a babaKépDe a korhazi gyakoralt az hogy nem varnak amig beindul hanem a betoltott 39.heten megcsinaljak a mutetet.En is probaltam alkudozni,de nme lehetett,aztan az elet es Alex megoldottakKépKép
Az osztalyrol mar olvashattal az en velemenyemet is,eltunni nem tunt el semmim,nagyon kedves es normalis szobatarsnokkel voltam korulveveKép
Semmi felszerelest nem kell vinni,,ertem a popsitorlot pelekat,mert minent adnak sot a kezdo csomagban is leszKép
Egyebkent ha apuka ne mtud ott lenni a csaszinal,miert nem hivod anyuakdat vagy testver,baratno???Talan az kozvetlenebbKép

Angi
Kisfiad tunderiKép
Na ez volt mas ahhoz kepest amikor en szuletm 2002-ban.Hogy 6 ora utan mar mehetsz a babhoz,vagyis tolata ferjed.Akkor mivel Alex 11.45-kor szuletett este fel sem kelhettem csak masnap reggel.MEg allitolag mar kulon orzo van az intenzives a csaszarosoknak.Tenyelg nagyon kedvesek ott a noverekKép

Na megyek mert eldolok a faradtsagtol...
kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok.

Kataa. Csatlakozhatnék a IX. kerületi topikhoz is. Láttam oda Te is irtál.
Igen, van külön örzö a császárosoknak, és jó volt mert párom bejöhetett dél körül. Jól esett, megitatott, kicsit beszéltünk. Teljesen pozitiv élményeim vannak.

Zsuzsi. Joó doktor..nem ő az akinek hátrafésült haja van? Csak jókat hallottam róla, preciz embernek tünik. Nekem szimpi volt. Arra biztos hogy számits hogy elötte való nap befektetnek, el kell majd menni a belgyógyászhoz, az altató orvoshoz. A gyerekágyon 4 ágyas szobában feküdtem, 2 szobához 1 fürdö, wc tartozott. Nyolcan voltunk rá ez egy kicsit rossz volt. Naponta 2x takaritottak, de a terhesosztály tisztábbnak tünt. De azt a 3-4 napot ki lehet birni. Engem szerdán mütöttek, vasárnap délután 2-kor már otthon voltunk..

Még a mai napig, minden este átgondolom milyen volt a császár, lépésröl lépésre...nagyon jó visszaemlékezni rá, pláne igy,hogy jó kezekbe éreztem magam.

Más: létezik hogy a Fiamnak a foga jön? rettenetesen rág mindent, ömlik a nyála és egy kicsit higabb a kakija..ami meglepö mert egy kis táposcsirke..és siros, pedig idáig nem volt jellemzö a sirozás. Nem is igazán siros, inkább nyügös..3és fél hónapos, nem korai még???

Angi
bendi
 
 


Szia Angi!
Gratulálok a kisfiadhoz, nagyon aranyos. Rátok ismertem ám! Ugyanis egy szobában voltam Veled még a terhesosztályon egy éjszakát. Nekem február 28-án született a lányom (Kata) programozott császárral. Ugyanaz az orvosunk.Ti tartottátok bennem a lelket a műtét előtt, mert nagyon féltem. Remélem rám ismersz?
Fogzás: szerintem lehetséges, Kata is már kb 3 hete iszonyatosan nyáladzik és mindent a szájába tömköd.
Üdv:
BorsoKép

Kép
Kép
borso
 
 


Szia Angi!

Szerintem nem korai és tuti, hogy a fiadnak jön a foga. Martinnak is mindíg ömlött a nyál a szájából, rágta a kezét, sőt még most is rágja (majd leharapja csuklóból), fel-felsírt vagy csak nyűgösebb lett. Ilyenkor nem biztos, hogy eszik rendesen. Most pl. két rágó foga jön egyszerre és felszökött a láza tőle 38,9-re, s két napon át küzdöttem azzal, hogy lejebb vigyem. Martin 15 hónapos, és csak 9 hónapos korában bújt ki az első foga. Egy barátnőm kisfiának 2 hónaposan jött ki az első foga, most több foga van a gyereknek mint az én fiamnak, de már hallottam olyat is, akinek a gyereke foggal született! Kézpelheted az első szopit!

De az a doki, akinek hátra van fésűlve a haja! Remélem egyre gondolunk! Nagyon magas, nyúlánk, fiatal férfi, fekete haja és sötét szeme van. Sajnos a klinika honlapján róla pont nincs kép, de amikor megláttam rögvest tudtam, hogy csakis ő lehet az, pedig nem is volt róla személyleírásom! Egyszerűen megéreztem, hogy csakis ő lehet az! Remélem beválik, mert nem szeretnék még egy dokival megismerkedni! Még csak egyszer láttam, de rögtön szimpatikus volt, nem éreztem nála azt az idegesítően rossz feszűlt hangulatot, amit általában az orvosnál érez az ember!

Igen, írtam másik topikba is, amíg Dóri fel nem hívta a figyelmemet arra, hogy itt sokkal több infót megkaphatok, mint a másikban!
Én mindíg hosszú leveleket írok, mert imádok levelet írni, sőt beszélgetni is! Párom alig fér ide a számítógéphez! Viszont a fiammal is imádok foglalkozni, ezért mindíg akkor írok, ha ő alszik. Ez még napi 2 alvást jelent, + az este!

Az írásaitok miatt egy kicsit megnyugodtam! Megkérdeztem a dokit, hogy elképzelhetőnek tartja-ev , hogy altatás helyett inkább epidurálisan érzéstelenítsenek, de még nem tudott választ adni a kérdésemre, mert előbb konzúltálnia kell a megfelelő orvosokkal, nehogy ott maradjak a műtőasztalon! Jó lenne látni a fiamat! Így is tízmillió évnek fog tünni az az idő amíg bent leszek a korházban és nem lehetek együtt a másik fiammal és a párommal! Aggódom amiatt, miként fogja átélni és feldolgozni magában a kisfiam, hogy nem leszek mellette egy pár napig! Most még attól is kiborúl, ha elmegyek fürdeni és ő nem lehet ott velem! Próbálom a páromat felkészíteni a teendőire, de az akkor sem ugyan az mint amit anya csinál! Sajnos a párommal nem igazán akar elmaradni a fiam, pedig elég sok közös programot próbálok szervezni nekik!

Üdv
kormosmzs
 
 


Szia Orsi!

Naná hogy megismerlek!! Tiszta apja a lányod.
Milyen kicsi a világ.
Szoktam olvasgatni ezt a topicot és ugy gondoltam leirom a mi történetünket is. Bennem mély nyomot hagyott az egész bentlét és a szülés olyan jó elmélázni rajta.
Jól vagytok amugy? Látom Picilány növöget..mekkora már? Fiam 6300g, igaz tápszert kap, ez igy alakult sajnos. Elhatalmasodott rajtam a depresszió, tejem 3 hétig volt, és életemben nem sirtam annyit mint a hazajövetel után.Hosszu volt azért aaz a bentlét. Orsi ha van idöd irj légyszi magatokról!!!

Zsuzsi. Akkor biztos hogy egy orvosra gondolunk, bár két hátrafésült haju van a klinikán. A másiknak nem jut eszembe a neve.
Engem Dr Bőze Tamás operált.Neki azt hiszem van képe a klinika honlapján.
Mikorra vagy kiirva? Nálunk is majd nehéz lesz a tesó, mert a Fiam már most anyafüggő..bár kihez ragaszkodjon, velem van itthon, Apája csak este látja.
Te használsz vmit a fogzásra? Nekem a védönö azt mondta hogy nem kell csak drágák a kenöcsök, gélek, nem használ semmit. Pedig jó lenne valahogy könnyiteni rajta..

sziasztok
A
bendi
 
 


Angi!
A profilodban lévő mail cím működik? Inkább oda írnék!
O.

Kép
Kép
borso
 
 


Orsi!
Igen müködik. Igyekszem majd én is válaszolni.
A.
bendi
 
 


Sziasztok!

Kataa, Zsuzsi!

Szerintem altatásban végzett császárnál nem lehet benn a férj, nagyi stb. Legalábbis mintha ezt hallottam volna. Nekem sajna, mindkettőről van tapasztalatom. (A sajna arra vonatkozik, hogy normál szülésről meg nincs, és tartok tőle, hogy már nem is lesz Kép) Igaz, nekem az első nem programozott volt, hanem sürgős altatásos császár, és onnan apukát kitessékelték. És utána nem a császáros őrzőbe kerültem az intenzívre, hanem a másik felébe, és sokkal rosszabb volt utána, mint az érzéstelenítésnél. Mondjuk nekem életem eddigi egyik legszörnyűbb élménye volt az altatásból való felérberdés, persze ebben az is közrejátszott, h az egész olyan váratlanul történt, és ahogy magamhoz tértem egyből az ugrott be, h mi van a gyerekkel. No persze nálad erről szó sincs, úgyhogy a lelki része biztos nem ilyen lesz, de ami a fizikai megpróbáltatásokat illeti: emlékezetem szerint utána kb kétszer annyi cső lógott ki belőlem, mint legutóbb, a spinálisnál. A második naptól azonban minden ugyanúgy zajlik. Aztán az is lehet, h a császáros őrzőt azóta alakították ki és ide kerül mindenki attól függetlenül, h altatták-e vagy sem. Bár amikor én voltam 5 hete, akkor nem volt köztünk akit altattak volna...

Nekem a 40. héten, igaz az elején, csinálták a pr. műtétet, mert a dokim szerint előző császár után nem valószínű, h korábban beinduljon a szülés.

Üdv

Kópé
Vendég
 


Szia Angi!

Én a húgomra hallgattam, amikor úgy döntöttem, hogy veszek egy két dolgot a gyógyszertárban, ami segít a fogzásnál. Az egyiket úgy hívják, hogy Vibrocil. Ez lázcsillapító is egyben és megnyugtatja a babát. Ez kb egy jó 20 perc fél óra múlva hat, előszőr egy kissé felpörgeti a gyereket (mozgékonyabb lesz, de már nem fog sírni, mert elmúlik a fájdalom), utána megnyugszik. Nekem ez nagyon bevált, bár eléggé dreága. Recept nélkül lehet kapni. A másik egy gél (ennek most nem tudom a nevét, de a gyógyszertárban tuti, hogy tudnak neked segíteni melyikről is van szó! Ez elzsibbasztja a baba ínyjét (ezt nem annyira szeretem, mert a nyelvét is elzsibbasztja).

Még nem tudom pontotsan, mert az előző dokim azt mondta, hogy szeptember 22, de most az új doki azt mondta, hogy szeptember eleje, bár lehet,hogy egy-két héttel előtte megszületik a baba. Nem tudok pontosabbat, csak ha megvizsgál ultrahangosan, ezt ő is mondta. Túl nagy az eltérés!

Sajnos nálam a Martinnál sem volt egyszerű kiszámítani, hogy mikorra várható a szülés, mert pl. a Martinnál meg sem volt akkor, amikor a gyerek fogant! Nem tudom, hogy csináltuk, de a lényeg az, hogy jó két hónappal előtte volt csak meg, után a semmi! Ki érti ezt! Ja és jó 10 évig próbálkoztunk, hogy végre összejöjjön egy kis lurkó, és most pedig, hogy nem védekeztűni, mondván, hogy úgysem biztos, hogy összejön (a 10 évből kiindúlva) elsőre sikerült! Úgy voltam vele, hogy ha természetes úton nem lehet gyerekem, akkor sehogyan sem lesz! Most viszont két fiam is lesz! Boldog vagyok!
kormosmzs
 
 


Szisztok!

Kata,hogy telik a hét Alex nélkül??!!
Gondolom egész jól,csk állandóan ő jár a fejedben...Csak magamból indulok ki.Nekem anyósék elakarják vinni 1 hétre Aug.-ban Velencére,de én hallani sem akarok erről!!!
Különben is úgy gondolom,hogy nem tenne jót most neki,ha én meg a Botival itthon maradnék.Mire hazajönne,megint "utálna"....
Konyhabútor alakul,már csak a párkányra kell a díszléc,de az a legkevesebb,van párkány,benne spot lámpák,így már olyan hangulatos!
Hétvégén babazsúrra készülünk,remélem nem marad rossz idő!Kerilányunk most volt 1 éves,most köszöntjük.
Családi nyaralás mikor lesz??

Zsuzsi,édes nagyon a kisfiad!!!
Kicsit kijavítanálak,altatószer érintkezhet a magzattal,mert van olyan ,amelyik csk minimálisan jut át a placentán.Nálad nem ez lehetett a gond,hanem az,hogy sietni akart a nőgyógyászod,és gondolom nem várta meg amíg rendesen elalszol,ez is mindenkinél más,hogy kinek,hogy reagál a narkotikumra a szervezete.Sűrgős csaszinál ez ilyen gyorsan megy,tubus még nincs bent,de már metszés indul a hason,én mégsem hallottam,hogy érezte,vagy inkább emlékezett volna erre valaki.De ezzel nem azt akarom mondani,hogy nem hiszek neked!Az anesztes doki is mondhatta volna,hogy még nem alszol..Hol is szülted Martint??
Jó kis szobatársat fogtál ki!!Reméljük most jobb lesz a helyzet!
Fogakkal mi is baromira szenvedünk,mind a kettőnél...
Tényleg,Kata jót írt,hogy miért nem megy veled valaki más be a császárhoz??Ha már a férjed sajnos nem tud.Egy barátnő is nagyon jó lehet ilyen helyzetben,ha nincs közelebbi rokon...
Klausztrofóbia ,ez már önmagában indikálhatja,hogy narkózisban császározzanak,de tulajdonképpen milyen betegséged van,ami miatt agyvérzés fenyegethet??Csak,ha nem tartod tolakodonak,hogy megkérdeztem,akkor válaszolj.

Na,mennem kell,mindenkinek puszi!

Dóri
angelheart
 
 


Sziasztok,

Tudna nekem valaki segíteni Dr. Csaba Ákos elérhetőségében? Tegnap voltunk Nála Genetikai tanácsadáson, és mivel a saját dokimban megingott a bizalmam (mért egy 4mm-es tarkóredőt, és elkönyvelte a babócát down-kórósnak) szeretnék váltani. Csaba dr. nagyon szimpatikus volt, csak elfelejtettem megkérdezni, hogy hol érhetem el.
Ha valaki tud valamait erről kérlek segítsetek.
m_boka@freemail.hu
Köszönöm.

Mariann
url=https://babafalva.hu]Kép[/url
hemike
 
 


Szia Dóri!

Már hiányoltam, hogy nem írsz! Igazad lehet az altatással kapcsolatban, ez nekem is eszembe jutott, de amikor rákérdeztem, ezt a választ adták. Az igazat gondolom nem merték!

Már beszéltem a húgommal és nagyon örült, annak, hogy pont rá gondoltam a szüléssel kapcsolatban és örömmel bejön velem! Ez nagyon megnyugtató!

Nem vagy tolakodó! Sajna van egy ér, ami el van vékonyodva a fejemben, és ez okozhat agyvérzést, idegességnél, stb. Nem műtöttek meg vele még, de előbb utóbb úgy is sor fog kerűlni rá! Ettől még jobban félek, mint a szüléstől! Mégis csak az ember agyában fognak túrkálni! Brrrrrrrrrrr........! Még a hideg is kiráz a gondolattól! Már rég vissza kellett volna mennem kontrollra, csak féltem, hogy azt mondják, hogy na most megműtünk! Addíg viszont, nem tudnak újabb vizsgálatot készíteni, amíg terhes vagyok, vagy szoptatok! Most véletlenűl jött össze a második lurkó, de utána mindenféleképp elmegyek egy újabb vizsgálatra!

Az én számításaim szerint még hátra van a terhességemből kb. 2 és fél hét. Már várom a nagy találkozást a kicsi Alberttel!

Sziasztok
kormosmzs
 
 


Angi
Akkor gyere a IX.keruleti topicba isKépMerre latok?Nekem is pozitiv elmeny a szules es a lenyeg hogy va negy egeszseges babank,az hogy hogyan bujik ki lenyegtelenKép
Nekem nem kinozta a fogzas a kisfaiamat,de tobben hasznaltak a homeoptias szert ra.Nem jut eszembe aneve de gyogysertrban biztso tudak segiteni.Az biztos hogy fogzik a te kisfiad is,csak ha ilyen hamar kezdodik akkor tovvab tart a nyalzas meg lehet tobb honap mire kibujik a fogacska.

Kope
Aha igazad van biztos, altatasnal nem elhet bent senki.En csak az epiduralra ertettemKép
ENgem mar altattak es tudom milyen rossz felebredni,en nem valasztam azt semmi penzert.Egy ismerosom meg direkt kerte mert felt az injekciotol.Mindenkinek ams jon beKép
Nekem a doki azt mondta hogy mivel az elso 38.hetn jott magatol valoszinu hogy hamarabb jon a masodik.Hat remele mannyira azert nem,de jobban tetszik ez a magatol indulasKép
Bar erre meg raerunk,de olyan jo hogy meg leszek majd babas,uuugy szerettem az lenniKép

Zsuzsi
Nagyon orulhetsz akkor hogy most masodszorra minden varakozas nelkul jott a tesoKép
Na akkor a hugod jo valasztas voltKép
Mjad varom a tapasztalataidat hogy milyen fogadott szulesznovel a csaszi.

Dori
Hat jol telik,mindig van program munka utan isKépFura hogy semmi dolgom,mindig rend vanKép
Mozizunk,vacsizunk,szoval kihasznaljuk az idotKép
PErsze mi nem hianyzunk neki,tobbszor beszelnuk naponta,de nem sirt meg utanunk,mar csak 2 nap es megyunk erteKép
Nyaralas julius vegen lesz,Balcsi 1 hetKép
Te meg dolgozol?

Kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Szia Kata!

Na,jól van örülök,hogy buliztok,és jól telnek a napok Alex nélkül is.
Mi Júli 16.-ától 31.-éig Velencén leszünk,hogy fogom kibírni nélkületek??!!Nehezen,de ki fogom.Azért hiányozni fogtok!
Közben biztos Hugi is megszül,meg Zsuzsi is...én meg csak jóval késöbb tudok csak gratulálni nekik...
Ja,még van két nap a melóból,de mivel ma ki lettem fizetve már be sem kéne mennem...Ha-ha-ha...


Zsuzska!

Örülök,hogy hugid bemegy Veled,ez nagyon jó ötlet!És ez tök jó,hogy ő is örül!
Minden okés lesz,majd meglátod!
Szülésznő ügyben ,hogy döntöttél???

Most megyek,mert hulla vagyok,fáj a hátam,meg frontok vannak...

Dóri
angelheart
 
 


Szia Dóri!

Téged is kikészítenek a frontok? Én már napok óta rosszúl vagyok! Délelőtt még bírom a strapát, délutánra viszont megfájdúl a fejem, hányingerem lesz, és a hasam is fáj! Martinka nagyon toleráns, mert ha rosszúl érzem magamat, akkor mindíg odafekszik mellém és pihizik addig, amíg haza nem ér apa! Annyira szeretem őt!

Mindenféleképpen szeretnék szülésznőt fogadni, mert ha a tervezett időpontnál előbb indúl be a szülés, akkor legalább legyen ott velem valaki, akiel már előzőleg is tartottam a kapcsolatot, többnyire ismeri az esetemet, figyel rám, beszél hozzám, amíg a húgom beért a korházba, mert ő pest megyéből érkezik.
Kép
kormosmzs
 
 


Sziasztok!

Az jutott még az eszembe, hogy ha meglesz a kis Albert, akkor egy ideig nem nagyon fogok tudni írni nektek, de azért igyekezni fogok!
Mindenféleképpen jelentkezem majd, és elmesélem az éllményeimet!

Albert egyre többet mocorog, néha úgy érzem a hasfalamon keresztűl máris kibújik! Olyan, mintha bukfencezne! A másik fiam ilyet sohasem csinált!

Írjatok ti is milyen volt a ti terhességetek!

Üdv
kormosmzs
 
 


Sziasztok!

Mi az lányok?! Mindenki elutazott nyaralni? Úgy látszik magamra maradtam! írjatok!

Üdv
kormosmzs
 
 


Sziasztok!

SOS! Mivel nagyon sokan dícséritek itt az orvosokat ezért segítséget szeretnék kérni, hogy kire bízzam magam és a magzatom! Sajnos az eddigi terhességeim vetéléssel végződtek és nem szeretnék megint úgy járni. Név, telefon...stb minden érdekel. Előre is köszönöm nektek!
s_krisztina@freemail.hu
krika
 
 


Sziasztok,

Új képek a lurkókról, és a profilomba is raktam újat! DóriKép
Íme Marci & Boti
KépKép
angelheart
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: