[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
VANNAK ITT TÁRNOKI ANYUKÁK?? - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Sziazstok!
Most én is vagyok egy kicsit, mert Máté anyáméknál van és így nyugisabb. Viszont kiderült, hogy bárányhimlős lett és majdnem 100% hogy Mira is elkapta. Úgyhogy lesz egy-két húzosabb hetünk megint.Ez Kriszta azután történt, hogy beszéltünk pénteken. Nagyik mozgósítva, mert máshogy ez nem megy. Csütörtökön vissza pulmonológiára, már kiváncsi vagyok az eredményekre, egy kis örömhír már jöhetne.
Szia Zsuszi!
Ezek szerint a lányaink majdnem egy idősek (Mira feb. 16-ra volt kiírva, csak kicsit elöbb jött) és ugyanúgy hívják őket. Ez vicces,mert nálunk a férjem találta ki a nevet, én elötte nem is hallottam róla, mostmeg lépten nyomon belebotlok ilyen nevű kislányokba.
Vendég
 


Szia Cinicini!

Nálunk is a férjemtől a név, felcsapta a Ladót, és rögtön szemet szúrt neki a Míra és a Mirtill. Nekem a Míra jobban tetszett. Amúgy igyekeztünk ritka, szép és vagány nevet adni a kislánynak, és sikerült is, ahogy Nektek is :-) Mókás lesz, ha egyszer esetleg osztálytársak lesznek a Mírák...

A mi Míránk egy hétig tovább volt bent, mint kellett volna, így született márc. 13-án. A dokim szerint azért (is) hord(hat)tam túl, mert a nyaka körül volt a köldökzsinór. De azért szerencsésen, gond nélkül megszületett. Én Mírát csak kb. 20 éve ismertem látásból, azóta sehol nem találkoztam ilyen nevű emberkével, a Te Mírád a 2. (illetve a 3. a saját Míránk után).

Üdv: Zsuzsi

Üdv Nektek: Zsuzsinnyó
zsuzsinnyó
 
 


Sziasztok lányok!

Én lassan elbúcsúzom a topiktól, persze csak átmenetileg, ősszel újra jövünk.Kép
Pénteken lemegyünk Lellére és valószínűleg már csak hébe-hóba jövünk haza.

Nagyon örülök, hogy rátok találtam, s talán még néhány napig tudunk egy kicsit csevegni, aztán sajnos már csak a telefon marad (esetleg), mert Lellén nincs internetünk.

Azért kívánok mindenkinek jó nyarat, nyaralást, jó időt, kellemes és hasznos időtöltést!

A héten azért még olvasgatlak Benneteket!


Sziasztok:
Andrea
andrea_m
 
 

 
 

Kedves Andrea!

Jó nyaralást, sok napsütést, finom lángost, hecket és fagyit, üdvözlöm a Balatont!

Zsuzsi

Üdv Nektek: Zsuzsinnyó
zsuzsinnyó
 
 


Sziasztok!

Na csak idetaláltam én is. Kép

GYES: jövő héten megyek be a Lőportár utcai kirendeltségükhöz, remélem, minden papírt rendben fognak találni. Felhívtam őket, egyeztettem velük, elvileg bibi nem lehet, dehát ezt ugye sosem lehet tudni bizonyos állami intézményeknél. Kép

Andi, érezzétek nagyon jól magatokat a Balcsin! Azért ha néha esetleg mégis netközelbe kerülnél, jelentkezz! Kép Lesz majd mit visszaolvasnod ősszel. Kép

Zsuzsi, én is azt hallottam, hogy általában csak 3 hónapos korukig szoktak szegénykék kínlódni a pocijukkal, remélem, nálatok is ez lesz! Tényleg, most volt hétfőn 13-a. Akkor már meg is szűnt minden bibi? Kép
Napirend: hát, tiszta röhejes, de nekem már olyan messzínek tűnik, amikor Noncsi 3 hónapos volt. Nem is nagyon emlékszem a napirendünkre... mondjuk az biztos, hogy napközben mindig volt egy nagy séta (1 vagy akár 1,5 órás is), de ugye akkor mi még Kápmegyeren laktunk és ott volt aszfalt. Itt meg ugye...Kép Egyébként ezt nagyon hiányolom Tárnokról. Jó, itt ugye van az embernek saját kertje, de én nagyon élveztem azokat a sétákat anno... Alvás: Noncsi bébikora óta jó alvó, szerencsére ezzel nem volt problémánk, meg hála Istennek, a szelek sem gyötörték a pociját. Remélem, minél hamarabb túl lesztek ezen!

Réka, hogy vagytok??? Máté a bölcsiben szedte össze?

Ja Zsuzsi, egy ideig én is jártam a Dover-ba tanfolyamra, úgy kb. 5 éve lehetett. Anno tök jó szinten voltam angolból, mostmeg sztem már azt sem tudnám elmondani, hogy merre van a Keleti pályaudvar. Kép Meg írásban mindig is jobb voltam, mint szóban... mondjuk nincs cécó, rá leszek kényszerülve, hogy összeszedjem magam, mert a diplomához ugye kell a nyelvvizsga. Szóval, majd ha nektek is kialakult vmi rendszeresség az életetekben, majd megbeszéljük és talizhatunk, köszi szépen a felajánlást. Kép
Rubint hotel: tök jó, hogy találkoztatok ismerőssel! Kép Mikor mentek az első foglalkozásra?

Most mennem kell, mert apjuk hiányol. Kép
Holnap fel kell keresnem a gyerekdokinőt, receptet iratok fel vele. Ti is a Janoczki Katalinhoz jártok?

sziasztok:Ch.

Chrissy

Kép
chrissy
 
 


Sziasztok!

Zsuzsi, nem voltatok ma az egészséges rendelésen a Janóczki dokinéninél? Mert mintha téged láttalak volna Mírával. Mi kint vártunk egy receptre, ti meg egy pillanatra kisétáltatok a folyosóra. Szóltam is neked, de vszínű nem hallottad... márha te voltál és nem mást "Zsuzsiztam" le. Kép

Ch.

Chrissy

Kép
chrissy
 
 


Sziasztok!

Igen, Ch., mi voltunk, valószínű épp ránk került a sor, amikor hirtelen elhúztuk a csíkot. Míra megkapta a 3. havi oltását, be is lázasodott, de már szerencsére alszik. Nagyon hősiesen tűrte, csak az volt rossz, hogy 40 perccel megcsúszott a rendelés, így ennyit kellett a váróban dekkolnunk, ezért perdültem akkorát, mire végre ránk került a sor. Ha megint látsz, mindenképp Zsuzsizz, és akkor végre szembesülünk egymással.

Babaúszás először júl. 2-án lesz, már beszereztük az úszópelenkát és az orvosi igazolást, sőt megkezdtük a hidegebb vízhez szoktatást is, meg a nagy vízhez szoktatást. Ezt különösen én élvezem - egyenlőre -, mivel azzal jár, hogy együtt fürdünk a nagy kádban.

A szelek még megvannak, bár tényleg mintha javulna a helyzet. A végső megoldás a vegyes táplálás Janóczky doktornő szerint, úgyhogy valószínű én nekiállok gyümölcsöket tukmálni a csajszira 4 hónapos korában, nem várom ki 6 hónapos korát, végül is elég érett, 6200g-ra mérték ma.

Ja, a Rubintban foglalkoznak nagyobbacska gyerekekkel is, és nem úszásoktatás, hanem közös örömködés a lényeg, szóval ha van kedved Noncsival csinálni, akkor nézd meg a www.babauszas.hu-t, ott van egy telefonszám is, ahol további érdeklődést lehet csinálni.

Sok sikert a hivatali ügyintézéshez!

Üdv: Zsuzsi

Üdv Nektek: Zsuzsinnyó
zsuzsinnyó
 
 


Sziasztok!
Igen a bölcsiben szedtük össze. Annyira nem vészes, legalábbis elég jól tűri és nem is nagyon vakarózik, lehet, hogy ahintőpornak köszönhetjük, amit a doktornénink (közös) felírt.
Reggel voltunk pulmonológián, semmilyen vizsgálati eredményünk sem lett kész egy hét alatt. A verejtéktesztről kiderült, hogy overálba kellett volna öltöztetni Mirát, mert patakokban kellett volna, hogy folyon róla a víz. Egy ideig paszíroztuk, aztán hagytuk a fenébe, majd, ha a többi eredmény sem mutat rá a bajra, akkor megpróbáljuk mégegyszer. Ja, és holnap vissza gégevizsgálatra. Még jó, hogy csak innen a szomszédból vagyunkKép.
Végre van egy jó angoltanár Tárnokon? Jó dolgod lesz itt, mert mi Krisztával már kerestünk tanárt, de elég gyatra a felhozatal. Hozzám járt egy fickó, aranyos volt és szimpatikus, de nem tudta nálam az angolt sokkal jobban, úgy meg nehéz tanulni.
Mi már nem is járunk a rendelőbe, inkább házhoz hívom a doktornőt. 2 gyerekkel amúgy is rémálom lenne a tömeget meg utálom.
Vendég
 


Sziasztok!

Réka, örülök, hogy Máté ilyen jól viseli. KépMira végül megkapta, vagy most még a lappangási idő van?
Hova jártok vizsgálatra? Szörcsögés még mindig van? Szegénykém... és hogy viseli?

Zsuzsi, akkor örülök, hogy mostmár tudom, te voltál az. Pedig csak egy pillanatra láttalak, de rögtön bevillant, hogy te lehetsz. Majd legközelebb. Kép
Látod, már gyűlik a jövőbeli tanítványaid száma... Kép

Köszi a linket, megnézem, bár az az igazság, annyira nem szeretném most erőltetni ezt a pancsi dolgot, mert Noncsi bőre ekcémára hajlamos. Mondjuk nagyon szép mostanában szerencsére a bőre, vigyázunk is rá nagyon, hogy ne száradjon ki, szóval nekünk annyira nem nyerő az uszoda. Kép
Hogy van Míra? Lement a láza végül? Majd számolj be, hogy ízlett a gyümi neki. Kép

Andi, ti már biztos nagyban pakoltok, jó pihit nektek a Balcsin! Kép

Nem tudtok Érden vmi jó játszóteret?

sziasztok:Ch.

Chrissy

Kép
chrissy
 
 


Sziasztok!

Nem állítom, hogy én vagyok a legjobb angoltanár a világon, de azért igyekszem jól csinálni, ha csinálom, úgyhogy reménykedjünk. Ha valami hasonló szinten vagytok, akkor alkothatnátok "csoportot", ez eléggé feldobná a közös erőfeszítéseket - szerintem duóban nyomni a tanulást sokkal jobb, mint szólóban.

Réka - szegény Mírát csak a bárányhimlő miatt kell ilyen tortúráknak kitenni, vagy valami más oka is van? A mi Míránk hétfőn megy Érdre az ortopédiára, hogy ott is megállapítsák, hogy rendben van a csípője.

Ami a gyümiket illeti, hát nem tudom, mikor jön el a nagy pillanat. Bár lehet, hogy tényleg érdemes lenne már most megpróbálni, mert Mircsi mintha rágni akarna - jobb híján a kezeit meg ami a keze ügyébe kerül. Hozzá erőteljesen folyatja a nyálát is. Most csak görögdinnye van itthon, de holnap körülnézek a zöldségesnél, az első falatnak valami nagyon fenséges dolognak kell lenni. Bár nem akarom elkiabálni, de mintha tényleg enyhülnének a szeles problémáink, persze eltekintve attól, hogy ma hajnalban a kisasszony nem bírt visszaaludni, a szelek miatt... Viszont napközben durmolt 3 órát egyhuzamban ebéd után, akkor én is behoztam a lemaradást.

Ekcéma: Mircsinek is van egy pici folt a nyakán, Pimafucort-ot kapott rá, és szépen elhalványult. Tudom, hogy nem múlt el, de biztos karban lehet tartani, majd nagyon odafigyelek rá minden vizezés után.

Én Érden csak jó éttermet ismerek :-)

Sziasztok, minden jókat!

Zsuzsi

Üdv Nektek: Zsuzsinnyó
zsuzsinnyó
 
 


Sziasztok!
Elmondom az esetett az elejéről. Mira 2 és fél hetesen kezdett szürcsögni. Akkor én is megvoltam fázva, hiába a február már csak ilyen taknyos. Aztán Máté beteg lett (megint) valószínűleg ez Miárnak még jobban megdobta a baját és elkezdett köhögni. Egyre rondább lett (leginkább a varjúkárogáshoz lehetne hasonlítani). Kicsit piros volt a torka meg az orrát is állandóan szivornyáztuk mert néha enni sem tudott mert alig kapott levegőtt. kaptunk orrcseppet, meg valami enyhe gyógyszer a köhögésre. Semmit nem javult és akkor jött az antibiotikum. 5 nap szedés után szinte semmi változás nem volt, de 6-7 nap végére úgy nézett ki, hogy meggyógyult. Utána jött pár hét nyugi. Teljesen rendbe jött. Majd megint becsúszott 2 hét takonykor. Én még ezt is elfogadtam, hiszen nem tünt tragikusnak. Egy hétig jól volt, na ekkor megkapta a 3 hónapos oltást 2 hét csúszással. Majd egy vasárnap este mikor bementem, hogy megkuksizzam, megint hallottam a szörcsögést. Így telt pár nap. Közben egyre nagyobb balhék voltak szoptatáskor. Már nem tudtam mire gondolni, mert oké, hogy én is hallottam a szopási sztrájkról, de ez rosszabb volt annál. Egyre nehezbb volt megetetni, majd a következő fázis az volt, hogy egy korty és sírás, még egy korty és megint jött a bőgés. Volt egy-egy nyugodtabb kajálásunk is és sokszor adtam neki fagyasztóból lefejt tejet. 2 hét alatt eljutottunk odáig, hogy a cici puszta látványától is üvöltésben tört ki. Egyik ilyen kirohanás után apja kezébenyomta egy üveg tápszerrel és elmenetm fejni. Ez 4 hete volt. Akkor tünt fel, hogy a tejemnek zöldes árnyalata volt. Na, akkor én eldöntöttem, hogy ez nem nromális és leálltam a szoptatással. Hívtam és mindenkit, mindenféle szoptatási tanácsadót, sőt az NLC szoptatási tanácsadójának is írtam. Persze mindenki szerint is nyugodtan szoptassak, mert nincs semmi baja a tejemnek. Maj elmentem a Szent Istvánba a szoptatási ambulanciára. ott megint végig hallgattam, hogy ez a tej teljesen jó és biztos zöldteát ittam és attól ilyen. mondtam, hogy utálom és nem iszom erre rákérdeztek, hogy mit szoktam inni. Mondtam vizet meg ygümiteát. Hát akkor biztos az eperteától ilyen. Nem igazán érezték át a broblémát. Majd amikor a mögöttünk lévő szántóföld permetezését meséltem, mint lehetőség, akkor mondta a dokinő, hogy akkor ennek utánanéz. Naelvégezték a tejleoltást. Mire kedden telefonáltam vissza, hogy megszerztem a permetszer nevét, a doki már azzal fogadott, hogy nem hiszi, hogy az a baj mert megvan az eredmény és két bacit is találtak a tejemben. Az egyik a koli (hólyaghurut gyulladást okoz) a másik valami coccus. Még jó, hogy hallgattam a csekély anyaimegérzésemree és abbahagytam a szoptatást. Aztán a Janóczki doktornővel vettünk le Mirától torokváladékot és kakimintát. Az eredmény negatív, de a gyerek még mindig szürcsög. Közben kértem beutalót Pulmonológiára mert nekem egyre kevésbé tünt nromálisnak a dolog. Én elkezdtem szedni az antibiotikumot (anno 3 és fél hónap volt mire nekem kiírtották a kolit). Elérkeztünk múlthét csütörtökre, amikor bementünka Svábhegyi klinikára (2 hétre adtak időpontot). Másfélóravárakozás után megnézte a főorvosnő. Röntgen, vérvétel, kaiminta, orr- és torokváladék. Jövőhétre (vagyis tegnapra verejtékteszt). Tegnap visszamentünk, annyit tudtunk, hogy Mirának a röntgen szerint a tüdejében van cucc bőven, nem véletlenül szürcsög. Verejékteszt elmaradt, mert nem sikerült a gyereket megizzasztani. Az lett volna a cél, hogy folyon róla patakokban a víz. Ma megint vissza gégészetre, mert tegnapra semmilyen leletünk nem készült el. Gégésznéni is elmondta amit már annyi mindenki, hogy ez normális jelenség és 7-8 hónapos koráig szörcsöz az belefér. Vissza főorvosnőhöz. Végre kész van egy csomó vizsgálat, persze nem mindegyik. Torok és a kaki jó. Viszont az orrában, ami a bajunk fő forrása, hemzseg a baci, valami streptococcus akármicsoda. Gáz. Főleg azért mert a a vérvizsgálat szerint az immunrendszere nagyon le van pukkanva (kitudja mióta küzd a szervezete ezzel a sza..ral). Most gyógyszer (antibiotikum), kedden újra verejtékteszt próba, de akkor már infralámpás rásegítéssel. Addigra talán készen lesz valami speckó allergológiai tenyésztés vagy mi a bánat. Ha nem megy akkor osztályon kell kezelni és az immunrendszerét is fel kell tuningolni. Specko tápszert eszik és már úgy megszokta szegénykém. Közben múlthéten Máté bárányhimlős lett. Remélem Mira megússza mert az is dobna egyet a kis szervezetén (szintén immungyengítős hatású). Egyszer már csak túlleszünk ezen mert kezdek besokalni. Tőlem is vettek vért meg váladékokat és a tejleoltás eredményt is el kell hoznom az Istvánból, mert nem kizárt, hogy a 2 bacinak van köze egymáshoz. Bár nem vagyok egy ősanya típus azért az anyai megérzéseim még működnek (halleluja). Kicsit uncsi, hogy minden dokit erőszakkal kell rávenni a dolgára, de mostanra már egész belejöttem. Végülis az ember a gyerekéért bármit megtenne.
Vendég
 


Szia Réka!

Elképedve olvasom, amiket írtál. Szegény kis druszánk. És szegény Te.

Gondoltam, megkérdezem tőletek, hogy mit csináljak Mircsivel, ha jóformán el sem akarja engedni a cicimet mostanában, de már látom, hogy örüljek neki.

Õszintén kívánom, hogy mihamarabb érjen véget ez a tortúra, és vissza tudjatok zökkenni valami normális kerékvágásba.

Na, mennem kell, mert megint reklamációt hallok a gyerekszobából.

Üdv: Zsuzsi

Üdv Nektek: Zsuzsinnyó
zsuzsinnyó
 
 


Sziasztok!
Bocsánat, hogy csak így bejöttem, de
egy nagyon fontos felmérést végzek a Szoptatásért Magyar Egyesület megbízásából, az anyatejet helyettesítő termékek marketingjét szabályozó WHO-kódex betartásának magyarországi helyzetéről.
Lenne egy pár kérdésem a 6 hónapnál fiatalabb babák anyukáihoz:
-a csecsemő életkora?
-táplálja-e csecsemőjét valamilyen gyári élelmiszerrel?
-ha igen, milyen márkájú tápszert, teát, tejpépet, gabonakészítményt vagy egyéb élelmiszert használ, és miért?
-miért?:-A: az orvos javasolta B:a védőnő javasolta C: a dietetikus javasolta D: más egészségügyi dolgozó javasolta E: saját, előző gyermekével szerzett tapasztalata alapján F: reklám alapján választotta G: rokon vagy barát javasolta H: egyéb:....
- kapott-e ingyenes mintát csecsemőélelmiszert (és teát,cumit?) gyártó cégtől? (Nestlé, Milupa, Hipp, Kecskeméti, Humana, Mildi, Avent, Chicco, Mam stb.)
-hol?:A: egészségügyi intézményben B: gyógyszertárban C: otthon D: üzletben E: postai úton F: egyéb:...
-ki adta?: A: a cég üzletkötője B: egészségügyi dolgozó C: egyéb:...
- kapott-e bármiféle tájékoztató vagy reklámfüzetet, ajándékot?
- ajándékfajta: A: cumi- cumisüveg B: előke C: pelenka D: játék E: dísztárgy F: pelenka és cumisüveg együtt G: ajándékcsomag H: egyéb:...

Bármit amit kaptatok szülésnél, vásárlásnál, postán, bárhol, kérlek írjátok meg nekem, azt is amiben nem vagytok biztosak, hogy ide tartozik.
Melyik kórházban született a baba?

Köszönöm, hogy ídőt szakítottatok rám és elolvastátok.
Előre is nagyon köszönöm a segítséget!

Sziasztok, Petra
anyatigris2
 
 


A válaszokat erre a címre küldjétek: munkacsi.petra@freemail.hu
anyatigris2
 
 


Sziasztok!

Bocsika, hogy el vagyok tűnve, sajna megvan az oka: fekvőgipszet kaptam. Kép Majd ha már végre újra járóképes leszek, írok bővebben!

sziasztok:Ch.

Chrissy

Kép
chrissy
 
 


Sziasztok!
Chrissy: Jesszusom, mi történt?
Réka: nem tudom, hogy hasznos-e neked ez az info, de amikor kórházban voltam, azt mondta egy nagyon kedves és rátermettnek tűnő védőnő, hogy ez elment szoptatási kedvet vissza lehet hozni, ha fokhagymás a tejci, mert a babák azt nagyon szeretik. Tehát, ha te eszel fokhagymát, az talán visszahozza Míra barátságát a cicivel.

Nálunk szerencsére minden OK, kivéve, hogy a bal csuklóm kezdi felmondani a szolgálatot - alighanem inhüvelygyulladás, ami nem javul, mivel nem tudom a kezem pihentetni. Dehát ez apróság.

Minden jókat!

Zsuzsi

Üdv Nektek: Zsuzsinnyó
zsuzsinnyó
 
 


Sziasztok!
Zsuszi az a baj, hogy fertőzött a tejem. 4 bacit teláltak benne leoltás után. Ezért nem tudok szoptatni. Nem szabad adni neki, még a régen lefagyasztottakat is kidobáltam, mert nem tudom, hogy mióta lappanghatott bennem.

Kriszta, mi történt, te jó ég? Mikor kapsz rendes járógipszet? És mi van addig Noncsival, bár gondolom Balázs vigyáz rá.
Vendég
 


Sziasztok!

A fokhagymás tippet akkorra gondoltam, amikor már kiirtották a bacikat a tejből. Vagy már semmi esély, hogy visszatérjetek a szoptatásra (vegyes táplálás)?

Amúgy hihetetlen, hogy egy ilyen fertőzés hogy meg tudja borírani a rendszert. Egy barátnőmnek a hüvelyében nem vettek észre szülés előtt valamit, amit elkapott a kisfia születés közben, emiatt voltak kórházban 3 hétig szülés után, kisfiú az intenzíven, és emiatt kellett a lánynak fejni, aminek meg az lett a következménye, hogy 6 hónapba tellett, mire annyi tejet termeltek a mellei, amennyire szükség volt (és nem kétszer annyit).

Na, nem okoskodom tovább.

Üdv: Zsuzsi

Üdv Nektek: Zsuzsinnyó
zsuzsinnyó
 
 


Sziasztok!

Na, sikerült végre idetévednem nekem is. Kép

Réka, hogy vagytok? Mira baba???

Zsuzsi, csuklód rendben van? Úszáson voltatok?
Bocsi, nem nagyon vagyok most naprakész, nem emlékszem pontosan, hogy mit is írtál,mikor mentek először - visszaolvasni meg most nagyon lustva vagyok, meg a fejem is fáj... Kép

Na, hát akkor tömören rólam: múlt héten hétfőn zuhantam egy nagyot, leléptem a járdáról az úttestre és túl nagy volt a szintkülönbség, rosszul mértem fel a távolságot és kiment a bokám, de úgy, mint még soha. Iszonyatosan fájt, teljesen rosszul lettem a fájdalomtól, majdnem a taccsot is kidobtam, meg úgy szédültem mellé, hogy teljesen kész voltam, mert ilyen állapotban még sosem voltam, hogy egyszerre volt hányingerem, szédülés és nagy fájdalom. De szerencsére törés nem volt, "csak" az ínszalagok mentek tropára, még a doki és a röntgenes nő is mondta, hogy nagyon csúnya, úgyhogy megkaptam a gipszet. Anyós jött fel vigyázni a múlt héten Noncsira, de most hétfőtől már én vagyok vele, nincs segítségem. De legalább a gipsz lekerült a lábamról, már csak fáslizni és krémezni kell, de sajna még mindig fájdogál és még elég buci is a bokám. Kép Szóval, ilyen jó kis dolgok történtek velem mostanság...

Ma van Balázzsal a 3. házassági évfordulónk. Kép De rég is volt... Kép

Szépen alakul a kertünk, Noncsi tegnap kapott csúszdát, hintát, homokozót. Kép Tegnap én is hintáztam egyet. Kép

Tényleg Réka, Máté átvészelte a bárányhimlőt? Remélem, Mira nem kapta meg... Végül melyik tápszert írták fel neki?

sziasztok:Ch.

Chrissy

Kép
chrissy
 
 


Sziasztok!
Ilyen ügyesen én is léptem egyszer, de én nem hagytam a fekvőgipszet felrakni, így fáslit kaptam rögtön. Bár gondolom ennek is vannak fokozatai. Egy élménylehetet ebben a melegben a gipsz.
Ilyen esetek miatt (is) kellene az önkormányzatnak bölcsödét, de legalábbis családi napközit fenntartania. Én egyenkőre még nem látok semmit a polgármesterünk igérgetéseiből. Se játszótér, se bölcsi, se balatoni lehajtó......
Egyszerűen semmi. Ezt a rohadt utat ami levezet az autópályáról is olyan ütemben csinálták mint a tetű. Pedig hamarosan választások lesznek. De ez a kibővített polgármesteri hivatal nagyon fontos volt. Ki nem sz...ja le, hogy 3 embernek kell egy irodahelységen osztoznia. Számomra elképesztő, hogy mi folyik itt.

Már túlvagyunk a bárnykákon és úgy néz ki hogy Mira nem kapta el. Egyébként Máté nagyon jól viselte, nem is gondoltam volna, hogy ilyen sima lesz a dolog.
Vendég
 


Sziasztok!

Örülök, hogy előkerültél, Chrissy. Jobbulást a bokádhoz. Szerintem a szalag-sérülések nagyobb szívások, mint egy szimpla törés. Gratula a házassági évfordulóhoz! Mi csak egy éve házasodtunk össze, az is már olyan távolinak tűnik, hiszen annyi minden történt azóta. A kerti gyerekjátékokat hol vettétek és miből vannak?

A csuklómon fémbetétes kötés van, így elég rosszul megy a gépelés :-(. Kaptam rá valami nagyon klassz kenőcsöt is, most talán javulni fog, persze nem 2 nap alatt.

A babaúszás szombaton lesz, már nagyon várom. Most már nem csak a puszta lelkesedés van, hanem egy pici aggodalom is, hogy Mircsi díjazni fogja-e. Az utóbbi napokban azon munkálkodom, hogy belőjem az optimális etetési időket (3 óránként) úgy, hogy a babaúszás idején (14h) M. ne legyen se jóllakott, se éhes, se álmos. Nem könnyű... Az etetési időket többé-kevésbé be lehet tartani, de még nincsenek fix alvási időszakok. Viszont nagyon jó hír, hogy az utóbbi 3 éjszaka nem keltett fel enni, hanem este 10-1/2 11-től legalább hajnalig aludt (de volt olyan nap is, hogy egy huzamban 1/2 8-ig). Már kezdtem rémeket látni arról, hogy még évekig fel kell kelni éjjeli etetésekhez.

A másik újdonság, hogy Mircsi ma először vett kézbe dolgokat szándékosan. Nagy élmény volt. Alig győztem dícsérgetni és fényképezni :-)

Ezek vannak nálunk, várom a híreket rólatok.

Üdv: Zsuzsi

Üdv Nektek: Zsuzsinnyó
zsuzsinnyó
 
 


Sziasztok!

Megvolt az 1. babaúszás szombaton. Az első 10 perc (masszázs) rendben volt, utána a vízbe kerüléskor elkezdett Míra sírni, és az óra felénél megkegyelmeztem neki, és leléptünk. Addigra annyira el volt keseredve, hogy a cicit sem fogadta el, csak 3. nekifutásra.

Valószínű eleve nyűgös volt, mert mire eljött az úszás, már elég régóta ébren volt és közvetlenül azelőtt sem aludt túl sokat. Amellett hideg volt a víz, mert a 30-33 fokos vizet 30 fokosra csinálták, harmadszor pedig amikor alászálltam a medencébe, át kellett adnom a foglalkozásvezető csajszinak, és ott tört el a mécses.

Jövő szombaton még teszünk egy próbát, és ha akkor sem lesz jobb, akkor feladjuk a babaúszást.

A jó hír, hogy a bőrén nincs semmi nyoma az úszásnak.

Sziasztok! Zsuzsi

Üdv Nektek: Zsuzsinnyó
zsuzsinnyó
 
 


Sziasztok!

Bocsika, bocsika, hogy már megint ilyen soká írok! Kép

Elég pocsék idő van errefelé... már órák óta zuhog. Kép Mondjuk, legalább locsolni nem kell. Kép

Szombaton voltunk megnézni a Rómeó és Júliát, teljesen odáig vagyok azóta is. Nagyon jó volt a szereposztás, Szinetár Dóra volt ugye a Júlia, Bereczki Zoltán meg Mercutio (nekik ugye most volt az esküvőjük), és Paris-t pedig a Homonnay Zsolt játszotta, úgyhogy elaléltam a boldogságtól, amikor bejött a színpadra. Kép Tényleg nagyon jól sikerült darab, nagyon jó koreográfia, show-elemek stb. Azóta megnéztem a francia előadást is DVD-n, hát, sztem nekünk jobban sikerült(már megint Kép ). Sokkal emberközelibb a magyar, a francia nekem kissé elvont, túl sokat szenvednek benne és sztem egy-két énekes olyan, mintha vmelyik mostani "szuper fiúegyüttesből" szedték volna őket össze, meg a hangjukat sem eresztik ki igazán. Bezzeg a magyarok! Kép Na, nem csöpögök itt tovább, klassz volt minden, azóta egyfolytában csak jegyet keresek a Szépség és Szörnyetegre, azon belül is a Homonnay-Szinetár párosra, jó lenne találni rá vhol... Kép

Nem is tudom, írtam-e, hogy voltam ugye dokinál az ekcémám miatt. Csináltak vérvételt. Hát, tisztára kiakadtam, mert természetesen mire vagyok allergiás? Hát a macskaszőrre ill. valami hámantigénjére vagy mire... ( Van két imádott macskám a lakásban.) Vannak különböző fokozatok, hogy mennyire vészes az allergiám, a legdurvább a szarvasmarha szőr (jó, ez megoldható, nem fogok bocikat simogatni), utána jön a macska, majd a lószőr és végül a kutyaszőr. Vagy 30-40 dolgot néztek meg, kiderült, hogy semmilyen fű, fa, gyomnövény, mogyoró, dió, gyümölcs stb. allergiám sincs, úgyhogy akár még parlagfűben is ülhetnék naphosszat, akkor sem lenne semmi bajom, de a macskaszőrre frankón kibukik az immunrendszerem. Még várom az eredményét a laktóz, tojás stb. ételeknek, ha ott még plusszban kiderül, hogy a tejtermékeket is kerülnöm kell, hát végképp neki fogok szontyolodni. Pedig az az érdekes az egészben, hogy már 3,5 éve együtt vagyok macsekokkal és csak a szülés óta jött ki ez az egész allergia dolog. Előtte semmi bajom sem volt, pedig éveken keresztül volt kutyám is. Mondjuk olvastam vmi olyasmit, hogy szülés után gyakran felszínre kerülnek az addig "lappangó" betegségek, allergiák stb. Na, nálam ez sajna előjött ugye az ekcéma formájában. Pedig eszembe sem jutott volna sosem, hogy én egyszer ekcémás leszek, dehát sajna sosem lehet tudni... Úgyhogy neki kell állnunk kiszoktatni a macsekokat, lesz kint egy faház úgyis, az lesz a külön lakásuk, lehet kapni olyan macskaajtót, amihez van egy spéci nyakörv és csak azt a macskát engedi be, amelyiken ugye az rajta van. Szóval most nézegetjük a kerti faházakat, mert szeretnénk őszre mindenképp vmi normális méretűt a kerti dolgoknak, fűnyírónak stb. is. Tényleg, a faház alá kell alapozás? Már tök jókat találtam, de ennek az alapozásos cécónak nagyon nem örülnék... de gondolom, biztos kell vmi. Kép

Noncsa ma esett egy nagyot (már megint). Kép Most éppen az orrát verte be, lehúzta róla a bőrt rendesen, szegénykém nagyon sírt. Mostmár legyen vége ennek a balszerencse sorozatnak, mert elegem van, hogy állandóan lesérül vmelyikünk! Kép A lábam még mindig be van dagadva, fáslizom, de a krém már nem olyan jó rá sztem, meg egyébként is teljesen tönkrevágta a bőrömet, szóval tényleg szeretném már letudni ezt az egészet. Bosszant, hogy nem jó még mindig a bokám. Kép

Zsuzsi, a te csuklód hogy van?
Sajnálom, hogy nem jött be annyira az úszás Mírának, azért a 30 fokos víz sztem sem túl meleg. Kép Alkalmanként kell fizetni, vagy bérlet van? Jó, hogy a bőre is jól viselte a vizet! Kép
Képet pedig nyugodtan feltehetsz ide is, ahogy Míra rácsodálkozik a kezében lévő játékokra. Kép

Kerti játékok: innen van a Sóskúti útról, van itt vmi Fajátékbolt, asszem ACER Kft. néven futnak. Fa játékok, EU szavány, szóval teljesen okésak. Noncsinak nagyon tetszik, imád csúszdázni, hintázni. Utóbbit én is gyakran birtokba veszem. Kép
Milyen kenőcsöt használsz a csuklódra?
Esküvőtök hol volt?

Réka, hogy vagytok? Örülök, hogy Máté túl van a barikon, meg az is nagyon jó hír, hogy Mira nem kapta el! Szörcsögés?
Bölcsiről még mindig nem lehet semmit sem tudni? Vagy esetleg egy nyamvadt játszótérről? Mikor lesz már itt a közelben vmi??? Kép Jó, tényleg szépen megcsinálták az önkormányzati épületet, de azért jó lenne, ha történnének más "építő" dolgok is. Megjelent már az új Tárnokhír? Mostanság nem jutok el a helyi shop-ba, nem vagyok vmi naprakész nagyközségünket illetően. Kép

Na, most jó sokat írtam. Kép

Szép estét mindenkinek!
sziasztok:Ch.

pusza:Ch.

Chrissy

Kép
chrissy
 
 


bocsi, nem tudom, miért írtam 2x alá... Kép

Chrissy

Kép
chrissy
 
 


Szia Chrissy!

A csuklómra egy 8 összetevőből álló krémet írt fel Mártonfalvi doktornő, előzőleg Fastum géllel próbálkoztam, az nem ért semmit. Most a merevítős kötéssel és ezzel a krémmel jól elvagyok, teljesen meggyógyulni akkor fog, ha már nem kell Mircsit emelgetni. Szóval még nem türelmetlenkedem.

Ha a mi esküvőnkre kérdeztél, az Veszprémben volt, mert ugye én veszprémi vagyok, és ott van egy festői helyen levő templom, amit már korábban kinéztem erre a célra. Honnan jutott eszedbe a kérdés? :-)

És hogy csinálod ezeket a sárga és kék vigyorikat?

Mircsi most az ücsörgést gyakorolja, ő is dülöngél jobbra-balra, és jól meglepődik, hogy hogyan került vízszintesbe a függőlegesből. Előre félek, hogy fogom elviselni, ha majd ő is elkezdi lezúzni a térdeit, kezeit, meg az arcocskáját.

Képet majd később teszek fel, most még csak a fényképezőgépben vannak a legfrissebb képek.

A babaúszásra előre kifizettünk 4 alkalmat, úgyhogy azt találtam ki, hogy kérek pár hónap csúsztatást a további 3 alkalomra, hátha addigra tovább ébren tud maradni a kisasszony nyűgösség nélkül, meg még jobban hozzá tudom szoktatni a zajokhoz, idegen helyekhez, meg a hűvösebb vízhez. Pl. ma voltunk Battán a Tescoban, édesdeden alukált a Nandu-kendőben.

Írjatok, sziasztok!

Zsuzsi

Üdv Nektek: Zsuzsinnyó
zsuzsinnyó
 
 


Sziasztok!

Zsuzsi, de jó, hogy van egy jó krémed a csuklódra! Ez a Flector nekem egyre rosszabb. Holnap fogok venni vmilyen gyógynövényes kencét, mert estére már annyira fáj a bokám, hogy alig tudok ráállni.És még mindig be van dagadva. Pedig már lassan 3 hete történt az esésem, nem hittem volna, hogy ilyen lassan gyógyul. Ki az a Mártonfalvi dokinő?


Azért kérdeztem az esküvőtökről, mert írtad, hogy nektek nemrég volt az első házassági évfordulótok. Kíváncsi voltam, hogy vajon Tárnokon volt-e a lagzi, vagy máshol. Kép
A mi esküvőnk Pécsett ill. Orfűn volt; a párom pécsi. Kép

Üldögélés: jaj, emlékszem, amikor Noncsi először ült fel magától! Kép Édesem, dülöngélt össze-vissza, tök cukifalat volt már akkor is! Kép Imádom a csajszit nagyon! Kép
Hát igen, Noncsi most tényleg annyi sérülést szedett már össze, tele van bibivel, mindig mutogatja, hogy itt is bibi, ott is bibi, néha nem is tudom, hogy melyiket hol és mikor szerezte. Kép

Vigyori fejek : ) szóköz nélkül
Szomorú fejek : ( szóköz nélkül
És a harmadik : O szóköz nélkül (nagy O betű, nem nulla!)

Batta TESCO-ba néha én is betévedek, egyedül jársz Mírával, vagy délutáni családi program? Emlékszem, én tök sokáig nem mertem egyedül menni Noncsival ilyen helyekre. Meg mondjuk idő is volt, míg belejöttem a vezetésbe, mostmár azért szerencsére nem rettegek, ha kormány mögé kell ülnöm. Kép

Szép estét mindenkinek!
sziasztok:Ch.

Chrissy

Kép
chrissy
 
 


Szia Chrissy!

Hohó, a nézetben látom, hogy sikerültek a vigyorik.

Mártonfalvi doktornő az Mártonfalvi Etelka, a háziorvosom, itt rendel az egészségházban. Ha minden igaz, nem dobtam ki a gyógyszertári blokkot, amin látszik, hogy miből van a kenőcsöm, megpróbálom megkeresni, sajnos nem garantálhatom a sikert Kép. Nem akarom elkiabálni, de úgy tűnik, hogy most javul a csuklóm, tegnap gyümölcspépeket csináltam Mircsinek, ahhoz levettem a kötést, és egy órán keresztül nem fájdult meg egyszer sem. Pedig még a "kényes mozdulatokkal" is teszteltem.

Battára egy kismama barátnőmmel mentünk (meg a 2 gyerekkel), így jobb, mint egyedül, mert ketten voltunk pakolni a pénztárnál, meg amíg ő a vevőszolgálatra rohangált pecsétért, addig én bepakoltam a kocsiba a cuccot. Így sem könnyű, de meg lehet csinálni. Egyedül még legfeljebb mini bevásárlást csinálnék Mirával. De a battai Tesco azért jó, mert közel van, gyorsan végig lehet járni és a pénztárnál sem kell túl sokat várni. A másik, hogy lényegesen jobb a frissáru (hús!) minősége, mint bármely más hipermarketben, ahol eddig megfordultam. Mondjuk az üvegvisszaváltás viszont elég bénán van megcsinálva, úgyhogy ott szívtunk vagy 20 percet.

Az orfüi esküvő gyönyörű lehetett! Én biciklivel jártam annak idején arra, csodálatos az a vidék. Még egyszer el akarom oda vinni a családot, hogy lássák ők is, meg persze Pécset is. Nagyon szerettem oda járni egyetemre, nem is végeztem el 5 év alatt Kép.

Ja, a kerti házikót sajnos alá kell alapozni, de asszem csak valami 30-40 cm mélyen. Ha okosan kitalálod, hol lenne a legjobb helye a kertben, akkor ez biztos nem olyan veszélyes dolog.

Ja, és ekcémára javaslom a Pimafucort kenőcsöt, nekem 30 évvel ezelőtt bevált, és most Mircsinek is. Ezt is a háziorvossal kell feliratni. A lábadra meg lehet, hogy találsz a fáslinál profibb kötözést az érdi gyógyászati segédeszköz boltban, a Felső utca elején van, a rendőrséggel majdnem szemben. A krém receptjét meg megpróbálom előkeresni, vagy egyszerűen odaadom az én krémem felét, ha kéred, úgyis lényegesen több, mint amit én a csuklómra kenek.

Üdv: Zsuzsi

Üdv Nektek: Zsuzsinnyó
zsuzsinnyó
 
 


Sziasztok!

Előre is bocsi, de rövid leszek, mert eléggé ki vagyok bukva. Meghalt az egyik cicám, nagyon megvisel/t. Komolyan mondom, amióta Tárnokon lakunk, állandóan van valami, ami miatt kesergek. Kép

Zsuzsi, 30 évvel ezelőtt bevált a krém? Hány éves vagy most? Kép
Pécsett jártál egyetemre? De jó! Milyen szakon?

Réka, hogy vagytok?

pusza:Ch.

Chrissy

Kép
chrissy
 
 


Szia Kriszta!
Mi történt a cicával? És melyikkel, kintivel vagy bentivel? sajnálom, tényleg mindig van valami.
Mára lettek készen a leleteink egy része és van javulás ami reménykeltő. Én bízom benne, hogy Mircsa meggyógyul.
Lehet, hogy valakinek a keze van a dologban a cicust illetően? ár egyszer az mesélted, hogy az egyik cicnek van valami baja, jól emlékszem uyge?
Vendég
 


Réka, a kinti cica ment el örökre. Teljesen ki vagyok bukva. Õ tudtommal nem volt beteg, legalábbis a múlt hétig nem. Egyszerűen nem értem, hogy miért kellett ennek így megtörténnie... nagyon fáj, szűnni nem akaró gyomorgörcs, á... legszívesebben törnék-zúznék és bőgnék egész nap.
Majd vmikor beszéljünk, fejlemény van a szomszéddal kapcsolatban. Mindenesetre legszívesebben az önkormányzat bizonyos részlegére ráborítanám az asztalt. Baromira nem vagyok jó passzban, úgyhogy imádkozzanak, hogy ne rontsak be hozzájuk.
Ch.

Chrissy

Kép
chrissy
 
 


Sziasztok!

Chrissy, őszinte részvétem a cica miatt. Nekem eddig egy kutyus halálát kellett átvészelnem, egy napig bőgtem utána, pedig nem vagyok egy sírós típus. Ha Balambér elpusztulna, azt is nagyon nehezen fogom kiheverni.

31 múltam, és kiskoromban voltam nagyon ekcémás (anyukám mesélte, én már nem emlékszem). Most Míránál is bevált ez a krém, de ezt lehet, hogy írtam már. Pécsett a bölcsészkaron hallgattam angolt és magyart.

Réka, örülök, hogy nálatok javul a helyzet.

Mircsi ma fogja megkapni a 4. hónapos oltást, kicsit izgulok, hogy hogyan fogja tűrni, meg a másik, hogy hány fok lesz a rendelőben. Elég vacak az idő, már tegnap kezdtem fontolgatni, hogy ismét bekapcsolom a fűtést.

Szomszédok: velünk szemben lakik egy népes család. Árvízkárosultak voltak, és egy rokon engedte ide őket a házába átmenetileg, azóta itt felejtették magukat. Nem tudom, hányan laknak a házban, de nem kevesen... és néha elég bumfordian viselkednek. Még az a szerencse, hogy rajtuk kívül csak egy szomszéd van, akivel nincs gond, ez a nagy előnye annak, hogy saroktelken lakunk.

Üdv Nektek!

Zsuzsi

Üdv Nektek: Zsuzsinnyó
zsuzsinnyó
 
 


Sziasztok!

Bocsika, hogy ilyen sokáig nem írtam, de zajlik az Élet, meg időközben voltunk pihizni is pár napot Alsópáhokon, a Kolpingban. Voltatok már ott? Tul.képpen egész jó kis hely. Kép A puha matracot leszámítva tök jó volt a nyaralás. Kép De komolyan. Csak kemény matracon tudok aludni, úgyhogy az első két este iszonyat volt, összvissz ha 4 órát aludtunk. Meg a másik, hogy én nem vagyok hozzászokva, hogy Noncsival együtt aludjak, de most ő is velünk aludt, nem volt hajlandó különaludni. Szerencsére itton ebből nem lett gubanc, simán alszik az ágyában. Kép Egyébként meg aktívan pihentünk: ettünk, pancsoltunk, ettünk, pancsoltunk, semmi építő jellegű tevékenységet nem folytattunk. Kép Noncsa élvezte, úgy lebegett a vizen, hogy csak na, egyáltalán nem félt benne, az utolsó nap még a nagymedencébe is be kellett menni vele, mert kikövetelte magának. Szóval minden okés volt, bár sztem a szoba kissé le volt pukkanva a 4*-hoz képest, no sebaj, legközelebb a Bioházba kell menni, de ha jól emlékszem, az több személyes, nem 3.
Közben meg elhagytuk Noncsi egyik kedvenc babáját, most próbálok beszerezni egy ugyanolyat. Még szerencse, hogy nem az Alvósmaciját felejtettük ott vhol.
Aztán most lesz befejezve a nappaliban a parkettázás, nagyon szép lett. Meg ma hozza haza Balázs az új szekrénysort az IKEÁ-ból, szóval remélem, kezdenek végre jó dolgok is történni velünk. Kép Főleg úgy, hogy le sem merem írni, de még elutazásunk előtt egyszercsak előkerült a kinti cicám (Kismama a neve, mert amikor megismertem, azt hittem, hogy pocakos), iszonyat lefogyva és eléggé stresszesen. Napokig csak tejfölt volt hajlandó megenni, most, hogy hazajöttünk a nyaralásból kezd végre normálisabban enni, tömöm vitaminokkal, minőségi kajával, de még mindig nagyon bizalmatlan velem, néha menekül is előlem, pedig én sosem bántottam. Kép Vszínű, hogy bánthatták, vagy megmérgezték, mert ugye másfél hétig nem evett, nem ivott és a végén már napokig nem is láttam... Nagyon bizakodom benne, hogy helyre fog jönni, számomra már az is hatalmas csoda, hogy él, és eszik végre. Remélem, nem kiabáltam el semmit sem, szeretném, ha meggyógyulna!

Réka, hogy vagytok?
Képzeld, a jegyző megadta az engedélyt a javított tervrajzra, úgyhogy fel fogják ide húzni azt rohadt fogadót, annyira ki vagyok bukva! Formai hibába mostmár nem igazán tudunk belekötni, max. csak egy kártérítési pert tudtunk elindítani majd. Én nem is tudom, mi lesz majd itt... milyen pozitív oldalát nézzem ennek a dolognak???? Bakker, az ember idejön a fővárosból, csendre, pihire vágyik, erre tessék!

Zsuzsi, hogy viselte a 4. hós oltást Míra?
A bumfurdi szomszédaitok miket szoktak csinálni? Tul.képpen nekünk is tök jó lenne itt minden, ha ez a hülye Csabai nem akarná ide felhúzni a vityillóját!
Nyarlni mentek vhová?

pusza:Ch.

Chrissy

Kép
chrissy
 
 


Szia Chrissy!

De jó, hogy előkerültél, már azt hittem, kifulladt a topic. Bár láttam, hogy időnként előfordul egy kis uborkaszezon, aztán előkerülnek az emberek.

Akkor a kinti cica nem meghalt, csak eltűnt egy időre?

Tök jó, hogy voltatok nyaralni. Nekem is mehetnékem van, de a nyáron nem megy, mert Ágoston (a férjem) próbaidős egy új munkahelyen. Talán szeptemberre tervezhetünk valamit, de még ez is rizikós, mert nem tudom, Mírával milyen messzire / milyen jellegű helyre érdemes menni. Amúgy most is azon igyekszem, hogy eltaláljam, milyen sűrűn kell őt etetni, és hogyan lehet úgy elaltatni, hogy ne üvöltözés legyen a vége. Néha úgy érzem, hogy sinen vagyunk, a következő nap meg teljesen elbizonytalanodom. Tényleg, Noncsinál hogy alakult ki, hogy alvós macija legyen, és ne cumival / egyéb módszerrel kelljen altatni?

A 4. havi oltást olyan vakcinával kapta, amit a gyógyszertárban vásároltunk (Infanrix), így csak egyszer bökték meg a combját, és ebben az anyagban olyan "formátumban" van az oltóanyag, amit a szervezete könnyebben fel tud dolgozni. Az eredmény: nem lázasodott be, sőt tök jó kedve volt utána is, és egyáltalán nem zökkent ki. A szúrás miatt is csak rövid ideig kesergett, viszonylag gyorsan meg lehetett vígasztalni, aztán aludt egy nagyot. Szóval nagyon jól ment. Az egyetlen probléma mostanában, hogy 30-40 percet kell várni a tanácsadáson, pedig időpontra megyünk.

A szomszédok sokan vannak, közülük páran hajnalban járnak dolgozni úgy, hogy jönnek értük kocsival, és mindig dudálnak, hogy megérkeztek, ahelyett, hogy kiszállnának és becsöngetnének. Hétvégente / nyaranta esténként a motorjaikat buherálják és túráztatják. A gyerekeik pedig tavalyig mindig a patakparton banzájoztak esténként, a házunk sarkánál. Erről szerencsére leszoktak.

Mostanában inkább az zavar, hogy intelligens kutyatartó környékbeliek kutyái rendre kiszökdösnek hazulról és itt incselkednek Balambérral, azaz egyik kutya kint rohangál a kerítés mentén, Balambér pedig itt benn. Mivel a kerítésnél mindenféle cserjék nőnek belül (tök jól takarták a belátást, és Bali sem tud kimenni miattuk, meg árnyékolnak), és Balinak leszakadt az egyik körme a hátsó lábán, tövestül. Meg ugye ilyenkor ugatnak a kutyák, időnként éjjel, időnként hajnalban, és a nap bármely szakában. És nem tudom, mit csinálhatnék ezzel, a kinti kutyát nem bánthatom, elvégre nem ő tehet arról, hogy a gazdái nem bírják otthon tartani. Bali még soha nem szökött ki észrevétlenül, mert rendszeresen sétáltatom, és nem lukas a kerítésünk.

Jól értem, hogy vendéglő lesz a szomszédotokban? Elhiszem, hogy nem vagy elragadtatva....

Üdv: Zsuzsi

Üdv Nektek: Zsuzsinnyó
zsuzsinnyó
 
 


SZIASZTOK! Kép

üDV AZ ÚJAKNAK Kép

Chrissy
Én úgy olvastam (itt a NET-en), hogy egy szomszéd akkor is megakadályozhatja az építkezést, ha nincs semmiféle indoka. Elméletben jön egy levél az engedélyezésről az önkormányzattól és azt 15napon belül megfellebezitek. 5000ft az illeték.
Ezzel évekig lehet egy ilyen ügyet húzni, ergo ez anyagi veszteség az építtetőnek stb.
Sokan ezt pénzszerzésre használják fel, ez egy joghézag, amit egyes szomszédok kihasználnak.
Én is a napokban néztem utána, mert a mi szomszédunk meg emeletes házat akar építeni, közvetlenül a kerítés mellé. Bár a fogadóhoz képest ez semmi.

Most csak ennyi, mert dolgozom és a főnök itt korzózik
puszi
szamóca

Kép

Kép

Kép
szamóca
 
 


Sziasztok!

Nini, Szamóca! Kép Üdv újra itt! Mi jó van veletek? Mesélj, már régen hallottunk rólatok! Kép
Az építkezéses infókat köszi szépen, mi már túl vagyunk pár fellebbezésen, meg már a Közig.Hivatalon is, non-stop fellebbezget a 3 szomszéd a hülye 4.-kel szemben. Majd csak lesz vhogy... Jó lenne, ha nekünk is csak 5e lenne az illeték, mi nekünk 20e Ft-ot kell fizetni. Legalábbis a hivatalos papír szerint... Hol olvastad az 5e Ft-ot? Hátha...

Zsuzsi,
Örülök, hogy Míra ilyen jól viselte az oltást. A dokinő hívta fel a figyelmeteket arra, hogy van ilyen kombinált oltás? Noncsinál még nem mondták nekem, bár igaz, akkor ugyebár még nem is itt laktunk.
Nyaralás: hát, mi nem voltunk akkor nyaralni, amikor még pici volt Noncsa. Õ ugye nyári baba, így ugye amikor egy éves volt, akkor éppen költözködtünk, úgyhogy nem volt nyaralás akkor sem, de nem is terveztük volna, én annak a híve vagyok, hogy egy picuri nem hiszem, hogy nagyon élvezi a nyaralással járó utazgatást, klíma/légkör/környezetváltozást, úgyhogy a mostani nyaralás is direkt ezért volt csak pár napos, én külföldre bizti nem mentem volna vele még most sem. De ettől függetlenül persze sokan vannak, akik mennek és a babájuk is jól átvészeli az egészet. Gyerkőd és szülőfüggő is ez az egész. Kép
Hogy állsz az etetés/altatás hadművelettel? Kép
Altatás: hát,azért nálunk sem volt egyszerű... volt jópár hónap, hogy a babakocsiban altattuk el, aztán úgy tettük be a kiságyba. Bár ő mondjuk mindig jó alvó volt, de azért voltak időszakok, hogy egy kicsit felborult a rendszer. De tény, hogy következetesen ragaszkodtunk a "szertartáshoz" és itt nem arra gondolok, hogy mindig 8-kor volt a fürdetés, hanem, hogy mindig ugyanazok a dolgok történtek esténként. Ez hamar rendszert vitt a kis életébe, megszokta, tudta már, mi mit követ. De ettől függetlenül nem volt mindig az, hogy ahogy letettük, elaludt, volt, hogy még sokáig fent volt, de akkor már elfoglalta magát az ágyában. Persze voltak hisztisebb időszakok is, most szerencsére megint az van, hogy amikor letesszük, akkor bealszik rögtön. Van Alvósmacija (ezt ő választotta magának), illetve Alvóspelusa, utóbbi textilpelenka, ezt szokta gyűrögetni. Õ nem cumizik, de én egyáltalán nem vagyok cumiellenes. Ha ő azzal nyugodna meg, hát legyen. Szóval szerintem el fog jönni mindennek a maga ideje. Nálunk is nagyon vegyes volt ez az egész, de egyet sosem engedtem, nem hagytam, hogy órákat sírjon. Persze volt már, hogy hisztizett negyed órát, de amikor láttam, hogy nem bír elaludni és idegesíti az ágy, akkor bizony kivettem és inkább üldögéltem vele a nappaliban a sötétben és megvártam, míg rájön, hogy tényleg álmos. Kép A lényeg, az alvást sosem erőltettem, nem is voltak határozott elképzeléseim, hogy majd mit, hogyan csinálunk, rábíztam az egészet Noncsira. Nálatok hogy megy most az altatás?
Balambér hogy van (hátsó lába)? Szegényke... Kép
Az én kinti cicám hála Istennek még mindig jár haza vacsorázni, remélem, sikerül felhízlalnom a drágát télre! Addigra már majd kell a nagy bunda. Szegénykém, még eléggé vékonyka, de bizakodom... Kép
Ti hogy bírjátok ezt a forróságot? Iszonyat... Kép

Réka, írj te is!Kép

pusza:Ch.

Chrissy

Kép
chrissy
 
 


Sziasztok!

Nagy nap a mai, másodszor nekifutottunk a babaúszásnak, és sikerült végigcsinálni a foglalkozást. Egész héten erre készültünk, mivel tudtam, hogy 12-kor lesz a foglalkozás, úgy intéztem napok óta, hogy 12-13 között pihent legyen a babuci, és jóllakott. Ennek most nagyon örülök, megérte az autózgatást a kánikulában. Ráadásul én vezettem, mert Ágoston dolgozott. De jobb is így, mert ha rendszeresen járunk úszni, akkor jobb, ha nem a hétvégékből vesz el fél napokat, hanem csak hétközi program kettőnknek.

Van még egy nagy fejlemény, Mircsi elkezdte átaludni az éjszakákat. Lehet, hogy magától is hajlott volna erre, de lehet, hogy az is segített, hogy beszüntettem az éjszakai etetéseket. Rájöttem, hogy ilyenkor alig eszik egy picit, csak a cicin akar visszaaludni, és ezért egyik éjjel nem ciciztettem, csak cirógattam, beszéltem hozzá. Utána már nem is ébredt fel.

Mostanában pontosan 6-kor szokott először ébredni, mert addigra megéhezik, ekkor indul a nap, és kb. 3,5 óránként etetem. Persze ha látom, hogy nagyon éhes, akkor soron kívül is kapthat enni, pl. ma is kapott úszás után, mert gondolom, kiszívta a víz, és addig követelőzött, amíg megkapta. Utána jól beájult a kocsiban.

Altatás: nálunk kell a cumi, de van altatós pelus is, és előfordult már, hogy cumi nélkül elaludt. De ilyenkor hullafáradt, és sírás közben alszik el. Egy darabig én sem engedtem sokáig sírni, de ez a taktika sajna nem működik nála, mert hajlamos túlpörögni, és nagyon kitartóan tud követelőzni. Úgyhogy muszáj letörnöm a szarvait az arany szívemnek.

Én sem vagyok híve a baba rángatásának, pedig van családi nyomás, hogy hová menjünk. De most hátrasoroltam a nagyszülők érdekeit. Kisebb kiruccanásokat azért teszünk, hogy ne csak az itthoni négy falat lássa, ilyen lesz a babaúszás péntekenként, meg már voltunk a battai Tescoban is kettecskén. Nekem amúgy jól jönne egy pár napos levegőváltozás, de már belenyugodtam, hogy erre még egy kicsit várnom kell.

A nagy melegre való tekintettel beengedtem a házba Balambért. A lába már nem fáj, bár még látszik a körme hült helye. Most a meleg a nagyobb problémája, szegénykém annyira zilált, hogy megesett rajta a szívem. Mondjuk a lakás hőszigetelése sem csúcsszuper, de ebédidőben 5 fokkal van hűvösebb bent, mint kint.

És Chrissy, a Te bokád hogy van? Még mindig áll az ajánlatom, hogy adok a csodakrémből, ha kell.

Pussz: Zsuzsi

Üdv Nektek: Zsuzsinnyó
zsuzsinnyó
 
 


Sziasztok!

Én már teljesen kivagyok ettől az időtől. Legszívesebben egész nap a hálóban fetrengenék a "propelleres" lámpánk alatt. Komolyan, tiszta bűntudatom van, hogy szegény Noncsival napközben szinte ki sem mozdulok, de egyszerűen nem visz rá a lélek, örülök, hogy egyelőre el tudom viselni ezt a kánikulát a 4 fal között. És holnapra mondják állítólag a legmelegebbet. Kép

Bokám: még mindig nem jó. Sőt, még mindig buci. Kép Szóval szívesen elfogadom a krémet, hátha... Kép
Hosszabb sétákat nem is bírok vele, meg pl. a ma esti bevásárlást is megérzem, nagyon jó lenne pedig már, ha helyrejönne! Mondjuk, emlékszem, amikor tavaly Balázsnak (párom) ment ki a térde, majdnem fél év volt, mire teljesen helyrejött. Úgyhogy ha ezt vesszük, a bokámnak még van ideje... Kép
Altatás: Noncsi is van, hogy belelovalja magát nagyon a sírásba, de szerencsére mostanában ezt már nem műveli. Ma is nagyon szépen elaludt. Most nálunk inkább a hajnali kelésekkel van bibi, mert ő amikor felébred, szépen megjelenik nálunk, hogy akkor ő odafekszik közénk és az éjszaka hátralevő részét akkor nálunk szeretné tölteni. Én meg nagyon ragaszkodom a különalváshoz (Balázs is), de az utóbbi időben vhogy nincsen hangulatom a hajnali zokogásokhoz, úgyhogy inkább hagyjuk az egészet... De remélem, azért idővel ez is visszaáll majd.
Nagyszülők merrefelé laknak? Õk vidéken, ugye? Gondolom szeretnék, ha lent aludnátok. Nálunk csak Balázs szülei laknak vidéken, de az ő részükről folyamatosan kapom én is, hogy miért nem megyünk már le, hogy milyen boldogok lennének stb. stb. A közeljövőben sajna be kell adnom a derekam, tovább már nagyon nem tudom húzni az egészet. Én nem nagyon szeretek lent aludni náluk. Kép
Úszás: örülök, hogy jól sikerül! Kép Egyébként a héten találkoztam egy másik tárnoki anyukával is, akik anno odajártak úszni, de azért nem jött be nekik ill. a gyerkőcének, mert nagyon katonás rend volt ott, nem nagyon vették figyelembe az igényeket. Azóta az Egerszegiékhez járnak (Érd), az nagyon tetszik nekik.

Ma voltam az ekcémámmal az itteni bőrgyogyinéninél és teljesen ledöbbentem, amit mondott. Mutattam neki a kezem, kérdezte, használok Domestost? Mondom, igen. Na, mert hogy szerinte ez áll a dolgok hátterében. 2 hétig most el kell felejtenem mindenféle vegyszeres dolgot, kennem kell egy gyógyszertári kevert krémmel a bőrömet, aztán újra jelenésem van nála. A belélegzett gőz hozza ki szerinte ezt az egészet és úgy gondolom, van is alapja ennek a tézisnek, szóval most nagyon odafigyelek mindenre. Azt mondta, ha ez nem jár eredménnyel, akkor vmi tapaszos allerigavizsgálatot fog csinálni. Az milyen? Ismeri vmelyikőtök?

Na mentem aludni... Kép

sziasztok:Ch.

Chrissy

Kép
chrissy
 
 


Szia Ch.!

Mi úgy döntöttünk, leruccanunk Veszprémbe anyámhoz, mert az ő háza hűvösebb. Holnap délelőtt megyünk, és maradunk pár éjszakát - attól függ, hogy bírja Mircsi a levegőváltozást. Ezzel aztán most kielégítünk minden igényt. Ja, és 13-án lesz a keresztelő Sátoraljaújhelyen, ekkor meglátogatjuk az apai nagyszülőket.

Meglepő a katonás rend... biztos, hogy a Kalovits módszerről (Rubint hotel) van szó? Nekem nem tűnt katonásnak, nagyon is barátias, jópofa volt. Bár most, hogy kipróbáltunk két különböző "tanárt", látszik, hogy elég nagy köztük a különbség. Úgy érzem, ezzel a másodikkal jobban jártunk.

A krémet hogy tudom átadni Neked? Megbeszélünk egy randit? Vagy letétbe helyezzem valahol? Ha megírod a címed, elvisszük (zsuzsa.timar@freemail.hu).

Most Mircsi is felébredt éjjel, de azt gondoltam, hogy megszomjazott, elvégre én is többször iszom éjjel, ezért kivételesen megszoptattam.

Allergiavizsgálat: én csak azt ismerem, hogy kicsit megkapirgálják a bőröd és odakennek folyadékokat, amik bepirosítják a bőröd vagy nem. Tapaszosról még nem hallottam. Ja, és a jobb fajta oltóanyagról véletlenül hallottam, de lehet, hogy felhívták volna rá a figyelmem az oltás előtt.

Na, elköszönök, további jó hétvégét!

Zsuzsi

Üdv Nektek: Zsuzsinnyó
zsuzsinnyó
 
 


Szia!

Na,mégis nekindultok a világnak? Kép Balambér hol van ilyenkor? Párod szabin van akkor? Majd szóljál, ha már itthon vagytok és akkor összefutunk. Szívesen látunk nálunk is Benneteket! Kép

Én a Rubin hotelre emlékszem, de hogy milyen módszer volt, az passz...

Remélem, mostmár tényleg enyhülni fog az idő, mert ma délutánra már nagyon betellt nálam a pohár, olyan ingerlékeny voltam, hogy csak na. Meg komolyan, már olyan vízszámlánk lesz, hogy csak na! Noncsi is állandóan pancsol, ma én is vagy 4-5x zuhanyoztam le, meg ugye a locsolás, szóval szeretnék legalább egy hetet, amikor azért esik is néha az eső, meg kellemes a hőmérséklet. Kép

Kidőlök...

puszi:Ch.

Chrissy

Kép
chrissy
 
 


Sziasztok!
Gyorsan írok, mert férjem mindjárt jön dolgozni.
Mi is beengedjük a kutyát, a barátnőmnek csütörtökön hőgutát kapott a kutyusa és megdöglött szegényke.
ma már egész jó idő volt, bár azért lehülésnek nem nevezném.
zsuszi én is kiváncsi vagyok, hogy ki ajánlotta az oltást. most anyucik nagyon szertik ezt a kombináltat, pedig nem kevés pénzbe kerül. Én is ezt akartam beadatni, de az Immunológusa Mircsának, aki egyben a szent László kórház védőoltás szakorvosa, azt mondta, hogy nyugodtan adassuk a régi, mert az új semmivel sem jobb nála. Pedig, ha valakinek úgy gondolom, hogy ajánlott lehetna az az én lányom. Mindegy, nekünk a doktornő sem mondta.
Szamóca, csakhogy előkerültél!
hogy avgytok? Oviszünetben mit csináltok?
Látod kriszta, hogy jó helyre küldtelekKépKiváncsi vagyok, hogy beigazolódik-e a gyanuja a bőrgyogyinak. Most már csak nekem kéne eljutnom hozzá.

Sziasztok: réka
Vendég
 


Sziasztok!

Visszajöttünk Veszprémből, itt vagyunk. Ágoston csak levitt és hazahozott minket, neki sajnos közben dolgozni kellett. Ez volt az első hosszabb kiruccanás, amit Mircsi tett, szerintem a 3,5 nap jó időtartam volt. Ráadásul ma és holnap épp elég utolérnem magam a háztartásban, úgyhogy látszik, hogy ennél hosszabb időre nem érdemes apát itthon hagyni, mert túl nagy rumlit csinál Kép

Chrissy: holnap (péntek) délelőtt szívesen viszünk Neked krémet, ha megírod (akár ide, akár a fenti mailcímemre) a pontos címed. Vagy ha később olvasod, és később írod meg, akkor egy későbbi napon. Én iratok fel magamnak egy másik adagot, így meglesz az összeállítás is, ha beválik, irathatsz még fel magadnak az orvosoddal.

Nem semmi, hogy szegény kutyák ki tudnak purcanni 36 fokon, láttam Balambéron, hogy nagyon szenved, de nem hittem volna, hogy életveszélyben van. Mindenesetre nagyon örülök, hogy hallgattam a megérzésemre és behívtam.

Oltás: Janóczky dr.nő javasolta a barátnőmnek. Nem emlékszem, pontosan hogyan, de elkísértük őket, amikor a 4. oltást kapta a kisfia (3 hónappal idősebb Mircsinél), és akkor hallottam, hogy ilyesmiről van szó, és már előre jeleztem a doktornőnek, hogy én a 4. és 5. hónapban is ilyet kérek Mircsinek. Végső hatásában tényleg olyan, mint amit eleve adnak, de van 2 előnye:
- összeszívható a másik esedékes oltóanyaggal, így a pici csak egy bökést kap 2 helyett,
- sejtekből lebontva tartalmazza a hatóanyagot, így a pici szervezete könnyebben átvészeli a fertőzést, pl. Mircsi egyáltalán nem lázasodott be (szemben a 3. havi oltással), és a szuri után teljesen jó hangulatban folytatta a napot.

Ezek nekünk megértek 4000 Ft-ot (kétszer is). Ja, és a hírek szerint jövőre már ez lesz a standard, TB támogatott oltóanyag, úgyhogy minden gyerek ezt fogja kapni.

Chrissy, nincs a kertetekben fúrt kút? Nálunk van, nem is túl mély, de egy kis búvárszivattyúal egész nyáron ellátja a kertet vízzel, ezzel elég nagyon lehet javítani a vízszámlán. Talán még kerti pancsolásra is jó ez a víz, a növények viszont biztosan jobban szeretik, mint a csapvizet.

Na, most ennyi, üdv Nektek!

Zsuzsi

Üdv Nektek: Zsuzsinnyó
zsuzsinnyó
 
 


Szia Chrissy!

Felirattam magamnak egy másik adag kenőcsöt és ki is váltottam, most már bármikor átadom neked a másik adagot, ha megírod hol/mikor találkozzunk. (Persze nem akarok erőszakoskodni...)

Üdv: Zsuzsi

Üdv Nektek: Zsuzsinnyó
zsuzsinnyó
 
 


Sziasztok!

Zsuzsi, bocsi, hogy csak most írok vissza, tegnap este lementünk Pécsre és ma este értünk csak haza. Amikor tegnap olvastam az üzenetedet már nem volt időm visszaválaszolni, bocsika. Kép
Köszönöm szépen a felajánlást, akkor szívesen látlak titeket a jövő héten. Mikor jó nektek?
Egyébként nagy zuhi volt itt tegnap? Mert amikor ma jöttünk hazafelé, mondták, hogy Érd és Tárnok között lezárták a 6-ost, mert a zuhi miatt tele volt vízátfolyással az út. Tényleg nagyon esett?

Örülök, hogy jól sült el a pár napos veszprémi kiruccanás. Kép A mi másfél napunk is jól sikerült, de amikor hazaértünk, Noncsi vagy fél órán keresztül hisztizett, teljesen kiborult, hogy ő még ki akar menni, ne szálljunk ki az autóból (több, mint két órás út után pedig én már úgy örültem, hogy itthon vagyunk), szóval csak lestem, hogy behergelte magát.
Figyi, nem tudjátok, ugye most, a jövő héttől van a dokinénink?

Képzeljétek, a héten az egyik cicám, aki egyébként eddig echte panelmacska volt, fogott egy mezei egeret. Kint voltunk a kertben és arra lettem figyelmes, hogy hülyén nyávog. Odamegyek hozzá, megnézem, erre látom, hogy a mancsa alatt egy tök ari egér van. De már nem élt sajna. Kép Körbenézegettem a cincogit, de sehol sem láttam rajta külsérelmi nyomokat, nem tudom, mit csinált vele Pici. Kép
Aztán a kinti macsekom megint nem akar enni... mostmár kezdek ebbe belefáradni. Nem tudom egyszerűen, hogy mi lehet már megint a baj. Kép Kép Kép

Réka, megvan a mostani Tárnokhír. És majdnem dobtam egy hátast, tudod, mennyibe került az Önkormányzat B. épületének a felépítése/bővítése??? Több, mint 36 millió forint!!!
Persze arról nem írnak, hogy a bölcsit mikorra tervezik megépíteni. Kép
Tenyered? Én jövő héten megyek megint kontrollra a bőrgyogyihoz.

Na mentem, fáradt vagyok.

sziasztok:Ch.

Chrissy

Kép
chrissy
 
 


Sziasztok!

Chrissy, péntek kivételével bármelyik nap jó, szerdán délre pedig oltásra megyünk, mondjuk előtte vagy utána találkozhatunk (szóval a héten van dokinéni).

A veszprémi kiruccanás óta még nem sikerült bezökkenni a rendes korábbi kerékvágásba. Ehhez mondjuk hozzátartozik, hogy szombaton újra Vp-be mentünk, a nagynénim 60. szülinapi bulijára, ahol kb. 20 meghívott ugrált Mircsi körül, közülük páran ki is kapkodták a kezemből. Egész jól viselte, de azóta még mindig elég zaklatott szegénykém. Ma (vasárnap) nem sikerült egy normális alvást produkálni, viszont ezt az átmeneti zavart kihasználom arra, hogy átálljunk a cumiról egy alvós állatkára, amit könnyebben megtalál az ágyban, mint a cumit, amikor egy-egy pillanatra felébred alvás közben.

Most újra belevágunk a napirend-kialakításba, szokásos délelőtti sétákkal - persze csak ha az időjárás is úgy akarja. Tartok tőle, hogy mostanában megint lesz egy kis szobafogság. Amúgy ha jöttök szerdán a tanácsadásra, akkor ott is találkozunk, 12-re megyünk. Mondjuk tuti sokan lesznek, mert már a doktornő szabadsága előtt is mindig tumultus volt.

Szerintem az egér szívrohamot kapott. Nem bírta, ahogy a cicus játszott vele.

Ez a Tárnoki költségvetés elég érdekes. A legszörnyűbb, hogy erre az országra annyira jellemző, hogy meg sem lepődtem rajta.

Sziasztok!

Zsuzsi

Üdv Nektek: Zsuzsinnyó
zsuzsinnyó
 
 


Sziasztok!

Zsuzsi, sajnálom, hogy megint kínlódhatsz a napirend kialakításával. Emlékszem, amikor Noncsi kicsi volt, én is hogy ragaszkodtam a megszokott időpontokhoz. Most, hogy már elmúlt két éves, szerencsére sokkal rugalmasabbak a napjaink, bár azért én még most is odafigyelek rá, hogy ne maradjon ki a napközbeni egyszeri alvás, mert akkor pocsék esténk van, nagyon nyűgös már délutántól. Ha éppen úton vagyunk, akkor meg az autóban szokott aludni, szerencsére ilyenkor elég neki akár a 20-30 perces alvás, max. este korábban megy aludni.
Tifelétek milyenek az útviszonyok, hogy tudtok sétálni? A mi környékünk nem nagyon híres az asztfaltról... Kép
Tali: most a héten biztos nem megyek a dokinénihez, gondolom, ezren lesznek nála. Jövő hétre kérek majd időpontot tőle, csak egy általános vizsgálat lesz, bepótoljuk az elmaradt két éves vizsgálatokat. Holnap nekünk sem jó, szóval akkor a csütörtök esetleg jó nektek?

Azóta sikerült Picinek egy újabb egeret beszereznie... idehozta a teraszajtóhoz. Hát nem részletezem, hogy hogy nézett ki szegénykém. Õ már nem volt egyben... Kép
Aztán a kinti maccsom megint bedilizett, kerül, fúj rám, meg megint nem eszik. Pedig most nem fájhat a szája sztem, mert eliszkol egy-két falat kajával, de vmi nem stimmel vele, mert utána meg nem jön vissza, hogy megegye a maradékot. Komolyan, ÚGY szeretném már, ha cica-fronton végre rendben lenne minden!!!

Na megyek, ma igyekszem 11 előtt ágyba kerülni.

pusza:Ch.

Chrissy

Kép
chrissy
 
 


szia ch!

ird meg lécci a tel.számod a zsuzsa.timar@freemail.hu-ra, és felhívlak, hogy megbeszéljük a csütörtököt.

Üdv: zs

Üdv Nektek: Zsuzsinnyó
zsuzsinnyó
 
 


Sziasztok!

Hát mi a helyzet a topicunkkal? Már megint sehol senki. Kép

Ch.

Chrissy

Kép
chrissy
 
 


Sziasztok!
Én kivagyok, mint a liba. Nem bírok Mátéval. egész napunk abból áll, hogy nevelem, ő meg csak röhög rajta. Egyszerűen nem tud viselkedni. Ordenári hangon sikít, mindent eldobál amit talál és leginkább Mira irányába teszi ezt. kiszedi a virágokat a sziklakertből, kiássa a füvet és hiába állok mellette és mondom, hogy nem szabad, meg sem hallja. Amikor fektetem Mirát, neki rögtön be kell jönnie és bedobja magát az ágyba és dumálhatok neki, hogy menjen ki, meg sem moccan úgyhogy ki kell rángatnom, de van, hogy visszajön és kezdi elölről. Soha nem akartam verni a gyerekemet, de néha már nem tudom mit csináljak vele, így meg állandó lelkifudalásom van miatta, pedig nem igen vezsi megára. Nagyon gondolkozom nevelésitanácsadón vagy gyerekpszichológuson.
Vendég
 


Siza Réka!

Ajaj, hát ezek nem jó hírek. Kép Mondjuk én már ugye láttam jópárszor Mátét és bevallom, hogy én sztem bediliznék mellette. Tényleg nem zavartatja egyáltalán magát, hiába mondasz neki/ kérsz tőle bármit is. Egyébként B.-val is így viselkedik, vagy csak téged tisztel meg vele? Nem vagy könnyű helyzetben... Én egyébként egyetértek vele, sztem is menjetek el egy szakihoz, ő biztosan fog tudni tanácsot adni, hogy Máté hogyan vezesse le a feles energiáit. De az az érdekes, hogy ugye a bölcsiben jól viselkedik és ezek az afférok csak otthon jönnek elő. Amikor délután hazajön a bölcsiből, akkor minden okés? Nem akarok itt nagyon pszichológust játszani, de ha nagyon nem tudjátok, hogy mit tegyetek, sztem keressetek fel vkit. Nincsen vele semmi baj, csak egyszerűen iszonyat sok energiája van és nem tudja sztem levezetni, azért jön így ki rajta.
Mira hogy viseli a megpróbáltatásokat? Nagy csajszi már... Kép Immunrendszere hogy van? Figyi, az a légtisztító, amit vettetek Zepter, ugye? Mennyi is volt? Nem emlékszem pontosan és télre vszínű mi is be szeretnénk szerezni egyet.
Mi most jöttünk haza nemrég a két éves státuszvizsgálatról, Noncsi természetesen végigüvöltötte az egészet. Szegénykém! Még be sem mentünk, de már sírt a váróban. Kép Mondjuk én is bestresszeltem volna, mert mindegyik baba visított ugyebár bent, szóval nem csodálkozom rajta. De szerencsére minden rendben van, elvileg mostmár el is aludt. Kép Délelőtt itt voltak a nővéremék (2 kisgyerkőc), nagyot vadultak együtt, úgyhogy Noncsi jól lefáradt. Kép

Zsuzsi, veletek mi a helyzet?

sziasztok:Ch.

Chrissy

Kép
chrissy
 
 


Sziasztok!

Nálunk mostanában elég jól mennek a dolgok. Hétvégén megvolt Míra keresztelője, görög katolikus lett a lelkem. Aztán, hogy gyakorolja-e, azt ráhagyom. Sajnáljuk, hogy gyakorlatilag véget ért a nyár, de könnyű belenyugodni, mert nem is volt igazán, kivéve azt a pár napot, amikor majdnem hőgutát kaptunk.

Réka, nem tudom, kell-e ötlet Máté kezelésével kapcsolatban. Nem akarok okoskodni, hiszen nem is ismerlek Benneteket, de most olvastam ki egy könyvet, ami alapján testvérféltékenységnek tűnik az, amit Máté csinál. Ezt a könyvet tudom ajánlani, mert az ilyen helyzetek és egyéb hisztik kezelésével kapcsolatban (is) vannak benne javaslatok, illetve a kisgyerekek életének más területeire egyéb hasznos tanácsok. Chrissy, ez az a könyv, amiről Neked is beszéltem. Tracy Hogg - Melinda Blau: A suttogó titkai II. Most kiadták újra, minden Libriben, és egyéb jobb könyvesboltban kapható - gondolom. Ja, az első rész a babák neveléséről és gondozásáról szól, ebből is igyekeztem egy csomó dolgot alkalmazni, és működőképesnek bizonyultak.

Beleszólok a párásításba is: nekünk volt egy ultrahangos hidegpárásítónk (ezt nevezitek légtisztítónak?), benne hagytuk a fel nem használt vizet egy jó ideig, és utána akárhányszor újra használtunk (tisztítás után), mindketten lázrohamot kaptunk Ágostonnal (szerencsére akkor Míra még nem volt). Szóval ajánlom, hogy vigyázzatok ezekkel a készülékekkel.

Nagy hír: ma Mircsi cumi nélkül aludt el, sírás nélkül. Kiváncsi vagyok, átalussza-e az éjszakát.

Chrissy, lábadnak használ valamit a kenőcs? A fűzfacsemetéket, amikről beszéltem, átültettem egy külön cserépbe, lehet, hogy a nagyobbik nem vészelte át, de azóta találtam egy 3. csemetét az egyik virágosládában, szóval reménykedem, hogy legalább egy fűzfát ki tudok "tenyészteni" nektek.

Na, ezek vannak.

Várom az újabb fejleményeket Rólatok.

Üdv: Zsuzsi

Üdv Nektek: Zsuzsinnyó
zsuzsinnyó
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: