A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Zita! Szerintem arra gondoltál, hogy kihasználva az ingyen lehetöséget, több mint 20 képet akarsz. Akkor vagy egyszerre rendeled meg és kifizeted a többletet v. regisztrálod magad több névvel, cimmel (én igy szoktam) és akkor megint ingyen rendelsz 20at.

Gira! ez nagyon szép volt!! gratulálok!!

Bea! Kevés vizben old fel, azt igya meg.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Bea: Nem a Vasasba jártál te is elökészítöre Incihez? Tegnap kotortam elö a jegyzeteimet, és ott olvastam én is, hogy körömkefével jól le lehet szedni Kép Este kipróbáltam, és tényleg szuperül müködött. Elötte azért bekentem olajjal, ahogy a lányok javasolták. Így nem volt olyan brutális.

Én fel szoktam forralni a vizet, mielött feloldom a homeós bogyót. Azért a Chamomillával vigyázzál, mert nem minden csecsemönek jó. A dühös fájdalomra javasolják. Ha nyugisabb típusú a babád, akkor pont agresszivitást okozhat!
kissvirag

Enikő!

Meglátogattam az édességboltot.Isteni a csokis kekszük!
A hányás nem lényeg,ne kérj miatta bocsánatot.
A Noémi is jól evett ma.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!
tegnap vért vettek Violától, ma a 4 hós szurit kapja szegény, hááát, sztem ha meglát egy fehér ruhás emberkét mindjárt ordít.KépKép De hát amit muszáj azt muszáj!
Nagyon kiváncsi vagyok a súlyára,hosszára, vajon mennyit gyarapodott 1 hónap alatt!?

Idli: Ugye,ugyeKép Hát még a mézesszív és a rizsescsoki..meg az összes többiKép Örülök, hogy Noncsinak is jó étvágya volt tegnap!

Virág: és is forralt visszahütött vízzel adom a homeós bogyót a kicsinek!

Bea: Értelek! Gondolom azzal indokolta, hogy feleslegesen ne dolgozzál, mert a minden napi fejés igen fárasztó tud lenni és idöigényes. És ha nem miuszáj, akkor télnyleg nincs értelme.

Na megyek mert fél 10re van idöpontunk a dokihoz!
Puszka, szép napotKép
Enikö

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!
Akik értenek a homeopátiához azoktól kérdezném, hogy 11 hetes gyereknek szerintetek lehet e adni kalium bromatum 9 ch-t. Amiért adni akarom az pontosan definiálva van a Boiron féle füzetbe. Márk agilis kisbaba, állandoan jár keze lába, hadonászik, még alvás közbe is mozognak a kis ujjai. Este is alig tud elaludni, állandóan mozgatja a kis fejét jobbra- balra, meg csukodik le a szeme, még se tud nyugton maradni.Lehet, hogy a hasa fáj azért is, de nem tudom ettől jobb lesz e?
Köszi.
Zita
zita_29

Csajok dobtam egy hátast!
Viola 7730 grammos és 64 cm hosszú! Pedig visszavettünka tápiból, tölem is szopik, bnöm is meg szokta szoptatni és még almát,barackot, répát is kap... 6 helyett csak 4x kap tápit, és 2-nél az adagból is csökkentettem!
4-es pelenkát kell adnom rá, mert a 3as már szorítja. A 4-essel fejeztük be Boginál amikor 2 éves volt!!! Most meg Violának az kell....le vagyok döbbenve.
Megkapta a 2 szurit combiba meg a Szabin cseppeket! Az elsö szurinál még nem, de a másodiknál elkezdett nagyon sírniKép Úgy sajnáltamKép Nagyon szar ez az oltás....nem bírom, ha szúrják szegényt!

Zita: Én nem értek hozzá, kérdezd Gabi3-at vagy Karment. Ilyen kis mozgékony a fiad? Viola is ilyen, egyfolytában mocorog (kivéve amikor alszik) Jár keze lába, nagyokat dumál, kacag, kiabál közbeKép nagyon édes....Kép

Enikö

ceniko
Szeged

Enikö: Nem kell attól félned, hogy Violát elfújja a szél Kép Dorka egy hónappal idösebb nála, de még csak most lépte túl a 7 kg-t; pedig napi 7-8 szopi a minimum, és sokszor van pótszopi is. Mi is elkezdtük a 4-es pelust, mert neki meg a hossza miatt nem jó a 3-as.
kissvirag

Enikő!

Te jó ég!Akkor most már hamarosan utolértek minket.Nem semmi a súlya a Violának!Mi most 11 hósan vagyunk 8700g,77cm.A doki szerint,nagyon arányos a Noémi, és nem vékony.(Egyébként,én sem látom már vékonynak.)
Sajnálom,hogy sírt az oltásnál.De ezen is túl kell esni!!!Nekünk legközelebb a 15 hós van.

Zita!

Nem értek hozzá.

Ildi
tfildiko

Enikő,
nem semmi súlya van Violának, bár 4 hós kor körül le szokott állni a hízás. Jozsó pl. ugyanazokat a rucikat hordja, mint télen. Õ amúgy 9700 gramm.

Ma felírattam az agyhártyagyuszi, meg a bárányhimlő elleni oltásokat, a jövő héten kapja az egyikat, 1 hó múlva a másikat.

Ma amúgy volt 3 órát a magánbölcsiben, mert muszáj volt ügyeket intéznem (bank, szolgáltatók,stb.) A lányok le voltak döbbenve Jozsón. Szó nélkül ottmaradt, vigyorgott mindenkire, semmi de semmi hiszti nem volt. AMikor mentem érte, tök édes volt, fogta a kezemet, és húzott be egy szobába, hogy mutassa mik vannak odabenn. Az ebédet sajna nem fogadta el tőlük, de ott tőlem sem. Nincs etetőszékük, Jozsót pedig be kell kötni, különben feláll, kimászik. Végül itthon evett. Nemtom mi lesz jövő héten, mert dokihoz kell mennem, és akkor ott is kellene aludnia, mivel pont délre kaptam időpontot.
Vendég

Sziasztok!

Virág: De, a Vasasba jártam, Incihez, nagyon szerettem Kép
Nem voltál véletlenül a Rigó utcában ma fél 9 körül? Nem esküdnék meg, de mintha téged és Dorkát láttalak volna! Kocsival voltam, úgyhogy esély se volt a köszönésre Kép
A Chamomillával elbizonytalanítottál. Bár úgy vettem észre, hogy aggresszív, mert amikor elkezd fájni a hasa, akkor veri a fejét belénk. Kis butus. Meg azt is írja a chamomillához, hogy este 9 után erősödő fájdalmakhoz, és pl Grétinél este 9 után vannak ezek a sírások. Na nem tudom, mindenesetre még nincs is chamomillánk, ha minden igaz mára érkezik meg a gyógyszertárba, mert nem volt 15-ös, és úgy rendelték meg. Egyenlőre várok akkor még az adagolással, és figyelem Grétit.

Enikő: Nem semmi ahogy Viola gyarapodik! Már csak napok kérdése és nagyobb lesz mint Bogi Kép

Lányok: Ti a hagyományos oltószeres oltásokat adatjátok be a gyerekeknek vagy megveszitek a gyógyszertárban kapható higanymenteset? Védőnővel beszéltünk erről hétfőn sokat.

Karmen: Tudom hogy valami kavarások voltak nálatok is oltás-ügyben, de nem tudok visszaolvasni, meg nem tudom mi volt már a téma akkor konkrét, de érdekelne nagyon a te véleményed is! (akár e-mailben is megírhatod)
Én most ott tartok, és a férjemmel is azt beszéltük, hogy hajlandóak vagyunk fizetni az oltószerért, ha tényleg olyan jó, és nincs mellékhatása, stb.

Ti mivel oltattátok a babáitokat és mellékhatások voltak (akár hagyományos, akár az új oltószeres oltásnál), hogy viselték, stb.
Szóval oltás-téma érdekel most nagyon.

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Szerintetek gáz, hogy még nem voltam védőnőnél? AZt mondta, hogy az AFP-s vérvétel lesz az 1. Nekem ez fura. Kiskönyvem sincsen még.
Vendég

Bea: A Rigó utcában lakunk, és történetesen tényleg akkor mentünk levegözni Kép

Én a hagyományos oltásoknál maradtam, mert nem tartom bizonyító erejünek az autizmus-oltás kapcsolatot. Az autizmus hátteréröl még nagyon keveset tudnak, és egy halom lehetséges rizikótényezöt sorolnak fel (mint a bölcsöhalálnál is) a bizonytalanság miatt. Na, ebbe nem akarok belemászni, mert mindenkinek szíve joga a saját döntését meghozni. Én így gondolom.
Nálunk nem volt komolyabb mellékhatás, egy kis láz és kész, de csak egy alkalommal. A láz mellett is jókat evett, nevetgélt.
kissvirag

Dancsi: örülj neki, én utáltam védönöhöz járni, mindig órákat kellett várnom Kép Nem baj az, hogy az AFPés vérvétel lesz az elsö, legalább nem lesz szita a karod a sok szurkálástólKép
Nagyon örülök, hogy Jozsó ennyire jól elvolt a bölcsiben. Látod nem lesz semmi gond. Vannak gyerekek akiknek kimondottan igényük van a gyerektársasághoz, van olyan gyerek aki meg állandóan az anyján csüngne, nem egyformák! Örülj neki, hogy a Tied ilyenKép Ez jól fog jönni ha meglesz a kistesó!Én nem szeretem a folyton az anyjukon lógó gyámoltalan gyerekeket, örülök, hogy enyém is kis önálló!

Bea: Én nem is tudtam,hogy lehet kapni másmilyen oltásokat is. Dejó, hogy az orvosunk egyáltalán nem mondott semmit ezekröl a lehetöségekröl!!! Kép Mondjuk én a kötelezökön kivül semmit sem adatok be nekik! de nem tudtam, hogy a kötelezöket patikába is meg lehet venni és azok jobbak!!!!

Viola bealszik aztán felsír, aztán megint bealszik majd megint sír! lehet adok neki egy kis Panadolt!

mentem mert sírKép
E

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Dancsi, nagyon jó, hogy Jozsó ilyen talpraesett, szerintem is örülj neki, hogy feltalálja magát. Az első vérvételed lesz a 16. hetes? Ez érdekes, engem alig vártak, hogy elzavarhassanak vért venni, rosszul is lettem a tömegtől, hogy mindenki nézte, ahogy le akarnak csapolni...brrr, le is fektettek:-)) Azt hiszem van lehetőség olyanra, hogy védőnő vagy ápoló vagy mi fene kimegy házhoz, megcsapol és nem kell sorba állni, meg elájulni nyilvánosan:-)Hallotta valaki már ilyenről?

Enikő, uhhh Róna bébi már jócskán megháromszorozta a súlyát:-) Nem semmi csaj, iszonyúan aranyos:-)Lehte szegénykének fáj a szuri helye, puszi neki.Ma a játszón azért ledöbbentem kicsit, mindig azt hittem az én lányom a nádszálhercegnő és jócskán van ott nádszálherceg és hercegnő is. Egy csomó kétéves 10kg. Pont erről beszélgettünk ma és a 4 kétévesből Pipi volt a legnehezebb a maga 12,2 kg súlyával:-) Tegnap mértem centit is 93cm a Csirke.

Oltásokról mi már lemaradtunk , a higanymentes még csak most jött be nem rég, ha jól tudom. A 3 éves szurikor viszont már mi biztos a higanytalant adatjuk be. Bár lehet addigra a higanyos totál ki is takarodik az országból....

Bea, mindenképpen ajánlom a Szelidi tavat, nagyon klassz hely.

Gira, nagyon szép volt a szüléstörténeted, én már megint bőgtem....köszi, hogy megosztottad velünk:-)

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Gira, tényleg szép volt a szüléstörténeted.
Fekve akkor kellene bemenni magzatvízfolyáskor(azt hiszem), ha a baba még magasan fent van, nehogy olyankor előreessen a köldökzsinór.

Enikő, szépen hízik ViolaKép
Borogatnod nem kell a szúrás helyét? Biztos nem ártana.
Vérvételnél láttál valami változást, vagy maradt minden a régiben?

Bea, én semmiképp nem adatnék higanyost, ha lenne jobb. A higany méreg, ha kis mennyiségben kerül is a szervezetbe, akkor se jó. Nem tudom, lehet -e már kapni a jobb változatot, talán Karmen tudja.
A 15 hós oltás nagyon gáz, azt semmiképp ne adassátok be addig, míg nagyon nem muszáj. Az MMR önmagában leterheli a szervezetet, de mióta hozzácsapták az agyhártyagyulladás ellenit is, még gázabb. Úgy terheli le a szervezetet élő gyengített kórokozókkal hogy közben még egy kis higanyt is kap, ami meg lerontja a védekező képességet, sok gyereknél az oltás utáni héten minimum egy kis megfázás jelentkezik. Legalább is ezt hallottam már sokaktól. De kíváncsi vagyok a többi topikos babánál milyen mellékhatást okozott ez az oltás. Nálunk Benedeknél nagyon gáz volt, megfázás, láz, plusz az ekcéma is akkor jelentkezett kiterjedt formában először, az oltás utáni héten. Nem valószínű, hogy véletlen.

Ildi, remélem nem bántottalak meg a múltkor, csak vannak dolgok, amik mellett nem lehet elmenni szó nélkül. Ettől függettlen tudom, hogy egy nagyon igyekvő, gondoskodó anyukája vagy a lányodnak. Az üveges kaja sem gáz annyira, ha csak időnként kapja, ha valamit nagyon szeret a gyerek, lehet neki időnként kedvezni. Attól nem lesz semmi baja, tartósan viszont mindenképp kerülném.

Dancsi, de jó, hogy Jozsóka ilyen barátságosan viselkedett. Hány hetes is vagy? A 12. hétig ráérsz védőnőhöz menni, szerintem.

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Virág: Bátornak volt koszmója, jól beáztattam babaolajjal, megmostam a fejét, és körömkefével neki álltam, gyorsan helyre jött, sőt még napközben is bekentem olajjal azzal felpuhul. Mindennap megmostam a haját, és megkefélgettem. De nem azzal a puha babakefével,hanem rendes körömkefével, külön vettem neki egyet.

Gira:Ez nagyon szép volt! JÓ kis meglepi lányotok van! Kép

Bea:nem kell fejned, ha nem akarsz tejadó lenni, azzal csak bonyolítod a helyzett! 3-5 golyót addig míg fáj a pocak, sztem lehet óránként is, de nem tudom.
Fló mikor megkapta a 3 éves oltást, elég rosszul volt. A doki utána mondta,hogy van fizetős oltás, aminek nincs ilyen mellékhatása, de ált. nem vettünk oltóanygot. Egy fél éve nem volt ekkora híre. Gyanítom, hogy ez csak valami biznisz.

Dancsi: 12. héttől leher kiskönyvért menni.

Zita: Van homeopátiás honlap lécci nézz után, most nem tudok. www.homeopatia.lap.hu
inecsg

Én úgy tudtam a 10. héttől már menni kell a kiskönyvért. Ez is már megváltozott? Nekem nagyon örültek, írtam, már másnap mennem kellett csapoltatni magam.

nyúlanyó

Gabi3: A 3 éves szuri Bogit is eléggé megviselte. Igazából neki a karja fájt rettenetesenKép és igazad lehet abban, hogy ez a "higanymentes" oltás is csak biznisz. Mert ha valóban annyival jobb, akkor a gyermekorvosok miért nem javasolják, vagy legalább szólnának, hoyg egyáltalán létezik....de ezzel szemben senki nem mond semmit! Majd megyek holnap a gyógyszertárba és rákérdezek, ha nem lesznek nagyon sokan!

GErika: Tettem rá borogatást, de nem vettem észre, hogy jobb lenne neki! Masszíroztam -mert pici csomó van mind2 combijába-, és adtam neki Nurofent. A Panadolunknak lejárt a szavideje nem merek neki abból adni, csajok Ti mit csináltok a lejárt szavidejü gyogyókkal????
Vérvétel: 1 óra 10 percet vártunk a sportorvosi-sztk-ba, hogy bejussunk a vérvételre. Nem tudom az ilyen picikéket miért nem lehetne elöbb behívni???? 4-en voltak elöttünk, ez tartott eddig Kép Egy 2 méter magas 100 kilós kamasz srác elájult és azt vártuk, hogy újraélesszék KépKépKép Kép
De közbe Viola persze üvölt, mert 4kor evett és már 9 óra volt. . . . . . . . . . . . .
Nahh végül is túlestünk rajta szerencsésen, mert ügyi volt a növérke, de lecsesztem öket, hogy a csecsemöket igazán elöre hívhatnák, föleg ha éhgyomorra vannak. . . . Erre közölte, hogy ehhez a vizsgálathoz nem kell éhgyomor!
Ez volt az 5. vérvételünk ezzel a májfunkcióval kapcsolatban és MINDIG éhgyomrot követeltek!!!!!!! JÓ lenne ha el tudnák dönteni, hogy éhgyomros legyen van sem! Azért nem mindegy, hogy nyugodt babával ülök ott egy órát, vagy egy éhessel!!!! Nahh mindegy! Ez volt!!

Csajok reggel 9 óta nem aludt a piciKép Rettenetesen nyüglödikKép Nyomatom a homeós bogyókat de semmiKép Nurofent meg nem merek többet, majd csak este. Láza amúgy nincs fájdalmai viszont igen!
Fogzás+szuri, jó kis fájdalompárosítás egy ekkora bébinélKép

Enikö

ceniko
Szeged

Petinél, Daninál már 7 hetesen volt könyvem, Benedeknél megvártam a 12. hetet. De senki nem mondta, hogy ne jöhettem volna korábban. Sőt, attól féltem, későn megyek, de nem, sztem pont jó volt így.

Erika

gerika

Enikő, szegény Viola, nagyon sasjnálom, hát tényleg eldönthetnék már, mihez kell éhgyomor .

Az, hogy a higany méreg, az köztudomású. Hogy a gyerekdoki miért nem szól, az jó kérdés. De ha belegondolunk, hány orvos írja fel inkább a tápszert, mint az anyatejet pl., akkor eldönthetjük, mennyire érdemes bizonyos dolgokban rájuk hallgatni, sajnosKépKép

Erika

gerika

Azt gondolom, hogy az oltás is (mint sok minden) kissé túl van misztifikálva. Csak hogy a homeós bogyókat említsem: többnek a hatóanyaga kifejezetten mérgezö vagy nagyon erös szer(pl. opiát), de annyiszor vannak higítva, hogy nem veszélyesek még a csecsemöknek sem.
Másrészt sajnos a környezetböl (levegöszennyezés, ételadalékok, vegyszermaradványok a gyümölcsben/zöldségben stb) nap mint nap olyan "támadások" érik a babák szervezetét, hogy ezt aztán szinte képtelenség kivédeni. Sajnos ez van Kép
kissvirag

Virág, ebben sok igazság van, de ha van (?) jobb szer, amiben nincs (annyi) méreg, akkor én azt adatnám be, az biztos. Egyébként az oltásokkal kapcsolatban azért még annyit , hogy nem biztos, hogy teljesen ismerjük minden hatását a szervezetre.
Növények: hacsak lehet át kell térni a friss bio élelmiszerekre. Ez a jövő.
A homeopatikus gyógyszereket igazából nem ismerem, én (tudod) ayurveda "hívő" vagyok, abban semmilyen méreg nincs, legalább is abban, amit én ismerek, biztos.

Erika

gerika

Erika!

Nem haragszom,meghallgatom mindenki véleményét.
Beszéltem erről a doki nénivel.Azt mondta,hogy ne erőltessem neki azt,amit nem szívesen eszik.Megutáltatom vele az evést.Az éheztetést én nem tudom megtenni.Bár,ma délben nem sokat evett a főzimből,nem adtam neki mást.Uzsonnára sem evett többet,mint szokott.
Ízlelget azért mást is,nem csak üvegest.Evett a karalábélevesből is egy keveset.Még mindig a tápszer és a gyümölcs a fő táplálékunk.(A gyümölcsöt nagyon szereti.)

Virág!

Szoktatok jönni a Kálvárián található játszóra?Mi uzsi után oda szoktunk kimenni.Talizhatnánk valamikor.

Enikő!

Szegény kis Viola.

Ildi
tfildiko

Ildi,
ne aggódj, Jozsónak is sokáig cici+gyümi volt a fő kajája. AZtán rákattant a főzelékekre is, amiből össz vissz 3 félét hajlandó megenni. A husit kezdetben a gyümölcsbe tettem, almát főztem neki husival, tettem bele banánt, zöldségeket, és egyre növeltem a zöldség, ill. csökkentettem a gyümölcs mennyiségét. És nem is volt olyan rémes az íze. De nálunk is a gyümi meg a tejpép a nyerő.
Vendég

Nekem 13 hetesen lett kiskönyvem, igaz elötte korházban voltam. Amugy a köv. terhességnél nem is keresem meg a védönöt hamarabb akkor sem ha nem lesz gond.

Oltás. Ma elvittem, megkapta Orsi is. TÖbb mint 2 hónapos nyomozás eredménye az lett, hogy ha akarnék se tudnék helyette mást venni, nincs jobb! Amugy meg higanyt nem tartalmaz, amiben volt az nem is az MMR hanem a HIB (amit amugy korábban már 2x kapott) de már ebben sincs.

Ildi! Nekem is közel van a Kálvária. 10 óra egyik de. A héten nem mert anyuéknál segitek, hogy férjen a butorunk. Evést tényleg ne eröltesd! Látod Orsinak is idövel megoldodott a dolog, bár néha rájön még a finnyásság, de már ritkán csakKép

Enikö! Nem semmi sulya van Violának, igaz gondoltam, amikor láttam milyen kis hurkás! Nekem már akkor furcsa volt látni, mint minden más babát, aki Orsinál hurkásabbKép)

Ja és 3 napja egyáltalán nem adok neki cicit, egyre rövidebb ideig sir (akkor is mindig felveszem, ringatom, ugy) szoval úgy tünik pár nap és már nem is lesz hiánya.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Az elöbb felébresztettem Violát mert délután 6kor etetés után bealudt, és meg akartam füröszteni meg etetni és éreztem, hogy nagyon forró a kis testeKép
Megmértem és 38,5 volt a láza! Gyorsan adtam neki egy kúpot, szopizott is evett tápit és most visszaaludt! Lehet, hogy hülyeség, de annak nem hogy "örülni" kéne, hogy oltás után láza van? Csak mert az oltásban gyengített kórokozó van, és ilyenkor a szervezete így reagál rá.....és most nagyon dolgozik a kórságok ellen......vagy ez az elmélet hülyeség???
Nahhh most vele fogok aludni és óránként mérem a lázát (homlokhömérönk van) Még sose volt ilyen magas láza oltástólKép Eddig csak max egy kis höemelkedés, de ez a 38,5 már aggodalomra ad okot, nem?
Annyira sajnálomKépKépKép Olyan kesevesen sírt az elöbb isKép
Bakker ezt a rohadt oltást........Kép

ceniko
Szeged

Dancsi!

nekem 9hetesen lett kiskönyvem. itt a 16.heti vérvétel lett volna az első, de azt is Pesten intéztem, volt a 12. és a 16.héten, a 16.heti volt plussz út, a 12.héten UH is volt, gyorsabban végeztem egy kis túlzással mintha a Vasasba mentem volna, 6kor indultam és 11kor már Szegeden voltam, pedig Pesten is átautóztam. (igaz nem vezetek lassan, de nekem ez a normális tempóm, még jó h. nem mértekKép )

Zozo
Vendég

Zozo,
pont ma gondoltam rá, hogy megkérdezem B-től hogy mi van veled! Kép Kép

Jozsóval nekem is 9. hét körül volt kiskönyvem, vagy még hamarabb. EZért fura.

Amúgy nem hiányzik a vérvétel, meg a védőnőhöz menés, meg sem tudnám most szervezni. Állítólag megszűnk a Korondi u-i rendelés, vérvételre is a Vasasba kell menni. Pedig itt tök jó volt, pár percet kellett csak várni mindig.

Enikő,
szegény kisbaba! Jobbulást neki!
Vendég

Sziasztok

Dancsi, most a 16 hetes vérvétel az első. Beutalót a terhesgondozós védőnő ad majd. Kiskönyvet viszont a területileg illetékes védőnő adja ki (miután van szívhang), akihez Jozsóval is tartoztok. Õ kér időpontot is a terhesgondozóba majd.
Szuper, hogy Jozsó jól fogadta a bölcsit.

Enikő, Viola remek súlyban van, remélem a vérképe is okés lesz.

Cukorterhelésem rendben, a belgyógyászat is kipipálva.

Gigi
gigi1

Enikő, remélem reggelre Viola láztalan lesz és jókedvű.
Gigi
gigi1

Kármen!

Nekünk kb.fél 11h-kor jó.10h-kor szoktunk tízóraizni.Majd megbeszéljük,hogy melyik nap.Kép

Enikő!

Remélem,hogy a Viola már jól van.Kép

Gigi!

Örülök,hogy rendben volt a cukorterhelésed.Nekem ismételni kellett,mert egy kicsit magas lett.

Dancsi!

Ezt már próbáltam,gyümölcsöt tettem az én főzimbe.(Többször.)De nem volt jó neki.Majd csak szeret enni.A doki szerint nem gond,ha egy éves koráig nem eszik sokféle kaját.
Nekem a 12. hétben lett könyvem,és mennem is kellett a vérvételre azonnal.

Ildi
tfildiko

Ildi! Ok, tegnap kiprobáltuk bicajjal vittem a kiscsajt, imádta, szoval gyorsan oda tudunk érni meg haza is majd, nem gond a fél11 sem. És uzsi után oda is értek olyan gyorsan?

Enikö! Remélem már nincs láza!!

Orsinak semmi baja nem volt tegnap a szuritól, söt kapott kupot, mégis irtóra fel volt pörögve.

Zozo! Örülök hogy jol vagytok!

Dansci! ezt nem hallottam, érdekes, csak jo tudni mert Sári is ott van, hogy hova kerül majd

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kármen!

10 perc alatt odaérünk.Majd egy kicsit előbb eszünk.(Ma is már 10h előtt elkezdtük a tízórait.)

Ildi
tfildiko

Ildi, Kármen: Mi reggel nagyon korán megyünk mindig sétálni, de 1 percre lakunk a játszótól, szóval mi is szívesen leugrunk bármikor. Beszéljetek le egy napot, mi simán tudunk alkalmazkodni.

Enikö: Mi van a manóval? Én is utálom ezt a lázat. Amikor megkapja az oltást, ahogy hazaérünk, egyböl adok neki egy fél kúpot, mert rögtön beindul a höemelkedése.
kissvirag

Sziasztok!
Viola jól van, reggelre már nem volt láza, de tegnap este nagyon megijedtemKép Sztem az oltás hatása már lecsökkent, viszont a foga miatt még nyüglödik szegény. Voltam patikában vettem panadolt, meg D vitamint. Az egyik csaj a játszón megkérdezte miért adok még mindig Vigantolt, azt csak május 15.-ig kell....Mondom mi vaaaaan? És ha május 16-ig adom, akkor mi van?? KépKép Én úgy tudom, hogy addig KELL adni amíg a kutacsa be nem nöl, utána meg csak télen Avagy napfény mentes idökben......
Most alszik, végre!
Na mék takarítok!
Szép napot
Enikö

ceniko
Szeged

Enikő!
Bocsi, hogy ilyen hülye vagyok ezzel a kép előhivással, de ha megrendelem az interneten online az előhivást, akkor a képeket hol tudom átvenni? A legközelebbi rossman üzletben? vagy, hogy müködik ez?
Az oltásról annyit, hogy már én is parázok, a 3 hónapostól, akkor fogom vinni Márkot, amikor este a férjem is itthon lesz, ha valami gond lesz, ne legyek egyedül.Ráadásul beadatom az agyhártya gyulladás ellenit is, igy mostantól minden második héten szuri. Mert a mi dokink, egyszerre csak egyet ad be, igy az agyhártyagyulladásos szurival megközöljük a kötelezőket. Szegény babákat agyonkinozzák ezek a szar injekciók. De ha megbetegednének,az se lenne jobb.
Egyébként én is adom a Vigantolt, de nem is mondták meddig kell adni.
Zita
zita_29

Enikő!

Nekünk július 9-ig kell adni a Vigantolt.(Akkor lesz 1 éves a Noémi.)Még van kutacsunk,nem nőtt be teljesen.Majd októberben kell folytatni az adását.A védőnő és a doki is ezt mondta.
Örülök,hogy jól van a Viola.A Noéminek is jön a foga.

Ildi
tfildiko

Zita,
nekem a doki azt mondta, hogy amíg nem záródik a kutacs, addig nyáron is adjam.

Jovő csötürtökön kapja Jozsó a szuriját. Szerintetek melyiket adassam először, az agyhártyagyusz ellenit, vagy a bárányhimlőjét? Csak mert másnap mennénk 3 napra a Balcsira. A dokink szerint ezek után nem lesz nyűgös, meg ilyenek.
Vendég

Sziasztok!

Dancsi, én az agyhártya ellenit adatnám be először, aztán a másikat. Pipi csak az agyhártyásat kapta, de utánna nem volt semmi gond vele. A bárányhimlő után viszont lehetnek enyhe tünetek, vagy rosszul tudom?

Karmen, szóval no cici...jó nektek, én is szeretném ha Pipusz már lekattanna róla, de ő eréjesen követeli. Az a baj, hogy ha felébred hajnalban nekem is sokkal kényelmesebb belenyomni a szájába és úgy alszunk tovább mindketten. Ha nem adnék neki, lehet már hajnalban fent üvöltene. De lassan le kell szoktatnom valahogy, lassan bébiprojekt....
Annyira jó hír volt ez Gigi, hogy csak 16 hetesen kell menni vércsapolásra:-) Én általában nagyon rosszul vagyok utánna....Különben hogy vagytok? Kicsi, pici?

Enikő, szegény Viola:-( Pipinek is felment a szuriktól a láza, azt hiszem a 3 és 4 hósnál. Puszi neki.

nyúlanyó

Dancsi! nekünk azt mondták a bárányhimlönek irtó ritka a mellékhatása, nem is volt. Igaz a másiknak sem, de szvsz. a bárányhimlö ösztöl-tavaszig terjed leginkább, szerintem ráértek azzal még

Anita! Hát ma délben igen nagy sirás volt, bár nem csak cici miatt, mert érdekes módon ha felvettem odabujt és elaludt volna ugy. Szigoru voltam, pedig irtóra sajnáltam.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Ime egy kép a kis sajtkukacról, amint éppen jól viselkedik. De a nemzetközi kézjelzéseket már ismeri.
Kép
zita_29

Anita,
ha terhes leszel, valszeg úgyis magától leszokik róla. Jozsó ugyan cicizik még, de egyre kevésbé igényli. Vannak napok, amikor nagyon kell neki, majd valamikor napokig semmi. Egy idő után rájön, hogy üres. Nekem szinte teljesen elapadt.

Zita,
okos baba! Kép
Vendég

Rossmann: Ahhoz, hogy ingyen tudjatok rendelni, kér egy bónszámot a rendszer. Ezt akkor kéri miután feltöltöttétek a képeket! Azt kell beírni a bónszámhoz, hogy : digifoto, majd OK gomb. A többi magától érthetödö.....
Én már rendeltemKép

Zita: Nagyon édesKépKépKépKép

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Tegnap voltunk tanácsadáson, Gréti 4360 gramm. Doktor néni nagyon meg volt vele elégedve, én meg dagadtam a büszkeségtől Kép
2 hét múlva kapja az első oltást, állítólag ennek nincs mellékhatása, és a következő oltás lesz azt hiszem az, amikor 2x szúrják őket (Vagy az az utáni?!?! Nemtom...mindegy), és e helyett van egy infanrix nevű vakcina, 7000valamennyi Ft és állítólag nincs mellékhatás és nem kell 2x szúrni, csak egyszer, mert ebben benne van minden. 2 in 1. Kép És higanymentes. Úgyhogy mi ezt fogjuk beadatni.
Nem tudom, hogy a dokik miért nem szólnak erről, a mi védőnőnk is és a doktor nénink is mondta.

Enikő: írtam mélt

Szép napot és jó hétvégét mindenkinek!
Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Ma fülbelövésen voltunk Dorkával. Elfelejtettem megkérdezni, hogy mikor cserélhetjük ki a saját fülbevalónkra a kapottat. Erröl tud valaki infót?
kissvirag

6 vagy 8 hét után azt hiszem (már nem emlékszem pontosan), legalábbis a kórházban nekem a főnővér azt mondta azokra a fülbevalókra amiket ők lőnek be...

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Virág!

Nem emlékszem pontosan.Talán 6 hét vagy két hónap???Nem tudom.Mi többet vártunk vele.Novemberben lyukasztották ki a fülét,és februárban rakattuk bele az új fülbevalót.
Képet tegyél fel a Dorkáról!!!

Bea!

Szép súlya van a Grétinek.
Nekünk sem mondták azt az oltást,biztos,hogy a jobbat adattam volna be.

Ildi
tfildiko

Köszi, lányok! Dorka most látványosan szenved, hogy az anyukája állandóan a kezébe vegye, de ez a szívtelen, gonosz anyja nem akarja, hogy kézbe szokjon 7 kg-os melák lánya. Szóval, hamarosan teszek fel képet, ha vége a hisztikézésnek.

Enikö: Köszi a fényképes tippet. Megrendeltem a képeket. Erröl küldenek valamilyen értesítést, ha elkészültek?
kissvirag

Kép

Még tart a duzzogás, mint látható...
kissvirag

képzeljlétek, lehet Jozsó allergiás a szúnyogra. Az egész buksija foltos, és valami sárgás cucc jön minden csípésből. Este mutatom meg dokinak, ha nem javul a Neorganormonra.

És ma csoda történt, kaja közben elaludt az etetőszékében és úgy etettem, hogy aludt közben az uccsó falatoknál. Majd simán átraktam az ágyába. Igaz, ma 5-kor kelt reggel. A fotógépet meg nem találtam.
Vendég

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: