A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Sziasztok LányokKép

TrompipiKép
Pipike továbbra is gyönyörű lánykaKépKép
Szoboszlózás jó lehetettKép

TonticaKép
MászásKépKépKép Gratulálok!Kép
Köszi, amit a nevünkről írtál, nem tudtam, hogy az Anna becézése, csak arra emlékszem, hogy régen nem volt benne a naptárban és Anna napon ünnepeltük a nevemetKép
Vigyorgó fejecske: kettőspont és o betűKép
Boldog 9. hót!Kép

MaccsKép
BalcsizásKépKép
A képek szupik, Lili nagyon édesKépKép
HomokevésKépKép
Az új lakás klasszul néz kiKép

LauKép
VashiányKép
De aranyos Balázs, hogy hiányolja a bátyuskájátKép

NoémiKép
Heléna nagyon szépKép Hol hintáztok?

Áron-AndiKép
Én is így vagyok a kistesó kérdésselKép Mióta Csirkesz megírta az örömhírt, azóta én is ezen agyalokKépKép De ahogy elnézem, vagyunk egy páranKép
Neurológia-dévény: Hurrá-hurráKépKépKép
Kaja: Eszti almát és krumplit eszik, ezekből már elég sokat. Hétfőn kezdtem el neki őszibarackot adni (illetve még csak néhány kanál őszilét), viszont úgy jártam, hogy mára elfogyott, nincs itthon semmi őszisKép
Vajon nem baj, ha most egy-két napig nem kap újat, és ha találok valahol őszis kaját, akkor folytatjuk az ismerkedést? Pár nap szünet ugye nem probléma? A három nap "őszilevezés" után egyébként semmilyen allergiás tünetet nem észleltem.
Te kajcsi után megkínálod a cicivel és ő már nem kér? Vagy honnan tudod, hogy már kiváltottál egy étkezést? Én ezzel olyan nagy gondban vagyok... Néha úgy gondolom, hogy Eszti annyi kaját benyomott, hogy semmi nem fér belé, de ha megkínálom, a cicit azért csak megszopogatjaKépKép
Kúszás: Gratula!!KépKép Eszti is a hétvégén kezdte el, akkor ő is csak pár centit haladt, most meg már úgy teper, hogy nem győzöm követniKépKép

HveraKép
Gratula az évfordulóhozKép Marcipán, hmmm....Kép
JátszótérKép
Kornél édes lehet, ahogy már formálja a szavakatKép
ToporzékolásKépKép Tehát készüljek fel?KépKép

Na, puszi mindenkinek!Kép
Anita

KépKép
KépKép
vasani

Sziasztok

LauKép
Vasra biztos kaptok Maltofert, addig céklafőzit, brokkolit adhatsz neki.Soproni kiránduláshoz jobb időt kívánok, mi még nem is voltunk sehol kirándulniKép

AndreaKép
Tényleg olyan mint egy szumó övKépDe mi csak bugyinak hívjukKép
De jó hogy rendbe jött Áron, a kúszás után gyorsulnak igazán az események.

MaccsKép
Nagyon jól néz ki a lakás/ház és látom kert is van, Lilinek biztos be fog jönni pld a füvön mászás.Balatoni kégliKép
Ha eddig nem jöttek ki a felső fogak a 9. hónapban tuti kijönnek.Fogtündert küldök.

TonticaKép
Mászáshoz gratula Kép

HveraKép
Boldog 1. évfordulót.KépHol van szamos cukrászda?

AnitaKép
Én meg szoktam kínálni cicivel minden kaja után, egyedül az ebédet váltottuk ki, akkor kamilla teát vagy vmilyen gyümilevet kap. Az őszire mi sajna allergiásak vagyunk.Annak idején én a sárgabarackra voltam, remélem kinövi.
Eszti is cicibubus lehet.Kép A Városligetben hintázunk, nemrég újították fel a játszóteret "eurosztenderdre".

Az idő pocsék megintKép
Én meg lebetegedtem.
Helénának viszont látszik a jobb felső fogcsúcsa, két hónap után újabb fog.

Noémi
fantikbaba

Sziasztok!

Jó rég nem voltam, visszaolvasni se nagyon tudok.

Márknak, aki jövő héten lesz 9 hónapos, még EGY DARAB FOGA SINCS! Kép
Viszont június tiszteletére megtanult gurulni és tegnap pedi elkezdett kúszni! Nagyon örülök neki! Kép

Körkérdést szeretnék feltenni, leírnátok, hogy a ti gyerkőceitek hányszor és mit esznek? Leírom a mi napunkat is, én tök elégedett vagyok Márk evési tudományával, de a dokink mindig azt mondja, miért nem adok többet. Szóval:

hajnali 2: szopi
hajnali 5: szopi
reggel 8: szopi
9-10 óra: kb. 150 gr gyümi
12-kor: kb. 200-250 gr főzelék
15-16 óra: kb. 150-200 gr főzelék
18 óra: szopi
20 óra: kb. 150 gr tejpép magában vagy kis gyümivel

Ez a legáltalánosabb napi ritmus, persze eltérés és felfordulás néha akad.

A taliról: jövő szerdán elvileg jó idő lesz, találkozhatnánk pl. a Margitszigeten a szőkőkútnál 14 órakor és kis várakozás után tovább mehetnénk a középső sétaúton az első nagyobb füves területig és ott lehetne piknikezni. A később érkezők is így megtalálhatnának.

Ez csak egy ötlet, mert senki semmi konkrétumot eddig nem írt. (Pisilni lehet a Sportuszi előterében.) Kép

Megyek, mert hív a főnök!

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Hali

Tali: nekünk is jobb a jövő hét, most bedöglött az autóm. Jövő héten talán Csirkesz is tud jönni, most nagyszülőknél van. meg talán jó idő lesz. Margitszigeti piknik jó ötlet.

Maccs
LakásKép nyaralóKépKép tényleg vadregényes lehetKép

Noémi
JobbulástKép

Macsek
Mi 8 hósak leszünk a héten, fogunk nekünk sincs. Nálunk általában 10 körül gyümölcs van, egy üveg kb, aztán ebédre főzi husival kb egy üveg, délután gyümi és este főzelék. És szopi sokszor, nálunk is még éjjel is kettőször. Milyen pépet adsz Márknak?
Szerintem teljesen jók a mennyiségek, én is így tudom, hogy reggeli szopi, tízórai gyümi, ebéd főzelék, uzsona gyümi esetleg valamivel és este tejpép vagy főzelék.

Mi megvagyunk.
Nincs még fogunk, de Kisgé csinált egy sebet a cickón, nagyon fájKép
Kipróbáltam a Milupa 7 gabonás pelyhet, megette, de nem aludt jól tőle Gellért. asszem még hanyagoljuk.

na pá
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Macsek,
Nálunk így alakul a kajálás:

éjszaka kb. 3-szor szopi
8 óra: szopi
10 óra: 1 doboz krémtúró vagy 1/2-1 üveg gyümi vagy tejpép
12 óra: 1/2 üveg főzelék
14-15 óra: 1 doboz krémtúró vagy 1/2-1 üveg gyümi
17-18 óra: szopi vagy gyümi vagy tejpép
19-20 óra (fürcsi után): kizárólag szopi, amúgy balhé van :o)

Kb. mint nálatok.

Üdv,
Andi
Vendég

Áron-Andi, de jó, hogy abbahagyhatjátok a dévényezést!

Macsek, Dávid délben kap főzeléket husival, 5-6 körül főzeléket vagy gyümölcsöt, a többi szopi.

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok,

Köszönjük a gratulációkatKép Hihetetlen milyen gyorsan telik az idő!

VasaniKép Amilyen áldott jó baba Eszter, remélem megúszod nagyobb hisztik nélkül. Tegnap Kornél 2 hisztit zavart le egy fürdés alatt. Egyszer mert beraktuk a kádba, egyszer mert kivettük. sajna úgy nevettünk rajta, hogy alig bírtuk pelenkázni az apjával. Elég vicces, amikor üvölt a semmiért.
Kajcsinál nem baj, ha kihagyz pár napot. Nálunk a csalánkiütés az első kajcsi után rögtön kijött. ha nem, akkor később sem lett.

AndiKép Áronnak grat a neurológiához, meg az ügyeskedéshez.

TonticaKép MászásKép

MaccsKép Tök jó az új kéróKép Korél is eszik homokot, de nem magábanKép Így némi homokozójátékkal tudomn dúsítaniKépKép Amíg nem köpi ki a cumit, addig minden rendbenKép

Anyósomra lehet is irigynek lenni. Kisebb nézetkülönbségek kivételével( miért nem adok már joghurtot Kornélnak) nagyon jól kijövünk. Akkor jön, ha hívom, és tök jó ötletei vannak. Remélem nem olvassa majd, de valszeg nem lett volna ilyen gyorsan esküvőnk, ha nem ő lenne az anyósom. ÁlomanyósKépKép

JudyKép cickóevésKép

NoémiKép Szamos Marci van az Árkádban, a Váci utcában, és a Sugárban most nyílt. Na ottvoltunk. Még nem olyan ismert, így van szabad hely!

MacsekKép Don't worry. Márk jobban tudja mennyit kér enni.

Nálunk hajnal 4 és 6 szopi, 3/48 szopi, 8-kor mésfél üveg bébikaja, 12-kor szopi majd 12.30 1 üveg bébikaja, 14.30 szopi, 17.30 után kaja másfél üveg bébikajcsi és utána lassan beszunyál. Szopi 7 óra után és 11 körül.
Kb. ugyanaz, mint a többieknél.

Üdv;
Vera

hvera

De jó, hogy leírtátok ezeket a kajamennyiségeket Kép
Eddig azt hittem, hogy keveset esznek a fiaim, de akkor a 120-190 gr tejpépes/sinlacos gyümi/főzi az nem is kevés.

Nálunk így alakul: LeviBaba
5-6 h szopi
8 h tejpép/sinlac (60 ml vízből) + fél üveg gyümi + szop
11 h szopi
14 h tejpép/sinlac (60 ml vízből) + főzi + szopi
17 h gyümi kb. fél-1 üveg
19 h fürcsi utána szopi

MátéBaba
2-3 h szopi
5-6 h szopi
8 h tejpép/sinlac (90 ml vízből) + fél üveg gyümi
11 h gyümi + szopi (ha hajlandó)
14 h tejpép/sinlac (60 ml vízből) + főzi
17 h gyümi kb. fél-1 üveg
19 h fürcsi utána szopi
22-23 h szopi

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Vasani!
Hát, próbálkoztam. Miután megevett egy üveg kajcsit nem adtam neki cicit. Akkor sírt, ha a gyümölcsben nem volt rizspép. Csak gyümölcs után nálunk is kell a szopi, mert nem bírja ki a következő evésig. Én már leszoktam a gyümlé bevezetésről. Almát én is lével kezdtem, de a többit már pépesen, keverve valamilyen már fogyasztott gyümölccsel. Ma kezdtük a főzeléket, krumpli-sütőtök kombinációval. Nem hiszem, hogy vétesz, ha kihagyod a őszit pár napra. A körte nálunk pár órán belül csalán kiütést okozott.

Áron elég keveset eszik, látva a ti mennyiségeiteket. Nem aggódom, hiszen 6 hónaposan volt 8 kiló. Most 6,5 hónapos és következőképpen kajcsizik:

8 óra szopi
10 óra szopi
13-14 óra főzi+szopi
17-18 óra gyümi kb. 190 gramm
21 óra szopi
éjszaka eddig nem kért enni

Andrea

KépKép
Áron

Kaja nálunk (kb):

7 h 150-180 táp
(9-10 alvás)
10 h 3/4 ü. gyümi v. gyümis tejpép
12 h 150-180 táp
15 h 60-90 táp
(15-16.30 alvás)
17 h 3/4 ü főzi
18.h 60-90 táp
19.30 180-210 táp
(20-reggelig alvás)
kyrandia

Sziasztok!

Azt hiszem, én hozzátok képest trehány, rendezetlen anyuka vagyok Kép. Livike (7 hónapos) enni kétszer kap, kb. 10-11 felé 1/3 ü. gyüminek kb. felét-3/4-ét, és du. 4-5 körül szintén 1/3 ü. felét-3/4-ét eszi meg. (közben vizet is iszik) És mindig szopik utána. Napközben meg teljesen össze-vissza, nem is tudom, mennyit eszik egy nap (van, hogy óránként). De most már kíváncsi vagyok Kép, itt mindenki olyan jól tudja, hogy holnap én is felírom kíváncsiságból Kép.
Nem egy nagy étkű amúgy Kép. De a súlya tökéletes (szerintem Kép), most 7480 g (és 71 cm).

Timi

Kép
Kép
timóca

Sziasztok!

Vasani: Kép Kép Kép

Hat ugy latom az en picurom eszik a legkevesebbet vagy legalabbis a legkevesebbszer, de nekem ezt mondta a doki es a konyvekben is ezt olvastam.
-reggel 9, 240 tapszer
-ebedre 1 ora korul 1 uveg fozelek, joghurt es inni gyumilevet felhigitva
-uzsira 5-6 korul kb. 1 uveg gyumi, inni
-este 9 korul 240 tapszer
Es megis 10 kilot nyom.

Mekkora szerencsem van, hogy ejjel alszik rendesen, a parom mindig mondogatja, hogy nem hiszi el, az elozo hazassagabol van ket gyereke es borzalmas rossz alvok voltak.

Trompipi: van egy konyv ami tok olcso de ez ne tevesszen meg nekem ez jott be a legjobban, az a cime, hogy Tanuljunk konnyen-gyorsan spanyolul Dr. Kiraly Rudolf.
De az ELO is jo, en azzal tanultam meg angolul alapfokon.
Persze a legjobb az lenne ha keresnel egy tanart mert az a legjobb ha hallod es beszeled.
Vagy koltozz ki ide Te is. Kép

Lassan nekem is ki kell parnaznom a lakast a picur egyfolytaban vagy a fejet veri be vagy becsukja az ujjat.

Ani

KépKép
KépKép
tontica

Sziasztok!

Köszönöm az eddigi válaszokat, ezek szerint nem vagyunk extrémek, ahogy eddig is gondoltam, doki meg eldugulhat.

Judy,
általában Milupa tejpépet adok, vagy receptre felirtat vagy az Édes álom vaníliásat.

Trompipi,
te milyen krémtúrót adsz?

Csajok a Hippnek van olyan bébideszertje (üvegben, mint a főzik), ami gyümi túróval vagy gyümi joghurttal. Kolléganőm ajánlotta, az ő fia imádta. Megkóstoltattam Márkkal és úgy néz ki, hogy bejön neki. Szerintem érdemes kipróbálni. Nekem is ízlik! Kép

Hát most ennyire futotta, mindenkinek jó éjszakát!

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok!

Megvagyunk, csak annyit írtok, hogy hiába határoztam el a múltkor, hogy most aztán olvasok, meg reagálok is, nem sikerült, mindig lemaradok. Meg 3 gyerek, nyár, kert, házimunka...
Hanna szépen növöget, rendszeresen elámulok rajta, mi mindent tud. Okosodik is rendesen!Kép Már megpróbál mellém feküdni szopihoz, tud tapsolni (érdekes, hogy nem tanítottuk, csak teljesen spontán kezdett el tapsolni), de ha tapsolok neki, akkor visszatapsolKép (ha van kedve).
Vettem neki kisszandált, mert már nagyon sokat állt, meg kapaszkodva lépeget, és ha nem itthon vagyunk, akkor azért kell valami a lábára.
Csak sajnos nem kaptam rendes hátul merev kérgeset 17-es méretben, csak 18-astól van. Kisebb puha kocsicipőnk (amit 17-esben lehet kapni, ráadásul ugyanúgy 5-6 e Ft-ért, mint egy normál szandit) meg van, azt nem akartam venni. Nem látott valaki 17-esben normál szandit??? (Most jobb híján a 18-ast hordja...)

Liv!

Köszi!Kép
A vizes kérdésre nem válaszoltam, de úgy látom, sikerült azért kapni válaszokat. Nyugodtan kínáld meg, de nem kötelező.

Timi!

Nem vagy egyedül. Hanna mindjárt 9 hónapos, de én sem tudom, mikor eszik. Ált. azért a 3-4 órát kibírja, ennyi idősenKép. Éjszaka is többször is eszik (bár ennek már nagyon örülnék, ha nem így lenne, és legalább egyre csökkentené, vagy átaludná az éjszakát). Az üvegesekkel sem értem el egetrengető eredményeket, van, hogy egyáltalán nem kell neki. Én meg nem idegeskedek rajta, majd eszik, ha kell neki, ráérünk. Amúgy meg jól fejlődik, 8,5 kg körül van, ruháin is látom, hogy nő.

Macsek!

Tök jók a mennyiségek. Mit szólna a dokitok Hannához vajon???KépKép Az enyém nem tud semmit szólni, mert nem kötöm az orrára. Õ fogalkozzon a gyerek egészségével, ha kell a betegséggel (szerencsére igen ritkánKép). Az meg hogy mitől nő és hízik, legyen az én gondom!Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

SziasztokKép

NoémiKép
Jobbulást Neked!Kép
Hajrá fogacska!!Kép

MacsekKép
Gratula a guruláshoz és kúszáshoz!Kép
Márkod szerintem is szuperül teljesít evésileg, ne foglalkozz a dokidumávalKép

JutiKép
SebKép Én is kaptam Esztitől, az sem harapás (bár van már foga), inkább "megtépés"KépKép

VeraKép
Fürdő-hisztiKép Az jó, hogy nevetni tudtok rajta, szerencsére mi is ilyenek vagyunkKépKép

TimócaKép
Na, mi is úgy vagyunk kajailag, mint TiKép Fogalmam sincs, hányszor eszünk egy nap, általában délelőtt van alma, aztán egy óra körül krumpli, szopi meg össze-visszaKép De van, hogy átalussza a délelőttöt, akkor kimarad a gyümi, vagy azt kap délben és akkor kimarad a krumpliKép Szóval, semmi rendszer egyelőreKép
Egyébként elég keveseket eszik, de azt ugye gyakran. 3-4 órákat pedig csak akkor bír ki két evés között, ha alszikKép

Valamelyikőtök ad Kubut a gyerkőcnek?

Szép időnk van!Kép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Sziasztok,

Megnyugtató, hogy tisem mindig tudjátok mikor eszik. Én 9 hós koráig rendesen vezettem a naplót, de most már annyira pörgősKép az élet Kornéllal, hogy nehezen megy a dolog. Ráadásul ebben az ocsmány időben kivinni sem lehet KOrnélt, hogy lefáradjonKépKépKép Momentán az üres sörösdobozzal tombol a lábamnál és közbenidőnként idejön bújni.Szegény alsó szomszédKép

Nálunk az üveges bébikaják jobban bejönnek Kornélnak, mint a főzöttek. Azért próbálom azokat is adni( rengeteget eszik). Már lassan 4 üvegnyi kajánál tartunk, de Kornél még csak 7 és fél kiló. Egyébként nagy baba, de nem egy husis fajta. Mondjuk mi sem voltunk azok.

Ja, és a héten csemegeként elmajszolhat Kornél 1 db. háztartási kekszet. A kubut nálunk én isdzom, szóval Kornélig nem jut elKép

Nagyon hív már, megyekKép

Vera

hvera

MacsekKép,
Sima, vaníliás krémtúrót, meg van újfajta kekszes is, egyszer meg a citromosat is kirpóbáltuk, de az nem nagyon ízlett neki. Ma lustaságból az ágyban reggeliztem fini párizsis-sajtos-vajas kiflit, és Pipike először hatalmasakat nyelt, aztán odakúszott és el akarta orozni a kajámat Kép. Magam mellé ültettem és úgy adtam neki, nagyon szerette!
Mostmár szoktam neki adni a mi kajánkból is, de nem mindig igényli. Az üveges főzelékeket viszont nagyon ritkán eszi meg, csak akkor, ha jól kiéheztetem előtte Kép.
Nasinak 1-1 Manner babapiskóta szokott nála lecsúszni.
Szerencsére eddig semmitől nem pattogzott ki, illetve egyszer a cukiban megkínáltam gesztenyepürével, mert úúúgy nézte, mit eszek, és sajnos akkor a szája sarkán lett egy kis foltocska, szidtam is a hülye fejemet!!!

Amúgy most alszik, de éjszaka nem hagyott. Vagy a foga jön, vagy az időt érezte, de egyfolytában fent volt, nyöszörgött, forgolódott.
Vendég

LányokKép
Két kérdésem is lenneKép
Az egyik: egyszer már volt itt téma, hogy ha kis korkülönbséggel tervezünk tesóbabát, mikor érdemes összehozni (értitek, anyagilag: gyed-gyes)? Hogy történik a számolás? Olyan szörnyű, hogy erre is figyelni kell, de tényleg ezt is szem előtt kell tartanunk és úgy kell terveznünkKép
A másik: Ti szőkítettétek/festettétek a hajatokat szopi alatt? Lehet?

KösziKép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Anita Kép
terhesség alatt és szopi alatt is lehet festetni és szőkítettni is, legalábbis az én dokim így mondta.
Így én melíroztatok kb, 4-6 hetente.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Én sem tudom, mikor eszik Dávid, tök rendszertelen a szopi. Féléves koráig 3-4 óránként evett, azóta 1,5 óránként. Ráadásul 8 hónapos koráig átaludta az éjszakát, azóta sokszor felsír éjjel, reggel is sírva ébred, nem mosolyogva, dumcsizva, már meg se próbálom a saját ágyában altatni, mert akkor kelhetnék óránként és ringathatnám vissza, inkább magunk között altatjuk, és ha felsír, fekve szopi, így alszunk vissza mindannyian fél perc múlva.

És még mindig nem mászik. De nem aggódom, majd fog. (Remélem.)

Liv

Kép

Kép
liv

Most valószínűleg tök hülyét csinálok magamból ezzel a kérdéssel, de mindegy. Ugyanis itthon gyakorolnunk kell Dáviddal a mászást, és ma teljesen összezavarodtam. Ha előreteszi a bal lábát, utána a bal vagy a jobb kéz jön? És fordítva: a jobb láb után a jobb vagy a bal kéz?
Bocs a hülye kérdésért.

eztaláseíromKép

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Anita Kép: én is úgy tudom, hogy lehet festeni/szőkíteni Kép. (viszont nekem terhesség alatt nem fogta be a hajamat a festék Kép )

LivKép: mászás Kép. Most, hogy így kérded, fogalmam sincs, de majd kifigyelem Kép.

Timi

Kép
Kép
timóca

Liv Kép
Ellentétes kéz és láb, ez a mászás lényege.
Tehát jobb kéz, bal láb majd bal kéz, jobb láb és így tovább.

(de a legegyszerűbb, ha négykézláb mész és kipróbálod Kép ha úgy csinálnád, hogy jobb kéz-jobb láb, majd bal láb-bal kéz, akkor az egy billegő mozgást eredményez)

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi, köszi, sejtettem, hogy ez a helyes, de Dávid a gyakorlás közben úgy akarja csinálni, hogy bal-bal, jobb-jobb, és olyan szépen haladt, hogy elbizonytalanodtam.

Kép

Kép
liv

Liv Kép
elbizonytalanít a gyereked??? Kép de akkor mászik, csak nem szépen?

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Anita!

Én a terhesség első három hónapjában nem, de azóta melíroztatom a hajamat. Én úgy tudom lehet.
Látom nagyon pörögsz a tesó témán Kép. Ez a kérdés engem is érdekel, de sajna nem tudom a választ.

Andrea

KépKép
Áron

De Orsi, mégse! Kép Már annyit mászok, hogy azt se tudom, fiú vagyok-e vagy lány. Kép
Bal láb, bal kéz, jobb láb, jobb kéz, bal láb... nem??? Próbáld csak ki! Kép
Lányok...????????
Orsi, nem mászik, én mászatom. Kép

Kép

Kép
liv

Ja, azt még leírom, hogy egész ügyesen kiül már oldalra, de még nem tud felegyenesedni, hanem csak féloldalasan, aztán átmegy négykézlábba, meg egyszer sikerült feltérdelnie is. Úgy örülök neki. Kép
Várom a mászós válaszokat!
Orsi, szerintem különben mi ugyanazt írtuk, csak abból adódik a félreértés, hogy én lábbal indulok, te meg kézzel. Kép
Mert a bal kéz után valóban a jobb láb jön, de utána meg a jobb kéz!!!!

naeztmáraláírom:livKép

Kép

Kép
liv

Liv!

Ha lábbal kezded, akkor bal-bal, jobb-jobb, ha kézzel, akkor bal-jobb jobb-bal.KépKép
Egyébként Hanna a mai napig nem ül rendesen (sem felülni, sem leülni nem szokott), én is csak onnan tudom, hogy már nem dől el, hogy kipróbáltamKép. Térdelni szokott, meg úgy hogy az egyik lábán térdel, a másikat meg előrenyújtja.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Liv Kép
szerintem ugyanazt írtuk Kép én kézzel indultam Kép Beszti Kép viszont tökéletesen összefoglalt mindent Kép

Nálunk Levi 3 hete ül teljesen magától, mindenféle segítség nélkül, pont azóta, amióta áll Kép
Máté egyelőre négykézláb áll stabilan, mostanában kezdte el oldalra tolni a popsiját, de még csak arra jó, hogy eldől Kép de Levi is így kezdte Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Jot mulattam a maszas teman. Kép
Liv, szerintem nagyon jo uton halad David a maszas fele, par heten bellul meglesz, teljesen ugyanigy volt nalunk is.
Ratico par nap alatt megtanult rohanva maszni Kép
Ma olyan jot jatszottak az unoketesoval, szinte ugy vetette utana magat, lett is jonehany kek folt a homlokan Kép
Annyira edes amikor maszik mint egy kis bogar, tikk, tikk, tikk. Kép
Megvan a babakocsi!!! Kép
Olyan nagy! A picur elveszik benne de majd beleno. Kép
Ma lemertek, 74 cm. es 9560 g. a gyogyszertari merleg majd 10 kilot mert multkor, nem baj ez pont jo suly igy. Megkerdeztek, hogy mondja-e papa, mama, szerintetek kene mar mondania, szerintem meg nem!?

Majd holnap kuldok kepet a babakocsirol Kép
Most mar csak egy nagyobb lakas kene ahol elfel a gigantikus babajarmu Kép

KépKép
KépKép
tontica

Most már értem, miért fontos a mászás a mozgáskoordináció fejlődéséhez. Nem egy egyszerű mutatvány Kép Ennek ellenére egy jó pár gyerekről hallottam, akik kihagyták a mászást. Felültek, majd felálltak. Én is ilyen voltam, igaz engem a kengyel akadályozott 8 hónapos koromig Kép.

Liv, ti hogyan tanítjátok Dávidot mászni? Nekünk úgy mutatták, hogy tegyünk a hasa alá merőlegesen egy plédet és emeljük meg a pléd két végét. Áronnak így felemelve kell letennie a kezét és a lábát.

Anyukák! Egy kérdés. A kúszás mindig sikerült a babátoknak vagy kell egy pár nap, hét amíg rájön hogyan kell távolságot is megtenni? Áron hétfőn kezdte, de legtöbbször csak körben sikerül forognia.

Tontica! Rohanva mászás Kép Szép paraméterekkel rendelkeztek Kép

Szerintetek lehet ültetni a gyereket, ha nem dől el, de nem magától ül le? Mintha Maccs írta volna, kogy Lili is szeretett ülni a kiságyban.

Andrea

KépKép
Áron

AndreaKép

Mi sokáig csak körben forogtunk, kúszás nem igazán voltKép
Én ültettem eddig is, csak az egyensúlyát fejleszti, persze ha stabilan tartja magát csak akkor.Most már önállóan ül, és ülésből mászik, vagy mászásból ül.

Nem csak Heléna az én térdeimen is kopik a bőr.

Idő pocsék, és rosszul vagyok.

Noémi
fantikbaba

A körbeforgás nálunk is ismerős. Máté a nagy tudora.

Levi egyáltalán nem kúszott, csak mászik.

A mászásnak a jobb-bal koordinációnál van nagy szerepe. Pl. általában azok a gyerekek, akik nem másztak nem tudnak indiánugrálni (persze itt is bizti van kivétel), aztán ugyanígy nem megy nekik az ellentétes karkörzés... ez így önmagában nem gond, de ez a jobb-bal koordináció kell bizonyos tanulási feladatok megoldásához is.

Ez az idő rettenet Kép Kép Kép Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Ez nálam bejött. Nem tudok olyan feladatokat csinálni, ahol a kéz és a láb külön mozog. Nehézségeim vannak a tánccal, koreografikus aerobikkal, indián szökdeléssel stb...

Andrea

KépKép
Áron

Kép
Kép

KépKép
KépKép
tontica

Áron-Andi, nekünk annyi a mászásgyakorlás, hogy én teszem előre a lábait, Dávid pedig teszi a kezeit. Eleinte mindig elhasalt, de most már így ketten együtt elég jól tudunk mászni.

Amit írsz, a pléddel, az hogyan ösztönzi a babát a mászásra? Az nem a négykézlábra állásban segíti?
De lehet, hogy én nem értek valamit.

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok,

hason körbeforgás nálunk is van, de nagyon messze vagyunk még szerintem a kúszástól is, nemhogy a mászástól. Eszter ülni sem ül még magától, de ha ültetem, elég sokáig stabilan tartja magát, és nagyon büszke erre a mutatványra.

Íme Kép:

Kép

Mellesleg ma mérték: 10100 gramm, és 72 cm. Nem kevés a 7 és fél hónapjához.Kép De 2 foga már van.Kép

Tali akkor a Margitszigeten jövő szerdán?

Bori
lbori

Tudjátok, írtam, hogy kb. egy hónappal ezelőttig Dávid átaludta az éjszakát, és reggel úgy ébredt, hogy mosolygott, dumcsizott, semmi sírás, várta, hogy felébredjek.
Aztán elkezdődtek az éjszakai felsírások, végül már olyan gyakran keltünk hozzá, hogy úgy döntöttünk, magunk közé vesszük, így most már pár hete velünk alszik. Így egy darabig elég jól aludtunk, 1x-2x sírt fel éjjel, aztán 3-4x, de most éjjel pl. vagy 8x! Nincs ötletetek, hogy mitől lehet ez? Ilyenkor szopi, és már alszunk is tovább, csak a megnyugtatás kell neki (és természetesen meg is kapja). Tény, hogy a felsírós időszak kezdete nagyjából egybeesik a azzal, amikor elkeztek jönni a fogai, én mégsem hiszem, hogy attól lehet, szerintem egyáltalán nem fáj neki.

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Hát én már nagyon régen jelentkeztem, de csak olvasásra futja, az írásra már nem marad idő :-( Amire odajutnék, a nagyfőnök mindig jelez ...

Liv Kép
Ugyez a mi problémánk is, állandósultak az éjszakai felsírások - eleinte 1x, aztán 2x, 3x ..., egyszerűen nem tudunk rájönni, hogy mi a baja Balázsnak. Járkálunk, sétálunk vele, megnyugszik, amint a kiságyába akarjuk tenni, kitör a balhé. Tegnap éjjel kb. 1 órától hajnali negyed ötig ment ez a cirkusz. Már teljesen neki vagyok keseredve, nálunk is azelőtt gyönyörűen átaludta Balázs az éjszakákat. Én sem hiszem hogy a fogacska az okozója. Szóval semmi ötletem nincs. Abban reménykedem, hogy ha nagyobb lesz, idővel megoldódik ez a probléma. Ja és naközben sem nagyon alszik. Úgyhogy az éjszakai ébrenlétek kipihenésére esélyünk sincsen... Szóval ez van.

Üdv

Edit

Kép

Kép
[/url]
pledit

SziasztokKép

Voltunk orvosnál, 2x10 csepp Maltofert kell szednünk, aztán egy hónap múlva 1x10 cseppet. Utána majd megint vérvétel. Doki azt mondta, hogy a vashiányon kívül nincs semmi komoly bajKép

Mászás: Ákos teljesen kihagyta a mászást, kúszott, mint a kommandósokKép Az indiánszökkenést és ellentétes karkörzést is meg tudja csinálni. Szerintem nem szabad erőltetni, hogy hogy fejlődjön egy kisbaba, mindent a maga idejében meg fog tudni csinálni.

LivKép Nálunk igazán akkor aludta át Balázs az éjszakát (kb. 8 hónapos korától már mindigKép), mióta este tápszert kap. Érdekes, de nem gondoltam volna, Ákos már 3 hónaposan átaludta, ő akkor még csak szopizott. Lehet, különben hogy ettől a sok időjárás-változástól ébred sokszor Dávid. A felnőtteket is megviseli, tegnap nekem a sok széltől iszonyúan fájt a fejem.

BoriKép Elvileg akkor szerdán 2 órakor a szökőkútnál talizunk. Szerencsére most szép időt ígérnek, de hát ki tudja?Kép
Szép súlya van lánykádnak, Bazsi most 8 és fél hónaposan 8 kilóKép

TonticaKép gyönyörű a babakocsitok!!Kép

Áron-AndiKép Balázsnál nem volt körbeforgás, ő mindig hasrapuffant, mire rájött, hogyan kell jól másznia, hogy haladjonKép
Most épp a lépegetést gyakorolja, fogni kell a kezét, nagyon élveziKép
Mászásból múlt héten sikerült felülnie, de ez még nem mindig sikerül nekiKép Már a fürdőkádban is stabilan ül. És állandóan dumál, szövegelKép Megy a haba-baba, meg ha finomat eszik, akkor "á-bumm"Kép

AnitaKép A terhesség alatt is volt egy-két hajfestésem, mióta megszületett Balázs, szintén. Nyugodtan lehet, annyira kevés a káros anyag a mai festékekben, hogy nem kell aggódni.

Tegnap voltunk Sopronban kismanónkkal. Ott egyáltalán nem esett az eső, csak bolond szél fújt. Balázs mindenkit elbűvölt - darts európa-bajnokságon voltunk -, hazafelé a kocsiban meg jó nagyot aludtKép Fél 11-re értünk haza, de annyira jól viselkedett, hogy csakKép
Ákos meg hétfőn jön haza táborból, várom már nagyon, úgy hiányzikKép
Beszéltünk vele telefonon, tök jól elvan, nagyon jól érzi magát. Azt hittem, hogy sírni fog, mert még nem volt ilyen sokáig távol tőlünk, de szerencsére semmi ilyesmi nincs.
Mivel áttettük Ákos szobájába most már Balázs ágyát is, így lett az a gyerekszobaKép Legalább, mire a bátyó hazajön, öcsi is megszokja, hogy hol alszikKép

Puszi mindenkinek
Lau
lau

Tontica!
Nagyon klassz a kocsi! Jó stabilnak tűnik.
Ezzel akár futni is lehet Kép

Liv! Igazad van, a négykézlábazáshoz inkább való Kép. Bár láttam egy olyan feladatot, ahol megemelve húzták a babát letett lábbal, mert így akaratlanul is mozgatja a lábát.

Köszönöm a válaszokat!

Andrea

KépKép
Áron

Sziasztok!

Liv: utananeztem a konyveimben mit irnak az ejszakai felsirasrol, amugy az enyem is tobbszor felsir de visszaalszik magatol par perc mulva.
Hogyan erjuk el, hogy gyermekunk ataludja az ejszakat? (ez a konyv cime)

"Az elalvast kovetoen a kisgyerek szamos egymast koveto alvasi fazison esik at. Altalanos dolog gyerekeknel es felnotteknel, hogy felebrednek ket alvasi fazis kozott. A rovid ideig tarto ejszakai felebredesek teljesen termeszetesek , mindossze annyit kell tennunk ilyenkor, hogy batoritjuk a gyermeket igyekezzek tultenni magat ezeken a felebredeseken es atlepni a kovetkezo alomfazisba.
Egy tortenet:
"Teljesen kiborultan amikor Aidan kicsi volt. Ugy tunt mindha azonnal felebredne alighogy elaludt es olyankor mindig ertem orditott. Egyszeruen semmit nem tudtam vele kezdeni.
Igy aztan arra jutottam, hogy nehany percig nem mentem be hozza, epp csak addig amig befelyeztem amit epp csinalltam. Rajottem, hogy gyakran annyi ido is eleg hozza, hogy elhallgasson es visszaaludjon magatol."

Kismamak es kisbabak egeszsegkonyve:

Korulbelul 6 honapos kortol az alvas teruleten bizonyos valtozasok kovetkeznek be. Nehezebben megy az elalvas, gyakrabban almodik es zaklatottabba, "tevekenyebbe" valik a alvas, bar nem minden esetben ebred emiatt fel.
A legnagyobb gondot az ejszakai felebredesek okozzak.
Egyes csecsemoknel megfigyelheto, foleg 18 honapos vagy keteves korig, hogy a paradox alvas idoszakaban rendszeresen felebrednek. Ejszakankent akar haromszor-negyszer is felsirhatnak, es egy-egy ebrenlet a nehany perctol egy-masfel oraig is terjedhet.
Ha kicsinye hat honapos koratol felsir ejszakankent, oda kell mennie hozza es megnyugtatnia ot. Ha nem akarja nem kell olbe vennie, de beszeljen hozza. Minden szulo maga valaszthatja meg viselkedesmodjat, amellyel nehany nap alatt elerheti, hogy gyermeke megertse: semmikepp nem mehet a szulok agyaba.

Probaltam kivenni a lenyeget. Szerintem probald meg visszaszoktatni az agyaba es ha felsir ejszaka megnyugtatni de nem felvenni igy meg fogja tanulni, hogy ejszaka az agyaban kell aludnia es ha egy kicsit varsz mielott bemesz hozza egy ido utan magatol vissza fog aludni, legalabbis nalam ez bejott de minden gyerek mas.

Kitartas es turelem! Kép

Ani

KépKép
KépKép
tontica

DÁVID MÁSZIK!!!! KépKépKépKépKépKépKépKépKép
KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Kép

Kép
liv

Edit, akkor szerintem ezek az ébredések a "korral" járnak. Megnyugtatásra, közelségre van szükségük, legalábbis Dávidnál én határozottan ezt látom.

Áron-Andi, különben még tegnap este kipróbáltam, amit írtál, csak nem plédet tettem Dávid alá, hanem a kezemmel támasztottam a mellkasa alatt, és lassan vittem előre a kezem, és ő valóban erre elkezdett mászó mozdulatokat csinálni a kezeivel és a lábaival.

Tontica, köszi!!!! Én mondjuk nem tudom hagyni Dávidot, ha felsír, mert magától nem hagyja abba, ráadásul volt, hogy annyira belelovallta magát a sírásba, hogy hányt, és annyira sajnáltam, és úgy bántott a lelkiismeret, hogy ezt még egyszer nem kockáztatom.
Viszont erre nem gondoltam, ez logikus, hogy ilyenkor már egyre aktívabban álmodnak valószínűleg a babák, és ez tényleg okozhatja a felsírásokat.
Az viszont szerintem nem igaz, hogy minden babával "meg lehet értetni", el lehet fogadtatni pár nap alatt, hogy "nem mehet a szülők ágyába". Ez annyira gyerekfüggő! Főleg, hogy nem hisztiről van szó, így szerintem nem kell "megértetni" dolgokat a felsíró babával, hanem meg kell nyugtatni.
Sokáig mi sem aludtunk együtt, de most nem bánom, hogy együttalszunk, olyan jó összebújni! Kép

Kép

Kép
liv

Liv Kép

Jaj de jó hogy mászik Dávid!!! Figyeld meg eltelik 1-2 hét és fel fog állni Kép

Az éjszakai ébredéseket tekintve én sem hagyom sírni Balázst, mert uúgy mint nálatok, Balázs is annyira behergeli magát, hogy alig lehet lecsillapítani. Meg amúgy sincs szívem hagyni zokogni a sötétben. Biztos nem azért csinálja hogy mi ne tudjunk aludni. Így 2-3 nyekkenés után már ugrunk (egyik éjszaka én, másik éjszaka apuka) is. Mi külön alszunk, volt rá alkalom hogy egy szobában aludtam Balázzsal, de nagyon rossz alvó vagyok és az első moccanására felpattantak a szemeim. Így marad a külön szoba ...
Néha előfordul nálunk olyan is, hogy ha felvesszük akkor is folytatja az üvöltést és szabályosan el akar taszítani bennünket magától. Lehet hogy ilyenkor rosszat álmodik és fel sem ébred igazán? Annyira sajnálom ilyenkor, és olyan tehetetlennek érzem magamat.

Hát nem tudom... majd csak lesz vhogy.

Edit

Kép

Kép
[/url]
pledit

Edit, felállás: Dávid a "nem kell semmit elsietni, csak nyugodtan, van időnk"-elv híve. Kép
És végül is igaza van - hova rohanjon? Kép

Kép

Kép
liv

Nálunk is egyre gyakrabbak az éjszakai felsírások. Kép MA éjjel ha nem keltem Eszterhez legalább 8x, akkor egyszer sem. Kép Szerencsére közben azért tudtam aludni, de így is elég fáradt vagyok.
Sokszor tényleg nem kell neki más, mint a cumi a szájába, meg az, hogy a másik oldalára fordítsam, és máris alszik tovább. De előfordul, hogy fel kell vennem dajkálni, és ha az sem segít, akkor jön a szopi, attól garantáltan bealszik.

Bori
lbori

SziasztokKép

Végre sikerült ELADNI a lakást!!!!!Teljesen még fel sem fogtam,hogy már nem kell görcsölnöm mindennap,jön e érdeklődö stb...Tegnap Apával kis házi ünnepséget tartottunk(pezsgő,pizza)még zsong a kobakom,elszoktam már a "kilengésektől"Kép.Júli végén ki kell költöznünk,egy pár hétig anyósoméknál leszünk majd,de ez már semmiség a nemes célértKép.BOLDOG VAGYOK!!!!
Köszönöm mégegyszer,hogy ennyien szorítottatok nekünk!!!!Most megyünk ebédelni párom szüleihez,aztán holnaptól igyekszem visszatérni a régi kerékvágásba és nem csak olvasó üzemmódban lenniKép!

Szép hétvégét MINDENKINEK!

Viola
h_viola

Liv Kép
Igazad van a picurok jobban tudják, hogy mikor mit kell csinálni. Kép
A múlt éjjel szintén szörnyű volt, 11 óra után óránként ébredt Balázs, kb. 3 kor aludt el, miután megetettem. (6 hetes kora óta átaludta az éjszakát és nem szopizott.) Beszéltünk a gyerekorvossal, aki azt javasolta, hogy menjünk el egy alvásrendelőbe. Jövő héten elmegyünk. Ez nem állapot. Múlt éjjel szabályosan dührohamot kapott, verte a matracát és dobálta a cumiját. Ha hozzáértünk még jobban ordított. Egyszerűen nem értem az egészet, este olyan szépen elalszik, egy nyekkenés nélkül. De menetrendszerűen 11 óra után kezdi a műsort. Az tudom hogy vannak éjjel ébrenléti szakaszok. Balázs vhogy nem tud ilyenkor visszaaludni. Azt mondta az orvos, hogy vszínüleg nem tudja feldolgozni a napközbeni történéseket. (pedig most vendégek sem voltak, mi sem vittük sehova sem.) Már olyanok vagyunk a férjemmel mint két zombi.

Viola Kép
Gratulálok a házeladáshoz, ügyik voltatok. Most már csak költözködni kell. Ehhez pedig sok kitartást kívánok.

Edit

Kép

Kép
[/url]
pledit

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: