A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Hajni, gratula Lucinak! Nagyon fejlődik a lányKép

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Hajni! elötte nyaraltam, meg esküvö is voltKép de elég komolyan a 2 hét, ha mással nem foglalkozol. Mondjuk nekem tényleg nem volt más dolgom mint tanulni, anyuék kiszolgáltak, akkor még otthon laktam

Enikö! Sajnálom hogy már megint várni kell!
én ma a Rossmannban lejárt Hipp desszertet találtam, amikor szoltam rögtön beszedték és megköszönték, de mérges voltam, mert én mindig megnézem a dátumot, de mi van ha valaki nem. Pont egy bébiételnél, durva!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Nyúlanyó: Én az Elevitet szedtem terhesség alatt, és azt mondta a dokim, hogy amíg szoptatok, addig szedjem. Jó kislány módjára, hallgatok rá!
Igen, a Tápai utcában laktunk. Ismerősek voltunk a párodnak? Kép

Az lehet, hogy hasmenése van a lányomnak? Nagyon híg, vizes széklete volt neki most legutóbb, és rengeteg. Mit csináljak? Eddig ennyire híg nem volt. Vagy csak mire kibontottam beszívta a pelus, most meg még nem?!?! Tiszta tanácstalan vagyok. Kép És mit tehetek ha ez tényleg hasmenés?

Aggódó, nagyon kezdő anyuka.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Én is Elevitet szedtem, meg szedek, mert még szoptatok.

Bea! Nem tudom, mert Orsinak amikor volt az nemrég volt. Nem tudom olyan pici baba kaphat-e Smectát (recept nélküli) de azt hiszem igen. Meg répalé, alma lenne jó. De gondolom tejcsin kivül nemigen akarsz mást is adni, bár a muszáj...

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Bea!
hívd fel a dokidat, esetleg a védőnőt.
Én a dokinkat zargattam/zargatom mindig, ezért van.
Ja, és a gyanús pelust ne dobd ki, ha lesz még ilyen több is.

Seri
seri

Bea, lehet, hogy egyedi esetről van szó, szerintem sok folyadékot kellene adni a babusnak, aztán ha megismétlődik, irány a doki.

Karmen, kihasználom az alkalmat, most éjszaka is tanulhatok, vettem energiaitalt, hátha segít meg délután benyomtam egy kávét is.
Az a szerencsém, hogy egy ismerősnek volt már kidolgozott tételsora, de sajna egy csomó mindent hozzá kellett még tennem, hogy ne érhessen meglepetés a vizsgán.
Én sem irigylem magam, az a baj, hogy ugye távoktatás, ilyenkor az ember hajlamosabb ellezserkedni a dolgokat. Amíg Luci kisebb volt, viszonylag jobban ki lehetett építeni egy szisztémát a tanuláshoz, de mostanság már a teljes napomat lefoglalja.
Ha ezen túl vagyok, már csak nyelveket fogok tanulni. Állítólag jó a nyelvérzékem és a nyelvpótlékok jobban fizetnek, mintha még egy egyetemet is megpróbálnék megcsinálni.
Szerintetek az angol mellett melyik nyelvet könnyebb megtanulni?
Német, francia, spanyol, olasz?
Még érdekelne a finn is, de az már más tészta.
H
babamama

Ma voltunk UH-on, 5 hetes a baba, volt szívműködés is már. DE sajnos megint vérzek,mint anno Jozsóval. Akkor is napra pontosan ilyenkor kezdődött és 14 hétig tartott.

Doki ágynyugalmat írt, kaptam gyógyit. Szal holnap megyünk beíratkozni a bölcsibe. Telefonon egyeztettünk és ilyenkor azonnal felveszik. Nem tudom, hogy nyárra is felveszik-e meg van e szünet meg ilyenek, de legkésőbb szeptemberől bölcsis lesz.

Addig pedig marad a dadus vagy magánböli, van is egy az utcánkban. Havi 35 ezer píz, most nem hiányzott ez a kiadás, de ha muszáj, akkor muszáj. Nekem ku...a lelkiismim van miatta. De apa, meg a dokim ragaszkodnak hozzá.
Vendég

Hajni! én most tanulok angolt, meglepödtem hogy mennyira hasonlit a németre. Szerintem az könnyü lenne utána. Amugy olvastam is egy angol cikket a nyelvekröl, angol és német rokon nyelvek voltak anno.

Dancsi! hü, nagyon sajnálom, nekem 8 hetesen kezdödött (igaz akkor aztán ömlött) de a szigoru fekvéstöl most is rettegek. Én tavaly beirattam Orsit a bölcsibe itt, mert azt mondták hiába hozok papirt, fel kellene venni Orsit akkor, de ha nincs hely, máshova kell vinnem. És itt kb. 10 hónapra elöre kell beiratni. Igy mi szept.-töl vagyunk elöjegyezve. Szerencse hogy Jozsónak rögtön volt hely. Te meg tényleg csak feküdj, most semmi más nem fontos, a net is megvár

Nálunk havi 20e a magánbölcsi (ill. talán ovoda, de azt mondta valaki kisebb csoport is van igaz kb. 2 éves a gyereke)

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Mi is már majdnem szobatiszták vagyunk ámKép BeeezonyKép Már csak estére, meg ha elmegyünk, akkor kell pelenka. És Kinéztük a Bence bicaját, szülinapra azt fog kapni. Ma kipróbálta a Corában, és tudta tekerni!!!! Pedig a triciklin egy éve tanítgatjuk neki és nem megy most se. A kétkerekű meg egyből....Ebben a hónapban lesz kettő a kölökKép Olyan nagy márKép

Dancsi, és melyik bölcsödébe fogtok járni? Mi a Cső utcaiba iratkoztunk be, még január végén, és csak szeptemberre vették fel.

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsu: Gratulálok Kép Ügyes a Bencikém! (Már csak 1 tétel van és kész vagyokKép)

Hajni: Én angol után németet vagy skandináv nyelveket tanulnék. Nekem a svéd teccik nagyonKép, de a finn is szupi lehet! Csak azt hol tudnád tanulni?? Egyetemen? Vagy keresel egy finn szakos egyetemistát? Az meg nagyon drága! Orosz? Nekem az is teccikKép és azt Ti itt tanultatok is néhány évig nem? És még hasznos is, mert szláv és "közel van" a szerbhez,horváthoz...Kép
Gratu a bilizéshez!! Ügyes Lucika nagyon! Elég korán bilizik, mint bence! Bár végül is Bogi is ennyi idös volt amikor szobatiszta lett! Már el is felejtettem olyan rég volt....KépKép

Bea: Nincs másmilyen szaga a kakinak? Nem büzös, nyálkás? Hány ilyen kakit produkált ma Gréti? Ha holnapra nem múlik én elvinném megmutatni a dokinak (a pelust is meg a lányt is)! Biztos ami tuti! ++++++++++++++++++++++++++++++++++

GErika: Köszi édes vagyKép Holnap minden kiderül!

Anita: Igaza van Erikának, sztem is most vétek lenne terhesvitamint szedni amikor itt a gyümiszezon! Esetleg folsavat szednék plusszba, az sose árt, a többit friss zöldség és gyümölcs forjában tömném magambaKép

Jóéjt!
Enikö

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

lemaradt....

Dancsi: nagyon sajnálom, de inkább, minthogy baj legyen!! ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Karmen: Havi 20 a magánbölcsi? És az miben "jobb", mint a sima mezei bölcsi? Hány gyerek jut egy óvónénire? Fejlesztöpedagógusok is vannak?? Hol van helyileg?KösziKép
Enikö

ceniko
Szeged

Dancsi, sajnálom, remélem, hogy minden rendben lesz. Jozsó miatt meg ne izgulj, amikorra odajut, már nagyon fogja igényelni a gyerekek társaságát. A barátnőm másfél évesen adta be bölcsibe a lányát és azt mondta, szinte ugrásszerűen változott a fejlődése. Rengeteget beszél és egy csomó dolgot tanult a gyerekektől.

Karmen, Enikő, nekem a német annyira nem tetszik, de attól falra mászok, hogy amikor megyünk valahova a "szomszédba", csak angolul tudok valamit nyekkenteni. Szerintem most ott áll a világ (ld. pl. az említett skandináv országokat, ahol már általánosban 3 nyelvet tanulnak helyből a gyerekek), hogy muszáj egy, de inkább 2 idegen nyelven valamennyit gagyogni.
Oroszt hagyjuk!!!!!!:-DDDD 12 évig tanultam, de már egy szóra sem emlékszem:-)))

Vigyázzatok a gyümölccsel (legfőképpen az eperrel és a banánnal), most volt a spektrumon egy műsor, hogy a kismamáknak nem mindegy, hogy milyen gyümölcsöt esznek. Érdekes volt.

Látta valaki néhány napja a National Geographic-on a magzat életéről szóló filmet? Még most is töröm az agyam, hogyan csinálták, illetve nem számítógéppel csinálták-e.
H
babamama

Hajni: De!!! Számítógéppel csinálták. Mi is néztük, a párom el volt ájulva.....Kép
Nekem teccik az orosz! Szerintem te a történelmi háttér miatt utálod..Kép pedig amúgy egy klasz nyelv (sztem)Kép A németet én is rühellem, nagyon ronda, olyan torokhangos,ugatós...sztemKépKép

A gyümis müsort nem néztem, de mára ott tartunk, hogy semmit sem lehet enni KépKép

ceniko
Szeged

Hajni:Sztem megéri, ha belegondolsz, hogy mennyit költenél művitaminokra, amit semmit sem érnek...Tényleg jó a friss gyümi, de annyit nem tudsz megenni, amennyi a szervezetednek tényleg elég lenne. Azért természetesen tömjed a friss gyümit, zöldséget!Kép A folsav is jó ötlet!

Dancsi:SAjnálom!Kép

Sztem is számítógépes volt a belső mutatvány, sztem a 4d-ről csináltak grafikát. Tehát annyira nem is csinált csak kiegészítették egy kicsit, hgoy egy laikus is jól lássa. Mert nem mindenki látja a 4d-t.

Gabi
inecsg

Meglehet. Mindenesetre elég látványos volt!

Persze már nem lehet eldönteni, hogy az ember mit egyen és mikor, kíváncsi lennék, hogy mondjuk 50 év múlva mi lesz a trend.

Karmen, irok mailt, mert válaszolt a barátunk!

Jó éjt mindenkinek!
H
babamama

Karmen: Boldog nicknévnapotKép

ceniko
Szeged

Enikö! kösziKép hol a kép Viola frizurájárol? Az uj fényképezövel már nincs baj?

Én is sok gyümit eszed, de szedem tovább az Elevitet.

Enikö! A kálvária sgt-n van. Müllerovoda.hu ha jol emlékszem. A csaj azért vitte oda a gyerekét, mert oviba még nem vették volna fel (lévén 3 alatti) neki meg dolgoznia kellett menni és ide vihette a kisebb gyermeket is, van mini csoport (a kisebb koru babáknak). Sok program van nekik amugy, imádja a gyereke, azt mondja pont ez a gond, hogy oviba is oda szeretne járni, de az irtó drága lenne ugy. Nézd meg a weben, többet nem tudok rola

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Úgy tűnik szerencsére "túlaggódtam" a kakidolgot, a következő széklete már normális volt Grétinek.
Azért köszi a tanácsokat!

Karmen: Boldog nicknévnapot Kép (ez tetszik, szabadon Enikő után Kép)

Anita: Boldog névnapot! Kép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Anita: Bocsi, csak Karmenig jutottam el a naptárbaKép Ne hari! Téged is Isten éltessenKép

Karmen: köszi az infókat megnézem, bár én már beirattam Bogimat ide a közeli oviba. Csak érdeklödtem!

Bea: Örülök, hogy jól vagytok! inkább, aggódj, mintsem baj legyen!

Violának még 2 eredménye van kész, mindkettö negatív. Egyik a hepatitis másik egy másmilyen májgyulladás..... de szerencsére mind negatív!KépKép Még várunk a többire.....

TakarítokKép
Enikö

ceniko
Szeged

Enikő: Örülök a két negatív eredménynek.

Nálunk az a nagy harci helyzet, hogy kipisil a kisasszony a pelusból. Namármost vagy én vagyok béna, és rosszul teszem tisztába, vagy kicsi rá a pelus vagy nemtom.
Először Pampers 1-es pelust használt, első pár napban nem volt vele gond. Aztán egyszercsak pisis lett minden. Aztán el is fogyott az a pelus, gondoltam kipróbáljuk a 2-est, hátha azért folyt ki a pisi, mert kinőtte az 1-est. A 2-esből is kifolyt. Aztán próbáltuk a Huggiest, na hát abból pláne kifolyt, most Liberónk van, és minden második alkalommal ebből is kifolyik. Bosszantó. Mitől van ez? Nem elég feszesre zárom neki össze vagy mi?!?!?

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!
Bea, lehet, hogy rosszul adod rá a peluskát. Akkor jó, ha elég szoros, de a mutató ujjadat bele tudod dugni a pocakja és a pelus közé.

Enikő, örülök, hogy negatív a lelet eddig. A jövő hétre marad a többi?
H
babamama

Bea! Orsinak fél évig jo volt a Pamper maxi (18kg-ig jo igy messze nem nöttük még ki) aztán neki is 2 hétig kifolyt minden éjjel. Most Lidl-ben alszik. Probálgatni kell, Huggies is jo szerintem. Én arra gondolok, hogy ahogy nönek másképpen fekszik a popsin

Anita! boldog névnapot!

Én meg köszönöm a nicknapi köszöntéstKép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Enikö! én is örülök a neg, leletnek!

K

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Enikő!

Örülök a jó eredménynek!

Az alvás nem az erőssége a kislányomnak Kép Tegnap kiszámoltam, 24 óra altt 12-t aludt... és ez máskor sincs másként. Nem durva ez egy kicsit??? De úgy veszem észre, nincs is igénye többre.
Aztán meg egy csomoózor nekikezdtem már írni, de valahogy mindig akkor vált neki sürgőssé valami...előtte tök nyugis volt Kép

Egyébként az ébrenlétet hasznosan tölti: nézelődik, nevetgél, már tartja a fejét is Kép

Gira
Vendég

Gira: Ez nagyszerü, nagyon ügyes babosud vanKép Viola se alszik mostmár annyit! Az elején szinte egész nap aludt! Mostmár napközben kb 2x alszik, meghúny 1-1 órára! Bogim 1 éves korában még 2x aludt 2-2 órát napközben!!! Nahh mindegy de cserébe éjjel alszik egész jól!!!

Bea: Sztem is rosszul teszed rá a pelust! Mindig nem szabadna kifolynia... Próbáld meg kicsit szorosabban, de azér ne nyomja el a kis hasát! Hány kilós most Gréti?

Ma voltunk Bogival az oviban. Mostmár hetente 2x fogunk menni, hogy beszokjon. 25-en lesznek a csoporba és abból 3/4-ede kislány KépKép Alig születtek fiúk 2002-ben?? Vagy mi van? Nem értem!Kép Máshol is ez a helyzet azt mondta az óvónö! Nahh mindegy ez van!
Amúgy nagyon jól érezte magát az oviban, közbe elugrottam a fertözö kórházba az eredményért, és Bogival nem volt semmi gond. Úgyhogy azt hiszem nyugodt szívvel fogom tudni otthagyni majd szeptemberben, hiszen már ismerni fogja az óvónéniket, és a kis barátnöjével lesz majd egy csoportban!

A fertözö kórházos leleteken is csak a lezajlott herpeszvírusfertözés volt feltüntetve ami pozitív, szerencsére minden más negatív lett! Azt mondta a föorvosnö, hogy kezelést nem igényel, és hogy ez a fajta vírus a levegöben terjed, nem tudtuk volna sehogy se megvédeni a babát, de jobb is, hogy elkapta, mert minden egyes ilyen jellegü betegség, erösíti az immunredszert!

Boginak levágattam a haját! Tök rövid kis tépett frizurája vanKép. Sztem Bogimnak nem állna jól a hosszú haj, mert olyan kis kugligolyó feje vanKép Arról nem beszélve, hogy nem türi a csatot, hajgumit, utál fésülködni és ordít ha hajat kell mosni, de mint akit nyúznak. Szóval rövid lesz a haja egészen addig amig a fentiken nem változtat!

Enikö

ceniko
Szeged

Kép

Kép

Viola kopasz fejszerkezete meg Bogi új tépett frizurájaKép

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Köszönöm a köszöntéseket!
Köszi lányok a vitaminos ötleteket és válaszokat is. Lehet tényleg maradok a friss gyüminél és zöldségnél, de a folsavat azért szedni szeretném. Mennyiért osztogatják a gyogyitárba, tudja valaki? Különben Pipinél sem szedtem semmijen vitamint és végre már a terrorista doktor úr nincs a tanácsadáson. Agyon izgultam minden pillanatot, amikor oda kellett mennem:-(

Dancsi, sajnálom, de most te és az új babber vagytok a legfontosabbak, Jozsó meg talpraesett kiskölök, tuti símán veszi a bölcsit.

Enikő, nagyon édesek a csajok, jó lett Bogibébi haja szerintem:-)Most még jobban te vagy:-)Violánál most már biztos bejött a megérzésed, hogy nincs semmi baj.

Zsófi, nagyon ügyes Bence és Hajni Lucinak is gratula a terméshez:-)

Bea, igen a férjemnek ismerős volt a férjed, ez a számítástechnika, mindenki abban melózik:-)

Én is néztem ezt a magzatos műsort és ott mondták is, hogy számítógéppel van csinálva. De nagyon-nagyon jó volt, tök szupi volt látni, hogyan fejlődik a kis magzat odabent, hihetetlen is volt egyben.

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Jah és egy Pipi beszólás:
Tegnap előtt este nézzük a tévét a nagy ágyon este, az egész család. Apa kiment valamiért a konyhába, Pipi felpattant és ezt mondta: Kimegyek apához a konyhába, anya te itt maradsz! és a nyomaték kedvéért felemelte a mutató ujját és közölte: szóltam! Nem is bírtam volna felkelni, úgy röhögtem, le lettem fenyítve úgy rendesen:-)))))

Enikő, mi van az msneddel vagy az enyém a rossz? Mindig ki vagy kapcsolva, azt írja....

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Tettem fel új képet a profilomba Rékáról...akit érdekel Kép

Gira
Vendég

Anita! irtó édes lehetett Pipi!! Voltatok ma a Klauzál téren?

Higgyétek el hogy nekem is 2 hétig minden este kifolyt a pisi a Pampersböl ami elötte fél évig jo volt Orsira. Most meg másik pelussal nincs gond. SZoval igenis hogy nem biztos hogy rosszul van ráadva. Amit amugy is kétlek, mert eddig jol adtam rá, most meg nem???
Bea! szerintem is probáld meg szorosabban, ha nem vegyél más fajtát hátha az segit

Enikö! Viola haja nagyon tetszik, Bogi nekem kicsit tul vagányKép AMugy jol áll neki. De biztos nagyon kényelmes, hogy rövidebb. Orsinak is nemsokára levágják a haját, de nem engedik tüsire itthonKép

Gira! Csodaszép baba ö is!! Orsi ennyi idösenn sokkal többet aludt, de hát nem egyformák a gyerekek. Szerintem Réka tudja neki mennyi esik jól.

Anita! A te férjed is? Ö mit csinál?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Gira, ügyes Réka baba és nagyon tünemény a képenKép

Enikő, vagány lányzó lett BogibólKép
Örülök, hogy jók lettek az eredmények.

Anita, jó fej lányod van, nagyon bírom a szövegétKépKépKép

Dancsi, szegény Jozsóka, sztem jobb lenne, ha hozzátok menne valaki, minthogy őt el, nem?
Majd látjátok na, nem akarok okoskodni, nehéz helyzet ez így is, úgy is. Jobban vagy egyébként?

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Anita: Már jó az msn. Kedd óta szarakodott.Nem tudtam felmenni ráKép
Köszi nekem is nagyon teccik Bogifrizura. A barátnöm vágta le géppel. Eddig csak anyukámnak meg 1x nekem engedte meg, hogy levágjuk a haját, de azután mindig olyan kis bilifrizurája voltKép A fodrászomnak, akihez járok és újszülött kora óta ismeri a Bogi, egyszerüen nem engedi levágni, pedig amúgy szereti...
Jó a dumája PipidnekKép
Bogiszáj:
E-Bogi gyere ki a konyhába,ész az ebéd!
B-Jövök aja.
Pár perc múlva
E-Bogi gyere már, haladjál légyszives.
B-jönnek már a lábaim nem hallod,hogy haladnak????KépKépKép

Karmen: Köszi neked is.Muszáj volt levágni, mert kb 5 percig türi a csatot, meg a hajgumitKépKépMindig kiszedi a hajából, és néha ha nem is mindig de össze kellene fogni a haját, pl játszótérem ha rohangászik, ja és nagyon izzadós... Nekem bejön ez a haj, enyém is ilyenKép Miért nem engedik levágni orsi haját tüsire? Nyárra sokkal praktikusabb. Föleg ha olyan gyerek, mint az enyém, hogy állandóan a homokozóban lóg és csupa homok a buksiKép Izzad+homok=hajmosás minden este!!!Kép

Erika:Hogy vagytok? Srácok? Milyen volt a kirándulás? Tetszett a fiúknak?

Gira: Gyönyörüséges kislányod vanKép Nagyon szép baba és sztem sokkal idösebbnek néz ki a koránál. Szép formás baba,és olyan kis értelmesen néz, egyszóval tüneményesKép

Seri,Zita,Mukika mi van veletek, olyan rég jelentkeztetek!

Dancsi: eldöntöttétek már, hogy mi lesz, hogy lesz Jozsóval?? Hogy vagy? Vérzel még? Nagyon drukkolok, hogy minden okés legyen+++++++++++++++++++++++++++++++++++

Bea: Grtéikakival okés minden?
Mekkora már Grétibaba?
PuszkaKép
Enikö

ceniko
Szeged

Sziasztok!
Nagyon aranyosak a lurkók!
Enikő, hála istennek, hogy minden rendben!
Tényleg kis golyó feje van Violának, de annyira édi így!
A szöveg is tetszik.

Ha találkozol Ildivel, mondd meg neki légyszi, hogy megint visszadobta a levelemet a szerver, így nem tudok válaszolni.

Tegnap elvitték a babakocsit, kicsit fura volt megválni tőle, nagyon a szívemhez nőtt.
H
babamama

Enikö! Férjem nem engedi, a többiek nem érdekelnek. Homokozoban Orsi haja nem koszolodik, meg amugy nem járunk sürün oda, usziboan fogunk nyáron kint lenni. AZután viszont tényleg minden nap hajmosás van.
MNS. Nem tudom neked miért vacakolt megint, nekem minden nap gond nélkül müködött.
Bogi szöveg is irtó jó!!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Erika,
igazából sok bajom nincsen, jól vagyok, csak néha elkap a róka. Tegnap nem volt véreztgetés sem.

A sarkon van egy magánbölcsi, oda fog menni 1 hónapra, de csak 9-12-ig, utána itthon alszik, és azt a maradék 3 órát ki fogom bírni. Igazából nálunk a délelőtt a húzós, mert akkor megyünk játszóterezni, ahol ugrálni kell utána. Meg csúszdára feltenni, mászókáról leszedni, stb.

Júliustól pedig talán anyósom tud segíteni. Ha nem, akkor majd kitalálunk valamit. Szeptembertől pedig felvették a Töltés utcai bölcsibe, de oda csak délelőtt fog járni, egész napra nem fogom beadni. Úgy gondoltam, hogy elviszi apa reggel 8-kor, én pedig értemegyek dél körül. Délelőtt tulajdonképpen csak játszik gyerekekkel. Sok ismerős mondta, hogy jót fog neki tenni.

A magánbölcsis lány szerint pedig Jozsó olyan nyílt kisfiú, hogy beszoktatásra sem lesz nagyon szükség. Odamentünk, Jozsó engem egyből faképnél hagyott és bement egy másik szobába és letojta, hogy én hol vagyok, belevetette magát az új játékokba.
Vendég

Erika,
azt, hogy jöjjön hozzánk valaki, a férjem nem nagyon akarja. Hogy miért, nem értem igazán. Szerinte Jozsónak jobb lesz a gyerekek közt. Irtó rossz a természete is, és apa szerint a nagyok talán "megnevelik" egy kicsit. De az is lehet, hogy még durvább lesz. Mert ha valamit nem kap meg, földhöz csapkodja megát, harap, hajat tép, csíp. És még csak 1 éves.
Vendég

Sziasztok!

Jó a gépem,majd jövök.Visszaolvasni még nem tudtam.

Hajni!

Most jó a levelezőm.Remélem,hogy el tudod küldeni a választ.

Ildi
tfildiko

<font color="ff0000">Sziasztok!De rég írtam már!!
Szia Enikő!!
Gratulálok Boginak az ovihoz,olyan ügyes nagylány már!!És jó a frizurája!
Violának nagyon szorítunk,hogy minden rendben legyen!!!Puszi
Ildi</font>
ildi10

Enikő!

Réka azért tűnhet idősebbnek, mert többet van fent mint a többi gyerek így többet tapasztal Kép Kép Kép

Dancsi!

És ezek után meg szokta kapni Jozsó, amit akar, vagy erősek tudtok maradni? Annyira érdekelnek ezek a fogások.

Gira
Vendég

Enikő!

Örülök a jó eredményeknek.Szépek a csajok az új frizurával.
Köszi a dicséreteket a csaj nevében.Tényleg ügyesen megy.

Kármen!

A Noémi is eszik most a melegben.Mi is híztunk végre.8740g volt 3 napja.

Anita!

Boldog névnapot kívánok!(Nem volt jó a gép,bocs,hogy most köszöntelek.)

Dancsi!

Úgy sajnálom...Nagyon vigyázz magadra!!!Biztos,hogy jól fogja érezni magát a Jozsó a bölcsiben.

Bea!

Nagyon szép volt a szüléstörténeted.

Gira!

A Noémi is kb.ennyit aludt picinek is.(Jó,még most is pici.)

Ildi
tfildiko

Sziasztok!

Gira: Az én lányom 15 napos, és ő is nagyon sokat ébren van. Vagy csak nekünk tűnik soknak Kép Kb. 14 órát aludt tegnap, most is ébren van már fél 10 óta, és esze ágában sincs aludni.
Azért remélem fél évesen nem 2 órákat fog aludni naponta!
Viszont éjszaka alszik! Tegnap este 11-től ma reggel fél 6-ig húzta a lóbőrt!

Enikő: Én nem vágattam volna le Viola haját (én saját szociális problémám, tudom....csak mondom Kép) Viszont Bogi haja nagyon jó! Nagyon vagyány kiscsaj lett! Kép
Tegnap előtt mértük pucéran Grétit, de nem írtam föl, mennyi volt, és elfelejtettem, de 3600 grammon felül volt az tuti. Hízik rendesen a kis zabagép Kép Amúgy oké minden, a pisi még mindig kifolyik néha, hiába próbálom szorosabbra zárni neki Kép És tegnap leesett a köldökcsonkja!!! Halleluja! Viszont még maradt ott egy kis rész belőle, vagy nemtom, mert még nem az igazi Kép

Pipinek frenetikus a dumája! Kép
Bogi haladós lábain is jót nevettem Kép

Nyúlanyó: Előkerestem az esküvős képeiteket, és a Gergőnek is beugrott a férjed a melóhelyéről is meg még azt is megmondta, hogy milyen kocsitok van (pasik), és hogy mindig hol parkoltatok a Tápaiban Kép, meg te is beugrottál neki, hogy sétáltattátok mindig a kisbabátokat (én nem emlékszem Kép )
Na igen, a sok informatikus férj Kép

Mi ma megyünk először levegőzni, már nagyon várom, hogy én is szippantsak egy kis friss levegőt! Remélem Grétinek is tetszeni fog a dolog.

Jó hétvégét!
Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Ildi!

Írtad, hogy Noémi is ennyit volt ébren. Kérdés: Mit csináltál vele? Egész nap szórakoztattad, vagy szórakoztatta ő magát?

Gira
Vendég

Gira!

Egész nap szórakoztattam.Volt,hogy csak 9-10 órát aludt.
Most már könnyebb vele,mert egy kicsit lefoglalja magát.Nem sokat,max.15 percet.Állandóan a nyomomban van.Jön utánam,mint egy puli.Olyan édes,még a WC-n sem lehetek egyedül.De most már addig legalább elvan,míg kirámolja a szekrényt.Addig volt nagyon nehéz,amíg nem kezdett el mászni,és járni.Nemsokára könnyebb lesz neked is.

Ildi
tfildiko

Karmen: Sajnálom, hogy apa nem engedi a tüsi hajat Orsinak. Pedig jól állna Neki!Kép

Gira: Hát ez a szórakoztatás dolog, sztem nem valami jó ötlet (saját véleményKép). Én fölé teszem a babatornáztatót,köréteszek játékokat, hogy nézegesse. Ha már nagyon unatkozik, akkor beleteszem a hordozóba, viszem ki magammal a konyhába, vagy ahol éppen vagyok. Nekem idöm se lenne öt állandóan tartogatni, vagy gögyörészni hozzá, vagy simizni ilyesmi....

Ildi10: De édes vagy, köszi, de még csak próbanapon voltunk az oviba. Ezentúl hetente 2x el fogom vinni Bogit, hogy szokja az óvónéniket meg a helyetKép Szimike, hogy van? Mekkora már? Miket csinál már? Nagyon kíváncsi vagyok rá, összefutunk a héten egy közös séta erejéig???

Bea: Jó súlyba van a picilányodKép. Nekem mindkét lányomnak 2 részletben esett le a köldökcsonkja! Én is már alig vártam...

TFIldikó: Hogy álltok az alvással??? A vécére már én sem mentem 3 éve egyedülKépKépKép Valaki (Bogi) mindig aszisztálKépKép

Szép napot
Enikö

ceniko
Szeged

Enikő!

A Noémit is odatettem a tornáztató alá.5 percig el is volt alatta,aztán sírt.Hiába raktam körbe játékokkal.A hordozóban soha nem maradt meg.Ha beletettem,már bőgött is.Igényelte a foglalkozást mindig.
Most egy kicsit jobban alszik,mert uzsi után megyünk a játszóra.De így is kel párszor éjszaka.Ez már nem vészes,megszoktam.

Ildi
tfildiko

Enikö! Megdumáltuk kb. 5cm-es lesz. Mivel kevés haja van, olyan lesz vele kb. mint tavaly nyáron (legalábbis ugy képzelem) vagyis elég tüsis, csak neki nem erös még a haja, le fog lapulni, kopaszos eléggé mert ritka haja van. De legalább kényelmes lesz.

Orsi is mindig a nyomomban, mondjuk nem bánom, mert tudom nem huncutkodik valami tilosatKép Bár nem panaszkodok, mert igen szófogadó.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kármen!

Én sem bánom,hogy jön utánam.Annyira édes,és már kezd okosodni.Mi még szófogadók nem vagyunk,de majd leszünk.(Remélem.)
Biztos,hogy szép lesz az Orsi az új frizurával is.Mikor vágatjátok le a haját?

Ildi
tfildiko

Egy kérdés:Valaki hozatja közületek az ebédet házhoz?

Ildi
tfildiko

TFIldi: Biztosan szófogadó lesz Noncsi is. Legfeljebb 20 év múlvaKépKép Én nagyon meg szoktam lepödni, ha szófogadó kisgyereket látok, elég ritkaKép Mi nem hozatjuk az ebédet, én minden nap fözök.
Boginak még nem volt tornáztatója, csak most vettem, de Viola nagyon jól el van alatta akár 1 órát is. Ha meg nagyon unatkozik, Bogi odamegy és szórakoztatja, csak akkor nekem is ott kell lennem, mert túlságosan szeretiKépKép Szereti megölelni, piszkálni (felfedezni, de nem bántja!!), meg beszél hozzá a Viola meg nézi tágra nyílt szemekkel, és olyan képet vág, hogy "na ennek meg mi baja...."???? Imádom öket! Kép Az összesetKépKép

Karmen: Sztem kifejezetten jót tenne Orsi hajának, ha rövidebbre vágnátok, megerösödne kicsit. De hát ha apa nem járul hozzá......

Enikö

ceniko
Szeged

Lányok! Meddig tarthat kb., míg kibújnak az elsö fogak? Már fehér egy picit az ínye, de két hete az összes délután olyan agresszív szegénykém a fájdalomtól, hogy alig ismerek rá. Déltöl estig szinte lehetetlen letenni, vagy az apja vagy én ringatom, de így is hüppög megállás nélkül. Estére meg úgy kifárad, hogy bezuhan az ágyba.
kissvirag

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: