A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Sziasztok.Mi 2004 11 11.születtünk.Itt már mindenki tök ügyi gyerköc.Mi csak hasra fordulunk meg néha vissza mást még nem csinál.Foga sincs,de nagyon eleven.Ja és enni nem igen akar.6620dkg vagyunk és 70 cm hosszú.Napi háromszor eszik keveset éjjel kétszer iszik tápszert és ennyi.Hiába tömöm nem eszik.Éjjel óránként fenn van vizet lötyöl és vissza alszik.Igaz ő a harmadik baba a másik kettő se volt különb.Azokkal is sokat kinlódtunk.A fiúval ma is kinlódok 13 éves tejérzékeny és ő is válogatós.A lányom 16 éves ő már mindent eszik.Szóval ők is rossz evők voltak.Na most ennyi rólunk majd jelenkezek még .Sziasztok
Kép
xerax

Szia Xerax Kép
Asszem illetékes vagyok evés ügyben reagálni: Liza 7,5 hónapos és 6600 gr és fejlődik rendesen, pont ma tettem fel képet, hogy fel is állt. Régóta nem görcsölök az etetéssel, nem próbálok bele többet tömni, mint amennyit kér, éjjel sosem keltem etetni. Szóval, ha egyébként rendben van, szerintem ne aggódj!
A gyerkőcöknek mi a nevük?
kyrandia

Kyrandia Kép
de jó, hogy ezt leírtad Kép
LeviManó 6500 gr és 7 hós, ő is áll, és ül magától ügyesen. Éjjel ő sem eszik már 2 hónapos kora óta.
Csak szopizik, kanállal keveset eszik, cumisüvegből inni nem tud.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Tcis: hat nem mostanaban megyunk feletek, junius 28-ara mar megyvettuk a jegyet, szoval atrepulunk folottetek, majd integetunk Kép
Aztan a parom augusztus elejen utanunk jon autoval es a vegefele megyunk haza egyutt, szoval legkozelebb aug. vegen jarunk "arrafele".
De ez is attol fugg, hogy meg tudjuk-e venni azt a kocsit amit kineztunk magunknak mert a regi annyira tropa, hogy azzal nem lehet elmenni messzebre.
Az uj fiat cromat szeretnenk megvenni de meg csak nalatok veheto itt meg nem.
Na most dicsekedtem egy kicsit Kép

Irigyellek a babauszas miatt, de jo lehet, sajna en nem vehetek reszt ilyen dolgokban, pikkelysomorom van es meg elilyesztenem az embereket Kép
Itt elek a tengerparttol fel orara es meg a partra se mehetek le Kép Bocsi, a panaszkodasert.
A fogacskakert is irigyellek, nekunk meg ki kell szenvednunk 2-ot, mar tiszta feher neki az inye ott.
Az en picurom is felul am egyedul, multkor ulve fogadott reggel az agyacskajaban.

Ma voltam bolcsinezobe, megneztem 4-et, hat persze, hogy a legdragabb tetszik a legjobban Kép
Ez a bolcsi nagyon modern, nagyon szines, aranyos, minden megvan, meg egy kis kert is hintaval meg mindenfelevel.
Ez az egyetlen aminek van parkja a tobbi olyan bezartsagerzetet keltett bennem, sotetek, piszkosak.
Raadasul ket bolcsiben is csak ultek a gyerekek es neztek a videot, abban ami nekem tetszik eppen rajzoltak. Szoval nagy a kulonbseg.
9-tol 1-ig lesz ott, (szeptembertol, nem most) Kép
Szerintem jol fogja erezni magat es nekem is lesz idom a hazimunkara, meg igy meheszkedhetek is egy kicsit a parommal.

Mas: en sem aggodnak a suly miatt, mi, felnottek sem vagyunk egyformak, ha egeszsegesek akkor nincs semmi baj.

Hvera: gratula a fogacskahoz Kép
En az elsot ugy vartam,aztan amikor kibujt azt gondoltam, hogy na most aztan varhatok a kovetkezore a tobbirol meg nem is beszelve es 1 het alatt meg kibujt 3.Jo, mi? Kép

JO ejszakat mindenkinek!
Ani

KépKép
KépKép
tontica

Ja, multkor nem irtatok semmit a "rosszasag" temarol. Senkinek sem rosszalkodik a babaja? Kép

KépKép
KépKép
tontica

AnitaKép
Bolti kajákból én a Kecskemétit és a Nestlét veszem. Eddig csak a gyümölcsös dolgokat adtam belőlük amiket nem lehet frissen kapni, de tegnap előtt kipróbáltam a zöldséges dolgokat és láss csodát abból bizony fél üveggel bevágott, pedig amiket én főztem neki abból max. 2 kanálnyit evett. Így úgy döntöttem, mivel én szeretnék Bernátnak főzni, hogy bevetem a Csirkesz féle mindent bele menüt, hátha úgy jobban fog csúszni a zöldséges kaja. Egyébként mindig elolvasom mi van benne és ha nincs olyan ami nem tetszene akkor jöhet. Eszti továbbra is nagyon édi.Kép

MacsKép
Jó hogy Lili végre meggyógyult. További jó tanulást kívánok! Szúnyoghálóra sajnos nincsen ötletem.

ReditkeKép
Kicsi unokaöccsnek gratula az evéshez! Csak így tovább!!!
Látom Nektek nem kell külön takarítónő, Bálint elintézi helyettetek.Kép Napközben Bernát is leggyakrabban kézben alszik el, úgyhogy átérzem a helyzetedet, majdcsak leszoknak róla valamikor.

JudyKép
remélem szájpenész már a múlté, és a kullancs sem okozott problémát! Jó, hogy kisGé ilyen kis kiegyensúlyozott pasi, nálunk már nem ártana egy kis nyafogásmentes időszak.

AndiKép
Pipike nagyon helyes. BölcsiKép

TonticaKép
Nálunk is van akaratosság, ami egész napos oroszlánüvöltésekben nyilvánul meg addig amíg meg nem kapja a kiszemelt dolgot. Hát a következetesség nagyon fontos dolog, csak nehéz betartani, nekem eddig nem sikerült, sok erő kellene hozzá. Kívánom hogy neked sikerüljön. Én bölcsibe csak akkor adnám, ha a pénz miatt muszáj lenne visszamennem dolgozni. Szerintem ők még nagyon kicsik, én a nagyobbik fiamat is rengeteget vittem játszótérre, ott mindig gyerekek között volt, Bernáttal is igyekszem majd sokat lenni gyerekek között. A spanyol miatt meg ne izgulj, biztosan nagyon gyorsan meg fogja tanulni. A férjed spanyolul beszél neki ugye? Nagyon jók lettek a fogas képek.Kép

TimócaKép
remélem Livike már jobban van. Jobbulást Neki!

TcisKép
mi is kívánunk Elisának Boldog Névnapot!Kép Nagyon szép kislány Elisa, és milyen csinos a kis rózsaszín rucijában!Kép Gratulálok az álláshoz és a rengeteg foghoz!

KyrKép
Gratula az álláshoz!

VeraKép
jobbulást Neked! Lufi megadta magát Kornél támadásainak, vagy még egyben várja a következő rohamokat?Kép A kép szupi!Kép

XeraxKép
Üdv itt!

OrsiKép
Levi nagyon ügyi az állással!!! Nagyon aranyosak a fiúk! Hogy jönnek ki egymással?

Bernátnak tegnap kibújt a 3. fogacskája, ma estére pedig 37,9C lett a hője,Kép nem tudom van-e összefüggés a fogzással, remélem hogy igen. Egyéb tünete nincsen, csak nagyon nyűgös, de az már viszont kb. 2 hete.

Mindenkinek szép estét!

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Sziasztok!

KyrandiaKép
Gratula az allashozKép

VeraKép
Egy szem fogacskaKép
Nekunk is volt lufink de en nem mertem neki odaadni fellek, hogy nagyon megijed ha kidurran igy inkabb rakotottem a bebikompjara es azzal szaguldozott. Jobbulast kivanok.

TonticaKép
Mi is agusztusban nyaralni megyunk es a vegefele jovunk vissza, ha itt leszunk majd osszehozunk egy talit.
Ami a hisztit illeti, amikor valami nem ugy van ahogyan o szeretne akkor hanyatveti magat es uvolt, vagy a bebikompban hatraveti magat es beleveri a fejet a szekrenybe akkor meg azert uvoltKép Tehat hiszti az van nalunk is nyugodj meg nem csak a te fiacskad hisztizik.
A croma meg itt se nincs az utakon most hetvegen lesz a bemutatoja.
AnitaKép
Uveges kajat en is a nestlet, milupat adom de csak husit es gyumolcsot a zoldseget egyszer kostoltam de nekem nagyon nem izlett igy inkabb en keszitem 2-3 osszetevobol amit sokszor Csirkesz vagy mas leirasaibol lesek. Szoktam sajtot is a zoldseg es husi koze keverni ami kimondottan jo izt ad neki. Mindennek ellenere legtobszor meg mindig ugy kell beleimadkozni a kajat.
Ami a sulytemat illeti mi nem panaszkodhatunk 8 honapossan 8700gr es 72cm csak tudnam mitol hizik amikor alig eszik.

DinoKép
Bernatnak gratula a 3. fogacskahozKép LazKép Nyugoskodes az nalunk is megy es ujra nyalaskodik szerintem jon a tobbi fogacska.

Egy kis CocaCola reklam
Kép

Joejszakat mindenkinek

Tcis

Kép

Kép
tcis

Sziasztok!

TonticaKép: nekem is pikkelysömöröm van Kép. Viszont tudod mi tesz jót neki? A nap, ill. szolárium is Kép. Ha napon vagyok (v. szoliban) elmúlik teljesen (pár alkalom után). Persze télen újra előjön Kép. Remélem, Livikének nem lesz.
Akaratosság nálunk is van Kép. Egyelőre ő az erősebb Kép, anyuci és apuci mindig enged Kép.

Livike jobban van, megyünk ma vissza a doktornőhöz. Meglátjuk, mit mond.

Timi

Kép
Kép
timóca

SziasztokKép

ReditkeKép
Bálint nagyon szuper a fotókon és nagyon ügyi isKépKép
Pici Gergőnek nagy-nagy gratula!!! És további drukk-drukk!!KépKép
Most Zénó kutyusunknak is sok fegyelmezést kell hallgatnia, én is nagyon sajnálom szegénykémet...Majd összeszokunk szépenKép

DinoKép
Donát jobban van?
Bernátnak gratula a fogacskáhozKép Szerintem lehet attól a láz.

JutiKép
Gellértke paraméterei nem rosszakKép
Na, csak feladja ez a fránya szájpenészKép
Eszti is tele van pöttyökkel, főleg a nyaka és a hajlatai, doki azt mondta, egyértelműen a meleg miatt van. Hintőporozni kell, de nem márkással, csak sima gyógyszertárival.
Jó, hogy nincs probléma a kullancs miattKép

TrompipiKép
Pipike gyönyörű!KépKép Boldog nyolchót neki!Kép

Meg boldog nyolchót Csirkesz-Botinak és Magi-Zolikának isKépKép

TonticaKép
FogacskákKépKép

TimócaKép
Livike meggyógyult?

TcisKép
Tényleg jó erős hasizmai lesznek a lánykádnak ezekkel a felülős gyakorlatokkalKépKép
PottyanásKép
A fotók szupikKépKép

KyrandiaKép
Ez a meglepi nagyon kedvesKépKép És jó, hogy sikerült lefotózniKép Gratula a babinakKép

VeraKép
Én is eljutottam odáig, hogy amíg megvannak a hurkái Esztinek és jókedvű, nem érdekelnek a grammok. Volt olyan hét, hogy egy dekát sem hízott, ha hízik, akkor is keveseket. De jól néz ki és aktív, így nem hiszem, hogy számítanaKép
SzomszédKépKép
Jobbulást kívánok NekedKép
Kicsi KornélKép Így, az összes egy fogaddal még csábosabb a mosolyod, mint valahaKépKép

XeraxKép
Üdv ittKépKép
Szerintem se görcsölj a hami miatt, meg szerintem megtömniKép sem kell a manódatKépKép Õ biztos ennyit igényel. Tejcsin/tápszeren kívül mást is kap? Napközben tényleg csak háromszor eszik?

Mi tegnap mentünk vissza a gasztroenterológushoz, folytatnom kell a tejmentes diétát (szigorúan!).
Írtak fel különböző tápszereket, hogy ha Esztinek valamilyen kajcsit gyártok, amibe tej kellene, használjam azokat helyette.
Most Eszti alszik mint a bunda, mert a tegnapi Pest oda-vissza út+bementünk a dolgozómba+a kórház kicsit kifárasztotta. Éjszaka óránként kelt, tuti a felső fogacskákKép
Úgyhogy most kipiheni a fáradalmakatKép
Nekem meg mosogatnom kelleneKép De lehet, hogy inkább nekem is el kéne dőlnöm, csak én nem nagyon tudok napközben aludni sajnaKép

Én is teszek fel egy fogas képet, látszik rajta Eszti összes két fogaKépKép

Kép

Puszi mindenkinek és szép napot!Kép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Sziasztok,

Nos, jelentem a lufi túélélte a támadásokat. A titok, hogy nem fújtam teljesen keményre. Így jobban bírja.

Én ma már kevésbé, ez a megfázás egyre rosszabb. orrfolyás fejszétrobbanás. És pont amikor végre jó idő lenne. MIndegy, összeszedem magam és napkúrázunk.ÁrnyékbanKép persze.

Az aggódó anyukáknak ( üdv Xerax) annyit, hogy Kornél 3 üveg bébikaja eltüntetését végzi naponta, és még sem érte még el a 7 és fél kilót, pedig mindjárt 9 hónapos. Szóval a kaja sem biztosíték.

TonticaKép Csak azért nem írtam eddig, mert nem tudom, hol is kezdjem. Ronda kis akaratos hisztimanóvá válik Kornél is, ha nem kapja meg amit akar. A járókába helyezést ő halálos ítéletnek érzi, főleg, ha nem szerelheti szét a párologtatót. Áll és üvölt, és üvölt és üvölt....... Szóval, hát igen. Kezdik ezek a törpék anem is olyan kicsi oroszlánkörmeiket próbálgatni. Ma reggel nem voltam elég gyors, így én is kaptam a fejemre az ütlegekből. Csapkodott, mint a veszedelem, mert nagy vigyorral az arcán épp az ollót próbálta megszerezni és nem hagytam.
Szval ennyi.

DinoKép Bernát fogacskaKép Tudtommal a piciknél igazából, csak 38 felett érdemes lázról beszélni. Biztos a fogzás.

Éjszakáim. Ma csak egyszer kellett kelni 3-kor, és a terrorságnak köszönhetően reggel 7-ig viszonylag csend volt. Ha kibírnám, valszeg a hajnalt is ki lehetne bekkelni. Sajna a férjem még nálam is nehezebben viseli Kornél sírását, szóval majd melátjuk. Persze így taknyosan bármit inkább, mint felkelni.

Ja, jó hír. Végre be tudja rakni a szájába a cumit!!!! Mármint jól. Rágcsa eddig is ment. Mondjuk, már csak ritkán használja, de akkor is ügyi manó.

Most ennyi kicsit kúrálom magam. Üdv;

Vera

hvera

CsajokKép
Másik topikon írtam egy jó hosszú hozzászólást hiszti ügyben.
Bár a mi babáinknál, még nem a klasszikus hisztiről van szó (de majd eljön az az idő is, amikor ez lesz a fő téma), de azért ide is átmásolom. Hátha valakinek bejön......
Most csak ennyi és annyi, hogy gyönyörűek a babák Kép
Tali, akkor július 8 szerda?

HisztiKép Kép Kép : Háát, nem is tudom hogy írjam, hogy ne tűnjek okoskodónak, mivel először is ugye az én babám még nincs ebben a korban, úgyhogy alapvetően milyen jogon dumálok én, hiszen csak elméleteket tudok (ebből pedig biztos van mindenkinek millió és tuti ezer könyvet olvastatok), másodszor pedig amit tudok, azt nem tudom jó-e, hiszen mástól hallottam.
Na mindegy leírom, aztán vagy plusz info valakinek vagy mindenki tudja és volt néhány sor, amit figyelmen kívül kell hagyni.
Szóval, én jártam egy kreatív baba-mama tanfolyamra, ahol sok más témán kívül a hiszti korszakot, mint olyat is érintettük. Mivel másfél órán keresztül volt szó róla, így csak nagyon dióhéjban összefoglalom, ami nekem megragadt és amit jó lenne majd akkor, mikor szükség lesz rá betartani, persze, simán lehet, hogy bekrepálok és verem a fejem a falba, hiszen könnyű a partvonalról kiabálni és megint más berúgni a gólt. Mindenesetre úgy gondolom, jó ha van néhány követendő vagy betartandó elv.
Hiszti: szükséges a gyerek egészséges fejlődéséhez. Az estek nagy részében a gyermek maga sem tudja mi a baja, tehát konkrétan nem megfogható dolog miatt kezdi el, ezért ne próbáljuk mi sem megérteni és megfejteni és főleg ne érezzük azt, hogy rosszul csinálunk valamit, hiszen a nevelési módszereinkhez semmi köze.
Minden gyermeknél másképp jelentkezik, valaki összvissz 1-2 alkalommal, szinte alig észrevehető módon, mások naponta 10x nagyon erőteljesen végzik ezt.
Ha elfojtjuk benne és letörjük, sose fog rájönni hogyan tudja saját maga túltenni magát rajta és ezért felnőttkorában is elő fog jönni, amikor "hiszti"-zik, de maga sem tudja mi a baja. Ez a felnőtt korban is hisztizés, kiborulás sajnos a mi korosztályunkra erősen jellemző, hiszen a poroszos nevelés dívott anyáink idején, tehát ha a gyerek hisztizett, kinevelték belőle.
Amit tenni érdemes: hagyni a gyereket mindaddig, amíg nem önveszélyes (erősen veri a fejét a falba, fuldoklik lila fejjel, valami olyan eszközzel csapkod ami megsértheti stb). Amit az irodalom még nem tart önveszélyesnek: összehányja magát, veri a hátát a földre stb. Ha az önveszélyes kategória van, akkor nekünk kell segíteni kijönni a manónak a hisztiből. Ilyenkor jöhet a hideg zuhany és társai.
Amit az anya tehet, bár sejtem ez a legnehezebb. Megőrizni a nyugalmát, nyugodt hangon beszélni hozzá, mégha nem is hallja és érti a jelen helyzetben akkor is eljut hozzá. Mikor még nem durvult el a hiszti, megpróbálni elterelni figyelmét. Amit sose tegyünk, leszídni érte, azt a tudomására adni, hogy a hiszti rossz és nem szabad csinálni. Amit viszont mindenképp mondjunk meg neki, hogy mi mit érzünk. Pl.: anya nagyon dühös, hogy most azért mert hisztizel, nem tudunk elindulni vagy pl mikor befejezte: örülök, hogy abbahagytad, mert rosszul éreztem tőle magam, hogy a bolt közepén vergődtél a földön.
Amit nehéz lehet legyőzni, ha ezt nyilvános helyen csinálja, hiszen mindannyian tudjuk, hogy mindenki más okosabb a gyereknevelésben és mint a véres rongyra néznek az emberre ha a baba sír, hát még gondolom ha hisztizik. Az emberek hajlamosak azonnal a világ legrosszabb szülőjének kikiáltani valakit és bezzeg ő....
Amit sose tegyünk, magára hagyjuk a gyereket hiszti közben. Legyünk mellette 1-1,5 méternél távolabb ne menjünk. Ami jó megoldás lehet, ott lenni, néha próbálni hozzá beszélni, de közben valami mással lekötni a figyelmünket. A tanfolyam vezető elmondott egy személyes példát:
Kisfiával ment az utcán, ő gyalog, fia motorral. Egyszer csak gyerek leugrott és elkezdett hisztizni, hogy anyja cipelje őt is motort is. Odáig fajult, hogy gyerek rugdosta motort, földre dobálta sapkát és megtapostta és a földön fetrengett. Anya nyugtatta, de elővette a magánál tartott újságot és el kezdte olvasni, közben mindig kitekintett megkérdezte hogy mehetnek-e már vagy még olvasson meg hogy szóljon ha befejezte. Persze járókelők jöttek/mentek, feltettek 5x gyerek fejére sapkát, felháborodott megjegyzéseket tettek stb. Több mint 20 percig hisztizett a lurkó, amikor is megszólalt, hogy anya befejeztem, mehetünk.
Hirtelen csak ennyi, aztán majd meglátjuk mit tudok belőle hasznosítani, mindenesetre nekem jó, hogy van egy ilyen mankóm és elhiszem és nem fogok parázni, hogy úristen azért hisztis a gyerekem, mert rosszul nevelem.
Éngem hideg zuhanyoztak és sajnos a mai napig hisztis vagyok Kép Kép
Ennyi, na puszi
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Összevissza beszélek tali ügyben.
Múltkor Maccsnak írtam, hogy június 8 jövő hét Kép
Most meg azt írom, hogy július 8.

Szóval: június 8, szerda (2 hét múlva) ????

Edit
Kép

Kép
reditke

Megint csak beugrani van időm, pakolok, utazunk haza, megyünk bálba. Totál le vagyok merülve, és meghúztam a férjem autójátKép szerencsére van casco. szóval rámfér a kikapcs.

Reditke
Nagyon jól leírtad a hisztit. Bár tapasztalataim szerint az igazi hiszti csak később, 1,5-2 éves kor körül kezdődik. Nálunk is csak a türelem segített, minden más csak olaj volt a tűzre. Bár nálunk olyan lilulós, földhöz vágós nem volt, inkább üvöltözős, meg harapósKépKép

Bölcsi
Én Dinóval értek egyet, csak akkor adnám be, ha vissza kéne mennem melózni. Kényszermegoldásnak tartom, ezeknek a piciknek még az anyujuk mellett a legjobb. kb 2,5-3 éves kortól kezdik igényleni az igazi közösséget, tárasaságot.

jó hétvégét
puszka
J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

AnitaKép
Eszti baba tovabra is gyonyoru, olyan edessek ezekkel a fogacskakkalKép
Megint jonnek ezek a franya virusokKép Nekem a hetvegen fajta a torkom, mandulam alig birtam nyelni es az orrom is kezdett folyni de ugy nez ki leraztam magamrol. Neked is gyors gyogyulast.

ReditkeKép
Nagyon jo, hogy leirtad ezt a h.sz.-t a hisztirol es szo sincs rolla, hogy okoskodonak tunnel.
Bennem is van meg a hisztibol, habar a volt ellettarsam eleg jol kinevelte belollemKép

Most megyek napozni amig Elisa apajaval szundizik.

Puszi
Tcis

Kép

Kép
tcis

ReditkeKép
Tényleg jó, hogy bemásoltad a hisztis hsz-odat nekünk is, köszi!Kép Hátha némileg fel tudunk készülni a jövőbeni kihívásokraKépKép

JutiKép
Jó bálozást, jó hétvégét és jó pihenést!KépKép

Bölcsi: igen, én is csak akkor passzolnám le a lánykát, ha anyagilag muszáj lenne. Amíg valahogy el tudunk karistolni egy bizonyos szinten, addig itthon maradunk együtt.

TcisKép
Szerencsére én jól érzem magam, szerintem Verának szeretted volna írni a hsz-od gyógyulásos részétKép
De a babó dícséretét azért bezsebeltem, gondolom azt azért nekünk szántad (csak mert írtad, hogy "Eszti baba")KépKépKép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Szerintem június 8 szerda, a hely ugyanott? vagy kimegyünk inkább a szabadba?
fantikbaba

Esztinek nagyon huncut mosolya van, ami nagyon jó áll neki.Kép Fogacskák (mi is kettőnél járunk)de már nagyon piros felül is.
fantikbaba

Sziasztok!

ReditKép: szerintem is jó a hisztis hsz-od, köszönjük Kép. Én elküldtem a férjemnek is, hogy készüljön fel ő is lélekben Kép.

AnitaKép: köszönjük, jobban vagyunk. Már nem rekedt Livi, reggel még köhögött. De már az orra sem folyik, és a szeme sem annyira karikás. Azért még hétfőig szedni kell a gyógyszert. Aztán 1 hónap múlva menni kell vérvételre, mivel nagyon sápadt Livike, megnézik, nem vashiányos-e? (a védőnő is ezt mondta múltkor arra, hogy nem hízik) De mostmár gyógyultnak számítom, már játszik rendesen, huncutkodik Kép. Úgyhogy biztos jobban érzi magát Kép.
Nem ér fogas-Eszti képet feltenni Kép. A 4 hónapja foggal küszködők csak irigykednek Kép.

Timi

Kép
Kép
timóca

Timi Kép
Bálint vashiányos és mégis üti a 10 kilót, úgyhogy szerintem ez a hízás tipus kérdése. Én ezen nem aggódnék. Persze, ha lilás a szeme alatt és fehérkés a bőre, főleg a talpinca és a tenyér, akkor érdemes megszúratni.
3 hónapja még tök jól viselte Bálint, viszont most az ismételt vérvételen, hárman alig tudták lefogni, annyira erős már, mind az akarata, mind csak simán (az izomzata Kép Kép Kép)
Most csak ennyi.
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

ReditKép: igen, nagyon lila a szeme alatt, és sápadtka is, persze lehet, hogy a mostani megfázás miatt. Azért kell várni 1 hónapot, addigra a betegség tuti elmúlik, és akkor meglátjuk.

Apuci és Livike úgy szeretik egymást Kép:
Kép

Livike dolgozik anyával Kép (nagyon szereti csapkodni a billentyűzetetKép):
Kép

(azért látszik, hogy még beteg szegényke Kép)

Timi

Kép
Kép
timóca

TimiKép

Jobbulást Livikének!!! Apa-lánya kép:Látszik mennyre odavannak egymásért. A számítógép elől meg lassan ki fog túrni téged.Kép
Vasszintet meg nézesd meg, céklát vagy a levét adhatod neki, ha elfogadja, brokkolit abban is sok vas van.
fantikbaba

Sziasztok,

ma sikerült majdnem elaludnia az apájánskKép Ez nagy szó, mert Kornél hagyott minket. Így viszont fuccs a délelőtti alvásnak. Itt kepeszt a hátam mögött a játékaival. Hajaj, most a szék szétszedésével kísérletezik!!!

Livike nagyon édes apájával és veled is TimiKépFogacskákhoz megy a drukk, és mielőbbi gyógyulást a lánykának.

Üdv;
Vera

hvera

Sziasztok!

NoémiKép: köszönöm a tippeket Kép, kipróbáljuk a céklát, még úgysem adtam Kép. Hátha ízlik neki, és még jót is tesz Kép.

Livike már jobban van, már a köhécselés is elmúlt Kép. És már huncutkodik is Kép.

Timi

Kép
Kép
timóca

Sziasztok,
Megint gyors leszek: as babák továbbra is gyönyörűek!
Pipike-ügyben köszönjük a gratulákat, igyekszünk Kép.
Most, 8 hónaposan 73 cm és 8970 gramm. Nem sokat eszik, csak cicizne, illetve a tejpép/gyümik/Nestlé Compote (és a többi fajtája) mennek, de zöldséget, főzeléket az Istennek sem hajlandó enni, de nem hiszem, hogy ez gond. Szerencsére jó kis husikás, bár azért már ledobott pár dekátKép. Úgy értem, nem fogyott, de hurkácskák már nincsenek annyira.

Jó hétvégét mindenkinek!

Andi
Vendég

megy egy kép is KépKép
Vendég

Sziasztok!

Keresek egy dal, de már a szövegére nem emlékszem, csak arra, hoyg egy óráról szól, és ez a részlet benne van:
"....tik-tak jár
benne a manócska kalapál."

Vikinek csak ezt éneklegetem, és nagyon tetszik neki,c sak nem emlékszem már rá, tud valaki segíteni?

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

SziasztokKép

csak gyorsan egy bejelentkezés erejéig, aztán megyünk évzáróra..

MosziKép Említettem Ákosnak, rögtön mondta a mondókátKép

Így ketyeg az óra
tik-tak jár,
Benne egy manócska kalapál.

Ha nem ketyeg az óra,
és nem jár,
alszik a manócska, nem kalapál.
Kép

Voltunk dokinál, és hallott valamilyen szívzörejt Bazsinál, kaptunk beutalót kardiológiára. Remélem, semmi komoly, mindenesetre most addig izgulok, míg nem megyünk el a vizsgálatra.

Majd még jövök estefelé, puszi
Lau
lau

Lau!

Köszi a mondókát!Kép

Szurkolunk, hogy ne legyen semmi baj. De ezek a picik ki is növik, ha még is szívzöreje van.
Miért voltál dokinál? Csak nem beteg Bazsi vagy Ákos?

Évzáró??? Kép Oviban is van már?

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

SziasztokKép

Igen, van évzáró is az oviban, van ahol ballagással egybekötve, nálunk sajna ez nincsen, de a kis- és középső csoportosok mondókákkal, versekkel búcsúznak a nagycsoportosoktólKép
Bazsival voltunk lent a dokinál, mert köhécsel, és elég csúnyán. De mondta a doki, hogy mostanában nagyon sok kisgyerek köhécsel a nyárfa szálldosó termésétől, nem kell vele csinálni semmit. A nózijából szinte átlátszó izé folyik.

TcisKép csúcs ez a kép a pohárralKép

VeraKép Ezek a szemek!! A csajok bomlani fognak majd utánaKép

AnitaKép Milyen édes Esztibaba a képen!! Nagyon bájos a mosolyaKép
AndiKép Milyen jó, hogy Pipike még ilyen sokat cicizik, én már nem tudom ennyit szoptatni, max. 3x egy nap...
Amit viszont mostanában nagyon szeret, az natúr joghurt összekeverve gyümölccsel...Na, ebből bevág egy hatalmas adagotKép

TimócaKép Minket is elküldött vérvételre a doki, mivel Bazsinál is vashiányra gyanakszik.

EditkeKép a hisztivel kapcsolatosan: tényleg nagyon nehéz megőrizni a nyugalmunkat. Minden korban előjön ez a hiszti, Ákosnál is volt, érdekes volt látni a Tesco kellős közepén a földön hisztizni.Kép Szerencsére nem volt részem kéretlen megjegyzésekből, ezeket a kitöréseket elég jól le lehetett kezelni. De erről is leszokott, azért még néha most is vannak olyan megnyilvánulásai, amik nem tetszenek, de hát gyerekKép Akaratos és próbálja érvényesíteni az akaratát. Azért a szarvát nem szabad mindig letörni, annak sem lenne sok értelme, ha mindent megtiltanánk neki, annak sem, ha mindent megengednénk. De ki mondta, hogy könnyű szülőnek lenni??Kép

Képzeljétek, reggel vittem Ákost oviba. Ottmaradtam még beszélgetni az óvónénivel. Látom, hogy Áki játszik a barátjával, majd feláll és egy kisbaba nagyságú babát magához ölel és ül a széken, dédelgeti. Kérdezem az óvónőt, hogy szokta-e csinálni. Igen, mondta, hogy elnevezte Bazsikának és babakocsiban szokta tolni, beszél hozzá. Volt olyan, hogy az egyik gyerkőc a lábánál fogva fogta meg a babát, rá is szólt, hogy nem szabad, mert fáj neki. Eljátssza, hogy fürdeti meg pelenkázzaKép Olyan édes volt, majdnem elbőgtem magamKép Ezen kívül nem szokott babázni, csak ezt a szerepjátékot.

Ma az évzárón, mikor volt a műsor, akkor is olyan sírhatnékom voltKép A nagyfiam nem lesz többet óvódás, már tiszteletbeli iskolás, hamarosan suliba is megy. Annyira furcsa voltKép Jövő héten már nem megy oviba, már csak összevont csoportok lesznek, veszik ki a szabikat az óvónők. Itthon leszünk, kitalálunk majd különböző programokatKép
Holnap meg megyünk le a telekre, ott leszünk vasárnapig, most először fog máshol aludni Balázs, kíváncsi vagyok, mit fog hozzá szólniKép
Veszünk felfújható medencét a Corában és pacsálnak majd egész napKép

Kb. lassan egy hete minden nap este 8-tól reggel 4-ig alszik, akkor szopizik egy kicsit, meg néha iszik, aztán alszik 7-8-ig. És ő is azóta kezdi átaluszni az éjszakát, mióta kap estére is tápszert, van, hogy 240-et is megeszik.
Napközben azért még elég sokszor kéri még a cicit, de sajnos tényleg egyre kevesebb...

Hétvégén még nagyon hőség lesz, mint ma, itassátok sokat a picurkákat!!Kép

Jó pihenést és strandolást mindenkinek!!

Lau
lau

Sziasztok!

Annyira sokat irtok!
Rengeteget tanulunk egymastol de tenyleg, az elobb beleolvastam a topik leges-legelejebe, de kar, hogy a terhessegem elejen meg nem tudtam a babanetrol, de majd a masodiknal ... Kép

Olyan nagyok mar a babak, nosztalgiaztam es megneztem a picur 4d-s videojat, olyan jo volt terhesnek lenni es elkepzelni milyen lesz majd.
Na de most, hogy mar kezd onallosulni, lehet vele jatszani, tanitani, beszelni vele, tisztan kimutatja az erzelmet, hogy mami teged szeretlek a legjobban a vilagon ez olyan csodallatos! Kép
Jo lenne majd egy kisteso, Lau, en is ugy meghatodtam amikor irtad ezt az Akosrol, mennyire szereti a testveret, olyan aranyosak!!!

Szoval nem csak az en fiam rosszalkodik, persze probalgatniuk kell meddig lehet elmenni, csak a fejhatracsapos dolog nem tetszik mert kart tehet magaban, remelem leszokik majd rola, hiszti tema, nem tudom hogy fogok hozzaallni, sok-sok turelemmel szeretnek, de az hol van, hol nem.
Eddig nem olyan veszes es ha az en gyerekem is sirva fetreng majd egyszer az utcan vagy egy aruhazban, jol kinevetem Kép
Ezt az egyik baratnom mondta, hogy o sokszor nem tudta megallni, hogy ne nevesse ki amikor a fia orjongott, aztan amikor latta, hogy a mama nevet abbahagyta es o is nevetett.
Azt mindenesetre nem hagynam mint amit az unokatesonal hagynak, hogy rugdossa az ajtot meg a sajat szuleit is. Szerintem ilyen esetben azert mar kozbe kell lepni, hideg zuhany miegymas.

Bolcsi: nekem ez nem kenyszermegoldas, a bolcsi igazi kis babaparadicsom es a picur nagyon sokat van egyedul velem komolyan mondom szerintem jot fog tenni neki, nem annyira anyas, elvan massal is, a gyerekeket meg imadja. Legfeljebb ha nem jon be, kivesszuk.
En is el szoktam menni jatszoterre de tele van, tulzsufolt mert csak ketto van a kozelben, nem ismerek senkit es nem is vagyok egy ismerkedos tipus. Nekem sajnos nincs itt anyukam, tesoim, baratnoim akikhez napkozben elmehetnek.
Szoval a bolcsibe menes, tarsasagba menest jelent mind a picurnak, mind nekem.

Timoca: remelem Livike jobban van mar, olyan szep kislany, sajnalom, hogy beteg, szerintem tul feher a bore azert lila a szeme alatt, nem? Latszik a kepeken, hogy odavan ertetek, hasonlitasz egy baratnomre akit mar reg nem lattam, csak ugy megemlitettem. Kép

Ma reggelre kibujt az 5. fogacska, mindenfele szenvedes nelkul, sot ma nekem kellett felebresztenem 11-kor, na azert ilyen ritkan van Kép
Multkor mertem 9870 g. 8 es fel honapos, pedig nem is eszik annyit, mar csak reggel meg este kap tapszert, delre vagy azt amit mi, vagy bolti bebikajat aztan egy joghurt es utani inni, aztan uzsira gyumi es innivalo.
Ennyi, szerintem ez nem sok. Ma adtam neki kenyerhelyat ragni, tok elvezte. Kép

Lau: remelem nem lesz semmi baj, en ugy tudom szivzorej ilyen kisbabaknal elofordul, de nem tudom miert.

Egyenlore ennyi, jo ejszakat mindenkinek!

Ani

KépKép
KépKép
tontica

Az en kis huncutkam! Kép Kép Kép
Kép

KépKép
KépKép
tontica

Reditke Kép
Hatalmas érdeklődéssel olvastam a hiszti hsz-dat, attól tartok, nálunk most valami ilyesmi van. Kép
Liza békésen ácsorog a járókában, nevetgél, egyszer csak elkezd sírni és foggggalmam sincs, mi a baja. Valamelyik nap már majdnem levittem a dokinénihez, mert egész nap (vagy csak úgy tűnt) sírt és akkor sem nyugodott meg, ha felvettem.
Van neki ˝vízszintes-betegsége˝ is, mert ahogy teszem be az ágyába v. a járókába, már félúton görbül a szája, de aztán ha adok a kezébe játékot, egy darabig elvan. Teljesen tanácstalan vagyok, mert Liza egyáltalán nem volt az a sírós baba, én meg mindent úgy csinálok, mint eddig.
HELP!!!

Négykézlábas evésről nincs kép, amióta térdel és áll, ez így megy nálunk:
Kép
kyrandia

A hízás és a vérszegénység tényleg nem függ össze egymással; Dávid vérszegény, és 9 kg. Kép

A húsokban is nagyon jól felszívódó vas van!

Kajcsitipp: krumpli-cukkini-alma. Dávidnak ízlett.

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Lau, szívzörej lehet egy kisebb betegségtől, láztól is. Mindenesetre az nem a szívnek a baja, hanem az áramlás okozza, semmi bajt nem jelent.

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Újfent itt vagyok, de hogy meddig... Sajna nem sűrűn jutok el idáig, de ha mégis sikerül, a képeket mindig megnézem. Hát a manók továbbra is gyönyörűek KépKépKép
Fanni manó egyre önveszélyesebb. Állandóan feláll mindenhol, és megy. Kapaszkodik az ágyban, bútorban vagy akár Dóri biciklijében, és körbejárja a szobát. Csak sajnos ezt hamar elunja, és akkor jön az ordítás valaki-fogja-már-meg-a-kezem-és-sétáljunk-rendesen címen Kép A derekam már kezd tönkremenni, egyre jobban fáj Kép Néha már elengedi amibe kapaszkodik, és nekiáll pár másodpercig egyensúlyozgatni; próbálgatja, hogy meg tud-e állni. Ennek azért szinte mindig totty a vége Kép
Van háromnegyed fogunk is Kép Ez mondjuk nem úgy néz ki, ahogy hangzik, mert van egy fél és mellette egy negyed. De legalább már van valami. Enni mindent akar, főleg a mi kajánkra bukna, de hát a kenyérhéjon kívül nem kap semmit a mienkből. Szegény éheztetett gyerek... A neki való 8 hónapos babakajákat meg a gyümiket nagyon imádja, szerencsére nincs ott semmilyen probléma. Néha alig akar enni, de máskor meg a másik véglet van. Jó húsban van ettől függetlenül, bár nem tudom pontosan, hogy most menni a súlya. Jövő héten viszem méreckedni.

Teszek fel pár képet a kisasszonyról.

PocóKép

Kép
Kép
pocó

Így nézek ki egy kis kenyér után Kép

Kép

Így meg mikor jókedvem van

Kép

Kép
Kép
pocó

Sziasztok!

Benedek a csütörtöki mérés szerint 8350 gr, aznap volt 9 hónapos +1 napos. Én nagyon elégedett vagyok ezzel a súllyal, az utóbbi egy hónapban kifejezetten sokat gyarapodott. S mennyit ügyesedett!!! Ma olyat csinált, amit el se hinnék egy 9 hónaposról: ma ült másodjára hintában, s szabályosan hajtotta magát! Megfelelő ritmusban dölt előre-hátra, s hajtotta magát nemcsak a lábával, de a felsőtestével is. Ha megállt a hinta, újraindította. Én szilárdan emlékszem olyan nagyobb kisgyerekre a játszótérről, akinek a szülője magyarázta, hogy is kell a hintát hajtani, elege lévén abból, hogy ő lökje. Na, Benedeknek nem kell magyarázni. Bár ha belegondolok, nem volt ismeretlen a mozdulat nála, ezzel szokta megmozgatni a babakocsit, ha már nagyon indulna, sőt a fürdőkádban is ilyesmivel csinál hullámokat.

Kyrandia!
Csúcs ez a rácson át etetős kép! Nálunk is van "vízszintes-betegség", csak nálunk nem használ semmi kézbeadott játék. Az segít néha, ha kimegyek a képből, ha nem lát senkit, nagyon jól elvan magában egy darabig.

Fényképeztem a mai hintázást:
Kép
Kép

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Dávid tiszta kiütés, szerintem a melegtől. (?)

Lau, különben mikor és hova mentek kardiológiára?

Szoptató anyukák! Ti milyen gyakran kínáljátok meg a gyerkőcöket vízzel? ávid továbbra is 1,5-2 óránként szopizik, ennek ellenére ma (most először) megkínáltam vízzel - kb. 2 dl-t ivott! Ráadásul nagyon ügyesen, természetesen pohárból. Kép Szerintetek milyen gyakran kínáljam meg?

Liv

Kép

Kép
liv

Pocó, sokat gondoltam rátok mostanában, hogy már milyen régen írtál. Nagyon szépek a lányok!

Kép

Kép
liv

Képek:
(Ezekkel már régóta adós vagyok)

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
liv

Sziasztok
2 vizsgán túl vagyok,tegnap meg ma volt ,még van 3 Kép
Bandónak is megvolt az első leesése Kép Szerencsére nagyon kicsit esett nem is sirt igazán meg persze semmi baja nem lett
Megtanult tapsolni Kép Egyik reggel a pelenkázón egyedül elkezdte és egész nap csinálta Kép azóta is gyakorolja de most csak ugy ha előtapsolunk neki Kép Ma majdnem sikerült egyedül felülnie,sokat van 4kézlábon,de még csak pár ovatos lépést tesz mászva

Minden babuka gyönyörű és nagyon ügyes Kép Pont ma beszélgettünk róla hogy olyan gyorsan telik az idő Kép Már lassan itt a szülinapjuk

Liv
Bandó is elég sokat szopizik még,de én ált óránként megkinálom ebben az eszement melegben.Õ is mindig iszik, van mikor kevesebbet

Juni 8 a találka,szerintem mehetnénk vhova szabadba,akár városliget,vagy margitsziget igaz a szabadba a wc kérdés probléma csak.

Kép
Kép
nikk0830

Liv! Köszi Kép

Nagyon jók a talis képek!!! KépKépKép Hát én nem valószínű, hogy meg tudok jelenni valamelyiken is, főleg nem hétközben Kép

Kép
Kép
pocó

Liv Kép
segíts nekem légyszi. Áruld el, hogy hogyan itatsz pohárból.
Nálunk Máté tud cumisüvegből inni, így ő napközben abból kap folyadékpótlást, de Levi nem tud, pedig már nagyon sokfélét kipróbáltam. A pohárral meg nem jutok előre, mert annyira izgága, hogy 1 percre nem marad nyugton, így esélyem nincs megitatni. Valami folyadék pedig kellene azért neki.
előre is köszi.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Nagyon rég nem írtam ide, de azért néha ha időm engedi olvaslak Titeket és a képeket meg mindig megnézem! Minden baba gyönyörű és nagyon ügyes!!!

Most azért írok, mert Norbi 3 hét alatt egy dekát sem hízott, pedig nagyon szépen evett és szopizik is egy nap általába háromszor! Azt mondta a dokinénink, hogy agyjak Neki tápszert is a szopik után! Szoktam is adni Neki, de elég minimális az ami fogy! Nem is nagyon izgatnám magam ezek miatt, mert nagyon eleven baba, egy igazi örökmozgó, de egy pár napja sokkal kevesebbet eszik mint eddig, ezt most ráfogom a melegre, meg hogy náthás is, de akkor most még fogyni is fog? Úgy emlékszem, hogy itt olvastam, hogy valaki babája nem hízott! Vagy szerintetek ez normális, hogy hetek alatt nem hízik semmit? És lehet, hogy a meleg miatt eszik kevesebbet? Ja, különben ebbe a melegbe rengeteget iszik! Ahogy meglátja a poharat már tátja a száját, ha tehetné nonstop inna!
??????????????

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Györesz Kép
Levi nálunk az uts. 1 hónap alatt 100 grammot hízott, ez szinte semmi... 7 hónapos, áll, ül magától, én nem aggódom a súlyán.
Most, hogy meleg van nálunk mindketten sokkal kevesebbet esznek, mint előtte.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

GyöreszKép: nálunk Livike 5-6 hós kora között nem hízott semennyit.(viszont nőtt 4 cm-tKép) Aztán következő hónapban pótolta, hízott fél kg-t Kép. Szerintem ne izgasd magad, ha jól érzi Levi. Majd következő hónapban pótolja Kép.
Egyébként meg nem is csodálkozom, hogy ebben a dög melegben nincs étvágyuk a babáknak. Én is csak innék egész nap Kép.

Hétvégénk jó volt, jártunk itt-ott. Livike olyan kis édes Kép. A szemei még nagyon karikásak, de amúgy más baja már nincs Kép. Azért ezt a meleget ő is nehezen viseli. (de hát nekünk semmi sem jó, ha túl meleg van, az se jó, ha hideg van, az se jó Kép)

Egy kép:
Kép
És még egyKép:
Kép

Timi

Kép
Kép
timóca

Orsi Kép, Dávid annak idején egyszer valamiért egy fél napig egyszerűen nem volt hajlandó szopizni, akkor lefejtem tejet csőrös pohárba, és abból itattam. Akkor látott először csőrös poharat. Megfogta a két fülét, kivette a kezemből, és ivott. Kép Szóval nem tanítottam inni. Kép
Most ivott másodszor pohárból, először "csőrrel", aztán levettem róla, és csak úgy, simán. Utána persze át kellett öltöztetnem, mert folyt mellé is rendesen, de azért ügyes volt. Nem tudom, honnan tud inni, de tud, és nagyon büszke vagyok rá, tüneményes, ahogy iszik.Kép Úgyhogy sajna ebben nem tudok segíteni.

Györesz Kép, ilyenkor már nem gond, ha nem híznak pár hétig a babák, előfordul, és ilyen melegben természetes, hogy nem esznek annyira, ahogy mi sem. Én biztos nem tápszereznék. Lehet, hogy a főzelék helyett talán próbálkoznék gyümölccsel, az könnyebb, talán jobban menne Norbinak is ilyen melegben.

Liv

Kép

Kép
liv

SziasztokKép

GyöreszKép A babák tudjuk nekik mire és mennyire van szükségük. Ha nem kér tápszert, akkor valszeg neki van igza és nem a dokker néninek meg a védőnőnek. Legutóbb Vasanival állapítottuk meg, hogy am
íg a baba eleven, és egészséges, addig kár a mérleg nyelve miatt aggódni.

IcsilyaKép Tudom a kérdés enm nekem szólt, de én csak akkor próbálkozom a pohárral, ha Kornélt belerögzítettem, nálunk az autósülésbe. Persze nagyokat nyel, majd megfullad, de élvezi. az átöltöztetés így is egyértelműKép Ja, és aa Nuby-nak van olyan cumija, ami gumis, de úgy néz ki, mint a csőrös pohár. Esetleg azzal?

Üdv;
Vera

hvera

Vera Kép Liv Kép
Köszi. Levivel próbálkoztam csőröspohárral is, meg szilikonos itatószőrrel.
Akkor most, hogy meleg lesz, maradok a pohárnál és következetesem azzal fogok próbálkozni. Csak megtanulja valamikor.

A másik gondom... ha már így leírtam az egyiket. Levi nem hajlandó kanállal enni. Mielőtt fájt a torka már 1 evés kiváltottunk, és evett, ugyan nem óriási mennyiségeket, de 90-100 gr, azért lement neki... a torokfájás óta csak szopizni hajlandó, kb. 5 kanál után összezárja a száját, és nem eszik. Ötletem nincs, mit kellene tenni, a meleg miatt még a "kiéheztetésre" sem játszhatok, mert mivel inni sem iszik semmiből, így nem jó ez a taktika. De az meg nagyon rossz, hogy most megint hozzám van láncolva, sehova nem tudok elmenni, max. 2 szopi között, de ő nem eszik.

(Máté már napi 3szor kap kanalast, alkalmanként 140-200 gr között eszik, és iszik cumisüvegből elég sokat... ő meg szopizni nem hajlandó, csak éjjel ill. reggel, este is sokszor inkább az ujját szopja, mint hogy cicizne)

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok'
Jo reg irtam en is, de csak olvasni tudok, mert a gyereknel van a gep.

Gyorsan par kerdes:
-szunyogrisztot milyet hasznaljak a gyereknel?
(az esti setaknal kellene....)
-hanyszor kenitek be naptejjel, ha a 30 fok ellenere kiviszitek?
-mivel mindenfelet eszik aggaszt, hogy nem kakil 3 napig. Szerintetek hany nap a normalis? (kapott szilvat, joghurtot, sutotokot stb...)

Amugy nalunk volt hogy egy honap alatt 120g korul hizott, vagyis nullat. De egyfolytaban mozog es van etvagya, ugyhogy gond nincs. Elotte hizott tobbet, de azt is szerintem csak azert, mert beteg volt es nem szaladgalt annyitKép

Itatni mi is szoktuk poharbol, de inkabb jatszik vele. A cumit mi is het honaposan adtuk neki, nem tudta hasznalni. Egyszer az autoban, egy dog meleg napon teljesen ki volt es akkor a szajahoz nyomtam. Azonnal kiszivta. Szoval a tulelesert hajlando volt inniKép Ugyhogy szerintem ha nagyon szomjas lenne a poharbol is inna, de most csak a bnuborekfujas megyKép

Bocsi, hogy senkire nem reagalok, de szerintem par perc mulva felkelKép

Udv:
Beatrix
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: