A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » Babát szeretnék

<font color="0000ff">Vica! Én nem tudtam erről, de mindenképp érdemes napi 2 liter vizet meginni, kánikulában akár 3-mat is. De hogy a beágyazódáshoz van-e köze..? Nem tudom.

Kolleganőmnek még nincs gyereke, most nyáron lesz az esküvője, utána szeretnének.</font>

KépKépKépKép
proone

Proone, akkor tuti, hogy irígy. Ne is foglalkozz vele, majd csak itt az évvége.
Most számoltam, h már csak 2 hét az államvizsgáig és még egy betűt nem tanultam. Te mennyit tanultál rá? Kezdek betojniKép

Kép
Kép
Kép
vica1982

Én úgy két héten keresztül próbáltam államvizsgára tölteni az agyamat, de nem nagyon ment. Kép Azért szerencsém is volt, könnyen átjutott a mi csoportunk, mert könnyű tantárgyakat húztunk. Hát nem is tudom mi lett volna, ha matekot húzok... Nem vagyok egy nagy tanulós alkat...

KépKépKépKép
proone

Ebéd után betűzök az uram munkahelyére és onnan küldök képeket, ma reggel lefotóztam a házikót, meg lesznek esküvős képek is.
Jól telerakom a topicotKépKépKép

Vica

Kép
Kép
Kép
vica1982

Várjuk a képeket! Én most ledőlök így ebéd után, mert még mindig fáj a torkom. Majd jövök, ha felébredtem.

KépKépKépKép
proone

Prone, sajnálom, hogy Te is beteg vagy megint.Kép A kolleganőd nem normális szerintem, ha beteg vagy ne menj be!! A baba a legfontosabb,meg az egészségetek, tudod! Nálunk is tehes az egyik kolleganőm, mi nagyon figyelünk rá, nem kap új eseteket, nem kell estig ügyeletben maradnia, s kb. fele annyi időt van bent, mint mi. Ez mindenkinek tök természetesen, és nekem jó ezt látni, ezek szerint én is hasonló hozzáállásra számíthatok majd...(Vagy addigra a kollegáim besokalnak..Kép)
De a terhes barátnőmmel tök szemetek a munkahelyén, senki nincs az állapotára tekintettel, sőt!Ott csupa szingli nő dolgozik, szerintem az ilyenek is számítanak.Vicának igaza van, tuti, hogy az irigység miatt van az egész.

Beuka, ebben a gyönyörű időben én is itthon ülök egyedűl a tankönyvemmel, látom Te is hasonlóképpen "múlatod" az időt. A nyári vizsgaidőszak nekem mindig sokkal nehezebb, mint a téli. Ma reggel lementem a piacra eperért és láttam, hogy az egész lakótelep strandolni megy vagy kirándulni, a párom is elment a bátyjával vidékre rokonokhoz... Kép
Én is hétfőn vizsgázom!! De utána még van 3 Kép Te meg mindjárt kész vagy! Kép
Ez a vérzés elég furcsa a kilencedik napon. Csak egy kicsi volt, vagy rendes mensi-szerű?

Vica! A víz azért kell, hogy vastag legyen a méh nyálkahártyája és be tudjon ágyazódni a babó. Napi 2-3 litert ajánlanak, de jó még erre a sok joghurt, kefír és ltalában a fehérje (olyanaról is olvastam itt a babaneten, aki virágport evett erre a célraKép) A clostynak van olyan hatása, hogy elvékonyítja a méh nyálkahártyáját, ezért ilyenkor különösen fontos erre odafigyelni. Persze orvosok nem vesztegetik arra az idejüket, hogy erre figyelmeztessenek...(Ugye jól emlékszem, hogy Te szedsz clostyt? Ha mégsem, akkor bocs)
Kíváncsi vagyok a képekre!

Anita, Kata
Ma este majd tényleg küldök fotókat!
Anita 11 éve vendéglátózol! Ez azért jó hosszú idő. Viszont ez is olyan munka, amit terhesen nem sokáig fogsz tudni csinálni, nem?
Gynevac-ügyben azt is mondják, hogy az orvosok azért nem ismerik el, mert egyszerűen és olcsón megold olyan problémákat (pl. meddőség), amivel ők vagyonokat keresnek. Ismerve a mai magyar orvostársadalmat én ezen se csodálkoznék..

Zafír

Kép
Kép
zafír

Én nem tudom, mi van velem. egyszerűen nem tudom megtanulni az anyagot. hiába olvasom el 100× nem megy!!! ÚÚgy unom már!!!

Zafír akkor kitartás neked is! A hétfői után még 3! az jó sok!
Reggel még olyan volt, mint mikor meg szokott jönni, azóta van valamennyi de kevés. Nem tudom mi lehet ez.

Proone az ténlyeg nem jó, hogy megint beteg lettél Kép túl sokáig tart már ez Nálad! Jobbulást!!! Itt a Babaneten akadt vevőd?

Vica szerintem lassan azért néz bele a tankönyvekbe! Minden nap dolgozol a boltban? Utána mér van tanári munkahelyed?
A pörgetés annyit jelent, hogy a méhkaptárakból kiszedik a mézet.

Kép
Kép
beuka

Bea, nincs tanári munkahelyem, még 2 hetem van az államvizsgáig. A boltban minden hétköznap 8-17ig vagyok, szombaton 8-12ig. De van, h órákig rám se nyitják az ajtót, szóval tudnék tanulni, h akarnék. Kép

Képet nem sikerült felraknom, mert túl nagy a felbontása. Majd próbálok máshogy.

Kép
Kép
Kép
vica1982

<font color="0000ff">Beuka! Én mézpergetésnek ismerem, nem pörgetésnek. De ez lehet, hogy tájegység szerint változik. Vagy én ismerem rosszul. Kép
Nem tudom, mi lehet ez a 9. napon megvan-féle. Nekem életemben egyszer volti lyne, hogy a két menzi között megvolt egy napig, de akkor nem szedtem még semmit, nagylánykoromban volt.

Most aludtam egy jót, de nem gyógyultam meg, még mindig fáj a torkom... Nem tudom, mit kéne csinálnom még... Vitaminokat szedek, sokat iszom, pihenek... Elegem van már, be szeretném fejezni végre a sulit! Hétfőn este szülői értekezlet, kedden szerdán dogát iratok, csütörtökön pénteken osztálykiránvulás... AZtán köv héten hétfő kedd tanítás, szerda osztályozó értekezlet, csüt. iskola napja van játékokkal, és péntektől nem kell menni. Ennyit már igazán kibírhatnék!!!

köhögős Proone Kép</font>

KépKépKépKép
proone

Zafír. Köszönöm a felvilágosítást. A doki nem mondott ilyetKép De lehet, hogy azért, mert tök szép volt a méh nyálkahártyám. Azt mondta elég vastag, mondta a méretét is, de elfelejtettem. A bizti kedvéért azért benyalok pár pohár joghurtot. Mondjuk elég sokat ettem eddig is.

Proone, tessék meggyógyulni, ez nincs rendjén.Kép

Kép
Kép
Kép
vica1982

<font color="0000ff">Vica!
Képnézegető programmal le kell kicsinyíteni a méretét... Mi pl. IrfanView-ot használunk, ingyenesen letölthető innen: http://www.irfanview.com </font>

KépKépKépKép
proone

Na mégegyszer:Kép

Kép
Kép
Kép
vica1982

Az előző kép ballagásom, szombaton volt. Én a bal oldali, vörös hajú vagyok.
A köv kép a házunk.Kép

Kép
Kép
Kép
vica1982

Ez megintKép

Kép
Kép
Kép
vica1982

Kép

Kép
Kép
Kép
vica1982

Kép

Kép
Kép
Kép
vica1982

Ez a lagzink legvége. Elaludtam a férjecském vállánKépKép

Kép
Kép
Kép
vica1982

Na hogy tetszenek?

Kép
Kép
Kép
vica1982

Tök jó! Szép házatok van. Nekünk is elkelne egy ilyen. Kép Aranyos az elalvós kép! Kép Én is küldök egyet, ahol együtt alszunk... Mindjárt.. Kép

KépKépKépKép
proone

<font color="0000ff">Kettőt találtam. Kép Ez egy tavaszi nyaralás alklamával készült, ekkoriban fogant a baónk (nyaralá végén vagy mikor hazajöttünk... KépKépKép

Kép

Kép</font>

KépKépKépKép
proone

De jó, tök aranyosak vagytok. Mint két baba.

Kép
Kép
Kép
vica1982

Na jó elköszönök. Ha hamarabb nem, hétfő reggel jelentkezek. Jó hétvégét, jó pihenést, hűvös szobát és zebrásodást kívánok mindenkinek!
Puszi:

Vica

Kép
Kép
Kép
vica1982

Sziasztok.

Vica
A folyadék nem a baba beágyazódásában segít, hanem a magzatvíz folyamatos mennyiségét és annak frissülését+ a baba fejlődéstét segíti a méhen belűl. Kevés folyadék bevitel essetén nem lesz megfelelő mennyiségű a magzatvíz. Szénsavas, koffeintartalmú folyadék nem tesz jót a fejlődésnek. A szénsav pedig puffasztó hatású ami következtében megrepedhet a magzatburok, éppen ezért nem ajánlatos emelni sem stb., mert alhasi vérbőséget okoz ami vetéléshez vezethet. Ugyan is ilyenkor az emésztés is lelassul és nem célszerü +ban még puffasztó ételt és italt fogyasztani. Ennyit tudok gyakorlatból.

Inci 12+0Kép

Mindenkit puszilok és szurkolok a babákhoz.Kép

Bocs a hosszadalmas felvilágosításért.

Kép
Kép
incike

Proone

Szedjél C vitamint és igyál sok folyadékot mást most úgy sem nagyon szedhetsz, és pihizz annyit amennyit tudsz.
Küldök neked sok +++++++++++++++ energiát, hogy meggyógyulj.
Mi kismamák tartsunk össze.Kép
Hogy birod a meleget?
Én elég rosszul, időnként olyan érzésem van, hogy mindjárt elájulok.

Kép
Kép
incike

Vica, tök jók a képek, mennyasszonyi ruhás van???
Ja és a házatok is nagyon szép...Kép

Bea, nem tudom mi lehet veled, nem kéne dokihoz menni??
Hajni, én is kicseréltetném...
Proone!A párom torokfájása magától elmúlt egy hónap után.Tegnap nem néztem nem volt már piros.

zsuzska80
Szombathely

Csajok!

Össze vagyok zavarodva!!!
Egész vasárnap azt éreztem, hogy terhes vagyok. Még szédültem + émelyegtem is. De közben meg görcsölt a hasam szombat-vasárnap. Nem nagyon, csak egy kicsit. De a hőm. tartja a 37-et. Ma meg semmit nem érzek. Most mi van????? Legkésőbb csütörtökön megcsinálom a tesztet, de addig hogy birom ki?????? (azt álmodtam, hogy 11 hetes terhes vagyok. Eddig még mindig csak olyat álmodtam, hogy szeretném, hogy az legyek)

Inci, köszönöm a felvilágosítást. Bár már ott tartanék, hogy a magzatvízre kell vigyáznom.Kép Kép

Zsu, valószínű, h pénteken tudok feltenni menyasszonyi ruhásat.

Vica

Kép
Kép
Kép
vica1982

Sziasztok csajszik
Hát ez a hátvégi munka nem részletezem milyen volt!!!!Mondanom se kell milyen kevesen voltak,de nem csodálkozom rajta.Szenvedtünk nagyon.De ma sem lesz hidegebb ajogy nézem.Ki se fogok mozdulni.

Beu
Igen ma megtudjuk hogyan tovább,de már jó is lesz!!Azt se bánnám ha azt mondaná nem megy természetes úton,legyen beültetés.Csak már legyen itt velünk,mert olyan üres így a gyerekszoba.Amúgy én is úgy jártam mint Te,megjött pontosan 4 napig tartott,elmúlt,és a 9-10 napon csipp-csöpp.Bár nem mondanám vérnek,inkább halványvolt.De már semmi.Mondom is a dokinak ma.Kőmüvesek mit csináltak??Mit pörgetett a férjed?????Én ezt nem értem.De látom nem vagyok egyedül.

ZafírKépek hol vannak???????Voltatok kirándulni????Igen ez pont az a munka amit nem tudok csinálni a terhesség alatt.De ennyi legyen a problémánk,majd keresek valami nyugis 4-6 órás munkát,aztán a 8 hónaptól már ugyse szeretnék dolgozni.De addig igen,ha a baba is megengedi és minden ok lesz.

VicaJók a képek aranyosak vagytok!!!Szép a házatok is.Jók ezek a tünetek!!!

Kismamáink!!!!
Nem csodálkozom,hogy nehezen bírjátok a meleget még én is szenvedek.

Kata
Mi újság???Hétvége hogy telt????Párod itthon van????
csanita

Sziasztok!

Nagyon jók a képek! Kép

Inci,
Aztaaaaaa, már Te is itt tartasz?! Kép Hogy repül az idő! KépKép Kezd már nőni a pocakod? Kép

Nolina,
Nem is jöttél vissza... Kép Mi van Veled? Kép

Hajni,
Én is kicseréltetném! Kép

Kata
kata1977
Hatvan

Sziasztok!
Anita!
Bocsika, hogy csak most írok. Az átjárhatósági nem tudom, hogy hol csinálhatják, de lehet hogy ott helyben. /Szerintem/ Drukkolok nagyon, hogy minden rendben legyen.
Zafir!
Mi is megkérdeztük a Tanár urat a Gynevacról.Nekünk azt mondta, hogy nincs ellene.
De kérdezzetek rá.
Sziasztok
Gyöngyi

Kép
Kép
bgyöngyi

Sziasztok.

Kata
Már kezd látszani, bár én nem vettem még észre ,csak mások mondják, hogy nő a hasam. Kép
A főnököm meg egyfolytában azt mondja menjek el betegácsiba, mert a napi 10 órás munka nem tesz jót ilyen melegben.

Anyukám is attól félt, hogy nehogy rosszúl legyek.
Igaz valamelyik nap kicsit megszédültem a melóhelyemen, erre kizavartak a raktárba hűsölni.Jól esett megkell hagyni.Kép

Kép
Kép
incike

Hajni! Ha lesz egy csepp időd, csinálsz táblát? Már nem tudom h ki, hogy áll.

Kata,megjött már? Vagy már lebabásodtál csak minket nem értesítesz?Kép

Inci, vigyázz magatokra! Tényleg sok az a napi 10 órás munka.Semmi nem ér annyit, hogy bajotok legyen. Te mikor/miből vetted észre, hogy babát vársz?

Kép
Kép
Kép
vica1982

Inci,
Nem akarsz majd Te is felrakni egy pocis képet?! Kép Kíváncsi vagyok! Kép
Tök jó, hogy ilyen rendesek a kollégák és a főnököd is, hogy így törődnek Veled! Kép

Kata
kata1977
Hatvan

<font color="0000ff">Inci!

Örülök, hogy hallok rólad valamit! Kép Jó neked, hogy ilyen aranyosak a munkatársaid. Az én napközis társam berágott rám, mert elmentem a torokgyulladásommal betegállományba. Kép Többiek kérdezgetik, hogy hogy vagyok, de különösebben nem törődnek azzal, hogy nekem is el kell vinnem az osztályomat osztálykirándulásra, nekem is ugyanúgy dolgoznom kell a nagy melegben. Kiirathatnám magam, de akkor nem csak a napközist haragítanám magamra asszem... Nem tudom, hogy oldaná meg az iskola az osztálykirándulásos dolgot pl... Meg ki menne el helyettem az osztályozó értekezletre, ki zárná le a gyerekeket... Huh! Lenne már vége!!!

Ráadásul most a melegtől visszajött a hányingerem is. Kép El vagyok kicsit keseredve...

Proone
13+6</font>

KépKépKépKép
proone

Kata, tényleg mi van Veled???KépKépKépBabaügyben??Megjött már??

zsuzska80
Szombathely

Vica

Én a párom unszolására teszteltem pont a menzeszem előtti nap.Hát így derült ki, hogy befészkelte magát 1 kis ostoros a pocakomba.Kép

Proone

Én a helyedben nem foglalkoznék azzal, hogy a kolléganőm milyen "bunkó".
Ne félj "Jön még kutyára kamion!"
Ezek a tipikus vénkisasszonyok, akik mindenben csak a hibát keresik, holott a hiba bennük van.

Kép
Kép
incike

Sziasztok Lányok!

Lelkiismeretfurdalásom van, hogy olyan kedvesen fogadtatok, Én meg piszok módon csak most adok életjelet. Nagyjából azért olvasgatlak Titeket, csak mire odajutok, hogy írjak is, addigra Babó mindig közbeszól.
Jegyzeteltem, megpróbálok válaszolni a kérdéseitekre:

Maminti!
Szonja természetes úton lett. Pont akkor, amikor elhatároztuk a dokimmal, hogy ha megjön, akkor elkezdjük a kivizsgálásokat, ezt a részét megúsztam. Előtte csak uh-n voltam, ahol minden o.k. volt és a férjemnek nézték meg a "fiúkat", akik 90%-osak voltak, amitől persze teljesen odáig volt Kép Asszem a titka az egésznek, hogy akkoriban a szomszédben születtek kiskutyák, akik közül nagyon szerettem volan egyet magaménak tudni, már tervezgettem, hogy kutyaiskolab is elviszem, kutyás fórumokat olvasgattam, stb., egyáltalán nem foglalkoztam a bébi projekttel. Ezt ugye mindenki mondogatta is, de nehéz nem odafigyelni, hogy babát szeretnél, ha egyszer szeretnél.
Szóval ezt tényleg tapasztalatból mondhatom, hogy próbáljon mindenki vmi más vágyára odakoncentrálni, hátha beválik!

Zafír!
Még szopik a Kismanó, naponta 3 és félszer, de rendesen megjön, ebből gondolom, hogy nem emiatt nincs még tesó. Vagy szted a mensitől függetlenül, a szopi befolyásolja a fogantatást?
Dokinál nem jártam a 6 hetes kontroll óta, de már akkor megkérdeztem, hogy mi az ideális a 2. bébihez, mire Õ azt mondta, akár azonnal. Azt azért nem aartam, csak a biztonság kedvéért kérdeztem rá.

Beuka!
Szona jó baba, de azért néha az őrületbe tud kergetni. Elkezdődött a hisztis korszak, ha vmit nem engedek meg neki vagy elveszek tőle, akkor elkezd visítani, és ami a keze ügyében van, odacsapja. Ha semmit nem talál, akkor a fülét kezdi el tépni.

Lányok! Szeretnék képeket föltenni, de még nem tapasztaltam ki, hogy itt hogyan működik a képfelrakósdi. (Idáig a Babszobára járogattam). Tudtok segíteni? Mi az a profil? Vagy csak ide a topikba tegyem föl a képeket?

Üdv Mindenkinek:
MSE

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Zsu,
Még nem jött meg. De nem tudom eldönteni, h ez most jó, vagy rossz! KépKép

Kata
kata1977
Hatvan

Inci, akkor szerinted egy állítólag "szuperérzékeny" teszt kimutatná nekem is szerdán? (Csütörtökön lenne a 28.cn-pontos szokott lenni, és inkább hamarabb jön, mint később))A papírjára azt írták, hogy a beágyazódás utáni első naptól kimutatja. Az most melyik nap? Úgy tudom, hogy a fogantatás után 12 napig tart a beágyazódás. Akkor a 13. napon? Az meg holnap van. Olyan türelmetlen vagyok. Mit tegyek?
Neked, mi volt a neve a tesztnek?

Vica

Kép
Kép
Kép
vica1982

Én is vettem egy tesztet! Kép
kata1977
Hatvan

Vica
Én a HCG-line-t használtam, de ez nemtartozik a super érzékenyek közé.Én a biztonság érdekében
2x csináltam meg a tesztet 3-4 nap eltéréssel.
Csak utánna mentem el orvoshoz.

Kata
Mikor tesztelsz, ha már megvan a teszt??????Kép

Kép
Kép
incike

Incike,
Nem tudom... Félek egy kicsit! Kép
Meg nem tudom, hogyan tudom itt a munkahelyemen kicsempészni a tesztet a WC-be... Kép Meg aztán mit csinálok vele?! Kép
(naaaaagy problémáim vannak Kép)

Kata
kata1977
Hatvan

Hú csajok készen vagyok az ebéddel,brutál meleg van.Lehet hanyagolni kéne a főzést ilyen melegbe!Drukkoljatok nekem 16.45-re megyek dokihoz!!!Kezdek parázni.

Kata!!!Látom már velem nem is foglalkozol.Pedig kérdeztem ,hogy telt a hétvégéd stb.....!!!???Hányadik napnál tartasz???Otthon nem tudod megcsinálni a tesztet??Már mint utána mit csinálnál vele???

Inci!!!Örülök,hogy jelentkeztél,meghogy minden ok!!!

Lehet beindulnak itt a zebrácskák!!!Csak jönni kellett a jó időnek.

Gyöngyi!!!
Köszi a választ,aztán gyere gyakrabban!!!Kiváncsi vagyok a fejlenényekre,jó ha van valaki,aki előttünk jár!!!
csanita

Kata, ez nagyon izgi!!!REmélem az vagy!!KépKép
Én drukkolok neked!Mindig meg szoktt jönni időben?

zsuzska80
Szombathely

Tök jó, hogy így együtt tudunk izgulni!!!!!!!!!
Képzeljétek. Délben hazamentem enni és egy kicsit megmosakodtam (tus-tusra nem volt időm) és a tükörben úgy láttam, mintha nagyobbak lennének a cicijeim.
????????????????????????????????????????????????
Lehet, hogy már holnap reggel tesztelek. Nekem Qupido-m van, úgy tudom, az a legérzékenyebb.
Teljesen kivagyok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Kép

Kép
Kép
Kép
vica1982

Sziasztok csajok!

Szegény kismamák ki lehetnek ebben az állati melegben! Nem irigylem a most 7-8-9 hónaposakat....

Én csütörtökön leszek a 15 cn-on akkor megyek UH-ra, megnézi a doki, hogy most van e peteérés.
Nem értem mi lehet a hőmérőmmel, de mikor megjött, akkor leesett a hőm. Pár napig normális, megszokott adatokat mutatott. Ma meg 36,6 volt, meg tegnap előtt is. Nem hiszem, hogy most lehet peteérésem, mert 3-4 hónapja mérek, és akkor azt tapasztaltam ki, hogy a 20-21. nap körül van?!

Csütörtökön már kiderül minden?

Üdv. nektek: Betti
betti24

Bocsi Anita! Kép Kicsit szétszórt vagyok! Kép
7végén soookat lustiztunk és szinte végig kettesben voltunk otthon. Kép Ez naaaagggyon jóóó volt! KépKép
Múlt szerdán kellett volna megjönnie. Az volt a 31. nap. Nekem ált 28-31 naposak a ciklusaim. Nagyon-nagyon ritkán szokott csak késni, de akkor is csak 1-2 napot.
Itt azért nem merem, mert egy fedél nélküli szemetes van a WC-ben....

Kata
kata1977
Hatvan

Na jó meg bocsájtom!!!!!HÚ akkor már 5 napja késik!!!De jóóóóó!!!Párodnak még nem tűnt föl???Nagyon drukkolok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
csanita

Anita,
De, feltűnt Neki és mondta, h reméli, nem a nyaralásra időzítem a menzimet! Kép
kata1977
Hatvan

Kata, Ti hétfőn mentek Görögbe? De lesz Nektek!
Reméljük hogy nem akkor lesz meg! Vagy most vagy 10 hónap múlva...KépKép

zsuzska80
Szombathely

Zsu,
Igen és már nagyon várjuk! Kép
Tényleg ez a két variáció van! KépKépKép Csak nem is tudom, hogy jó-e, ha most utazás előtt tesztelek...

Kata
kata1977
Hatvan

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: