A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Karmen!

Akartam neked is irni!
Köszi a köszöntést.Kép
Mávnál rendben volt minden a vérvételnél. CSak az ujját szúrták meg,nem kellett volna éhgyomor és ANna nem is sirt. Másnapra van eredmény, reggel 1/2 7 kor kezdenek. NAgyon rendesek voltak, Anna figyelmét úgy lekötötte aki levette, hogy magam is csodálkoztam. Nálunk a pisivel nem volt gond, mert az biliből ment.Szerencsére minden eredménye jó lett Kép
Szép napot mindenkinek!

Kép

Andi
Kép
mucska

Sziasztok rosszabb lett az eredménye, mint 2 hete volt. Holnap kell vinnem a fertözö kórházba virológiai tenyésztést csináltatni.Kép
A májfunkción belül a Gamma gt 32 alatt kell legyen, Rónának meg 85,5!!!!
Rákérdeztem a dokira, hogy most akkor mi van. Göze sincs. Vagy a Hellp szindróma miatt van ez, vagy szüléskor valami vírussal megfertözödött. A szülés után a sárgságból is nehezen,sokára lábalt ki....Kép
Nagyon ki vagyok készülveKépAnnyit bögtem. szegénykémmel mi lehet a baj?
Sem én sem a párom nem voltunk soha hepatitisesek, véradók vagyunk, ezeket mindig szürik meg a terhesség alatt is szürték és negatív volt mine leletem....
Egyszerüen nem értem mitöl.....Kép

Andi Isten éltesse Annát,ez elöbb lemaradt,bocs!
Enikö

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!
Melissa, gyönyörű ez a srác! Minden rendben? Még nem jutottam be a hivatalba, de most hallottam, hogy anyukád a klinikán van, jobbulást neki!

Karmen, te aztán nem vagy semmi csaj! Tanulhatnának tőled a szakik:-)

Dancsi, nagy nagy gratula!!!!! Óriási hír!

Virág, szerintem az oltás után 2 nappal a láz még belefér, de persze vanna olyan oltások, ahol ez több hét is lehet, szerintem a doki biztos mondta volna, ha tovább tart.
A pisilés érdekes lesz:-)) Mi nem tudtuk megoldani, de szerencsére nincs semmi gond (kopp-kopp-kopp)

Mucska, nagyon univerzális, modern a bébi:-))) Netán a tv-t is át tudja programozni??:-))))

Enikő, mi hír a vérről???? Remélem, hogy minden ok!!! Írd meg.
H
babamama

Enikö! nagyon sajnálom, probálj megnyugodni, ezzel ha Viola megérzi rajtad hogy feszült vagy neki sem jó. Persze könnyü mondani, én is ideges lennék! Remélem holnap jobb hireket kaptok!

Andi! és a vérvétel mikor van ott? Elég a sima beutaló v. oda külön másmilyet kell irjon az orvos? elviszem én is nemsokára Orsit (egyelöre messzire kerülöm a rendelöt mert elkapnának a szuri miatt)

Hajni! Orsi elejtette pár hónapja a távirányitót, onnantól nem müködött, még elemcsere után sem. Nekiadtuk játszani, dobálta is rendesenKép Nemrég elvettem töle megint tettem bele elemet, hát megjavult!! AMit vettünk helyette 2800 ft-ért az sokkal butább, de azért nem adtuk neki helyette. Amugy imádja a távirányitót (ill. imádná mert tabu)
Viccen kivül, nekem tényleg jo müszaki érzékem van, tudok róla. Mások is elismerik

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Enikö, nagyon sajnálom! A tenyésztés eredményéböl talán többet ki tudnak deríteni. Gyerekkoromban én is rengeteget voltam a szegedi fertözö osztályon (Dunántúlról utaztak ide velem a szüleim), és naponta csináltak különbözö tenyészeteket, mert én meg állandóan lázas voltam. Senki nem tudta mitöl alakult ez így, és évekkel késöbb megszünt magától.Remélem, hamar rendezödnek a gondok! Kép
kissvirag

Enikő!
Nagyon sajnálom, nem lehet rájönni, hogy miből alakulhatott ki? Ilyen pici gyereknél! Csak nem a klinikán történt valami????
A vírus, az vírus, csak valahogy a szervezetébe kellett jutnia.
Szegény picike!
H
babamama

Sziasztok!

Úhhhh Enikő, nagyon sajnálom Violát:-(((( Ez nagyon rossz hír volt, kirázott a hideg, de remélem nincs komoly baj. Nem is tudok mit írni, próbálj megnyugodni.....

Dancsi, nagyon nagy boldogságot nektek, gratulálok:-))) Irigy vagyok basszus piszkosul:-))) Annyi babás lett hirtelen a közelembe, hogy jeleknek veszem:-)

Andi, Te is nagyon jó híreket írtál, gratulálok Annának, sok boldogságot neki és nagyon boldog vagyok, hogy ilyen hamar elindult:-) Puszi Nektek!

Pisis zacsi nekünk abszolút nem jött be, Pipi ordított amikor ráraktam, szúrta, nyomta ki volt bukva. Bilifog volt nálunk is a nyerő.

Gira, tökéletes a súlya a babádnak, ennél több szerintem sem kell.

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Sziasztok!
Enikő, nagyon sajnálom a lánykádat, remélem, gyorsan meggyógyul. Ha bármiben tudok segíteni, nyugodtan szólj!

Dancsi, gratulálok! Mennyi lesz a korkülönbség a két gyerek között? Most még nem, de néhány hónap múlva mi is el fogunk gondolkodni a gyermekáldáson:-)

Gira, szerintem se aggódj, én az első 2 hétben mértem Marcsit, aztán rájöttem, hogy annyi mindentől függ, hogy mennyit eszik (idő, kedv, stb.), hogy inkább nem idegesítettem magam.
Szilvi
estragon

Enikő, nem is tudom, mit írjak, szorítok nektek, hogy mielőbb rendeződjenek a dolgok!
Levelet feladtam igen.

Dancsi, nagy gratula a pocaklakóhoz!
Akkor ezért szoktatta magát le Jozsóka a szopirólKép

Andi, boldog szülinapot Annának, és gratu a járáshoz! Nem szokott sok szúnyog lenni nyáron a sárgán?

Karmen, de jó, hogy van újra fényképeződ!
Az én férjemnek meg szombaton lesz szülinapja, nagy bulit rendez, megyek is sütni.

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Virág,
én úgy gyűjtöttem pisit, hogy beleállítottam a kádba és megnyitottam a csapot. A 2. nap sikerült is. Poharat odatartottam és kész is volt.

Szilvi,
20 hónap lesz. Kép Kép Sokat filóztam hogyan is kellene, de szvsz semmivel nem lenne könnyebb, ha pl. vártunk volna még pár hónapot. Többet pedig én nem akartam semmiképpen. ÍGy jött össze. Irtó nehéz lesz, de túl fogom élni, aztán meg klassz lesz, hogy összenőnek a gyerekek.

Erika,
jajaja, ezért. Kép Tegnap este fejtem, akkor már 24 órája nem is szopott, és 2 mellből jött le 20 ml.

Enikő,
ez gáz. Lehet tudni mi az oka?

Nekem a barátnőm 2,5 hós kisfiát valszeg meg kell műteni a szívével. Teljesen ki vannak készülve miatta. AMikor mondta a lány, tartottam magam, de utána bőgtem egy nagyot. Kép
Vendég

Erika! nálunk el sem férnénk (nem értem nálatok hogyan??) igy mindig anyuéknál köszöntenek fel, igy ö csinálja az ünnepi menüt isKép Engem is szombaton fognak köszönteniKép

Enikö! remélem holnap jo hireket kapsz!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen, nem is itt lesz, hanem Zsombón. Csak fiatalok, anyósomék meg bejönnek ide Benedekkel. A két nagyobb már ott lesz velünk. Főként férjem unokatesói párjukkal, meg tesómék, néhány barát.

Dancsi, csak a jó hírekkel foglalkozz, rendben? A gondok most nem neked valók!

Jó éjt!

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Sziasztok!

Dancsi!
Nagyon örülök! Mindig feldobnak az ilyen hírek!

Köszönöm azoknak, akik a hordozókendővel való felkötözést javasolták. NAGYON BEVÁLT! Nem is tudjátok mennyit segítettetek ezzel! Szabad lettem, mint a madár és Réka is jól érzi magát. Jövök-megyek, teszek veszek Kép

A tejcsivel kapcsolatban lehetséges az, hogy egyik napról a másikra csökkent le? Ha igen, mi lehet az oka? Köze lehet ahhoz, hogy keveset ittam? Komolyan, a hét végén még éreztem, hogy elég, aztán most tuti, hogy kevés. Vagy ez nem megy ilyen hirtelen?

Gira
Vendég

Ildi,
merre vagy?

Kép

Kép
eszteranyu

Gira,
igyál napi min.2 litert. Lehet gyümilé, tea (gyümis csak, ne legyen benne feketetea) is.
És nyugodj le, ne idegeskedj. A folyadékba még beleszámít a leves is. Azt se sajnáld magadtól Kép.
És ha meg tudod oldani, szoptatás előtt pihenj le kb 10-15 percet, ettől ellazulnak az izmaid és könnyebben fogja kiszopizni a Babukád Kép.

k

Kép

Kép
eszteranyu

Képzeljétek, kijött az allergiám, de ku...a. Voltam ma dokinál reggel, azt kapom 4 alkalommal a fényterápiát, ha nem múlik el, akkor szednem kell a gyógyszereket.

Azt mondta a doki, hogy szedhetőek terhesség alatt, csak a mostanság divatos orvosperek miatt mondják az orvosok, hogy ne szedd. Mert ha a babával valami baj van, akkor a szülők gyakran az orvost okolják.
A gyógyszergyárak pedig nem kapnak engedélyt kismamákon való kísérletezésre.

Azért megnyugodtam, mert cefetül vagyok, és ez eltartana nekem októberig.

Tavaly, meg tavalyelőtt pedig szenvedtem, mint a kutya, mert nem mertem szedni a terhesség, szoptatás mellett.
Vendég

Dancsi: Mit szedsz az allergiádra? Milyen gyógyszert? Ezért a fényterápiáért fizetni kell? Hogyzajlik egy egy kezelés? Elmesélnéd. Jöhet priviben is Kép Köszi! Jobbulást!

Köszi a drukkokat, még nem tudok semmit. A dokinak lövése sincs valójában mitöl alakult ki ez Violánál. Majd holnap a fertözön megkérdezek valami okos dokit!

Jóéjt
E
Enikö

ceniko
Szeged

Enikő,
fogalmam sincs kell-e fizetni, apukám öccse fejlesztette ki hozzá a lézert, így bekerülhettem a programba soron kívül.

Kezelés: beledugnak egy vackot az orrodba és pár percig megvilágítják. Állítólag hatalmas jövője van ennek. A betegek 80%-án segít és gyógyszermentes. De még kísérleti stádiumban van, a TB sem támogatja még.

A nagybátyám realista ember, nem hisz a csodamódszerekben, ennek az eljárásnak van tudományos alapja, csak nemtom mi, de majd megkérdezem, bár valszeg úgysem fogom érteni. Kép Kép

RhinoLight talán a neve a készüléknek, a sajtó is sokat foglalkozott vele.

Gyógyi: Claritine gyógyszer és Rhínocort Aqua orrsray.Évek óta használom őket, és teljesen panaszmentes vagyok ha szedem. És Ventolin spray ha fulladok.
Vendég

Én is szivesen vállalkozom a programbaKép Ha gondolod szólj a nagybácsidnak ....Kép Hallottam már erröl a RhinoLightról, asszem a Vasasba van is mód ilyen terápiára, de még nem kérdeztem rá konkrétan!
Az orrod elötte nem mossák ki?? Azt halottam ki kell mosni és az a legkellemetlenebb része a kezelésnek!
Hány alkalommal kell felvenned a kezelést a várt hatás eléréséért?
E

ceniko
Szeged

4 alkalommal lesz most, ha nem hat, akkor beállítják a gyógyszreimet. Orrmosás nem volt, és kellemetlen sem volt.

Állítólag kell pár kezelés, hogy hasson, kíváncsi vagyok, jövő héten megyek hétfőn-szedán-pénteken.
Vendég

Dancsi! szörnyü lehet ez az allergia, egész nyáron szokott kinozni?

Enikö! mit mondtak, remélem jo hireket!!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen: Nem mondtak semmit. levették a vért a fejecskéjéböl Kép A vénáját nem találták! Jövö hét csütörtökre lesz eredmény!
A doktornö (föorvos) megtapogatta, és azt mondta érezhetöen nagyobb a mája, az UH-ás leletre (amit 2 hete csináltak) az volt írva "mérsékelten nagyobb". A doki meg kézzel érezte, hogy nagyobb!!
Szóval passz! Nem tudom mi vanKép!
Megyünk a játszótérre!
Enikö

ceniko
Szeged

Enikö! szegény, nem találtak másutt vénát?? nem birtam volna ki sirás nélkül. Domonkánál voltatok, nyugi nála jo kezekben van!
Mi is most indulunk ki.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok Lányok!

Lassan kezdem utol érni magam Kép
Szerdán jöttünk haza a kórházból.
Még nem volt időm visszaolvasni, de majd apránként.
Remélem mindenki jól van!
Hatalmas puszi nektek!

Bea és a pici Gréti
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jégvirág 2009.05.08 14:12-kor.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Szia Bea!
56 centi? ez igen, manöken lesz a lányod!:-)
Egyébként gratulálok, ne légy elkeseredve, a lényeg, hogy gyönyörű és itt van!!!
Szopi jól megy? Alvás?
Írj, ha majd lesz időd!
H
babamama

Bea,
még egyszer gratula! A császárt én is borzalmasnak éltem meg.

Enikő,
szegény babuci! Ti fél 11-kor mentek játszóra? Mi reggel voltunk, meg majd este megyünk, ebbe a tög melegbe ki nem megyek.

Karmen,
jajaja, május-októberig tart az allergiám. De gyógyszerrel teljesen panaszmentes vagyok évek óta. Most kivárom a kezeléseket, ha nem hat, 1 hét múlva elkezdem szedni.
Vendég

Karmen: De megszúrták a karját is, de ott ne találtak vénát! Kép

Bea: Örülök, hogy haza jöhettetek végre. Mégeccer gratulaKép

Dancsi: Árnyékos a játszótér. Nincs nap,vagyis van, de a hüvösbe játszanak a gyerekek! Délelött jött a védönö meg anyósom, nem tudtunk elöbb lemenni!

TFIldivel beszéltem azért nem ír, mert elromlott a számítógépük és szerelönél van! Ha minden igaz holnapa kész lesz! Mindenkit puszil egyébkéntKép

Megyek tételeket dologzok ki, a barátnöm jövö héten vizsgázik és sehol se trat felajánlottam, hogy segítenk neki! FöldrajzKép Imádom Kép

Enikö

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Enikő, szegény picikéd, jól megkínozzák:-( Nem hiszem el, miért nem mondanak semmit a dokik? Bár lehet ez jó, mert akkor nincs nagy gond. Földrajz? Én is szerettem, már lövésem sincs hozzá, fogynak az agysejtjeim rendesen:-)

Dancsi, allergián kívül jól vagy?

Bea: Sok boldogságot, egészséget nektek mégegyszer, gratula a kislányodhoz!

Iszonyú ez a meleg, tök fülledt a levegő, nem szeretem a nyarat......

Találkoztam ma Gigivel és Virágjával, meg a pocaklakójával:-) Én persze mint vakhangya, még jó, hogy Õ felismert, örülök, hogy megismerkedtünk:-)

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Közérdekű!

Lányok, a Photo Hall-ban ma megint lehet ingyé képet előhivatni.
Csak most a szerver is működik.

Gabici
gabici

Sziasztok!

Enikő, nagyon sajnálom azt ami veletek történik. Már lelkileg is nehéz dolog egy ilyet átélni.

Dancsi, nagyon gratulálok nektek. Álmaid valóra válnak, úgy tűnik...:-)

Bea, jó, hogy hazajöttetek. :-)
Szopi jól megy? Cici hogy bírja? Alvás?

Ilyen időben mi is csak reggel és estefelé megyünk ki. Edi csak egy szál bodyban meg mezítlábas szandiban van itthon. Szegénykémnek biztos melege van így is, mert sokszor lefekszik a konyhakőre. Persze nem engedem neki.

Délelőtt már 9.30kor fel kellett jönni a játszótérről, mert fölforrt az agyunk. De azért volt ideje játszani is, mert reggel 8kor már lent homokoztunk. Tudjátok, aki korán kel..... annak reggel 8ra már kész az ebédje, ....az már mehet is homokozni.... vagy nem így van a mondás?

Gabici
gabici

Anita,
ja, jól vagyok, csak fáradt. A rókát pedig tudom kezelni, ha ésszerűen eszem.

Gabici,
mi 9-kor jöttünk be a játszóról. Ez a meleg sem tecc. Kép Kép Akkor inkább cidri.

Ki kellene tolni a lefekvést, mert 7 körül kezd fehér embernek való idő lenni. Mi fél 8-kor fürdetünk.
Vendég

Enikö! szegény kis Viola, tényleg megszenvedett ezzel a vérvétellel akkor.

Bea! Gratulálok!!

Orsi ma egész du. meztelen szaladgált az udvaron meg pancsizott a medencében, igy este most vettem neki egy gumiszandit.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen,
mi holnap du megyünk a barátainkhoz medencés buliba. Vettem Jozsónak úszó pelit, mert nem szeretném ha belekakkantatna. Kép De ő is egész nap pucér kukvóval fog rohangálni.
Vendég

Dancsi:Gratula a kistesóhoz! Flót még vagy két hőnapig szoptattam, de annyira fájt, hgoy inkább letettünk a lefekvés előtti szopiról. De kérdzd inkább Gigit ő még mindig szoptatja Virágot! Sztem nyugodtan lehet szoptatni,ha nincs görcs meg vérzés. Sajna, hogy kijött az allergiád! Én emlékszem valami kütyüre, amit az orrodba dugnak, mutatták egyszer a tévében.

Enikő: Flóra még igényli az alvást napközben, kb. 2-3 órát. De minimum másfelet. És nyugodtan alszik éjjel is. Este fél tíztől kb 6-7ig. Sajnálom, hogy Viola nem javult. Remélem semmi komoly nem lesz.

Jégvirág: Mégegyszer nagy-nagy gratula Grétihez! Ne olvass vissza,inkább írjál hogy vagytok és hogy meg a szopi! Meg kérnénk szülisztorit is!

Gabi
inecsg

Dancsi,
milyen úszópelust vettetek és hol?

Enikő,
nagyon sajnálom a Viola körüli macerát, remélem nem lesz gond.

Bea,
fotót is kérünk lécci, meg írj mindenről!!!
Csaszi, csazi, majd túlleszel rajta, feledtet mindent Gréti Kép. Sokan vagyunk, akik nem arra készültünk, de hidd el, megvolt az ok rá.
Gratulálunk a Kislányotokhoz!

Ildi,
bojkottálod a babanetet?

k

Kép

Kép
eszteranyu

Sziasztok!

Kriszti!

Örülök,hogy hiányoltál.Nem volt jó a gép,még most sem az igazi.Nem történt semmi ebben a pár napban.A Noémi egész nap sétál,már nem sokat mászik.

Dancsi!

Gratulálok!De jó!

Enikő!

Köszi,hogy hívtál.
Remélem,hogy a Viola eredményei hamarosan jók lesznek.

Melinda!

Nagyon édes baba a Rubinik.

Kármen!

Boldog szülinapot!Gratulálok az új fényképezőhöz!Rakjál fel képet,légy szí, az Orsiról,már rég láttam.

Hajni!

Rossz a levelezőm.Amint jó lesz,írok e-mail-t.

Ildi
tfildiko

Kriszti,
DM-ben, asszem Huggies, 1600 ft/10 db. Kb.

Gabi,
néha van ám még cicizés. De neked fájt? Hogyhogy?
Ma reggel pl. nem akarta elfogadni a cumit, csak rángatta a pizsimet. Végül elfogadta, majd jutalmul kapott egy kis cicit, amiből kb. 30 msp-ig, vagy addig se szopizott. Érdekes, este nem igényli már, pedig este igényelte korábban a cicit.
Vendég

Dancsi,
köszi

Ildi,
nem semmi Noémi, hogy már ennyire megy... Biztos nagyon édes lehet Kép.

Karmen,
boldog szülinapot Neked!

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Dancsi! Krisztinek irtam mit mondott Sári erröl a szopirol 1 hete. Vagyis csak a terhesség közepe fele és onnantol veszélyes az oxytocin miatt. Most még ne aggodj miatta

Ildi! Köszi, majd teszek akkor fel képeket. Gratulálok Noéminak!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Köszönjük a gratulációkat! Jól esett, hogy drukkoltatok nekünk!!!
Lehet, hogy még ma írok egy szüléstörténetet. Már sokkal jobban vagyok. 2 kérdésem lenne a császárosokhoz...meddig véreztetek utána kb? És normális az, hogy ha talpon vagyok, akkor teljesen jól vagyok, nem fáj semmim, de amikor lefekszek, alig tudok feltápászkodni...5 perc mire valahogy felkelek, és olyankor fáj a sebem környékén. Úgyhogy utálok lefeküdni Kép
4-5 órákat tudunk aludni naponta. Férjem itthon van velünk, valószínűleg jövő hét közepéig.
Fáradt vagyok, de pl. ma reggel szopi után (7 körül) másfél órán át próbáltam elaludni, de nem ment. Úgyhogy föladtam. Estére viszont kifáradok, tegnap is már elég nyűgös voltam.
Ma megpróbálok mindig aludni, ha Gréti is alszik. Hátha sikerül.
----
no, közben volt egy peluscsere, szopi, most apuci mellkasán alszik Kép
---

Gyorsan átfutottam a hozzászólásokat tegnap.
Kicsit felületesen ugyan.

Dancsi: Először is részvétem az allergiád miatt!
Másodszor pedig óóóóóóóóóóriási GRATULA a pocaklakódhoz!

Kriszti: Eszternek boldog névnapot!

Karmen: Nagyon boldog szülinapot!

És mindenkinek boldog névnapot, szülinapot, stb! (akinek nem inge ne vegye magára Kép)

Enikő: Nagyon sajnálom Violát! Kép Kép Remélem minden rendben lesz majd!

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Akinek lánya van: ti kitöröltétek a punciját az elején? A kórházban azt mondták, ne húzzuk szét a szeméremajkait, a védőnő azt mondta, húzzuk szét picit és töröljük kit ott is.
Ti hogy csináltátok?
Mi most picit széthúzzuk, mert hintőporral (köldökcsonk miatt) keveredett popsikrém van ott, és azt kitörölgetjük.
Hidrofiles fürdetőt használtatok ilyen piciknél?
Olyan rossz, hogy mindenről mindenki mást mond....kezdek rájönni, hogy mindent az "anyai ösztönök" szerint kell csinálni, mert ahány ember annyi vélemény, jótanács, stb. Azért érdekelne, ti hogy csináltátok.

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Jégvirág: Nagyon nagggy gratula a kis jövevényetekhez!
Én császár után 2 hétig vérezgettem, és én sem szerettem sokat feküdni, mert a felkelés iszonyatos volt. Sajnos kaptam egy seblázat is néhány napra, de nekem rengeteget segítettek a nagynéném tanácsai,aki orvos. Ö javasolta, hogy tekerjek a seb köré, a hasamra egy lepedöt (megfelelöen összehajtogatva), és biztostüvel rögzítsem. Jót tesz a meleg a gyógyulásnak. Fürdés után pedig hajszárítóval egy picit mindig átmelegítettem óvatosan, ez is összehúzza a sebet és nem okozott a víz sem gondot.
A másik kérdésedhez: mi a mai napig hidrofiles fürdetöt használunk még fejmosáshoz is. Elöre kikeverek egy nagyobb adagot tusfürdö állagúra, és így sokkal könnyebb használni.
Én nagyon óvatosan, de mindig kitörölgettem a puncusát vizes vattával, mert valahogy "belekeveredik" egy kis krém vagy hintöpor.
kissvirag

Bea,
nekem azt mondta a drnő is és mindenki, hogy NEM szabad kitörölni a puncogóst! Mert attól függetlenül, hogy belemegy a krém, tele van védőanyaggal. Az első teljes kitörlés 7 hónaposan votl a kórházban, amikor vizeletmintát vettek. Nekünk a drnő azt mondta, 1 évesen lehet teljesen kitörölni, de óvatosan, mert könnyen gyulladás lehet, ha a teljesen tiszta bőrre kerül valami. Szal én nem javaslom kitörölni.

Felkelés:
nekem itt volt anyukám 6 hétig és teljesen kiszolgált. Nem engedett nagyon felkelni, azt mondta, pihenjek. Nem is keltem fel, csak amikor jólesett. Esztert is odahozták (Eszterapu és anyu) "készen" szopizni Kép.
Fontos tanács:
figyeld a tested reakcióját. Ha nem kívánsz felkelni, pihenj minél többet. Próbálj. A lakást hagyd a francba.
Én körömvirág kenőccsel kentem a sebet.

Vérzés:
bakker, nem emléxem...
De kb 3 hétig talán?
Azért jó a szoptatás (is), mert azzal is méhösszehúzódásaid vannak - ezáltal hamarabb tisztul a szervezeted.

Kérdezz bátran, sajnos nem adnak használati utasítást a Bébihez Kép - mi sem tudtuk, mit kell tenni Kép. Nemsoká Te is majd tudsz már tanácsot adni Kép.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Kenőcs:
igen, ameddig lehet, azt használd: száraz bőrre kendd fel, de nagyon óvatosan emeljétek utána Grétit, mert iszonyúan csúszik Kép.
Eszternek nagyon nagy volt a haja, így mi a hajára nem használtuk, mert nem tudtuk (ill. csak nagyon nehezen) kimosni belőle.
Javaslom, hogy tégy egy próbád:
kenjél a kezedre egy kis kenőcsöt, majd nézd meg, milyen és utána mosd le.

K

Kép

Kép
eszteranyu

Bea: nekem senki nem mondta, hogy nem szabad a puncit kitörölni, pedig 2 lányom van!
Én a Boginál kamillás fözettel vattával törölgettem, Violánál törlökendövel. Nem is hallottam ilyet, hogy ne szabadna. Tedd úgy ahogy jónak látodKép

Bogiszáj: "Adok puszit a Viola fejére. Olyan puha a fejecskéje, mint állatkert"KépKép

Kép

Kép

Enikö

ceniko
Szeged

Bea,
kérdezd meg a drnőt, az a biztos.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Kriszta: Igazad van, az a biztos. (De ha 3 orvost kérdez meg, akkor 3 különbözö választ fog kapniKép )

TFIldi: örülök, hogy újra "vagy", mi volt a gond a géppel?

Gabi3: Mindkét gyerköcöd olyan korán kel? Fél 10kor alszik el a Fló, akkor te csak azután kerülsz ágyba, és hajnal 6-7 körül már kukorélnak?? Ki tudod magad pihenni?
Tegnap este már remegtem a fáradtságtól, bögtem, mert annyira fáradt voltam és nem bírtam elaludni.... Reggel persze, mint a mosott sz*r, úgy is nézek ki, meg úgy is érzem magam. Én nem hiszem el, hogy vannak emberek akik képesek megszokni, a napi pár órás alvást! Ha vannak le a kalappal elöttük!
Ha Bogi alszik délután, akkor ö is késön alszik el este, reggel meg már nagyon korán felkel. Éppen ezért inkább ne aludjon délután, de este idöbe kerüljön ágyba, és reggel aludjon 8ig!

Tegnap Viola egy egész üveg bébiételt beszopákolt. Öszibarackosat. És ha nem adtam neki megfelelö tempóban, elkezdett kiabálniKép.SzeretiKép

Nem fehér embernek való ez a höség. Már reggel 9kor meg lehetett sülni kint. És persze a család tepsis csirkét kért ebédre, amit lent a sütöben vagy 1,5 órát kell sütni. Van vagy 40 fok bent a szobában, a konyhába már ki se megyek! Csak majd ha kész lesz!Azaz mindjárt!

Mentek ma be a városba? Lesznek valamilyen rendezvények. Holnap is, nem tudjátok véletlenül, hogy holnap hol, mi lesz?????
E

ceniko
Szeged

Enikő,
szedsz valamilyen vitamint?
Lehet hogy jót tenne a fáradtságra.
Elkezdtem pár hete a Calcium Sandozt és határozottan jobban érzem magam. Valamint a vastartalékaiddal hgy állsz?
Sztem csináltass vérképet, elvégre szoptatsz, egész nap talpon vagy, a készleteink sajnos kimerülőben vannak. Hm?

Mi voltunk délelőtt a Rózvelttéri jáccón, bementünk a Klauzál térre is, de iszonyú meleg volt, a gyerekeknek műsor volt, de:
1. kinn a napon voltak a székek, semmi sátor fölötte
2. olyan hangos volt, hogy félelmetes..
Szal nem megyünk egyenlőre.

szegedvaros.hu itt pedig jobb oldalon megtalálod a programokat.

Kr

Kép

Kép
eszteranyu

Kriszti: Szedek Walmarkot?? (kálcium, magnézium, cink) most kezdtem a harmadik dobozzal, azonkívül vasat c vitaminnal. És változatosan eszem.
A párom azt mondta, menjek el irassak fel altatót, vagy valami lightos nyugtatót.De én nem akarok rászokni semmi ilyesmire! Aztán késöbb meg nem fogok tudni ezek nélkül elaludniKép!

Teljesen kész vagyok idegileg a kialvatlanságtól (sztem attól, mert ha néha sikerül aludni, akkor másnap semmi bajom).
De lehet, hogy a jövö héten elmegyek a háziorvosomhoz, hogy valamit találjunk ki. Én ezt nem biromKépKép Totál ki vagyok....Igazából az a bajom, hogy egész nap tök egyedül vagyok velük. A párom hajnal fél 6kor kel (kávétfözök neki reggelente, meg útjára bocsájtom...)és pl tegnap is este fél 9kor ért haza. Megfürdött, utána vacsiztunk, mire elmosogattam, elpakoltam, a Bogit lefektettem, meséltem neki, akkor én még csak utána mentem tusolni..szal már kb 10-fél 11 volt....Naná, hogy kész vagyok és elegem van!

Ezeket a hangos "babazsúrokat" gyerekmüsorokat annyira utálom! Bogi is fél a zajtól! A Plázába a múltkor bábelöadáson voltunk és sok kisebb gyereket haza kellett vinni, mert megijedtek a zajtól! Nem normálisak, komolyan.....Köszi a linket, majd megnézem.
e

ceniko
Szeged

Szia Bea!

Bocsi ,hogy bele szolók nekem is kislányom van és igaza van dr.-néninek meg Eszteranyunak nem szabad a puncust törölgetni .

Akinek két kislánya van annak az lenne a minimum ,hogy ilyeneket tudjon mondjuk baromira tudja azt észt osztani minden témában.

Zsuzsi
szuszoka

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: