A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Jucus!

Csak úgy ingyen csinálnak képeket? De valamennyit csináltatni kell maniért és pluszba van 30, ugye?
ildi76

Nekem mindegy, mert nekem minden messze van Kép Hiába, kell nekem a legmesszebb lévő kórházat választanom, majd a topicját is megszeretnem Kép Ezért nem is nagyon ajánlgatom, hogy bulizzunk nálunk, mert az mindenkinek egész napos program lenne, mire idejön. Meg a kutyát-macskát sem mindenki szereti, pedig tulajdonképpen tök jó lenne... Vagy ha nem gáz, akkor felajánlom én is a kertet, teraszt, házat egy bulira Kép
Látszik, hogy tapasztalatlan vagyok babáskirándulás ügyben, mert nekem nem jutott eszembe ennyi minden Kép
Azért lelki szemeim előtt megjelenik 20 kismama és pocakos, amint a hordozók és babakocsik erdejében piknikel, szoptat, pelenkázik... Látványosság leszünk, az biztos Kép

Jucus: Megyek UFO vadászatra Kép

KépKép
oxigen
Györköny

Sziasztok!

Hát megírtam én is... jó hosszú lett... csak győzzétek olvasni! Én meg visszaolvasok!

Hát akkor itt van a mi születéstörténetünk is, próbálom összeszedni a gondolataimat, hogy ki ne hagyjak semmilyen részletet.

Május 11-re voltam kiírva, de az utolsó két ultrahang mindig pont egy nappal mutatta kisebbnek Emmát. Sokáig valami megmagyarázhatatlan okból úgy éreztem, hogy korábban fog érkezni, de aztán ahogy teltek a napok, teljesen alaptalannak bizonyult ez az érzés, mert néhány gyenge kis jóslófájáson kívül semmit nem éreztem. Eljött a 11-e is, és Emma még mindig nem akart kibújni, de már én sem próbáltam sürgetni, azt mondogattam neki, hogy akkor jöjjön, amikor ő is jónak látja. 11-ről 12-re virradó éjszaka néhányszor megébredtem, mintha jöttek volna fájások, de elég gyorsan elmúltak, és vissza tudtam aludni. Ugyanakkor észrevettem, hogy valami nyálkás dolog távozik belőlem részletekben, ez volt a nyákdugó, de reggelre annyira elmúlt minden, hogy nem is gondoltam arra, hogy aznap én még szülni fogok. Ugyanolyan reggel volt, mint a többi. 9-kor jelenésem volt a dokimnál a kórházban, megvizsgált, és azt mondta, hogy tényleg a nyákdugó távozgat, de a méhszáj még mindig teljesen zárt! Meg is beszéltük, hogy ha addig nem történik semmi, akkor egy hét múlva találkozunk, és kezdünk alkudozni a befektetésről. A kórházból szépen hazasétáltam, még gyorsan kimostam egy adag ruhát, kiteregettem, ebédeltem, aztán lepihentem. 15:30 körül ért haza Adi, a férjem, és én is akkor ébredeztem, mert megint elkezdtem érezni, hogy jönnek néha fájások, de nagyon ritkán és csak rövid ideig tartanak. Úgyhogy fogtuk magunkat, és elmentünk kocsit mosatni, meg a Tescoba bevásárolni. Na a Tescóban már gyakrabban éreztem a fájásokat, de még mindig nagyon rendszertelenek és rövidek voltak, szóval nyugodtan vásárolgattunk, de azért mondtam, hogy nagyon ne húzzúk az időt. Hazafelé az autópályán még dugóba is kerültünk, ez elég kellemetlen volt, én meg már türelmetlen voltam, nem tudtam, lesz-e ebből valami, vagy megint elmúlik, mint éjszaka. 19:00-re hazaértünk, és mivel a fájások továbbra sem múltak el, felhívtam a szülésznőmet, de azt mondta, hogy ez még nem elég rendszeres, meg rövid ideig is tartanak, fürödjek meg, bújjak ágyba, aztán meglátjuk mi lesz. Én még gyorsan összeszedtem a száraz ruhát, elmosogattam, utána beálltam a zuhany alá, majd be az ágyba, ez olyan 20:00 óra után volt, akkor már elég rendesen jöttek a fájások, de még nem nagyon voltak 5 percesek. 20:30-kor felhívott a szülésznőm, megbeszéltük, hogy ha beállnak rendesen 5 percesekre, akkor hívom és indulunk. Aludni már nem tudtam, és éreztem is, hogy lesz valami, de mivel reggel még teljesen zárt volt a méhszáj, mondtam Adinak, hogy ne rohanjunk sehova. Előszedtük a kórházi csomagot, még berakosgattam, ami hiányzott, de onnantól kezdve már nagyon gyorsan történt minden. Hirtelen elkezdtek egyre sűrűbben jönni a kontrakciók, már 3-4 percesek voltak, és igazán fájtak. Adi végig mellettem volt, ha éppen jött egy fájás, segített lélegezni, rátámaszkodtam, nyugtatgatott, masszírozta a derekamat, közben szerintem már ő is elég izgatott lehetett, habár én ebből sokat nem érzékeltem. Próbáltam minél gyakrabban pozíciót változtatni, az segített jobban elviselni a dolgokat, és újra lezuhanyoztam. 22:00-kor úgy éreztem, hogy na ez most már igazán komoly, mert szinte szünet nélkül jöttek a fájások, így gyorsan hívtam a szülésznőmet, hogy most van az a pillanat, amikor indulni kell. Megbeszéltük, hogy 23:00-kor találkozunk, ha ott vagyunk a szülőszobánál, megcsörgetem. Aztán 22:30-kor hívott, hogy ő már bent van, menjünk (szerencsére ő is és mi is közel lakunk a kórházhoz). Ahogy kiléptem az ajtón, éreztem, hogy elkezdett folyni a magzatvíz, de akkor már annyira fájt, hogy csak visszaléptem egy törölközőért, hogy a kocsiban magam alá tegyem, és mondtam Adinak, hogy akkor most fussunk! Innentől arra emlékszem, hogy beültünk a kocsiba, Adi az idegességtől valami rettentően vezetett, szerencsére nem volt semmi forgalom. A kórház kapujában a portás meg akart állítani, de majdnem félrelöktem, és rohantunk fel, közben folyt belőlem a magzatvíz. Felértünk a gólyás ajtó elé, én benyitottam, és pont jött szembe a szülésznőm, szerintem már látta rajtam, hogy itt nagyon gyorsan szülés lesz. Gyorsan beterelt a vizsgálóba (hogy Adi ezalatt hol volt, azt nem tudom, őt már csak a szülőszobán láttam viszont, zöldbe öltözve), és rögtön megjelent az ügyeletes doki. Nagyot nézett, amikor megvizsgált, és megkérdezte, hogy „maga hol volt eddig?” Ugyanis négyujjnyi, tűnőfélben lévő méhszájjal sikerült beérkeznem. A szülésznőm rögtön hívta a dokimat, közben mondta a doki, hogy a burok felül repedt meg, tehát még van egy kis idő. Kérdeztem is, hogy szerinte mikorra lesz ebből baba (ez 23:00-kor volt), mire mondta, hogy ha belehúzunk, akkor még aznap. Beöntésre már nem volt idő, a szülésznőm gyorsan átvitt a vajúdóba, ott segített átöltözni (azt hiszem eközben ment ki valamikor Adinak szólni, hogy öltözhet ő is), aztán még választhattam, hogy sárga vagy kék szülőszoba (sárga volt a nyerő), és hipp-hopp máris a szülőágyon találtam magam. Rámkötötték az NST-t, közben megjött Adi is, én rögtön elkezdtem szorongatni a kezét. Akkor már tényleg jöttek a tolófájások, és nagyon-nagyon fájt. Aztán egyszercsak bedugta a fejét az ajtón a dokim, és kérdezte, hogy öltözhet-e, a szülésznőm mondta, hogy naná, minél gyorsabban. Ez olyan 23:15-23:20 körül lehetett, akkor meg is vizsgált a doktornő, abban a pillanatban megrepedt a buroksapka, és hatalmas toccsanással eltávozott a maradék magzatvíz. Ekkor mondták, hogy a következő fájással már nyomhatok. Persze az elsőt elrontottam, mert fejbe nyomtam, de aztán a többi viszonylag jól ment; a két lábamat a doktornő és a szülésznő, a hátamat Adi támasztotta, miközben szegénynek majdnem eltörtem a kezét. Még arra is emlékszem, hogy egy adott pillanatban a szülésznő ránézett a dokira, és azt mondta, hogy „hát igen, ez az olaj”. Na itt már sejtettem, hogy megúszom a gátmetszést! Közben mondták, hogy már látják a kis fejét, és meg is simogathattam, hihetetlen érzés volt, hogy még nem szakadtunk el teljesen egymástól, de már „kézzelfoghatóan” érzem őt! Innen tényleg csak a nyomásra koncentráltam, és körülbelül a hatodikra, 23:37-kor megszületett Emma! Fantasztikus érzés volt, ahogy kicsusszant a kis teste és rögtön odatették a hasamra, nehéz szavakba önteni azt, mit akkor éreztem. Láttam, hogy Adinak könnyes a szeme, de közben mosolyog is, és csak annyit tudott mondani, hogy „Istenem, de gyönyörű!” Aztán Adi vágta el a köldökzsinórt, pedig korábban azt mondta, hogy azt nem vállalja, úgyhogy ez még külön meglepetés és öröm volt nekem. Utána már ott is volt a csecsemős, és megfürdették, felöltöztették Emmát, közben megszületett a méhlepény és engem is rendberaktak, ami nem volt vészes, lévén nem kellett gátmetszést csinálni (éljen a málnalevéltea és a gátmasszázsolaj!). A doktornő és a szülésznő is gratulált, sőt a szülésznő a végén még meg is köszönte, azt mondta ez a szülés neki is nagyon jó élmény volt, ezen még külön meghatódtam. Aztán kb. másfél órát hármasban lehettünk, valami hihetetlen jó volt, bár az örömtől és a meghatottságtól sokat nem tudtunk beszélgetni, csak próbáltunk betelni Emmával (azóta sem sikerült). Engem olyan fél 2 körül toltak be a kórterembe, akkor el kellett búcsúznom Aditól és Emmától, de reggel 6-kor már hozták is be hozzám, és azóta állandóan együtt vagyunk!
Azt hiszem leginkább a tényeket sikerült leírnom, az érzéseket, amik akkor bennem voltak, és azóta is tartanak, nagyon nehéz lenne szavakba önteni. Nagyon hálás vagyok a férjemnek, hogy a kilenc hónap alatt, és azóta is mindenben mellettem állt és segített, és természetesen a doktornőnek és a szülésznőnek, akik segítettek, hogy ez a gyors szülés életem legszebb élménye legyen!

Kép
Kép
manoka11

Vagy Liget?Bár az messze van megint nekemKép

Ildi!

Most pénteken tök ingyen csinálják meg!Regisztrálj be a Photohall oldalára és péntekre készítsd elő a 30db képet,hogy hamar fel tud tölteni!
DM-nél úgy van,hogy 10-et kapsz ajándékba de én csak 10-et készíttetek és az is 0 forint!

Oxi!

Légyszíves!
Jucus
20170114224602

Manoka!
Köszi az élményt, én olyan izgulva olvastam végig, mintha nem tudtam volna, mi lesz a vége. Kép

Többiek (is)!
a mai bkv-volán élményeken már nem lehet(??) túltenni, sztem a Himaláján is lehet a kövi tali. Kép

Zanza!
A sulim munkaügyén voltunk, és a MÁKba már nem jutottunk el, de majd holnap próba újra. Kép Csak optimistán.
neet
neet

Manóka,
háááát ez nem semmi, de azt gondolom, hogy én sem fogok nagyon sietni a kórházba, főleg, ha foglalt az alternatív szoba. Na, de most nem én vagyok a fontos, hanem az, hogy köszi a történetet, és persze megint csak könnyeztem, de ez nálam most így normális. Gratulálok Neked és Emmának, és persze Adinak, a doktornőnek és a szülésznőnek! Tök jól csináltátok!
Azt kívánom, hogy ezután is legyen rendben minden és hogy legyetek nagyon boldogok így hármasban! (Tesó? Kép)

Beavatsz (ill. beavattok) a masszázsolaj titkába? Hogy milyen összetevőkből áll, hol lehet hozzájutni, naponta hányszor és mennyi ideig kell használni? Gondolom, sosem késő elkezdeni ...

fic.
ficánka

Csak részben tudtam visszaolvasni, Ada történetére koncentráltam. Nagyon tetszett, engem is meghatott, és mostanában amúgy is bőgök mindenen. A fotó is nagyon édes! És a taliban is benne vagyok, amit Ada felvetett!

Nálunk minden rendben, ma volt itt a gyermekorvos, megmértük Emmát, 3560gramm (3300-al született, nem egészen 2 hete). Ha ilyen iramban nő, jövőre mehet sulibaKép Sokat alszik napközben, viszont a 18-tól kb. 23-ig tartó időszakban nagyon nyűgös, szerintetek miért? Tele a hasa, tiszta a pelus...

Kérdés: mellszívót hogy tudnék sterilizálni kifőzésen kívül? Naponta többször fejek, és megőrülök a sok főzéstől! Mikró?

manóka

Kép
Kép
manoka11

Ficánka,

ha nem sietsz be a kórházba, akkor pont nem mehetsz az Ikea szobába, pl. nálunk már semmi értelme nem lett volna, mert abban a 30 percben nem tudtam volna kihasználni az ottani lehetőségeket. Akkor érdemes oda menni, ha még pár óra van a vajúdásból, és ha először szülsz, a végén valószínűleg úgyis átkerülsz normál szülőszobába. És ha pl. magzatvífolyással indul a szülésed, akkor eleve nem mehetsz oda. De igazából úgyis abban a helyzetben derül ki minden, én ezért is nem készültem nagyon konkrétan semmire, mert úgysem tudtam előre, hogy mi lesz.

Masszázsolaj: én a Szabolcska Mihály u-ban lévő Holdboltban vettem, 2000ft. Naponta egyszer kell, este lefekvéskor, pontos használati utasítás van a dobozon. És igen, hajrá, bármikor elkezdheted, és majd vidd magaddal a kórházba is (én a nagy kapkodásban elfelejtettem odaadni a szülésznőnek, így Oxira hagyományoztamKép)

Kép
Kép
manoka11

Manóka,
köszi az infót. Én úgy gondoltam, hogy amíg nem feltétlenül kell, addig szívesebben vajúdok itthon, mint ott a vajúdóban, főleg, ha sokan vannak. Mert itthon lehetek a kedvesemmel, és azt csinálhatom, ami jól esik. Persze én sem gondolom úgy, hogy ezek kőbe vésett szabályok, én is úgy vagyok vele, hogy majd akkor meglátom, mit szeretnék, hogy a legjobb legyen.
ficánka

Manoka: Mert emlékszik, hogy nem egészen két hete ilyenkor nem érezte magát valami jól Kép Hülyén hangzik, de ezt hallottam, és hogy kb 4-8 hétig tart az érzékeny babáknál.

Fic: A mediMomban is lehet kapni, illetve ha a szülőszobába jársz NST-re, nem a Bártfaiba, akkor a Nyulas Jolánt keresd meg, ha jól tusom, szokott nála lenni saját keverés.

KépKép
oxigen
Györköny

Manóka,
létezik olyan, hogy Chicco hidegen fertőtlenítő folyadék, csak ki kell önteni a flakonból, felhigítani sima vízzel, belerakni a fejős cuccot és fél órát benne hagyni állni. Amikor fáradt vagyok, akkor ez nekem jól bevált.
Nagyon szép szülésed volt! Kép

Neet,
bkv-s élményeid: Kép Döbbenetes, hogy ennyire nem gondolnak a kismamákra, babakocsikra, vagy akár a kerekes székkel közlekedőkre... Számomra ez nagyon-nagyon szomorú! Én tegnap kaptam meg azt a levelet, amiben engedélyezik a fiznélküli szabimat, de előtte egyszer nekem is be kellett menni a melóhelyre, és olyan fura volt a belvárosban: csomó autó, büdösség, stb. Babát hordozókendőbe tettem, de alig bírtam a majdnem 8 kilóját...

Blaye
blaye

Oxi,
a mediMom az a Mom Parkban van?

kis tudatlan fic.
ficánka

Fic: Igen. Kép

KépKép
oxigen
Györköny

Köszi Oxi, akkor holnap elrojtolok a Momba, mert NST-n voltam kedden, és csak jövő szerdán kell legközelebb menni. Te mikorra vagy berendelve legközelebb? Minden OK, ugye? Kép
ficánka

Blaye, a fiznélküli szabi kérelemben csak annyi volt, hogy a gyermek 2 éves koráig kéred a fiznélküli szabit?

Neet, én a kis naiv, azt hittem hogy tevegeltetek.Kép

Nekünk jó minden, bár a Szigeten tényleg macerás a parkolás. Feneketlen tónál még úgysem piknikeztem.Kép
zanza

Sziasztok!

Ada és Manoka, jók a történeteitek, én ugyan most nem sírtam, de sztem ez hangulattól is függ én inkább a filmeken szoktam, főleg amikor a nagyjelenetnél szívszorító zene szól...Kép Engem is egyébként minden történet érdekel, nagyon jó olvasni, kicsit újra átélni, meg közben kicsit írigykedek, ha valakinek jobban sikerült valami, mint nekem...Kép

A levlistára elküldtem a mit lehet enni szopi alatt listát, ha valaki nincs a levlistán és kéri az szóljon.

Képzeljétek voltunk ma csípőszűrésen és most abszolút pozitív élményeim voltak az Egészségügyi ellátással kapcsolatban, ugyanis a Heim Pálba mentünk időpontra délután 3-ra, és szinte pontban 3-kor beszólítottak, szóval semmi várakozás kb. 10 perc alatt végeztünk is. És előtte is jó volt, hogy a portán lébecoló pasasok (portások gondolom, de egyáltalán nem úgy néztek ki, mint akik itt bármivel is lelkiismeretesen fogalalkoznak) tök jól eligazítottak, hogy még be is kell jelentkezni a másik ajtónál a földszinten, pedig én csak azt kérdeztem tőlük, hogy hol a 158-as szoba. Szóval a látszat ellenére értették a dolgukat és megspóroltak nekünk egy nagy szívást, ami akkor lett volna ha tényleg csak azt mondják meg, hol van az a szoba. Kép

Ja és a BKV-val kapcsolatban az új Volvó buszok már babakocsibarátak, kár, hogy kevés van belőlük. Kép

ruz
ruzicsky

sziasztok!
tali nekem is jó bármikor, de én is a közelebbi helyeket preferálom. És mondjuk a Kostolányi elég gáz, mert igaz,h közel van, de én oda nem kocsizom be!!!!Ott egy csomószor kell sávot váltani, na én azt 2 gyerekkel!!! Akkor inkább BKV!!! Kép
Manoka!
Szüléstörténetet köszi, és vigyázz, mert a második már otthon ki fog bújni!!! Kép
Fic!
Masszázsolaj: bázisolaj: pl.mandulaolaj
plusz 10 csepp orbáncfű, 1-2 csepp rózsaolaj, és 1-2 csepp muskotályzsálya.
Ha jól emlékszem, mert ez most kútfőből jött...assze, ez...
Én még anno Lindi orbáncfű olaját kaptam meg, mert sehol nem kaptam, és Lindi épp megszült péntek reggel, én meg péntek este mentem nst-re, és volt olyan kedves, hogy elhozta oda nekem!!! Kép Emlékszel Lindi???
Épp 3 hónapja robbant be Igi a köztudatba! Hűűűűű, de régen volt!!!!! De olyan édi már igy 3 hónaposan! Tök sokat beszélgetünk, és most már disznó: sir a kocsiban az ülésben, kiveszem, akkor abbahagyja, és nézelődik. Én meg azt hittem, csak éhes. De nem! nem akar ülésben ülni!!! De ezt én nem fogom engedni!!!

Jucus!
Nagyon vicces, de én sem tudom, ki az a Bosssss. azt hittem, majd eszembe jut ki az, de úgy látom, ő ilyen "ismerősrabló" , szedi össze az embereket, bejelöl mindenkit, és van egy-két hülye, aki visszaigazolja (mint én!!)
Orthopéd doki: azt mondta 80%-os akármi...Ez mit jelent? Meg meséltem a B-nek, hogy megyünk egy öreg dokibácsihoz (mert ez hallottam róla)...erre odamentünk, és B közölte velem ott a doki előtt, hogy nem is öreg!!!! Nem is volt ciki....Kép

na, csákány...

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Ruz,
én kérem a mit lehet enni szopi alatt listát, légyszi, itt a címem: zsuzsanna.roman@freemail.hu Kép KÖSZI!
Azok az új buszok tényleg nagyon jók, én már egy ideje figyelem, hogy melyik vonalon lehet velük közlekedni (készülve a babakocsizásra). Sajna a régi volán buszokon, ahol mindkét oldalon dupla ülések vannak, tényleg nagyon kicsi a hely, nekem elég volt egy táska is ahhoz, hogy időnként beszoruljak, amikor még a szüleimmel Érden laktam. Nemhogy babakocsival ... hát ez van. Kép
fic.
ficánka

Sziasztok!

Bogárka
1X is elnézést kérek Petrától a bírkózós jelenetért, a Beni nevébenKép. Sajnos tudom, hogy az egyik gyerek a másiktól egy pillanat alatt eltanulja a rosszalkodási motivumokat és lehet, hogy Petra a torna után a Benitől tanult pankrátor mozdulatokat gyakorolta. Egyébként azt hallottam hogy a gyerekek ebben a korban a rengeteg mozgással tudják feldolgozni az őket érő hatásokat. És valljuk be, ebben a világban rengeteg olyan ismeretlen dolog van még, és a serpenyő inkább a rossz , veszélyes oldalra billen legtöbbször egy anya szemében.

Moosejaw
Köszönöm,Kép már beírtam a memóriámba és nézem az ikres storyt.

Ada
Éljenek sokáig a Lizák!!! Kép

Zööööd süti receptet köszönjük, az egybegyültek és a család nevében !Kép

Jucusmamus
Képek ingyééééér???? Infót kérek gyorsan mert rengeteg van és a családom min dig szekál hogy :MI mikor kapunk mááááár?Kép

Lányok
Bulizós képeket én is szeretnék. LééééccccciiiiKép

Ma a Beni mondta az esti mesét a tesz-vesz szótárból, majdnem megzabáltam örömömben,:
Egyszer volt, hol nem volt volt egyszer egy mackó és azon egy pulóver. Mert ő egy mackó. EnnyiKépKép Kép számomra ez már majdnem Benedek Elek

Pusza Kókuszdió
kókuszdió

Köszi Zsanci,
holnap megnézem a Momban, mert lusta vagyok megcsinálni ... meg az a biztos. Kép
Én azt hittem a talin látva Igit, hogy már idősebb ... hihetetlen, hogy 3 hónaposan már ilyen nagyfiú! Tényleg egy cukorfalat! A kendőben láthatóan jól érezte magát, már egészen újszülött korától bele lehet tenni? Én mostanság dilemmáztam, hogy kendő v. kenguru, és már hajlottam a kendő felé, amiben megerősített a tali is. Honnan érdemes beszerezni?
fic. (az infógyűjtő)
ficánka

Fic!
Én is inkább kendőt javaslok, de előtte csinálj végig egy tanfolyást...A mini manóban!!! Akkor király leszel. Én nem csináltam végig, nem is tudok semmit, azon az egy nyavajás x-formán kivül. Egyébként nekünk van kanga-roo is, de az pl. csak 8 kilóig jó, Igi most 7 körül van, még egy hónap és nem tom beletenni. kivenni már igy is rizikós, mert csak úgy tudom, ha kifeszitem belőle...és akkor azonnal kel...Kép
Igen, ha van "előrecsomagolt" olaj, érdemes inkább azt...
Kókuszdió!
Anno B "költött" 2 verset is, én azokat imádtam: "este van, este van, mindig rázogati van!" a másik: "egyszer volt egy iskola, beborogott a baskora!" Az idegen szavak jelentését ne kérdezzétek, egy a KÖLTÕI SZABADSÁG!!! Kép
Ma reggel azt mondta, "kivettem három csimpaszot a szememből." csimpasz=csip(p)a
És azt is mondta a múltkor, hogy keserű a gyerekkávé, mert túl sok benne a "fapor". Azaz a fahéj...Kép
na, lelövöm magam!!
Szasztok!!!
Jóéjt!
Zs.

Kép

ZsanciKép
zsancikant

jaj, vmit még találtam a könyvében, amibe az aranyköpéseket irom:
"Nyugodtan takarodjál be a szobámba!"- mondta az apjának 2005. ajnuár elsején...Kép
na, tényleg húzok...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsanci
Ez több mint édesKép Kép
kókuszdió

Kókusz!
Nem kell ám Petrát félteni! Kép Volt ő még ilyenebb is! Kép Kismozdony megvan, bármikor átvehető Kép El is ugorhattok érte ha gondolod, mert nekünk következő tali necces, lévén papírforma szerint 4 hét múlva érkezik Maszatka Kép
De ha jól emlékszem nem laktok messze, úgyhogy tényleg gyertek el nyugodtan valamikor. Ha nincs olyan nagy zsongás hátha Petra is jobban fogadná Beni "közeledését". Szerintem olyan édik együtt Kép

Ja, és még egy színes plüsskocka is gazdáját keresi!!! Nem hiányzik senkinek?

Na megyek lassan aludni, holnap hosszú nap lesz, délelőtt fogdoki, délután Baloghdoki, közte babaruhavasalás Kép. Ott száradnak a kötélen a kis mütyürruhák... olyan hihetetlen, Petra ruhái már óriásiak hozzájuk képest Kép

Bogárka (36)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

NA az elöbbi elszálltKép
Kókuszka!

Regisztrálj be a www.photohall.hu-ra és csak most pénteken gyorsan töltsd fel a képeidet.Aztán pár nap múlva csak érte kell menni .
A DM.nél mindig van,hogy ha rendelsz így a Neten keresztül képet akkor 10db-ot ingyen kapsz.Én kipróbáltam és csak 10db-ot rendeltem és 0 FT-ot kell fizetnem.Tök jó!

Jucus
20170114224602

Manoka, ez szuper volt! Kép Szokas szerint nem sirtam, de irigykedek marhaul es pipa vagyok a szulesznodre, hogy igy lerazott allandoan, es majdnemhogy keson ertetek be.

Nekem Bogarka is marhamessze van, de mindegy, hany km-re tudok veletek talalkozni, csak lehetoleg nem tul koz terulet legyen. Nincs meg valakinek kismamabanda altal letaposando fu a kertjeben? Kép

Zsanci, Kokusz, marhajok a szovegladak Kép Milyen vastag fuzetet es mikor kell venni?

Cipokerdesre nem kaptam ugyan valaszt, de azert itt egy kovetkezo is: ha meg egy szobaban alszunk a 10hossal, mikor celszeru kulon szobaba koltoztetni magunkat? nehezen szokja meg vagy nem lesz gond? a kisagy racsait mikor kell kivenni (azt a kettot, ami kozepen kiemelheto)? vagy az hulyeseg? es mikor lehet atszerelni normal kisagynak, ohne racsok?

kezdoanyukamoose
moosejaw

Hello Lányok!

Ellendrukkereknek jelentem, elromlott ma délután KicsiLizzi büfögője, elvitte a cica, vagy mi, szóval egész du. büfiztetés volt...kidögölődtünk .....

Manóka: szülésed rulez-király, Emma pedig gyönyörű (bebeee és élőben láttam)

Bogárka, Moos: gyermeknrek eredetileg is két nevet szántunk, a Hanna biztos volt, a második névből volt vay 4, és úgy határoztunk, hoy azt csak a szülőszobán, a kibújás után döntjük el izimiska alapján, hogy melyik légye...éshátimígyen lett Liza, merthogy olyan Lizás volt....a nevek sorrendje pedig a hangzás miatt fordított...mi mán csak ilyen csavarosak vagyunk...

Ildi:
köszönöm a listát, akkor abbahagyom a paradicsom-zabbantást

Zsanci:
igazi kis poéta B.fiad!

no, jóccakát, leragad a szemem...
ada007

marhasokat emlegetem ezeket a haziallatokat Kép ha titeket is zavar a rengeteg szoismetles, akkor hasznalhatok szinonimakat (nagyon, bazi, piszkosul, irtora, rettent stb.) Kép

Ja, Votiv! Van am egy piros vivijo-vunk, az egyik raghato muanyag "konyvunkben". Ha atkuldom neked, akkor mar nem haragszol? (tagranyiltszemu pislogo szmajli) es kek elefant meg zold nyul meg ilyenek vannak benne, nemtom mert kell igy osszezavarni a gyerekeket...
moosejaw

Moose!

Mit kérdeztél cipőileg?
Alvás:nem lehet megmondani előre,hogy mit fog szólni hozzá Nyúl.Ki kell próbálni,aztán majd meglátjátok,hogy nektek mi a jó.Lehet,hogy Õ nem fog vacakolni csak neked lesz rosszabb az átrohangálás ha véletlenül fel kel.

Rács:szerintem minél tovább bent hagyod annál tovább lesz nyugodt reggeledKépnem mászik át magától,csak kiabálni fog legfeljebb,hogy anya gyere!
Rendes ágy:mi költözéssel egybekötöttük Soma rácsoságyának elfelejtését de elöször csak matracot kapott ami a földön volt de én még arra is tettem leesésgátlót(nem normális Jucus)Ekkor másfél éves volt.Aztán pár hónap múlva megkapta az ágykeretet is hozzá,rendes,felnőtt méretet90x200-t.Én már gondoltam ara is,hogy 18 évesen a barátnője is elférjen ha nagyon kellKép

ElőrelátóJucus
20170114224602

Ada!

Paradicsomot nem kell elhagyni, csak forró vízbe áztasd be, aztán húzd le a héját, ha úgy is szereted!

Jucus!

Köszi az infót!

Bogárka!

Színes plüsskocka Kókuszdióé és az ikreké, a képek tanúsága szerint!Kép

Ildi
ildi76

Paradicsomot miért ne lehetne? Én eszem és semmi negatív hatása (-6ás). Utoljára ismétlem önmagam, aztán kiszállok a témából: óvatosan, kis mennyiségekben próbálgassatok BÁRMIT, aztán egyre többet és többet, ha nincs - 6 ás, lehet enni korlátlanul. Pont.

Zsanci, Kókusz: babaköltemények nagyon aranyosak, asszem, én is írni fogom! Kép

Jucus!
Te már az unokákra gyúrsz? Kép

Moose!
A mi füvünk kitaposható, de a kutyánk nem lenne túl népszerü asszem... hacsak nem kiképzökörútra indulnátok, és a baba-arculnyalintás, mama-füligfelugrás-pusziért senkit sem riasztana el...de öszintén szólva nem túl rulez ötlet...

Manoka!
Nem kell mindennap fözni. Ha hetente 1x vagy 2x kifözöd, az böven elég, egyébként csak jól mosogasd el. Nekem ezt tanácsolták, de mivel nem nagyon fejek, nem is fözök semmit, ha cumi lees, leöblít, visszaad. Ennyi. (A kezét is bekap, cicit is, pelust, ágyrácsot, meg amit még elér...és azokat meg nem is lehet fözni... bár ha jól föléhajolok a lábosnak, és belelógatom a ciciket... Kép)
neet
neet

Neet, fasza kis sztorit írtál! Szerintem én nem fogom tudni bkv-ztatni a babakocsit, akkor lehet, hogy inkább cepelem a bébihordót kézben.

Mkatus! Nekem is elkezdett dagadni a lábam, 100%, hogy összefüggésben van a meleggel. Korábban csak éjjel dagadt, de most napközben is. 28 hetes vagyok. Hétfőn megkérdem a dokit, mit tegyek, de amiket Neet mondott, azokat fogja ő is elmondani.

Ficánka! Ha építőiparban dolgoztál (mint ahogy én is), akkor az árát is tudod a vécének? Kép Perpill olyan drága, hogy ki se rendeljük a munkák helyszínére, csak ásunk egyet a melósoknak. Kép (szegények! A Feneketlen tó nekem is nagyon faja, de ennél még egy jobbat mondok! Én úgy tudom, hogy be lehet menni a Kertészeti Egyetem kertjébe sétálni, és padok is vannak, meg füves részek, meg kis tó, meg ilyenek. Mi simán szoktunk ott órákat eltölteni.

KÓRHÁZ: tegnap voltunk benn a nyílt napon, Kecskemétiné szülésznő vezetett körbe, nagyon rendes és barátságos volt!! Az Ikea szoba marha klassz, de a szülőszoba is teljesen barátságos, úgyhogy most már mindent tudunk, minden oké, csak menni kell szülni. Kép Kaptunk egy listát is, hogy mit kell vinnünk majd.

ancsipancsi

Neet, az nagyon fájna, úgyhogy inkább ne tedd! Vedd le őket, és úgy főzd ki, akkor biztos nem érzed a fájdalmat Kép

ancsipancsi

Bájdövéj: MÁV. Hamarost utazást tervezünk. A DMben kapható fertötlenítös folyadékot beszerezzük hozzá, bár nem emiatt írtátok, azért köszi a tippet!!! Vagy olyan sterilsátrat lehetkapni valahol? Mert a MÁV azért még nekem is sokk.....Kép
neet
neet

Ancsi!
Hüjjjjjjjjeeeeeeeee! Kép
neet, akinek nem-lecsatolhatóak-vannak
neet

sziasztok
kedden elkezdtem etetni Istit
ki akartam várni a 6hót csak szopival, de mivel az utóbbi 1 hóban szinte semmit nem nőtt, aztán a bulin megláttam a többi babát, és bepánikoltam, hogy biztos éheztetem szegényt
úgyhogy kapott már almát, banánt, a mélyhűtött tejeimet - és mindent befalt. ráadásul mintha nyugodtabb lenne
bár nem sokkal, max 1 órával alszik többet napközben
tejem alig van, és attól tartok, ha ritkul a szopi még kevesebb lesz Kép
de még nem adom fel, bevetek minden praktikát

votiv 8)
votiv

Sziasztok!

Lányok, tali ügyben lehet, hogy nálunk megoldható a dolog Kép, bár vannak hátráltató tényezők... az egyik például, hogy a zöld terület kb. akkora, mint Bogárkáék terasza kétszer, de sztem szűkösen elférhetünk, viszont csak drótkerítés van úgyhogy belátnak az utcáról Kép, mondjuk elég kis forgalom van. A másik ami nehezebb dió, hogy az anyósékkal lakunk, ezért az ő beleegyezésük is kell, főleg azért is, mert váltott műszakban dolgoznak és valamelyikük mindig éjszakás, vagyis nappal alszik és a zöld terület az ablak alatt található vagyis valszeg zavarná. De mindenesetre megkérdezem majd, mert lehet, hogy délután 3 óra már nem gond. Helyileg meg a Zugló és Kőbánya határán van a Kerepesi úttól nem messze, Õrstől kb. 3 km, buszmegálló van közel, sajna nem Volvós busz jár erre.

Szóval ha helyileg nektek jó lenne, akkor megkérdem az anyóst, apóst, hogy zavarná-e őket a dolog. Oké?

ruz
ruzicsky

Neet, pedig milyen praktikus lenne Kép, külön meg lehetne mosni. Így, ahogy egyre nő a hasam, újabban a páromat kérem meg, hogy mossa mán meg a lábamat :DD, mert a zuhanyzóban majd elvágódom, mikor felemelem a lábam mosásilag.

Amúgy a DM-es folyadékról jutott eszembe, hogy van ám egy olyan zselé, amit fertőtlenítésre lehet használni (KÉZMOSÁS HELYETT!!!), alkohol tartalmú izé, és tényleg jó, tehát egy szabadtéri parti alkalmával lehet használni kézfertőtlenítésre. Mondjuk a wc még akkor sem megoldott. De azért egy ilyen Feneketlen tó-féle helyen össze lehet jönni kicsit dumcsizni, nem feltétlen szükséges nagy dínomdánomot csapni, és akkor pipilni se kell annyira. habár....

ancsipancsi

Votiv! Hajrá! A szupermenek mit is szoktak enni?? Ízlett Istinek a gyümölcs? Nem köpte rád? Kép

Jajj! Tegnap hogy jártam! Az Auchanban jártunk, aztán láttam egy Jucus-fajta mamát, több gyerkőccel, meg egy másik csajjal, és visszaléptem megnézni, hogy nem Soma-e az a kisfiú, de nem az volt Kép , úgyhogy inkább nem szólítottam le őket :D :D :D:D :D

ancsipancsi

olyan szépek az új babók, Lizi, Emma és Ákoska! gratulálok az édesanyáknak és persze az édesapáknak is!

Bori, Simi egy kis tündér, mintha álmában mosolyogna! Kép cicid? ne haragudj, nem is olvastam, hogy szóltál Kép nekem is pont ott volt csomó! ezeket csináltam:
- minden szopi előtt forró vizes v. száraz borogatás, hogy könnyebben jöjjön
- minden szopipózt ki kell próbálni, ami csak eszedbe jut, akár 4kézláb is (fontos h. Simi feje és teste egy irányba nézzen, így tud legerősebben szopizni, és az álla nézzen a csomó felé)
- mindig ezen a cicin kezdeni a szopit, aztán ha nagyon nem megy és dühös lesz a babó, váltás, majd vissza erre - a sűrű váltogatást is meg kell próbálni, mert minden mellretevésnél az első szívások ált. a legerősebbek
- folyamatosan fejni, pl. szopi után beülni a kádba, forró zuhany a cicire és fejés
- Bryonia 9CH, 2-3x5, és ha hőem/láz lenne, akkor Belladonna 9CH (akár félóránként 5)
- masszírozás (de ne szárazon, mert úgy nagyon le lehet nyúzni a cicit, hanem mondjuk egy pici olajjal)
remélem hamar túlleszel rajta!

votiv 8)
votiv

Sziasztok Lányok,

jó sokat írtatokKép nem győzöm elolvasni.

Moosejaw:
cípő kérdés, ebben is mindenki mást mond, de általában egyetértenek abban, hogy lakásban nem kell ráadni, elég a csúszásgátlós zokni. Ha már nagyon sokat áll és lépegetni próbál akkor kell cipő de akkor is a szabadban lakásban nem. Ha ki akar szállni a babakocsiból, mászni akar, esetleg homokozóba viszed, szerintem ilyenkor célszerű már a lábukon cipőnek lenni márcsak védelem szempontjából is.
Ami sokaknak bevált, az a Falcon elsőlépés cipő. A babaszobán árul egy lány és szerintem jó árban van 3950-5000 ft között van. Brúnónak ilyet vettünk és nagyon jó.
Tényleg homokozóban voltatok már?
Külön alvás, szerintem próbáljátok meg, Brúnó 3 hónapos kora óta külön alszik és semmi gond, bezzeg ha elmegyünk és egy szobában kell aludnia velünk akkor van balhé, nem érti éjjel ha felébred, hogy mi van, mit keresünk mi ottKép Szerintem ez is olyan dolog, hogy mi aggódunk, mi lesz ha külön szobába kerül, a babák meg észre sem veszik.

Lányok ha mehetünk mi is akkor szívesen találkoznánk Veletek.
zsebi2004

Ancsi, a banán nagyon ízlett neki, húzkodta maga felé a kanalat (nem ismeri még a "ritmusos" evést, ő ugyanis szopiban nem tart szüneteket, csak nyel és nyel...)
nem is köpködött, még trutyis is alig lett
ma eszünk répát
vettem bébiételt is, de tele voltak cukorral a rohadt kecskemétik
ezek, meg a táplálkozásszakértőik??? szerint a 4hós gyerekkajába sok cukor kell???????? az a JÓ ÍZ???
mi nem eszünk kristálycukrot, szóval a gyereknek se fogok adni. vagy csak hippet veszek neki 300ft-ért, vagy piacra fogok járni.

votiv 8)
votiv

Votiv, nem akarlak elkeseríteni de a Hipp kaják nagyrészében is van cukor.....
zsebi2004

Bogárka
a csörgős kocka is a miénk a változatosság kedvéért!Kép
kókuszdió

Hu, akkor en hulyeseget irtam? Az alla es nem az orra? Bocs, Bori, egyre pocsekabb a memoriam. Ezentul nem is szolok hozza semmilyen cicikerdeshez Kép

Koszonom a cipos es alvos valaszokat. Termeszetesen csak utcara akarok majd cipot raadni, ha mar elindul, itthon eszem agaban sincs. Azert az 5e nem valami olcso, ha azt vesszuk, hogy ket honap mulva mar vehetek masikat, vagy nem?

Most mi lett az ernyoverdaval? Zs, nem hoztad el, vagy Votivnak nem tetszett es most mar rad is haragszik, nemcsak ram?

Neet, veled almodtam, mar nem emlekszem mit, de biztos nem a kert volt, ne aggodj. Meg azt is almodtam, hogy rengeteget uvoltozok es aztan ketsegbeestem es azt kezdtem el kiabalni, hogy nem akarok az anyosom lenni... de mostanaban tenyleg sokat kiabalok (a gyerekkel meg a macskaval), mit lehet ez ellen tenni? Kép
moosejaw

Votiv! képzeld, hogy a bébitea nagyrésze is cukor, úgyhogy én inkább csak filterest fogok annakidején adni neki. a kecskeméti kaják sok hozzáadott cukrot tartalmaznak???? ez furcsa! nem inkább hogy szénhidrátban gazdagok? mert a zöldségek többnyire szénhidrátot tartalmaznak, emiatt van tele "cukorral" a kaja. remélem tényleg nem nyomják tele az üveget még egy kiló kristállyal is.

ancsipancsi

Moose!
És leugattál álmodban? És nagyon megvertelek? Kép
Sztem építsd le a közeledböl az idegesítö elemeket, és csinálj sok vicces dolgot.
Én este pl. az aludnimégnemakaró Esztimet áthelyeztem a hitvesi ágyba, mellédöltem, és köbö 258 db csókot helyeztem el a kezén, nyakán, meg ahol értem. Abban a pillanatban elmúlt minden bajom. Kép

Votiv!
Részletes bvk-s mél ment, ha gondolod, megér egy végigolvasást.
neet
neet

Lehet, hogy drága de nem találtam olcsóbbat, ami az igényeimnek megfelelt. Hetekig járkáltam mire vettem neki.
Néhány info:
Maus márkájú 3 csattos szandál 3990 Ft.
A Deichmann-nál két márka van, de mindkettő drágább kategória 4500-től felfelé és ezt nem is nagyon ismerik itthon nem ajánlják első cipőnek, modnjuk ez nem zavart volna, de eléggé mérethiányosak.
Vannak a méreg drága cipők, mint siesta, salus, dr.Leo ezeket aranyárban mérik. Szerintem a cipővel is úgy vannak, hogy kénytelen vagy megvenni a gyereknek úgyhogy megkérik az árát.....
Én nem pont akkorát vettem mint a lába hanem kicsit nagyobbat nyár végéig remélem jó lesz, de első cipőnek szerintem nem lehet gagyit venni, mert fontos a lábuknak, hogy tartsa azt a cipő.

Ha valaki tud ennél olcsóbban jó minőségű cipőt az nekem is szóljon, vevő vagyok rá Kép
zsebi2004

Votiv,
Nagyon édes lehet Isti, amikor gyümit eszik!

Zanza,
Én nem azt írtam a kérelembe, hogy a baba 2 éves koráig kérem a fiznélküli szabit, hanem pontosan dátummal (attól a naptól, amikor lejár a szülési szabi addig a napig, amig a baba a 3. évet betölti). Ha másként alakul és vissza szeretnék menni dolgozni, akkor 30 nappal előtte kell bejelentenem és akkor mehetek vissza. De remélem, addig fog jönni a kistesó, már most olyan sokat gondolok Rá... Kép

Kókuszdió,
Annyira édesek az ikrek, a fotókon is! És úgy örülök, hgy megfoghattam egyiküket (bár nem tudom, melyikük volt) és a válladra tehettem!

Blaye
blaye

Sziasztok,

Kérdésem lenne a XI. kerületiekhez, azt az egyszeri vacak támogatást hogy kell igényelni? Van rá letölthető netes nyomtatvány, vagy oda kell baktatni érte?

LÁnyok: az "utolsó kenetnél":-)) automatikusan nézik a streptokokuszmokuszt vagy azt kérni kell vagy ez is kórház és doki függő? utálom, hogy mindenre nekünk kell odafigyelni??

Köszi JohannaZSebi

Kép
Kép
johanna1975

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: