A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

LillaKép
Nagyon szurkolok, hogy a kicsik minél tovább bentmaradjanak.
k

KépKép
KépKép
kirri

egy hét alatt mennyit termeltetek...
leírom mi van velünk aztán olvasásba kezdek.

poicm egyre nagyobb és már az oldalt alvás sem megy csak néha és csak bal oldalon. háton meg felhúzott lábakkal nekem nem kényelmes, de kezdek hozzászokni. (mást úgy sem tudok csinálni)
a méhszáj 3 hete még nyitva volt (remélem már zárul befele) és csütörtökön megyek a doktor bácsihoz. a jobb oldalon lévő palánta szúr és sokkal többet mozog, mint a másik.

a legnagyobb és jelenleg az egyetlen hason kívül lévő csemetém JÁR Kép és egyedül, nagyon ügyiKép és édes.
áttértünk nála a napi 1 alvásra, ez jobb neki. eddig 2x 1 órát vagy 2x fél órát aludt(ami szerintem kevés), most meg délben leteszem és 2 vagy 3-kor kel fel. ma 3.20kor!! kelt. örülök, h áttértünk az 1 alvásra.
probléma volt nála a főzelék, gyümölcs evéssel február óta, az új praktika, péppet keverek a főzelékbe, így már normális adagokat eszik, a pépet meg majd folyamatosan csökkentem.
a játszóteret meg a homokozót nagyon szereti és jól el is fárad.

mondhatom jól alakulnak nálunk a dolgok, csak amiatt izgulok, h mit mond majd az orvos.

pusz: Vikta

22+1KépKép 11hó+Kép
vikta

Cat Kép
folyik az orra... egyébként semmi baja, mosolygós, mint mindig, csak naponta orrszívózunk, amikor üvölt, de 1 perc múlva semmi baja Kép Kép Kép

Már megjöhetne az én kocsim is Kép talán a hét végére itt lesz Kép

Lillának kitartás! Nagyon-nagyon ügyesek voltak eddig is. Lehet valamit tudni? fertőzés volt? vagy más gond?

dobok pár képet:
így birkózunk
Kép
Máté
Kép
Levi
Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Annamari Kép dejó, hogy végre otthon a család Kép biztos nagyon ügyesek lesztek szopiügyben Kép

Orsi Kép már csak Gergő szopizik néha, de ő is kb. 1,5 óra alatt 70-80-at, és persze utána még éhes, és még akkor ott van Petike is. Így igazából szinte csak fejek, 1l körül egy nap, + kapnak hozott anyatejet. Annyira akartam őket szopiztatni, de nem megy, tök bénának érzem magam, hogy csak nekem nem sikerül. És ha éjjel egyszerre ordítanak egyiket sem tudom megnyugatni cicin, mert idegesít a másik ordítása, és ilyenkor mindegyiknek 2-3 óra kellene belőlem egyidőben de külön-külön.

Lillának mi is nagyon szurkolunk!!! MÁV-ról sajnos én is tudnék mesélni ...

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

CatKép
Ha beszélsz Lillával én is drukkolok és puszilom ÕketKép Jó lenne még egy-két hetet kihúzniuk de már igy is kész csoda, hogy kibirtákKép Irtam levelet a férjének, majd este viszi beKép
A kocsi miatt irigy vagyok, de már nem variálok, valahogy kihúzzuk ezzel a CAM kocsival.
SzilviKép
Nem vagy béne, ez nagyon szép eredmény, hogy 1l-ert tudsz fejni egy napKép
OrsiKép
Tündériek, nagyon szépek és persze ügyesekKép Csodás szemük vanKépMilyen kocsira vársz?

Puszi:Doris
doris

Sziszus Kép
Mi az, hogy béna vagy!!! Ne beszélj már butaságot!!! Nagyon-nagyon ügyes vagy. Még régebben Catnek írtam, hogy egy átlagos nő, átlagos napi "tejhozama" 700-800 ml, ha fejéssel 1 l-t sikerült fejni, az nagyon-nagyon szép teljesítmény, mert fejés sokkal kisebb stimuláció a mellnek! Nagyon ügyes vagy!

Doris Kép
egy Graco egymás melletti kocsit rendeltem Németországban 120 EURért, nagyon jó kis kocsi, és most várom, hogy Apuék szállítója meghozza.
A BBC-t úgy tűnik sikerül majd eladni, ha már nem kellenek a hordozók! Praktikusabb lesz nekünk is egy egymás melleti kocsi.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!Kép

Most értem haza a kórházból, sajna nem túl jó hírekkel... A lányok továbbra se nőnek, így szerdán megcsászároznak.Kép Kép Kép
Remélem minden rendben lesz, eleggé aggódok hogy mi lehet az oka annak, hogy nem híznak... a dokik sokat nem tudtak mondani, mivel a méhlepény és a zsinór még mindig rendben van...

AnnamariKép

Szuper, hogy együtt van otthon a család! Kép

Lillának én is nagyon drukkolok, remélem még húzzák egy ideig.

Gyöngyi

bgy

GyöngyiKép
Ne idegeskedj, szerencsére jól kihúztátok a heteket, tüdőérlelő is megvolt és majd itt kint meghiznak a kicsikKép Fel a fejjel, drukkolunk és várjuk a hireketKép Majd sms-ben tartsuk a kapcsolatotKép Holnap be kell feküdnöd?

doris

Gyöngyi Kép
biztosan minden rendben lesz!!! Ne aggódj! (tudom, könnyű mondani, mert mindenki aggódik, de próbálj meg nem aggódni)
Nagyon drukkolunk Nektek szerdán!
Milyen jó, hogy találkozol akkor a lányokkal! Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

DorisKép

Csak szerda reggel kell bemennem. Igyekszem nem aggódni, de egyfolytában az jár a fejemben, hogy nehogy valami bajuk legyen és azért nem nőnek... Kép
Jelentkezem sms-ben, amint tudok. Még nem biztos hogy kaphatok gerincbe érzéstelenítőt, majd szerda reggel derül ki az is.
Ti hogy vagytok?

Puszi,

Gyöngyi

bgy

Sziasztok!

Annamari!
Örülök, hogy végre otthon vagytok!

Gyöngyi!
Én is nagyon szorítok nektek!

Sziszus!
Nagyon ügyes vagyKép! Sajna én nem tudtam szoptatni a fiaimat, és fejés sem ment, még az Avent Isissel semKép

Lányok,
képzeljétek, az én jól alvó fiaim mostanában hajnalban felébrednek, és csak akkor nyugodnak meg ha esznek. Ha hallom a gyereksírást, már megyek is a konyhába, mert tudom, hogy én nem vagyok elég...
Remélem nem tart sokáig ez az időszak,mert én ehhez nem vagyok hozzászokvaKép
Igaz, már nagyon beindultak a fiúk, másznak ezerrel, feltérdelnek mindenhova, lehet, hogy lemozogják a kaját....
ildikó

IldikóKép
Nem működne az, ha este 10-kor megetetnéd őket félálomban ? Nekünk az jött be, hogy akkor még kapnak kajcsit, így reggel 7-ig bírják kaja nélkül. Sajnos ez nem jelenti azt, hogy nem kelnek fel, mert hajnal 4-től több alkalommal is felsírnak, és 6-1/2 7-től meg nem alszanak egyáltalán.KépKép

GyöngyiKép
Mostmár ne bánkódjál, inkább készülj lélekben a csaszira, és beszéld meg a csajokkal is a pocidban, hogy felkészüljenek rá. Szerintem semmi gond nincs velük, csak valószínűleg a lepényi keringés már nem tökéletes, elfáradt a lepény.

SziszusKép
Ne beszélj butaságot, hogy béna vagy. Ha 1 litert tudsz fejni, akkor a fiúk, mivel a szopás hatékonyabb, akár 1,6-1,8 litert is szopiznának. Persze Õk nem mindig azt akarják, amit mi, így az egyszerűbb cuclisüveg mellett döntenek.Kép Én is ezt a harcot vívtam meg velük 3,5 hónapos korukban. Persze Õk győztek, sok-sok lelkiismeretfurdalást okozva nekem, de visszagondolva buta voltam, hogy ezen bánkódtam.

OrsiKép
Édesek a kölkök.KépKép Nálunk is Samu most is Olit gyepálja. Remélem már nem sokáig, mert ideje lenne elkezdenie mászni, és akkor elskerázna előle.KépKép Oli már 5 hónapos kora óta csak 4kézláb ring le föl, de nem akar elindulni.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat Kép
Máté is csak ring Kép még a kezét sem emeli fel, négykézlábból nem nyúl előre... idővel ez is jön majd KépKép
Levi ma végigücsörögte a napot Kép nagyon élvezi, hogy tud ülni Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

GyöngyiKép
Próbálj meg nyugodt maradni, nem hiszem, hogy bármi bajuk van inkább a flowra vagy a lepényre gyanakszom én is mert egyformán nem nőnek. Szerdán már együtt lesztek és nagyon várjuk a hireket FelőletekKépDrukkolunkKép
CatKép
Nálunk is nehezen indult el a mászás Lilcsikénél de egyszerűen Õ mindent később csinál mint GeriKép
IldiKép
Az enyémek 17 hónaposan szoktak le az éjszakai evésről...nem idegesitett a dolog, mert tudtam kajcsi után nyugisabban visszaalszanak. Sajnos az éjszakáink katasztrófálisak hiába nem esznek már...KitartásKép

ui:Lányok! VAdvirágékról nem tudtok esetleg valamit? Nagyon régen nem jelentkezett már és lassan itt a szülés ideje...

doris

IldikóKép
Akartam kérdezni, hogy hogy álltok a kanalazással ? Miket esznek a fiúk ? Mennyire sikerült a tápszert kiváltani ?

OrsiKép
Én is már az ülést várom, hogy stabilan üljenek, akkor talán nem olyan unalmas, mint folyton hason feküdni.Kép Bár azt olvastam, hogy minél tovább tart egy mozgásforma, annál jobban rögzül, és az agyfejlődés szempontjából jobb. Na akkor Olikám ezek szerint 4kézláb fog ballagni is.Kép Még a kádban is 4kézláb áll, a fürdéskor.KépKép

DorisKép
Nálunk Oli eddig mindent hamarabb csinált mint Samu, pl. forgások, fognövesztés, beszédKép,4kézlábazás, de a mászás az nehezen megy neki. Lehet, hogy addig jó nekemKépKép

Mikor jöttök legközelebb haza ?

Sajna Vadvirágékról nem tudok semmit, de remélem jól vannak.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Cat Kép
nem tudom Kép Máté is lehet, hogy így fog ballagni, Levi meg 68as ruhában Kép Kép szerintem sosem fogja kinőni.
1 hónap alatt magára rántott kő kemény 150 grammot... már elértük a 6.5 kilót Kép Kép Kép de egyszerűen megtömni nem tudom, 1 előre, 2 hátra gyorsasággal haladunk a kanállal Kép ő inkább mozog, mint, hogy egyen Kép

Vadvirágról tényleg jó lenne valami hír!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

KristinKép
Gratulálok a babákhoz KépKépés örülök, h ilyen sokáig a pociban laktak. És nagy a súlyuk is.
Mondtam már, h én is ilyet akarok.
Várom a képeket!! meg persz, h otthon legyetek!

Nettke,Kép
A lányom most 11 hónapos és ha alvás van be az ágyba, elköszönök tőle és kijövök a szobából. Ez 2 hónapja megy 1x fél órát üvöltött most általában sírás nélkül elalszik. De ezt egy pár hetes gyerekkel nem lehet és én sem csináltam meg. Én feküdtem az ágyban háton és csak rajtam aludt Dalma. Persze közben én nem sokat tudtam aludni. De azért próbáltam betenni az ágyba is, h ne szokja meg a rajtam való alvást. Van amikor elvolt az ágyában, van amikor nem. majd fokozatosan leszoktattam a mamán való alvásról. Ez viszont fontos! Szép lassan alakul minden.

AnnamariKép
Én is 50 helyett simán adtam volna neki 70tejcit. Ha meg szopizott nem tudod leállítani ez kb 50 volt na elég lesz kisfiam. Az a fő, h eszik (nálam csak pár hónapig volt tejci)

Jó dolgod van, h a férjed segít neked de meg is érdemled.

Ezt a kakis atrakciót a lányom az apjával követte el. Nyár volt, nagyon meleg. A gyereket rátettük egy pelenkázóalátétre, amire tettünk egy textilpelus lepedőnek, h ne izzadjon a pici. Apja meg mellette ült és figyelte a picit, aztán elment megfürödni.

Szilvi,Kép
Én nem akartam neki cumit adni, nem is vettem. A húgom vett neki. Most már nincs vele bajom, h cumizik (végül is jobb, mint az ujja) persze 3 évesen majd a leszoktatás lesz neki nehezebb.
Csilla, Eri,Kép
Köszi a tippet (nekünk nincs spektrum) de majd a barátunkkal felvetettem.

Orsi,Kép
Nagyon ügyes és nagyon korán áll.

Próbáltam megnézni, de sem a képek nem jönnek be, sem a tábla nem látható.

Jó nagy játszóterük van a fiúknak. Pedig milyen szép járókájuk volt.

Cicamica és férje,KépKép
Akkor uott fekszik ahova én járok.
Kitartás Lilla!!

Hát az a 13 nap a szülőszobán nem lehetett semmi.

GabusKép
Ez borzalmas lehetett. Különösen, h kijöttetek a kórházból és mindenféle hülyeséggel ijesztegetnek. Szerencsére csak rémhír volt.

Örülök, h a pocaklakókkal minden rendben van.

talán te írtad, h a pocidon kinőtt 1 szőrszál és a lányod a babák hajának gondolta. Nálunk Dalma a köldömet nyomogatja, mert kiáll és ha hosszú póló van rajtam felhúzza, h hozzájusson a játékterülethez.

Gondolom nehéz lesz, de a gyerekekért mindent. Mi meg majd várjuk a születésükről a híreket és a képeket. Puszi.

Én hüvelyi úton szeretném megszülni a gyerekeket és ha minden adott hozzá akkor én ragaszkodom ehhez. Persze mindenki máshogy akarja. Valaki a normál szüléstől fél és szerinte az a fájdalmasabb, valaki uezt mondja el a csaszitól. Például én rettegek a csaszitól.

EnigmaKép
Az utsó leletek alapján minden rendben van a babáiddal. Ez a fontos a többivel ne törődj, feleslegesen ne izgasd magad!!

pusz: Vikta és kinti, benti gyerekek KépKép Kép
vikta

ViktaKép
Gratulálok a kis Csemetédnek a járáshoz,nagyon ügyesKép Kitartás a kényelmetlen alvás miatt, ez sajna már igy marad a végéigKépHány hetesek vagytok?
CatKép
Júni 09.-én és 13.-án már sajna jövünk is vissza. Lesz egy korababás tali amit nem szeretnék kihagyni...persze ember tervez, a többit meg majd meglátjuk de reménykedemKép

doris

DorisKép
Nem lehet így egyszerű állandóan a hazautazgatást szervezgetni, összeegyeztetni a gyerkőcök vizsgálatait, a Ti programjaitokkalKép Meddig maradtok még kint ?

Puszi
Cat

Cat
Kép
cateye

CatKép
Igazad van, nem egyszerű, de vállaltuk igy végigcsinálom a Párom mellett. Biztos emlékszel, a külföldi munkát még a lobik elött elvállata épp azért, hogy valami más irányba mozduljon a több éves reménytelen próbálkozás után...aztán igy alakultKépKép Ez a külföld bizonyos szempontból nagyon jókor jött de azért első gyerekekkel ráadásul igy, hogy korababák lettek és rohangáltunk haza a fejlesztésekre (ui.itt nincs Dévényes gyógypedagógus)elég nehéz de azért a nagyján már túl vagyunkKép Hiányoznak a barátok, rokonok,testvérek, talán ez a lehnehezebbKép
Fogalmam sincs meddig maradunk még...

doris

DorisKép
Már szerintem is a nehezén túl vagytok, és ez a lényegKépKép Jó lenne, ha hamar hazakerülnétek, mert sűrűbben talizhatnánk.Kép Edikééknél olyan jól sikerült a tali, hoyg hamarosa megismételjük.

Cat

Cat
Kép
cateye

CatKép
Aranyos vagy. Én már nem is jelentkezem Edikéék talijára mert sajna a gyerkőcök valahogy mindig közbeszólnak de reméljük már a kis immunrendszerük is erősödik hónapról-hónapra és ez segit, hogy ne robbanjanak le mindig. Azért most már rekordot döntöttünk mert szombaton mentünk haza és csak csütörtökre taknyosodtak beKép Korábban két-három napon belül lebetegedtek.
Egyébként megmaradt a dolog szimpla náthánál, szerencséreKép

doris

Sziasztok!

Tegnap este hazajöttünk mind a négyen,így együtt a család!!!
Fiúk jól vannak, ügyesen szopiznak.Hála istenek,eddig aránylag "jól" viselkednek.Csak szegény Benike hasfájós, így most is itt mocorog mellettem a bébihordozóban.
Tanácsot szeretnék kérni,kinek mi vállt be hasfájásra!Espumisan csöppöt vett a férjem,meg valami homeopátiás bogyót ajánlottak,ami holnapra lesz meg.
Érdemes beszerezni cumit?Nagyon ellene vagyok,de valahol azt olvastam,hogy hasfájós babáknak ajánlják.

Igyekszem visszaolvasni,kivel mit történt és amennyire lehet,gyakran jelentkezni!

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!
Én is egy ikres anyuka vagyok. A fiúk holnap lesznek 6 hetesek. Õk is korábban érkeztek 35.hétre. Súlyuk:2290, 2360. Nem egyformák. Mi az Istvánban bajlódtunk az evéssel. Besárgultak és mindig elaludtak a cicimen. Mára nagyon kikerekedtünk és szinte mindig ennének. Zsombor nagyon anyás lett. Ö jött ki a Világra másodikként. A burkát kellett megrepeszteni. Lehet, ezért anyásabb?
Zalánnak kiáll a köldöke. Sérv. Jó az ha leragasztja az orvos?
Puszi minden sorstársnak és várom az okos tanácsokat minden téren!
nobono

EditKép

De jó hallani felőled! Gratula a nagy családhoz!Kép

Judyt írt sms-t, hogy hétvégére hazamehet, biztos jelentkezik, amint tud.

Gyöngyi

bgy

Sziasztok!!

Orsi Kép gyönyörű ez a két kis csibész Kép

Gyöngy Kép minden rendben lesz!! Kép sokat gondolunk rád!!

Edit Kép dejó hogy ti is otthon!!! Kép mi cumizunk, és azóta picit többet alszom Kép mondjuk úgy 1 óra 40 percet Kép egyben.
Ma iszonyat hiszti van, egész nap csak kinlódnak Kép semmi nem jó ...

Nobo Kép üdv közöttünk Kép a fiaid egy nappal öregebbek az enyémeknél Kép nekem semmi okos tanácsom nincs ... nálunk mindegyik anyásapás Kép

Köszi a fejős bíztatást, tényleg nagyon akartam szoptatni, és nagyon megviselt, hogy nem megy KépKép

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

SziasztokKép
EditKép
Fogalmam sincs jó-e a cumizás hasfájásra...erről még nem hallottam, nálunk cumisak a gyerekek, még az inkubátorban kellett nekik valami, ami megnyugtatta Õket.Kitartás, néhány hét alatt enyhülni szokott a hasfájás isKép
NobonoKép
Én is üdvözöllek és gratulálok a babákhozKép
Nálunk Lilcsikének köldöksérve volt, azt elég volt visszatlogatni minden pelenkázáskor aztán megerősödött a hasizma és rendbejött a dolog.
GyöngyiKép
Nagyon drukkolunk holnapra és várjuk az sms-tKép Vigyázz Magatokra és próbálj nem idegeskedniKép
SzilviKép
Biztos a front viseli meg Õket, az nálunk is gondot okoz még most is.

doris

SzilviKép

Remélem azért javul majd még a helyzet! Szép kis kilátások! Kép

Lányok, meg tudna dobni valaki egy kórházas listával? Tudjátok, ellopták a gépet, és azon volt minden doksim...Kép Kb. összeszedtem a dolgokat, de úgy érzem kimaradt valami.

OrsiKép

Haláli a két kópé!Kép Látom Levi lelkesen gyakorolja tudományát.
Jól emlékszem, hogy te otthon vagy bőrgyógyis kérdésekben? Tudod esetleg hogy körömgombára mit lehet használni szoptatás alatt? Eddig Lamisil-t használtam, de arra az van írva, hogy szoptatás alatt nem használható.

Na, megyek vissza vasalniKép... feltéve hogy ebben a tipikus ír időjárásban megszáradtak a cuccok.

Gyöngyi

bgy

EditKép
Nekünk hasfájós volt mindkét fiú, így megjártuk velük a poklok poklát. Igazán semmi nem segített, csak az idő, mert 2 hónapos korukban mintha elvágták volna elmúlt. Azért is adtunk cumit nekik, mert a 24 órából 20-at végigüvöltöttek. A cumi segített picit.
Mi kipróbáltuk az összes fellelhető szert: Infacol, Gripe Water, Espumisan, Sub Simplex, homeos bogyó, de nem vált be igazán egyik sem. Az Espumisant és a Gripe-t csak 1 hónapos kor után szabad adni! Nagyjából mindegyiknek az ánizs, vagy a kapormagolaj az alapja, így ha egyik nem segít, nem nagyon érdemes a másikat sem próbálni. Az Infacol mehet újszülötteknek, de ha igazán hasfájós a pici, akkor nem fog az sem segíteni.Kép

GyöngyiKép
Ezer drukk holnapra!KépKépKépKép

SziszusKép
Vannak képek a fiúkról ? Úgy megnézném a drágákat.

NobonoKép
Hol voltál eddig, hogy nem jelentkeztél ? Üdv a topikban, és külön üdv. a 2 fiús ikresek csoportjábanKépKép Nagyon elpasisodunk itt, éppen jól jönnek Gyöngyi lánykái majd.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Ne haragudjatok, hogy nem tudok mindenkinek külön gratulálni, de nagyon örülök a sok egészséges, aranyos újszülött babának!!!

Még nem olvastam mindent vissza, de Annamarit gyorsan megpróbálom megnyugtatni ROP ügyben: nálunk mindkét fiúnak ROP 2 volt, állandóan koraszülött szemészetre jártunk, még két kilósak se voltak és átvitt a mentő a Mária u-ba Kistarcsáról stb.... Szóba került a lézeres szemműtét, de végül megúsztuk és most mindkét fiúnak rendben van a szeme, még szemüveg sem kellett eddig!!! Úgyhogy ne izgulj, a ROP 1 a legenyhébb változat, biztos minden rendben lesz. A kontrollnak meg csak örüljél, legalább alapos megfigyelés alatt állnak majd a gyerekek, az az időre született babáknál sem árt! Klassz, hogy végre otthon vagytok! Végül mennyit voltak kórházban a fiúk?

Ritáról tudtok valamit, nagyon eltűnt!

Mimóza
mimóza

Nobono,Kép
üdvözöllek és a gyerekeket is KépKép
sajna tanácsot nem tudok adni.

Doris,Kép
a pocilakók 22 hetesek, így van még 3 de inkább 4 hónapunk. majd megbeszélemKép velük, h szeptemberig bentről figyeljék az eseményeket, utána kikuksizhatnak.
a férjed hány évig válallta el a munkát? utána hazajöttök?
köszöni a büszke mama a gratulát.

Gyöngyi,Kép
én is drukollok neked!!!

Edit,Kép
gyengéden masszírozd a pociját az óramutatójárásával megegyezően. ha fájt a pocija nálunk bevált: a karomra fektettem hassal, ezt a doki néni mutatta. küldök egy ari képet az "eseményől".

pusz: Vikta

22+2KépKép 11hó+Kép
vikta

itt az ari kép.
elég régiKép

Kép
vikta

Sziasztok, bocsánat, hogy idetolakodtam. Judyt után "kutattam". Tudtok róla vmit?

Icsilya, tettél fel képet a gyerkőcökről szombaton, amin olyan járókafélében vannak. A szőnyeget láttam már, de azt a rácsot, ami bekeríti, hol vettétek? Nagyon tetszik! Köszi!

Annamari, nagyon örülök, hogy végre otthon vagytok! Vigyázzatok egymásra!

sygnum

Kép
sygnum

a teljesség kedvéért itt egy aktuális képa kisasszonyrólKép

Kép
vikta

EditKép
a mondatot nem fejeztem be, tehát a karomra fektettem hassal (az elején féltem, h leejtem de aztán könnyen meg lehet tartani) picit ringattam és a hátát simiztem, így megnyugodott.

Vikta
vikta

Ez a weboldal egy angol nyelvtanfolyamot tartalmaz, amely elsősorban a gyermekükkel otthon lévő kismamák, anyukák számára készült.
http://www.kismamaweb.hu/kismama_index/
simones

Sygnum Kép
a KIKÁban, járóka-keret a neve. A mienk 2 csomag, ez 8+8 db (8 nagy és 8 összekötő). 19.900 Ft.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Cat!
Köszi a tippet,de nálunk normálisan is későn van a vacsi. A fiúk kb. fél tíz körül esznek utoljára, tízkor teszem be őket az ágyukba, és kb. 5 perc múlva alszanak is. Mi ilyen későn fekvők vagyunk, ezért alszunk kilencig!Kép( Jó esetben) Ma nem keltek fel, lehet azért, mert egy adagoló kanállal több tápszert tettem üvegükbeKép ( Még a védőnő ajánlotta, hogy esetleg kipróbálhatom, ha úgy látom, hamar megéheznek, mivel ez a táp kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a követő, 2-es, 3-as tápszerek.)
Egy pár este így adom nekik, és ha nem kelnek fel, akkor ennél maradok.
Kanalas evés:már ott tartunk, hogy a fiúk kétszer esznek pépeset. Délben ( ami nekünk két órát jelent)főzeléket, uzsira gyümölcsöt, mostanában már joghurtot is adok nekik. Délben ketten megesznek másfél üveg bébiételt, és utána még kapnak tápszert, kb. egy óra múlva. A délutáni joghurt után már nem nagyon kérik, ma megkínálom őket vizzelKép Eddig még nem kaptak, szerintem nem fogják meginni...
És ti miket esztek? Vizet, teát isznak a fiúk?

Edit!
De jó, hogy már itthon vagytok! Ha mindenki alszik, használd ki te is, biztosan nagyon fárasztó lesz az első pár hónap.
Cumi: mi is kipróbáltuk, csak hogy egy kis nyugi legyen, de a fiúk nem tanulták meg használni, állandóan kiesett a szájukból, pelenkával tömködtem ki nekik, de egy idő után ezt is feladtam, maradt a sírásKép

Nobolo!
Gratula a babákhoz!

Lányok!
A ti babáitok nem állnak/álltak lábújjhegyen?
Ma volt nálunk a gyerekorvos, és megjegyezte, hogy a fiúk időnként nem jól tartják a lábukat. Persze még nem állnak, de ha felállítjuk őket, akkor nem a talpukon állnak. Javasolta, hogy nappal is legyenek olyan cipőben ami tartja a lábukat. Remélem kinövik, és rendesen megtanulnak majd járni.

Ildikó
ildikó

Milyen sokan üdvözöltetek.Jól esik!Kösz a gratulákat.Egész nap csak etetek, ezért vagyok elveszve. Pedig egyszerre esznek. Az a helyzet, hogy az egyik gyakran felzavarja a másikat.
MÁS!
Tegnap 4 macsekunk született.Van-e rá jelentkező? Van egy teljesen fehér is.
nobono

Ildikó Kép
bizonyos fokú lábujjhegyezés normális, de ez lehet a feszesség jele is (nálunk Levi már áll, és sajnos a lába hegyén). Jó lenne egy gyógytornászos kontroll akkor!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Icsilya, nagyon köszi!

sygnum

Kép
sygnum

Ingyenes online képkidolgozás: DM 10 db május 28-ig, Copygeneral 15 db májusban és Rtlklub 10 db június 12-ig. Kép
simones

IldikóKép
Mi nem nagyon iszunk sajnos. Csak rágcsálják a fiúk a csőrös pohár gumiját, játszanak vele. Samu néha iszik pár kortyot, de fintorog utánna. Gyümilét meg nem akarok adni nekik, mert cukros. Mi is kétszer eszünk egy nap mást mint tápit, de akkor sem váltja ki a tápis evést.KépKép Ma megettek délelőtt 1-1 üveg sütőtök-krumplit, délután meg 1-1 üveg banán-alma-teljeskiörlésű rizses trutyit. Sajna még utánna 80-100 gr tápi is elfogy, mert nem laknak jól. Vagy csinálhatnám úgy is, hogy utánna 1 órával adok tápot, de az eggyel több etetés, és nekem macera, mint egyben letudni.

OrsiKép
Nálunk Samu meg telitalppal áll, de tökéletes pliét csinál, mert úgy áll mint egy balettáncos. Szerinted ez jó ? Kinövi majd ezt a rossz lábfejtartást ? Ha fekszik is így állnak a lábfejei. Az a vicces, hogy Olinak meg sokszor befelé áll a lábfeje, de Õ is telitalppal áll.KépKép
Az ortopédorvos azt mondta, hogy kinövik, de lehet, hogy tornáztatnom kellene?

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Cat Kép
figy... szerintem nem jó, mert a járásnál gondot jelenthet, de én ehhez nem értek sajna, csak már látom, hogy mi az, ami gondot jelentHET! de itt a hangsúly azon van, hogy talán... én nem tudom.

Azt tudom, hogy ha így marad, akkor Samunak gondjai lehetnek a járással, mert az egyensúlyozás ilyen lábratással nem megy. A gyógytornászunk azt mesélte, hogy már mióta küzd egy gyerekkel, akinek ilyen a lába, hogy járni tudjon, ne csak állni.

Ha aggódsz, mutasd meg valakinek!

A telitalp az nagyon jó! Kép Úgy tudom, hogy a befele láb, jobb, mint a kifele, különösen, ha ennyire ki van csavarodva.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

OrsiKép
Lehet, hogy megnézetem. Nagyon nem aggaszt,de jobb ha megnézi szakember. Igaz nekem is kifelé áll mindkét lábfejem, gyerekkoromban meg is tudtam teljesen fordítani, hogy a fenekem felé álltak a lábujjaim. Most is kifelé csámpázom.Kép

Tudod mi az érdekes ? Hogy a gyerekorvosunk ki volt akadva Oli lábán pici korában, és küldte ortopédiára 4 hetesen. Azt mondta, hogy csak lábujjhegyen fog tudni menni, mert befelé álltak a lábfejei, tipikus magzati tartásban. Már a műtétről mesélt, hogy be kell majd vágni az Achilles inát, hogy ne lábujjazzon. Az ortopéd doki persze mondta, hogy szó sincs semmiről, mert kinövi a gyerek (2* is nézettük). Aztán akárhányszor megyünk a gyerekdokihoz, mindig csóválja a fejét Oli lábtartásán. Persze telitalppal áll a gyerek. Hihetetlen, hogy mennyire nincs egységes vélemény az orvosok között.KépKép Persze a szakorvosnak hiszek, de félelmetes, hogy rögtön kés alá küldenék a tök egészséges gyereket.

Cat

Cat
Kép
cateye

sziasztok!

Végre itthon!Tegnap jöttünk haza a kórházból!Az első éjszaka könnyű volt mert apa 4-ig kelt a gyerekekhez igy én aludhattam!Kép
Most Laura üvölt mert a helyén kellene aludnia,mikor a kezembe volt elaludt,amint leraktam elkezdett sirni.Kihasználós szaga van a dolognak...létezhet?

mennyi új név...nem sikerült még visszaolvasni mert 1 hónapot kell pótolnom de idővel...

18-án születtek meg az ikrek császárral.Azért került sor erre mert a pénteki uh-n még fejvégűek voltak ,a vasárnapin a B laura elfordult harántba.szerdán pedig "csaszi".5 nap múlva már jöttünk is haza.
adataik:Norbi:53cm,2900g,8/9 apgar.
laura:52cm,2450g,9/10 apgar

Azt mondta a doki hogy jobb is hogy csaszi voolt mert a placenta beleszövődött a héh falába és gond lett volna a természetes szülésnél ez miatt,igy meg szabad szemmel csipesszel ki tudta szedegetni a szövetet...

Van tejcsim de a két babónak még igen kevés kb fele -fele arányban van .

Most mennem kell...nagyon sir és nem tudom még hogy mi a baj...

Kristin+
6 napos babák
kristin75

Cat Kép
a lábujjhegyezésnél sem kell vágni, nálunk fel sem merült, tornával nagyon jól korrigálható ez. Azért nem semmi, hogy milyen durva megoldások vannak!
A befele meg egyáltalán nem olyan nagy gond... nekem is befele áll Kép

de igazán azt sem tudom, hogy kinek mutathatnád meg.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

KristinKép
Ilyen apró korban, még nincs hiszti és kihasználás. Viszont van félelem az új dolgoktól, hidegtől, sötéttől, és az egész idegen világtól. Próbáld elaltatni magadon, és úgy letenni a kiságyba. Ha nem megy akkor sajna veled kell aludjon, hacsak nem vagy
következetes. Mi nem bírtuk a sírást, így velünk aludtak.
A tejcid majd beindul, mi is úgy jöttünk haza, hogy nem volt még elég a tejem 6 naposan nekik. A rá két napra viszont már nem kellett nekik a pótlás, volt tejci dögivel.Kép Igaz 45 perceket elszöszöltek rajtam, attól indult így be.

OrsiKép
Én szerintem megint az ortopéd profunkhoz megyek majd, mert Õ elég profi ezekben.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok Kép

Nem győzök visszaolvasni KépKépKép

Először is Lillának nagyon-nagyon drukkolok! Biztosan jó kezekben lesz és most minden nap ajándék még odabent a gyerekeknek!

Gyöngyi Kép Holnap van a nagy nap, ugye?????? Jaj de izgulok értetek! Drukkolok nektek nagyon és várjuk a jó híreket Kép

Orsi Kép A fiúk hihetetlenül aranyosak ezeken a képeken Kép

Edit Kép Nekünk a cumi nagyon bevált Dorkánál. Õ is hasfájós volt egy jó kis köldöksérvvel (diónyi nagyságú!!!), így nem szabadott sírni hagynunk. Állandóan kézben volt és a patikában kapható összes szert kipróbáltuk a pocakjára, de semmi nem vált be. Volt, hogy én csak pirítóst ettem, hátha miattam fáj a hasa... de az sem segített. A cumi sokszor megnyugtatta, és a mai napig (17 hónapos) is használjuk - mondjuk kizárólag alváshoz! Nekem nem voltak ilyen cumi-ellenes elveim, majd megoldjuk valahogyan a leszoktatást - ami szerintem egyszerűbb lesz, mint egy ujjszopásról leszoktatás.

Kristin Kép Ezúton is gratulálok, szép nagy babáid születtek Kép Kitartást kívánok nektek az első időszakhoz és persze sok-sok boldogságot!

gabus
kétszer 32. hét + Dorka 17 hónapos
gabus74

Sziasztok!

A lábujhegyen járáshoz annyit füznék hozzá,hogy 2 lányom totál talpon kezdett el állni,menni stb.
A harmadik viszont lábujhegyen.Orvos látta ,nincs is gond vele.A mai napig(2ésfél év)hol lábujhegyen,hol talpon megy.Egyensulyával soha nem volt gond,söt a három közül ö a legelevenebb,ö csinált mindent legelöször kb 2 héttel megelözve a tesokat.
Hát istenem,manökken lesz a lelkem,már most gyakorolja a magassarkuban valo járástKép
Ráadásul a popsiát is rázzaKép

Sygnum!és Krisztinnek is!

Üdv itt,és sok sok türelmet a babákhoz,nagy nagy kitartással!

Edit!Nettke!
nektek is ugyanazt kívánom mont Sygnumnak,csak nektek sokkal többet!Sajna nehezebb is lesz nektek,hisz 3 baba nem fér el két kézben.
Nagyon hamar tul lesztek a nehezén,csak most érzitek ugy,hogy nehéz.
Az én 3 lánykám agusztusban lesz három éves,és mostmár csak ugy repül az idő!

Gyöngyi!

Szorítunk nektek!

Hasfájás:Viktával egyetértek,nálunk is pontosan ez jött be mind az 5 gyerköcnél.Az ikrek tartásánál már nem volt félelem,hogy elejtjük,sokszor ugy logtak mint egy zsák krumpli,de ez volt jo nekikKép

Cumi:Nekünk a korházban töltött 5-6 hét alatt nem kellett,de ahogy hazaértünk...........folyamatosan van a mai napig is.Mondjuk csak alvásnál és nyugtatásra.

Netteke!
Üdvözöl Ildikó(Ebatta)!Gondol rád,csak most nem jutott ideje írni!

Kép
beatrix2

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: