[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
SOTE I.KLINIKA - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Szia Kisegér!

Nekem csak terhességi vplt,de profin ellátták.Inzulinos voltam,5 napra befektettek,addig meg volt mindenféle vizsgálat,ami plusszba lellett(belgy.,szemészet,magzati szívultrahang,laborok...).Van belgyógyász is a klinikán,de átküldenek 1x,a szomszéd Belklinikára is diabetológushoz..Tényleg ott vannak a szakmában.Én úgy tudom,hogy olyanokkal is nagyban foglalkoznak,aki eleve diabéteszes.Sok olyan kh. van,ahol nem vállalják a szülést,gondozásra járhatsz,de szülni mehetsz pl. a HIETE-re.Hát köszi.Szerintem jó helyen keresgélsz.Egy ismerősöm a II.Nőin szült,őt nem vizsgáltá ilyen lelkiismeretesen,pedig neki is a terhelésesen derült ki,hogy cukros.Persze dokitól is függ nagyban,én inkább egy tapasztaltabb ,idősebbhez mennék,de nem,ahoz ,aki egyben a belgyógyász is (dr.V.I.).
Tudod,hogy itt jól felszerelt NIC van,ez sem hanyagolható ilyen esetben.
Remélem tudtam valamicskét segíteni.

Dóri
angelheart
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a jó kívánásogokat!

Kataa

A csecsemőgondozókkal általában meg vagyok elégedve, persze mint első babás szivesen vettem volna több segítséget. Végül is megmutattak mindent, amit a babával kapcsolatban tudni kell, meg ha kérdeztünk segítőkészek voltak. Nálunk volt egy koraszülött kismama (ez elég idétlen így, de nem tudom hogy mondhatnám jobban) és neki nagyon sok segítség kellett. Szinte mindegyik cs.gondozó időt fordított rá, és naponta többször ott ültek vele akár órákon át, hogy végre meginduljon a tejcsi. Úgyhogy ez nekem nagyon pozitív volt, hiszen aki nagyon rászorult annak segítenek. Mi megkaptuk az alapvető instrukciókat, és aztán alakult az életünk. A teát nem erőltették, mindenkinek kirakták az asztalra és eldönthetted, hogy adsz-e neki vagy nem.
Összességében tehát velük nem volt bajom, inkább a gyermekágyas szobákkal. Az valami katasztrófa.
Olvasgattam már a véleményeteket ezzel kapcsolatban, de azért ennyire rosszra nem számítottam. 8 embernek 1 wc és fürdő, egy kis lyuk, és mindig olyan meleg volt, hogy meg lehetett fulladni. Fürdetésnél külön kértük, hogy egyszerre vigyék a négy kicsit fürdeni, mert muszáj valamikor szellőztetni is!
Főleg mert a gyönyörű és jól felszerelt szülőszoba után elég lehangoló. De remélem mire jön a következő, addigra már lesz pénz annak a felújítására is, hiszen ne legyek már olyan elégedetlen!

Üdv. mindenkinek
hinci
 
 


Hinci,nem akarlak elkeseríteni,de a köv. babát szrintem ugyanilyen körülmények között fogod gondozni a gyermekágyas osztályon.Nem olyan nagyon régen lett felújítva,az épület adottságából kifolyólag pedig nem hiszem,hogy többet kitudnának hozni a dologból.Láttad volna,akkor amikor én ott voltam gyakorlaton,14 éve.Nagyon gáz volt.Fürdőszoba nem 8 emberre jutott,hanem az egész osztályra,3 zuhanytálcával.A szülőszoba,meg volt külön vajúdó is,nem igazán voltak kellemes látványok.Azt hiszem ennyi "beteg" mellett megpróbálták a maximumot nyújtani,hiszen a lényeg az ágyszám.Bár ,amikor sok szülés van,még ez is van,hogy kevés.Én így jártam,de igyekeznek mindent megoldani.
Ha szerencséd lesz,akkor a következőnél esetleg 2 ágyasba kerülsz,netalántán 1 ágyasba.
Szóval fel a fejjel,szerintem nem a világ vége ez az osztály,pár napot ki lehet ott bírni.
Jó babaázást!

Dóri

Kataa!
Majd lesz fotó,csak most nagy készülődésben vagyunk,vasárnap lesz Boti keresztelője.Utána meg itt lesz nálunk a banzáj...
Ez tök jó,hogy ilyen pozitív változtatások vannak az ITO-n, a császáros mamáknak nagyon jó dolog.Bár megszoptatni lent is csak úgy tudják,hogy bemennek egy kórterembe.De én is így csináltam,mert én meg helyhiány miatt voltam egy darabig a nőgyógyászaton.Viszont a semminél ez is jobb.
Olvastam régebben visszamenőleg ,láttam a barátnődet.Akkor ő is nagyon szeretheti a doci bácsit,ha már a 3. baba nála jött világra.
Fú!Ezen én már most szoktam morfondírozni,hogy ha majd megyek vissza melózni,fogom-e bírni a strapát!?De muszáj lesz!

Na,maegyek temérdek a dolgom,és Boti kínlódik,Marci anyuval a piacon,de már nemsokára jönnek,lassan ebéd,alvás...
Dóri
angelheart
 
 

 
 

Hinci
Jaj ezek nagyon pozitiv hirek,tehat van valtozas ezen a teren is 2002-ota.
Nekem anno, bar sajnos raszorultam volna,es eleg ketsegbe is voltam esve,megsem segitettek.Eletemben nem sirtam annyit mint ott mert a mellgyuszimat nem birtam kimaszirozni es nagyon fajt.Bejottek es ramondtak az ament hogyez nem fog menniKépKisfiam meg aludt szinte egesz nap,ugyhogy ordogi korbe kerultem.A hazajovetel napjan volt egyetlen egy csecsemos aki segiett nemileg megoldani a helyzetet.Pont ezert is felek tudat alatt hogy mi lesz majd a tesonal,bar ez meg nem egeto problemaKép
Szoval a szopi nem indult es vegzodott egyszeruen,de ez legyen a legkevesebb baj,azota mindenert karpotolt a kisfiamKép
Hat a szobak sajnos ilyenek,es szerintem nem csak penz kerdese hhanem helyhiany hogylegyen tobb furdo szoba is.

Kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Dori
Megint egyetertunkKépKépIgen a helyhiany az nagy ur.UGy erti Hici hogy ket 4 agyasra jut egy furdo.Anno utaltam hogy mindig kikopogtak a wc-rol...En voltam olyan udvarias hogy nem tettem ha foglalt volKép
Boti keresztelojehez minden jotKépKi lesz a keresztmama?
Hat igen O is megbizik a dokijaban meg szereti is klinikat.Egyetertukn abban hogy szakmai tudasban,felszereltsegben Ok vezetnekKép

kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Angelheart,

Az egy illetve kétágyas szoba NEM szerencse kérdése, illetve az már szerencse kérdése, hogy miután késznek mutatkozol, hogy anyagi áldozatot hozz az ügy érdekében, utána lesz - e helyed egy ill. kétágyasban. Persze mindenkit ezzel hitegetnek, aki még szülés előtt belegondol, hogy milyen körülmények is várják majd, hogy ha szerencséje lesz...

Üdv

Kópé
Vendég
 


Kópé,én nem fizettem egyik srácnál sem senkinek a két ágyas szobáért ,oda kerültem és kész.

Dóri
angelheart
 
 


Bocs, egészségügyi dolgozókra nem vonatkozik, amit leírtam... De sajnos nekem a boritékot is meg kellett "lobogtatnom" Kép A másik kétágyas szoba végig zárva volt, míg benn voltunk...
Vendég
 


Szia Skála_kópé!

Én nem vagyok sem egészségügyi dolgozó, sem nem adtam pénzt azért, hogy 2 ágyas szobába kerüljek. A szerencse hozta így, hidd el.
Egyébként meg örüljünk neki, hogy van 1-2 ágyas lehetőség is, mert más korházakban a 4 ágyas már jónak számít, fürdő persze nincs külön és ha 1 ágyasba akarsz menni, akkor iszonyatos pénzeket elkérnek (hivatalosan).....
Szerintem érdeklődjél pár ismerősnél,akik nem a SOTEI-en szültek, hogy milyenek a körülmények a szülészeteken. Tisztelet a kivételnek!
Üdv.
K
hannus
 
 


Hannus,
Érdeklődtem, azért jöttem ide... Elég szomorú, hogy még az úgymond legjobb helyen is 8 embernek jut egy vizesblokk, mindez szülés után, amikor ugye nem túl gusztusos és gyors egy-egy zuhanyozás.

Az a baj, hogy mindíg mindent úgy nézünk, hogy van rosszabb is.

Elhiszem, hogy egy kis szerencsével is be lehet jutni a 2 ágyasba, de ahhoz az kell, hogy valakinek a kedvéért egyátalán kinyissák, vagy olyan zsúfoltság, hogy már tényleg minden helyre be kell tenni a kismamákat.

Kópé
Vendég
 


Hannus, én Veled vagyok...

Dóri
angelheart
 
 


Kópé,
Nem azt nézem, hogy van ahol rosszabb, de örüljünk annak, hogy nekünk ilyen helyen sikerült szülnünk és hogy profi orvosokkal, eü-is dolgozókkal találkozhatunk, akik ebben a témában Magyarországon szinte a legképzetebbek.
Én örülök annak is, hogy a folyosón lévő mosdókat is mindig tisztítják, van WC papír bent, kezet lehet mosni szappanal és utána papírtörlővel tudod szárazra törölni a kezedet....
A gyerekágyas szobákat meg napi 2x felmossák a fürdőkkel együtt.
Legyél pozitív, mert a klinika nem a pénzéhességről szól egyáltalán.

K
hannus
 
 


Kataa,meg volt a keresztelő.Botikám volt a legjobb a hat gyerek közül,szinte az egészet végig aludta.Mosolyogtak is rajta.A kerimama, aférjem bátyjának a felesége,tehát a sógórnőm,a keripapa meg a sógorom.Nekünk az ő 3. gyerkőcük a keresztfiunk.Marcusnak meg a kerilányunk szülei a keresztszülők,ők a legjobb barátaink.Kapott activity játékot ,tegnap óta azt nyűstöli,nagyon leköti!Nem is gondoltam volna,de tegnap fél órát játszott vele egyhuzamban.Bár minden csoda pár napig tart...
Marcus nem aludt,de jól elvolt a papákkal,aztán du. 4-kor,amikor már kevesebben voltunk,kidőlt,aludt 2 órát,de hála Istennek,este megint tudott aludni,még most is...Botika most itt van velem,ő is gépezni akar.
Na,megyek is,ilyenkor bevetem magam a konyhába:teafőzés,kávéfőzés ,meg ilyenek...

Dóri
angelheart
 
 


Dóri,
köszi az infót az EDA-ról, sajna nem tudtam elolvasni, már túlestem rajta.
Sajnos, ugyanis a 20. hétben kaptam. Nem mindenkinek lehet szerencséje, talán legközelebb.

Mellesleg ha legközelebb szülőszobára kerülök, biztos, hogy nem fogok EDA-t kérni, vagy csak végső esetben, annyira rossz volt, azt hiszem rosszabb mint az egész szülés. Persze ez csak az én véleményem.
gyorsi
 
 


Orsi,

letaglózott a hír, velem is ez a dráma történt a 17. héten, legalábbis a végeredmény ez volt. Nagyon sajnálom. Õszintén.
Ha van lelkierőd, megírod, hogy miért volt olyan szörnyű az EDA? Mert én meg pont akkor határoztam el, hogy szülni még egyszer csak EDA-val fogok. És nekem tényleg megváltás volt.

Kitartás!!

Katus
Vendég
 


Gyorsi!NAGYON-NAGYON SAJNÁLOM!!!Akkor értem,hogy miért"tüntél el" már egy ideje!Szomorú ilyet olvasni,nem is tudom mit írhatnék erre válaszul,talán csak annyit,hogy fel a fejjel,nem feladni!Reméljük Nektek is gyorsan összejön a köv. babus,mint Macskavatiéknál!Szorítok!
Az engem is érdekelne,hogy miért volt olyan rossz az EDA?De csak,majd ha már lesz kedved,meg erőd írni a dologról.Ki szúrta?

Jobbulást!

Dóri
angelheart
 
 


Sziasztok!

Köszi, hogy ilyen együttérzőek vagytok. Csak reménykedni tudok, hogy legközelebb minden rendben lesz. hihetetlen, hogy abból a 700-800 esetből egy pont mi lettünk! Ugyanis 21-es triszómia miatt volt az egész. De jobb, hogy így történt. Azt hiszem most nőttünk fel igazán a férjecskémmel.

Szóval az EDA-val kapcsolatban. Először is a Soten nagyon profik és aranyosak voltak. Miután eléggé görcsöltem, azt mondta az orvos, az ügyeletes volt, Dr. Garamvölgyi, hogy kérhetek EDA-t. Én meg azt hittem, az u.az, mint a spinal. Aztán mikor beadta, azt hittem meghalok, annyira fájt, kiabáltam is rendesen. Meg az volt még borzasztó, mikor nyomta bele a fájdalomcsillapító cuccot és "villámok cikáztak" a lábaimban. Persze hatott, mert kb 5 perc alatt "végeztem" utána. De még mindig érzem a lábamon, mintha az ereim fájnának, nagyon félek a trombózistól. A görcsök számomra felejthetők voltak, viszont ez a szuri mély nyomokat hagyott bennem. Persze mindenki más, lehet nektek nem volt ilyen vészes.

Katus, nektek utána mennyi idővel jött össze újra? Csak erre az egyre tudok gondolni pedig tudom nem kéne.
Orsi
gyorsi
 
 


Orsi!

Nekünk is ugyanez volt, + teljes pitvar-kamra sövény hiánya.
A vetélés-induktio után a 3. hónapban már úton volt Liza. Ha gondolod, a profilomban az e-mail címem, szívesen dumcsizok Veled, csak mást nem szeretnék untatni vagy rémísztgetni a sztorimmal. De nagyon szívesen megosztom Veled, hogy mi hogyan éltük túl, és hátha ez segít.
Szóval, ha van kedved, írj. Azt is megértem, ha nem.
Mindenesetre nagyon-nagyon szorítok, és a következővel minden rendben lesz. Hamarabb, mint gondolnád!!!

Katus
Vendég
 


Skalakope,
Hat en ugy vagyok vele ha kell meg fizetek is,mert tenyelg nyugisabb egy ket agyas szoba.KépAz elsonel a dokim mar nem voltott igy nem tudott segiten,remelem a kovetkezonel mar nem lesz epp konferenciaja,de ha nem tud majd akkor megtamadom a fonovertKép

Dori
Szupi hogy jo volta kereszteloKépnalunk is ilyen csaladi osszefonodas van keresztgyerekek ugyben.Foleg testveriKép

Gyorsi
Nagyon sajnalom,tudom hogy sok vigasztalast kapsz mostanaban.Drukkolok hogy hamar jojjon az aki ratok var egeszsegesen valahol.

kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Borsika,Hugibaba,meg a többiek,akik már régen írtatok,hol vagytok???!!!
angelheart
 
 


Sziasztok Lányok!

Szült valaki Papp Zoltán Prof úrnál?(ő az intézet igazgatója)
8 hetes és pár napos a pocaklakóm,de a prof úr külföldön van és így csak 2 hét múlva tudok hozzá menni.
Sokak szerint ez nem szerencsés,ha a doki nem érhető el bármikor,ha kellene.
Várom válaszaitokat.Előre is köszi.Sziasztok.
kizsu77
 
 


Szia Kizsu!

Én az igazgatóhelyettesnél szültem,meg jártam/járok.Ha a prof. nincs,akkor átadja az én dokimnak a "vezetést".Ennek ellenére sosem kellett rá többet várnom ilyenkor,mint máskor.De tény és való,hogy egymillió szervezetnek a tagja,oktat,vizsgáztat,operál, szülést vezetstb.,stb.....Nem akarlak lebeszélni róla,mert nagyon jó szakember!Más dr.-nál is előfordul,hogy nem tud ott lenni a szülésnél,de szerintem nála nagyobb a valószínűsége a dolognak.Ennek ellenére Neked kell eldöntened,hogy ő marad-e a választott orvosod,vagy sem!
Valaki ajánlotta Neked,ha szabad megkérdezni?Ha nem,akkor bocsi..


Dóri
angelheart
 
 


Sziasztok lányok!

Gondoltam valaki hátha tud nekem segíteni. Ha a kiírt időpontra nem születik meg a baba, akkor mikor fektetik be a mamát, illetve mikor indítják meg legkésőbb a szülést? Gondolom minden kórházban mások a szokások, a Sote I-en ez hogy működik?
Én vidékről járok fel Pestre (kb. 50 km), arra is kíváncsi lennék, hogy ilyenkor befektetnek-e előbb, a kiírt időpont előtt?

Előre is köszi a segítséget.

Adri
adri77
 
 


Adri!
No comment!Én mind a kettőt elöbb szültem-hála Istennek!
De szerintem dokitól is függ,attól is ,hogy milyen a baba meg a mama állapota,no megattól is ,hogy van-e hely.Eléggé összetett a dolog,de mindenféleképpen beszéljél erről a dokiddal,vagy ha van választott szülésznőd,akkor vele!

Dóri
angelheart
 
 


Dóri

Köszi szépen. Remélem nekem sem lesz túlhordás problémám, de fel szeretnék készülni erre is!
Igazad van, a doki biztos meg tudja mondani.

Adri
adri77
 
 


Adri!

Én túlhordtam a babát, Egerből járok a SOTE-ra, ezért a terminus napján befektettek. Ha minden számítás stimmel (utolsó vérzés+ UH-n mért adatok) akkor egy hét után megindítják. Nekem az indítás előtti napon magától beindult, gondolom nem szereti a kicsim az erőszakot...Kép
Egy barátnőm most szült, neki viszont a bizonytalan utolsó menstruációs időpont miatt nem indították, pedig ő már a 42. hetet számolta. De ilyenkor az első protokoll szerinti-általában a 12 hetes- UH adatai számítanak mérvadónak. Ha pesti vagy és probléma mentes a túlhordás, nem is feltétlenül fektetnek be, de nekem is a távolság is nyomott a latban.

Kizsu!

Én is a prof. úr betege voltam, de átkerültem a genetikára, és így már maradtam is Beke dr úrnál, nagyon szeretem őt. Egyébként tényleg igaz, hogy Papp prof. rengeteg más kötelezettségnek tesz eleget, és akkor mégis jobb, ha nem átad vkinek-aki ugyanolyan megbízható-hanem annál szülsz, aki végig gondozott. De a Te döntésed, mert hát természetesen az intézetvezetőnek is vannak szülőnői! Szakmailag tökéletes egyébként.

Katus
Vendég
 


Katus
Köszi neked is a választ. Gondolom mivel én Dunaújvárosi vagyok, én is kb. erre számíthatok. Nálam az UH adatok alapján még idősebbnek is tűnik a baba egy héttel, szóval remélem nem húzzuk sokkal tovább a kiírt időpontnál.

Adri
adri77
 
 


Köszönöm a válaszaitokat! Kicsit elkószálltam erre-arraKép
A doktronőm, akihez járok a SOTE I.-re Dr. Csatlós Éva. Van valaki, aki ismeri esetleg?
Remélem jókat fogtok írni.
És úgy általában a SOTE szülészete jó? Lehet mászkálni meg miegymás a vajúdás ideje alatt? Én anno nem akarok ágyon feküdni, ha nincs semmi gáz.
Virag2
 


Szia Virag!

Én nem a Csatlós dr.nőhöz járok,csak látásból ismerem,de csak jót hallottam róla,ezért egy ismerősömet hozzá irányítottam,mert ő női nőgy.-t keresett.
Azt nagyon értékelik,ha vajúdás alatt bármit csinálsz,csak nem fekszel!Persze,ha van valami,ami miatt ágyhoz kötnek,akor más a helyzet,de különben sétálhatsz a kísérőddel együtt,ha nincs semmi gond.
Ha választassz szülésznőt ,ő megmutatja Neked a szülőszobát,vagy az előadások keretében is mód van rá,hogy körül nézhessél oda bent.Maga a kitolás viszont az ágyon történik,nem szeretik a guggolós,meg társai módszereket.Köél,sámli,meg sok ilyen hülyeség nincs,megondom őszíntén nekem marhára nem is hiányzott egy ilyen alternatív vajúdó eszköz sem...
Mikor várható a baba?


Dóri
angelheart
 
 


Virag,még annyit,hogy akik itt a topikban írogatnak,általában azt nyilatkozzák,hogy jó a klinika,még ha valami pl. csecsemősök nem is nyújtotta a maximumot,akkor is itt szülik a többedik gyerek(ek)et.Szóval szerintem jó hely,én kettőt szültem itt,és sehol máshol nem tettem volna ezt!

Dóri
angelheart
 
 


Szia Dóri! Kép

Én is csatlakoznék hozzászólásügyileg, olvasgatom sokszor a topicot, mivel én is a SOTÉN szültem tavaly szeptemberben. És olyan jó nosztalgiázni...
Testhelyzet szülés közben: Na én pont olyan szülésznőt fogtam ki aki állandóan vissza akart fektetni a szülőágyra a CTG miatt, alig tudtam meggyőzni, hogy hadd álljak, inkább a hasamra szorítottam a ketyerét. A lényeg az volt számomra hogy ne feküdjek, mert akkor azt hiszem nem bírtam volna ki simán, mindennemű érzéstelenítés nélkül.
csecsmősök: talán amiatt mert mindig nagyüzem van, nincs idejük a friss "mamikkal" foglalkozni. Hát nálunk a mellretétel nagyon nem ment, csak nővéri segédlettel, és nagyon kellemetlen volt, minden egyes szoptatás előtt kuncsorogni, hogy jöjjenek már segíteni.

Edit

Kép



Kép
[/url]
pledit
 
 


Macskavati,másik topikban vettem észre,hogy mit írtál:nagyon nagy gratula a picurhoz!Marcik nagyon szupi gyerkőcök,én tudom ,nekem már van egy!Mostmár Te jössz!Nővérednek az első babaája?

Katáám,dolgozol ezerrel,mi?Hogy győzöd?Sikerült taki nénit találni?

Edit,azért Te sem szültél volna máshol,nem?Az elsőnél én is kétségbe voltam esve,hogy tojnak a szoptatásra a cscsemősök,de valamennyire a szülésznőm felkészített erre,tehát nem ért meglepetésként.A melleim meg pont a hazajövetel napjára lövelltek be,tehát itthon kínlódtam,itt sem nagyon tudott segíteni senki,de végülis megoldottam,olyannyira,hogy tejadó anyuka voltam...Másodiknál meg már nem szorultam végképp segítségre.
Az szar lehetett,hogy ilyen bábát fogtál ki,de a többség szereti,ha nem tunya a szülőnő.Én sem bírtam volna ki ágyhoz kötve!!!Séta,séta,séta!
Bár a másodiknál nem volt idő EDA-ra és kegyetlenül fájt,de gyors volt.Itt a fájdalom miatt nem bírtam sétálni,de az állás egyhelyben nagyon bejött,így repedt meg a burok is.Az elsőnél meg végig sétáltam,főleg EDA-val,nagyon szupi volt.

Dóri
angelheart
 
 


Dori
Itt vagyok.MEg nem dolgzom,csak a jovo heten kezdek.Persze a heti 3szori helyemen ma fejeztem be,ugyhogy pihenes ohne,de ez van,meg birom.
Taki neni beizzitva,jovo heten jon.Tok jo mert egy kolleganom barinoje tehat megbizhato es en is ismerem,mert szokott bejarni hozza.Remelem jol is takarit,ha mar ezzel foglalkozikKép
Hat csecsemosokrol nekem aztan van minden tapasztalatom,de nem baj Te is megigerted hogy segitesz majd,meg gondolom masodszorra alapbol is jobban megy majd.De addig meg beszerzek egy segitot az elso korhazi napokra,az mar tuti.Aztan mar ha itthon lesznuk jovok hozzad a kerdeseimmelKépVagyis inkabb ne legyenekKép
De az meg odebb lesz egy kicsit....

Kizsu
Hat nem szerencses ha sokat van kulfoldon a dokid,az enyem is ,sot a szules utan is rogton mennie kellett,de ezt nem lehet kiszamolni.Kerdes mennyire ragaszkodsz hozzaKép

Pocok
De jo hogy van idod olvasni a kis Zitus mellettKépKépMajd hivlak am csak nem akarlak zavarniKép

kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Ktaa!
Reméljük a taki néni beválik!
Persze, amiben tudok segítek majd,ahogy ígértem.Bár csak jönne már a kis bébi...alex azért már jobbanfelfogja majd,mint Marcus,és ez jó lesz!Mostmár azért ők is haverkodnak,Bot úgy csodálja,mint egy Istent!

Pocok!
Írta a Kataa,hogy egy a dokink!Ez tök jó!Megnéztem a profilodban a képet,nagyon édi a három kiscsaj!


Dóri
angelheart
 
 


Dóri,

köszi, Marcika biztos nagyon édi, ma megyek látogatni,de a NIC-ben van,mert picike. Lehet, hogy nem fogom őt látni, csak fotón. Nővéremnél első baba, 4. beültetés sikerült, iszonyú, amin átmentek, úgyhogy hatalmas az öröm!! Marcika faros volt, császár lett belőle. Na, ők is hajnalban iszkoltak Pestre, csorgó magzatvízzel...Nagy mázli, hogy 5-kor még nincs dugó!!
Na megyek, mert Liza kirámolta a kukát amíg írtam...Kép

Katus
Vendég
 


Hahó Dóri! Kép

Így van, nem szültem volna máshol, itt teljesen biztonságban éreztem magamat. Most hogy már túl vagyok a szülésen, egy csomó mindent másképpen csináltam volna: jobban tájékozódom a szoptatásról, próbálom kibulizni a kétszemélyes szobát, nem veszem be a 2 darab bikaerős hashajtót, eljárok szorgosan a kismama tanfolyamra (először azt sem tudtam, hogy melyik pelenka eleje Kép) .... stb. stb. Persze így utólag már könnyen okos az ember lánya!
Hátha lesz esetleg kistesó akkor csakis itt szülnék, az orvosom egyben genetikus is, így ha van vmi gond, nem kell máshoz rohangálni.
Szerintem vhogy kezelni kéne a látogatási rendszert a klinikán, mert szörnyű volt, hogy ahogy kiléptem a kórteremből, x ezer ember tolongott a folyóson. No meg ablakok tárva-nyitva, és ezen a huzatos helyen kellett a gyerekkel végigslattyogni a csecsemős növérkékhez mázsálás és egyéb ügyes-bajos dolgok miatt.

Edit

Kép



Kép
[/url]
pledit
 
 


Dóri! Kép

Még vmi: Amúgy volt fogadott szülésznőm, csak nem lehetett utolérni sehogyan sem Kép.
Így az ügyeletes szülésznő foglalkozott velem, amúgy még a nevét sem tudom, arra emlékszem, hogy szőke és olyan telt alkatú volt. Sajnos amire Balázs megszületett, épp váltás volt, úgyhogy úgy kellett kikönyörögni, hogy vegyék már ki a karomból az infúziót ...

Edit

Kép



Kép
[/url]
pledit
 
 


AngelheartKép
Meglepve olvasom, hogy nincs az l-es női orvosainak magánrendelése?
Én a kisfiamat ott szültem,a komplikált terhességem miatt vettek át a veszprémi kórházból, -amúgy b.füredi vagyok-és ha lesz kistesóKép, ismét szeretném ott világra hozni.
Hogyan működne, ha ott kérnék fel dokit terhesgondozásra?
Válaszod előre is köszönöm
Orsi
Ui: nagyon helyesek vagytok a profilodban lévő képenKép

KépKép
KépKép
kirri
 
 


Edit,ez elég gázos,hogy a felkért szülésre nem érhető el a szülésznő!Na,őt sem kérném fel többet..Asszem tudom ki volt a Te szülésznőd,nem biztos,de talán Mónika...Én a tűt nem is huzattam ki,csak másnap kivettem magamnak,de ez titok!Azért hagytam bent addig,mert ha esetleg valami szövődmény adódott volna,akkor ne az legyen az első,hogy vénáznak(esetleg bénáznak).
A látogatás tényleg nem a legszerencsésebben van kitalálva,de a helyhiány miatt nem is igen lehet kialakítani erre alkalmasabb helyet.Nekem az elsőnél özönlöttek a látogatók,a másodiknál már nem,de nem is akartam.Bevonultam(-tunk) a kis kuckónkba,és igyekeztünk túlélni azt a pár napot.Egy pozitívum van azért a látogatásban,hogy kötetlen!És azért nem üvegfalon láthatják a hozzátartozók a babákat,feltéve,ha minden okés,és nem máshol van a baba.

Katus,szegény Te és a Nővéred,rátok járt a rúd,de ez már szerencsére a múlté!Pici Marci hamarabb jött,vagy csak pici súllyal?Nagyon megérdemelték ők is ezt a babust!Terveznek majd kistesót??Az már elvileg könnyebben összejön...
Õ is Beke dr.-nál szült?Fúj,de ronda kiváncsi vagyok.Beke A.-nál nekem 2 ismerősöm is szült,nagyon szeretik,és nekem is nagyon szimpi!
Liza elég eleven kiscsaj,mint az én kis Marcusom!Uccsó kérdés:Sikerült a Riával beszélned?

Kirri,vagy inkább Orsi!Bár Orsiból már sok van itt...
Van elképzelésed,hogy kit szeretnél felkérni?,Esetleg akinél a kisfiadat szülted?Ha így lenne,akkor nyugodtan hívd fel a klinikát és kérdd a dokit személyesen,majd mondd el neki,hogy nála szültél,és a köv.-t is nála szeretnéd.Szerintem ennél több nem kell.De ,ha más dokit szeretnél,akkor még kérdezgess itt,tőlünk bátran,biztos mindenki tud ajánlani valakit.
A kisfiaddal,azért remélem minden rendben!
Köszi,hogy ilyen jó véleménnyel vagy a "képünkről"!

Na,csajok,most elbúcsúzom,2.5 nap Velence,Apa hétfőn szabin van -hurrá!Hétfőn du. meg 5 hónapos oltás-nagyon nem vagyok oda érte...


Szia Mindenkinek,itt a jó idő,Mindenki a szabadba!


Dóri


Kirri!Tényleg nem tudok magánrendelésekről!Úgy tudom a Prof. nem engedi...
angelheart
 
 


Orsi,megnéztelek én is Titeket!Tündéri a kiscsaj,és Te is nagyon kis vidám nőci lehetsz...

Dóri
angelheart
 
 


Dóri,

szerintem tesóméknak nem lesz több próbálkozásuk baba-ügyben. Marcika a 36. héten született, de mindenféle anatómiai okok miatt nem volt több helye fejlődni. Tegnap voltam bent, de csak fotón láttam, kicsmacska, de nagyon-nagyon édes. Tesóm dr. Murber Ákosnál szült, nála maradt a reprodukciós osztályon. Õ is nagyon jó fej!
Én hétfőn megyek 18 hetes uh-ra, megkérdeztem, Ria bent lesz, én meg támadok!!Kép

Kirri,

de aranyos a kicsi lányod!!

Katus
Vendég
 


DóriKép
Én Hruby doktornál szültem a kisfiamat-császárral-és legközelebb is szívesen választanánk őt, ha lesz kistesóKép
Sokszor olvasgatom ezt a topikot, és benne néha a negatív lehúzásokat...én pont az ellenkezőjét gondolom, azt, hogy nagyon jó szakmai felkészültségű emberek dolgoznak ott..( legyen az orvos, vagy asszisztens)És ami lényeges: nagyon kedvesek is!
Ja, a "kislányunk" valójában kisfiúKépKépJocika a neve.
KatusKép
Szintén köszönjük "JOCI-lányunk" nevében a bókotKép
Na, ha jól értem, a kis piros kockás napozónktól szerencsésebb lesz megválni!Kép

KépKép
KépKép
kirri
 
 


Hello Lanyok
Hugibaba vagyok. Nem vesztem el , mert olvasom a topikot szinte mindennap, csak nem volt apropoja hogy irjak.
De most... A fellegekben jarok , mert kislany fog erkezni ez mar tuti, Panna Kamilla, Hugi atkuldte a legujabb 4 D-s UH kepet. Valami gyonyoru............
Szinte tolom a napokat elore hogy mar indulhassak de meg van nyomorult 2 honap,(Julius 21- en repulok ) es mienk a vilag.....!
Kulon orom hogy en fogok szulni a hugival, mert az apuka rosszul van, ha szenvedni latja asszonykajat. Nektek hogy volt a papas szules?????
Azonkivul megvan a szuleszno is, Erzsike, sajnos nem lattam az O nevet a topikban eddig, de Dr. Papp Csaba nagyon szeret vele dolgozni O is ajanlotta a hugomnak.
Most nekiallok kibogaraszni hogyan kuldhetnem el Nektek a 4 D-s kepet . Puszi mindenkinek
Hugibaba
hugibaba
 
 


Jocika,

bocs, de a felnőtt nénik néha dilisek, és mondd meg anyának, hogy ő se haragudjon!
Ez legalább olyan volt részemről, mint amit utálok másokban: ha nem rózsaszínben van Liza, akkor képesek "lekisfiúzni"...Kép

Dóri,
ma voltam uh-n, kisfiunk lesz! Beszéltem Riával, elvállalt és továbbra is nagyon kedves, aranyos. Persze én annyira örültem neki, hogy nagy udvariatlanul azonnal tegeztem, de mentségemre váljék, hogy NYILVÁN én vagyok az öregebb!!!

Milyen volt a Velencei-tó?

Katus
Vendég
 


Szasztok Csajok!
Orsi,bocsi,hogy elbénáztam,előzőleg még kisfiadat írtam,de lényeg,hogy ari!A második fiam nekem,olyan gyorsan jött,hogy a doci bácsink nem ért le a műtőből(épp' császározott fenti műtőben),így nekem is a Hruby doki jutott,de maximálisan meg voltam vele is elégedve!Úgy varrt össze,mint az elsőnél a fogadott doci bácsink,teljesen panaszmentesen.Én már aznap tudtam "törökülni",nekem így még kényelmesebb is volt.Én jelenleg úgy vagyok vele,hogy ,ha majd nyugdíjba megy (egyszer biztos sor kerül rá,bár még nem hallottam róla egy szót sem!)A dokim,akkor a Hruby E. lesz az utódja.Nekem nagyon szimpi volt.
Különben én egyetértek Veled ,én is nagyon szeretem a klinikát!Istenem,egy-két bunkót mindenhol ki lehet fogni,ezért nem kell rögtön intézményt váltani.Igaz?!

Katus,ari lehet a kis pocok,gondolom jól van,csak egy kis támogatást kap a NIC-ben.Reméljük hamar kikerül onnan!
Riát sikerült megtámadnod?!
Már szerettem volna kérni Lizáról friss képet!

Hugibaba,de jó,hogy hallani Rólatok!
Elhiszem,hogy már türelmetlen vagy!
Én is szerettem volna nagyon egy kislányt,de nekem csak fiúkat tud csinálni Apa.Mostmár nem cserélném el őket világ legszebb kislányáért sem!
Nálunk a papás szülés úgy volt,hogy a férjem írtózik az egész eü.-től ,be sem akart jönni az elsőnél.És én sem akartam,hogy bejöjjön,eredeti felállás szerint Anyukám bent,férjem a szülőszoba ajtaja elött.Eleinte ez így is ment,csak hát eléggé lassan teltek ez órák,és váltották egymást.Aztán Anyukám megkérdezte,hogy nem akar-e a G. ben maradni a végén?!Én megkérdeztem G.-tól,mire ő:Anyukád nem fog megharagudni?!Én meg mondtam,hogy dehogyis,ő kérdezte!Aztán a végén maradt,és még a köldökzsínórt is ő vágta el!Mostmár minden leendő apukát bíztat,hogy nem szabad kihagyni!Odáig volt,meg vissza,én meg olvadoztam ,amikor közölte velem,hogy nagyon büszke rám.
A másodiknál meg már csak ketten mentünk,és természetes volt,hogy bent lesz,és én belevájhatom a körmeimet a kezébe,és ő elvághatja a köldökzsínórt-és így is volt.Anyukám meg addig itthon őrízte Marcika álmait..
Nagyon jó lesz,meglátod!
Én,amikor gyakorlatokon láttam szüléseket,teljesen idegen emberek olyan közel kerültek akkor egy rövid időre hozzám,csodás élmények ezek.
Erzsikéről sajnos nem hallottam semmit.De,ha dr.ajánlja,akkor okés,hiszen a lényeg,hogy szeretnek együtt dolgozni.
Várjuk a képet,meg a következő beszámolót!

Kataa!
Ma jöttünk haza Velencéről isteni idő volt,én imádom a kánikulát!Gyerekeknek nagyon jó színük lett,élnek,virulnak.Bár Boti du. már kicsit le lett törve,megkapta az5hó.-os oltást,de most egy időre letudtuk az oltásokat.Ti Alexnek tervezitek a bárányhimlő elleni oltás beadatását??

Na,most megyek,mindenkinek üdv.!
Ui.:Botondnak tegnap kibújt az első fogacskája..

Dóri
angelheart
 
 


Dori
Mi nem tervezzuk az oltast,mert hallotam pro es kontra is.A noveremeknek beadtak automatikusan kulfoldon,megis elkaptak,igaz megusztak par pottyel es 2 het kozosseg nelkullelKépKivancsi vagyok neked errol mi a velemenyedKépKép??
Ne is mond Alex is nagyon barna mar,anyueknal is egesz nap kint volt,alig birtuk az arnyekba tuszkolniKépA bolcsiben is sokat vannak kint,es delutan is ha hazajovunkKép
A heten mar elesben dolgozom,hat nem egyszeru,vagyis az a resze hogy nincs aki betanitson,mert elodom osszeveszett a fonokkeles nem hajlando ra.De nem baj ugyes kislny letemre ,par hetes ujra mindent vagni fogok mint 3 eveKépAmugy meg jo hogy mar dolgoztam heti 3* mert igy a reggeli elindulas nagyon megy,es 4-re pedig mar a bolcsiben is vagyok erteKépMa Marika nap vanigy en amr voltam a kondiban es fott kajcsit is csilnatam vacsira.Annyi a kulonbseg hogyeste nem kell elringatni,tehat jol lefarszt a napKép
Botinak gratula az 1.foghozKépKép

Katus
Gratula a kisfiuhoz az UH-onKépKépGondolom nagy az oromKép

Hugibaba
Gratula a kislanykahoz isKépGonodlom vasarlasban most mar vegleg elszabadu al pokol,mert lany ruhak teren ott tunemenyek vannakKép
Hamar itt a vart datum hidd elKép
Nalunk csaszi volt,de bent volta parom es nagy elmeny volt neki is.Buszke volt ram,hogy kivirom ezt a hacacaretKépMerthat nem lehettem szep latvany a mutoasztalonKépDe orulok hogy itt bent leheta papa,nem tudnek ugy szulni hogy senki ismeros nincs mellettem,sok korhazban meg igy van,vagy max uvegfalon nezhetik.
Bizti jo a szuleszno ha a doink ajanlottaKépKépBiztos jo lesz a hugodnak hogy bent elszel.En is ilyen kapcsolatban vagyok a noveremmel,hogy mindent megtennek egymasert,akar ezt isKép

kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


DóriKépKatusKép
Dehogy harizom, hogy Jocit lánynak néztétek.

Engem is úgy varrt össze a dokim, hogy amikor anyukám és a párom meglátták, ez volt a reakció:
"na neeeee, csak ekkora volt a vágás?"
És még-na jó, éssel nem kezdünk mondatot-az volt egy nagyon-nagyon +dolog a klinikán, hogy az apuka is bent lehetett a császárnál.Ezt itt Veszprémben nem engedik.Így viszont annyira megnyugtató volt, hogy a férjem is ott lehetett!
Így sikerült pár másodperces képet csinálni a babánkról!
HugibabaKép
Én is gratulálok a kislányhoz!

puszi lányok!
kirri

KépKép
KépKép
kirri
 
 


Szia Katus,most vettem észre ,hogy közben a Te üzid az enyém elé került!Nagyon nagy gratula a Kishapsihoz,amin átmentetek,most cserébe egy tökéletes család lesztek,ennek így kellett történnie:1 lány,1 fiú!Tök jó lesz Nektek!
Na,végre sikerült elcsípned a Riát,mi már régóta szervezzük a talit,de nem olyan egyszerű összehozni...
Úristen!Lemerted tegezni???!!Na majd a szülésnél megkapod a magadét...Ha-ha-ha.Szerintem fel sem tűnt neki,meg már úgyis ismert valamennyire,és ő amúgy sem olyan "haragudós"...
A tónál szupi volt,Marci is fürdött benne.Először nem akart bemenni,aztán meg ordított,amikor Apa kihozta.Ha szupi idő lesz,megyünk most hétvégén is...
Kis Marcit mikor tervezik hazaengedni???

Ma még a többiek is kapnak választ csak most mennem kell!

Dóri
angelheart
 
 


Hello Dóri,

hát, rettegek is a következményektől a tegezés miatt, de jól elnevetgéltük a dolgot.
Mi a Balcsihoz megyünk nyaralni, Liza első vízparti élménye lesz, kíváncsi vagyok, hogy reagál. Bár a vizet imádja, és különben is mindenre csak kacag...
Marci-baba 2 kg-mal jöhet haza, szerintem még csak a jövő hét vége felé. De az anyatejet nagy kegyesen elfogadja, szóval nagy baj nem lehet.
Nagyon örülök a kisfiunknak, de milyen fiús mamának lenni??

Katus
Vendég
 


Sziasztok! Kataa,én sem tervezem az oltást,mert itthon még nincs is igazán tapasztalatuk vele.Esetleg ,ha már Marci oviba megy,addig még van 1 év ,és talán kialakul valami vélemény is a dr.-ok és a védőnők körében a dologról.Botit semmiféleképpen nem akarom,mert egy év alatt ezt is 3 x adják,mint az agyh.gy. ellenit.Az ára is elég húzós 2 gyereknél 14e.Ft.Jó,nem ez a döntő,hanem az,hogy nem igazán ismerik még a hatását.Szóval majd meglátom.Ha meg bárányhimlősök lesznek ,az sem gáz(csak akkor épp' nagyon az lenne-ezt tudom),mert erősödik az immunrendszerük.
Fú,azért nem is tudom,hogy irigyelljelek-e ,vagy sem a meló miatt!?Azért amint látom az időbeosztás nagyon megy.Különben szerintem is minden csak szervezés kérdése...
Így garantáltan élvezi a család a hétvégét,igaz??!!

Katus,de picike lehet a Marci!De hamar behozza ám a lemaradást.
Láttam az új képet Lizusról!Nagyon édi baba!Kis huncut szemei vannak!Szerintem nagyon jól fogja érezni magát a Balcsin!
Fiús mamás beszámoló legközelebb,mert Boti felébredt,és full nyüg van,jön a 2. foga...

Dóri
angelheart
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: