A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Doris,
A kínaitól el lehet hozniKép és fincsi nagyonKép
Breki
Breki

BesztiKép
Sien megválaszolta a kérdésed. Én nem szeretem a kínait ezért nem tudom véleményezniKép
SienKép KöszikeKép
MarcsikaKép
Ugye nem vagy már úgy elkettyenveKép RemélemKép
Cipómama, EdelweissKép
Tudom, hogy most más programotok van de nagyon hányoztokKép

Puszi: Doris
doris

Olyan igazi nõi csevegésre értem ide. Olyan jó volt visszaolvasni a hozzászólásaitokat.

Alice, sok erõt, és bátorságot kívánok nektek. Remélem nem fog szenvedni apukád.

Orsoly, nagyon tetszett a sztorid. Én is szívesen elmennék oda Uh-ra :-)

Eni, remélem tényleg baby van a dologban, illetve a pocakodban. 2-3 nap múlva tesztelj újra.

Caldea olyan jó, hogy így felpörögtek az események! Remélem, az összes eredményetek jó lesz, és akkor egyenes az út a babáig.

Nálunk ma VÉGRE móka lesz :-) Holnap pedig megyek Tapolcára. Már alig várom, hogy lássam a múltheti eredményeinket. Leírom, ami a leletemen van. Valaki elmagyarázhatná, mirõl is van szó.
Uterus: 66 x 28 mm RFV (gondolom ez a méh)
Endometrium: 5,5 mm
Jobb ovárium: 26 x 35 mm, PCO
Bal ovárium: 32 x 18 mm, PCO
A kismedencében kóros nem látható.

Legközelebb szombaton leszek, addig vigyázzatok magatokra. Fõleg a babások!

Pusz, Lora
Lora

Doris, Breki!

Köszi Kép, akkor nem megy a férjem feleslegesen.

Beszti
Beszti

LoraKép
Hiányozni fogszKép Az endometrum a nyálkahártyát jelöli. A jobb ill. bal petefészkeid pedig PCO-sak, vagyis cisztaképzõdményesek. Az én leletem is hasonló. Pont tegnap elemezgettükKép
BesztiKép
Jó étvágyatKép

doris

Lora! DEtto! ES gyere el UH-ra ideKépKépKépKép

Csajok! Nem akar valaki egy minitalit most hirtelen? Olyan nagyon el vagyok kettyenve...ferjuram napok ota ejfel fele jon haza, en meg csak uldogelek otthon a kutyaval az ures lakasban...KépKép ES most nincs kedvem hazamenniKép Valaki szanna ram egy kis idot kesergesre?Kép

orsoly
orsoly

Orsoly!
Hát ha nem lennék megfázva, rohannékKépKépmert tudom, milyen maga alatt tud lenni az ember.
De nem akarok senkit megfertõzni, így inkább megyek haza, kúrálom magam.

De azért addig is kesereghetünke együtt a hálón

Tünde
csibe21

Keser-keserKép

orsolyKép
orsoly

Most elindulok haza keseregniKép
(Remélem, pici férjem nem fogja zavarni)

A holnapi viszlát mindenkinek

Tünde
csibe21

Sziasztok Lányok!Kép
Ma annyi munkát adtak a fõnökökKép, hogy nem tudtam napközben hozzátok benézni, úgyhogy most itthonról netezek egy kicsit.
OrsolyKép
Én is egyedül vagyok most otthon Kép, mert férjecském konferenciára ment KépSzívesen szánnék idõt egy kis "kesergésre", de egy órára lakom Pesttõl.
Neked legalább van egy kutyusod, nekem "csak" hörcsögöm van. De azért nagyon csípem a "fejét", Börni-nek hívjákKép
Én is szeretnék fittyedniiiiiKépKép
De ma még csak az 5. cn-on tartok...A ciklus elsõ fele kicsit gyorsabban is telhetne....
EniKép
Én nem ismerem ezt a tesztet. Tényleg kimutat 3 napos terhességet????
Na megyek készítek vacsitKépMajd holnap megpróbálok idõben bekapcsolódni a csevelybeKép
fércegér
fércegér

Orsoly, Doris! Én nem láttam semmit az Uh-on, kivéve azt a két sötét foltot, amire a doki azt mondta, hogy tüszõk. Ha PCO-m van, azt én is látom az Uh-on?
Help me! Ma 10-ig vagyok.

Lora
Lora

Orsoly, én ilyenkor mindig elmegyek vásárolni. Persze nem tudok sokat költeni, egy 1000-2000 Ft szinte mindig kerül rá. Ekkor szoktam olyan dolgokat megvenni, amire amúgy sajnálom a pénzt. Lehet hogy téged is feldoban. Ja, meg egy cukrászda :-)

Fel a fejjel!
Lora

vagyis "feldobna"
Lora

Doris!

Nekem jo a 12 es a 13 ora is! Kép
Mit vigyek?

kamilla
kamilla

Bromosok!

Ma derült ki a vérvételi erdeménybõl, hogy szerencsére a három havi gyógyszer rendbe tette a prolakti szintemet. De továbbra is kell szednem (felet), hogy ne ugorjon vissza. A doki szerinnt valószínüleg nincs ovuláció, ezért Clostilbegyt szedését javasolja az 5-10 napig, aztán vérvétel. Úgy emlékszem, sokan szeditek ezt. Milyen mellékhatásai vannak? Nekem 2X1-et kell szednem. Kérlek, írjátok meg, hogy mire figyeljek.
Sien!
A hõmérsékletemet ebben a hónapban kezdtem el mérni. Laikusként nagyon örültem, mert úgy silabizáltam ki, hogy volt peteérésem. Amikor ma adokinak nagy boldogan meg akartam mutatni, õ rá sem nézett, csak anyit mondott, hogy õk ebben nem hisznek, csak az ovulációs vizelettesztekben. Ennyi.
Szóval, fogalmam sincs arról, amit kérdeztél.

Mindenkinek csók
Másikviki
másikviki (m&aacut

MásikvikiKép
Én closty-t szedek már 4 hónapja, igaz, hogy csak 1x1-et, de nekem a dokim azt mondta, hogy nem szabad nagy adaggal kezdeni, mert könnyen túlstimulálhat, cisztát okozhat.
Furcsa, hogy nem értékeli ki a dokid a hõgörbédet, szerintem, ha minden feltételt betartva mérted a hõdet, egy jó orvos meg tud belõle állapítani sok mindent. Az LH tesztek nagyon drágák!!!
fércegér

Szép jó reggelt mindenkinekKép
Orsolyka meg a Többi kesergõKép Ugye vidámabbak vagytok már!
Olyan jó Nektek, hogy van valamilyen "állatkátok"Kép Nekem semmim nincs.... Pedig úgy imádnám ha nem lennék egyedül amikor a Párom utazgat. Õ nem nagyon kedveli a "szõrös" dögicéket én meg imádom õketKép Azt javasolta legyen halam. De én nem halat szeretnék mert azt nem tudom ölölgetni, simizni meg dédelgetni... Holnaptól viszont újra itthon lesz és az szupiKépKép Ma készítek egy meglepi sütit, remélem sikerül majdKépKép
KamillaKép
Köszi kérdésedKép Arra gondoltam esetleg "magánban" kéne megdumcsizni, hogy ki mit hozna szíve szerint és akkor összesítjük az eredményt (pl. nehogy mindenki pogit hozzon..stb) Én mindenkire rábízom, hogy mit szeretne hozni és visszajelzek, hogy mire nincs ill. mire van javaslatKép
Jó lesz így?

doris

Mindenkinek szép jó reggelt kívánok!

Sajnos az enyém nem igazán kezdõdött jólKépmegjöttKép ígyhát sehol semmi már megint eltelt egy hónap és ez így megy már négy éve.Mindíg azt várom hogy na majd most aztán mindíg csalódok.
Na de fel a fejjelKépKépKép majd a kövi hónapban hátha összejön,ugye lányok???Kép

Doris!
Nekem is jó mind a két idõpont.
Alice
Alice

Haho!!!
Milyen ures ma ez a topic!!Ebreszto!!!KépKépKép

pussz Krisztinka
kriszti

Szép jo reggelt Lánykák!

Alice, sajnálom. Azt hiszem, én is követni foglak.
Ma reggel több barna trutyit produkáltam pisilésnél.
A höm 37,1 volt, de nekem nem szokott lemenni, csak mensi közben, vagy után.

Breki!
A magas prolaktin miért veszélyes, hogy nem is kockáztattok? Eddig azt hittem, csak gátolja a teherbeesést. Nekem is kicsit magas volt, de csak 2 hétig szedetett gyogyit a dokim az elözö ciklusban, nem bromot, valami p-vel kezdödöt (a vége ugyan az, mint a bromonak). Azota nem nézte a hormonjaimat.

Ugy irigyellek titeket a tali miatt, de Pécsröl nehézkes lenne, ráadásul szombatonként suliba járok.

Vidám napot mindenkinek Kép

Eni
Eni

LoraKép
Bocsi, már biztos megkéstem a válasszal de õszintén szólva én sem sokat láttam az UH-n, csak amit bejelölt az orvos és figyeltem, hogy mikor mit nézegetKép

doris

Szijjjasztok!Kép

Depi egyenlore elmult, de majd este...Kép Koszonom mindenkinek az egyutterzestKép LOra! En is gondoltam ra, hogy elmegyek vasarolni, de meg ahhoz sem volt kedvem. Kepzelheted!!!

LOra! Hat nekem nyomtatott ki a csaj kepeket, azon vegulis en is latom amit latni kell, foleg hogy be van jelolve x-kelKép De majd a dokineni elmagyaraz nekem mindent, remelem. Akkor majd megosztom veletek!

Doris! Nekem is jo mindket idopont. Viszont szerintem nyugodtan megbeszelhetjuk itt, hogy ki mit hoz, eddig bevaltKép En szivesen vallalok megint valami salatatKép Foleg ha Pucur is hozza majd a tojassalatajatKép Marcsi meg fasirtotKép

Jahh, a dokineni Medrolt irt fel az Oradexon helyett, ismeri valaki? ES vettem folsavat is, de 3 mg-os, az nem tul sok egy napra???

Pussssz: orsoly
orsoly

Jó reggelt Lánykák!Kép

Breki, Másikviki!Kép
Köszi a Bromos válaszokat!Kép Másikviki! Tök jó, hogy lement a prolaktinod!! Akkor most már húzzatok beleKép! Szorítok!Kép
Breki!Kép Remélem nemsokára mi is hasonló eredményt tudunk produkálni.Utána pedig pik-pak bebabásodunk, jó!Kép
Elbizonytalanodtam. Lehet, hogy nekem sem kéne hõmérõznöm, ha úgy sincs peteérésem? Ma amúgy megint 36,7 lett.
Lora!Kép Ne izgulj a PCO miatt! Ha gáz lenne, akkor a doki szólt volna! Ma nézik az ellenanyagot nálad? Majd mesélj!Kép
Alice, Eni!Kép Azért ne csüggedjetek!Kép

Pusz, Sien.
Sien

OrsolyKép
OK! Akkor Hozzád salit írokKépBocsi, de milyet hozol? Csak azért kérdem, hogy tudjuk majonézes, ecetes, gyümölcsös...stb. mert olyat én is gondoltam készíteniKép
Tervezek még süteményt v. tortát és pogácsátKép
KamillaKép
Akkor nyitott a dolog. Mit szeretnél hozni?

doris

Doris, Lányok!Kép
Mivel én nem vagyok kifejezetten egy konyhatündér, mi lenne, ha én a piát vinném? Mondjuk jó sok grapefruit levet, hogy lúgosodjunk!Kép Persze kívánságra mást is viszek!

Pusz, Sien.
Sien

Másikviki,Kép
Nagyon örülök a jó hírnek, hogy a prolaktinod lement. Te mennyit szedtél, kellett Neked napi 2 szemig eljutnod?
SienKép
Rendben megbeszéltük!
Eni,A magas prolaktin mellett teherbe is lehet esni, mert ez hormon igen ingadozó. Elõfordulhat, hogy hormonszint alacsonyabb amikor teherbeesés megtörténik, de ez veszélyes mert a magasabb fázisban már vetélést okozhat (ui.nem volt tökéletes a beágyazódás) a magas prolaktin ha nem szedetik a Bromot. A vetélési kockázat a 12 hétig áll fenn, nekem a dokim azt mondta, hogy nagyon magas prol. szintnél 8-10. hétig kell szedni a Bromot (BABÁRA VESZÉLYTELEN).

Breki
Breki

Doris,
Én esetleg bevállalhatom a sütitKép!
Breki
Breki

Lányok!

Ha nem jön közbe semmi és addig nem kell hazautaznom az apukámhoz akkor én szivesen bevállalnék valami sütit OK?
Alice
Alice

Breki!

HÚÚÚÚÚ de egyre gondoltunk.
Alice

Sziasztok!

Tegnap megjöttKép
14c 02cn

mamacsKép
mamacs

Doris!

Hmmm, a multkor majonezes krumplisalit gyartottam, de elgondolkodtato ez a gyumolcssali isKép Tudok egy nagyon jo kis receptetKépKépKépKép

Mamacs! Ne keseredj el! Ebben a honapban kell majd szedned valamit vagy pihensz a closty utan?

Pusssz: orsoly
orsoly

SienKép
Az jó lesz, kérjük a lugosakatKép
Eddigi javaslatok:
Saláta: Orsoly, Doris
Süti: Breki, Alice, Doris
(Alice! Ha nem jön össze semmi gond lesz mit hammolnunk)Kép
Ital: Sien, Doris
Pogácsa: Doris

MamacsKép
Fel a fejjel és nyugi. Én még itt leszek egy darabig majd tartunk lelki istáp-istápotKép

doris

Orsoly!

Még 1* elmegyek UHra a ciszta miatt, de aztán sz...rok a dokikra!Kép a természetre bizom a dolgot meg a páromra!Kép

Dojika!

Honnan tudod hogy még sokáig ittleszel?Kép

mamacs
mamacs

Orsoly!

Még 1* elmegyek UHra a ciszta miatt, de aztán sz...rok a dokikra!Kép a természetre bizom a dolgot meg a páromra!Kép

Doris!

Honnan tudod hogy még sokáig ittleszel?Kép

mamacs
mamacs

OrsolyKép
Ha eldöntötted, hogy melyiket készíted akkor én a másikat csinálom meg csak szóljKép
MamacsKép
Szerintem rám gondoltál a kérdéseddel. Onnan tudom, hogy most elég "satnyán" áll az eü.-i helyzetem és még idõ, mire összekapom magam de igyekszemKép Meg aztán annyian álltak itt "sorban" elöttem, hogy tisztességtelen lenne ám "tolakodnom"Kép Egy a lényeg! Ne érezd Magad egyedülKép

doris

Alice, Eni, Mamacs!
Fel a fejjel! "Új ciklus, új remények" KépKépKépKépKép
fércegér
fércegér

Fércegér!

Én próbálom felemelni a fejem csak nemmegy mert elég nehézKép
Tudod én már négy éve reménykedek.Reménytelen eset vagyokKépa párom miatt.
Üdv.Alice
Alice

Alice kedvesKép
Kérlek ne mond eztKép Annyira rossz látnom, hogy így Magad alatt vagy!! A Párodnak mielöbb meg kéne írnod azt a levelet. Neki is van szive!!

doris

Mamacs! Miert nem keresel vegre egy dokit akiben megbizol es tud segiteni??? Persze lehet hogy spontan is osszejon, de ki tudja hogy ez mennyi idobe telik. A mai orvostudomany mellett vetek erre varni! Csak tenyleg ne keseredj neki, vegyel peldat Dorisrol, aki ugy viseli el a megprobaltatasokat hogy le a kalappal!!!KépKép Szal mamacs, ne add fel, probalj ki masik dokitKép

Doris! Hmmmm, asszem bevallalom a gyumolcssalitKép

Sien! Hmmm, en nem szeretem a grapefruitotKép Azert ugye lesz mas pia is?Kép

orsoly
orsoly

Doris!

Akkor en bevallalok vmi finom edesseget Kép

kamilla
kamilla

Jó napokat mindenkinek!

Már elõre látom, hogy ha jövõ héten elmegyek az új dokinénihez (akit Orsoly javasolt Kép), és utána az Elek dokihoz, akkor mennyi féle pirulát kell majd nekem is szedni. A szurikra már nem is merek gondolni (amúgy is majdnem mindigi elájulok tõlük). De hát sok mindent kell behoznom, hogy felgyorsuljanak az események.

Én is szívesen viszek valamit a talira. Nem vagyok egy nagy fõzõs, viszont felpakolhatok inni vagy nasizni valótKép.

Tünde
csibe21

Sien!
En viszont nagyon-nagyon szeretem a grapefruitot Kép

kamilla
kamilla

Alice, Mamacs!

Sajnálom, hogy megjött.Kép
De ne keseredjetek el, tudjátok, új ciklus - új remények.Kép Jaj, hányszor olvastam már én is ezt a biztatást.Kép De egyszer nekünk is sikerül, meglátjátok. Lehet, hogy pont ebben a ciklusban! Úgyhogy hajrá, félre a depivel!KépKépKép

Alice! Reménytelen eset pedig nincs!!! Egyszer a párod is téveszthet!:o

Nálunk tegnap megvolt a matyivizsgálat. Mentem én is, fogtam a kezét, nehogy megint megszökjön.:o De most minden oké volt, nem kellett várni, mi voltunk az elsõk.

Mára már kész is az eredmény. El akartam menni érte, de azt mondták a férjem menjen, mert van egy kis gond.Kép Még ez is! Nem elég, hogy velem baj van, most kiderül, hogy vele is. Nagyon szomi vagyok.KépKép Mitõl lesz nekünk gyerekünk?

A talira még nem tudom mit viszek. Valami husi félére gondoltam a saláták mellé. Mit szóltok hozzá?
Marcsi, te a szokásos fasírtot hozod? Majd egyeztessünk.

Puszi, Edi
Edi

Lányok!
Én egy nagyon-nagyon-nagyon finom majonézes krumplis, zelleres salátát készíthetek. De készíthetek amerikai jello-t is, vagyis nagyon finom gyümölcssalit, marshmellowal, meg dióval, meg banánnal, meg szölövel és gyümölcs-zselével (nem magyal zselével mert az ROSSZ), vagy készíthetek Tündér salátát is. Abban is van Marshmellow, szölö (ha kapok), dió, banán, ananász nomeg rengeteg tejszín. Nem találkoztam még olyannal akinek ne ízlettek volna! Melyikre szavaztok? Mind amerikai recept! Nyammmmmm, már éhes is vagyok rájuk!!!!!
Vagy inkább ilyen sorrendben akarjátok megkóstolni öket? KépKépKép

Eni,
A bromot folyamatosan kéne szedned KépKépKép. E-is ezt javasolta mert újra megemelkedik, ha nem szeded folyamatosan, és még rosszabb lesz!

LÁNYOK!
Olyan sok minden történt velem a mai napon. Alig gyözöm leírni nektek!!!!!
Szóval megkaptam a vérvizsgálatom eredményét KépKépKép MINDEN TUTI KépKépKép
Itt vannak az értékek, azok az értékek amelyek a luteal fázisra (avagy pé.s utáni fázisra vonatkoznak, mert pé után történt a vérvétel.

NÉV ÉRTÉK REFERENCIA
Prolactin (új módszer) 328 mIU/l 59-619
Progreszteron (Új módszer) 36,3 nmol/L 24,4-81,4
LH (új módszer) 5,5 uIU/ml 0,6-19
Testosteron (új módszer) 2.1 nmol/L 0,35-3,33
ösztraidol (új módszer) 87 pg/ml 26-408
FSH (új módszer) 4,4 mIU/ml 1-12

(Akit érdekel E-nek mindjárt leírom, hogy a Margitban milyen értékeket határoztak meg ezzel az új módszerrel, mert írt, hogy Fábián doktor még nem tudta öt tájékoztatni erröl és így nem tudja értékelni mások eredményeit sem.)

Aztán, mivel félidöben vagyok csinált egy UH-t is KépKépKép
Uterus: 36 mm AP átm
méh nyálkahártya: 12 mm Kép
jobb ovárium: 38x22 mm, norm szerk
bal ovárium: 31x23 mm, benne 15 mm-es domináns folliculus Kép
Szabad hasüri folyadék nem látható (Dr. Fábián-Margit kórház)

Azt mondta a 15 mm-es tüszö a minimum nagyság és adott egy tüszirepit amiböl már be is "kaptam" 3 ampullát a neve pedig Choriogonin. Holnap és szombaton akciózni kell KépKép

Szóval, mindezekböl az következik, hogy
(i) a hömérsékleti minimumom semmit sem ér a hömérözés alapján, mert NEM AKKOR VAN A TÜSZÖREPIM, hanem jó 3-4 nappal késöbb! Ugyanis a minimumom 2 nappal ezelött volt. Azóta ível felfelé a höm!

(ii) eddig majdnem mindig rossz idöben akcióztunk!

(iii) a nyújtható tojásfehérje nyákom és az erös szúrkálások ami tegnap este jelentkezett (!) maximum az LH emelkedését jelzi NÁLAM,

(iv) A 16. napon vett vérmintám napján a hö értékem 36,8-at mutatott! Vagyis nem 37-et vagy a fölötti értéket, viszont a progi szintem jó (a Margitos besorolás szerint).

Másikviki éppen ezért nem nézte a dokid a görbédet. Csinálj inkább LH teszteket, igaz, hogy drága, de tuti!

Jövö hét csütörtökön kell visszamennem egy vérvételre, ahol progiszintet fog mérni KépKépKép
Lányok! Úgy örülök!!!! Most aztán nagyon belehúzunk! Petefészek elzáródásra meg ne is gondoljak, ugye?

Most megyek írok E-nek, a listát majd késöbb dobom.
Pusszancs mindenkinek,
Moni
mj

Látom a táblázat nem sikerült. Itt van mégegyszer.

NÉV ÉRTÉK REFERENCIA
Prolactin (új módszer) 328 mIU/l 59-619
Progreszteron (Új módszer) 36,3 nmol/L 24,4-81,4
LH (új módszer) 5,5 uIU/ml 0,6-19
Testosteron (új módszer) 2.1 nmol/L 0,35-3,33
ösztraidol (új módszer) 87 pg/ml 26-408
FSH (új módszer) 4,4 mIU/ml 1-12
Moni
mj

Most miért???????????????
mj

OrsolykaKép
Köszi a szép szavakat (bele is pirultam áááááááááám) Kép
Szóval Téged a gyüm.salihoz írtalak én meg csinálok valami maljom-mézesetKép
KamillaKép
Sütikhez írtalakKép
TündiKép
Az ital vagy a rágcsi-mágcsi jó leszKép
MamacskaKép
Most már tényleg írjál egyet "magánban" légyszi! Választottál orvost? Bízol benne?

doris

Moni!

Csurog a nyálam. A sali sorrend így jó, ahogy van.Kép

Az eredményeid tényleg nagyon jók! Hajrá, most aztán mindent bele!KépKépKép

Lányok, lehet, hogy rosszkor akciózunk?

Edi
Edi

EdiKép
Ez tényleg kicsit szomin hangzik de ne csüggedezzKép Nekem egyszer a tüdõgondozóból küldtek egy papírt a tüdõszûrés után egy héttel, hogy a saját érdekemben mielöbb látogassak el hozzájuk újra mert meg kell ismételni a dolgot. Kezem-lábam remegett, sosem cigiztem...stb. szóval visszatántorogtam, hogy akkor most mi lehet erre kiderült, hogy nem sikerült a felvétel...Kép Drukkolok, hogy semmi komoly gond ne legyen!!Kép A husika egyébként jó ötletKép
MóniKép
Én bármelyik salidból ezer örömmel eszegetnékKép Istenien hangzik mindKép Nagyon jók a leleteidKép Drukkolok ámKép
LányokKép
Ha csak a hõmérõzésre alapozok, akkor mikor kell akciózni? Besztike, te biztosan profi vagy ebbenKép Sajna még nem aktuális a dolog de Ti mit javasoltok ha már itt lesz az ideje?

Puszi:Doris
doris

Na de Lányok!

Ilyesmiket irtok mindjárt nyálazót kell kötni a nyakambaKép,annyira éhes vagyok pedig ma már ettem.Kép
Alice

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: