Sziasztok,
tegnap volt nálunk vendégségben (nem elõször) egy öt éves kislány. (A fiam máj-ban lesz négy éves, a kislánnyal nagyon jókat játszanak, persze elõfordul ilyenkor tombolás is, de ez még beleférne...) A kislány, ahányszor eddig itt volt nálunk, valamit mindig tönkretett. A mamája mindig itt volt vele, olyan nem fordult elõ, hogy egyedül maradt volna. Hol a fiam kedvenc autóját csapta a földhöz (megjavítani nem lehetett, dobhattuk ki), hogy az ágy felett lebegõ-forgó papírmobilt szaggatta le (ezt ugyan más vendég gyerekek is megteszik, éas végül is nem nagy érték), hogy a fiamat lökte fel, de úõgy, hogy azt hittük, elájul a gyerek. A harmadik látogatásra már felkészültem, az érzékenyebb játékokat eldugtam, megpróbáltam teljesen gyerekbiztossá tenni a szobát-lakást, de hát mindent mégsem rakhatok el... A mamája próbálja ugyan fegyelmezni a gyereket, de kevés sikerrel. A kislány üvölt, a játékokat a kishugához vagdossa, (meg mindenfelé a szobában). A fiammal egyébként elég jól szót lehet érteni, de ilyenkor aztán rá sem nagyon lehet hatni. Bár azért le tudom csitítani, elvonni, más játékok felé terelni a figyelmét. Már ott tartok, hogy inkább nem hívom meg õket többet magunkhoz, pedig a fiam a kislánmnyal nagyon jól megvan, én az anyukát nagyon kedvelem, de õszintén szólva ebbõl a helyzetbõl már elegem van. Voltatok már ilyen hlezyetben? Mit lehet ilyenkor csinálni?