A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Wish Kép
Csak azért kérdeztem, mert zebra van Madran neve mellett és én úgy tudtam, hogy baba nincs.
A tábliba még egy hír. A babsoknál B. Krisztának megszületett tegnap a babája. Ákoska 3700 gr, 57 cm.

Kép

Kép
pkagi

Látom lehet gratulálni Oliknak és Móninak. Kép
Gratulálok nektek! KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Kép

Kép
pkagi

Saci
Inszemmel kapcsolatban nem tudok segíteni Kép De ezen most már ne rágódj, hoyg mért nem nézték meg. A lényeg hogy le kell nyomni a prolaktinodat, és remélhetőleg minden rendben lesz!

Wish
Timika ma 8. cn van. Vkhajni meg régebben kérte Zitust, hogy vegye ki a táblából mert nem sokat jön ebbe a topikba. De lehet hogy aztán megbeszélték, hogy azért Hajnika mégiscsak ide is tartozik Kép
Amúgy gratulálok a tábla-tulajdonossághoz Kép Tök jó, nem? Kép Jó lenne ha szerencsét hozna nekünk is Kép

Tündi
Vendég

Tundi, igazad van, Koszi Kép +++Kép

Saci
saci

Tündi Kép
Bizony jó lenne Kép
Köszi az infókat.

Wish

wish

Saci Kép különben mindig vannak érésre váró tüszők a petefészkekben, akát 5-10 db is. Nálam legalább is volt, ezek 5 mm körüliek voltak az inszem előtt. Amikor nő az FSH hormonod (magától vagy stimulálástól), akkor érik meg ezekből egy, vagy ha több a hormon, akkor több. De azt nem tudják, hogy milyen lesz. Ne parázz ezen szerintem, a lényeg, hogy a prolaktinod is rendben legyen. Ha szakorvoshoz jársz, nem lehet gond. Egy éve én még csak olvasgattam a topikot, és a lányoktól meg az orvosoktól ragadt rám néhány info. Úgyhogy aggódásra semmi ok.

Nagyon szorítok neked!!!

Dodo Kép örülünk, hogy jól vagy. Remélem a babád is hamar megmozdul majd. Szép pocakosodást neked!

Olik Kép gratulálok az állampolgárságodhoz. A és a babádnak is Kép

Puszi
Noémi
Vendég

Ági, Olik!
Lécci-lécci írjátok le részletesen, hogy mikor mit éreztetek az inszem után! (Ha figyeltétek magatokat annyira, akkor napról-napra...)
Vagy ha más is emlékszik, akinek sikerült Kép, persze attól is szívesen olvasnám!
Előre is nagyon köszi!
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Fanni Kép
Az inszem után a pocifeszülés volt nálam a legfőbb jellemző, na meg én fel voltam puffadva. Ez rögtön az inszem után éreztem és a terhesség 6. hetéig tartott. Illetve még a fáradság. Nagyon fáradt voltam, az esti filmet sem tudtam megnézni, holott régen simán.
Sokaknak van még olyan tünetük hogy éjszaka is kijárnak pisilni.
Én is kijártam, de nekem ez nem volt újdonság,mert előtte is kijártam.

Kép

Kép
pkagi

<font color="aa00aa">FanniKép
Nekünk természetes úton jött össze a baba. Ezért nem tudom mit kell érezni az inszem után.Kép
Amúgy meg én is érzem mindig a pocimat, gyakran pisilek, melleim duzzadtak.
DRUKK+++++++++++++++++++++++++++
Puszi</font>
Vendég

Olik! És hogyhogy 7 percig mérted? Én 5 percig szoktam! Szerinted van eltérés a két idő között az eredményt illetően?

KépKép
nicika

Olik, Ági!
Aranyosak voltatok, hogy egyből írtatok! Nekem az 1. naptól feszül a cicim, és az alhasam is görcsölget... de ezek szerint egyik sem "kizáró ok".
Köszönöm, máris nyugisabb lettem Kép
Puszi,
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Lányok Kép
Nagyon lapít mindenki. Kép
BMC-sek feljebb feltettem egy kérdést, kérlek írjatok.

Kép

Kép
pkagi

Noemi Kép koszi a biztatast, ugy fogok tenni.
mast ugy sem tudok...Kép Kép

babasoknak jo gombolyodest !
AgiKép akkor neked a 2. inszem sikerult vegul?
saci

Ági,

Lehet délután is menni UH és megbeszélésre ,de ha vért kell venni akkor kezdésre kell mennie.

Barbi

Képbabafalva.hu vonalzó
zbarbi

<font color="aa00aa">NicikaKép
Szerintem nem számit. Volt amikor csak 3 percig mértem, mert nagyon-nagyon kellett pipilnemKép Akkor is 37.2 volt.Kép</font>
Vendég

Ági Kép szerintem délutánra is be lehet jelentkezni. Hívja fel az ismerősöd a 458-4579 vagy 458-4580-as vagy 355-2736-os telefonszámot, ott megmondják. Általában 4 óráig vannak.

Pusz
Noémi

Ui: Kép elsőre sikerült az elméleti KRESZ vizsgám! Kép
Vendég

Sziasztok!
Noémi gratulálok a vizsgádhoz!!!!!!!!!
Én is idén tettem le a nagy vizsgámat vezetésből. Minden elsőre sikerült. Képzeld éppen akkor kezdett esni a hó amikor beértünk a Közlekedési Felügyeletre. Jól kezdődött nem? Ez volt január 26-án.

Kép
lara26

Sziasztok!
Noémi gratulálok a vizsgádhoz!!!!!!!!!
Én is idén tettem le a nagy vizsgámat vezetésből. Minden elsőre sikerült. Képzeld éppen akkor kezdett esni a hó amikor beértünk a Közlekedési Felügyeletre. Jól kezdődött nem? Ez volt január 26-án.

Kép
lara26

Köszönöm Olik a választ!

De azért lányok erősítsetek meg: a szájban mért hő alacsonyabb és pontatlanabb hőgörbét produkál, minta hüvelyben mérem!

KépKép
nicika

Nicika
igen, megerosítem.

Most jottem UH-rol. Sikertelen volt a stimum. Nem érdemes tovább folytatni, mert nem nottek meg a tuszoim.Mégsem lesz IVF és sajnos más sem, reménytelen ez a hónap. Kép
mili

Sziasztok!
Krisztának jó egészséget, boldogságot, örömet és sok sok tejcsit kívánunk!

Noémi!
Gratula a vizsgádhoz. Nekem már újra kellene, ha vezetnék... 12 éve a párom vezet, én 1 km-t sem mentem azóta.

Úgy tűnik rövidülnek a ciklusaim Kép. Múlt hónapban 26 napos volt, ebben a hónapban meg úgy néz ki 25 lesz. Már van jele Kép. Holnap megjön Kép.

Puszi Kriszta

mohácska

Nicika Kép
Én is megerősítem.

Milli Kép
Nagyon sajnálom Kép

Noémi Kép
Gratulálok a vizsgádhoz.

Mohácska Kép
Neked nem mondott semmit a dokid a rövid mensire?

Wish

wish

Mohácska

Én már kezdem "kapizsgálni" ezt a ciklus dolgot. Az én ciklusom 28 -ról 24- re csökkent. A végére már ott tartunk, hogy nem jön meg és zebrásodunk. :-)

Kép
lara26

Mohácska
NE CSÜGGEDJ!!!!!!!!!!!!!!
ÉN SEM BÍROM MÁR!

Wish
Köszi a választ!!!!!!!

Kép
lara26

Hali!
Szia Dodó! Én is emlékszem rád...hát neked sem volt fenékig tejfel akkoriban. De azóta minden jóra fordult és már a pocaklakód megmozdulásait várja itt mindenki. Azt nem tudom végülis, hogy sikerült neked teherbe esni ezzel a babóval. De lényeg, hogy összejött. Értem nem kell aggódni...nekem nem is jöhetett volna össze mostanában ugyanis nem is próbálkozunk még az új párommal. Esély volt rá minden hónapban ...de középtájt védekeztünk. Majd a következő ciklustól talán nem. Kép
Wish
Lázár Erika írta fel a gyógyszert mert rendel itt Kbarcikán néha...de ő is csak azt mondta úgy tudja hiánycikk mostanában. Majd holnap megnézem.
Nicika
Én a hőmet hónaljban mértem régen is most is azt teszem. Mindig egyértelmű volt a görbém...de én 10 pecig mérem digitálissal ...az adja meg csak a pontos eredményt ahogy észrevettem.
Pusszancs mindenkinek.

Kép
vizkriszisback

SZIASZTOK! Átjöttem erre az oldalra, talán ez látogatottabb, mint a másik.
30 éves vagyok, peteérésem nincs, PCO-s is vagyok, össze-vissza jön meg, Clostilbegyt-től hányingerem van....MENNYI AZ ESÉLYEM A TEHERBEESÉSRE???
Szeretnék levelezni hasonló cipőben járókkal, esetleg ha a BMC-be is járna az lenne a legtutibb.
esperanza

Sziasztok!

Vizkriszisback!
Te is barcikai vagy? Lázár Erikához jársz, vagy csak a gyogyit írta fel?
Én is mértem a hőmet hónaljban ill. szájban, de közel sem olyan pontos, mint hüvelyben. A két görbe közt ég és föld a különbség.

Nina
nina79

Sziasztok!

A hőgörbémet nem igazán értem, tudnátok segíteni.
A ciklus 3. 36, 9; 4. 36, 6; 5. 36, 7; 6. 36, 7; 7. 36, 8; 8. 36, 7;
9. 36, 5; 10. 36, 6; 11. 36, 5; 12. 36, 8; 13-15 nem mértem
16- 17. 36, 5; 18- 19. 36, 6
Nem kellene emelkednie jobban.
Mikor volt a peteérés?
Egy kicsit el vagyok keseredve, lehet, hogy nem is volt pé-m?

Köszi
0+19
moni_73

Esperanza Kép
Csaladinet.hu/fórum/babavárok/clostys lányok.
Itt van 2 Pco-s lány is, ráadásul az eggyik kész hormonszakértő. Kép

Noémi Kép
Köszi a választ és természetesen én is szeretnék én is gratulálni a vizsgádhoz. Kép

Fjm Kép
Megkérdezted a dokidtól a 3. emeletet???

Lányok tudom közhely már, de fel a fejjel. Pozitív hozzáállás. Kép

Kép

Kép
pkagi

Mili
Nagyon sajnálom....., de folytatnod kell, nem adhatod fel, ugye tudod?!

Szilva

Kép
Kép
szilva069

Noemi!

Gratula a vizsgadhoz, en mar reg csinaltam, meg egyetem alatt, de nekem is elsore sikerult hala Istennek!!!!

En sajnos nem tudok homero tanacsot mondani, mert nem nagyon meregettem, mert ugye amikor stimulalnak akkor nem is nagyon ervenyes a ho az utro miatt, de a digi homero hamar kimutatja popoban az biztos. Elotte kicst csinaltam, de engem elegge stresszelt, uyghogy abbahagytam.

Mili!

Sajnalom....

Vizkrisz!
Ja, hogy az uj paroddal nem kezdtetek rogton bele. Ezt megertem, nem kell elsietni, inkabb legyen biztos a kapcsolat, mi mar jo reg egyutt vagyunk, ugyhogy nekunk mar igy telt el ez a 3 ev, hogy nagyon akartuk. Szoval volt nekem 5 inszem, de azok nem sikerultek, aztan mondtak menjek lombikra, mondtam nem megyek. Na, erre spontan osszejott persze clostival. Szoval ra kellett kicsit segiteni, de nem kellettek hormoninjekciok meg minden szerencsere.
Szoval persze en is mentem uj dokihoz, o segitett nekunk, mert az elozok eleg pancserek voltak. O viszont profi, ugyhogy meg is lett az eredmenye...

dodo
13+5

KépKép
Kép
dodo32

Moni Kép
Ez a görbéd grafikonon ábrázolva:

Kép

Az kicsit rossz, hogy pont azokon a napokon nem mérted, amikor leeshetett a hőd a nagykönyv szerint, bár nem fent utána. Lehetséges, hogy eddig nem volt peteérésed ebben a hónapban.
Én azt javaslom, hogy a hőmérőzés mellett vegyél egy ovulációs tesztet és figyeld azzal is, hogy van-e peteérés.
A Baby Mark nevű elég jó. Gyógyszertrban és drogériákban (DM, Rossmann) lehet kapni.

Wish

wish

Köszi a görbét.
A pg53 nem jó ? Nekem a 10. napon volt nagyon páfrányos.
moni_73

Móni Kép
Nm rossz a Pg 53, de azért nem 100% megbízható. Szerintem olyan 70-80% között. Ha nagyon kvés nyálat teszel rá akkor, soha nem páfrányos, ha meg túl sokat, akkor mindig.
Amit érdemes még figyelmed az az, hogy a Billings váladék mikor jelentkezik.
Egy jó görbének ilyesminek kell lennie:
Kép

Azaz valamikor leesik a hő és utánna feljebb megy, mint elötte volt

wish

Esperanza Kép
Ha nincs peteérésed akkor 0% az esély a teherbeesésre, de gondolom azért kapsz Clostyt, hogy legyen. Az nem jó, hogy rosszul vagy tőle Kép Szerintem a BMC-ben jó kezekben vagy Kép

wish

Ha hazamegyek kipróbálom sok nyállal,(nem tudtam, hogy a nyál mennyisége számít.
Ha a váladékot nézem szerintem már volt pé.
Most már tejszínű, ragadós.
Egyébként progi szintet emelő gyógyteát iszom.
moni_73

Móni Kép
A tea az lehet baj. Ha a ciklus első felében magas a progeszteronszinted, akkot az gátolja a peteeérést.

Progeszteron (P4): A ciklus elsô felében emelkedett érték esetén a teherbeesés valószín&ucirc;sége csökken. A ciklus 2. felében a progeszteron-vizsgálat az ovuláció meglétét bizonyítja. Amikor a tüszôbôl kiszabadul a petesejt, sárgatestté alakul, és progeszteront kezd termelni. Félidôben az ösztrogénnel együtt létrehozzák a méhnyálkahártya változását, amely megfoganó terhesség esetén a beágyazódáshoz szükséges. 5 fölötti érték már jelez valamilyen ovulációt, de a legtöbb orvos 10 fölöttit vár el természetes ciklusban és 15 fölöttit stimuláltban. Egyesek szerint a tesztet érdemes reggel, éhgyomorra végezni.

Normálértékek:
a ciklus elsô felében < 1.5 ng/ml / 0.5-4.5 nmol/l / 0.16-1.4 ug/l
a ciklus második felében >15 ng/ml / 6-60 nmol/l / 1.9-18.8 ug/l
menopauzában 0.5-4.5 nmol/l / 0.16-1.4 mg/l
terhesség esetén az elso harmadban 35-180 nmol/l / 10.8-55.8 ng/l

wish

A gyógynövény szakértői oldalon ezt találtam:

Nagyon régóta, már 7 éve szeretnénk még egy kisbabát, aki nagyon várat magára. Sajnos a lombik program sem hozott eredményt, viszont egy évvel ezelőtt spontán terhes lettem, ami vetéléssel végződött.
Magas a prolaktin szintem és alacsony a progeszteron. Mindkettőre gyógyszert szedek. Tudnál valamilyen alternatívát ajánlani, hogy ezeket elhagyhassam?

Válasz
Kedves Judit! A menses első napjától számítva a 16, -ik naptól igyál palástfű, apróbojtorján, rozmaring és körömvirág tea egyenlő arányú keverékéből napi 2 csészényit.Eza teakeverék jó a progeszteronszint növelésére.
moni_73

Moni Kép
Hát ezt nem igazán értem.
Ha megnézed ezt az ábrát, akkor ezen is látszik, hogy ciklus elején alacsony kell legyen a progeszteron szint. A magas progi tuti gátolja a peteérést.
http://www.oviklub.hu/betegeknek/img/hormonok.jpg
A magas progi a terhesség megtartásához kell.

wish

Többiek Kép
Ma senki nincs net elött? Jól elbeszélgetünk itt Mónival, de azért hiányoztok Kép

wish

Wish
Én itt vagyok, olvasgatok is, de nincs mit írnom igazából.
Mindenkinek nagyon jó hétvégét kívánok!

Emi
Hol vagy? Mi van veled? Kihasználtátók az "akciós napokat"?

Ui. Holnap reggel megyek tüsző-nézőbe az első inszememhez! Szurkokat kérek!

Szilva

Kép
Kép
szilva069

Sziasztok!
Köszönöm a gyors válaszokat, rendesek vagytok.
esperanza

Sziasztok!
Szerintetek akkor van ovuláció amikor enyhe szurkálást lehet érezni a petefészek tájékon?
Persze a termékeny időszak idejében.

Mohácska ne búslakodj. Csak az a baj, hogy olyan sokat kell várni. Ezzel én is így leszek? Számomra értelmetlen ez a baba kérdés. Aki akar annak várnia kell, aki pedig nem szeretne annak összejön a legkiszámíthatatlan időpontban

Kép
lara26

Igen, az élet igazságtalan.Aki gyereket szeretne annak nem jön össze, aki meg nem akar annak meg egyből lesz.Ki érti ezt? Én már többször feladtam, de mindig hallok képtelen történeteket, hogy ki hogyan esett teherbe, aztán elgondolkodom, hogy ha nekik sikerült, nekem miért ne?!
Szóval ESPERANZA=REMÉNY
Sok sikert mindenkinek!
esperanza

Sziasztok Lányok!

Nem tüntem el, minden nap olvaslak titeket, csak nem igen tudok most mit mondani. Belül még nyalogatom sebeimet, (2 hete 10 hetes terhesen elvetéltem) de azért próbálok a jövőre koncentrálni. Mivel a doki azt mondta, hogy minimum 3 hónapot kell várni a következő inszemig, olyan tétlennek érzem magam. Utálom, hogy múlnak a napok és semmit nem tehetek az ügy érdekében. Visszamentem dolgozni már ezen a héten, 3 hét betegállomány után. Most leköt a munka, de nagyon boldogtalanul érzem magam.
Cickafark és palástfű teát iszom, hátha segít valamit a következő terhesség megtartásában.
Jó titeket olvasni, olyan sok remény sugárzik belőletek.
Persze mindig olvasok szomorú dolgokat is, sajnos.
Bocsánat, hogy ilyen lehangoló vagyok...látjátok ezért nem irok mostanában.Próbálom magam összeszedni.

Lehet kérni, hogy engem is vegyetek fel a táblázatba? Ha igen magadom az adatokat.

Puszi Mindenkinek.

Fruzsina

fruzsina32

Fruzsi!

Ne szomorkodj, nekem is igy volt majusban, aztan most mar itt a kisbaba pocakomban, 14 hetes!!!! En sem hittem volna, de nagyon gyorsan megy az ido!!!!
Pedig nekunk 6 honapot kellett varni!
Hidd el, sikerultni fog!!!! Drukkolok nektek!!!

dodo

KépKép
Kép
dodo32

Sziasztok!
Szeretnék csatlakozni hozzátok. Eddig is olvasgattalak benneteket, de Fruzsi, amit írtál, abban most érzek először visszhangot arra, amit én is megéltem. Sajnálom, hogy elment a babád.
Velem 8 hetesen történt ugyanez, és a rákövetkező 3 hónap olyan volt, mintha egy év telt volna el, és a tehetetlenség érzése uralkodott el rajtam. Pedig ilyenkor az ember olyan szívesen visszacsinálna mindent, minél gyorsabban, hogy kvázi folytathassa a terhességét...
Azóta megnyugodtam, és most már előre tudok nézni. Nem is nagyon jut eszembe a múlt, csak várom, hogy babás lehessek újra. Kellett az a három hónap. Annál is inkább, hogy 4-5 nagyon erős vérzésem volt a műtétem után, és most megint normális mennyiségű vér megy ki menzeszkor- tehát a méhnek sem ártott a pihenés. Júniusban lesz az első inszemem, 1 hét múlva pedig egy átjárhatósági. Muszáj, hiába voltam már terhes... Az inszemet azért szeretném, mert már nagyon türelmetlen lettem. (Augusztusban ment el a terhességem)
A férjemnél is van egy kis probléma- viszonylag kevés a "nagyon gyors" fajta spermium.
Egyébként cukros vagyok és pco-s. A vetélés után mentem a Kaáliba, ott Adimetet kaptam, és teljesen jó ciklusaim lettek tőle.
Krizsa az orvosom, ő a vörösbort és a rövid italokat javasolta terhesség előtt és alatt. Állítólag a fogantatásra és megtartásra az alkohol jó orvosság.
kisegér

Kép
Kép

wish

Wish!

Eddig tartott királyságom a tábla tetején . Mert hát lényegében ott voltam. Úgy látszik ez a babó nagyon a fejébe vette, hogy lombikbaba akar lenni. Hát legyen. Légyszi, javíts ki: 1cn.

Lányok!
Olvasgatlak ám Benneteket, de amíg a kis lelkem nem gyógyul be teljesen, inkább csak passzívan veszek részt a topic életében.
Nagyon szorítok mindenkinek!!!!

Bogi
bogi1975

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: