A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Na, jól el...sztem amit írtam...Kép

És már nem is tudom ,mit írtam....

Kriszti: Na izélj már, én is szoptatósan estem teherbe, és ráadásul elsőre bekaptam Bátort! Pedig flót többmint egy évig váratott magára! Simán kihordod kistesót!

Bea: Egyben még?

Zozo:Gratula, megy a drukk!

Gabi
inecsg

Jóvan, már elvesztettem egy magzatot, nem akarok még egyet

Kép

Kép
eszteranyu

Gira!
Hát akkor nálatok sem túl egyszerű az élet. Fú, az én kislányom ma úgy üvöltött, mint még soha. Nem tudtam megfejteni mi a baja, de ha anyósom nem jött volna, és nem vitte volna el sétálni már agyvérzést kaptam volna. De legalábbis már rég bőgnék a kicsivel együtt. Lehet, hogy a hideget érzi, attól múltkor is nyűgi volt. Úgy tűnik csak elalhatott, mert már anyós rég visszahozta volna.

Úgy érzem, néha ideggyenge vagyok az anyasághoz.
Ilyet más is érzett már, vagy én vagyok a selejtes?

Enikő!
Igazad van, apucikra is oda kell figyelni, mert különben bajok lesznek. Meg hát a szex is kell. Én holnap megyek a 6 hetes kontrollra és valszeg megkapom az engedélyt, csak azt nem tudom, hogy mikor hozzuk össze a párommal, mert attól tartok, hogy este csak azt tudnám figyelni, hogy mikor sír fel a kicsi. Ebbe még bele kell jönni. Mert ugye, ha tudnám, hogy ha leteszem, akkor nagy valószínűséggel alszik is, akkor könnyebb lenne, de ugyebár ez nem így vanKép
Amúgy nagyon édi a picur lánykaKép

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!

Először is megkésve, de sok boldogságot Jozsónak szülinapja alkalmából!

Csirkém is belázasodott szombaton illetve péntek éjjel. Nem vitte le semmi a lázát 39,4-ről, bár nem volt itthon germicid C, így ügyeleteztünk. A doki azt mondta kizárt, hogy a foga miatt ilyen magas a láza, én meg erőltettem, hogy már kétszer is ilyen magas volt és egyszer csak szurival bírták levinni. Szegény Pipi ki volt pirosodva, csak úgy lángolt az arca:-((( Mondtam az ügyeletesnek írjon nekünk fel germicid C és viszont látásra. Felírta, de még közben megjegyezte, hogy picit piros a torka, szerintem az üvöltéstől és felírt neki antigyogyót. Persze nem adtam be neki, ha eddig nem antigyogyiztam eztán sem fogom egy kis piros torok miatt! Persze a germicidtől és egy adag panadoltól lement a láza, estére már hőemije sem volt. Orvostudomány.

Enikő, gyönyörű Viola!

Én is imádtam terhesnek lenni, Bea tudni fogod, hogy mikor jött el az idje. Én szülés előtt két nappal órákat sétáltam és nem tudtam betelni a tavaszi levegővel és vidám, boldog voltam:-)))

Ildi, üdv itthon:-)

Kriszti, gratula a kakamanóhoz a biliben, nagyon ügyes az Eszticsaj:-)

Erika, örülök, hogy visszajöttél, jól tetted:-))))))

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Kriszti, én is ettől félek, hogy Pipernyák még mindig szoppantyús és mi is szeretnénk még egy babót, max 3 hónap múlva. Én is vesztettem el babát, nagyon nehéz feldolgozni......

Szilvi, hidd el jó anya vagy, egy kis depi belefér, szerintem mindannyian átesünk rajta. A fáradság is így jön ki rajtad, át kell állni a szervezetnek is az állandó készültségre.

nyúlanyó

Dancsi!

A Noéminek is szőke még a haja.Kíváncsi leszek,hogy milyen lesz belőle.
Kinn a 6.fogunk.Én nem tudtam megnézni,csak a doki néni.Kép

Kriszti!

Megy a drukk tesó ügyben.KépNekem ilyen mostanában eszembe sem jut.Már hetek óta úgy érzem,hogy nem lesz tesó.

Zsu!

DrukkolokKép

Ildi
tfildiko

Anita!

Jobbulást kívánok a Pipinek!
Hányadik héten vesztetted el a babát?Rossz lehetett.Én is féltem tőle a terhességem alatt.Csak a 13.héten mondtam el az anyuéknak,hogy babát várok,és csak utána másoknak.Én is szerettem terhes lenni.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!

Gerika, Gabi:
Még mindig egyben. Voltam ma ctg-n meg dokinál meg védőnőnél.
Doki szerint még nem szállt le méhem Kép Kép
És ha nem történik semmi hétfőn vagy kedden be kell feküdjek a kórházba (keddre vagyok kiírva ugye...) Kép Kép
Várjuk a hidegfrontot. Csütörtöktől 10 fok lehülés.
Drukkoljatok, hogy szépen, rendesen meginduljon a kicsi lány, és ne kelljen a kórházba mennem jövő héttől!!!
Sétálok, lépcsőzök, ma már 2x tettem meg az utat az 5. emeletig (ott lakunk, és nincs lift), és még egyszer le kell mennem, megyünk cipőboltokba.
Málnalevél teát iszom, mondjuk csak 1 bögrével naponta.
Nincs valami szülésindítós homeós bogyó?!?! Kép
Na jó, csak vicc volt.
Egyébként meg teljesen jól vagyok.

Kriszti: Az "elmerengve..." című kép a legeslegédesebb. Tündéri a kislányod!
A májusi Kismamában olvastad a tandem szoptatásról az élményeket? Szal van akinek sikerül, és sajnos olyan is akinek nem Kép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Mukika: Ilyen érzésem néha még most is van...de amikor Doresz újszülöttként reggeltöl estig és estétöl reggelig üvöltött, annyira kiborultam, hogy közöltem a férjemmel, itt vége is a családalapításnak.
Egyik éjszaka ott feküdt az karomon, félkézzel ringattam, közben lilára ordította a fejét, még csak lövésem sem volt, mi a baja. Megetettem, erre sugárba kihányt mindent. Na, erre leraktam magam mellé és együtt bömbiztünk. Kép Szerencsére a férjem ilyenkor (is) higgadtabb nálam, és átveszi az irányítást. 5 perc alatt megnyugtatott engem is meg a gyerköcöt is.
Hidd el, akkor nem gondoltam, hogy ez a tündérpalánta valaha át fogja aludni az éjszakákat.
kissvirag

Hú, most ledöbbentem, nem tudtam, hogy ilyen sokan vesztettetek el babát Kép Kép
Én egy szerencsés ember vagyok!
És drukkolok mindenkinek tesó ügyben!

Pipinek jobbulást!
Meg kell kérdeznem, Pipinek az anyakönyvezett neve is Pipi? Vagy hogyisvanez? Amúgy irtó édes, nekem nagyon tetszik Kép

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

De édes vagy Bea:-))))))) Nem a Pipi neve anyakönyvezve Viktória:-) Mi hívtuk már a pocakban is Pipinek, de igazunk lett, néha totál tépett Pipi:-)
Hát igen, sajnos én is azt hallottam, hogy nagyon magas a korai vetélések száma:-( Az én picim kb 8 hetes volt, amikor elment...:-( Iszonyatos űr, pedig még "csak" egy magzat, egy embrió, de akkor is az én babám volt és rengetegszer eszembe jut, pedig már négy éve és 5 hónapja történt:-((((((

nyúlanyó

Kriszti,
látod, ilyen 2* nem fordlhat elő! De ha tartasz tőle, akkor lehet várjatok egy picit a kistesóval.

Anita,
Jobbulást a Pipikédnek! Jozsókám 2 nap alatt túl volt a nehezén!

A korai vetélésről én is azt hallottam hogy gyakori, sokszor mielőtt az anya észrevenné, hogy terhes, már meg is szűnik a terhessége. Kép EZ szomorú dolog, de szerintem az elején a természet megoldja sokszor azt, amit meg kell oldania. Nekem a dokim legalábbis mindig ezt mondta, amikor Jozsóval véreztem az első 3 hónapban. Hogy semmit nem tud tenni, ha valami baj van a babával akkor inkább most veszítsem el. És, hogy a természet tudja, hogy mit kell ilyenkor tenni. SZerencsére Jozsó megmaradt, hogy miért véreztem, az sose derült ki.
Vendég

Kissvirág,
ilyen lilára ordítós, sugárhányós napok nekünk is gyakran voltak. Totál ki voltam készülve.
Vendég

Bea,
amikor vártam Jozsót, volt holdfogyatkozás meg frontok, minden. De ő nem mozdult. Állítólag a szex csodákra képes, persze ha zárt a méhszájad! Kép Kép
Vendég

Kriszti,
akárhányszor csak nézem Eszterkét, nem győzök ámuldozni, hogy milyen gyönyörű kislány!
Vendég

Dancsi! 8 hetesen nekem is erös vérzésem volt (öszintén megmondva csak ugy ömlöttem, nem is értem hogy maradt meg irto nagy szerencse ez is).
Lombikkal várunk, bizunk benne hátha spontán sikerül. Sok ismerösnél látom, hogy a 2. baba már könnyebben összejön. Jozsónak boldog szülinapot! Milyen tortája volt, mit kapott ajándékba?

Kriszti! Nekem magas volt a prolaktinom és mondták lehet amiatt véreztem. Én is félek de Orsi nem akar leszokni ciciröl
Én is felkeresem emiatt Sárit mit gondol
Amugy Gigi is szoptat, és nem volt semmi gondja, ilyen is van.

Bea! kitartás, már nemsokára megölelheted. Igaz én nem is láttam a babát mert ugy bögtemKép

Ildi! Grat.a foghoz. Megint hirdetni fogjuk a lakást. Ti? Orsi már szalad de ö is 1 éves volt amikor elkezdett menni. Van még ideje Noéminak is. Aztán nem gyözöl a nyomában lenniKép

Zsu! drukkolok a tesohoz. Több ilyet tudok hogy a másodikra kellett várniuk, az elsö jött gyorsan. De jönni fog!! Meso hogy van? Apukád végleg elköltözött v. megjött az esze(bocs)?

Anita! Örülök Pipi már jobban van!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Mukika!

Na ja, nekem is szokott hasonló érzésem lenni, főként éjjel. Az alvásomra egyébként is érzékeny voltam mindig. És amikor éjjel közepén már 1 órája ordít, és dunsztom sincs miért...és még aludni se tudok...na akkor igencsak elborul az agyam és azon gondolkodok, hogy vajon anyának születtem e Kép Kép Kép

Enikő!

Persze, hogy leterhel, de egyszerűen nem tudom, mi a bánatot csináljak. Semmi tapaszatalatom nincs. Én azt hittem, az újszülött csak eszik 3 óránként, és alszik. Meg fürdetni kell. Én (anyukám bevallása szerint) ilyen voltam. Ehhez képest... Tanácstalan vagyok, hogy mit csináljak, de még a 9 gyereket felnevelt anyósom se mondta meg konkrétan, mit kellene csinálnom. Mindenki csak köntörfalaz, a szakirodalom meg tök ellentétes dolgokat ír. Bennem élne az elhatározás, hogy hagyjam sírni, de erre meg azt írják, hogy lelki putypuruttyokat okoz majd nála... Akkor meg nem hagyom sírni, arra azt írják, hogy rabszolgájává tesz. Na most légy okos D!
A jótanácsot pedig örömmel fogadom Kép bármikor Kép

Gira
Vendég

Kármen!

Elég jól megy már a Noémi,meg vagyok vele elégedve.Napról-napra biztosabban közlekedik.Már meg is fordul séta közben.Már felül úgy is,ha a hátán fekszik.Ma azt gyakorolta pelenkázás közben.Egyre nehezebb bepelenkázni.
Nemsokára mi is hirdetjük újra a lakást.
Már ti is tervezitek a 2.babát?

Gira!

A Noémi sem az a fajta volt,hogy csak evett és aludt újszülött korában.Rengeteget virrasztottam,és virrasztok most is.Van olyan éjszaka,amikor 9-szer kell bedugnom a cumiját.Én vagyok az anyarabszolga.(Mindig ezt szoktam mondogatni.)Most egy kicsit könnyebb,amióta mászik.Legalább nem kell cipelnem,de állandóan foglalkozni kell vele.Ritka,ha eljátszik 10 percet egyedül.Küzdünk az evéssel is,nem egyszerű vele.De én is ilyen voltam.Várom,hogy megjavuljon.
Fel a fejjel!!!Kép

Ildi
tfildiko

Ildi, Anita, egyre jobban örülök neki, hogy visszajöttem. Kép

Bea, pedig már titkon azt gondoltam, babázol, hogy nem írsz.

Zozo, gratula pocaklakóhoz, biztos minden rendben lesz!Kép

Kriszti, nagyon szép EszterkeKép Örülök, hogy jól éreztétek magatokat a lakodalomban.
Eszterke sokat szopizik még?

Gira, az enyémek is sírósak voltak az elején, kitartás. Próbáljátok meg a babamasszázst!

Enikő, Viola nagyon édesKép

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Kriszta: Hát én a kistesó-szopi témához nem tudok hozzászólni, így hát nem is teszemKép Tedd úgy ahogy érzed, hogy a kistesónak jobb! Sztem!Kép

Mukika: Hát már én is nagyon vártam, hogy leteljen a 6 hétKép Apáról nem is beszélveKép

GErika: Köszi, sztem isKép Csupa apja, hihetetlen mennyire hasonlít Rá! A klónzott másaKép

Gira: Nem tudom minden baba és szülö más. Nem jön be mindenkinél ugyanaz! Az biztos, hogy SZERINTEM nincs olyan baba, aki magától nem tud elaludni. Ha megszoktatja a szülö, hogy ringatva, a szülö hasán, karban...stb aludjon el, na akkor megszokja a baba és késöbb is igényli! Az elején annyira örülsz a babának, hogy legszivesebben sose tennéd le, mindig ölelgetnéd, puszilgatnád, simogatnád gyönyörködnél benne.... És ezt is teszed, ha kell ha nem felveszed,dajkálod,ringatod simized....
Bogival én is elcsesztem, olyan voltam, mint egy zombi, a fáradtságtól a kialvatlanságtól. Ki akartam dobni a kukába!! (ez komoly), mert annyira ki voltam készülve idegileg! Elsö gyerek ugye...az elsö gyerek a tanulópénz...vagy hogy szokták ezt mondani...Kép Szal én tanultam az elsöböl és a másodikat már csak akkor vettem fel ha etetési idö,pelenkázás, öltöztetés...stbstb OKOM volt rá! Szoktam én vele játszani,leteszem hátára, énekelek neki, tornáztatom, forgunk...nagyokat nevet rám, de nem szoktattam kézbe! Nekem óriási könnyebbség, hogy nem tartogatom folyton, mert tudok mást is csinálni! Nem szalad a lakás, van minden nap friss ebéd és ami a legfontosabb, tudok foglalkozni Bogival is!!!!
Szal én nem mondom meg Neked, hogy mit csinálj én csak annyit mondok, hogy én, hogy csinálnám. Én nem venném fel ha sír (ok nélkül)! Nem altatnám kézbe, nem készíteném ki magam (és a párkapcsolatom és a nagyobb gyerekem)
Viszont ha okkal sír, akkor minden további nélkül ugranék!
Sztem a baba sírásából lehet azt tudni, hogy nagyjából mi baja van. Ha pl úgy sír, hogy közbe húzza felfele a lábait, és vörös a feje és látszik rajta, hogy fájdalmai vannak, a könnye kicsordul, akkor a hasa fáj. Akkor babamasszázs, torna eseteg köménytea.... (Infacol)
Mindegy lehet szívtelen vagyok, de én tuti nem venném fel. Egyszerüen nem CSAK az övé vagyok. Nem tudok ketté/hárommá/néggyé szakadni....
Gira, úgy csinálod, ahogy tudod és akarod, de néha legyél egy kicsit "önzö" és foglalkozz csak magaddal és a pároddal is.
A barátnöm úgy szokta csinálni, ha ok nélkül ordít a gyereke (március 21-én született), akkor berakja a kiságyba és rácsukja az ajtót. Ö közbe csinálja a DOLGÁT, foglalkozik a nagyobbal és a lakást rendezi....stb
Nem azt mondom, hogy ez így helyes?!? Söt, de néha ezt kell csinálni ahhoz, hogy az ember ne örüljön meg!
Ez az én szuverén véleményem volt. Mindenki úgy csinálja ahogy akarja,csak figyelmeztetni akartalak, hogy nehogy kikészülj és a párkapcsolatod érdekében....
Nha eldugultam!KépVégreKép
Kitartás+++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Enikö

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Gira,

Borzasztóan sajnállak a lelki állapotod miatt. A babák többsége sír. Mégpedig sokat. És éjjel nem alszik. Próbáld tudatosítani benne, hogy éjjel van. Mi Jozsóval mindig ügyeltünk arra, hogy kb. ugyanabban az időben fürdettünk, amit jó sokáig vagy 2 hónapig végigordított, utána pizsi, hálózsák, majd szopi sötétben. És ilyenkor ő mindig elaludt. És Jozsó pici korától kezdve tudta, hogy éjjel van, ugyan felkelt 3-4 óránként, de evés (nulla büfi, nuku pelicsere, nincs lámpaoltás) aludt tovább.

Amnikor újszülött volt, meg később is, én nem hagytam 5-6 után elaludni, ha kellett felébresztettem.

A kialvatlansághoz pedig hozzá fogsz szokni. Én 11 hónapig éjszakáztam Jozsóval (addig volt 2 klassz hónapunk, a 2. és a 3. utána megkattant éjjelente), és teljesen át fogsz állni a napi 4-5 óra alvásra. Próbálj meg mindig aludni, amikor a pici is alszik.

És tudod mi a fura? Most, hogy pár hete alszik frankón egész éjjel, én nem tudok aludni. Mert automatice felkelek óránként éjszakat. Tök rossz, pedig alhatnék, de nem tudok.

Ildi,
nem semmi a Noémi, irtó hamar elindult. Ez szerintem azért jó, mert lehet menni vele játszótérre. Amíg Jozsó mászott, nem volt túl nagy élmény.
Vendég

Képzeljétek, Jozsó imád hintázni. És kimondta pár napja az első szót tudatosan. Azt hogy hin-ta! Nem azt hogy mama, apa, hanem hülye hintát. A nappaliban mutogat kifelé (pont rálát a hintájáta) és ordít, hogy hin-ta hin-ta.

Tegnap hozta a csukámat, a cipőrűzőjánál fogva, mondta közben hin-ta.....

Ha ki akar menni (és mindig ki akar menni, hatalmas patália van hazajövetelkor), mutogat a cipősszekrényre és az ajtóta, meg a lábára, hogy kér cipőt.
Vendég

Sziasztok!

Dancsi nem vagy tolakodó, nem titok. Én teljesen egyedül hordtam ki és szültem meg Bencét, mert az apja elhagyott mikor kiderült hogy nem megyek el abortuszra. Fél éves volt Bence, amikor megismerkedtem a vőlegényemmel, aki azóta Bencét a nevére vette (így lett ő Kern András Bence hihiKépKépKépKép), így hivatalosan ő az apja, most agusztusban engem is a nevére fog venniKép És megérte érte szenvedni egy évet én azt mondomKép Bencének az igazi apja se lenne ilyen jó apja mint amilyen TamásKép Igaz Enikő?

Karmen apámnak nem jött meg az esze, végülis hazajött, de levegőnek néz minket, olyan kijelentései vannak, hogy unja a családját meg belefáradtKép Most én mondjam neki, hogy a gyereket nem csak megcsinálni kell???? Itthon ül egész nap, még ha helybe jönne a munka, akkor se csinálna semmitKép Na hagyjukKép

Gira!

Nekem Bencével elejétől fogva nem volt elég tejem, egy ideig anyu is besegített a szoptatásba, nem tudom hogy ezért-e? de állandóan üvöltött 8 héten keresztülKép Pedig voltunk rá egy jópáranKép Ha két három órát aludt éjszaka, én már nagyon happy voltam. Egyszer nagyon felhúzott, már tényleg ott tartottam, hogy megütömKépKépKépKép Ekkor tettem azt ami a nagykönyvben meg volt írva: bántalmazás helyett tegyük le a gyereket az ágyba, és csukjuk rá az ajtót. 1 órán keresztül üvöltött, aztán bealudt. Ennyi idő alatt én is lehiggadtam, és azóta se húzott fel annyiraKép Mondjuk 8 hét alatt totál kimerültem tőle. A lényeget nem is mondtam: 7-kor tettem le, 8-kor aludt el, 2-kor ébredt először. Másnap már csak 10 percet sírt, és 10 órát aludt egyhuzamban. Azóta végigalussza az éjszakát. Nem tudom hogy mennyire humánus így rászoktatni az alvásra a gyereket, mivel én eredetileg nem is erre készültem, de bejöttKép Bezzeg a hugomKép Õ két hetes kora óta átalussza az éjszakát, de 8 hónaposan megkergült és min. kétszer kel éjjel, vagy el se alszikKép És két éves múlt.

Na eldugulokKép

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Dancsi Bencének is a hinta volt az első szava 10 hónaposanKép

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsu,
hú ez gáz, de minden jó ha vége jó.

Én is anno úgy szoktattam le Jozsót az éjszakai kelésekről, hogy biza hagytam sírni. És bejött. Aztán 4 hónaposan megkergült és 11 hós korig kelt éjjel, ha megfeszültem akkor is. Aztán 9 hósan ku...a megkergült és 1 hónapon keresztül éjjel és nappal is sírt. Na, akkor volt olyan, hogy órákig hagytuk ordítani, mert nem láttunk más kiutat. De akkor nem működött ez, továbbra is sírt.

Utána 11 hósan egyszer nem volt erőm átmenni és hagytam sírni. És visszaaludt pár perc után. Akkor mondtam, hogy ha tegnap visszaaludtál drágám, akkor holnap is vissza fogsz. És megint hagytam sírni. De csak pár perc bömbi volt és aludt. És kb. 1 hét alatt teljesen leszokott a kelésről, és alszik este 8-tól reggel 7-ig. Néha felsír még mindig, de már át sem megyek, mert simán visszaalszik magától.
Vendég

Zsu,
büdös kölykök,a hinta fontosabb nekik, mint a mamájuk. Kép Kép
Vendég

Kép

Kép

Kép
Vendég

Kép
Vendég

Sziasztok

Dancsi, nagyon jók a képek, tud élni a gyerkőc (kolbász). Kép

Jégvirág, beszéld rá esetleg a dokidat arra, hogy ne fektessen be, jobb neked otthon, ha te is úgy gondolod.

Kriszti, szoptatás és terhesség rizikós együtt. Azért szerintem felelőtlenség a védőnő részéről azt kijelenteni tutira, hogy azért ment el két kismamájának a babája a körzetében, mert szoptatott. Szerintem utólag már ugyse lehet megmondani.
Remélem nemsoká lesz pocakmanód úgy hogy mindnyájotoknak a legjobb legyen. Kép

Gigi
gigi1

Dancsi, de jók a képek! Szép volt a torta, biztos finom is. Kép
Nagyon okos Jozsóka!

Bea, ha bejársz minden nap CTG-re, uh-ra, akkor nem annyira fontos, hogy rögtön a kiírás napján befeküdj. Ott úgyis látják, ha gond van. A franciáknál egyébként 41 hétig tart a terhesség, addig nem számít túlhordásnak.

Zsu, de jó, hogy minden rendeződött. Nem lehetett könnyű akkoriban neked.
Velem is előfordult egyszer, hogy inkább kimentem a szobából...

Gira, és aki még előtte áll a szülésnek, egy link nektek:
http://www.tminfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=126

Az olajos babamasszázs, amire én gondolok, az nem csak a hasfájósságra jó, hanem nyugisabbá teszi a nyűgös babákat. Mindenképp javaslom minden pici babásnak. Erre is van itt egy link:
http://www.tminfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=119

Kitartás lányok, ez az időszak gyorsan elmúlik.

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Dancsi: Kép Hinta KépKép Ez jó! érdekes, hogy minden gyerek imádja a kolbászt. Valyon miért? Bogim is mindig kolbászt kér, a csípöset is szereti! nagyon klassz kiskölök ez a Jozsó! TeccikKép Beállnánk a sorba ViolávalKép Ö korban hozzá illö!

Zsú: Én azt hittem Bencének az autó volt az elsö szava, vagy, hogy gurul vagy, hogy kerékKépKépKép hihi!
És tényleg nem tudnék elképzelni jobb apukát Bencének! Nagyon nagy mákod van Tamással!Kép

Gigi: Hogy vagytok? Gömbölyödik már a pocak?? Hány hónap lesz pontosan a 2 gyerköc között? Tudjátok már a baba nemét? nevek?? Kép

Az "aludj jól gyermekem" módszer nekem elöször elég brutálisnak tünt, de amikor bevezettem rájöttem, hogy müködik! Ha másoknak is bevállt nálunk miért ne vállna be, és tényleg müködött! Az igazán pihentetö, nyugodt alvás nem abból, áll, hogy 2-3 óránként felébred a gyerek, hanem, hogy legalább 6-8 órát alszik egyhuzamba!
Sztem meg lehet tanítani a gyereket aludni! Kb 6 hetes kora körültöl, de lehet, hogy még elöbb is nem tudom, elöbb nem próbáltam!
Nagyon bánom, hogy az aludj jól könyvet csak tavaly olvastam el (BAnita jóvoltából, köszi BAnitaKép), mert Violánál már nagyjából tudtam alkalmazni. Bogiról nem is beszélve. Viola kb 1,5 hós volt amikor Bogit a saját szobájába szoktattuk át, egyedül aludni! (rögtön az elején kellett volna, sokkal könnyebb lett volna) Minél nagyobb a gyerek annál nehezebb rászoktatni az alvásra! Szerintem, tapasztalatbólKép A könyvem azt írja, 5 éves kor utá már ne is próbálkozzunk! 3 éves Boginál is vért izzadtunk mire sikerült.
Szóval én Violánál, rögtön az elején azt csináltam, hogy ha éjjel evett a lehetö lgkisebb fénynél evett, csak akkor tettem tisztába éjjel, ha kaka volt (az eljén vagy 8x kakilt egy nap...ugye). Atz éjszaka alvásra való, napközben viszont sokkal többet volt ébren, mert játszottamvele, simiztem, Bogival énekeltünk/lünk neki! Azontúl ahogy Dancsi mondta, a legfontosabb a rendszeresség, hogy mindig ugyanabban az idöben legyen a fürösztés az utolsó esti kajálás....stb! És így a gyerek megtanulja az éjszaka és nappal közötti különbséget! Ami nagyon fontos a család nyugalma és a gyerek PIHENÉSE miatt!
Sztem!

Enikö

ceniko
Szeged

Sziasztok,
most kicsit sokat írok, bocs érte Kép.

Bea,
én szerdára voltam kiírva. Amikor szombaton mentem CTG-re és nem volt semmi változás, mondta az orvosom, hogy hétfőn be kell feküdnöm. Olyan ideges lettem, h be kell mennem (soha nem votam kórházban - kiv. a vetélés), hogy vasárnap éjjel Eszter elindult Kép.
Beszéld meg a Piciddel, hogy szeretnéd, ha időben érkezne és engedd Õt el.
Köszönöm a dicséretet (elmerengve..), Apósom azt mondta 1 éve, hogy a Lányból filozófus lesz Kép.

Anita,
könnyes lett a szemem amit írtál (05.17. 15:19), nekem 3 éve és 3 hónapja. Annyira vártuk pedig.

Dancsi,
aranyos vagy, köszönöm Kép, én Jozsókát csípem nagyon, olyan szép nagy szemei vannak, annyira gyönyörű Kép. És a tincsek... Eszternek is göndörödik Kép.
Engem is azzal vigasztaltak, hogy a természet megoldja és valahol ez nagyon jó dolog, csak amikor az ember lánya ott fekszik és közlik a hírt, valahogy nem érdekli ez.

Karmen,
hú, nem semmit éltél át akkor Orsikával és alőtte is Kép. De itt van és gyönyörűszép Kép. És ez a lényeg. Majd léci mondd meg, mit mondott a dokid.

Gira,
teljesen normálisak ezek az érzések és kérdések, amik rádtörnek. Majd elmúlnak. Összeszoktok Rékával és tudni fogod minden kis nyekkenésből, hogy mit is akar Neked mondani Kép. Elvégre együtt voltatok odabent is, azzal, hogy megszületett, nem szakadtatok szét Kép.
Kitartás és az a legfontosabb, hogy amikor Õ alszik, Te is dőlj le pihenni. Vedd magad mellé és pihizzetek. Én mindig néztem a Csajszimat ahogy alszik. Olyan jó volt. És milyen gyorsan megnőtt már...
Mindig azt mondtam és most is: ANYAI ÖSZTÖNÖK. Ne olvass minden szart, tele van sikerkönyvekkel, valakinek bejön, valakinek nem. Hallgass a belső hangodra és cselekedj aszerint. Itt mindenki a saját tapasztalatát írja meg, válogass közülük és amelyik szimpatikus és hasonlít a Te elveiddel, azzal próbálkozz.
És amit Erika is írt: Babamasszázs. Csodákat művel. A mai napig alkalmazom Kép.

Ildi,
milyen ügyes Noémi már! Belegondolok, ő is nemrég született és lassan 1 éves...

Enikő,
Kép korrekt válasz volt Kép. Úgy teszek Kép.
Asszem várunk még.

Gigi,
nem katagórikus kijelentés volt, annyit mondott, gondoljam meg, mert ez és ez történt. Köszi, remélem hamarosan átélhetem ismét ezt az érzést. Úgy gondolom, lelkiekben felkészült vagyok Kép.

Erika,
nappal 3-szor, éjjel 1-szer. Bár mostanában (sztem fogzás) nappal 4-szer is szokott szopizni.
Ha nem vagyok Vele, akkor elvan cici nélkül egész nap.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Sziasztok!

A lányom egész nap alszik.Alig evett,teljesen megváltoztatta a megszokott napirendet.Remélem,hogy nem lesz beteg.

Dancsi!

Nagyon édes a Jozsóka.Már olyan kisfiús.A torta is jól nézett ki.
A Noémi még nem szeret hintázni.Igaz,még csak állványos,szobai hintán próbáltuk.
Nálunk sokszor van még éjszaka sírás.De ha bedugom a cumit,alszik tovább.Ha jól alszik,akkor meg én nem tudok aludni.Már hozzászoktam,hogy sokszor kell kelnem.

Ildi
tfildiko

Kriszti! hivtam a dokit de vizsgált, aztán már nem akartam este keresni. Most meg esik, nem hivom nehogy azt mondja most mehetekKép

Dancsi! Én is azt hittem elsö szavak az anya, apa, mama. Kiváncsi vagyok nálunk mi lesz. Egyelöre hónapok óta minden tata, már a mama is elmaradt. Pedig tudta azt isKép

Zsófi! sajnálom. Örülök hogy a párod ilyen rendes!!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Lányok! Mitől lehet az, hogy makacsul begyullad az egyik mell? Egy hete szórakozik velem, és kínlódok rendesen. Mindig úgy érzem, hogy Dorka teljesen kiszívja. Próbáltam már fejni is a szopik után, de csak reggel jön ki 20-30 ml, a későbbi szopik után már egy csepp sem. Aztán délutánonként teljesen váratlanul kőkemény lesz, és iszonyatosan fáj. Tegnap délután 5-től este tízig próbáltam kiüríteni, a lánykát is gyakran rátettem. Bevetettem a szokásos praktikákat: borogatás, melegvizes tusolás, masszírozás stb. Éjszakára már olyan pocsékul voltam, hogy nem bírtam aludni, belázasodtam. Kínomban felkeltettem szegénykémet(nem nagyon tetszett neki ). Fogalmam sincs hogyan,de rendesen kiszívta. Most helyre rázódtam, de már előre félek, hogy megint meg fog ismétlődni.
Egyébként mi van akkor, ha nem múlik el a gyulladás, és kiüríteni sem tudom? Ilyenkor hol lehet segítséget kérni?
kissvirag

Sziasztok Lányok!
ez az altatásos téma nekem pont jókor jött, enyhít a lelkiismeret-furdalásomon és egy kicsit megerősít 1 napos elhatározásomban,miszerint hagyon sírni én is Csillámat, mert az esti altatások kezdenek minden kritikán aluliak lenni.

Így tegnap este 11től éjfélig küzdöttünk egymással,ő sírt megszakításokkal, én simiztem az arcát és beszéltem hozzá, míg végre elaludt a kiságyában. De nagyon erősnek kellett hozzá lennem.

Csak remélni tudom, hogy ez nem okoz törést neki, de szerintem is meg kell próbálni nem a rabszolgájává válni a saját gyerekünknek. (aztán persze lehet, hogy nem sikerül..)

Seri, a bele-bele kotyogós
seri

Kissvirág!

Nekem is szokott ilyen problémám lenni. Hál Isten eddig vhogy mindig megoldódott.
Én a Klinikán szültem, ma megyek a dokimhoz amúgy is a 6 hetes vizsgálatra, majd megkérdezem tőle, hogy ott is van-e olyan lehetőség, mint a Kórházban. Az egyik csajszinak úgy bedurrant (ő a kórházban szült, nyilván azért ment oda segítségért), hogy már nem tudott szoptatni. Nos, megultrahangozták a cicijét, aztán kiszívták neki a bennrekedt tejet. Az a baj, hogy teljesen konkrétan nem ismerem a történetet, mert a párom beszélt az ő párjával, én személyesen nem ismerem a csajszit.
Majd próbálok tájékozódni.

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok Lányok!

Még mindig egyben, de hulla fáradt vagyok és minden porcikám fáj (valószínűleg izomlázam van a tegnapi sok mászkálástól). Úgyhogy ma pihenős nap lesz.
Már arra is gondoltam, hogy azért nem akar megszületni a kiscsaj, mert 32 hetesen koraszülés gyanújával a kórházba kellett maradnom, mindenféle gyógyszert tömtek belém, hogy ne szüljek még...és mindezt azért mert bementünk megnyugodni...ugyanis fájdogált a hasam...erre ráfogta az ügyeletes doktornő, hogy mindjárt szülök, ki vagyok nyílva (cx 2110-t állapított meg), stb. És akkor nagyon szorítottam, és csak arra koncentráltam, hogy még nem szabad megszületnie, és a 37. hétig folyton ez járt a fejemben....hogy csak meg ne szülessen még. Ja persze amikor megjött a dokim a síelésből, megvizsgált, és megállapította, hogy teljesen zárt a méhszáj, és menjek haza (no comment). Úgyhogy teljesen ki voltam, hogy mi a fenéért tömték belém a sok hülye gyógyszert, stb.
Na mindegy. Vége.
Szóval akár elképzelhetőnek tartom azt is, hogy most meg azért nem indul el a babám, mert eddig csak az volt bennem, hogy nem szabad, nem szabad...úgyhogy tényleg beszélek a fejével, és elengedem, ahogy Kriszti írta, ez tetszett nagyon.
Ja, és tegnap Vészhelyzetet néztem (a hülye fejemmel) és ott bőgtem utána órákig, hogy mennyire félek, és hogy remélem nem lesz semmi baj...Kép
Szóval kicsit megtörtem azt hiszem.
De igyekszek összeszedni magam!
No, bocsi ezért a hangulatért...majd keresztül megy rajtam, remélem.

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea!

Ne aggódj,minden rendben lesz!!!Én is néztem a Vészhelyzetet,szörnyű volt.

Ildi
tfildiko

Kissvirág,

nekem nagyon sok mellgyulladásom volt, Jozsó 4 hónapos korágig, gyakorlatilag egyikből estem a másikba.
Én saját tapasztalatból a következőket tudom neked tanácsolni:

1/ ha lázas vagy, szerintem menj be oda, ahol szültél, a gyerekágyas nővérek ügyesen ki tudják fejni (nem mindig de néha sikerül). Esetleg szükség lehet antibiotikumra is, ami mellett lehet szoptatni is.
2/ próbálj meg mindig a gyulladt melledből szoptatni, először arra tedd a picit. Ha az nem elég neki, akkor tedd utána át a másikra is.
3/ lehet kapni a Brendonban BébéConfort melltartóba tehetó hűtő/melegítő párnát. Szoptatás előtt 30 perccel tartsd melegen (hogy könnyebben ürüljön, jó rá forró pelenka, vagy zuhany is), majd szopi után jegeld, de vigyázz nehogy mefázzál
4/ próbálj hónaljtartásban vagy lógatós módszerrel szoptatni: baba ágyon fekszik háton, te pedig belelógatod a cicidet a szájába.

Nekem is mindig ugyanaz a mellem és ugyanazon a helyen gyulladt be. A dokim tanácstalan volt. Végül egy tejkristályt piszkáltak ki belőle, ami valszeg folyamatosan eldugított egy tejcsatornát és kellett neki pár hónap, hogy leérjen a kivezetésig. Utána megoldódott a gondom. Utána már csak 1* volt, de a másik mellemben, és több hónappal később de annak tudom az okát, elestem és beütöttem.

A mellgyula altt fontos a pihenés, aludj, pihenj sokat. Ez nem közhely, ez tényleg fontos ilyenkor. Van segítséged?

A klinikán van egy gyermekágyas nővér, aki kijár házhoz, és nem is kér sok pénzt, de el kell érte menni és haza is kell vinni. Õ nagyon profi, teheneken tanulta. Kép Kép Miklós Melitta a neve, keresd a klinikán, ha szeretnéd, hogy kimenjen hozzátok.

A fejéssel pedig egy baj van: ha nem fejsz, begyulladhat a pangó tej miatt, de ha fejsz, akkor pedig több lesz. Én éppen ezért nem fejtem, csak ha nagyon teli volt.

Az LLL szerint pedig ha be van gyulladva, nem szabad fejni. A baba tudja legjobban kiszívni. Én lehet azt tenném a helyedben, hogy kizárólag a beteg ciciből szoptatnék most, ha kell gyakrabban. A másikat pedig lefejném. De ez szvsz.
Vendég

Bocs, hogy beleszólok, de az LLL ilyet nem mond! Lehet fejni. Itt van egy írás a mellgyulladásról az LLL oldaláról:
http://www.lll.hu/node/13
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Az összes gyerekem alszikKép

TFIldikó: Az utazás -üdülés- változtatta meg Noémi kialakult napirendjét? Állítólag annyi nap kell nekik a visszaálláshoz, ahány napot odavoltatokKép

Virág: Én nem tudom, Nekem sose volt mellgyuszim, csak csomó benne, de azt kinyomkodtam. Sztem innen a fórumról Dancsi a legfelvilágosultabb -sajna- a mellgyuszival kapcsolatban.
Nagyon remélem, hogy nem jársz úgy, mint Ö! állati pocsék lehetKép!
Drukk ++++++++++++++++++++++++++++++++

Bea: A vége a legrosszabb. Fizikailag is meg pszihésen is nehezen lehet viselni. Igaza van Erikának, tényleg próbáld rábeszélni a dokidat, hogy ne fektessen be. Ha befekszel a terhespatológiára akár 2 nap is örökkévalóság. Engem nagyon megviseltKép. Amíg bent feküdtem zokogtam! Az hagyján, hogy nem telik az idö, de mindenki meséli a rémtörténeteit....jujjjKép a szülésznöm azt mondta, hogy a terhespatológián 1 hétnél tovább nem szabad bent feküdni, mert az ember megörül! Én 1 naptól is megörültemKép
Sztem nem a 32 hetesen belédnyomott gyógyszerek miatt nem jön ez a baba (mert azoknak már rég "kiment " a hatásuk), inkább csak egyszerüen nincs még itt az ideje!
Érdekes, hogy csak itt Magyarországon számít a 40 hét + 1 nap túlhordásnak. Máshol 41 söt a 42. hétig is bent tartják a babát avagy "csak úgy" nem indítanak!
Nekem a Czank doki azt mondta, hogy külföldön a betöltött 42. hétig nem számít kórosnak a terhesség és ha nincs KOMOLY INDOK (babakaki a magzatvízben, rossz szívhang...stb) akkor nem indítják meg a szülést!
Tudom könnyü azt mondani, de legyél türelmes és nyugodj meg! Sztem a leghatásosabb babakicsalogató a szexKép Kapd el apát!Kép
Ja és írjál, ide nekünk, panaszkodjál, attól megkönnyebbülsz! Kép
Málnalevélteát mióta iszod?
Mikor is töltöd pontosan a 40. hetet? Biztosan nincs elszámolva ez a Gréti baba???

Én is megsirattam a vészhelyzetet!Szörnyü voltKép

Seri: Sztem nem okoz törést neki! Ne aggódj! Enyim gyerek (egyik se) lett nyugtalanabb, vagy idegbeteg ez miatt! Kitartás Kép+++++++++++++++++++++

Gira: Helyzet?????

Enikö

ceniko
Szeged

cory,
én azt olvastam valahol az LLL honlapján, hogy vagy szoptass, vagy fejd ki, de ha abból szoptatsz, utána ne fejd ki. De ha a baba kiszívta,amit kitudott, akkor nem szabad még fejni is. Tutira emlékszem erre, de nem szeretnék vitázni.
Vendég

Kissvirág,
cici melegítésre/lazításra szopi előtt: neylon zacsiba teszel vizet, aztán jól begumizod, + még egy zacsi, hogy ki ne follyon. Mikróba seperc alatt felmelegszik.
Nekem a jegelést fenntartással javasolták, mivel a tejcsi hozam csökkenését okozhatja.

Bea,
szerintem is beszélj a dokiddal, ha nincs semmi gond a babával és veled se, ne feküdj be!

Seri
seri

Sziasztok!

Én is néztem tegnap a vészhelyzetet, bőgtem egy sort, összeszorult a szívem úgy rendesen és a párom is kibukott tőle.....
Bea, tényleg ne feküdj be , ha nem muszáj, rettenetes a terhespat:-((( Én 27 hetesen voltam bent 2 napot és könyörögtem a dokimnak, h engedjen haza. Nem tudsz aludni, nem tudsz enni, szörnyűségeket látsz és hallasz. Nem is írom le nekem kik voltak a szobatársaim, agyon rettegtem magam......

Dancsi, Pipi első szava is a hinta volt:-)))))

Ildi, nem semmi Noémi, hogy már így jár:-)
Az altatás nekünk sem megy, az alvás sem, a másodiknál majd okosabb leszek remélem:-)

nyúlanyó

Most nézem csak, miket írok:
follyon = folyjon! (azt hiszem)
seri

Enikő: Nem arra gondoltam, hogy az akkor beszedett gyógyszerek miatt nem jön még a baba, hanem a lelki dolgok miatt, hogy onnantól csak arra koncentráltam, hogy NE JÖJJÖN MÉG! (persze lehet, hogy hülyeség, de sose lehet tudni)
Amúgy nincs elszámolva, tuti!
Jövő héten kedden töltöm be a 40. hetet.
Amúgy én pont 2 héttel jöttem később a kiírtnál. Tudom, ez nem öröklődik. Kép És én sem lettem elszámolva, tuti! Szép nagy baba voltam, 4005 gramm, és minden rendben volt velem, csak épp eszem ágába se volt kibújni.
Egyébként a kórházban valószínűleg könnyebben el lehet viselni a terhespatológiát, a klinikán azért súlyosabb esetek lehetnek, és több! Kép

A doki lebeszélésére tehetek egy próbát, de amikor a zárójelentésre vártam anno, akkor egy kismama a 2-3 éves lányával és apukával felvételre várt, mert aznapra volt kiírva, és nem indult be a szülés, és neki is az én dokim a dokija, és ő is bepróbálkozott nála, hogy muszáj befeküdni, stb....és a végén maradt, nem ment haza.
De persze egy próbát megér, DE nem fog sor kerülni rá, mert addig kibújik a picúr! Kép
Legfeljebb pontos lesz mint a svájci óra, és 24-én fog megszületni. Kép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Ja, és még csak annyi, hogy én is a terhespatológián voltam amikor bent voltam, és miután kicsit megnyugodtam, és rájöttem, hogy nem lesz itt semmi baj, teljesen jól viseltem. Mázlim volt, mert nagyon jók voltak a szobatársaim, és olyan volt az egész, mint régen a nyári táborokban Kép
Szal nem mondom, hogy tök jó volt, de kibírtuk.
Mondjuk a végére kicserélődtek a szobatársaim (hétvégén kimenőn voltam, és mire hétfőn visszamentem, a többiek vagy megszültek vagy haza mehettek), és ha velük kellett volna maradnom még fél óráig akkor én is meghülyültem volna....de szerencsére jöhettem haza.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Anita!

Nekem ennyire nincs rossz élményem a terhespatológiáról.Sírva feküdtem be,de nem volt olyan rossz.Jó volt emberek között lenni pár napot.(Táppénzen voltam a 19.héttől,és alig beszéltem valakivel.)
Mozgásban ügyes a lányom,bár az evésben is ügyeskedne.A falra tudok mászni etetéskor.

Enikő!

Ma nagyon sokat alszik,lehet,hogy az időjárás miatt.Tegnap nem volt ilyen a napunk.Minden a megszokott rendben zajlott.De vidám,úgy néz ki,hogy nem beteg.

Ildi
tfildiko

Ja, és az összes szobatársam idősebb volt nálam, viszont az újak akikkel nem bírtam volna meg fiatalabbak....

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: