A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Sziasztok!
ez az Uh-s papír aláírás komoly?
érdekes h. előre védik magukat, talán van rá okuk?
ilyet még nem hallottam, de ki is akadtam rendesen vagy ezt máshol is aláíratják?
na, körbenézek én is és ha muszáj akkor maradok csak itt a genetika UH-n.

Zozo
Vendég

Dancsi: Jozsónak nagyon boldog szülinapot, és gratula anyukájának is, hogy világra hozta!

Ma majdnem azt hittem szülünk....fél 2 körül elkezdett fájdogálni a hasam, mintha menstruálni készülnék...(undorító volt, úgy örültem, hogy hónapokig megúsztam ezt az érzést), de folyamatosan fájt sokáig, aztán pár percig nem, aztán megint, ez így ment kb. 2 órán át, aztán elmúlt. Ja és közben olyan érzés volt a pocakomban, mintha kotorna lefelé a kiscsaj.
Nem vettem észre, hogy leszállt volna a hasam...
na mindegy...
Ti mit éreztetek amikor elkezdődött a vajúdás?

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Karmen!
Jól van, akkor Te nem ilyen picikén hagytad kiabálni a kicsidet.
Érdekes volt,amit írtál a barátnőd szüléséről, nem semmi! Hát nem tudom. Nálam úgy volt, hogy az aneszteziológus pakolgatott rajtam vmi jeget, hogy hol érzem, hol nem, és ő bólintott a dokinak, hogy kezdheti, tehát ő döntötte el, hogy hatott a szer.
A mai napig nem tudom, hogy látszik-e uh-n a köldökzsinór helyzete, sajna. De hozzá kell tegyem, a saját dokim 8 hetesen látott utoljára uh-n, és soha nem is jelezte, hogy a babám kisebb a kelleténél, kézi vizsgálatnál mindig csak azt mondta, hogy szépen növöget. A Kormányos csak helyettesítő volt, az uh-k meg a kötelezőek és az csinálta, aki éppen a gépnél ült. A 12 hetes uh-nál valóban aláíratják azt a papírt.

Kissvirág!
Köszi a címet, megrendelem. Hú, Dorkának tényleg jó alvókája vanKép

Enikő!
Igen, lehet, hogy nálam is kialakult volna, nem tudom. Spontán indult, korai burokrepedéssel. Dopegytet szedtem 3x2-t. De ezt is fokozatosan emelték ennyire, a másik gyógyszert nem ismerem.

Zita!
Akkor végülis neked nem ment fel a nyomid annyira az egekbe, hál Istennek. Márk szép súllyal,hosszal született, és szerintem oltári szerencsés voltál a szüléseddel, én is vmi ilyesmit képzeltem volna el magunknak.

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

ezer bocsi h. párhavonta belekotyogok.
vagyok mindennap, de csak olvasó üzemmódban.

Zozo
Vendég

Dancsi: már az elöbb is akartam írni, Isten éltesse JozsótKép

Zozo: Komoly bizony, söt még az Est(emlöstimulácó) elött is beleegyezönyilatkozatot íratnak alá veled. Ahol szerepelnek az esetleges mellékhatások (koraszülés, anyai vagy magzati halál...stbstbKép), amiért persze a klinika nem vállal felelösséget! A szülésbe is bele kell egyezned. Én most Violánál a kitolás elött kb 20 perccel a ctg gép tetején fájás közben írtam alá vagy 4 helyen..... Kurvára nem néztem meg mit írok alá, valahogy nem arra koncentráltam! De az biztos, hogy az esetleges szülési sérülésekért a klinika nem vállal felelösséget. És ezt a papírt vagy aláírod, vagy nem tudom mi lesz....télleg ha nem írja alá a szülö nö akkor mi lesz???? Visszatolják a gyereket???Kép

Bea: Mit éreztem? Nekem viszonylag frissek az emlékeimKép Hát elöször gyengébb valóban, olyan mensigörcs szerü, majd fokozatosan erösödö alhasi fájdalmaim voltak. Amikor már a légzésre kellett figyelnem, hogy a megfelelö légzéstechnikával csökkentsem a fájdalmaimat, na akkor már biztos voltam benne, hogy ez nem jósló fájás.
Igazi fájás annyira fáj, hogy nem tudsz beszélni közben, vagy csak lihegve, ülni se jó, állni se jó, feküdni se jó, mert sehogy sem csillapodnak a fájdalmaid.
Nekem mindkét babánál, szülés elött eltávozott a nyákdugó. Boginál 3 nappal, Violánál 1 nappal elötte. Neked nincs folyásod, vagy valami amit eddig nem tapasztaltál?
Nekem egyik babánál sem szált le a hasam! Tökre fent volt végig!
Egy fájás kb 50 másodpercig -1 percig tartott és iszonyatos erösségü volt.
Menjél lépcsözzél. Lehetöleg vajudás közben is lépcsözzél vagy állva vajudjál. Nekem óriási különbség volt a 2 szülés között,most, hogy állhattam (gravitáció áldásos hatásaKép) sokkal gyorsabb és könnyebb volt....
Csak a hasad fájt vagy a hátad,derekad is???

Enikö

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Mukika: A Doxium az keringésjavító! A baba tápanyag és oxigén ellátását serkenti, mert fokozza a lepényi keringést! Karácsony elött vették észre , hogy magasabb a vérnyomim, mint kéne. Akkor még csak napi 2xfél Dopegytet kellett szednem, szépen lassan emelték az adagot, mert a vérnyomásom ment felfele, mint állat! Amikor befektettek a klinikára 3x1 volt az adagom, majd rohamosan ment felfele és az utolsó 1-2 hétben már napi 4x2 szemKép Plussz a Doxium, nyugtató, aztán antibiotikumot is szedtem, úgyhogy nem csodálkozom, hogy ekkora dózisú gyógyszertöl szegény Violám mája felmondta a szolgálatot (meg az enyém is, de az csak egy dolog, de ö még nagyon picikeKép)

Zozo: Ne csak olvass szólj is hozzá! LégysziiiiKép

Enikö

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Megjöttünk,holnaptól vagyok.

Dancsi!

Jozsókának boldog szülinapot!

Ildi
tfildiko

Gerika!
Nem volt semmi fájdalomcsillapitás. olyan gyorsan történt, hogy felesleges lett volna.
Mukika!
Ki volt a fogadott dokid? Nekem a Mészáros. Õ se nézett meg uh-on csak a terhesség megállapitásakor. A többi a kötelező uh-ok voltak, és nekem is éppen az csinálta aki ott volt. De engem megnézett a Vasasszentpéterbe a Czank is, akkor amikor a védőnőknél voltam.
Zita
zita_29

Gigi: Hát, igen...azok a csúnya északi szelek...Láttad a Csokoládé címü filmet? Mi is ilyen szelesek vagyunk a lánkával együtt.

Jégvirág: Szívesen írnék a szülés elötti élményeimröl, meg a vajúdás kezdeteiröl...de sajnos, az egyetemen tanultakon kívül nem tudnék miröl regélni. Én január 3-án bementem, hogy majd 5-én császárom lesz farfekvés miatt. Aztán amikor közöltem, hogy EDA-val akarok szülni (kórház), a prof. alá akart íratni velem egy halom papírt arról, hogy altatásban fogok szülni. Az összeset visszaadtam...
Sári késöbb elmondta, hogy nincs nagy hagyománya az EDA-s szülésnek a kórházban. Elég furcsán nézegettek a szülésznök meg a növérek is.
A dokim még aznap este (18 órakor) bejött, és összetrombitál egy csapatot az EDA-hoz, 20 órára meglett Dorka (ezért irtó hálás vagyok neki a mai napig)A legrosszabb a katéter volt, de az is túlélhetö két napig. Még csak parázni sem volt idöm, helyettem a férjem ájult el,amikor berakták a csövet a hátamba...Kép

Enikö: Nem tudom, miért akasztom ki magam ezzel a "súlytalansággal", csak az elsögyerekes anyukák szokásos pánikbetegsége lehet a magyarázat...remélem, a harmadik gyerköcnél már észhez térek.
Nem olyan nagy ördöngösség a kendö. Engem Isten bölcsésznek teremtett, mégis elsajátítottam elég hamar. De szívesen megmutatom, ha nem megy. Egyébként a www.nandu.hu oldalon egész jó rajzos magyarázatot találsz, de van egy szuper finn oldal, majd utánanézek, és elküldöm a linket.

Dancsi: Most olvastam, hogy a fiadnak születésnapja van! Isten éltesse, és itt egy kis "versike" virtuális ajándékként:

"Vajon milyenek az angyalok?

Az angyalok jóságosak,
vigyáznak az emberekre és
szeretetet osztogatnak a táskájukból.
Mindig hálóing van rajtuk, mert
legtöbbször éjszaka dolgoznak.
A szárnyuk tollból van, ezért
nem zümmögnek, mikor repülnek"
kissvirag

Enikö: www.kantoliinakanava.fi/ohjeet/kehto.php
Jobb oldalon találsz majd egy listát a kötözési módokról. Ha tudsz angolul, akkor jó a leírás is,de sztem a képek is informativak.
kissvirag

Annyi mindent és annyiszor elolvastam a szülésről, de amikor valami furcsa dolog történik a testemmel, akkor mindig meglepődök, és mindent elfelejtek Kép és elkezdek figyelni...és arra gondolok, hogy mi van ha nem könyv-szerűen működök Kép
Pedig a természet tudja mikor mi a dolga. Csak furcsa nekem ez az állapot, mert alapjáraton olyan ember vagyok, hogy szeretek minden nagy eseményt az életemben megtervezni, előre átgondolni, kiszámolni, minden lehetséges dologra felkészülni...aztán a terhesség meg a szülés nem épp ilyen dolog.
De azért jó, hogy nektek nyafoghatok itt Kép
Meg az vigasztal, hoyg a másodiknál talán nem leszek ennyire béna.

Na, befejezem. Hihetetlen szófosásom van mostanban...bocsi!

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!!!!

Elnézést, hogy ismeretlenül kérdezek tőletek!
Leírnátok nekem, hogy hol van az Ortopédiai klinika???
Csütörtökön vinném a kicsit csípőszűrésre, de a kilinikán mikor a kezembe nyomták a zárót nem kérdeztem rá a helyre.
köszi előre is a választ!!!

Zsuzsa
zsuba31

Zsuzsi,
sztem az újszegedi gyermekkórházba kell vinned (legalábbis enyémgyereket oda kellett).
Autóval az Új hídon átmész Makó fele, majd amikor a Sportcsarnokhoz érsz (jobb kéz felől), jobbra kanyarodsz és leparkolsz.
A poatás pedig segít a továbbiakban.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Enikö! akkor nem fog megvizsgálni, mert mi az hogy felelöséget nem vállal???! Akkor meg nem kötelezö a vizsgálat ha emiatt nem végzik el.
Amugy meg Sáriban megbizok, igy nem érdekel a kötelezö vizsgálat ha ezért nem végzik el. Ja és ugyis elmegyek megint amniora akkor meg plána nem

Zsuzsa! Nem tudom, nekünk a gyerekklinika sebészetére kellett vinni Orsit csipöszürésre. Gondolom a Tisza parton lehet a klinikatömbben. Van portás tud segiteni merre menjetek.

Mukika! Barátnömnek is igy nézték meg elzsibbadt-e de azt mondták beképzeli hogy érzi mert nem lehet hogy nem hatott a szer. Anesztes bolintott, de az orvosa is elhitte, hiába erösködött. A 12 hetesen tudtommal nem iratnak alá semmit (Sári velem tuti nem) azt hallottam ez a 19 hetesen van a klinikán

Virág! én meg altatás párti vagyok, a korházban nem értették miért irom oda minden papirra, csak altatásban lehet császározni. Mondtam mert ez a biztos hogy nem találják ki az utolso pillanatban hogy EDA. Nem értették, erre mondtam a klinikán nem engedték volna az altatást.
AMugy tényleg ritkán van EDA, de ha valaki ragaszkodik hozzá megcsinálják a korházban is! Többek igy szültek akiket ismerek

Kriszti! MAjd megkérdem akkor Gabit, köszi

Ildi! Vettetek utazóágyat már? Metroban most 12-13e ft

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Dancsi!
Jozsónak boldog szülinapot!

Hogy választottatok gyerekdokit? honnan tudtátok h. ki a jó?

Karmen!
Ti a Prágai doktornőhöz jártok, igaz?
ha jól emlékszem ő nem megy ki házhoz, ugye?
nekem is ő volt a dokim, imádtam.

Zozo
Vendég

Köszi a válaszokat!!!!

A 3 hetes szűrésre a klinikán született babákat nem egy helyre kell vinni????
zsuba31

Zozo, mi újság veled? Ezek szerint újra babát vársz? Nálunk rokon a gyerekdoki.

Ortopédia sztem az újklinikán van, az pedig a női klinika utcájában van, egy új épület, csak a másik oldalon, kicsit beljebb.

Virág, én nem ismerem ezt a bababesorolást (attól még persze lehet), "napközis" ez olyan fura.Kép Egyetemen mit tanultál?

Zita, de jó, hogy ilyen könnyen mentKép

Bea, lehet, hogy babád tegnap beilleszkedett, vagyis tényleg lejjebb ment. Szerintem most már majd elkezdesz tágulni is kicsit.
Én azt javaslom, ne siessetek be ha elkezdődnek a fájások, ráérsz majd már erős fájásoknál bemenni. Persze csak ha nem folyik a mvíz, meg nem hordod túl a babát. Otthon jobb vajúdni sztem, a sétálgatást meg vedd komolyan, ne feküdj le, csak ha nagyon muszáj, egyébként az állandó CTG-vel akarnak zargatni, amiatt is jobb otthon maradni (legalább az elején).

Kriszti, milyen volt a lakodáré?

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Zsuzsa: Nekem többször is kellett a gyerköcöt csípöszürésre vinnem, a dokim azt mondta, hogy ezt már csak Újszegeden csinálják a sebészeten (ld. Kriszti útmutatója)
kissvirag

Erika: a "napközis "jelzöt már csak én tettem hozzá. Így hívom azokat a nagyon édes, husis babákat, akiknek alig fér bele a pelusba a lábuk. A mackó és párduc típusú besorolás tényleg létezik Indiában,sokat lehetne tölük tanulni (ezért is vágyom már évek óta oda). Ha tanulmányozod a különbözö harcmüvészeteket, meg fogsz lepödni, hogy a legtöbb elemet állatokról nevezték el, de gyakori az egyes embertípusok állatmegnevezése is.
Magyar-szociológia szakon végeztem eredetileg, aztán a Testnevelési Egyetemen elvégeztem egy hároméves mentálhigiénés képzést, most vallástudomány szakos vagyok az SZTE-en, de halasztottam egyelöre.
kissvirag

Erika!
köszi jól vagyunk, igen babát várok. ma kezdtük a 14.hetet.megpróbáltam csendben maradni, de eddig sikerült.
hú, fogok én még az agyatokra menni, de majd szóltok.
bizakodok erősen, h. marad a babóka jó sokáig, mondjuk a 38.hétig, utána jöhet.

Az ortopédia az újklinikán van, én is jártam oda.

zozo
Vendég

A kirándulás jó volt,csak nagyon elfáradtam.Nem engedtem a Noémit mászni,mert hideg volt a járólap.(Ritkán van ott fűtés.)Egész nap cipeltük,és sétáltunk vele.Éjszaka pedig rengetegszer ébredt.De azért jó volt.Sokat beszélgettünk,jókat ettünk.

Kármen!

Vettünk utazóágyat a Brendonban.Most kellett az üdülésnél.Egy kicsit drága volt,de most már mindegy.

Erika!

Örülök,hogy jöttél.Kép

Mukika!Üdv.köztünk.

Ildi
tfildiko

először is mindenkinek köszi a szülinapi jókívánságokat, meg az együttérzést a betegséggel! Jozsó már jól van, de étvágya nulla. Irtó nyűgös. Szerintem az alsó rágója miatt van, mert megint piros a popsija, kicsit hasmenéses, és már látszik a fogacska is. Pont jól jött ki ez nekünk, torokgyuszi, meg fogzás.

Erika,
KLassz, hogy meggondoltad magad

Gigi,
igen, Jozsó már sikkal jobban van.

Zozo,
szia! Kép Szerintem van közös ismerősnk nekünk, J. B. és a párja G. Z. Vagy tévedek?

gyerekdoki: nekem ismerős ajánlott egyet. Nekem az volt a fontos, hogy kijöjjön házhoz, mert nem mindenki tud kimenni. Meg persze, hogy szimpi legyen.
Vendég

Zozo,
Egy baba van a pocidban?

Gyerekorvosról még annyit, hogy nekem az is fontos volt, hogy fiatal legyen. Hogy ne menjen pl. nyugdíjba pár év múlva. Én az enyémmel 100%-osan meg vagyok elégedve.

Kinél fogsz szülni?
Vendég

Dancsi!
nem tévedsz. mindíg mondom h. kicsi ez a város.
(én voltam a bűnös, olvasgattam, és mutattam a férjemnek amit írtál, neki sem kellett több, egyből mondta a Z.-nak.)
egy baba van.
a Kalmár doktornál, remélem!

Zozo
Vendég

Zozo,
biztosan!!!!!!!!!!!! Minden rendben lesz! Ilyen borzalom, ami veletek történt, 2* nem fordulhat elő. Főleg most, hogy 1 baba van a pocakodban, a kockázat sem akkora. Z-ék tudják már, vagy titok még?
Vendég

Dancsi!
aranyos vagy, hát én is bízok benne, h. minden rendben lesz.
igen, tudják. szoktam néha sms-zni a B.-val.
és te is tudod amit tudni kell???????
amúgy ez érdekes volt, mert már szó szerint mindenki tudta kivéve anyukámat,anyósomat, és tesómékat, eredetileg a 12.héten akartuk elmondani, de a férjem nem bírta ki.
szóval a szűk család tudta meg utoljára.
Vendég

Dancsi, Zozo: De jó, hogy Ti értitek miröl beszélgettekKépKép

Zozo: Most, hogy egy baba van, tuti nem lesz semmi baj! Az ikerterhesség gázosabb tudod! Gratulálok Csöpphöz! Kép Mennek a poiztív energiák++++++++++++++++++++
Amoda a másik topikra mikor jössz????Kép

Zsuba Zsuzsa: Nekünk is az Újklinikára kellett volna menni csípöszürésre ( ha el mentünk volnaKép), az ortopédiára. (idöpontot kell kérni!)

Virág: Köszi a linkeket!

TFIldi: Most merre is voltatok???

Puszka
Enikö

ceniko
Szeged

Enikő!
abbahagyjuk, oké? csak egy kis kitérő volt.
köszi az energiákat.
írok neked, már rég nem írtam.
gyönyörűek a csajok.

nem ismerek magamra, ennyit 1 hónap alatt se szoktam írni.

Zozo
Vendég

Zozó,
tudok B-ről. Kép Kép
Vendég

Enikő!

Királyházán voltunk,a Börzsönyben.Gyönyörű az a vidék.

Dancsi!

Örülök,hogy jobban van az egy éves legényke.(Mi sem eszünk már 10 napja megint.)
A gyerekdokinál nálam is az volt a fontos,hogy kijöjjön.Én nem cipelem a rendelőbe a lányt.

Zozo!

Gratulálok!

Ildi
tfildiko

Ildi!
KösziKép

Zita!
Nekem Molnár G. volt a fogadott orvosom. A Czank engem is nézett, de csak annyira mentem vele, hogy elcsábított 4d-s uh-ra a kórházba.

Zsuba!
Nekem friss infóim vannak csípőszűrés ügyben, mert én is nyomoztam, hogy hova kell vinni a babát. Mi múlt héten voltunk, tán volt vmi átszervezés ez ügyben és Szegeden jelenleg csak a Boldogasszony sgt-n van a Sportorvosiba. Nem szentírás a 3 hetes kor, 6 hetes koráig kell vinni. A házi gyerekorvos beutalója szükséges. A következő telefonszámon kell bejelentkezni: 62/549-645

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Mukika!

Hát egészen elérzékenyültem, hogy nemcsak nekem vannak ilyen problémáim. Mi még csak 4 hetesek vagyunk ugyan, de kislányom a család szerint kész rabszolgahajcsár (a család pedig a rabszolganép) Mióta hazahoztuk kb egyszer aludt el egyedül... Azt sem értem, hogy mit csináltam másképp. Ha már úgy tűnik alszik, és leteszem...üvölt. Éjjel nappal a hasamon... 3 napja kezdtük az elszoktatást legalább annyira, hogy alapvető dolgokat meg tudjak csinálni. Már ezalatt is sokat fejlődött. Ha eleve leteszem még ébren, persze ordít, de odafekszek mellé, és duruzsolok a fülébe és simogatom. Ma már csak 15 perc kellett, hogy így elaludjon, és így tud is aludni, nem ébred meg bömbölve, mert ugye eleve így aludt el. A másik mágikus dolog a hason fektetés volt. Így 5 percre rövidült az altatás. Éjjelre még nem merném hason altatni, de nappal simán.
Hát ezeket próbálgatom én.

Neked is sok sikert!

Gira
Vendég

Zozo! Igen, ö az orvosunk. Körzetileg nem, de amikor felkértük akkor megmondta rögtön ö nem jön ki házhoz, igy is kértük vállaljon el minket.
Elégedettek vagyunk vele. Gratulálok a babához! Neked is lombik baba?

Dancsi,Zozo! Én sem értem ti miröl beszéltek, de valszeg ezt egymásnak akartátok csak mondaniKép

Gira! Valaki irta (talán Virág) hát én is sokat sirtam az elején. Orsi meg folyton aludt. SZopi is eltartott másfél óráig, de mennyiségre kevés volt mert nem lehetett felébreszteni. Pedig tejem volt böven, csurgott ki a szájábol. Én már lelkileg belefáradtam, fel akartam adni a szoptatást aztán eljött Ágci és segitett, én meg kitartottam. Még most is szopizik Orsi, bár most már nem bánnám elmaradnaKép

Ildi! azt hittem nyárra kell a kiságy.

Kibujt a két felsö 5-ös foga is Orsinak, igy már mind a 4 oldalon kimaradt a 3-4-es fogacskaKép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen,
Orsika lombik baba? Vagy félreértettem?

Zozóval van egy közös ismerősünk és én nem akartam ide nevet írni, ezért a zagyvaság, bocs mindenkitől.
Vendég

Zozo: Ne ne hagyjátok abba, nem azért mondtam, mert engem zavar, hanem azért mert érdekes volt, hogy Ti ketten fél szavakból is megértitek egymástKép Köszi a dicséreteket! A Te kislányod is ilyen gyönyörü lesz, az tutiKép

Gira: Hát nem irigyellek. Én ezt nem tudtam volna csinálni egyiknél sem. Le a kalappal elötted!
Valamit azonban szeretnék mondani, ha nem baj! Ez csak az én véleményem, tapasztalatbólKép
Arra vigyázz, hogy a babával való állandó együttlét,testkontaktus, miatt nehogy megromoljon apával a kapcsolat. A férfiak hajlamosak "féltékenyek" lenni, persze nem "úgy", de a párod mostmár háttérbe szorult, és a baba kifáraszt és egyszerüen nincs energiád már a pároddal is ugyanannyit törödni, mint azelött......szal érted! Szerintem, nem szabad elfeledkezni arról, hogy nem csak anya vagy, hanem NÖ is, feleség is (most nem feltétlenül a szexre gondolokKép) Nem tudom nálatok hogy van, nálunk megváltozott a helyzet Viola születésével, volt egy mélypont, de megbeszéltük azóta több figyelmet fordítok apára.....és azóta megint minden okésKép
Tényleg nem akartam be vauvau (mégis megtettemKép) Bocsánat!
" Éjjel nappal a hasamon... 3 napja kezdtük az elszoktatást legalább annyira, hogy alapvető dolgokat meg tudjak csinálni. "
Ez szerintem nagyon leterhel téged! Marad egyáltalán idöd magadra? Kicsit relaxálni, pihenni, vagy fözni egy jót vagy bármi?????
Tényleg bocs a véleményért!

TFIldikó: Börzsöny? Hüüüü aztaaaa, én is akajok oda menni!!!Kép Vannak képek? Küldesz nekem?Kép

Karmen: Gratula a fogacskáhozKép

Enikö

ceniko
Szeged

Erika,
nagyon jó volt a lakodáré, de sajnos el kellett jönnünk fél 11-kor, mert Eszteren láttuk az álmosság jeleit. Addig viszont pörgött ezerrel, lufikat dobált, tapsolt, táncolt és imádta az egészet. Annyira jó volt látni Kép.
Tegnap nagydolog után tisztába tettem, de észrevettem, h készül még és ráültettem a bilire. Először nagyon meglepődött, de klsőbb nyomtuk együtt és meg is lett az eredménye Kép. Betudom még véletlennek, de nagyon büszkén mutogatta egész nap, hogy (bilire mutatva) kaka Kép.

Dancsi,
örülök, hogy Jozsó jobban van Kép. Szopik akkor még?

Zozo,
gratulálok a Picikétekhez és nagyon örülök, hogy ilyen gyorsan sikerült Neki bekuckóznia Kép.

Ildi,
képet MOST!!! Kipihented magad?

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Egy ma reggeli kép Rónáról, kis DumboKépKépKép! Bocs, csak úgyKép
Kép

ceniko
Szeged

Kriszti: gratulálok a bilihez! Nagyon ügyes volt Eszter, ha véletlen, ha nem!
Örülök, hogy klassz volt a lagzi! Agusztusba lesz Zsófiéké (persze a legnagyobb melegbe -irgum-burgum ZsófiKép-) De nem én fogok meggyulladni a menyasszonyi ruhábaKépKép
Nektek klassz idötök volt tegnap Kriszti! Hol volt a lagzi????
Enikö

ceniko
Szeged

Enikö! csodaszép ez a kislány!! Gratulálok. Nyugodtan mutogasd csak!!

Dancsi! Sajnos nekünk nem sikerült a lombik, de aztán csoda történt. Remélem lesz még ilyen csodánkKép

Kriszti! Gratulálok a bilihez!! Ügyes Esztike már!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Enikő!

Édes a Viola.Képek nincsenek,mert nem vittük el a gépet.(Jó pár dolgot itthon felejtettünk.)

Kriszti!

Gratulálok a kakihoz!Ügyes a csajszid.
Örülök,hogy jól éreztétek magatokat a lakodalomban.
Hát,nem pihentem ki magam,mert állandóan cipeltem a csaj fenekét,és sétáltam vele.Nekem 8 óra folyamatos alvás kellenne,és akkor talán nem lennék fáradt.

Megyek,mert úgy döntött a csaj,hogy fél óra alvás elég volt neki.

Ildi
tfildiko

kösziköszi Kép

Enikő,
szép ez a Kiccsaj, mi tagadás, Neked a lexebb, ugye Kép?
Azt a feliratos bodyt hol csináltattátok? Írtad már eccer, de nem emléxem.
Esküvő Félegyházán, lagzi Bugacon. Nagyon jó volt, tele volt a pár szivatásával - szegények... De jól vették, sztem fel voltak készülve. És a vőfély is remek hangulatot csinált, kaja is fincsi volt. Kár, h haza kellett jönni.

Ildi,
sajnálom, azért jó volt?

K

Kép

Kép
eszteranyu

Csajok,
töltöttem fotókat az albumunkba, imádott unokasóval kezdődnek .

Kriszti

https://www.babanet.hu/album/main.php?album=4741&page=2

Kép

Kép
eszteranyu

Ildi! De kár hogy nem készültek képekKép

Kriszti! Esztike is nagyon szép, ezek a nagy szemek!! És mennyi haja van (Orsinak hosszú de kevés, a család nem engedi levágni kopaszraKép)

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kriszti!

Gyönyörű az Eszter.Nagyon jók a képek.
Jó volt,de jobb lett volna,ha a Noémi már rendesen megy.Már pár métert megtesz egyedül,de még van mit tanulnia.
Azért nem olyan könnyű cipelnem az én súlyommal.Ma is megértem felhozni a 4. emeletre.Egyik kezemben a csaj,a másikban pedig a táska.

Kármen!

Nekünk sincs sok hajunk,de már azért sűrűsödött a vágatás óta.Majd fényképezek az új,rövidebb hajáról,és elküldöm neked.

Mikor alakul ki a végleges hajszíne a babáknak?

Ildi
tfildiko

Kriszti,
igen szopizik, reggel-este. Este pár szívás, és nem kell neki több, reggel pár percig cicizik. De tejem szinte semmi. Pár napja próbáltam reggel fejni és 2 mellből nem jött le 10 ml.

Karmen,
hú, akkor ez tényleg csoda! Lesz még nektek ilyen csodátok! Lombikkal nem is próbálkoztok többet?
Vendég

Ildi,
Jozsó sötét hajjal született, most pedig szinte szőke.
Vendég

Enikő, te is tudod, hogy anyagi megfontolásból lesz agusztusbanKépKépKépKép) Én világéletemben májust szerettem volna, de idén nem jött volna össze, jövőre meg nagyon soká vanKép Ezért lett agusztus.

Karmen, én is kívánom hogy legyen nektek még ilyen csodátokKép

Nekünk az a csoda, hogy esküvőm leszKép Emlékeztek ti régiek, hogy milyen nehéz volt nekem anno ugye? Most meg férjhez megyekKép Tényleg csodaKép

Lányok én azt nem értem, miért nem esek teherbeKép Már több mint egy éve nem védekezünk, és nem és nem jön összeKép Drukkoljatok plíííízKépKépKépKép

Menek dolgozni, Puszka.

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsu,
és számolgatsz, hogy mikor lehet peteérésed?

Gratula a férjhezmenetelhez! Miért volt nehéz neked régen, csak ha nem vagyok tolakodó? AKkor én még szerintem nem írtam ide.
Vendég

Csajok, ma beszélgettem a védőnvel és mondtam, h elkezdjük a tesóprojektet, majd mondtam, h még szoptatok (gyerek 17,5 hós).
Azt mondta, nem javasolja, mert a napokban 2 kismamájának vetéléshez vezetett, h szoptatott és várandós volt Kép

K

Kép

Kép
eszteranyu

Kriszti,
minden 5. terhesség vetéléssel végződik, szóval egyáltalán nem biztos, hogy attól volt.

Nekem a nőgyógyászom azt mondta, nyugodtan essek teherbe, és szinte biztos, hogy ha terhes leszek,el fog apadni a tej magától,. hiába szopik a gyerek. Meg azt is mondta, hogy a mensi ellenére, még ha keveset szoptatok is, irtó kicsi az esélye, hogy teherbe fogok esni.

Persze simán előfordulhat. AMúgy a sexet sem tiltját terhesség alatt, pedig ugyanúgy oxitocin (????asszam) szabadul fel, mint a szoptatás alatt.

Hányszor szopizik Eszterke/nap?
Vendég

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: