A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Érkezem 2005 április

Sziasztok!

Adri!Igen a dackorszak,illetve a hiszti az nagyon megy Gergőnek.De nem lehet rá haragudni,amikor jön és nyomkodja a kicsi puha puszikáit.
Édes lehetett a kisfiad,ahogy sétáltatta a tesót.Ez az érdekes,hogy nem a kicsikre haragszanak,de valahogy érzik a trónfosztottságukat.Pedig nálunk is ugyanúgy foglalkozunk vele és a napirendje sem változott.De reméljük hamar elmúlik ez az időszak.

Andi!
Sajnálom,hogy ennyit kellett szenvedned,pláne az orvos miatt.Szerintem,ha hagynák,hogy a nő a saját érzései,ritmusa szerint szűljön,sokkal könnyebb lenne.Nekem szerencsém volt az orvosommal is és a szülésznőkkel is.Mondtam is nekik,hogy a végén a varrás a legrosszabb része a dolognak.Pedig azt hittem így a harmadik gyereknél már megúszom,de nem!

Gyönyörűek a gyerekeid,sok boldogságot hozzájuk!!!

Képzeljétek,ma a gyerekorvos megmérte Zsófit!3280 g-al jöttünk haza a kórházból és most 20 naposan 3980 g.Akkor már értem,hova tünik az a sok tejcsi!Kép
Sziasztok

Aranka
ari3

Sziasztok!
Marqueza!
Én is szoktam abba a másik topicba is benézni,de akkor mostmár sűrűbben fogok.
Andi!
Hát mit mondjak neked se volt egy leányálom a szülésed,érdekes hogy nekem is sokkal nehezebb volt a második mint az első.Úgy olvasom neked is.Nagyon szép a picike fiad(meg a nagy is),megpróbálok én is feltenni képet az enyémekről.A nagytesó hogy fogadta a picit?Én is pont azt gondoltam mint te, hogy biztosan nem fogom tudni annyira szeretni majd az új jövevényt mint a Márkot,de ez nem így van.Tejecske van bőven?
Ari!
Köszi a segítséget a képfelrakással kapcsolatban!
Kristóf eddig aludt éjszakánként,csak egyszer szokott enni.Tegnap volt először hogy sírdogált picit,a pocija fájt.De az is hamar elmúlt apuci mellkasán aludva!!
Adri!
Én is már a férjem pólóira és farmerjaira páyázom amíg le nem mennek a kilók.Teljesen kivagyok hogy semmi nem jön rám!!!Addig úgyse nyugszom mi le nem adom ezeket a plussz terheket.Most kitaláltam mivel hogy nem akarok aerobicozni még,hogy gyalogolok minden nap be a városközpontba ami 8 km-re van tőlünk.Így minden nap 16 km séta talán ér majd valamit.

Na akkor leírom röviden ismét a szülés sztorit:
Szóval ápr.17-én vasárnap de bementünk CTG-re,egy újjnyi volt a méhszáj.Hazamentünk ebédelni,közben fájdogált a hasam de elég rendszertelenül.Este 7-re visszamentünk amikor már 2 újjnyi volt a tágulás.Ekor burkot akarta repeszeteni a doki de előtte megkaptam a beöntést .Közben elkezdett szivárogni a magzatvíz is.Azért a biztonság kedvéért megtörtént a burokrepi is.És ekkor eékezdtünk várni.Mindenki azt hitte(velem az élen)hogy fél órán belül babázhatunk mivel a Márknál a burokrepit követően 40 pecen belül meglett a baba.Szóavl a fájásaim iszonyatosak voltak és úgy éjfél(!)körül megvizsgált a doki,kiderült hogy semmit nem tágult a méhszáj este 7 óta.Teljesen kiakadtam,mindenki csodálkozott.Mire kiderűlt hogy annak idején mivel a Márk ilyen viharosan érkezett(össz-vissz 40 perc mindennel együtt)szóval megrepedt a belső méhszáj és azt össze kellet varrni .De ezt én nem tudtam és a zárómra se írták rá.Azt mondta a szülésznőm hogy a méhszáj mint egy beton állt a gyerek feje körül és nem tágult semmit mivel tiszta heg és varrás volt,az meg nem tágul olyan egyszerűen.Szóval ekkor kaptam egy NOS-PAizomlazító szurit és fél óra alatt többet tágultam mint előtte 5 óra alatt.A labdán bírtam csak ringatózva tűrni a fájásokat de még így is nagyon ki voltam.Magamon kívűl voltam,kiabáltam meg ilyenek, pedig én nem vagyok ilyen típus és a Márknál se fordult elő.Két fájás között elaludtam mert annyira kimerültem.Állítólag még fájdalomcsillapítóért is könyörögtem pedig előre megmondtam a szülésznőmnek hogy nem kell!!Na szóval utána egyszer csak éreztem hogy székelési ingerem ven,gyorsan fel az ágyra de még nem szabadott volna nyomni a szülésznő szerint.Pont úgy voltam mint az Andi mert egyszerűen nem bírtam megállni és nyomtam.A dokm meg még aludt,kétszer kelltt rátelefonálno hogy jöjjön már mert szülünk.Teljesen más volt mint a Márknál.Annak idején 3-at nyomtam és kinn is volt.Most legalább 8-9 nyomásra jött ki és én sem éreztem közte szüneteket,egyfolytában feszített nagyon.Gátvédelemmel szültem pedig közben már arra is azt ordítoztam hogy nem kell csak legyen hamar vége.Így utólag örülök hogy a szülésznőm megcsinálta.Aztán egy nyomásra kijött a méhlepény de egy kis darab benn maradt.Hát nagyon nem volt kellemes ahogy kitisztította a méhet a dokim.Iszonyú szar volt és fájt.De közben engem is a pici fiam látvány nyugtatott az apa karjában.Utána szépen szopizott, olyan édi volt.A férjem végig meg se mert szólalni annyira sokkolta őt is hogy ennyire szenvedek.A szülésznőm a végén mondta is hogy már értette hogy miért kínlódok,kiabálok annyira a fájdalomtól,hiszen a baba feje feszítette a méhszájat de az meg nem tudott tágulni a varrás miatt.Na szóval ennyi volt röviden,nem igazán egy szép emlék számomra de biztosan ahogy szokták mondani idővel elhalványul.
Hello,Panni

Ja képet egyenlőre nem tudok feltenni mert le kellett formázni a gépünket vírus miatt és valahova ellszállt az összes kép.

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Panny
hát látom, a Te szülésded sem olyan volt, mint ahogy elképzelted előre KépKép Sajnálom, hogy ennyit kellett szenvedned Kép
EGyébként tényleg elfelejti az ember a fájdalmat, jól ki van ez találva. Szülés után azt mondtam, soha többet nem szülök, ma már nem így látom, pedig még csak másfél hét telt el. És bár emléxem, hogy nagyon fájt, de már nem tudom visszaidézni azt, amit éreztem. Na talán jó pár év múlva nekivágok mégegyszer a terhességnek, mert imádtam minden pillanatát (na jó, az első 3 hónap hányásait nem Kép) és olyan csoda ez az egész babavárás, születés, meg az egész gyereknevelés Kép

Panny, végül neked volt fogadott szülésznőd?
Én most eléggé kivoltam a szülésznőkre, az elején nem volt semmi gondom velük, csak amit írtam, hogy mindig mindent rosszkor mondtak a szülés alatt. Ja meg utána, hogy szerintük ne szoptassam meg a babát, mert sok vizet nyelt (ezt le is szívták, mert szörcsögött), és úgysem akar majd szopizni, ha mégis, akkor úgyis kibukja. Hát ahogy kimentek a szobából én mellre tettem Levit, és olyan kis ügyes volt és egyáltalán ne volt probléma utána. Sajnáltam volna, ha reggelig várnom kell az első szopival!

Amúgy nálunk éjszaka átlag 2x kel enni Levi, és már kezd átállni a 4 óránkénti evésre.
Tejem hál'Istennek van bőven, adok is egy másik kisfiúnak napi 150-200 ml-t, mert az anyukájának (a barátnőm) elapadt teljesen néhány hete a teje, a kisfiú 3 hónapos.

Utófájások: katasztrofálisak voltak KépKép szerintem rosszabb volt, mint a szülés előtt utolsó fájások. Közben rázott a hideg meg hányingerem volt 3 napig, nem gondoltam, hogy ennyire gáz lesz. És akkor 3. után mégrosszabb???

Séták: Dani imádja tolni a babakocsit, sőt, én meg sem foghatom, ha ő tolja Kép és közben olyan büszke magára, hogy egyedül tolja.

Amúgy Dani még mindig elutasít engem, elég rosszul esik, néha mondja, hogy menj innen, meg anyát nem szeretem... eltol magától ha át akarom öleni vagy megpuszilni, nagyon ritkán engedi csak. Levit simizgeti, puszilgatja, néha meg is akarja harapni... szóval azért résen kell lenni! Nálatok hogy viselkednek a nagytesók?

Gabiról tudunk valamit? MÁr biztos ő is babázik, nem?

Andi
psandi

Sziasztok!

Tanácsért jöttem. Anno a kisfiammal az éjszakai szopikat is végiggügyögtem, aztán tisztábatettem a nagyon lassan létrejövő büfike után. Már jópár hónapos volt, mikor hallottam, hogy éjszaka ne beszéljek hozzá, és minél kevesebbet ténykedjek vele, esetleg tisztába se tegyem. Bizony a fiam 16 hónapos koráig szopizott, és másfél évesen aludta át először az éjszakát.
A négyhetes lányomtól még korai elvárnom effélét, azért most nem dajkálgatom-nyalogatom éjjel. Viszont lassan jön a büfi, s persze tisztába is teszem. Ilyenkor tényleg gyorsabbat szopizik, azt megfigyeltem. A peluscserét szopi előtt vagy után végzitek?

Köszönöm:
Adri
Vendég

Ó, Marqueza,
miért vagy te Marqueza?Kép

Marquez a kedvenc íród? Bocs, ha tolakodó a kérdés...
Adri
Vendég

Bocsi lányok elég kevés időm van és egy nagy baj is van!Erről majd később,most Adrinak!
Én soha nem teszem éjszaka tisztába,csak ha kakis.Az esti10 órás etetés után csak reggel és beszélgetni sem ajánlatos a babákkal,így hamarabb hozzászoknak,hogy éjszaka alszunk.A lámpa is max egy halványfényű lámpácska,így szinte fel sem ébred,csak szopizik és már alszik is.
Majd jövök!
Aranka
ari3

ARi
mi a baj? CSak nem a gyerekekkel valami? Kép

Adri
én meg szoktam nyomkodni a pelust, hogy mennyire pisis, egyszer kénytelen vagyok cserélni, mert nem egyszer teljesen átázott és ágyneműt is kellett cserélni. De villanyt nem kapcsolok, csak gyorsan cicire rakom, aztán jó esetben alszunk tovább

Andi
psandi

Köszi Aranka!
Jaj, nagyon megijeszt, hogy nagy a baj.Kép Bármi is az, bárcsak segíthetnék! Szorítok, gondolok Rátok!
b
Nati mindig kakil és a peluscsere felébreszti, a többit így csinálom. Szopi - büfi - rotyi - várás (ha egyből cserélek, akkor Murphyhez híven jön egy újabb rotyi, ahogy rajta van a tiszta pelus) - mielőtt bealudna: peluscsere - erre felébredés - kezdés előről (ilyenkor, ha nem adok, azért nyüszi, ha adok, akkor meg sztem. túleszi magát, s az újab rotyiig feszíti, azért nyüszi).
Ma hajnal 4-től 6-ig bénáztam így, negyed hatig mosolygós voltam, aztán rohamosan fogyott a türelmem (este fél 1-kor tettem a kiságyba)...

Remélem, megoldódik szerencsésen a gond, nagyon aggódom!
Adri
Vendég

Sziasztok!

Na sikerűlt beszélnem a dokival,holnap megyünk hozzá!
Sajnos a nagylányommal van gond.Az egyik melle nagyon fáj és tegnap talált benne egy duzzanatot.Nagyon remélem,hogy "csak" gyulladás,de eléggé megvagyok réműlve.De ezt is úgy,hogy ő ne lássa rajtam,mert nagyon fél.Felhívtam ma a nőgyőgyászomat,azt mondta holnap meg is nézi!

Andi!
A pelusokkal mi is jártunk úgy,hogy átázottt,de csak addig amíg le nem cseréltük.Most a Liberot és a Baby Love-ot használom,egyikkel sincs semmi gond!

Adri!Így már érthető,hogy miért teszed tisztába,ez tényleg felébreszti,pláne ha előtte még a hasija is nagyon fáj.Próbáld meg halvány fénynél,úgy hogy nem gügyögsz neki,így is érzékelni fogja előbb utóbb a különbséget!
Sziasztok

Aranka
ari3

Sziasztok!
Mostanában nem nagyon volt időm jönni de bepótolom.
Andi!
Igen nekem volt fogadott szülésnőm és maximálisan meg voltam elégedve vele.Mindig tudta hogy mikor mire volt szükségem a nehéz órákban.talán azért is mert már egy kicsit megismertük egymást a CTG-k alatt jó pár hétig.
A nagytesó kérdés nálunk nagyon hasonló mint nálatok.Márk imádja a picit de velem ő is elég elutasító.Csak nagy néha "enged"föl de egyre jobb a szitu,úgy látom.
Adri!
Én is vagyok néha hasonló helyzetben mint te az éjszakákkal kapcsolatban.Kristóf általába akkor trottyol be amikor épp ráadtam a tiszta pelust...Ilyenkor nincs szívem rajta hagyni.De ha meg szopi után tenném tisztába tuti hogy nagyon felébredne.Ja és a büfi neki is olyan soá jö hogy arra is felébred néha.Sokszor inkább leteszem oldalra fektetve és ha nem bántja a pociját a büfi akkor szépen alszik.
Ari!
Remélem tényleg nem lesz semmi gáz a nagylányoddal.Remélhetőleg csak egy zsírcsomó vagy ciszta ami felszívódik.

Kristóf kezd hozzászokni hogy csak a babakocsiban alszik jókat.A lakásban egyre kevesebbeket alszik és elég nyüszizve.A Márkkal is ez volt.Én állandóan az utcákat róttam a babakocsival mint akinek kilométer hiánya van..(hi-hi)De most hogy van végra kertünk nem igazán mennék folyton,dehát...
Na Hello,Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

ARanka
sajnálom Kép vígasztaljalak kicsit? Én 12 éves koromban találtam egy csomót az egyik mellemben, persze anyu elvitt egy csomó orvoshoz, ciszta volt. Mindenféle gyógynövényes cuccal borogattuk, időnként kontroll, egyre kisebb lett. Amúgy még mindig meg van, szerencsére jóindulatú, legutóbb talán 4 éve voltam megnézetni, mégkisebb lett, de ott van.
EGyébként azt olvastam vhol, hogy a rosszindulatú csomók nem fájnak, tehát ha fáj, az csakis jóindulatú lehet. Ez részben jó hír, viszont honnan tudja az ember, ha rosszindulatúja van, ha még csak nem is fáj Kép De nálatok nem lesz semmi gond!! azért légyszi írd majd meg, mit mondott a doki!! És szorítok!!!

Pelenka: mi is Liberot és Baby love-ot használunk Kép rengeteget pisil Levi, ezért is lehet baleset. Amúgy még a new born-t használjuk, de már csak fél zacsi van, ha elfogy, áttérünk a minire. Ti mekkorát használtok?

Panni
nálunk is javult már a helyzet DAnival kapcsolatban, újra elfogad, bár még mindig apás, de ezt nem bánom, csak az elutasítás fájt nagyon.
babakocsiban alvás: Dani ha nem toltam a kocsit, egyből felébredt. MOst automatikusan elkezdem néha ringatni a kocsit Levivel, ha épp állunk, aztán mindig ráeszmélek, hogy ehhez nem akarom hozzászoktatni Kép na majd kiderül, mit fog szeretni.

Most alszik mindkét fiam, olyan jó! bár DAnit fel kéne kelteni, mert nem tudom, mi lesz így este? A tejem meg elkezdett folyni, lassan szoptatni kéne...

Na megyek
Andi
psandi

Sziasztok!

Aranka!
Én elég kis mellű vagyok - most a szopi alatt nemKép -, s 13 évesen lettem nagylány is. A mellem, mikor nőtt, fájt, s kemény, szinte porcos, csomószerű dolgokat tudtam kitapintani körben. Zsír nem sok volt rajtam, így a cicimen semmi akkor még. Aztán mikor elértem a végső formám, már nem fájt, meg zsír is rakódott rá közben. Tudom, béna így leírva, meg nem tudom, a leányzód hol tart fejlődésben, milyen alkatú.
Szorítok, hogy minden rendben legyen.

Kíváncsi leszek a mai éjszakánkra, köszönöm a segítséget, hozzászólást, Panni, neked is!
Üdv:
Adri
Vendég

Nagyon kedvesek vagytok,én is reménykedek benne,hogy nem komoly.Csakhát ugye,nagyon rémísztő dolog ez.
Adri!A lányom nem vékony alkatú,na nem is molett,olyan fejlődő kamasz.Először én sem gyanakodtam semmire,mert már máskor is fájt neki,ahogy nőtt.Csak amikor mondta,hogy ha bármi hozzáér,akkor nagyon fájdalmas,akkor mondtam neki,hogy nézze át.Persze nekem nem engedi,eléggé szégyenlős,nem is tudom holnap mi lesz a dokinál!
Andi!Sajnos vagy mégsem sajnosKépZsófi már kinőtte a newborn pelust.Már több mint 4 kg a drágám.Maradt is két teljes csomag,majd odaajándékozom mostanában szülő ismerőseimnek!
Gondolom,annak idején te is rendesen megijedhettél,amikor észrevetted a csomót.Ezzel,hogy ott van,nem kell kezdened semmit?Úgy értem,hogy nincs rá valami?
Panni!
Persze ha bekakil nem is szabad rajta hagyni,mondjuk szerintem nem is tudna úgy nyugodtan aludni!Nálam egyik gyerek sem viselte el szinte egy percig sem a kakis pelust.Ha esetleg nem vettem észre és nem aludt el,akkor tuti ez volt az ok.De nálunk bevált ez a félhomályos,csendes popsitisztítás!
Na megyek fürödni,meg egy kicsit aludni,amíg még lehet!
Jó éjszakát nektek!!!
Sziasztok

Aranka
Tesó ügyben nálunk már nincs elutasítás,inkább az a baj,ha nem tudok rögtön hozzábújni.Akkor jön az üvöltés,hiszti.Nagyon igényli,hogy foglalkozzak vele.Így szoptatáskor olvasni szoktunk,vagy autózni,vagy építeni.De pillanatok alatt képes megsértődni és akor megint sírás.
ari3

Az Aranka utáni szöveget képzeljétek elé,mert úgy szándékoztam, írni!Kép
ari3

Aranka!

Ne gondolj a legrosszabbra (mondom én, a született hipohonder)! Kamaszkorban a hormonok okozhatnak cisztát ciciben is. nekem anno a petefészkemben volt, állítólag szintén hormonális hatásra. De lehet, hogy nem is ciszta, hanem vmi még jelentéktelenebb dolog. Nem hinném, hogy az a rossz, ami megfordult a fejedben, ilyen zsenge korban kialakulna! Annyi minden lehet, tudom könnyű mondani, de az orvos meg fog nyugtatni benneteket! Mindenképpen írd meg, hogy mi volt a dokinál!

Adri!

Talált, süllyedt! Kedvenc íróm (az egyik) Marquez, több éve még a freemail szerveren akartam magam így regisztrálni, de foglalt volt a név, így hozzátettem az a betűt. Aztán azóta mindenhol ezt használom.Kép

üdv, Bea

marq
Kép
Kép
marqueza

Sziasztok!
Bea!Köszi a vigasztalást.A doki szerint egy ütés következtében kialakult dudor!Holnap megyünk ultrahangra,akkor még többet fogok tudni!Már nem félek annyira,de nem nyugodtam még meg.
Tetszik a névválasztásod!Kép

Aranka
ari3

Aranka!

Ez azért megnyugtatóbb, mint amitől féltél. Holnap is gondolunk Rátok!
Nati éjjel 2-től 3-ig volt fenn - ez egész jó nálunk.Kép

Marqueza!

Én így hívlak továbbra is. Marquez nagyon jó, a névválasztásod pedig szellemes! Melyik a Te Nagy Könyved?Kép

Üdv
Adri
Vendég

ARanka
mikor mentek UH-ra? SOkat gondolok rátok!! és várom a híreket! Azért az megnyugtató, amit a doki mondott. Egyébként emléxik a lányod olyan esetre, hogy ütés érte a mellét?
Nekem az enyémmel nem kell csinálni semmit, azt mondta mindegyik orvos. Meg még azt is mondták, hogy szüljek gyereket, attól biztos rendeződik majd. Nos, azóta szültem kettőt is Kép, voltam rákszűrésen, nem találtak semmi gyanúsat szerencsére! Majd most a 6 hetes kontrollon gondolom lesz megint rákszűrés, bár tejjel teli cickókban nem tudom, hogy lehet kiszűrni a csomókat?

Andi
psandi

Sziasztok!

Sajnos mára nem kapott az orvosom időpontot az ultrahangra,így csak holnap délben megyünk.Már csak kibírom valahogy ezt az egy napot,de nagyon szeretném már,ha túl lennénk rajta!
Andi!Emlékszik,hogy az egyik barátnője véletlenűl belekönyökölt,de akkor már fájt neki.Innentől csak még jobban.
Örrülök,hogy neked nem lett semmi belőle.Nem hiszem,hogy ki tudja szűrni így szoptatás közben,vagy mégis?Ha igen,akkor biztosan tudja mit keres,de ha eddig nem volt gondod,most sem lesz.

Ma sétáltunk egy jó nagyot a gyerkőcökkel.Jólesett mindkét kicsinek,rendesen beájultak utána!Még Gergő is,pedig mostanában egy óra is beletelik mire elalszik!

Adri!
Miért egyébként mennyit szokott fent lenni Nati?

Aranka
ari3

Szia Aranka!
Na, szép kis türelemjáték! Gondoljunk arra, h. Kanadában hónapokat kell várni egy-egy vizsgálatra.
Nekem az is fájt, ahogy nőtt (hason szeretek aludni, s nem tudtam úgy feküdni), és ahogy írtam, csomók voltak benne. Bárcsak ennyi lenne!
Nagyon szorítunk!

Sajnos a délelőtt megint elrohant a házi munkával, a gyerekek aludtak, s megint csak ilyen későn jutunk ki. Persze ismét lóg az eső lába.
Központifűtés van nálunk, s éjjel majd megfagyok, fagyunk... Havi 23e-t fizettünk télen, s nem képesek ilyenkor elindítani a fűtést. Csókoltatom az illetékes távhős összes felmenőjét.

Hát, másfél-két órába is beletelt, míg vissza tudtam tenni a kiságyba Natit. De tegnap 11-kor raktam le, fél 4-kor kelt, s 4-kor ment vissza a kiságyba!Kép Nagyon igyekszünk!
Borzasztó nehéz volt Marcival az, hogy minden éjjel min. egyszer fel kellett kelnem másfél évig!

Gondolunk Rátok holnap is!

Adri
Vendég

ARanka
akkor átteszem a drukkjaimat holnapra Kép

Adri
képzeld, nálunk tegnap este befűtöttek (távfűtés) , most csak enyhén langyos a radiátor, de legalább nem fagyok szét!

Volt ma nálunk a dokinéni, javasolt Espumisant, mikor mondtam, hogy esténként rendszeresen másfél-2 órás sírás van. AMúgy meg volt elégedve LEvivel, azt mondta szépen fejlődik KépKép

Andi
psandi

Sziasztok!
Köszönjük a drukkokat,ránk fér.Én is remélem,hogy semmi komoly.Ma amikor beszéltem a dokimmal kérdeztem,hogy és mit csináljunk az ultrahang után?Azt mondta,ha találnak valamit,akkor beszélünk,de biztos benne,hogy emiatt nem fogunk.Ez megnyugtató valamennyire!
Nálunk egyedi fűtés van,de csak a fűrdéshez szoktam befűteni.Nem fázunk,a kicsiket meg felöltöztetem!
Zsófi sem volt túl jól ma.Du.4-től este 10-ig nem tudtam letenni.Amkor nagynehezen elaludt,Gergőt felébresztette valmi rossz álom.Visszaaltattam,akkor megint Zsófi ébredt fel.Jól elvoltunk,azt hittem ez egész éjszaka így fog menni.Most alszanak,de nem akarom elkiabálni!
Olyan furcsa,hogy még csak nemrég született Zsófi,mégis mintha mindig itt lett volna velünk.Ti nem érzitek így?Amikor nagyon fáradt vagyok és megint fel kell kelnem hozzá,akkor csak nézem és csodálom.És akkor már nem is olyan fárasztóKép
Alakulnak már a hurkák a csöppségeken?
Tegnap amikor a nőgyógyászom meglátta Zsófit,azt mondja:HÛÛÛ mekkora.Büszke vagyok rá!Mondtam neki,hogy én isKép
Na én el,aludni!
Sziasztok

Aranka
ari3

Betelefonáltunk, de addigra már intézkedtek, és elindították a fűtést. Napközben mi is elvagyunk, de este nagyon hideg ez a beton.
Amúgy is a szülés óta hol fagyos vagyok, hol a víz ver - aztán vacogok.

Na, szép álmokat!
Nati olyan nyügi, hogy még rajtam van - egy büfit várok, ill. már nem várom, beteszem a helyére oldaltfekve.
Alvásteli éjszakát kívánok mindenkinek!

Adri
Vendég

Õ a kisfiam, Marcell. Ez januári kép. Friss még itt nincs.
Natiról sincs ezen a gépen kép, és főleg nem kicsi - én pedig holnap megtanulom, hogy kell feltenni és lekicsinyíteni.Kép

Adri
Vendég

Ez is túl nagy.Kép BocsiKép
Vendég

Hajnalban negyed 5-kor kelt. gyors szopi - GYORS büfi! - semmi rotyi - Adri boldog - Nati kiságyba vissza... De erre a kis szemecskéje kinyílik, nyög, morog, prüszköl, sírósra áll...és hiába vártam, egyre inkább hergelte fel magát, közben hatalmasakat ásított. Kivettem, most rajtam van...
Hogy lesz ebből éjszakaátalvás?

Álombamerül - gyönyörű, ahogy grimaszok futnak át az acán, mintha szellők csiklandoznák...

Néha összerándul, lehet, hogy rotyi lesz, mert felhúzza magaalá a lábát.
Mindegy, legalább Marci nem ébredt fel, legalább én nem vagyok álmos...

Kacagott egyet!Kép Gyönyörű a kis keze!
Vicces viszont a buksija - hátul még egészen hosszú a fekete haja, de fent váltja, így messzebbről nézve kopasz.Kép

5 óra: visszaraktam a kiságyba. Ahogy felálltam, morgás, lábfelhúzás-tekergés. Leért a buksija az ágyába, és volt 2 puki, aztán kiterült, és alszik...

Hát nekünk ilyen egy hajnali etetés. Bocsi, ha uncsi volt!

Szép napot mindenkinek!
Adri
Vendég

Ari!
Ne aggódj, nem lesz itt semmi baj!!!!!!!!Nagy kő fog leesni az uh után, hidd el!
Nekem is fura visszagondolni arra az időre, mikor Luca még nem volt. Szinte nem is tudom elképzelni. Meg hogy te úristen, mit csináltam én egyáltalán azzal a rengeteg szabadidővel?!

Adri!

Az én Nagy könyvem mindig más. Marqueztől A szerelem a kolera idején fix, mellette még Závadától Milota, vagy Szerb Antaltól az Utas és holdvilág meg Füst Milántól a Feleségem története. Meg amit éppen olvasok, de ezeket nagyon szeretem. És a Te Nagy könyved?

üdv. Marquez(a) Kép

marq
Kép
Kép
marqueza

Hello!
Ari!
Na mi a helyzet a nagylányoddal?Remélem kiderült már hogy semmi komoly!!
Hát igen a hurkák alakulgatnak.Kristóf 2 hét alatt fél kg-ot hízott.Az egész család beteg(nátha stb..)és szegény Kristóf is szörcsög egy kicsit.Szerencse hogy a szopiban annyira nem zavarja.
Adri!
Annyira édi volt ahogy leírtad a reggeli szopis sztorit.Ne aggódj nálunk is sokszor ugyanez zajlik.Annyira változó mert van amikor pikk-pakk elalszik szopi után, de van amikor hordozni kell.Ha kimegyünk babakocsizni persze azonnal elalszik dehát hajnalban mégse mehet az ember...És az autóban is egyből szundít a szentem. Most éppenaz apuci mellkasán húzza a lóbőrt,nagyon édi!!
Kristóf olyan aranyos ahogy nevet álmában szopi után,annyita bírom!!Egész jól alaklunak az éjszakák.Tegnap például alíg akart elaludni,ringatni kellett sokáig de utána egyfolytában 6 órát aludt.Tudtam kicsit pihenni én is, mert rajtam most jön ki a fáradtság fizikailag és lelkileg is!Csak a cicim feszült már iszonyatosan.
Na szisztaok!Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!

Voltunk ma ultrahangon és nem találtak semmi rendelleneset!Annyira megkönnyebbűltem!Hála az orvosomnak ezért is,mert gyorsan intézkedettKép

Adri!Nagyon tetszett nekem is ahogy leírtad a reggelt!Olyan édes pofákat tudnak vágni ilyenkor.De Gergő aki már ugye lassan két éves nagyfiú,a szopi alkalmával visszalényegűl egészen kicsi babává.Ahogy bújik,hatalmasra nyitott szemekkel néz rám, és néha elszenderűl.

A vásárlás,nos igen.Ebben a megváltozott külsőben,nehéz elfogadni,hogy nem jók az eddigi méretek.

Panni!Én sajnos észre veszem magamon,hogy türelmetlenebb vagyok.Igyekszem visszafogni,de a fáradtság az nagyon sokat kivesz az emberből.Nem akarom elkiabálni,de most mind a két kicsi alszik.Ilyen már rég volt,hogy ennyire korán elaludjanak.Meddig tart,nem tudom.KépNálunk a babakocsizás is érdekes,mert hiába szopiztattam meg félórája,ha ő még enni akar,akkor nem lehet elindúlni vele.Vissza kellett jönni és szopiztatni.Azután mehettünk.De Gergő is ilyen volt!Kép
Na megyek fürödni,hátha sikerűl egy kicsit pihizni,mielőtt újra rám szeretne cuppanni a kisasszony!
ari3

Aranka
örülök, hogy nincs semmi gond!!! KépKép gondolom, hogy megkönnyebbültetek!
Gergő is szopizik még? Vagy rosszul értelmeztem?

Képzeljétek, Levi beájult a cicin és most alszik ! hihetetlen, talán ma elmarad az éjfélig sírok c. műsor? gyorsan megyek is tusolni aztán én is zsupszolok az ágyba

Andi
psandi

Köszi, lányok!

Marqueza!
Megfeledkeztem arról, h. ezt a kérdést visszakapom, s nem is gondoltam, h. ilyen nehéz.
Hangulatomtól is függ, meg épp mit olvasok. De érdekes, h. elsőnek az Anna Karenina jutott eszembe - olyan tiszta, egyszerű mű.
Orosz realistákat amúgy is szeretem. De a napjaink magyar és világirodalma is ott van!
Ókorból drámák, középkorból Dante, Villon, reneszánsz: Dekameron, de Shakespeare egyik nagy kedvencem...
Nem sorolom korszakonként. Mai magyar: Mészöly Milós - is, a tegnapibólKép Csáth Géza, a líra mindenestül...
De bevallom, hogy Petőfit és Jókait nem szeretem - bocsánat minden hazafitól! Viszont Arany és Mikszáth kedvencek.
Világirodalom: realizmustól főleg...

Á, feladom, csak csapongani tudok ide-oda...

Jó éjt:
Adri
Azért még gondolkodom rajta!Kép
Vendég

Sziasztok!
Andi!Nagyon megkönnyebűltünk!!!
Jól értelmezted,Gergő is szopizik még.Igaz most már naponta egyszer,de azt szigorúan kikövetelte.Azért írom múlt időben,mert ma nem kérte este én meg nem kínáltam.Amíg kórházban voltam is kibírta nélküle,de amikor hazajöttünk az volt az elsőKép
Ismerős az éjfélig sírok dolog,bár Zsófi ma reggeltől késő estig sírok című műsorszámot adott.Már attól félek kipukkad a sok tejtől,de addig ordít,amíg nem kap.Levi is sokat szopizik?
Megyek is aludni,amíg még megtehetem!
Sziasztok

Aranka
ari3

Sziasztok!

Nati alvása: éjfél körül még szopizik egyet, aztán ma fél 5-kor kelt, negyed 6-kor kiságy, és fél 9-ig hagyott aludni a 2 gyerek.Kép

Most Nati evése aggaszt. Ill. az nem is, hanem az 1 hónapos földi tartózkodása óta kb. 3-szor történt olyan, hogy kaja után köhintett egyet vagy büfizett, és visszalottyant minden. Előtte sok-sok nyüszi előzi meg (mintha a pocakját nyomná).

Tegnap egyébként Nati is nyafogós volt, Marci meg kihagyta az amúgy 2-3 órás délutáni alvását. biztos a buta szeles idő miatt...

Képet még mindig nem tudok kicsinyíteni...Apa folyton dolgozik, este meg kitölti az idejét a család, aztán 10-kor ágybazuhan.Kép
Attól tartok, a ballagási képek lesznek aktuálisak, mire én megtanulom.Kép

Szép napot nektek!
Adri
Vendég

SziasztokKép

Szeretnék kérdezni valamit!!!Kép

Viki lányom 3 hetes ma,kb 6-7 szer eszik..
olyan 70-90ml szerintetek ez jó????

Mult héten kedden mértük akkor volt 3.80
Tegnap "csak" 3.90
Nem túl kevés hízás ez a 10 dkg????
Nem sír szopizás utánn, egyből kidől szóval gondolom elég neki a mennyiség?!!!

A ti babátok ennyi idősen mennyit hízott egy héten??????

Tudom változó minden babánál!!!!
De azért érdekelne a véleményetek!!!!

Kép

Kép
edinka

Sziasztok!

Aranka
én is felajánlottam Daninak is a cicit, (16 hósan hagyta abba a szopit, amikor 4-5 hetes terhes voltam) de nem kérte.
Levinél meg szerintem most van a fejlődési ugrás, van, hogy 2 óra múlva éhes. Viszont úgy vezsem észre, kicsit hasfájós, dokinéni javaslatára vettem Espumisan cseppeket, este kipróbálom.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én a D vitamint egy csomószor elfelejtem beadni Kép így másnap mindig 2 cseppet kap Kép szegény kis második gyerek Kép

Edina
ha van napi 5-6 pisis pelus és kaki is van rendesen, akkor bizotsan elég neki. A mennyiséget nem tudom, mi a "normális", és sosem mérem mennyit eszik LEvi, illetve egyszer lemértem, akkor épp 120-at evett, de nem hiszem , hgoy ez lenne a standard, mi csak holnap leszünk 3 hetesek. Szerintem a 70-90 is tökéletes adag. Azt mondják, a babának úgy lehet kiszámolni, hogy mennyit "kell" ennie 1 szopira, hogy ahány kg, azt megszorozni 150 g-mal és ezt elosztani a napi szopások számával.
(pl. 4 kg baba x 150 = 600, és ha mondjuk 7x eszik egy nap, akkor 1 étkezés alkalmával 85 g)

meggyógyult Viki szeme?

Képzeljétek, ma egyedül voltam lent vásárolni (most először has ill. gyerekek nélkül Kép) és egy pasi beszólt, hogy "csini vagy" Kép olllyan nagyon jól esett Kép

Ti hogy álltok amúgy a kilókkal? Én 15-öt híztam, még 4 van rajtam, de a hasam.... hát szóval még csak a bővebb gatyáim jönnek rám Kép

jó hétvégét mindenkinek
Andi
psandi

Sziasztok!
Adri!
Nekem a nagyfiam csinálta de rendszeresen(!)hogy a szopi után kibukta látványra az összes tejet.Újra etettem majdenem mindig szóval elég macera volt,meghát sajnáltam is a babát meg a drága tejecskét is.8 hónapos koráig csinálta de sokszor nagyon durva volt.Szerencsére hízott ezért nem lett belőle kórház.Úgyhogy ne aggódj,az egy-két alkalom teljesen normális,sőt a mi esetünk is az volt.Egyébként utánaolvastam és enyhe refkuxa volt a fiamnak(gyomorszáj tágulat)ami idővel megoldódik(beszűkül9és tényleg így is lett.
Ari!
Örülök hogy megoldódott a nagylányod gondja!!!
Edina!
Szerintem tényleg nem lehet összemérni a kicsiket mert nem egyfdormák az igényeik.Van olyan hogy hetente,sőt naponta változnak az igényeik.Ezért nem lehet hétre lebontani hogy mennyit híznak.Lehet hogy egyik héten csak 10-et de a következőn mondjuk 20-30-at híznak.Ha nem sír ahogy írtad akkor jól érzi magát és elégedett a tejcsivel.Én pl.most mértem először a babucit és 20 nap altt 70dkg-ot.Végülis az a lényeg hogy egészségesek legyenek ami általában szemre is látszik de azért néha jó mérni.

Képzeljétek ma jó sztori volt.Pont szopiztattam a Kristófot amikor a Márknak kakilni kellett.Levetkőzni még csak-csak valahogy levetkőzött az én egyik kezem segítségével de kitörölni már nem bírta a fenekét.Tiszta kabaréba illő volt ahogy félkézzel próbáltam neki segíteni.Végülis felfüggesztettem a szopit egy kicsit.Murphy törvénye szerint mindig akkor kell kakilni neki amikor szopiztatok...
Hello,Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!

Adri!Ne ijedj meg,sok baba csinál ilyen visszabukást,de ez nem jelent rosszat.Zsófi is mellettem alszik,ha felébred odaadom neki a cicit,aztán laszunk.Észre sem veszi amikor bukik.Oldalt fekszik,tehát kifolyik,van hogy teljesen elázik a pelus a fejecskéje alatt.

Edina!Én is csak azt tudom mondani,ha elégedett a babó és van elegendő pisis és kakis pelus,akkor ne aggódj.

Andi!Gergő négy napja nem szopizik.Nem kérte én meg nem kínáltam.Bár ma amikor Zsófi abbahagyta,odabújt,szopizott is egy kortyot,azután mosolyogva elment játszani.Azért olyan furcsa,hogy az én pici kicsi fiam,már nem kéri a szopit.Félreértés ne essék,örülök,hogy ennyire problémamentesen a saját ütemében állt le vele,csak olyan meghittek voltak vele még most is ezek a percek!
A súlyról annyit,hogy kevesebb vagyok,mint amennyivel terhes lettem,de Gergő után még nem ment le.Vagyis még egy 6-7 kg-ot jó lenne majd leadni.Mondom majd...Kép

Panni!
Ez így szokott lenni,általában mindig akkor akar a nagyobbik is sűrgősen valamit,amikor a kicsivel vagy elfoglalva.De jópofa lehetett a jelenetetekKép

Vettem ma egy hordozókendőt,ert Zsófi egy pár napja csak ölben szeret lenni.Nekem viszont a hátam a karom majd le szakadt.Nagyon jó ötlet volt részemről,mert beleteszem,rögtön alszik,nekem meg mindkét kezem szabad.
Sziasztok

Aranka
ari3

Ari!
Én is gondolkodom a kendőn.Nektek akkor bevált?Állítólag legalább 5 féle módon meg lehet kötni,mármint a babára nézve több pózban.Tényleg?Nem nehéz elsajátítani ahogy meg kell kötni?

Kristóf mostanában egymás után háromszor végigaludta az éjszakát.Valahol örülök neki mert kipihentük magunkat,de közben meg a cicim rettenetesen feszült.Ja és napközben is annyira rendes gyerek hogy szinte sosem sír.Eszik-alszik ahogy nagy könyvben van...Egyenlőre a hasa se fáj semmitől,bármit ehetek eddig.Nekem ez annyira furcsa mert a Márknál teljesen máshogy volt.Fél éves koráig szinte állandóan hordoztuk,pocija is fájt.
Nagyon borongós idő van ma,olyan "lakásban maradós"idő.
Szép Pünkösdöd mindenkinek!!
Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Panni!

Attól függ mennyi idős a baba,úgy kell megkötni.Van hozzá leírás is,de én még csak egyet,amit most alkalmazunk,azt tanultam meg.Ahogy nő Zsófi,úgy tanulom a kötési módokat.Így nem egyszerre kell sokat.De nagyon jó,most is abban alszik a kiscsaj,mert máshogy nem hajlandóKép
Az nem semmi,hogy Kristóf végigalussza az éjszakát.Meg,hogy a pocija sem fáj.Én szinte krumplin,rizsen,tésztán,huson és péksüteményen kívűl semmit nem merek enni.De majd elmúlik ez az időszak is.Most úgy tünik az Espumisan cseppek bevállnak.
Na éhes lett a cseppem!
Szia

Aranka
ari3

Sziasztok!

EGész nap a Népligetgen voltunk, annyira jó volt! Levi tündérien viselkedett, 2x szopizott, a többi időt szinte végigszunyálta Kép
Dani meg tiszta mocsok, most fürdik Kép

Aranka
képzeld, a dokinénink is az Espumisant ajánlotta LEvinek, adtam is másfél napig, de szerintem nem hogy javult volna, még romlott is a helyzet, végig tekergett szegény. Tegnap reggel adtam neki utoljára, azóta semmi baja! Most vagy az az 1 szál újhagyma tett be neki tegnap előtt, vagy ténlyeg az Esp-nak volt fordított hatása.

Panni
átaludt éjszakák Kép mi 2x kelünk kb, de amióta esténként is sétálunk, gond nélkül visszaalszik szopik után, inkább este mondjuk 5-8-ig van egy éber időszak, de ez így nagyon jó!

Andi
psandi

Sziasztok!

Andi!Mi is szoktunk kijárni a Népligetbe,itt lakunk egy megállónyira tőle!Jó lett volna találkozniKép
Az Espumisant most én sem használtam tegnap óta,nem veszek észre változást.Nem tudom miért fáj egyszer jobban a pocija mint máskor,hiszen szinte mindig ugyanazt eszem és vigyázok,hogy még véletlenűl se egyek olyasmit,ami árthat.
De lehet,hogy Levinek a hagyma nem tetszett.
Az éjszaka nálunk is elég jól telik,szopi után alszik,de csak akkor ha nem pakolgatom,tehát mellettem marad.Kép

Lányok!Ti mit isztok?ugye sok folyadékot kellene.Namármost én a sima vizet és a buborékmentes ásványvizet is alig bírom meginni.Szénsavasat,koffeineset,rostosat ugye nem lehet.Cukrosat nem akarok!Akkor mit igyak?Óriási a problémám ugye?Kép

Sziasztok

Aranka
ari3

Aranka
na majd egyszer egyeztetünk és akkor összefutunk a Népligetben Kép
pia: almalevet lehet inni, meg én még gyümölcsteát szoktam, esetleg szörpöt, igaz ez mind cukros, dehát csak nem élhetek vízen Kép amit még imádok, az a citromos víz. 1 nagy pohát vízbe belefacsarok 1 fél citromot, bár mondják, hogy citrusfélét sem szabad fogyasztani, azért néha megingok

Andi
psandi

Hello!
Ari!
Én se bírom a mentes vízet,de mivel nagyon szénsavasat se akarok így a kettő közti változatot, az enyhe vízet iszom(Theodora).
Mi is tegnap családi napot atrtottunk,mivel Gödöllőn lakunk így Vácra mentünk a Dunapartra sétálni stb.Márk nagyon élvezte és a pici is szopizott és aludt felváltva.
Vettünk a kertbe egy hintaágyat(nem valami nagy szám, csak ilyen Tescos olcsó)de annyira bejött mindkét gyerekenek.Nagyon jókat alszanak benne a levegőn.
Andi!
Nemrég írtad hogy elfelejted a D vitamint sokszor beadni a picinek.Hát én detto!!Egyszerűen kimegy a fejemből,van hogy két napig is.Olyankor én is többet adok másnap,harmadnap.De Márknál ugyanez volt...
Ari,Andi!
Nektek is ráírták a gyerek zárójára a kórházban hogy 6 hét múlva hasi és koponya UH?Nekem a Márknál nem volt ilyen és nem is vittem ilyenre.A dokibácsink azt mondta ha egészséges a baba akkor fölösleges.Andi,te vitted annak idején a Danit?És most viszitek?Mit csináljak?Olvastam itt a neten hogy csak amolyan kontrollszűrés és mindenkinek ráírják mostanában a záróra,de azért mégis...
Hello,Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!

Panni
Daninál még nagyon kis precíz voltam, naplót vezettem mindenről, így minden nap kipipáltam az előre odaírt D betűket, mikor beadtam a vitamint Kép
Hát Levinél már nem csinálok ilyesmit, de azért próbálom nem elfelejteni. mOst már direkt kikészítem az üvegcsét vmi jól látható helyre, hogy el ne felejtsem. De a Konakionnal is így vagyok, múltkor is csak 2 nappal később kapta meg szegény

MÁV: igen, júni 7-re kaptunk időpontot kontrollra (Danival nem mentünk vissza anno), de mivel megyünk a Bethesdába ugyanerre az UH-ra , ill. ott lesz csípő UH is, (meg dokinéni is mondta, hogy felesleges annyiszor elvinni) ezért lehet (majdnem biztos), hogy nem viszem el a MÁV-ba, majd meglátom. Meg állítólag jó sokat kell várni is.

Andi
psandi

Hello!
Andi!
Ti miért a Bethesdába mentek UH-ra+csípőkontrollra?Szimpátia vagy oda tartoztok?
Konakiont én nem is adok a picinek mert a dokink nem ajánlja.Márknak se adtam anno.Elmagyarázta a dokibácsink hogy egyátalán nem szükséges,nem tudják bizonyítani azok akik megállapították hogy miért kell adni.Azt mondja a picik mája termel eleget,nem szükséges mesterségesen adni.Én bízom a dokinkban,végülis kibe bízzak ha nem benne,nem?!
Olyan rossz idő van egész nap.Nincs kedvem kimozdulni pedig muszáj lenne a gyerekek miatt egy kis levegőzés.Ti kimentetek?
Hello,Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!

Egy hisztis panaszáradat lett a hozzászólásom, akinek elrontaná a kedvét, ugorja át inkább! Köszönöm, és bocs!

Hát én vmit. nagyon elszúrok.
KIslámpa, síri csönd, a lehetőség szerint no peluscsere, és mégse!!
Ma éjjel 3 óránként felkelt, még kakilt is 4-kor... Most másfél órája fentvan.

Mit csinálok rosszul?

Napközben nem tudok aludni - Marcika, a háztartás - nem hagy. Meg Nati se...
Éjjel megint nem tudom kipihenni magam. Érzem, h. lassan totál kidőlök.
Marci délutáni alvásánál sincs esélyem, még akkor se, ha Nati is alszik, mert az elmaradt házimunkát akkor pótolom. Hogy megvár? Meg, sajnos, de gyűlik hozzá, s rosszabb, ha nem folyamatosan tartom a rendet, hanem restaurálni kell a lakást... Meg nyomaszt, idegesít is, ha káosz van itthon, s nem tudok aludni.
Meg ott a főzés... Kaját hozni is nyűg, mert a 2 gyereket mire összeszedem, tuti elered az eső. Viszont a főzéssel sem mindig boldogulok időre, pedig igyekszem egyszerűeket.
Aztán Apánkkal morgok, aki nem csavarog, hanem reggeltől estig dolgozik.

És még mindig kell betét, pedig nagyon hiányzik már, h. "kitavaszodjunk" Apával.Kép De ha jobban belegondolok, amúgy nem tudom, mikor... (Gondol rám a párom vajon még így? És mit szól majd a testemhez?)

Azt már nem is mondom, hogy úgy érzem, butulok: hebegek-habogok, nem találom a szavakat, hadarok, nem nyitom ki a számat, s csak séta közben találkozom felnőttekkel - persze a van-e elég tejem? jó baba-e Nati (ezt nem is értem: van rossz baba is?) ? Marci mit szól a tesóhoz? mikor megyek vissza dolgozni? stb. témák az agyamat nem erőltetik meg, inkább csak bosszantanak, így 2000-szer. A kéretlen jótanácsokról stb. nem is beszélve.

Na, abbahagyom, de arra jó volt, hogy már nevetek, mert groteszknek látum már, ahogy egyre hevesebben Rátok züdítottam a panaszáradatom. Biztos elképedtek majd ennyi nyavalygás láttán. Közben - 2 óra ébrenlét után - nati is elaludt rajtam. Mindjárt fél 6. Nappal van. Éhes vagyok, mire végzek a kajálással, végképp reggel lesz, ha most megpróbálok még aludni, az üresnek érzett gyomrom nem fog hagyni. És a kilóim se mennek le, legalább ne hízzak...

Na. tudnék még, mit írni, de már így is sok...

Köszi, hogy meghallgattatok, jó volt kiírni magamból.
Üdv mindenkinek:
Adri
Vendég

Ja, már arra is gondoltam, hogy nem elég a tejem, de egy hónap alatt 1,2 kg hízott...

Nem tudtam visszaaludni sem, megint fent van. Remélem, nem beteg lesz!!!Kép
Vendég

Hello!
Jó hogy kiírtad magadból,legalább ezzel is könnyebb!Talán vígasztaljon az hogy félelmetesen hasonló helyzetben van veled együtt sok-sok anyuka!!Én személy szerint az éjszakai alvással hál'istennek nem panaszkodhatok de a többi nekünk is megvan.Most is itt alszik a karomba a kis rafinált.Én is szegény férjemmel szoktam pörölni ha egész nap nem jutok emberek közé és besokalok.Az agyam annyira nem fog lustulni mert folytatom a fősulit szeptembertől,sőt túlzás is lesz...Csak azzal tudlak bíztatni vagy erőt önteni beléd hogy hamarosan jobb lesz,de ezt te is tudod hisz már átélted egyszer.Tudom olyankor nekem se vigasz ha mások mondják de sajna tényleg csak idő kérdése.Ja és remélhetőleg jön hamarosan a jó idő és akkor minden jobb lesz meglátod.Egyébként én a kilól miatt vagyok ki nagyon.Szinte minden nap kiborulok,félek hogy emiatt leszek depis!!6 hetes kontroll után húzok aerobicra az biztos mert ezt így nem bírom pszchiésen,mármint ennyi többlettel.
Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Szia Panni!

Mennyi többlet, ha nem vagyok indiszkrét?

Rajtam 9 kiló maradt, meg a petyhüdtség, aggaszt engem is - nem akarok ruhatárat cserélni. Ráadásul 32 éves vagyok, így sokkal "ruganyosabb", gusztusosabb már nem is leszek. Magamnak szeretnék megfelelni, meg a párom mondja is, hogy legyek türlmes, meg szte jól nézek ki stb., de azért férfi ő, akinek számít a külső, hiába tagadja.

Én nem merek tornázni addig, míg fél éves nem esz a pici, nehogy a tejem bánja...

Más:
képzeljétek, egy ismerősöm kapott minkát egy most alakuló multinál. 2 állás közül váladzthatott volna, de az egyikhez 4 hónapra Koreába kellett volna mennie. De 3 gyerekes anyuka - a legkisebb 2 éves. Így "szakmai alapon" maradt a rosszabb meló. De legalább itt nem utasították el, mikor meghallották, h. 3 gyereke van.
Egyenjogúság?

Na, milyen morgós, nyavalygósló lettem, ahelyett, hogy örülnék annak, hogy megadatott az, ami sajnos nem mindenkinek.

De nagyon köszönm a válaszod. S tudod, Panni, a páromnak igaza van: 9 hónap alatt jött ránk a plusz, meg a csontjaink is átrendeződtek. Ez az időszak a türelemről szól most!!

Vidám nyarat, rafinált jó rucikkal!! És bő pénztárcával!!Kép
Adri
Vendég

SZiasztok!

Panni
igen, a dokinéni azt mondta, hogy odavigyük, meg ott ismer egy UH-os orvost, akiben nagyon megbízik
ilyen esőben a picit én sem vittem ki, Dani meg tegnap anyóséknál volt, ők kertes házban laknak, így ő volt levegőn

Adri
remélem már jobban vagy kicsit Kép
én arra jöttem rá, hogy Levi olyankor nem alszik vissza éjjel szopi után, ha este nem voltunk vele sétálni, illetve délutántól estig egyfolytában alszik. pont tegnap előtt éjjel volt, hogy minden szopi után 2-2,5 órát ébren volt, már azt hittem bekattanok, aztán reggel 6-kor beájul és 10-ig aludt.
egyébként én alvás időben csak ritkán takarítok, a házimunka nagy részét napközben csinálom, Danival együtt. Pl. segít bepakolni a mosógépbe, kipakolnia mosogatógépből, leszedni a ruhákat a szárítóról, és persze, hogy így sokkal lassabban haladunk, de ő élvezi, játéknak fogja fel, és mégis együtt vagyunk , haladunk a munkával. Ebéd után gyorsan elpakolok, amíg még az etetőszékében ücsörög, aztán megy aludni én meg jövök netezni vagy olvasni. Egyedül a vasalást nem csinálom úgy, hogy ébren van, mert félek, hogy ráesik a forró vasaló, de sztem minden mást lehet, próbáld meg.

Most viszont szopitime, úgyhogy megyek
Andi

ui: Aranka, régen írtál
psandi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: