A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Nekünk is jól sikerült a keresztelő, nagyon megható volt az egész... és nem volt semmi sírás (legalábbis a babókánk részéről, mert én kicsit könnyeztem), inkább érdeklődve figyelte az eseményeket a főszereplő, tényleg olyan volt, mint Isten kicsi báránykája: szelíd, csöndes, kedves. Kép És nagyon szép volt az egész, a legszebb talán az áldás része.

Gigi,
Nekünk is ugyanezt mondta a gyerekorvos, mármint hogy fürdés után 1x naponta kell visszahúzni. Szerintem mutasd meg az orvosnak, ha valami gondot látsz, mert minél korábban látja, annál könnyebb segíteni (ha tényleg gond, de reméljük persze, hogy minden okés).

Oxi!
Szuper, hogy itt tudsz lenni!
És mit mondanak a dokik, benn kell maradnod szülésig vagy hazamehetsz valamikor? cdvel mi legyen, van ötleted?

Neet, Votiv!
Boldog 5 hós szülinapot az érintetteknek (Istinek holnapra)Kép Kép Kép

Homokzsákot én sem kaptam és nem volt haskötőm se, de szerintem olyasmi lettem, mint voltam, meg valahogy büszke vagyok az anyaság jeleire is (persze, ez nem térdig logó has, hanem talán a csípőm szélesebb lett)...

Blaye
blaye

A listát én is az ésszerűség határain belül gondoltam... és pl. érdekes módon, a vaddisznó eszembe sem jutottKépKépKép

Blaye!
Örülök, hogy jól sikerült a keresztelő! Képek?

Lányok!
Tudom, már sokszor szó volt róla, csak soha nem mentettem el... a különböző támogatásokhoz (TGYÁS, anyasági, családi pótlék) az igénylő lapokat le lehet tölteni valahonnan (ha igen, honnan?), vagy el kell menni személyesen?

Kép
Kép
manoka11

é auévfj sédich ésodjsf yidsf

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Blaye!
Vincének is csóközön. Kép Ha a nyakába puszilsz, kacarász? Eszti igen. Kép
neet
neet

Sziasztok!

Manó!
Vonzó az ajánlatod holnapra (délelőtti torna és Oxilátogatás), de én sajna délelőtt nem tudom kire hagyni Petrát Kép

És igen, igen úsztam egyet pocakkal, bár sokáig vaciláltam, de úgy döntöttem egy életem, egy halálom, lehet, hogy többet nem is lesz erre lehetőségem, usgyi beugrottam a medencébe ... és nagggyon jólesett - egyébként extrém vízmániás vagyok, úgyhogy a döntésig majd megpusztultam, mikor láttam Apát meg Petrát lubickolni Kép

Derékfájás: a tali nem fog rontani a helyzeten, Petra után így is úgy is rohangálok ...

Homokzsák helyett: én 6 nappal a szülés után beleugrottam a sztreccsfarmeromba, az jól leszorította, tök hamar vissza is ment a hasam Kép

Na megyek, mert a csajszi már szétrámolta a szobát unalmában (fiókok kihúzogatva, mindenféle apróság kipakolva ...)

Szép napot Mindenkinek!

Bogárka (34)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Fütyis anyukák,Gigi!

Tényleg nem kell húzogatni a fitymát 1 éves kor előtt.Aztán utána is csak picit ameddig magától megy.Somának le volt tapadva ,ami nem egyenlő a szükülettel.Ha idáig mozgott akkor nincs szükület.Ha esetleg letapadás lenne akkor elöször krémet adnak rá,nekünk nem segített pedig sokáig kenegettem.Aztán 2 és fél éves korában,nyaralás előtt elvittem a sebészetre ahol egy lapos végű szondával fél másodperc alatt megigazította doki néni.De ez nem műtét!Másnaptól szobatiszta lett Soma mert csípte a pisi a fütyijét.
Szóval a mütét az csak a nagyon komoly szükületnél kell,és a Te kisfiadnál a leírtak alapján szó sincs erről.És még a makk után hova akarod szegény Bálintnak húzogatni a bőrt,Te Gigi anya?!

Manó!

http://www.magyarorszag.hu/ugyintezo/ugyleirasok/szocell/gyertam/tgyas
DR.Fütyi(rendelési idő:non-stop)Kép
20170114224602

helló csajszók
itt a félkezű
köszönöm az együttértő szavakat (=megértő és együttérző)
tegnapelőtt alig aludtam éjjjel állatira fájt, meg lüktetett, de tegnapra soka javult,
hála a homeobogyóknak meg a sok segítségnek (anyám átjött pelenkázni...) és az is segített persze, hogy találkoztam Jucussal! Kép

Manóka, még adósod vagyok, nem felejtettem el

homokzsák, hasleszorító bugyi és társaik: nemtom. Sztimrében nem volt zsák. ilyen Brizsit Dzsónszos bugyit kaptam kölcsön, de nem jött rám, a combomon elakadt, de a bifór és az áfter (szülés) között 10kg volt!!
aztán havi 2-3-at ledobtam az első pár hóban, most 58-nál stagnálok némi narancsos kacsabőrrel az oldalasomon meg a csibecombimon
miféle fürdőruha fogja mindezt eltakarni? zsák, homok nélkül?
ötletek?

Babarózsa! velkám!!!!! KépKépKép

Zsanci, még1x elolvasom, amit a depiről írtál. tegnap elég jól hatott Kép
Beetrix, neked is köszi, amit írtál.

kád: mi az első perctől fogva nagykádazunk, sőt, kövezzetek meg, de ha nincs itt "idegen", vagy papa vagy én együtt is fürdünk a gyerekkel (bumm egy kő Votiv fejibe)
így még nagyobb biztonságban érzi magát a vízben, és már játszik is, pancsol meg a kacsáját dobálja holnap 5hósan
ápropó Esztinek és Vincének boldog 5hós szülinapot!!!!
megyek minyár jön a védőnyanya, és még nem mosakodtam fél kézzel

votiv 8)
votiv

Ez bezzeg elment Kép

Jóó reggelt mindenkinek!

Pipocskéknak NAAAAAAAAAAAAGY GRATULAAA!!! Kép
Köszönjük a beszámolót, nagyon szép volt, csakúgy mint Marci!

Votiv Kép

Murr,
1-4. hétig első hónap
5-8-ig második
9-12-ig harmadik
13-14-ig negyedik,

úgyhogy ne aggódj, te már az ötödiket nyűvöd számításaim szerint Kép

Többiek!
Örülök, hogy jól vagytok, szülésközelieknek soooksoksok drukk megy Kép

Képzeljétek, mi történt tegnap! Kép
Átmentünk barátokhoz délután kártyázni.
Van egy hülye herélt kandúrjuk, nagyon édes pofa, és állítólag utál ölben lenni.
Na, én a második simi után felvettem, és bő 10 perc után nekem kellett lerakni, mert már nehéz volt a karomnak Kép Nézett is mindenki, hogy mi van vele, megkukult? Kép
Aztán később, mikor elterültem a kanapén, felkéredzkedett az ölembe. Jó időbe telt, mire elhelyezkedett épp a pocakomon, és nekiállt dorombolni, mint az őrült Kép
Na erre pocaklakómat el sem hittem először, hogy mit művel, hiszen végig meg sem moccant, míg ott voltunk, a macskát meg egyből elkezdte vadul rugdalni!! KépKép Mondanom sem kell, ez az állatnak nem tetszett, utána tisztára megsértődött rám Kép Olyan volt, mintha a kis pindurkám féltékeny lenne, hogy én mást is babusgatok, meg szeretgetek Kép

Pusztok, jövök még

Sisotris
18+1

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sziasztok !

Látom még mindenki egyben Kép

Manoka ! Én eszem mindent nagyjából , persze puffasztóakat nem , meg epret ilyesmit sem . Egyik nap elég sok tejet ittam és akkor mintha nyügősebb lett volna , de lehet hogy csak véletlen összefüggés .
Tgyás ilyesmit nem intézi a munkahelyed ? Nekem mindent intéznek , szerencsére .

Blaye ! Örülök , hogy jól sikerült . Mi még gondolkozunk hogy legyen -e egyáltalán .

Leszorítós öv : max. 1-2 órát ajánlják , akkor ha éppen mozog az ember , állítólag a hasizom jobban visszajön nélküle . nekem elég jól lement a hasam , már majdnem olyan mint terhesség előtt , csak sajna a csíkok maradtak meg.Vmi varázsszer ellene ?
Kuki : nekem azt mondták a kórházban 1 éves koráig ne nyúljak hozzá , szerdán megkérdezem majd a gyerekdokit is !

Kép
Kép
greenolive

Sziasztok,

Köszi mindenkinek a biztatást, nyugtatást, hozzászólást. Szerencsére nem nyíltam, csak kicsit rövidültem. Dokim fekvést rendelt el, erre hol vagyok a munkahelyemen. Pedig két hét, aztán már jöhet, ugyebár a betöltött 36. héten már elvileg nem lehet baj, bár tudom, hogy minél több idő odabent, annál jobb....

Persze ma a dokinál nem produkált a kismancim a keményedést, de ez már csak igy van...

Manó27: Te még aktívan jársz tornázni? Én nem tudok menni sajna, de azért igyekszem...

Mindenkinek szép napot és még egyszer köszi

Egy "betolakodó" JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

jucus,

rájöttem hogy te vagy istenKép Kép Képszóval komoly?ez akkor nem szükület?imáááááááááááááááááádlakKép Kép
és csak a makk mögéig kell húzni?na jó,azért én sem akartama torkáig húzni ennek az szerencsétlen gyermeknek ne hogy azt hidd,csak azt hittem a fütyije végéig kell menni bőrnek mert hogy nagyoknálKép is így van.de majd a másodiknál tapasztaltabb leszek,bálint a próbanyusziKép
köszi a megnyugató szavakat,majd ha megint bepánikolok lefényképezem a fütyit és átküldömKép Kép

gigi
Vendég

green,

és is tiszta zebra vagyok,de sajna azon semmi nem segítKépén már kezdek beletörödni,férjem már van,meg mondtam apának hogy ez van,kő vagy nem kőKép Kép Képhát kőőőőőőőőőőőőőőKépamúgy én elmentem egy plasztikai sebészhez is,vagyis csak a barátnőmet kísértem és ha már ott voltam megmutattam neki és azt mondta hogy műtéttel is csaka köldök altti részt tudják eltüntetni e felettit nemKép na már most nekem kb olyan 10 centiig húzódik a köldök felett IS!bebuktukKép
Vendég

telefonoztam Oxigénnel, lehet, hogy hazaengedik??? drukkoljatok, feleim

votiv 8)
votiv

Sziasztok!

Megint rengeteget írtatok. Ígérem, visszaolvasok, csak valamit feltétlenül meg szeretnék kérdezni, itt úgyis van jópár tapasztalt anyuka.

Anyósom puhította a férjemet, hogy volt a rádióba, hogy már nagyon korán, pár hónapos korban lehet a baba ételét ízesíteni kaporral. Nekem ez azért nem tetszett, mert a hátam mögött csinálta, és ahogy közelebb értem, elhalkult, másrészt meg nem az a jó, ha a baba fél éves koráig csak anyatejet kap? Utánna lehet szokatni pár dologhoz, de nem kell rögtön az ételét ízesíteni, nem? Neki minden újdonság, ha jól tudom... Persze én fújom fel a dolgot, mert minden védőnő mást mond.

Reagáljon valaki!! Ti hagytok beleszólást egyáltalán a gyerek étkezésébe? Bár anyósom amúgy is előszeretettel csinál ilyet, mert amikor a férjem unokaöccse megszületett, akkor is előszeretettel tömte sok mindennel, amit még nem ehetett volna. Persze, az anyja háta mögött. :-(( Aztán volt nagy haddelhadd. És ő csodálkozott a legjobban.
mkatus

Jucus!
Köszi a linket, pont erre gondoltam, most elkezdem tanulmányozni!

Green!
Nekem nem kifizetőhely (vagy hogy hívják az ilyet) a munkahelyem, így sajna nekem kell intézni mindent. Mondjuk ahogy nálunk mennek az ilyen dolgok, lehet, hogy jobban is járok!
OK, akkor majd próbálkozom mindenféle kajával! A dolog csak onnan jött, hogy az előbb hívott anyósom, hogy majd írjak neki egy körülbelüli listát, hogy miket nem szeretnék enni. Hát nem drága??? Kép

Johanna!
Miért vagy a munkahelyeden? Sipirc az ágyba, nehogy túlterheld magad!

Kép
Kép
manoka11

Gigi ,
Hát ettől tartottam Kép(
Nekem csak a köldököm alatt van , nagyjából takarja a bugyesz , de akkor is idegesítő ...azért még remélem kicsit halványodik . Sajna ilyen a bőröm , mert a combomon is vannak Kép Hát akkor ilyenek maradunk ! Férjem nekem is van már ! Kép ( szerinte nem vészes , na persze Kép)

Oxinak ! Drukk-drukk !!!

Kép
Kép
greenolive

Manoka!

Holnap viszek neked egy szoptatós füzetet van ilyened??Az Országos Egészségfejlesztési Intézet adta ki.

Manó
manó27

Katus!
Hát nem szép, hogy a hátad mögött csinálja ezt, a férjeden keresztül. Én nem fogom hagyni, hogy beleszóljanak, a keresztlányunk esetében láttam, hogy anyósom sokszor próbálta irányítgatni a sógornőmet. Persze tudom azt is, hogy alapvetően jóindulattal mondta a dolgokat, és egyszerűen arról van szó, hogy 30 éve, amikor ők szültek minket, még egy csomó minden másképp volt, és nekik most az jön elő, így igazán nem is lehet rájuk haragudni, csak finoman megmondani, hogy én ezt másképp gondolom, és ma már más szemlélet van. Esetleg dugjál az orra alá pár cikket ezzel kapcsolatban.

Kép
Kép
manoka11

Manó!
Nincs ilyenem, úgyhogy ezer köszönet!

Ja, és azt tudod, hogy a délelőtti torna a Bártfai III. em-én van? Csak hogy nehogy eltévedjélKép

Kép
Kép
manoka11

nekem is vannak anyatigriscsíkjaim Kép

csíkok elhalványításásra (teljes eltüntetés nem lehetséges KépKép): Calcium fluoratum 9CH, 3 hónapos kúra, 20 napig 1x5, utána 10 nap szünet
nekem segített valamicskét
meg kenni kell, az avent vagy a sanosan vagy a milupa krémmel
és pl. luffát vagy mosdókesztyűt használni, és alaposan átdörzsölni, hogy a vérellátása javuljon
ha ezután kenitek be, még hatékonyabb

kuki: Istinek is van szűkülete, a gyerekdoki mikor 1x-megnézte, egyből mondta, tilos hozzáérnünk, mert csak kisebesedne stb
szóval majd fél éves kora után ő egyszer beérzésteleníti és visszahúzza neki a bőrt, utána már csinálhatjuk mi is

votiv 8)
votiv

Katus,

szerintem a szopzik a baba fél éves koráig ne kapjon mást csak tejcitKépnálam más volt a helyzet én nem tudtam szoptatni,ezért én már tényleg olyan 4 hónapos korában elkezdtem a hozzátáplálást.egyébként nálunk is ez a helyzet csak nekem nem anyósom hanem anyám meg a nagyim osztották az észt hogy mikor mit lehet adni a gyereknek!az elején nagyon kiborultam tőlük aztán mikor olyan fél éves volt a bálint rájöttem hogy lehet hogy van valami abban amit mondanak,nem kell mindent úgy csinálni ahogy a nagy könyvben meg van írva!ne izgulj,ki fogod tapasztalni hogy kell velük bánniKép
Vendég

Bogárka!
Most ne akadj ki, de mi lenne ha elhoznád tornára Petrát??, Nagyon nem bírná ki??
Manó a kis tudatlan....

Köszönöm lányok a hozzászólást a homokzsák témához ugylátom, hogy ez is alkati kérdés mint a striák....
Hát azért pár órára majd kipróbálom a vizes törölközőt (nyáron ugyis jól jön:-))
Nem tom milyen fürdőkádat vegyek .... ja és van ilyen szivacs betét is a fürdőkádba az jó???
vagy tényleg elég a pelenka...
Neet! nincs véletlenül képed az ikeás kádrólKép

Johanna!
Hát csak próbálok végre eljutni tornára, itthon nagyon sokat dolgozom sajna szerintem biztos többet mint a cégnél....
De hát ez van ilyen az építkezés.

Ancsi!
Bocsi nem tudtam, hogy nincs helyed:-(
Akkor viszont szerintem, de ez csak magánvélemény felesleges venned, mert a többi meg olyan kicsi sajna.....
manó27

Katus!!!
Babóc ne kapjon más fél éves koráig, mint anyatejet!!!!!!!!!!!Pliiiiiz!!!
ÉN SEMMI BELESZÓLÁST NEM ENGEDÉLYEZEK kaja ügyben (sem)!!!! Még a gyerekdoki és a védőnő sem szólhat bele.Azaz, beleszólhat, de egyik fülemen be, stb...Kép Gyereknek nincs szüksége ízekre, majd megismeri őket egy éves kora után...és élvezi egy életen át!!!!
Ez az anyós tényleg gáz lehet, bocsi!!! Kép
Gigi!
NO PISZKA FÜTYIT!!!! Kép
Nálunk 2 éves korig van türelem, fiam lassan 3 lesz, jövő héten jön após, és akkor fogja visszahúzni! Mert most már B-t is zavarja. De igy is kb. feléig visszahúzható, csak az nem elég...Kép
Az a baj,hogy ha a letapadt fütyit korán visszahúzzák, bevérezhet, és heg lesz rajta, ami később TÉNYLEG fitymaszűkületet okoz, és akkor vágni kell. Ha meg hagyod, és csak szép lassan, krémmel huzogatod, megspórolhatsz egy pici műtétet a fijjjúcskának!!!-mondja ezt nagypapi, aki a tolna megyei fütyifelelős! Kép
LE minden közeti dokival,aki idő előtt visszahúzogatja a bőrt! Persze nálatok ez nem áll,mert mondtad, hogy volt vmi bibi, és azért kellett visszahúzni...Kép
Jucus!
Te vagy a király!!! Kép
Votiv!
Elolvastad még 1x, hogy mit irtam a depresszióról? Hát vissza akarod magad nyomni a szomorúságba???Kép Kép Ugye nem???
Inkább gyógyulj meg gyorsan, mert fél kézzel cikkek sem lehet könnyű irni!!!!!
Oxi!
Remélem tényleg hazaengednek, bár sztem nem is olyan rossz ott, ugye??? Kép
na, megyek, picit pakolok, és forditgatok...még alig haladtam a munkával, pedig ápr. 30 volt a határidő....grrrr
Zs.

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

votiv,

ezt a kúrát hányszor lehet csinálni?többször is egymás után?és minnél többen csinálom annál halványabb lesz?vagy ez túl szép lenne????????
csak mert nekem szörnyű randák és millióan vannak?(
Vendég

Zsanci,

kösziKép
de jucus azt mondta hogy elég ha a makkig húzom vissza,most akkor mi van???????????????
Vendég

Manó!
Minek a pelenka a kádba????? (nagyon-nem-értem-ezt-szmájli) Én nem tettem, és igy is egész szépek lettek a gyerekek...
Viszont a szivacsról már hallottam, és azt mondják elég jó, mert nem kell tartani a babót. Nálunk is ikeás kád van, ez talán a legkisebb méretű kád, mi még most is használjuk B-vel, aki lassan már 3...Kép Én azért szeretem, mert van benne csúszásgátló (ez majd később jön jól) és ha feláll a kölök, nem esik el...mint ahogy elesett más kádban, bár lehet, hogy azért, mert hozzá volt szokva a csúszásgátlóshoz...
Szóval, mire kell a pelenka?????

Kép

ZsanciKép
zsancikant

MKatus,
Féléves korig CSAK anyatejet javasolnak, mi is ehhez tartjuk magunkat, és utána is, egy éves korig a fő táplálék az anyatej marad kiegészítve a bevezetendő szilárd táplálékkal. Majd hozzászólnak a tapasztaltabb anyukák is, de én úgy tudom, hogy semmilyen fűszert vagy sót nem szabad használni.

OXI!
Nagyon drukkolunk! Majd írj, ha tudsz!

Manóka,
Sajnos fotók nem lesznek a keresztelőről, mert az utolsó pillanatban jutott az eszembe és már nem volt idő valakit megkérni... Viszont a rokonság készített videófelvételt, csak azt ide nem tudom feltenni, de ha valakit érdekel, akkor jöjjön el hozzánk és együtt megnézzük, szerettel várunk minden érdeklődőt Kép

Neet,
IGEN! Imádja a nyakpuszit, de nem hangosan kacag közben, hanem fülig érő szájjal vigyorog, annyira édes ilyenkor és annyira élvezi, és olyan jó, hogy annyira ki is tudja mutatni, és ilyenkor muszáj még tovább puszilgatni... Kép
blaye

Votiv,
Most olvastam a sérülésedről. Homeos golyócskák kiegészítéseképpen kend be anyatejjel, mert az jó sebgyógyító is!
blaye

Köszi Manoka!

Szerintem is az van a háttérnem, hogy régen mi volt, de ezt meg kéne beszélni, és nem a hátam mögött fúrni..

Látom, egy véleményen vagyunk, hogy fél éves korig, lehetőleg csak anyatejet kapjon a baba. Anyósom egyébként elég agresszív természetű, csak ő tudhatja, hogy mit hogyan kell csinálni. És meg se hallja amit én mondok neki, igazam nem lehet. Biztos ezért is hergelem fel magam rajta. Õ úgy képzeli, hogy mi azt adunk a gyereknek, amit ő jónak tart. Én viszont ebbe nem megyek bele. Szerintem ezt nekem kell eldönteni, és nem az anyósnak. Õ a gyerekeit úgy nevelte, ahogy jónak látta, az enyémet meg had neveljem én. Csak a páromat nem uszigatná...
mkatus

Gigi!

Szerintem mi egyet írtunk Zs-vel fütyi ügyben.Szóval ha a makkocska kilátszik az a hátrahúzás.Túl.kép ez azért kell ,hogy majd az ott összegyült váladékot a makk alól el lehessen távolítani.A körbemetélés is tisztasági okokból van,hogy ne kelljen vacakolni evvel minden nap.Szóval NO para!

Mkatus!

Valóban nem jó ha ízesíted a baba ételét,főleg amikor elkezded a hozzátáplálást.Olyankor alakul ki az ízlése és persze nem jó ha erőteljes ízekhez szoktatjuk.Úgy sem Apa eteti a dedet,szóval tök mindegy hogy a drága mama mit mond neki!

Jucusakimanagyonokosnakérzimagát!Kép
20170114224602

Gigi!
A fitymaszűkület okai között legtöbbször erőltetett vagy korai hátrahúzás miatti sérülés hegesedése, gyakori gyulladás vagy más bőrbetegség szerepelnek.-mondja ez itt: http://www.gyermekseb.hu/betegtajekoztatok/phimosis.htm
Sztm csak annyira húzd most vissza, amennyire megy, és ha legközelebb mész dokihoz, mutasd meg!!! Vagy ha tényleg úgy érzed, h gond van, menj el most a dokihoz, h megnyugtasson!!!!
zs. a Jucus fütyi doki bal keze

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Gigi, csík-kúra csak 1x, ez a max. hatékonyság, de elég jó eredménnyel
egyébként meg az ára is kibírható, 1 havi adag kb 400 Ft, szorozd meg 3-mal, elfogadható, nem?

Blaye, köszi és köszi az ötletet!

Zsanci, nem volt elszomorító, amit írtál, az se, amit Beetrix írt, épp ellenkezőleg, lelket öntött belém
most épp "háj" vagyok, csak ez az állandó hullámvasút ne lenne.. de ez asszem típus/a hormonok dolga...

votiv 8)
votiv

Köszi lányok!

Igen, én is ezzel nyugtattam magam, hogy végülis, ha főtt kajáról van szó, akkor azt délben kapja, és akkor ugye apa dolgozik, tehát én adom neki. Az ízestést én is messzire elkerülném, mert bőven elég neki megszokni az új ízeket, (pl: krumpli, répa, stb...) nemhogy még a fűszereket is. Csak az biztos, hogy nagyon oda kell figyelnem, hogyha anyósoméknál vagyunk, hogy mit adnak a gyereknek. Anyósom a ssaját lányával is veszekedett, hogy a kisfia 6 hónapos koráig semmi mást nem kapott csak anyatejet, és ő volt a kegyetlen anya.

No comment!

Akkor ha továbbra is határozottan kiállok, az lesz a jó megoldás, nem?

Csak azt nem értem, hogy a férjem, hogy hagyhatja még mindíg magát? Ez örök rejtély marad....
mkatus

Katus, én ha lehet, még félévnél is tovább adnám neki a tejet, mert ez az egyetlen "ellenőrizhető" táplálék Kép
de attól tartok, egyszer csak úgyse lesz elég a tejem Istinek, úgyhogy legkésőbb ha suliba megy, majd adnom kell neki szendvicset is... ez az élet... (Votiv elnyom egy sóhajt KépKép)

a bébiételekkel szemben vmiért averzióm van, akkor már inkább egy reszelt alma, krumplipüré, répafőzelék stb.
de a franc tudja akkor is, honnan van az a krumpli/répa, mivel vegyszerezték stb....
és az ember nem mehet folyton a biopiacra...
a héten lesz szurink, akkorra mondta a dokibá, hogy megbeszéljük, hogy/mikor kezdjük a hozzátáplálást
a tápszert egy az egyben átugorjuk

tehéntej: max 2 deci naponta szoptatás alatt
ugyanis nehezebben emészthető, mint a hús il. bármi egyéb
Isti teljesen felfúvódott tőle

de ez hónapokkal ezelőtt volt, most már bármit ehetek, oké, legfeljebb lökhajtása van Kép
azért a töltöttkápit meg a borsófőzeléket még eddig nem mertem kipróbálni,
de a káposztástészta, morzsáskarfiol stb. már sima ügy
szóval csak szép lassan, fokozatosan...

votiv 8)
votiv

Mkatus!

Megosztanám a filozófiám: szerintem a férjed azért hagyja magát anyósod által, mert egyrészt az anyukája, másrészt, mivel férfi, így ő nem ért ezekhez a dolgokhoz, sokkal laikusabb, mint egy nő. Így csak sodródik az árral. A lényeg, hogy meg tudd beszélni a pároddal, hogy a saját bébit úgy nevelitek ahogy ti szeretnétek. És igazad van, nem szabad hallgatni az erőszakos anyósra. Kép Ne hagyd magad! (Remélem az enyém nem ilyen lesz, bár elég konzervatív típus...)
stingo22

Sziasztok!

Hú de sokat írtatok a hétvégén. Kép

Pipocs apuka
Nagyon köszi a történetet, és nagyon jók a képek is, nagy-nagy gratula! Kép

Oxi! Drukkolok, hogy vidáman teljenek a kórházi napok, és minden rendben legyen. Kép

Votiv

Hú, nem semmi lehetett az a reszelés Kép, szegényke, remélem már javul a dolog azóta, egyszer én is akartam ceruzát elvágni nagy késsel még kiskoromban és majdnem én is levágtam a mutatóujjamat, elég horror volt. Jobbulást meg minden. Kép

Hát engem is kiborít mostanában a férjem, bár lehet, hogy én is néha túlreagálom, de ez elég rossz így, hogy én itthon vagyok egész nap, ő meg nincs és este meg hétvégén én azt várom, hogy ő végig velünk foglalkozzon, de ezt nem mindig teszi és én szomorú vagyok emiatt. Kép

ruz a bánatos
ruzicsky

Köszi Jucus! Kép

Én is úgy tudom, hogy nem szabad ízesíteni a baba ételét, csak anyatejet szabad adni hozzá. De még sót, vagy cukrot sem szabad.
Emlékszem amikor sógornőm elkezdte a kisfiának adni a szilárd táplálékot, akkor körözött is volt az asztalon, a gyerek nyúlt érte, hát adtak neki, mert hát kíváncsi volt rá. Szegény úgy elkezdett velük veszekedni, hogy megkérdezted mit adhatsz neki?? Kép
Erre az volt a válasz, hogy 1-2 falattól nem lesz baja. Szóval, egy percre hagyta ott a gyereket, és máris ilyen történt. Mondjuk, most is tömik, ha nem néz oda. Főleg édességgel, mert az kell a gyereknek, meg kéri. Kép

Kemény dió az biztos!

Kocsis doktornő "tarifájáról" tud valaki valamit?
Mennyit szoktak neki adni a szülésnél?
Vagy megmondja, mennyit kér?
Nála hogy működik?
mkatus

Votiv!

Nem rossz az elméleted, nagyon tetszik!! Kép
Én is addig szeretnék szoptatni, amíg tejem lesz, de fogalmam sincs, hogy az emddig fog tartani. Anyunak alig volt. Kép
A bolti bébiételekben én se nagyon bízok. Egyszer-kétszer biztos elő fog fordulni, hogy veszünk, de inkább én csinálok neki otthon kaját, és lefagyasztom.

Stingo!

Nem is hagyom magam. Igen, a férjem végülis nem néz utánna a dolgoknak, annyit tud amit én elmesélek neki. Igaz, sokat beszélünk róla, de hát mégsem kutakodik annyit.
mkatus

Sziasztok! Az érdekelne, hogy a Balogh doktorról mi rosszat hallottatok? Ugyanis fentebb olvastam, hogy sok rosszat is hallani róla mostanábna. Én most hozzájárok és kedvelem, de még nem szültem nála.

Kriszti
valaki

Mkatus, kár, hogy nincs az összes férfiba beépítve olyan utánanézőskíváncsiskodós detektor, mint ami a nőknél általában. KépNincs benne a természetükben, mivel ez az egész baba dolog csak külsőleg, érinti őket amolyan 'másodlagosan', így nem is érzik át talán annyira az aggodalmainkat. Úgy vannak vele lehet, hogy ezt a feleségemnek kell tudnia, hisz ő a gyermekünk anyja így mindent jóhiszeműen rádhagy. Pedig neki is ugyan olyan felelősége a pici nevelése. Mkatus, egyedül kell harcot vívni anyóspajtással, de megéri! KépA férjedhez pedig türelem és sok magyarázás, hogy mi miért jó a picinek. Kép
Amúgy meg tényleg az a legbiztosabb papi, amit magad csinálsz a babának, nem a bolti műkaja. Saját bőrömön tudom, az a legfinomabb szendvics, amit magam csinálok! Kép
stingo22

Sziasztok!

Hozzátáplálás:
Az egyértelmű, hogy min. 6 hónapig anyatej. Viszont utána, amikor elkezdtem bevezetni a fiúknál a szilárd kajákat, bizony pár hónap alatt kialakult az ő kis egyéni izlésük, amibe a kaják egy része nem illett bele. Ami nagyon nem ment, azt elfelejtettük, de amire csak fintorgott, azt én bizony megpróbáltam ízesíteni. Már megyek is a mókusok elé, csak azt még elmondom, hogy a cukor és a só persze tilalmas volt, így én inkább a zöldfűszerekhez nyúltam. Több főzelékféle is volt, amit egy kis zölddel bolondítva boldogan ettek, anélkül pedig csak pár falatot nyammogtak. Persze a kajákba sem kell hagyni mást irányítani. Végülis a te gyereked, te tudod, mi a jó neki, és a következő tizennyolc-húsz évben leginkább a te főztödet kéne, hogy szeresse, nem?
Üdv:

Murr
murr

Kaja!

Én is úgy gondoltam ,hogy üveges kaja NO.Na most akor elmondanám,hogy ha elmész otthonról akkor csuda jó,finomak is,és ha hihetünk a minőségellenőrzésnek akkor biogazdaságokból kikerült gyümiből,zöldslgből készítik.te meg nem tudhatod,hogy mennyi műtrágyát kapott a krumpli stb...amit a piacon veszel meg.Ill.a bio almát én személy szerint nem szeretem feldolgozni a bennelakókra való tekíntettelKép

Szóval higgyétek el,hogy a bébikaják nagyon praktikusak tudnak lenni és szeretik is a köcök.
Murr is leírta,hogy úgy is válogatnak.Nem adhatsz adsz mindig amit Te gondolsz.Soma pl.8 hónaposan 3 héten kersztül csak tökfözeléket volt hajlandó enni.Még jó,hogy volt még szeptemberben gyalult tök a piacon.És nem minden kaja jó vagyasztás után.

Uff,beszéltem:Jucus
20170114224602

NORKINI SMS-e:
"Ma 10.55kor megszuletett Panna Réka csajszi.Turbo/szuper szules voltKép Mar szopizott es kidolt"
Na, ez jóhír, mi? Kép
(Ikeás kép a profilban, de majd törlöm, mert nagyon bandzsa)
neet
neet

Én is idulok a mókusok elé, mert én bizony adtam a fiamnak bébikaját.Egy mentségem, hogy bio hippet adtam, amihez nem volt plusz cukor adva, de én bizony nem főzögettem. Azaz: eleinte főzögettem, de pici fiam annyira nem értékelte ezeket a típusú kajákat, hogy nem erőltettem magam. Az a minimális mennyiség, amit ő ezekből megevett (egy üveget 2-3 napig ettünk) nem volt annyira veszélyes. De sztem nem rakhatnak bele mást, mint ami rá van irva...
amit meg a piacon veszel, ugyanúgy vegykezelt, tehát...irány a biopiac, az egyetlen biztos pont...Kép
De ha ez a fiam is inkább cicizik 2 éves koráig, ez is csak bébiételeket fog kapni...ez van.

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Jucus

Én is így vagyok ezzel, hogy elhatároztam először, hogy majd én főzök neki Bio-t meg minden, de aztán meg azon is elgondolkodtam, hogy mivel a mai világban egyre nehezebb hozzájutni bio dolgokhoz, leginkább akkor ha te megtermeled, meg szinte már semmi sincs, amiben ne lenne vegyszer, adalékanyag stb. lehet, hogy jobb ha korán hozzászokik ezekhez az anyagokhoz a szervezete.

Mivel én eléggé biodolgokon nőttem fel, (vidéki vagyok, faluról gyüttem Kép ), mi szinte sosem vettünk semmit, még felvágottat sem a boltban, mert házikolbászt ettem, meg szalonnát, meg házi tojást, a gyümölcsöt a fáról ettem, ami sosem volt vegyszerezve stb. Aztán mióta már nincs ez, mert egyrészt Pesten lakom, meg a nagyszüleim már nem élnek csak egy nagymamám, aki már elég idős, másrészt ugye az utóbbi években egyre több a műkaja, meg egyre inkább teleraknak mindent ezekkel az adalékanyagokkal, azóta egyre több emésztési problémám van, persze nem tudom, hogy van-e összefüggés, de mindenestre gyanús...

Én már nem tudom mi a jó, csak abban reménykedek, hogy Bendegúz olyan egészséges lesz, hogy a vasszöget is megemészti majd és nem lesz semmi baja. Kép

ruz
ruzicsky

Gratula Norkini!!!
Turbó szuper szülés meg +2 pont!!!! Kép Kép

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Kaja: igaz, hogy nem tudjuk mivel vannak kezelve a zöldségek-gyümölcsök, de én valahogy jobban megbízom benne, mint a bolti dolgokban. Azt úgyis telenyomják ilyen-olyan követhetetlen tartósítókkal, nem?
Na, mindegy. Végülis nyitott vagyok mindenre, csak azt mondom, hogy nem fogok mindíg azt adni a gyereknek. Keret se biztos, hogy lesz rá, sőt.

Anyósharcot kell vívni? Kép

Sajnos nektek lesz igazatok, valószínű. Kép
Egyenlőre azt se tudjuk, hogyha meglesz a pici, hogy oldjuk meg az ott alvást. Mert eddig úgy volt, hogy péntek este kimentünk, és vasárnap délig voltunk. De a mi szobánk nagyon zajos, sose tudunk nyugodtan pihenni, mert ezt persze senki nem tolerálja. Mi vigyázzba kell álljunk mindenkinek, ha pihen, csöndben lenni, de ezt mi nem kapjuk meg, sose kaptuk meg. Most is ránknyitott anyós. Még jó, hogy nem volt mit látnia. Kép
A gyereket meg nem akarjuk ennek a hangzavarnak kitenni. Kép

De ha korábban elmegyünk, abból sértődés lesz.. Viszont nekünk a kisfiunk fontosabb. Kép
mkatus

Norka!
Hatalmas gratula a lánykához!!! Kép A turbo-szuperhez meg pláne Kép

Kaja: Petra is 6 hóig csak anyatejet kapott, aztán olyan 8 hótól kezdtem el néha ízesíteni neki a főzelékeit natur vegamix-szel (bioboltokban kapható), ebben zöldfűszerek vannak. Só csak jóval később jött...

Zsanci! Régen akartam már kérdezni: mivel ugye B. is pocakosság alatt hagyta abba a szopit, tehát még élénk emlékei voltak, nem mutatott érdeklődést iránta, amikor I-t szoptattad? Petra tök sokszor elmondja már, hogy: "Titetó mettületik, cici tejekke, babi (ez ő) szopi" Úgyhogy biztos meg akarja majd kóstolni. Kérdés: vajon hagyjam-e neki? Eddig azt gondoltam hagyom, max. tandemmszopi lesz, de most elolvastam a Suttógónak a kistesó érkezéséről szóló fejezetét, és ott kifejezetten kiemeli, hogy teret engedhetünk mindenféle regressziónak, egyet kivéve: a szoptatást!
A mostani Kismamában is sokat írnak a tandemszopiról, és van egy anyuka, akinek emiatt szokott vissza a 2,5 éves lánya az éjszakai szopira is. Na azt viszont nagyon nem akarnám, és Petra tényleg csakis azóta alszik 10-12 órákat éjszaka,amióta leszokott a ciciről.
Szóval, kíváncsi vagyok a véleményetekre!

Valaki!
Balogh doki tökjó fej, és jó nála szülni,ne parázz! SZTK-s betegeitől hallottunk olyat, hogy nem vállalta el a szülést, nem ment be rögtön meglátogatni mikor elvetélt, ennyi ... szerintem már ő is elég leterhelt, és gondolom kevéske idejét inkább a magánbetegekre fordítja.

Manó!
Bennem is felvetődött, hogy elviszem Petrát (bár abból nem lenne torna, pontosabban vsz. én lennék az egyetlen, aki tornázik, Petra meg foglalkoztatná a "néniket" Kép. De közben bejelentkezett egy barátnőm holnap délelőttre, így ez most ugrott...Kép

Bogárka (34)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Ja,Katus! Neked akartam még írni: az, hogy téged anyukád meddig szoptatott ne foglalkoztasson! Engem 3 hétig, öcsémet már szinte egyáltalán nem, Petrát meg úgy kellett leszoktatnom másfél évesen, mikor 4 hós terhes voltam! Akkor még egész más idők, elvek voltak, és ezért lett olyan sok kudarcos eset....)

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Lányok, itt írkálok a szoptatásról és közben érzem, ahogy szivárog az előtejem...bocs, de ezt le kellett írnom Kép Kép Kép

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: