A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Sziasztok!

Dancsi, Anita, jZsu, jók nagyon a képek!

Én 27 voltam, mikor szültem, de én is az idősebb gárdához tartoztam akkor.

Kisvukk, Sári tényleg elfoglalt, de szakmailag nagyon ott van. Õ császározott engem (faros gyerek), maximálisan elégedett vagyok vele. Szabó K. tényleg nagyon lelkiismeretes, naponta 3szor megnézi a betegeit. De mondjuk még a kezdőbbek közé tartozik.

Bea, szerintem nem éri meg stresszelni magad most az egyetemmel. Ártasz vele magatoknak. Most inkább pihenj, lazulj, élvezd a semmittevést inkább. Most babaruhákat kell hajtogatnod, nem tanulni! Spajzold el az alvást, tedd el befőtt formában, vagy fagyassz le néhány zacsival, pár hét múlva jól jön majd. :-)
Ja, és szerintem ne nagyon reménykedj, hogy picibaba mellett tanulni tudsz az első hónapokban. Én legalábbis belehaltam volna, ha olyan kimerülten megerőltető agymunkát kellett volna végeznem...mondjuk Edi alig aludt az első hetekben.

Üdv. Gabici
gabici

ezt is muszáj:

az indexen találtam, tündéri Kép Kép

<!--attachment: bogaras-221514.unk*attachment_icon.gif*image/bmp*93.1**bogaras%2ebmp --><center><pre>
Kép
bogaras.bmp (93.1 k)</pre></center><!--/attachment-->
Vendég

kissvirag

A keddi Délmagyarban a kapcsolatok oldalon van egy cikk egy orvosról, hogy milyen lelkiismeretes és nem fogadott el pénzt, a Korondiban rendel. Van ott más orvos is Sárin kivül? Amugy szerintem rá lenne ez jellemzö.

Zsu! milyen nagyfiú már Bence!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Csajok kódolatlan 7vége a HBO-n!

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Voltam zh-t írni Kép Muszáj...később még ennyi erőm se lesz a tanuláshoz, ezzel tisztában vagyok. Pedig 3 tárgyból jegyet kell szerezni szülés után!
Állandó segítségem nem lesz, csak a férjem ha haza ér a munkából, meg anyukám, ha átjön Szabadkáról. Meg esetleg a lelkes barátnők. Kép
Én 25 vagyok, férjem 28.
Eredetileg 2-3 év múlvára terveztük az első babát, de így jött össze Kép A körülmények szerencsére rendezettek, 4 éve ismerjük egymást a párommal, 2 éve lakunk együtt, diplománk van mindkettőnknek, munkánk is, lakásunk is...csak ideálisabb lett volna később a gyerekvállalás, jó lett volna még 2-3 évig dolgozni előtte, meg megszerezni még a maradék 2 diplomát de Gréti most akart jönni Kép Mi meg meghajlunk az akarata előtt természetesen.

Jó hír: megszereztem az I. kötetet a homeos bogyókról, ma este áttanulmányozom, aztán hétfőn veszek bogyókat. Vettem ma oscillococcinum-ot influenzára. Hengerecskéket látok amikor kibontom a dobozt. A hengerekben vannak a bogyók? És abból 1 adag az egész henger tartama és azt mind be kell szedni egyszerre? Azt írja pl., hogy 1 henger (= 1 adag) 1 hétre, megelőzésnél. Vagy azt 1 hétig eszegetem amikor eszembe jut? Vagy hogy kell ezt érteni?
Bocsi, hogy ennyire primitív vagyok, de valahol el kell kezdeni Kép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Akit érdekel, a SPEKTRUM-on most kezdődött egy gyermekekkel foglalkozó műsor.

K

Kép

Kép
eszteranyu

Bea: Én is így kezdtem a homeopátiát, azt sem tudtam hogy kell beszedni! Az oscillo-ból egy adag egy tubus, azt egy alkalommal kell bevenned! Vannak még dolgok amiket be kell tartani, pl. utána nem szabad inni-enni egy jó fél óráig, fém kanál nem érhet a golyócskákhoz, mentolos dolgokat teljesen el kell hagynod, míg szeded(fogkrém, cukorka, rágó stb.). Az illóolajokat is mellőzni kell.

Karmen: Nagyon hosszú a dokiról szóló cikk?! Vagy be tudnád szkennelni, érdekelne! De nem tudok DM-et szerezni.

Gabi
inecsg

Gabi3: Fém nem érhet hozzá a golyócskához??? Miért nem? Akkor lehet, hogy nekem azért nem ért semmit mert van egy ékszer a nyelvemben??
Én csak a mentolt tudtam, hogy elötte és utána mentolosat nem szabad enni-inni (fogkrém stb)!

Kriszta: Jó volt a Spektrumos müsor, köszi, hogy szóltál.

Bea: gratulálok Kép Szerintem nem baj az, hogy már most becsúszott a baba. Épp a megfelelö korban vagytok a pároddal. Ha szeretitek egymást, van anyagi háttér (lakás), akkor nincs értelme várni szerintemKép Ezt a Jó Isten akarta így, és hidd el, lesz a legjobb!!!!KépKép

Enikö

ceniko
Szeged

Enikő,
van nyelvpiercinged?????????????

Kép

Kép
eszteranyu

Sziasztok!

Gabi: Köszi a segítséget! Kinéztem milyen bogyókat fogok venni szülés előttre, szülésre és szülés utánra. Hétfőn meg is próbálom őket beszerezni. Málnalevéltea mehet a bogyókkal?

Eszteranyu: Csak az utolsó 20 percet láttam, teljesen véletlenül kapcsoltam oda. Akit érdekel esetleg, vasárnap a spektrumon:
13:30 Apró tippek szülőknek (ausztrál ismeretterjesztő filmsorozat - 5.) 23' Magatartás és fejlődés
14:05 Apró tippek szülőknek (ausztrál ismeretterjesztő filmsorozat - 6.) 23' Mit egyen csemeténk?

17:50 Gyermekek bolygója (1.)
18:25 Gyermekek bolygója (2.)
(ez utóbbi 2 volt tegnap este)

Enikő: piercing engem is meglepett Kép Ilyen vagány csaj vagy? Kép
Szerintünk se baj, hogy becsúszott...egy másodpercig se problémáztunk rajta, ill. na jó, férjem nem, de én kicsit Kép De csak a munka miatt. Így alig tudtam dolgozni (5 hónapot), pedig imádtam. Na mindegy. Lesz még alkalmam rá, gondolom. Kép
De abortusznak a gondolata se merült föl bennünk.

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Kriszta: Már tök régóta. Nem tünt fel?Kép De miért ez a sok kérdöjel? Esetleg baj?Kép
De a homeós cuccok tényleg nem értek semmitKép lehet ez miatt! Nahh mindegy.
E

ceniko
Szeged

Bea! hol kaptad az elsö kötetet? Mert én is keresem régóta. Tegnap a Kigyóban sem volt.
Amugy hidd el sokkal jobb hogy igy alakult mintha éveket várni kellett volna a babára.

Gabi! nem hosszu a cikk, el fogom küldeni majd.

Enikö! Jé, én sem gondoltam. Nem zavar amikor eszel? el sem tudom képezelni hogy megszoknám hogy ott van

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen: Vasas Patika...de ne a 3. ablakhoz menj, mert ott morcos néni van, a múltkor ő tagadta le, hogy van egyáltalán ingyenes füzetecske.
Szóval fiatalabb gyógyszerésztől kell kérni.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Enikő,
nem baj, csak nem láttam még igaziból olyat. Csak képen, ill. tv-ben. (Ha baj, kiveszed? Kép)
Nem figyeltem, legközelebb ha találkozunk muti már meg, okés?

J.Bea,
a Vasasban néha morcik a nénik ln is észrevettem.
Viszont leírtam a homeos dokit, szerintem érdemes lenne kikérned a véleményét, hiszen szülész is. Hátha tudna segíteni.
De az sem baj, ha kútfőből megy.
Fogkrémek pedig vannak olyanok, amik nem tartalmaznak mentholt és szintén homeósak.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Kriszta: Nem veszem kiKép Rakatok mégegyetKép

Karmen: Nem. Én is azt hittem , hogy zavarni fog, de nagyon gyorsan megszoktam, kb 2 hét alat!

Az elöbb voltunk a Tecsóba, hogy mennyi terhes nöt láttamKép Vagy csak ledobódott a nagykabát és jobban láccik??
Nekem a szomszédaim tökre csodálkoztak, hogy van babám. Nem vették észre, hogy terhes vagyok. Hát igen a téli pocak nem olyan szembetünö!

E

ceniko
Szeged

alat=alatt

ceniko
Szeged

Enikő:De lehet,hgoy azért nem hatott! Megzavarta a benne lévő szerek hatását. A rezgését megváltoztatja.

Gabi
inecsg

Dancsi!
Tudom, hogy azt irtad, nem akarsz egyenlőre hozzászolást irni, de azért én irok neked. Megnéztem az esküvői képeiteket, tényleg tökjól néztél ki. A ruhád Darlingos volt?
A másik, hogy nagyon ismerős vagy nekem. Nem tudom honnan, de én az Odessza 2-be jártam általánosba, jártam 5 évig népitáncra, és laktam Deszken egy jó ideig. Valami találkozási pont nincs? Ja, és 76-os vagyok.
Zita
zita_29

Sziasztok

Karmen, pár hete kaptam a Sas patikában az 1-2. homeós füzetet.

Jégvirág, influenza megelőzésre heti 1 Oscilló, de elég harmad vagy fél tubusnyi is belőle. Homeós szakértő mondta nekem is a patikában.
Amúgy miért akarsz Oscillót szedni, már lement szerintem az influenza szezon.

Virággal túl vagyunk végre a 15 hós oltáson, fő mellékhatás, hiszti és dackorszak. Azóta nagyon hisztis és próbál önállóskodni, csak nem mindig sikerül. Múlt héten vírusos láza is volt, utána meg csupa kiütés.
Kistesó jól van, most voltam dokinál, teljesen zárt a méhszáj, hó végén lesz genetikai uh.

Gigi
gigi1

Sziasztok!

na, csak nem bírom nélkületek. Kép Kép

Zita,
hát, nemtom. Én is 76-os vagyok, talán onnan ismerhetsz, hogy egy gyerekkori barátosném járt asszem az ODessza II-be, Nagy György Éva (Tüncsi). Talán rajta keresztül?
Én is néptáncoltam, kb. 1 évig, de akkor nagyon gyerek voltam még, kb. 8 éves, szal nem hinném, hogy innen ismerhetsz.
Én I-es gyakorlóba jártam, majd a Deákba, majd pénzügy fosuli, majd közgáz egyetem. Innen talán valamelyik? Én Újszegeden lakunk, és laktunk is mindig.

A ruhám igen, Darlingos volt. Ismeros volt? Kép

Igaen,akkor voltam csúcsformában, most pedig egy hájas desznóhoz hasonlítanám magam.
Vendég

több menetben küldöm a hsz-t, mert az elobb az egész elszállt,a hülye gépünk mindig lefagy. Kép

Képzeljétek, az történt, hogy elapadt a tejem. TELJESEN!!!!!!!!!!!!!

AZ úgy volt (bocsi hosszú lesz), hogy februábrban, amikor Jozsó 9 hós volt, egyik nap még fejnem kellett, a másik nap már nem, mert alig volt.
Pont akkor volta a "Jozsó megkattant" és egész éjjel és nappal ordított idoszakunk, ami kb. 1 hónapig tartott. Akkor ezt a kimerültséggel magyaráztam. Pedig Jozsó akkor csak és kizárólag akkor volt csendben,ha cicit nyomtam a szájába, szóval egész nap szopizott, mégsem szaporodott fel a tejem. Pedig minden korábban tuti tejnövelo praktikát bevetettem...
Mindegy, elfogadtam a dolgot, beletörodtem és rá pár hétre, 11 hós korában eloször megjött a mensim.

De volt még annyi tejem, hogy reggel-este 1 mellbol tudtam szoptatni még mindig. Szopott még délben is, de akkor már alig alig volt, az inkáb csak alvós cici volt. És kb. 2 hete egyik napról a másikra nem fogadta el délben a cicit. És azóta elalszik délben magától, beteszem az ágyába, sír egy picikét, és alszik.

SZóval ott tartottunk, hogy reggel este cici.

Pár napja reggel sem nagyon kell neki, pontosabban cicizik, de rá 30 percre farkaséhes. Innen gondolom, hogy reggel nincs tejem. pedig éjjel már alszik, este 8- legalébb reggel 7-ig. Én is pihenek, mégsincs tejem......

Próbáltam fejni, semmi nem jön, kézzel próbáltam: eredmény 1-2 csepp.

Na, most a dilemmám: hagyjam szopizni az üres cicit este, vagy hagyjam a fenébe az egészet????

Az elválasztás mellett 3 fo érvem van:

1/ dagadt vagyok, le kell fogynom, de drasztikus fogyókúra mellett nem merek szoptatni a méregkiürülés (vagy mi) miatt. Nem drasztikus fogyót nem bírok végigcsinálni, mert nincs hozzá türelmem. Drasztikussal egyszer már fogytam 10 kilót, ami egy szteroidkúra miatt jött rám (aszthmás vagyok, és abban az évben különösen szarul voltam és nyomatták ezerrel a szteroidokat)
2) ha nincs esti cici,szabad vagyok, mint a madár...., Jozsó néha mehet a nagymamikhoz, én pedig alhatok másnap délig
3) jól berúghatok végre. Kép Kép

A szopi mellett csak a lelkiismeretem áll, semmi más!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Jégvirág: A tegnapi témához annyit, hogy én 4 éve élek együtt a férjemmel. (5 éve ismerjük egymást).Nekem azt tanácsolta a dokim, hogy ha gyereket akarunk, kezdjünk el minél hamarabb próbálkozni, mert különbözö nögyógyászati okok miatt valószínüleg soká tart,míg teherbe esek. Hát...három hónap múlva terhes lettem. Én 28 ,a férjem 24 éves volt akkor. Szóval, én sem így terveztem korábban, de most nagyon boldog vagyok.

Dancsi: Én szoptatáspárti vagyok, és a végsökig kitartok mellette. A te esetedben azonban, úgy hangzik, hogy a fiad választja el inkább magát, ezért kezd fogyni a tejed ilyan drasztikusan. Ha meg este az üres cicit akarja szopizni, abban nincs semmi gáz, lehet, hogy nemsokára erre sem lesz szüksége.
kissvirag

Kissvirág,
jaja lehet pont o választja el magát, mert este pl. nem is aludt el a cicin, szopizott, majd felült, elkezdett dumálni, én betettem az ágyába, ahol dumált egy kicsit és elaludt sírás nélkül. Ilyen pár hete teljesen elképzelhetetlen volt.

De ma reggel én mentem be hozzá (mint 99%ban mindig Kép), és iszonyúan dúródott, hogy cicit kér, pedig nem akartam adni neki. Szopott pár percig, majd felöltöztettem ls egybol utána reggelizett. Szóval a szopizás az inkább cicizés volt csak.
Vendég

Dancsi:Nálunk is nagyon gyakran van ilyen. Én nem tudok 2-3 óránál hamarabb hatékonyan etetni,mert nem termelödik elég tejem.Dorka ilyenkor is (pl.tegnap este) szeretne hozzámbújni, és az sem zavarja, ha nem tud szívni max 1-2 csepp tejcsit.Van,amikor nap közben így alszunk mindketten.
kissvirag

Sziasztok!

Gigi1: Férjemnek vettem, de nem hajlandó bevenni, még meg kell győznöm, hogy az jó neki Kép
Azt mondta majd ha én is szedek ilyeneket akkor ő is Kép Úgyhogy hamarosan ő is fog....

Dancsi: Hangosan felnevettem a 3. pontnál amikor az elválasztás melletti érveidet soroltad Kép

Kissvirág: Én is azt mondom, hogy még mindig jobb nekünk (sőt...nagyon jó nekünk), mint azoknak akik évekig próbálkoznak és nem sikerül Kép Az valami borzasztó lehet. És mostanában nagyon sok ismerősünk van, akiknél ez a helyzet. Kép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea! szerencsére a férjem beszedte. Mi akkor lettünk betegek amikor már abbahagytuk, ápr. után. Orsi is utána lett csak beteg 2x is.
Nekem azt mondták nem lesz spontán babám, ne is reménykedjek. Azért irtam higgyétek el sokkal jobb hogy igy alakult nálatok.

Dancsi! azért elég sokáig szopizott Jozsó, szerencsére. Már én sem bánnám ha Orsi leszokna, de még mindig cicifüggö ö is. Már ritkán teszem cicire, nappal észre sem veszi de éjjel bezzeg sürün kéri. De mivel már nem fejek és nem szoptatok annyit most nekem is csökkent a tejem.
Igaz én ezt akartam

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Dancsi!
A Nagy György Éva osztálytársam volt, de nem hiszem, hogy innen ismernélek. Néptáncra én is gyerekként jártam, lehet, hogy mégis onnan. A mennyaszonyi ruhám nekem is a Darlingból volt, és szerintem az ott lévő ruhák elég jellegzetesek, ezért gondoltam, hogy a tied is az.
Más!
A hordozónak van valami konkrét szabvány helye az autóban a kresz szerint? Elől vagy hátul? menetiránynak megfelelően vagy háttal kell rögziteni?
zita_29

Zita: Én úgy tudom, hogy ha elöl kötitek be, akkor menetiránynak háttal kell rögzíteni, de csak akkor használhatjátok ott, ha nincs légzsák. Lehet hátul is bekötni,akkor menetiránnyal szemben lehet használni. A hordozókon szokott lenni jelölés arról, hogy miként kell rögzíteni a biztonságiövekkel attól függöen, hogy elöl vagy hátul használjátok.
kissvirag

Zita,
szerintem a Nagy Gy. Éván keresztül ismerhetsz, sokat jártunk be gyerekként suli után a tornaterembe. Bár a fene tudja.

hordozó: amíg nem ül és hordozóban van, addig menetiránynak háttal kell bekötni, de ha elol légzsák van, akkor oda nem lehet bekötni. AZt nemtom mi van,ha hátul is van légzsák.

Karmen,
a szopit annyira azért én sem bánom, csak a lelkiismim miatt adok még neki este cicit.

Nem tudod mennyi tej/tápi kell a gyereknek 1 évesen? Most az esti tejpépet 200 ml vízbol + 6 kanál tápiból készítem neki. Jó ütos kaja lesz legalább az éjszakára. Szerinted ennyi elég neki? A tápszert nem issza meg magában. Még esetleg keverhetek neki a reggeli/ebédjébe is.

MÁS: egy barátnom mesélte, hogy sok baba, amikor elválasztják, beleesik egy pár napig tartó piszok magas, csillapíthatatlan lázba. De semmi más baja nincsen. Ti errol hallottatok valamit? OK is beleestek, a tesója kisfia is, és a doki azt mondta, hogy ez az elválasztás után szokott szinte mindig lenni.
Vendég

Sziasztok!

Zita, Kissvirág jól írta a hordozó-szabályokat.

Dancsi, egy 1 éves gyerek este 7 adag, tehát kb. 240 ml tápit iszik. Edi is ennyit kap. (Mondjuk Edi a kenyér-felvágott-as vacsi után kb. 1 órával veszi be.

Én még nem hallottam erről az elválasztási lázról. Attól még létezhet simán...

Bea, biztos jobb így. Mi anno eldöntöttük a férjemmel, hogy jó lenne egy baba az elkövetkező 3 évben, úgyhoz próbálkozzunk, talán összejön addig. Következő hónapban már terhes voltam. :-)

Üdv. Gabici
gabici

Gabici,
akkor elég az, amennyit adok, mert én ebbe még teszek tejpépet is.

Tényleg: milyen tápszert vegyek? mert van még itthon 1 zacskó MilumilHA tápszer, de mire elfogy, Jozsó 1 éves lesz, és a doki úgysem írja fel újra. Holnap pont megyek Cora-ba, és veszek is tápit.

Egy doboz nekünk elég lesz kb. 1 hónapig, szóval az sem baj, ha pár 100 ft-tal drágább.
Vendég

Dancsi! aranyos vagy, hogy engem kérdezel mennyit kellene enni egy babánakKép Ha abbol indulok ki Orsi mennyit kap akkor Jozsónak elégKép Én 100ml tejböl csinálok tejpépet. Még utána kap kis gyümit v. joghurtot, de több pépet nem fogad el azért csak ennyit adok
Nem hallottam ilyen lázról még
Én Orsinak ha nem szopizik babatejet veszek majd és ett csinálom meg Milupa péppel, van olyan fajtája amit lehet tejjel v. tápszerrel. Most is ezt kapja. Én tápszert tuti nem veszek és nem adok neki

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Jégvirág:Miért nem szedi be a homeós gyogyókat a férjed? Tudja mi van bennük? Az allopátiás gyógyszereket meg gondolkodás nékül beveszi? Csak hogy megkönnyítsem a dolgodat. Tedd fel neki ezeket a kérdéseket. Meg olvassa el a könyvecskék elején lévő bevezetőt.

Zita 29: Attól függ milyen gyerekülés. A 0-ást, hordozót(0-kb.9 kilóig)csak menetiránynak háttal lehet bekötni, így a legbiztonságosabb a kisbabának. Lehet előre is meg hátra is, de csak akkor ha elöl nincs légzsák, ill. ha kikapcsolható. Az 1-es ülést(kb.9 kilótól 18-ig), már lehet menetiránynak megfelelően is kötni, de háttal is. Ha még kicsi nagyon a baba,nem tartja olyan jól a fejét akkor nem érdemes előrefelé tenni, de ha már jól ül és tartja magát akkor menetiránynak megfelelően is köthetitek. A kocsi használatijában benne van, hová lehet kötni és hová nem.

Dancsi: én ilyenről még nem hallottam, Flónak nem lett az elválasztástól semmi baja,igaz tőle 16 és fél hónaposan vontam meg a cicit. De elképzelhető, hogy lelkileg ennyire megviseli a babát! Hogy ilyeneket produkáljon. Én nem tennék ilyet a gyerekemmel.

Gabi
inecsg

Sziasztok!

Dancsi:-)Nagyon jót rötyögtem, te kis alkesz:-)Jó, hogy nem bírod a fórum nélkül, hiányoznál:-)
Pipi már 2 éves elmúlt és még mindig függő. Az egyik cici már elapadt, a másikban még van egy-két kortyintás, de az a baj, hogy Õ nyugatónak használja. Nekem sincs szívem megvonni tőle, pedig néha már a frász kerülget, hogy matat állandóan:-)De elalszik mostanában rajta 5 perc alatt. Különösen engem nem zavar, de attól félek, addig nem alussza át az éjszakát amíg cicizik:-( Pedig olyan jó lenne már, de nekem sem a bőgetéshez, sem a megvonáshoz nincs szívem. Olyan aranyos amikor mondja: kérem szépen a cicikét, és ezt nyávogva, kényesen előadja, a cici szinte ugrik hozzá:-)))))

Karmen, Pipi a babatejet nem itta meg, a tápszert meg egyenesen kiröhögte.

Lányok, hideg van:-(

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Szerintetek normális, hogy Orsinak régen napi 2x volt széklete, miután meg beteg volt és elmult pár hete a hasmenés napi 3-5x is van! Normális állagu, igaz tömöm is almával. De még csak du. 3 óra van és ma már 4x kakált!!

Anita! volt itthon minta tej, nem itta meg. De Orsi ezt csinálja mindennel ami nem viz. De a tejpéphez megette a babatejet.
Orsi éjjel 1 órán keresztül sirt mert nem adtam cicit (nem sokkal korábban kapott tudtam nem szomjas). Még fél óra kellett hogy lenyugodjon, ugy sajnáltam de nem birom már hogy oránként cicire akar mászni aztán nem is probál meg szopizni csak 3 óránként. Akkor meg minek cicizzen közte is. Remélem ma már könnyebb lesz

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Nyúlanyó,
Jozsó azóta alussza át az éjszakát, amióta jár, és amióta nem cicin alszik el, hanem magától.
Vendég

Sziasztok!

Karmen: Ismerem a történeteteket. Régóta olvasgatlak ám itt benneteket. És nagyon örülök, hogy végül spontán lett egy ilyen gyönyörű, egészséges kisbabátok Kép
És szorítok ám a tesóhoz is majd Kép

Gabi: A férjem semmilyen gyógyszert nem vesz be szivesen. Csak ha már meghalni készül. Kép Olyan mint én. Csak én már egy ideje szemezek a homeopátiás bogyókkal, ő meg most hallott tőlem róla először, és még meg kell értetnem vele, hogy ettől nem lesz semmi baja. De ha látja majd hogy én beveszem, és segít rajtam, akkor ő is fogja...tuti...csak idő kell...férfiak...Kép
Ma voltam a kinézett homeos bogyókat megvenni, de nem volt a Vasasban, de megrendelik, és holnap már lesz. Úgyhogy felszerelkezve megyek majd szülni Kép
Jah, hét végén becsomagoltam Kép
Ma kapunk kiságyat, úgyhogy már mindene meglesz a picurnak, jöhet akármikor is Kép
Ma az uh-s gép 3224 grammnak tippelte, és minden oké vele. Keményedéseim vannak már egy ideje.

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea,
hány hetes vagy?

Jozsóval próbáltam itatni tápit, bele is kortyolt az üvegbe, de fujjogva, prüszkölve kiköpte, és elhajította az üveget. Pedig a Milumil 3-as gyümölcsös volt benne, nem is volt olyan rossz íze. Kikevertem neki tejpéppel, úgy benyomta. Kép Kép
Vendég

Dancsi: holnap töltöm be a 38. hetet és kezdem a 39-et
május 24-re vagyok kiírva eredetileg

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea! szép sulya van, gond már nem lesz! Köszi, remélem hogy a tesora már nem kell majd annyit várniKép

Kaki ügyben senki nem ir nekem? Már megvolt ma az 5. is. De nem hig, pont normál állagu pedig. De nem gond hogy ennyiszer kakil? Persze nem egyszerre sokat, hanem közepeseket.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen,
Jozsó van, hogy 1* kakil/nap, van, hogy akár 5* is kisebbeket. Tegnap egész nap kakált, volt, hogy hígabbat is, ma pedig 1 kis kaka volt csak. SZerintem ha normál az állaga, akkor nem gond.

Nem adtál neki zsírosabbakat esetleg, vagy nem ivott többet, mint szokott? Mert nálunk akkor van több kaki, ha zsírosabb kaját eszik, vagy sokat iszik.
Vendég

Dancsi! azt hittem napi 1 a normális. Akkor megnyugodtam, köszi. Nem eszik mást mint régen, csak többet

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen,
akkor azért kakil többet. Kép Kép

Ma reggel 7-kor megszületett az unokatestvéremék kisfia, Vendel, 3920 gramm/52 cm. Tudjátok Eciről van szó, páran ismeritek a taliról, ami nálunk volt. Kép Kép Hüvelyi szülése volt, nem semmi ekkora baba mellett.
Vendég

Sziasztok!
Tegnap voltunk a gyerekkórházba hasi uh-án. Viola gyomorszája nagyon picikét nyitva van, ezért bukik annyit, de azt mondta a doki, hogy nagyon minimális, ki fogja nöni!
Viszont a mája nagyobb kicsit, mint kéne, ezért ma reggel éhgyomri vérvételen voltunk az sztk-ba! Májfunkciót néznek. Holnapra lesz eredmény. Azt mondta az uh-ás doki, hogy valszeg attól van ez a kis gond, hogy Help szindrómás lettem és felborult a keringése neki is ugyanúgy, mint nekem! Ettöl lehet a máj probléma, ás ettöl fájhat még mindig a hasa és attól kakil zöldet. A háziorvosunk, azt mondta, hogy ez nem vészes, meg nagyon minimális az eltérés, ne aggódjak. Naná, hogy aggódok! Ja és alig találtak vénát a növérkék a vérvételen. 3-an fogták le, plussz én ugye, mert az ölemben volt.A bal karját megszúrták, de ne találtak vénát, majd a jobbat. Ott találtak elöször jómegindult a vér, majd elállt, 3 helyett csak 2 kémcsöt tudtak megtölteni. A süllyedést már nem tudtákKép De hát a májfunkció a legfontosabb! Ordított a kicsi, Bogi is sírt(mert bent volt velünk) és én isKép! Hát hja.Kép

Bea: Örülök, hogy találkotzunk. Gyönyörü a pocakod! KitartásKép

Karmen: Nem akarok hülyeséget írni, de nem lehet, hogy érzékeny valamire Orsi és attól van ilyen gyakran kaki? Nem fosi, csak a szokottnál hígabb kaki naponta többször? Pl tejérzékenység, liszt, tojás...stb lehet! Ki kell puhatolni!
Ha normális állagú és nem hiper büdösKép, akkor sztem nem kell aggódni.

Dancsi:KépKép Hát igen meg tudlak érteni!Kép

Nyúlanyó: Ma az Sztkba láttam egy kislányt, aki kisértetiesen hasonlított Pipdre! Csak az anyukája, nem stimmelt, így gondoltam nem Ti lehettek.Kép Ja és Zsófinak hívták a kiccsajtKép

Puszó
Enikö

ceniko
Szeged

Dancsi: Gratula Uncsitesódáknak. Hüazannnnnya! Jó nagy babaKép Ezt nevezem teljesítménynek, egy ekkora babát simán megszülni! Elsö baba?
E

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Dancsi: Gratula Vendelhez unokatesódéknak!

Enikő: Én is örülök. És remélem nem lesz semmi baj Violával. Édesek a lányaid Kép

Tegnap kaptunk kiságyat, és szivacs matrac van hozzá. Elég vékonynak tűnik. És azt szeretném megkérdezni, hogy ti mit raktok a kiságyba.
Matrac, matracvédő, lepedő és rá a baba? Vagy tesztek alá még takarót vagy valamit? Nem fog alulról fölfázni? Hogy kell ezt csinálni?
Mondjuk az 5. emeleten lakunk és télen-nyáron meleg van, de most pl. 21 fok van bent és fázunk Kép
Szóval hogy készítsem el neki a kiságyat?

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Jégvirág,
nyári babád lesz, nem fog felfázni. Én csak egy lepedőt húztam a matracra. Meg volt fejvédő körbe a kiságyba. De az nem muszáj, azért jó, mert ha elkezd izegni-mozogni, beverheti a kis buksiját. De nálunk nem volt sokáig,mert ahogy tudott fogni, letépte. Kép Kép Pár hónapig volt csak, talán 3-4.

Enikő,
jaja első baba.

szegény pici Viola!
Vendég

Sziasztok!
Mi is megérkeztünk, nagyon klassz utazás volt, csak Luci hiányzott, de több mint 12 órát utaztunk, azt nem bírta volna szegénykém.

Jégvirág, nálunk a matracon volt egy nylon lepedő a balesetek elkerülése végett és arra vagy vászonból, vagy fottírból tettem egy lepedőt. Meg vettünk a tescoban bölcsőpárnát. Ha jól emlékszem, tán 6 hónapos volt Luci, amikor már az utóbbit nem használtuk. utólag belegondoltam, azért nem lehetett nagyon kényelmes, de féltem, hogy bukik és az nagyobb baj lett volna.

Enikő, mit nevezel normális kakinak? Mert nálunk a rendes bogyós ritkán van, inkább lazább, de még nem folyós.
Szerintem ha Orsi még kap anyatejet, akkor ez normálisnak is nevezhető, de Lucinál már én is gondolkodtam, hogy szilárd kaják mellett miért nem bogyós.
Egyébként nálunk tegnap 3 volt. Szerintem ez azzal van kapcsolatban, hogy milyen jellegű kaját kap. Van, ami kicsit jobban megdolgoztatja a gyomrát.

Dancsi, gratula a családnak!
Az elválasztásos szöveged nagyon tetszik! Én is ezeket az érveket soroltam fel annak idején, de nekem szerencsém volt, Luci magától hagyta abba.

Egyébként nálunk is nagy dolgok történtek! Amíg nem voltunk itthon, Luci 3-szor aludt a nagyanyónál és egy fia hiszti nem volt. Este elsorolta, hogy "itt van nonó, itt van napó, itt van dédi, itt van mindenki" és már aludt is.
Annyira örültem, hogy csuda, mert ezzel meglesz a lehetősége, hogy jobban kimozduljunk itthonról.
H
babamama

Hajni,
aranyos vagy! AMúgy szerintem magától meg fog oldódni a dolog, mert tegnap este már nem fogadta el a cicit. Szívott 1-2-t majd fujjogott. Betettem az ágyába és fordult be aludni. Kép

Luci nagyon ügyes. Lassan én is szeretném mamáknál altatni Jozsót. ANyukám kilőve, mert most jönnek haza a nővéremék, a jövő héttől pedig itt lesz a másik tesóm kislánya 2-3 hétig (tesóm 30 hetes terhes ikrekkel). Ha pedig meglesznek a babák, meg az uccsó hetekre, Mami megy fel.

Szóval a másik mamával kell üzletelnem. Kép Kép
Vendég

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: