A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Dancsi!

Nem hagyom sírni.Általában csak a cumi kell neki,de ma fél 5h-kor enni is kapott.Utána fél 6h-ig szunyált csak.Napközben sem alszik ma jól.Remélem,hogy délután szunyál egy hosszabbat.
Én már a múltkori vita után döntöttem,hogy nem írok.Aztán rájöttem,hogy sokan hiányoznátok,ha nem jönnék.Bár,nem érek rá sokat írni,most is itt a csaj a lábam alatt.Sajnos,5 percnél tovább nincs el egyedül.
Végégnéztem a képeiteket.Gyönyörű voltál!!!A sminked is nagyon szép volt.

Enikő!

Köszi.Holnap délután megyünk,addig még jövök.

Ildi
tfildiko

Seri,
szerintem még arra figyelj, hogy mindenki azt fogja tanácsolni, ami neki bevált, és közel sem biztos, hogy nálatok is muködni fog a dolog. Tudom hülyén hangzik, de hallgass az érzéseidre. Ha úgy érzed, hogy javul ha hagyod sírni, akkor hagyd nyugodtan. Jozsó a balhés idoszakban velem aludt. És nem szokott mellém, sot, utál velem aludni. De ez sem törvényszeru. Az unokaöcsém 3 éves, és az apjával alszik a mai napig. Szóval kitartás!

Nekem anno itt mindenki mást tanácsolt, volt, aki le kegyetlenanyázott is. Mert több órán át hagytuk sírni.
Vendég

Ildi,
elág ha cumit nyomsz a szájába? Tesóm kislánya is ilyen volt. Most 15 cumival megy aludni, 1 biztosan a kezébe akad éjjel, ha kiesik a szájából. És azóta szépen alszik egész éjjel, amióta be tudja tenni a szájába a cumiját. Igaz, o 1,5 évesm úgy rémlik 1 éves korában náluk is megoldódott az alvás. Addig ok is rengetegszer keltek fel hozzá.
Vendég

Gira,
az ösztönödre hallgass!
Én nem hagytam sírni. Egy ilyen pici baba nem azért sír, mert hiszti van, vagy ilyesmi.
Én soha nem hagytam sírni Esztert és nem kapattam el.
Neki Te jelented a biztonságot. Nemrég még egy testben voltatok, persze, hogy sír, ha nem vagy ott.

Fülcimpalyukasztás:
a kettesben is csinálnak, nekem azt javasolták, h várjam ki a 3 hónapot, mert addig a fülcimpája rendeződik és nem lesz félrelőve a lyuk. Megvátuk, még most sincs lyuka rajta Kép.
Azonban itt a jó idő, nem kell sapka, elmegyünk.
Telefonszám, ahol érdeklődhetsz:
ll. kórház, újszülött osztály,
Vass Márta (2003. decemberben ő volt a kórházi védőnő)
Tel: 490-590/193

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Karmen: Sztranyánszki Betti a védönöm,a Kálvária térre járunk.

Seri: Hát, én sem vagyok odaadó híve a fülbevalónak, amíg lehet, addig várok vele. Van egy dédnagymamánk (fantasztikus nöci egyébként), töle kaptunk egy régi családi fülbevalót. Nagyon szép, és jó érzés tudni, hogy a családban régóta öröklödik.

Gira: Nálunk hat hétig reggeltöl estig ez volt a müsor. Csak a karomban aludt (éjszaka meg a mellkasomon!) Egész nap képes volt ébren lenni és üvölteni, ezért egész napra magamra kellett kötni egy kendöben, hogy minimálisan alukáljon legalább. Hat hét után derült ki véletlenül, hogy nem tud a hátán aludni.
Ma is van, amikor 15-20 perces sírdogálás következik a lefektetés után, de hozzáteszem, hogy utána szépen elalszik magától. Ha ennél tovább sír vagy zokog, én nem hagyom. Többnyire ilyenkor fáj valamilye, és elég egy kis szopi vagy hasnyomkodás.Van, amikor összebújok vele egy takaró alatt, és így megnyugszik.
Nálunk egyszerüen megtanítottuk, hogy este, mi a helyzet. Szoptatás után fürdés, lehúzzuk a redönyt, 2-3 altatódal, hálózsákba be és mindig ébren teszem be az ágyba...ezt minden nap ugyanúgy csináltuk. Egy hét után(addig végig üvöltött) már egyedül elaludt.
kissvirag

Eszteranyu: Nagyon köszönöm!
kissvirag

Kissvirág,
Jozsót már a klinikán kiszedték a pólyából és hason altatták, mert akkora cirkuszt csinált a csecsemosöknek! azóta is hason alszik. Vagy néha oldalt-
Vendég

Dancsi,
a 13ó52-es hsz gondolom Girának szólt..

Egyébként egyetértek: mindenki a nála bevált módszert írja le, a kérdező dolga, hogy eldöntse, melyiket próbálja ki, és melyiket nem.
Az egyik kolléganőm tanácsolta anno,míg dolgoztam: "Hallgass meg mindenkit, de csináld úgy,ahogy te jónak látod." Tök igaza volt.

Seri
seri

Sziasztok!

Először is Erika nagyon sajnálom, hogy elmész, én mégis bepróbálom: nem menj! Nagyon aranyosnak, értelmesnek ismertelek meg. Tudom, csak egyszer találkoztunk, de nagyon kedves, barátságos voltál. Az, hogy vita volt hát.....látod nem is mi vitázunk már, hanem azok, akik nem írnak már ide. Viszont tényleg, ha az ember belegondol sokat lehet rötyögni egymás történetein, mert mindenkinek tünemény gyereke van, tapasztalatot lehet cserélni, lehet más boldogságának is örülni.

Bea:-((((( ehhez tényleg no comment.

Öltöztetés: Pipire én mindig adtam sapit, még ha egy vékonykát is, de adtam. Én úgy tudtam, ezek szerint lehet nem jól, hogy fél éves koráig kell a sapika. Azt én is úgy tudom, hogy mindig egy réteggel több, mint ami rajtam van, Pipinek így sose volt melege. Szerintem ez is gyerekfüggő. De le kell írnom egy sztorit: Tavaly nyáron nyaraláskor egy kb 3-4 hós babát a tűzőn napon(kb 40 fok volt napon) no sapi nélkül matracoztatták a tó közepén!!!!!!! Szegény pici, csupa piros volt, jah és csak fürdő bugyi volt rajta. Kb 15! percig, aztán anyuka felkapta és kivitte a partra, lefektette a törölközőre. Nem árnyékba, hanem továbbra is ki a napra. Majdnem odamentem, hogy "megmentsem" a babát, alig bírtam ki:-( Többet nem is láttuk őket, pedig biztos nem egy napra jöttek........
Jajmán befejezem, regényt írtam....

Ildi, még valami, Noémi csodaszép mosolygyár:-))))

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Seri,

Kép Kép Kép
Vendég

Nekem is csak a hasamon alszik éjjel, egyébként nem jön az álommanó Kép Alapvetően én is úgy gondoltam el, hogy bár kényelmetlen így, de kielégítem az igényeit. Csak az ijesztett meg, hogy ezzel esetleg elkapatom és mindig így lesz. De ha azt mondjátok, hogy ez magától el fog múlni, akkor még egy ideig együtt alszunk Kép

Köszönöm, hogy megosztottátok a tapasztalataitokat! Sokkal jobban érzem magam Kép

Gira
Vendég

Dancsi:nekünk sincs rendben a kert, de elkerítettünk egy részt még tavaly, ott valamelyest rend van. A nagyobbik része még várat a rendezésre.

Hajni: Nem barnítom magam, nem hagynának a kölykök csak úgy feküdni a napon. Odavoltunk egész nap. Városba meg ilyenek. Jót játszóztunk! Zoli Flóval, én meg Bátort terelgettem. Olyan volt mindkettő,mint aki kutyát szopott. Kép

Öltöztetés: Én nem adtam nagyon semmit a gyerkőcökre, egy ujjatlan bodit, nagy melegben. A babakocsiban úgy is árnyék van. A meleg széltől nem lesz bajuk. Sőt még zoknit sem kaptak a lábukra nyáron. Kánikulában, minek?! 20-25 fokban meg vékonyabb bodi, rugi. Ennyi. Esetleg a fújt a szél sapi. De nem ragaszkodom hozzá. A nyári tűző napon viszont kell rájuk jól szellőző sapi, ami védi a fejüket a naptól!

Erika:Sajna! Kép

Jégvirág: Tuti nem értenek a homeopátiához! De nyugodtan szedjed, nem is kell tudniuk! Én is akartam valami gyógynövényes kencét használni, de nem volt rá időnk, Bátor gyorsabb volt. Kép Szóval és csak bártorítani szeretnélek, hogy igenis vegyél és használj homeós gyogyókat szülés előtt, alatt és után! A dokidat azért értesítsd vagy kérd ki a tanácsát. Bár én simán beszedném. Csak előtte jól jegyezd meg melyiket mikor kell alkalmazni!

Gira:Ne hagyd üvölteni! Inkább aludjatok együtt, tedd a babust a hasadra! Hallgass az ösztöneidre! Apával meg beszélj! Ajánlom a Kismama magazin hónap témáját, hasonlóval foglalkozik! Babuskád még nagyon pici bármilyen anyárólvaló-leszoktatásra!

Bátor kb. fél éves korától megtanítottuk egyedül elaludni, ezt azóta is ügyesen csinálja, az éjszakai kelésekról nem is szoktattam le, ő maga szokott le. Megszoptattam és aludtunk tovább együtt az ágyban, így én is kipihentem magam, nem kellett felkelni, csak megfordultam és kész. Ma már nagyjából átalussza az éjszakát. Sztem minden gyerek leszokik a felébredésról a szülőnek kell megértőnek lennie, engedni hogy a gyerek a saját ritmusa szerint aludjon.

Gabi
inecsg

Dancsi:Akkor tudod,miröl van szó...Én sanos,nem mertem az ösztöneimre hallgatni, pedig rájöhettem volna,miért alszik jól a mellkasomon. A szülés elött elolvastam egy csomó bölcsöhalálról szóló cikket, így nem mertem hasra tenni. Egy hónapig így is percenként néztük a légzését a párommal
kissvirag

Dancsi:Akkor tudod, miröl van szó...én sajnos nem mertem az ösztöneimre hallgatni, pedig rájöhettem volna,miért aludt jól a mellkasomon. A szülés elött elolvastam egy csomó bölcsöhalálról szóló cikket, így nem mertem hasra tenni. Egy hónapig így is percenként néztük a légzését a párommal
kissvirag

Virág,
szívesen Kép.
Miért nem tud a hátán aludni a babád?
Családi örökség - nálunk is az a fülbevaló.

Anita,
ez a babcis sztori nagyon durva. Szegény picike...
Milyen az asszonyélet Kép?

Seri,
nagyon igaza van az illetőnek Kép.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Lányok,
tudtok valamit Ildi10-ről? Enikő, asszem Te írtál anno Róla.
Mi lett velük végül?

Zituska,
Veletek????

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Ildi10-ék otthon vannak már! Nemrégen kérdezte tőlem az emelt összegűt, hogy kell intézni, mert még a klinikán sem mondta neki senki, hgoy jár! Nagyon szép Szimi baba!

Gabi
inecsg

Kriszti: Te hol szültél?

Dancsi: Kértem már több patikában is tájékoztató füzetet, de az első kötet nincs sehol meg Kép

Gabici: Jövő héten valamikor összefuthatunk, ha tudunk egyeztetni. A sétálással az a bajom, hogy nem birom sokáig és bedagad a lábam Kép
Tényleg, Edi milyen állampolgár?
Enikővel beszéltem, hogy valamikor jó lenne ha elmondaná mit kell intézni a jugó (vagy mi...) állampolgársághoz, meg az otthoni dolgokat hol és hogy kell intézni.
Mivel én itt szülök, és a férjem magyar állampolgár, ezért a babánk is magyar állampolgár lesz. De szeretnénk ha kettős lenne (öröklés, stb.). Én meg nemrég adtam be a kérelmet a letelepedéshez (most hogy 6 éve már itt élek Szegeden....eljutottam odáig, hogy beadhatom....úgyhogy ha minden jól megy kb. 2 év múlva már én is magyar állampolgár leszek).

Gabi: Ma ha lesz bátorságom megemlítem a dokimnak a homeos cuccokat, csak félek, nehogy elkezdjen lebeszélni róla....fogalmam nincs, hogy hogy áll az ilyen dolgokhoz. És mivel bízom benne, ezért rosszul esne, ha azt mondaná, hogy ne szedjek homeos bogyókat. De én meg nagyon szeretném kipróbálni, mert a fájdalomcsillapítóktól meg ilyenektől jobban félek mint magától a szüléstől. Szóval engem ne szúrkáljon fölöslegesen senki...csak ha nagyon muszáj. Te hol szültél?

No, eldugulok, megyek dokihoz nemsokára.

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea,
a kettesben.
Neked ki a dokid?

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

JéBea: Én megkérdeztem a dokimat, hogy mi a véleménye a homeopátiás bogyókról. Azt mondta nem ismeri öket így nem tud véleményt nyílvánítani, de a szülö nöi, ódákat zengettek a homeopátiás szülést segítö bogyóktól. Viszont a málnalevélteát, tuti biztos hatásosnak mondta az orvosom! Ezzel az a baj, hogy nincs összehasonlítási alapod, hogy mi lett volna ha nem szeded....ugyanis minden szülés más. Nekem is 2 tök más szülésem volt. Bogival 5 hétig ittam a málnalevél teát és nagyon lassan haladt a szülés, a kicsivel meg kb 1 hétig és szupergyorsan mentKép
Ja még valami, nem biztos, hogy vajudás alatt azon tudsz majd gondolkozni, hogy na most a szülés mely szakaszában vagyunk, most melyik bogyót kell szopogatnom..Kép legalább is amilyen fájásaim nekem voltak, eszembe se jutott, hogy öszinte legyek!
De sztem egy igazán jó orvos, rugalmas, és nincs ellene ezeknek az "új" dolgoknak. Egyébként pedig szived joga, hogy mit használsz szülés alatt! Sztem próbáld ki, és majd beszámolsz a tapasztalataidrólKép

Én sose altattam magamon a gyerekeket, nekem ez így terhes. Én úgy látszik másképp vagyok összerakva. Engem az is "zavar", ha egy szobába alszik velünk a Bogi. Van külön gyerekszoba, a gyerekek aludjanak ott. Mások imádnak a gyerekeikkel aludni, hát én sose szerettem, mert nem tudtam aludniKép. Nekem az is több, mint fél évembe tellt, míg tudtam aludni, úgy, hogy a párom ott aludt mellettem Kép Sztem azért van, mert nagyon rossz alvó vagyok, és már attól nem tudtam aludni ha ott szuszogott mellettemKép
Ráadásul ha velünk aludt a Bogi, folyamatosan rugdosott, egyszerüen nem tudtam magam kipihenni.Volt, hogy egész éjjel csak forgolódtam és nem tudtam elaludni, mert annyira zavart, hogy olyan "sokan vannak". Én nagyon becsülöm azokat aik az összes gyerekükkel egyrakáson alszanakKép Én sajna nem tudokKép Látszik, hogy nem voltam koleszos, és, hogy külön szobánk volt tesómmal.
Akkor se tudok elaludni ha apa átölel, vagy hozzámér. Az alvás az nálam magánügy, képtelen vagyok "többen" aludni!Kép Meg amúgy sem vagyok egy bújós tipus.
De szerencsére egyik gyerekemmel sem volt ilyen problémám, hogy csak karban aludt volna el. Mindkettöt pici kortól a kiságyban altattam és nem sírtak! De nem is voltak kézbe szoktatva!
Bogival tavaly volt egy kis gond, alvás téren. De az Aludj gyermekem módszerrel pár nap alatt átszoktattuk a saját szobájába. Egyedül a pici villany kell, hogy égjen és kész!
De pár hós korban az aludj jól módszert én még nem alkalmaznám. KitartásKép+++++++++++

Nyúlanyó: Strandos nöciKép
És nagyon unalmas lenne az életünk, ha mindenki egyforma lenne, egyformán nevelné a gyerekeit, egyformán gondolkodna! Sztem kell a vita (nekem lételemem, apával isKép és aztán olyan jó kibékülniKép), de nem bélyegzek meg,itélek el, hülyézek le senkit, aki nem pont úgy csinálja mint én!
Nagyon sajnálom Erikát, egyik legkedvesebb legértelmesebb ember volt itt a topikon! Tudom, hogy miattam megy el, mert én váltottam ki ezt a lavinát a kérdésemmel, Nikivel kapcsolatban. Mindenkitöl ezer bocs, amiért kellemetlen perceket okoztam. Nem állt szándékomban,de nem türhettem, hogy a más nézeteim miatt meg legyek bélyegezve. És nemcsak én, hanem itt sokan. Sokunkat megbántottak, azzal, hogy idomárnak és szinte gyerekgyilkosnak tituláltak....Kép
Nahh mindegy részemröl a téma lezárva, ha valakinek baja van személyesen megbeszéljük! Így a írásban,aki akar (márpedig akarnak), az a sorok között talál valamit amibe beleköthetKép!

Seri: Így van tök igaza volt az ismerösödnek!Kép

Kriszta: Ti hol házasodtatok össze? Itt vagy Erdélyben?

Csajok az e havi kismamához adnak ajándék kendötKép? Milyen a kendö?

Enikö

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Gabi3: Igen nem mondta Neki senki, hogy jár az emelt összegü akármi. Én mondtam neki és én is Töled tudom! Azért adtam meg Neki, utólagos engedelmeddel a mélcímed,hogy megkérdezze a részleteket!
Mindjárt teszek fel képet SzimirölKép Múlt héten voltunk náluk! Nagyon kis helyes kiscsaj és már megfordul hasról hátraKép Naggyon ügyesKép
Enikö

ceniko
Szeged

Enikö! tesom lányánál láttam, hogy sose öltöztette tul és mindig melege van a kislánynak amikor másnak nem. Igy én hiszek benne.
Amugy ma délben (igaz fujt a szél, de 20 fok volt) Orsin egy hosszúujjú body volt láttam olyan anyukát, akinek a hasonló korú babája meg a vastag anyagbol készült farmerkabátot viselte. Gondolom az alatt is volt még valami. De egy kisfiu szintén akkor egy irtó vastag téli pucsit hordott. Orsi sose fázott meg azért mert nem adok rá sok ruhát. Én poloban voltam, nem fáztam hiába fujt a szél. Neki azért annyival volt több hogy nem rövidujjuban vittem ki.

Ildi! ezt azért irtam mert ez kivétel, Orsi éjjel 2 óránként szokott kelteni. És ált. fél7 fele ébred. De tényleg jolesett aludni egy kicsit

Orsinak is porszivoval szitjuk az orrát, nem hadakozik ellene. Segit is, ö fogja a csövet.

Gira! Nekem elsö nap 1 órán keresztül sirt. Ugyanis abbol lett elegem hogy elalszik a karomban de amikor letettem mindig ébredt és ez ment órákig. Pár nap alatt visszaszokott. Illetve van most is elalszik szopi közben de nincs gond ha leteszem és ébred. Én mondjuk meg nagyon cumi ellenes vagyok. Orsinak 3 hós koráig engedtem aztán elvettem ha elaludt, majd ha megnyugodott végül nem is adtam oda

Virág! gondoltam ti is oda tartoztok, de akkor nem ugyanaz nekünk mégsem. Nekem a Militárné Zsuzsa

Anita! az a sztori tényleg nagyon durva!! Orsin is csak body volt nyáron, de sapka mindig volt rajta, scak árnyékban nem. A vizben nem viselt sapit de nem voltunk bent max. fél órát meg mindig vizeztem a fejét

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Bal oldalon Szimi baba jobbról ViolámKép

Kép

ceniko
Szeged

És Viola aki pont ma 3 hónapos!

Kép

ceniko
Szeged

Bocs, megint én.

Enikő!
Ne érezd magad rosszul, mert nem te tehetsz a kialakult helyzetről!!! Én teljesen kivülálló vagyok, valószinüleg máshogy is látom a dolgokat, de ez már rég nem a véleménykülönbségekről szólt...
Teljesen mindegy, hogy az én véleményem mi a vitával kapcsolatban (szerintem neked volt igazadKép), és már nem is arról volt szó, hogy ki, hogy látja jónak a dolgokat, hanem valaki vagy behódolt Anginak, vagy nem! Te pedig igenis büszke lehetsz magadra, hogy egy ilyen "erős egyéniséggel" meg a rajongótáborával szemben vállaltad a véleményedet!!!

Mégegyszer, bocsKép
ezmárfáj

Enikő!
Milyen szépeket írsz saját magadrólKépKép
L
louise

Enikö! szépen kikerekedett Viola. Ügyes kislány és grat. a 3 hóhoz. Oltást mikor kapja?

Ezmárfáj! Majdnem leirtam én mit gondolok de jobbnak láttam nem. Mert megbántani senkit sem akarok. Mindenesetre abban hogy behodolnák Anginak nem adok igazat, engem egyik fél sem bántott meg most azért ne álljak vele szoba mert X.Y haragszik rá és viszont? ugyhogy most te sértegetözöl itt! Amugy meg esetleg vállalhatnád ki vagy nem elbujnál egy uj nick mögé!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!

Nem bújtam sehova, mert mint írtam, eddig csak olvastalak benneteket. Örülök, hogy te mindenkivel jóban vagy (ez lenne a normális), de én úgy látom, hogy többen Angi bólogatóemberei, és neki akarnak megfelelni. Ez az én véleményem, amit nem is akartam leírni, de már nekem fájt ahogy Enikőt kikezdték!
ezmárfáj

Eszteranyu: Elöször azért nem tudott,mert nagyon hasfájós volt, és így nem fájt a pocija. A babakocsiban megfigyeltem (mert ott is csak hason tud aludni), hogy néha megriad álmában, és megijed, ha háton fekszik. Elkezd kapálózni, mintha nem lenne mibe kapaszkodnia. Ez olyasmi, mint az átkarolási reflex.

Enikö: Az alvással én is így vagyok. Nehéz volt az elsö hat hét. Amikor Dorka megtanult egyedül aludni, még maradtam vele a szobájában, de mindig nyugtalanul aludt (a kiságyban), és én is hullafáradtan keltem reggelente. Késöbb visszaköltöztem a mi szobánkba, azóta mindenki jól alszik a családban.

Ezmárfáj:Nem hiszem, hogy ez a topik a Darwin-féle elméletröl szólna: ki hódól be kinek; kik gyöznek és kik hullanak el...úgy érzem, sokan elolvasnák a véleményedet, és vitapartnernek tekintenének, ha vállalnád önmagad, eredeti személyiségeddel együtt. Kép
kissvirag

Virág!

Beának hívnak, 29 éves vagyok, és eddig csak olvastam a Babaneten.
"kik győznek és kik hullanak el": ilyet nem írtam. Azt viszont, hogy többen Angit tekintik valamiféle mércének, azt igen.
Nekem nincs eredeti, és ál személyiségem, csak ez az egy.
ezmárfáj

Bea! Ez már sokkal szimpatikusabb,köszi. A "hullanak el" kifejezést természetesen szimbolikusan értettem. (nagyon szeretem a szociológiát, ezért jutnak eszembe ilyesmik)
kissvirag

Hú csajok most jöttük fel a jáccóról, már annyira fáztam, nagyon fúj ez a rohadt szél és hordja ezeket a szar szöszmöszöket amire allergiás vagyokKép tüsszögök, meg folyik az orrom, mint állat!

KisVirág: Sztem (nekem) az igazán pihentetö alvás az külön szobában egyedül történik! Amikor -Viola elött- hazamentem anyuékhoz, ott egyedül aludtam, és az olyan jó voltKép
Most Bogi külön alszik, a kicsi velünk. De csak azért alszik velünk (egy szobában, de nem egy ágyban), és nem Bogival, mert még éjjel felébred és nem szeretném ha felkeltené Bogit is. Bogit nagyon korán külön szobában altattam, ha lenne még egy szobánk, akkor oda tenném a kiságyat. És nincs légzésfigyelönk se, én nem tudom miért, de egyáltalán nem aggódom ezek miatt. Úgy érzem, hogy nem lesz semmi baj!Kép

Karmen: majd csak jövö héten kapja az oltást, mert a 2 hósat is egy hét késéssel kapta, és a 4 hétnek le kell telnie az oltások között! Sztem is szép kerekKép Olyan kis hurka gyurka, de nem dagadt. Olyan igazi arányos kisbabaKép

Ezmárfáj: Tényleg ki vagy? Azért köszi, hogy meg merted írni a véleményed, még ha nem is a saját nickeddel!

Louise: Nem én írtam magamról! Nem én vagyok Ezmárfáj, ha erra gondolsz! Nem is voltam itthon!A játszóról még nem tudok netezni!KépKép

Enikö

ceniko
Szeged

Enikő,
a polmesteri Orosházán volt (szülővárosom), a templomi rá 1 hónapra Erdélyben. Ha visszaemléxel, Karmen kicsinyített és tett fel képeket róla.

Ezmárfáj-Bea és Louise,
szívesen látnánk fotókat Rólatok, vagy a gyerkőcökről.

Loise,
Te vagy Enikő rendőr-barátnője?
Nincs hátsó szándékom a kérdéssel.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Lányok! Nagyon sajnálom, hogy amikor ritkán(ugyebár "elfoglaltságomra" tekintettel)benézek hozzátok (mert kedvellek benneteket), azt látom, széthullt a topikunk. Pedig klassz csapat vagyunk, jópárotokat ismerem.
Kérdezem én, hány évesek is vagyunk? 2 vagy huszon-harminc egynéhány? Gyerekeket nevelünk, mindenki úgy, ahogy szerinte a legjobb.És szerintem intelligensek is vagyunk, bár néhány embernél ezt lassan megkérdőjelezem, a sértődés nem izgat, ugyanis, akinek nem inge, ne vegye magára. Nagyon fontos a kismamáknak a társaság, de ez nem azt jelenti, hogy más véleményét ne kelljen tiszteletben tartani, elfogadni. Ugyanis ahogy minden baba, minden szülő is más. Ezért még nem "tök hülye" valaki.

Erika! Nagyon nagyon szimpi csaj vagy, sajnálom távozásod, de ez a TE döntésed, és én mint minden mást is, tiszteletben tartom. De ha lehet, gondold át még1x.

Bocsi az indulataimért.
Remélem nincs hari senkivel, és kérlek benneteket viselkedjünk már felnőtt módjára!!!!!!!!!!!!!!!!

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Igaza van Karmennek, azért mert Eniko összebalhézott Angival, ém pedig szbeával (ama bizonyos hsz-e miatt), ne utáljuk már azokat, akik nem írnak ide többé. Szerintem inkább szomorú, és magunkba kellene szállnunk, hogy miért is történt mindez. Nekem is, neked is Eniko, meg mindenkinek. Kép Kép

Az, hogy ez történt, azért egy összetettebb dolog,ezért nem lehet csupán 1 embert okolni!

És zárjuk le a témát, kérek mindenkit, hogy ne reagáljon a readonlykra, akik néha beleszólnak olyan dolgokba, amihez aztán semmi de semmi közük, mert azt sem tudjuk, hogy kicsodák!!!!!
Vendég

Dancsi,Melinda: Igazatok van.

Dancsi: Nem utálok senkit, csak nem értem meg, hogy lehetnek ennyire ellenségesek és miért olvassák (direkt) félre a soraimat! De majd személyesen megmondom nekik a véleményem, ha összefutunk!

Kriszti: Dehogy! Enyim rendör barátnö nem pesti, és nem ír ide a babanetre és csak 2 fia vanKép!

Enikö

ceniko
Szeged

Most jövök a dokimtól....BPD 89, cx 3000, a feje még nem ékelődött be....de le lettem cseszve, hogy még nincs becsomagolva a kórházi cuccom Kép
Úgyhogy ma vagy holnap csomagolok Kép meg babacuccokat mosok, vasalok, stb.

mennyi Bea lett itt hirtelen Kép

Bea
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jégvirág 2009.05.08 13:34-kor.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Enikö! kerek de nem kövér. Na és ha idövel még hurkásabb lesz, attol még ugyanugy fogod imádni, ez természetes. Mi van a fényképezöddel?Kép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Bea,
olyan érdekes, mert itt senkinek nem dokija Tarnai. Viszont amikor benn feküdtem, 8-ból 4-nek ő volt az orvosa. És akkor én elkönyveltem, h milyen sok anyuka jár hozzá, ő is a "sztárdokikhoz" tartozik Kép.
Majd amikor elkezdtem ide írni láttam, h mégsem így van.
És most a Te orvosod ő.
Remélem, érthető, amit mondani akartam Kép.

Enikő,
jaaaaaaaaaaa Kép!

Bea,
mellesleg én a kiírt napom előtt 1 nappal csomagoltam be Kép. Dec. 2-án. A csomagra csak december 7-én lett szükség Kép.

Karmen,
mikor jöttök?

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Karmen: Naná, hogy imádnám ha még hurkásabb lenneKép Hisz az enyém! Az ember a sajátját mindig sokkal szebbnek, okosabbnak,tökéletesebbnek látja, mint mások. Hiába elfogultak vagyunkKép! Mondjuk azt látom, hogy elállnak a fülei, föleg a balKép

Fényképezögép ügyben: adtak ugye, egy másik készüléket, meg egy másik kártyát (2 különbözö helyröl, Szüv és Media) Az új készülék müködött, de az új kártya rossz volt. Visszavittük a Médiába és kicserélték. Úgyhogy most jó a fényképezö kártyástul!Ez a 3. készülékem és 3. kártyám! Sztem azt hiszik eszem öket, vagy nemtomKép
De végül is rendesek voltak szó nélkül kicserélték! Na jó, egy kis noszogatásra meg balhézásraKép

JéBea: Jaja Beadömping van!Kép
Én Bogival a 36. héten csomagoltam be, biztos ami tuti alapon és persze a 41. hétre szültem, úgyhogy beporozódott a táskám a sarokbanKép Most Violával meg be kellett feküdnöm jóval a kiírás elött, és volt rá vagy 1 órám, hogy összepakoljak!
Én még soha nem hallottam a dokidról. Fiatal, idösebb?

Kriszti:Kép

Enikö

ceniko
Szeged

Kriszti: Én csak magánrendelésen látom, hogy sokan járnak hozzá, feküdtem ugyan 10 napot a kórházban, és ez idő alatt csak 2 kismamával találkoztam aki szintén bent feküdt és hozzá járt. De tuti nincs annyi kismamája, mint pl. a Sárinak Kép És ez azért megnyugtat Kép Másrész meg profinak tűnik. Aztán remélem nem is fogok csalódni benne.
A kiírt nap előtt 1 nappali csomagolás az durván hangzik Kép Én nem mernék addig várni Kép
Te kinél szültél? Csak nem Sári? Kép

Enikő: Hááááát...jól tartja magát a doki, fiatalos, talán 40-en túl van, de az is lehet, hogy még nem...nemtom Kép Nem vagyok jó "korfelismerő" Kép

Lehetne egy kérésem?!?!? Hamár Szbea nem fog többé írni ide, akkor lehetnék csak simán Bea?

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Na, most eldurrant az agyamKép
Napokig nem is olvastam a topicot, mert így láttam jónak. Ma hallottam, h Erika kilépett, stb...
Benézek és mit látok? A nevem szerepel a hszekben, gyerekesnek vélik a viselkedésemet, már fan klubom, meg híveim is vannak...

LEnnétek kedvesek elfelejteni? AKi nem szeret, elítél, baja van Velem, legyen kedves és tartsa tiszteletben a döntésem, h nem vitázom itt tovább, Enikő, élőben SEM! Részemről lezártam.
Amit leírok, minden sorért vállalom a felelősséget, nincsenek benne ellentmondások. Elfogadom, ha más máshogy él, ha rácsap a gyerekre, stb, akkor vitázom, ha úgy érzem, keresünk vmiféle optimális megoldást egy problémára. Ha leírod, h ezt meg azt csinálsz, akkor arra reagálni fognak. Ez egy nyílt fórum. De ne provokálj!
"Sokunkat megbántottak, azzal, hogy idomárnak és szinte gyerekgyilkosnak tituláltak...."
Idéznéd pontosan, mikor tituláltam bárkit gyilkosnak??? Arról beszéltem, h aki rendszeresen NEVELÉSI céllal a gyerekre kezet emel, az nem nevel, hanem idomít. És megértem, h néha elszáll az ember agya, és odacsap. Mert emberek vagyunk, hibázunk.
Te állítólag 5ször csaptál rá Bogira mert felhúzott. Miért is vetted magadra ezt az egész témát??? Nem is vered a gyereked! Jah, mert lételemed a vitatkozás.
Amúgy annyi haszna talán volt a dolognak, h többek bevallása szerint próbál önmérsékletet gyakorolni, nem veszi már természetesnek a dolgok efféle megoldását. Ez azért valami, ennek mindenképp örülök.

Azért léptem le amúgy, mert
1. ezen a fórumon senki, de senki nem volt, aki azt mondta volna akkor Enikőnek, h mégiscsak túlzás Virág jövőbeni fejlődését bármi módon előrevetíteni, ezzel kvázi direkt bántani engem. Bevallom, nagyon rosszul esett, a mai napig igazán nem tettem ezen túl magam.
2. megpróbáltam ezek után egy laza ignorét bevetni, de sajnos nehéz Enikőt ignorálni itt, hiszen fosós-hányós vírus közben 2gyerek mellett tudta produkálni, h minden 3.hsz az övé. Így nehéz Õt elkerülni itt.

Csak halkan mondom, h az előző generáció is Enikő miatt vonult el, egy idő után megunja az ember az állandó vitát... Õk is külön kezdtek el beszélgetni.

NEm feltétlen annak van igaza lányok, aki hangosabb...

Angi

.:Angi:.
angiszeged

Angi ez rád vall....
Többet nem is kell mondanom, de majdan ha egyszer lesz időm kigyűjtöm a rosszindulatú hozzászólásaidat, hogy szembesítselek azzal mit is csinálsz.

Zsuzsa

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Az itteni címedre írtam mélt neked!

angiszeged

Bocsi lányok, de Angéla úgy ki tud akasztani hogy elfelejtettem miért is akartam írniKépKépKépKépKépKépKép

Mind' Teszek fel egy friss képet Bencéről, aki makk egészséges, és sokkal okosabb az átlagnálKép

Kép

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Angi,
"Arról beszéltem, h aki rendszeresen NEVELÉSI céllal a gyerekre kezet emel, az nem nevel, hanem idomít" - ez a hsz-ed anno pl. igenis bántó volt! Ezt úgy emlékszem pont nekem mondtad.

És Zsófinak igaza van, több egyéb hasonló is volt. Nekem pl. sok jó tanácsot adtál, és hálás is vagyok érte, de számtalanszor meg is bántottál. Nem amiatt amit írtál, hanem ahogy írtad..... Hogy szar alaknak, rossz anyának éreztem magam, mert valamit nem úgy csináltam, ahogyan azt Te gondoltad, hogy kellene. És valszeg jobb lett volna ha úgy csinálom, de az akkor is nagyon bántó tudott lenni. Mert nem tudtam úgy csinálni. (hú remélem érthetoen fogalmaztam Kép )

Csak én nem szóltam vissza, nem vitáztam, hogy ezt most minek kell így mondani,stb stb.....

Nekem is kezd piszok mód elegem lenni ebbol az egészbol. Miért kell lányok így viselkedni?????????? AZért mert 1-2 embert nem bír 1-2 másik mami, miért kell az egészet szétcincálni?????? Kép Kép

Nekem ha valaki nem volt szimpi ( és volt ilyen), egyszeruen nem reagéááltam a hsz-eire.
Vendég

a szétcincálni után ez akart lenni. Kép Kép
Vendég

Kösz Dancsi

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Dancsi! Nem szeretném ezt itt folytatni. Komolyan fogalmam nincs miről beszélsz, ezért megtennéd, h mélben írsz néhány példát.

angiszeged

Hú,csajok!NE!NE!NE!

Legyetek jók,és vigyázzatok magatokra!!!
Remélem,hogy a jövő szerdán még lesztek.

Ildi
tfildiko

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: