A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Greenolive, barnázás 2 hétig volt, ezek szerint feleannyi homeós bogyót szedtem, mint Zsanci Kép
torna: próbáld ki, és meglátod, jól esik-e, nincs szabály!
ez a szabály - hogy nincs szabály - a "mórickázásra" is érvényes! Kép

votiv 8)
votiv

egyébként mi kivártuk a 6 hetet, aztán még utána is párat, mert épp úgy alakult Kép vagy Kép már nem is tudom
viszont most annál jobb KépKépKép (jobb, mint terhesség előtt - pedig húúúdeparáztam, mikor az olyan sztorikat olvasgattam, hogy "tönkrement" vkinek a gátizma stb)

a tornához még: azért azt kerüld el, hogy izomlázad legyen - a tejsav ugyanis átmegy a szopival

votiv 8)
votiv

Sziasztok!

Engem megvisel ez a nyár, megint felvizesedtem (tatláló a vízoszlop kifejezés, Votiv), a háziorvosomnál is voltam. Írt valami bogyót, most megyek kiváltani.

Levágattam a hajam, a párom nem ismert meg a kapuban Kép Mondjuk nem csodálom, abból a ronda hajból, amivel rendelkeztem, ost egy kicsit más ronda lett, viszont csutka rövid Kép

Manó: Én úgy iszom a málnalevélteát, hogy a 34. héttől isttam napi egy kisbögrével (2-2,5 dl reggel), most a 36.-on megyek fel napi 2 bögrére (reggel-este)

Katus: Biztos lehet bérelni hordozót, én nagyon javaslom, nem törvényi, hanem elsősorban bababiztonsági okokból.

Bogárka: Várgesztesi info engem is érdekelne. Kép
Olvasgatom itt a nyaralásos infokat, nyár végén már mi is a Balcsin szeretnénk lenni, legalább egy hétvégét, ha már a szezont ki kellett hagyni. De azt hiszem ezt így még nem is gondoltam végig Kép Hiába, el vagyok foglalva vele, hogy június 7-ig kihúzza pocakban a RékaViki.

Robogok tovább, ma még nőgyógyi kontroll is van, meg a munkahelyem is jelezte, hogy látna... (De jó a klímás autó Kép)

KépKép
oxigen
Györköny

Köszi a tippeket. Nem is úgy gondoltuk, hogy csak vaktában magam mellé ültetem, hanem mondjuk hordozókendőben van, és vele együtt bekötöm magam. Vagy az nem jó? Már nem tudom ki, de hallottam, hogy valaki így csinálta. Vonatozást mikor lehet szerintetek elkezdeni?
mkatus

Katus: Szerintem teljesen babafüggő a vonatozás is. Ha nyugodt baba, akkor korábban (nem írtad, milyen vonat, szvsz az IC a legjobb, ott legalább nincs dohányzó), ha nyűgösebb, akkor később. Én 1 hós kora előtt nem vinném, utána is csak óvatosan. Addig meg szoktatni kell, nagy sétákkal, onnan szerintem látod, mennyire bírja.
A hordozókendős biztonsági öves megoldást nem tudom elképzelni, hogy nem árt a babának egy esetleges balesetkor

KépKép
oxigen
Györköny

MoosKép
Ertem en,azert van ott a vigyori fej!KépKépKép

NorkaKép
Egyszer azert volt ott,mert azt hittem,hogy folyik a magzatviz,es ramkotottek gyorsan az Nst-tKép
Aztan 2szer meg azert,mert a szulesznom azt mondta,oda menjekKépMondjuk jo,mert igy nem lesz ismeretlen a helyszin-kiveve,ha a zoldbe kerulokKépKép
Bar addig meg lesz vmikor Nst.

VotivKép
Puszi-puszi Isti buksijara!!!Kép
En balga meg nem is irtam,milyen gyonyoruseges a Kisfiad a Suoerman szerkoban es napszemuvegbenKépKép

Es (nem birom ki) ime a beigert kep a kisagyrol:

Kép

Kriszta es Akos

Kép
Kép
Kép
bkriszta

"A kisbaba olyan mint a Nescafé. Könnyű megcsinálni és egész éjjel ébren tart."

KépKép
oxigen
Györköny

A vonatról korábban írtam, hogy maga az út 3 óra, összesen kb 4 óra utazás. Mikor lehet elindulni ekkora útra? Hogy bírják a babák? Nyűglődnek?
mkatus

Votiv: Megasztáért meghagyom neked, de kajatémákat szivesen vállalok
Ja, és különkassza? Az milyen? El sem tudom képzelni....micsoda szabadság Kép

Zsanci: plíz a szülés utáni homeós kúrát nekem emilben elküldeni, amitől csak egy hétig kell barnázni...

összebújás: így, hogy nyákdugótlanul vagyok, meg nyitva, elvileg nem lehetne, de nem bírom ki...utána úgyis kényszerpihi, nem?

Green: az otthoni nyugis torna bizti mehet, úgyis érzed, hogy mennyire jó, sőt!!!! én nem fogom kibírni azt sem, hogy ne tornázzak max. 2 hétig Kép
lényeg az, hogy no izomláz, meg ne izzadj meg, mint a lovacska Kép

Norka: 8-ra megyek reggel, aztán turkászás...Te?
ada007

Votiv,
babakocsi: szerintem dönthető háttámlásat érdemes, azok picit drágábbak, de megéri, mert Isti aludni is tud benne, meg félig ülni meg teljesen is Kép És most már nyugodtan viheted benne. Zsancié jól hangzik,

Zsanci,
dönthető a háttálmája???? Kép

Votiv II.,
"habtapi lap" - ez a hivatalos neve Kép - az ex-madrina-most-brendonból van, ez volt az egyetlen, amiből nem szedhetők ki különböző pici-lenyelhető-fullasztó részek, kb. 2500pénz volt, egy csomagban 9db van, amit vittem, az 3csomagnyi Kép Szigetel, meg könnyen tisztítható, meg színes... egyetlen hátránya, hogy jelenleg a róka és a tigris c. mese 3 példánya van random mód kirakva, amolyan posztmodern irodalmi kisérletként Kép

Mkatus,
hordozó így tényleg drága, hogy nagyon ritkán használnátok... nincs valahonnan kölcsönbe? Kép

MINDEN MÁJUS 5-ÉN SZÜLÕ,
TESSÉK KÉSZÜLÕDNI, MÁR CSAK 2 NAP!!!KépKép és HAJRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ Kép

Nyaralás: mi június 6 körül megyünk Balatonra 6 napra, tapasztalt anyukák,

KÉRDÉS: hogyan lehet 9 hónapos babát vízbe vinni: úszógumi, mentőmellény stb. nagyonnagyon köszi minden ötletet, pl.

Jucus,
felfújható kismedence király ötlet, mekkorát vegyek és hol? Kép

Votiv III.,
Istinek puszi a kobakjára, Dóci tegnap másodszorra szerelte szét a kiságyát, azaz kivette a két kivehető rácsot, előreküldte Momót, a gumitevét, majd utánavetette magát KépKép nagyot huppant, de szerencsére semmi baja nem lett az ijedtségen kívül, volt nagy bömbölés, aztán nagy vigyorgások Kép most már megszereltem az ágyat, a kivehető lécek immáron kivehetetlenek.
De balesetek tényleg vannak, sajnos a tanulási folyamat fontos részei Kép azt hiszem, mi beléptünk a Moose által megfogalmazott esünk-kelünk korszakba Kép
P.S. én sem sírtam vele... de azért sajnáltam Kép
kisün

Oxi!
Ez teccik!!!Kép
Katus!
Én is ajánlom a babahordozót. uis azt sem engedik, hogy a te öledben ül a pici, és együtt be vagytok kapcsolva...És ha nincs bekapcsolva: úúú, arról jobb nem is beszélni. Én elég parás vagyok kocsi ügyben (anyósom karambolban halt meg Kép ) és anno elég sokat néztem a spektrumot (két "kedvenc" műsorom a légibalesetek és a karambol tesztek voltak, ahol ált. a kocsik 50 Km/h sebességgel csapódnak a falba...) Szóval, én abszolút hiszem, hogy nem vagyunk halhatatlanok (nem úgy, mint apám)...
Votiv!
Először majd rakok fel róla képet, hogy egyáltalán teccik e...Jó?
Ja, és én igen rosszul járnék, ha külön kasszán lennénk...Kép Eddig 20000 Ft gyest kaptam, plusz 5000 Ft családi pótlékot...
Ada!
Hűtőgép akciók a media marktban!!! Kép
További szépet mindenkinek!
(és most szépen mindenki mesélje el, hogy hogyan szült!!!) Akik még nem szültek, felmentést kapnak a feladat alól, bár ők meg elgondolkozhatnak azon, hogy hogyan SZERETNÉNEK!!! Kép (csak hogy ne legyünk annyira offffffok állandóan)

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Nincs senkinek hordozója, de legfeljebb akkor venni kell. Bár vannak olyan babakocsik amihez tartozik is.
Apropó babakocsi. Szerintetek érdemes többfunkciósat venni?
Azért kérdezem, mert a sógornőm szerint semmi értelme mivel, így is, úgy is kettőt kell venni. Mert a mienk téli baba lesz (szeptember végére vagyok kiírva), és nyáron meg már meg kell venni az olyan kocsit amiben tud ülni, mert könnyebb, de főleg azért, mert nagyon melege van benne a babának. Tényleg nem érdemes többfunkciósat venni?
mkatus

Votiv, Vera!
A háttámla sajnos csak egy fokozatban dönthető, nem lesz tök lapos, viszont kemény háttámlás, és 5 pontos bizti öv...Kép Nekünk ebből nem volt baj, mert B igen jókat aludt benne, ennek ellenére...Kép
Ada!
Vmikor ma átküldöm a bogyók nevét, jó?
Egyébként mit szólsz ahhoz, amikor majdnem saját lábukon elinduló, rohadt banánokat, TURMIX banán néven még megpróbálnak eladni???
zsanci (a születt kereskedő)

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Hahó!

Bár megint annyit írtatok délelőtt! Bezzeg ilyenkor meg ... Kép tegnap is itt ültem, vagy egy órát, amíg Petra aludt, vissza-vissza klikkelgettem a babanetre, de nem volt senki Kép

Zsanci!
Ez tényleg nem lehet véletlen! Kép Lehet, hogy még van egy csomó közös pont az életünkben? Na, majd Tali2-n megbeszéljük! Kép

Beet!
Köszi a receptet! Kép

Beet, Jucus, Oxi!
www.villaparkvargesztes.hu, itt mident megtaláltok. Néhány info azért: itt házak vannak, amikben 8 ember kényelmesen elfér (4 hálószoba), szóval nagyobb társasággal érdemes menni. Van fedett élményfürdő, szabadtéren pedig egy nagy meg egy kismedence. Meg persze tök jó játszóterek! Nagyon jó a levegő, mert erdő van körülötte, lehet kirándulni is. De a többit majd látjátok a honlapon!

Ja, és nekünk egész jól bírja Petra a nyaralás alatti alvásokat! Napközben annyira pörög, szívja magába a sok új élményt, jól elfárad, úgyhogy se az altatással, se az alvással nem szokott gond lenni.

Neet!
Köszi az infot, nem kell emil ha ide leírod!

Többiek!
Ti is írjátok meg, azt is ha mindegy.
De most akkor nagyon úgy néz ki, hogy a 23-a lesz a nyerő (hétfő) Kép

Votiv!
Mi csak 10 hósan ültetük Petrát esernyősbe. Nekünk teljesen bejött a kikás óccsó (4900), jól bírta a strapát! Szerintem azért nem érdemes ebből drágát venni, mert ha Isti is olyan öntörvényű lesz, mint Petra, nem fog beülni, ha már tud járni, tehát akkor csak pár hónapig használod. Petra olyan 14 hósan kiszokott belőle, de mostanában újra elővettem, mert pl. ha lemegyünk a Camponába, vagy bárhová vásárolni, nagy pocakkal már nem tudok szaladgálni utána (meg elvonszolni az elektromos kisautókisvonatstb szörnyedvényektől), úgyhogy ilyenkor nincs mese beletuszakolom Kép Két perc hiszti, aztán nézelődik Kép

Ada!
Amíg Zsanci nem jön: az Arnica 30C, amit kérdeztél. Az én könyvemben ez áll: egyből el kell kezdeni ahogy a vajúdás megindul, folytatva naponta 4x legalább 5 napig, vagy amíg a méhi vérzés nem csillapodik.

Bogárka (33)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Na, erre most írtatok egy csomót, amíg gépeltem! Kép

Kisün!
Miénknek is dönthető a támlája! Kép

Kisün II.!
Petra 7-8 hós kora óta karúszózik, mondjuk ez nálunk a Rubinból jött, ott első alkalommal még nagyon utálta, volt nagy bömbizés, de aztán megszerette, mostmár nagyon élvezi, hogy egyedül lebeg a vízen.
De vannak olyan beülős úszógumik, ilyet is láttam sok gyerkőcnél, csak ez sokkal kötöttebb szerintem.
Esetleg szoktassátok a karúszóhoz a kádban. Petra mostanában poénból néha ott is felveszi (hiányzik már nekik az uszi) Kép

Zsanci!
akkor bocs, hogy helyetted leírtam a bogyót, nem tudtam, hogy itt ülsz Kép Remélem nem írtam nagy hülyeséget!

Ja, tényleg, még Manónak akartam írni a teáról:
szerintem nyugodtan elkezdheted, mondjuk 1 bögrével (én is el fogom), egy tk bele.
Amikor Petrával terhes lettem még nem volt ez a nagy őrület, én a saját gyógynövénykönyvemből néztem ki, hogy a málnalevél a tehesség teája, első harmadban vetélés ellen (és akkor ittam is), utsó harmadban pedig szüléskönnyítésre. Szóval tuti, hogy nem indít be semmit hamarabb.
Persze hallottam már én is ilyen sztorit, de
1. ki mondja meg, hogy a teától volt
2. sokat "segít" ha fél ettől az ember, mert akkor tényleg elindíthatja, meg okozhat görcsöket (na, most itt a szakember szólt belőlem Kép )

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Bogárka, köszi a tippet, még megnézem Zsanciét, hátha kicsit tudok lendíteni a családi költségvetésükön Kép

Ada, árnika jeszjesz! én már az utsó 3 hétben is szedtem (9CH-st), erősíti az érfalakat stb. aztán szülés után folytattam (ahogy bogárka írta, 30CH-val), és szedtem még staphysagriát, 30CH-st, a gátsebre - segít a sebszélek összeforrásában+fájd.csillapító. Aztán szedtem még China 9CH-t, ez vérképző, most meg Sepia 15CH (napi 1x10golyót) a fáradtságra - ezeket mind a homeós dokinéni-ismerősöm ajánlotta.
ha van kedved, olvasd el ezt is, szüléstámogatás homeopátiával, egy orvos tollából:
http://www.mimnet.hu/0100_hun/index.asp?go=0100_informacio/0200_publikacio/view/ &pid=18

votiv 8)
votiv

Bogárka,
milyen karúszót és hol vettél? Emlékeim szép ifjúkoromból, hogy a karúszók marhára tudtak vágni... azóta újabb anyagból vannak? Kép
Felvéstem a 23-át mint lehetséges időpontot Kép

vera
kisün

Zsanci: előre is kösz a mail-t, a banán ügy meg no comment Kép

Zsuzsi: Arnica van is itthon, király!

MKatus: nekünk is kettő kocsink van így előre, de az egyik nagyon spéci, mert futós, a másik meg egy sima Pierre Cardin, amiben feküdni, meg ülni is tud, amolyan esernyős, csak nem kika-s, meg tesco-s, azaz kicsit nehezebb...

Nekünk sincs kocsink, mi is vonatozni fogunk, ettől függetlenül megvettük az egyik legbiztonságosabb hordozót (ja, és nem robbantottunk bankot, tehát elvileg nem tehetnénk meg, csak ezt tényleg nagggggggyon komolyan gondolom, hogy nem játék), mert azért lesz olyan, hogy autóba kell ülni és szerintem az autósülés és a gyerekcipő az a két dolog, amin nem érdemes spórolni....
Kendőben bekötve én nem vinném a gyereket autóban, sőt ölben, de még mózesben sem!!!!!
Én is mindig bekötöm ám magam!!!!!

UFF, mondta a kisindián

Ada-aki baromira-osztja-az-észt-0-tapasztalattal
ada007

Zsanci,
szerintem össze kellene gyűjteni a szüléstörténeteket, rendszerezni orvos ill. szülésznő szerint, és valahová feltenni a netre, és akkor mindenki utánaolvashatna a saját orvosánál szültek tapasztalataira Kép

vera
kisün

Votiv: neked is kösz a homeos tippeket
ada007

Ada,
babahordozóval ugyanígy voltam: babakocsinál elsőre elég volt, hogy 4kereke van meg gurul meg ilyenek, de babahordozóra én is azt mondtam, hogy a legbiztonságosabbat, nem érdekel az ára Kép

vera akinek-már-van-tapasztalata-de-még-nagyon-kevés
kisün

Vera!
Hú, tescoban vettem, noname, volt vagy 200 ft, azt néztem, hogy minél kisebbnek való legyen, bár erre is az volt írva, hogy 2 évtől. Ami fontos: a picik kis duci karocskájára nehéz úgy felhúzni, hogy teljesen fel van fújva, szóval fújtok bele kicsit, ráhúzzátok és ott a helyén fújjátok fel teljesen.

Na megyek lassan tornára!

Bogárka (33)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Sziasztok!

Csak röviden írok, mert Bendegúz sem éjjel, sem most nappal nem igazán akar aludni, kezdek besokallni...

Szóval én sárga szülőszoba, 7-es kórterem és a 23-a lenne jó talira. Kép

ruz
ruzicsky

Bogárka,
nagyon meleg van, vigyázz magadra! És köszi az karúszót, megnézem Kép
kisün

Ja, és 15-ös kórterem, és fogalmam sincs melyik szülőszoba, talin rekonstruáltuk, hogy valószínűleg a sárga Kép mire odakerültem, már nyomni kellett, szóval nem nézegettem a színt Kép
kisün

sziasztok,

akkor bovebben.
talan azzal kezdem, h szerintem semmivel sem nagyobb batorsag otthon szulni, mint korhazban. ez inkabb hozzaallas kerdese. nekem sokkal fontosabbnak tunt az otthon-nyujtotta biztonsag, mint a korhaze. nagyon ruhellem a korhazakat, es rengeteg kerdes/ketseg merult fel bennem, mi hogy lesz. aztan amikor ugy dontottunk, h otthon, baromira megnyugodtam. es ez nagyon jo volt. persze az, h valaki igy dont, meg nem jelenti azt, h tenyleg igy is fog tortenni, de megis, ezzel egyutt, egy nagyon fontos lepes volt ez nekem.
ha ugy dontesz, otthon szeretnel szulni, reszt kell venned egy egyhetes szules-felkeszito tanfolyamon. itt nemcsak gyakorlati tudnivalok (a szulesrol, az ujszulottrol, szoptatasrol, stb) kerulnek - eleg reszletesen - teritekre, hanem megprobal egy kis lelki rahangolodast is biztositani. ezt leszamitva a 37. hetig minden ugy megy, mint egyebkent. a 37. het elerese az egyik pont a feltetelek hosszu listajan. ha elered es a tobbi feltetelnek is megfelelsz (ezek foleg egeszsegugyiek, az esetleges kockazatok minimalizalasara), eleg jok az eselyeid, h megvalosulhat az almod Kép. (az egy fontos megegyezes, h barmikor ugy donthetsz, h megsem. de persze az is benne van a pakliban, h megiscsak kozbejon valami, es a segitok javasoljak a korhazat.) a 37-tol a szulesig rendszeres kapcsolatban vagy a segitoiddel (ez is egy megegyezes, h neveket nem mondunk...). es amikor eljon az ido, es ugy erzed, jo lenne, ha jonnenek, akkor hivod oket.
nalam ez igy volt: reggel 6-tol kontrakciok 10 percenkent, majd 5-10 percenkent. ez eltartott egy ideig (delig?). a 3-4 percenkent jovo osszehuzodasoknal azt hittem leszakad a derekam, de amugy meg jol elvoltunk, a telefonba azt mondtam, h meg raernek (nem gondoltam, h ugy felgyorsulnak az esemenyek). egy tapasztalt szules-kiserot azonban nem konnyu "felrevezetni", hamarosan visszahivott. pont ekkor repedt meg a burok. es mar jottek is a tolofajasok. jott a segitseg is, es meg epp idoben meg is erkezett: beleptek az ajton es par perc mulva kezunkben volt Benke (13h52-kor). kb. egy ora mulva a lepeny is megszuletett. (ezt masnap a parom elasta a kertben, es ultettunk ra egy kortefat. Kép)
de a legfantasztikusabb megis az volt, amikor ottmaradtunk harman. azokat az orakat es a kovetkezo napokat nem nagyon tudnam elmeselni. de sokat ernek nekem. meg azt hiszem mindharmunknak.

meg annyit, h masnap kijott a gyerekdokink (a vedonovel egyetemben), es megvizsgalta a picurt. 5 nap mulva a vedono levette a vert a pku szureshez. olyan 10 nap mulva pedig atestunk a bcg oltason is. szoval a gyerek nem maradt ki semmi "jobol" Kép v Kép

roviden ennyi.

most pedig megproballak visszaolvasni titeket Kép

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Ada!
Amit Votiv küldött link, az van nekem is. Én még a bellis perennist is nyomtam, pedig gyors szülésem volt,csak nagyon megviselt...
szóval, hypericum, arnica, bellis p. C30 nekem ez volt a tuti!!!
És én szedtem gelsemiumot és pulsatillát is, szintén C30-ban. Ez inkább lelkileg hozza rendbe az embert...
Vera!
Az ötlet jó! Támogatom...Kép És majd 10-15 év múlva néha visszajárok, olvasgatom a történeteket, és sirdogálok!!!
Bogárka!
És azt se felejtsd el, hogy nekem is a Balogh a dokim!!Kép Szülésznőd van???
Gyerekülés:
én is mindig a legdrágábbat akartam ,de sajnos tényleg nem volt pénzünk, mi vettünk 10 ezerért, és kb. 1 év alatt teljesen tönkre ment, és örültem, hogy nem történt semmi. Azóta lecseréltük egy jobbra, ebben sokkal jobban fest a gyerek (értsd: nagyobb, és látszik rajta, hogy biztonságosabb), de most újat kell venni, mert kinőtte. Én megvenném a 40 ezer Ft-at, de tudom, hogy nem fogja engedni a párom, igy be kell érnem a Graco-félével, ami olyan 20 körül van. De ha megtehetném, biztos, hogy ezekből a szuper-legbiztonságosabbat venném!!!!!
És mivel ebben a családom nem támogat (mondtam, mindenki azt hiszi, h ogy halhatatlan és csak én parázom túl) ezért nem is kérhetek tőlük ilyenre támogatást. De remélem a Graco is jó lesz!!! Kép
Már igy is utál a család, mert kijelentettem, hogy addig nem látogatjuk őket, amig egy biztonságosabb autót nem tudunk venni...persze most jó indok a pici, mert igy már tényleg nem tudunk bepakolni a kocsiba...december óta nem voltunk otthon! Néha majdnem beadom a derekem, de aztán eszembe jut, hogy NEM SZABAD!!!
zsanci, akinek nincs tapasztalata, viszont tök nagy a szája...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Sziasztok!

Csak rövid időre kattantam fel, Ricsi minden időmet leköti, egyébként ma két hetes. Ja, és már jártam itt vagy kétszer, mióta hazajöttünk, de a feltett üzenet elszállt.

Jó az otthon szüléses történet, jó gyors is, bár nekem is lenne egy ilyen, mondjuk következőre.

Részvétem Ruzicsky, napi 3 órákat alszom Kép
duopack

Ada! Valószínű, hogy tényleg igazad van. Hordozót, lehet, hogy azért lenne muszáj venni, mert ha mondjuk felszállunk a vonatra, ami ugye nem kis út, mert kb 4 óra, akkor a gyereket betehetem a hordozóba, és ott nyugodtan ellehet, aludhat, stb. Mert sajnos elég sok olyan esettel találkoztam, hogyha nem váltott valaki jegyet (még 6 éven alul volt a gyerek), és sokat voltak a vonaton, akkor a szülő ölében utazhatott egyedül a bébi. Ez pedig nem biztos, hogy olyan jó hosszú távon.
Akkor babakocsiból tényleg kettőt vesztek?

Jajj lányok, nagyon köszönök mindent!!
mkatus

Katus, nem akarok nagyon rondakat mondani, ugyhogy csak a tolem telheto legfinomabban: ha eszedbe jut melyik agyatlan idiota ismerosod mondta ezt a hordozokendoben autoba ulest, akkor jol tepd meg a hajat es bokszold meg a fejet es szolitsd fel, hogy most azonnal kapcsolja be az agyat, ha meg megvan az a szerencsetlen babaja. Bocs, de az ilyenek annyira kiakasztanak, amikor egy apro kis vedtelen gyermekre nem vigyaznak, es a szulei raadasul!

Szal egyetertek Zsancival, meg a tobbiekkel, ez marha fontos, en is a legbiztonsagosabb ulest vettem meg, pedig egyik baratunk akart nekunk egyet adomanyozni, de ehhez ragaszkodtam. Pedig mi is alig hasznaljuk. Es nemsokara ki is novi, ugyhogy lassan kell egy nagyobb legbiztonsagosabb.

Hu Oxi, ez varatlan fordulat! Nem akkor szoktak levagatni meg mas szinure festeni a nocik a hajukat, amikor lecserelik a pasijukat? Bar, mintha Norka is ilyesmire vetemedett volna nemreg...

Rec, es nem volt gond a papirokkal? Mert tavaly egy ismerosunk meselte, hogy nem akartak anyakonyvezni az otthonszuletett babajat. Micsoda baromsag! Most akkor o nem is letezik? Es miert pont a gyerekkel kell kibabralni, o aztan pont nem tehet rola.

Ada, az electroworldben is valami nagy akciok vannak, mert ujabb cuccokat kapnak, es a regebbi modelleket gyorsan ki akarjak nyomni.
moosejaw

balatoni babázás: én lassan 30 éve ott nyaralok (na jó, 28), de még nem láttam ilyen csöppet (6-7-8-9 stb hós) mentQmellényben. SZtem jobban meg lehet tartani anélkül, és Q is rájön, mi is az a víz. Persze csak anyu karjaiban és a térdigérQ vízben. Csónakázni, gondolom, úgyse viszi be senki.

Jucus!
Köszi a naptejes hozzászólást.
Mégegy kérdés: mi este a fürdés után szoktunk hintQporozni a hajlatokban, még sose volt piros, vagy csak nagyon kicsit. ma viszont a kánikulára avló tekintettek pucérkodtunk egy sort, és jó melege lehetett így is, kérdés az, hogy fürdés nélkül is lehet beporozni? Vagy a pici izzadás+por rosszabbat tesz, mintha csak izzadás?

Ildi!
A szobák száma/ágyszám a titkos kód. Kép
Annyit írtatok, senki nem volt ma kint? Mi egész nap a kertben jkodtunk, le is égtem vazzeg, de füvet vágni ruhában...?
neet
neet

Sziasztok!

Votiv!

Istinek sok-sok gyógyító pusszancs a kis kobakjára.

Méhnyakizom tágító hatása miatt lerövidíti a vajúdás időszakát.
Caulophyllum 5 CH normális lefolyású terhességnél, spontán szülésnél, a fájások indulásával. Fél óránként 5 golyó.
A szülés előtt 3 héttel már el lehet kezdeni a szedését felkészítésként. Napi 1x5 golyó.
Az Arnica montana 9CH-t is el lehet kezdeni a szülés előtt 2-3 héttel, napi 1x 5 golyót. Vérzéscsillapító, /akár gátseb, akár császár/ Viszérjavító.

Neet!

Van az Avonnak egy olyan gyermek napteje, ami elszíneződik, így látod, hogy hol nem kented még be S-t.

Nekem ma olyan furákat csinál a Picúr.
Folyamatosan nyomja magát, mintha keresné a helyét, és borzasztóan feszít.
Nem is igazán tudom eldönteni, hogy a hasam keményedik, vagy ő feszíti be magát ennyire.
A netboardon kérdeztem, de úgylátszik már nem nagyon voltatok ott, hogy van-e annak valami jelentősége, hogy napról-napra halványodik a köldökzsinór csíkom.
Eddig kávébarna volt, most meg már világosbarna.
Remélem nem az lehet, hogy nem látja el jól a funkcióját.
Alig várom a holnapot, hogy mit mond a doki.
Ha mégis befordult, akkor jól lecsúsztam az előzetes tágulást segítő cuccokról.Kép

Na megyek főzni, hogy legyen vacsi, mire megjön Laci.Kép

Kép
Kép
pipocska

Köszi, tesóm avonos, utánanézünk.
Kis vejemnek jobbulást!!!!!!!!!!!!!
neet
neet

Bogárka, ne haragudj, most látom, az előbb kisbetűvel írtam a neved Kép

Pipocs, mindenképp szólj, mi volt! szerintem még mindig jobb, ha befordult a babód, mintha császár
a tágulás-segítés meg még mehet a vajúdás alatt is, Cimicifuga 5CH és Caulophyllum 5CH félóránként, felváltva...
milyen csíkra gondolsz? ami hosszában végigmegy a pocin? nem is tudtam, hogy annak köze vana köldökzsinórhoz, azt hittem csak "szétmegy a bőr"
nekem még mindig látszik, lassan 5hóval szülés után...

votiv 8)
votiv

Katus, muszáj ilyen sokat utaznotok? tudom, hogy hülye kérdés, de azért majd gondold át, ha ott tartassz, nem kell előre eldöntened

szerencsés esetben a babád végigalussza az utat a zötykölődéstől, de nehéz a vonaton szoptatni is, ha úgy adódik, vagy akár kezet mosni...
a hordozót se ilyen hosszú utakra találták ki, mert hogy nem vízszintes, csak amolyan kagylóforma, így nem is nagyon ajánlott 2-max3 óránál tovább tartani benne a babót

ehhez egy mózeskosár talán jobb lenne
azzal meg ugye nem biztonságos/szabad autóban utazni...

a hordozókendő klassz dolog, szoktam használni, de 1-1,5 óra alatt úgy elfáradok benne/tőle, hogy ihajj! ha ennél tovább bírod, hős vagy! Kép

nektek találták ki a 3funkciós kocsit (hordozó, mózes és babakocsi egyben/kombinálható), de ezek egy vagyonba kerülnek, az újak meg 100e fölött Kép
esetleg használtat lőjj a neten!

2 babakocsi: a miénkről idő (használat) közben kiderült, hogy t-közlekedésre alkalmatlan, vásárlásra dettó, ráadásul még a kapuig se tudom becipelni, nemhogy az emeletre... ezért pályázom egy pihekönnyűre, amolyan coupé-cabriónak Kép

votiv 8)
votiv

Neet, és mindenki, aki Istinek puszikat és jókívánságokat küldött, nagyon szépen köszöni!
itt a legújabb csajozós nézése:
Kép

votiv 8)
votiv

Mózeskosár már van olyan, amit be lehet kötni a kocsiba, csak kell hozzá venni kiegészitőt. Én most láttam, elég stabilnak tűnik. Én neonato-t láttam, bár az babakocsival és tokkal vonóval 100 felett van.
Votiv!
Babakocsiról készül majd a kép, mert gondoltam előtte lemosom (az sosem árt) és utána lekapom.

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Ez az Isti!!!! Kép Kis Elvis! Kép Kép

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Ruzi, Duo! hát én is együttérzek! bár ennyire nem drámai a helyzet, Isti éjjel aludt, de reggel óta le se hunyta a szemét!

a melegtől meg a lábujjaitól teljesen be van pörögve, ficánkol és visong, fel akar ülni, forog jobbra-balra, csavargatja az orromat, meg le is kakilt ma - az ölemben ült, és a cucc kifolyott a jó kis pampers active-ből, épp a fehér vászongatyámra
ez most akkor szerencsét hoz?? KépKép

votiv 8)
votiv

Beetrix akkor a http://godzzo.load.hu/babanet/ link -re ki lettek rakva kepek.
moosejaw

Recca, csodálatos ez a történet! KépKépKép a legszebb az, hogy a szülés után végig együtt maradhattatok, nekem olyan kevés volt az a 2 óra...
és bámulatos, hogy minden ilyen simán ment, doki-védőnő szinten is!
engem is érdekelne, amit Moose kérdezett, vmikor volt is a tv-ben az a 2 család, akiknél akadákoskodtak és nem akarták a babát anyakönyvezni - persze aztán szupergyorsan megcsinálták, ahogy a sztori adásba ment...
értem, hogy nem publikus, hogy ki segített, nem is a nevek érdekelnek, hanem hogy hogyan találtál rájuk, van-e pl weboldaluk, stb
ha ez se nyilvános, kérlek írd le privátban, malatzka@hotmail.com
köszi!

votiv 8)
votiv

na, mindjárt kezdő felhasználó leszek
erre gyúrok napok óta...

votiv 8)
votiv

még mindig nem? bakkeros bakker

votiv 8)
votiv

ok. végre.
bocs, hogy itt offolok a felhasználó-evolúcióm okán...

votiv 8)
votiv

Ja, es tobbiek! Nezzetek meg ti is Beetrix kepeit. Ugyanott vannak, ahol az enyemek, tehat login is ugyanaz.
moosejaw

Zsanci, puszmákollak. sokszorosan is.

Kriszta, tüneményes a babaszoba, Ákosnak isteni helye lesz! csak azért nem iparkodik kifelé, mert még nem látta! Szülés előtti utolsó kívánságom Neked, hogy aludj sokat, amíg még lehet! Kép és még rímel is.

votiv 8)
votiv

Timi babának boldog névnapot, ha ma ünnepel!!!!
Votiv!
köszi-puszi Kép Igi ma 2x kakilt le, szintén ölemben volt, és szintén pampers. asszem járna nekem egy kis napocskás plüss, ugye Moose? Kép

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Ildi!
antiatka-matrac ügyben: találtam egy ilyet, hogy megtarhatod arégi matracot, és csak antiatka-huzatot veszel hozzá
http://www.onlinebolt.hu/lista.php?host=allergiakozpont
de majdnem aranyárba mérik ezek a rablók

aztán még a Novetexet találtam, a jól emléxem, ők a Brendon-katalógusban is benne vannak, anti-allergén kókuszmatracokat csinálnak, kifejezetten babáknak
http://www.biomatrac.hu/

nincs új képed Timcsiről? olyan rég láttuk (lebiggyedt szájú és kutyaszemekkel néző szmájli)

votiv 8)
votiv

Katus, szerintem se kene annyit utaztatni a gyerkocot. Mindkettotoknek szornyen kimerito, de neki kimondottan rossz lenne. Miert nem jonnek es latogatjak meg azok a felnottek?

Votiv, micsoda szerencsed van ezzel a gatyamosassal! ez vivijokban mar is kifejezheto Kép Ajandek viszont nem biztos hogy jar Zsanci, ez nem olyan sulyos, mint egy tizcentis vagas Kép de azert fotozzatok le ezeket es aztan ha mar jo sok kepunk lesz, reklamalunk

Ilyen melegekben mikor jobb setazni a gyerkocnek? Delelott vagy delutan? Mert mi legtobbszor a 11 es 15 oras kajak kozott szoktunk menni, dehat mostmar ez nem lesz jo, mert akkor van a legnagyobbb meleg.
moosejaw

Még mindig hordozó:

A beköthetős mózest én is meghánytam vetettem, utána is olvastam, de mindegyik 'tanulmány' annyit emelt csak ki, hogy ez a szülők részéről felmerült igényeket elégíti ki, de nem helyettesíti az autós biztonsági ülés funkcióját!!!!!!
Hordozó tehát nem egyenlő biztonsági üléssel, én ezt hámoztam ki....no meg ahogy Votiv írta max. 2-2,5 órát lehet benne tárolni a kicsit a kagyló formája miatt (ez meg ugye az autós biztonság miá fontos).....

Nem könnyű ügy Kép
ada007

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: