A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Recca!
Üdv neked! A profilod sárga fürdQlepedQje IKEÁs? Ugye milyen jó? Kép Édes a kistapírod. Érezd jól magad itt.
neet
neet

Moose,
nyuszipuszi Kép abberrált támadó Kép önvédelmi tanfolyamra benevezek... esetleg a pelenka mint az anyák fegyvere??? Kép

Recca,
üdvi itten nálunk. Hol szültél? Kép

Oltás: nálunk az elsőnél volt egy kis hőemelkedés, a többinél még az se, de szerintem mi a szerencsés kivétel vagyunk Kép De ha homeos bogyó nem árt, akkor miért ne?

Hűtő: nekünk szerintem önolvasztós van, vagy csak elkönyvelte, hogy ha arra vár, hogy én leolvasszam, akkor sok tél el fog telni, ezért inkább leolvasztja magát Kép

Végül nem voltunk pilisi majálison, mert reggel felkeltünk, egymásra néztünk párommal, aztán aludtunk tovább. Helyette sétáltunk hármasban vagy 9km-t, át a Gellérthegyen a Tabánba meg vissza, és kaptam nyuszis lufit, de csökkent fülűt Kép meg kaptam virágot mint ANYA Kép

Neet,
te is kaptál nyuszis lufit? Én pirosat!!!! Kép

Ja és jóóó reggelt mindenkinek

vera
kisün

Sziasztok!

Kókuszdió: Én vegyésztechnikus vagyok eredetileg, és nagyon sajnálom, mikor elindul ez a hiszti, olyan átlag 2 havonta. Az E-kről annyit, hogy az EU jogszabályok szerint minden alapanyagnak (sónak, ilyenolyan cukroknak, savaknak, lisztnek) van ilyen szabványszáma. És a só rákkeltő tulajdonképpen. Meg a cukor is. Meg minden, amit túlzásba visznek. Én pl. kb 1 hónapja láttam egy olyan listát, amiben a citromsavat erősen rákkeltőnek titulálták. Tulajdonképpen igazuk van, nagy menniységben fogyasztva tönkreteszi a gyomor nyálkahártyáját, és rákot okoz (megjegyzem, a tej és a víz is ilyen szempontból az). Az EU-s élelmiszer szabályozás ezért meghatározza, mennyit lehet használni belőle. Persze, aki egysíkúan étkezik, tehát csak Millirudin él 3 évig, valszeg bele fog halni, de nem csak ezért. (Btw. ezért is utáltam a SuperSize me című filmet is. Az egy dolog, hogy csak gyorséttermi kaját evett, de annyit, hogy tulajdonképpen attól hízott el. Én nem vagyok híve a mekiknek, de ha utazunk, vagy nagyon nem érek rá, akkor bizony bemegyünk enni, ettől még nem lesz bajom. A babámat biztos nem abból a kajából nevelem fel...)

Neet: Valóban, a csapvízben is van E Kép Merthogy a tisztításához haszált anyagoknak is van száma.
Egyébként az ásványvizek jó része is sajnos uyganolyan eljárással "tisztítódik", mint a csapvíz, csak telerakják adalékanyagokkal. Ezek jók is, nem is. De ha erről is leírom a véleményem, estig csak engem olvastok Kép

Moose: Eléggé furán hangzik a kisanya, de azért annyira nem aberrált, hogy ez jusson róla eszedbe Kép Nem használom többet, neogy más rémtörténetek is beugorjanak Kép

KépKép
oxigen
Györköny

Sziasztok!

Kókuszdió!
Nekem is küld el légyszi az E betűs listát! Köszönöm!

Norka!
Köszi!
Zsanci!
Neked is jobbulást! Én ha lehet, mára még rosszabbul vagyok, pedig már 4. napja tart ez az izé!

Kókuszdió!
Infacol nekünk nem vált be! És ahogy hallottam másnak sem!

Olyan szomorú vagyok! Úgy néz ki Timi allergiás! Attól vannak a reggeli orrdugulások!
Van egy kérdésem!
Minden kókuszmatrac atkaellenes vagy van ilyen is olyan is? Hol kapok a legolcsóbbal atkaellenes kókuszmatracot?

Köszi!

Ildi
ildi76

Bogarkanak, Zsancinak es a levlistre macifejtorta recepje ment. Ha valakinek meg kell, kiabaljon.
moosejaw

Köszönet a válaszokért, nagyon rendesek vagytok!
További jó babázást/babavárást Mindenkinek!!
puszedli

Oxigen, en akarom estig olvasni a velemenyed! Legyszi ird le! De akkor mondjuk kuldd el a listara vagy csaknekem, jo? Kép

Kisun, egy adag kaka szerintem senkit nem allit meg. Ja, csak a paromat Kép Masreszt mire leoldoznam a gyerekrol, addigra hatszor agyonutnenek. Na nezek is valami onvedelmi tanfot, bar lehet, hogy a gyerek lassan meg tudna vedeni: ma majdnem kiverte a fogaim, ugy lefejelt, apat is megdolgozta, aki meg is jegyezte, hogy valami utonallo lesz, mert miutan kiutotte ot, rogton elrabolta a szemuveget. Meg jo, hogy csak az volt nala Kép
moosejaw

Jaj, mostmar nem fogod engedni, hogy Docival jatsszon? Kép Amint felebred megyek es alaposan megnevelem, joooo? (itt: nagyokat pislogo szmajli)
moosejaw

Na, erről lemaradtam Kép
úgyhogy boldog ex-anyáknapját mindenkinek!

Bogárka! köszönömköszönömköszönöm! KépKépKép

FOGZÁS:
Chamomilla 15CH, ha nyűgös, rosszkedvű, kicsit hisztis, de javul, ha ringatják, becézgetik, sétálnak vele -> napi 2x5 golyó (ill. ha nagyon rossz a helyzet, expressz segítség kell: legfeljebb félóránként 5 golyó, aztán át lehet állni a napi2-re, ez minden szerre áll).

ha gyulladt, kimondottan sebes, hólyagos az ínye, hozzá se lehet érni, még az evést is elutasítja a fájdalom miatt: Borax 9CH, napi 3-5x5 golyó

Ha sír, nyafog, bújik a mamához, de hűvös szobában nyugodtan alszik, Pulsatilla 15CH, napi 2x5.

Ha lázas is, az arca feldagadt, hideg a keze-lába, csikorgatja a fogát, izgatott, nem hagyja magát megfogni se: Belladonna 15CH, napi 2x5.

Ha a fogíny zacskószerűen duzzadt, fényes-piros, érintésre rosszabbodik: Apis Mellifica 15CH napi 2x5.

És hirtelen magas láz, gyulladt, forró fogíny, félelem, nyugtalanság, izomrángások esetén: Aconitum 15CH, napi 2x5.

Ha esetleg a gyógyszertárban nem lenne épp ilyen potencia, kérjetek "helyettesítést", pld. 15CH helyett 9CH-t (szintén közepes potencia), vagy C12-est (ezt a potenciát a Remedia használja, míg a CH-t a Boiron), vagy D12 (=9CH) D30 (=15CH)

Fontos: ha enyhülnek a panaszok, csökkenteni kell az adagot, és amint nincs már rá szükség, abba is lehet hagyni. Elvileg 1-2-szeri adag már beindítja a javulást, ha nem, más szert kell keresni.

eleget papoltam Kép szívesen segítek, akár a szer kiválasztásában is, ha már utolért a bőség zavara Kép akár utánanézek a gyógyszerképnek is.

ezér kapok egy piros vivijót? Kép

votiv 8)
votiv

Recca, szép a kisfiad! vannak itt hasonló korú babók is, pédául ugye Kókuszdióék, szóval tudtok majd eszmét cserélni. na és persze mindenki szívesen belekotyog Kép(segít) Kép

Kriszta! azt hittem, rég Ákost tologatod a kék "bevásárlókosárban"... tarts ki, nagyon izgulunk értetek!

Norka, remélem Ti is jól vagytok! a 36. héten nekem is nyitva volt már a méhszájam, aztán még egy hónapot maradt a kis lusti-Isti. na de a nyákdugóm csak a legvégén ment el, szóval ez már jelentős befolyásoló tényező lehet!!! drukkolunk! KépKépKép

Zsanci, azazazaz, amit írtál. ezt kell adni a HIB-re és majd a dipertékre is, nincs külön szer (és ezt a Remedia gyártja).
A 2hós HIB-nél elég 1 golyó előző nap este, oltásnap reggel, oltás után és este, ill. másnap reggel, este. Aztán a 3hósra én már 2golyócskát adtam neki (az már durvább szuri volt), megvártam, míg elszunnyad, és bedugtam oldalra a kis pofazacskójába Kép így nem kell a feloldással senyvedni, meg szerencsére olyan pici az a golyó, hogy ha lenyeli, akkor sincs baj Kép

ja és Ledumot is adtam neki (ez csak magára a "szúrásra" hat, ill. hogy ne gyulladjon/vörösödjön be a szuri helye), 15CH-t (avagy D30, C12) szuri előtti nap este, szurinap reggel, szuri után. Isti még csak nem is sírt Kép eszméletlen kiskrapek. pedig én már akartam bőgni, dehát így egyedül neméééér.

votiv 8)
votiv

Hu Votiv, ez remisztoen hangzik! Ennyire szornyu lehet a fogzas? Mellesleg micsinalsz majd annyi vivijoval? Szerintem tiznel tobb meg Bogarkaeknal sem ferne el Kép
moosejaw

1ébként a Remedia és a Boiron között a szerekben nincs különbség, a potenciálásban van egy pici, de ez nem jelentős eltérés, kb annyi, hogy ettől hívják másképp őket. Viszont a Remedia golyói "felhasználóbarátabbak", mert icipicik, nem kell feloldozgatni őket a picibabóknak. Persze a nagylányok és a nagyfiúk, mint Petra és Soma, már mindent ügyesen el tudnak szopogatni!

votiv 8)
votiv

Moose, ahogy mondod, "lehet". de reméljük senkinek se lesz ilyen rémes! Kép
a vivijovakat meg bízd rám, két hónap múlva költözünk Biatorbágyra, a halastó mellé... Kép

votiv 8)
votiv

Ada, nekünk Whirlpool padlótol plafonig, "A", No-frost, 2 fagyasztós (asszem van belőle 4fagyasztós is) kb. 80 volt, budaörsi Electro Worldben. Mi mindenhol néztük, itt voltak a legjobb árak/akciók. reklám vége.

votiv 8)
votiv

Votiv, figyu, epp most kaptam egy csomagot a pamperstol! Es jo nagy, van benne egy nagycsomag pelus (80 db, a tepozaras fajta, de junior meret 11-25 kg, tudod a 9 kilosomra mar az kell), egy kiscsomag pelus (18 db, ez a felhuzosbugyi fajta, junior ez is), egy csomag sensitive torlokendo, meg egy bazinagy plussnapocska Kép Na ezzel elleszunk egy darabig. Ja, meg volt level is, azt majd atkuldom. Szal azert rendesen kitettek magukert. Neet, biztos nem akarsz a banknal reklamalni? Szivesen segitek, 20 szazalek enyem majd az ajandek kartyadrol, amit kapsz Kép Kép
moosejaw

Ja, hulye vagyok, nem 80, hanem 50 db. Mindegy, egy hetig az is eleg.
moosejaw

Hello Lányok!

Immár a negyvenedikben és még egyben, lassan 19 napja nyákdugótlanul :-) Votiv, Neet, reszkessetek, lassan kezdem a teleregényt én is Kép

Én élelmiszeripari mérnök valék, de örülök, hogy Oxi írt, így nekem nem lekk elregélnem még egyszer....
Csak két mondat:
1.:a biohívők szeretik a pánikkeltést, az E-k nem jók, de hasznosak, csak mértékkel

2.:MINDIG olvassátok el a kisbetűs részt pláne azokon a termékeken, amiket egészségesnek hirdetnek nagy betűkkel (lásd ezüstkanál barnacukor, ami tulképpen szinezett kristálycukor, és ez benne is van a kisbetűs részben)

3.: (ezt még muszáj) a barnakenyér, ami puha, azaz fehér kenyér állígú, az átverés, nagyrészt étkezési karamellel színezve; aki tényleg barna kenyeret akar venni, az vegye a kőkemény, rágandó kenyereket, amiben látszanak egészben a magok (pl. német téglakenyér); ez csak hüvelykujjszabály

Régóta gondolkodom rajta, hogy fogok szervezni egy vásárlási tanfolyamot, azaz bemegyünk csoportosan a Tecsóba pl., és végigvesszük az alapélelmiszereket, azok buktatóit, meg az egészségesebb (és nem csak annak látszó) alternatívákat....Na, benne vagytok? Ti lehetnétek a teszt-csoportom Kép Aztán indulna a virágzó VásárlásiTanoda!!!!!

No, ahhoz képest, hogy nem akartam írni kisregényt....engem sem lehet erről a témáról lelőni Kép

Megyek hűtőt nézni, köszönöm a tanácsokat: no frost, A oszály, ez lett a döntés Kép

Csóka, Ada
ada007

Ada, en benne vagyok, ez mar a masodik tanfom lesz nalad Kép De valszeg mar csak ha Hanna is tud jonni, ugye?
moosejaw

vitaindító az oltással kapcsolatban: Magyarországon még keveset szerepel ez a téma, de nálunk felvilágosultabb országokban másképp állnak az oltásokhoz. A szuri tul.képp egy legyengített vírus, amit sajnos egészen picike babáknak is be kell adni (lásd BCG 3 naposan!!!), ami talán fölöslegesen és idejekorán terheli a jóformán teljesen kialakulatlan immunrendszerüket/szervezetüket. Ráadásul az oltások egy része olyan vírus, amely például már a XX. század közepére eltűnt a föld színének 99,99 százalékáról... (pl. gyermekparalízis, torokgyík)

de, mert például Bangladesben még előfordul, mi is megkapjuk a szurit, a gyerekdokibácsink (aki vírusszakértő is) szerint azért, mert ebben a globalizált világban kb 6-8 óra alatt "körbeér" egy vírus a földön...

még erre is lehet azt mondani, hogy oké, elfogadom, hogy oltani kell, nehogy az én gyerekem legyen az egyetlen, aki neadjisten megkapja
és oké, hogy kap BCG-t is, mert Mo-n elég sok a TBC-s (nemrég volt 1 interjúm 1 tisztifőorvossal, aki elismerte, rengeteg a TBC-s nálunk, főleg a hajléktalanok terjesztik, de kérte, hogy ne írjam meg így, mert amúgy is annyit bántják őket, minek fokozni a helyzetet. Na ezek után üljön le az ember a buszon...) (a gyerekdoking meg azt mondja, minden hónapban kap kimutatást a vírusos megbetegedésekről, és havi 2-3 új TBC-s kisgyerek mindig akad, a cigánytelepeken...Kép)

na de hogy azért adják egyben a dipertét (torokgyík +szamárköhögés +merevgörcs), mert külön-külön (háromszor) az anyák nem vinnék el oltatni a gyereküket, az már enyhén szólva felháborító.
az is, hogy a védőnő meg a háziorvos bemószerol valakit a gyámügynél, mert nem oltatja be a gyerekét, talán emlékeztek, bírósági ügy lett belőle nemrég...

persze erre is mondhatjuk, hogy mi lenne, ha mindenki így tenne? és hol van akkor a társadalmi felelősség? stb...
és még vmi: a homeós bogyók nem csak a tüneti kezelést szolgálják, arra jó lenne a Germicid kúp is, hogy ne legyen lázas a baba, kivéve ha valaki iszonyodik attól, hogy "gyógyszert" adjon a gyerekének/ő maga se él vele (ha lehet, én is kerülöm). szóval a homeós bogyók ún. "kivezető" szerek, nyomaiban tüntetik el a vírust és lehetséges szövődményeit, segítenek a teljes feldolgozásban. mert az oltásoknak is lehetnek szövődményei: autizmus (az MMR-től), vagy "csak egy síma" allergia, mely egy életen át elkísér...Kép

szóljatok hozzá.

votiv 8)
votiv

Ada, énisénis szeretnék menni vásárlási tanfolyományra! én nem vagyok biohívő, sőt, néha még Mekdózunk is Kép de nagyon szeretnék értelmesen táplálkozni, de főleg Istit jól etetni.
lassan már úgyis jön a hozzátáplálás...

votiv 8)
votiv

Szia Lányok!
Na hát akkor én is visszajövök! Bár a másik fórumon már írtam, bocsi, hogy eltüntem. Mi is rengeteget mozogtunka hétvégén. Voltunk példáula Szelidi tónál nyaralót takarítani. Ismeri valaki azt a helyet? Én szeretem, mert jó a víz, nincs nagy tömeg.
Off:
Tényleg szeretnék tanácsot kérni tőletek az "nyaraljunk a kisgyerekkel " című témában. Mit vigyünk magunkkal, hogy bírja gyerek, stb. Kinek mi a tapasztalata? Kisün ti már voltatok Dórival? Bogárka , Jucus?

Aztán voltunk babyúszni, két hét múlva vizsga. Most 7 perc alatt csináljuk meg a feladatokat, de ezt még le kell tornázni 5 percre. Hiába nem elég korán elkezdeni a vizsga feelinget megszoktatni a gyerekkel.

Bogárka majd küldöm a receptet, nem felejtettem el. Viszont a húgom se járt az Elte-re.

Kisün!
Én se kaptam mail:beatrixhid@interware.hu, és mikor menjek a fénymásolt könyvért?Jaj előre is nagyon köszi!

Fogzásra és fronthatásra mi is camomilla ch30-ast használunk, bár lehet, hogy már használhatnánk a ch15-t is.

Moosejaw!
köszi a mailt ma este apával igyekszünk felrakni a képeket.

na most elszólít a gyerekem, na majd még jövök
beetrix

Kedves Kismamák, Anyukák!

Régóta olvasgatlak bennneteket és gondoltam megírom, hogy május 22-én (vasárnap)a National Geographicon lesz az Élet az anyaméhben c. két részes dokumentumfilm. Este 21 h. és 22 h. kezdettel. Érdemes rögzíteni videóra, én már láttam, (tegnap játszották először) csodás, végigköveti az egész magzati fejlődést a szülésig. Kép
stingo22

Votiv,
szerintem az oltatlanságnak sokkal komolyabb következményei lehetnek, mint az oltásnak, ezért én az oltást támogatók mellett vagyok, mértékkel: ha tehetném, nem oltanám a gyerkemet olyan betegségek ellen, amik alapjában NEM halálosak/nyomorítók, és viszonylag könnyen leküzdhetők egy egészséges immunrendszer számára (mint mumpsz, bárányhimlő, rubeóla, influenza), de pl. a gyerekbénulás vagy a diftéria-oltást nem szívesen hagynám ki, mert az, hogy itt nincs, nem jelenti azt, hogy máshol sincs, és hogy itt nem lehet, ahogy azt gyerekorvosod is megmondta Kép
hozzászóltam, uff! Kép

Moosejaw,
Dócit nem féltem, majd lenyomja nyulat, ha utonállóskodik vele Kép

vera
kisün

Stingo,
köszi szépen, már én is akartam írni, mert tegnap is leadták, és NAGYON jóóóó volt, szóval én is mindenkinek ajánlom!!! Kép

vera
kisün

OXIGÉÉÉN!!!
MirelQtt továbbolvasnék, le kell írnom: ARANYBA A SZAVAIDAT ÉS KIFÜGGESZTENI!!!!!!!!!!!!!!!!!
(E-ket illetQleg) Én limón nQttem fel (ha valaki még emlékszik: elvileg 2 deci vízbe szórva üdítQ italt nyerünk vele, gyakorlatilag a tenyerembQl nyalogattam ki, amíg midnenem piros/sárga nem lett,) és még egyszer sem haltam bele. És az másból sem áll, mint E-kbQl. Kép
Ellenben most olvastam DIREKT el, mit írnak a Pacific lekvárra: 45 gramm gyümi / 100 gr, és 63 gramm cukor/100 gr. Az egyszeri ember ezt olvasván ( a cukros rész egész máshol volt feltüntetve) csak azt látja, hogy hoppá, 45/100 azaz majdnem a fele gyümi. Dejó, megveszem! Ja, és 45+63+egyéb adalékok (pektin, stb), az 100 ugye? Szóval én nem bánom, ha lassú halálra vagyok kárhoztatva, valamibe bele kell halni, de ne vegyenek már ilyen hülyére!!!!!!!!!! De ez már a gyártó, kereskedQ, stb. sara, mint ahogy az is, hogy +20% ingyen, de az elQzQ 80% eleve drágább, mint simán, és még sorolhatnám, de ez nem az a topic. SZóval Oxi, nagyggggygygygygygygon egyetértek veled, nem (csak) az E-k tehetnek a világ bajáról.
neet, akimostolvastovább
neet

Továbbolvastam. Ügyi vagyok? Kép
Szóval:
Oltás: Kisünnel értek egyet, azért nincs járvány, mert vannak oltások. Ha abbahagyjuk, visszajönnek. Ezt csak nagyon egyszerqen és tán szQkenQsen látom így, de inkább 1-2 lázas nap, mint késQbb nagyon komoly probléma.

Ma gyorsan ebédeltünk, gyengébb idegezetqek ugorják át: hamburgert és kólát. Kép És a kupakkal nyertem mégegy kólát, úgyhogy holnap beváltom,és megint megiszom. Kép
És ez már a 2. nyerésem 1 hón belül. Biztos ezért vezekelek a banknál........

Moosejaw!
De-de-de!!! Nagyon jó lenne reklamálni, hogy végre történjen valami, és ne mindig elkullogjak megjegyezvén: jóvan, szívtam, ezvan. De hol lehet egy ilyet elkezdeni? Írjak a fókusznak? Vagy a Jusztnak? Ne hagyjam magam átveri, becsapni, kihasználni? Kép

Stingo!
Köszi, de nekünk sajnos nincs NGeonk. Kép Pedig megnézném.

Ja, és Moose! Kiabálok, kiabálok, macitorta, macitorta! neet@freemail.hu vagy neet@citromail.hu
Köszike!

neet, aki büszkén állítja, Qt nem lehet becsapni (kereskedQk, félrefeliratozások), legfeljebb tudja, hogy sz..rt vesz, de megveszi
neet

Ada, a te szavaid is mehetnek Oxiéi mellé aranyosan. Kép
neet
neet

Hi Stingo! En a felet lattam tegnap, de kosz az infot, felveszem majd. Van egy hasonlo konyvem (Lennart Nilsson - Lars Hamberger: Gyermek szuletik) az is ilyen tokjo Kép
moosejaw

Neet! a 100 gr-ból úgy lehet 45 gr gyümi és 63 gr cukor, hogy magának a gyümölcsnek a cukra is benne van. Tehát mondjuk 45 gr gyümi (ebben már van 20 gr gyümicukor) + 23 gr hozzáadott cukor = 68, a többi meg töltelékáru Kép))

a 63 gr cukrot azért tüntetik fel, mert a cukrosok így tudják, hogy a napi ehető 180 grammjukból itt 100 gr befalásával már 63-at el is puskáztak.

Ada! tök egyetértek veled. én is sok kaját tanulmányoztam már, és tudom a trükköket. a puha barnakenyeret csak azért eszem, mert finom, de tudom, hogy nem rozs, csak színes Kép

az E-kről meg annyit, hogy amelyek bizonyítottan rákkeltőek, azok nem lehetnek kajában.

ancsipancsi

Beetrix,
küldök mélt, kicsit később, ha már két kezem lesz Kép

ja tényleg E-k... köszi Oxi, egyetértek!!! Kép

Neet,
nemmondod hogy KÓLÁT!!!!!! fújKép
NatGeo: ha van videó, felveszem neked azt jól megnézheted Kép
kisün

Sziasztok!

A véleményeteket szeretném kérni. 19 hetes kismama vagyok. Igazából semmiféle panaszom nincsen, csak felmerült a "meddig dolgozzak" kérdés. Szeptember 22-re vagyok kiírva, van vagy 20 nap szabadságom. Meddig dolgoznátok? Vagy kiderül menet közben?
Mit gondoltok? Szívem szerint minél tovább dolgoznék. Akár még az augusztust is bevállalnám, ha bírom. De nem tudom, hogy így lesz-e
mkatus

Q-iro Neet! Macimail ment. Reklamalni meg nem azoknal kell, akik szivatnak, hanem a fogyasztovedelmi fofelugyelosegnel, mert neki csak ez a dolguk, hogy neked segitsenek es komolyan vesznek. Szoval: http://www.fvf.hu/ oldalon Panaszbejelentes menupont, en csak itt irtam be es lass csodat. Filmet meg cd-n vagy dvd-n tudom majd neked vinni a masodik piknikre, jo?
moosejaw

Sziasztok!

Végre megnéztem a képeket a taliról, tök jók! Kedvencem az a kép, ahol Isti tapizza Esztit Kép, hogy ezek a mai fiatalok milyen korán kezdik. Kép
Én is szívesen benevezek egy fejcserére, bár az egyik képen amit Kisün csinált egész emberire sikeredtem. Kép

Anyák Napjáról én is lemaradtam, de így utólag is kívánok mindenkinek minden szépet és jót!

Moose köszi a macifejtorta receptjét, én ugyan elég gyakorlatlan vagyok konyha terén, de lehet, hogy ezt kipróbálom, olyan aranyos! Kép

Ada

Én is akarok vásárolni tanulni! Kép

Recca

Az én fiam március 25-én született! Nagyon édi a kép a profilodban! Kép

Oltásokkal kapcsolatban pedig nehéz eldönteni, hogy mi a jó. Mert annak is van kockázata ha beadják, annak is ha nem... bár annyit "segítenek" a döntésben, hogy feljelentenek ha nem adatod be. Kép

ruz
ruzicsky

Katus, ha tudod/birod csinalni (ertsd: fizikailag nem megerolteto es nem stresszes) es szeretned is, akkor csak egy honappal elobb hagyd abba. Azert az utolso ho mar marha nehez, szoval akkor inkabb pihenj.
moosejaw

Mkatus,
ha bírod és szereted, és szívesen dolgozol, akkor szerintem simán be lehet vállalni. Én szeptember 9-én szültem, és augusztus elején még dolgoztam, utána mentem el TGYÁS-ra, de még vissza-visszajártam.
Szerintem menet közben fog kiderülni, de én a következőket venném figyelembe:
1. milyen jellegű munka (ülő-álló stb.), mennyi rohangálás, ill. mennyire tudsz menetközben felkelni-járkálni, mert a terhesség végén nekem már nem esett jól sokáig egy helyzetben lenni.
2. mennyi a STRESSZ. Ha nyugis, akkor mindegy, de sok stressz a végén - meg közben sem - nem jó.
3. milyen sok a munka.
4. a MELEG. Nekem múlt nyáron igazából semmi nem készített ki a forróságon kívül, pedig még mázlista is voltam, mert csak néhány kánikulás nap volt. De ilyenkor nem bírtam mozogni, nagyon gyorsan fáradtam, dagadt kezem-lábam, szóval ezt is vedd figyelembe.

De a lényeg, hogy addig maradj, amig jólesik, a babának nem árthatsz azzal, hogy jól érzed magad a munkahelyeden, sőt! Kép

vera
kisün

Ruz, maga a torta bunosen egyszeru, csak a macifejrajzolassal kell egy kicsit piszmogni. De ha csak siman leontod a csokival, az is jo.
moosejaw

Köszönöm!

Igazából ülőmunka, de mászkálni is szoktam közben, meg kell is. Most nincs nagyon munka, így stressz sincs, de nem szokott vészes lenni. A munkámat szeretem, meg a kollégáimat is, a főnököm megértő, és ráadásul még örült is a babának (családcentrikus)
A meleget is szeretem, nem volt eddig jellemző, hogy szenvednék tőle. Valószínű, hogy ezért is nem akarok otthon maradni. Jól érzem itt magam, otthon meg unatkoznék egy idő után, gondolom...
mkatus

szasztok,
koszonet mindenkinek ujfent a fogadtatásért. tenyleg erdemes ide jonni Kép. es ilyenkor elgondolkozom, h miert csak most. de en is valahogy ugy jartam, mint Gigi, h elvettek a kedvem a forumozastol, es kellett egy kis ido a regeneralodashoz Kép. (mondjuk - igy visszagondolva - hulyeseg volt ahhoz a masik forumhoz csatlakozni, mert az messzirol latszott, h nagyjabol le se sz.rjak egymast, mindenki csak azt ecsetelgette, hol faj, es miert olyan rossz neki, stb. aztan a vegen meg meg le is dozeroltak egy kicsit, ami nem esett jol. csak amikor az ember megtudja, h lakik valaki a pocakban, megprobal csapodni egy kicsit, olyanokhoz, akik szinten. csak epp nem mindegy, hova. na ennyit errol.)

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Moose, nem vagy semmi a pelusokkal. ha valahol reklamalni kell, teged hivlak, mert en nagyon rossz vagyok ebben. a szazalekben megegyezunk Kép

Coolio
recca

Mkatus, en vegig dolgoztam. igaz az utolso honapban mar itthonrol. mert olyan rohadt mazlista vagyok, h ezt megtehettem: olyan a munkam + nagyon rendes a fonokom Kép
de azt hiszem, az utolso honapban erdemesebb mar otthon pihengetni: kihasznalni, amig lehet Kép

Coolio
recca

Moose, ez igen!
én meg kaptam a postával intimbetéteket, fehéret, feketét, tangát...
skacok, kösz az emlékeztetőt!!

na és most akkor nekem is Péterrel kell vacsorázni mennem??! még nem hívott Kép

votiv 8)
votiv

Mkatus

Ha jól érzed magad és nem megerőltető a munkád, akkor bármeddig dolgozhatsz. Kép Meg ez sokmindentől is függ, én például csak azért nem dolgoztam végig, mert már nem volt kedvem, meg a munkahelyem se érdemelte meg, de az állapotom szerint simán dolgozhattam volna, úgyhogy én majdnem 3 hónappal szülés előtt eljöttem és otthon lustultam Kép. Egyik ismerősöm pedig például pont azért dolgozott végig, mert nyár volt és a munkahelyén volt légkondi, otthon meg nagyon meleg lett volna. Kép

ruz
ruzicsky

Moose: Mail ment, csak gyorsan, dolgoznak nálunk azasztalosok.

Ada: Nocsak, mik ki nem derülnek Kép Jó, hogy kiegészítettél, ennyire nem mentem bele a dolgokba... A vásárlási tanfolyás engem is érdekel, hátha van még, amit nem, vagy nem jól következtettem ki Kép

Votiv: Én is avval értek egyet, hogy a maradandó károsodást okozó betegségek (gyermekbénulás, stb) ellen oltsák csak a dedet, volt ügyfelem, aki még nem kapott... Kép Rózsahimlő, bárányhimlő, stb ellen csak akkor oltanék, ha a pubertás végéig nem kapta el az ember (anno 17 évesen kaptam meg a rubeola elleni védőoltást, mert nem sikerült elkapnom sehogyse, és akkor végigoltották a lányokat).

Beetrix: Milyen vizsga? Minek? Versenyúszás? Vagy miről szól egy ilyen vizsga?

Neet: Nézzük akkor együtt majd videóról, ezt a NGeost? Nekünk sincs.

MKatus: Szerintem addig dolgozz, amíg jólesik. Én ezért nem dolgozom a 6. hét óta. De irigyellek, hogy szereted a munkád... Kép

KépKép
oxigen
Györköny

Sziasztok,

na vagyok már én is,tegnap kint voltunk a pályán majálison és tök jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó volt,csak este jöttünk haza.ÉN kis naivan azt hittem majd jól elfárad az ivadékom mert hogy egész nap mint voltunk,erre a frász,még 9kor a fejem ugráltKép Kép Kép
ma meg voltunk shoppingolniKép Kép Kép délelött.
mondtam már hogy vasárnp kerszetelkedünk??????????????????????
remélem szép idő lesz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

oltások:a 2 hóstól bálintnak sem volt semmi baja,mondjuk a többitől semKép Kép Kép

Recca,

Isten hozottKép Kép Kép
mesélj magadról!!!(mondom én,a szintén újszülött köztetekKép )

cupp
gigi
Vendég

neet, a sarga takaro nem ikeas. nem tudom mar, honnan gyutt. de azert jo.

Coolio
recca

Katus, én 3 napra hagytam abba a munkát, míg a H-ban voltam...
de ne mindenki ilyen őrült, és nem is ilyen mázlista, hogy otthonról dolgozhat (én újságot írok, aztán a cikkeket beküldöm emailben)
most se áll meg a kezem, két szopi között dolgozom
azért ezt nem ajánlgatom, ha teheted, pihenj pocival jó sokat, legalább az utolsó 1 hónapot! érezni is fogod, hogy ekkora már minden erődet követeli a pocak hordása a két vízoszlopon...
persze ez nem törvényszerű, hogy így lesz, ugye, mindenórások? Kép

votiv 8)
votiv

Köszönjük mindenkinek a taliról a képeket, annyira jók!!! Kép
Nekünk is jól telt a máj. 1., csak valahogy nekem fura, hogy ünneplik az anyákat (most már engem is, ami persze jó) de az apákról alig beszélünk, pedig azért ő is itt van, meg segített a szülésben is stb. Nem tudjátok esetleg, hogy mikor van apák napja?

Votiv,
A 3. és 4. havi oltásnál csak Belladonnát adtam a a babának, mert az a Hib-féle nem volt a gyógyszertárban: azt mondták, hogy csak monokomponensű homeos szereket árulnak, mert Magyarországon csak azok vannak "bejegyeztetve" hivatalosan. Szóval nem tudom, hogy akkor az összetett homeos szereket, mint pl. ez a Hib, hol lehet kapni.

Mkatus,
Szerintem nem fogsz unatkozni, amikor otthon maradsz a szülés előtt! Én egy hónappal előtte hagytam abba a munkát, és nagyon kellett az az idő: mosni, vasalni a babaruhákat, elrendezni mindent a lakásban, sokat olvastam a szakirodalmat szülésről, babaápolásról, sétáltam a friss levegőn, ja meg járni kell nst-re, dokihoz, plusz nagyon álmos és fáradt voltam mindig a nagy pocakkal, úgyhogy igyekeztem sokat aludni (tudod, előre bepótolni az elkövetkező néhány év alváshiányát) Kép Kép Kép

Blaye
blaye

Mkatus,

én nem is dolgoztam mert mielött terhes lettem nappalin jártam a fősulira utána meg átmenetem levelezőre,de nagyon jóóóóóóóóóóóóóóóóó volt itthon.nagyon sok időm volt magammal meg a pocakommal foglalkozni és végtelenül élveztem.főleg mert ez egyedi, a másodiknál ugye már van egy bálintom,aki nagyon igényli a társoságomat,szóval negyed annyi időm nem leszKép Kép Képlegalábbis így gondolom!
javítstok ki ha tévedek,mert akkor felépítem a kártyavármatKép Kép Kép ha nincs igazam!
Vendég

kozkivanatra Kép Kép Kép
kicsit magunkrol.
a 12. het korul kerultem a szt imre egy - minden bizonnyal jogosan Kép - elismert orvosanak szine ele. (regebben volt mar itt szo rola, nem eppen pozitiv kicsengessel. a neve nem sz-szel kezdodik. Kép ) kapcsolatunk nem volt felhotlen es hosszu eletu. nem igazan jott be a stilusa, no meg a munkamodszere sem. igy aztan otthagytam, es probaltam masik orvost keresni. nagyjabol ekkor valtam e topic fuggojeve. akkor meg leginkabb az orvosokrol es a korhazrol szolt Kép Kép Kép, es nekem akkor pont arra volt szuksegem. legalabbis egy ideig. mert bar nagyon sok jot olvastam a legtobb orvosrol, no meg a korhazrol, vegul arra jutottam, h ha nem muszaj, nem szeretnek korhazban szulni, pontosabban: csak akkor szulnek ott, ha muszaj...
hat remelem, nem fogtok megkovezni, vagy valami, de Benke itthon szuletett.

es azt kell mondjam, h ez eletem eddigi legjobb dontese volt, es orulok, h igy tortent.

diohej vege.

Coolio
recca

Neet, megtaláltad Ada képeit?
jajjaj, most néztem csak meg az emailem.
ezer medve
"Tali_2005.04.27"

votiv 8)
votiv

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: