A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

SziasztokKép

Anita, BesztiKép azért nyitottuk a másik topikot, mert az utóbbi hetekben néha képtelenség akárcsak megnyitni a Babanetet, nemhogy írni rajta. Most épp jól működik, de nemegyszer volt, hogy nem lehetett hozzáférni.

AndiKép mi 525 Ft-ot fizettünk, kb. másfél órát voltunk ott. Csoportkedvezményt kaptunk, biztos azért volt ilyen olcsóKép

Lau
lau

SziasztokKép

Megnéztem minden fotót, szupikKépKépKép

Ide is leírom ami velünk van, már a babaszobánál leírtam (azt hiszem nekem ez lesz a problémám, mármint hogy nem tudom majd mikor hol nézzem a hsz-okat, meg hova mit írtam).KépKép

Szóval, tegnap voltunk Esztivel gasztroenterológusnál. Tutinak tűnik, hogy tejallergia van a problémás kaki hátterében. Mivel Eszti még csak szopizik, ezért az a tej és tejtermék, amit én eszem-iszom átmegy a tejcsimmel a szervezetébe és így reagál rá. Úgyhogy én innentől szigorú tej és tejtermékmentes diétán vagyok. Remélem tényleg csak ez a gond. Én simán ráállok bármilyen diétára, ha róla van szó (terhesség alatt például 160 gr-os szénhidrát diétán voltam, túléltemKép)
Na, szóval velünk ennyi.
Meg még annyi, hogy pénteken megláttam az alsó ínye alatt két kis fehér csíkocskát, tehát a fogacskák is elindultak.KépKép
Ma Eszti is elég nyűgös, itt is nagyon fúj a szél (plusz a foga).Kép

Na, szóval Ti mindkét helyre fogtok írni, vagy tutira átmegyünk?
Nekem két bajom van a másik csevegővel: kicsik a fotókKép, nem látom a hsz-okat, miközben írom a sajátomat.Kép
Szerintetek?

Cimkevadász Eszti:
Kép

Na, puszi
Anita

KépKép
KépKép
vasani

Sziasztok LányokKép

Megint én...Kép

Mit szólnátok ahhoz, ha a Babanet lenne a fix helyünk, és amint bénázik, átmegyünk ideiglenesen a Babaszobás helyünkre?
Mert itt már annyi mindent leírtunk, olyan jól vissza lehet keresni az archívumokban, stb.Kép

Ezt most megírom a másik helyre is.Kép
Mi a véleményetek?

Kép
Anita

KépKép
KépKép
vasani

Sziasztok!

Szerintem is adjunk "Apának" még egy esélyt a rendrakásra.

Andrea

KépKép
Áron

Hali!

Jó volt a tali, de nagyon gyorsan eltelt az idő.

Anita, szerintem jó a javaslatod.

Belépő: szerintem a csaj nem volt a helyzet magaslatán, mert amikor bementünk, regisztrálta, hogy 6 hónapnál idősebb Márk és mondta, hogy a csopkedvezmény 700 Ft/ óra, erre mi 2,5 órát voltunk és 700 Ft-ot kért el, én meg nem ellenkeztem. Kép

Legközelebb lehetne a Margitszigeten talizni, az is jól megközelíthető és nagy piknikezést lehet tartani. Meleg lesz, pokrócokkal beterítjük a nagy rétet, aztán a lurkók kúszhatnak-mászhatnak kedvükre.

M.

Kép

Kép
macsek11

Anita,
jó, hogy nincs komolyabb baja Esztinek, neked könnyebb a diétát tartani, mintha neki kéne.
A cimke vadászat nálunk is dívik...Kép

Kép

Kép
macsek11

Kép
Kép
Kép

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok,

Íme itt is. Nagyon jó volt a tali, köszi a rengeteg képet. Persze élőben még fantasztikusabb volt. Voltatok rengetegen, akiket pont ilyennek képzeltem el, CeditKép, ReditkeKép, KyrandiaKép, MacsKép, MacsekKép Csak azt bántam,hogy nem tudtam mindenkivel beszélni idő hiányában.

Na igen, a képek jobbak a babaneten, szóval szerintem próbáljuk ki Vasani ötletét. Ha bedöglik a babanet spuri ide, és akkor senki nem marad le semmirőlKép

Kornél ma már felállással is próbálkozott, gondolom ez is a tali hatása.
Tegnap totál kidőlt, és szerencsére a ma délutánt is végigaludta, így most végre:d kipihent vagyok. Azt hiszem Kornél elsőre nem tudott mit kezdeni ennyi babaával. Minden esetre Bernátot a következő talin még elkapjuk:d.

Ma voltunk a dokkernéninél, aki szerint adjak neki 3* szilárd kaját, és akkor majd végigalussza az éjszakát. Meglátjuk. Minden esetre 7100g vagyunkKép
MOst ennyi, másolom az egészet babanetr is. Üdv;
Vera

hvera

SziasztokKép

AnitaKép Ez nagyon jó ötlet, akkor van egy egérút, és nem kell két helyre írkálniKép

VeraKép Kornél biztos lecsekkolta, hogyan kell csinálni és gyakorolKép

Fáradt vagyok veszettül....de ma beiratkoztunk az iskolába, olyan furi, hogy iskolás lesz a fiamKép

Lau
lau

Sziasztok,

Olvasom a fizetést, hát én meg kell, hogy mondjam nem közöltem, hogy Kornél elmúlt fél éves, így a buli nekünk ingyen voltKép Mivel Nikk írta, hogy 6 hó alatt ingyenes, így gondoltam miért ne használjuk ki.
Szóval nekünk a csajszi azt mondta mivel bébi nem kell fizetni.

Üdv;
Vera

hvera

Ezt még tegnap írtam, most idemásolom, és elmegyek a babaszobára elolvasni, hogy oda mit írtatok. Szerintem is maradjunk ittKépKép

JudyKép
A feltett képek nagyon jók, látom kisG támadásba lebdültKép Most úgy fáj a szívem, hogy nem lehettem ott.

Na a tegnapi iromány:
SziasztokKép
Gondolom mindenki tali-lázban ég. De jó lesz nektek találkozni egymással, meg sok szép babócával. Én meg csak irigykedem itt. Na de remélem elhalmoztok minket sok-sok képpel. Érezzétek nagyon jól magatokat!

NoémiKép
Elmaradva, de azért nagyon boldog névnapot kívánok NekedKépKép

Látom topik teljesen kihalt, gondolom ez babanet immál-ámmal való működésének tudható be. Sajnálom, hogy ez szerver-átállás ilyen sokáig elhúzódik, és ennyi kellemetlenséggel jár. Bízom azért benne, hogy nem pártoltok el innen más fórumhoz, mert én nagyon megkedveltem ezt bandát.

Mi Botival megvagyunk, vele minden oké. Bezzeg velem! múlt hé egyik reggel meghúztam hátamat, jobban mondva derekamat, amikor reggel kiemeltem az ágyból gyerkőcöt. Eddig még elvoltam derékfájásommal, de úgy tűnik egyre rosszabb. hajnali szopikhoz már apának fel kell kelni, mert én nem bírom megemelni Boti, ha törzsemet dönteni kell. Mára meg aztán totálkár lettem. Olyan vagyok mint egy rocky-mami, na nem azért, mert olyan marha jól bokszolok, hanem mert olyan mozgásom, mint akit ringben szétvertek. Szinte sehogy sem bírom megemelni gyereket. ebéd után pl. konyhából az autós hordozókájában hoztam vissza szobába, de úgy, hogy törzsdöntésben (szinte térdemig hajolva) terpeszben meglendítettem az ülést, amennyire tudtam elöl elengedtem és letettem földre, én meg utánacsoszogtam. Ezt ismételgettem, íg szobába el nem jutottam. Boti meg kacarászott, mert élvezte kéretlen hintáztatást. Na, amikor beértünk szobába, érzem ám, hogy gyerekre ráférne egy peluscsere. Mélyen földet nézve, derekat kezeimmel igyekezve tartani áterőlködtem magam másik szobába, ahol pelenka található. pelenkáért lehajoláshoz az alacsony éjjeliszekrénybe kellett kapaszkodnom. lefelé művelet ment, felfelé kb percig kerestem "pózt", amiben viszonylag stabilan fel tudnék állni. Ilyen nem lévén pelenkával kezemben elhasaltam az ágyon, és onnan toltam fel magam "állásba", ami nem nevezhető állásnak, hacsak azért nem, mert lábaim földön vannakKép
Visszaközlekedtem Botihoz, ám újabb feladat várt rám: ki kell venni őt az ülésből. Próbáltam hajolva, nem ment, próbáltam ülve, nem ment. Így odatérdeltem elé törzsdöntésben (lassan ez lesz kedvenc testhelyzetem), és tök nehezen, tépve-cibálva-ráncigálva, de ölbe vettem dedemet. Már csak azt pár métert kellett valahogy áthidalnom, ami köztem, meg játszószőnyeg között volt. nekem ez olyan elérhetetlennek tűnt, mint NASA-nak Marsra embereket költöztetni. mozgáskombinációm következő volt: térden és könyökre támaszkodva gyereket tenyereimmel szorosan hasamhoz-mellkasomhoz szorítani, és így térden-könyéken kúszva megközelíteni az objektumotKép én úgy érzetem, hogy na végre, találtam egy mozgásformát, amiben viszonylag stabilan közlekedek, Botit fixen tartom, és bár hülyén nézhet ki, mégis ura vagyok helyzetnek. Erre Boti kezdett el visítani, valami mégsem tetszhetett neki. pelenkázást nem részletezem, lényeg, hogy végén mindketten kakeszban úsztunk, bár mindketten törlőkendővel menthetően. gondoltam, hogy na még ez Kép
Aztán mivel Boti sehogy sem akart békében maradni, fürdő és konyha prímán megérett felmosásra, úgy éreztem ez pont jó elfoglaltság lesz mindkettőnknek. hajolni úgyis marha jól tudok, négykézlábazni pláne, úgyhogy hajrá!! Így lett, íg én felmostam Boti brümmögött és fröcsögtette nyálát, néha hátba ütögetett habtapijából kiszerelt B betűvel, olyankor nagyokat kacarászott. Néha csak úgy hobbiból kihajította hordozóból az előbb említett betűt, és örült, hogy anya szinte hason kúszva megy érte és szolgáltatja visszaKép

Hát így élünk mi ittkint, míg ti taliztok. Szépen néznék ki, ha ma otthon lettem volna, és elmentem volna a taliraKép Mindenkinek csak zoknijával tudtam volna megismerkedniKépKép

Mentem babaszobára, majd jövök visszaKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Hellllóó!

Óóó-óóó...
Csak irigykedem. Milyen klassz lehetett a tali. Babák-mamák tök jól néznek ki, a képek szuperek.

Most sajna mennem kell, fürdetés leszKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Felteszem ide is a képeket:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Sziasztok!

Mi is csak ötszáz-valamennyit fizettünk a másfél órára.

Hétfő délután és szerda között eltűnt pár hozzászólás, észrevettétek?

Anita, én maradok ezen a fórumon.

Most csak ennyi.

Liv

Kép

Kép
liv

Letettem Dávidot aludni, úgyhogy kicsit bővebben:
szerintem tényleg csak akkor menjünk a babaszobára, ha a babanet nem működik, mert különben követhetetlen lesz az egész. Én amúgy minden baja ellenére is szeretem a babanetet. De persze ez csak az én véleményem, majd a többiek is elmondják, mit gondolnak.

A babaszobán (mert azért az ottani hozzászólásokat is elolvastam) kérdezte valaki, hogy nyűgösek-e a babák ma, a szeles időben. Dávidnak hihetetlenül jó kedve van! Forog, gurul, annyira kacag, hogy közben csak úgy rázkódik a válla, szóval neki nagyon jó napja van. Kép

Ja, és este nagyon boldog volt, mert végre sikerült a lábát a szájába vennie. Kép

Kép

Kép
liv

Ugy örülök én is hogy összejött a tali,és hogy ennyien eljöttek Kép Nem is számitottam ennyi emberre.
Mi kb 2 órát voltunk és 700 ft-ot fizettünk.Szerintem is elszámolt vmit a csaj ,de ez nekünk csak jól jött Kép
Felteszem én is a képeket KépNem engedi,megpróbálom később Kép

Kép
Kép
nikk0830

Ui.: Judy, majd írj hétfőn, hogy hogyan döntöttek oviügyben.
Kíváncsi vagyok.

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Csirkesz
A következő talin már ti is itt lesztek Kép
Jó kis történet ez a hátfájás Kép MIvel húztad ennyire meg??

Viola
Vhogy össze kéne hozni hogy ti is ott tudjatok lenni a következőn. Olyan jó lenne Kép Meg persze mindenki aki most nem tudott eljönni Kép

Liv
gratula Dávidnak a lábujj evéshez Kép Majd írd meg hogy mi volt a bőrgyógyásznál

Vera
Fizetés Kép

Képeket még mindig nem tudom felrakni pedig van 12 Kép

Kép
Kép
nikk0830

SziasztokKép

Okés, tehát itt maradunkKépKépKép

CsirkeszKép
Ez a hátfájás szörnyű lehetKépKép (annak ellenére, hogy a te stílusodban leírva viccesnek tűnikKép)

LauKép
Gratula az iskolás srácodhoz!KépKép

LivKép
Lábujj-evésKép
Ja, én is észrevettem, hogy eltűnt néhány hsz, köztük az enyém is, ami nem volt rövid, dehát ez van.

LányokKép
Megint megnézegettem a fotókat, annyira édes ez a sok kis golyófejű egymás hegyén-hátánKépKép

Szép napot mamáknak-babáknak és persze papáknak!

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Sziasztok!
Már bánom, hogy nem mentemKép. Sebaj, majd legközelebb! Tök jók a képek!!!Kép

Rájöttünk, hogy Pipike inkább intellektuális alkat, mint sportos. Tegnap az ágy mellé állítottam, oda kapaszkodott. Az ágyon volt a mobilom, amire már régóta feni a két fogacskájátKép.
Nemhogy kicsit nyújtózkodott volna, hanem inkább a lepedőt húzta maga felé, és ezzel persze közelebb került hozzá a telcsiKép. Lusti, de okos!!!

Anyák napjára csináltam ajcsit a mamiknak, csatolom.

Puszi,
Andi

Kép
Vendég

Haliho

Csirkesz
Legközelebb Ti is ott lesztekKép emlegettünk is Maccsal, hogy kár hogy nem vagytok ittKép meg csinálunk minitalit is ha végre hazajöttökKép remélem addigra felegyenesedszKép

Liv
oké, majd megírom a döntést, jövő hétre ígérték az ovik.

Trompipi
Ez nagyon ari, hogy kell ilyet varázsolni, én is küldenék a nagyiknakKép

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

JudyKép,
A fényképezőnkhöz kaptunk egy cd-t, amin van ez a HP Image Zone nevű program, azzal csináltam. Ha nem tudsz csinálni, szívesen kreálok Neked, ha küldesz képet, amiket csatoljak, meg esetleg másik verset, ha ez nem tetszik. De ma csak kb. 12-13 óráig vagyok gépközelben, mert megyünk vidékre! trombitasandrea@tvnetwork.hu - ez az email címem.

Ha mást is érdekel, szívesen segítek, csak akkor gyorsak legyetek!!!Kép
Vendég

Andi
Köszi, akor küldök fotót. A vers okéKép Nekem ráér, mert csak később utazunk a nagyikhoz, most hétvégén sajna nem.
Jó utatKép
Köszike
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Judy,
Oké, várom a képeket. De meg tudom most csinálni, és átküldöm, jó? Csinálok 2-3 különbözőt, és majd eldöntöd, melyik tetszik. Most nagyon kreatív vagyokKép.
Vendég

SziasztokKép

CsirkeszKép ismerős az érzés, Ákos kb. másfél éves volt, mikor csúszdásztunk. Mikor lecsúszott, megfogtam, és elfordulva akartam feltenni a csúszda tetejére, ne kelljen lépcsőznie, hát, úgymaradtamKép Nem akarlak elkeseríteni, de kb. 2 hét volt, mire rendesen meggyógyult, addig mintha karót nyeltem volna, úgy járkáltam...

AndiKép Ez nagyon szuper képeslap, kár, hogy a mienk nem tud ilyet!!

Megyünk délután Bazsival a dokibácsihoz, köhécsel kicsit. Nem vészes, csak jön a hétvége, és nem akarom, hogy ha komolyabbra fordul, ügyeletre kelljen menni.

Beiratkozás: kaptunk két A4-es oldalnyi beszerzendő cuccot iskolakezdésre...és még az eddig fel nem merült kiadások.

A Babanet nekem is jobban tetszik, szerintem is áttekinthetőbb, remélem, most már rendben lesz, és nem lesznek zűrök.

Ezt a sorozatot a múlt héten csináltuk Bazsiról...módszeresen becserkészi az újságokat és lecsap rájukKép

Kép
Kép
Kép
Kép

Szép napot mindenkinek, jó nagyokat lehet sétálni ma isKép

Lau
lau

Lau, ha akarod, csinálok neked is.
Andi
Vendég

Sziasztok!

Hétvégi program: Egyszervolt gyermekfesztivál a Millenárisban. Lehet, hogy szombaton kinézünk Benedekkel, ha szép idő lesz. Lesz pl. babaház apróknak, sok-sok program nagyobbacskáknak, meg koncertek... Vasárnap a Városligetbe megyünk görényes majálisra (ha valaki kiváncsi a görényekre, a Petőfi Csarnok mellett kaptak helyet).

Kormi
ui.: kitőrt rajtam a vásárlási láz (üres hóvégi zsebbel ez elég bravúros), ha minden igaz, ma veszem meg a 3. babakocsinkat, de legalább a most használt sportkocsira már két vevőm is van, abból meg tuti sértődés lesz.
Le kellene már szoknom a babaszobáról...

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Sziasztok!

Rakok fel ide is képeket.
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

KépKép
Kép
moszmota

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
nikk0830

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
nikk0830

Képzeljétek ugy néz ki végre kibujik az első fogacska,én olyan boldog voltam ma mikor megláttam a kis csücsköt Kép Ez a legszebb anyák napi ajándék Kép Kép Kép

Kép
Kép
nikk0830

Mi is nagyon jól éreztük magunkat a talin. Bár egy kicsit hasonlóan éreztem magam, mint Kyrandia írta a babaszobán.

Anita:
diétád Kép Reméljük így már minden OK lesz Kép Fogacskák Kép

Vera:
Kornél állás próbálkozás Kép

Csirkesz:
derékfájás Kép Kép Nagyon rosszul hangzik! Kép Gyógyulást Neked!

Trompipi:
nagyon-nagyon szépségeset csináltál a nagyiknak Kép. Biztos nagyon boldogok lesznek!

Lau:
iskolai beszerzendők Kép

Tényleg, akik belefogtatok a fogyiba ... hogy haladtok?
Én most hétfőn kezdtem. Tornázom is! A párom lett a személyi edzőm Kép(eredetileg testnevelőtanár), úgyhogy szuper zsírégető edzéstervem van ám Kép! Remélem hatásos lesz. De nagyon jól esik a mozgás, sokkal jobb a hátam is, meg a közérzetem is.

Képzeljétek Andris ma négykézlábra állt. Olyan aranyos, annyira gyakorol! Csak teljesen elfárad és sírás lesz a vége.
Ma volt védőnő is, miután végre elértem telefonon. Kiderült, hogy az előző védőnőci nem is küldte át a gyerkőc papírjait. Na mindegy! Hát nem tűnik egy nagy ásznak ez a nő sem.
Viszont leírom Nektek a legújabb "szórakozásunkat". Ez pedig a kakigurítás. Ez úgy történik, hogy picinyem pelusozás közben ugye mocorog ahogy kell. A pelusban lévő, időnként nyúlbogyeszekre emlékeztető kakigombóckák viszont prímán tudnak gurulni gombóc mivoltuknak köszönhetően, úgyhogy gurulnak. Néha-néha le a földre. Valamelyik este már a lefektetés utáni bemegyekellenőrizniagyerkőcöt-nél szagoltam ám ki, hogy pelust kell cserélni (ilyen egyébként még sosem volt), úgyhogy nagy sötétben, hogy ne ébredjen fel, nekiálltunk apájával. Na akkor is gurultak. Mi meg a röhögéstől, ahogy a sötétben matattunk a földön kakivadászaton. Gyerek békésen aludt ezenközben, szokása szerint reggelig.

Valakinek ígértem, hogy a fogdoki rokontól megkérdezek valamit, de elfelejtettem, hogy kinek és mit. Bocsi! Kérlek jelentkezz!

Jóccakát:
Cedit
cedit

Sziasztok!

Örülök, hogy végül itt maradtunk, én most inkább kivártam, mert nem szerettem volna átmenni máshova.
Tudjátok egyrészt türelmes, másrészt hűséges típus vagyok, és egy kapcsolatban ezekre a tulajdonságokra akkor van a legnagyobb szükség,a mikor az egyikfélnek éppen nehézségei támadnak.. Kép

Szépek a képek! Kép Majd én is teszek fel, havasárnap anyuéknál leszünk, ott chello van.. Kép

Ani! Kép Esztike édes! Kép

Csirkesz! Hátad nagyon rossz lehet, még jó, hogy megőrizted a humorérzékedet.Kép Azért én megmutatnám egy dokinak, ill. megkérdezném gyógyszerészemet, mert nekem ez nagyon izom v. idegbecsípősésnek tűnik a leírtak alapján. Azu állandó becsípődéstől az idegek begyulladnak, és egyre rosszebb lesz. Nekem volt ilyen, nem mentem orvoshoz, azóta állandóan visszatérő gyulladás van a nyakamban /+ hátamban, vállamban/... Azért az elmeállapotodat is megvizsgáltatnám, kevés embernek jutna eszébe ilyenkor felmosni.. Kép Vagy a mazochista hajlamod élted ki?
Tényleg hiányoltunk, következő talira már visszajöttök!
Sőt én mindenkit hiányoltam aki nem lehetett itt!

Vera! Felálláshoz sok sikert, akkor nálatok s vége a lazsálásnak, majd lesheted állandóan a manót te is.. Kép

Andi! Tényleg csúcs! Kép Bavallom nekem most eett le, hogy máj.1. vasárnap márt anyák napja is! Kép Kép

Nikk! Hajrá fogacskák! Kép Kép Szuper, hogy pont az ünnepre kapod ajándékba! Kép

Cedit! Négykézlábhoz gratula! Kép Bizzar /kakis/ játékaitok vannak éjszaka a sötétben! KépKépKép

Lau! Kép Iskola kezdés: biztassalak? Ez még csak a kezdet, ez évről évre csak több lesz! Kép Reszkessetek újságok, jön a vadászó nagymacsak már kúszik felétek a szavanna füvében! Kép Kép Kép

Ha valakit kihagytam, bocsi, most mennem kell: ma suliban voltam, nem volt idő főzni, kivételesen pizzát rendeltünk, és megérkezett! Kép Kép Nyam! /Fő a fogyókúra!/

Puszi:
Macs
maccs

Ezt itt alant megtaláltam most az emilek között. Úgyhogy közhírré teszem. Ha netán valaki anyák napjából kifolyólag sütni akarna, így kell:

Süteményrecept (gyesen lévo anyukáknak)

Távolítsuk el a plüssmacit a sütobol, és melegítsük a sütot 160 °C-ra.
Goz felett olvasszunk meg 10 dkg margarint. Ismét távolítsuk el a plüssmacit a sütobol, és erélyesen szóljunk rá Öcsire: "Nem szabad, Öcsi!"

A margarint keverjük össze 20 dkg cukorral. A többi margarint szedjük ki Öcsi kezébol, és mossuk le a falat. Mérjünk ki 3 evokanál kakaót. Ismét vegyük el a margarint Öcsitol. Fürdessük meg a macskát. Tegyünk hintoport és ragtapaszt a karmolásokra.

Keverjünk a margarinhoz 4 egész tojást, 2 vaníliáscukrot és 30 dkg lisztet.
Vegyük ki a füstölgo plüssmacit a sütobol, és nyissunk ki minden ajtót és ablakot, szelloztetés végett. Vegyük el a mobiltelefont Andikától, és biztosítsuk a férjünk fonökét, hogy nem, nem a férjünkkel beszélt az elobb.
Hívjuk fel a férjünket, és készítsük fel a legrosszabbra.

Adjunk a tésztához 1 teáskanál sót és 10 dkg durvára vágott diót (közben álljunk ellen a kísértésnek, hogy mind Andikát, mind Öcsit durvára vágjuk).

Engedjük ki a macskát a sütobol.
A tésztát öntsük alaposan kivajazott tepsibe. 25 percig közepes lángon süssük. Vegyük el a borotvát és a macskát Öcsitol. Magyarázzuk el a gyerekeknek, hogy fogalmunk sincs, hogy a borotvált macska lebarnul-e a napon. Dobjuk ki a macskát az udvarra, amíg még képes elfutni.

Bevonómáz:
Keverjük össze a következo hozzávalókat: 10 dkg cukor, 5 dkg olvasztott csokoládé, 5 dkg olvasztott margarin. Vegyük ki azt a kurva plüssmacit a grillsütobol, és dobjuk el. Jó messzire. Magyarázzuk el kedvesen a rendornek, hogy fogalmunk sem volt róla, hogy ot fogjuk fejbe találni, miközben éppen Öcsit próbálja megmenteni a szomszéd ház tetejérol. Tegyük Öcsit a járókába.

Adjunk a mázhoz 1/2 dl tejet, egy kevés sót, és lassú tuzön forraljuk 2 percig. Nyissunk ajtót a csengetésre, és magyarázzuk el a szomszédnak, mennyire sajnáljuk, hogy Andika bedugta a kerti slagot a spájzablakán.
Ajánljuk fel, hogy megtérítjük a befottek és a takarítószemélyzet költségét.
Kössük ki Andikát az asztallábhoz.

Távolítsuk el a szénné égett sütiket a sütobol. Dobjuk ki. Kapjunk idegösszeomlást.
cedit

Andi
Szuper a nagyi képeslap Kép Biztos nagyon boldogok lesznek Kép

Lau
Bazsi igazi kis vadász Kép Iskola Kép Köhécselés remélem nem lesz semmi komoly

Cedit
Személyi edző Kép Az nekem is elkelne Kép Kaki vadászat jó buli lehetett a sötétbe Kép Süti recept Kép

Kyr,Cedit
Ez az érzés nálam is megvolt,főleg hogy volt egy pár pillanat mikor senki nem szólt semmit,csak zavartan nézelődtünk Kép Még össze kell rázódni ,ha sűrűbben találkoznánk biztos elmúlna ez.Igazából én is inkább olyan mamákkal beszélgettem akikkel már elötte találkoztam.Remélem azért nem rossz emlékként marad meg a tali,és legközelebb is talizunk Kép

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok!

Andi Kép: szuper képeslapot csináltál a nagyiknak Kép. Biztos boldogok lesznek Kép.
(mi egy kamerát kértünk kölcsön, és csináltunk jó kis felvételeket Livikéről - ezt kapják a nagyik Kép)

Cedit Kép: tetszett a sütirecept Kép.

Livike két napja csak ordít, éjszaka is többször felébred Kép. Jó lenne, ha anyáknapjára én is fogacskákat kapnék végre Kép.

Timi

Kép
Kép
timóca

SziasztokKép

LauKép
KöhögésKép Dokibácsi mit mondott?
Bazsi újságakciójaKépKépKép

NikkKép
Fogcsücsökhöz gratulaKépKép

CeditKép
Személyi edzőKép Így könnyűűűű...Kép
Gratula a négykézlábazáshozKép
KakivadászatKépKép

Képzeljétek, tegnap már szúrt is a kis ínye Esztinek, vagyis nekünk is megvan az első fogcsücskünk!KépKép Szegénykém, kétszer is felsírt éjszakaKép, pedig ő aztán tényleg át szokta durmolni az alvásidőtKép

Szép hétvégét mindenkinek!Kép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Ja!

LányokKép
Nem mindenkit tudok beazonosítani a fotókonKép, esetleg tudnátok némi támogatást nyújtani ehhez nekem?KépKép (pl. én piros felsőben voltam, vagy pl. nekem vörös hajam van, vagy ilyesmi), esetleg a babákról is, bár őket nagyrészt felismertemKépKép

Köszi

KépKép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Sziasztok csajok Kép
Csak kutyafuttában ismét a TALIRÓL:
Szerintem is jó volt, hogy találkoztunk.
Kyr által felvetett érzések bennem is kavarogtak, de ennek tényleg az lehetett az oka, hogy hiába ismerjük egymást virtuálisan, azért mégiscsak idegenek vagyunk egymás számára, ugyanakkor annyira sokan voltunk (ami persze jó), hogy nem lehetett 1-1 témát jól kivesézni, így maradt az, hogy mindenki beszélt a körülötte ülő 1-2 emberrel vagy akit ismert.
Még azt belevéve, hogy Bálint jól nyűgös kedvében volt, én azért örülök, hogy elmentünk és találkoztunk és szerintem jó lenne sűrűbben talizni. Nem beszélve arról, ha már igazi jövő-menő tevékeny lesz az összes bébi, akkor milyen ramazurit művelnek és mekkora élmény lesz számukra.

Szerintetek hülyeség azt mondani, hogy pl. legyen minden hónap első/második tök mindegy szerdáján ekkor és ekkor randi? És így, elég sűrű is lenne, meg lehetne vele előre kalkulálni és ha valaki lemarad róla, 1 hónap múlva úgyis lesz.
Biztos lenne olyan, hogy csak 5-6 ember lenne ott, de nekem pl azért lenne így jó, mert tényleg fix lehetne a programunkban.
Vélemények?

Anita: én narancssárga felsőben, barna copfban, Bálint fiam pedig keki zöld nadrágban és hasonló színű kockás ingben.

MaccsKép
Azért kértem, hogy dobj egy emailt, mert szeretném kérni, hogy amit Lili+Bálint fotót készítettél, azt emailemre küldd át lszi! Köszi

Edit
Kép

Kép
reditke

SziasztokKép

Nagyon jók a képek,Anitához hasonlóan én is kérnélek bennetek,hogy ismertetőt írjatok,ki-ki?Kép

NikkKép
Nagy puszi Bandusnak ismét,csak elő került a fogacska!!!!Mírának a két alsó 90%-ban kint van és most bal felső szemfoga jön,olyan lesz mint a kis vámpírokKépKépKép.Annyira jól esett,hogy hiányoltál a taliról,ha augusztusban Leányfalun leszünk 1 hétig mindenképp elmegyünk!Bandust felismertem,Te vagy zöld felsőben?

RedikeKép
Beazonosítottalak,nagyon csini vagy,Bálint is

komoly férfiúKép.

AnitaKép
Gyönyörű Esztikéd bizti a foga miatt nyügi+éjszaka,Míra is sirdogál álmában isKép.A cimke nagy kedvenc nálunk isKép.

TimócaKép
Remélem javulnak nálatok is az éjszakák és tényleg előbújik az a fogacska.

CsirkeszKép
Nálunk a párom járt hasonlóan,nagyon hamar gyere rendbe!Azért a humorod a régi látomKépKépKép.

Lányok!
Míra tegnap estére időzítette Anyák napját,egyik pillanatról a másikra neki állt mászni(előre,mert hátra eddig is tudott)hát majdnem elsírtam magam örömömben.Voltunk tanácsadáson is,7777gr és 66cm a kisasszony,megvoltak elégedve vele a "fehérköpenyesek"Kép.Viszont a védőnő rám ijesztett,hogy max 5 percet ülhet egy nap amíg önállóan nem ül fel,ehhez képest 5 órát ücsörög naponta,fekve nem is hajlandó meglenniKép.Kedden kiderül,hogy meg lesz e a lakás amit néztünk,sajátunkat hírdetjük(Szombathelyen lakunk,így Trompipiék lakása tárgytalanKép).Tegnap voltunk Keszthelyen,annyira szupi volt minden,Apa le is égett kicsit,olyan ereje volt a napocskának!Aztán este szokásos fapapucs stb,és reggel 5.30-kor kezdték,azóta vagyok fentKépKépKép.Viszont most már úgy fogom fel,hogy csak pár hónapot kell itt lennünk és talán végre nyugalmunk leszKép.Templomban is voltam,imádkoztam,a lelkemnek jót tettKép.Mindenkinek békés Anyák napjátKép!!!

Pusz Viola
h_viola

SziasztokKép

CeditKép Mostanában Balázs is ilyen bogyeszokat nyomogat a pelusba, jó lehet ezeket levadászni, főleg éjjelKép Gratula a négykézlábazáshozKép

NikkKép gratula a fogacskákhozKép Én is tökre örültem, mikor Bazsinál felfedeztem őketKép

A talival kapcsolatban: mivel baba-mama tali volt, főleg a babáinkkal voltunk szerintem elfoglalva, és így nemigen lehet igazán jót beszélgetniKépAztán, mire mindenki megérkezett, elkezdtek a picik nyűgösködni, Balázs is csimpaszkodott rám. (Amúgy kék lyukacsos pulcsiban voltam, szerencsére nem sok képen látszódomKép)

Voltunk tegnap dokibácsinál, tényleg semmi komoly, tüdeje tiszta, csak köhécsel néha - bár azt elég rossz hallgatni -, és az orra folyik. Átlátszó "nedű" jön belőle, gyanítom, hogy akárcsak az apja meg a bátyja, szénanáthás lesz ő isKép....

ReditkeKép Pont erre gondoltam én is, mert nem tudunk mindig úgy összejönni, hogy mindenki ott legyen, minden baba a topon legyen, közbejöhetnek különböző dolgok. Nekem is jó lenne a szerda, szerintem jó ötlet!

ViolaKép Remélem, találtok hamar jó lakást, mert ez így tényleg nem állapot.. mászáshoz gratulálok, Bazsi egyelőre még mindig csak próbálkozik, kíváncsi leszek, hogy mikor fog tényleg mászni.

Ide is felrakom a talis képeinket, szerintem nem lehet betelni velük, annyira édesekKép

Kép
Kép
Kép
Kép
lau

Kép
Kép
Kép

Szép napot!!Kép
Lau
lau

Sziasztok!
Utólagos engedelmetekkel fényképeiteket összegezve felraktam egy közös albumba: https://www.babanet.hu/album/main.php?album=5497

Néhányhoz odaírtam kik láthatóak rajta, talán így egy kicsivel könnyebb azonosítania minket azoknak akik most sajnos nem tudtak eljönni a találkozóra. Ha valamit elírtam volna szóljatok. De remélem legközelebb azok is tudnak majd jönni akiknek most nem sikerült!

NikkKép
gratula a fogacskához, reméljük a többi gyorsabban kibújik majd.

CeditKép
gratula a négykézlábazáshoz. Tornához sok erőt és kitartást, én sajnos lusta vagyok inkább koplalok, de mostanában az sem nagyon megy. KakigurigatásKép

TimócaKép
remélem hamar előjönnek a fogacskák nálatok is.

ReditkeKép
szerintem jó ötlet ez a fix időpont, így legalább mindenki tervezhet előre.

ViolaKép
gratulálok a mászáshoz. Kép Nagyon drukkolok, hogy mielőbb el tudjatok költözni, remélem hamarosan megtaláljátok az ideális lakást!
Én voltam kekizöld felsőben, Nikk fekete felsőben volt.

CsirkeszKép
jobbulást a hátadnak, nem lehet így könnyű Botit ellátni. Nem tudsz ott elmenni valami dokkerhoz? Nem tudom ilyenkor hogyan működik az orvosi ellátás.

LauKép
Bazsinak is jobbulást! Ákos már meggyógyult?

VeraKép
látom Kornél a következő talira edz. Gratula az állás próbálkozáshoz. Remélem Kornél nem vette nagyon zokon Bernát "dömper" támadásait.Kép

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

HOGY LEHET LESZOKTATNI ARRÓL A GYEREKET, HOGY KIABÁLJON, SIKÍTOZZON HA JÓL ÉRZI MAGÁT (VAGYIS EGÉSZ NAP)???
kyrandia

HalihóKép

Andi
Apának is nagyon tetszettek az üdvözlőlapokKép köszi mégegyszerKép

DinoKép
Köszönjük az albumotKép

Kormi
Mi kimentünk a Millenrárisra tegnap, telitalálat volt, főleg a nagyfiamnak, Kaláka-koncert, népitánc, játszó, színházKép Gellértke is elvolt, találtunk pelenkázót, meg szopishelyet.

Kyrandia
Még nem jöttünk rá mi sem, így Kisgé már a Luciano Pavarotti névre hallgat, annyit sikítozikKépKép tényleg idegtépő tud lenni.

Csirkesz
Hogy van a derekad? legközelebb csak lustafával mossál fel. nekem nem is fáj, mégis azzal szoktamKépKép

Cedit
sütireceptKépKép fogyi: még el se kezdtemKépKép második gyerkőc után vakahogy engedékenyebb magával szemben az emberKép persze személyi edzővel tuti lehetKép

rendszeres tali jó ötletKép az elején mi is furán éreztük magunkat, de én annak tulajdonítottam, hogy késve érkeztünk. Aztán tudtam beszélgetni, persze nem mindenkivel.

na lépek, vár a kis Pavarotti.
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Először gyorsan visszaolvasás nélkül felteszem nektek a képeket, aztán majd írok is még, ha elolvasgattam a hsz-kat! Kép
/Kormi! Benedekről is van egy jó kép, majd azt is felteszem neked otthonról, de most nem hoztam át anyuhoz! Kép/
/Mindig balról jobbra írom a neveket, udvariassági sorrand nélkül! Kép/

Mágika, Kormi, Dinó, kicsi Livből, Noémi feje teteje, Nikk, Lau egy része & a hozzájuk tartozó babák ..Kép
Kép
Reditke Bálintja
Kép
Moszi előre dőlve, Kyr, Dinó, Hvera, Macsek háta széle, Csengő-Beatrix & a bébik egy része
Kép
Lili és Bernát
Kép
Reditke, Kormi, Liv, Cedit
Kép
Háttér: Moszi, Mági, Kyr, Dinó, Hvera, Macsek (megint háttal Kép) előtérben: Benedek és Miki
Kép
Vera, Macsek, Judy trió
Kép
Lili és Zolika küzd a játékért! Kép
Kép
Cedit, Andris és Lili
Kép
Itt nehéz jobbról balra, a manók lerohanták Nikket!! Kép Bálint, Nikk, Bandus, Lili és Bazsi
Kép
Andrea, Áron, Lili, Mági, Zolika
Kép
maccs

Sziasztok!

A hétvégém elég zsúfoltra sikerült: péntek -szombat egész nap suli (!!KépKépKép El volt a gyrek a apával!JUUUHUUUUUUU Kép) ÉS a végén jött a hab a tortára: elmentünk Telkibe bálozni! Kép 3-ig maradtunk Kép Kép Lili anyáméknál maradt, de állítólag nem volt komoly gond vele, csak nehezen aludt el cici nélkül! Kép CSÚCS volt, régen éreztem magam ilyen szuperül! Kép

Tali:
Nekem nem volt időm furán érezni magam, mert a lányom lekötött, állandóan figyelnem kellett rá Kép Meg jó támpontot adott, hogy ott volt egy pár tavalyi talis + meg egyéb okból már személyesen is ismert anyuci&babuci! Kép

Reditke! Szerintem szzzuuper az 5let! Kép Talizzunk havonta! Kép Bár lehet hogy a helyszínt módosítani lehetne, hogy a hóvégi pénztárcák is bírják! Kép Az az igazság, hogy én nekem ez is nagyon tetszett, mert kulturáltan meg lehetett oldani a "problémás tevékenységeket is /szopi, WC, stb../, és a játékok is klasszak voltak. Kép

Cedit! Szuper az e-mail, tetszett Kép

Vasani! fogcsücsihez grat!

Nikk! fogacska! Kép

Viola! Kép Szorítok a lakásügyhöz! Kép

Dino! Klassz az album, köszönjük! Kép

Kyr! KépÖRÜLJ, hogy jól érzi magát! Kép Kép Képzeld el ha a sírástól lenne hangos a ház! Kép

Judy! KisG mint Pavarotti! Képgondolom jó érzés lenne, ha a hírnév meglenne nagy ! Kép Gondolom még a nagy fehér rongyizás is a nagy hasonmásra emnlékeztet! Kép /vagy nem rongyizik a textil pelussal?/

Puszi:
Macs
maccs

Maccs! Kép
Örülnék én, de a szomszédok kilakoltatással, apa válással fenyeget. Tényleg, mosz világosodtam meg: miért is nem örülök?! Kép Az azonosítós képek sokat segítettek felfrissíteni az elhanyagolható mennyiségű memóriámat, köszi!
A havonta tali jó ötlet, dolgozzunk rajta
lányok!!!
Nikk Kép fogacska: irigy-irigy!
Judy Kép legalább hírességhez hasonlít! Na de egy sikítóvak mit kezdjek? Kép
kyrandia

Csajok Kép
Örülök, hogy többeteknek tetszik a havi fix randi ötlete.
Mit szóltok akkor ahhoz, ha kitűzzük minden hónap utolsó szerdáját (de tőlem lehet az első is, ha anyagi megfontolásból az jobb).
Ha az utolsó, akkor ez most május 25 lesz.
Helyszínt olyat kellene keresni, ahol lehetünk a szabadban, de ha rossz az idő, akkor van lehetőség lurkókkal behúzodni valahová. Én speciel kapásból nem tudok ilyet.

Nem para, csak kérdés, a fűben ücsörgéstől-mászástól nem féltitek a gyerkőcöket, csak azért mert engem most joggal, de betojattak. Sajnos rengeteg a kullancs mifelénk (kutya állandóan tele van és bennünk is elég gyakran van) és sajnos nem csak fákról-bokorról esik le, hanem a fűben is van. Szóval most tojok kitenni a gyereket, pedig klassz nagy füves udvarunk van.

Kérdés 2: Bálintnak a 6. fogacskájának helye 1,5 hete rettentően be van duzzadva, de úgy ha nem néznéd a színét, akkor azt hinnéd már a fog lóg ott lefelé, de közben csak az íny. ma reggelre viszont teljesen belilult neki. A fog helyén az ínye alatt, tiszta lila-fekete. Olyan mintha egy rossz fekete fog akarna kibújni illetve mintha vérhólyag lenne ott. Fehér rész vagy nincs vagy nem látszik.
Volt valakinek ilyen vagy hallottatok ilyenről? mi a fene lehet ez?
Holnap valszeg megyünk védőnénihez meg reggel felhívom a fogdokimat, remélem elérem, de azért aggaszt a dolog.

Na most megyek, fáradt vagyok.
Puszi

Edit
Kép

Kép
reditke

SziasztokKép

Most csak gyorsan...

ReditkeKép
Esztinek az első foga jön, pont ilyen lilás-feketés izé volt a helyén. Most, hogy már a csücsök kint van, kezd eltűnni. Megkérdeztem dokitól, azt mondta, teljesen normális, sok gyerkőcnél van ilyen, ő azt mondta, steril gyulladásnak nevezik. Segíteni kell a babának, hogy ne nagyon érezze (pl. hűtött rágókával). A fog kibújásakor eltűnik (elvileg)Kép

Majd írj azért, mit mondott a ti dokitok!Kép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: