A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Kormi,
mi is gyalog megyünk, de sajna akkor is ha esik, mert mostmár be vagyok tojva, mitől lehet ennyire kancsal. Jó lenne ha találkoznánk, legalább gyorsabban telne az idő.Kép Ti merre laktok?
Cicik remélem mostmár hamar rendbejönnek, és Benedek sem vámpírkodik többet.

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Moszi!
Nekem is van olyan,hogy a cici egy palacsintához hasonlít.Tapintásra ia olyan mint ha tök üres lenne.Adrienn szokott olyat is csinálni,hogy nem szopja rendesen és nem is jön belőle semmi.Plusz mellé még sír is.De aztán ha megszopizza úgy ahogy kell belövel,kemény lesz mint a kő és már jön is a tejcsi.
A barátmőmnek 6 hetes a kisfia kevés volt a teje.Felajánlottam neki a fagyóból.Előtte megkérdeztem a védőnőt,hogy mennyi az esélyem a tej elapadásra ő azt mondta ilyenkor már nem nagyon szokott ilyen probléma lenni.Meg aztán annyi stresszen mentünk kereszül az elmúlt hónapokban,hogy ha attól nem ment el a tej akkor semmitől.
Csirkesz!
Jól tetted amit tettél!!!!Semmi lelkifuri!!!Ez így volt helyes.Nekünk a szomszédban van egy hét éves kislány.Átjár Ágotához játszani és sokszor nem a játék a lényeg.Csodás idő van de ő mindíg be akar jönni.Itt leskelődik,felfalja az asztalra kitett nasit és hazamegy.Szóval néha furcsák a gyerekek.Remélem csak,hogy az egyémek nem lesznek ilyenek.
Megyek mert a csajom mondja a reggeli monológját.És félő,hogy a heves beszédben lemegy az ágyról.
GnéKriszti
gnékriszti

Hali

Csirkesz
szerintem is tökjól csináltad. a leírás alapján nagggyon idegesítő lehet a kiscsajKépKépígy is szép tőled, hogy heti egyszer elviseledKépKépKép

Macs
hátizsákos Lili csúcsKép

Liv
Kisgé is hálózsákban nyomja. Sőt még Nagyé isKépKép

Vera
gratula az üldögélő legényhezKép

most a nagyról kaptok képet, nem baj?
J

Kép

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Viola
A szocpolos infohoz hozzátenném, hogy bármelyik bankban pontos infót mondanak (mi CIB-ben voltunk), mert azt ˝elfelejtik˝ az ilyen tájékoztatóba leírni, hogy van 3 paraméter - együtt költözők száma+vállalás, szobák száma és a lakás (telekhányad nélküli) értéke - ezeknek együtt kell annyinak lennie, mint amennyi a törvényben van leírva. Mi jövőre költözünk újba, úgyhogy, frissek az infóim.
kyrandia

Sziasztok,

MoszmotaKép Nálunk a tejcigyártáshoz a narancs vált be nagyon. Nem is eszem már annyit, mert akkor folyik a tejcim. Én laktoherbet iszom víz helyett is, napi 3-4 litert( gyümölcsteával ízesítve). Ettől függetlenül nekem is volt már nap, amikor nem volt annnyi. Olyankor érdemes jól bekajáltatni. Ha a gyümi sem megy, akkor próbálkozz tejpéppel.

CsirkeszKép Gratula az akcióhoz.
Judy, a nagyfiad nagyon vagányKép
Dino, KormiKép Mit mondtak a szemészeten?

A fülészeti kontrollon is túl vagyunk. szerencsére már minden rendben. Szegény kiskrapek így is ordított, mint a veszedelem. Úgy sajnáltam. Most meg kisautót játszik és berreg ezerrel miközben regénytKép olvas.Nem tudom könyv meddig bírja, viszont legalább a felülést gyskorolja.Mármint KornélKép

Üdv;
Vera

hvera

Sziasztok!

Moszi Kép: néhány napja nekem is volt ilyen gondom. Nálam az vált be, hogy napközben minél gyakrabban (ált. óránként) cicire teszem, ha lehet, akkor mindkettőre egy szopi alkalmából. Pár nap alatt helyreállt a rend Kép. (ja, meg 2 napja elkezdtem szedni az Urticát, nem tudom, hogy hat-e)

Timi

Kép
Kép
timóca

CsirkeszKép
Nagyon boldog szülinapot kívánunkKép Istenke éltessen sokáigKép Puszi Botinak isKép

Judy és az összes FG

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Moszi!

Szerintem a szopis tanácsadókhoz rengetegszer érkezik olyan kérdés, hogy kevés a tej, mit csináljon. Szerintem ezért érdeklődnek vissza, hogy miért is gondolod, hogy jobban képben legyenek.
Egyébként 1. pihenj napközben is (én úgy vettem észre, hogy fáradtan kevesebb tejet termel a szervezet) 2. igyál (látom ez megvanKép) 3. du. és este tedd gyakrabban mellre, még akkor is, ha ő nem jelezné délután, hogy kellene.
A hozzátápit szerintem ne erőltesd, rá fog jönni, hagyni kell neki időt (tapasztalatKép). Ha épp nem megy, akkor várj pár napot, amikor nem adsz és próbáld újra (én személy szerint biztos nem kezdenék el tejpéppel próbálkozni sem).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Csirkesz, Boldog Szülinapot!

Dino,
mi az Üllői út túloldalán, félúton az Üllői és a Mester u. között, a Klinikák magasságában lakunk. Nem tudom, hogy esőben megyünk-e, most az jutott eszembe, hogy egy esős nap mást is elriaszthat, s akkor talán kevesebben lennének.

Moszi,
tejszaporításra nálam a csipkebogyó-hibiszkusz tea vált be, annyira, hogy nem is ihatok ilyet (pedig nagyon szeretem), mert rögtön kőkemény tele melleim lesznek tőle.

Tegnap este bűnöztem, ettem pár szelet csokis nápolyit. Fél órán belül meg is lett a büntetésem, tele lettem piszkosul viszkető kiütésekkel. A csokis nápolyi is tiltólistára került.Kép

Aktuális kedvenc képem, Benedek göndörnek álcázta magát:
Kép

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

ui:
azért ezen a képen látszik, hogy Benedek bal szeme enyhén befelé tart. Nekem se látványosabb a kancsalságom, s mégis tompalátó lettem a bal szememre. Na, ezért érdemes a babát elvinni szemészeti szűrésre.

Kormi

Kormi

kormi

SziasztokKép

Puszi és köszönet mindenkinek a drukkhoz,egyenlőre néma csend a nő ki sem mozdul a lakásból a kutyával,még vakkantás sincs.Remélem hamar intézkednek a hivatalból majd mesélek mi lett a vége.

Nikk,KyrandiaKép
Köszi az infókat,bujom az ingatlanos honlapokat,talán sikerül elköltözni ebből a szörnyű lépcsőházból(bár vannak aranyos lakók is,de kevesen).

MaccsKép
Nagyon jók a képek,az alvóson végre nevetni is tudtam.Rám fért!!!Boldog névnapot utólag is.

Kormi,DinóKép
Remélem minden rendben lesz a szemészeten!

CeditKép
Fejenálló Andrisod édi lehet,oltáshoz nagy drukk!

LivKép
Szintén hálózsákos csapatba tartozunkKép.

CsirkeszKép
Azért ez a kis csaj se semmi,de erről tudjuk,hogy egyszer vége lesz(mármint haza jöttökKépKépKép)de nálunk valószínű tényleg a költözés lenne a megoldás,mégha lutri is a jövő.Vettél lottót a nagy kakik után?Kép

TimócaKép
MozizásKép Szuper,hogy egyet kikapcsolódtatok,lehet hogy most nekünk is ez kéne?!

MosziKép
Költözök mellétekKépKépKépVicc nélkül,tényleg szerencsétek van!

Áron-AndiKép
Nagyon boldog névnapot Neked is utólag(meg persze az összes AndinakKép)!Baba-mama torna jól hangzik,nekem a Rubint Rékás meg van de az inkább vicces,ellenben a Cindysnek kezd érződni a hatása,bár ez csak mama tornaKépKépKép.

JutiKép
Hú,de jó is lenne ilyen helyen lakniKépKépKépÉdi a "nagy" is!

VeraKép
Ügyes Kornélod és szuper,hogy a kontrollon minden rendben voltKép!

Most megyek,mert ébredezik a "büdös kölköm"nehogy zavarja a lakótársakat,ha reklamálni kezd...

Szép napot!
Viola
h_viola

CsirkeszKép,
Olvasom ezt a főbérlős-kislányos és történetet és csak azt mondhatom, hogy ennél nagyobb pofon ne érje a kislányt az életben! És a szülők-nagyszülők pedig elgondolkodhatnának azon, hogy ezt a dolgot nekik kellett volna elintézinük.
Egyébként mi is boldog szülinapot kívánunk!
Andi
Vendég

Sziasztok! Jól megígértem, hogy írok, de tegnapelőtt éjjel Ruben belekapott a szemembe és nagyon fájt. Kedden már alig láttam és folyton könnyezet, nem tudtam olvasni, mert nem nagyon láttam ki rajta. Aztán ma reggel megnézettem szemésszel. Már hámosodik és kevésbbé fáj de még nagyon be van gyulladva. Kaptam szemcseppet így már legalább látok .

Csirkesz! Boldog születésnapot kívánok!

Andiknak nagyon boldog névanpot utólag is.

Az összes gyerekem beteg és az idő is sz@r. Mikor lesz már nyár?
Köszönöm, hogy örültetek nekem. Liv neked külön is, hisz te voltál az első.Kép
Az ikrek nevében pedig köszönöm a dícséreteket.

Kikapcsolódás képpen megyünk apával a Megasztár döntőre. Már nagyon várom. Este lesznek meg a jegyek. Pedig úgy volt, hogy nem kaptunk és szomorú voltam, de a neten kerestem és egy srác felhívott. Kép
linato

Szerencsésen túlestünk ma az oltáson. Timócáékhoz hasonlóan zajlott a dolog, inkább engem viselt meg Kép
Lányok! Valamelyikőtök írta, hogy az 5 hós oltásnál már az új generációsat akarja beadatni. Na, én is azt akartam, úgyhogy tegnap felhívtam a dokinőt, gondolván, hogy akkor kell egy recept, azt én kiváltom és kész. Na nem így volt. Mondta, hogy az nem olyan egyszerű, ha én ezt akarom, akkor neki beszélnie kell egy oltási tanácsadóval (micsoda foglalkozások vannak) és akkor ne menjünk holnap (azaz ma). Mivel így is majd egy hónapot csúsztunk, mondtam, hogy nem, akkor megyünk és a régit kérjük. Csak azért írom, hogy akit még érint az tudjon róla és idejében beszélje meg a dokival, hogy mi a teendő.

Magi:
küldök majd mailt a kiürült pelusos zacsi miatt. Nem felejtettem ám el Kép, csak picinyem kevés szabadidőt hagy nekem.

Maccs:
kicsit késve ugyan, de még 8 napon belül Kép nagyon klasszak az esküvői képek! Szuper jól néztetek ki. Tánc Kép A medence meg óriási ötlet, már kezdtem is fűzni a páromat Kép.

Kriszti:
kelkáposztafőzelék Kép Van ezeknek a manóknak ízlésük. Mennyivel jobb, mint némelyik bébikajca!

Timóca:
oltás Kép Fogacskák Kép Kettesben moziba Kép Kép Jaj, de jó nektek!

Moszi:
annyi tanácsot kaptál már, hogy csak na, úgyhogy én csak annyit tudok hozzátenni, hogy én beszéltem egyszer Ágostonné Szőcs Anna (29/430-166) lll-es tanácsadóval és nagyon-nagyon jó fej volt. Itt találsz más tanácsadókat is: http://www.lll.hu/telefon

Áron-Andi:
jaj de jó, hogy felraktad az árlistát. Köszi! Én már ki akartam ezeket próbálni, így legalább tudom, hogy mennyibe kerülnek. Úgy tűnik olcsóbb, mint a HIPP-ek.
Melyik bio piacra mentél?
Én egyébként hiszek a bióban. A párom nagyfiának (16 éves) az anyukája még jó régen rákos lett és akkor nagyon utána néztek a bio-nak és úgy találták, hogy Magyarországon is folyik rendes bio termesztés és megbízható az ellenőrzés is. Azért nem lettem elvakult bio-párti, úgyhogy nemcsak azt kap a gyerkőc, de ami nagyon rizikós abból csak azt.

Csirkesz:
nagyon rossz lehetett a kiscsajt helyre tenni Kép De szerintem is meg kellett tenned a saját érdekeidben. És Boti miatt is. Szerintem neki se volt normális ennyi "birizgálás".
A fejenállás úgy megy, hogy leteszi a kis fejét az ágyra és a seggecskéjét addig csúcsozza felfelé, amíg már szinte fejenállásnak minősíthető pizitúrába tornázza magát Kép

Vera: gratula az üléshez Kép!

Kormi: cicigyógyulás Kép Kép

MINDEN FOGYÓZÓ ANYUKA ELŐTT LE A KALAPPAL! És sok-sok drukk! Én hétfőn fogom kezdeni, azt fogadtam magamnak, hogy ha betöltötte a 6 hót Andris én is nekikezdek. Úgyhogy nincs tovább menekvés.

Cedit
cedit

Sziasztok!

Kösz a tanácsokat. Én egyelőre a tésztás módszert alkalmaztam, ami kezdetben hatásos volt, de msot csak a plusz kilókra van hatással.
Mikor estére kevesebb lett a tejcsi, neki álltam fejni, de 2 napnál tovább nem volt rá energiám, így abba maradt, ráadásul még 10 ml sem jött ki a ciciből.
Egyelőre a csipkebogyós teát próbálom ki (most úgyis aktuális lett a megfázásom miatt), majd ha nem jön be nálam, akkor többiek tippjeit.

Liv!
Sajna a gyakori szopi nem jön be, mert ő nem éhezik meg nappal gyakran, és ha nem éhes, akkor jön a nyafi, hogy "anya hagyjál, nem kell cici". Kép

Csirkesz!
Boldog szülinapot!
Kép
Remélem a kislány ért majd a szóból. Kép
Tudom, hogy fejben dől el, és mindig úgy állok az esti szopihoz, most remélem elég lesz neki, és nem lesz sírás. De sajna eddig hiába a pozitív hozzáállásom, a cicim nem tudja. Kép
Egyébként nem érdekelne, a "plötty" cicim, ha Viki nem ordítaná ki a lelkét, aki egyébként ritkán sír.
Szerintem is fáradtság van benne, de az a baj, ha nappal alszik, azaz du-án, (reggel még visszaalszok, ha Viki is alszik már) akkor este nem bírok elaludni. Kép
Már 5 fogacska??? Szép teljesítmény. Kép Kép Mi csak küzdünk vele, és ráadásul a rágófogaknál van begyulladva az íny. Kép

Vera!
Ma megpróbáltuk egy tejpép mintát (HIPP), de nem jött be az sem, így most Beszti tanácsát fogadom meg, és pár nap pihi jön.
Már nem volt több ötletem, hogy mit csináljak, hogy elfogadjon valamit.

Viola!
Gyere! Csak nem tudom hol van üres lakás. Kép
Mióta ideköltöztünk volt egy olyan szomszédunk is, akit ismertünk. Ők szóltak, hogy buliznak. Nagyon rendesek voltak. Volt egy vadászgörényük. Kép

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Lányok, nektek hogyan próbáltak először négykézlábra állni a gyerekeitek? Mert Dávid azt csinálja, hogy a karjai nyújtva, teljesen felnyomja magát, és úgy, ahogy egy felnőtt állna négykézlábra, próbálja hátrafelé tolni magát (a térdeire; ez még nem sikerült, de a hasa sokszor már nincs a földön). A gyógytornász viszont azt mondta, hogy úgy szoktak négykézlábra állni a babák, hogy a karjuk nyújtva, kinyomják magukat, de aztán nem hátratolják a testüket, hanem a lábukat húzzák maguk alá, és úgy kinyomják a feneküket. Hát, nem tudom, ez így nekem sokkal nehezebbnek tűnik. Nálatok mi a tapasztalat ezzel kapcsolatban?

Kép

Kép
liv

Liv Kép
Levi is úgy állt anno négykézlábra, ahogy Dávid, hogy hátratolta magát, nem a lábát húzta maga alá.
A lábhúzás kb. 1 hónappal később jött, mostanában csinálja, ahogy mászni kezdett.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok'
Tegnap voltunk doki bacsinal. Minden oke! 7 honapos 8320g es 70cm. E honapban 620g-ot hizott, elozoben 170-et. Pedig mindent ugyanugy csinalok. Mi mar elkeztuk a hozzatapit es amikor estere nem volt eleg tejem, bizony adtam tejpepet. Az a par nap nem szamit, nekem igy konyebb volt es fokent megnyugtatobb hogy este is eszik eleget.

Dokibacsinak mondtam, hogy az anyos nem hagy beken, hogy beteg a gyerek, mert fel evig csak anyatejet kapott. Nevetett, de jol megvizsgalta. Azt mondta, hogy feher boru, de ha akarom beutal vervetelre, de akkor vigyunk pisit is. Tegnap egesz este azt vartuk, hogy mikor pisil, mert mindig szokott furdes elott a szonyegre stb. Hat ket oran keresztul hiba vartuk: semmi. Ugyhogy ma vettem olyan zacsit amit mar irtatok es raragasztottam a cerkara. Szegeny, ugy sajnalom.
Ja, meg mondtam a dokibacsinak is, hogy az anyosom szerint amelyik baba ejjel nem alszik, hanem 2-3szor felkel az beteg. Erre jol megnezte es megmutatott 5 fogat ami most jon ki, abbol ketto mar atutott az inyen. (en eszre sem vettem)Szoval azt mondta, oruljek, hogy nem visit egesz ejjel, nagyon aranyos, hogy csak neha felkel.Kép Kép

Csirkesz! Nehogy mar neked legyen lelkiismeretfurdalasod. Egy bebysitter 30eurot kap orankent, te meg ingyen vigyazol a gyerekre. Ja es meg lehet mondani a szuloknek, hogy nem vallalod a felelosseget, ha valami baja lesz a kislanynak, azt meg foleg nem ha, a tiednek. Szoval ilyen nincs, gondolj bele, hogy mit szolnanak, ha azt mondanad, hogy naponta 5 orara beadod Botit jatszani. Te meg elmegy csavarogni.

Na megyek mert rosszalkodik a fiatalur:
csengo
Vendég

Meg valami. Tok aranyos a dokibacsi, de azon meglepodtem, hogy azt mondta, hogy kezdjek el reggelire joghurtot meg kefirt adni. Nem adok neki egyenlore, csak az a kerdesem, hogy mit adjak akkor reggelire? Nekem vilagos volt delben a fozi, napkozben a gyumolcs (amit nem fogad el) es este a tejpep es minden kaja elott meg amikor keri cici.
csengo
Vendég

Csengő, én úgy tudom, hogy ilyenkor még nem kell reggeli, ebéd, vacsora, 8 hónapos korig elég naponta egyszer főzeléket vagy gyümölcsöt adni neki, aztán 8 és 10 hónapos kora között kétszer, utána háromszor. (Szopis tanácsadó mondta.) Joghurtot és kefirt pedig én még semmiképpen sem adnék.

Kép

Kép
liv

Jó reggelt!
Tegnap voltunk a doki néninél,de nem kaptunk szurit.Azt mondta a doki néni,hogy a hétfői ficam vizsgálat nagyon fájdalmas lenne.Ma vagy holnap menni kellene a röntgenre de annyira ramaty idő van.Nem tudom mit csináljak.Lehet holnap még rosszabb idő lesz?Majd 9-ig eldöntöm.
Csirkesz!
Boldog szülinapot!!!!!!!!!Remélem apától kaptál valami kellemes meglepit!?
Ágota kapott egy Shrek babát.Szerintem aranyos.Nekem a film is nagyon tetszett.Adrienn mikor megkaparintotta csak annyit mondott:-Apppa!
Kedves gyerek!
Andi!Hogy van a párod?Sajnálom,hogy ilyen dolog miatt de legalább együtt tudjátok tölteni a napot.
Most egy kis panasz!Márciusban vettünk egy új autót.(ez nagyon jó nem ez a panasz)Ugye csak akkor hozhatjuk el ha minden biztosítás meg van kötve."Rendesek voltak mindent elintéztek."A hiba csak ott van,hogy az ország legdrágább biztosítójánál kötöttek nekünk biztosítást.Ez pedig nem más mint a Uniqa.Kétszer annyiba kerül mint a többi.Nem gondoltam,hogy ekkora különbségek lehetnek biztosítók között.Lehet,hogy én vagyok hülye?Most szépen fizetünk.Mert csak januártól lehet átmenni másik biztosítóhoz.Hogy ez mekkora átverés!!!!!
Bocsi a panaszért!
GnéKriszti
gnékriszti

SziasztokKép

CsirkeszKép Boldog Szülinapot Kívánunk mi isKépKép
Nemsemmi, amiket írtál a kislányról, elképzeltem, milyen lenne, ha Ákos is így viselkedne, mindenesetre nagyon jólesett, amit írtál rólaKép

CsengőKép nálunk megvan rendesen a reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora rendszer, hamar hozzászokott - persze, éjjel is felkel, most pl. csak éjfélkor és reggel 6-kor kért enni, de az éjféli igazából csak nyugiszopi voltKép Reggelire és vacsira anyatejet kap, este már kell kicsit pótolni, ilyenkor tápszert, vagy tegnap pl. tejpépet adtam neki.
Reggelire nem elég neki az anyatej, vagy tápszer? Muszáj joghurtot adni neki?
Szerintem sincs semmi baja a babádnak, főleg a fejlődését tekintveKép

MosziKép Ezek szerint nemigen akarta elfogadni még a tápszert, amit adtam, drukkolok, hogy sikerüljön végre sok tejcsit összehozniKép A hozzátáplálást meg előbb-utóbb úgyis elkezdni majdKép

LinatoKép uh, elég rosszul hangzik, remélem, hogy most már látsz rendesebben. Nekem védi a szemüvegem a szememet, azt szokta általában leszedni BalázsKép

KormiKép Nekem is szemtengelyferdülésem van, mellette még pluszos is a szemem...férjemnek viszont mínuszos, Ákos viszont mint a sas, úgy látKép Azt mondták, hogy a szülők szembetegsége kiüti egymást, és egészséges lesz a gyerekek szemeKép Úgy legyenKép De gyanú esetén tényleg érdemes elvinni, Ákos most megy iskolába, ha máshol nem, akkor ott biztosan kiderülne, ha valami baj van.
Hogy van a sebed?

MaccsKép Nagyon tetszik a hátihordozóka, ilyet akarunk mi is venni, mert mennénk a srácokkal kirándulni, babakocsival mégsem mászkálhatok az erdőben.Kép

Bazsi elkezdett mászniKép Egyelőre még csak próbálkozás, de ügyesen halad vele, bár néha elfelejti a kezét is emelni, és kicsit puffan előre, eddig nem vette zokonKép
Ő is úgy csinálja, hogy kinyújtja a kezét, felhúzza a térdeit maga alá, elkezd előre-hátra hintázni, és akkor mindent beleKép

Most szeretnénk mi is házat nézni, mert jó lenne elköltözni a két gyerekkel zöldövezetbe, persze, nem lesz könnyű, úgy, hogy anyukámmal is összeköltöznénk...Kép

Szép napot mindenkinek, bár az idő elég ramatyKép megint tavaszt akarokKép

Lau
lau

Sziasztok Lányok!Kép

Kicsit régen voltam, megpróbálok felzárkózniKép

Kezdek hülyét kapni, megint újra kellett magam regisztrálni, marha idegesítő kezd lenni a babanetKépKépKép

VeraKép
Kornélnak gratula az üléshez (és a labdázáshozKép)Kép

LivKép
Eszti lábujjai között én is felfedeztem ilyen kis berepedezést-száradást. Én Bepanthen-nel kenem, nagyon jónak bizonyul. De azért majd léci írd meg, mit mondott rá a dokitok.
Eszti amúgy is utálja a zoknit, mindig leszedi valahogy magáról, tehát ha muszáj, akkor harisnyát kap. Ha nem muszáj, akkor semmit. Éjszakára body+ujjatlan rugi, aminek nincs lábfeje, zokni nélkül. Én már meggyőztem magam (nem volt könnyűKép), hogy nem fog megfázni. Volt, hogy már kint lifegett a lába a takaró alól reggelre. Azért annyira hideg biztos a szobában sincs.

PocóKép
Fanni egy kis ínyenc ezekkel a cuccokkal (betét, csomipapír, stb.)KépKép
Nagyon szépek a lánykákKép

ViolaKép
Ez a NŐ tényleg nem százas, de a klumpás család semKépKép
A szocpolban egy éve még tudtam volna segíteni, akkor ugye még dolgoztam (közjegyzőnél), volt fogalmam a dolgokról. De az eltelt egy év alatt, gondolom sok minden változott, így én inkább nem kavarok bele. Aki most benne van, az biztos tud neked segíteni.
Remélem mielőbb el tudtok jönni onnanKép

MaccsKép
Hátizsákos képek szupikKép Lili nagyon édesen szunyál a tatyóbanKép
A fürdés utáni pelusozás már nekünk is kétemberes feladat, Eszti is pörög-forog-ugrál-rág-stb. közben. Bár, ha jobban belegondolok, már minden pelusozás ilyen, nem csak a fürcsi utániKép

ReditkeKép
Kissé megkésve: boldog nyolchótKép
ÚszásKép

CsirkeszKép
NégykézlábazásKép FogakKép
Kiscsaj-kiosztáshoz gratulaKép
És persze boldog szülinapotKép

KormiKép
CicikKép NemalvásKép

JutiKép
Nem baj, hogy a nagyról tettél fel képetKép Nagyon szép kissrácKép
Ti is szép helyen laktokKép

TimócaKép
Nem haragszom, hogy örülsz a nagylányságomnakKép Engem sosem zavart. Most is, mikor megjött tudomásul vettem és készKép
Gratula a különprogramhozKép
Fogacska kijött?
Nekünk még nemKép

Dino-KormiKép
Majd írjátok meg a tapasztalataitokat a szemészettel kapcsolatban.Kép
Én a Tömő utcát nagyon jónak találtam.Kép Figyeltek arra, hogy a vizsgálathoz pupillatágító cseppet kellett adni Esztinek, ezért behívtak minket soron kívül, mert a cseppentés az csak egy perc, de utána várni kell húsz percet a hatására és ezután, ha még reagál a fényre újabb cseppet kap és újabb húsz perc következik. Tehát tulajdonképpen nem tartottunk fel senkit, mindenki haladt előre, de mi is.Kép És a dokik, asszisztensek is jó fejek. A szopizáshoz is biztosítanak helységet.Kép
Remélem nektek is pozitív lesz a helyKép Egy szemészetnél szerintem nem mindegyKép

CsengoKép
Gratula a hízáshozKép Mármint a babóéhozKép
Mennyi fog lesz itt!Kép

GnékrisztiKép
AutóKép OltásKép
Remélem minden okés lesz a röntgenvizsgálaton.
ShrekKépKépKép

LauKép
Bazsi-mászásKép

Bocs, akit így hirtelen kihagytam!

Köszi mindenkinek a teás hsz-okatKépKép

LányokKép
Amikor még egy szem fog sem volt a babátok szájában csinálták azt, hogy a felső és alsó ínyüket összeérintgették? Mintha összekoccantaná a felső és alsó fogsort egy felnőtt, csak fog nélkülKép Eszti most ezt csinálja pár napjaKépKép Mint egy fogatlan nagyiKép

Meg, ezt sajnos nem tudom, hogy írjam, de valami olyasmit is csinál, hogy hason fekszik és elkezdi nagyon picit emelgetni a popóját, sokszor egymás után. Én úgy megijedtem, olyan mintha rángatózna, de közben vigyorog, tehát gondolom nincs baja.Kép Fura, azt gondolnám, hogy a négykézlábazásra készül vagy ilyesmi, de a lábait, kezeit nem feszíti meg ilyenkor. Olyan mintha, azt akarná, hogy a pocija ne érjen le a földre és emelgeti. De szerintem, biztos nem fáj neki, mert mondom, közben visít és vigyorog és stb. Szerintetek? Nálatok is volt ilyen? Valószínűleg tök normális dologKép

Kép

Puszi
Anita

KépKép
KépKép
vasani

Sziasztok,

ViolaKép Drkk a szomszédhoz!

Fogyókúrások és tornázók, nagy nagy drukk, én egyelőre salátaevésre rendezkedtem be. Ha megnyúlik a fülem mire talira megyünk, ne ijedjetek megKép

Az idő rémes. Kornél nagyon nehezen bírja a bezártságot, szóval lehet, hogy ma bevásárlóközponos séta lesz. Jobbat nem nagyon tudok.

LinatoKép SzemedKép Remélem gyorsan rendbe jössz. Két picihez négy szem is kevés.KoncertKép

Cedit, Timóca- OltásokKép Nálunk csak a választott oltásnál nem volt 3 napos láz.

LivKép Kornél ugyanúgy 4 kézlábazik mint Dávid, és csak aztán húzza be a lábát. Viszont akkor már ül isfel. Szerintem napokon belül Dávid is megcsináljaKép

MosziKép
ElalvásKép Én ha van egy szebed fél órám már alszom is. Mióta megvan Kornél nem aludtam ki magam. Ráadásul hiába alszik a prücsök én akkor is gyakran felébredek éjjel.

CsengoKép Mázlid van a jó fej doki bácsivalKép
CsirkeszKép Boldog Szülinapot!
KrisztiKép Kocsi biztosításKép

LauKép Ugye ugye jó dolog szemüvegesnek lenniKép Nálunk is sláger. Bazsi mászásKép gratula!

Üdv;
Vera

hvera

Sziasztok!

Ebben az időben nagyon nyomi vagyok, most már elég volt az esőből.

Csengo,
de jó, hogy ilyen normális dokitok van!

Kriszti, biztosítás Kép

Kormi, Dinó,
szemészeten mi volt?

Moszi,
szerintem próbáld azért naponta többször kóstoltatni más kajákkal is, hátha megjön hozzá a kedve. Drukk, hogy a tejcsi is beinduljon!

Liv,
Dávid hamarosan szaladni fog! Kép

Juti,
helyes a nagyobbik is! Kép

Viola,
szomszéd Kép
A bankok internetes oldalán is elég sok infó van a hitelekről.

Vera,
gratula az üléshez!

Timi,
kutyázás Kép

Csirkesz,
jól tetted, hogy rendbe tetted a kiscsajt.

Cedit,
jó, hogy túl vagytok az oltáson!
Tényleg nem lakunk nagyon közel egymáshoz, de messze sem. Kép a 20-as busszal áthidalható a távolság. Jövő héten a talira mivel mennétek? Én kinéztem a piros 20-ast, arról nem kell átszállni és a Hősök terén tesz le. Esetleg mehetünk együtt is.

Maccs,
klassz a hátizsák!

Linato, jobbulást a szemednek.

Pelenka + pisikifolyás ügyben szeretném megkérdezni a véleményeteket. Liberót használunk és kb. 1 hete minden éjszaka kétszer öltöztethetem át a Márkot, mert átázik, nedves lesz az oldala. Van, hogy a pelenka még nem is annyira pisis, mégis kifolyik valahogy a pisi, pedig ugyanúgy adom rá a pelust, mint eddig, próbálom szorosra meghúzni. Kipróbáltam már az eggyel nagyobb méretet is, abból is kifolyik, talán még jobban is. És nem a pelusban eltöltött időtöl függ a kifolyás, mert van, hogy már 2 óra múlva pisis, de egyszerűen nem tudok rájönni, hogy mitől van. Ja és Pampers-t is próbáltunk, az sem jó. Van valakinek ötlete, hogy mit lehetne csinálni?

Na megyek házimunkázni...
Süss fel nap, fényes nap...

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok!

Macsek!
Nekünk is volt ilyen problémánk a pelusokkal, de amióta figyelek a fütyi lefelé állítására és Áron hurkákat növesztett a combjára nem folyik ki a pisi. A kaki elég gyakran kijön a derekán és a combjánál is. Az új, vékonyabb Pampersnél szinte mindig, a Libero jobb találati aránnyal bír. Mástól is hallottam már a problámát.

Anita!
Popsi emelgetés Kép Láttam már fogcsikorgató babát Kép. Áron legújabb szokása, hogy beszívja a száját és így úgy néz ki mint egy öregasszony fogsor nélkül. Az én kis bagoly pofám:
Kép

Kriszti!
Én dolgoztam az Uniqánál még osztrák honban, akkor még AXA-nak hívták. Undorító egy társaság én is azt mondom. Az autó kereskedésnél elvileg több ajánlatból választhatttál volna. Rábeszéltek? Biztos az Uniqa fizet magasabb ügynöki díjat az autó kereskedésnek. Sajnálom Kép

Lau! Bazsi mászásKép Az én kölkömhöz is küldjetek mozgás tündéreket. Olyan kis lusta...vagy én vagyok türelmetlen?Kép

Csengő! Én is fehér bőrű vagyok. Anyám egész gyerekkoromban vérvételre cipelt, hogy nincs-e valami bajom. Sikerült elérnie, hogy felnőtt fejjel is komoly erőfeszítésembe kerül a vérvétel kibírása. Talán a terhesség javított valamit a helyzeten. Vidd el egyszer, aztán hagyd békén a gyereket. Egy kis maltofer szirup szerintem sosem árt, persze én nem vagyok orvos.

Moszmota!
Nekem sem jön ki semmi a cicimből fejéskor, de az inger nekem segít. Áron sem hajlandó 5 alkalomnál többet enni. Ha mégis, akkor sokat bukik, így nem erőltetem. Hónapok óta 5* eszik, és emellett nem egy gebe gyerek.

Edit!
Én írtam az új generációs oltást. Nekem a dokinéni adott egy receptet, amit meg kell rendelni a patikában. Semmi egyéb tennivaló.
Megkérdezem, hol lehet ezen az Áron beszerezni a bio kajcsikat. A bioboltban 330 Ft-ért láttam. Ez valami nagyker ár.

Linátó!
SzemedKép Írd meg, ha volt valami izgalmas a döntőn, amit mi a tv-ben nem láthatunk.

Liv!
Nekünk is hagyj valamit Dávidból a jövő heti találkozóra Kép

Csirkesz!
Én nagyon szenvedtem attól, hogy nyelvi nehézségek miatt nem tudtam finoman elküldeni a főnökeimet a fenébe osztrák honban. Remélem mostmár megértik, hogy nem vagy óvoda.

Megjött a barátnőm. Sziasztok! Kisütött a napKép
Andrea

KépKép
Áron

LányokKép
Nagyon-nagyon szépen köszönöm a szülinapi jókívánságokat. Nagyon jól esettKép
Apától kaptam meglepit persze, de a fő ajándékot együtt vettük meg, mert egy szupi cipellőt kaptam, hogy újra csini-bini legyekKépKép Meg hozzá gatyót és apa kedvéért szoknyát. (a cipő kivételével persze minden akciós voltKépKép). A meglepim azonban tényleg meglepi volt, mert apa csupa szív, és nagyon romantikus, de nem egy nagy ajándék kitaláló fazon. Most viszont kitett magáért. Olyan cserepes orchideát kaptam, mint amilyenből a menyasszonyi csokrom is volt. Na és persze Botival együtt adták át, és Apa addig ügyeskedett Boti kezével, amíg a kiskrapeknak sikerült megfognia a fülemet, és együtt egy picit meg is húzogatták. Este meg a kedvenc pezsgőmet varázsolta elő a semmiből, és azzal koccintottunk - úgyhogy nagyon szép nap volt a tegnapi, de ehhez a sok jókívánság is hozzájárult, amit Tőletek kaptam.
Sütöttem egy gyümölcstortát - ezt azóta már meg is ettük, ezért ma extrán sokat kell majd tornáznomKépKép

MacsekKép
Ez a probléma szerintem minden fiús anyukánál előbb-utóbb felbukkan. Amikor még pocakos voltam, jöttek nekem az ismerősök, ismeretlenek a jótanácsokkal, hogy mit, meg hogyan KELL csinálni majd a gyerekkel. Ezek nagy részét meg sem jegyeztem, de az első oldalról elázós pelenkánál mégis beugrott egy jótanács: A cerka mindig lefelé álljon a pelusban!
Ugyanis így közvetlenül a pelusra pisilnek a srácok. Ha azonban "fej-fekvéses" a cerka, vagy épp oldalra billenve van becsomagolva, akkor sajna a combikák mellett szépen kicsurog a pislancs. Én figyelek rá, és azóta nincs gondom egyetlen pelussal sem, pedig itt mindenféle olcsót kipróbáltunk már.

VeraKép
Kornél felüléseKép Nekünk is ugyanolyan kulcs-csomónk van, csak a színek másak egy picit.

KormiKép
CickójavulásKépKép Mi volt a szemészeten? Elmentetek végül? Ez az alvásra alkalmas kanapé jól hangzik, de azért arra kíváncsi lennék, mennyi időd lesz majd rajta napközben pihizniKépKép
Csipkebogyó-hibiszkusz nálam is csúszik rendesen, de én max tejmirigy szinten leszek kemény tőle, mert érzésre plötty marad a ciccer.KépKép

ViolaKép
Na végre van pár nyugodt napotok a nőcitől. Remélem most már csendben is marad. Szegény kutyus nem tehet róla, hogy pont egy ilyen hülye a gazdája. ha be lennék zárva és se inni, se pisilni nem tudnék, én is vonyítanék.
Lottót nem vettem, pedig duruzsoltam a férjemnek, hogy mekkora sanszunk is lenne most a német lottón ekkora kakkancs után, és hozzon már haza szelvényt, de erre sajna még nem került sor. De talán a héten, mert szülinapomra Botitól kakis éjszakai pelust kaptam - pedig ilyet szinte sosem produkálKép

JudyKép
Jól elindítottad ezt a szülinapi jókívánságos lavinátKép Külön köszi érte.
Pont mutattam enyém Apának a két G pucéron az ágyon képet, és megállapítottuk, hogy milyen nagyot nőtt nagy G. Ezt a képet most külön megmutatom majd neki, mert egy bicajos G-nek még kevésbé fog tudni ellenállniKépKép Szuper ügyi. Ezt a bicajt a nyuszi hozta? viszitek majd mindig magatokkal, ha mentek a nagyszülőkhöz?
A kiscsajt kicsit sajnálom, de úgy tűnik betartja a heti egy látogatást, mert azóta nem bukkant fel újra, és még az ablakon sem bámészkodik. Gondolom egyedül lehet nagyon.
Kicsit féltem is itt leírni a vele kapcsolatos nyűgjeimet, mert mégis hogy néz ki, hogy egy gyakorló anyukát idegesít egy hatéves kislány??? De azt hiszem ez is, mint sokminden más a nevelésen is múlik, meg azért az egyéniségtől is. Szegényke nekem nem jött be...

LivKép
Boti mindkét módszerrel próbálkozott, mire sikerült neki. Nem hiszem, hogy szabadna ilyet mondania egy gyógyinak, főleg hogy neki aztán tényleg tudnia kellene, hogy minden gyerek más, és másként is fejlődik. Szerintem Dávid nagyon ügyi, hogy már próbálkozik.

LinatoKép
SzemedKép remélem a cseppek segítenek. Hogyhogy az összes gyerkőc beteg? A csajócáid valami ovis nyavaját kaptak el, vagy ugyanabban szenved az egész gyereksereg?

GnéKrisztiKép
Elég furi lehet a nasizóz-kuksizós kislány, de gondolom ő sem magától lett ilyenKép
Adrienn Shrek-Appppa-ja tünemény lehetettKépKép
Ezek a kocsisok meg tényleg nagy hóhányó banda. Nyilván nem kis jutalékért csinálják ezeket a szerződéseket, miközben a kedves ügyfél úgy érzi, hogy egy téglát levettek a válláról.Kép

CeditKép
Tök jól fogalmaztál: pont ez a birizgálás idegesített engem. De a gond letudvaKépKép
Ahhhaaa, most már értem ezt a fejenállósdit. Ha lesz róla kép, igazán feltehetnéd, mert bizti szuper aranyos.

MosziKép
Remélem tejcsi-szopi ügyben pozitív változások álltak beKép A gyulladt fogíny elég ramatyKépKép Küldöm hozzátok a fogmanónkat, de azért ő sem a legbarátságosabb fajtaKép Így is kell?

CsengoKép
Gratula a hízáshozKépKép Anyósnak akkor nem nagyon lett igazaKépKép A kedvükért azért lefénymásolhatnád a kiskönyv ide vonatkozó lapját, hogy lássák, hivatalos helyen mérve sem megy össze az unokájukKépKép Doki nem üzent semmit anyóspajtinak???KépKép De félre a tréfát, gondolom, hogy a pislancsvizsgálattal minden rendben lesz, de azért majd írd meg mi lett az eredmény. Pisi zacsi felragasztás könnyen ment? hol lehet egyébként ilyen zacseszt kapni?

LauKép
Bazsi mászásaKép Ház keresés jól hangzik, bárcsak nekünk is napirendi pont lenne. Ákosról meg mi mást írtam volna, tényleg ilyen, nyílt és kedves, sugárzik róla az érdeklődés. Én csak őt ismerem hatévesként, így senki máshoz nem tudtam hasonlítani magamban a kinti kislányt.

AnitaKép
Ebből a popóemelgetésből lesz később a négykézláb, úgyhogy gratula hozzáKép EsztiképKépKép

Egy kérdés a "fogas" babák anyukáihoz: nektek szokta csigorgatni a gyerkőc a fogait? Boti igen, mióta van alul is meg felül is, néha rájön az ötperc, és csikorgat. Borzasztó hallgatni, a hodeg futkos a hátamon. Szerencsére éjszaka nem csinálja. Hogy lehetne erről leszoktatni, mielőtt még nagyon rászokik? A bónuszkérdés: előfordulhat, hogy egy fogacska eleve ferdén bújik ki? Még nem látom az egész fogat, csak a kibújt fogcsíkot, de az nekem nem úgy tűnik, mintha szabályosan nőne a fog. Lehet, hogy csámpás fogai lesznek?Kép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Fogacskák még mindig nem jöttek ki, de már nagyon fehér az ínye fent is és lent is. Egy helyen mintha éreznék már kibújt fogat, alul, de nem elől, hanem oldalt.

AnitaKép: nálunk is "csikorgatja" Livike az ínyét Kép. Elég vicces, de gondolom jól esik nekik, hogy így is masszírozzák.

Megyek, mert kitört a balhé Kép.

Timi

Kép
Kép
timóca

Ma voltunk 5 hónapos oltáson, Dávid csak picit sírt, amíg fel nem vettem, egyáltalán nem viselte meg most sem, és a gyerekorvos meg a védőnő is megint megdicsérte, hogy milyen szép, milyen nagy, milyen kiegyensúlyozott stb. Kép

Csirkesz Kép, megmutattam Dávid lábát az orvosnak, írt fel rá ekcémakenőcsöt, és naponta kétszer kell kennünk vele, de. és fürdés után. (A sógornőm és a lánya is annak idején kipróbált egy csomó kenőcsöt, de nekik nem jött be egyik sem; hátha nekünk beválik.)
Ti milyen kenőcsöt használtok, és naponta hányszor? Minden nap, vagy csak amikor kezd kijönni Boti lábán a kiütés, vagy amikor megjelenik a szárazság?
Milyen zoknit adsz Botira? Mert én nem találok ilyen kis méretben 100 % pamutot.
Neki csak a lábfején van kiütés, szárazság, vagy máshol is?
Bocs a sok kérdésért.

Anita Kép, a gyerekorvos 2,5 %-os hidrokortizonos kenőcsöt írt fel Dávid lábára.

Macsek Kép, ez hülyén fog hangzani, de próbáltad a gyerkőc fütyijét lefelé "igazítani" a pelusban? Mert, gondolom, oldalt vagy fenn folyik ki.

A dévényes gyógytornász mindig ad nekünk házi feladatot, hogy mit gyakoroljunk. Most a kúszás és a négykézlábra állás van soron. Eddig hiába állítottam négykézlábra Dávidot, azonnal szétcsúszott keze-lába, ma viszont először 3-4, aztán 6-8-10 mp-ig úgy maradt! Nagyon meglepődtem. És nagyon örülök neki!!!!

Dávidnak a fütyije teljesen rendben van, de azért rákérdeztem ma a letapadásdologra. Azt mondta a gyerekorvos, hogy a legújabb elméletek szerint 3 éves korig nem szüntetik meg a letapadást, mert addig még újra letapadhat.
Remélem, nekünk nem lesz ilyen gond, egyelőre nincs, hála Istennek.

Liv

Kép

Kép
liv

Ennek egy részét még délelőtt írtam, de nem tudtam elküldeni, ígyhát most újra megpróbálom.

Köszönjük az érdeklődéstKép
Szemészeti tapasztalat: Nagy szerencse, hogy korán mentünk, így viszonylag gyorsan végeztünk is. Tényleg mindenki nagyon kedves volt, tehát rossz emlékek nélkül távoztunk. 6 hét múlva kell kontrollra mennünk, addig minden nap felváltva 1 órára le kell takarni az egyik szemét, amelyik ellen jobban tiltakozik azt lehet 2 nap egymás után is, ezt majd még ki kell tapasztalni. Szerencsére eltérés nincs a szemfenéken, valószínű, hogy még gyengék a szemizmok ezért kancsalít. A következő vizsgálatra már kaptunk időpontot szerencsére, így talán akkor még ennél is gyorsabban végzünk. Kormiékkal nem tudom mi van, majd biztosan megírja, de sajnos ott kellett hagynunk őket, mert Bernát már írtó türelmetlen volt. El is aludt út közben és azóta is alszik. Benedek nagyon aranyos kissrác és életben is ugyanolyan szép, mint a képeken. Kép

MacsekKép
Libero pelussal már mi is egy csomószor így jártunk, csak azt nem tudom, hogy a háta közepére hogyan tud pisilni, mert akkora azért nincs nekiKép. Most Pamperst használunk és az úgy tűnik, hogy beválik. Úgyhogy jó ötlettel nem tudok szolgálni, nekem úgy tűnt az előző gyerkőc tapasztalataiból kiindulva, hogy ezekbe a "balesetekbe" bele kell törődni. Esetleg próbáljatok meg másfajta pelenkát, hátha az jobban igazodik Márk alkatához. Pl. a DM-es pelus is jó, szerintem.

VeraKép
Kornél füle rendbejött? Nagyon ügyesen ül a legényke a kiságybanKép.

AnitaKép
Bernát egyik mutatványt sem művelte. Eszti biztos edz a mászáshoz. Nagyon laza a csajszi a képenKép Ja, és gratulálok az almareszelőhözKép

LauKép
Gratula a mászáshoz.

LivKép
Bernát is először úgy állt négykézlábra, hogy kezeit kinyújt, majd hátratolta magát. Szerintem ez így teljesen normális.

CsirkeszKép
mi is kívánunk Boldog Születésnapot!
Jó, hogy végre megértette a kislány mit is szeretnélKép. Milyen jó szülinapod lehetett.Kép Biztos előfordulhat, hogy ferdén bújjon ki a fogacska, de az még nem biztos, hogy tartósan úgy is marad. A Donátnak is nagyon szünetesen jöttek ki a fogai, de már egyre közelebb vannak egymáshoz. Mondjuk nálunk a szünetes fog családi örökség. Különben is akkor legyél elkeseredve, ha a maradandó fogai lesznek csámpásak, de szerencsére mostmár a fogszabályzó kezd divattá válni, csak bírja az ember pénztárcával.

CsengőKép
sikerült a pisi mintavétel? Milyen rendes dokitok van! Régebben tényleg ilyen kortól ajánlották már a joghurtot, de mostmár nekem 8-9 hónapos kort mondtak.

Áron-AndiKép
nagyon jó a kép. Bernát is most kezdte el az alsó ajkát szívogatni.

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

LivKép
Tényleg jó sok a kérdés, de megpróbálok gyorsan mindenre válaszolni. Íme a recept, ami alapján nekünk keverik a kenőcsöt (ez tényleg már egy bekenés után használ):
50 g Glycerinum
50 g Stearinum
30 g Aqua Destillata
15 g Elocom 1% krem

Eleinte tarottunk egy kicsit ettől a krémtől, mert az Elocom erős kence, de aztán azt mondta a doki, hogy "hígra" van ez így keverve, ha előjönnek a tünetek kenhetjük nyugodtan. Botinak nem a lábujjai között van gond, hanem a kis kezén, vagy lábán, hátán, pocakján kön elő. Amikor már látom, hogy foltokban mintha száraz lenne a bőre, akkor 3-4 napig kenem naponta egyszer a fürdés után, és egy nap után javul, 4 nap után nyoma sincs. Aztán hetekre megszűnik. tehát nem testápolózom ezzel a krémmel folyamatosan. Neki érzékeny a bőre, emiatt hajlamos az ekcémára, de állítólag két éves kora környékére ki fogja nőni.
Ja, ez a recept testápolónak van bekeverve, lehet, hogy a lábikóra mást javasolna a doki.
Na és jön a nagy vallomás: nekünk csak turkálós babazoknink van ausztriából.Kép De az mind 100% pamut.

Remélem tudtam segíteniKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok
Tegnap rengeteget irtam,de megint elszállt,olyan dühös lettem .Elegem van ebből a sz..r babanetből.Nem értemhogy miért kell állandóan ennyi problémának lenni,ha meg nem tudják orvosolni miért nem szüntetik meg,Ennek igy nem sok értelmét látom L

Liv
Zoknitól nálunk is volt ekcéma,a baj csak annyi a 100% pamuttal,hogy nincs benne gumirozás,és állandóan elhagyja.Vannak olyan zoknik,amik 93 95 97 % pamut a maradék elastan:az jó mert az elastan nem allargizál.Ebbe már nagyon járatos vagyok.Én még az ilyen zokniknak is visszahajtom a gumirozásukat a bokájára,ugye az a legvékonyabb,és azóta nem történt baj

Minden kép nagyon tündéri,a babák már nem is nagyon nevezhetők babáknak olyan nagyok már Kép

Macs
Köszi a medence árát JPuttonyis nagyon jó J Mióta Csirkesz elküldte a puttonyt azóta apa is puttonyt akar venni J Buli szerintem természetes hogy egy picit jobb lett volna baba nélkül,de pár hónap és lehet menni nagyira otthagyva J MI is tervezzük apával

Cedit
Fejen állás Kép

Csirkesz
Mi újság az 5. foggal?Kiscsaj nem próbálkozott azóta ?

Moszi
Nekem a tejtermelésre még ha jól emlékszem Gabóca egyik ötlete vált be ez egy tea
50g kecskerutafű
20 g majoranna
40 g édeskömény
40 g ánizsmag
30 g izlandi zuzmó
40 g csalánlevél
1 ek / csésze és 4 csészét kell meginni egy nap,kicsit keserű

Áron-Andi
Hol vannak ilyen áron ezek a termékek,mert ahol én veszem ezeket majdnem 2x ennyibe kerülnek L Meg tudnád mondani?

Dino
Ezek szerint a himlőt megusztátok J Páromnak is kis korába leragasztott szemüvege volt,ráadásul az egész családja szemüveges,igy a doki is mondta hogy a hajlam meg van,majd megyünk mi is a szemészetre

Linato
Szemed hogy van ? Megasztár buli biztos jó lesz Kép

Kriszti
Autó L Nekünk is ott volt ,de szerencsére sikerült idén váltanunk J
Macsek
Pelusos problémánk nekünk is volt uez,de nálunk is a pampers is rossz volt eredetileg liberot használunk,de abból is kifolyt.Azóta én is figyelem a fütyit Kép

Bandó az utolsó pár napban alig akar enni,mindig megfőzöm neki,majd dobom kiL Talán megint a foga,bár már el s e hiszem hogy lesz egyszer neki Kép Adtam neki panadolt is estére mert nagyon sírós volt,de nem használt,igy is kelt 2 óránként L
Csirkesz Botiját megirigyelve kikezdett a hifivel Kép Igaz a tv álvány elött van egy asztal ami elég alacsony ráadásul megy két fa keresztbe,de még igy is bekúszik alá és bekapcsolja.Apával azt játszák hogy ő bekapcsolja,apa meg ki,majd kihorgásszuk és kezdődik előről Kép

Kép
Kép
nikk0830

Csirkesz, Nikk, köszi! Kép

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Olyan napom kerekedett mára, hogy soha rosszabbat!!!! Tisztára feldobott vagyok még most is.
Igaz, hogy reggel szinte lilára fagyott a kezem, mire eltoltam Benedeket a szemészetre, s az is igaz, hogy végül 11 óra lett, mire végeztünk, de minden rendben van, a doktornő fantasztikus volt. Nekünk is kell takargatni egy hónapig napi negyed órát, de csak hogy megnézzük, tényleg nincs különbség a két szem között. Aztán telefonon jelenteni az eredményt a dokinőnek, s kontrollra csak egy év múlva kell menni, addig meg kell Benedeket tanítani egy szemorvososdi játékra, hogy ismerje a szemorvosnál használt ábrákat.

Mire végeztünk, elállt az eső, így nyakunkba vettük a város a barátnőmmel hármasban. Voltunk az öcsém boltjában egy jót beszélgetni, majd mivel szegény Benedek nagyon fázott, egy-két helyre benéztünk, míg sikerült gyorsan egy gyönyörű polár plédet venni neki. Aztán voltunk még két turkában, a kedvencünkben is, az új angol turkában, a Keletinél, Benedek mindenkit lenyűgözött, túrt magának egy nagy piros plüss repülőt, egy csomó jó cuccot tudtam venni neki. A turkások segítettek, az egyik sarokba elbújva meg is tudtam etetni őkelmét, onnan megint kerek volt a világ. El se lehet mondani, milyen édes-huncut volt őkelme. Sikerült az anyámtól ajándékba kapott összes pénzt a babára költenem, de nagyon jólesett.
Menetközben beleszerettem egy fotelbe, ami csak 30 eft, kár, hogy aludni kicsit kicsi, de holnap megyünk vissza ülőgarnitúrát nézni.
Hazaérve még nagyot játszott Benedek, az asztal azon részéről, amit el tud érni, elpakoltam a nem neki való cuccokat, és a játékait raktam oda, vígan szedegette le őket, s közben a labdáját kergette körbe a nappaliban, valahogy nem akart megállni nekiKép Végül szopizva aludt el, s olyan fáradt volt, hogy a kiságyba berakva már annyi ereje se volt, hogy hasra forduljon. A párom rá is csodálkozott, nem emlékezett, mikor látta utoljára háton aludni. És a párom hozott vacsira grillcsirkét!!! (Néha kitör rajtam a csirkemánia, s másra se tudok gondolni, csak hogy csirkét akarok enni)
Azt hittem, sokkal jobban meg fog az viselni, hogy soha többé nem leszek huszonéves, de egy ilyen nap után bánja a fene.
(ráadásul a melleimet is lassan gyógyultnak lehet nyilvánítani)

Moszi,
eszembe jutott, hogy tejnövelésre nekem még nagyon használ a forró fürdő-zuhany alatti relax. Még a mellgyulladásiam alatt alkalmaztam, s sokszor volt, hogy elötte már nem tudtam fejni többet, a melegvíztől meg újratöltődtem.

Kormi

Kormi

kormi

Kormi,
melyik doktornő nézte meg Benedeket?
Jó, hogy nincs baj a szemével. Keletinél hol van ez a jó kis turkáló?

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Brrrrrr, megint milyen marha hideg van. De végre megint befűtöttek Kép /panel Kép/ Én is megint tavaszt akarok Kép

Moszi:
drukk a tejcsinek Kép és a fogacskáknak Kép
Az én fiam sem szereti a tejpépet, úgyhogy különféle gyümikkel szoktam keverni neki. Úgy viszont imádja. Esetleg érdemes kipróbálnod.

Csnegő:
ugye, hogy minden OK Kép? Amiben nem vagyok biztos, hogyha elmeséled anyósodnak, hogy mit mondott a doki, akkor elhiszi és megnyugszik, hogy minden rendben Kép. De ne legyen igazam Kép Igazából persze az a lényeg, hogy Te tudd, hogy minden OK, és ne hagyd magad elbizonytalanítani Kép.

Kriszti:
biztosító Kép Nekem is ennél a biztosítónál van mindenfélém, nem is figyeltem, hogy drága -e, de most majd megnézem.
Azért nem kapott szurit, mert akkor jobban fájna a kezelés? Jól értem?
Shrek baba Kép Nekem is nagyon tetszett a film. A párommal össze-vissza röhögtük magunkat.

Csirkesz:
szülinapi köszöntés Kép Kép Kép Úgy meghatódtam ahogy olvastam! Én is sok boldogságot kívánok még Neked a pároddal és Botival!
Fogcsikorgatás nálunk nincs. Ferdén növő fogról még nem hallottam, de holnap megkérdezem neked a fogdoki rokonunktól (van 3 manója is, úgyhogy rutinos) és beszámolok mit tudtam meg.

Anita:
biztos nem gáz a popsiemelgetés, ha közben vigyorog Kép, szerintem is a mászáshoz tréningezik.

Macsek:
én autóval tervezem a közlekedést. Szívesen fuvarozlak benneteket is Kép Van autós ülésetek? Akár el is mehetek értetek, kocsival az kb. 5-10 perc lehet. Beszéljünk akár telefonon: 20/957-0112 az enyém.
Pelus ügyben már minden hasznosat írtak a többiek. Amúgy nálunk is volt ilyen pár nap, aztán elmúlt. Mi Pamperst használunk és lefele irányítjuk a fütyit, ahogy a többiek is írták.

Áron-Andi:
öregasszony fogsor nélkül Kép Andris is tud hasonló pofát vágni. Nagyon helyes Áron a képen Kép
Oltás Kép Hmm.... Eddig is tudtam, hogy nagyon különbözőek a dokik, de hogy ennyire Kép?

Liv:
oltás Kép Dávid Kép Szuper, hogy ennyire minden rendben Kép Ez azért a Te sok-sok munkád eredménye is! Büszke lehetsz magadra!

Dino:
szemészet Kép

Kormi:
szemészet Kép Tényleg isteni napod lehetett! Jó volt olvasni. Átáradt a jókedved Kép! A turkák holléte engem is érdekelne.

Tegnap nem is írtam, de totál kiakasztott a dokinő. Hallgatta épp Andris tüdejét és közben az én egyszülöttem persze nekiállt berregni. Erre közölte a dokinő, hogy "Rossz vagy." Se köpni, se nyelni nem tudtam. Itthon aztán azon tipródtam, hogy hogy tudom ezektől megvédeni a gyereket és hogy ez most milyen kárt okozhatott. Aztán rájöttem, hogy ezt a kifejezést még sosem hallotta, úgyhogy nyilván nem is tudta értelmezni. De tényleg, hogy lehet ezektől megóvni a piciket?

Cedit
cedit

Csengő, BOCSI, hogy elírtam a neved!!! Már kicsit fáradt vagyok!

Cedit
cedit

Sziasztok!

Most csak gyorsan és tömören, mert megint jól beleszaladtam az éjszakába.. Kép Kislányom elromlott, valószínűleg az idő is közrejátszik, de már 3 hete tart, szóval nem csak ez a gond. Nem tudom elaltatni csak cicin, pedig nagyon büszke voltam rá, hogy letettem, és magától elaludt. Nem eszik szinte semmi hozzátápit, pedig már mi is 8 hósak vagyunk, lassan tényleg nem ártana egy kis extra rajtam kívül. Mostanában ráadásul alig alszik napal is keveset, éjjel is alig /napok óta 1 óra kröül tudom elaltatni/, és még közben is ébred néha.
A legrosszabb, hogy elképzelésem sincs, hogy mi lehet az oka.. Kép Na mind1, majd megit helyreállunk.. Kép

A teljesség igénye nélkül néhány hsz, bár már úgy le vagyok maradva, hogy talán nincs is sok értelme! Kép

Reditke! Úszásért tényleg kár! Kép Jobbulást Bálintkádnak! Kép

Timi! OltásKép FogakKép Mozi! - de klassz! irigyirigy! Kép

Dinó! Reggel 7-8 körül kel a manó, addig alszom. Bár most tegnap épp 1/4 7-kor ébredt fel. De napközben nekem ha alszik sikerül egy egy órácskát hunyni és az sokat segít. Kép

Viki! Tejcsi ügyben csak sok sikert tudok kívánni, a tönbbiek már adtak tanácsot! Kép
Áron-Andi! Cecelegyetek! Kép

Judí! Kép Jó ki bicaj! Kép Milyen "komoly"nagysrác lett NagyG tavaly augusztus óta!

Linato! Szem Kép Megasztár! CSÚCS!Kép Kép Kép IRIGYIRIGY! Kép

Csengő! Remélem a dokker megnyugtatott végleg! Kép Anyóst felejtsd el: tudod miért van 2 füled? - az egyiken be a másikon ki! Kép

Kriszti! Kép Shrek-"Appa" Kép Kép Kép Hát Adrienn legalább őszinte! Kép

Lau! Kép Én nagyon sokat gondolkodtam a htin, mert a babkocsival is mindig nyüglődünk, de ez bevált, és már nem bánom, hogy megvettem! Kép Bazsi mászsához grat! Kép

Ani! Kép Popózás szerintem normális, felfedezi a testét, hogy mit tud csinálni vele. Nálunk Lili egy hónappal ezelőttig minidg vállból rázta a kezét és úgy csapkodott a játékaival, mígnem egyszer rájött, hogy nini, csuklóból is hajlik a kezem! Kép akkor két-három napig csak a kezét nézve mindent csak forgatott csuklóból! Kép
Fogínycsattogtatás - na ez érdekes lehet! Kép

Csirkesz! Kép Megkésve bár, de törve nem, én is boldog szülinapot kívánok! Kép Gondolom egy ilyen meglepoi után apus is megkapta a jutalmát! Kép örülök, hogy szomszéd kiccsajjal sikerült zöldágra vergődni! Kép Reméljük a memóriáját jobban fejlesztették a szülei, mint a jólneveltségét! Kép
Hátiputibval kapcs: Neked nem szokta összeköpködni Boti a nyakadat? Nálunk Lili néha kakukkvirágos jókedvében elkezd az utcán berregni.... Kép

JÓ IDŐT AKAROK! Kép Fáj a torkom kicsit. Kép
Puszi mindenkinek:
Macs

ui.: az elütésekért előre is bocsi!
maccs

Elszaladtatok megint a sok hozzászólássalKép

CSirkeszKép

BOLDOG SZÜLINAPOTKépKépKép
(Bocs, hogy későn kívánom ezt)

MaccsKép
Dolival el vagyok maradva, szerintem 1 hetet csúszok vele (büntit kell fizetnemKép

UI:várom a talit
Mi még nem mászunk csak kúszunk és kutyázunk de azt intenzíven.

Noémi
fantikbaba

SziasztokKép

KormiKép
Bocsi nagyon! Most vettem észre, hogy az előző hsz-omban a nemalvás szó után nevető figurát tettem. Nemalvás természetesen:Kép. Tényleg bocs!
Csak síkideg voltam a babanet miatt, kb. háromszor próbáltam elküldeni a levelet, majd eltűnt, majd én is eltűntem, ezután újra kellett regisztrálni magam, végül sikerült az akciót véghezvinniKép Csak kicsit bénánKép
SzemészetKépKép
Ez a te tegnapi napod tényleg kellemesre sikeredettKép

MacsekKép
Pelenka: nekünk pisikifolyás még csak egyszer volt. Kakakifolyás viszont rengetegszer.KépKép Bár lehet, hogy fiúknál tényleg számít a fütyiirány isKépKép
Én amúgy Libero-val kezdtem, majd a férjem hozott egyszer Babytime nevezetűt. Tök jó, kakit is ritkábban látok a ruhákonKép Egyébként a Babytime-os popsitörlő is szupi, nekünk beváltKép És persze felennyiba kerül (de lehet, hogy még kevesebbe), mint a Libero.Kép Úgyhogy én annál maradtamKép

Áron-AndiKép
Áron még mindig gyönyörűKépKép

CsirkeszKép
SzülinapKép
Fogacska ügyben nem tudok segíteni, én még azt sem tudom, hogy néz ki, ha kint van a hegye, vagy az egészKépKép
FogcsikorgatásKép

LivKép
Dávid nagyon ügyi a négykézlábon maradássalKép Mindig újabb és újabb tudományokkal lep meg tégedKép
Köszi, hogy írtad a kenőcsöt. Most úgy tűnik a Bepanthen-től teljesen helyrejött Eszti lábujjköze.Kép Bár szerintem egy ideig újra és újra meg fog jelenni ez a dolog.

FantikbabaKép
Boldog névnapot kívánok!KépKép

MaccsKép
Már mástól is hallottam, hogy pár napig-hétig valami megzavarta a kismanóját, de aztán helyreállt a "rend". Biztos nálatok is így lesz, lehet, hogy megint növekedési ugrás van.
Nálunk például sosem jött be, amit a nagykönyvek írtak. Asszem három hetesen, három hónaposan, stb-stb. vannak a növekedési ugrások. Hát, nekünk voltak, de sosem akkor.Kép
NyakbaköpködésKépKépKép

DinoKép
Örülök, hogy szerinted is okés a Tömő utca.Kép Az meg pláne jó hír, hogy Bernát kis segítséggel kinövi a kancsalságát. Biztos, hogy így gyorsan helyrejönnek a gyönyörű szemeiKép

CeditKép
Dokinő beszólásaKépKépKép

Szép napot mindenkinek!Kép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

ezt meg tegnap reggel irtam es ha a fene fenet eszik is elkuldom...

Macsek, nalunk akkor folyik ki a pisi, ha oldalrafordulva pisil eppen. Ilyenkor tok mindegy milyen pelus van rajta,gondolom a futykos iranya nem megfeleloKép Olyankor is szokott lenni, ha tul sok krem kerul a fenekere, mert az szigeteli a pelust es csak elfolyik rajta a pisi es nem szivja be. Ez akkor van ha rogton tisztabateves utan pisil.
Mas otletem nincs.

Mi most eppen harmadik napja probalkozunk vizeletet felfogniKép

csengo
Vendég

Hali
Noémi
Boldog névnapotKép

Csirkesz
Igen, a nyúl hozta a bringátKép egyelőre nem visszük a nagyikhoz, mert ott is van mind2 helyen az unokatesóké, majd ha már nem kell a nagybabakocsit vinni és több hely lesz.
már tudja hajtani, csak megfordulni nem tud vele, meg néha befékezi a pedált, akkor segíteni kell arrébtaszigálniKépKép

bocs, de most nincs több időm írni, szép napot mindenkinek
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Látom az atópiás dermatitis/ekcéma a téma. Bemásolom ide, amit "terjesztek". Anyu bőrgyógyász, és ő ezt szokta mondani:

Fontos megkülönböztetni az atopias dermatitst és az ekcémát. Ma nagyon sok helyen az atópiás bőrre is ekcémát mondanak, ami nem helyes, mert míg az ekcéma allergiás eredetű, addig az atopiás bőr egy nagyon száraz érzékeny bőr, de nem allergia okozza.

Az atopias dermatitis kezeléséről:

Ha a családban nem jellemző az allergia és, a babóca nem asztmás, akkor 7-8 éves koráig nagyon jó eséllyel kinövi. Ez a 7-8 éves kor a max., az is lehet, hogy jövőre már nem jön ki.

Kezelés: a babát fürdetőkrémmel kellene fürdetni (hidrofil kenőcs –amit csecsemőkorban is használnak). Használat (mert sokan rosszul használják) SZÁRAZON a gyereket bekenni vele (nem a vízbe tenni), majd a vízben lemosni róla.

Az atopias dermatitis kezelésének sarokpontja, hogy nem szabad hagyni, hogy a bőr kiszáradjon, ezért akár napjában többször is krémezni kell.

Ajánlott krémek (ezek között vannak drágábbak és olcsóbbak is)
bőrgyógyásszal felíratott krémek:
- 5%os carbamid tartalmú krém (ez egy könnyebb, lágyabb krém, ami picit hámlaszt is)
- vaselinum borici 3% (ez egy zsírosabb krém)
gyógyszertárban recept nélkül kapható krémek:
Hidrolotio ill. lipolotio kb. 1000 ft
Oilatum termékcsalád krémek kb. 1500 ft
Lipicar / lipicar baume (La Roche - Posay márka) kb. 3500 ft a 200 ml
Minőségre bármelyiket nyugodt szívvel ajánlja az anyukám.

Táplálkozás: minden magas hisztamin tartalmú ételt, déli gyümölcsöt kerülni kell
Hisztamindús ételek:
Halak: tonhal, szardínia, szardella,
Sajtok: ementáli, gouda, camambert, cheddar, minden penészes és füstölt sajt
Szalámik: kolbászok, füstölt sonkafélék;
Zöldségek: savanyú káposzta, kovászos uborka, spenót, paradicsom
Alkoholok: vörösbor, fehérbor, pezsgő, sör
Ami még fontos. A hisztamin átmegy a tejbe, tehát, ha a baba csak szopik, akkor a maminak oda kell figyelnie, hogy ne egyen sok olyan ételt, aminek magas a hisztamintartalma.

A steriod tartalmú krémeket csak végszükség esetén szabad használni, mert a bőr hozzászokik és idővel hatástalanná válik

Az atopias dermatitis télen rosszabb, mert akkor a bőr eleve vékonyabb, és érzékenyebb. Amint előjönnek az első napsugarak, látványos a javulás (nem kell a babát napoztatni, ahélkül is javul)

itt sok infót találtok erről:
http://www.allergiainfo.hu/inda5e.html

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok lányok!
Csak egy gyors kérdés most: a tali hogy lett szervezve? X órára ki lett bérelve fix összegért és összedobjuk, vagy úgyanúgy megyünk be, mint bárki más és gyerekenként fogjuk az ott töltött időt kifizetni?

Andrea Kép Áron tündéri!
Persze mindegyik baba az, de rajta most megakadt a szemem.
kyrandia

Sziasztok!

Noémi Kép, boldog névnapot Kép.

Timi

Kép
Kép
timóca

Sziasztok!
Most olvastam a virágkiállításról és vásárról. Akit érdekel:
http://nl.hu/cikk.php?id=219&cid=17652

Andrea

KépKép
Áron

Sziasztok!

Csak gyorsan, mert Márk ma nagyon rossz passzban van, egyfolytában nyafog.

Noéminek boldog névnapot!

Dinó, Kormi
tök jó, hogy normális szemészetet fogtatok ki!

Áron-Andi!
Nagyon jó az a kép!

Kyrandia,
úgy tudom, hogy mindenki külön fizet.

Cedit,
aranyos vagy és köszi az autós felajánlást, lehet, hogy élünk vele. Jövő héten felhívlak mondjuk kedden és megbeszéljük.

Köszönöm a pelusos-pisis hozzászólásokat! Ezentúl jobban figyelem majd a cerka állását. De ha éppen felfelé mutat (áll), akkor nem tudom lefelé állítani neki! Kép Kép Kép
Amúgy elmúlt éjszakára 2 pelenkát adtam rá, ne nézzetek őrültnek és alig lett egy picurkát pisis reggelre.
Lehet, hogy a vastag krémezésben is hiba lehet, jó ötlet és gyanús az is, hogy mióta kifolyik a pisi, azóta szeret az oldalán aludni. Hmmm... köszönöm még egyszer a tippeket, kísérletezünk.

Megyek a nyávogó macskámhoz... Kép

Kép

Kép
macsek11

Orsi, miért szárazon kell bekenni a babát a fürdetőkenőccsel? Én ugyanúgy használom neki a fürdetőt, mint magamnak a tusfürdőt. Gyereket a vízbe rakom, aztán a kenőccsel megmosom mindenét, majd lemosom róla. Igy nem jó?

Kép

Kép
liv

Sziasztok!
Kösz a drukkokat. Szerencsére tegnap előtt és tegnap este volt elég tejcsi. Egyelőre csak köménymagolajjal és tésztával turbóztam, de eddig ez is bejött. Tegnap estére beszereztem a teát, így ma már azzal is turbózom, majd.

Nikk!
Kösz majd megnézem, hogy betudok-e ilyen gyógynövényeket szerezni.

Csirkesz!
Mennyire barátságtalan? Ha nagyon, akkor nem kell. Ha kicsit, akkor kell, majd dumálok a fejével. Kép

Vera!
Én is alig várom, hogy kialudjam magam. És én még szerencsés vagyok, mert mostanában újra csak 1-szer ébred a kisasszony. Kép

Macsek!
Nálunk eddig a libero nagyon bevált. Sajna nem tudok segíteni. Esetleg próbáld ki a Huggiest, vagy a DM-es pelust.

Lau!
Gratula az ügyes Bazsikának. Anya rohangálhatsz majd 2 fiú után. Kép

Kormi!
Merre van a Keletinél ez a turi?

Cedit!
Sajnos tejpép tabu lett, mert allergiás tünetek jelentek meg Vikin. Kép Egy darabig nem kap. Szombattól majd újra gyümikkel próbálom elcsábítani a kajcsira.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Liv Kép
A víz önmagában szárít, azért kell a fürdető, hogy a víztől megóvja az atópiás bőrt.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: