A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Seri!
A most fél éves Katababának sem volt ingere sokáig. 10 naponta kakilt de a doki néni és Angi is azt mondta ne izguljunk ha a babát ez nem zavarja akkor minden ok.( 10 naponta adtam neki kúpot) Később 5 hó körül már kezdett sűrűbben kakilni és amióta mást is kap azóta az inger is megjött és napi szinten produkál.

Lányok!
Nekem Erika hozzászólása tetszett a legjobban.
magunkkal kell elszámolni és nem a fórumos csajokkal, már ami a nevelésünket illeti.
Enikő hozzászólásai pl. nekem teljesen ellentmondásosak. Egyszer két éves kora körül próbálta az akkor hisztis lányát veréssel nevelni, aztán éppen azóta amióta a Nikivel játszóznak, aztán nem is veri, meg csak néha….
Nem teljesen mindegy engem már fáraszt ...
És Hajni is jól mondta hogy az aki már büntetett veréssel(Én is) az nem azt jelenti hogy állandóan veri a gyerekét....
Enikő!
És igen is sértegetsz jogtalanul! Ha csak a véleményed mondod el, attól az még lehet sértő.
Pl: számomra nagyon messze vagy az ideális anyától és tapasztaltnak se mondanálak attól, hogy a te gyereked 3 éves és több fejlődési szakaszon ment át mint a kisebbek. Pontosan a különbözőségből eredően amit olyan sokszor emlegetsz…
Ja, ez nem sértés csak egy vélemény

Kati!
Nekem nagyon belopta a magát a szívembe Kincső. Nagyon aranyosan beszélt és nem tűnt semmivel se nyugodtabbnak a többiektől.

Ja csak hogy Én se maradjak ki a véleménynyilvánításból

Bea
20180827120929

Köszöni Pipi a köszöntést Kriszti:-)))))

Bea, miért akarjátok kiutálni Enikőt?

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Nyúlanyó,
vajon/valyon. Kép Kép Jót röhögtem. Kép
Vendég

szerintem hagyjuk ezt a verés dolgot most már annyiban. Ugye senki nem gondolja komolyan,hogy Eniko vagy akárki más ütlegeli a gyerekét!!!!!!!!

Könyörgöm!!!!!! Plíííííííííííííííííííz.
Vendég

Anita!

Boldog szülinapot kívánok én is a Pipinek!!!

Ildi
tfildiko

"Apró" hozzáfűznivalóm a dolgokhoz:
Tele van a padlás azzal a sok rosszalló megjegyzéssel, hogy "...majd meglátod, ha..." vagy a "majd rájössz, ha...". És a sok "ha" után jöttek az rosszindulatúbbnál rosszindulatúbb megjegyzések: ha terhes leszel, ha gyerekd lesz megtudod, ha elkezd mászni, ha elkezd járni, ha elkezdi ezt vagy azt. "Fenyegetések" garmada, amitől egy idő után nemcsak a hócipő, hanem at ominózus padlás is megtelik egyszer.
Anno a szülés: majd megtudod, mennyire fáj, majd beleszakadsz, majd jött a szotatás - úgysem leszel rá képes. Aztán a hozzátápi: nem fog enni semmit, mert annyit szoptatsz, és sorban minden tapasztalat, amit a csak jóindulatból mondanak, h fel legyél készülve rá.
Ha majd mászik, mindent, amit elér pakol, megeszi a virágföldet, ha jár, kipakolja a szekrényt, ha magasabb, megmossa a kezét a budiban és ehhez hasonló intések.
Most meg majd ha 3 éves lesz és beszélsz hozzá és nem figyel, majd meglátod, mennyire idegesítő lesz.
1 évig laktunk együtt sógornőmékkel és az akkor 1,5 éves (majd 2,5 évessé nőtt) fiúkkal.
Ekkor sok-sok dolgot határoztam el, mit fogok másként csinálni, én hogy fogom csinálni ha a gyerek durva dolgokat csinál (sógornőmékkel való összeköltözésünk után 3 hónappal már várandós lettem).
A kölök verte az anyját, a nagyanyját, érdekes, engem nem. Elkaptam a levegőben a kezét, komolyan és szigorúan a szemébe néztem és azt mondtam, hogy ezt nem teheted! Próbálkozott még talán 2-szer, majd soha aztán. Azt mondta sógornőm, csapjak oda nyugodtan. Mondtam, hogy Erika, a te gyereked, én nem fogom megütni. Neked kell megnevelni, rászólni és nem hisztériázni, ahogy te teszed (eeko is jött a majd megtudod).
Az anyja sikítozott, üvöltött vele, h hagyja abba... stb, de tovább püfölte (később már várandósan is oda-odarúgott neki).
Mi Gergővel a felső szinten laktunk, volt, hogy felvittem magammal, amikor láttam, h az anyjánál elszakadt a cérna (3 hónap után tp-en voltam, elég sok időt töltöttünk együtt soginővel+kölökkel) és játszottam Vele. Nálunk is matatott, levert ezt-azt, de kölökbaráttá alakítottuk a kis lakrészünket és onnantól ha valami tört, akkor vessünk magunkra Kép.
Először ismerkedett a kéglivel. Megfogott, megnézett mindent. Ott ültem mellette és elmondtam, mit lehet, mit nem lehet - ezt onnantól kezdve betartotta (föld kiszedése a virágokból, bocicsengő rángatása, számítógép nyomkodása, verekedés, rugdosás, szekrény nyitogatása).
ekkor jött a felismerés, ha megszületik a Babóm, így fogom csinálni.
Szóval csodálatos kisfiú volt, az anyja ki volt akadva, mit csináltunk Vele.
Mondom: türelem, Erika!
Most jöhet a köv. szöveg... nem írom le, majd Ti úgyis írjátok nemsoká Kép.

Az én gyerekem 16,5 hónapos és:
- nem eszi és paklja a virágföldet
- nem rámolja a szekrényeket kifele
- nem kapcsolgatja a PC-t
- nem rámolja ki a konyhaszekrényt.
Nyitogatja és húzigálja a fiókokat, lepakolja a szobánkban a fényképalbumokat, kedvenc rámolási pontja az éjjeliszekrényem. Többszöri rászólás ellenére is, majd úgy döntöttem, olyan dolgokat teszek bele, amiket nem sajjnálok, ha elrámolja. Korlátok kellenek, de nem CSAK korlátok kellenek. Ez a lakás az ő élettere is, igyekszünk úgy alakítani, hogy mindannyian jól érezzük magunkat benne. Nem pakoltam semmit (ill 2 polcot a szekrényen a nappaliban, ahol a játékai vannak), igenis szokjon hozzá, hogy ez 5 év múlva is így lesz.
Leültünk a konyhában a fiókok elé, kipakoltuk együtt, mindent megmutattam, mi micsoda, ezek mindig itt vannak. Ezt többször megtesszük, lábasokkal is. 2 napig érdekes volt, most kinyitja az ajtót és megnézi, hogy ott van.
Nem kiabáltam rá, ha kihúzta a fiókot, ha a virág érdekelte, ha a szekrényeket kinyitotta, stb...
Nem mondom, hogy nem csaptam a kezére, mert rácsaptam, amikor lesöpörte a tányért az asztalról, nem is vagyok rá büszke, de megfogadtam, hogy türelemmel mindent el lehet érni.
Rendkívül impulzív és heves vérmérsékletű vagyok, de rájöttem, hogy a gyerekhez rengeteg türelem kell. Ha 50-szer mondom el, elmondom 51-szer is. Visszakérdezek és értésemre adja, hogy oké, anya, megértettem.
A gyereknevelés saját magunk vizsgája is, mennyire vagyunk képesek arra, hogy uralakodjunk magunkon, ugyanakkor az idő elérkezése arra, hogy felnőjünk. Nem mi vagyunk már gyereket, nekünk kell példát mutatni sajátunknak (is), hiszen a szülői példa az, ami neki az alap, ami alapján később választ és ahogy a későbbiekben Ő fogja nevelni az unokáinkat. Na, akkor fogunk MI visszaköszönni és akkor lehet itt találkozni és visszanézni a dolgokat, hogy mit csinálnánk másképp Kép.

A törvény bünteti az erőszakot. Az én értékrendemben a verés is az. Megalázó és ha durva, akkor fájdalmas. Miért nem verjük meg az utcán a hülyén parkoló autó vezetőjét? Miért nem csapjuk le a szomszédot, aki 10-kor mos éjjel? Mert ez a módja. Kedvességgel és figyelemmel sokkal többet el lehet érni, mint gondolnánk. Szerintem.

Szóval: mit látok meg, ha a gyerek 2 éves lesz? Ha 3, ha 4, ha 10, ha 15? És a kisgyere kis gond... Ettől is tele van mindenem.
Mi akartuk a gyerekünket és vállajuk mindennel együtt. Nem hiba, hogy megfogant, nem a véletlen műve. El tudjuk képzelni, mivel jár (hisz mi is voltunk 15... évesek), ha különböző korokba ér majd. De megoldjuk azt is.

És pofon: mikor kapja a kölök? Ha anyucinak tele van a töke azzal, hogy az x. rászólásra sem (is) csinálja, amit anyuci (nem) szeretneAnyucinak eljár a keze, gyerek találkozik egy sallerrel, mert anyuci ideges, mint állat.
Kérdem én: kinek is kellene az a saller???

Senki nem akartam minősíteni - nem ez volt a célom.
Csak kiírtam magamból ezeket a gondolatokat.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Anita!
Ugye titeket láttunk tegnap du a Tesconál. Jellemző rám hogy a gyereket ismertem meg, bocsi
De azt hiszem köszöntemKép
Ok befogom
Nem hiszem hogy Enikő ezért fórumot cserélne
Bea
20180827120929

Nyúlanyó, boldog szülinapot Pipinek. Kép Tortás kép?

Seri, Virág se kakilt sűrűn az elején, volt hetente kaki, de hatalmas. Nekünk javasolták a Laevolacot. Ha sűrű és nagyon büdi, kérdezd meg a dokid szerintem.

Gigi
gigi1

Kriszti, ámen:-))) Itt hagyjuk abba, Dancsinak igaza van. Kicsit túl lett vesézve a téma. Éljen mindenki úgy, ahogy akar:-))

nyúlanyó

Igen Bea:-)))) Hát én meg aztán főleg , mint az ellenzős ló, esküszöm:-)
Köszönjük a köszöntést lányok, ünneplés és kép szombaton:-) Kérek mindenki gyerekéről képeket, szeretném nézegetni őket:-)

nyúlanyó

Seri, Idli, Angi!
Köszi a spinálissal kapcsolatos infókat, hát nekem ennél jobbnak tűnik az altatás, az után legalább nem kell ennyit feküdni.
Szerintetek az mitől függ, hogy mikor kapja meg anyuka a babát? Orvostól? Szülésznőtől?
Nekem, mivel Sári ragaszkodott hozzá rögtön odahozták Lénát, először fel se fogtam, hogy azért, hogy szóljonak, hogy átviszik a PIC-re. Kép

Dancsi!
Léna ennél jóval többet eszik, és ráadásul felnőttkajából.

Katica! Erika! Kriszti!
Nagyon jól leírtátok a dolgokat, én is így gondolom és remélem, hogy fogom gondolni mindig is, akkor is ha már 3 gyerekem lesz, és 3 éves lesz, stb...

A tápszerárakon meg csak ámulok. Szokták kérdezni tőlem, hogy sokba kerül egy gyerek, én meg lazán mondom, hogy nem, csak a pelenka, de az meg kijön a családi pótlékból meg az adókedvezményből. (Ruhákat barátnémtől kapom, nekem meg megvan az összes játékom szépen elrakva.)

Enikő!
Előrebocsátom, bocs a hülye poénért!
Ha Bogi tényleg azóta "rossz", amióta Nikivel barátkozik, akkor legjobb lenne Nikianyut megpofozni. Kép

Kriszti!
Nagyon tetszett az a szöveg, amit bemásoltál. Erősen elgondolkodtam, hogy lehet, hogy így nézve nem is olyan hihetetlen, hogy van élet a halál után.

Nóri
norcee

Kristzi,

szép amit írtál, de szerintem ez is totál gyerkefüggo.
Pl. ANgi hiába mondja Virágnak, hogy drága pici lányom, ne másszál már fel mindenhová, de bújj be a fiókba, mert ha milliószor kéri meg rá,akkor is csinálni fogja. És Jozsó is ilyen.

Eszterke szerintem egy tök nyugis cicás kislány, vele ezt meg lehet értetni.

Nóri,
szép lassan én is a saját kajánkhoz akarom szoktatni Jozsót. Majd próbálok úgy fozni, hogy kaphasson belole. Mert a tököm kivan azzal,hogy neki külön fozök, meg magunknak is. Mondkuk Jozsónak nagy adagokat készítek és lefagyasztom.
Vendég

Dancsi, Seri, nem tudom, akkor lehet, hogy le lehet vakarni a szájpenészt. Én erősebben nem próbáltam.

Szerintem amíg valakinek van késztetése hozzászólni egy témához, addig tegye. Akit nem érdekel, az ugorja át. Nekem pl. szimpatikus nagyon, amit Kriszti írt, kár lett volna, ha nem írja le, mert "lezártuk a témát". Megtudtunk róla is valamit, és gondolatébresztőnek se rossz.

Anita, nekem nem úgy jött le, hogy Bea ki akarná utálni Enikőt. Leírta a véleményét, ennyi. Enikő is többször leírta már a sajátját.

A jövő pénteki talira akkor ki jön?

Kati

Kati
katicabogár

Enikő!

"Angi: Te mit csinálnál, ha az oviban lenne egy két verekedös gyerek (ilyen Niki tipusú) és megtalálnák Virágot? És püfölnék? Most öszintén? Vagy ha ilyen lenne Bogi késöbb? Honnan tudod, hogy milyen lesz, nincsen rá garancia. És pár év múlva Bogi erösebb lesz Virágnál ezt Te is tudod... És lesz neki is akarata"

Miért is hegyezted ki a mondandód Virágra?
Mit is akarsz ezzel mondani?

Érdemes gondolkodni, mielőtt írsz, mielőtt valakit piszkosul megbántasz, Én konrétan most is bőgök, mert felháborít, h az emberek ennyit néznek ki egy kisemberből ismerve a múltját, illtve a szemüvege, testalkata miatt...
Nem árulok el sokmindenkinek titkot, h Virág egy életrevaló csajszi, akire irtó büszke vagyok sokmindenért.

"És pár év múlva Bogi erösebb lesz Virágnál ezt Te is tudod..."
NEM ÉN NEM TUDOM, TE HONNAN TUDOD??? ELÁRULNÁD?

A férjemnek elküdtem ezt és azt mondta, gondolkodjak már el azon, h érdemes e Nekem egy ilyen emberrel vitatkoznom, aki ilyet le tud írni... Nem, nem érdemes asszemKép
Hihetetlenül csalódott vagyok.

.:Angi:.
angiszeged

Bocs, Angi, most én is hibásnak érzem magam, hogy újra előhoztam a témát, és annak nyomán kellett így megbántódnod. Kép
Sajnálom.
Virág amúgy tényleg klassz csaj Kép.

Kati

Kati
katicabogár

Lányok,
EZ MÁR DURVA! Kép Kép Kép

egy jó kedvu Jozsó,hogy nektek is jobb kedvetek legyen.

Kép
Vendég

Sziasztok Lányok!

Vita: No comment.

"Ne csak azt tartsd barátodnak,
ki minden tetted és szavad dicséri,
hanem azt is, ki hibáidat feltárja,
és azokat őszintén megbocsátja".

Ez egy idézet, régi tanítónőm írta az kislánykori emlékkönyvembe.

Edinek mi is beadattuk az agyhártyagyulladás elleni szurit. Épp tegnap. Én így tartotottam jónak, így nyugodt a lelkem. Semmilyen mellékhatást nem érzékeltem nála, pedig ő lázasodott eddig mindig a köt. szuriknál.

A bárányhimlőt szerintem nem fogom beadatni, mert az csak leginkább kellemetlenséget okoz. Nem beszélek az exrtém esetekről. Annyira szerinetm nem szabad félteni a gyerkőcöt. Ilyen negatív előfeltételezéssel az utcára se mehetnénk ki, annyi a veszély.

Kriszti, ez a pocak-mese nekem nagyon tetszett. :-)

Pipi, boldog szülinapot!

Voltatok már az Anna fürdőben gyerekekkel? Mi tegnap voltunk a férjem cégének a szervezésésben estefelé. Edi hihetetlenül élvezte, csak jót tudok mondani az új fürdőről. A pancsoló volt a nyerő, de a mélyebb medencéket is rettentően élvezte. Örülök, hogy a gyereket is elvittük.

Vettem Chamomilla 15CH-t, hogy Edi fogzásást megkönnyítsem. Hogy kell adagolni?

Gabici
gabici

Sziasztok!

Nem volt netünk, így csak most olvasom!!!

Karmen: Én kíváncsi vagyok a véleményedre! Szólásszabadság van, vagy mi!
Csak sima Liberós figurám van. Úgy látszik rajtatok is végigment a fosós-hányós.

Anita: Jöhettek és nem foglak kidobni! Kép
Flóra is szerintem-ezik!

Bea: Zolim most olvasta el a könyvet!

Erika: Mézes-vizes fogyiról tudnál bővebben írni, vagy ennyi a lényeg? Mennyi vízbe, mennyi méz kerüljön?

Dancsi: Én csak az agyhártyaellenit adattam be.
Durva a felmászás. Bátor sem ismer határokat. Tegnap felmászott a polcra és nem csak simán ücsörgött ott, hanem fel is állt.

Kaka-téma: Flóra is hetente kakált míg csak szopott. Tápos babáknál kell a napi egy!

Enikő: Violának lehet, hogy nem jó az olcsóbb tápi! A régebbi nem volt jó? Én nem váltottam volna, csak azért mert olcsóbb, ha már bevált. Tudom, hogy sokat költessz rá, de Viola egészsége fontosabb.

Ildi: Hogy tudom odaadni az Aventes fogót?

Ez a mai hozzászólásom:

Hajni: Boldog második szülinapot Pipinek!!!

Sztem senki nem akarja kiútálni Enikőt! Csak végre van valami értelmes, amiről lehet írni!
Azért Virágot tényleg nem kellett volna piszkálni,mert igenis lehet hogy sokkal de sokkal erősebb, mint egy 4 kilós óriás bébi!

Angi: Lécci nyudogj meg és igen is sajna vannak ilyen emberek....

Én nem tudok ilyen szépen írni a gondolataimról, mint Kriszti vagy Erika, meg Katica, de valami hasonlóan gondolkodom erről a dologról.

Aki eddig jelezte,hogy jön:

Erika+Beni
Katicabogi+KIncső
Anita+Luca
Angi+Virág+Bogi
Bea+Kata
Ági+Kristóf
Kriszti+Eszti

Nóri? Karmen? Ti jöttök hozzánk?

Gabi3
inecsg

Gabici,
fogzásra többféle golyó van. A chaomilla akkor jó, ha az amúgy nyugös gyerek hisztérikává, éjjel nem alvóssá válik. Mint pl. Jozsó.

30-60 percenként 5 golyó, ha javul, akkor 17-kor és lefekvés elott 5 golyó. AMint jobban lesz, abba kell hagyni.

Én kaptam a patikában babás mamás homeos füzetet, abban sokminden le van írva. Érdemes beszerezni.

Szerinted Jozsóval is el lehet menni ilyen helyre? Mi még csak gyerek nélkül voltunk.
Vendég

Gabici: Félóránként lehet adni, utána nem szabad inni-enni. 5 golyócska nyelv alatt elszopogatva. De ha nem mered a szájába adni, akkor vízben feloldod, nem keverve vagy rázva.

Gabi
inecsg

hú, 2 fiú és 6 kislány. És Jozsó errol a csajozásról lemarad. Kép
Vendég

Dancsi,
pedig soha ilyen jó dolga nem lenne Kép.

Tegnap vettem én is 15CH-s Chamomillát. Olvastam, h jó mensi-görcsre is. Elszopogattam nyelv alatt ötöt és lőn csoda, egész napra királyul voltam.
Ma is, ma is Kép.
Szal erre is jó, csak szólok (fetrengtem a görcsöktől).

Dancsi,
Eszternek is volt a szájában aludttej, amire a drnéni azt hitte, szájpenész. Hazajöttünk, nnnna, ecsetelünk (borax glicerint kaptunk rá), és sehol nem volt a cucc. Azért megemlítettem legközelebb, h nem szájpenész volt.
gézlappal töröltem ki.

Gabi,
Lucája Hajninak van, Anitának Pipije Kép.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Chamomilla olyan fájdalmakra jók, amikor át akar tőrni valami. Pl gyulladt sebfájdalomra, h a gyenny kitörjön, vagy mensinél ugye a vér, hajzásra is biztos jó:DDD

angiszeged

Sziasztok!

Dancsi, szerintem Kriszti hozzászólásából az is kiderül, hogy nem csak és kizárólag gyerekfüggő a dolog, lásd a sógornője kisfiát. Ott a felnőtteken is múlt.

Gabi3, asszem, kevered:
Nyúlanyó-Anita kislánya: Viki-Pipi
Babamama-Hajni kislánya: Luca
Remélem, jól tudom Kép

Anita, szeretettel gratulálunk a lányod második szülinapja alkalmából!

Gigi: most ideírok: nem fogunk olyan nagyon hirtelen elutazni, elég akkor hazaérnünk, ha már otthon van a tesóm és a baba.

Az Anna fürdőn már gondolkoztam én is, talán egyszer majd megnézzük a férjemmel, aztán eldöntjük, Kincsőt érdemes-e elvinni.

Gabici, jó programokat szervez a férjed cége!

Kati

Kati
katicabogár

Anita! BOldog születésnapot a csajnak, Téged is Isten éltessenKép!
priviben írtam neked.

angiszeged

Kriszta: Akkor Te abban a szerencsés helyzetben voltál, hogy volt tapasztalatod mielött neked megszületett Esztered. És elöre "lefixáltad magadban", hogy Te nem így fogod csinálni. És igazad volt.
Nekem nem volt senki akiröl/akitöl példát láttam volna(a saját kisgyerek koromra nem emlékszem).

A többi mondandóddal kapcsolatban igazat adok neked, tökéletesen. Én sem ütöm verem a gyerekemet. Az, hogy néhányszor a kezére csaptam az egy dolog. Nem lehet egy kalap alá venni azzal, ha sírásig kék-zöldre ütöd, mint egyesek...Kép

Bea: Én azt mondtam bizony szoktam néha rácsapni a Bogi kezére, ha ez neked verés akkor a szótáradban tegyél rendet! És egy szóval se mondtam, hogy rendszeres verem, mert ez nem igaz. Úgyhogy légyszives ne állíts olyat ami nem igaz!
És sose mondtam, hogy ideális anya vagyok. Vagy igen? Sztem itt sokan nem vagyunk azok. És igazából nincs is ideális anya szerintem, mert minden gyereknek másmilyen anya kell. Csak a cél ugyanaz, az út odáig mindenkinél más. De ezt már mondtam.
És nem értem más magánéletében miért kell vájkálni és más életvitelét miért kell pocskondiázni (itt a fórumon akik ismerjük egymást). Én azért hoztam fel a Niki témát (mellesleg itt senki sem ismeri öket azaz anonimek), hogy tanácsot kérjek, hogy mit tegyek (azon kívül, hogy ötszázszor mondtam már az anyjának, hogy nevelje meg a kölkét)!! Én itt senkit nem minösítettem anyai mivoltában, ezzel szemben Te engem igen! Csak annyit mondtam, hogy nem biztos, hogy Angi, Kriszti.....stb csinálja jól. Honnan tudod? A "másik oldalt" is meg kell hallgatni és el kell fogadni más véleményt is!

Angi: Úr Isten Angi! Te paranoiás vagy, már bocs!Azért hoztam elö Virágot, mert NEKED ö a gyereked és nemsokára oviba fog járni és meg fogják találni az ilyen verekedös gyerekek, mint mindenkit. Modhattam volna Bogidat is, csak Virág elöbb megy közösségbe, hiszen ö a "rangidös". Bogim 15 kilós, Niki 12. Ránézésre kb fele akkora, mint Bogi és mégis meggyepáljaKép. Ez nem testalkatfüggö! Nem arra gondoltam amire Te!
Semmi bajom Virággal, örülök, hogy jól van és, hogy büszke vagy rá. Te biztos 1000x jobban meg tudod ezt itélni hiszen veletek történt meg az a szörnyüségKép. Én nem tudom, hogy "ilyen elöélettel", milyennek kell lennie. Nem volt semmi hátsó szándék a soraimban. Én nagyon sajnálom, hogy így történt, de tényleg (mindeféle irónia nélkül)! Már csak azért sem, mert akár velem is megtörténhet...

""
"És pár év múlva Bogi erösebb lesz Virágnál ezt Te is tudod..."
NEM ÉN NEM TUDOM, TE HONNAN TUDOD??? ELÁRULNÁD?

Én 3 évvel vagyok fiatalabb a növéremnél, de kb 6 éves korom óta nem bír megverniKép Erre gondoltam....Kép
""
Én még nem nagyon láttam olyan testvérpárt akik ne veszekedtek/verekedtek volna. Biztos van. Én még nem láttam! (de most tuti, hogy majd sokan letámadtok, hogy de hát Ti sem verekedtetek a tesótokkal sosem......Kép)

Tényleg nem tudom miért akarsz kiutálni.Azért más másképp gondolkozunk? Én nem sértödöm meg ha valaki leírja a véleményét rólam, csak ha rágalmaz, azon viszont felkapom a vizet! Én sem vagyok tökéletes, söt! De itt senki sem az. Mindenki követ el hibákat, biztos vagyok benne, hogy te is. Azt viszont utálom, hogy kiforgatod a szavaimat és a sorok között mindig találsz valamit amibe beleköthetszKép!
Megkérdeztem Zsuzsitól miért nem csípitek egymást. (nekem eddig különösebben nem volt veled bajom) Mondta, hogy olvassam el a topikot az indexen. Megtettem. Az, hogy te megbántasz másokat az nem gáz, mert neked szabad???, de te a véleményt, a legjobb szándékot is támadásnak veszed...KépKépKép Sajnálom!

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Nyulanyo, Vikit mi is szeretettel koszontjuk a szulinapjan!

Katica, en is a 76/77-es evfolyamhoz tartozom, de nem tudtam, hogy mi voltunk az elsok, akiket oltottak. Nalunk az osszes lany kapott oltast. Allitolag rozsahimlos az is lehetett, akinek nem voltak kiutesei, mert az esetek nagy reszeben csak egy belhurutos lefolyasa van. (Vagy valami hasonlo, a lenyeg, hogy eszre sem veszik.)

Agi
agi77

Ági: és hogy lehetsz 26 éves, ahogy a profilodbn írod, ha 76-ban vagy 77-ben születtél??? Kép

Kati
katicabogár

Ági: Neked meg azt tegnap azért írtam, mert provokáltál a szoptatásos beszólásoddal! Nem sértödtem megKép csak szarul esettKép! Mert nem vélemény volt, hanem provokáció!

ceniko
Szeged

Dancsi: Nagyon édes Jozsó a kádas képen. Tudod mire gondoltam, hogy ha Violának és Jozsónak lenne közös gyereke, mekkora fülei lennénekKépKépKép Violáé se kispályás, de kezdem megszokni!Kép
Enikö

ceniko
Szeged

Kati,
úgy, ahogy én is annyi vagyok Kép!

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Na mit mondtam, hogy Enikőt nem kell félteni a kiutálással kapcsolatban!
A szótáramban rend van, na nem egy helyesírásos szótár mert abban viszont nem tudok rendet tartani.
Enikő!
A jó szándékot nagyon keresem a hozzászólásaidban de nem találom.

Bea
20180827120929

Gabi3: Van még egy doboz az elözö tápiból, ha ez elfogy akkor visszatérünk arra, és megnézem marad-e a kaki ilyen! Ha változik, akkor viszaállunk, ha marad akkor nem az új tápitól van!

Nóri: Nem sértödtem megKép és igazad van. De nem csak Nikianyut kéne felképelni, hanem Nikiaput is. Az se neveli. Apucinak elég kései gyerek (közel 40) és apuci egyetlen picilánya, apaszemefénye. Elfogult egy icipicit!Kép
De mostmár elegem van ebböl a Nikis témából. Értelmes tanácsot végül is nem kaptam, csak én voltam boncasztalon.
Enikö

ceniko
Szeged

Kriszti: Kép
Most látom, mi egyazon évben születtünk!

Kati
katicabogár

Bea: Nem írtam, hogy az enyémeimben vannakKép!Általánosságban gondoltam drága!
Szeretnéd, ha többé nem írnék?

ceniko
Szeged

Enikő: valaki írta, hogy ő nem menne arra a játszótérre. Másvalaki pedig, hogy tekintsd partnernek a lányod és beszélgess el vele arról, hogy neked nagyon nem tetszik, ahogy Niki viselkedik, ezért nem szeretnéd, ha ő is ezt tenné. Vagy valami ilyesmi, nem biztos, hogy pontosan idéztem.
Nem tudom, mennyire szoros a kapcsolatotok, az valószínűleg nem megoldható, hogy egyáltalán ne találkozzon a két gyerek, de ha észérvekkel nem tudtál hatni rájuk, akkor csökkentsd minimálisra a találkozásokat. Ne járjatok egymáshoz pl.(ha eddig se jártatok, akkor tárgytalan).

Kati

Kati
katicabogár

Eniko, na akkor most leirom, amit a szoptatasrol gondolok. Igazabol nem is provokacionak szantam, tenyleg elkezdtem irni, csak inkabb kitoroltem.
Nem azt mondom, hogy nem akartal szoptatni, hanem hogy Neked nem annyira fontos a szoptatas, mint mondjuk nekem, vagy masnak. Ezzel nincs is bajom, sajat jogod eldonteni, hogy mit adsz a gyerekednek. Azt viszont pofatlansagnak tartom, hogy amikor a tobbiek probaltak tanacsot adni, es segiteni, hogy minel tovabb szoptathass, akkor nem tudtal a szemunkbe nezni, es azt mondani, hogy lanyok, ne erolkodjetek, en inkabb tapszert adok Violanak, azt jobbnak talalom, jobban hizlal, stb. Kicsit ellentmondasos vagy nekem is, a mult heten allitolag meg minden eteteskor szoptattal, ezen a heten meg mar 1x sem. Ez hogy lehet? Nem hiszem, hogy 1 het alatt 6-7 szoptatas hirtelen abba tudtal hagyni. Tenyleg nem az erdekel, hogy mit es hogyan csinalsz, csak vallald fel.
Ez nem ragalmazas, csak velemeny! Remelem nem haragszol meg erte! Nem akarok most ujabb vitat nyitni, a veres dolgot sem direkt irtam, ugy oszinten nem gondoltam, hogy ez ennyire serto lesz. Kerlek most ne vagj vissza, ha valamit bantonak talalsz, akkor elore is elnezest kerek, nem volt szandekos!

Elnezest mindenkitol, akinek unalamas tema.

Agi
agi77

Kati: Hogy ne menjek arra a jáccóra nem megoldás. Mert alapvetöen azon túl, hogy az én gyerekemre IS rossz hatással van, más gyerekek is járnak arra a játszóra. Próbáltam már beszélni Nikianyuval. Az nem kifejezés, hogy próbáltam, könyörögtem, hogy legalább szóljon rá, hogy tudja a gyerek, hogy nem jó amit müvel!
Elkerülni max akkor tunánk öket, ha elköltöznénk innen (vagy ök), "sajna" 1 lépcsöházzal arrébb laknak!
Eddig is egyenrangú partneremnek tekintettem a Bogit. Anyukám nem is ért ezzel egyet, hogy így nevelem a BogitKép Mindig piszkál ez miatt! Én az égegyadta világon mindent megbeszélek Bogival.
De ha együtt vannak a "2 kistörpe", akkor "süket lánynak szerenádot..."

Ma délelött egyébként a Niki bocsánatot kért tölem amiért lehülyézett és leköpte a Bogit. De ezt kemény harccal értem el. És miért én neveljem más kölkétKép?

ceniko
Szeged

Eniko, ez a Puskas jatszo?

Agi
agi77

Ági: Ha annyira érdekel,azért nem szoptatok, mert 4 napja hasmenésem van és hányok és a védönö azt mondta járvány van inkább fejjem le...
Amikor volt a tali a Honvéd téren Bogiapu vitt el bennünket, emlékszel??? Elötte szerdán engedték ki a kórházból (fertözö), mert ugyanez volt a baja (pincér igy komolyabban vették,5 napig volt bent, de negatív lett minden tenyésztése,mai napig jár nospa injekcióra, mert annyira görcsöl a hasa!!!!). Most rajtam a sorKép Görcsöl a gyomrom-hasam-,hányok és hasmenésem van, szarul vagyok. Felhívtama védönöt, ö mondta, hogy diétázzak és ne szoptassak, fejjem le öntsem ki! Szerencsére Violának semmi baja és Boginak sem! Naponta 2x tudom kifejni. Ez vanKép.

ceniko
Szeged

Ági: Nem a Puskás, itt a házunknál levö picijáccó. Azért járunk ide (föleg) mert közelebb van hozzánk (ha pisilnie kell Boginak csak fölugrunk, ha a kicsi sír 1 perc és otthon vagyunk) és mindenki ismer mindenkit.

ceniko
Szeged

Eniko, sajnalom, hogy beteg vagy Kép, jobbulast! Orulok, hogy nem vitazunk!

Ezt a jatszot nem ismerem, valoszinuleg ki is hagyjuk.Kép

Agi
agi77

Ági: Köszi aranyos vagy. Túl fogom élni, nincsen szerencsétekKépKép. Ma egyébként már Nikanyunak is fájt a hasa! Délután mondta! Ha kidöl idepasszolja a gyerekétKép Ha szarul vagyok én is rá szoktam bízni a Bogit, mert nincs másKép Úgyhogy én függök töle!KépKép Elég baj ez nekemKép

ceniko
Szeged

Sziasztok!
Végre megy ez a vacak...
Anita, nálunk is van cicisimi. Van, amikor csak úgy alszik el. Nálatok is ilyen célt szolgál?:-))
Hogy miért eszek kenyeret? Hát mert éhes szoktam lenni, kérlek alássan:-)) De ez a rozsos dolog megoldotta a problémámat, mert lehet érezni a különbséget. Nem telít el annyira.
Nagyon aranyos Pipi a képen! A multkoriban Kriszti is ebbe a pólóba öltöztette Esztert, mi is használjuk. Jó ez a Pampers, de még jobb, ha már nem kell használni.

Gabici, ekkora különbség van az ízek között? Lehet, hogy igazad van és felében kellene keverni a lisztet.

Lányok, azt olvastam a babaszobán, hogy 3 éves korig nem a szellemi fejlesztés a lényeg, hanem a sok mozgás, mert ezek vannak hatással a későbbi szellemi fejlődésre. Persze nem arra gondoltak, hogy ne foglalkozzunk a gyerekkel, csak arra, hogy felesleges, sőt káros túlzásbavinni, mert egy pici lélek még nem alkalmas magasabb szintű dolgok megismerésére. Inkább hagyjuk őket sokat mozogni és maguktól felfedezni a világot.

Enikő, gyógyulj meg gyorsan!
Én is utálom a figyelmetlen anyukákat!

Angi, aki ismeri Virágot jobban, az tudja, hogy nincs vele a világon semmi baj, hacsak az nem, hogy frászt kapnék, ha meglátnám az ablakban vagy ilyesmi, amit már említettem:-))) Kis zsivány:-)) Szerintem Enikő is erre gondolt. Egyébként én akartam kérdezni, hogy nálatok ki volt a családban ilyen hihetetlenül aktív? Vagy esetleg akrobata volt a foglalkozása?:-)

Kriszti, nem tudom visszaolvasni, hogy írtál-e valamit a teleport pro-s kérdésemre. vacakol a babanet.
Az egyik mondatodhoz (kis gyerek kis gond..)annyit, hogy azért ezt az elvet nem lehet besöpörni a szőnyeg alá. Ugynis jön még a dackorszak (hangsúlyozom: mindenkinél!, merthogy élettani a dolog, nem anyuka- vagy gyerekfüggő).
És bizony az oviban is meg kell harcolni majd a gyerekekkel mindenkinek a maga harcát. Eszternek is, Boginak is, Lucinak is, mindenkinek.
És tudod, már előre vérzik a szívem az olyan kedves és gyengéd gyerekekért, mint pl. Eszter, vagy Bogi vagy Luci, amikor egy neveletlen durva kölök fellöki vagy megüti. És bizony az lenne a legobb, ha megvédené magát a gyerek, de onnantól meg már erőszakot emlegetünk.
Szóval szerintem semmi sem csak fehér vagy fekete, de arról se álmodozzunk, hogy mindig ilyen jó lesz az élet, mint most.

Jézus, majdnem átmentem Kafkába, bocsi:-)))
Eldugulok!!!:-))
Ugye nem személyeskedtem? Sok pusz mindenkinek!
H

Kép
babamama

Kriszti, láttad már ezt az oldalt?
http://www.gifs.net/animate/page1.htm
H
babamama

Jó reggelt!

Dancsi!

Nagyon édes a Jozsó.Látszik,hogy nagyon jól érzi magát.A fürdő is nagyon tetszik.
Minden egyes kajáláskor eszembe jut a fiacskád.Egyszer ehetnének együtt a Noémivel,hátha a csajszim is kedvet kapna.Tegnap alig vacsizott.Az uzsi is kevés volt.Aztán éjjel fél 3h-kor arra ébredt,hogy ő nagyon éhes.

Kriszti!

Lenne egy kérésem.Elhoznád a Gabitól a fogantyút?Én nem tudok kimenni a talira,és veled utána tudnánk talizni.Majd este hívlak más ügyben is.

Gabi!

Remélem,hogy elhozza a Kriszti.Most várom a válaszát.

Enikő!

Jobbulást neked!

Anita!

Neked is boldog szülinapot kívánok!

Ildi
tfildiko

Eniko,
olyan dila vagy: fülügyben. Kép Jót nevettem.
Vendég

Anita, Pipinek boldog szülinapot!
Akkor a hétvége nálatok most csupa ünneplés? Nagyon jó !Kép

Dancsi, Jozsóka nagyon aranyos vidám kis srác. Miért nem jösz ki Gabiékhoz? Vagy nálatok is csak otthon tud enni a gyermek?

Angi, Virággal minden rendben, a kis vadócoknak nem csak a testi fölény számít. A csendesebb gyereket is piszkálhatják, meg bárkit, aki hagyja magát. Dani fiam nem egy kis vékony gyerek, aztán mégis szurkálja a mellette lévő gyerek. Csak. Dani meg nem szól semmit...

Enikő, örülök, hogy legalább Te neveled Nikit. Hátha kevésbé lesz rossz hatással Bogira.
Jobbulást neked!

Kriszti, köszi, hogy megosztottad velünk unokaöcsis tapasztalatodat, nagyon tanulságos volt!Kép

Gabi, mézes fogyi: minden étkezés előtt egy kiskanál méz pár korty vízzel, majd étkezés után egy teáskanál méz egy pohár vízben elkeverve. Figyelj rá, hogy ne hagyd ki egyszer sem, annál hatásosabb. Aztán majd számolj be légyszi, jó!
Én is elkezdem megint, mert most híztam egy néhány kilót sajna.

Benedek olyan kis mászóbajnok, hogy csak na! A lenti játszón felmászik a mászóka tetejére, mindig utána kell másznom, különben biztos leesne. Most már megtanult kimászni a kiságyából is.
A wc-re meg fürdőszobaajtóra szerelt apuci kívülről zárat, így most már nem kell félnem, hogy bemegy oda.
Fényképet róla nem tudok most felrakni, majd talán máskor.

Mindenkinek szép napot!

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Ildi,
megdumáltuk Kép.
Noncsinak boldog névnapot kívánunk Kép!
Kép
Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Sziasztok!
DancsiKép

Hajni: Hol van az a cikk a babaszobán? Én pont fordítva tudom (tesómtól), hogy a szellemi fejlesztés (is) nagyon fontos, mert ha most "bejáródnak" a kis agytekervényei, késöbb,mint a szivacs, úgy fogja magába szívni a tanulnivalót, olvasnivalót, információkat a gyerek.És Boginál ez bejött sztem. Kb 5x olvastam el neki az Arany Lacinak címü verset és már felét (az elsö felét) tudja. Nagyon érdekel a cikk, elolvasnám.

Egyébként amit írtál a dackoraszakkal kapcsolatban,egyetértek és pont erre gondoltam amit Angi félreértett. Gondolom azért értette félre, mert Virágot hoztam fel példának. De hozhattam volna bárki gyerekét. Csak nem tudtam, hogy ez a jelenség (egymás gyepálása,majd én megmutatom ki az erösebb...stb) a dackorszak sajátossága!

Erika: És ez a mézes vizes dolog télleg hatKép? Olyan hihetetlen számomra, hogy pont egy édes,finom dologtól lehet fogyni!Kép
Mondjuk nekem most nem kell diétázni, mert az elmúlt néhány napban lement pár kilóKépKép
Az a baj, hogy miért nekem (vagy nekünk másik szülöknek) kell rászólni a gyerekre. Miért nem az anyja/apja szól rá? Kép
Mi volt a múltkori matekversenyen????

TFIldikó: Sétáltok ma? Lent leszünk a játszón sztem! Bár tegnap annyira fújt a szél, hogy Violának elkezdett folyni az orraKép! De hát muszáj levinni Bogit, mert nagy a mozgásigénye.

Kriszti: Te érdeklödtél a fejlesztö játékok iránt?

Szép napotKép
Enikö

ceniko
Szeged

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: