A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Macs
Nagyon jók a képek Kép Lili nagyon jól birta a mulatságot Kép Gondolom nektek is jó volt kicsit mulatozni Kép Anyudnak sok boldogságot
Meg tudnád irni mennyibe kerül a medence ?Köszi Kép

Anita
Hurrá almareszelő Kép Most már jöhet egy új probléma Kép

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok
Hétvégén hazaugrottunk a nagyszülőkhöz, Gellértke szerencsére most nem kínlódott annyit az oltással.
Már ő is tökélyre fejlesztette a pörögve bejárom a szobát típusú mozgáskombinációt. Pelusozás és öltöztetés közben szeretné legjobban bemutatni a hasravágom magam című produkciót.
Foga továbbra sincs, de mint mondtam családi hagyomány, Nagygé is 10 hónapig fogatlan gyík voltKépde addig minden nyafogást rá lehet fogni a fogakraKép
a kajálásba kezd belejönni, 2-szer kap gyümiket, kedvence a sütőtök, bár komoly vetélytárs a bátyja, aki visszaszokott a bébipempőkre és rájött, hogy sütőtök-fun.

Anita
ReszelőKép nagylánykodásKépKép

Timi
Gratu kiskutya-leányhozKép

Noémi
Heléna továbbra is gyönyörűKépAllergiaKép

Macs
Csodaszépek a fotókKép nagyon csinik vagytokKép gratula anyudnakKép

Viola
Habtapis kép tündériKép

Kormi
HarapásKép Nekem is kirágta anno Gergő, amikor jött a foga, de csak pár napig fájt, és utána megszoktuk egymást és még szopizott pár hónapig.

Magi
KukiügyKép én is hátra szoktam húzni mind2 skacnak, nálunk sógornőm nem szokta a fiának és ott is 3 éves korára úgy felgyűlt, hogy a gyerkőc egész nap ordított, hogy letörik a kukaca, annyira fájKép

CsirkeszKép
Boti kakkantyúzásaKépKép mostmár aztán tényleg követeljük azt a Boti-összes könyvetKépKép én tutira megvennémKépKép
hát, igen nem fejnehéz vagyokKépKép alantabb vannak a problémásabb testrészekKépKép

Andi
Gratula a fogyihozKép én is majd el akarom kezdeni, ha Kisgé már stabilan eszeget főzeléket is.

pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

SziasztokKép

Lányok ma légyszi szorítsatok,mert tegnap olyan történt amit rémálmomban sem gondoltam volna.Az alattunk állandóan bezárva tartott és tutuló kutya tulajdonosának az ajtajára kitettünk egy papírt(szöveg:legyen szíves ne hagyja egyedül a kutyát,mert egész d.u. ugat hetek óta!Tiszt:Viola)erre megvárta míg elmegyünk az ajtaja előtt és ránk engedte a dögöt és azt üvöltötte hogy jegeljük mi a feje fölött síró BÜDÖS KÖLKŰNKET+azt már le sem írom,hogy engem milyen jelzőkkel illetett.Végigbőgtem az estét,ma próbálunk intézni valamit ez ügyben+ d.u temetik keresztanyumatKép.Nagyon elvagyok kenődve,bocsi most nincs erőm reagálni úgy fájnak a szemeim a bőgéstől meg a nem alvástól.

Viola
h_viola

Sziasztok lanyok!

Gyonyoruek a gyerkocok.
Erre felbuzdulva csinalok ma en is egy par kepet ma.

Viola!

Nos nem is tudom mit mondjak ugy fel vagyok haborodva.
Nos en meglincselnem a pasast is a kutyajaval egyutt.
Nos nekem van 2 Nemetjuhaszom, ha gondolod szivesen elmegyek hozzad az egyikkel vagy mind a kettovel. Ha kiengedi majd jol moresre tanitja a kutyat is es a pacakot is.

Vagy ha gondolod, akkor az utcan mikor setaltatja, mert te nagyjabol tudod, hogy mikor viszi ki, akkor kell lent megvarni.

Es akkor nem is fogja tudni, hogy hozzad tartozunk.

Egyebkent meg fel is lehet jelenteni, hogy ratok uszitotta a kutyat, mert az fegyvernek minosul.

Sot el is lehet vitetni a kutyat, ha bejelented az onkormanyzatnal, hogy egy lakasba bezart kutya keservesen vonyit.
Akkor felfeszitik az ajtajat es elviszik a kutyat.

Mast jelenleg nem tudok.

Ja talan meg anyit tennek, hogy az ajtajara irnam, hogy ha ilyen kulturalt es kedves akkor en is az leszek.

Es bevezetnem a lakasba a klumpat es ejjel surun jarnek wc-re.
Tartanek egy kis bulit is, zeneve.

Nagyjabol ennyi.

Hu az ilyenektol teljesen felforr az agyam.
Az ilyenek miatt utalnak engem is mert kutyam van.
Kép

Bocsi nektek a duhonges miatt.

MAgi
Vendég

Viola,
majdnem elsírtam magam azon, hogy milyen szomorú lehetsz és a helyzet milyen reménytelennek tűnhet most.Kép
Segíteni konkrétan nem tudok.
Nyilván a hivatalos eljárás lenne a célravezetőbb, nem a bosszúhadjárat. Te nem teheted meg, hogy direkt hangoskodsz, hiszen ott van Míra, meg szerintem akkor olyan leszel, mint a szomszédod.
Sajnos, ez esetben neked mindenképp rosszabb, mert te a gyermekedet próbálod védeni és emiatt nem ragadtathatod el magad. Ő meg nem a kutyáját védené, hanem csak a saját igazát, mert aki képes így bezárva tartani a kutyáját és tud is róla, hogy az állat ezt nehezen viseli, annak nem számít a kutyája. Ő már csak azért sem tenne semmit. Nem tudom, hogy ha tényleg hivatalos úton próbálnátok intézni valamit, abból is mi lenne. Ha elviszik a kutyát, vagy ilyesmi, akkor lehet, hogy még hülyébb lenne veletek?
Juj, szegénykéim, ez tényleg nagyon nehéz...KépKép
A párod mit mond?
Amúgy esélyetek sincs eljönni onnan?

A temetéshezKép sok erőt Neked!

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Sziasztok!
Nagyon régen nem írtam, olvasni sem olvastam csak néha. Amióta vacakolt a babanet kedvem sem volt megnyitni az oldalt.

Dino! Bernát nagyon ügyes, hogy már áll.
A szemét én is minél előbb megmutatnám szemésznek.

Viola! Remélem sikerül valamit intézni a pasas ellen. Hihetetlen, hogy milyen emberek vannak.Kép

Beszti! Kika karám nekünk is kell mindenképpen. Ráadásul kettő. Remélem májustól tényleg lehet majd kapni.

Andi! Szuper a fogyókúra amit bepötyögtél. Hú, jó sok karaktert kellett begépelned. Azért nem semmi a bevásárlólistája sem.Kép El is mentettem a gépemreKép

Minden fotón gyönyörűek a gyerekek.Kép

Ruben és Lorena /7hó+5nap/pörög forog, nagyon élvezik egymás társaságát. Fiamnak két fogacskája is kibújt már. Ha megfogom a kezét azonnal feláll és legszívesebben egész nap úgy maradna. Egyedül még nem megy neki. Lora nagy szájú egész nap mondja a magáét. Cserfes egy nőci lesz belőle. Ő üldögélni szeret, persze neki is csak úgy megy, ha megfogom a kezét, de aztán már ülve marad egyedül is.
Már most nagyon rafináltak, ha egyikük sír és kiveszem a járókából, a másik rögtön rázendít, pedig addig békésen játszott.Kép

Kép
linato

Sziasztok lányok!

Maccs Kép nagyon szépvoltál a keomizében (Kép)

Noémi Kép Allergia Kép Mi a Városligetben szoktunk császkálni, mert kb. 2 hetente megyünk Állatkertbe és tényle ujjé!

Anita Kép Amikor nekem 3 hónap után megjött, teljesen fel voltam háborodva. Mindenhol azt olvastam-hallottam, hogy a szopi alatt a legritkábban jön meg. Kép Persze én azon is fel voltam háborodva, amikor Liza nem bújt ki a kiírás estéjéig... Kép

Andi Kép Sok kitartást a fogyóhoz! Elmentettem, de mi egy másik fajtával gyötörjük magunkat. A férjem 2 hét alatt ledobott 7 kilót, én előtte sem mertem ráálni a mérlegre, most sem. Kép
De csinálom.

Juti Kép Liza is zsigerel a pelenkázás alatti forgásával, kell neki minden, ami a pelenkázón van. Elég nehéz úgy tisztába tenni, hogy egy kézzel a feje felett lógatok valamit, a másikkal meg ahogy sikerül... Kép

Viola Kép A szomszédokat megkérdezném szép nyugodtan, hogy milyen megoldást látnak a probléma megoldására és ha semmilyet, jöhet az Önkormányzat, a rendőrség (hiszen rádengedték a dögöt), az éjszakai bosszantás (klumpa tényleg jó Kép). (Ha elköltöznétek, én pont árulom a lakásunkat. Naon szééép... Kép Kép)

Liza egy kis örökmozgó, amióta a járókában van nappal, azóta hihetetlen sokat fejlődött! És esze ágában sincs ott elaludni, hanem dörgöli a szemét, amikor álmos és be kell vinnem az ágyába.
Voltunk mérni, 6300 gr, 65 cm. (6 hó és 2 hét, nem egy óriás, az tény, de nagyon rendben van)
Amikor mondta a védőnéni, hogy menjünk tanácsadásra, majdem mondtam, hogy kérdezzen bátran, ha tudok segítek. Tőletek és a sógornőmtől mindent meg tudok kérdezni azonnal, de már rég nem volt problémánk szerencsére. Kép
Na, megyek dolgozni, picilány alszik.
(Egyébként már 1,5 hónapja ezt a rendszert alakította ki: 6-6.30 ébredés, 9-9.30 alvás,
14-14.30 alvás, 20-20.15 alvás. Nekem tetszik! Kép)
kyrandia

Az előbb nem sikerült elküldeni és mivel sejtettem, hogy el fog szállni, előtte átmásoltam word-be, így csak vissza kellett másolni és nem pedig újra írni. Lehet, hogy csak nekem új ez a módszer, de hátha valamelyikőtöknek bejön. Bosszankodás helyett. Kép
kyrandia

Ti hogyan készítitek el a meggyet a gyerkőcöknek? Nyersen, vagy főzitek pár percig?

Kép

Kép
liv

Linato, de jó, hogy újra itt vagy! Kép Sokat gondoltam rátok, hogy mi lehet veletek.

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Olyan sokat írtatok, hogy nem tudtam még visszaolvasni. Csak a képeket néztem meg, mindenki nagyon gyönyörűséges! Kép

Képzeljétek, Márk beindult a hasra fordulással, rengetegszer csinálja egy nap és már második este volt, hogy átfordult hasra és úgy aludt el. Tudom, hogy ez a tudomány eltörpül a ti nagy lurkóitókkal szemben, de én olyan nagyon boldog vagyok!!! Csak behozza magát a drágám!

Ja és most egy hét alatt hízott 150 gr-ot!!! Biztos, hogy kutya baja, egyszerűen a múlt hónapban állt át az új kajákra és akkor kevés volt az energiája azért nem hízott annyit.

Múlt héten sokat csavarogtunk a városban. Találkoztunk egy barátnőmmel és a 1,5 éves kisfiával és a Károlyi-kertben lévő játszótéren voltunk. Szeretnék mindenkit figyelmeztetni, hogy legyünk nagyon résen a babákkal, mert a következő történt:
Beszélgetünk a barátnőmmel egymás mellett állva, kisfia tőlünk 3 méterre a kavicsokkal játszik. Jött 3 óvis csoport és elárasztották a területet. Egyszer csak azt látjuk, hogy az egyik óvónő a barátnőm kisfiával játsik, majd egyre közelebb húzza magához, puszilgatja, orrát dörgöli hozzá, fülébe suttog, ölébe veszi. Kicsit ledermedtünk, mert olyan természetellenes volt az egész, egy idegentől túl sok az ilyen szeretgetés. Arra gondoltunk, hogy hátha nem lehet a gyereke a nőnek és azért viselkedik így, kicsit megsajnáltuk, de rossz érzése is volt a barátnőmnek, ezért odament és udvariasan azzal amondattal, hogy megyünk haza elvette a gyereket a nőtől. Miközben szedtük össze a cuccunkat, látjuk, hogy a nő robog a kijárat felé és eltűnik. Szóval nem óvónő volt, hanem valószínűleg egy beteges hajlamú valaki és ha nem vagyunk résen elviszi a gyereket. Nincs rá bizonyíték, de nagyon rossz érzése volt mindkettőnknek. És mindez úgy történt, hogy 3 méterre voltunk a gyerektől és barátnőm folyton figyelte mit csinál. Tehát sehol ne tévesszük gyerekeinket egy pillantra sem szem elől!!!!!!!!

Most megyek, aztán majd igyekszem visszaolvasni.

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok!
Háááát..., fogyi ügyben csak annyit, hogy tegnap "bűnöztem", vendégek voltak és én is ettem a kókuszgolyóból, amit nekik csináltamKép. De nem baj, ma folytatom.
És majd bepötyögöm a 2.hetet. Szegény férjuram is itthon van fekvőgipszben, szombaton fallabda közben megsérült...Kép.

Maccs, nagyon tetszik a ruha, ami az esküvőn volt Rajtad. Ugye, jól emlékszem, hogy az Ázsia Center-ben vetted? Megkérdezhetem, mennyibe került, és hogy láttál-e ott ilyen stílusú felsőt is? Szombaton osztálytalira megyek és van egy ilyen anyagú cipőm (piros), amit fekete nadrággal szeretnék felvenni, és vennék hozzá egy ilyen felsőt is. Köszi!
Andi
U.i.: Pipike kedvenc majszolnivalói a címkék. Eldöntöttem, ha már megunja őket, levágom és elteszem mindet, és ha nagy lesz, megmutatom neki, hogy ezek voltak a kedvenc "játékai"Kép.
(Nikinek az oviban volt egy kis társa, aki a szöszöket gyűjtögette a szőnyegről és vitte haza őket - ennél talán a címkerágás jobb egy fokkal).:o
Vendég

Andi!

Nem rossz a szoszgyujtes sem.
Legalabb tiszta lenne a szonyeg otthon. Kép Kép Kép

Nalunk a konektor a slager.

Nem gyozzuk takargatni oket, meg biztonsagi dugokat dugdosni bele.

Magi
Vendég

Macs, Trompipi, Áron-Andi és ha van még valaki
BOLDOG NÉVNAPOTKép

Ma elvittem baba-mama klubba a kölyköket. nagyon élvezték, de jól elfáradtunk.

Macsek
Gratula a forgáshozKép Bolond nőciKép

Linato
Szépek a lurkókKép

Trompipi
CímkerágcsaKépKép

Viola
SzomszédKép

Liv
én anno Gergőnek simán nyersen adtam a fagyasztott meggyet, kimagozva, kiolvastva, imádta. persze mehet főzve is, meg meggyszósznak.

na pá
Jud

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

SziasztokKép

AndikKép
Boldog névnapot kívánok Nektek!KépKép

JutiKép
PörgésKép Igen, most Eszti is így közlekedikKép
SütőtökKép

LinatoKép
A babák gyönyörűekKépKép

MacsekKép
Gratula Márknak a forgáshoz és a hízáshozKép
Kirázott a hideg, mikor olvastam arról a nőcirőlKép Ez tényleg nem vicc. Már az is durva, hogy letaperol egy vadidegen gyereket, de hogy még ráadásul ezért megy oda, az tényleg gyanúsKép Elég ijesztő!

TrompipiKép
KókuszgolyóKép Biztos én sem tudnék ellenálli nekiKép
GipszKép

LányokKép
szoktatok inni Lipton Yellow Label teát. Én imádom, de nem tudom, hogy van-e benne fekete tea, ezért szerintem kb. egy éve nem ittamKép Szerintetek van benne? Most nincs dobozom, amin megnézhetném... Na, itt az újabb problémámKépKép

Esztinek szerintem nemsokára kijön a fogacskája, mert napok óta nyügizik vele. Mondjuk éjszaka nem ébred fel, maximum felsír egy picit, de nappal gyakran nyűgös és látom, hogy a nyelvével nyomkodja-masszírozza az alsó ínyét.
Most azon drukkolok, hogy mielőbb túl legyen rajta a picurka.Kép
Szedjük a gyógyszert, amit a kaki miatt írt fel a doki, így most nem nagyon szeretnék még plussz fájdalomcsillapítót adni neki, úgyhogy remélem hétvégéig nem súlyosbodik a "fog"fájás.

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Sziasztok Lanyok,
hat en is jo reg nem voltam, de miota szarakodik a babanet nem nagyoon volt kedvem irni.

Annyit kene visszaolvasnom, hogy csak nagyjabol atfutottam.
MInden baba gyönyörü, szepen fejlödnek, öröm nezni!
MIndenkinek gartula a fogacskakhoz, maszashoz, kutyazashoz es egyeb tudomanyokhoz.
Abel is forog össze-vissza, de nem mindig, csak ha olyan kedve van. Szegenykem mult penteken megkapta az utolso oltasat es melle meg egy masikat is, ugyhogy mind a ket combikajat meszurtak. Nagyon sirt, estere jol be is lazasodott es nem kapott levegöt, ugy el volt dugulva az orra. Visszavittük a dokihoz, azt mondta, hogy az orrdugasz a laztol van, kapott kupot ejszakara es reggelre mar nem is volt laz. De azert meg levert volt egesz nap. Mara mar kutya baja.
Kaja nalunk is megy ezerrel, hol kisebb, hol nagyobb sikerekkel, kedven a sütötök meg a krumpli karfiollal es marhahussal. Erdekes modon amit en fözök neki, azt nem hajlando megenni, azonnal hanyni akar töle. Igy sajna egy ideig meg marad a bebikaja.
Van egy kis allergiaja is, sajna nem tudom, hogy mitöl, de gysnitom, hogy nalunk is az öszitöl, mint Noemieknel. Majd meglatjuk, most nem kap egy darabig.
Volt mericske is, igy 5 ho es 3 hetesen 7050 gramm es 70!! cm. Jo nagy a lelkem, hala Istennek nem az en mereteimet örökölte, hanem az apjaet.
Fogunk meg nekünk sincs, de egy hete mar nagyon nyüglödik, ragcsak, nyalzik, doki szerint hamarosan elöbujik. Remelem is.

Viola,
sajnallak nagyon a szomszed miatt, ha mashogy nem megy, akkor tenyleg hivatalos uton kell megoldani a dolgot, mert meg a vegen baj lehet belöle.

Macsek,
meg a hideg is kiraz attol, amit irtal! En tuti utannaszaladtam volna a nönek es jol megteptem volna!

Andi, gratula a fogyashoz! Nekem is kene mar...

Tennek fel kepeket is, de a net nem engedi, tul nagyok. HOgyan is kell kicsinyiteni? Trompipi Andi, asszem Te irtad meg egyszer hogyan kell. Leirnad nekem megegyszer? KÖszike.

Na megyek, mert Abel felebredt.

Puszi mindenkinek
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

BOLDOG NÉVNAPOT AZ ANDREÁKNAK!KépKép

Noémi
fantikbaba

SziasztokKép

Viola: kiakasztó a történet, férjemnek is meséltem, inkább nem részletezném, milyen szavakat használt...Kép Pároddal kellene mindenképp beszélni, hogy rakja helyre a szomszédot, különben még durvább lesz a helyzetKép

LinatoKép gyönyörűek a gyerkőcök!!Kép nagyon szépen fejlődnekKép

MaccsKép nagyon szép a ruhád, illik hozzádKép és Lili milyen nagyot nőtt!Kép

Andreáknak BOLDOG NÉVNAPOT!!Kép (Maccs, Trompipi ÁronKép)...és akiről nem tudjuk, hogy AndreaKép

AndiKép Balázs a zsinórokért van odaKép legyen az telefonzsinór, vagy telefon nyakbaakasztó, akármi, tisztára remeg, hogy megkaphassaKép
És persze mindent tömköd a szájába, résen kell lenni, a múltkor a kisollót szedtem ki a kezéből, közelített a szája felé. Épp az íróasztalnál ültem veleKép
Ákos nem vett semmit a szájába annak idejénKép

Bazsi ma délután csak 1 és negyed órát aludt, mert elkezdtek kopácsolni, meg fúrni a kettővel mellettünk levő erkélyen, így ennyi volt.
De most lemegyünk kicsit sétálni, talán alszik egy picit.

NoémiKép Heléna egyre szebbKép

SziasztokKép
Lau
lau

Előszőr is!Boldog Névnapot minden Andinak!
Macs!
Nagyon szép voltál!!!(biztos most is)Remélem jól éreztétek magatokat.De jó is volna egy kis bulis süti!Pedig nem nagyon kellene.Lenne mit leadni.De niuncs erőm hozzá.
Ezért aztán minden elismerésem azé aki kitartóan tud fogyózni!Gratula nekik!
Viola!
Sajnálom ami veletek történt!Mint azt már sokan kifejtették sok a hülye szomszéd!Én azt javaslom neked,hogy hivatalosan kell eljárni.Ha végre valamire lehetőséget ad egy törvény ki kell használni.Én nem veszekszek egy szomszéddal sem.Felemelem a telefont és megkeresem a polg.hiv. illetékest.Ha kell,hogy nyoma legyen a dolognak leírom és postázom.Nem éri meg az ilyenekkel veszekedni mert fából van a fejük!
KITARTÁS ÉS SOK ERŐT!!!!!!!!!!
Csirkesz!Leszel kedves és naponta tájékoztatni minket Boti kalandjairól!!!!!Hidd el mindenki szivesen olvasná!
Lányok!Reggel az első etetés ideje alatt a Mokkát szoktam nézni a TV2-n.Szoktak menni sms-k.Nem tudom ki robbantotta ki a vitát de múlthéten végig a GYES és GYED volt a téma.Voltak nagyon parasztok.Mindennek lehordták a kismamákat.Felháborító volt.Macs jutot eszembe aki javasolta a szakszervezet megalapítását.Hát igaza volt.Nekünk is le kellene zárni a Kossuth teret.Csak az a baj,hogy max. három órát bírnék mert Adrienn bizztos megéhezne.
Adrienn egy érdekes lény!A pempőket nem akarja enni.De ha ott ül ebédnél az asztalnál majdnem kiesik a székből annyira enne a mi kajánkból.Én kelkáposzta főzeléket ettem és adtam neki. Jóízűen falatozta.Féltem,hogy este pocakfájás lesz de nem volt.
Linato!
Örülök,hogy minden rendben veletek.Hogy bírod a két kicsivel?Hogy eteted őket?Vagy van segítséged?
Üdv.GnéKriszti
gnékriszti

Beszti Kép, írtam a Kikának e-mailt azzal az elkerítővel kapcsolatban, amiről írtál, hogy mikortól kapható stb. Idézem a válaszukat: "Valószínűleg a tavalyi évben általunk forgalmazott színes-műanyag
járkakeretre gondol.
(mérete: 115x115 cm, 60 cm magas, ára: 22.990,-Ft)
Sajnos a fenti terméket már nem gyártják. A nagy érdeklődésre való
tekintettel próbáljuk pótolni."

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok,

nem tüntünk el, csak kicsit sűrű volt a hétvége. Pénteken babás buli volt nálam, és végre Kornél is beszállt a játékba. Nem is gondoltam, hogy így élvezi majd a labdázást. Megtanult ugyanis felülni( tolat négykézlábról) és azóta nincs megállás. Mint aegy kis sajtkukac. Most is ezerrel mondja a magáét itt a hátam mögöttt, pedig...

Szóval ma reggel a fülészeten kezdtünk. Tegnap annyira fájt szegénykém bal füle, hogy fél órát sírt, ha csak hozzáértünkKép Lehet, hogy a szombati esküvőn szedett össze vmit.Estig vártunk( vendégségben voltunk anyósoméknál) mivel láza nem volt. Szerencsére nem középfül gyulladás, de a hallójárata teljesen begyulladt. Kapott csíkot és szerdán megyünk vissza a doki bácsihoz. Szerencsére ismerős, így nem kellett órákat várni.Viszont a nagy ijedtségben én szinte alig aludtam éjszaka(apja se sokat)Kép Kornél Panadollal tök jó kedvű volt. Azóta is kap, mert nem nagyon nyugszik.

MaccsKép Esküvő, fotók, lassúzásKép
KrisztiKép FelülésKép izomsorvadásKép
CsirkeszKép KalandokKép

PocóKép SúlyKép
Lbori.) tányérszélKép nálunk a pohár a sláger
MagiKép fütyiügyekKép Én nem húzogatom, lehet, hogy sebészet lesz belőle.

ViolaKép
míra habtapiKép Kornél is imádja rágcsálni. SzomszédKép

NoémiKép Heléna sétáltatásKép
LinatoKép IkrekKép

KyrandiaKép pelenkázásKép Nálunk is ezerrel kell figyelni.

MacsekKép Márk hasra fordulás
Többieknek folyt köv.
Megpróbáljuk elaltatni KornéltKép

Vera

hvera

Azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy ti miben altatjátok el a gyerkőcöket, illetve igazából arra vagyok kíváncsi, hogy a lábfejükön van-e valami (rugdalózó, zokni stb.). Mert Dávidnak 2-3 hete kijött az egyik lábán valami kiütés, szárazsággal kezdődött, most picit pikkelyes, meg ki van repedezve két lábujja között, a védőnő azt mondta, próbáljam ki rá a fürdés utáni kenőcsöt, attól sokkal rosszabb lett. A férjem családjában van egy ilyen öröklött allergiás megbetegedés, a nővérének a kezén jött ki nagyon csúnyán, az unokahúgának a lábán, és nekik az jött be, hogy sokat szellőzzön a gyerkőc lába, meg csak pamutzokni legyen rajta. Úgyhogy most zoknivásárlásba kezdünk, mert nem vagyok biztos benne, hogy Dávid zoknijai tiszta pamutok, de a rugdalózóban se szellőzik a lába, és tul.képp sosincs szabadon, csak fürdéskor meg előtte 20 percet, így sose tud levegőzni. Hálózsákunk nincs. Zokni nélkül szeretném altatni, de sokszor lerúgja magáról a takarót éjjel. Szerintetek így könnyen megfázik egy baba?

Kép

Kép
liv

Noémi
Heléna nagyon szép kis hölgy

Timi
Kutyázás Kép Kép

Anita
Mensi Kép Kép Liptonba szerintem van fekete tea

Viola
Szomszédod nagyon kiborító,remélem minél hamarabb megoldódik a helyzet,mert ez igy tarthatatlan

Linato
jó ujra hallani rólatok KépSzépek a gyermekek nagyon

Macsek
Játszótéri történet nagyon durva Kép Annyi elmebeteg van tényleg nagyon kell figyelni

Andi
Cimke evés Kép szöszgyüjtés Kép Nálunk a 100-as pzs zacsi a menő,meg a szilviának a hengere Kép

Kriszti
mokka Kép elég elkeserítő. Főzelék Kép Kép tudja mi a jó Kép

Vera
Babás buli Kép fülészet Kép

Minden Andinak boldog névnapot Kép

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok!
Liv en nem altatnam pamutzokniban sem, mert felek hogy elnyomja a labat. viszont a takarot lerugja, igy bizony halozsakot vettem. Sajnos eleg dragak, de muszaj volt.

En is varom Boti legujabb kalandjait, meg a tobbi babaet is!
Nalunk is a nagy dobozok, ujsag zacsko stb a legerdekesebb. Miki nagyon szereti utogetni a dolgokat. Olyan, mint egy kisdobosKép

Vett az ocsem No-ban autosulest, mert persze ott sokkal olcsobb. Ma beleultettem, ime:
Kép

csengo
Vendég

Macs! Én a Polisettet használom, nekem annak nincs mellékíze KépKépKép Ennek ugyan nincs Na-ciklamát tartalma, de ettől még ez is mesterséges édesítő. Egyébként infoim szerint a tejbe töredék része jut be annak, ami a köldökzsinóron keresztül bejutott anno.

Fanni egy nagy bélpoklos. Küldök pár képet, hogy miken él a kiscsaj KépKépKép

A hintán...

Kép

A csomagolópapíron...

Kép

És anya tisztasági betétjén... KépKépKép

Kép

Pocó

Kép
Kép
pocó

SziasztokKép

Megint csak köszönni tudom Nektek LÁNYOK,hogy így tartjátok bennem a lelket!Temetés lezajlott,jó hogy túlvagyok rajt.A reggelt a polgármesteri hivatalban kezdtük,mert a kutyás szomszéd még 38 hetes terhességem idején uszította rá a páromra a kutyát,mert szólni mert a folyt. ugatás miatt és akkor már beadtuk a kérvényt ellenük.Ma az ügyintéző mondta,hogy annó azt igérték neki elviszik a kutyát kertes házba,ezért csak valami min. pénzbüntetést kaptak.A történteket hallva leesett az álla,s mondta azért emlékszik ennyire az esetre mert neki is nekitámadt a kutya...Most várunk remélem azért egy csecsemő még fontosabb,mint ennek a NŐNEK(mert nem férfi,hanem egy megkeseredett özvegy,akihez a nagyobb fia sem jár,mert az említett kutya már az unokát is megharapta)az érdekei.Felső szomszédnál is új fejlemények:a fiúknak is vettek klumpát így már esténként 4 pár fapapucsba megy a "móka"sőt a szőnyeget is felszedték,mert állítólag porallargiás lett a család minden tagja+3 napja este 10-11 között kezdődik az ágyazásos mutatvány.Halál rendesen szóltunk nekik is annó,hogy 8 után már szeretnénk altatni a picit,na azóta megy ez.Belefáradtam az egészbe,a héten jön egy ingatlanos ismerős,valamit muszáj lesz kitalálni,pedig egész terhességem alatt csinosítottuk a lakást,párom két kezi munkájától lett olyan kis meghitt,de most már menekülnék innen,mert ez már nagyon sok így.A régi lakók mellettünk állnak,de ők meghuzzák magukat inkább,mert a kutyás áll. nagy feljelentgetős isKép.Valaki van köztetek aki szocpol és hitel ügyekben járatos eseteleg,minden infót köszönök előre is?!Itt SZhelyen most épp felhöszakadás van óriási dörgésekkel,de Míra megsem rezdül, a felsö lakók mellett ez nem zaj szegénykémnekKép.Most eldugulok,holnap megyünk mi is Apával Pestre,csak itthon ne kelljen lennem...

Szép álmokat,aki reggel olvas majd annak gyönyörű napot kívánok és mégegyszer köszönöm,hogy így mellettem vagytok!!!

Viola
h_viola

Azért a kaján kívül mást is szeretek ám KépKépKép

Kép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Sziasztok!

Először is köszi a sok bókot, nagyon jól esett, az az előnye ennek a rucinak, hogy ápol és eltakar...! Kép Névnapi üdvözleteket is külön köszönöm szépen! Kép
A többi Andreának is sok boldog névnapot kívánok!
Kép
A nagy érdeklődésre való tekintettel a medence ára 3190 Ft volt, és a Corában vettem. Kép Van más méretben is és olcsóbb változatok is vannak. Ha járóka helyett használjátok érdemes valami jó puhát alátenni (nálunk az ágymatracon van a földön), mert akkor igazán bulis a hempergés benne! Kép
Végre készült kép a hátiputtonyunkról is íme:
Kép
Kép
Kép

Kormi! Bagoly, Bagoly, itt Veréb! Kép Te még később írtál, mint én! Kép Bimbóvédő azért esetleg egy próbát megér! Kép

Noémi! Leányzód továbbra is szépséges Kép Hogy halad a dolgozat??

Timi! Kutyázás Kép Nem sokára Livike is mászni fog, győződ utolérni! Kép

Ani! Pedig nem is akartam megkönnyeztetni a családod! Kép A fogzásra esetleg próbáld meg a Chamomilla Vulgáris homeósbogyeszt, azt a pocakra kapott gyógyszer mellett is adhatod, sőt, még a pocit is gyógyhítja! Lipton Yellow Label - az egyik legerősebb feketeteája a Liptonnak - különben én is azt szeretem a legjobban Kép)) Meg a Ceylont! Kép Vizsgaidőszakban 2 bögrétől nem aludtam egész éjjel! Kép

Andi! Kép Köszi a listát, és a belefektetett munkát! Kép A rucit a az Ázsia Centerben vettem, ha szemben állsz vele a jobb oldali szárnyban 2-3 árusnál is láttam, végül a második emeleten a baloldali folyosón találtam rá az enyémre. A ruha 9990-ről 6990-re volt leértékelve, és vettem hozzá én is egy hosszú ujjú kabátkát pirosban 5990-ért, mert más alkalomra is fel tudom majd azt is venni pl. fekete alsóval. Kép Voltak szép rövid ujjú felsők is, de sajnos az árára nem emlékszem! Kép A lift mellett is van egy klassz bolt, ott csupa kínai rucit árulnak, ott láttam szép bársony ruhát, de az nekem kicsit túl elegáncsos lett volna. GYÖNYÖRŰ gyönggyel varrott alkalmi ruhákat, felsőket próbáltam még alul a hátsó büfé mellett egy indiai boltban, de azok sajnos kicsit húzosabbak voltak (felső 7500), és a ruhák az én nyomi, deformi, antikonfekció alakomra nem voltak jók.

Nikk! Lehet, hogy csúnya dolog ilyet írni, de azért a bulizás a gyerek nélkül sokkal jobb lett volna, a szertartásokra a rohanás meg nekem kifejezetten nehezemre esett Kép

Judy! Fürdés utáni pelusozás nálunk néha kettőnknek 2 órát tart, mert Lili annyira be van indulva! Kép Életveszélyes mit művel, hol a kiságyba esik majdnem bele fejjel, hol a másik oldalon a kisszekrényen levő dolgokat borogatja, de úgy, hogy közben majdnem fejre esik.. Kép

Viola! Szomszédaid nagyon kiakasztóak Kép Lehet, hogy a legjobb megoldás a költözés, mert én a hivatalos úton történő ügyintézésben nem hiszek. Nekem már több rossz tapasztalatom is van, még egyszer sem lett semmi eredménye.Kép A nem hivatalos módról meg csak olyan brutálisan gonosz dolgot tudnék írni az alsó szomszéddal ill. kedves ebével kapcs. hogy az ilyen nyílt fórumon inkább mégsem...Azért kitartás..

Linato! Jó hogy jöttél, öröm volt látni a két édes kis lurkódat! Kép Nem lehet könnyű neked sem a két manóval! Kép
Kyr! Kép De jó nektek, hogy legalább valamilyen rendszer van a napokban!Kép Nálunk még mindig teljesen össze-visszák a napok, nem tudok semmit kiszámolni! Kép

Reditke! Ma ill. mostmár csak tegnap vagytok 8. hósak! Milyen gyorsan rohan az idő! Kép

Macsek! GArt a forgáshoz, ugye, ugye, Márk is milyen egészséges ügyes baba! Kép Nőci:.. hát fölöttébb érdeles a sztori.. Kép Hiába itt Pesten én még a villamosra sem nagyon tudok felszállni annélkül, hogy egy két ketyósba ne botlanék bele.. Kép

Motiot! Kép Jó hogy jöttél te is, ne hagy magad a bnet rendetlenkedése miatt eltántorítani! Kép Ábelnek oltáshoz jobbulást kívánok! Méretekhez gratula! Kép

Megyek tanulni! Kép
Puszi:
maccs

Sziasztok!
Utólag is Boldog Névnapot az Andiknak!

Macs,
én ma már kb a 3. éjszakai szoptatásom után vagyok, azaz már kétszer aludtam!Kép Sajna nálunk úgy megy, hogy pl múlt éjjel lefeküdtem éjfélkor, szopi éjfélkor, fél 2-kor, 3-kor, 5-kor és 5-től már ébren is maradt. Egy szopi ideje elötte-utána kezeléssel, fertőtlenítéssel min.20 perc, vagyis összalvásidőm közelíti a 3 órát (alulról) Reggel megkérdeznek nekem egy sebkezeléshez nagyon szakértőt, mi a jó ***-t kezdjek a sebeimmel. Bimbóvédőre érik a beruházás.
Kertimunka babával a hátonKép edzésprogramnak se lehet utolsó...

Viola,
én is csak kitartást és sok erőt tudok kívánni neked. Ilyenkor tudom a mi lakásunk erősen hangszigetelt módját nagyon értékelni, bár azért amikor a felettünk lakó kislánynál babazsúr volt, az keményen lehallatszott itt is. Vékonyabb falaknál tényleg átok tud lenni sok bunkó ember.

Ma voltunk Benedekkel látogatóban a nővéreméknél. Tudom, hogy nem minden baba fejlődik egyformán, de az, hogy Csilla 13.-án volt 6 hónapos, és még csak hajlandóságot se mutat a fogásra, nem baj egy kicsit? Mondjuk nem mertem szólni a nővéremnek, nehogy zokon vegye. Pedig nem is látszik túl pufóknak Csillus, azért jó súlyban van és jó hosszú baba, kb utolérte méretben Benedeket.

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Jó reggelt mindenkinek!
Adrienn mindig a bolondját járatja velem.Este mire a nagyot kivettem a kádból elalutt.Gondoltam semmi baj a cicit még álmába is be tudja kapni.Így is lett.A hiba ott volt,hogy mire tele lett a pocak az álom is elszált.22:15-ig vidáman vigyorgott és kedvesen üdvözölte a későn hazaérő apát.
Általában reggel 6-kor kel.Akkor amikor én még vissza tudnék aludni mert nem kell a nagyot oviba indítani.Most,hogy korán kelek húzza a lóbőrt.
Nálunk sincs semmi rendszer az életünkben.
Holnap megyünk az utolsó oltásért remélem megkapja.Csütörtökön röntgenre.Vinni kell a képet hétfőn az ortopédiára.Mindig amikor megyünk annyira várom,hogy jót mondjanak mert legalább érzem,hogy egyszer csak vége lesz.
Vasárnap este Ágota olyan hisztit levágott,hogy csak néztem ki a fejemből és nem igazán tudtam mit kellene csinálnom.A kirobbantó dolog az volt,hogy nem akart elpakolni maga után.Közölte nem pakol majd apa megcsinálja.Kb.egy órát könyörögtünk neki.Nem sok sikerrel.A vég az lett a dolognak,hogy elraktam az összes meséjét és nem nézhette.Néha amikor ilyet csinál(egyre sűrűbben)tehetelen vagyok.Olyan mint ha szándékosan akarna veszekedni.Pl.ha azt mondom kék az ég ő rávágja,hogy lila és képes ezen veszekedni.A szomorú az egészben az,hogy amikor vége van a hisztinek jön és bocsánatot kér.Tehát tudja,hogy nem igazán jó amit csinál.Nem gondoltam,hogy ilyen nehéz a lányokkal.Mi lesz ha kamaszodik?
GnéKriszti
gnékriszti

Csak gyorsan.
Továbbra is gyönyörűek a gyerekek (már nem is babák Kép)

Kormi Kép
www. babaszoba.hu ott van egy Mit tud a baba? rész, ha ott beírod, hogy mikor született a gyerek, kiírja mit kell tudnia és mikor kell orvoshoz fordulni? Nincs eltúlozva, pl 8 hónaposan még nem kell mászni meg ilyenek, tehát a lassúbb, de egészséges gyerekekre van kitalálva. Nézd meg tesód babáját.
Cicid még mindig ennyire durva? Egyáltalán nem gyógyult be vagy ez már új seb?

MaccsKép úgy utálom, hogy ennyire kiestünk az úszásból. Úgye januárban voltunk utoljára, akkor elkezdődött Bálintnál a minden este hőemelkedés, ami kivizsgálásokkal járt, aztán kiderült, hogy semmi baja, csak ilyen típus, de ezzel elment 2 hónap. Most meg mentünk volna újra (bár már 8 hónapos és a telefonban csak azt mondták, csak akkor jöjjünk, ha fenntartottuk a búvárreflexet, mert elvileg spontán már elmúlna-de mi fenntartottuk), erre tök berekedt a gyerek múlt héten, így nem tudtunk menni. most szombaton nem leszünk Bp-en, így már tök gáz, de nem tudom eljutunk-e még valaha. pedig annyira lelkesek voltunk és ő sem utálta.
Meglátjuk.
Igen 8 hós, hihetetlen.

Andreáknak utólag is boldog névnap!
Most megyek.
Várom a talit!
Még egyszer a nevet leírná valaki, hogy kinek a nevére van "foglalva"?
Köszi

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Redit,
Bálint legfeljebb nyáron behozza az úszás lemaradást. Kép

Viola,
minden együttérzésem! Valószínűleg én is a költözést választanám, nem egyszerű.

Maccs,
jó a hátihordozó, jó kis aerobic órád volt a kertben. Kép

Pocó,
mekkora a kiscsaj! Kép

Kormi,
az én Márkom sem forgott 6 hónaposan, voltunk vele dokinál is, semmi gond, és lám most 7 hónaposan már beindult. Ezek a picik minden előjel nélkül egyik napról a másikra képesek elkezdeni egy új tudományt.

Linato, édesek a lurkók!

Csengo,
jó az ülés, No-ban mennyivel olcsóbb?

Vera,
fülészet Kép, jobbulást!

Csirkesz,
őrületesek a sztorik! Kép Kiscsaj tényleg rémes lehet.

Andiknak utólagosan is boldog névnapot!

Márk új szokása, hogy sikít, meg visít, mint egy kismalac, aztán vigyorog rajta. Ásványvizes palack a kedvenc játék és a habtapit ő is rágja, meg múltkor bele is szorult, mint egy bilincsbe. Kép

Szép napot!

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok!

Megvagyok ám, csak nem nagyon volt időm írni. Most se lesz sok, ahogy hallom már ébredezik a gyerkőc.
Viszont olvastalak Benneteket és igyekeztem minden illetékes tündért a megfelelő helyekre küldeni, úgymint Gyógytündér, Forgótündér, Fogtündér, stb. És persze gyönyörködtem a szebbnél szebb babákban.

Kormi:
bimbóvédő szerencsére nem túl drága, de simán lehet, hogy babóca nem fogja elfogadni. Viszont tudjál róla, hogy abban is tud úgy harapni, hogy fáj (saját tapasztalat), viszont nem lesz sebes. Szörnyű lehet a seb, gyógyulást Neked!

Viola:
Szörnyű lehet ilyen szomszédokkal Kép! Nem is tudom mit mondjak. Veszekedni biztos nincs értelme, a hivatalos út hozhat eredményt, ha hoz! Nagyon drukkolok!

Anita:
a Yellow Label tea egy jó erős fekete tea, de szerintem ettől még ihatsz. Én szoktam néha, úgy időzítem, hogy a szopi után iszom, hogy a köv. szopiig gyengüljön a hatása. Nem szokott problémát okozni.

Macsek:
még olvasni is rossz volt a dilis nőcit. Nagyon rossz élmény lehetett. Milyen érdekes, hogy mindkettőtöknek volt egy rossz érzése.

Jó, hogy megírjátok, hogy miket főzicskéztek a babáknak és mi ízlett, így jó ötleteket tudok meríteni. Ami nálunk nagyon bejött:
2 krumpli, 2 alma, 2 sárgarépa 150 ml vízzel összeturmixolva (2x190 gr lesz belőle). Nagyon ízlett Andrisnak.

Andiknak én is BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!

Andris úgy tűnik, hogy a mászás tudományát egyenlőre hanyagolja. Helyette viszont gyakorol fejen állni. A frász tud rámjönni, hogy kitöri a nyakát. Holnap megyünk az 5 hós oltásra (pedig vasárnap, már 6 hós lesz, csak csúszunk). Remélem nem lesz nagy nyűgi, mert alapjáraton is olyan nyűgös mostanában, hogy jaj.

Na, mennem kell, pedig még egy csomó mindenkinek akartam írni egy csomó mindent. Bocsi, aki lemaradt!

Cedit
cedit

SziasztokKép
Utólag is MINDEN KEDVES ANDREÁNAK boldog névnapot kívánunk Botival. A képet még húsvétkor csináltam, és most íme értelmet kapott, és névnapi virággá avanzsált elő. Sok szeretettel küldöm Nektek, AndikKépKép

Kép

Kezdek lemaradni az írásban... Na nem mintha túl sok minden történne velem, vagy Botival. Illetve történik, és nagy dolog: Boti személyében lett egy kis kutyusunkKépKép Megy a négykézlábra állás, vagy fekvőtámaszból nyomja fel magát, vagy egyszerre sikerül. Igaz, hogy egyelőre még nagyon inog az a négykézláb, kb olyan, mint egy slendriánul összatákolt ácsbak. Inog-reng, aztán összecsuklik. Helyenként már sikerrel előre rúgja magát, bár a kezek szigorúan a test mellett maradnak, így arcon landol a gyerek, de majd csak megtanulja egyszer a kezeit is használni. Képes végkimerülésig "edzeni", akár krokodil könnyek potyogtatása árán is csak a torna-torna-torna, és véletlenül se kelljen aludni. Olyan, mintha attól félne, hogy mire felébred elfelejt négykézlábazniKépKép

Kiscsaj tegnap is jött, de már az oviból egyenesen ide. Simán bambult az ablakon befelé percekig (én vasaltam és úgy tettem, mintha nem venném észre), de a végén bedörömbölt és beintegetett. Szívesen beintegettem volna én is, de a be helyett inkább csak simán integettem, semmi hajlandóságot nem mutatva arra, hogy be akarnám engedni. Erre ő elszaladt a nagyszülőkhöz, lerakta a kabátját és táskáját, és már csengetett isKép
Ajtót kinyitottam, elé álltam, mert persze már megint egy kumma szó nélkült iszkolt befelé mellettem, és mondtam neki, hogy a Boti éppen enni készül, jöjjön vissza később. Na visszaszaladt a nappali ablakához leskelődni, de én addigra már a konyhában voltam a kiscsávóval. A csaj rájött, hogy hol vagyunk, erre a konyhaablakon kezdett bebambulni, és csekkelni, hogy tényleg megy-e a kajálás. Na én olyan pipa lettem, mert mégiscsak micsoda dolog ez idegen emberek ablakán beleskelődni??? És ha a férjemmel csókolózunk, a becsúszott tangámat igazgatom, vagy szopi után a cickókat rakom helyre??? Meg egyébként is, ne ellenőrizgesse, hogy tényleg etetek-e!
Persze visszajött, de mivel én már nagyon haragos voltam, kettesben hagytam a Botival, mert nem volt kedvem a kérdezz-nem felelek játékhoz. A fürdőben tükröt tisztítottam, mikozben persze jókat dohogtam magamban, néha lecsekkeltem őket. Aztán mit látok??? Terpeszben térdel a csaj, a Boti feje a sunijánál, és azon igyekszik, hogy a Boti valahol megharapdálja a gatyáját. Na elfogott a harci ideg, úgyhogy magamra rántottama farmeromat, és elkezdtem Botit is öltöztetni sétához. Miközben a csaj, mint valami játékbabát össze-vissza puszilgatta Botit (erre engedélyt nem kapott, csak a buksi és kéz-láb simire). El sem akarta engedni a Boti kezét öltöztetéskor, mintha a kedvenc játékát venném el tőle. Boti már a hátizsákban ült, ő meg tetőtől talpig simogatta, puszilgatta és kapaszkodott bele. Nagyon mérges voltam, ezért nem voltam képes németül beszélgetni vele arról, hogy ne jöjjön ilyen sűrűn látogatóba, de ma elkapom a csajszi frakkját. Meg volt sértődve tegnap, amikor szépen kitessékeltem a lakásból, és elköszöntem tőle.
Tudom, hogx ő csak egy hatéves kislány, de akkor is köszönhetne, és megkérdezhetné, amikor becsenget, hogy bejöhet-e. De neeeem. Ő csak lehajtott fejjel bejön, elmegy mellettem, nem szól, csak ül Boti mellett, simogatja, puszilgatja, nem szól egy árva szót sem. Úgyhogy ezt nem vagyok hajlandó tovább csinálni. Fizetünk ezért a lakásért, és nem vagyok köteles elviselni senki látogatását, akit nem mi hívunk. Vagy nincs igazam??

Persze ViolaKép, inkább 10 ilyen kislány, mint a klumpásék, és kutyás szomszédod. Szerintem is kezdd el a hivatalos eljárást, de az abszolút őszinte véleményem az, hogy ha sikerül is valamit elérni hivatalosan, a "bosszútól" sajnos nem fogtok tudni elmenekülni, mert aki ennyire egyszerű (hogy tovább egyszerűsíteni már nem is lehet), az nem fogja kultúráltan kezelni az eseményeket, és levonni a valós, helytálló következtetéseket. A költözés tűnik jó megoldásnak, még ha ez a legbonyolultabb is. Persze ki tudja, hogy ott milyen szomszédaitok lesznek. Mert ugyebár hülyék mindenhol vannak, és ez nem kutya függvénye.
A mi közvetlen szomszédunknál van kutya, de ők normálisak. felettünk kutya is van, meg idegbeteg nő is, na ők katasztrófa.
Fel a fejjelKép

LivKép
Én megmutatnám gyerekdokinak ezt a piros-száraz bőrt. Botinak is ilyen szokott lenni, ha előjön az ekcémája. A megfelelő krémmel kenve 1-2 nap alatt elmúlik, de ha nem kezeled, és tényleg ekcéma, szépen be tud gyulladniKép
A sok levegő tényleg jót tesz a bőrnek, akármi legyen is az a folt Dávid lábán. Boti egy szem bodyban alszik. Csak az első 1 hónapban aludt hálózsákban, azóta takaróval szuny, és nagyon megszokta, nem rúgja le magáról. Mondjuk nem lenne egyszerű, mert a taki 130x90 cm, így jól be lehet tűrni a kiságy széléhez.

Egy menütipp a bártabb muttiknak:
1 kicsi rózsa karfiol, 1 pissebb sárgarépa, 1 nagyobb szelet kaliforniai paprika héj nélkül, 1 kisebb krumpli együtt megfőzbe enyhén sós vízben, plusz a sütőben alufóliában kapor mellett párolt 1/3 cukkini. Mindezt összeturmixol a főzővízzel felhigít, és gyorsan-gyorsan baba szájába kanalazKép azt hittem a karfiol miatt majd lesz durrogtatás, de semmi extrát nem tapasztaltam.
Ma a tegnap kaja második részlete lesz a menü.

GnéKrisztiKép
Boti is a mi tányérunkból enne szíve szerint. Vasárnap vega spagettit csináltunk (a fogyizás miatt), de jó fokhagymásra, borsosra, oregánósra, kakukkfüvesre. Boti annyit evett volna belőle, amennyit csak bír, de két kanál szósz után azért megálljt parancsoltunkKépKép
Remélem az orthopédián megkapod a várva-várt jóhíreket.

Trompip AndiKép
Nálunk is nagyon menő a címke. Sőt, most itt is a címke a legmenőbb. Mindegy min van rajta, csak legyen valaholKépKép

MacsKép
Nagyon szép voltál az anyud esküvőjén. Nagyon jó a medencétek, kár hogy Lili mindenkit kitúr belőle. Vagy nem??? Irigy-irigy az együtt táncért. Már én is nagyon vágynék rá (persze enyém apájávalKép).

AnitaKép
A Yellow Label csak fekete tealeveleket tartalmaz. De ettől függetlenül igyál bátran, hiszen a kávé is megengedett (persze mértékkel).

Megyek, mert nemsokára jön a kiscsaj, addigra össze kell szednem a mondandómat németül.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Macs és az összes Andi! Utólag is boldog névnapot! KépKépKép

Kép
Kép
pocó

Sziasztok!

Andiknak utólag is boldog névnapot Kép.

Viola Kép: én is nagyon sajnállak a szomszédod miatt Kép. Ötletem sincs, hogy mit lehetne velük kezdeni.

AnitaKép: ne haragudj, de én örülök, hogy nagylány lettél Kép. (múlt héten tiszta depi voltam, hogy csak én lehetek olyan szerencsétlen, hogy egy 5 hónapos csak szopó baba mellett megjön, de te megnyugtattál Kép) Bocsi Kép.
A Lipton Yellow Label fekete tea. (én a jó erős, indiai fekete teákat imádom, és már olyan régen nem ittam Kép)

LinatoKép: nagyon édik az ikrek Kép.

Macsek Kép: nem semmi az a sztori, amit írtál Kép. tényleg nagyon oda kell figyelni.

LivKép: szerintem nyugodtam aludhat zokni nélkül Dávid. Biztos nem fog megfázni. Még lehet, hogy örül is neki, hogy szabadon van a lába Kép.

GnéKriszti Kép: szerintem Ágota csak a figyelmet akarja felhívni magára, hogy vele is minél többet foglalkozzatok. Nehéz lehet egyszerre több gyerek igényeinek megfelelni Kép. (majd egyszer talán én is megtudom Kép)

Tegnap megkaptuk az 5 hós oltást, végre nyugtunk lesz egy darabig Kép. Livike addig sírt, míg megkapta, aztán ahogy felvettem, elkezdett röhögni Kép. Utána se volt semmi baja, még az öltöztetést is jól viselte Kép. Se láz, se fájdalom Kép.
A fogakkal viszont szenvedünk továbbra is, romlik a helyzet, már éjszaka is fent voltunk Kép. De már nagyon érzem a fogakat (a doktornő is mondta), úgyhogy remélem, most már napokon belül tényleg kint leszenek azok a kis kínzó szörnyetegek Kép.

Képzeljétek, vasárnap este a férjemmel kettesben elmentünk moziba Kép. Még nem hagytuk így magára Livikét (anyósom vigyázott rá). Végig aludta az egészet, észre se vette, hogy nem voltunk itthon Kép. Olyan jó volt végre egy kis kikapcsolódás Kép.

Timi

Kép
Kép
timóca

Az Andiknak mi is boldog névnapot kívánunk!

Kép

Kép
liv

Csirkesz, csütörtökön megyünk oltásra, akkor természetesen megmutatom Dávid lábát a gyerekorvosnak.
Éjszakára végül is nem adtam rá zoknit, reggelre persze kinn volt az egyik lába a takaró alól, és jó hideg volt. Remélem, nem fázott meg.

Kép

Kép
liv

Szisztok!

Andiknak boldog névnapot!
Kép

Timi! Megnyugtatlak, hogy más is nagy lány. Én még 4 hónapos baba mellett lettem nagy lány, pedig napi kb 8-szori szopink volt. Kép

Anita! Szerintem is ihatsz Liptont, csak keveset, és ne méreg erőset. Kép

Linató! Édesek az ikrek! Kép

Viola! Részvétem a szomszédok miatt. Kép Milyen mázlista vagyok, hogy még azt sem tudom ki lakik a szomszédban. Kép (Panelben lakunk.)

Csirkesz! Úgy látom a kislányra ráfér egy nevelés. Igazad van, hogy te fizetsz az albiért, akkor a kiscsaj ne mászkáljon nálatok, ha csak nem hívod. De ezek után nem hiszem, hogy hívnád.

Kormi! Cici. Kép

Bocs, hogy nem reagálok, mindenki hozzászólására, de nem sokára ébred a kisleányzóm.

Lenne egy nagy kérdésem. Hogy tudok tejcsit csinálni? Estére nincs tejcsim, és Viki nem fogadja el a lefejt tejet, tápszert, sem teát, sem a vizet.
Én meg hiába szedem az Uricát napi 3-szor, kömény teát iszok, és persze minél több folyadékot próbálok még emellé, kb napi 2 liter meg van, néha több is.
Szoptatási tanácsadóknak írtam, erre visszakérdeztek, hogy honnan gondolom, hogy nincs tejem, mivel a baba szépen fejlődik. Csak arra nem gondoltak, hogy a gyerek ordít, hogy éhes.
Tegnap 1,5 órás sírás volt, mire sikerült a cicből némi tejcsit még kicsikarni, hogy el tudjon aludni, mert csak cicin hajlandó aludni 2 hete. Teljesen felháborodtam, a tanácsokon, pontosabban azon, hogy nem tanácsolnak, csak visszakérdeznek. Egy védőnőnek is írtam, erre a válaszban megkérdezte, hogy hol lakok. Csak tudnám ennek mi köze a tejtermeléshez. Kép
Remélem valaki tud segíteni, mert nekem már nincs ötletem. Még el nem felejtem a hozzátáplálás sem jöhet szóba, mert sem a gyümi, sem a zöldség nem nyerő, csak a cici. Alig tudok belediktálni 1-2 kiskanálnyi kajcsit, nem akar enni, csak szorítja a száját, hogy hagyjam ilyennel békén. De sajna muszáj, ilyenekkel "boldogítanom". Kép

Fel is éberdt a csöpp leány. Kép

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

ViolaKép
szörnyű hogy ilyen emberek vannak, akik a kutyájukat fegyverként használják. Remélem sikrül hivatalos úton elérnetek valamit!

LinatoKép
nagyon helyesek a gyerkőcök!Kép

PocóKép
nagyon helyesek a csajok. Látom nálatok is minden megkóstolásra kerül.

MacsKép
reggel mikor kelsz, hogy ilyen sokáig bírod este? Na nem mondom én sem vagyok egy korán fekvő típus. Milyen jó súlyzód van.Kép Nem lehetett könnyű Lilivel a hátadon kertészkedni.

KormiKép
sikerült felhívni a Szemészeti Klinikát. Csütörtökön megyünk. 2-3 hétnél előbb nincsen időpontjuk, úgyhogy mi időpont nélkül megyünk, mert mikor meghallotta a problémát és hogy Bernát elmúlt 6 hónapos, mondta hogy akkor ne várjunk. Így állítólag 1 és fél-2 óra a várakozási idő. Kép Nem emlékszem Benedek szemével mi a gond, de ha ő is kancsalít akkor nektek is mielőbb érdemes elmenni.

KrisztiKép
nem csak a lányokkal nehéz, nálunk Donát is ugyanezt csinálja, pedig állítólag az oviban gyönyörűen elpakol maga után, és természetesen mindennek az ellenkezője igaz, mint amit mi mondunk. Drukk, hogy jó legyen a röntgen.

ReditkeKép
Nikk nevére van foglalva, azaz Székely Nikolett.

MacsekKép
szörnyű milyen emberek vannak!Kép Tényleg nagyon figyelni kell. Nekem mikor megszületett a nagyobbik fiam az volt a mániám, hogy nem mentem a babakocsival az út szélére, mindig a fal mellett toltam, mert attól féltem, hogy kiugrik valaki egy kocsiból és elrabolja. Tiszta h... voltam, de már elmúltKép

CeditKép
holnapi oltáshoz drukkolok, ne legyen semmi nyűglődés.

CsirkeszKép
kiváncsian várom mire jutsz a kiscsajjal. Nincsen függöny az ablakon, hogy ennyire belát? Gratulálok Boti kiskutyáhozKép

TimócaKép
De jó nektek!Kép Én is úgy szeretnék már egy kicsit kimozdulni a férjemmel kettesbe, utoljára 4 évvel ezelőtt sikerült elmennünk együtt valahova.

MosziKép
nekem tejcsi csinálónak a rostos baracklé jött be, meg a sok fejés.

Minden ANDInak kívánunk mi is nagyon sok boldog névnapot!
Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Sziasztok,

Folyt kövKép

TrompipiKép Köszi a fogyókúra receptet. Már rik az elhatározás. FekvőgipszKép CimkerágcsaKép Nálunk a babanapló a legmenőbb. Persze nem hagyom, és mégKép én vagyok az erősebb.
MotiotKép
Nálunk is a bébikaja a menő, kizárólag gyümölcsöt eszik házi készítésűen.

LivKép
Én is bodyban altatok. A takaró nálunk néha lerúgja, de a pólómat akkor magára húzza.

CsengoKép
AutósülésKép
PocóKép Fanninagyon édesKépMenüKép
ViolaKép Kitartás. Nagyon szrkolok, hogy minden jobbra forduljon.

MaccsKép Kerti munkaKép
CsirkeszKép Remélm sikerül lezárni a német kiscsajjal.

Megyek, mert Kornél megint orra bukott, és dühös.
Üdv,
Vera

hvera

Sziasztok!

Olvasó üzemmódban voltam már vagy két hete. Biztos egy cece légy járt felénk, mert Áronnal nagyokat alszunk. Már várom, hogy ismét süssön a nap...

Moszi! Áron is ilyen "válogatós". Én fejem Aventtel az üres cicit pár percig, egy-két nap és rendeződik a mennyiség. Szombaton voltam a bio piacon,ott vettem az eladó tanácsára lucerma csírát, lehet hogy az is használ. Találkoztam egy sráccal, akitől kaptam bio gyerek kaja listát. Én sem hiszek nagyon benne, de megkóstolom, mielőtt a babinak elkezdeném a hozzátápit. A hippet már megkóstoltam. Ha érdekel valakit:
<!--attachment: arlista-218357.xls*mime_msexcel.gif*application/vnd.ms-excel*154.1**arlista%2exls --><center><pre>
Kép
arlista.xls (154.1 k)</pre></center><!--/attachment-->

Liv! Áron rugdalózóban és hálózsákban alszik, én ezt érzem biztonságosnak. Áronnak is izzad nappal a lába, de még nem volt ilyen problámánk. Zsákban biztonsággal altathatod zokni nélkül is.

Timóca! MoziKép Nekem is nagyon hiányzik a kikapcsolódás, talán hétvégén, ha hazamegyünk a nagyszülőkhöz eljutunk valahova kettesben. Lassan barátkoznom kellene a bébiszitter gondolattal. Bp-en nem tudom kire hagyni a gyereket. Lányok ti hogy álltok a sintér kérdéssel?

Kriszti! Szurkolok nektek!

Kormi! Dévény tornán mondták, hogy egészséges babánál 7-8 hónapos korig várnak a kezeléssel, ha nem forog a baba. Egészséges alatt értem, hogy nem feszes vagy laza az izomzata, mert ez ok lehet és kezelni kell.

Ma voltunk baba-mama tornán. Áron nagyon élvezte és nekem is jól esett. Nekem ez a fogyókúra.
Áron felébredt megyek...

KépKép
Áron

Nem hiszek a bio cuccokban, akartam írni...

Köszönöm szépen a névnapi kívánságokat! Maccs, Trompipi boldog névnapot!

Andrea

KépKép
Áron

Most folytatom, mert nem értem a végére az előbb. Na, mire elküldtem volna a hsz-omat, a csaj már itt kukkolt, dörömbölt, integetett. Persze én már előre jól felhúztam magamKép Beengedtem, de azért megkérdeztem, tőle, hogy szeretne-e bejönni. Kép Na jó, tudom, hogy a gyerekek még nem értik a célzást, de az én gonosz felnőtt lelkemnek jót tett.
Bejött, és amíg vasaltam, ő megint simogatta-cirógatta Botit. A cipőjét persze levettettem, mert megint azzal ment volna a plédre játszani. Kicsit sz.rul érintett amikor Boti fölé térdelt, és puszilgatta, meg tolta befelé a kezét a Boti szájábaKép Aztán szerencsére jött érte a nagypapa, hogy várja az ebéd. Amíg a cipőjét húzta odaguggoltam mellé, és mondtam neki, hogy beszélni szeretnék vele. Elmondtam, hogy ő egy nagyon kedves kislány, és igazán nagyon kedves tőle, hogy ilyen gyakran meglátogat minket. De én azt szeretném, ha hetente csak egyszer jönne, mert az Botinak is, és nekem is elég. Válasszon ki egy napot, és minden héten adott napon jöhet. Szerintem megsértődött és szegényke a könnyeivel küzdött, de nekem egy kicsit tényleg elegem lett belőle. A hétfőt választotta, így megköszöntem neki a heti látogatásokat (rámutatva, hogy a héten már kétszer volt ittKép)m és azzal búcsúztam, hogy jövő hétfőn várom. Szerintem nem voltam bunkó, és majd meglátjuk, hogy megértette-e, amit kértem tőle.
Azóta persze morfondírozok, hogy van-e jogom "így elbánni" egy hatéves kislánnyal, de azthiszem van jogom ahhoz, hogy azzal legyek egy fedél alatt, akit szívesen engedek be.
Egy csomószor eszembe jut Lau Ákosa, hogy ő mennyivel aranyosabb hatévesKépKép Csacsogós, érdeklődő, értelmesen lehet vele beszélgetni. Teljesen ellentéte ennek a kislánynak.
Na, jó, nem csámcsogok tovább az ögyönKép

MosziKép
Én ugyan nem vagyok szopis tanácsadó, de az áprilisi Kismamában éppen erről írt egy tanácsadó, hogy vannak olyan anyukák, akik azt hiszik, hogy estére nincs tejük, pedig van. Gondolom ezért kérdezett vissza. Nem nagyon tudok értelmes tanácsot adni. Talán az állandóan beváló összebújást, meg a sűrűbb cickóra tevést tenném a helyedben. És mindenképpen hinnék magamban, meg a cickókbanKép Továbbra is azt vallom, hogy a fejben dől el a szopi legtöbbször. Lelkileg próbáld magad meggyőzni, hogy menni fog. Ha a nap többi részén van tejcsi, akkor lehet, hogy fáradtság van a háttérben. A gyakoribb szopival tuti semmi rosszat nem teszel egyikőtökkel sem. Drukkolok, hogy nyugis, szopis estéitek legyenek újraKép

MacsekKép
Elképedve ültem itt amikor olvastam a soraidat. Tényleg le sem lehet venni róluk a szemünket. Ha belegondolok mennyire visszás érzéseket vált ki belőlem ez a kislány és a puszilkodása, bele sem akarok gondolni, hogy egy idegen csinálja ugyanezt a gyerkőccelKép
Aranyos lehetett Márk, amint beszorulva a habtapiba visítKépKép

LivKép
Nem hiszem, hogy megfázna egy kidugott lábikó miatt. Hidd el, ha a komfortérzetével baj lett volna az éjszaka folyamán, majd felkelt volna és sírással jelezte volna, hogy baj van.

TimócaKép
Moziért irigy-irigy. Livike ügyi volt az oltással. Azok a fránya fogak meg csak kibújnak már. Nálunk ismét bújik egy, per pillanat már 5 van. De ahogy elnézem Botinak hihetetlenül nagy lapát fogai vannak. Olyan szélesek a felső metszői, hogy ami a bal felső kettes, azt én szemfognak gondoltam, olyan messze van "középről". Aztám amikor láttam, hogy lapos, és csakis metsző lehet elkámpicsorodtam, mert arra gondoltam, milyen jó szellős is lesz a gyerkőc fogsora. De kinőtt a bal felső egyes metsző is, és össze fognak érni, de hihetetlenül széles mindkettőKépKép

CeditKép
Andris hogy csinálja a fejenállást? Egyébként nagyon ügyi, hogy ilyeneket tud.Kép

ReditkeKép
Ami a babaúszást illetiKép Én is nagyon sajnálnám. nekünk nem is volt szerencsénk elkezdeniKép A lényeg, hogy a nagylegény egészséges legyenKép

KormiKép
Nagyon keveset alszol... Hogy bírod? Én már rég kipurcantam volna, de nagyon becsüllek a kitartásodért. Ezért én a gonosz és kegyetlen mutter halmazba tartozom, amiért leszoktatam Botit az ilyen galád ébredős éjszakákrólKép

MacsKép
Tetszik a Ti háti hordozótok is. Lili baba nagyon édi benne, és nagyon bírom, hogy neki is félrecsúszik benne a sapijaKép Boti is egyfolytában ficereg és a sapit mindig a szemeire tornázza.
Ásó jól áll a kezedben, nem hiába, látszik, hogy a hétvégén kedvet kaptál az "ásó, kapa, nagyharang" hallatánKép

PocóKép
Hogy ez a kis Fanni miken élKépKép Csak ámulok, és bámulok. Esetleg egy egészségmagazinban közzé tehetnéd eme szépítő étrendet, mert Fanni csak szépül ezektőlKép

NoémiKép
Heléna nagyon szép kislány, és nagyon igéző szemei vannak. Sok barátnője fog majd irigykedni ezekért a szemekértKép
Remélem jól haladsz a szakdolival.

Megyek, mert vár a "kiskutyám", meg az apájaKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Moszi, nekem is volt pár nap, amikor de. sok tejcsim volt, du. és este pedig alig, valószínűleg a sok stresszelés miatt; akkor 2-3 napig másfél-kétóránként szoptattam, és újra lett bőven tejem.

Dávidnak hihetetlenül jó kedve van. Kép Itt magyaráz és vigyorog mellettem, dumcsizik hozzám, úgyhogy most megyek, és megzabálom. Kép

Liv

Kép

Kép
liv

Íme, egyedül felültem a kiságybanKép

hvera

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok!

Dino,
nekem is sikerült felhívni ma délelőtt a Klinikát, nekem azt mondták, hogy időpontot nem is adnak olyannak, aki elsőre jön, csak annak, aki kontrolra. Menjünk oda, s aztán sok türelem kell, mert aki időpontra jön, az mind bemehet elöttünk. Ez így nem túl szimpi rendszer, de ez van... Valószínűleg mi is megyünk most csütörtökön, túl akarok lenni rajta. Hány órára mentek? Én még nem tudom biztosan, majd Benedekhez igazodom.

Lányok, ma úgy rámijesztettek, de aztán meg annyira happy lettem!!! Történt, hogy az a sebekhez nagyon értő személy, akit a barátnőm megkérdezett, hogy mit lehet tenni ilyen állapotú cicivel, megüzente nekem, hogy sűrgősen húzzam el a belem egy sebészetre, mert min. egy antibiotikum kúra kell, s mesélt mindenféle csúnya dolgokat a barátnőmnek, amiket ő végülis nem is mondott tovább nekem, mert túl rémisztőek. Csak annyit mondott, hogy volt olyan csaj, akinek ilyen babaharapta sebek miatt le kellett venni az egyik mellét.Kép Szóval jól beparáztam, de utána ránéztem a sebekre, s a tegnapi ronda, duzzadtszélű, nedvedző, továbbnemrészletezendő állapotú sebek helyett egész normális kinézetűeket találtam. S az nyugtatott meg végül, hogy ma egyáltalán nem fájt (na jó, csak icipicit) a szoptatás!!! Már nem is tudom mióta először. Szóval ettől lettem tök happy.
Végig a szemem előtt lebegett barátnőm Molly görényének az esete (aki az én Ginnykém anyja), akit azért kellett ivartalanítani, mert az egyik cicijét leharapta valamelyik kölyke, s szegény mit örjöngött, amikor nem engedhettük oda a kölykeihez. S én is szeretnék még babát, akit szoptatni is akarok.
Köszönöm, hogy gondoltatok rám ezügyben, s a nővérem babájával kapcsolatban is megnyugtattatok.

Liv,
én legtöbbször lábfej nélküli pizsamában altatom Benedeket, hálózsákban. Még így is megesik, hogy reggelre nagyon beizzad a lába.

Csirkesz,
a nemalvást nagyon nem bírom. Az a baj, hogy be se lehet menni a hálóba, ha Benedek alszik, mert azonnal ébred. (sőt, még wc-re se lehet elmenni, néha itt toporgok, hogy ébred-e már, ébred-e már...Kép) Így napközben se tudom nagyon pótolni a nemalvást, ma délután is a nappaliban a földre leterített pléden aludtam egy órácskát, csak utána alig bírtam felkelni. Nagyon érik az elhatározás, hogy egy alvásra alkalmas ülőgarnitúrát szerezzünk be. (Utána elképzelem, ahogy a párommal végleg kiszorulunk a hálóból, amit Benedek bitorol.)

Kormi

Kormi

kormi

KormiKép
én úgy gondoltam 8 körül mennénk, azt tanácsolta akivel beszéltem, hogy korán menjünk, mert akkor talán lerövidíthető valamennyire a várakozás. Azért az érdekes, hogy mindenkinek mást mondanak. Remélem azért nem kell órákat ott töltenünk! Benedek reggel mikor kel? Nem tudtok ti is korán jönni?

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Dino,
mostanában Benedek igen korán kel, valamelyik nap sikerült 5-kor, de ált. 6 körül. Akkor valószínűleg odamegyünk mi is 8 körülre. Ha esik az eső, akkor lehet, hogy nem megyünk, mert 10 perc alatt (ennyire van tőlünk gyalog a Klinika) igen szépen szét lehet ázni.

Kormi

Kormi

kormi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: