A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Habár a Retek u. játszón nem valami jó a hinta, a Honvédon van? Ne vágjatok a szavamba:-)

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Sziasztok!

Karmen: Öürlök,hogy Orsi jobban van!
A kutyit Zoli megtalálta, a másik utcában keresgélt. Azóta rabláncon van, remélem néhány nap múlva már nem megy el és akkor elereszthetjük a kertben. Talán lesz neve is. A nagy családi gyűlésen megszavazzuk. Döme is nemsokára jöhet.
Sztem egy hároméves gyerek már felfogja, hgoy fáj, de muszáj beadni. Főleg ha kap utána valami jutalmat. Bogi sem sírt!

Enikő: Bogit nem verte le ennyire, ugye!

Tali: Nem tudom mi el tudunk-e menni, ha Flóra jobban lesz lehet. De ma még nem mozdult meg. Csak feküdt az ágyban. A karja nagyon fáj. Nekünk jövő hét jobb lenne.

Ildi: a szuri volt a legkellemesebb az egészben, az utóhatása az nagyon rossz, ráadásul kérdeztem a dokit hogy normális-e hogy ennyire leverje a szuri és elhintette,hogy van olyan oltóanyag aminek nincs ilyen mellékhatása, de az pénzbe kerül. Hát én megvettem volna, ha tudom. Nagyon bosszant.

Gabi3
inecsg

Anita: Ha Honvéd tér akkor lehet, hogy mi is el tudunk menni!Kép
Enikö

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Anita: Jól elbeszélgetsz magadban! Kép Én nagyon szeretnék menni, de nem akarom Flót rángatni, ha nem érzi jól magát, csak nyűglődne.

Gabi3
inecsg

Gabi, szeretem a társaságomat:-)) Megértem, hogy nem rángatod Flót, én sem tenném. Anyukám mesélte, hogy mikor mi megkaptuk a 3 éves szurit mi sem bírtunk felkelni sem az ágyból, annyira kiütött és fájt a helye. Akkor ez még mindig így van? Ez is eléggé bosszantó.....

Enikő:-) Akkor a Honvéd térre jelentkezők száma kettőre nőtt:-)

nyúlanyó

Akkor legyen inkabb a Honved ter, az tenyleg sokmindenkinek jo. (Felteve, ha nem esik. Kép Itt mindjart elered az eso.)
Kik jonnek?

Gabi, nem ertem miert nem tajekoztatott errol a dokino. Flonak jobbulast, szegenyke.

Agi
agi77

Nyulanyo, mar 3!
agi77

Gabi3: Boginak "csak" a karja fájt nagyon. Nem bírta megemelni szegény, vérvörös volt és be vold dagadva, de a kedve jó volt, nem volt gond. Nem volt láza, höemelkedése, játszott ugyanúgy, csak annyi, hogy fájlalta szegénykém a karjátKép

Jobbulást Flócinak!+++++++++++++++++++++++++++

Viola tegnap kapta a 2 hós oltást, észre sem vette, csak fél másodpercig sírt, amig fel nem vettem Kép Azóta sincs semmi gond...(kopp-kopp) Viola 5050 grammos és 55 centisKép

Enikö

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Voltunk ma agyhártya gyula elleni oltáson, meg ha már ott voltunk, akkor kértem mázsálást is. Khm... Hát Léna 11720g, meg 85cm, és anyatejes. Szvsz a magasság abszolut genetika, semmi más. 15 hós oltáson még nem voltunk, és most 4 hétig tuti nem is megyünk, őszintén szólva szerintem ráérünk.

Holnapi talit passzoljuk, nekünk mindkettő messze van, meg holnap apa csak 10-ig dolgozik, így nálunk péntekenként hamar kezdődik a hétvége. Kép

Tünde!
Én is azt hittem, hogy ilyen korban már nem lehet cicigond.

Én pont azért találom jó ötletnek a terhesség alatt is szoptatni, hogy szülés után a nagyobb gyerek betudjon segíteni a bedurrant ciciknél. Nekem kb. 3 hónapig kétszer annyi tejem volt, mint kellett volna, könyörögtem is ikrekért. Kép

Tényleg, mit csináltok/csinálnátok másként a következő gyereknél? Nagyon kiváncsi vagyok rá!

Én:
- kertes házba szülnék Kép
- még terhesség alatt főznék előre kb. 3 havi kaját a méhütőbe (Állandóan éhen akartam veszni.)
- nem olvasnék össze mindenféle forumokat, így fele annyit se paráznék
Altatásos, cicizős, cuminélküli dolgokat aszem ugyanígy csinálnám.

Nóri
norcee

SZiasztok!

Teljesen ki vagyok akadvaKép((
MA 1re volt időpointunk a pulmonológiára. AMi ugye az alvásidő dereka lenne,
de ez van, végülis ha Virág 2kor fekszik le, talán nem tragédia...
Feltéve, h 1kor bejutunk a rendelőbe.
Tegnap megszerveztem a mai orvososdit, Anyu nem ér rá, anyósom ráér fél 3ig,
de fél 3tól tárgyal. Ok,
odamentünk háromnegyed egyre, előtte ebédeltettem Őket a városban, Virág
szétszedte anyu boltját, stb...
Odaérünk, beadom a papírt, elém nyújtja egy csaj villámgyorsan, olyan
meztelencsiga módon, h Ők jussanak be hamarabb. Áhh, nem veszekszem, nagyobb
öröme se legyen............ Elkezdünk játszani, Virág ugye elég fáradt, de
ez csak abból látszik, h kezelhetetlen, és nem áll meg egy percre sem (szóval ellenkezőleg). Fel a lépcsőn, le a lépcsőn, a játszóházban
ráköhögnek a gyerekek (ugye ez egy pulmonológiai rendelés) GRRRRRR.
Doktornő háromnegyed !!!2kor befut, megkezdi a rendelést. Én kis naív, azt
gondoltam, h mi vagyunk a másodikak, és az egy szem 5éves gyerekével
várakozó meztelencsiga az első. Hát nemKép. Kijön az aszisztensnő,
megkérdezem Tőle, ugyan hányan várakoznak előttünk. Ki is vagyok Én? Mondom
a 2pelenkás gyerek anyja, akiknek épp alvás és evésidő lenne... Húúú, hát
sokan vannak még előttünk. Mondom, OK kérek másik időpontot,
kezelhetetlenek a gyerekeim, szal ez ma így nem fog összejönni.
SZétnézek a tömegben, Rajtunk kívül egy pici volt (az is egyedül 2szülővel),
mellettem 15éves gyerekkel, stb... SENKI NEM MONDTA, h ugyan engedjük már be
ezt az anyukát a két manóval... SENKI!
Azt mondta az aszisztensnő, h sajnálja nagyon. Mondom Én is.
Időpont áprilisra már nincs, majd májusban TELEFONÁLJAK BE. Ja, h ez a
gyerek állandó szteroidra van állítva és felül kellene vizsgálni, Áhh, az
nem számít. Még jó, h nem adom NekiKép

KEresünk másik pulmonológust, pedig szeretem ezt a dokinőtKép

.:Angi:.
angiszeged

Enikő!
Viola hatalmas!!!
Ovi kérdés megoldódott?

Gabi!
Hát ez engem is bosszanott volna nagyon, hogy van fizetős jó, de csak utólag mondják.
Én egy védőoltás kapcsán múltkor be is szóltam a dokinknak, hogy azért mert koliban lakunk még nem vagyunk csórók.
Tényleg, engem úgy neveltek, hogy gyógyszerre/orvosra mindig van pénz.

Nóri
norcee

Nóri, nem semmi Léna kisasszony, majdnem egy súlyban vannak Pipivel:-) Pipi is anyatjes gyerek, tehát nálunk sem jött be az elmélet:-) Jah és Pipedli is csak 50 centivel született. Nagyon szép magas lányaink lesznek:-))))
A második babával én az altatást fogom másképp csinálni, bár ha ő is ilyen bújós lesz, akkor kitudja.....Attól függ milyen természetű lesz.

nyúlanyó

Angi!
Húúúú....!
Annyira, de annyira ráférne már az egézségügyre egy komplett reform. Én azt se bánnám, ha fizetős lenne, vagyis Amerikához hasonlóan (amúgy utálom majmolni őket) biztosításhoz kötött, de ez így nagyon gáz, főleg, hogy a legtöbb esetben így is fizetős a vége.

Nóri
norcee

Nóri: Én nagyon semmit nem csinálnék mást. Esetleg hogy Bátort lepasszolnám az oviba, ha jól értesültem nálunk lesz valami mini csoport még nem 3 éveseknek és sokat pihennék.ami biztos nem fog menni mert nem szeretem a tétlenséget. De több időm lenne magamra és a babusra.
A szopi, alvás, ilyenekben nem csinálnék mást. De a főzés nagy gond lenne.
Nem semmi mekkora Léna. Lekőrözi Flórát.
Egy baj van a terhesség alatti szopival,hogy hanyílik a méhszájad le kell állítani a szopit. Nekem Bátorral semmi gondom nem volt, Flóval is 2x annyi tejem volt és gyulám is 3x.
Én nem akarok szoptatni terhesség alatt, így is korábban szültem majdnem Bátort. Elég jól tágul a méhszájam, így is sok lesz a melőm két gyerek mellett. Még a nagyikat is meg kell kérdezni tudják-e vállalni a gyerekeket ha feküdnöm kell. Bár sztem a harmadikkal tuti nem lesz ilyen.

Ági:Hát ez az,hogy miért nem mondta,hogy van drágább, de jobb.

Enikő: Mekkora már Viola! Szépen megkétszerezete a súlyát! Csak jó a tejcsid!

Gabi3
inecsg

Angi, hogy ennyire hitványak legyenek az emberek!!!!:-((( Kihalt az emberekből a jóindulat, ez nagyon szomorú......

nyúlanyó

Angi: Éppen kérdezni akartam, mi volt a dokinál. Nagyon durva az eset! Én azért csak beszóltam volna a meztelencsigának! Kép Csak hogy élezkedjek egy kicsit.
Magánrendelése nincs a dokitoknak?

Gabi3
inecsg

Angi: BakkerKép Ez hihetetlenKép SajnálomKépKép B****ák meg! Már bocsKép ezeken én is nagyon fel tudom húzni magamKép

Nóri: Igen beírattam Bogit a Teréz utcai oviba. Müvészeti programmal dologznak, sokat foglalkoznak a kölkökkel és nem 30 gyerel jut az 1 óvónénire csak 20. És közel is van!

Zsófi üzeni, hogy szombaton börze lesz a Százszorszép jáccóházban 9-12 óráig.
Puszka
Enikö

ceniko
Szeged

Csajok! Emlékeztek még a százszorszép gyermekház honlapjára?

Gabi3
inecsg

Gabi3: Nem tudom a honlapot sajna. Viola tápszeres babaKép azért nöl így, mint a gombaKép Kis hurkagyurkaKép

ceniko
Szeged

Gabi! Gratu a hős FlóránakKép. És egyben jobbulást is!

Mi megyünk holnap, bár gáz, h nincs kerítésKép. Virág is szökős. De így leg tudunk találkozni Karmenékkel is, meg még akir rág láttunkKép

Nóri! Én sokmindent másképp csináltam. Tetszik, hogy felvetetted ezt a dolgot. Sztem, nagyon fontos, h az ember tudja, és lássa be, ha valamit elhibázott. Ne akarja a második gyerekkel igazolni az előzőnél elkövetett hibákat, hanem próbálja meg jobban csinálni.
AMúgy sokkal könnyebb a másodikkal. Már tudod, mi hogy lesz, mire számíthatsz. A harmadikkal meg mégkönyebb lenne, mert már ebből is sokat tanultam. Erre visszanézve is látom, h hol hibáztam.

Enikő! Gratu a beíratáshoz! Ez jól hangzikKép.

GAbi! Sztem jobb, h nem szóltam be a meztelencsigának, ui vette az adást, látta a helyzetet, úgyhogy most (remélem) fő a levében. Áhh, mind1 is...

angiszeged

Enikő,
milyen börze?

Ildi,
miért nem jön el Anyukád? Dogozik?

Gigi,
mocorgás: szuper, én is imádtam Kép. Eszter 15 hetesen kezdte. El is sírtam magam örömömben.
Virágnak mondtátok? Ha igen, hogy mondtátok el a jó hírt?

Gira,
tessék beírni csak egy "jólvagyok" erejéig!

Tünde,
erre én sem gondoltam, azt hittem, csak az első hetekben lehet ilyen probléma. Szoptasd a Szépszeműt a csomó felőli oldalról.
Nekem seb miatt 3-szor volt mellgyula, de szerencsére csomó nélkül.

Anita,
ez a "párbeszéd" valami csúcs volt, olyan jót röhögtem Kép!!!

Gabi3,
Flóci ügyes nagylány!
Mi van Dömekutyával?

Angéla,
beszélj a doktornővel, ne az aszisztensnő mondja már meg a frankót!!! Ez szégyen...

Nóri,
mit csinálnék másképp:
ezen gondolkozom 10 perce asszem semmit. Illetve nem hagyom majd, hogy 1 órahosszat lógjon a melleimen. Akkor nem ázik ki.
Ezt a témát jó, h feldobtad, teccik Kép.
Léna jó magas Csajszi. Bár Apuci Nálatok sem kicsi, meg Te is magas vagy Kép. Sztem Eszter is Apja lánya lesz, elég hosszúak a combok Kép.
Kertes házat mi is szeretnénk, de nem akarunk kimenni Szegedről, itt meg nullával egyenlő az esély, h lesz. Dancsiéké tetszik hasonlót én is el tudnék képzelni. Jó lenne eladni a lakásunkat is a magas részlet miatt, de ha másikat vennénk, akkor is ott tartanánk - ill. kapnánk szocpolt.

Elment Gergő, totál kifáradtam, csak pihegek, mint a versenyló.

Eszter ma elpakolta a szekrénybe a ruhámait Kép. Majd ment a konyhába, kérdeztem, hová megy. Nyujtja a kezét, benne a csokipapír és csúnyán nézve kiabál: kuka, kuka! És kidobta Kép. Megkönnyeztem, annyira édes volt.

Találtam egy madárkát a neten, felteszem tavaszköszöntésként:

Kép

Szép napot!

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Angi!
És írsz konkértumokat is, hogy mit csinálsz másképpen?

Nóri
norcee

Kriszti: nem tudom milyen börze, csak úgy börze:Kép

Angi: majd kedrül, nagyon kiváncsi vagyok én is mi lesz szeptembertölKép
E

ceniko
Szeged

Már megvan a honlap,de dolgoznak rajta.

Enikő:Hát nem szoptatod? Azt írtad nemrég, hogy csak éjjel kap tápot a csaj.

Angi: Igazad van, meztelencsigával kapcs.

Kriszti: Döme várja, hogy jó idő legyen, meg az új kutyiból ki akarom írtani a bolhákat, meg a kullancsokat, akkor jöhet Döme úr!
A százszorszépben szokott börze lenni meg valami előadás gyerekeknek. A börzén használt ruhákat árulnak, de volt már vadi új is.
Édes Eszti! Bátor legutóbb a legújabb legós kukás autóját akarta kidobni. Meg kivette a szemétből a lejárt szavidejű jogikat, azt hitte azt még megmentheti.

Gabi3
inecsg

A csajokKép

Kép

Kép

ceniko
Szeged

Gabi3: Mostmár nappal is, szinte minden szopit pótolni kell. Ez van. Inkább, mint hogy éhezzen!

ceniko
Szeged

Enikő: Hol csináltattad Violának a bodit? Nagyon édi mindkettő!

Gabi3
inecsg

ceniko
Szeged

Nóri! Húú, össze kellene szednem, talán este. SOkminden van amúgy...

angiszeged

Gabi,
ezt nézted?
http://www.szazszorszepgyermekhaz.hu/index.php?mod=cms&aid=1
Dömekutya milyen fajta eb?

Angéla,
kezdheted Kép.

Enikő,
Csajok szépek, body szuper!

Kép

Kép
eszteranyu

Friss adatok unokaöcsiről: 3900 gr és 54 centi! Nő mint atom!Kép

Lottika bekapott egy vírust, hála, most nem olyan komoly (vagy csak a mandulák nélkül viseli könnyebben).Hétfőn megyünk vissza a dokihoz, de szerencsére nem kapott antibiotikumot.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Ági,
unokatesómnak még kb. 3 hete van.

Jozsó ma olyan bújós. Szerintem a tegnapi mamázás miatt van. Egész nap rajtam lóg, rágja az ujját és morzsolja a haját. Neki a hajam a nyonyója. Kép

ha nem lát, elkezd bogni és keres,hogy merre vagyok.

Az a legújabb szokáa, hogy az összes játékát behajgálja a kanapé alá, és ordít, hogy vegyem ki, mert persze nem éri el. Kiveszem, és újra bedobja. Vagy a kanapéra dobja fel, ami befelé lejt, és onnan sem tudja leszedni oket.

Angi,
hú, de bosszantó. Én biztos ordítoztam, meg hisztiztem volna, addig,amíg be nem engednek. És jól beszóltam volna a többieknek.

Kriszti,
kertesház tényleg klassz. Nekünk piszok mázlink volt. A legjobbkor adtuk el a lakásunkat (amikor bizonytalan volt a lakáshitelváltozés és jó pénzt kaptunk érte), még jó árun vettünk telket és még jó áron kötöttük le a kivitelezot. 1 évvel késobb már esélytelenek lettünk volna. Legalábbis Szegeden nem tudtunk volna építkezni, elmenni pedig mi sem akartunk.
Vendég

Nóri! ilyen magas Léna, nem is gondoltam!!

nekünk jó a holnapi tali, ha nem akkor alszik el Orsi. Ma is de. aludt, pedig 8kor kelt és ,mégis 2 órát aludt még de. De ált. du. szokott, szoval szerintem tudunk menni.

Gabi! ez tényleg bosszantó, miért nem mondják van olyan szuri is! Örülök, hogy meglett a kutyus. Lány v. fiu?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Ha nem esik holnap az eső,akkor mi is kimegyünk.Kb.fél 12h-kor érünk oda.

Kriszti!

Igen,dolgozik az anyukám.Ha jön is,(egy évben egyszer)akkor másnap megy.Csak akkor volt itt pár napot,amikor megszületett a csajszim.

Nóri!

Hatalmas a Léna!!!

Angi!

Sajnálom,hogy így alakult a napotok.

Enikő!

Szépek a lányok.A body nagyon tetszik.

Ildi
tfildiko

próba
zita_29

Zita,
sikerült Kép.

Ildi,
és miért nem vesz k iszabit 1 hetet, akkor itt tudna lenni Veletek?

Kép

Kép
eszteranyu

Ági,
kerestél Kis herceget, ha jól emléxem:
Kép

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Sziasztok!
Lenne egy pár kérdésem hozzátok.
Először is, nálatok mikor álltak be a konkrét szopási időpontok? Illetve, hogy szoptatás után, hogy büfiztetitek a babát? Márk nem nagyon akar büfizni, és van olyan, hogy órák hosszat sétálgatunk vele a vállunkon. Éjszaka is. És ez nem túl jó. Meg nem mindig akar aludni szoptatás után, csak nézelődik, meg mocorog. Van, hogy egyik szoptatástól a másikig ezt csinálja. Persze általában ez is éjszaka történik.
A másik, hogy ti mikortól vittétek Őket levegőre? Márk ma volt 2 hetes, és gondolom most már lassan elkezdhetnénk levegőre menni. De mennyi időre?
Meg még valami. Szoptatás közben, olyan furcsán néha hörögve veszi a levegőt, de az orrporszívóval nem igazán jön az orrából semmi. Miért lehet ez?
Válaszotokat várom. Köszi.
Zita
zita_29

Zita,
a szopi beállás nekünk tök sokára volt. Igazából pár hete (Jozsó 11 hós) van egy rendes, megszokott, kiszámítható napirendünk. Ez szerintem babafüggo. A barátnom kislánya már pár naposan !!!! is rendszer szerint szopott, aludt.
Ezzel a napirend dologgal én is bajban voltam, mert soha nem tudtunk elore tervezni.

Jozsó csomószor nem büfizett. Foleg mert o sokszor elaludt a cicin és én biza fel nem ébreszettem akkor. De o nem volt hasfájós, egy hasfájós babánál kell a büfi.

séta: mi kb 10 naposan vittük, májusban. Ha jó az ido, nincs nagy szél (ha mózesod van,akkor a szél sem gond, mert ott szélvédett), szerintem viheted.

orrszívásra vigyázz, mert ha sokszor szívod, akkor árthatsz vele a nyálkahártyának. A szörtyögés fene tudja mi lehet, Jozsó is horkol, meg szörtyög. Erre kérdezz rá a dokinál szerintem.
Vendég

Zita,
én Eszter 9 hónapos koráig írtam, mikor szopizott, így 1 idő után tudtam, mikor lesz a következő.

Decemberi baba, én 2 hetesen vittem ki.
Osztom, amit Dancsi mondott: ha nincs szél, nyugodtan kiviheted 10 percre, majd minden nap növeld az időt pár perccel.
Büfi: ne erőltesd, ha nem megy. Biztos nem nyel annyi levegőt. 10 perc után sztem hagyd abba. Ha addig nem volt büff, aztán sem lesz.

HA nem akar aludni, hát nem alszik, had nézelődjön. Ha csendben van, nincs gond. Majd szól, ha baj van Kép.
Szörcsögés: valszeg az orrába került a tej és az szörcsög. Ne bántsd, de ha aggódsz, kérd ki a gyermekorvosotok véleményét.
(nekem is ment már az orromba ital, sőt leves is. elég kellemetlen volt, de aztán kijött.)

Kriszti

Dobj 1 fotót a 2hetesről, jó Kép?

Kép

Kép
eszteranyu

Dancsi.
Nálunk is az a gond, hogy ugyy elalszik a cicin mint a tök. Lóg füle- farka mikor utána a vállamra teszem, és hiába próbálom ébreszteni nem megy.Köszi a gyors választ.
Eszembe jutott még egy pár kérdés. A pelenkázást mikor csináljátok? Evés előtt? Mert ezzel az a gond, hogy sokszor evés közbe rottyant be,és akkor megint kezdjem előrről a dolgot?
Valamint ez az evés dolog. Most akkor aki szoptat, az mit ehet és mit nem? Mert már lassan semmit nem merek enni.
Üdv mindenkinek
zita_29

Sziasztok!

Remelem tudunk mi is menni, most mondta Toni, hogy jon delelott a hutoszerelo.

Kriszta, koszi a kepet! Esetleg ha gifet is talalsz rola gondolj meg ram!

Zita, nalunk sem volt rendszer az elejen, altalaban masfel-2 orankent szopott, ejjel ritkabban. Az egesz napirendunk attol fuggot, hogy haynkor kelt reggel. Mi 6 hetesen tudtuk eloszor megbufiztetni, addig nem sikerult. Ugy csinaltam, hogy lecsusztattam a hasamhoz, es elore-hatra doltem.
Nalunk is volt szorcsoges, lehet, hogy tenyleg a tejtol, ahogy Kriszta irta, akkor ugy gondoltam, hogy a garatnal valami kinyilt. Ez igy furcsan hangzik, de jobban nem tudom megfogalmazni.

Dancsi, tudom, hogy majusra van kiirva. Jol erzi magat?

Agi
agi77

Zita: nekem azt mondta a doki a szörcsögésre, hogy mohón szopik és visszajön az anyatej az orrába, azért szörcsög.....és tényleg, mert amikor nemm zabbant, akkor nem szörcsög!
Nálunk be van állva a kajálás ( a nappali) az éjszakai még nincsen. Van úgy, hogy este 8kor teszem le Violát aludni és hajnal 1-2 körül ébred elöször, de van úgy, hogy hajnal 5-ig is alszik egyhuzamban. Nem tudom mitöl függ, még nem jöttem rá. Semmit sem csinálunk másképp!
Büfi: hát igen ez nálunk is gond, Viola is nehezen büfizik, ezért azt vezettem be, hogy ha 5 perc tartogatás után sem büfizik, akkor leteszem aludni és kész! Éjjel elég kimerítö, az etetések után még félórákig tartogatni a babát, a saját érdekedben ne tedd. Ha nem pihensz, fáradt és ingerült leszel és csökken(het) a tejed mennyisége is.Szopi után tedd a válladra, alulról a popsoját gyengéden ütögesd (a pelust) és akkor elöbb utóbb jön majd a büfi, ha meg nem akkor tedd vissza aludni.

Én éjjel nem teszem tisztába (jó, mondjuk Viola éjjelente már nem kakil, a pisit meg bírja a pelus) és lehetleg próbálok minél sötétebben etetni (hogy azért lássak valamit) hogy érezze a baba a nappal és éjszaka közötti különbséget!Mostmár nincsen gondunk (Viola most 2 hós múlt)éjjel alszik (felkel enni, de utána mindjárt visszaalszik), napközben meg jókat elnézgelödik, elkomunikálgat márKép

Én 2 hetesen már kivittem Violát, pedig februári és jó hideg volt. Úgy voltam vele, hogy szokja, meg ugye Bogi miatt minden nap lent kellett lennünk pár órát amíg a Bogi játszózott.... Viola strapabíró gyerekKép Bírja a kiképzést!Kép Sztem egész nyugodtan kivihetitek már, gyönyörü idö volt ma is!

TFIldikó: Mikor indultok itthonról és mivel mentek holnap a Honvéd téri játszóra?

Puszka
Enikö

ceniko
Szeged

Zita: Én evés után tettem tisztába anno, amikor még napi 8-10 kaki is volt, mert mindig kaja közben vagy után rottyantott be!
Ha a kicsi nem hasfájós, akkor sztem ehetsz mindent amit kívánsz! Én nem hiszem hogy lenne összefüggés azzal, hogy a gyereknek fáj a hasa és, hogy Te mit eszel. Legalább is nálunk tuti nem volt! Egyik gyerekemnél sem. Bogi nagyon hasfájós volt, és alig volt valami amit ettem. Viola nagyon picikét hasfájós és mindent eszek-iszok amit megkívánok! Ki kell tapasztalnod, de ha nem sírós Márk akkor nyugodtan egyél bármit sztem!
Ez az én saját tapasztalatom, nem biztos, hogy nálatok is így van!!!KitartásKép
És szólj, hogy mikor hozod le sétálni, elmegyünk a csajokkal és maglessük messziröl, ha szabad KépKépKép
Enikö

ceniko
Szeged

Eniko, gyonyoruek a lanyok, az elobb elfelejtettem megdicserni oket.

Zita, nem csak a hasfajas miatt kell vigyazni a kajalasra, hanem az allergizalo dolgokat is kerulni kell. Pl gomba, tojas, tej, apromagvasok.

Agi
agi77

Zita,
idemásolom:
Nem szabad enni: tej, tojás, paradicsom, olajos magvak, hal, tengeri állatok, füstölt ételek, kelkáposzta, K betűs kaják, hüvelyesek, citrusfélék -> tapasztald ki, Márknak mi a jó ezekből, mi a nem és aszerint táplálkozz.
A banánt nem javasolták, Eszternek azután múlt el a hasfájása, hogy ettem Kép.
Tejnek ártalmas még: szénsavas, hideg (jégkrém pl), savanyú -> sok energiát fordít a szervezet a tejjé alakításhoz.

Pelenkázás:
eleinte mi is kaja előtt pelusoztunk. Ezt is csináld úgy, ahogy Nektek jó.
Mi elég régóta reggeli szopka után cserélünk pelust, mert nagyon türelmetlen Eszter reggel - pedig 16 hós (hogy megnőtt... Kép ).

Ági,
okszi Kép.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Allergizáló hatás? Az anyatej elvileg nem allergizál! Vagy mégis?
Boginak is akkor múlt el a hasfájása amikor elkezdtem mindent normálisan enni. És tudjátok miért keztdem el enni? Mert igy is úgy is üvöltött, akkor meg minek "diétázzak". És egyszer csak elmúlt minden panaszunk (3 hós volt)!
Sztem nem egészséges és nagyon egyoldalú táplálkozás, ha a fentieket nem eszed.De ha az okosok azt mondják (a "nagykönyvben" ahonnan idekopizta Kriszta)...akkor biztos úgy van....

Nekem azt mondta a védönö, hogy mindent lehet enni-inni amit csak kívánsz, mert a szoptatás alatti kívánósság ugyanolyan, mint a terhesség alatti. Azért kívánsz ezt azt, mert a benne levö összetevök KELLenek a babának!És ha belegondolsz logikus, jól ki van ez találvaKép
Na nem akartam kötöszködni!Kép Nem vagyok én olyanKép
E

ceniko
Szeged

Eniko, szerintem a tejjel sokminden atmegy. Azzal egyetertek, hogy valozatosan kell enni. Amikor a vedodnok felsorolta, hogy mire vigyazzak Toni kiakadt, hogy akkor mit ehetek egyaltalan.
Ezeket nem veszem kotoszkodesnek. Kép A feherjevel mindenesetre vigyazni kell.

Kriszta, tenyleg milyen nagy mar Eszter, egyre kisebbnek fog tunni a korkulonbseg a gyerekek kozott.

Agi
agi77

Sziasztok!

Tünde: Nézegettem a beutalónkat és nincs rajta dátum, ez nem jár le. KépTduod kérdeztem, hogy meddig érvényes.

Melinda: Kár,hogy csak akkor írsz ha Lotti beteg! NÉha kukkants már be egy pár sor erejéig. Miket mond a csajszid? Rubinik nem semmi kisfickó!

Kriszti: Döme, faluszéli keverék. Szinte semmilyen fajtához nem hasonlítható. Az egyik albumunkba feltettem. Talán a Flóci kettőben?! VAgy a háromban. Az új kutyekról is teszek majd. A 100xszép holnapját köszi, nem működik nekem. De elmegyünk. Addigra Fló is összeszedi magát.

HOlnap mi nem megyünk, nem akarom még rángatni Flórát, bár most estére kicsit jobb kedve lett, hogy kártyáztunk az új kártyával. Egész jól memóriázik, ahhoz képes hogy 3 éves.A kezét még nem használja.
JÖn valaki szombaton?

Karmen: Az új kutyus lány, remélem jól meg lesznek Dömével. A neve Lilu lett.

Zita: NÁlunk Flóra kiszámíthatóbb volt, de ő 6 hetesen kezdte az életét itthon, már beállt a nagyjából 3 órára. De Bátor volt hogy félóránként is kért szopit. Elég sokáig összevissza szopott. De simán elmentem mindenhová a cicim nálam volt. Csak rácuppant és már evett is. az ájszakák is mondjuk rá jók voltak. Mindkettő szopott aludt, kezdetben Bátorral is sokat kínlódtam, hgoy beájult szopi közben és nem büfizett, de akkor hagytam. De egy pár hét eltelt mire megtanult büfizni, ráadásul elég mohó volt. Neik is ment egy kis tejcsi az orrába, ezért is szoptattam sokáig ülve,hogy a feje jóval fentebb legyen, mint a feneke. Azzal a tejcsivel nem csináltam semmit ami az orrába maradt. Vagy kifoly vagy visszafolyt. Pont ezmiatt sokáig nem tudtam rendesen pihenni éjjel. Minden kis szörtyire felébredtem, nehogy kibukjon a tejcsi. Nem nagyon járkáltam vele. Tényhogy jobb, ha ütemesebben járkálsz akkor könnyebben jön a büfi, Ági ötlete is jó, meg persze Enikőé is. Ha meg nem nyivákol, tedd le és aludj egy jót. Majd szól ha valami baja van.
Én mindig szopi előtt cseréltem pelust,hogy ne mozgassam teli hassal, persze hogy bekakált,de ez így lesz még néhány hétig. Aztán kevesebb kaka lesz és talán kiszámíthatóbb.
Levegőztetni nyugodtan viheted, ha nincs szél és eső. Nem kell sztem fokozatosság sem. No azért először nem vidd ki 2 órára. De nem hinném, hogy baja lenne tőle. Rétegesen öltöztesd fel, de ne túl melegen, mert megizzadhat és úgy tényleg megfázik.

Ági: Még mindig nem jó a hűtőtök?

Elteszem magam holnapra.

Gabi3
inecsg

Ági: hát én nem tudom, de én nagyon sok tejterméket eszek. Eszméletlenül kívánom a tejet, csak úgy magába, meg a joghurtot, túrót...mindent
Reggel a kávémba vagy 3 deci tejet töltök, mert annyira szeretem és nem mondták, hogy nem szabadna... Nálunk tejböl napi 2 liter elfogy, úgy hogy csak ketten isszuk Bogival.
Sztem az allergia nem azon múlik, hogy ki mit eszik! Ez örökletes -genetika- és környezetszennyezés, -immunrendszerünk megváltozik-....stbstbstb Szerintem! De ezt már párszor kiveséztük itt a fórumon. Nem vagyunk egy véleményen ezzel kapcsolatban.(nem Rád gondoltam most konkrétanKép)
A tejjel egészen biztosan sok minden átmegy, de nem szabadna, hogy allergizáljon ha jobban belegondolsz!!!Nem?

ceniko
Szeged

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: