A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005. nyári babák

Szia MindenkinekKép
Minyunak megy a drukk ezerrel.

Tudunk még valamit Bannamari babáiról? Javul a tüdőgyuszijuk?

Megkaptam a vérképem eredményét. Minden szuper, a vizeletben van egy kis cuki, azonban a terheléses teszt 4.0 mmol/l lett! Úgy látszik minél több cukrot eszem, annál alacsonyabb a terheléses eredményem Kép Javult a vérképem is, úgyhogy már nem vagyok vérszegényKép

Na megyek is mert ma rengeteg a dolgom és nem is hiszem, hogy lesz időm visszajönni holnap reggelig.

Mindenkinek pusszantás,
MJ-Móni 26+6
mj__móni

sziasztok!
Kérnék egy kis segitséget,anyunál vagyok és hazafele kiszeretném váltani a várandos mama csomagot és nincs nálam a kiskönyv.Hol lehet????????? KÖSZI

Rita

rita77

Rita!

Milyen útvonalon akarsz menni? Nagyon sok bolt van ugyanis...

Mzx

Kép

Kép
mzx

Éva!

Köszi az információt! Majd megírom, hogy mi volt, de az a tippem, hogy megnézik a leleteimet és azt mondják, hogy ez még belefér, ne izguljak, és nem is csinálnak pluszban vizsgálatot. Legalábbis remélem!

Mzx-Móni

Kép

Kép
mzx

Mzx!
Biztos így lesz, téged is kinevet, mint engem az endokrinológus.

Éva

Kép
sygnum

Mzx!
A nyugatinál vagyok és Újpest fele Árpád-hid stb!

Köszönöm!

Rita

rita77

Sziasztok lányok!

Végre kialudtam magamat!!!
El sem tudom mondani mennyire jó érzés Kép

Milupa krém:
Én ezt használom kb. a 12. hét óta és egyelőre (lekopogom) nem vészesek a csikok. Oldalt van egy kettő, ami úgymond csúnyább lett mint volt (régen kövér voltam és sokat fogytam és akkor lettek), de a krémtől azok is szebbek lettek, amikor bekentem velük. Igazi csíkom olyan nincs is, ami újonnan alakult volna ki. És hát aki látott tudja, hogy elég nagy a hasam, szóval akár lehetne is.. Viszont én a krémmel fürdés után bekenem a cicimet is oldalt és alul, hogy azon se legyenek, mivel azért ugye az is nő és tágul és feszül és majd a szülésnél nő egy nagyot amikor bedurran és igy biztos használok neki valamit előre, rugalmasabb lesz a bőrőm vagy ilyesmi. Szóval én bátran ajánlom bárkinek ezt a krémet, még sosem csinált semmi más ilyen csodát a csikjaimmal mint ez. Tényleg szebbek (ahelyett, hogy szaporodnának Kép)

Szoptatós párna:
Én vettem magamnak 4900 Ft-ért amikor a kendőzős tanfolyamon voltunk, a Mini Manóban. Ez hatalmas, úgy tudok vele aludni, hogy a hátamat vagy a hasamat végig támasztja (mikor melyiket kivánom) és még a lábaim közé is végig be tudom tenni, amitől eszméletlen kényelmessé válik a fekvés. Gyakorlatilag amióta megvettem (kop kop) nem fájt a gerincem!!! És ez nálam ekkora súlytöbblettel hatalmas szó. Kezdek abban is reménykedni, hogy esetleg szülhetek természetes úton Kép De ezügyben felhívom majd a gerincorvosomat jövőhéten, hogy mit mond rá. Elvileg még amikor először voltam nála azt mondta, hogy ha nem romolna, akkor semmi akadálya nem lenne, csak ugye romlott. De gyakorlatilag most tünetmentes vagyok egy hete, pedig nem mondhatom, hogy nem rohangáltam sokat, tegnap autóztam is rengeteget, meg mászkáltam, vásároltam, ültem, stb.. mégsem fájt.. ettől kezdek kicsit boldog lenni Kép

Adri77:
A körzetim nekem is folyton antibiotikumot ir még attól is ha picit magasabb a fehérvérsejt számom, pedig az lehet attól is, hogy pl. nő a bölcsességfogam és gyakorlatialg folyton be van gyulladva a fél arcom. Természetesen nem szedem be csak ha tényleg úgy érzem, hogy "na ez most kell". De olyankor használni is szokott mindig.

Sygnum:
Szerintem az, hogy nem hizol nem jelent semmit.. mostanában én sem nagyon hízok.. ez lehet azért is, mert gyakorlatilag alig eszek valamit. Reggel reggelizek, utána este vacsorázok. Ritkán ebédelek, de nem is kívánom a kaját és ha többet eszek ég a gyomrom is. Ha igy folytatom még talán fogyok is, de ha nem megy nem megy. Azért a védőnőnek említsd meg esetleg..

Lányok egy kérdés!
Valamelyikőtöknek van egy olyan barkácsolós ügyes férje/párja, akinek van olyan fúrója, amivel betonba lehet fúrni és esetleg el is vállalná, hogy (természetesen nem ingyen) felfúrjon nálunk pár polcot, egy kislámpát és egy előszobaszekrényt (meg pár csavart)? Nekünk se fúrónk, se ismerősünk.. aki van ismerős az sosem hív vissza, egyszerűen itt állok a kislámpával és egyebekkel és soha nem kerülnek igy fel a falra..

hanee (28+1)
hanee

Sziasztok lányok!

Végre kialudtam magamat!!!
El sem tudom mondani mennyire jó érzés Kép

Milupa krém:
Én ezt használom kb. a 12. hét óta és egyelőre (lekopogom) nem vészesek a csikok. Oldalt van egy kettő, ami úgymond csúnyább lett mint volt (régen kövér voltam és sokat fogytam és akkor lettek), de a krémtől azok is szebbek lettek, amikor bekentem velük. Igazi csíkom olyan nincs is, ami újonnan alakult volna ki. És hát aki látott tudja, hogy elég nagy a hasam, szóval akár lehetne is.. Viszont én a krémmel fürdés után bekenem a cicimet is oldalt és alul, hogy azon se legyenek, mivel azért ugye az is nő és tágul és feszül és majd a szülésnél nő egy nagyot amikor bedurran és igy biztos használok neki valamit előre, rugalmasabb lesz a bőrőm vagy ilyesmi. Szóval én bátran ajánlom bárkinek ezt a krémet, még sosem csinált semmi más ilyen csodát a csikjaimmal mint ez. Tényleg szebbek (ahelyett, hogy szaporodnának Kép)

Szoptatós párna:
Én vettem magamnak 4900 Ft-ért amikor a kendőzős tanfolyamon voltunk, a Mini Manóban. Ez hatalmas, úgy tudok vele aludni, hogy a hátamat vagy a hasamat végig támasztja (mikor melyiket kivánom) és még a lábaim közé is végig be tudom tenni, amitől eszméletlen kényelmessé válik a fekvés. Gyakorlatilag amióta megvettem (kop kop) nem fájt a gerincem!!! És ez nálam ekkora súlytöbblettel hatalmas szó. Kezdek abban is reménykedni, hogy esetleg szülhetek természetes úton Kép De ezügyben felhívom majd a gerincorvosomat jövőhéten, hogy mit mond rá. Elvileg még amikor először voltam nála azt mondta, hogy ha nem romolna, akkor semmi akadálya nem lenne, csak ugye romlott. De gyakorlatilag most tünetmentes vagyok egy hete, pedig nem mondhatom, hogy nem rohangáltam sokat, tegnap autóztam is rengeteget, meg mászkáltam, vásároltam, ültem, stb.. mégsem fájt.. ettől kezdek kicsit boldog lenni Kép

Adri77:
A körzetim nekem is folyton antibiotikumot ir még attól is ha picit magasabb a fehérvérsejt számom, pedig az lehet attól is, hogy pl. nő a bölcsességfogam és gyakorlatialg folyton be van gyulladva a fél arcom. Természetesen nem szedem be csak ha tényleg úgy érzem, hogy "na ez most kell". De olyankor használni is szokott mindig.

Sygnum:
Szerintem az, hogy nem hizol nem jelent semmit.. mostanában én sem nagyon hízok.. ez lehet azért is, mert gyakorlatilag alig eszek valamit. Reggel reggelizek, utána este vacsorázok. Ritkán ebédelek, de nem is kívánom a kaját és ha többet eszek ég a gyomrom is. Ha igy folytatom még talán fogyok is, de ha nem megy nem megy. Azért a védőnőnek említsd meg esetleg..

Lányok egy kérdés!
Valamelyikőtöknek van egy olyan barkácsolós ügyes férje/párja, akinek van olyan fúrója, amivel betonba lehet fúrni és esetleg el is vállalná, hogy (természetesen nem ingyen) felfúrjon nálunk pár polcot, egy kislámpát és egy előszobaszekrényt (meg pár csavart)? Nekünk se fúrónk, se ismerősünk.. aki van ismerős az sosem hív vissza, egyszerűen itt állok a kislámpával és egyebekkel és soha nem kerülnek igy fel a falra..

hanee (28+1)
hanee

Elég régi a könyvem, de hátha jók a boltcímek.

A Westendben a Photo Hallt írja, ami elég furcsa, de a legtöbb Photo Hall benne van a könyvben.. Igazából az üzletek nagy része Photo Hall. Van a Szenrt István körúton is egy, illetve az Újpesti centrum áruházat is írja, de mintha ez az áruház bezárt volna, nem? Egyáltalán van még Photo Hall?

Ezen kívül a XIII. kerületben a Brendont írja a Reno udvarban (Váci út 168.), illetve egy Bébiker nevű babaáruházat a Váci út 134 alatt.

Mzx

Kép

Kép
mzx

Mzx!
Köszönöm a segitséget,aranyos vagy!
Rita
Ha haza értem jelentkezem!

rita77

Hanee!
Én ugyanannyit eszek, mint előtte. Remélem azért Pöttöm elveszi, ami kell neki és ő hízik. Lehet, hogy az a baj, hogy a 20. héttől havi 2 kg körül híztam. Lehet, hogy mostanra töltötte fel magát a szervezetem és ezért állt le a hízás. Én nem bánnám, ha leszedné rólam a baba a zsírt. Meg gondolom, ha ő nem fejlődne, akkor a BPD-je se nőtt volna 6mm-t 2 hét alatt. Na mindegy, ha baj lenne, nem ugrálna ennyit a pocimban, mert takarékra kapcsolna.
Mennyire súlyos a sérved? Egyáltalán sérv vagy még "csak" protrusio? Meg mi a fenétől van ez neked ilyen fiatalon, ezen már annyit gondolkodtam.

Éva

Kép
sygnum

Jó reggelt Kép

Rókica, ha a párna ezután sem győzött meg....!!! Hanee-é olcsóbb, nézd meg "az ő boltjában", szerintem nem lesz számottevő különbség.

Letti! Ezt nevezem!

Sygnum! Cicik, jujj!!! Nekem nem volt pici és senkinek, akit ismerek, de ha bármi is történne, ami nagyon elrontja, megvárnám az összes kölköm megszületését és utána kés alá feküdnék - hiú vagyok tudom, de így szeretem magamKép
Amúgy a négy pecsétnek utána fogok járni, mert elkezdett idegesíteni. Az asszisztens sem volt azonban biztos a dolgában, ami meglepő.
A dokim a 2 hét rizikóról azt mondta, hogy most nyílt ki kicsit a méhszáj, ha sokat pihenek az első két hétben, ami szerinte most a legkockázatosabb, egyre kevesebb esélyem lesz a koraszülésre a következő hetek ahogy múlnak. Lehet, hogy a tapasztalat, lehet, hogy a tudomány szólt belőle KépKépKép Azért kimosom a bébiholmikat, mert mindig is utáltam a meglepetéseket.
Nem hízás: a túlsúly függ az elraktározott víz mennyiségétől, az anyagcsere-folyamatoktól és ilyenek (okés, plussz többletkalória, ami zsírként elraktározódik). Ha eddig egyenletesen gyarapodtál, lehetséges, hogy történt valami a szervezetedben és huss a zsírok-kalóriák-egyebek már távoznak is ahelyett, hogy rádrakódnának. Amennyiben a kölök növekszik, márpedig azt teszi az adatai alapján, mégha súlyt "nem is mértek", akkor semmi gond.Azt olvastam, hogy a szülés előtti utolsó hetekben 4 v. 6 hét heti 200grammot fog növekedni a magzat. Természetesen az a szuverén véleményem, mégis, hogy minden okés legyen, kérdezzed meg a védőnődet! Szerintem ha 2-3 hétig még stagnálsz és idegesít, csinálnak majd labort.
timmba

Szia Rokica!

Tegnap nem sikerült bejönnöm a netre, de természetesen mindent leírok ide.
Voltam előkészítőn, és szerintem nagyon jó volt.
Timmba, te voltál?? Sasoltam körbe, de nem láttam hozzád hasonlót Kép!
Szóval tegnap volt az első előadás, és ott volt a Siklós a Csűrös Erzsi és egy pcccihhológus néni Bán Judit. Elmondtak nekünk egy csomó érdekes dolgot, illetve, érdekes, mert túl sok újdonságot nem hallottam, de mégis, valahogy olyan megnyugtató személyesen találkozni ezekkel az emberekkel, illetve látni a helyet is. Ugyanis a szülészetet is meg lehet nézni, ami teljesen más mint ahogy gondoltam. Én azt hittem, hogy egy teljesen haygományos kórházi folyosóról mész be a szülőszobákra, amik persze szépen be vannak rendezve, de nem így van, amint kilépsz a liftből, egy olyan helyre mész be ami inkább egy magánlakásból kialakított magánrendelőre hasonlít. Apro kis szobákkal erre-arra, szép sárga fallal, képekkel. És nincs is ott senki,aki nem oda való, nincs nyüzsgés, csend van és nyugalom. Mindenki külön szobában vajúdik és ugyan abban szül. Bár van külön vajudó is, ami inkább egy társalgóhoz hasonlít. Elmondták, ha nincs semmi gond, jöhetsz-mehetsz, ehetsz (csokit, szőlőcukrot)-ihatsz, szülhetsz ahogy akarsz. Fekve, ülve, állva, négykzláb..stb.

A program a következő:
1.Jeletkezés, ismerkedés (ez volt most)
2.Szülés történései
3. Filmvetítés
4.Relaxáció, légzéstechnika
5.Fájdalomcsillapítás (Újvári tartja)
6.Babaápolás, szoptatás

Bármikor be lehet, kapcsolódni, tehát ha most kihagyod az 1,3,5. előadást, akkor ezeket lehet pótolni, csak ki kell számolni, hogy mikor lesz esedékes megint. (Pl. a következő ciklusban így lesznek ezek az előadások: május 25,június 8,június 22)

Hát ennyi jutott most az eszembe.

Pussz

Wica
31+2
wica

MJ-Móni
Gratula a kitűnő vérképhez Kép!

Hanee
Úgy látszik ezek a háziorvosok már csak ilyenek. Mindenáron kezelni akarják az embert Kép! Miután megyek jövő héten a nőgyógyászhoz, így majd neki megmutatom még a leletem, de szerintem nincs már teendő.

Szerintem ne aggódjon egyikőtök sem, ha nem hízik. A baba úgyis elveszi azt, ami kell neki. Biztosan ezt is a hormonok befolyásolják. Meg azt is, hogy én pl. abszolút nem eszek többet, mint terhesség előtt, mégis hízok. Remélem hamarosan nálam is megáll a hízás üteme Kép!

Adri
adri77

Wica, én nem voltam, mert bementem a dógozóba és 14.36-kor döbbentem rá az időre. Amúgy én most táppénz, csak nem tudok meglenni a munakhelyem nélkülKép

Én eddig a légzéstechnikán és a babaápoláson voltam (4,6). A többit már nem akarom kihagyni.

Huhh, még mindig babakocsit akarok venni! Baromi drágák!

Pusza
timmba

Timmba!
Milyet szeretnél? Újat vagy használtat?

Mircimama!
Hova tüntél,ugye minden rendben?

Meg van a csomag!

Rita

rita77

Szia Wica!

Nagyon szépen köszönöm az infót! Most már csak azt szeretném tudni, hánykor kezdődnek az előadások? A jövő hetire megpróbálok elmenni és elrángatni a páromat is.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Timmba!
Majd bepótoljuk a találkozót a jövő héten!.... Ja erről jut eszembe, hogy kell a táppénzt intézni? És ilyenkor akkor jön a táppénz mint a fizu, vagy számítani kell rá, hogy késik. Hogy van ez egyáltalán? Valaki tudja??

Rokica!
Remélem téged is látlak majd jövő szerdán. Egyébként 15 órától kezdődik, és kb 1 1/2 órás. A Szülészet-nőgyógyi épülete mellett lévő étteremben van.

Ja, még eszembe jutott, hogy ha esetleg érdekel Titeket, vagy valaki mást:
Terhestorna :
Szerda 17-18
Péntek 15-16
Gátizom torna:
Hétfő: 10-11
Kedd: 10-11
Csütörtök: 10-11
Baba-Mama torna:
Kedd: 14-15
Péntek: 14-15
István kórház, B épület tornaterem

Wica
31+2
wica

Sziasztok!

Sajnos nincs erőm-időm visszaolvasni a termést.

Mi még egyben, felvizesedtem, felment a vérnyomim, akinek ilyen van, csak bal oldalon feküdjön, de minél többet!

Egy info egy másik topicról:
"Tegnap rákérdeztem a szülésznőtől a homeopátiás bogyókra (amiket szülés előtt kell szedni), és felhívta a figyelmem, hogy vagy aromaterápia vagy homeopátia, de a kettőt együtt nem lehet. Szóval vagy málnalevéltea (+gátmasszázsolaj) vagy bogyók. Én ezt nem is tudtam, ezért gondoltam, hogy leírom, nehogy valaki nagy lelkesedésében mindent beszedjen. "
Én sem tudtam, de gondolom más is gondolkozik, mit is szedjen így a végefelé.

Oxigen

KépKép
oxigen
Györköny

Oxigen!
Jó, hogy ezt leírtad! Azt tudom, hogy bogyók előtt és után fél óráig nem lehet enni, inni, fogat mosni (mentol), de azt én sem tudtam, hogy ezek teljesen ütik egymást. Azért még utánanézek valahol. De nagyon köszi az infót!

Éva

Kép
sygnum

Sziasztok!
Wica!
A családi orvos vagy a nőgyógyász vesz táppénzre, de ez változó kerületenként/orvosonként. Sajnos mivel ez sok papírmunkával jár, ne számíts gyorsan pénzre! Amikor nekem küldtek táppénzt 3-6 hét volt az átfutási időKép. És az sem mindegy, h. milyen sűrűn adod le a papírt, merthogy ezzel járkálni kell 1-2 hetente. (Nálam így volt, de esetedben másképp is alakulhat.) Beszélj az orvosaiddal, szerintemKép!
Talán segítettem vmit?!

Márti
csmarti

Rita, mi van a csomagban? Valamikor majd én is benézek az enyémértKép
Amúgy babakocsiban újban gondolkodunk, mivel több babát is szeretnénk, ha kiszolgálna és legalább akkor nem lesz rejtett hibája, ismerni fogjuk minden centijét.

Wica, táppénz:
Amennyiben a munkahelyed tb kifizető, úgy a táppénzedet ők fogják folyosítani, egyéb esetben pedig az egészségpénztár. Utóbbi esetben a táppénzes papírodat a céged továbbítja a könyvelő felé, aki küldi az egészségpénztárnak. Esedékes kifizetés dátumát követően a Tb-nek még van 30nap türelmi ideje, hogy kiutalja neked az összeget. Tehát rosszabb esetben valóban jó sok időt kell várni és többnyire ez igaz. Mivel engem még nem fizettek ki, fogalmam sincsen, hogy a havi munkabér esedékessége az első turnus utolsó napja, avagy a lejárt hat hét után - köv. táppénzes papír leadása előtt - lesz esedékes a kifizetésük.

Én március 18-tól vagyok táppénzen veszélyeztetett terhesként, a háziorvos vett fel és adott róla papírt rá két hétre, a hó végén - azt mondta, ez a menete -, majd egészen a szülésig 6 hetente kell új papírt adnia - mondja. (Persze volt már táppénz téma nálunk is pár hete a neten, van, akinek gyakrabban kell mennie, nem hat hetente.) A nőgyógyász tett javaslatot, írásban, majd ezen írás alapján vesz a körzetid táppénzes állományba - ez volt nálam. Telefonon jelentettem a körzetimnek, hogy mi az állás és elmennék táppénzre, leadtam a papírom soron kívül, mondta, hogy a hó végén mehetek a táppénzes doksiért, vagy valaki a családomból, nem kell sorban állni, szóljak csak be, hogy miért jöttem/vagy jött a párom, nehogy elkapjak/-junk valamit. Fogd a papírt és fuss! Ennyi.

Amúgy szombattal befejezem a táppénzt, mert sikerült megbeszélnem a cégemmel, hogy kiadják az ezéves szabinapjaimat, tehát a szülésig fizetett szabadság - még kell egy csomó mindent venni, de attól félek, mire a tb fizet, felkopik az állunk. Ezután TGYÁS 168napig, mert beleférek a számított szülés dátuma előtti 4 hétbe a szabik végeztével. Ha még a szabadság alatt megszülök, akkor a még ki nem vett fiz. szabikat csak miután visszamegyek dolgozni kapom meg, ugyanis max. a szülés dátumával, de a TGYÁS-t el kell kezdeni. TGYÁS-ra, ha a szülés előtt mennél akkor a nőgyógyászod vesz fel legelőbb a szülés dátumát megelőző 28. napon, ezen papírt le kell adni a cégednél. Összegénél nincsen plafon, mint a GYED-nél, de össz-vissz csak 6 hónapig jár, majd jön a GYED, majd a GYES, amennyiben a kellő biztosított munkaviszonyod megvolt. Javaslom én is a www.csaladinet.hu oldalt, azon belül pedig a Szülők, majd a bal sarokban GYES-GYED.

Kép Amúgy nem csoda, hogy nem láttál, mert nincsen hozzám fogható Kép
timmba

Sziasztok!

Én nem mennék vissza táppénzről fizetett szabira... Igaz, hogy a táppénz csak 70%-ot fizet, de a szabid meg szépen gyűlik, és majd ha visszamennél, akkor kiadják az akkori (névértéken majd magasabb, persze a jelenértéke kb. ugyanannyi) fizuddal, ami nagyon jó lesz gyed/gyes helyett vagy után. Amíg lehet táppénzre menni, szerintem nem kellene a szabikat elhasználni. Így összességében elesel pénztől... (persze ez csak azokra vonatkozik, akivel semmit nem trükközik a munkahelyük, azaz nem kevesebbel vannak bejelentve)

Mzx-Móni

Kép

Kép
mzx

Én azért vettem ki a szabikat, mert akármi is lehet. Ha akarok még gyereket, egy csomó idő, mire visszamegyek, én nem várok, inkább most fizessenek ki. De a gondolatmeneted jó, ezért mentem én is inkább táppénzre, viszont meggondoltam magam.
timmba

Timmba!
Hogy boldogulsz a diétával? Számolod a ch-okat? Vki írt már korábban erről a 150g-os diétáról -azt hiszem Farkasbogi-, de számomra olyan nehéznek tünik. Igen fegyelmezettnek kell lenni hozzá. És mi van, ha elcsábulsz? Vagy ilyen nem lehet? Vigyázz nagyon magatokraKép!

Márti
csmarti

Sziasztok!

Koszonjuk szepen a drukkokat!!!KépKépKépKépKép

Nos,tol vagyunk a 36 hetes UH-n:
BPD: 90mm
Becsult suly: 3002 grammKépKépKép

Fejvegu, placenta a hatso falon tapad, erettsegi foka II-III-as

Kaptunk kepet a kukirol (ami Kispapa szerint oriasiJ), meg a kis arcarol is,ami pedig kis pufok es gyonyoruuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuJ

Voltunk nst-n is, szuleszno szerint Akos jol erzi magat a pociban,vegigmozogta az egeszet,szepen vert a szivecskeje,szoval minden ok!

Visszaolvasok es jovok.

Kriszta es Akos

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Sziasztok lányok!
Mircimamáról senki sem tud???

Mi jól vagyunk,csak ezek a frontok jönnek mennek én meg parázok!
Lilivel megbeszélve,hogy neki sokkal jobb ott bent amig jó meleg nem lesz!

Kriszta!
Az gyönyörű akkor ha kihuzzátok ti sem számithatok pici fiúra ,nekem a Dönci 40 hétre 98-as Bpd vel 4,10 volt!

Hol vagytok lányok?????

Rita

rita77

Kriszta!
Jaj de jó, hogy minden rendben! Reméljük még élvezi egy kis ideig Ákos a lakását!

Éva

Kép
sygnum

Sziasztok!

Sygnum:
Nem a szó hétköznapi értelmében vett sérv, hanem.. dudor Kép Vagy hogy mondjam? a porckorongom oldalról nézve össze van nyomódva (kb. a felére) és a velő felé pont középirányban kitolódik, ez nyomja az ideget. A porc nedvességtartalma stagnál a nulla felé. És hogy mitől van? Az orvos sem tudja. Valószínüleg köze lehet ahhoz, hogy van egy olyan problémám, hogy a porcaim nem olyan erősek, mint amilyen erősnek lenniük kellene. Nem birják a terhelést. Nem véletlen, hogy már mindkét térdemben volt porcleválás is. Mindkettőt artroszkopiás műtéttel helyrehozták, de a kemény sportoktól el is tiltottak arra való tekintettel, hogy ez bárhol kijöhet (könyök, boka, csukló, stb..). Gondolom a gerincemnek is ehhez van köze leginkább.. nomeg ahhoz, hogy sporlövő voltam 5 évig és ráadásul puskával lőttem. Ott nem volt megterhelés az izületeknek, mert egyáltalán nem egy "kemény sport", viszont a gerincet annál inkább terheli.. csak ugye egy egészséges porcszerkezetnek meg se kottyan, úgylátszik én nem bírtam. Meg tudod hozzájön egy-két költözködés és cipelgetés. Valószínüleg ha nem lőttem volna és soha nem költözködök, akkor nem jön ki, csak 40 éves koromban.. ez van. Megjavítani nem tudják sajna, viszont anno a gyógytornával viszonylag tünetmentes voltam leszámítva, hogy ugye nem cipelhetek még 5 kg-ot sem (2 kg maxot javasolt az orvos). Hát a baba az most +9 kg-os terhet jelent egyelőre.. de igyekszem nem hízni már sokkal többet (szeretnék max. 12 kg-nál megállni). Gondolhatod, mennyire terheli. Ezért is csodálkozom rajta, hogy az utóbbi hétben egyszer sem fájt. Úgylátszik ez a szopis párna csodákra képes.. vagy történt ott bent valami, amiről én sem tudok, lehet hogy arrébbmozdult a porckorongom, vagy hirtelen csodák csodájára meggyógyult Kép Kép Ki tudja Kép Jó is lenne! Párom azt mondta, hogy szó sem lehet a természetes úton való szülésről, nehogy gond legyen, a kitolásnál, erőlködésnél megpattanhat, stb.. lehet, hogy igaza van.. inkább nem kockáztatok.

Wica:
A táppénznél készülj fel a legrosszabbra. Onnantól kezdve, hogy a TB-hez leadják a papírjaidat, a TB-nek 15 napos elbírálási kötelezettsége van, viszont mivel sok a munkájuk, ezzel mindig csúsznak, így ez kb. 30 nap, szóval legalább másfél-két hónap, mire a pénzedhez jutsz mindent egybevetve. Én február közepe óta nem dolgozom, március elején még teljes fizetést kaptam, viszont április elején már csak 12.000 Ft-ot, és a táppénz már március hóra járna.. most április 14 van.. a pénzem még sehol.. sejtheted Kép

Timmba:
Baromi szerény vagy Kép Kép Kép Mintha magamat hallottam volna Kép Kép
Lányok a táppénz mennyiségét hogy számolják? a netto fizetés 70%-a? Vagy valami más? Ha a netto fizetésem 70%-a lenne, az igen karcsúúúúúú.. pont most akarunk hitelt felvenni Kép

hanee (28+1)
hanee

Sziasztok!

Adri!!!
Örülök, hogy találkoztunk, csak sajnálom, hogy beszélgetni nem tudtunk. Egy kicsit szét voltam esve!!! Kép Biztos az időjárás hatására. Kép
Remélem a jövőheti előadáson több időnk lesz, én meg normálisabb leszek. Kép
Ja! Gratula a cukorterhelés eredményéhez! Remélem az enyém is ilyen lesz! De miért is ne lenne?! Kép

Bkriszta
Nem hiába a sok drukk! Szépen növekszik Ákos baba, ráadásul jól is van! Kép Ilyen körülmények között azt a pár hetet már lazán benntölti a pocakban!!! Kép

Én is kiveszem a szülési szabi előtt a rendes szabadságaimat is. Ki tudja, hogy pár év múlva egyáltalán még működni fog e a cég, vagy ha becsukja a kapuit, nem felejti e el esetleg kifizetni a nekem járó dolgokat?! Így hát amit megkaphatok most, az nem halasztom későbbre!!! Kép

Oxi
Tessék nagyon vigyázni magadra! És sokat pihenni! Meglátod minden rendben lesz, drukkolok neked!!! Kép
Miért kell a bal oldalra feküdni vizesedéskor?

Rita
Örülök, hogy minden rendben!!
Nyugi! Lili biztosan tudja, milyen jó neki ott bent! Kép De azért meséld el neki, hogy itt kint 15-20 fokkal kevesebb van, mint bent, és mennyivel jobb lesz neki, ha akkor bújik ki, mikor elérkezik a tényeleges idő, mert már nem lesz ilyen nagy a hőmérséklet különbség. Kép

Hanee
Szerintem is inkább maradjon a császár. Persze kibicnek semmi sem drága! Kép Sokkal fontosabb, hogy miután meg van a Baba, utána is teljes egészében el tudd látni, mint hogy egy esetleges komplikáció következtében... szóval tudod mire gondolok.

Márti
Remélem már nagyon jó úton haladsz a gyógyulás felé! Ideje nekiállni a Baba-projektnek! Kép

Mj-Móni
Gratula a szuper vérképhez!!! Kép

Sygnum
Bárcsak én mondhatnám, hogy nem híztam. Alig eszek valamit, és csak úgy repülnek rám a kilók.
Sőt, nem is kell megennem, elég ha rágondolok a kajára!!! Kép Kép

Nem vizesedik a lábam (kopp-kopp-kopp), a vérnyomásom továbbra is 110/69. Remélem csak vaklárma volt!!! Kép

Most megyek elaltatom apát! Kép

JÓ éjt

Hápi
hapinyoka

Hanee!
Még szerencse, hogy nem igazi sérv. Császár, hát nem tudom. Mivel centrális, azaz pont középre türemkedik ki, nem szerencsés a hasprés. Nem tudom, hogy kockáztatnám-e a sima szülést. Esetleg ha vertikálisan (szülősámlin vagy guggolva, állva) szülhetnél. Háton, félig ülő helyzetben semmiképp. Vagy vízben is könnyebb lehet. De tényleg csak akkor vállald be, ha most javul és a gerincdokid áldását adja rá.

A TP-t a bruttóból számolták nekem. A hitelkérelmet gyorsan adjátok be, mert az előző 3-6 hónap átlagfizuját veszik figyelembe, így nem esne bele annyi TP.

Éva

Kép
sygnum

Hanee!

Nekem van ügyes párom ügyes furoval, ha érdekel!
Na most komolyan! Ha érdekel a dolog akkor telcsin kéne megbeszélni mert vannak csavarok meg tiplik aminek kellenek a méretei!

Rólunk!
Ma voltam orvosnál, a mano rendben van, a méhszájam zárva de só nélkül kell ennem és fel kell pakolni a lábaimat, mert egy kicsit dagadnak. Hát most ennyi.
Mindenki vigyázzon magara és a babájára!!!

Giggancs (30+4)
giggancs

Sziasztok Lányok!

Rengeteg mindent kellene lereagálnom, mert ismét nem nagyon maradt időm netezni.

Kezdeném azzal, hogy a találkozó fantasztikusan sikerült.
Őrült finom dolgokat hoztatok.
Este már nem is mertem vacsizni.

Mircike!

Én is csatlakozom azok táborához, akik megköszönik neked azt, hogy engedtél minket nálatok randalírozni.
És természetesen a kis családod is egy tündér, hogy ezt elnézték nekünk.
Ez a börze dolog is nagyon jó volt. Olyan édes az a két kis gatyó. A batikoltnak külön örülök, mert az egy nagyon egyedi darab lesz.

A legjobban mégis az tetszett, hogy annyira jó kis összeszokott csapat lettünk.
Én teljesen úgy éreztem magam, mintha már sok éve ismernénk egymást.
Hihetetlen, hogy úgy tudott beszélgetni mindenki mindenkivel, hogy soha senki nem volt kirekesztve.
Legalábbis én ezt éreztem.
Javítsatok ki ha tévedek.
Ez egy ekkora társaságban nem mindíg van így.

Más:
A múltkor valaki írta, hogy elítéli azokat akik rögtön gyógyszerhez nyúlnak. Ehez is szeretnék hozzá szólni. Jókor ugye?Kép/kb. egy hetes téma/

Én nagyon homeo párti vagyok, de...
Kicsit a gyógyszerszredők védelmében:

Az anyukám is a reumások, és izületi betegségesek táborába tartozik. Sajnos ő kényszerből a gyógyszerszedést kellett, hogy válassza. 15 éven kereszttül szedett algópirint, és más egyéb fájdalom csillapítókat.
Mivel egyedül nevelt bennünket, sem anyagilag nem engedhette meg magának, hogy tornára + masszíroztatni járjon, sem ideje nem volt rá. Két munkahelyen dolgozott, hogy a lehetőségekhez képest normálisan fel tudjon minket nevelni.
Abban az időben nem is volt elterjedve a homeopátia. /én is csak pár éve tudok róla és azóta álltalában azt használom/
Persze azt hozzá kell tenni, hogy régebben még volt olyan rendszer, hogy az ember lement az orvoshoz és az kiírhatott indokolt esetben különböző kezeléseket. Pl. iszap pakolás, masszázs, gyógytorna.
Vagy beutalhatta különböző gyógyfürdőkbe.
Ezeket álltalában igénybe is vette, mert ingyenesek voltak, de megvolt az a hátrányuk, hogy végesek. Mondjuk 10 alkalom.
Persze ilyenkor mindíg sokat javult.
De ez is csak pár évente ismétlődhetett.
Viszot ennek is volt hátulütője, az hogy az ottani otrvosok ismét megpróbálták bállítani őt különböző gyógyszerekre, és ez így ismétlődött mióta az eszemet tudom.
A legérdekesebb azonban az, hogy senki nem csinált olyan alapos kivizsgálást, hogy észrevegye, hogy ettől az évekeig tartó gyógyszer szedéstől az anyukámnál lassan májzsugor alakult ki.
Megjegyzem ez nem összetéveszetendő az alkoholos májzsugorral.
Sajnos a a gyógyszerektől, vegyszerektől is kaphat az ember májzsugort.
Ezt csak azért írtam le, mert a legtöbbet azt hallani, hogy ivott az illető, és májzsugorban meghalt.
Az én anyukám annyira nem iszik, hogy még szilveszterkor sem koccint pezsgővel.
Tehát visszatérve most nagyon el vagyok keseredve, mert az embernek főleg két kisgyerek mellett, nem nagyon van ideje már saját magára, tehát a legegyszerűbb dologhoz, a fájdalomcsillapítóhoz nyúl, az orvosok pedig hallagtólagosan beleegydezésüket adják.
Anyunak sem derült volna ki, hogy ilyen baja van, ha nem költözik el, és nem talál rá erre a nagyon lelkiismeretes kis dokinőre, aki azonnal leállította őt több gyógyszerről, és májvédőt is kap már. A legutolsó leletei elég jók lettek. Teljesen visszaszorítottak sokmindent az eredeti keretek közé.
Ettől függetlenül ez már egy visszafordíthattalan állapot, tehát megoldás: további gyógyszer szedés.
Az meg már csak hab a tortán, hogy a dokik sem mindíg azt a gyógyszert írják fel ami a legmegfelelőbb a betegnek, hanem álltalában azt, amelyikre le vannak szerződve.
Ugyanis ők kapnak valami támogatást vagy jutalékot a gyógyszergyártóktól, azok után a gyógyszerek után, amit kiírnak.
Magyarul nem kevés esetben mérgezik a jónépet, mert nekik az éri meg.
Bocsi, hogy hosszú lett, de kijött belőlem, egyrészt, mert nagyon szeretem az anyukámat, és szinte fizikai rosszullét fog el, ha rágondolok, hogy komoly baja van.
Másrészt mint sok dologban, ebben sem lehet álltalánosítani. Van aki rákényszerül az élethelyzete miatt, hogy gyógyszert szedjen. Nem lehet mindenkit elítélni.
Egyébként én is ezen vagyok, hogy megtaláljuk anyunak azt a homeopátiás szert, amivel legalább a fájdalomcsillapítókat ki tudná váltani.
Anyagilag is sokkal jobban járna. Vagyonokat költ gyógyszerre.
Ha valakinek van ötlete szívesen veszem.
Tehát: reumás, és izületi fájdalmak.

Giggancskám!

Én személy szerint megköszönném ha tartanád magad ahoz a mondatodhoz, hogy nem írsz több rémtörténetet a szüléssel kapcsolatban.
Én 7 évig azért nem akartam gyereket, mert a hugom szülésénél végig ott ültem kint a folyosón,/mindent hallottam/ és aztán azt mondtam, hogy köszi én ezt így nem.
Én most nem írok részleteket. Legyen elég annyi, hogy szerintem a hugom előbb feldolgozta mint én.
Most amikor terhes lettem teljesen lenyugodtam ezzel kapcsolatban. Vagy a hormonok miatt, vagy azért mert tudat alatt tudom, hogy innen már úgysincs visszaút.
Ez a gyerek így, vagy úgy de megszületik.
Nehogy félreérts, nerm akartalak letámadni, de ahányszor előkerült eddig a szülés kontra császár téma, mindíg volt egy-két negatív példád a természetes szülés elen.
Én megértem, hogy neked jó élmény volt a császár, de ismerek olyat akinek maga volt a pokol.
Másodjára természetesen szült, és soha többet nem akar császárt, annyival jobb a sima szülés élménye.
Igazából ebből csak azt akartam kihozni, hogy nem kéne sokkolni a természetesen szülni vágyó, illetve szülni kényszerülőket, ilyen rémségekkel, /lásd. Banett teljesen kiakadt/ mert amiket most írtál azok tényleg nagyon durva példák.
Mellesleg valaki írta, hogy nem tartja túl hihetőnek,hogy vissza tessékelték a gyereket, és az bent levegőt akart venni, mert a gyerek csak akkor vesz levegőt, amikor a köldökzsinórt már elvágták. Azt meg nem vágják el még akkor, amikor még csak a gyerek nózija, és épphogy a szája van kint.
Én is ezzel a véleménnyel érek egyet.
Ezzel most nem azt akartam, hogy ne mond el a véleményedet.
Én kifejezettem szeretek veled beszélgetni, mert tök okos dolgokat szoktál mondani. Főleg, hogy neked már van Gigi, én meg még laikus vagyok.
Csak légyszi ne riogass. Nekem már csak 6 hét van, és nem most akarom magam meggondolni.Kép

Még valami a homeopátiás témához.
Valaki írta, hogy hinni kell benne.
Szerintem nem kell, mert a kisbabák sem tudnak hinni benne mégis a legtöbb esetben ha homeopátiás szert kapnak pl. egy szuri előtt, nagy többségükben nem lázasodnak be.

Bkriszta!

Nagyon drukkolok, hogy kibírjátok a végéig.Kép
pipocs

Hanee! TudomKépKépKép Kicsit ismerlek KépKépKép
Táppénzben nem vagyok otthon, talán a bruttó alapbér 70%-járulékok, de tényleg fogalmam sincsen, viszont valószínűleg nem mi járunk jól! Szerintem többre számítunk, mint amit kapunk... Vikó könyvelő, ha jól emlékszem, tehát valószínűleg kompetensebb, nekem még soha nem járt tp, csak majd a mostani, amit majd meglátok - egyszer! Ha minden igaz, dátumilag te hamarabb.

Gerincsérvhez annyi, hogy a páromnak is az van, viszont a műtétekről nagyon rosszat hallani, mi több, a családunkban több rosszul sikerült is van, de nem részletezem. Néha már kapott epidurális érzéstelenítést is. Szóval mentsd, ami menthető, ne romoljon tovább az állapotod! A nem fájós időszakok szuper jók, minél több legyen belőle, ezért pihenj sokat, nagyon sokat! A császár alapból nálam egyértelmű és a babád érzelmei sem fogják megsínyleni nyugi. Ha nem altatnak, akkor utána még mellre is szokták tenni - ezt hallottam.

Márti, a 150g-os diéta nagyon rossz, szerintem azért fogott rá a dokiKép Köszi, hogy gondolsz ránk. Remélem, hogy a második kölökkel már jöhet a nagy zabálásKép Míg olvasom ki mit főzött és mennyire finom... inkább nem fűzök hozzá kommentárt, épp, hogy a könnyeim nem peregnekKép az önsajnálattól.

Giggancs, tényleg tartsd a só nélküliséget, nehogy aztán a vizesedés komolyabb következményekkel járjon.

Pipooocs! Ha engem idéztél, hogy "homeopátiában hinni kell, akkor hat", akkor ez nem fedi a valóságot, hanem azt írtam, hogy az István kórházban a szülésfelkészítőn merült fel mint kérdés a téma és a két vezető hölgynek (gyerekosztály, védőnő) volt a véleménye. Bár lehet, hogy itt másnak is ez Kép és nem "belőlem merítettél". Embere válogatja, ez is csak egy álláspont, bár nem hasonlítanám én sem a manilai csodadoktorokhoz. Én a málnalevélteát választottam - mai termés, hogy bogyókat meg egyebeket nem szabad együtt hörpölni/rágcsálni -, tehát ha még addig húzom, elkezdem a 37. héten és nem hiszek benne, de a szült nők 98százaléka javasolta, ártalmas hatásáról nem tudok. Álmatlanság és fejfájás ellen nálam is bejöttek már a homeobogyók, nem hülyeség használni, de gyógyszer is van itthon mégis sokféle.

Sajnálom, hogy anyukádnál így alakultak a dolgok az évek során, még jó, hogy legalább észrevették. Én még sosem gondoltam bele, hogy a rengeteg felhalmozódott "cucc" mi minden káros mellékhatást eredményezhet hosszútávon, amennyiben egyes alkotórészei, egyebei nem tudnak kiürülni, avagy míg átmennek rajtad, mi mindent rombolhatnak. Johanna füzeteiben nem találtál semmit? Hozott vagy 5-6 darabot, biztos tud majd idézni belőle, ha olvassa, amit írtál vagy legalább, melyiket irományt próbáld felhajtani.

Most nem akartam sokat írni és mégis.
Jó éjt mindenkinek, már másnap van és egy nappal máris tovább maradt bent a gyerkőc - ez a rizikósoknak Kép - tehát magamnak is megy a drukk a többiekkel együtt. Harmadik trimeszter... hogy ide is eljutottunk egyben! Jól van,
timmba

Hápi Kép
Semmi gond! Ti nem áztatok el az előadás után? Mi bementünk még a McDonalds-ba, és pont akkor jöttünk ki, amikor rákezdett az eső Kép. Még be akartunk ugrani a Kikába, de így ázottan inkább mentünk haza, nehogy megfázzunk!
Nem biztos, hogy jövő héten tudunk menni, de a május 5-i és a május 19-i előadást nagyon ajánlotta az Ádám doki, szóval azokon mindenképp ott leszünk. A többit meg majd meglátjuk. Tudtad, hogy megjelent egy könyve is, amit ő és a Tápainé írtak? Ebben van torna is, arra is szoktam tornázni, gondolom hasonló lehet, mint amit a klinikán tartanak.
A szülőszoba hogy tetszett? Szerintem nagyon klassz. Meg az előadás is az volt. Őszintén szólva én mindig tartottam kicsit az EDA-tól, hogy mi van, ha rossz helyre szúrják! Most teljesen megnyugtatott ez a doki azzal, hogy azon a részen már nincs is gerincvelő! Tényleg olyan butaságoktól tud félni az ember Kép!

Bkriszta
Örülök, hogy ilyen jók az eredményeitek Kép! Nem lesz egy pici fiú!

Adri
adri77

Sziasztok lánykák!

Pipocs:
Már csak hat hét.. hmm Kép Kicsit irigykedek is, meg nem is Kép

Lányok köszönöm szépen a sérves-császáros hozzászólásokat!
Sygnum: Totálisan centrális.. a jó a rosszban az, hogy igy kevésbé nyomja az ideget, mintha valamelyik oldalra türemkedne ki, mert ugye az ideg két oldalon fut épp mellette.. Igy csak néha nyomja, amikor pedig kipihent vagyok és sokat feküdtem, akkor nem, vagy kevésbé.

Annyian irjátok ezt a sok homeós bogyós dolgot, érdekes, hogy nekem eddig eszembe sem jutott, hogy ilyesmiket szedjek Kép Mondjuk az is igaz, hogy nekem kb. fél évben egyszer egy algopirin a gyógyszeradagom, az is csak akkor amikor már szétmegy a fejem annyira fáj.. De nem is szoktak lenni nagyon tüneteim, amikre szedjek. Talán egyedül a sérv, de arra sem szedek semmit, inkább viselem a fájdalmat, mert nem szeretnék úgy járni mint Pipocska anyukája..

Pipocs:
Szerintem Giggancs nem akart senkit megrémíteni. Ő arra reagált, hogy sokan a császárt egy horribilis rémes dolognak tartják, nem pedig a természetes szülést tartja ő annak.. csak leírta, hogy ennek is és annak is vannak horribilis rémes dolgai, és vannak emberek, akik valamelyiket nem pártolják annyira.. és minden ilyen ember megérthető, mert valóban két különböző szülési "módszer". Ha őszintének kell lennem inkább a hasi seb, mint a gátseb és a vajúdás az, amit bevállalok.. persze nekem más a szitu, mert eleve erre is készülök, de akkor is.. Félre ne értsetek, nem védek senkit (Giggancsot főleg nem is kell, láttam már hogy védi meg magát Kép Kép), csak én igy látom, hogy kicsit félreértetted.

Giggancs:
Felhívlak ma valamikor! Csak megint úton leszek a nap felében Kép Viszont ma végre veszünk mosóport meg pelenkát és moshatok babaruhákat Kép Kép Már be vagyok sózva!

Sygnum:
A hitelt mostanában fogjuk felvenni azt hiszem, viszont valószínüleg nem fog már számítani amit keresek (ezt majd megmondja a bankos), mivel fedezeti alapon kérjük (lesz úgy 40% önrészünk). És azt úgy tudom nem a jövedelem alapján nézik elsősorban.. nade majd meglátjuk ha odáig eljutunk Kép
Sajnos a kocsitól megválunk most. Azaz jövő héten. Hatalmas terhet jelent, amit hitelek mellett képtelenek lennénk fizetni. Fájó szívvel, de eladom.. hüpp hüpp.. Viszont az autós ülést azt megtartom, mert azért utazni fogunk, csak kölcsön-kocsival Kép És ugye autósülés abba is kell, bele nem ültetem a gyerekemet anélkül Kép

Na most megyek, nyakamba veszem a várost, aztán majd romjaimba dőlök este megint Kép

hanee (28+2)
hanee

Szia Adri Kép

Nem áztunk el, mert a nagy eső idején még a szülőszobán voltunk. Jó sokáig voltunk bent, pedig a következő csoporttal bementünk. Valamikor fél 7 körül jöttünk ki. Kép Tényleg nagyon klasz volt, megérte elmenni! Kép Pici, de nagyon barátságos. De végül is, minek lenne akkora, mint egy sportcsarnok?! A lényeg, hogy praktikus, és nagyon szép tiszta! Kép
Kicsit furcsa volt néha a doki stílusa az előadáson, azt éreztem, hogy "Micsoda kérdés?! Hát ezt miért kell megkérdezni, nem egyértelmű?!" De egyébként jó fej volt ő is.
Ádám dokinak megjelent könyve? Nem is tudtam! Tápainé az aki a tornát szokta tartani a klinikán, ugye? Megadod a címét, mert akkor futok Kép és megveszem, főleg ha azt is megírod, hogy jó e. Kép
Az alap hozzáállásom az, hogy én fájdalomcsillapítás nélkül szeretnék szülni. Mert kíváncsi vagyok, hogy hogyan bírnám, bírnám e egyáltalán. Az viszont megnyugtató, hogy ha esetleg x óra fájdalom után meggondolom magam, van mód arra, hogy csillapítsák. Ráadásul tényleg szinte kockázatmentesen.

Hápi Kép
hapinyoka

Gemini,
holnap jóga?
Lara

Lara

KépKép
lara77

Jó reggelt!

Hanee!

Tudom, hogy Giggancs nem rémiszgetni akart, de sajnos mégis sikerült.
Én is csak azért kértem, hogy ne tegye, mert ez kb. a 3. alkalom, amikor valami hátborzongatót ír a sima szülésről.
Ha esetleg visszaemlékszel a találkozóra, amikor 3-an beszélgettünk, és Giggancs a kanapén ült, akkor is szóba került a szülés, és akkor is volt valami.
Azért is húztam el utána a csíkot a "sütis sarokba"Kép
Én már tényleg nagyon készülök lelkileg, és nem akarom lerombolni a magamban elképzelt képet.
Írtam is Giggancsnak, hogy ezzel nem bántani akarom. Remélem nem lesz öri-hari.Kép

Az viszont tök jó hír, hogy belevágtok végül a saját lakás témába.
Pár hete még "féltél tőle"
Szerintem ez a legésszerűbb, mert így azt a pénzt amit albérletre fizetnétek, már a sajátotokra fizetitek.
Úgyhogy nagy kalappal!KépKépKép
pipocs

Giggancs!
Örülök, hogy jól vagytok! Fentebb már írtam egy kis keringésjavító tornát, ha van időd, csinálhatod azt is. Jót fog tenni az ödémádnak.

Pipocs!
Felháborítónak tartom, amit anyukáddal csináltak. Nem vizsgálták ki rendesen, nem kapta meg azokat a gyógyszereket, amiket kellet volna, uis az Algop. nem reumásoknak való hosszútávon. Nem is lehet sokáig szedni. Vigyázzon mindenki a pyrinekkel!!! A gyomornak is rosszak! Már sokkal jobb fájd.csillapítók vannak. Visszatérve anyukádra. Egy reumás embernek folyamatosan, évente 2* kellene ellenőrizni a vérképét!!! Ha meg új gyógyszerre állítanak be vkit, akkor meg 2 hetente!! Ez óriási nemtörődömség volt, amit vele csináltak. A kezeléseket még most is felírhatja az orvos, nehogy fizessetek érte és érdemes is kihasználni, ha jobb utána! Évnte 1 fürdőkezelés is felírható! Ha egyszer sikerül jól beállítani a gyogyikat, akkor ne engedje többet megváltoztatni.
A reuma egyébként egy olyan kórkép, aminél sztem muszáj vmennyi gyógyszert szedni. Sajnos. Homeoból, mivel ez krónikus és nem akut, egyszeri probléma, sztem egy alkati szert kellene beállítani, ahhoz meg homeopata kell. Most sajnos nincs időm, hétvégén nem leszek, de ha addig nem kapsz mástól választ, akkor hétfőn kikeresem, mit írnak a füzetek.

Levegővétel: pontosítanék, nem csak akkor vesz levegőt, mikor már elvágták a köldökzsinórt, már előtte is, de mindenképp csak akkor, amikor már teljesen kibújt. Egyébként én írtam erről.

Hanee!
Sajnos a centráli néha rosszabb! Az ugyebár a gerincvelőt nyomhatja és egészen más problémákat okozhat, mint pl. a lábba sugárzás. Remélem, neked egészen lenti szakaszon van, ott már nincsen g.velő, az feljebb végetér.

Homeopátia-más term gyógymódok tekintetében én továbbra sem találtam összeférhetetlenséget. A homeop-ás szerek 60%-a is növényekből készül (használja pl. a kamillát). De jövő héten lesz egy előadás a homeopátiáról, meg fogom kérdezni a dokinő véleményét.

Nem leszek a hétvégén, hétfőn jövök.

Nekem is már csak 6 hetem van. Olyan jó!

Éva

Kép
sygnum

Jaj! Úgy irigyellek titeket! Kép
Nekem még bő 12 hetem van!!!

Viszont az utolsó pár hetem már biztosan rohanni fog, mert akkor már a ti babáitok meglesznek, és velük/veletek leszek elfoglalva, nem azzal, hogy lassan meg az idő!!! Kép

Hápi
hapinyoka

Jaj! Úgy irigyellek titeket! Kép
Nekem még bő 12 hetem van!!!

Viszont az utolsó pár hetem már biztosan rohanni fog, mert akkor már a ti babáitok meglesznek, és velük/veletek leszek elfoglalva, nem azzal, hogy lassan meg az idő!!! Kép

Hápi
hapinyoka

Ez bolond!!! Kép (Mármint a babanet)
hapinyoka

Sygnum!

Köszi amit írtál, és nagyon rendes tőled, ha megnézed, mit lehetne tenni anyu ügyében.
Persze, hogy ráér jövőhéten.
Sajna már nem ezen a pár napon múlik.
Ugyanazt hallottam, olvastam én is a pyrinekről amit te is írsz.
Nagyon kell velük vigyázni, hosszú távon pedig tilos.
Nekünk is csak kb. 10 hónapja van netünk, itt tudtam mélyebben belefolyni a témába.
Itt szerencsére olyan dolgokat is publikálnak, amikről máshol nem biztos, hogy tudomást szerez az ember.

Viszont a másik topikon azt olvastam kb. 10 perce, hogy vagy homeopátia, vagy aromaterápia.
Tehát: Vagy málnalevéltea, és gátmasszázs olaj, vagy homeos bogyók.
Erről mi a véleményed?
Mielőtt mindent megvennék feleslegesen?

Éljen a 6 hét!
pipocs

Jo reggelt!

Lanyok, most probalom visszaolvasni a termest es kicsit meglepodtem/ilyedtem. Bkriszta irja a babo mereteit, ami nagyon jo es utan irta a mehlepeny dolgait:
"Fejvegu, placenta a hatso falon tapad, erettsegi foka II-III-as"
Na, itt a bajom. Nekem ugye nem faros a babam, azt ertem is, de a placentara azt irtak, hogy a mellso falon tapad. Ez azt jelenti hogy elol tapados a placenta?? Azert nem megint csaszarra szuletnek a babak? En mar teljesen kezdek osszezavarodni. Kerek valaszoljatok en meg megigerem, hogy tobbet nem probalom visszaolvasni a dolgokat a reggeli tea elott. Kép

Pmama
pmama

Tegnap éjjel tök jó élményem volt. Párom csak késő este jött haza, én már aludtam. Felébredtem, észrevettem hogy ott van mellettem, mire ő ráfektette a karját a hasamra, a pocak alatt, de egy picit nyomta a méhemet a karja. Erre a baba, aki addig meg se moccant, felébredt, és elkezdte energikusan rugdosni a karját! Kép És csak oda rúgott, ahol a karja volt. Én elkeztem nevetni, mert olyan vicces volt. Párom persze nem értette, mert ő nem érzett semmit.

De ez volt a baba első céltudatos cselekedete. :D Milyen kis okos!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Pmama,

Amire te gondolsz, az a placenta praevia, amikor ALUL tapad meg, a méhszájat takarva a méhlepény. Az valóban indok császárra. De ha ELÖL, vagyis a hasfal felől tapad meg, azzal nincs gond.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Koszi Rokica! Kép Most megnyugodtam. Jo buta vagyk ehhez, mi?

Egyebkent probalom forgatni a kisasszonyt. Olyan erdekes, mert reagal mindenre, amikor zseblampazok akkor sok aprokat mozog meg neha egeszen kitolja magat az egyik oldalra. Amikor meg eloszor tettem a hasam aljara a kis felhuzhatos kacsajat (szepen zenel) akkor meg hihettelen hullamzasba kezdett a hasam. Nagyon erdekes!! Kép Koszi a sok tippet, remeljuk bevalik es megfordul szulesig Lilly.

Pmama
pmama

PmamaKép
Teljesen mindegy hol fexik a placenta, elöl vagy hátul. Akkor nem szülhetsz normálisan ha a méhszájnál van a placenta, mert ugye akkor nem tud kijönni a gyerkőc. Nyugi, ne aggódj Kép

A faros babák többsége születik császárral!

Üdv,
MJ-Móni
mj__móni

Most jutott el a tudatomig! Ma beléptem a 3. trimeszerbe, Vandával együtt! Juhééééé, sz@arul is érzem magam, olyan nyominger vagyok.

Puszi,
Móni és Adrian 27+0
mj__móni

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: