A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

WishKép
Egész biztosan össze fog jönni a babuKépCsodállak, hogy olyan erős vagyKép Több ismerősömnek és rokonomnak van babája és mindegyiknek(!!!) második lombik jött be! Úgy hogy türelemKép
A maszatolással kapcsolatosan remélem igazad lesz és ez nem valami különös baj.
Olik
Vendég

Sziasztok Lányok!

Voltam ma délelőtt UH-n. Láttam a pici pöttyöcskét a hasamban és vert a kicsi szive is. Most 6 hetes veszélyeztetett terhes vagyok. Nagyon-nagyon boldog vagyok, már teljesen kikészitett a bizonytalanság.
Mindenkinek kivánok hasonló sikereket és kitartást. Nekünk is 3 év alatt sikerült.

Wish,
Nagyon sajnálom, hogy most nem sikerült neked, de nagyon jó a pozitiv hozzáállásod. Én biztosan teljesen összeroppantam volna. De meglátod neked is sikerülni fog.Amikor már pozitiv a teszt, akkor is egy élet kivárni azt a 2 hetet, amikor megnézik, hogy él-e a magzat. Az egész dolog egy bizonytalanságban és aggódásban eltelt várakozás. Ezt a terhességre is mondom.
Persze nem akarom magam sajnáltatni, mert nagyon örülök, de a félsz, szerintem még addig benne lesz az emberben, amig ki nem bújik a pici..

FruzsiKép

fruzsina32

Saci
Nem tudtam megnézni az oldalt (Intim torna), mert sajnos nem dobta ki az oldalt. Mi a jó benne? Melyik nap van hétvégén? Mennyibe kerül?

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló

Mili

Mi a BMC-be járunk, és ott elég futószalagszerűen mennek a dolgok. Mindig sokan vannak, sokat kell várni, sok idő nincs 1 emberre. A férjemnek azt mondták, hogy 1 hét múlva érdeklődjünk, akkor megmondják, h. van e v.mi probléma a katonácskákkal. Ha van, akkor meg kell ismételni a dolgot. Nekünk csak ennyit mondtak.

Szilva

Kép
Kép
szilva069

FruzsiKép
Sok-sok gratula, de jó Neked, hogy sikerült.Vigyázz nagyon magatokra!!!KépKépKép

Alina
Vendég

Fruzsi!

Gratula a pottyodhoz!!!!!! Eljen a a 3 ev!!!!!!
Nekunk is annyi kellett, de vegre sikerult! Na,persze lanyok, nem mindenkinek kell 3 evet varnia...

dodo

KépKép
Kép
dodo32

Fruzsi

Gratula,remélem most már azért egy kicsit megnyugodtál. Mi végett vagy pontosan veszélyeztetett terhes?
mili

Wish!

Nagyon sajnálom, fel a fejjel. Tudod, új hónap, új remények....

FruzsinaKép
Nagyon-nagyon gratulálok! Vigyázzatok magatokra

Reni
Vanoreni

Fruzsina
Én is gratulálok, fantasztikus! Ennyi idő után...! Kép

Dodo
Borzasztó hogy nektek is ilyen sok időbe tellet, de a lányeg hogy sikerült! Kép
Tényleg bízom abban, hoyg nem mindenkinek kell 3 évet várnia, különben a következő 26 hónapra kell valami jó kis elfoglaltságot keresnem Kép

Tündi
Vendég

Saci Kép
Nincs semmi különös, tapossuk a 10. hónapot Kép Lassan sikerül visszatérni a régi kerékvágásba, és ez most jó érzés Kép Most úgy érzem nem érdekel a doki sem 2-3 hónap múlva Kép Dehát majd akkor meglátjuk Kép

Zitus
Nagyon drukkolok neked!!!!!!!!!! Kép

Tündi
Vendég

Tündi Kép
Szerintm egy baba pont jó elfoglaltság lesz neked, amíg 26 hónap múlva jön a kistesó Kép

wish

Wish Kép
Köszi, ez jó volt KépKépKép Drága vagy nagyon! Kép

Tündi
Vendég

Sziasztok!!!

Wish!
sajnálom...
nagyon tetszik ez a pozitív hozzáállásod,tudom,hogy nehéz,de azt tudnod kell hogy hatalmas erőt adsz ezzel nekünk...

Fruzsi!
Gratula vigyázzatok egymásra!Miért vagy veszélyeztetett terhes???????

Zitus!
nagyon remélem hogy a következő zebráshölgy te leszel!!!!!!!!!!!!!!

Nos ugye ma voltam a kaáliban Uh-on és nem talált a doki semmi rendelleneset,azt mondta maga nagyon gyanus nekem,hogy egészséges.A laboreredményeim is jók lettek.
Holnaptól el is kezdhetem a stimulációt a szurikat,az un. hosszú programot,kedden vérvétel.Nagyon örülök ennek,bár kicsit félve reménykedek.Kép

Viki
Vendég

zituska, Kép beirhatsz 1 cn ra,,sajnos most mar teljesen megjott

no comment Kép
azt hiszem a toretlen optimizmusom, most torik meg,,de majd ezt is tulelem vhogy...

Tundi,,nem kell nektek 3 ev. Kép
nekunk sajnos most jart le a 3 ev,,es meg semmi !!! szoval en orultem volna a 3 evnek !!

wish,,Kép nem irtal az intimtornarol..vagy nincs mar kedved?
saci

SziasztokKép
Egész nap annyi meló volt bent, hogy csak most tudtam jönniKép

WishKép
Inkább nem mondok semmi, úgyis tudod.
Fel a fejjel. Kép

VikiKép
Ez fantasztikus.Kép Hogy peregnek az események. Kép

ZitusKép
Megy a drukk. Kép++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

FruzsiKép
GRATULA. KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

MiliKép
Kíváncsi leszek mit mond a doki.

Lányok én is beleléptem a 3. évbe, tehát ez azt jelenti, hogy lassan nekem is sikerül.Kép

Kép

Kép
pkagi

Sziasztok!

Tegnap voltunk a párommal a dokimnál. Azt mondta, hogy a férjem azoospermá-s eredményével egyáltalán nem lehet természetes úton babánk. Meg kell várnunk a genetikai eredményt, de előzetesen annyit mondott, ha tudnak valahogyan kinyerni spermát, akkor is csak az ICSI jöhet szóba.

Hát nem túl bíztatók a kilátásaink. Kérdeztük, hogy ő melyik intézetet ajánlaná. A Forgács Intézetet mondta. Eddig én még nem is hallottam róla.

Légyszíves, ha valamelyikőtök tud valamit erről az intézetről, van valami tapasztalata, akkor írja meg nekem.

Reni
Vanoreni

Én még ebbe a lombikos témában, egyáltalán nem vagyok jártas, eszembe sem jutott, hogy rögtön ezzel kell majd foglalkoznunk.
Voltak régebben melanoma gyanús anyajegyeim, amik miatt évente kell kontrollra járnom, ezért félek egy kicsit a stimulációtól - ha arra kerül a sor.
A dokim azt mondta, hogy szerinte a stimuláció nem okozhat gondot, mert a terhesség alatt sokkal több hormon termelődik, mint amennyit a stimuláció alatt be tudnak juttatni a szervezetbe. Tehát, ha gond lesz, akkor a terhesség sokkal nagyobb veszélyt jelentene, mint az előtte lévő kezelés.

Hát nem tudom, a bőrgyógyszomat, aki műtött, nem sikerült elérnem, de mindenképen kell vele is beszélnem.

Sokatoknak van már tapasztalata a stimulációval kapcsolatban. Volt valami mellékhatás, amit észleltetek magatokon?
Vanoreni

ReniKép
forgacsintezet.hu
Ott van egy fórum is
Szerintem ők tudnak segíteni.

Kép

Kép
pkagi

Helló Vanoreni!Kép

Nekem holnap kezdik el a lombikra a stimulációt,de én nagyon várom már.Mindenki másképpen reagál a hormonokra,nálam pl. különösebb gondot nem jelentett(inszemre stimuláltak),kicsit a melleim nőttek,hízni nem híztam,lehet mondani mellékhatásoktól mentes voltam.(lekopogom)
Sok sikert nektek!

Viki
Vendég

Saci Kép
Érdekel az intimtorna. Még ki kell gondolljam, hogy hogyan vannak a hétvégéink, aztán jelentkezem én is. Elvileg május elsején mentünk volna haza a párom szüleihez, de még megbeszélem vele. Mehetünk avivára is utánna, biztos nem árt ha több dolgot is megtanulunk Kép

Reni Kép
http://www.forgacsintezet.hu/
https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39890/55373.html?1108756928
http://www.nlc.hu/forumkifejt.php?id=18&forumid=16209

Szerintem nagyjából mindegy melyik lombikos helyre mentek. Mindenki a saját dokijára esküszik, ami szerintem azt jelenti, hogy mindegyik doki empatikus és szakmailag hiteles. Nézegesd meg az intézetek honlapját és döntsd el melyik a szimpibb, oda menjetek el és ha a doki is tetszik, akkor maradjatok ott. Ha nem akkor menjetek el egy másikhoz. Az nagyon fontos,hogy 100%-ig megbízz az orvosodban, az már fél siker.
Ja! És az is fontos, hogy mennyire messze van a lakásodtól és/vagy a munkahelyedtől a hely, mert stimuláció idején 2 naponta kell menni ellenőrzésre. Legalábbis nálunk így volt.

A többi intézet a :
- Dévai kilinika (http:/devaintezet.hu),ide járok én Kép
- a Kaáli (http://www.kaali.hu), ide is sokan járnak.
- a BMC (Budai Meddőségi Centrum a János kórházban, http://www.lombik-baby.hu/), itt vették fel a Sejtjeink című filemet, ha azt láttad.
- aztán van a Nyírő, a Sote és a Söpf-Mérei kórházakban.
Nézd meg ezeket az oldalakat is:
http://www.infertility.hu/inde.html
http://www.oviklub.hu/binde.htm

A stimulációnak nálam nem volt mellékhatása a hangulatingadozáson kívül és a végén már nagyon feszített a hasam. De nem híztam semmit, vagy ilyesmi. Emlékszem az anyajegy problémádra, már máskor is írtad, szerintem próbálj meg beszélni a bőrgyógyásszal és mondd el majd a dokidnak is.
Fel a fejjel. Menni fog és meglátod nagyon gyorsan eljön a stimuláció, aztán hamar boldog kismami leszel. Kép
Akár elöbb is sor kerülhet rá, mint nekem a második lombikra, ha ügyesek vagytok Kép

wish

Sziasztok!
Reni!
Én csak ajánlani tudom a Forgács Intézetet. Mi két hete voltunk ott a Forgács Tanár úrnál és nagyon szimpatikus, kedves és nem erőltet rád semmit ha nem akarod. Az aszisztens nő is kedves. A honlapjukon van egy telefonszám be kell jelentkezni. Mi kb. 2 hét múlva kaptunk időpontot. Nekünk a köv. ciklusban csinál hormon vérképet utána pedig megint megyünk egy beszélgetésre és val.színű hogy inszeminációba belevágunk. Az első konzultációs díj 11.000 forint utána elvileg nem kell másért fizetni.
Sok sikert.
Wish! Sajnálom, hogy nem sikerült, de legközelebb tuti sikerülni fog.
Sziasztok Gyöngyi

Kép
Kép
bgyöngyi

Sziasztok!

Többen is kérdeztétek, hogy miért vagyok veszélyeztetett terhes.
A terhességgel most semmi gond. De mindenki veszélyeztetett terhes lesz automatikusan, akinek 1 éven túl sikerül a terhesség, és a terhesség mesterséges úton lett létrehozva. Mivel nálam mind a kettő van, ezért az orvos bármikor ad nekem igazolást a veszélyeztetettségről, hogy otthon maradhassak. Még nem tudom meddig fogok dolgozni, próbálok még munkába járni. De mivel nagyon streszes munkát végzek, nem tudom mennyire fog sikerülni. Tegnap éjjel fél órán keresztül a Wc csészét szorongattam és minden kaja kijött belőlem..Alig aludtam valamit, egész nap fáradt vagyok, kiváncsi vagyok meddig birom a munkába járást. Lehet, hogy élek a lehetőséggel és itthon maradok, már csak egy fél évem van hátra az egyetemből is. Munka mellett baromi nehéz tanulni, főleg terhesen. Úgyhogy volna mivel elfoglalnom magam, csak úgye nem mindegy mennyi pénzt hoz haza az ember. De ha most elmegyek betegáll.-ba és mégsem marad meg a baba, engem úgy kirúgnak utána, hogy lábam nem éri a földet.
Ez a nők sorsa.

Puszi mindenkinek:

FruzsiKép

fruzsina32

Fruzsi
És ha csak az első pár hétben, maradnál most otthon, kb 8-12 hétig? Ez az időszak a legkritikusabb. Nehogy a sok idegeskedés miatt történjen valami, mert akkor nagyon nehéz lesz megbocsátani magadnak. A munka akár milyen jó helyen is vagy, csak az egészség után számít.
Tudom könnyű ezt mondani, mert azok a piszkos anyagiak.... de azért gondold át mégegyszer.

Alina
Vendég

Úgy akartam írni, hogy a 8.-tól a 12. hétig.Kép
Vendég

FruzsiKép
Átérzem ezt a munkahely dolgot.
Én tudom, hogy nehéz, de a 12. héttől már biztosabb a terhesség. Én helyedben várnék addig, de ezt úgyis te tudod, te érzed. Kép

Kép

Kép
pkagi

Sziasztok!Kép

Köszi Csajok a drukkokat!Kép Nagyon rám fér, mert elég rossz passzban vagyok...Kép Ingerült vagyok - sajnos a párommal is - már ma meg is jegyezteKépKép
Nincs mit szépíteni: izgulok...

FruzsiKép
Gratulálok a pöttyödhöz!!!KépKépKép Vigyázz nagyon magatokra!!Kép

VikiKép
De jó, hogy tudjátok kezdeni a stimut!!Kép Nagyon szorítok Neked!!!Kép

ÁgiKép
Én is drukkkkkkolok Neked nagyon!Kép

Z.

Kép
Kép
zituska28

SaciKép

KépKépKépKépKépKép
Az ilyen jellegű javításokat nagyon utálom....

Kép
Kép
zituska28

Zituska

Nyugi, minden rendben lesz. A fiúk ilyenkor nehezen viselnek el minket.

Fruzsi

A helyedben én biztosan otthon maradnék. Könnyebb lenne tanulnod is. Így is elég stressznek leszel kitéve a vizsgaidőszakban. Én tavaly diplomáztam szintén munka mellett, és nagyon nehéz volt, pedig nem is voltam terhes.

Gyöngyi, Ági, Wish, VikiKép
Köszönöm szépen a segítséget. Amit csak tudok elolvasok, igyekszem kiokosítani magam. Májusig, a párom genetikai eredményéig úgyis lesz időm.

Gyöngyi, nagyon szurkolok nektek, és kíváncsian várom a többi tapasztalatodat az intézettel, ill. az orvosokkal kapcsolatban.
Vanoreni

Még egy kérdés..

Olvastam a Forgács Intézet honlapján, hogy a petesejt leszívást vénás altatásban végzik. Ez minden intézetben így van?

Reni
Vanoreni

No, jövök ide Kép

Reni Kép
Ha elzáródás okozza a sperma hiányát, akkor az indóvezetéket meg lehet nyitni, és így akár orvosolható is a probléma.
A biopsziás megtermékenyítésnél is jók az esélyek.
Mi az, hogy melanoma gyanús? a szövettan elég egyértelmű.
Nekem is vettek le anyajegyeket, de ez sehogyan nem befolyásolja a stimut.
Én személy szerint a Forgáchról nem sok jót hallottam.

Goofyka Kép
HSG. semmi gond nem lesz a tüszőkkel, a kontrasztanyag nem csinál velük semmit, mert nem találkoznak. A kontrasztanyag a petevezetékekbe megy, a tüszők meg a petefészekben vannak.
Próbálkozni érdemes, mert sokak a HSGs hónapban lesznek babásak.

Orsi
ha lett volna még kérdés, de nem vettem észre, akkor elnézést érte! írjatok akár magánban is.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Reni Kép
az, hogy altatásban végzik-e a Te döntésed, az kérni kell. De szerintem érdemes. Egyrészt a fájdalom miatt, másrészt azért, mert ha altatnak, akkor tutira nem mozogsz.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Fruzsi Kép
én uts. éves voltam tavaly az egyetemen, a fiúkkal a pocimban. A vizsgaidőszakot én már nem csináltam végig munka mellett, mert az már sok lett volna.
Te is végigcsináltál gondolom akkor már elég vizsgaidőszakot munka mellett, szerintem elég húzós.
Babóval a pocidban szerintem pihenj inkább és tanulj!

Orsi
KépKépKép
icsilya

Dodo Kép
nem találom a mailcímed... tudom leveleztünk már... de nem találom. Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi!

A szövettani eredmények alapján egyi sem volt melanoma, de az a típus volt, amiből 70%-ban később kialakul.

Megkérdezhetem, hogy a Forgácsról konkrétabban mit hallottál?
Vanoreni

Orsi!

Próbáltam megkeresni, de nem találom a rengeteg írás közül, hogy te melyik intézetbe jártál?
Vanoreni

Reni Kép
mi Kaálisok vagyunk.
Anyum bőrgyógyász így a melanómáról elég sokat tudok. A stimuba biztosan nem játszik semmi szerepet, és jól tettétek, hogy ki lett véve. Ha a szövettan negatív, akkor minden OK.
A forgáchról nekem egy ismerősöm mesélt aki nem volt megelégedve vele a hozzáállás miatt ill. hogy nem figyelnek eléggé a betegekre... én csak tőle tudok ennyit ill. ugyanezt más is mondta. De persze minden intézetről lehet jót és rosszat is hallani.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Saci
Nagyon sajnálom Kép Nektek is 3 év?!?!?!??! EZ borzasztó Kép Tényleg befogom a számat a magam 10 hónapjával Kép

Zitus
Mikorra várható nálatok valami eredmény? rettentően drukkolok nektek! Kép

Tündi
Vendég

Lányok
Tegnap volt nekem egy köztes vérzésem( inkább maszatolás). Ez pont a ciklus felénél volt. Ma már nincs semmi. Ezek szerint ebben a hóban nem jöhet össze a baba? Kép
Olik
Vendég

OlikKép
Eny jó barátnőmnek, peteérést követő egy-két napon volt egy kis vérzése, hónap végén meg szépen megjött. Nagyon nyugtalanította, így elment arra a vérvételre, ami kimutatja, hogy megfelelő vastagságú-e a nyálkahártyája, és képzeld nem!Úgyhogy most fognak neki valami gyógyszert írni, hogy vastagítsák. Ja, és azt mondták neki, hogy valószínű azért vérezgetett félidőben, mert a megtermékenyült petesejt nem tudott megtapadni, és kivérzett.
NA nem akartalak ám megijeszteniKép, csak elmeséltem. Lehet hogy érdemes lenne elmenned ilyen vérvételre, mert ha semmi baj nincs legalább megnyugszol, ha meg van akkor ne fél év múlva vagy egy év múlva derüljön ki. Nem?

Alina
Vendég

Olik!Kép

Miért nem hiszed el, hogy a tüszőrepid járt egy kis maszattal?? Tényleg van ilyen!!Kép

Tündi!Kép

Köszi a drukkot, nagy szükjségem van rá!!Kép
Vasárnap nem kellene megjönnie!!!

Z.

Kép
Kép
zituska28

LányokKép
Egész nap nem vol jó a babanet?????
Én csak most tudtam jönni, de azt hittem alig fogom tudni majd visszaolvasni.

Kép

Kép
pkagi

Sziasztok
Ma voltam UH-n. Valószínu kicsi lehetett még a tuszo mert kaptam Merional szurit és még 2 napra valót amit be kell szuratnom. Szombaton megint megyek UH-ra. Azt mondta a doki hogy ez stimulál és no az esély. Mit tudtok errol a Merional szurirol?
mili

Mili Kép

Én kaptam, semmi extra nincs benne. Növeszti szépen a tüszőket. Ez már hormon, a (Clostilbegyttel ellentétben,) úgy tudom, de valaki javitson ki, ha rosszul tudom.

Katie
katie

Zituska
Ha jol emlékszem neked is volt Merional. Mennyit kaptál te belole és mit mondott a doki hogy mit csinál pontosan?

Agi
Egész nap szinte nem volt babanet. Most meg valahogy rosszul megy az ora.Hogy érzed magad?Miben egyeztetek a dokival? Majd vérre mész vagy hogy lesz most neked? Te is kaptál Merionalt?
mili

MiliKép
Nekem a doki clostyt adott, azzal stimulált.
Köszönöm jól vagyok, egy picit feszül a hasam, meg szúrkál is.
21.-én megyek vérvételre.

Kép

Kép
pkagi

Mili!Kép

Igen, én is Merionalt kaptam, Closti után, először 4 ampullával, utána a doki beadott mégegyet!
Szépen meghízlalja a tüszőket, és erősíti a méhnyálkahártyát! Én az 5.-et már azért kaptam, mert még vékony volt a méhnyálkahártyám. Pár napra rá már száp vastag lett!Kép

Katie!Kép
A Closti is hormon!!

Ui.: én is csak most tudtam deljönni a Bnetre...KépKépKép

Z

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok Kép
Látom, azért megvan az előnye az inszemnek. Az minden hónapban tud menni, nem kell várakozni.
És most igazán jó sikeraránya is van a topikban Kép
Szóval megy drukk mindenkinek Kép

Lányok, úgy görcsöl a hasam, mintha ki akarna szakadni belőlem minden. Hiába veszek be fájdalomcsillpaítót is Kép Alig aludtam az éjjel.
És minden optimizmus ellenére az éjszakát és a mai napot azért nagyjából végigsírtam.
Olyan fura, hogy nem is tudom megnevezni, hogy igaziból miért vagyok szomorú, de időnként nekiindulnak a könnyeim és akkor nincs megállás.
Szóval nagyon nem könnyű.
Holnap elvileg megyek dolgozni, bár nem tudom, hogy fogom végigcsinálni. Azt hiszem ha reggel szarul érzem magam (görcsöl a hasam), akkor inkább kiveszek még egy nap szabit.

Ma elmentem thai talpmasszázsra, az nagyon fincsi volt.Kép Aztán tovább akartam kényeztetni magam és elmenetem vásárolni, erre kiderült, hogy mind a két fajta melltartónak, amit szeretek hordani beszüntették a gyártását. Ilyen disznóságot!
Úgyhogy végül nem vettem semmit. Takarékos kényeztetés Kép

wish

Sziasztok!

én már régóta nem jöttem, de azért néha követtem ám az eseményeket! :-)))

Ági, Zitus,
nagyon drukkolok nektek, hogy sikerüljön!

Saci,
hát úgy néz ki nekünk sem sikerült, mert ma már barnázom.
Pedig most nagyon bíztam benne! De azért mégsem borultam ki. Pont holnap megyek kineziológushoz, lehet majd ott jól kibőgöm magam.

Alina!
meg tudod mondani, hogy hol csinálnak ilyen vérvételt, amiből megmondják, hogy a méhnyálkahártya jó-e?
Előre is köszi!

Üdv és sok-sok drukk mindenkinek :-)))
Plussz
plussz

Sziaszok!

még annyi info - a Nők Lapjában van egy kis rövid cikkben - , hogy tervezik, hogy a lombik programban résztvevő nőkre is kiterjesztik a felmondási tilalmat, ugyanúgy mint a várandós kismamáknál.
Nagyon helyes lenne, hallottam már olyat, hogy kirúgtak valakit, mert sokat hiányzott....
plussz

Sziasztok!

még lenne egy kérdésem.
Immunológiai vizsgálatot csináltak nektek? Ha igen, hol és mennyiért?

Köszi.
P.
plussz

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: