A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Kata:
gyönyörű ez a pici fiú Kép! Nem találtalak a táblázatban, hanyadikán született Murci? Csak mert Andris is október végi. Ő 24-i.
Puzzle szerű játszó szőnyeget mi tegnap vettünk a Tescoban 2.190,-. Az a neve, hogy Hab-Tapi Lap. Ma láttam játékboltban is, de 500,- al többért.

Nagyon-nagyon helyesek vagytok a babával a sok virág közöttKép
Én is már próbáltam kenguruba rakni a gyerkőcöt, de igazán sokáig nem mertem, mert az ortopédus 6 hót mondott rá.

Kormi:
búvár Benedek Kép Maugli mászás Kép Nagyon szép izmos a fiad Kép! Patyolattiszta babaruha? Mióta főzeléket eszünk, nagyjából bármi maszatos tud lenni Kép

Beszti:
2-3 gyerekkel ügyintézni? Kép Kép Jajaj! Én még egyedül is utálok... Táblázatot nagyon köszönjük, és ha bevennél minket is: Edit/40+2/András/4000/53 cm/2004.10.24.
Egyébként hogyhogy JPEG file? Nem értek nagyon ezekhez, de ez úgy meglepett.

Naeldugulokmostaztánmár, már csak a hófordulósoknak kívánok nagyon sok szépet és jót Kép

Cedit
cedit

Vera
Boldog hófordulót fiacskádnak Kép
Akkor egész közel leszünk egymáshoz,ha ugyanakkor leszünk lenn Balcsin Kép

Cedit
Köszi a főzi tárolást,ma tegnap elkészitett főzit kapott Kép Egyedül alváshoz gratula,nekeünk is vhogy meg kéne oldani,mert elaludni csak cicivel tud Kép

Kormi
Benedeknek most nem voltak szerencsés napjai Kép Nagyon ügyes fiucska,a képek szuperek Kép

Kata
Murci tényleg nagy kedvvel nézeget Kép Játszószönyeget nem tudom sajna

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok!

Magi, Cedit, BesztiKépKoszi a bilis hsz-okat. Igazabol anyukam forszirozza jobban, mert en anno 1,5 evessen mar szobatiszta voltam. En is gondoltam, hogy jon a nyar es ilyenkor talan konnyebb bilire szoktatni a gyerkocoket, nincs annyi ruha rajtuk, es azert is mert Elisan elore latszik amikor kakilni keszul, nagyon koncentral hozzaKép De ezek utan meg gondolkodom rajta.

MagiKép
Szuperek az egyiptomi kepek, ha nem lettem volna terhes mi is ott nyaraltunk volna. Igy tavaly sajnos nem mentunk sehova, mivel a ferjemnek agusztusban van szabija es a 9.-ik honapban mar nem volt kedvem nagy hassal botorkalni, meg mentunk haza is.
Anyukadnak tovabbra is szoritunkKép

MacsKép
Lili jol megkezelte a vendegkislanyt, pofa lehetettKép A keomszangos ruhaban azert kerunk kepetKép

CeditKép
Gratula az elalvashoz. Nalunk is csak cicivel megy.
Ma este amikor apa 10,15 kor hazaert Elisa meg mindig fent volt nem akart aludni es ha letettem uvoltott ha felvettem halgatott es vigyorgott. Montam a ferjemnek, hogy most atadom. Ekkor o letette a kisagyba es nem engedte, hogy bemenjek. 15 percig kisebb megszakitasokkal orditott mint a sakal,de vegul elaludt. Nekem meg mintha kest forgattak volna a szivemben ugy ereztem magam. Pedig tudom, hogy ennek veget kell vetni, 3 honapos kora ota csak cicin tud elaludni es ez nincs rendjen. Holnap egyedul kell vegig csinalnom es erosnek lennem. Remelem kibirom.

NoemiKép
Hogy van a kis Helena?

VeraKép
Boldog hofordulotKép
Kornelnak kuldjuk a fogtundertKép

LivKép
Szoritunk, hogy mielobb masszon David es vegre vege legyen a devenyezesnek. Addig is kitgartasKép

ReditkeKép
Bocs, de milyen az a kreativ baba tanfolyam?

AronKép
Jo hogy tul vagytok a beavatkozason.

KormiKép
Milyen kis ugyes Benedek. Nagyon szupik a kepekKép
Eses, lavor nem semmiKép

CsengoKép
MaszasKép Csak igy tovabbKépBar mar mi is ott tartanank.

Tcis

Kép

Kép
tcis

Még jó, hogy reggel írtam hogy be akarom adatni a bárányhimlő elleni oltást Bernátnak, mert du. telefonált a nővérem, hogy a nagyobbik fia bárányhimlős lett, mi pedig 8 nappal ezelőtt találkoztun velük, tehát pont a lappangási időben. Most izgulhatunk még 2 hétig vajon kijön-e Bernáton, vagy sem. Kép Remélem sikerül megúsznunk!

VeraKép
Kornél hogy aludt éjszaka? Bernát már elkezdte a felsírogatásokat, úgyhogy úgy tűnik ma is rohangászós éjszaka elé nézek.
Ne legyél tanácstalan, minden gyerek más és más. Nálunk Donát mindent nagyon későn csinált. 9-10 hónapos volt amikor felült és elkezdett mászni előtte 7,5 hós korától kúszott és csak 16 hósan indult el. Ellenben Bernát még csak 6 hónapos és feláll. Akkor azért izgultam, hogy miért csinál ez a gyerek mindent ilyen későn, most meg azért, hogy miért ilyen korán. Szóval Kornél biztos az a kivárós fajta, először jól átgondolja hogyan is kell csinálni és majd csak utána cselekszik.Kép

MacsekKép
nagyon sajnálom, hogy mégsem tudunk talizni.Kép Letelik a 2 hét karanténunk, és gyertek megint szülőlátogatóbaKép

CeditKép
ha sikerül Andrist megtanítanod egyedül elaludni, légyszi add át a tapasztalataidat.

Áron-AndiKép
Pampers zacsikat 2005. június 30-ig lehet beküldeni. Jó, hogy túl vagytok ezen a szörnyű beavatkozáson, reméljük mostmár megoldódik a probléma.
Szerintem se hallgass Anyukádra, igenis kell egy tesó. Nekem csak egy féltestvérem van Apu részéről, de nem éltünk együtt, és mindig vágytam egy testvérre. Meg is fogadtam, ha minden rendben megy akkor nekem legalább két gyermekem lesz. Hát a tervet teljesítettük! Kép

LivKép
Bernát elég hamar megtanulta magát térdkézlábra felhúzni, talán az egész 1 v. 2 napot vett igénybe. Drukkolunk, hogy Dávid mielőbb elkezdjen mászni és abbahagyhassátok a dévényezést.

Beszti, Kép
Hannának gratulálunk a fejlődéshez. Ha esetleg olvasol, leírnád hogy Nátánnál hogyan jelentkezett a bárányhimlő, mennyire jött nála elő? Gondolom akkor ő még csak anyatejet ivott, megvédte őt valamennyire, vagy ugyanolyan volt, mint a nagyobbnál. Mint már előrébb írtam, sajnos esélyesek vagyunk rá és nagyon érdekel a dolog, hogy egy ilyen picurin hogyan is kezdődhet.

KormiKép
Benedeknek gyors gyógyulást a harci sebeihez, ebből is látszik, hogy biztosan eleven kis fickó lehet.Kép Kezdetben Bernát is így haladt amíg rá nem jött a mászás pontos technikájára.
A képek nagyon jók, örülök, hogy Benedeket hátulról is megismerhettem.KépKép

Kata Kép
én húsvét tájékán láttam a Tescóba ilyen hab tapit. Nagyon jó Marciról is a kép!Kép

MacsKép
FelborulásKép, töltőnyalogatás. Látom Lili is igyekszik rémisztgetni téget.

Sírásmentes jó éjszakát kívánok mindenkinek!

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Sziasztok!
Liv! Kép Keomszang: egyenes szabású, állónyakú, oldalt felsliccelt keleti selyemruha. Kép Bocs, nem te vagy tudatlan, ezt nem kötelező mindenkinek tudnia KépDévény miatt nagyons ajnálom Dávidot, de már sokszor megbeszéltük, hogy sajnos muszáj. Tudom, hogy mondtad mér, hogy szerinted szüksége van rád a kezelés alatt, de én azt hiszem nem lennék bent, mert ezzel tényleg azt a tudatot erősítem benne, hogy hagyom, hogy idegenek macerálják, és attól tartanék, hogy ezért velem is és más idegenhez is bizalmatlanabb lesz. Nem hiszem, hogy bent tudnék maradni. CSodállak, hogy így bírod.

Magi! Jól hanzik az út, csak egyet hadd kérdezzek, melyik szezonban mennétek? Ekkora plénum előtt nem akarok semmit írni, de azért ezzel az irodával én nagyon vigyáznék. Agusztus, szeptember hóra pedig tutti nem fizetnék be most. Azért nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen, és a hotel is olyan legyen, amilyenre vágytok!!! Kép Én is olyan kedvet kaptam az utazáshoz.. Kép

Redit! tudom, most bunkó leszek, mert talán elveszem a hitedet a bio cuccokban, de szerintem magyar termékben nem létezik bio. Ugyanis a nitrát a műtrágyával a talajba szívódik,ahonnan az eső víz kimossa, és a talajvizekbe kerül. Ezenek meg megvan az a remek szokása, hogy csupán a vízzáró talajrétegek állítják meg, a telekhatárok nem.. Kép Arról nem is beszélve, hogy az előző tualj a fene tudja, hogy még éppen csak pár éve hogyan termelt azon a földön, a műtrágya, bár évente szórjék, nem illan el olyan ripsz-ropsz Kép Én legalábbis ezt tartom róla. Bár ha jól emlékszem a földműveléses témákra Noémi jobban rá van gyúrva mint én! Kép
Sűrű progam Kép Vagy lehet, hogy Ti élvezitek? Kép

Cedit! Egyedül alváshoz sok sikert! Kép Nálunk ez nagyon jól ment 7 hónapig, épp most az utolsó kb. 2 hétben nem hajlandó gyeremekem elaludni, csak cicin.. Kép Nem t'om mi történt vele Kép

Andrea! Áron szemecskéje Kép Azért jó, hogy mást már minden rendben. Kép Milyen egy pesszimista dokid van, annyira nem hisz benned, hogy előre megmondja mire lesz szükséged az ügyeleten.. Kép Valószínűleg nem tette volna zsebre az én megjegyzésemet: hogy ő meg jegyezze meg hogy azt kell mondania, hogy a verés előtt sem volt normális, ha megérkezik érte a mentő. Kép
Második baba projekt! Nahát, ilyen nagyiról még nem is hallottam akinek elég az egy uncsi! Kép Szerintem igenis hogy kell a tesó a ababának! Hajrá Andrea! Kép

Beszti! Hana nagyon ügyes! Kép Házépítéses ügyintézés Kép Egy gyerekkel sem egyszerű, pláne, ha még a kedves banki alkalmazotttaknak minden 2. kérdésnél valaki mást kell hívnia, mert ő nem kompetens, nem tudja, nem érti hogy működik a sz.gép.. stb. Hárommal meg aztán le a kalappal előtted! Kép Hol építkeztek? Családi ház lesz? Szoptatós tanácsadós tanfolyamot végzed, vagy az most talonban van?

Kormi! Mauglizás!Kép ezt még nem halottam, de mi is ezt csináljukaz eleje óta! Kép az okosak azt mondták nekem,hogy a felállást tanulja már lili ezzel. A gond csak az nálunk, hogy Lilinek a kobakja a legnehezebb!.. Kép Képek édesek, a második képen látható pozícióból én át szoktam óvatosan fordítani ha jó kedve van, hogy egy teljes bukfencet csináljon. Szemmel láthatóan nagyon élvezi! Kép

Kata! Kép Jól áll ez a háttér Marcinak! Kép Habtapi ügyben Vera olyan teljeskörűen és kimerítően válaszolt, hogy egy szóval sem lehet róla többet mondani!Kép

Vera! ne bmolj! Természetesn a Te babád is nagyon rendeben van, semmi gond vele. Hidd el, hogy a felállás és a felülés nem alapkövetelmény még a 7 hós babáknál! Nem azért írjuk ám le, hogy a kevésbé mozgékonyak nem szuper babák, hanem csak mert örülünk. Ettől még ő ugyan olyan ügyes és jól fejlődik. Minden gyerek másban tehetségesebb, ő majd mást fog nagyon hamar csinálni, amit a többiek még nem.. Kép

Nikk! Kép MONDJ MÁR EGY DÁTUMOT A TALIRA!!! Kép
Sosenem jön má össze vagy mi?? Júniusban már vizsgaidőszakon lesz.. Kép Kép Kép

Pusz:
Macs
maccs

Dino! Látom, te, kormi és én vagyunk a topik éjjeli baglyai! Kép Remélem azért az éjszakátok nyugodtan fog telni! Kép
Macs
maccs

Sziasztok!

Éjjeli bagolykodok még egy kicsit Kép Benedek 1 előtt ébresztett, s elég fura szopitesthelyzetekkel gyakorlatozott félálomban, tisztára felébredtem tőle.

Macs,
bukfenc nekünk is nagyon megy, csak vigyázni kell vele, mert ha egy ilyet elkövet az ember Benedekkel, onnan nincs megállás, már semmi más nem jó neki, folyton azt követeli. Ált. is igaz, hogy imád fejjel lefelé lenni, de a bukfenc a csúcs!

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Jó reggeltKép

Ismét sikerült kicsikarnom egy csomó dícséretetKép Köszi a habtapis tanácsokat isKép

CeditKép
Murci okt. 29-én született a MÁV-ban, a táblicskuban H.Kata néven "futok", mivel korábban volt még egy Kata, de ő már nem írogatKép

DinoKép
BárányhimlőKép Azért remélem megússzátok.

CsengoKép
Marci is pontosan olyan módon mocorog, mint nálatok eddig. Körbe-körbe, karikábaKép

Mennem kell, ha tudok, még jövök,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok!

Bilis story (nem kell megijedni, a nagyobbik csajszival kapcsolatos, nem Pipikével): olyan 1,5 éves lehetett, mikor vettem neki bilit és sokszor csak pelus nélkül hagytam, és mondtam neki, néha csücsüljön rá. A bilit meg letettem a gyerekszobába. Valamit csináltam a mi szobánkban, mikor arra lettem figyelmes, hogy a gyerkőc nagy-nagy csendben van. Mikor megnéztem, mit csinál, ezt láttam: bugyi nélkül guggol a bili mellett és pancsikol a pisiben...Kép.
Szerintem sem kell erőltetni a dolgot, és még tényleg nagyon korai, de majd ha eljön az ideje, akkor szép finoman rá lehet venni arra, hogy ő akarja magától a dolgot. Tehát az esélyt meg kell adni, legyen ott a bili a közelben.

Másik ilyen aranyos történet: párom tejbe áztatott háztartási kekszet csinált és kint hagyta a konyhában az asztalon. Niki ismét nagyon csendben volt kint a konyhában, így gondoltam, valami rosszban sántikál. Meglestem. Kucorgott a széken és nagy koncentrálva, a nyelvét kidugva egy világoskék filctollal pöttyöket rajzolt a tejcsin úszó kekszek apró mélyedéseibeKép.

Na, befejezem, mert egyre-másra jutnak eszembe a jobbnál jobb történetek, és nem akarlak Benneteket untatni.

Viszont vettünk Pipikének etetőszéket. Ez nem dönthető, így szegénykém nem valami stabil még benne, de sztem pár hét és okés lesz. Aki most akar venni: a Brendonban a Brevi Star etetőszék most 16ezer helyett 10ezer (kuponakciós).

Üdv,
Andi
Vendég

Tcis Kép
A tanfolyam tematikája a következő oldalon található: http://www.szules.info/sub/100/101i.html

Maccs Kép
én családon belül vagyok agymosva, mert férjem a piacvezető magyar biocég ker. vezetője.
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

SziasztokKép

VeraKép
Utólag is boldog 7. hónapot Kornélnak!Kép

LivKép
DévényezésKép Szerintem, amilyen ügyesen fejlődik Dávid, gyorsan megtanul mászniKépKép

NoémiKép
Jobban van a lánykád?

Áron-AndiKép
Örülök, hogy a szemészetet viszonylag jól viselte ÁronKép
Tesó ügyben: ne foglalkozzatok azzal más mit mond, ez a ti dolgotok. Egyébként szerintem is jó, ha van tesó.Kép Mi is egyre többet beszélünk a témárólKépKép

BesztiKép
Köszi a friss táblázatotKép
Jó, hogy rólatok is hallottunkKép

KormiKép
Lavór-esetKép
Maugli mászásKépKép
Annyira édesek a fotók!KépKép

CsengoKép
Majdnem mászásKép

DinoKép
Remélem, hogy a himlőt nem kaptátok elKép

Mindenkinek szép napot!Kép

Eszti baba:

Kép

Kép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Olyan sokáig írtam a hsz-omat, hogy közben más is írtKép

TrompipiKép
Hát én nagyon jókat nevettem itt a gép előtt a babós történetekenKépKépKép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

AnitaKép,
Akkor még egyet gyorsan leírok. 2,5 éves volt Niki, mikor megszidtam, hogy miért nem fogad nekem szót. Erre ő ezt mondta:
"Anya, én POBRÁLKOZOM, POBRÁLKOZOM, de csak nem akar összejönni!"
AndiKép
Vendég

AndiKép
KépKépKép
Gondolom, ezután a mondata után, már nem tudtál túl komoly maradni és tovább szidalmazniKépKépKép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

SziasztokKép

Végre kigyógyult Mírám a hányi-fosi vírusból,mega-giga étvágya lett tegnap pl:250gr spenót+krumpli csúszott le a bendőjébe a szokásos gyümi ás tápszer adadja melléKépKépKép.

BesztiKép
Szuper a táblázat,ha majd egyszer lesz még időd a gyerkőcök mellett légyszi írjál be minket isKép!/Viola/41/Míra/3050gr/49cm/2004.aug.31/Előre is köszönömKép/

Rengeteget írtatok,de ez a jó,látom a táblázat alapján sokan így is elmaradtakKép.Most annyira szép idő van itt Szhelyen is,hogy óriás sétákat teszek mókuskámmal,aztán meg próbálom behozni magam a házimunkával+a babanet függőség nálam is fenn állKép.Néha 48 óra is kevés lenne,annyi mindent szeretnék csinálni.Délelött amíg Míra alszik egy órácskát tornázom és megfőzöm a kajciját aztán irány a friss levegő(kajáról jut eszembe,tegnap Rossmanban vettem akciós kecskeméti bébi papit,csirkehúsos kombinációk,egy próbát megérnek 129 Ft-értKép).Mírának azért én beadatom az agyhártyagyulladás elleni oltást,én így vagyok nyugodt.Kap egyet 8,egyet 10 hós korában aztán egy ideig tényleg szünet a szurikkal.Nyugat-Dunántúl nagyon veszélyes kullancs szemponjából is(Kőszeg,Velem pedig gyönyörű kiránduló helyek)de ezzel még ráérek foglalkozni.Engem imádnak sajna a kullancsok,de ma már annyi sprayt stb lehet kapni ellenük.

TrompipiKép
Jó kis sztorikKépKépKép!

KormiKép
Megmutatom Mírának majd Benedek meztelen fotóitKép.Ő is pisikélt már az ágytakarónkra,de elötte diszkréten begurult az egyik sarokba és ott csurgatott nagy csendbenKép.

VeraKép
Egyidősek Kornél és Míra de még Ő sem mászik,csak tolat és pörög a hasán.Semmiről nem vagytok lemaradva!!!

Áron-AndiKép
Jó,hogy túlvagytok ezen a "procedúrán" most már biztos minden renben lesz!

KataKép
Nagyon jók a képek,én is imádom a virágokat(nem hiába lettem Viola).

Nagyon szép napot MINDENKINEK,megyek ébredezik a picurkám!

Viola
h_viola

Sziasztok,

Cedit, TcisKép
Nálunk az altatásnál az alábbiak váltak be:
Odaadom a használt pólómat. Annak finom anyaszaga van és lehet hozzá bújniKép

Cumi a szájba ( hangtompító funkcióKép

Éneklés. Nekünk van pár kedvenc dalunk ( készülj fel 1000 ismétlésre)

Estére: megosztom a mi altatós versikénket:

Bari bárány lenn az utcán jó nagyokat lépett
Fagyit evett, s eközben kirakatot nézett
Dúdolt egy répásat meg egy káposztásat
S fáradt lévén elképzelt egy puha meleg ágyat.
Bari bárány hazaszaladt becsukta a kaput,
s mire a hold lenézett rá, ő már el is aludt.

Ez volt gyerekkoromban az én kedvencem. A költőről fogalmam sincs, de a verset ma is tudomKép
Dino, Viola, Maccs,kösz a megnyugtatástKép

Kornélnak rémes éjszakája volt, rengetegszer ébredt sírva, de viszonylag gyorsan vissza tudtam altatni.

ViolaKép
Míra gyógyulása

NikkKépAkkor a Balcsin is összefuthatunk.

Jó lenne már látni titeketKép Mikor lesz tali?
Üdv;

Vera

hvera

Lanyok!

Befizettuk az utat.
Igy Djerba lesz.
Ezzel az irodaval mi voltunk mar nyaralni es nagyon meg voltunk veluk elegedve ellenben a masik nagy egyiptomi es tuneziai irodaval.
Szoval optimista vagyok.
Gyerkocnek meg majd viszunk hippet minden napra, meg vizforralot, es majd asvanyvizet fogok forralni.
Akkor mar remelem nem lesz baj.
Tegnap edzettem a klimahoz a kocsiban.
Ha majd nagyon meleg lesz, akkor majd itthon is edzem.
Most ugy orulok.
Remelem minden jo lesz.
Majus 24-31-ig megyunk. Kép

Magi
Vendég

Hali
Mindig máshová pakolják ezeket a topikokatKépKép
Továbbra sincs sok időm, mert Gergőt próbálom beiratni oviba, persze csak ősztől menne, akkor tölti be a 3-at. Sok esély nincs, hogy felvegyék, mert ugye én itthon vagyok Gellértkével és itt Érden kevés az ovi sajnos, pedig jó lenne neki a közösség.

Gellértke elég nyügi már két napja. Nem tudom mi a baja. Amúgy is aggódom én is, az állandó betegeskedések úgy visszafogták a fejlődését. Hasról visszafordul, de hátról nem fordul hasra, és ennyi. Kúszás-mászásról szó sincs. és még mindig nem kapta meg az öthós oltást, pedig 12-én már 6 hós lesz, de örülök, hogy túl vagyunk a betegségeken. mindig úgy megviseli az oltásKép

Magi
az nemsokára itt is leszKép biztos jó lezs egy kis kikapcsolódásKép

Andi
SztorikKép

Anita
Eszti baba nagyon csiniKép

Kormi
Nálunk is vannak ilyen foltocskák az esti pancsi előtti hancúr miattKépKép

na pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

ViolaKép
De jó, hogy Mírád meggyógyult. Az tuti, hogy ha ekkorát zabbantott, jól van már a pocijaKép

MagiKép
Biztos nagyon szép lesz az utazás, megértem, hogy már előre így örülszKép

JutiKép
OviKép
Gellért: Szerintem ne aggódj, ha még csak 12-én lesz a pici 6 hós, nem hiszem, hogy le lenne maradva bármiben.Kép A lényeg, hogy már meggyógyultatok.Kép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

SziasztokKép
Nálunk kitört nomádiaKépKép Kicsaptam Botit a tereszra három órára a hab-tapira, mint szilaj szarvasmarhát a tavaszi legelőre, és másfél órát aludt. Felébredés után is ott folytattuk a játékot. Minél többet van friss levegőn, annál egészségesebb lesz. Persze megvan benne a hetedik érzék, hogy hol nincs alatta hab-tapi, és folyton a betonon köt ki, de majd megtanulja, hogy az keményebb. Képes a fénysebességnél is gyorsabban pörögni, ha turpisságon jár az esze. Míg bejöttem a fényképezőgépért, hogy megörökítsem a kép után sóvárgó nagyszülőknek miként is játszadozik kedvenc unokájuk a szabadban, már le is csűrt a kisfaszi a polifoamról. Íme:

Kép

Habtapi után meg sétizni voltunk, bár gondolataim egyre inkább azon jártak, hogy melyik hapsi találhatta ki a gyereksétáltatást, mert amíg a gyerkőcöm édesdeden szunyókált a hátamon a hátizsákban, én majd kipurcantam a dombokonKépKép Avégén már arra kellett figyelnem, hogy a saját nyelvemre mégse lépjek, de legalább ne botoljak el rajta. Némileg azért az adott egy leheletnyi erőt, hogy az a 10 kiló amit a gyerek plusz a zsák tesz ki együtt milyen mámorosan és véglegesen gyilkolja a szupervész-zsírtartalékaimat az ülepemről és combom titkos rejtekeiből, melyek mostanság nem annyira titkosak, mint inkább csúnyán dudorodóak és rücsisekKépKép

És bár az alakom reformálása nem kívánna ételt vagy 4 hétig, szombaton voltunk éttermezni Botival, először a szülés óta. Nos, egy söralátét a kisficeknek csak 2 percig tart, és már mállik is szét a nyáltól. Eltettem neki élete első ilyen leamortizált söralátétjét, hátha egyszer még jól jön nekiKép Persze az étteremben elálmosodott, és most is csak hatalmas visongatások között volt hajlandó elaludni, de mi fogtuk szegénykét, hasra vágtuk a sarokpadon, és aludt is vagy fél órát.

Annyi a hozzászólás, hogy nem is bizti, hogy mindenkinek tudok reagálni.

MagiKép
Nyaralás... de jó is lesz nektek. Májusban mi még itt leszünkKép

VeraKép NikkKép
A Balcsin tényleg összefuthatunk majd, mert a férjem veszprémi, és mindig Budatavára (Balmádi) járunk strandolni bicajjal. Az meg Káptalanfürdetől max egy fél köpésnyire van.
Most éppen bicaj utánfutó vételen gondolkodunk, mert akkor idén is tudnánk bicajjal menni strandolni, a kölökgólya meg kuksizhatna az utánfutóból mindenfelé. A bicajülésből szerintem semmit sem látnak ki a gyerkőcök, csak a mama vagy a papa izzadt hátátKépKép

KataKép
Orchideás képek tök szipi-szupik. Itt ült mellettem a férjem, aztán észrevettem a képedhez érve, hogy teljesen kikerekednek a szemei, néz bambán és értetlenül, majd rám néz és ezt kérdezi: Hogy kerül oda a mi gyerekünk????
Mondtam neki, hogy látod-látod, mindig mondom neked, hogy ebben a topikban szebbnál-szebb gyerekek vannak, de eddig mindig csak hümmögtélKép Nem csak nekünk van kisfiunk, hanem másnak is. Mire ő: de ez a kiskrapek pont olyan mint a Boti. Mondom hidd már el, hogy nem az!!
Jó-jó, gondolta ő, hogy nem adtam kölcsön egy kiállítás erejéig, és mire elkezdtünk beszélgetni már tudta is mi az igazság, csak első pillantásra összezavarodottKép

KormiKép
Benedeknek simább napokat kívánok! Tudom, hogy más is kérdezte, de mi az a kreatív baba tanfolyam? Jól emlékszem, hogy az Aranytízben van? Lesz május után is?

AnitaKép
Eszti tüneményKép

JudyKép
Szóval ilyen kemény dió az oviba járatás? Mi a helyzet a környező települések óvodáival? Oda nem akarjátok, vagy oda sem tudjátok beiratni NagyG-t?
A bográcsgulyás partyn én is szívesen ott lettem volna, nagyon imádom a kerti sütés-főzést. Szerintem minden sokkal fincsibb, mint a tűzhelyen elkészítve.

Apropó CsajszikKép
Ollllyan finom sajtos szenyát ettem reggelire, hogy ezt megosztom veletek is. A történet persze ott kezdődik, hogy van egy nagyon kedves ismerősöm, aki elvégezte a fitness akadémiát, és emelett irtó képzett táplálkozástudományok terén is, és tőle megkaptam az idei SHAPE magazin februári számát, amiben ő írt le egy Atkins alapú diétát Hét napra, reggeli-tízórai-ebéd-uzsi-vacsi szinten receptekkel, és bevásárlólistával. Na gondoltam, hogy ha már fogyózni akarok, legalább egyek finomakat és elővettem az újságot, jól megvettem a legtöbb hozzávalót, és belevágtam. Na a mai reggeli a következő volt:
1 szelet kenyérre kemény sajtot kellett szeletelni, majd egy teflon serpenyőt jól felmelegíteni zsiradék nélkül. A kenyeret a sajttal lefelé beletenni, és hagyni, amíg a sajt előbb megolvad, bugyborékol, majd szépen kérget kap és megpirul. Azt hittem nehéz megcsinálni, de tényleg így működött a dolog. Ettem hozzá egy paprikát, meg ittam egy jó adag teát, és tutin jóllaktam. annyira fini volt, hogy az íze miatt még 3 szeletet tutira lenyomtam volna, de fő az akaraterőKépKép De bevallom lányosan, hogy a holnapi reggelit (banános müzli) becserélem egy ugyanilyen sajtos szenyáraKépKép

A hozzátápival haladgatunk de úgy tűnik Botond csak azt eszi jóízűen, amiben őszibarack is vanKép Így evett már almás-célkás ősszibarackot, szilvás-krumplis őszibarackot. Holnap krumplis-céklás őb lesz. Csak nem tudom hogy hagyhatnám el. Ma eredetileg spenót-krumpli lett volna a menü, de olyan szájzárat produkált, hogy teljesen kifehéredett a szája körül az arca. Amikor meg becsempésztem egy mikronnyi adagot a nyelvére, megorzongott és mondta közben: bööööö, miközben kitolta a nyelvével a zöld masszát a szájából.Kép
A másik gondom, hogy nem tudom kimosni az őszibarackot a ruháiból. Sem Vanish okszieksönnel, sem domestos-szal, sem foltisztító szappannal. Szerintetek mivel próbálkozzak még: Fura, de a céklát meg simán kimostam:o Most vagy a barack makrancos, vagy én vagyok béna, vagy a fenti szereket nem a gyerekkel kéne megetetni, hanem a ruháira tenni?Kép

BesztiKép
Köszi a táblát, és minden elmismerésem a 3gyerekes ügyintézéshez.

AndiKép
Könnyesre vigyorogtam magam suttyomban (mert Boti itt aludt mellettem) a bilis és kekszes sztorikon.

Mindenkinek gratula, aki már Mauglizik, mászik, kúszik, ül, áll stb. Boti kicsit hátrányos helyzetűnek számít a fent említett mozgáskombinációk elsajátításában, mert jó nagy teste vanKépKép (nem pehelysúlyú Kép), amit ugye nehezebb mozgatni. Egyelőre ott tart, hogy hasonfekvésből megpróbálja a popeszt az égnek kicsúcsosítani, azaz kinyomni. Puttyogtat és durrogtat ezerrel, de a hegycsúcs nem mindig jön összeKépKép Viszont nincs kakesz-gondKép

Na megyek, mert megint vészesen közel van a dvd-hez. (csatolok egy tegnapi dvd szerelős képet isKép)

Kép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Beszti Kép, köszi a táblázatot.

Maccs Kép, én nem tudok nem bemenni a dévényezésre. Egyrészt mellette szeretnék lenni, másrészt az előbb elgondolkodtam, őszinte leszek: így, hogy ott vagyok, sokat vigasztalja a gyógytornász, amikor nagyon sír, és félek, hogy ezt nem tenné, ha nem lennék ott, hanem jobban pörgetné a dolgot, amitől Dávid még jobban sírna, még jobban fájna neki, nem "szusszanhatna" egyet közben. Lehet, hogy tévedek, könnyen lehet, hogy nem így van, de nem kockáztatom, hogy esetleg mégis.

A rizses kajákat a babának hogyan csináljátok teljesen pépesre? A rizst is összetöri teljesen a turmixgép, vagy átpasszírozzátok szitán?

Ma voltunk vérvételen, csütörtökön lesz eredmény, nagyon remélem, hogy nem kell Dávidnak újra vasat kapnia.

Ma cékla+krumpli+alma volt az ebéd. Jobb volt, mint amire számítottam, de Dávid szerint nem. 10 grammot ha megevett belőle. Az utolsónál, céklával a szájában, elkezdett berregni. Csak egyszer, de minden tiszta cékla lett körülötte. Öltözhettünk át. Kép

Gyönyörű idő van, mi is nagoykat sétálunk, holnap pedig mgyünk kirándulni, a Turul-madárhoz. Még sose tettünk nagyobb kirándulást Dáviddal, csak kisebb sétákat.

Az én nagymamám imádja Dávidot, tényleg nagyon szereti, de amikor meghallotta, hog yszeretnénk kistesót, mondta, hogy ne, előbb fejezzük be a házat. Erre mondta neki a férjem, hogy de hát be van fejezve. Erre a nagymamám: jó, jó, tető alatt van a ház, de hol van a késztől? Kérdezte a férjem, mi az, hogy tető alatt van? Be van vakolva, be van rendezve, megvan benne minden. Erre mondta a nagymamám, hogy ne legyen kistesó, mert még nincs lekövezve a terasz.
Na, szal nálunk is akad "ellenérv" a kistesódologra. Méghozzá igen nyomós érv, mint látjátok.

Most megyek, mert Dávid éhezik.

Liv

Kép

Kép
liv

Csirkesz! En reggebben mindig tejjel mostam ki a gyumolcs foltot. Mostanaban nem eszem le magam. Szoval csak frissen jon ki, ha a foltra tejet raksz 10-20 percig hagyod hogy feloldja, utana mosas. Tobb napos foltot szerintem mar lehetetlen Kép

Nalunk a kisteso ellen nincs ellenerv, pedig a ferjem egyszem gyerek. Mi minel elobb szeretnenk.
Es ha szolnananak barmit is azt mondanam, hogy nekem kell felnevelni nem nekik. Amugy nalunk 3 a terv.

Rakok fel egy kepet es mondjatok meg, hogy ti is latjatok a szornyu kekes szemet es az orra alatti reszt. Tenyleg erdekel, mert az anyosomek remegve mondogatjak, hogy teljesen le van pukkanva a gyerek es kakirakasak a szemei, hogy mar en is aggodom. Mar azon vagyok, hogy elviszem a dokihoz. Amugy 22-en voltunk dokinal akkor 7700g volt, tegnap furdes elott 8210. Tehat a merleg szereint inkabb tulsagosan jol van.

csengo
Kép
Vendég

SziasztokKép

Vadásztam habtapit, Murci tökre örül nekiKép

CsirkeszKép
Örülök, hogy tetszettek a képekKép Kicsit azért körülményes lett volna Botit a messzi Némethonból csupán egy kiállítás erejéig hazacsempészniKép
Sajtos szenya: Nálunk párom hobbi-szakács, ő egy tv-műsorban látott hasonlót, az ő specialitása a sajtos rántotta. A megolvadt sajtira üti rá a felvert tojást + meg lehet még spékelni egy kis bacon-nel, paprikával, hagymivalKép

AndiKép
Nagyon tetszettek az "aranyköpések". Leírhatok én is kettőt?
1. A húgom kezdte el egyik nyári este az unokatestvéreim aranyköpéseit írni. Az egyik unokaöcsém megkérdezte mit csinál. Húgom válasza: "Hát leírom az aranyköpéseiteket." Tomi: "Fúúúúúúúj!!!" Tomi akkor lehetett kb. 5 éves.
2. Szintén akkor történt, amikor az uncsitesók nálunk nyaraltak, egy szobában aludtunk 4-en, unokahúgom, Petra (akkor kb. 4 éves) a földre letett matracon lett elszállásolva. A szörnyekről beszélgettünk, hogy hova szoktak bújni, mi mondtuk, hogy általában a szekrénybe bújnak, vagy az ágy alá. Erre Petra megkérdezi: "És az én ágyam alá hogyan bújik?"

MagiKép
Tengerparti nyaralás biztos szuper leszKép

Bilizés: Kezdem ott, hogy páromnak előttem volt egy élettársa, neki pedig egy 1,5 éves kisfia (nem a páromtól). Bálintot állandóan nyüsztette a csajszi a bilivel, odáig jutottak, hogy a kissrác volt, hogy egy hétig sem kakilt, utána is csak úgy, hogy elbújt egy sarokban és a bugyijába sikeredett, de kőkemény volt már a kaki.
Ezért Hannánál soha nem erőltettük, 2 évesen úgy került bölcsibe, hogy éjjel-nappal rajta volt a pelus. Aztán 1 hétre lekerült anyuékhoz, aki fogta, levette róla és megkérte, hogy ha kell pisilni vagy kakilni, szóljon. Ha van kedve hozzá. Onnantól kezdve szobatiszta lett. Következő héten kicsit paráztam, hogy ha visszakerül bölcsibe, vajon mi fog történni, de egyetlen egyszer sem pisilt vagy kakilt be. A dadusok teljesen el voltak ájulva, hogy ilyen jól sikeredett. Tényleg nem szabad erőltetni, abban a pillanatban, amint elég érettek lesznek rá, maguktól fognak átállni.

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok!

Csengo,
Ennél sokkal durvábban szokott Benedek kinézni. Neki az orra nyerge fenn tiszta kék, több csík is fut ott, meg van egy kis kék bajszocskája is. S ha fáradt, akkor piros nyusziszemei vannak, s ha nem alussza ki magát eléggé, akkor óriási karikái vannak. Egyszerűen ezek a fiúk vékony fehér bőrűek, nem kell a családi hülyeségre hallgatni. Engem a témával kapcsolatban az érdekel, hogy mivel igen fehér bőrű Benedek, s mostanában a szép napsütésben sétálunk, kell-e valami fényvédelem a bőrének?

Csirkesz,
valahogy ismerős az a tekintet Boti arcán...Kép Benedek is, ha nagyon rosszcsont, akkor ráncolja az orrát, s felveszi a rosszkisfiú kinézetet. Erre az esetre tartogat még egy fura szuszogó hangot is, s az egész babából süt az elszántság.

Ma Benedek a tízóraihoz kapott két szelet almát. Taktikai hibát követtem el, mert utána akartam megetetni reszelt almával, de azt már nem akarta elfogadni. Az almaszeletet azonban kétmarokra fogta, s akkurátusan milliméteres falatkákat rágcsált le róla. Annyira büszke volt magára, hogy saját kezűleg eszik, s még rág is! (Én is büszke voltam) Délben a sétán meg nagyon megörült a babakocsinak, már elege van a kendőből, ott nem mozoghat és nézelődhet annyira szabadon, mint akarja. Örömében még kiabált is, pedig mindig néma az utcán. Pont jókor szereti meg a babakocsiját, holnap megyek megvenni egy használt sportkocsit, mert ezt nagyjából használhatatlannak nyilvánítottam. Majd meglátjuk...

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

A szobatisztaságról egy kérdés-válasz (babanet):

Kérdés:
A kisfiam most lesz 3 éves. Korának megfelelően fejlődik, csak a szobatisztasággal van problémánk. Nehezen ül rá a bilire, és ha rá is ül, semmiképpen nem pisil, vagy kakil bele. Gondosan visszatart mindent, és a pelenkába intézi. Kb. egy éve bölcsis, tehát látja a többi gyerektől is, hogy mit jelent a bilizés. A bölcsis gondozónők már türelmetlenek. Mit tehetnénk azon kívül, hogy várunk?

Válasz:
Általában a 3 éves kor környéke a szobatisztaságra szoktatás legkedvezőbb időpontja. Régi bevált módszer, hogy nyáron lekerül a pelenka, s általában egy hét alatt már a kisebb balesetek előfordulása is megszűnik. Először a nappali szobatisztaság, majd az éjszakai alakul ki (alvás közben gyakrabban kicsúszhat az ellenőrzés alól az ürítési funkció), kb 3-6 hónap alatt azonban az éjszakák is pelenkamentessé válnak. A szobatisztaság ugyanúgy a fejlődés velejárója mint a járás vagy a beszéd megindulása. S mint ahogy ezekben is meglehetősen nagy eltérések mutatkoznak a gyerekek között, így a szobatisztaság elérésében is vannak különbségek.
Önök tehát még időben vannak, nem kellene siettetni a fiukat, mert még nincs elkésve. Jó lenne, ha erről a bölcsis gondozónőket is meg lehetne győzni.
A szobatisztaság egyébként is “kényes” dolog, mert az erőltetett szoktatással rontani lehet rajta. A felnőttek egyszer csak úgy gondolják, hogy a gyerek elég nagy már ahhoz, hogy ne legyen pelenkás. A szobatisztaságnak azonban több feltétele van: egyrészt el kell érni az idegrendszeri szabályozás megfelelő fejlettségi szintjét, ami gyerekenként eltérő időpontban következhet be, ez ráadásul kívülről nem is látszik. Emellett van egy pszichés feltétel is, a gyereknek akarni kell, a szobatisztaságot, s ez az, ami nélkülözhetetlen. A fejlődés folyamatában minden új képesség elsajátítása lemondással is jár, amit a gyereknek kell vállalnia. Ha erre akár testileg, akár pszichésen még nem érett, csak nagy kínlódások árán lehet a szobatisztaságot elérni.
Mi történik ha erőltetik a gyereket? Vegyük azt a példát, hogy a gyerek akarna, de még nem képes rá. Folyamatosan azzal szembesül, hogy elvárnak tőle valamit, amit nem tud megtenni. Egyre jobban szeretne megfelelni, s éppen ez a görcsös akarás válik a szobatisztaság kialakulásának akadályává. A másik esetben a gyerek már képes lenne a szobatisztaságra, de a folytonos erőltetés miatt dacból nem teszi meg, hogy a bilibe végzi a dolgát. Egyik helyzet sem jó.
Abba is érdemes belegondolni, hogy nem csekély erőfeszítést kíván a gyerektől, hogy önmagát szabályozza. Egy új dolgot kell megtanulnia, amire eddig nem volt szüksége: az ürítési funkcióinak szabályozását. Szólni, ha érzi az ingert és visszatartani, amíg a megfelelő helyre kerül.
A szobatisztaságra való szoktatásból könnyen kialakulhat elkeseredett küzdelem gyerek és felnőtt között. Nem érdemes ezt vállalni, inkább a gyerek mellé kell állni, mint a bölcsődei gondozónők mellé. A javaslatom tehát az, hogy a fia helyett inkább a gondozónőkkel foglalkozzon, próbálja elérni, hogy ne erőltessék, ne legyenek türelmetlenek a fiával szemben. Legalább a nyárig próbáljon haladékot kapni a kicsi számára. Azaz érzésem, ha a fia tapasztalja, hogy lekerül a napirendről a szobatisztaság, ezzel a ránehezedő feszültség is megszűnik, nagyobb kedve lesz megtenni a környezete számára, hogy a megfelelő helyre végzi a dolgát.

Izsó Ildikó

Kép

Kép
liv

Beszti
Még meg se köszöntem a táblát.Jó ujra hallani rólatok Kép

Vera
Bandó 5 nappak idősebb Kornélnál,de még ő se mászik és ül.Bár mostanában már hosszabb időre meg tudja ülésben tartani magát.Még van idejük,a védőnő azt mondta 1 éves koráig ráér mászni Kép

Vera,Csirkesz
Találkozhatunk Balcsin Kép remélem összejön majd

Magi
Irigykedem az út miatt Kép Majd talán jövőre vagy azután.Pampersbe nem tudok segiteni,mi liberot használunk ,nem is hallottam még erről az akcioról.

Andi
Nagyon jók a történetek,ezeken mindig olyan jókat tudok mulatni,csak azt nem tudom ilyen helyzetben hogy tudok majd komoly maradni Kép

Anita
Édes Eszti a képeken

Viola
Örülök hogy Mira végre jól van Kép

Csirkesz
Nagyon kis vagány Boti a dvd szerelős képen.Látszik hogy töri vmi kis rosszaságon a fejét Kép

Liv
én rizspépet vettem,ezt vizzel kell kikeverni és kész,nem kell turmixolni se.

Csengő
Hát ha a te babád le van pukkanva,akkor én mit mondjak? Bandus "csak " 7750 gr 7 hónaposan.Ne hagyd magad,és nehogy elhidd hogy ez tényleg igy van.Bandó is elég fehér bőrü és ha kicsit fáradt karikás a szeme.Nagyon szép kis baba.

Taliról holnap tudok nyilatkozni még fel kell hivnom a játszóházat. Kép

Aki használ járókát azokhoz egy kérdés,a babák egész nap abban vannak vagy azért szabadon is a szönyegen?Ha csak a járókába van az nem veti vissza a mászás elkezdését?

Kép
Kép
nikk0830

Lányok, a paradicsomot milyen formában lehet adni a babáknak? Sütve, párolva, nyersen? A héját leszedve, és - a magok miatt - szűrőn, szitán átpasszírozva? Mivel lehet jól párosítani? A krumpliról tudok - és azonkívül? Van valami jó ötletetek?

Kép

Kép
liv

Nikk, nálunk Dávid nemcsak a járókában van, hanem a mi ágyunkon is, és a földön - szőnyegen - is, pont azért, hogy legyen tere.

Kép

Kép
liv

Sziasztok!
Lovesem sincs a paradicsomot illetoleg. De talan a krumpli utan en is probalkozom vele.

Jelentem a kisfiam nagyon anyas. Eddig beteg volt, meg jott a foga es elkenyeztettem, azaz ujra mellettem aludt. Most hogy jobban van probalom visszaszoktatni a kisagyba, de nem hajlando. Ejjel 1-2 orankent kel es csak ugy hajlando aludni ha a cici a szajaban. Nem sziv egy kortyot sem, csak legyen ott. Tegnap ejjel meguntam, mert ugye ahogy elalszom kiesik a cici a szajabol es akkor ujra sir, ugyhogy kimentem a szobabol es egy perc mulva mar aludt is a kisagyban. lefekudtem en is, de megint felkelt es ez igy ment reggelig. Napkozben is elromlott, csak cicin alszik, kepes holt faradtan is nyusszogni....nem tudom mi lesz igy, mert ameddig futeni kell nincs masik szoba ahova rakhatnam. Most tok bekesen alszik apaval, de amint bemegyek sirdogal.......

Mi most tervezunk jarokat venni, de azt nem a szobajaba rakjuk. A szobaban eleg a kisagy meg a jatszoszonyege. Jatszoszonyegen van a habtapi meg egy ket takaro, mert csaladi hazban lakunk es a foldon hideg van. Persze csak arra hasznalja, hogy egy perc alatt letornazza magat rola. Mindig megtalalja, hogy hol van a szele es mar lenn is van.

csengo
Vendég

Sziasztok!

Ma voltunk mázsáláson, és Agyhártya Gyuszi oltáson. Lányka 7850 és 66 cm. Kép ÉS ő volt a "mintababa": két másik anyukának rajtunk mutatta meg a dokker néni, na kérem, ilyen a "babaforma", milyen jóltáplált és egészséges, az egyik anyuka még azt is megkérte, hogy megtapizhassa a lábán a hurkákat! Kép Nem tudom mit szóltak volna pl. Helénához vagy Botihoz!.. Kép
Nekünk azt mondta a doki, hogy már 8 hós korától olyan kajákat ehet reggelire, mint mi: kenyérke (héja nélkül - pedig abban avana vitamin, nem? Kép), péksüti vajjal, felvágottal, virslivel.. Bár a táblázatot nem tartom be betűre pontosan, azért azt hiszem a fenti menüvel még várok! Kép

Kormi! Fejjel lefelé tartózkodás nálunk is menő, de gondolj csak bele, hogy a pociban már jobb esetben 7 hóstól kizárólag lefelé vannak, ez biztos jó emlékeket idéz nekik! Kép Alma rágcsi! Kép

Andi! Kép Sztorik klasszak! Kép Már alig várom a sajátjainkat! Kép

Reditke! Agymosás! Kép

Viola! Gigakajához grat! Kép Remélem tovább javultok! Kép

Vera! Versikét köszi! Kép ÉÉÉdes! Kép

Magi! Remélem, hogy megint szerencsétek lesz, én tényleg nagyon szorítok! Kép Május még nagyon jó, az aug-szept. a legrizikósabb az utazási irodák életében! Kép Terhesen is belevágtál, ez is menni fog. Én is szívesen utaznék, nagyon szeretek, de sajnos mi maximum csak a Járda-szigetekre jutunk el! Kép

Judy! Ha túlnyomó részben a társasélet miatt akarod Gergőt oviztatni,akkor nem lehet megbeszélni az ovis nénikkel, hogy leglább valami "part-time-student" formátuban bevidd kicsit a többi gyerek közé? KisG miatt ne aggódj, be fogja hozni a lemaradást (ha ezt egyáltalán annak lehet nevezni) és bizonyos dolgokban mér rá is fog verni a többiekre! Reméljük nem szó szerint! Kép

Csirkesz! Én már tegnap a függőfolyosón legeltettem Lilit a járókában! Kép Azért bevallom őszintén én, a főfagyosszent, itt a 25,5 fokos lakásban vastag kötött aerobik zokóban ülök a gép előtt, és a hideg kirázott Boti meztelen talpikája láttán, hiába írtad már, hogy hidegmániás a gyerkőc! Kép Bringához van olyan ülés is amit a kormány elé kell szerelni, abban kuksizhat! Kép Különben Lili a kocsiban is oldalra néz, lehet, hogy a bringán is végrehajtható feladat ez egy ilyen kis lurkó számára, pláne, ha unja az szülei izzadt hátát... Kép

Csengő! csatlakozom az előttem szólokhoz, kép alapján szerintem teljesen jól néz ki a babus! Az látszik,hogy elég fehér bőrű, na de még jó, hogy nem lett csoki, annak valszeg még kevésbé örültek volna a párod szülei! Kép

Nikk! Én nem is maradnék komoly, szerintem egy jó közös nevetésből többet tanul a gyerkőc, mint egy komoly szúrós nézésből Kép/Hozzáteszem, ezt egy olyan anyuka mondja, aki a védőnő szerinte elkényezteti a gyereket!Kép/
Járóka szerintem korlátozhatja, mert nem kell messzire túl nyúlnia a játékokért, sőt nemtud messzebbre eljutni. ÚGy tudom a földön nyagoyn fontos, hogy sokat legyen, a talajjal ki krll alakítani egy bizonyos kapcsolatot, meg kell tanulni, hogy az kemény, koppan néha a feje, hogy nem csúszik ki a lába alól, mnt textilpelus, stb.. Kép Nálunk is hideg a padló, mint Csengőéknél (nagyon huzatosak a nyílászárók) de mégis pokrócon szoktam a földön is játszani Lilivel. (Bár Te tudod, hogy ez nálunk elég komoly kihívást jelent, mert nincs sok hely hozzá! Kép)

Puszi.
Macs
maccs

SziasztokKép

CsirkeszKép
Boti nagyon szupi a fotókonKépKép Kis rosszcsontKép
A sajtos-izé úgy megtetszett, hogy én is kipróbálomKép

LivKép
A nagymamád aranyos ezzel a terasz témávalKép Érdekes gondolat a teraszkő-kistesó összefüggésKép

CsengoKép
Csatlakozom az előttem szólókhoz: a babádnak tuti semmi baja nincsen, szerintem is a bőrszínének tudható be ez a "kékség". Ne aggódjKép Mondjuk, ha téged megnyugtat kérdezz meg egy dokit is, de biztos nincs gondKép Egyébként már én is írtam, hogy Esztinek is előfordul, hogy ilyen a szeme vagy az orra, pedig ő nem annyira fehérbőrű (nem úgy értem, hogy csokiKép, az seKép).

NikkKép
Mi már vettünk járókát, de én inkább a teraszon szeretném hasznát venniKép Abban ücsöröghet (ha majd tudKép), és nézelődhet fűt-fát, kutyit-macsit, stbKép

Eszti kb. két hete kezdte el a hátról hasra fordulást, tegnap pedig visszafelé is megtanulta. Illetve olyan volt, mintha eddig is tudta volna, hogy kell csinálni, csak titkolni akartaKép Láttam, hogy hason fekszik, majd tök lazán visszafordult, majd újra hasraKép Így most már ő is pörögve közlekedikKépKép
Ma megyünk az 5 hós oltásraKép Bár örülök, mert legalább túlleszünk rajta. Szerencsére, egyszer sem csúsztunk az oltásokkalKép Így, most, ha minden igaz, egy időre vége a szuriknakKép Az ajánlott szurikon meg még agyalok.

Mára is szép időt mondtak!KépKépKép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Sziasztok!

Köszönöm a véleményeket cékla ügyben! Érdekes még, hogy nálunk eddig a cékla fogta meg legjobban Márk székletét, pedig a cékláról nem olvastam sehol, hogy székletfogó.
Paradicsom elkészítésére én is kiváncsi vagyok.

Tegnap megismertük Nikket és Bandust, sütkéreztünk egy kicsit a napon. Bandus már nagyon nagy fiú és érdeklödve szemlélték egymást a lurkók. Remélem, hamarosan összejön a nagy fórumos tali is!

Csengő,
szerintem sincs semmi baja a gyerkőcnek, majd most a tavaszi nap ad neki egy kis színt és akkor mindenki elégedett lehet.

Vera!
Versike tök szupi! Kép

Csirkesz,
Boti nagy gézengúz! Kép Bátor vagy ruhaügyileg, én mindig félek, hogy megfázik és egy csomót agyalok, hogy ilyen jó időben mennyi ruhát adjak rá.
Szerintetek meddig kell sapka a gyerekre? Én eddig még mindig adtam rá.

Maccs,
dokinénis reggeli elég vadul hangzik, én ezt max. 1-1,5 éves korától adnám neki. Szép súlyban van Lilli.

Viola,
jó hogy meggyógyultatok! Kép

Kormi,
döbbenet, hogy Benedek már miket tud!

Magi,
kiváncsi vagyok, hogy fog tetszeni a picurnak a tenger és a homokos beach!

Szép napot mindenkinek, megyek, mert hív a főnök!

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Olvastam egy jó paradicsomos receptet:
paradicsomos krumpli: krumplit megpárolni, a paradicsomot forrásban lévő vízbe dobni, és addig főzni, amíg a bőre elkezd ráncosodni. A párolt krumplit pépesre törni, a paradicsomot szűrőn/szitán átnyomni, majd a kettőt összekeverni.
Mi ma ezt fogunk ebédelni.

Liv

Kép

Kép
liv

MacsekKép,
Én is adtam Pipikére sapit mindig, de a baseball sapit leveszi, a másik meg mindig elcsúszik. Úgyhogy végül mindig sapi nélkül jövünk haza. Szerintem a lényeg, hogy huzatos helyen legyen rajta valami kis vékony sapi, meg ne érje a nap közvetlenül (legalábbis sokáig).

Egy barátnőmnek most 13 hónapos a kisfia (7 hónapra született, de gyönyörű, fejlett babuci lett). 6 hónapos koráig kizárólag anyatejet kapott, aztán kezdték a hozzátápit. 12 hós koráig szoptatta mellette, és ma már mindent eszik, amit a szülők is. Szerintem ez így teljesen rendben van, én is hasonlóképp fogok eljárni.

Amikor Niki kicsi volt, és nem volt net, akkor is úgy kezdtem neki adni a kajákat, ahogy gondoltam (akkoriban az újságok, könyvek nem voltak ennyire "szigorúak"). A kölök nagyon egészséges és nem allergiás semmire.

Andi
U.i.: Kinek kell szólni, hogy archiváljanak?
Vendég

Pipike eszik...

Kép
Vendég

SziasztokKép
Látom piszkálja a fantáziátokat a pucérkodó gyerkőcöm. Nem tehetek róla, így sikerült, a hideget (és egyben a ruhanélküliséget) kedveli. A sapival én is úgy vagyok, hogy nagyon ragaszkodom hozzá, de ez a koszmó téma ami a közelmúltban felbukkant kis családom legkisebb tagjának leggömbölyűbb testrészén már nagyon ösztönzött arra, hogy érje a nap a buksiját. Így konzultáltam a már sokat emlegetett gyerekdoki barátosnéval, aki szerint 20 fok felett, szélcsendes időben már lehet sapeszmentes kintléteket tartani, de kötelező jelleggel magamnál kell tartani eme nemes részét a gyerekruházatnak, mert ha már kicsit izzad és jön a szelecske, sapinak újra a gyerekkobakon a helye. Amikor Botesz kicsaptam a teraszra nem fújt a szél, 20 fok volt, és én is majd megkukultam a napon. A kis pofázmányát és a mancsait bekentem 60+ -os napkrémmelKép Na de hogy a kedélyeket borzoljam, teszek fel egy síelős képet, amint épp peluscsere zajlik. A csávinger morgós kedvében volt mindaddig, amíg a következő helyzetbe nem került (lásd kép), utána le se lehetett a vigyort vakarni az arcárólKép

(a képet csak akarnám feltenni, de a rdsz nem engedi, szerinte meghaladom az 500x600 pixelt, de az 550x408-as képet sem engedte feltenni harmadszor sem, így én most passzolok. Mióta a szervert állítgatják, nem megy igazán jól a képfeltöltés)

LivKép
Nagyon jó ez a recept, én magam is meg tudnám enni, de ami Botit illeti, hát nagy krampusz az evés terén (isKép). Ma répát és krumplit evett VOLNA, de ezt így ebben a formában nem volt hajlandó. Kis hozzáadott őszibarackkal sem, közepes mennyiségű barackkal sem, rengeteg barackkal azonban igen. Mondhatnám azt is, hogy a mai ő.barackos menű nyomokban tartalmazhatott egy kis répát és kolompértKép Sebaj, nem hagyom magam terrorizálni, holnap ugyanezt kapja, megint natúr barack nélkül kezdveKépKép

Az oltásokkal én úgy vagyok, hogy a bárányhimlő ellenit tuti, hogy nem adatom be. Én pont láttam még otthon egy adást a tv-ben, ahol is egy magyar kutató és egyben gyakorló gyerekorvos (külön még infektológus is) tartott előadást a magyar oltási rendszerről, valamint az új oltásokról. Nos pont ő mondta, hogy ma már nincs életre szóló védettséget jelentő védőoltás (vonatkozik ez a b.himlőre is), csak több évtizedre garantál védettséget. A totális, életre szóló védettséget maga a betegség átvészelése adja.
Így b.himlő ellen nem oltatok, de kullancs ellen egy éves korában nekiállunk az oltássorozatnak, mert amilyen sokat mi mászkálunk, indokolt ez a védelem. Az agyhártyáson még nem gondolkodtam, de nem zárkózom el előle. Majd konzultálok a külön bejáratú barátdokkerral.

CsengőKép
Akinek ilyen édi hörcsögzacsis az arca, az ne akarjon nekem alultápláltságot színlelni, jó!!??KépKép gondoltál már esetleg arra, hogy netalántán a nagyszülők szorulnak szemüvegre? Tudod: "szemüveget a bírónak!"Kép

AnitaKép
Esztinek gart-grat az ide-oda forgáshoz. Kezdheted te is hegyezni a gyatyamadzagot, hogy időben meg tudd kötni, ha mászásra kerül a sorKép

MacsKép
Boti is oldalra néz a kocsiban, többnyire engem bámulKép Tutira szerelemesKépKép Apája mániája ez a kordé, korábban én nem is hallottam ilyenről. Persze jó ötletnek tartom. Mivel én lennék az, aki Botit bicajoztatná (mert ugyebár apa a szörf és síelés mellett bicajmániákus is, az ő bicajára nem lehet, sőt kimondottan tilos sárhányót szerelni, ez pedig alapfeltétele a gyerekülés szerelésnekKépKép), csakis az én bicajom jöhet szóba, én meg nem merném magam előtt a kormányon vinni. Persze az én mountain bike-omat a fatter szívesen feláldozza, még azt is megígérte, hogy kapok egy új, szupi jól felszerelt, kényelmes mutter cangát, csak legyen nyáron bicajozás a BalatonraKép Hát ennek nem lehet ellenállni. Más csak azért is, mert előre tudom, hogy én megkapom az új bicajt, és a végén mégis ő fogja a gyereket az utánfutóval vinni, mert ugyebár egy apa a fiával ellenállhatatlan látványKépKép
Nem is tudtam, hogy ennyire fázós vagy. Nos, bizniszelhetsz az istenekkel, hogy következő életedben véletlenül se legyél jegesmackóKép
Lili baba szép paraméterekkel rendelkezik. Én kíváncsi lennék Botim adataira, de majd csak júniusban lesz mázsálás. Igaz, hogy ő mindig is túlsúlyosnak számított a védőnőnknél, hát majd júniusban széket tolok a popeszkája alá, ne találjon nekem elvágódni a mázsálás alattKép Mindenesetre nem soványkodott le a csecsen lógómKép

Kép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Kép

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Azt hiszem megoldottam a pixelek relytéjét. Mivel úgy van megadva a max méret, hogy 500x600, az első paraméternek kell 500-nak lennie, nem számít, hogy álló, vagy fekvő képről van szó. Eddig lehetett 600x500-as képet is felrakni, de már nem lehet. Úgyhogy végre sikerült a sípályás pelenkázást feltennem (500xháromszázvalamennyi pixellelKép)

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

CsengőKép: nagyon helyes, egészséges a kisfiad, ez jól látszik a fotón is! Ne hagyd, hogy befolyásoljon anyósodék hülyesége! Kép
Teszek fel én is egy képet Livikéről, hogy lásd, más gyerkőcnek is karikás a szeme:
Kép
(ráadásul olyan szexi ezen a fotón Kép)

CsirkeszKép: megláttam a sípályán pelenkázós képet, és megfagytam Kép. (igaz, én 30 fokban is tudok fázni Kép)

Timi

Kép
Kép
timóca

Halihó

köszi a megnyugtatásokat fejlődésügybenKép volt itt ma a védőnő, megemlítettem neki a dolgot. dedet ugyan nem látta, mert szunyált épp a babakocsiban, de azt mondta ha nagyon aggódok vigyem fejlődésneurológushoz. úgy megnyugtatottKépKép na de mire jó a babanet? visszaolvastam az archívban és elsőszülöttem is csak hat és fél hósan kezdte a lemegyek a térképről típusú forgolódást. sőt ő ennyi idősen még a lábujját se tudta rágcsálni ily szenvedélyesen miint Kisgé.

Csirkesz
Hát, asszem annyit nem ér a dolog, hogy máshová cipeljem oviba, akkor várunk még egy évet, úgyis évvesztes lesz, mert októberi. én csak a közösség miatt akartam beadni fél napra, igazából elvagyunk itthon, mondókázni, rajzolni én is tudok vele, meg vannak gyerekek az utcában.
Fogyókúra: ügyi vagyKép asszem én már ilyen mamás maradokKépKép kétgyerek után azért elmegyKépKép
Boti ördögfiókás arckifejezése sokat sejtett nem túl nyugodt jövőképetekrőlKépKép
milyen barackot esztek?
látom továbbra is szumósnak készül ivadékodKépKép

Andi
ezt az élénk evészetetKépKép nekünk is ilyen az etetőszékünk, csak még Nagygé birtokoljaKép

Bilizés: nálunk még Nagygé sem szobatiszta, pedig elmúlt kétéves. viszont alakul a dolog, ami egyben rá is döbbentett mennyivel kényelmesebb a pelenka, ugyanis épp a pénztárnál kezdett a minap visítani, hogy ANYA MOST MEGY KAKAAAAA. mit lehet tenni, csapot -papot hátrahagyva rohanni a budira veleKépKép kicsit sem volt égő.

na léptem
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

SziasztokKép

Na, túlvagyunk a szurin.
Gyorsan meg szeretnélek kérdezni titeket, hogy ti hogy tudjátok, mennyi idő kell a Germicid-C-nek a felszívódáshoz? Jó, hogy most jut eszembe megkérdezni, mikor ez most egy évig az utolsó szuri volt. Reméljük addig nem is lesz szükség a kúpra, de azért érdekelne ti hogy tudjátok. Tehát hány perc múlva nem baj, ha kaksizik. Most például egy negyven-negyvenöt perc telt el és jött a trotyiKép

Ha elalszik a kis drágám, még írokKép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Judy!

Hát ez az, pont ezért nem szabad aggódni. Ugye én már hármon edződöm.KépKép
Nátánnál én is olvastam, hogy mit mikor tudott:
- 4,5 hónaposan fordult hasról hátra
- 6 hónaposan hátról hasra
- 8 hónaposan pár napon belül egyszerre kezdett el mászni, felállni majd állásból leülni.
- több, mint 1 éves volt, amikor először kapaszkodás nélkül felállt és pár napra rá kezdett el járni.
Beninél nem emlékszem, hogy mikor forgott, nála a jelentős dátum az volt, hogy 7,5 hónaposan felállt és 10 hónaposan járt.
Hanna meg már mászik, álldogál.

Egyébként a mászás egy jelentős lépés, mert amint négykézláb már fel tudja emelni a kezét (ez ugye a mászáshoz elengedhetetlen), akkor már valami magasabb dologba meg is tud kapaszkodni. És onnan már nem nehéz térdelni vagy akár állni.

Itt van a térdelve játszó Hanna (a ruhából is látszik, hogy nem egyszerre készült a két kép, ez a játék nagyon nyerő nálaKép):

Kép
Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Ja, és milyen jó ha a gyerek még nem ilyen mozgolódós:
ugye kishercegnőKép még apa és anya között alszikKép (nem sokáig, mert nem biztonságos neki már pont a mozgolódás miatt a franciaágyunk), és neki ma reggel 1/4 6-kor már reggel volt és ugye a legjobb szórakozás, ha anyára mászunk és rajta próbálunk meg felállni. Hát anya ezt annyira nem tolerálja...KépKép Főleg ha hajráncigálással is kombinálja.
De apa nem kellett ám neki! Hiába raktam át apjához, hogy gyakoroljon rajta, fél másodperc múlva már megint rajtam szórakozott. Annyi az alvásnak (ami nem lett volna baj, ha akkor kelünk először, de leg. harmadszor tettük (de lehet, hogy félálomban nem is számoltam jólKépKép)).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Anita!

Anno doki nekünk azt mondta, hogy 20-30perc a felszívódás.

M

Kép

Kép
macsek11

Andi
Archiválást a szerkesztőnél kell kérni,én már 2-3 x szoltam vagyis irtam de azota se tett semmit,próbáld meg te is hátha rád hallgat Kép

Kép
Kép
nikk0830

CsirkeszKép
Naggggyyyooon jó a peluscserés fotóKépKépKép De a fürdős isKépKép
Majd azért megírod, hogy mit mondott a dokibarát az oltásokra?

TimiKép
Livike gyönyörű és tényleg szexi!Kép

BesztiKép
Látom, Hanna nagy szakértelemmel kezeli azt a szerkentyűtKépKép

MacsekKép
Köszi a kúpos választKép

Már alszik Eszti, kipiheni a szuris fáradalmakat, kíváncsi vagyok, hogy ébred.
Eddig (lekopogom) egyik szurinál sem voltak nagy problémákKép Remélem most is így leszKép

Szuri után 1.
Kép

Szuri után 2.
Kép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

TALÁLKOZÓ:ÁPRILIS 27 , 14 ÓRA
HELYE:ÁLLATKERT JÁTSZÓHÁZ
CIM:ÁLLATKERTI ÚT 6-12

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok!

Már a 3. hozzászólásomat nyelte el a topik.Kép
Sajnos időm nagyon kevés van, így csak egy ökumenikus dícséretet tudok írni: csodaszép mindegyik baba Kép

Mi jobban vagyunk de egyik végletből a másikba estünk 2 napig hipotermiásak voltunk, most már normalizálódott a helyzet, csak elég gyengécske még Heléna, ennek ellenére négykézlábbal próbálkozik.

Állatkerti talira biztos megyünk, itt lakunk a közelében.
Info:http://www.jatek-mester.hu/jatszohaz_allatkert.php itt vannak az árak.
Nikk ez lefoglalt hely vagy csak úgy odamegyünk?

Puszi

Noémi
fantikbaba

A kúp kb. 20 perc alatt hat.

Na, ettünk ma paradicsomos krumplit. Nagyon nagy sikere volt, Dávid még semmiből nem evett ennyit, mint ebből. Úgyhogy ajánlom figyelmetekbe.

Liv

Kép

Kép
liv

Hali

Beszti
Hát igen, Gergő sem kapkodott el semmit, ő csak 15 hónaposan indult el. Nagyon ügyi HannaKép A hajnali programot nem irigylemKépKép

én is küldök egy sztárfotót a két meztelen egérről:
Kép

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: